Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi"

Transkript

1 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2286 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 2. YARIYIL OSMANLI TÜRKÇESİ-II İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ BİZANS TARİHİ Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

2 2015 BAHAR ARA 2286-A 1. Türettiği kelimelere talep etmek; addetmek, saymak, kabul etmek anlamları kazandıran mezîdünfîh masdarın düzenli kökler için kullanılan ism-i fâʻili mütefaʻʻil müstefʻil müfaʻʻil mütefâʻil münfaʻil 2. Aşağıdaki kelimelerden hangisi infiʻâl bâbındaki bir kelimenin ism-i fâʻili değildir? münkalib münhasır müncezib müntesib münfasıl 3. I. inkısâm iftiʻâl II. iktisâb ifti âl III. muğberr müfʻall IV. istifâde iftiʻâle V. ibtihâc ifti âl Yukarıda yer alan kelime-vezin eşleştirmelerinden hangileri doğrudur? I ve III I, II ve III II, III ve IV II, III ve V III, IV ve V OSMANLI TÜRKÇESİ-II 4. Oluşturduğu kelimeye dönüşlülük anlamı kazandıran mezîdünfîh masdarlar, aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? infiʻâl, iftiʻâl, tefaʻʻul, tefâʻul iftiʻâl, istifʻâl, müfâʻale, tefʻîl ifʻâl, infiʻâl, istifʻâl, ifʻilâl müfâʻale, iftiʻâl, tefâʻul, istifʻâl ifʻilâl, iftiʻâl, tefaʻʻul, istifʻâl 5. I. infiʻâl geçişsiz II. istifʻâl geçişsiz III. müfâʻale işteş IV. iftiʻâl geçişli V. tefʻîl geçişsiz Yukarıdaki masdar-çatı eşleştirmelerinden hangileri doğrudur? I ve III I ve IV II ve V I, III ve IV II, IV ve V 6. Sıfat-ı müşebbehe ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Fiilden türemiş sıfatlardır. Kalıcı hâl ve durumu ifade eden sıfatlardır. Her kelime her vezinden kullanılmadığı için bu yönleriyle semâî sayılırlar. Arapçada sadece üç vezni bulunmaktadır. Sadece geçişsiz fiillerden elde edilirler. 7. Aşağıdaki kelime ve türü eşleştirmelerinden hangisi doğrudur? medhal ism-i mensûb mikyâs ism-i zamân Hallâk mübâlağa-i fâʻil ʻubeyd ism-i âlet evlâ ism-i mekân 8. İsm-i tafdîlin müennes şeklinin vezni ve kelime örneği aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? efʻal : aʻzam faʻîl : cemîl efʻal : ebyaz efall : eşedd faʻlâ : kübrâ A 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

3 2015 BAHAR ARA 2286-A A 9. I. Arapçada fuʻayl, fuʻayʻil, fuʻayʻîl vezinleriyle yapılır. II. Osmanlı Türkçesinde yalnızca vezni kullanılır. fuʻayʻil III. hüseyn kelimesi ism-i tasgîr olarak değerlendirilir. IV. Türkçede -cık, -cik; -cağız, -ceğiz gibi eklerle ism-i tasgîre anlam verilir. İsm-i tasgîr ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız II Yalnız IV I ve III II ve IV I, III ve IV 10. eşref, akvâ, eşerr, 11. asgar, ekber kelimelerinin ortak özelliği Kök harfleri aynıdır. Anlamları aynıdır. İsm-i tafdîl anlamı taşırlar. Sıfat-ı müşebbehe anlamı taşırlar. Arapça isimdirler. mir âtü l-tevârîh mir ât-ı tevârîh mir ât-el-tevârîh mir âte t-tevârîh mir âtü t-tevârîh tamlamasının doğru okunuşu 12. Arapça harf-i cerlerden olan ʻan ve 13. ifadesinin okunuşu ve anlamı aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Derûn ül-bâbü s-selâm: Bâbüsselâmın dışı Derûn-ı Bâbe s-selâm: Bâbüsselâmın ortası Derûn-ı Bâbü s-selâm: Bâbüsselâmın içi Derûnu Bâbe l-selâm: Bâbelselâmın içi Derûn-ı Bâbü l-selâm: Bâbülselâmın ortası 14. Zafer kazanmış hükümdar anlamına gelen tamlamanın Arapça doğru yazımı 15. Arapçada kelimelerin önlerine getirilerek kelimeyi belirli bir hâle getiren, İngilizcedeki the edatının Arapçadaki karşılığı olan unsurun adı aşağıdakilerden hangisidir? Harf-i cer Hurûf-ı şemsiyye Hurûf-ı kameriyye Harf-i tarif İsm-i tafdîl 16. Bir araya gelmiş; topluca anlamına gelen kelime müctenib ke ön edatlarının Türkçe anlamları aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? de/da; için, dolayı öyle; den/dan dolayı; e/a den/dan; sanki den/dan; gibi, sanki müctemiʻ muvâfık muvâselet me lûf 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

4 2015 BAHAR ARA 2286-A A 17. Aşağıdakilerden hangisi nazar kelimesinin iftiʻâl vezninde çekimlenmiş halinin ism-i fâʻilidir? 20. Aşağıdaki kelimelerden hangisi işler, emirler, hususlar anlamındadır? (umûr) nazaran nezâfet manzara imtiyâz muntazır istiʻcâl kelimesinin anlamı ve kök harfleri aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? Garipsemek Acele olmasını istemek Ticaret yapmak İlaçla iyileştirmek Eceli gelmek (müsâra at) (kâffe) (irâ e) (îrâs) 19. mukâvele kelimesinin Türkçe anlamı Söz vermek Karşılaşmak; görüşmek Sözleşmek; karşılıklı anlaşmak İşaret etmek, belirtmek Alışmak 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

5 2015 BAHAR ARA 2286-A 1. Emevîlerin son halifesi II. Mervân ile Abbâsîlerin ilk halifesi Seffâh ın amcası Abdullah b. Ali arasında cereyan eden savaş (750) Büyük Zap Suyu Savaşı Puvatya Savaşı Poltova Savaşı Leyte Savaşı Saratoga Savaşı 2. Halife I. Velid zamanında Buhara ve Semerkand ile Ceyhun un ötesindeki toprakları fethederek bu bölgede İslam hakkimiyetini tesis eden ilk kumandan Tarık b. Ziyad Muhammed b. Abdülmelik ez-zeyyât Kuteybe b. Müslim Abdullah b. Tâhir İnâk et-türkî 3. Emevi halifesi Ömer b. Abdülaziz ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Horasan valisi Yezid b. Mühelleb i azlederek yerine Cerrah b. Abdullah el-hakemî yi tayin etti. Mâverâünnehr ve Türkistan da ganimet elde etmek amacıyla yapılan fetihleri durdurdu. Fethedilen topraklarda halkla iyi ilişkiler kurarak İslamiyet in gönülden benimsenmesini sağlamayı hedefledi. Mâverâünnehr deki bazı hükümdarlara İslam a davet mektupları yazdı. İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ Emevîlerin Arap milliyetçiliğine dayanan siyasetlerine hız verdi. 4. İslamiyet in Türk toplumları arasında yayılmasında etkili olan Karahanlı kültürüne mensup ünlü mutasavvıf aşağıdakilerden hangisidir? Ahmed Yesevî Kadızade-i Rumi Molla Lütfü Molla Fenari Evliya Çelebi 5. İslamiyet i kabul ettikten sonra Abdülkerim ismini alan Karahanlı hükümdarı Harun Buğra Han Arslan Han Bilge Kül Kadir Han Ebû Nasr Ahmed Satuk Buğra Han 6. Tarîkatu l-bulgarî, Fevâidu l Bulgarî ve Câmiu l Bulgarî adlı eserlerin müellifi Hoca el-bulgarî Burhaneddin Yusuf el-bulgarî Hoca Ahmed Bulgarî Tâceddin b. Yunus Bulgarî Ebû Ali Hamid b. İdris el-bulgarî 7. Tatarların yanı sıra aşağıda adı verilen hangi Türk boyunun kökenleri İdil Bulgarlarına dayanmaktadır? Mordvalar Udmurtlar Mariler Çuvaşlar Yakutlar A 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

6 2015 BAHAR ARA 2286-A A yılında Abbasî halifesi el-muktedir Billâh Cafer in, İdil Bulgarlarının hükümdarı Almış ın isteği üzerine gönderdiği kalabalık elçi heyeti İdil Bulgar Devleti ne ulaşmıştır. İdil Bulgar Devleti ile ilgili en önemli kaynak olacak seyahatnameyi kaleme alan ve bu heyet içerisinde bulunan kişi Nizâmülmülk İbn Fazlan Seyyid Ali Mehmed Rami Seyyid Ahmed 9. Tulunî Devleti nin kurucusu kimdir? Amacur Humâreveyh Ahmed b. Tulun Harun Ebu l-asâkir 10. İdil Bulgar Devleti nin Moğol seferlerinin başlangıcına kadar istikrarlı bir şekilde gelişmesinin ana nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Osmanlı Devleti nin fetret devrini yaşıyor olması Avrupa da Yüzyıl Savaşlarının yaşanıyor olması Osmanlı Devleti nin uluslararası ticareti denetim altında tutan bir güç olma özelliğini kaybetmesi Bulgarların yerleştiği İdil bölgesinin doğal zenginliği ve ulaşım bakımından gerekli tüm imkanlara sahip olması Avrupa da mezhep birliğinin bozulması 11. Sâmânîlerin meşhur emîri İsmail b. Ahmed ( ) in Türk Hakanlığı ndaki çağdaşı İlig Nasr b. Ali İlig Mansur b. Ali Kadir Han Yusuf b. Hasan Togan Ahmed b. Ali Oğulcak Kadır Han 12. İslam ve Çin medeniyeti arasında bir set oluşturan ve dağılmasıyla Arapların ve Çinlilerin 751 yılında Taraz (Talas) da karşı karşıya gelmesinde etkili olan devlet Babürler Tolunoğulları Türgişler Karahanlılar İhşidler 13. Türk Hakanlığı devri paraları uzmanı H. Schliemann B. D. Koçnev John Chadwick A. Evans M. Ventris 14. XII. yüzyıla ait aşağıdaki hangi eserde Çiğil padişahına Tüksîn-i Çiğil dendiği kaydedilmektedir? Kutadgu Bilig Divânu Lugâti t-türk Târih-i Kâşgar Hududü l-âlem Mücmelü t-tevârîh ve l-kısas 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

7 2015 BAHAR ARA 2286-A A 15. Bugüne kadar yaygın bir şekilde kullanılan Karahanlılar sunî adını ilk defa kullanan araştırmacı kimdir? Barthold Pritsak Wolf Grigorev Evans 16. Satuk Tegin in, İslam hakkında ilk bilgileri ile ilk telkinleri doğrudan aldığı kişi Ebû Nasr Sâmânî Kadır Han Cibril Han Ahmed b. Muhammed Şemsü l-mülk Arslan Han Süleyman yılında yapılan Semerkand Görüşmeleri aşağıdaki hükümdarlardan hangileri arasında gerçekleşmiştir? Kadır Han Yûsuf ve Gazneli Mahmûd Ali Tegin ve Togan Han Muhammed Saltuk Tegin ve Alp Tegin Cafer Tegin ve Ebû Ali Sîmcûrî Arslan İlig Mansur ve Bugra Han Harun yılında kalabalık Hıtayların Balasagun u istila hareketlerini önleyen Türk hükümdarı aşağıdakilerden hangisidir? Bazir Arslan Han Togan Han Ahmed Bilge Kadır Han Satuk Buğra Kara Han Arslan Han Ebu l-hasan Ali b. Musa 19. Arapça ya dihkân olarak geçmiş kelimenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? Sultana tahsis edilen arazi Müslüman olmayanlardan alınan vergi Hükümdarın eşi Köy ağası veya arazi sahibi En alt kademeden sivil memur 20. Türk Hakanlığı nın 992 yılında Mâverâünnehr i ilk fethinde Sâmânî Emîr Nuh b. Mansur, Selçuk Bey den yardım istemiştir. Bu teklifi kabul eden Selçuk Bey kimin idaresinde askeri bir birliği Sâmânîlere yardım için göndermiştir? Mikail Arslan Yabgu Arslan Yâlû Musa Yunus 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

8 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BİZANS TARİHİ A 2015 BAHAR ARA 2286-A Ruslar Franklar Vandallar Venedikliler Cenevizliler Aşağıdakilerden hangisi Bizans ta dimos olarak adlandırılan halk örgütlerinin üstlendiği faaliyetlerden biri değildir? Senato üyelerini seçmek Asayişin sağlanmasına yardımcı olmak Hipodromda yarışmalar düzenlemek Vergilerin toplanmasına yardımcı olmak Gerektiğinde milis gücü olarak savunmaya katkı sağlamak İncil i Yunancadan Gotçaya çeviren kişi ad ol u Ü 20 ni Ar 14 ver a -2 sit Sı 01 es na 5 i vı Ba Aç So ha ıkö ru r D ğr Ki ön etim ta e pç m Si st ığ i e ı m i 1. Aşağıdakilerden hangisi Bizans Devleti nin batı komşularından biri değildir? 3. Teodorik Alarik Jordanes Stiliho Ulfilas 8. Müslümanlarla Bizans arsında yapılan ve Bizans ın Doğu Akdeniz hâkimiyetini sona erdiren deniz savaşı aşağıdakilerden hangisidir? Orta Bizans olarak adlandırılan dönem aşağıdaki hanedanlıkların hangisi ile başlar? İskenderiye Savaşı Zâtü s-savârî Laskaris Leon Makedonya Paleologos Heraklios 9. İmparator Teofilos un İstanbul da Bağdat sarayı tarzında yaptırdığı saray 4. Aşağıdakilerden hangisi İustinianos un hukuk alanında yaptığı reformlardan biri değildir? Kodeks Teodosius un ilan edilmesi Corpus İuris Civilis adlı kanunlar külliyatının çıkarılması İdari ve eğitim alanında İnstitutiones adlı kanunların yürürlüğe konması Sosyal ve cezai konularda Pandekta nın çıkarılması Novella adlı kanunların yürürlüğe konması An 5. Kartaca Barış Antlaşması Apameia Barış Antlaşması Pidna Muharebesi Mitridatis in mağlup edilmesi Gracchus kardeşlerin girişimi Stratigos Spatarios Kuvikularios Logotetis Vicarius 11. Ömer b. Abdülaziz in İslâm a davet mektubu gönderdiği Bizans imparatoru 6. Aşağıdakilerden hangisi ile Hıristiyanlık inancının esasları kesinliğe kavuşturulmuştur? Vlahema Sarayı Büyük Saray Mangana Sarayı Magnaura Sarayı Bryas Sarayı 10. Erken dönem Bizans tarihinde imparatorun has odasından sorumlu kişi manasında kullanılan daha sonra imparatorun sarayının teşrifatından sorumlu kişilere verilen unvan Anadolu nun Toroslara kadar Roma nın egemenliğine girmesi aşağıdakilerden hangisi ile kabul edilmiştir? Ecnâdeyn Kıbrıs Savaşı Zâtüsselâsil Theodosios Fermanı Milano Fermanı Kadıköy Anlaşması İznik Konsili İustinianos Kanunları 8 I. Iustinianos III. Leon II. Iustinianos II. Leon Herakleios İzleyen sayfaya geçiniz.

9 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. A 2015 BAHAR ARA 2286-A 12. Karadeniz ile Kafkas Dağlarının kuzeyinde Altay Dağlarından doğan İrtiş ırmağı ile Moldavya üzerinden Karadeniz e dökülen Dinyester ırmakları arasındaki bölgeye verilen ad Prut Dinyeper Tisa Deşt-i Kıpçak Mözya Salar-ı Horasan Dinar Samuk Emir Kapar Afşin m i ad ol u Ü 20 ni Ar 14 ver a -2 sit Sı 01 es na 5 i vı Ba Aç So ha ıkö ru r D ğr Ki ön etim ta e pç m Si st ığ i e ı hangisi Tuğrul Bey 17. Aşağıdakilerden döneminde Anadolu ya akın düzenleyen Selçuklu Beylerinden biri değildir? 18. Büyük Selçuklu Devleti döneminde Bizans İmparatorluğu nu idare eden hanedanlar aşağıdakilerden hangisinde bir arada ve doğru olarak verilmiştir? 13. Bizans tarihçisi Haraks lı Dionisios a göre yılları civarında Aşağı İdil boyundan hareketle Güney Kafkasya istikametinde yayılarak Hazar Denizi ne dökülen Terek nehri ile Karadeniz e dökülen Kuban nehri arasındaki havzaya gelen ve bölgeyi ele geçiren kavim Alanlar Göktürkler Hunlar Avarlar Bulgarlar 19. IV. Haçlı Seferi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Nedeni İmameddin Zengi nin Urfa Kontluğu na son vermesidir. Asıl amacından saparak İstanbul işgal edilmiştir. Haçlılar ın Selçukluları ağır bir şekilde mağlup edip Konya yı fethetmeleri ile son bulmuştur. Selçuklular tarafından esir edilen Alman İmparatoru III. Konrad ı kurtarmak için yapılmıştır. III. Haçlı Seferi nin başarısı üzerine düzenlenmiştir. aşağıdakilerden hangisinin 14. Bulgarlar önderliğinde Bizans İmparatoru IV. Konstantinos u yenilgiye uğratıp Bizans toprakları üzerinde bağımsız bir Bulgar devleti kurulmasını kabul ettirmişlerdir? İrnek Dulo Kubrat İsperih Batbayan An Bulgarları oluşturan Türk 15. Birleşerek kavimleri aşağıdakilerin hangisinde bir arada ve doğru olarak verilmiştir? 20. I. Haçlı Seferi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Ogur-Hun Utrigur-Kıpçak Hazar-Avar Sarı Ogur-Oğuz Kutrigur-Kıpçak Bizans tebası Hristiyan halk da bu seferden zarar görmüştür. Pierre l Ermite nin başında olduğu haçlı grubu Selçuklular tarafından yenilgiye uğratılmışlardır. Haçlıları yenilgiye uğratan Selçukluların Anadolu daki egemenlikleri de güçlenmiştir. Seferin sonunda İslâm dünyası için Antakya, Urfa, Trablusşam ve Kudüs te haçlı şehir devleti kuruldu. I. Haçlı seferi Avrupa da büyük heyecan uyandırdı ve yeni haçlı seferleri için cesaret verdi. 16. Peçenekler Bizans a karşı aşağıdakilerden hangisi ile ittifak kurmuştur? Komninos-Angelos Makedon-Dukas Makedon-Komninos İsaurya-Paleologos Dukas-Angelos Tatarlar Franklar Oğuzlar Çaka Bey Ruslar 9 TEST BİTTİ.

10 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

11 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

12 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

13 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

14 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

15 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

16 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

17 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ B 2286 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını kontrol ediniz. İMZA:. Sınavla ilgili tüm kuralları okudum, anladım, kabul ediyorum. SINAV İÇERİĞİ BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 Testin Adı Soru Sayısı Sayfa No SINAVDA UYGULANACAK ÖZEL KURALLAR 2. YARIYIL OSMANLI TÜRKÇESİ-II İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ BİZANS TARİHİ Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 2. Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 3. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 4. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 5. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. Sınavda Uygulanacak Genel Kurallar soru kitapçığının arka sayfasında yer almaktadır. Bu kuralları da mutlaka dikkatlice okuyunuz. Anadolu Üniversitesi tarafından hazırlanmış olan bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Anadolu Üniversitesi'nin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğraflarının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.

18 2015 BAHAR ARA 2286-B 1. Arapça harf-i cerlerden olan ʻan ve ke ön edatlarının Türkçe anlamları aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? de/da; için, dolayı den/dan; gibi, sanki öyle; den/dan dolayı; e/a den/dan; sanki 2. I. inkısâm iftiʻâl II. iktisâb ifti âl III. muğberr müfʻall IV. istifâde iftiʻâle V. ibtihâc ifti âl Yukarıda yer alan kelime-vezin eşleştirmelerinden hangileri doğrudur? I ve III I, II ve III II, III ve IV II, III ve V III, IV ve V 3. Arapçada kelimelerin önlerine getirilerek kelimeyi belirli bir hâle getiren, İngilizcedeki the edatının Arapçadaki karşılığı olan unsurun adı aşağıdakilerden hangisidir? Harf-i cer Hurûf-ı şemsiyye Hurûf-ı kameriyye İsm-i tafdîl Harf-i tarif OSMANLI TÜRKÇESİ-II 4. Sıfat-ı müşebbehe ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? mukâvele kelimesinin Türkçe anlamı Söz vermek Karşılaşmak; görüşmek İşaret etmek, belirtmek Sözleşmek; karşılıklı anlaşmak Alışmak - istiʻcâl kelimesinin anlamı ve kök harfleri aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir? Acele olmasını istemek Garipsemek Ticaret yapmak İlaçla iyileştirmek Eceli gelmek mir âtü l-tevârîh mir âtü t-tevârîh mir ât-ı tevârîh mir ât-el-tevârîh mir âte t-tevârîh tamlamasının doğru okunuşu 8. Aşağıdaki kelime ve türü eşleştirmelerinden hangisi doğrudur? medhal ism-i mensûb mikyâs ism-i zamân B Fiilden türemiş sıfatlardır. Arapçada sadece üç vezni bulunmaktadır. Kalıcı hâl ve durumu ifade eden sıfatlardır. Her kelime her vezinden kullanılmadığı için bu yönleriyle semâî sayılırlar. Sadece geçişsiz fiillerden elde edilirler. Hallâk mübâlağa-i fâʻil ʻubeyd ism-i âlet evlâ ism-i mekân 2 İzleyen sayfaya geçiniz.

19 2015 BAHAR ARA 2286-B B 9. eşref, akvâ, eşerr, 12. Aşağıdaki kelimelerden hangisi işler, emirler, hususlar anlamındadır? asgar, ekber kelimelerinin ortak özelliği Kök harfleri aynıdır. Anlamları aynıdır. İsm-i tafdîl anlamı taşırlar. Sıfat-ı müşebbehe anlamı taşırlar. Arapça isimdirler. 10. Zafer kazanmış hükümdar anlamına gelen tamlamanın Arapça doğru yazımı 11. Bir araya gelmiş; topluca anlamına gelen kelime müctenib muvâfık muvâselet me lûf müctemiʻ (müsâra at) (kâffe) (umûr) (irâ e) (îrâs) 13. Aşağıdaki kelimelerden hangisi infiʻâl bâbındaki bir kelimenin ism-i fâʻili değildir? münkalib münhasır müncezib münfasıl müntesib 14. Oluşturduğu kelimeye dönüşlülük anlamı kazandıran mezîdünfîh masdarlar, aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? iftiʻâl, istifʻâl, müfâʻale, tefʻîl ifʻâl, infiʻâl, istifʻâl, ifʻilâl infiʻâl, iftiʻâl, tefaʻʻul, tefâʻul müfâʻale, iftiʻâl, tefâʻul, istifʻâl ifʻilâl, iftiʻâl, tefaʻʻul, istifʻâl 15. I. infiʻâl geçişsiz II. istifʻâl geçişsiz III. müfâʻale işteş IV. iftiʻâl geçişli V. tefʻîl geçişsiz Yukarıdaki masdar-çatı eşleştirmelerinden hangileri doğrudur? I ve III I ve IV II ve V I, III ve IV II, IV ve V 3 İzleyen sayfaya geçiniz.

20 2015 BAHAR ARA 2286-B B 16. İsm-i tafdîlin müennes şeklinin vezni ve kelime örneği aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? efʻal : aʻzam faʻîl : cemîl efʻal : ebyaz faʻlâ : kübrâ efall : eşedd 17. Aşağıdakilerden hangisi nazar kelimesinin iftiʻâl vezninde çekimlenmiş halinin ism-i fâʻilidir? nazaran muntazır nezâfet manzara imtiyâz 18. Türettiği kelimelere talep etmek; addetmek, saymak, kabul etmek anlamları kazandıran mezîdünfîh masdarın düzenli kökler için kullanılan ism-i fâʻili mütefaʻʻil müfaʻʻil mütefâʻil münfaʻil müstefʻil 19. I. Arapçada fuʻayl, fuʻayʻil, 20. fuʻayʻîl vezinleriyle yapılır. II. Osmanlı Türkçesinde yalnızca vezni kullanılır. fuʻayʻil III. hüseyn kelimesi ism-i tasgîr olarak değerlendirilir. IV. Türkçede -cık, -cik; -cağız, -ceğiz gibi eklerle ism-i tasgîre anlam verilir. İsm-i tasgîr ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? Yalnız II Yalnız IV I ve III II ve IV I, III ve IV ifadesinin okunuşu ve anlamı aşağıdakilerin hangisinde birlikte ve doğru olarak verilmiştir? Derûn ül-bâbü s-selâm: Bâbüsselâmın dışı Derûn-ı Bâbe s-selâm: Bâbüsselâmın ortası Derûnu Bâbe l-selâm: Bâbelselâmın içi Derûn-ı Bâbü s-selâm: Bâbüsselâmın içi Derûn-ı Bâbü l-selâm: Bâbülselâmın ortası 4 İzleyen sayfaya geçiniz.

21 2015 BAHAR ARA 2286-B 1. Emevîlerin son halifesi II. Mervân ile Abbâsîlerin ilk halifesi Seffâh ın amcası Abdullah b. Ali arasında cereyan eden savaş (750) Puvatya Savaşı Büyük Zap Suyu Savaşı Poltova Savaşı Leyte Savaşı Saratoga Savaşı 2. Emevi halifesi Ömer b. Abdülaziz ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? Horasan valisi Yezid b. Mühelleb i azlederek yerine Cerrah b. Abdullah el-hakemî yi tayin etti. Mâverâünnehr ve Türkistan da ganimet elde etmek amacıyla yapılan fetihleri durdurdu. Fethedilen topraklarda halkla iyi ilişkiler kurarak İslamiyet in gönülden benimsenmesini sağlamayı hedefledi. Emevîlerin Arap milliyetçiliğine dayanan siyasetlerine hız verdi. Mâverâünnehr deki bazı hükümdarlara İslam a davet mektupları yazdı. İLK MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ 3. Halife I. Velid zamanında Buhara ve Semerkand ile Ceyhun un ötesindeki toprakları fethederek bu bölgede İslam hakkimiyetini tesis eden ilk kumandan Kuteybe b. Müslim Tarık b. Ziyad Muhammed b. Abdülmelik ez-zeyyât Abdullah b. Tâhir İnâk et-türkî 4. İslamiyet i kabul ettikten sonra Abdülkerim ismini alan Karahanlı hükümdarı Harun Buğra Han Arslan Han Satuk Buğra Han Bilge Kül Kadir Han Ebû Nasr Ahmed 5. İslamiyet in Türk toplumları arasında yayılmasında etkili olan Karahanlı kültürüne mensup ünlü mutasavvıf aşağıdakilerden hangisidir? Ahmed Yesevî Kadızade-i Rumi Molla Lütfü Molla Fenari Evliya Çelebi 6. Tulunî Devleti nin kurucusu kimdir? Ahmed b. Tulun Amacur Humâreveyh Harun Ebu l-asâkir 7. Tatarların yanı sıra aşağıda adı verilen hangi Türk boyunun kökenleri İdil Bulgarlarına dayanmaktadır? Mordvalar Udmurtlar Mariler Yakutlar Çuvaşlar B 5 İzleyen sayfaya geçiniz.

22 2015 BAHAR ARA 2286-B B 8. İdil Bulgar Devleti nin Moğol seferlerinin başlangıcına kadar istikrarlı bir şekilde gelişmesinin ana nedeni aşağıdakilerden hangisidir? Osmanlı Devleti nin fetret devrini yaşıyor olması Avrupa da Yüzyıl Savaşlarının yaşanıyor olması Osmanlı Devleti nin uluslararası ticareti denetim altında tutan bir güç olma özelliğini kaybetmesi Bulgarların yerleştiği İdil bölgesinin doğal zenginliği ve ulaşım bakımından gerekli tüm imkanlara sahip olması Avrupa da mezhep birliğinin bozulması yılında Abbasî halifesi el-muktedir Billâh Cafer in, İdil Bulgarlarının hükümdarı Almış ın isteği üzerine gönderdiği kalabalık elçi heyeti İdil Bulgar Devleti ne ulaşmıştır. İdil Bulgar Devleti ile ilgili en önemli kaynak olacak seyahatnameyi kaleme alan ve bu heyet içerisinde bulunan kişi Nizâmülmülk Seyyid Ali Mehmed Rami İbn Fazlan Seyyid Ahmed 10. Tarîkatu l-bulgarî, Fevâidu l Bulgarî ve Câmiu l Bulgarî adlı eserlerin müellifi Hoca el-bulgarî Burhaneddin Yusuf el-bulgarî Tâceddin b. Yunus Bulgarî Ebû Ali Hamid b. İdris el-bulgarî Hoca Ahmed Bulgarî 11. İslam ve Çin medeniyeti arasında bir set oluşturan ve dağılmasıyla Arapların ve Çinlilerin 751 yılında Taraz (Talas) da karşı karşıya gelmesinde etkili olan devlet Türgişler Babürler Tolunoğulları Karahanlılar İhşidler 12. Bugüne kadar yaygın bir şekilde kullanılan Karahanlılar sunî adını ilk defa kullanan araştırmacı kimdir? Barthold Pritsak Grigorev Wolf Evans 13. Sâmânîlerin meşhur emîri İsmail b. Ahmed ( ) in Türk Hakanlığı ndaki çağdaşı İlig Nasr b. Ali İlig Mansur b. Ali Kadir Han Yusuf b. Hasan Togan Ahmed b. Ali Oğulcak Kadır Han 14. XII. yüzyıla ait aşağıdaki hangi eserde Çiğil padişahına Tüksîn-i Çiğil dendiği kaydedilmektedir? Kutadgu Bilig Divânu Lugâti t-türk Târih-i Kâşgar Hududü l-âlem Mücmelü t-tevârîh ve l-kısas 6 İzleyen sayfaya geçiniz.

23 2015 BAHAR ARA 2286-B B 15. Türk Hakanlığı devri paraları uzmanı H. Schliemann John Chadwick B. D. Koçnev A. Evans M. Ventris 16. Arapça ya dihkân olarak geçmiş kelimenin anlamı aşağıdakilerden hangisidir? Sultana tahsis edilen arazi Köy ağası veya arazi sahibi Müslüman olmayanlardan alınan vergi Hükümdarın eşi En alt kademeden sivil memur yılında yapılan Semerkand Görüşmeleri aşağıdaki hükümdarlardan hangileri arasında gerçekleşmiştir? Ali Tegin ve Togan Han Muhammed Kadır Han Yûsuf ve Gazneli Mahmûd Saltuk Tegin ve Alp Tegin Cafer Tegin ve Ebû Ali Sîmcûrî Arslan İlig Mansur ve Bugra Han Harun 18. Satuk Tegin in, İslam hakkında ilk bilgileri ile ilk telkinleri doğrudan aldığı kişi Kadır Han Cibril Han Ahmed b. Muhammed Şemsü l-mülk Ebû Nasr Sâmânî Arslan Han Süleyman yılında kalabalık Hıtayların Balasagun u istila hareketlerini önleyen Türk hükümdarı aşağıdakilerden hangisidir? Bazir Arslan Han Togan Han Ahmed Bilge Kadır Han Satuk Buğra Kara Han Arslan Han Ebu l-hasan Ali b. Musa 20. Türk Hakanlığı nın 992 yılında Mâverâünnehr i ilk fethinde Sâmânî Emîr Nuh b. Mansur, Selçuk Bey den yardım istemiştir. Bu teklifi kabul eden Selçuk Bey kimin idaresinde askeri bir birliği Sâmânîlere yardım için göndermiştir? Mikail Arslan Yâlû Arslan Yabgu Musa Yunus 7 İzleyen sayfaya geçiniz.

24 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. BİZANS TARİHİ B 2015 BAHAR ARA 2286-B Teodorik Alarik Ulfilas Jordanes Stiliho Orta Bizans olarak adlandırılan dönem aşağıdaki hanedanlıkların hangisi ile başlar? Theodosios Fermanı Milano Fermanı İznik Konsili Kadıköy Anlaşması İustinianos Kanunları ad ol u Ü 20 ni Ar 14 ver a -2 sit Sı 01 es na 5 i vı Ba Aç So ha ıkö ru r D ğr Ki ön etim ta e pç m Si st ığ i e ı Aşağıdakilerden hangisi ile Hıristiyanlık inancının esasları kesinliğe kavuşturulmuştur? İncil i Yunancadan Gotçaya çeviren kişi m i Ömer b. Abdülaziz in İslâm a davet mektubu gönderdiği Bizans imparatoru Laskaris Makedonya Paleologos Leon Heraklios 3. Aşağıdakilerden hangisi Bizans Devleti nin batı komşularından biri değildir? 4. Franklar Vandallar Ruslar Venedikliler Cenevizliler 9. Müslümanlarla Bizans arsında yapılan ve Bizans ın Doğu Akdeniz hâkimiyetini sona erdiren deniz savaşı aşağıdakilerden hangisidir? Aşağıdakilerden hangisi Bizans ta dimos olarak adlandırılan halk örgütlerinin üstlendiği faaliyetlerden biri değildir? Asayişin sağlanmasına yardımcı olmak Hipodromda yarışmalar düzenlemek Vergilerin toplanmasına yardımcı olmak Gerektiğinde milis gücü olarak savunmaya katkı sağlamak Senato üyelerini seçmek 5. An Ecnâdeyn Zâtü s-savârî Kıbrıs Savaşı Zâtüsselâsil İskenderiye Savaşı 10. Erken dönem Bizans tarihinde imparatorun has odasından sorumlu kişi manasında kullanılan daha sonra imparatorun sarayının teşrifatından sorumlu kişilere verilen unvan Anadolu nun Toroslara kadar Roma nın egemenliğine girmesi aşağıdakilerden hangisi ile kabul edilmiştir? I. Iustinianos II. Iustinianos II. Leon Herakleios III. Leon Kartaca Barış Antlaşması Pidna Muharebesi Mitridatis in mağlup edilmesi Gracchus kardeşlerin girişimi Apameia Barış Antlaşması 6. Aşağıdakilerden hangisi İustinianos un hukuk alanında yaptığı reformlardan biri değildir? Stratigos Spatarios Logotetis Kuvikularios Vicarius 11. İmparator Teofilos un İstanbul da Bağdat sarayı tarzında yaptırdığı saray Kodeks Teodosius un ilan edilmesi Corpus İuris Civilis adlı kanunlar külliyatının çıkarılması İdari ve eğitim alanında İnstitutiones adlı kanunların yürürlüğe konması Sosyal ve cezai konularda Pandekta nın çıkarılması Novella adlı kanunların yürürlüğe konması 8 Vlahema Sarayı Büyük Saray Bryas Sarayı Mangana Sarayı Magnaura Sarayı İzleyen sayfaya geçiniz.

25 Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. B 2015 BAHAR ARA 2286-B 17. I. Haçlı Seferi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? aşağıdakilerden hangisinin 12. Bulgarlar önderliğinde Bizans İmparatoru IV. Konstantinos u yenilgiye uğratıp Bizans toprakları üzerinde bağımsız bir Bulgar devleti kurulmasını kabul ettirmişlerdir? Bizans tebası Hristiyan halk da bu seferden zarar görmüştür. Haçlıları yenilgiye uğratan Selçukluların Anadolu daki egemenlikleri de güçlenmiştir. Pierre l Ermite nin başında olduğu haçlı grubu Selçuklular tarafından yenilgiye uğratılmışlardır. Seferin sonunda İslâm dünyası için Antakya, Urfa, Trablusşam ve Kudüs te haçlı şehir devleti kuruldu. I. Haçlı seferi Avrupa da büyük heyecan uyandırdı ve yeni haçlı seferleri için cesaret verdi. m i İrnek İsperih ad ol u Ü 20 ni Ar 14 ver a -2 sit Sı 01 es na 5 i vı Ba Aç So ha ıkö ru r D ğr Ki ön etim ta e pç m Si st ığ i e ı Dulo Kubrat Batbayan Bulgarları oluşturan Türk 13. Birleşerek kavimleri aşağıdakilerin hangisinde bir arada ve doğru olarak verilmiştir? Ogur-Hun Utrigur-Kıpçak Hazar-Avar Sarı Ogur-Oğuz Kutrigur-Kıpçak 18. Büyük Selçuklu Devleti döneminde Bizans İmparatorluğu nu idare eden hanedanlar aşağıdakilerden hangisinde bir arada ve doğru olarak verilmiştir? 14. Bizans tarihçisi Haraks lı Dionisios a göre yılları civarında Aşağı İdil boyundan hareketle Güney Kafkasya istikametinde yayılarak Hazar Denizi ne dökülen Terek nehri ile Karadeniz e dökülen Kuban nehri arasındaki havzaya gelen ve bölgeyi ele geçiren kavim Alanlar Göktürkler Avarlar Hunlar Bulgarlar 19. IV. Haçlı Seferi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? Nedeni İmameddin Zengi nin Urfa Kontluğu na son vermesidir. Haçlılar ın Selçukluları ağır bir şekilde mağlup edip Konya yı fethetmeleri ile son bulmuştur. Selçuklular tarafından esir edilen Alman İmparatoru III. Konrad ı kurtarmak için yapılmıştır. Asıl amacından saparak İstanbul işgal edilmiştir. III. Haçlı Seferi nin başarısı üzerine düzenlenmiştir. An 15. Karadeniz ile Kafkas Dağlarının kuzeyinde Altay Dağlarından doğan İrtiş ırmağı ile Moldavya üzerinden Karadeniz e dökülen Dinyester ırmakları arasındaki bölgeye verilen ad Deşt-i Kıpçak Prut Dinyeper Tisa Mözya hangisi Tuğrul Bey 20. Aşağıdakilerden döneminde Anadolu ya akın düzenleyen Selçuklu Beylerinden biri değildir? 16. Peçenekler Bizans a karşı aşağıdakilerden hangisi ile ittifak kurmuştur? Komninos-Angelos Makedon-Komninos Makedon-Dukas İsaurya-Paleologos Dukas-Angelos Tatarlar Franklar Oğuzlar Ruslar Çaka Bey 9 Afşin Salar-ı Horasan Dinar Samuk Emir Kapar TEST BİTTİ.

26 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

27 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

28 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

29 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

30 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

31 BU SAYFA BOŞ BIRAKILMIŞTIR.

32 SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR 1. Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez. 2. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz. 3. Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır. 4. Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir. 5. Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır. 6. Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 7. Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır. 8. Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir ve ilgili öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır: a) Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak, b) Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri yanında bulundurmak, c) Alfabetik tuş takımı (A, B, C, ) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunan hesap makineleri kullanmak, d) Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak, e) Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak, f) Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava girmek, g) Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak, h) Sınav görevlileri tarafından öğrencinin kimliğinden şüphe duyulması, i) Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak. 9. Kopya çekmek, vermek ya da çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunan öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı düzenlenir, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve kopya olayının gerçekleştiği sınav dönemini izleyen ilk sınav döneminde hiçbir dersin sınavına giremezler. 10. Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını yırtmak, başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrenciler hakkında Bireysel Sınav İptal Tutanağı tutulur, o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır ve haklarında ilgili Fakülte tarafından disiplin soruşturması açılır. 11. Sınav başlamadan önce Sınav Giriş Belgenizi, Öğrenci Kimlik Kartınızı (veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi), Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgenizi sıranızın üzerine bırakınız. 12. Soru kitapçığındaki her bir derse ait testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır. 13. Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız. 14. Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad, soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz. 15. Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz. 16. Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili ders için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır. 17. Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız. 18. Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 19. Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız. 20. Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız. 21. Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır. SINAV KURALLARINA UYDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDER, SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu

2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu 2017 Yılı 3. Dönem Emniyet Teşkilatı Mensubu İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınav Takvimi Duyurusu Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk

Detaylı

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ

E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ E-KPSS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 0000000000 GENEL YETENEK TESTİ BİTTİ. GENEL KÜLTÜR TESTİNE GEÇİNİZ. TEST BİTTİ. CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. SINAVDA UYULACAK KURALLAR 1. Cep telefonu

Detaylı

BİZANS TARİHİ. 1. Bizans Devleti nin son imparatorluk hanedanlığı aşağıdakilerden hangisidir?

BİZANS TARİHİ. 1. Bizans Devleti nin son imparatorluk hanedanlığı aşağıdakilerden hangisidir? 2016 BHR R - BİZNS TRİHİ 1. Bizans Devleti nin son imparatorluk hanedanlığı ) Paleologos B) Laskaris C) Komnenos D) Heraklios E) Makedonya 2. Konstantinos'un başkanlık yaptığı, Hıristiyanlık inanç esaslarının

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2112 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine http://eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. NDOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİST VE İŞLETME FKÜLTELERİ ÇIKÖĞRETİM FKÜLTESİ 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ R SINVI - 3. OTURUM - Cumartesi 14:00 ÖĞRENCİNİN 3. YRIYIL TÜRKÇE SOYDI :... DI :... TC KİMLİK NO :... SINV SLON

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ÖN LİSANS ZİHİNSEL ENGELLİ 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 15 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 17/11/2015-50328 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı *BE6L3D5CD* Sayı :65182052/100/ Konu :İmtihan Kuralları ÖZEL EĞİTİM BÖLÜM BAŞKANLIĞINA İlköğretim

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞ YERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu testlerin her

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu testlerin her

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 24 MAYIS 2014 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu

Detaylı

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslere ait özet, yaprak test ve deneme sınavı yardımcı malzemelerine  adresinden ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2102 2015-2016 - GÜZ DÖNEM SONU - 2. OTURUM Pazar 09:30 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 27 ARALIK 2014 Bu testlerin her

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) LİSANS İŞİTME-1 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) DİĞER SAĞLIK PERSONELİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 COĞRAFYA-2 TESTİ 14 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) A SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) 4 TEMMUZ 2010 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurt İçi) TEMMUZ 00 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Aralık Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 5 ARALIK 2015 Bu

Detaylı

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ

TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) 21 Haziran 2009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ÖSYM T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ A TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (Yurtiçi) Haziran 009 TEMEL ÖĞRENME BECERİLERİ TESTİ ADI :... SOYADI :...

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2017-2018 PFE BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara

Detaylı

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL

BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 4. YARIYIL ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4484 2015 - BAHAR DÖNEM SONU - 4. OTURUM - Pazar 14:00 ÖĞRENCİNİN 4. YARIYIL SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :...

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ. YÖS SINAVI 17 Mayıs 2015 ADI :... SOYADI :... ADAY NUMARASI :... İMZA : SIRA NO:... SORU KİTAPÇIĞI TÜRÜ ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ 015 Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) TÜRKÇE ONDOKUZ MYIS ÜNİVERSİTESİ YÖS SINVI 17 Mayıs 015 DI :... SOYDI :... DY NUMRSI :... İMZ : SIR NO:... ÖNEMLİ 1. Bu soru kitapçığı Türkiye

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ REHBER ÖĞRETMEN 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FİZİK ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ (ERMENİ OKULLARI İÇİN) 2015 A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) C SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu testlerin her hakkı

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 22 HAZİRAN 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF MATEMATİK 205 8. SINIF. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI 25 KASIM 205 Saat: 0.0 Adı

Detaylı

İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ

İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ İLK TÜRK İSLAM DEVLETLERİ TALAS SAVAŞI (751) Diğer adı Atlık Savaşıdır. Çin ile Abbasiler arasındaki bu savaşı Karlukların yardımıyla Abbasiler kazanmıştır. Bu savaş sonunda Abbasilerin hoşgörüsünden etkilenen

Detaylı

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ T.C. ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU GÖREVDE YÜKSELME SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. SINAV TARİHİ VE SAATİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Görevde Yükselme

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ MATEMATİK (LİSE) ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ HEKİMLİĞİ VE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAVI (Mayıs Dönemi) B SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TESTİ 23 MAYIS 2015 Bu

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 KİMYA TESTİ 20 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (EKPSS) ORTAÖĞRETİM GENEL, GÖRME VE İŞİTME-2 27 NİSAN 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ FEN BİLİMLERİ/FEN VE TEKNOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 4. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ara Sınavı 18-19 Nisan 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1 1.2.

Detaylı

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

BÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! 3. SINIF T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ B KİTAPÇIK TÜRÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ SEÇME

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 FİZİK TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 MATEMATİK TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI MATEMATİK SINAVI MATEMATİK TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 BU SORU KİTAPÇIĞI 9 HAZİRAN 00 LYS MATEMATİK

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-2 BİYOLOJİ TESTİ 21 HAZİRAN 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 03.03.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 GEOMETRİ TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2018 2.DÖNEM SINAV TARİHİ: 14.07.2018 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2018 2.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 31 MAYIS

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 1252 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-1 MATEMATİK TESTİ 14 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

EMEVİLER VE ABBASİLER DÖNEMİ

EMEVİLER VE ABBASİLER DÖNEMİ EMEVİLER VE ABBASİLER DÖNEMİ DERS NOTLARI VE ŞİFRE TANER ÖZDEMİR DETAY TARİHÇİ TÜRK TELEKOM NURETTİN TOPÇU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ TARİH ÖĞRETMENİ EMEVİLER Muaviye tarafından Şam da kurulan ve yaklaşık

Detaylı

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM

ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU DÖNEM ASYM TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU 2017 1. DÖNEM SINAV TARİHİ: 25.02.2017 TÜRMOB-TESMER STAJA GİRİŞ SINAVI 2017 1.DÖNEM UYGULAMA KILAVUZU 1) GENEL BİLGİLER SON BAŞVURU TARİHİ : 02

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 2113 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 2. OTURUM Pazar 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alann deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 2286 ÖĞRENCİNİN 2013 - BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO

Detaylı

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

Sİ SINAV Y Ö ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÜNİV ARA ER NK İM MERKE Z ET N Sİ SINAV Y Ö TE Sİ İ ASYM A ASYM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

Detaylı

Dersin Adı İSLAM TARİHİ Sınıf 12 İSLAM TARİHİ

Dersin Adı İSLAM TARİHİ Sınıf 12 İSLAM TARİHİ Dersin Adı İSLAM TARİHİ Sınıf 12 İSLAM TARİHİ Tarihi Öğretim Yılı Dönemi Sırası 2014-2015 2 1 B GRUBU SORULARI 12.Sınıflar Öğrencinin Ad Soyad No Sınıf Soru 1: Aşağıdaki yer alan ifadelerde boşluklara

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI MATEMATİK 2016 A SORU SAYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI 23 KASIM 2016 Saat: 10.10 Adı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 20 TEMMUZ 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ TARİH ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR.

MATEMATİK SINAVI GEOMETRİ TESTİ SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 BU SORU KİTAPÇIĞI 19 HAZİRAN 2010 LYS 1 GEOMETRİ TESTİ SORULARINI İÇERMEKTEDİR. Ö S Y M T.. YÜKSKÖĞRTİM KURULU ÖĞRNİ SÇM V YRLŞTİRM MRKZİ LİSNS YRLŞTİRM SINVI MTMTİK SINVI GOMTRİ TSTİ SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 U SORU KİTPÇIĞI 9 HZİRN 00 LYS GOMTRİ TSTİ SORULRINI İÇRMKTİR. u testlerin

Detaylı

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır.

Yayınlanmış eski sınav soruları htttp://eogrenme.anadolu.edu.tr adresinde yer alan deneme sınavı hizmetinde öğrencilerimize sunulmaktadır. ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile size verilen soru kitapçığının kodunun aynı olup olmadığını

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI 8. SINIF I. DÖNEM MTEMTİK DERSİ ORTK (MZERET) SINVI 13 RLIK 2014 Saat: 10.10 KİTPÇIK TÜRÜ 8. SINIF MTEMTİK TESTİ 2014 dı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci Numarası :... ÖĞRENCİLERİN

Detaylı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ A 4437 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO:... SIRA NO :... Cevap kağıdınızda belirtilen

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DANIŞTAY BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI SINAVI 1) GENEL

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 1140 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 1. OTURUM Cumartesi 09:30 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL

aofdersnotlari.net BAHAR ARA - 2. OTURUM - Pazar 09:30 2. YARIYIL ÖĞRENCİNİN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ SOYADI :... ADI :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON NO :... SIRA NO:... Soyadınızı, adınızı, numaranızı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ORTAÖĞRETİM GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 28 EYLÜL 2014 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-3 COĞRAFYA-1 TESTİ 21 HAZİRAN 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ 12 TEMMUZ 2015 PAZAR Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

AÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE! A KİTAPÇIK TÜRÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 8. SINIF MATEMATİK 2015 8. SINIF 2. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZİ ORTAK SINAVI (GÖRME ENGELLİ) 29 NİSAN 2015 Saat: 10.10 Adı ve Soyadı :... Sınıfı :... Öğrenci

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine adresindeki "Beta e-öğrenme" bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Özet, yaprak test, deneme sınavı hizmetlerine  adresindeki Beta e-öğrenme bağlantısından ulaşabilirsiniz. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ A 3311 ÖĞRENCİNİN SOYADI :... ADI 2015-2016 - GÜZ ARA - 3. OTURUM Cumartesi 14:00 :... TC KİMLİK NO / ÖĞRENCİ NO :... SINAV SALON

Detaylı

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: 2018-2019 PFE GÜZ DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAVLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar: Değerli öğrenciler, sınavların sağlıklı bir şekilde yapılması için aşağıdaki hususlara azami

Detaylı

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU

A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ SINAV YÖNETİM MERKEZİ A S Y M ASYM TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI UYGULAMA KILAVUZU TÜRKİYE ELEKTRİK TİCARET VE TAAHHÜT A.Ş. GÖREVDE

Detaylı

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi

T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ ÖN LİSANS 18 EKİM 2014 Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MATEMATİK DERSİ MERKEZÎ ORTAK SINAVI (MAZERET) MTEMTİK 2016 SORU SYISI : 20 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BKNLIĞI ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8. SINIF 1. DÖNEM MTEMTİK DERSİ MERKEZÎ ORTK SINVI (MZERET) 17 RLIK 2016 Saat:. dı ve Soyadı

Detaylı

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ

KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI ÖN LİSANS GENEL YETENEK TESTİ GENEL KÜLTÜR TESTİ 27 EYLÜL 2014 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun,

Detaylı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23-24 Mayıs 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23-24 Mayıs 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23-24 Mayıs 2015 SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ İÇİNDEKİLER 1. GENEL BİLGİLER...1 1.1. Sınav Yeri ve Zamanı...1

Detaylı

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ

LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI-4 TARİH TESTİ 13 HAZİRAN 2015 CUMARTESİ Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının

Detaylı