IPEK UNIVERSITESI LOGOSU Üniversitemizin logosu çift başlı bir Selçuklu kartalıdır. Kanatları açık ve kanatlarının ucunda divitler var.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IPEK UNIVERSITESI LOGOSU Üniversitemizin logosu çift başlı bir Selçuklu kartalıdır. Kanatları açık ve kanatlarının ucunda divitler var."

Transkript

1

2 IPEK UNIVERSITESI LOGOSU Üniversitemizin logosu çift başlı bir Selçuklu kartalıdır. Kanatları açık ve kanatlarının ucunda divitler var. Kartal, bir kitabın üzerinde ve kitabın sayfalarında çeşitli dillerde kendini bil yazmaktadır. Çift başlı kartal başkalarına yardım eden gücü ve azameti temsil etmektedir. Kartalın iki başının olması hem Batı hem Doğu medeniyetlerine bakıp insanın kendini değerlendirmesini, kendini bilmesini anlatmaktadır. Kendini bil yazısıda insanın küçük bir dünya olduğunu ve aslında kendini tanıyan insanın dünyayı da tanıyacağını ifade etmektedir. Kartalın kendi kanatlarından divitler üretmesi fedakârlığı, divitlerin ve kitabın kırmızı olması da sabrı ve çileyi temsil etmektedir. Kartalın, kitabın üzerinde olması gücünü bilimden aldığının bir işaretidir.

3

4 H. Akın İPEK Mütevelli Heyet Başkanı Merhaba, İnsan hayatındaki en önemli kararlardan biri, meslekî tercih ve üniversite seçimidir. Bugün vereceğiniz kararla sadece sizin değil, yapacaklarınızdan veya yapmayacaklarınızdan etkilenecek bir çok insanın geleceği de şekillenecektir. Şekillenmelidir. Seçeneklerinizi gözden geçirirken yüzyılın projesi olarak gördüğümüz, İpek Üniversitesi ne dikkatinizi çekmek isterim. Üniversitemiz özellikle, toplumu ve insan hayatını yönlendiren, yöneten, bilim dalları; İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Uluslararası Ticaret, Hukuk, Sinema, Televizyon, Medya, Sahne Sanatları, Konservatuar, Animasyon, Gazetecilik, Tarih, Edebiyat, Psikoloji, Felsefe gibi sosyal bilimlerde söz sahibi ve iddialı olacaktır. Yaşam kalitesinin ve çalışma ortamının başarı seviyesini etkilediğine olan inancımız sebebi ile, Üniversitemizin mimarisinde ve sosyal yaşantısında dünyanın farklı şehirlerinden esintiler kullanılmış, Şehir içinde, küçük bir şehir tasarlanmıştır. İpek Üniversitesi'nin Kuruluş Amacı; Sadece Yaşadığı Dönemi Değil, Kendisinden Sonraki Nesilleri de Kalıcı Eserleriyle Aydınlatacak Gençler Yetiştirmektir. Gençlerimizin devam eden eğitim süreçlerine paralel olarak, üretim ve iş hayatında da ilerlemeleri planlanmış, buna olanak ve katkı sağlamak için gerekli olan alt yapı, en yüksek standartlarda oluşturulmuştur. İpek Üniversitesi'nin kuruluş amacı; sadece yaşadığı dönemi değil, kendisinden sonraki nesilleri de kalıcı eserleriyle aydınlatacak gençler yetiştirmektir. Üniversitemizin, seçkin öğretim kadrosu ve siz gençlerimizle birlikte, dünyaya değer katacağına, bütün kalbimle inanıyorum. Kurucu Vakfımızın ve Mütevelli Heyetimizin en önemli görevi de bu amaca hizmet etmek olacaktır. Sözlerimi Şeyh Edebali'nin henüz yolun başındaki genç bir adama verdiği nasihattan bir bölüm ile bitirmek isterim; Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş gizemler, bilinmeyenler, görülmeyenler ancak; senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır. Sağlık ve başarı dileklerimle.

5 Prof. Dr. Ali Fuat BİLKAN Rektör Ülkemizde tematik üniversite modelinin en önemli örneğini oluşturan İpek Üniversitesi, pek çok alanda ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. İpek Üniversitesi, özel sektörün şimdiye kadar sanat ve sosyal bilimler alanlarında yaptığı en büyük yatırımdır. Seçkin akademik kadrosu, modern kampüs imkânları ve farklı içerikte hazırlanan programlarıyla İpek Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olmayı hedeflemektedir. Dünyada oldukça önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, nitelikli bir eğitimden geçmiş sosyal bilimcilerin isabetli tahlilleri ve süreç yönetimindeki kabiliyetleri, siyasî, kültürel ve ekonomik olay ve olguların değerlendirilmesi ve yönlendirilmesinde önemli modeller oluşturacaktır. Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Sinema, Hukuk, İktisat, İşletme, Tarih, Edebiyat, Müzik, Psikoloji, Animasyon, Moda Tasarımı gibi alanlarda iddialı bir içerikle donatılan İpek Üniversitesi, başarılı öğrencilere sağlayacağı imkânlarla önemli bir çekim merkezi olacaktır. Eğitim ve öğretim ile birlikte, yirmi dört saat yaşanabilir bir sosyal, sanatsal ve kültürel alan olma özelliği taşıyan kampüsün kapıları, öğrenme talebinde bulunan herkese açık olacak. Ülkemizin son yıllarda elde ettiği başarılarını sürdürülebilir hale getirmek, ancak nitelikli eğitim ortamları oluşturmakla mümkündür.yükseköğrenimde dünyayla rekabet edebilecek insan gücünün yetiştirilmesi, aynı zamanda elde edilen başarıların devamlılığını da sağlayacaktır. İpek Üniversitesi nde bir şehirde bulunması gereken her imkân mevcuttur. Eğitim ve öğretim ile birlikte, yirmi dört saat yaşanabilir bir sosyal, sanatsal ve kültürel alan olma özelliği taşıyan kampüsün kapıları, öğrenme talebinde bulunan herkese açık olacak. Sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle iç içe bir eğitim ortamında yaşamak isteyen herkesi üniversitemize bekliyoruz.

6 İpek Üniversitesi TÜRKİYE NİN SOSYAL BİLİMLER, GÜZEL SANATLAR ve UYGULAMALI SANATLARA ODAKLANMIŞ İLK ve TEK TEMATİK VAKIF ÜNİVERSİTESİDİR. AKADEMIK İpek Üniversitesi nde; Öğrenciler, seçkin bir akademik kadrodan nitelikli eğitim almaktadırlar. Türkiye de görülen öğretim üyesi başına düşen en düşük öğrenci oranı (1/10) hedeflenmiştir. Disiplinlerarası program olanakları ile çift ana dal, yan dal, yatay ve dikey geçiş fırsatları bulunmaktadır. Öğrencilere, Mentörlük ofisi aracılığıyla hayat boyu rehberlik hizmeti sağlamaktadır.

7 İngilizce ile birlikte yaklaşık yirmi dünya dilinin ikinci dil olarak okutulacağı geniş seçenekli dil programları mevcuttur. Yüksek oranda burslu kontenjan imkanı sunulmaktadır. Öğrencilerin, öğretim kadrosuyla birlikte üniversitedeki araştırma projeleri, film tasarımı, moda tasarımı, animasyon, sinema müziği gibi üretim süreçlerinde tecrübe kazanmak amacıyla çalışmaları teşvik edilmektedir. Uluslararası dolaşıma önem verilmekte ve çeşitli destekler sağlanmaktadır. 6-7

8 ARASTIRMA İpek Üniversitesi; Araştırma ve Geliştirme Ofisi (AR-GE), üniversite bünyesindeki enstitüler, disiplinlerarası araştırma merkezleri ve işletmeler aracılığıyla gençlerin projelerine ve araştırmalarına destekler sağlar. BURSLAR İpek Üniversitesinin hedefi öğrencilerinin büyük bölümünü burslu almaktır. Kazanılan burslar karşılıksızdır ve hazırlık eğitimi için iki, lisans eğitimi için beş yıl olmak üzere toplam yedi yıldır. İpek Üniversitesi öğrencilerinin üniversite içi başka bir programa yatay geçiş yapmaları durumunda burs hakları devam eder. KARIYER PLANlaMA VE GELISTIRME İpek Üniversitesi; Kariyer Planlama Servisi ile öğrencileri küresel pazarda rekabete hazırlar. Stajyerlik ve alan çalışmaları sayesinde, öğrencilerin sınıfta öğrendiklerini gerçek dünyada tecrübelere dönüştürmek amacıyla her bölüme bir ticari işletme kurma olanağı sunar.

9 KAMPUS HAYATI İpek Üniversitesi; Türkiye nin başkenti; Orta Asya, Kafkaslar, Orta Doğu ve Avrupa nın siyasî, ekonomik ve kültürel açıdan önemli kentlerinden olan Ankara da bulunmaktadır. Barok, Klâsik Roma, Rönesans, Post-Rönesans, Neo Klâsisizm, Romanesk ve Yaratıcı Seçmecilik gibi farklı mimari tarzlarıyla, Çankaya da sanat ve estetiğin göz kamaştıran buluşmasını temsil eden sıra dışı bir kampüse sahiptir. Öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla, 24 saat açık kütüphane, çok kültürlü mutfağı olan restoranlar, değişik damak zevklerine hitap eden kafeler, sinema salonları, açık hava amfi tiyatrosu, spor kompleksleri, açık hava sineması, film platoları, müzik yapım stüdyoları, 1500 kişilik konser salonu, film setleri ve tiyatro salonları ile kesintisiz yaşam olanağı sağlar. Öğrencilerine sosyal sorumluluk, ekip uyumu, rol üstlenme ve liderlik yeteneklerini geliştirebilecekleri modern öğrenci topluluklarında görev alma avantajı sağlar. Yaşam kalitesine uygun, başarı seviyesini artırıcı çalışma ortamları ile öğrencilerine her detayın düşünüldüğü yurt ve konaklama imkânı sağlar. Çoğulcu Ortam anlayışıyla, kampüste kültürel çeşitliliğin, cinsiyet eşitliğinin, karşılıklı saygının ve katılımcılığın hakim olduğu bir özgürlük alanı sunar. 8-9

10 fakulte, bolum ve kontenjanlar Tematik üniversite modelinin ortak ders ve müfredat programlarıyla uygulanacağı eğitim sistemiyle, bütün insan yetiştirmeyi amaçlayan İpek Üniversitesi bir açıkhava müzesinin parçaları olarak farklı sanat tarzlarına ve üsluplarına göre inşa edildi. Böylece öğrencilerimize geçmiş ve gelecek arasında hem klasik hem de modern ortamlarda yaşama imkanı sağlandı.

11

12 INSAN VE TOPLUM BILIMLERI FAKULTESI İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde öncelikli hedefimiz, küreselleşen dünyada bölgesel farklılıkların gittikçe önem kazandığının bilinciyle alan araştırmalarına odaklanmış, araştırmacı kimliği ön planda olan bölümler kurmak ve özgün bilgi üretim merkezlerine sahip olmaktır. Bu anlayışla, Fakültemizin bütün bölümlerinde bireylere, topluma ve kurumlara faydalı, pratik uygulamalara ışık tutabilecek nitelikte araştırmalar yürütülecek ve öğrencilerimizin araştırma gruplarının ayrılmaz bir parçası olmaları sağlanacaktır. Dünyanın en saygın Üniversitelerinden mezun ve araştırmalarıyla gündemi belirleyen bir akademik kadroya sahip olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, en kısa zamanda sosyal bilimler alanında öncü bir rol oynamayı amaçlamaktadır.

13 MODERN EĞİTİM ORTAMLARI NİTELİKLİ EĞİTİM KADROSU YÜKSEK BURSLARLA BAŞARILI ÖĞRENCİ ALMA HEDEFİ BÖLÜM ve KONTENJANLAR İNGİLİZ DİLİ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ TARİH TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI TAM BURS %75 BURS %50 BURS %25 BURS TOPLAM

14 ISLETME VE YONETIM BILIMLERI FAKULTESI İpek Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, İktisat ve İşletme Bölümlerinden oluşmaktadır. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesinin hedefi, dünyanın gelecekteki seçkin yönetici ve sosyal bilimcilerini, zamanın ruhunu algılayıp değişimleri fark edecek bir donanıma sahip kılmaktır. Fakültemiz, dünyanın prestijli üniversitelerinde doktoralarını tamamlamış öğretim üyesi kadrosuyla, pek çok farklı özelliklere ve ilgi alanlarına sahip öğrencilerine ihtiyaç ve hedefleri doğrultusunda, hem sosyal hem de akademik bakımdan nitelikli bir eğitim ortamı sunmaktadır.

15 REKABETÇİ İŞ PİYASASINDA ÖNE ÇIKABİLECEĞİNİZ TEORİ ve UYGULAMANIN İÇİÇE GEÇTİĞİ MODERN BİR EĞİTİM BÖLÜM ve KONTENJANLAR İKTİSAT İŞLETME TAM BURS %75 BURS %50 BURS %25 BURS TOPLAM

16 sanat ve tasarim FAKULTESI Sanat ve Tasarım Fakültesi nde öncelikli hedef, gelişen dünyanın profesyonel rekabet gücüne ayak uydurabilecek geniş tabanlı bir öğrenim çeşitliliği sunabilmektir. Alanında uzman, uluslararası deneyime sahip pek çok akademisyenin görev aldığı Sanat ve Tasarım Fakültesinde, üretkenliği ve yeniliği hızlandıran yöntemler ile yeni bilgilerin geliştirilmesine büyük önem verilmektedir. Sanat ve Tasarım Fakültesi, teknik altyapısı, sektörel üretime göre planlanan bölümleri ve disiplinlerarası geçişlere verdiği önemle, öğrencilerin hayal ettikleri projeleri hayata geçirmelerine imkân tanımaktadır.

17 TASARIM ÇAĞINI YAŞABİLECEĞİNİZ BİR FAKÜLTE BÖLÜM ve KONTENJANLAR GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI TEKSTİL ve MODA TASARIMI TAM BURS %75 BURS %50 BURS %25 BURS TOPLAM

18 SINEMA SANATLARI FAKULTESI İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi nin hedefi, meslekî etiğe sahip, toplumsal kültürü kavramış, teknolojinin ve bilginin tüm olanaklarını kullanan, gördüğünü, anlatmak istediğini başarıyla aktarabilen ve sektöre evrensel bir dünya görüşüyle yaklaşabilen donanımlı gençler yetiştirmektir. İpek Üniversitesi, bu hedeften hareketle; kampüs içinde oluşturulacak film platoları, prodüksiyon alt yapısı, açık ve kapalı gösterim alanları ile öğrencilerine, dünya ölçeğinde bir sinema profesyoneli olma imkânı sunmaktadır. Film Tasarımı ve Animasyon Bölümleri nden oluşan Sinema Sanatları Fakültesi aynı zamanda doğal bir film platosuna sahip olan kampüsün geniş imkanlarından yararlanmaktadır.

19 TÜRKİYE NİN İLK ve TEK SİNEMA SANATLARI FAKÜLTESİ BÖLÜM ve KONTENJANLAR ANİMASYON FİLM TASARIMI TAM BURS %75 BURS %50 BURS %25 BURS TOPLAM

20 SIYASAL BILGILER FAKULTESI İpek Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, ulusal, bölgesel ve küresel siyasetin anlaşılmasına ve sorunlarının çözümüne katkı sunmayı hedeflemektedir. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri nden oluşan fakülte, genç, üretken ve uluslararası alanda tanınan akademik kadroya sahip araştırma ağırlıklı bir niteliktedir.

21 ULUSLARARASI DOLAŞIM ÖĞRENME ORTAMI MODÜLER EĞİTİM BÖLÜM ve KONTENJANLAR SİYASET BİLİMİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER TAM BURS %75 BURS %50 BURS %25 BURS TOPLAM

22 KONSERVATUVAR İpek Üniversitesi Konservatuvarı, ülke ve dünya kültürüne katkı sağlayacak, gelişen çağın teknolojisine ayak uyduracak, yenilikçi, araştıran, kaliteli ve kalifiye sanatçılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimiz Animasyon, Sinema, Dijital Oyun Tasarımı gibi bölümlerle eğitimleri boyunca bir arada çalışacak ve sanat icralarını zengin bir sanat ortamında gerçekleştireceklerdir. Alanlarında uzman, uluslararası deneyimli öğretim kadrosu ile tüm detayları düşünülmüş, yüksek teknolojik alt yapıya sahip çalışma alanları, müzik çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak sanatçıların yetişmesine uygun imkânlar sunacaktır. Konservatuvar öncelikle Kompozisyon, Ses Eğitimi Gitar ve Piyano Ana Sanat Dallarına öğrenci alacaktır.

23 DOĞU ve BATI NIN BULUŞTUĞU İLK KONSERVATUVAR 22-23

24 SOSYAL BILIMLER ENSTITUSU Sosyal Bilimler Enstitüsü, İpek Üniversitesi ndeki bütün lisansüstü programları yürütmektedir. İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi, Tarih ve Uluslararası İlişkiler gibi alanlardaki Yüksek Lisans ve Doktora programlarının yanı sıra Bölge Çalışmalarında da lisansüstü programlar açacak olan Enstitü öncelikle Ortadoğu, Balkanlar, Rusya ve Amerika çalışmalarına odaklanacaktır.

25 LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİN DOĞRU ADRESİ ANA BİLİM DALLARI İKTİSAT İNGİLİZ DİLİ ve EDEBİYATI İŞLETME SİYASET BİLİMİ TARİH TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ULUSLARARASI İLİŞKİLER 24-25

26 HAZIRLIK OKULU Hazırlık Okulu, İpek Üniversitesi ne kayıt yaptıran öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra, akademik hayata ve üniversite yaşamına uyum programlarını da yürütmekte ve akademik ve sosyal başarı için gerekli birikimleri kazandırmayı hedeflemektedir. Hazırlık Okulunda, öğrenme süreci; alanında uzman, uluslararası deneyime sahip ve anadili İngilizce olan öğretim elemanlarıyla desteklenmektedir. Eğitim ve yaşam dili İngilizce olan bir kampüs ortamında ders saatleri dışında da İngilizce öğrenme süreci devam ettirilmektedir. Ders içindeki ve dışındaki çalışmalar; e-öğrenme ve öğretme platformlarında, yüksek eğitim teknolojileriyle desteklenmekte, öğrencilerin bireysel gelişimi sürekli olarak danışmanları tarafından izlenmekte ve değerlendirilmektedir.

27 SADECE İNGİLİZCE KONUŞULAN ORTAMLAR Hazırlık Okulunda, bireysel danışmanlık hizmetleri yardımıyla öğrenciye özel çözümler üretilmekte ve normal ders süresi dışında sürekli devam eden konu tekrarları ile tüm öğrencilere eksiksiz öğrenme fırsatı sağlanmaktadır. Hazırlık Okulu, özgün mimarisi, bireysel öğrenme merkezi, çalışma salonları, akademik yazı merkezi, ölçme ve değerlendirme merkezi, uluslararası sınav merkezleri, multimedya merkezleri, seçkin ve zengin koleksiyona sahip yabancı dil kütüphanesi ve sadece İngilizce film gösterimi yapan sinema salonuyla modern bir öğrenme ortamı sunmaktadır

28 BURSLAR Nitelikli öğrencilere burs sağlayarak yükseköğretim kalitesine katkıda bulunmak en önemli hedeflerimizdendir.

29

30 BURSLAR Eğitim-Öğretim yılında İpek Üniversitesine tüm öğrenciler, tam, kısmi ve üstün başarı burslarıyla kabul edilmektedir. Burslar karşılıksızdır. Derslere devamlılık gösteren öğrencilerin akademik başarısızlıktan dolayı bursları kesilmez. Öğrenciler, kazandıkları burs türleri içerisinde sadece en yüksek miktardaki bursu alırlar. TAM BURSLU KONTENJANLARA VERİLECEK BURSLAR İpek Üniversitesi, LYS ile TAM BURSLU kontenjanlara yerleştirilen öğrencilerine, 7 yıl (Hazırlık için 2 yıl, Lisans eğitimi için 5 yıl) süreyle % 100 eğitim ücreti muâfiyeti, yılda 9 ay süreyle aylık 500 TL cep harçlığı ve bursluluk süresince ücretsiz yurt imkânı sağlamaktadır. KISMİ BURSLU KONTENJANLARA VERİLECEK BURSLAR İpek Üniversitesi, LYS ile KISMİ BURSLU kontenjanlara yerleştirilen öğrencilerine, 7 yıl (Hazırlık için 2 yıl, Lisans eğitimi için 5 yıl) süreyle % 75, % 50 ve % 25 nispetinde eğitim ücreti indirimi sağlar. ALİ İPEK ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BURSLARI Ali İpek Uluslararası Öğrenci Bursları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olmayan başarılı yabancı öğrencilere tahsis edilen burslardır. Bu bursların sayısı ve burs miktarları, Senato nun teklifi ve Mütevelli Heyet onayı ile belirlenir. Bursların tahsisi, ödeme süreleri ve burslarla ilgili uygulamalarda, İpek Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesi hükümleri uygulanır. MELEK İPEK ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI Melek İpek Üstün Başarı bursları, İpek Üniversitesi ne LYS ile kayıt yaptıran bilim, sanat, müzik, spor ve kültür alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar kazanmış T.C. vatandaşı veya uluslararası öğrencilere verilen burslardır. Bu bursların sayısı ve burs miktarları, Senato nun teklifi ve Mütevelli Heyet onayı ile belirlenir. Bursların tahsisi, ödeme süreleri ve burslarla ilgili uygulamalarda, İpek Üniversitesi Burs Kabul Yönergesi hükümleri uygulanır.

31 AKIN İPEK SİNEMA BURSLARI Akın İpek Sinema Bursları, İpek Üniversitesi Sinema Sanatları Fakültesi nin bölümlerine LYS ile kayıt yaptıran öğrencilere verilen burslardır. Bu burslar, LYS de yerleştirildiği puan türünde aşağıdaki dereceleri elde eden öğrencilere verilen üstün başarı burslarını kapsar: İlk 100 dereceye girenler için; aylık 1000 TL arası için; aylık 800 TL arası için; aylık 700 TL arası için; aylık 600 TL TEKİN İPEK GİRİŞİMCİLİK BURSLARI Tekin İpek Girişimcilik Bursları, İpek Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi nin bölümlerine LYS ile kayıt yaptıran öğrencilere verilen burslardır. Bu burslar, LYS de yerleştirildiği puan türünde aşağıdaki dereceleri elde eden öğrencilere verilen üstün başarı burslarını kapsar: İlk 100 dereceye girenler için; aylık 1000 TL arası için; aylık 800 TL arası için; aylık 700 TL arası için; aylık 600 TL PELİN İPEK ZENGİNER SOSYAL BİLİMLER BURSLARI Pelin İpek Zenginer Sosyal Bilimler Bursları, İpek Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi nin bölümlerine LYS ile kayıt yaptıran öğrencilere verilen burslardır. Bu burslar, LYS de yerleştirildiği puan türünde aşağıdaki dereceleri elde eden öğrencilere verilen üstün başarı burslarını kapsar: İlk 100 dereceye girenler için; aylık 1000 TL arası için; aylık 800 TL arası için; aylık 700 TL arası için; aylık 600 TL NEVİN İPEK SANAT ve TASARIM BURSLARI Nevin İpek Sanat ve Tasarım Bursları, İpek Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi nin bölümlerine LYS ile kayıt yaptıran öğrencilere verilen burslardır. Bu burs programı, Konservatuvar öğrencilerini de kapsamaktadır. Bu burslar, LYS de yerleştirildiği puan türünde aşağıdaki dereceleri elde eden öğrencilere verilen üstün başarı burslarını kapsar: İlk 100 dereceye girenler için; aylık 1000 TL arası için; aylık 800 TL arası için; aylık 700 TL arası için; aylık 600 TL EBRU İPEK SİYASAL BİLGİLER BURSLARI Ebru İpek Siyasal Bilgiler Bursları, İpek Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi nin bölümlerine LYS ile kayıt yaptıran öğrencilere verilen burslardır. Bu burslar, LYS de yerleştirildiği puan türünde aşağıdaki dereceleri elde eden öğrencilere verilen üstün başarı burslarını kapsar: İlk 100 dereceye girenler için; aylık 1000 TL arası için; aylık 800 TL arası için; aylık 700 TL arası için; aylık 600 TL 30-31

32 NEYE SAHİP OLDUĞUN DEĞİL, SAHİP OLDUKLARINI NASIL KULLANDIĞIN ÖNEMLİDİR.

33 Turan Güneş Bulvarı 648. Cadde Oran Çankaya, Ankara T: F: info@ipek.edu.tr

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

1 İbn Haldun Üniversitesi Lisans Burs Yönergesi tarihli Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır. İBN HALDUN ÜNİVERSİTESİ LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, eğitim-öğretimin kalitesini yükseltmek için başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve öğrencileri daha başarılı olmaya özendirmek

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2016-2017. Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2016-2017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI

BİLGİ DE BURS OLANAKLARI BİLGİ DE BURS OLANAKLARI İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi,

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler (12.12.2012 Tarih ve 2012 / 23 Sayılı Senato Kararı) (17.12.2012 Tarih ve 2012 /25 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) Amaç MADDE 1 1.

Detaylı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 20162017 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR, TASARIM

Detaylı

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No

BURS YÖNERGESİ. Rektör Prof. Dr.Abdullah DİNÇKOL. Kalite Koordinatörü Prof. Dr.Mesut KUMRU. Doküman No Sayfa 1 / 7 (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.) 1. AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

Pazartesi Basın Gündemi

Pazartesi Basın Gündemi 14.07.2014 Pazartesi Basın Gündemi İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Açıldı İzmir in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi bünyesinde kurulan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi,

Detaylı

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ

2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU TABLO-4. Merkezi Yerleştirme ile Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları PROGRAM KODU PROGRAM ADI ÖĞR. SÜRE PUAN TÜRÜ 2017-ÖSYS EK KONT. ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Detaylı

TOBB Üniversitesini tanıyalım

TOBB Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com TOBB Üniversitesini tanıyalım TOBB Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı (oluşturma : 10/6/2015) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ,

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilere verilen burs ve yardımlarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri teşvik etmek, başarılı öğrencileri

Detaylı

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. İslami Finans ve Ekonomi. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA İslami Finans ve Ekonomi Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

siz bizde değersiniz

siz bizde değersiniz siz bizde değersiniz Özel Yetenek Sınavı 2017 siz bizde değersiniz İçindekiler Özel Yetenek Sınav Başvuru 4 Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri 5 Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi 6 Tekstil ve Moda Tasarımı

Detaylı

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU

PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU PROGRAM, PUAN TÜRÜ, KONTENJAN, BAŞARI SIRASI, EN KÜÇÜK PUAN VE ÖĞRENİM ÜCRETİ TABLOSU Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü 2017-2018 Kontenjanları 2016 ÖSYS 0,12 Başarı Sırası 2016 ÖSYS En Küçük Puan Öğrenim

Detaylı

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI GÜNDEMİ 2 TARİHİN DERİNLİKLERİNDEN, BİLİMİN VE SANATIN UFUKLARINA KURULUŞ TOPLANTI GÜNDEMİ 3 Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

I

I İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında kurulduğu günden beri, Türkiye nin en saygın, öncü ve yenilikçi akademik kurumlarından biri oldu. Akademik özgürlüğü, entelektüel düşünceyi, iş dünyasını ve öğrenci

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, verilen burslarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri daha fazla çalışmaya

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilere verilen burs ve yardımlarla eğitim ve öğretim kalitesini yükseltmek, öğrencileri teşvik etmek, başarılı öğrencileri

Detaylı

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi

beykent.edu.tr Beykent Üniversitesi %100 B urs %40 İvned ir İmk an im ı yurt dışı imkanları dikey geçiş sınavı ERASMUS çözüm merkezi 1997 2018 09 TEMMUZ Taksim Yerleşkesi YÜKSEK LİSANS DOKTORA SANATTA YETERLİK kesintisiz burs HEDEF GENÇ

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; İstanbul Arel Üniversitesi nin önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarındaki

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

siz bizde değersiniz

siz bizde değersiniz siz bizde değersiniz Özel Yetenek Sınavı 2017 siz bizde değersiniz İçindekiler Özel Yetenek Sınav Başvuru 1 Ön Kayıt ve Kesin Kayıt İşlemleri 2 Grafik Tasarım 3 Tekstil ve Moda Tasarımı 4 Sahne ve Gösteri

Detaylı

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir.

Fakültemiz; Fakültemiz yeni kurulmasına rağmen hızla büyümekte ve kadrolarını genişletmektedir. HOŞGELDİNİZ Fakültemiz; Bilimsel tutum ve becerileri kazanmış, mesleki donanım sahibi, içinde bulunduğu eğitimsel süreçlerle ilgili, toplumsal meselelere duyarlı, hür düşünen, demokratik ilkelere bağlı,

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI TABLO3 T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) 2018 MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI Program Kodu Program Adı Öğrenim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Özel Koşul ve Açıklamalar Öğrenim

Detaylı

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü

Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ. Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Sütlüce YERLEŞKESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ Halkla İlİşkİler Bölümü Görsel İletİşİm Tasarımı Bölümü Medya ve İletİşİm Sİstemlerİ Bölümü Reklamcılık Bölümü Bilginin sürekli bir gelişme içinde bulunduğu ve bilgi

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı

2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı 2015-2016 Aday Öğrenci Bilgilendirme Kitapçığı FAKÜLTE VE BÖLÜMLER FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Matematik Bölümü Mütercim Tercümanlık Bölümü Psikoloji Bölümü GÜZEL SANATLAR,

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan

---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan ---- TABLO-4. MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE ÖĞRENCİ ALAN YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI ---- ÖSYM Kodu Fakültesi Program Adı Süre Puan Türü Kontenjan Bakınızlar 202310142 Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik-Bilgisayar

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ BURS VE SOSYAL YARDIM YÖNERGESİ XXIV / 1 Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi nin burslu ve burssuz programlarında eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek, başarılı

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ SENATO No: 14 06.09.2018 EK-1 Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi

Yeni Yüzyıl Üniversitesi On5yirmi5.com Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yeni Yüzyıl Üniversitesi hakkında detaylı bilgi için... Yayın Tarihi : 15 Nisan 2013 Pazartesi (oluşturma : 12/18/2015) Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Vatan Sağlık ve

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM BEYKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ BURS, İNDİRİM ve DESTEK YÖNERGESİ (13.09.2018 Tarih ve 2018/22 Sayılı Senato Kararı) (17.09.2018 Tarih ve 2018/19 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Fakültemiz 2809 sayılı Kanunun Ek 30. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunun 02.06.2000 tarih ve 2000-854 sayılı kararnamesiyle kurulmuş, 2001-2002 Eğitim

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI

2015-2016 AKADEMİK YILI T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 201 2016 AKADEMİK YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM Kurumsal İletişim İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler, Reklamcılık,

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI. Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Sanat ve Tasarım Yüksek Lisans Programı (Tezli) Ülkemizde Sanat ve Tasarım alanında yetişmiş uzman kişiler sınırlıdır. Üniversitelerimizde Güzel Sanatlar

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin Lisansüstü Ücretler, Ücret İndirimi ve Ödeme Esasları AMAÇ: Günümüzde nitelikli iş

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilere burs verilmesiyle ilgili hükümleri kapsar.

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ

TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ TED ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN BURS YÖNERGESİ Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, TED Üniversitesi lisans programlarında kayıtlı öğrencilere verilecek burslarla ilgili esasları düzenlemektir.

Detaylı

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 9. maddesinin 3. fıkrasına ve T.C. Haliç Üniversitesi Ana Yönetmeliği dayanılarak hazırlanan bu Yönergenin

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI ARKEOLOJİ Klasik Arkeoloji 5 1 5 1 E.A. SÖZ. Yüksek Lisans Programına: Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Protohistorya ve

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Esenyurt Üniversitesinin vereceği burslarla eğitim-öğretim kalitesini yükseltmek,

Detaylı

GAZETECİLİK DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GAZETECİLİK DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GAZETECİLİK DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2011 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya

Detaylı

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi

09 TEMMUZ. sayısal-sözel 09 JULY kesintisiz burs. çap/yandal. kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY. çözüm merkezi DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) 20 1 7-2 0 1 8 Konte nj an Tabl o s u %100 %40 BURS İMKAN I 1997 2017 09 TEMMUZ çözüm merkezi 1997 kesintisiz burs kariyer merkezi BEYKENT UNIVERSITY çap/yandal BEYKENT UNIVERSITY

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası

Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan Türü Taban Puan Başarı Sırası HUKUK FAKÜLTESİ 206010503 HUKUK FAKÜLTESİ (ÜCRETLİ) 148 TM-3 388,90573 70.400 206010487 HUKUK FAKÜLTESİ (TAM BURSLU) 17 TM-3 440,51513

Detaylı

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+

ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ 1 Sevgili Genç Arkadaşlarımız, Günümüzün en büyük sermayesi olan bilginin üretildiği üniversiteler, toplumu doğrudan etkileyen, gelişmeye, kalkınmaya ve değişime

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ

IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS YÖNERGESİ MADDE 1. AMAÇ VE KAPSAM: Bu yönerge Işık Üniversitesi'nin öğrencilerine sunduğu burs ve indirimlerin çeşit, uygulama koşul ve işlemlerini

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek

İNDİRİMİ Taban Puan Başarı Sırası. yemek ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ LYS Kontenjanları Tüm Bölümler İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere eğitimleri süresince (her yıl)

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ

ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ ATILIM ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNETMELİĞİ Kapsam Madde 1- Bu yönetmelik Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Atılım Üniversitesinde lisans ve önlisans programlarında öğrenim gören öğrencilere burs

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir.

MADDE 2 (1) Bu Yönerge, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve değişiklikleri ile İzmir Üniversitesi Ana Yönetmeliği esas alınarak düzenlenmiştir. İZMİR ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge; İzmir Üniversitesi nin Fakülteleri, Yüksekokulları, Meslek Yüksekokulları, Enstitüleri ile diğer akademik

Detaylı

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Altın ve Kıymetli Metaller. Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Altın ve Kıymetli Metaller Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı

HUKUK FAKÜLTESİ. Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı HUKUK FAKÜLTESİ Adalet ve Hakkaniyete Dayanan Bir Hukuk Anlayışı Hukuk Fakültesi, gerek bireyler, gerek bireylerle kamu otoritesi arasındaki kuralları, bu kuralların dayandığı hukuki ve felsefi temelleri

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Kapsam Madde 1- Bu yönerge Yüksek İhtisas Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından Yüksek İhtisas Üniversitesinde lisans ve ön lisans

Detaylı

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI UYGULAMALI TİYATRO MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇBAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇBAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇBAKIM HİZMETLERİ GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2012 ANKARA ÖN

Detaylı

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 YGS LYS Kontenjanları ve Burslar Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her yıl) eğitim

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS BURS YÖNERGESİ Amaç Madde 1 (1) İşbu yönerge Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde gerek üniversiteye girişte gerek eğitim süresince göstermiş

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı İçin üstü Ücretler, Ücret İndirimi ve Ödeme Esasları AMAÇ: Günümüzde nitelikli iş bulma,

Detaylı

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ FÖNCÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ FÖNCÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ FÖNCÜ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI. Türk Tarihi. ALES Puan Türü:SÖZEL. Lisans Derecesi ile Doktora. Yabancı Uyruklu

TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI. Türk Tarihi. ALES Puan Türü:SÖZEL. Lisans Derecesi ile Doktora. Yabancı Uyruklu E.Ü.SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 AKADEMİK YILI DOKTORA PROGRAMLARI I TÜRK DÜNYASI ANABİLİM DALLARI Türk Tarihi T.C T.C 1-2 1 Lisans mezunlarında aranacak şartlar : Üniversitelerin Tarih,Tarih Eğitimi

Detaylı

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE

ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE ANİMATÖR PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : EĞLENCE HİZMETLERİ MESLEK : ANİMATÖR MESLEK SEVİYESİ : 4 SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Konaklama tesislerinde, özel organizasyonlarda, kişilerin hoş, eğlenceli

Detaylı

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI

ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI 2016-2017 ADAY ÖĞRENCI BILGILENDIRME KITAPÇIĞI Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi değerlendirmesinde Atılım Üniversitesi; Vakıf Üniversiteleri arasında 8. Tüm Üniversiteler arasında 26. URAP değerlendirmesinde

Detaylı

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ADAY ÖĞRENCİLER TANITIM KATALOĞU Sevgili Öğrenciler Prof. Dr. İbrahim Attila ACAR İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerine

Detaylı

YÖNETMELİK. a) Merkez (ODÜZEM): Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. a) Merkez (ODÜZEM): Ordu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini, 4 Haziran 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29020 Ordu Üniversitesinden: YÖNETMELİK ORDU ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: Seçili Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe)

MBA MBA. Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) MBA 1 MBA Bankacılık Yüksek Lisans Programı (Tezsiz, Türkçe) Neden ŞEHİR? Uluslararası yetkinliğe ve sektör tecrübesine sahip eğitim kadrosu 2 Disiplinel yaklaşım yerine, disiplinler arası bakış açısı

Detaylı

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar:

2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 2017 LYS Ek Kontenjanları ve Burslar ve Ücretler Tüm Programlar İçin Geçerli Burslar: 1. BAŞARI SIRASI BURSU: ÖSYS de herhangi bir puan türünde ilk 1,000'de yer alan öğrencilere, eğitimleri süresince (her

Detaylı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı

Başkent Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzecilik TEZLİ/TEZSİZ Yüksek Lisans Programı Program Hakkında Genel Bilgi 2013 öğretim yılında kurulan Müzecilik Yüksek Lisans Programı yüksek lisans derecesi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller...

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ. Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Yüzleri Gülümseten Uzman Eller... EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Tarihi Bizans surlarının çevrelediği İstanbul un en eski bölgesi olan yarımadada Haliç kenarında ve Unkapanı Köprüsü nün

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ BURSA ORHANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Öğretim Yılı Fakülte Şartları Puan Türü İlgili Yıl Ücret Durumu Burslardan yararlanma

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi nin öğrencilerini eğitimleri çerçevesinde

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS KOMİSİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2008 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İTALYANCA (AYAKKABI) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 667 KHK UYARINCA KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ Açıklamalar : (1) Aşağıda yer alan tabloda burslardan yararlanma süresinde açıklama bulunmayan programlar için

Detaylı

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME

YÜKSEK LİSANS KONTENJAN 1/8 İŞLETME KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2009-2010 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI YÜKSEK LİSANS İŞLETME KONTENJAN TEZLİ TEZSİZ

Detaylı

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü YABANCI DİLLER MESLEKİ İNGİLİZCE (HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2010 ANKARA ÖN SÖZ

Detaylı

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM LİDERLİK EĞİTİMİ MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2013 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

GRAFİK VE FOTOĞRAF BİLGİSAYAR DESTEKLİ REKLAM VE TASARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GRAFİK VE FOTOĞRAF BİLGİSAYAR DESTEKLİ REKLAM VE TASARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GRAFİK VE FOTOĞRAF BİLGİSAYAR DESTEKLİ REKLAM VE TASARIM MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 2009 ANKARA ÖN SÖZ Günümüzde mesleklerin

Detaylı

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ.

Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ. Atılım Üniversitesine HOŞGELDİNİZ 2017 www.atilim.edu.tr ANKARA DA BİR ÜNİVERSİTE Sayılarla Atılım Üniversitesi 6 Fakülte 2 Yüksekokul 550 Akademisyen (Tam Zamanlı) 40 Lisans Programı 140 Laboratuvar

Detaylı