NE DE OLSA İZMİRLİ 18 GURUR BİZİM İZMİRLİ EFELER YÜREKLER 24 SOMA İÇİN ATTI. izmir.bel.tr izmirbsbspor.org izmirbbsk

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NE DE OLSA İZMİRLİ 18 GURUR BİZİM İZMİRLİ EFELER YÜREKLER 24 SOMA İÇİN ATTI. izmir.bel.tr izmirbsbspor.org izmirbbsk"

Transkript

1 SAYI 20 EYLÜL / EKİM 2014 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BROŞÜRÜ 4 NE DE OLSA İZMİRLİ İZMİRLİ EFELER 18 BU 23 GURUR BİZİM YÜREKLER 24 SOMA İÇİN ATTI izmir.bel.tr izmirbsbspor.org izmirbbsk

2 içindekiler 4 Ne de olsa İzmirli 6 Cup tık gidiyoruz 8 Hoşça kal yaz 9 Merhaba kış 10 Rotamız 2. lig EYLÜL / EKİM 2014 İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Adına Sahibi Pervin Şenel GENÇ İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yönetim Kurulu Barış Karcı (Başkan Vekili), Raif Canbek, Tülay Azeri Canan Mut, Tayfun Serhat Berkol, Fazıl Ölçer, Bora İrer Zeynel Canol Yayın Yönetmeni Reşat YÖRÜK İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Koordinatörü Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bekir Kerem ÜNAL İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Sekreteri Yayın Kurulu Zeynel CANOL İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Direktörü Deha ERDURAN İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Gençlik Direktörü Editörler Asiltürk KILIÇ İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü Spor Sorumlusu Özgür ÖZGÜRENGİN Ali ERGÖÇMEZ Okan KARA Grafik Tasarım N. Fulya GÜNEL 14 İzmir stadına kavuşuyor 16 Futboldan judoya Yapım ve İçerik Yönetimi Medyaspor Spor İletişimi Şair Eşref Blv. Karaahmetoğlu İş Mrk. No. 103 Çankaya - İZMİR Fotoğraf Editörü Aykut FIRAT Ercan ÇELEBİ Tuğkan ÜLKEN Katkıda Bulunanlar Dr.Şaban ACARBAY Dr. Mesut NALÇAKAN 18 İzmirli efeler 20 En renkli festival Çiğli spor kenti oluyor Yürekler Soma için attı Baskı Cümle Matbaa Muharrem Gülgü 9022 Sk. No: 31 Yeşilyurt İZMİR Basım Tarihi Ekim 2014 Yazışma Adresi İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Celal Atik Spor Salonu Kültürpark-İzmir Telefon Web sitesi İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ BROŞÜRÜ SAYI 20 EYLÜL / EKİM NE DE OLSA İZMİRLİ 18 İZMİRLİ EFELER BU 23 GURUR BİZİM YÜREKLER 24 SOMA İÇİN ATTI 26 Sağlık köşesi * Para ile satılamaz izmir.bel.tr izmirbsbspor.org izmirbbsk

3 01 ATEŞTEN MADALYALAR İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda iki bronz madalyanın sahibi oldu. Bulgaristan da düzenlenen İtfaiye Sporları Balkan Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı sporcuları, ülkemize iki madalya onuru yaşattılar. İtfaiyecilerimiz, 15 takımın yarıştığı Balkan Şampiyonası'nda 4x100 metre yangın söndürme bayrak yarışında takım halinde üçüncülük elde ederken, bireyselde ise kancalı merdiven ile kuleye tırmanmada itfaiye eri Emin Sezgin bronz madalyanın sahibi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Olimpiyat Takımı, aynı şampiyonada motopompta 6'ıncı, 100 metre engel-dengede 9'uncu ve kancalı merdiven ile kuleye tırmanmada takım halinde 10'unculuk elde etti. Kazakistan'ın Almati kentindeki Dünya Şampiyonası'nda da mücadele eden İzmirli İtfaiyeciler, bu önemli organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler. Yoğun bir tempoda çalışarak başarıya ulaştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, "Yepyeni bir ekiple bu sezon iki önemli organizasyonda yer aldık. Balkan Şampiyonası'nda 4x100 metre yangın söndürme bayrak yarışı ve kancalı merdiven ile kuleye tırmanmada madalyalar kazandık. Takımımızdaki kıdemlilerin tecrübesi, yeni arkadaşlarımızın enerjisiyle genç bir ekip oluşturup başarıya ulaştık. Gelecek senelerde de bu başarımızı geliştireceğiz" diye konuştu.

4 02 BUZUN KALBİ İZMİR DE ATACAK İzmir Büyükşehir Belediyesi nin 2010 yılında hizmete açtığı Buz Sporları Salonu, önümüzdeki yıl hokey ve sürat pateni branşlarında iki dev organizasyona ev sahipliği yapacak. Bornova daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı nda İzmir in ilk ve tek, ülkemizin en yeni ve modern buz sporları salonu olarak 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Buz Sporları Salonu, iki büyük uluslararası organizasyona hazırlanıyor ve 2013 yıllarındaki U20 Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası ndaki başarılı organizasyonların ardından salona tam not veren IIHF (Dünya Buz Hokeyi Federasyonu) ve ISU (Dünya Short Track Federasyonu) yöneticileri, Dünya Sürat Pateni ve Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası nın İzmir de düzenlenmesine karar verdi. 300 sporcunun katılacağı Dünya Sürat Pateni Şampiyonası, 2015 Şubat ında yapılacak. Türkiye, Güney Kore, Lüksemburg, Hong-Kong, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan ile Bosna-Hersek in yer alacağı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası grup maçları ise 2015 Nisan ında düzenlenecek. IIHF ve ISU dan gelen iki müjdeli habere hem ülkemiz, hem de İzmir adına çok sevindiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Türkiye nin en gözde tesisinde iki Dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşayacağız. İzmir sporuna ve turizmine katkıda bulunup, şehrimizin adını dünyaya duyuracağız. Böylesine önemli bir tesisi İzmir e kazandırmanın faydalarını hem sporcu yetiştirme, hem de uluslararası organizasyon alma açısından her geçen gün daha da iyi görüyoruz dedi. SALON YENİLENDİ Bakıma alınan Olimpik Buz Sporları Salonu nda küp ekran ses sistemi, soyunma odaları ile kale direklerinin boya ve bakımı yapılırken, zarar gören boordlar ve kırık camlar yenilendi. Salon çatısı, kalorifer kazanları, doğalgaz brülörleri, fancoiler, sirkülasyon pompaları, genleşme fanları, nem alma santrali, taze havalı paket klimaları, soğutma grubu ve VRF cihazlarının yıllık bakımları tamamlandı. Ayni süreçte 3 adet soğutma grubu kompresörleri ise yenilendi. Diğer yandan, halk gününde kullanılan patenlerin bakımı yapılırken, soyunma odası ve koridorlar tabanlarındaki döşemeler sıfırlanıp, yangın panik kapı alarm sistemi kuruldu.

5 03 AVRUPA YA İLK SEFER İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı, ilk kez çıktığı Avrupa arenasında Continental Cup ta grup sonuncusu olmasına rağmen, Ogün Uzunali nin En yetenekli genç ödülünü almasıyla gururlandı. Erkekler buz hokeyinde ülkemizi Continental Cup'ta temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyespor, A Grubu'nda oynadığı üç maçta da rakiplerine yenilerek grup sonuncusu olmasına rağmen önemli bir tecrübe kazandı. Sofya'da oynanan A Grubu maçlarında Bulgaristan'dan CSKA Sofya'ya 19-3, İspanyol Puigcerda'ya 20-1 ve Sırbistan'dan Beostar Belgrad'a 20-2 skorlarla mağlup olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, oynadığı bu üç maçta kalesinde 59 gol görürken, rakip filelere ise 6 gol attı. İzmir Büyükşehir Belediyespor'da Serkan Gümüş (2), Yusuf Halil, Ogün Uzunali, Cüneyt Baykan ve Batuhan Akay gol sevinci yaşayan sporcular oldular. Ogün Uzunali ise Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) yetkilileri tarafından şampiyonadaki en yetenekli genç ödülünü aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Branş Sorumlusu Mete Tataroğlu, ilk kez katıldıkları Avrupa Kupaları'nda tecrübe kazandıklarını belirterek, "4 sezon önce kurulan bir ekibiz. Yukarıya doğru ivme kazanan bir kulüp olarak daha yapacağımız çok işler var. Bu sezon Continental Cup'a katılmak kendimizi sınama adına iyi bir sınav oldu. Gelecek sezon ligimizde şampiyon olarak yine Continental Cup'ta ülkemizi ve kulübümüzü en iyi şekilde temsil etme amacındayız" dedi.

6 04 NE DE OLSA İZMİRLİ FERHAT ARICAN İzmir Büyükşehir Belediyesi nin milli cimnastikçisi Ferhat Arıcan, Çin deki Dünya Şampiyonası nda kendi ismiyle anılan hareketi onaylattırdı ve Dünya da 3 harekete sahip ilk sporcu unvanını aldı. Dünya cimnastik literatürüne Arıcan adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareketi kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ferhat Arıcan dan büyük bir başarı daha geldi. Paralel ve atlama masasında yaptığı serilere yenisini eklemek için bir süredir hazırlanan Ferhat, Çin de düzenlenen 45. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası nda tarihe geçti. Paralelde yaptığı yeni hareketini tescillettiren Ferhat, dünya cimnastik literatürüne 3. kez Arıcan adını yazdırdı. Ferhat bu başarısıyla dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu unvanını alarak Türkiye ve İzmir e büyük gurur yaşattı. Çin de tarih yazan Ferhat ın başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Dünya Şampiyonası nda puan toplayarak finallere yükselen milli sporcu, Dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi unvanını da elde etti.

7 05 EN ZOR 5 HAREKETTEN BİRİ Ferhat ın ismini tarihe yazan hareket, öne çift bükük salto ve yarım burgudan oluşuyor. Uluslararası Cimnastik Komitesi, Ferhat ın Çin de yaptığı seriyi, paralel aletinde en zor hareketlerin bulunduğu ve sadece 5 hareketin yer aldığı G grubunda yer almasına karar verdi. MİLLİ TAKIMI SIRTLADI 2010 yılında Rotterdam da yapılan Dünya Şampiyonası nda 308 puanla 43. sırada yer alan Milli takımımız, 45. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası nda İzmirli cimnastikçi Ferhat ın büyük katkısıyla 327,067 puan elde ederek 25. sıraya kadar yükseldi ve müthiş bir sıçrayış yaptı. Ay - yıldızlı ekibimiz, takım halinde olimpiyatlara katılma şansını puanla kaçırdı. SOYADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ Ülkemize yaşattığı gurur için son derece sevinçli olduğunu söyleyen Ferhat Arıcan, Dünya cimnastik literatürüne üçüncü kez geçebilmek müthiş bir duygu. Soyadım artık ölümsüzleşti. Milli takımımızla bu başarıları elde ettiğim için son derece gururluyum. Çok çalışarak bu başarıları elde ettim ve bundan sonrası için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk cimnastiğine katkı verebilmek benim için çok önemli. Bizim önümüzde böyle başarılar alan ağabeylerimiz yoktu. Şimdi genç sporcular için hedefi büyüttüm, uluslararası arenada başarıya ulaşılabilir olduğunu gördüler diye konuştu. DÜNYA DA İLK 12 DE FERHAT A BAŞKAN KUTLAMASI Ferhat Arıcan ın paralel aletinde dünyadaki ilk 12 sporcudan biri olduğunu belirten Antrenör Reyhan Karanlık ise şunları söyledi: Ferhat'ın sadece kendi başarısı değil, Milli Takım a da yaptığı katkı ortada. Çok çalışmamızın karşılığını bu şekilde almak güzel. Ferhat, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdı ve yazdırmaya da devam edecek. Zor ve yorucu bir yarışmada bu hareketi yaparak cimnastik litaretürüne kazandırması ayrı bir başarı. 21 YAŞINDA TARİH YAZDI 10 yaşında başladığı cimnastikte kısa sürede spor otoritelerinin dikkatini kısa sürede çeken ve yabancı sporcuların Muhteşem Süleyman lakabı taktığı 21 yaşındaki genç sporcu, 2008 yılında paralel aletinde, ardından da 2013 yılında atlama masasında yaptığı zorluk derecesi yüksek iki hareket ile cimnastik literatürüne girmişti. Ferhat Arıcan, antrenörü Reyhan Karanlık ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu nu ziyaret ederek başarısını paylaştı. Arıcan, paralel aletinde yaptığı ve kendisini tarihe geçiren hareketin detaylarını Başkan Kocaoğlu na anlattı. Yeni hareketinin zorluk derecesi en yüksek G grubundaki 5 hareketten biri olduğunu belirten Ferhat, desteklerinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu na teşekkür etti. Başarılı sporcu, asıl hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu da sözlerine ekledi. Başarılı sporcuyu ve antrenörünü tebrik eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Ülkemizi ve İzmir i gururlandıran Ferhat, her sporcuya nasip olmayacak zor bir başarının altına imza atarak tarihe geçti. Kendi adıyla anılan hareketlerinin yanında, Dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk cimnastikçi olarak da göğsümüzü kabarttı. Başarılarının devam etmesini diliyorum diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, başarılı sporcuya yeni hareketlere ilişkin çalışmalarında kullanması için ipad hediye etti.

8 06 CUP TIK GİDİYORUZ Rakip Belarus tan İzmir Büyükşehir Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, bir sezon aradan sonra Challange Cup'ta ülkemizi ve İzmir'i yeniden temsil edecek Türkiye Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde yarı final oynayarak Avrupa biletini cebine koyan İzmir Büyükşehir Belediyesporlu bayanlar, Belarus temsilcisi Gorodnichanka ile oynayacağı turdan umutlu sezonunda EHF Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda üçüncü turda TSV Bayer 04 Leverkusen'e iki maçta da yenilerek elenen kızlarımız, bu sezon Belarus temsilcisi Gorodnichanka ile 15 Kasım'da Belarus, 23 Kasım'da ise İzmir'de oynanacağı Challange Cup'ta hedefini son 16 olarak belirledi. Bir yıl aradan sonra tekrar Avrupa Kupaları'nda yer alacakları için mutlu olduklarını belirten Antrenör Celal Gençoğlu, "Genç ve tecrübeli isimlerden oluşan dengeli bir ekibiz. Amacımız; bu turda Belarus'tan avantajlı br skorla dönüp İzmir'de turu geçen taraf olmak. Ligde ve Türkiye Kupası'nda da hedeflerimiz var. Bu hedefler doğrultsunda çok çalışarak en iyi yerlere gelmek amacındayız" dedi.

9 07 ALMANYA YOLCUSU KALMASIN Türkiye liglerinde 9 yıldır gol bile yemeden şampiyonluğa ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Ragbisi Bayan Takımı, Kasım sonunda Şampiyonlar Kupası nda boy gösterecek. Son 9 sezon üst üste Türkiye şampiyonluğunu gol yemeden kazanan İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Ragbisi Bayan Takımı, Kasım'da Almanya'nın Berlin şehrinde yapılacak Şampiyonlar Kupası'nda ülkemizi temsil edecek. Şampiyonlar Kupası'nda bu kez Almanya'dan SG Stuttgart/Weinheim, İspanya'dan Osos Madrid, Norveç'ten NTNUI-DG, Finlandiya'dan Nasut, Çek Cumhuriyeti'nden Volans, Kolombiya'dan Orcas, İsveç'ten Black Mermaids, Rusya'dan AQUANAVT, Avusturya'dan UWRC Wien, Danimarka'dan UW-Copenhagen ve İtalya'dan Firenze Rugby takımları yer alacak. Türkiye'nin sualtı ragbi takımları içerisinde rakipsiz olduklarını belirten Antrenör Didem Özdem, "Her yıl ülkemizde düzenlenen şampiyonalarda gol yemeden şampiyonluk yaşıyoruz. Avrupa kupalarına gidecek olmamız bizi çok sevindirdi. Bayan takımımızla en son 2008 yılında katıldığımız şampiyonada 9'uncu olmuştuk. Bu seneki şampiyonada zorlu rakipler yer alacak. Hedefimiz öncelikli olarak gruptan çıkmak. Daha sonra çeyrek finale adımızı yazdırmak istiyoruz. Bizlere tüm imkanları sağlayan kulüp yönetimimize teşekkür ediyoruz dedi.

10 08 HOŞÇA KAL YAZ İzmir Büyükşehir Belediyespor un düzenlediği Yaz Spor Okulları'ndan 3 ayda 23 bin İzmirli yararlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü nün düzenlediği Yaz Spor Okulları na bu yıl rekor katılım oldu. Toplumun her kesimine spor yapma olanağı sunan Büyükşehir Belediyesi nin yaz spor okullarından geçtiğimiz yıl 19 bin kişi yararlanırken, sayı bu yıl 23 bine çıktı. Kentte spor yapma olanağından daha fazla kişinin faydalanabilmesini amaçlayan spor etkinlikleri Kültürpark Celal Atik ve Evka-4 spor salonları ile Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Yaşam Alanı, Bostanlı Tenis Kortları, Seha Aksoy Atletizm Sahası, Yeşilyurt Sahası, Bornova Rekreasyon Alanı, Bayraklı Sahası, İnciraltı, Asarlık ve Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu nda gerçekleştirildi. Çoğunluğu çocuk olmak üzere her yaştan İzmirliler; basketbol, futbol, cimnastik, sağlıklı yaşam, tekvando, judo, satranç, aerobik-pilates, halk oyunları, tenis, voleybol, kondisyon, atletizm, eskrim, hentbol, zumba, kano, badminton, güreş ve yüzme dallarında yaz boyunca spor yapma olanağı buldu. Yüzme branşı, en çok rağbet gören branşlardan oldu. Celal Atik Yüzme Havuzu ndaki eğitimlerden 5 binin üzerinde çocuk faydalandı. Okulların açılması ile birlikte sona eren yaz spor okullarından yararlananlara başarı sertifikaları törenle verildi.

11 09 MERHABA KIŞ İzmir Büyükşehir Belediyespor un düzenlediği Kış Spor Okulları nda kayıtlar başladı. 11 merkezde, 21 branşta eğitim var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Kış Spor Okulları nı 21 branşta ve 11 ayrı merkezde açtı. Herkesin yararlanabilmesi için kurs ücretleri, aylık 20 TL ile 50 TL arasında değişirken, kano spor okullarından tenis spor okullarına kadar hemen her kategoride eğitim almak mümkün. Asarlık Çok Amaçlı Spor Salonu (badminton, basketbol, step-aerobik), Bayraklı Çiçek Halı Sahası (futbol), Konak Ege Mahallesi (futbol), Yeşilyurt Sahası (sağlıklı yaşam) ve Celal Atik Spor Salonu'ndan (sağlıklı yaşam) ise vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek. Ayrıca Ağustos ayında gerçekleştirilen proje kapsamında İzmir'in çeşitli bölgelerindeki açık alan kondisyon merkezlerinde sabah saatleri arasında vatandaşlarımıza ücretsiz spor eğitimi veriliyor. CELAL ATİK SPOR SALONU: EVKA-4 SPOR SALONU: BOSTANLI TENİS KORTLARI: BORNOVA REKREASYON ALANI: EKREM AKURGAL YAŞAM ALANI: SEHA AKSOY ATLETIZM SAHASI: YEŞILYURT SAHASI: BAYRAKLI SAHASI: ASARLIK ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU: UZUNDERE ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU: İNCİRALTI:

12 10 ROTAMIZ 2. LİG İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR BAYAN VOLEYBOL TAKIMI NIN GENÇ OYUNCUSU ÇİSİL ENGİN, SEZONA GÜÇLÜ VE İDDİALI BİR KADROYLA GİRDİKLERİNİ SÖYLEYEREK ŞAMPİYONLUK BİZİ BEKLİYOR DEDİ. ÇİSİL ENGİN

13 11 Bayanlar Voleybol 3. Ligi nde güçlü bir kadroyla giren İzmir Büyükşehir Belediyespor un Balıkesir Belediyespor dan transferi Çisil Engin, hedeflerinin 2. Lig olduğunu söyledi. Daha önce Gazi Gençlik formasıyla bu sevinci yaşadığını, Altınoluk Belediyespor da ise 1. Lig kapısından döndüğünü belirten genç voleybolcu, İzmir e 3 yıl aradan sonra geri gelmenin heyecanını yaşıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyespor u da şampiyonluk rotasına almak istiyoruz dedi. Geçen sezon ligi 5. sırada bitiren İzmir Büyükşehir Belediyespor un güçlü ve iddialı bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Çisil Engin, Genç ve tecrübeli oyuncuların bir arada olduğu, hedefe yönelik, başarı odaklı bir kadroya sahibiz. Uzun süredir hedeflenen 2. Lig e bu kez ulaşacağımıza inanıyoruz. Genelde 2. Lig kulüplerinde forma giyen bir oyuncuyum. İzmir Büyükşehir Belediyespor u tercih etmemdeki en önemli faktör; burada gördüğüm şampiyonluk heyecanı. Şampiyonluk bizi bekliyor diye konuştu. 12 YILDIR SALONLARDA İzmir Büyükşehir Belediyespor lu Çisil Engin, 10 yaşında girdiği voleybol salonlarında tam 12 senedir mücadele ediyor. Voleybola Bucaspor formasıyla başlayan güzel oyuncu, daha sonra 9 Eylül, Gazi Gençlik, Rota Koleji, Altınoluk Belediyespor ve Balıkesir Belediyespor takımlarında görev yaptı. Çisil Engin, Gazi Gençlik ile 3. Lig şampiyonluğu kupası kaldırırken, Altınoluk ta ise 1. Lig e yükselme finali oynadı.

14 12 TEK TRANSFERLE ZİRVEYE Geçen sezon Süper Amatör Lig Play-Off u oynayan İzmir Büyükşehir Belediyespor, yeni döneme sadece 1 transferle ancak daha da iddialı girdi. Geçen sezon sezon Süper Amatör Lig'de Play-Off'lara kadar yükselen İzmir Büyükşehir Belediyespor Futbol Takımı, tek transferle zirveye hedefiyle yeni sezona merhaba dedi. Sadece Atillaspor dan kaleci Fatih Güllü yü kadrosuna dahil eden İzmir Büyükşehir, alt yapısından ise Erkan Güvercin, Yusuf, Erdem ve Fatih'i A takıma aldı. Diğer yandan, deneyimli antrenör Ahmet Demircan da teknik ekibe dahil edildi. İzmir Büyükşehir Belediyespor'da kaleci koordinatörlüğüne getirilen Demircan, daha önce Akhisar Belediyespor, Manisaspor, Bucaspor, Alanyaspor, Uşakspor, Kuşadası ve Fethiyespor da görev almıştı. İstikrarlı bir kadro yapısına sahip olduklarını belirten Antrenör Osman Şen, Geçen sezon Play-Off'lara kadar yükselen ekibimizi değiştirmedik. İskelet kadromuzu da bozmadan sadece bir takviye ve altyapıdan çıkardığımız futbolcularla daha da güçlendik. Geçen sezon U19'larda Türkiye Şampiyonu olan futbolcularımızla yola devam ediyoruz. Tecrübeli çalıştırıcı Ahmet Demircan'ı da kaleci koordinatörü olarak ekibe kazandırarak önemli bir işin altına imza attık. Bu sezon da mütevazı kadromuzla üst sıralarda yer almak istiyoruz" diye konuştu.

15 13 GAMZE ÖZGÖR SEMİHA MUTLU FERHAT ALTUNKALEM İŞİMİZ ALTYAPI İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2010 yılından bu sezona kadar Türk atletizmine toplam 139 sporcuyu kazandırmanın gururunu yaşadı. Türk atletizminin lokomotifi İzmir Büyükşehir Belediyespor, son 4 yılda 139 sporcuyu pistlere kazandırdı. Altyapı fabrikası gibi çalışan İzmir Büyükşehir Belediyespor dan yetişen sporcular ENKA, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Kocaeli Büyükşehir Belediyespor gibi bu branşa profesyonel yatırım yapan kulüplere transfer olarak kendilerine güvenli bir geleceğin kapılarını açtılar da 46, 2011'de 24, 2012'de 41, 2013 te ise 28 atleti ülkemizin en önde gelen spor kulüplerine veren İzmir Büyükşehir Belediyespor dan Semiha Mutlu 2012 Londra Olimpiyatları'nda, Gamze Özgör, Derya Yıldırım ve Ferhat Altunkalem ise 2013 Akdeniz Oyunları'nda piste çıkmıştı. İzmir'in her zaman atletizmde çok önemli bir yeri olduğunu belirten Baş Antrenör Zeynep Karabağlı, "Geçmişte çok önemli sporcuları Türk atletizmine kazandırdık. Kulübümüzün, Süper Lig de yarışmama kararı almasında da yetiştiriciliğe verdiği değer önemli rol oynadı. Diğer kulüplerle yarışmak yerine, onlara sporcu desteği vermeyi daha uygun görüyoruz ki bizim misyonumuzla da örtüşen davranış budur dedi.

16 14 İZMİR STADINA KAVUŞUYOR İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi nin iş birliğiyle ile yapımına başlanan Doğanlar Stadı, Haziran ayında kapılarını açacak.

17 15 İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi işbirliğiyle yapılan Bornova Doğanlar Stadyumu inşaatı hızla devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, spor kompleksinin kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, stadyumun hayata geçmesiyle Bornova ilçesinin spor alanında çıtasını yükselteceğini kaydetti. Doğanlar Hurdacılar Sitesi nin karşısındaki 1410, 1412 ve 1607 sokaklar arasında kalan 21 bin metrekarelik alanda inşa edilen stat, UEFA standartlarında olacak. Teknik standartlarının yanısıra, Ankara Caddesi üzerindeki Naldöken Kavşağı ndan kolaylıkla ulaşılması bakımından İzmir in en önemli spor alanlarından biri olacak Doğanlar Stadyumu nun yaklaşık 10 milyon liralık maliyetini İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi ortaklaşa karşılıyor. İlk etapta 6 bin 630 seyirci kapasiteli stadın ihtiyaca göre genişletilmesi planlanıyor. İnşaat seviyesi yüzde 30 lar düzeyinde olan Doğanlar Stadyumu nun batı tribünü betonarme inşaatı tamamlandı. Doğu tribününün betonarme imalatı ise bitme aşamasına geldi. Betonarme inşaatının tamamlanmasının ardından çatıya çelik konstrüksiyon çatı kaplama malzemesi döşenecek. Kaba inşaat bittikten sonra tribün koltukları monte edilecek, aydınlatmalar yapılacak, otopark ile çevre ve yol düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Statta engellilerin spor karşılaşmalarını rahatlıkla izleyebilmesi için gerekli altyapı düzenlemeleri de olacak. Geçtiğimiz Şubat ayında temeli atılan stadyumun 2015 yılının Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. FUTBOL, TÜRKİYE DE İLK KEZ BORNOVA DA OYNANMIŞTI Tarihçiler, Türkiye de ilk futbol maçının Bornova çayırlarında oynandığını belirtiyor. Futbolu ülkemize ilk getirenler, Osmanlı İmparatorluğu nun belli başlı ticaret limanlarındaki kentlere yerleşen İngilizler olmuş. Osmanlı topraklarında ilk futbol maçının 1875 te Selanik te oynandığı biliniyor yılında ise İzmir in Bornova çayırlarında futbol maçlarının yapıldığı tarih kayıtlarında yer alıyor. Bornova semtine yerleşmiş ve pek çoğu tütün ve pamuk ticaretiyle uğraşan İngiliz aileleri arasında Bornova çayırlarında futbol müsabakaları oynanmaya başlamış. Bu ünlü aileler arasında Lafontaine ler, Giraud lar, Whittall ler ve Charnuad lar ön planda yer alıyor. Daha sonra futbol, İngiliz ailelerin İstanbul a taşınması üzerine 1895 te Kadıköy ve Moda da oynanmaya devam etmiş.

18 16 FUTBOLDAN JUDOYA İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Beyaztoprak ın İyi bir futbolcu olma hayali, judoda Büyükler Balkan İkincisi olmasıyla zirveye taşındı. AHMET BEYAZTOPRAK

19 17 İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Beyaztoprak, futbolla başladığı spor kariyerini judoda uluslararası madalyalar kazanarak zirveye taşıdı. Çocukluğundan beri futbola büyük ilgi duyduğunu, Yıllarca iyi bir futbolcu olma hayali kurduğunu ancak kariyerinin bir judo salonunda şekillendiğini söyleyen genç sporcu Bir gün arkadaşlarımın isteğiyle, futbol sahasından çıkıp bir judo salonuna gittim ve orayı o kadar çok sevdim ki aklımda ne forma, ne de krampon kaldı dedi yılından bu yana judo yaptığını söyleyen 21 yaşındaki sporcu, 6 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliğinin yanı sıra iki defa da uluslararası arenada kürsüye çıktım. 7 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyespor ailesinin bir ferdiyim. Buranın bir üyesi olmaktan her zaman büyük gurur duyuyorum diye konuştu. HEDEFİ; OLİMPİYAT MADALYASI İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Ahmet Beyaztoprak ın şimdiki hayallerini ise olimpiyat madalyası süslüyor Rio Olimpiyatları için çok zorlu rakiplerinin olduğunu ve önünde yeterli bir hazırlık dönemi bulunmadığını söyleyen genç judocu, Ancak 2020 Tokyo Olimpiyatları na katılacağıma inanıyor ve bunun için çalışıyorum dedi. Daha önce Antalya da düzenlenen Yıldızlar Dünya Kupası nda ikincilik kürsüsüne çıktığını, Bosna Hersek teki Büyükler Judo Şampiyonası nda ise 60 kg de gümüş madalya kazandığını ifade eden Ahmet Beyaztoprak, Tüm gücümle bu hedefime doğru hazırlanıyorum. Her gün ekstra antrenmanlar yapıyorum. Hedefim, Tokyo da bayrağımızı göndere çektirmek yorumu yaptı.

20 18 İZMİRLİ EFELER İzmir Büyükşehir Belediyespor un üç tekvandocusu Mehmet Korucu, Barış Dağ ve Sude Burcu İzmir in gücünü tüm dünyaya gösteriyor. İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Takımı'nın üç genç sporcusu Sude Burcu, Mehmet Korucu ve Barış Dağ, ülkemizi Avrupa ve Balkan Şampiyonaları'nda temsil ederek bir gümüş ve bir bronz madalya kazandılar. Mehmet Korucu, Avusturya'nın Innsbruck şehrinde yapılan Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu. 87 kiloda mücadele eden Korucu, ilk turda Portekizli Rodrigues, Jose'yi 6-1, çeyrek finalde Yunan Stylianos Alexandros'u 1-0'la geçti. Genç tekvandocu, yarı finaldeki rakibi Sırp Drasko Jovanov a altın vuruşla kaybederek final şansını yitirdi ve bronz madalya kazandı. Aynı şampiyonada bayanlar 53 kg de arenaya çıkan Sude Burcu ise şanssız bir seri geçirerek Alman Burçin Kayhan'a 3. turda 7-1 yenildi. Barış Dağ, Slovenya'nın Maribor kentindeki Balkan Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesporlu tekvandocu, 13 ülkeden 361 sporcunun yarıştığı şampiyonada 58 kg de mindere çıktı. Yarı finalde Arnavut rakibi Elvis Gjana'yı yenen Barış Dağ, finalde ise Sırp rakibi Milos Gladovic'e mağlup olarak altın madalya şansını kaybetti.

21 SUDE BURCU MEHMET KORUCU BARIŞ DAĞ 19 İzmir Büyükşehir Belediyespor'a geçen yıl transfer oldu. Babası futbol antrenörü, annesi plates eğitmeni, ablası ve kız kardeşi ise tekvandocu. Bugüne kadar üç Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye ikinciliği ve iki Türkiye üçüncülüğü elde etti. Geçen yıl Sırbistan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazanırken, Hollanda, Almanya ve Yunanistan Open turnuvalarında boy gösterdi. Genç tekvandocunun en büyük hayalini olimpiyat madalyası süslüyor. Kendisine 2020 Tokyo Olimpiyatları n hedefleyen Sude, bunun için çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyespor un en başaralı tekvandocuları arasında yer alıyor. Uluslararası şampiyonalarda bugüne dek İzmir e 5 madalya getiren Mehmet Korucu, Türkiye çapındaki şampiyonalarda ise 6 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük elde etti de Kıbrıs Rum Kesimi ndeki Avrupa Gençler Şampiyonası nda birincilik kürsüsüne çıkan 19 yaşındaki tekvandocu, bu yıl Innsbruck taki Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 3. oldu. Genç sporcu, Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda da 87 kg de altın madalyaya ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyespor'un altyapısında tekvandoya başladı yılında İzmir'de düzenlenen İzmir Open Tekvando Şampiyonası'nda ikinci oldu. Bir yıl sonra ise aynı şampiyonada üçüncülük elde etti. Bu yıl üç madalya kazanan genç sporcu, Balkan Şampiyonası'nda ve Kulüpler Türkiye Şampiyonası'nda gümüş, Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda ise bronzun sahibi oldu. Kendisine Kol Başkanı Kıvanç Dinçsalman ı örnek alan başarılı tekvandocunun en büyük hayali Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası nda kürsüye çıkmak.

22 20 EN RENKLİ FESTİVAL İlk ikisi Ulu Önderimiz Atatürk ün direktifiyle 1935 ve 1936 yıllarında düzenlenen Balkan Halk Dansları Festivali nin 10 uncusu 11 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi nin ev sahipliğinde bu yıl 10. su düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali'nde Türkiye'yi İzmir Büyükşehir Belediyespor Halk Oyunları Takımı temsil etti ve 1936 yıllarında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün direktifleriyle iki kez gerçekleştirilen, 70 yıllık aranın ardından 2007 den itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirilen Balkanlılar Halk Dansları Festivali 10. kez yapıldı. 5 gün süren festivale ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan katıldı. Toplumların birbirini tanıdıkça dünyadaki barış ve sevgi ortamının daha da artacağından hareketle yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, festival boyunca Konak Meydanı, Bornova, Çiğli, Menderes ve Gaziemir'deki meydanlarda düzenlenen etkinliklerle festival coşkusunu ilçelere taşırken ünlü sanatçı Candan Erçetin ise Gündoğdu Meydanı nda konser verdi. 10. kez düzenlenen festivale İzmir Büyükşehir Belediyespor Halk Oyunları Takımı Efe oyunuyla renk kattı. Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan gelen ekipler ise yöresel oyunlarını tüm İzmirlilere gösterme fırsatı yakaladı.

23 21 HEM SEMİNER KONSER İzmir Büyükşehir Belediyespor un Altınordu Futbol Sosyal Girişimi (Altınordu FSG) ile birlikte düzenlediği 7-14 yaş arası Sporcu Beslenmesi Semineri renkli görüntülere sahne oldu. İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Altınordu Futbol Sosyal Girişimi nin (Altınordu FSG) ortaklaşa düzenlediği 7-14 yaş Sporcu Beslenmesi Semineri, Fuar Celal Atik Spor Salonu nda yapıldı. Altınordu Sporcu Sağlığı Bölüm Yöneticisi Dr. Aylin Çeçen Aksu ile İzmir Büyükşehir Belediyespor Doktoru Mesut Nalçakan ın çok önemli bilgiler aktardığı seminere 300 den fazla veli ve sporcu katıldı. Çeçen, beslenmede dikkat edilmesi gereken konuların altını çizerken, veliler ve çocuklara sporcu beslenmesinin ipuçlarını anlaşılır bir dille anlattı. Doktor Mesut Nalçakan ise sakatlanmaların önemine vurgu yaptı. Step-aerobik ve zumba antrenörü Sevda Kaya, salondaki tüm anne ve çocukları toplayarak 10 dakikalık bir egzersiz hareketleriyle salonu coşturdu. Diğer yandan seminer sonrasında ise ünlü şarkıcı Ayşe Hatun Önal, konuklarla bir araya geldi. DJ Emrah Göktaş ın performansıyla eğlence zirveye çıktı. Önal, bu yılın önemli parçaları arasında yer alan ve Basketbol Milli Takımı Marşı olan Çak Bi Selam ı çocuklarla birlikte söyledi. Konser bitiminde ise herkes şarkıyla özdeşleşmiş olan selamı verdi.

24 22 ÇİĞLİ SPOR KENTİ OLUYOR İzmir in gözde ilçesini sportif hedeflerine ulaştıracak spor salonunun temeli atıldı. Çiğli Belediyesi tarafından projelendirilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi nin yapımına maddi destek verdiği Ataşehir Spor Salonu nun temeli törenle atıldı. Çiğli de yaşayan vatandaşlar için spor yapma olanaklarının artırılması ve sağlıklı yaşam alışkanlığının sporla sürdürülebilmesi amacıyla hayata geçirilecek projenin temel atma törenine ilçe halkı büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Gençlerimize ne kadar spor yaptırabilir, onları spor centilmenliği içinde birleştirebilirsek ülkeye kardeşliğin, dostluğun sevginin, saygının gelmesini o ölçüde temin edebiliriz" diye konuştu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise spor kenti yapmayı hedefledikleri ilçede herkesin sportif faaliyetlere aktif katılımını istediklerini ve bu amaçlara başka tesisler de kurmayı hedeflediklerini söyledi. Arslan, tesisin yapımına verdiği destek nedeniyle Başkan Aziz Kocaoğlu ve kurulacağı 2 bin metrekarelik arazideki hisselerini belediyeye bağışlayan Aksu ailesine de teşekkür etti. YÜZDE 70'İ BÜYÜKŞEHİR'DEN Başkan Aziz Kocaoğlu ve davetlilerin temelini birlikte attığı çok amaçlı salonun 2 milyon 330 bin TL lik maliyetinin yüzde 70 i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Voleybol, basketbol başta olmak üzere birçok branşta hizmet vermesi planlanan salon, Çiğli deki ilk spor salonu olma misyonunu da üstlenecek. Sportif faaliyetlerin yanı sıra beceri kursu salonlarının da bulunacağı komplekste halkın sosyal projelere dönük çalışmalar üretmesine de imkan sağlanacak. Tesisin gelecek yılın ilk aylarında tamamlanması planlıyor.

25 23 İzmir Büyükşehir Belediyespor, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü nün düzenlediği Yılın En leri değerlendirmesinde 25 kategoriden 10 unda ödül alan tek kulüp oldu. BU GURUR BİZİM İzmir Büyükşehir Belediyespor, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamındaki Yılın En'leri değerlendirmesinde 25 ödülden 10 unu alan tek kulüp oldu. Yarışmada Türkiye Şampiyonu U19 Futbol Takımı, Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Ümitler Judo Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Çiçek Akyüz, Azerbaycan'daki Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda üçüncülük kürsüsüne çıkan İrem Bektaş, Polonya'da organize edilen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaya ulaşan Buse Tosun ile bronz madalya kazanan Bediha Gün ile Gamze Durukan, Ermenistan'da yapılan Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda ikinciliği alan Demir Elmaağaçlı, Avusturya'daki Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nda Avrupa 3'üncülüğü elde eden Mehmet Korucu, Çin'deki Gençlik Olimpiyatları'nda Olimpiyat 5 inciliği alan Yasemin Ecem Anagöz ile 45. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'ndaki hareketiyle Dünya'da 3 harekete sahip olan ilk sporcu unvanını elde eden Ferhat Arıcan, ödüle layık bulundular.

26 24 YÜREKLER SOMA İÇİN ATTI İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geliri Soma faciasında yaşamını yitiren madenci ailelerine bağışlanmak üzere oynanan Göztepe-Somaspor maçını taraftarlarla birlikte izledi. Soma'da geçtiğimiz Mayıs ayında yaşanan maden faciasında kaybettiğimiz 301 işçinin ailelerine bir destek de Göztepe den geldi. Göztepe ile Somaspor, geliri madenci ailelerine bağışlanacak yardım maçında karşılaştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da karşılaşmayı bilet alarak taraftarlarla birlikte izledi. Göztepeli taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Kocaoğlu na Göztepe Kulüp Başkanı Mehmet Sepil ve 2. Başkan Fatih Dalan eşlik etti. Alsancak Stadı nda oynanan karşılaşmayı Göztepe 5-0 kazanmıştı.

27 25 Branş ve sporcu sayısından ülkemizin en büyük kulübü olan Büyükşehir Belediyespor da, Pervin Şenel Genç başkanlığındaki yönetim kurulumuz seçimle iş başı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Celal Atik Spor Salonu ndaki kongre, divan kurulu seçimi, yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporlarının görüşülüp ibrası, bütçe ve faaliyet raporlarının kabul edilmesi ve yetkili organların seçimleriyle tamamlandı. Yeniden göreve seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç, "Türkiye'nin branş ve lisanslı sporcu bakımından en büyük kulüplerinden biriyiz. Biz örnek misyonumuzla yolumuza devam ediyoruz. Gençlere önem vererek, onların gelişimlerine yardımcı oluyoruz. İzmir'deki her evdeki çocuklarımıza ulaşmak en büyük görevimiz. Gelecek senelerde de bunu daha iyi başararak görevimizi yapmaya çalışacağız" dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; YENİ YÖNETİM GÖREVDE YÖNETİM KURULU (Asil) Pervin Şenel Genç (Başkan) Barış Karcı (Başkan Vekili) Raif Canbek Tülay Azeri Canan Mut Tayfun Serhat Berkol Fazıl Ölçer Bora İrer Zeynel Canol YÖNETİM KURULU (Yedek) Ziya Çavdar Hüsamettin Kocaoğlu Saadet Saatçioğlu Hüseyin Sezer Behiye Fügen Selvitopu Hakan Öztürk Serdar Yücel Gülay Demircioğlu Hilmiye Çarıkçı DENETİM KURULU (Asil) Aydın Güzhan Fuat Yılmaz Zeliha Demirel DENETİM KURULU (Yedek) Semra Dinç Serpil Ötücü Hülya Sert DİSİPLİN KURULU (Asil) Levent İşler Mehmet Mete Tataroğulları Osman Şen Yakup Yıldız Deha Erduran DİSİPLİN KURULU (Yedek) Sezer Çiçek Sibel Çoban Bülent Tosun Aydan Kumral Yusuf Değerli

28 26 FEDAKARLIK MI İHANET Mİ? Dr. Şaban ACARBAY Spor Hekimi / TÜFAD İzmir Şube Başkanı Daha liglerin ilk yarılarının ortasına bile gelmeden, ciddi spor sakatlıkları çok büyük yoğunluk kazanmaya başladı. Trabzonsporlu Onur un, operasyon geçirip en az 6 ay sahalardan ayrı kalması ve Hindistan daki bir maçta, sevinç sonrası takla atarken omurilik travması sonucu, genç bir futbolcunun trajik ölümü çarpıcı son örnekler. Sakatlıkların büyük kısmı, tedavi süresi sonrasında sporcunun sağlıklı bir şekilde spor alanına dönmesine imkan veriyor. Bazı sakatlıklarda ise, tam tedavi edilmeden alınan ve uygulanan önlemlerle (sakat-sağlam), sporcular müsabakalarda oynatılıyor. Bir diğer grup sakatlıklarda da kesin bir sonuca varılmadan kaotik bir ortam yaratılıyor. Bu da ciddi tereddütlere, karşılıklı güvensizliklere ve tartışmalara neden oluyor. A Milli Takım dan aflarını isteyen: Burak Yılmaz (GS) ve Volkan Demirel (FB) ile Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kaan Ayhan ın kısa süre sonra kendi takımlarında forma giymeleri de bu duruma örnektir. Buradan hareketle sporcuların; sakat bölgelerine iğne yaptırarak forma giymelerini ve bazılarının da sürpriz iyileşmelerini çok ilginç ve manidar bulduğumuzu ifade etmek isterim! Bu tarz sürpriz iyileşmeler bazı kesimleri memnun etse de, biz spor hekimleri hiç ama hiç hoşnut değiliz. Çünkü; fedakarlık denilen bu davranış, aslında vücuda ihanettir. Bu tip durumlarda, ciddi sağlık sorunları ve hatta ölümcül sonuçlar meydana gelebilir. Dünyada artık hiçbir spor hekimi, sporcusuna iğne veya lokal anestezi yaparak sahaya sokmuyor. Spor hekimlerinin onay vermediği futbolcu, kim ne derse desin oynayamıyor. Artık, bizde de spor hekimlerine bu konuda tam yetki verilmeli ve kararlarına saygı duyulmalıdır. Bazı futbolcuların ise seyirciye, antrenöre ve yöneticiye yaranmak için sakatlığını gizlediği bilinmektedir. Sakat sakat forma giymek, futbolcunun kendisine zarar vermesi ve mesleğine ihanet etmesi demektir. Bu tip durumlar ciddi sakatlığa davetiye çıkartıyor. GS-FB maçında Emre nin (FB) yaşadıkları da bunun en çarpıcı örneğidir. Sporcuların ağrı duyumu iğne yapılarak, ağrı kesici kullanılarak örtülmemelidir. Çünkü ağrı, sporcuların savunma mekanizmasıdır. Bu duyu bozulursa, sporcu kalıcı sakatlıklarla karşılaşabilir. Taraftarlara, yöneticilere, teknik adamlara ve spor hekimlerine de bazı hatırlatmalarda bulunmak isterim. Taraftarlar; futbolcuların üzerinde aşırı baskı kurmayın. Onların sakat sakat oynamalarını teşvik etmeyin. Maçlar kaybedilir ama sağlık kaybedilirse futbol hayatları biter! Yöneticiler; Biz kendisine para veriyoruz, karşılığını alırız düşüncesinden uzaklaşmalıdır. Spor hekimleri (Takım doktorları); iğne ile ağrı kesiciyle sporcuyu sahaya sürerek sakatlığını örtmeyin! Sonra vicdan azabı çekersiniz. Kaldı ki bu uygulama; Spor tıbbı açısından etik de değildir. Futbolcular; Sağlık her şeyden önemlidir, sakatlığınızı gizlemeyin. Ve spor yazarlarımız; Sakat sakat oynayan futbolcuyu göklere çıkartacağınıza, ona hem kendisine, hem de takımına zarar verdiğini vurgulamanız daha gerçekçi olur Son söz: Sporda başarının ve mutluluğun ön koşulu sağlıktır. Spor ortamlarında görev yapan hiç kimse, bunu aklından çıkarmamalıdır.

29 27 DOPİNGLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM Dr. Mesut NALÇAKAN Spor Hekimi 01 Ocak 2015, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı nın (WADA) yayınladığı Yeni Dünya Anti-doping Kuralları nın (Code) yürürlüğe giriş tarihi yılında yapılan WADA genel kurul toplantısı sonrasında görüş birliğine varılan kararlar ve kural değişiklikleri, hazırlıkları tamamlanıp yayımlanan 2015 WADA Code un son sürümünde yer almaktadır. Bu sürümde önceki iki talimattan farklı olarak dünya çapında paydaş olarak kabul edilen çok sayıda kurum, kuruluştan görüşler alınmış ve değişiklikler bu öneriler doğrultusunda şekillendirilmiştir. WADA tarafından yayınlanan dopingle mücadele kurallarının ilki 2003, ikincisi de 2009 yılında yayınlanmıştı talimatında kuralların daha açık ve kolay anlaşılır olması amaçlanmış. Bu talimatta daha öncekilere göre bir takım önemli değişikliklerin olduğu gözlenmektedir. Daha önce 2 yıl olarak uygulanan ilk dopingle mücadele kural ihlallerine verilen cezalar, bu tarihten itibaren doğrudan 4 yıl olarak uygulanmaya başlanacak. Olumlu olarak değerlendirilen bir takım durumlar; örneğin küçük yaştaki sporculara verilecek cezalarda indirim için söz konusu olabilecek. Sporcu kural ihlalini kasıtlı olarak yapmadığını ıspat eder veya başka hafifletici nedenler olduğuna kanaat getirilirse, cezada indirime gidilebilecek. Duruma göre sporcunun cezasının tamamen kalkması da mümkün olabilecek. Doping kontrol görevlilerine karşı işenecek suçlar, sonuç değerlendirme makamına yanıltıcı bilgi verme, potansiyel şahitlere karşı yapılacak sindirme dahil uygulamalar da suç kapsamında değerlendirilecek. Alınan doping kontrol numunelerinin saklanma süresi 8 yıldan 10 yıla çıkarılıyor. Yeni bulunacak maddeler için geriye dönük analizlerin yapılabilmesi ve geriye dönük olarak yaptırımların uygulanabilmesi de söz konusu. Bulunabilirlik bildiriminde 3 ihlal için 18 ay olan süre 12 aya iniyor. Yani doping kontrol havuzunda olan sporcular 12 ay içerisinde 3 kez nerede bulunduğu bilgisini vermemesi ya da bildirdiği adreste bulunamaması halinde dopingle mücadele kural ihlali olarak işlem görecek. Yeni kurallarda sporcu destek personeline ayrıca önem atfedilmekte. Kural ihlallerinde sporcunun birinci sorumlu olmasının yanı sıra sporcuya bu konuda yardım eden, destek olan, örtbas eden sporcu destek personeli (sporcu arkadaşı, antrenör, masör, doktor, yönetici vb) ve üçüncü şahısların cezalandırılmasının önü açılıyor. Yasaklı maddelerle ilgili önlemlerin alınması ve bu maddelerin ticaretini yapanlar, trafiğinde yer alanlar ile ilgili yaptırımlar vurgulanan önemli değişiklikler olarak göze çarpmakta. Ayrıca dopingle mücadelede bilimsel araştırmaların ve eğitimlerin daha fazla desteklenmesi vurgulanıyor. Önümüzdeki dönemde sporcu biyolojik pasaportunun öneminin daha fazla artacağı ve farklı biyolojik parametrelerin de ekleneceğini öngörmek çok zor değil. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Dopingle Mücadele Kurulu nun yaptığı federasyonları bilgilendirme toplantısında dopingle mücadelede yeni dönem ile ilgili bilgiler verilirken, federasyonlarla işbirliği içerisinde eğitime daha çok ağırlık verileceği, özellikle genç yaştaki sporcuların ve ailelerinin önemli bir hedef kitle olarak çok önemli olduğu belirtildi.

30 28 KISA KISA... İLK SERVİS BAŞKAN'DAN Kocaoğlu, geliri 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak bağışlanacak tenis turnuvasına katıldı. Cumhuriyet in Çocukları Tenis Turnuvası nın ilk servisini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi nin katkı verdiği, geliri Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak bağışlanacak turnuvanın açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu nun yanı sıra destek veren kuruluşların temsilcileri katıldı. İZMİR İÇİN KOŞTULAR İzmir Büyükşehir Belediyesi nin düzenlediği 21 kilometrelik yarı maratonda heyecan zirve yaparken, yarışlara 400 kişi katıldı. İzmir in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 kişilik yarı maraton düzenlendi. 21 kilometrelik yarışmayı, erkeklerde geçtiğimiz yılın da şampiyonu Kenyalı Moses Too kazandı. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sızmaz ilk sırayı aldı. Dereceye girenlere ödüllerini Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla verdi. Parkuru tamamlayan yarışmacılara madalya sunuldu. En hızlısı Cankut Sporcumuz Cankut Emiroğlu, Hatay da 9-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Hızlı ve Yıldırım Satranç Turnuvası'nda şampiyon oldu. Diğer yandan Eylül tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 3. Lojistik Açık Minikler Satranç Şampiyonası'ndan da madalya ile döndük. Bahçeşehir Koleji'nde yapılan ve 136 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 12 yaşındaki sporcumuz, Nur Kardelen Solmaz ikincilik elde etti. Eskrimde gümüş geldi Sporcumuz Murat Meriç, Eylül tarihlerinde Denizli'de yapılan Süper Minikler ve Minikler Açık Eskrim Turnuvası'nda Süper Minikler Kategorisi nde gümüş madalya aldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu ndaki organizasyonda finalde Volkan Örer'le karşılaşan sporcumuz rakibini alt edemeyince turnuvayı ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalya elde etti. Sude Nur Varol ise Minik Bayanlar Epe de 7. oldu. Hentbolde 4 milli 2015 Bayanlar Dünya Şampiyonası Avrupa Eleme Grubu müsabakalarına hazırlanan A Milli Bayan Hentbol Takımımız, Ekim 2014 tarihleri arasında İzmir Volley Otel de hazırlık kampına girdi. Kadroda kulübümüzden yardımcı antrenör olarak Namık Dalgakıran yer alırken, sporcularımızdan Derya Tınkaoğlu, Çağla Yılmaz, Sibel Karameke ve Yasemin Güler ay-yıldızlı formayı terletecek.

31 KISA KISA KOCAOĞLU MORALİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Urla da düzenlenen optimist şampiyonasına katılan sporcularla bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Urla daki Ali Rıza Mete Yelken Tesisleri nde düzenlenen uluslararası optimist yelken yarışlarına katılan sporcularla bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya nın da bulunduğu ziyarette, Hırvatistan, Yunanistan, Güney Kore ve Türkiye den katılan 102 sporcuyla hatıra fotoğrafı çektirdi ve Her zaman ufkunuz açık, rüzgarınız da bol olsun dedi. TEKVANDODA FIRTINAYIZ İzmir Büyükşehir Belediyespor, Bursa daki Tekvando Şampiyonası ndan İzmir e 4 ü altın, 7 madalyayla döndü Ekim tarihleri arasında Bursa da düzenlenen Akın Alim Türkiye Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor fırtınası esti.172 kulüpten 1200 sporcunun katıldığı şampiyonada Büyükşehirli sporcular, 4 altın, 3 gümüş madalya kazandı. 63 kg de Umut Begeç, 67 kg de Kübra Kıyı, 74 kg de Umut Can Çalışkan ve +84 kg de Okay Düztepe altın, 58 kg de Barış Dağ, 87 kg de İsmail Akkuş ve 80 kg de Selman Nezir gümüş madalya aldı. İlk rakip son şampiyon Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig fikstürü Ankara'da çekildi. Takımımız ilk hafta, geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray'ı konuk edecek. Maçların tarihi henüz kesinlik kazanmadı Ocak ta devreye girecek lig, 17 Mayısta bitecek. Takımımız sırasıyla Galatasaray, KKTC Turkcell (D), Ankara Yeni Mahalle, Pendik Bld. (D), Beşiktaş (D), Balıkesir BŞB, Yalova Engelliler (D), Antalya BŞB, Kardemir Karabük (D) ile oynayacak. Zirve bizim İzmir Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Takımı, Gençler İl Birinciliği nde madalyaları topladı. Mert Şahin, Berkay Hocaoğlu ve Ahmet Beşiroğlu'ndan oluşan Erkek (A) takımımız 1., Özgür Şahin, İsmail Kuşoğlu, Taner Dıvrak, Süleyman Sevgi'nin yer aldığı B takımımız 2. oldu. Bayan (A) takımımız (Serap Dıvrak, Kezban Piliç Hanife Bektaş, İpek Yayık), ilk sırayı aldı. Gaye Yılmaz, Aşkın Sude Toksöz, Sena Şenkaş'tan oluşan Bayanlar (B) takımımız da ikinciliği elde etti. Pistte iki madalya Yıldızlar Kulüpler Bölgesel Kros Ligi nin 1. kademe yarışlarında sporcularımızdan Abdurrahman Gediklioğlu 1. olurken, Onur Akmut ise 3.'lük elde etti. Yarışlar, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz de yapıldı. Küçük kızlarda 407, yıldız kızlarda 186 sporcu kayıt yaptırırken, küçük erkeklerde 480, yıldız erkeklerde 284 sporcu olmak üzere toplamda 1357 sporcu turnuvada yer aldı.

32

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ

GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ 2001 Yılı Faaliyetleri 2000-2001 dönemi Gençlik ve Spor Kulübünün sezon açılışı 10 Ekim 2001 tarihinde Fuar Yüzme Havuzunda düzenlenen kokteylle yapılmıştır. Bayan-erkek basketbol,

Detaylı

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2014 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken, Yüzme, Basketbol ve Atıcılık

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI

HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI HOLLANDALI ENGELLİ FUTBOLCULAR BODRUM DA DOSTLUK MAÇI YAPTI Engelli futbolcular ın dostluk maçı Bodrum da, Hollanda dan gelen zihinsel engelli futbolcular takımı ile Dalaman, Ortaca Bölgesi Engelliler

Detaylı

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti

Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Bodrum Sutopu Takımı, Başkan Kocadon u ziyaret etti Türkiye Sutopu Federasyonu na bağlı Bodrum Yarımada Su Sporları Kulübü sporcuları, elde ettikleri başarının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 27 Mart -17 Nisan 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 11-12 Nisan günlerinde Atatürk Olimpiyat Stadı nda İstanbul Ortaokullar Arası Puanlı Atletizm Yarışları yapıldı. Yarışmalara katılan öğrencilerimiz,

Detaylı

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI

OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI OKULUMUZUN SPORTİF BAŞARILARI Okulumuz sportif anlamda 2000 yılında okulumuza beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Kubilay KIZILBUĞA ile başlamaktadır. Beden eğitimi öğretmenimizin üstün gayretleriyle

Detaylı

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi

TÜRKİYE İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU DÖNEMİ FAALİYET RAPORU. Uygulama Tarihi Sıra No İŞİTME ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 14.02. - 30.09. DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Branş 1 Faaliyetin Adı SÜPER LİG 2. DEVRE 2 1. LİG 2. DEVRE 3 2. LİG 2. DEVRE 4 5 SÜPER LİG 1. DEVRE SÜPER

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 (17 Mart - 30 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM İSTANBUL KÜÇÜKLER PUANLI ATLETİZM YARIŞLARI SONUÇLARI 24-25 MART 2014 ENKA ATLETİZM SAHASI ADI VE SOYADI LEYLA ÖZDOĞURAN LEYLA ÖZDOĞURAN SONUÇ YARIŞTIĞI

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 17 Şubat 02 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM ATLETİZM İSTANBUL ŞAMPİYONASI DENEME YARIŞLARI SONUÇLARI ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz.

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet göstermekteyiz. ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ 2013 YILI FAALİYET RAPORU Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü olarak Atletizm, Hentbol (Kız Erkek), Dragon, Kano, Yelken ve Yüzme branşlarında faaliyet

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYANLAR Şef G. Ali AKYOL Bil. İşl. Halil

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE Başarıyı, Başarının Kahramanları Anlattı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Başarıyı, başarının kahramanları anlatıyor. konulu söyleşiye TED Kayseri Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan 13 öğrencimiz

Detaylı

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU Hazırlayanlar : Ali AKYOL (Şube Müdürü) Halil

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012

EGE ÜNİVERSİTESİ. Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 EGE ÜNİVERSİTESİ Türkiye Üniversitelerarası Spor Müsabakaları 2011-2012 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça,

Detaylı

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ

BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ BODRUM BASKET KIRÇİÇEKLERİ SEZONA, MERHABA DEDİ Kırçiçeği Bodrum Basket takımı ve yöneticileri, Kırçiçeği Konacık restoranında basınla buluştu Kurulduğu ilk yılında şampiyon olarak Türkiye Kadınlar Basketbol

Detaylı

VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI

VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI VETERAN ATLETLERDEN SELANİK ÇIKARTMASI Bodrum dan atletlerinde katıldığı Balkan Veteran Atletizm Birliği tarafından düzenlenen ve 21 Eylül e kadar devam edecek şampiyonaya katılacak Türk sporcular, Selanik

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 4 ( 16 Kasım 07 Aralık 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 30 Kasım Pazartesi günü, okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi Kaymakamlık Kupası Kros Yarışları yapıldı. Yarışmaya okulumuzdan katılan öğrencilerimiz

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 (12 Mayıs 25 Mayıs 2014) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Küçük basketbol takımımız başarılı maçlar çıkarmaya devam ediyor. Gelişim ligi maçında rakibi Fenerbahçe Ataşehir basketbol takımını

Detaylı

Türkiye Atletizm Federasyonu

Türkiye Atletizm Federasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu 2013-2016 Eylül, 2016 2013-2016 Türkiye Atletizm Federasyonu olarak 2013 Eylül de iki kuşağı dopingden silinmiş bir federasyon olarak göreve başladık. Öncelikli hedefimiz dopingden

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 24 Ekim 2016 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği

Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği 2015-2016 Bodrum Yıldırım Satranç Birinciliği Bodrum Harvard Özel Eğitim Hizmetlerinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Turnuvada dereceye giren sporcular;

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 8 ( 27 Şubat 13 Mart 2017 ) Sayfa 1 BASKETBOL LİSE BASKETBOL İlçe ve Özyeğin turnuvalarına hazırlanan basketbol takımımız Cent Koleji ile hazırlık maçı yaptı. KÜÇÜK BASKETBOL ENKA SPOR 56 CENT

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE 2015-2016 Öğretim yılı Basketbol Liseli Genç Erkekler B Ligi müsabakaları 08.02.2016 Pazartesi günü başladı. Müsabakalara fırtına gibi başlayan takımımız namağlup

Detaylı

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE GOLF FEDERASYONU 2009-2010 YILLARI FAALİYET RAPORU Türkiye Golf Federasyonu nun 2009-10 yılları faaliyet raporu aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. ULUSAL SPORTİF FAALİYETLER 2009 Yılı Faaliyetleri

Detaylı

Bornova Belediye Başkanı Atilla Olgun, Bornova'nın sporda birçok ilke imza atan, değerli bir. PTT Kadınlar Türkiye Kupası Basın Toplantısı Yapıldı!

Bornova Belediye Başkanı Atilla Olgun, Bornova'nın sporda birçok ilke imza atan, değerli bir. PTT Kadınlar Türkiye Kupası Basın Toplantısı Yapıldı! 1-4 Mart tarihleri arasında, İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenecek PTT Kadınlar Türkiye Kupası'nın basın toplantısı, Bornova Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 1-4 Mart tarihleri arasında, İzmir'in ev sahipliğinde

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 16 ( 30 Mayıs 15 Haziran 2016 ) Sayfa 1 SPORCU ÖDÜL TÖRENİ 09 Haziran Perşembe günü, tüm okulun katılımı ile Sporcu Ödül Törenimizi coşku ile gerçekleştirdik. Atletizm, basketbol, eskrim, binicilik,

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :15. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :5. Syf. SON DAKİKA GAZETESİ Sayfası :5. Syf. Sportmen ilavesi Sayfası :2. Syf Sayfası :31. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :İnternet Sitesi İZTO dan Selvitopu ve ekibine

Detaylı

Kartal, Kuvvet çalışması

Kartal, Kuvvet çalışması 7 ŞUBAT 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Kuvvet çalışması BEŞİKTAŞ Sanica Boru Elazığspor maçı hazırlıklarına uyguladığı

Detaylı

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR

STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR STRES ATMAYA GELDİLER, DENİZ TEMİZLİĞİ YAPTILAR Bodrum a 3 günlük şirket etkinliğine gelen çalışanlar deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Otomotiv sanayinin köklü firmalarından Farplas, çalışanları için

Detaylı

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE JUDO VE KURAŞ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 2009-2010 YILLARINA AİT FAALİYET RAPORU FEDERASYONUMUZA AİT BAZI TEKNİK BİLGİLERİ, Judo Yapılan Faal İl Sayısı; 2010 yılı itibariyle 63 ilde faal judo yapılmaktadır. Sporcu Sayımız; 2009 yılı lisanslı

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 13 Mart - 27 Mart 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 15 Mart Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi 18 Mart Atletizm Yarışları yapıldı. Ortaokul ve liseden toplam 15 öğrencimizin

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 İşte İzmir in gurur tablosu Tarih : İzmir Büyükşehir Sporcuları 2014 te Tam 210 Madalya Kazandı Mücadele ettiği tüm branşlarda zirveyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2013-2014 KATILDIĞIMIZ SPOR BRANŞLARI VE TAKIM ANTRENÖRLERİ 1 ATLETİZM Arş. Gör. Görkem AYBARS 2 BADMİNTON Yrd. Doç. Dr. Ersin ALTIPARMAK 3 BASKETBOL

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 15 Mayıs 29 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 17 Mayıs Çarşamba günü okulumuz atletizm sahasında Sarıyer İlçesi Gençlik Yarışları yapıldı. Yarışlarda okulumuzu iki takım ile ENKA Lisesi temsil

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TARAFINDAN ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİRİLEN 2013 2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER ARASI TAKIM SPORLARI VE FERDİ YARIŞMALARA ÜNİVERSİTEMİZİ

Detaylı

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası

Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum da Şenlik gibi golf turnuvası Bodrum Golf ve Tenis Kulübü tarafından düzenlenen Ulusal egemenlik ve Çocuk Tenis Turnuvası, çok renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvaya 60 çocuk katıldı. Bodrum Golf

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 (03 Mart - 16 Mart 2014) Sayfa 1 ATLETİZM İSTANBUL GENÇLER PUANLI ATLETİZM SALON YARIŞLARI SONUÇLARI 04-05 MART 2014 ASLI ÇAKIR A. ATLETİZM SALONU ADI VE SOYADI SONUÇ YARIŞTIĞI BRANŞ DERECESİ

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 11 ( 17 Nisan 02 Mayıs 2017 ) Sayfa 1 GENEL 18 Nisan Salı günü ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile Bayan Voleybol A Milli Takım Pasörü Naz Aydemir Akyol u konuk ettik. İbrahim

Detaylı

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi

Batuhan ayrıldı. BEŞİKTAŞ sezon başında G Ü N L Ü K I N T E R N E T G A Z E T E S İ. 31 OCAK 2013 Günlük Spor Gazetesi 31 OCAK 2013 Tasarım: Onur Baştuğ - Muzaffer Topal - Haber: Didem Tutal - Ufuk Çoban IPHONE ve IPad uygulama: Uğur Baştuğ Batuhan ayrıldı BEŞİKTAŞ sezon başında Eskişehirspor'dan kadroya dahil edilen Batuhan

Detaylı

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN 17.04.2011 YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN ŞAMPİYONLARIN FESTİVALİ KOÇ FEST İN 2012 MARATONU BAŞLIYOR KOÇ HOLDİNG DIŞ İLİŞKİLER VE KURUMSAL

Detaylı

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN

ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN ŞUBAT 2018 AYLIK BÜLTEN 06.02.2018 BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI ALL STARS SPORTS CAMP TA 2018 sömestr tatilinde Kuşadası'nda düzenlenen kış kampına Ülkem Koleji basketbol ve voleybol takımları katıldı.

Detaylı

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ

TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 7 EKİM 2010 TRABZONSPOR RESMİ DERGİSİ 6 EKİM 2010 6 EKİM 2010 TRABZON KAZANACAK! Zihni Ağırman /TAKA GAZETESİ Trabzon büyük bir organizasyona hazırlanıyor. Sadece Trabzon değil,

Detaylı

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ

BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ BİLİM MERKEZİ GEZİMİZ 3.Sınıflar olarak Kayseri Bilim Merkezi ne düzenlediğimiz gezide Dünyamız ve Uzay, Maddenin Halleri gibi konularla ilgili bilgiler edindik. Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiğimiz

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 7 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL ORTAOKUL STREETBALL Streetball maçlarında, 8-B ile 8-C arasında oynanan üçüncülük dördüncülük maçını 10-9 luk skorla 8-B sınıfı kazandı.

Detaylı

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI...

DANSTA BAŞARI SPORDA BAŞARI... DANSTA BAŞARI 3D sınıfı öğrencimiz Gündüz Yalçıner ODTÜ de düzenlenen Uluslararası METUOPEN-2017 Cumhuriyet kupasında Minikler-1 Klasmanda, Standart ve Latin danslarda 4. olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 3 ( 02 Kasım 16 Kasım 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 06 Kasım Cuma günü, Enka Okulları 12. Cumhuriyet Koşusu nu gerçekleştirdik. 4. ve 5. sınıf öğrencilerinden 134 öğrencinin katıldığı yarışımız zevkli

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 7 ( 13 Şubat 27 Şubat 2017 ) Sayfa 1 ATLETİZM 13 Şubat Pazartesi günü Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonunda İstanbul Avrupa Yakası Hızlı Çocuk Yarı Final Yarışları yapıldı. Yarışmalara

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA

BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA BODRUMLU ATLETLERDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA 6 REKOR 14 MADALYA Atletizm Federasyonu ve İstanbul Masterlar Kulübü tarafından İstanbul da düzenlenen Türkiye Atletizm Masterlar Salon Şampiyonası na Bodrum

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 10 ( 29 Şubat 14 Mart 2016 ) Sayfa 1 ATLETİZM 01 Mart Salı günü Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonunda İstanbul En Hızlı Çocuk Yarışları yapıldı. Okulumuzdan yarışmaya katılmaya hak kazanan

Detaylı

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ

RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ RIDVAN DİLMEN BODRUMSPOR U ZİYARET ETTİ Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Bodrum Belediyesi Bodrumspor u ziyaret etti. Yeni sezon öncesi ilk hazırlık dönemini Yalı Çiftlik

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 1 ( 05 Eylül 09 Ekim 2017 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİLENDİRME 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda faaliyet gösterecek okul takımlarımızın seçmeleri yapıldı. Takım listeleri, beden eğitimi

Detaylı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı

Beşiktaş performansını artırmak için. Kartal acımadı 9 EYLÜL 2013 Kartal acımadı Beşiktaş performansını artırmak için Tekirdağspor ile hazırlık maçı yaptı. Milli maçlar nedeniyle verilen arada Beşiktaş, Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Tekirdağspor ile

Detaylı

BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ

BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ BODRUMSPOR LAZER 4.7 DE ÜÇÜNCÜ Bodrum Belediyesi Bodrumspor yelken takımı Türkiye Laser 4.7 Takım Şampiyonası nda 3. oldu. Türkiye Yelken Federasyonu ve Türk Yelken Vakfı tarafından 28-30 Ekim tarihlerinde

Detaylı

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir.

KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ. İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. KİLİS GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ İl müdürlüğümüz Kilis İl Özel İdaresine Ait Renk iş hanının en üst katında hizmet vermektedir. İLİMİZİN SPOR FAALİYETLERİ AMATÖR SPOR KULÜP SAYILARI Bal Ligi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ OKULLARI Bülten No: 8 ( 22 Aralık 2014 11 Ocak 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 24 Aralık Çarşamba günü atletizm sahamızda İlçe Atatürk Kros Yarışları yapıldı. Okulumuz ilkokul, ortaokul ve liseden 18 öğrenci ile

Detaylı

Takımımız Namağlup Şampiyon

Takımımız Namağlup Şampiyon Ortaokul Yıldız Erkek Takımımız Namağlup Şampiyon 2016-2017 Öğretim yılı okullar arası basketbol maçlarında mücadele eden ortaokul yıldız erkek takımımız oynadığı maçları namağlup kazanarak şampiyon oldu.

Detaylı

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum

Kampın iyi bir. Kendimi İspatlamak İstiyorum 11 TEMMUZ 2013 Kendimi İspatlamak İstiyorum Kampın iyi bir şekilde devam ettiğini söyleyen Muhammed şunları söyledi: Başarılı olmak için elimden geleni yapıyorum. Geçen sezon başı benim için iyi geçmişti.

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi Ödüller verildi. Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürü Tuğrul Yenidoğan,

Beşiktaş Gazetesi Ödüller verildi. Koordinatörü ve BJK TV Genel Müdürü Tuğrul Yenidoğan, Ödüller verildi KABATAŞLI Beşiktaşlılar Derneği nin düzenlediği Spor Ödülleri Töreni, Başkan Fikret Orman ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ortaköy Feriye'de düzenlenen törene Beşiktaş Belediye Başkanı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI 2010-2011 ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI KATILDIĞIMIZ SPOR MÜSABAKALARI VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu

BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu BİMEKS B.B.Bodrumspor a Teknoloji Sponsoru Oldu B.B. Bodrumspor ile Ortakent Yahşi mahallesinde bulunan Bimeks Teknoloji Mağazaları arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. B.B. Bodrumspor un Gümbet Mahallesinde

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 18 Nisan 02 Mayıs 2016 ) Sayfa 1 10. SPOR FESTİVALİ Bu sene 10. su yapılacak olan Spor Festivalimiz, 2 Mayıs Pazartesi başlayacak ve üç gün sürecek. 30 okuldan 400 öğrencinin davet edildiği

Detaylı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı

Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Gümüşlükspor Futbol Okulu açıldı Nejat İşler in başkanı olduğu Gümüşlükspor Kulübü Futbol Yaz Okulu nun açılışına, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yanı sıra ünlü teknik direktör Aykut Kocaman da

Detaylı

Kartal tur. MP Antalyaspor karşısında tur arayacak. Karakartallar 5. turu atlamak için MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Kartal tur. MP Antalyaspor karşısında tur arayacak. Karakartallar 5. turu atlamak için MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kartal tur hazırlığında Beşiktaş Futbol Takımı, MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına sabah yaptığı antrenmanla başladı. Beşiktaş, Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde BJK Nevzat Demir

Detaylı

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006

BELEDİYESPOR FAALİYET RAPORU 2006 2006 AMACI Şehrimiz gençliğinin tüzüğümüzde b u l u n a n b r a n ş l a r d a s p o r t i f faaliyetlerde bulunmasını sağlamak, sporu sevdirmek, spora yöneltmek, sporcuları eğitmek, sportif kültür ve bilincini

Detaylı

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI

TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI OKULLARINDA KARNE HEYECANI 2016-2017 Öğretim Yılı Birinci Dönem Karne ve Ödül Töreni, 20 Ocak 2017 Cuma günü, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin

Detaylı

1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük

1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük 11.KLASİK BATI MÜZİĞİ İLE ESER SESLENDİRME YARIŞMASINDA DERECE ALAN ÖĞRENCİLER 1- Keman Zeynep KUTAY 1.lik 2- Keman Sina KALKAN 2.lik 3- Begüm KORUKLUOĞLU - Piyano- 3.lük CİMNASTİK *Okulumuz; öğrencilerinden

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 3 ( 13 Ekim 27 Ekim 2014 ) Sayfa 1 GENEL BİLGİ Okul sporları kapsamında yer alan basketbol, voleybol, atletizm, tenis, futbol ve yüzme branşlarında verimi arttırabilmek, öğrenci antrenör bağlantısını

Detaylı

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW

CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW CRAZY DESIGNED CLOTHES SHOW Okul Öncesi öğrencilerimiz, velileriyle birlikte tasarladıkları birbirinden çılgın giysileri sergiledikleri defilede hem çok eğlendiler hem de öğrendikleri İngilizce yapıları

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI

EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR MÜSABAKALARI EGE ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI SPOR 2012-2013 KATILDIĞIMIZ SPOR VE ANTRENÖRLER 1 ATLETİZM Prof. Dr. B. Muzaffer Çolakoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ercan Haslofça, Yrd. Doç. Dr. Fehime Haslofça, Arş. Gör. Görkem

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 12 Ocak 23 Ocak 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 22 Ocak Perşembe günü, Ataköy Aslı Çakır Alptekin Kapalı Atletizm Sahası nda, Avrupa Yakası İstanbul un En Hızlısı Yarışması Cheetos sponsorluğunda

Detaylı

Beşiktaş İnönü. Teklifler gündemde

Beşiktaş İnönü. Teklifler gündemde 3 MAYIS 2013 Teklifler gündemde Beşiktaş İnönü Stadı yenileme projesi kapsamında yapılan 1. kısım iksa işlemleri ile ilgili ihaleye 9 firma çağrıldı. Bugün Akaretler deki kulüp binasında yapılan ve 2.

Detaylı

Ali AKYOL Spor Şube Müd.

Ali AKYOL Spor Şube Müd. T.C DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SPOR ŞUBESİ ÜNİVERSİTELER ARASI SPOR MÜSABAKALARI YILLIK FAALİYET RAPORU HAZIRLAYAN Ali AKYOL Spor Şube

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 6 ( 21 Aralık 2015 04 Ocak 2016 ) Sayfa 1 ATLETİZM 22 Aralık Salı günü Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu nda İstanbul Atletizm Şampiyonası yapıldı. Her kategoride 65 e yakın öğrencinin

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 13 ( 16Mart 29 Mart 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 17 Mart Salı günü, okulumuz atletizm sahasında Çanakkale Şehitlerini Anma Atletizm Kros Yarışları yapıldı. Yarışlarda okulumuz küçükler ve yıldızlar

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 15 ( 13 Nisan 10 Mayıs 2015 ) Sayfa 1 9.SPOR FESTİVALİ 11-12-13 Mayıs tarihlerinde 9.Spor Festivalimizi gerçekleştireceğiz. Voleybol, tenis, basketbol, atletizm, futbol branşlarında misafir

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 9 ( 02 Mart 15 Mart 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 03-04 Mart tarihlerinde Aslı Çakır Alptekin Atletizm Pisti nde yapılan Anadolu Ligi Eleme Yarışları na katıldık. İstanbul Şampiyonası öncesinde önemli

Detaylı

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYEBAŞKANLIĞI 2016 YILI TEMMUZAYI FAALİYET RAPORU A-KİLİT PARKE TAŞI İLE YOL YAPIM-ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE PARK YAPIMI HİZMETLERİ : 1- İlçemize bağlı Çamdibi mahallesi meydanı çevre düzenlemesi

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 14 ( 30 Mart 12 Nisan 2015 ) Sayfa 1 ATLETİZM 01-02 Nisan tarihlerinde, okulumuz atletizm sahasında Liseler Arası Gençler Puanlı Atletizm Yarışmaları yapıldı. Yarışlara okulumuz, kızlar ve erkekler

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI TOHM, ANKARA, 09.04.2017 Eskrimde dikkat çeken sonuçlar almaya başladık. 94 yıllık Türk eskrim tarihi ve Türk spor tarihine altın harflerle yazılacak

Detaylı

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ...

GÜNLÜK INTERNET GAZETENİZ... Yarışa girdiler F.BAHÇE ve Beşiktaş'ın Hugo Viana savaşı! Türkiye'- nin iki dev kulübü Portekizli oyuncu için birbirleriyle yarışıyor.fenerbahçe ve Beşiktaş Braga'da forma giyen Hugo Viana için karşı karşıyalar.

Detaylı

Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ

Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ 2017-2018 Yeteneğini Keşfet! Kış Spor Okulları Başlıyor! TED MERSİN KOLEJİ SPOR KULÜBÜ Çocuk ve Spor Spor çocuğun yalnızca bedenini değil bütünlüğünü eğitmek için gerekli bir araç ve eylemdir. Çocuk açısından

Detaylı

HENTBOLDA HEDEF YIL 2020

HENTBOLDA HEDEF YIL 2020 HENTBOLDA HEDEF YIL 2020 Ülkemiz hentbolu için yapılan çalışmalar sonucunda 1980-1995 yılları arasında tüm ülke tarafından tanınmış ve tercih edilen bir spor branşı haline gelmiş ve Türk hentbolu o yıllar

Detaylı

2013'te ilk antrenman

2013'te ilk antrenman 2013'te ilk antrenman Beşiktaş, ikinci yarı hazırlıklarına dün akşam saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı. Beşiktaş Futbol Takımı, 11 günlük iznin ardından Spor Toto Süper Lig in ikinci yarısı için

Detaylı

ANTRENÖR SAYILARIMIZ SPORCU SAYIMIZ LİSANSLI SPORCU FAAL SPORCU BAYAN 3.674 990 ERKEK 11.196 3.133 GENEL TOPLAM 14.870 4.123

ANTRENÖR SAYILARIMIZ SPORCU SAYIMIZ LİSANSLI SPORCU FAAL SPORCU BAYAN 3.674 990 ERKEK 11.196 3.133 GENEL TOPLAM 14.870 4.123 TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR SPOR FEDERASYONU BAŞKANLIĞI 19 KASIM 2012-30 EKİM 2014 YILLARI ARASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuzun 4.Olağan Mali Genel Kurulunda delegelerimizin bilgisine sunulmak

Detaylı

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası!

30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! MAVİ HALİÇ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ AYLIK E-BÜLTENİ HAZİRAN-ARALIK 2015 SAYI:1 YIL:1 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası! 30 Ağustos Zafer Haftası Valilik Kupası Uluslararası Judo Turnuvası 21-22-23

Detaylı

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER

2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER T.C. EGE ÜNĠVERSĠTESĠ BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU 2014 2015 ÖĞRETĠM YILI BEDEN EĞĠTĠMĠ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ SPOR GEÇMĠġĠ ĠÇĠN ĠSTENEN BELGELER Bornova ĠZMĠR 2014 A. ARTĠSTĠK

Detaylı

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ

BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜM BÜLTENİ Bülten No: 6 (08 Aralık 21 Aralık 2014 ) Sayfa 1 BASKETBOL KÜÇÜK BASKETBOL Gelişim liginde mücadele veren küçük basketbol takımımız maçlarına galibiyetle başladı. Paşabahçe takımını güzel bir mücadelenin

Detaylı

OYAK ta Görev Değişikliği Oyak Adana Çimento Sanayii T.A.Ş. Genel Müdürü

OYAK ta Görev Değişikliği Oyak Adana Çimento Sanayii T.A.Ş. Genel Müdürü Fabrika Haberleri OYAK ta Görev Değişikliği Oyak Adana Çimento Sanayii T.A.Ş. Genel Müdürü İsmail Erkovan ın, emekliye ayrılması sebebiyle yerine Oyak Bolu Çimento Sanayi A.Ş. Genel Müdürü K. Ümit Özel

Detaylı

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır.

BASKETBOL. 5. Yarışmalar sonucunda bir üst kategoriye çıkmaya hak kazanan takımlar, öğretim yılında çıktıkları kategoride yarışacaklardır. BASKETBOL AÇIKLAMALAR: 1. Yarışmalar Süper Lig, Süper Lige Yükselme, 1. Lig Grup Birincilikleri, 2. Lig Grup Birincilikleri şeklinde (bayanerkek) yapılacaktır. 2. Kategoriler aşağıdaki gibi oluşturulmuştur.

Detaylı

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin

Kartal turu geçti. dışında müdahale etti, dönen topu Kaan ağlara gönderdi (1-2). İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı 1-2 rakibin Kartal turu geçti BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Ankaragücü nü 3-2 mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu skorla, Ziraat Türkiye Kupası nda bir üste tura yükseldi. Karakartallar

Detaylı

ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU

ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU BJK YAZ SPOR OKULU ERSAN RESORT&SPA İŞBİRLİĞİYLE ÇOCUKLAR İÇİN SURVİVOR PARKURU Bodrum Kartalları Bjk Yaz Spor Okulu ERSAN Resort&Spa işbirliğiyle yaz spor okulu faaliyetlerine

Detaylı

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ BODRUM MAHALLELER ARASI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ Bodrum Kaymakamlığı tarafından geleneksel hale getirilen mahalleler arası futbol turnuvasında şampiyon Yalıkavak Mahallesi takımı oldu. Bodrum İlçe Stadı

Detaylı

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ

TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ TÜRKİYE KUPASI MÜSABAKALARI STATÜSÜ MADDE 1- KUPANIN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI (1) TFF nin ulusal düzeyde oynattığı profesyonel lig müsabakalarından sonraki kupa müsabakalarının ismi Türkiye Kupası dır.

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞTAYI OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞTAYI OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI: ÇANAKKALE İLİNDE OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI: KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ANAFARTALAR KAMPUSU SÜLEYMAN

Detaylı