WEB EDITION QUICK GUIDE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WEB EDITION QUICK GUIDE"

Transkript

1 WEB EDITION QUICK GUIDE

2 VÄLKOMMEN! Bu Quick Guide yeni XC90'ınız içindeki işlevlerden bir seçmeyi açıklamaktadır. Orta ekrandaki Kullanıcı El Kitabı Volvo aracınız hakkında kapsamlı bilgi içermektedir. Torpido gözünün içinde Kullanıcı El Kitabı'ndan önemli ve pratik bilgileri özetleyen bir parça vardır. Kullanıcı El Kitabı ayrıca akıllı telefonlar ve tabletler için bir uygulama olarak ve support.volvocars.com adresinde de mevcuttur. Destek sayfası çoğu pazar için kullanılabilir ve XC90 aracınızla ilgili daha fazla bilgi ve yardım içerir. Seçenekler yıldız * işareti ile belirtilmiştir.

3 01. BAŞLARKEN Burada Volvo aracınızın bazı temel özelliklerini tanımanıza yardımcı olacak bilgiler bulacaksınız. Diğer şeylerin yanında, uzaktan kumandalı anahtar, aracın üç ekranı, motorun nasıl başlatılacağı ve kapatılacağı ve yükleme kapağının nasıl açılacağı ve kapatılacağı hakkında okuyabilirsiniz. Ayrıca koltukların ve klimaların nasıl kontrol edilip ayarlanacağı hakkında bilgi de bulunmaktadır. 02. SÜRÜŞ VE SÜRÜCÜ DESTEĞI Burada sürme modları, hız kontrolü, Start/Stop işlevi ve Park Yardımı Pilotu (PAP)*, Kör Nokta Bilgisi (BLIS)* ve City Safety gibi araçtaki farklı sürücü destek sistemleri hakkında bilgi bulacaksınız. 03. GÖSTERGELER VE KUMANDALAR Burada ışıkların ve sileceklerin nasıl kontrol edileceği yanında yol bilgisayarının ve sesli kontrolün nasıl kullanılacağı hakkında bilgi bulacaksınız. 04. BAĞLANTI, EĞLENCE VE DESTEK Volvo aracınızdan dış dünyaya bağlanabilir ve bilgi, eğlence ve desteğe erişebilirsiniz. Bu kısım Volvo aracınıza nasıl telefon bağlandığı, internete bağlanıldığı ve uygulamaların kullanıldığı hakkında bilgi içerir. 05. ÖZEL METINLER Uyarı, önemli ve not metinleri okunmalıdır.

4 01 UZAKTAN KUMANDALI ANAHTAR DÜĞMELERI Bir basış kapıları ve yükleme kapağını kilitler ve alarmı 1 devreye alır. Uzun bir basış panorama* tavanı* ve tüm yan camları aynı anda kapatır. Bir basış kapıların ve yükleme kapağının kilidini açar ve alarmı devreden çıkarır. Uzun bir basış tüm yan camları aynı anda açar. Panik işlevi dikkat çekmek için bir acil durumda kullanılır. En az 3 saniyelik uzun basış veya 3 saniye içinde çift basış sinyal lambalarını ve kornayı etkinleştirir. İşlev yaklaşık 3 dakika sonra otomatik olarak veya aynı düğmeye basarak hemen devre dışı bırakılır. Bir basış yalnızca yükleme kapağı alarmı kilidini açar ve devreden çıkarır. Uzun bir basış elektrikle çalışan* yükleme kapağını açar veya kapatır. 1 Bazı pazarlarda isteğe bağlı.

5 ANAHTARSIZ KILITLEME/KILIT AÇMA* Örneğin aracı kilitlemek veya kilidini açmak için bir cepte uzaktan kumandalı anahtara sahip olmalısınız. Uzaktan kumanda anahtarı aracın kapı kolundan yaklaşık 1,5 metre veya yükleme kapağının yaklaşık 1 metre yarım daire çapı içinde olmalıdır (çizime bakın). Kilidi açın ve alarmı devreden çıkartın 1. Aracın kilidini açmak için bir kapı kolunu kavrayın veya yükleme kapağı kolu altındaki kauçuklanmış basınç plakasına basın. Aracın dörtlü flaşörleri iki kez yanıp söndüğünde ve ön camdaki kilit lambası söndüğünde kilit açma işlemi tamamlanır. 2. Bir kapıyı veya yükleme kapağını açın. Kilitle ve alarmı etkinleştir 1. Tüm kapıları kapatın. Yükleme kapağı yan kapı kollarıyla kilitleme sırasında açık olabilir. 2. Dış kapı kolu üzerindeki işaretli yüzeye dokunun veya kapanmadan önce yükleme kapağı altındaki kilitleme düğmesine bastırın. Aracın dörtlü flaşörleri bir kez yanıp söndüğünde ve ön camdaki kilit lambası yanıp sönmeye başladığında kilitleme tamamlanır. 01

6 01 MOTORUN ÇALIŞTIRILMASI VE KAPATILMASI Uzaktan kumandalı anahtar, aracın standart versiyonu anahtarsız çalıştırma (Pasif Çalıştırma) ile donatılmış olduğundan çalıştırmada fiziksel olarak kullanılmaz. Anahtarsız bir çalıştırma sırasında anahtarı yolcu bölmesinin ön kısmına koyun. Anahtarsız kilitleme/kilit açmada (Pasif Giriş*) motorun çalıştırılabilmesi için aracın içinde bir yerde olması yeterlidir. Çalıştırma 1. Fren pedalına basın. 2. Kontak kadranını ÇALIŞTIR konumuna çevirin ve bırakın. Kumanda otomatik olarak başlangıç konumuna döner. Kapatma 1. Vites kolunu P pozisyonuna getirin. 2. Kontak kadranını DURDUR konumuna çevirin ve bırakın. Kumanda otomatik olarak başlangıç konumuna döner.

7 EL FRENINI KULLANIN 01 El frenini etkinleştirin 1. Vites kolu P konumundayken, fren pedalına basın. 2. Tünel konsolundaki el freni kumandasını yukarı çekin. Sürücü ekranındaki bir sembol el freni etkinleştirildiğinde yanar. Manuel olarak serbest bırakma 1. Fren pedalına basın. 2. El freni kumandasını aşağı bastırın. El freni serbest bırakıldığında sürücü ekranındaki sembol söner. Otomatik olarak boşa alın 1. Emniyet kemerini takın. 2. Motoru çalıştırın ve fren pedalına basın. 3. Vites kolunu D veya R konumuna getirin ve gaz pedalına basın. El freni serbest bırakıldığında sürücü ekranındaki sembol söner. Sürücü "Hareketsizken otomatik fren" işlevini (Otomatik Tut) kullanarak, araç örneğin trafik lambalarında durduğunda fren etkisini koruyarak fren pedalını bırakabilir. Gaz pedalına yeniden basıldığında, frenler serbest kalır. İşlev her tür yokuşta çalışır. Etkinleştirmek için tünel konsolu üzerindeki düğmeye basın. İşlev, aynı düğmeye basarak devre dışı bırakılana kadar etkinleştirilir.

8 01 ARACIN ÜÇ GÖSTERGE EKRANI Sürücü ekranı Sürücü ekranı araç ve sürüş hakkında bilgi görüntüler. Göstergeler, sinyaller ve sinyal ve uyarı sembolleri içerir. Solda diğer şeyler yanında hız göstergesi ve kilometre sayacı bulunur. Ortada diğer şeylerin yanı sıra saati, medya oynatıcıyı ve navigasyon haritasını* gösterme seçeneği bulunur. Sağda, diğer şeylerin yanı sıra devir göstergesi, seçilen sürüş modu ve direksiyonun sağ tuş takımı kullanılarak etkinleştirilen uygulama menüsü bulunur. Orta ekran Aracın çoğu işlevi orta ekrandan kontrol edilir. Örneğin klima kontrol sistemi, medya sistemi ve sistem güncellemeleri buradan kontrol edilir. Baş üstü ekranı* Baş üstü ekranı, örneğin trafik uyarıları, hız ve navigasyon hakkında bilgiler gösterir*. Bilgiler ön cam içinde görüntülenir ve sürücünün gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmadan yönetilebilir. Baş üstü ekranının parlaklığı ve yüksekliği direksiyonun sağ tuş takımı kullanılarak ve orta ekrandan ayarlanabilir. Baş üstü ekranı işlev görünümünden etkinleştirilir.

9 01 ORTA EKRANDA GEZINME İşlev görünümü İşlev görünümüne erişmek için ekran üzerinde soldan sağa 2 kaydırın. Buradan farklı araç işlevlerini, örneğin Baş üstü ekranı'nı* etkinleştirebilir/devreden çıkarabilirsiniz. Tek bir dokunuşla etkinleştirilir/devreden çıkarılır. Bazı işlevler ayrı bir pencerede açılır. Ekranın altındaki fiziksel ana düğmeye basarak menü yapısında geriye gidin. Ana görünüm Ana görünüm ekran açıldığında gösterilen ilk görünümdür. Alt görünümler ; Navigsyon, Medya, Telefon ve diğer işlevler için ekstra bir alt görünüm içerir. Uygulama/işlev görünümünden seçilen bir uygulama/işlev ana görünümde karşılık gelen alt görünümde başlar. Örn. FM radyo Medya alt görünümünde başlar. Genişletmek için bir alt görünümün üzerine dokunun. Genişlemiş modda alt görünümler işlev/uygulama hakkında daha fazla bilgi gösterir. Uygulama görünümü Aracın farklı uygulamaları, örneğin FM-radyo ve CD* ile uygulama görünümüne erişmek için ekran üzerinde soldan sağa 2 kaydırın. Bir uygulamayı açmak için üzerine dokunun. Ana görünüme gitmek için ekranın altındaki fiziksel ana düğmeye basın. 2 Soldan direksiyonlu araçlar için geçerlidir. Sağdan direksiyonlu araçlar için - aksi yönde çekin.

10 01 Durum çubuğu Araçtaki etkinlikler ekranın üstünde durum çubuğunda görüntülenir. Solda ağ/bağlantı bilgisi yer alır; ve medya ile ilgili bilgiler, zaman ve arka plan etkinlik göstergesi sağ tarafta görüntülenir. Üst görünüm Ekranın üst kısmındaki durum çubuğunun ortasında bir sekme bulunur. Sekme üzerine dokunarak veya ekran boyunca yukarıdan aşağıya sürükleyerek/silerek üst görünümü açın. Ayarlar, Kullanma kılavuzu, Sürücü profili ve aracın kayıtlı mesajlarına üst görünümden erişilir. Klima sırası Klima sırası ekranın alt kısmında her zaman görülebilir. Buradan en yaygın klima ayarları doğrudan yapılabilir, örneğin sıcaklık, koltuk ısıtma ve fan seviyesi için ayarlar gibi. Klima görünümünü daha fazla ayar seçeneğiyle açmak için ekranın altındaki üzerine dokunun.

11 ELEKTRIKLI* ÖN KOLTUĞU AYARLAMA 01 Kumandayı ileri/geri ayarlayarak koltuk arkalığı eğimini ayarlayın. Kumandanın arka kısmını yukarı/aşağı ayarlama yoluyla koltuğu kaldırın/ indirin. Kumandayı ileri/geri ayarlayarak koltuğu ileri/geri hareket ettirin. Kumandanın ön kısmını yukarı/aşağı ayarlama yoluyla koltuk yastığı ön kenarını kaldırın/indirin. Yukarı/aşağı/ileri/geri düğmesine basarak bel desteğini değiştirin. Yan destek, bel desteği ve koltuk yastığı uzatması için ayarlar çok işlevli kumandaya bağlıdır*. 1. Kumandayı yukarı/aşağı çevirerek koltuk ayarlarını etkinleştirin. Orta ekranda koltuk ayarları görünümü açılır. 2. Çok işlevli kumandayı yukarı/aşağı çevirerek orta ekranda istenen işlevi seçin. 3. İstenen kumanda yönüne basarak ayarı değiştirin. Bazı ayarlar orta ekran üzerine doğrudan dokunarak da seçilebilir.

12 01 ÖN KOLTUKTA HAFIZA IŞLEVINI* KULLANMA Hafıza işlevinin tuş takımı bir veya her iki kapının üzerindedir*. Ayarı sakla 1. Koltuğu, kapı aynalarını ve baş üstü ekranını* istenen konuma ayarlayın. 2. M düğmesine basın ve ayarları saklamak için bırakın. Düğmedeki ışık göstergesi yanar. 3. Üç saniye içinde hafıza düğmesi 1, 2 veya 3'e basın. Konum seçilen hafıza düğmesinde saklandığında, akustik bir sinyal sesi gelir ve M düğmesindeki ışık göstergesi söner. Koltuklar, kapı aynaları ve baş üstü ekran için ayarlar sürücü profilleri içinde de saklanabilir. Sürücü profilleri farklı uzaktan kumanda tuşlarına bağlanabilir. Kayıtlı ayarı kullanma Kapı açıkken: Hafıza düğmelerinden birine basın ve bırakın. Kapı kapalıyken: Saklanan konuma ulaşılana kadar hafıza düğmelerinden birini basılı tutun.

13 01 ARKA KOLTUKLARDAKI KOLTUK ARKALIKLARINI AŞAĞI KATLAYIN Baş destekli koltuk arkalıklarının katlanırken koltukların arkalarıyla temas etmemesini sağlayın. Ön ve arka koltuklar koltuk arkalıklarının katlanabilmesi için ayar gerektirebilir. İkinci koltuk sırasının orta koltuğu 1. Baş desteğini koltuk arkalığı ve baş desteği arasında ortada bulunan düğmeye basarak aşağı katlayın. Aynı zamanda baş desteğini aşağıya itin. 2. Katlarken orta koltuktaki kemeri yukarı/ileri çekin. İkinci koltuk sırasının dış koltukları Katlarken dış koltukların yanındaki kolu çekin. Baş desteği otomatik olarak katlanır. Üçüncü koltuk sırası* Koltuk arkalığının üstündeki kolu yukarı/ileri çekin. Kol arkalığını geri katlayın. Baş desteği otomatik olarak katlanır İki sıradaki koltuklar ters sırayla katlanır. Baş destekleri el ile katlanır.

14 01 ÜÇÜNCÜ* KOLTUK SIRASINA/SIRASINDAN GIRIŞ/ÇIKIŞ* 1. İkinci koltuk sırasının dış koltukları üzerinde, koltuk arkalarının üstündeki kolu yukarı/ileri çekin. 2. Koltuk arkalarını ileri katlayın ve tüm koltuğu ileri kaydırın. Koltuğu önce koltuğu geri kaydırarak ve ardından koltuk arkalığını kaldırarak dik konuma kaldırın. IAQS* ILE YOLCU KABININDE DAHA IYI HAVA KALITESI Hava kalitesi sistemi IAQS Temiz Bölge İç Mekan Paketi*'nin bir parçasıdır ve yolcu kabinindeki havayı parçacıklar, hidrokarbonlar, azot oksitler ve yer seviyesi ozon gibi kirleticilerden temizleyen tamamen otomatik bir sistemdir. 1. Orta ekranda üst görünümdeki Ayarlar üzerine dokunun. 2. Klima üzerine dokunun. 3. Hava kalitesi sensörünü etkinleştirmek/devreden çıkarmak için Hava kalitesi sensörü seçimini yapın.

15 ARACIN KLIMASINI KONTROL ETME Yolcu kabininin ön ve arka* alanları için klima kontrol işlevleri orta ekrandan ve orta konsoldaki fiziksel düğmelerden kontrol edilir. Klima hakkındaki bazı bilgiler klima sırasındaki ekranın altında her zaman gösterilir. Klima görünümüne erişmek için kullanılan düğme ekranın altının ortasında gösterilir. Düğme üzerindeki grafik etkinleştirilmiş klima ayarlarını gösterir. Düğmeye basarak klima görünümünü açın ve çizimdeki görünüm gösterilir. 01 Diğer şeylerin yanında, hava dağıtımının otomatik düzenlemesini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için klima görünümünde AUTO üzerine dokunun. Sürücü ve yolcu tarafları için sıcaklık kontrolleri. Sol veya sağ tarafın sıcaklık simgesine dokunun ve istenen sıcaklığı seçin. Kontroller her zaman ekranın altında gösterilir ve klima görünümü açık değilken bile ayarlanabilir. Tüm bölgeler için sıcaklığı sürücü tarafındaki sıcaklıkla senkronize etmek için- sürücü tarafındaki sıcaklık simgesi üzerine ve Sıcaklık senkronizasyonu üzerine dokunun. Isıtılmış* ve havalandırılmış* sürücü ve ön yolcu koltuğu yanında ısıtmalı direksiyon* için kumandalar. Koltuk ve direksiyon için kumandayı açmak üzere sol veya sağ taraflar üzerindeki direksiyon veya koltuk simgesine dokunun. İstenen konumu seçmek için karşılık gelen simgeye tekrar tekrar dokunun.

16 01 ORTA EKRANI TEMIZLEME Orta ekran sürücü kapısı açıldığında otomatik olarak açılır. Temizleneceği zaman ekranı kapatın. 1. Ana düğme üzerine uzun basın. 2. Ekranı sağlanan temizlik beziyle veya eşdeğer kalitede bir mikrofiber bezle silin. Küçük dairesel hareketler kullanarak temizleyin. Gerekirse temizlik bezini hafifçe ıslatın. 3. Ana düğme üzerine kısaca basarak ekranı etkinleştirin. Orta ekran motor kapalı olduğunda ve sürücü kapısı açıldığında otomatik olarak kapanır. YOLCU HAVA YASTIĞINI* ETKINLEŞTIRME/ DEVREDEN ÇIKARTMA Yolcu hava yastığı anahtarı yolcu tarafındaki gösterge panelinin son yüzü üzerinde yer alır ve kapı açıkken erişilebilir. 1. Anahtarı dışa doğru çekin ve hava yastığını etkinleştirmek/devreden çıkartmak için ON/OFF konumuna getirin. 2. Sağ direksiyon tuş takımının düğmesine basarak sürücü ekranındaki etkinleştirme/devreden çıkarma hakkındaki mesajı onaylayın. Tavan konsolundaki bir metin mesajı ve uyarı sembolü ön yolcu koltuğu için hava yastığının etkinleştirildiğini/devreden çıkarıldığını gösterir.

17 ELEKTRIKLE ÇALIŞAN* YÜKLEME KAPAĞINI AÇMA VE KAPAMA 01 Açmak için seçenekler Yükleme kapağı koluna bastırıp nazikçe yukarı çekin. Uzaktan kumanda anahtarının düğmesi üzerine yükleme kapısı açılmaya başlayıncaya kadar uzun basın. Gösterge panelinin düğmesi (direksiyonun yanında) üzerine yükleme kapısı açılmaya başlayıncaya kadar uzun basın. Arka tamponun sol kısmına karşı yumuşak bir ayak hareketi yapın (uzaktan kumandalı anahtar menzil içinde olmalıdır)*. Açılma etkinleştirildiğinde sesli bir sinyal duyulur. Kapatmak için seçenekler Yükleme kapağının alt kenarı: Otomatik kapanma ve yükleme kapağının kilidinin açılması için düğmesine basın. Otomatik kapanma ve kilitleme için düğmesine basın. Uzaktan kumanda anahtarının düğmesine basın. Gösterge panelinin düğmesine basın. Arka tamponun sol kısmına karşı yumuşak bir ayak hareketi yapın (uzaktan kumandalı anahtar menzil içinde olmalıdır)*. Kapanma etkinleştirildiğinde sesli bir sinyal duyulur.

18 SÜRÜŞ MODUNU* SEÇME 02 Geçerli sürüş koşulları için en uygun sürüş modunu seçin. Tüm durumlarda tüm sürüş modları seçilemez. 1. Tünel konsolunda sürüş modu kumandası* SÜRÜŞ MODU üzerine basın. 2. Orta ekranda bir açılır pencere açılır. 3. İstenen sürüş modu orta ekranda vurgulanana kadar sürüş modu kumandasını yukarı/aşağı çevirin ve seçmek için kumandaya basın. Sürüş modu orta ekran üzerine doğrudan dokunarak da seçilebilir. Seçilebilir sürüş modları COMFORT aracın normal modu. ECO aracı daha enerji efektif bir sürüşe adapte eder. Bu sürüş moduna ayrıca orta ekranın işlev görünümünden de doğrudan erişilebilir. OFF ROAD zor araziler ve kötü yollar üzerinde aracın yeteneğini en üst düzeye çıkarır. DYNAMIC araç daha aktif sürüş için daha sportif olur. BİREYSEL orta ekranın üst görünümündeki Ayarlar içinde önce etkinleştirilebilecek kendi ayarlarınız için sürüş modu. My Car > Bireysel sürüş modu seçimini yapın.

19 02 BAŞLAT/DURDUR IŞLEVINI KULLANMA Bu işlev araç hareketsizken motoru geçici olarak duraklatır ve ardından yola devam edildiğinde otomatik olarak tekrar çalıştırır. Start/Stop araç her çalıştırıldığında etkinleştirilir. Motoru otomatik durdurma Fren pedalını kullanarak aracı durdurun ve ayağınız pedal üzerinde kalsın. Fren pedalı "Hareketsizken otomatik fren" işlevi (Otomatik Tut) etkinleştirildiğinde bırakılabilir. Motor otomatik olarak durdurulduğunda sürücü ekranındaki devir göstergesi gösterir. Sürüş modu Comfort veya Eco etkinleştirilirse araç tamamen hareketsiz olmadan önce motor otomatik olarak durabilir. Motoru otomatik çalıştırma için seçenekler: Fren pedalını bırakın. Otomatik Tut etkinken gaz pedalı basılı olmalıdır. Bir yokuşta: Fren pedalını bırakın ve aracın yuvarlanmasına izin verin. Motor, hızda hafif bir artıştan sonra otomatik olarak çalışır. Bilgisayarlı hız denetimi* veya Pilot Assist* etkinleştirildiğinde gaz pedalına basın veya direksiyon üzerindeki sol tuş takımındaki üzerine basın. İşlevi devre dışı bırakma Orta ekrandaki işlev görünümü içindeki Başlat/Durdur düğmesine basın.

20 02 HIZ DENETIMINI KULLANMA Hız sınırlayıcı*, Hız denetimi*, Bilgisayarlı hız denetimi (ACC)* ve Pilot Assist* sürücü ekranından etkinleştirilir. İşlevler arasında kaydırma yapmak için sol taraf direksiyon tuş takımı okları ve kullanın. İşlev etkinleştirildiğinde, sürücü göstergesindeki sembol griden beyaza değişir. Hız sınırlayıcı: Seçili bir maksimum hızı aşmamaya yardımcı olur. Sürücü ekranında seçimi yaparak etkinleştirin. Hız denetimi: Sabit bir hız korumaya yardımcı olur. seçimini yaparak etkinleştirin. Bilgisayarlı hız denetimi: Sabit bir hız korumaya, öndeki araca ön ayarlı zaman boşluğu ile birlikte yardımcı olur. seçimini yaparak etkinleştirin. Hız sınırlayıcı/hız denetimi/bilgisayarlı hız denetimini başlatmak ve geçerli hızı saklamak için veya hız sınırlayıcı/hız denetimi/bilgisayarlı hız denetimini iptal etmek için basın. Saklanan hızı artırmak için basın. Kısa basış hızı 5 km/s artırır. Uzun basış hızı aşamalı olarak 1 km/s artırır. Veya hız sınırlayıcı/ hız denetimi/bilgisayarlı hız denetimi için saklanan hıza devam etmek üzere basın. Saklanan hızı düşürmek için basın. Kısa bir basış hızı 5 km/s düşürür. Uzun basış hızı aşamalı olarak 1 km/s düşürür. Öndeki araçla olan mesafeyi düşürmek için basın. Öndeki araçla olan mesafeyi artırmak için basın. Pilot Assist: Öndeki araçla ön ayarlı bir zaman boşluğu tutarak şerit yan işaretleri arasında aracı yönlendirmek için düşük hızlarda yardımcı olur. seçimini yaparak etkinleştirin. Pilot Assist'i başlatmak/iptal etmek için basın. Pilot Assist'ten Bilgisayarlı hız denetimine geçmek için basın. Bilgisayarlı hız denetiminden Pilot Assist'e geçmek için basın.

21 SÜRÜCÜ DESTEK SISTEMLERI City Safety 3 City Safety sürücüyü görsel ve akustik sinyallerle engellere karşı uyarır - sürücü makul bir süre içinde harekete geçmezse araç otomatik olarak frenlenir. Diğer şeylerin arasında City Safety bir çarpışmayı önleyebilir ve örneğin bir araç, yaya ya da bisikletliyle çarpışma riskinde sürücüye yardım edebilir. City Safety motor çalıştırıldığında otomatik olarak etkinleştirilir. 02 Park Yardımcısı Pilotu (PAP)* Park Yardımı Pilotu (PAP) önce mevcut park alanlarını tarayarak ve ardından direksiyonu çevirip aracı bir alana yönlendirerek park etmeye yardımcı olur. Sürücünün görevi vitesi seçmek, hızı kontrol etmek ve frenlemek/durmaktır. Park 1. İşlev görünümündeki Park girişi düğmesine dokunun. Paralel park için 30 km/s'ten, dikey park için 20 km/s'ten hızlı seyretmemelisiniz. 2. Orta ekrandaki grafik ve metin uygun bir park alanı bulunduğunu tavsiye ettiğinde aracı durdurmaya hazır olun. Açılır bir pencere belirir. 3. Paralel park etme veya Dikey park etme seçimini yapın ve geri vitesi devreye alın. 4. Orta ekranda görüntülenen talimatları izleyin. Grafik ve metin bunu önerdiğinde aracı durdurmaya hazır olun. Park alanından ayrılma 1. İşlev görünümündeki Park çıkışı düğmesine basın. 2. Orta ekran üzerinde beliren talimatları izleyin. 3 Tüm pazarlar için mevcut değildir.

22 02 Park yardımı kamerası* Park yardımı kamerası aracın etrafındaki engelleri orta ekrandaki kamera görüntüleri ve grafiklerle gözlemlemeye yardımcı olur. Park yardımı kamerası geri vites seçildiğinde otomatik olarak çalışır ve işlev görünümünden elle çalıştırılabilir: İşlevi etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için Kamera düğmesine dokunun. Lane Keeping Aid (LKA)* Araç yan şeride geçmek üzereyse, Şerit yardımı (Lane Keeping Aid, LKA), direksiyon simidinde hafif bir yönlendirme torku ile aracı aktif bir şekilde şeridin içine yönlendirecektir. Araç bir yan şeride yaklaştığında veya geçtiğinde, sürücü akustik bir sinyal veya direksiyonda titreşimle uyaracaktır. İşlevi etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için işlev görünümünde Lane Keeping Aid düğmesine dokunun. Araç kendi şeridinden ayrılırsa LKA'nın nasıl tepki vereceği üzerine ayarlar orta ekranın üst görümündeki Ayarlar içindedir. My Car > IntelliSafe > Lane Keeping Aid seçimini yapın. Kör Nokta Bilgisi (BLIS)* BLIS kör noktadaki araçlar ve araca en yakın sol ve sağ şeritlerdeki hızla yaklaşan araçlar hakkında haberdar eder. İşlevi etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için işlev görünümünde BLIS düğmesine dokunun. Cross Traffic Alert (CTA)* CTA araç geri giderken karşı trafik hakkında uyarı yapar ve motor çalıştırıldığında otomatik olarak etkinleştirilir. İşlevi devreden çıkartmak/yeniden etkinleştirmek için işlev görünümündeki Cross Traffic Alert düğmesine dokunun.

23 ÖN CAM SİLECEKLERİNİ VE YAĞMUR SENSÖRÜNÜ KULLANMA Ön cam silecekleri ve yağmur sensörü sağ kumanda koluyla kontrol edilir. Tek bir süpürme hareketi yapmak için düz gidiş düğmesini aşağı doğru hareket ettirin. Ön cam sileceklerini kapatmak için düz gidiş düğmesini 0 konumuna getirin. Hızı ayarlamak için kolu INT (aralık) konumuna getirin. Kol üzerindeki dişli tekeri kullanarak hızı ayarlayın. Normal hızda süpürmek için silecekler için düz gidiş düğmesini kaldırın. Yüksek hızda süpürmek için silecekler için düz gidiş düğmesini biraz daha kaldırın. Yağmur sensörünü etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için yağmur sensörü düğmesine bastırın. Yüksek/düşük hassasiyet için düz gidiş düğmesi üzerindeki dişli tekeri çevirin. Ön cam ve far rondelalarını çalıştırmak için kolu direksiyona doğru götürün. 03 Arka pencereyi yıkama ve silmeye başlamak için kolu gösterge paneline doğru hareket ettirin. Arka cam sileceğiyle aralıklı silme için basın. Arka cam sileceğiyle sürekli hız için basın.

24 IŞIK DÜĞMESININ OTOMATIK MODU Sol düz gidiş düğmesi AUTO modu diğer şeylerin yanında aşağıdakileri sağlar: Gündüz farları 4 ve gündüz arka pozisyon lambaları. Zayıf gün ışığı veya karanlıkta kısa far ve pozisyon lambaları. Etkinleştirilmiş tünel algılaması. Uzun far selektörünü kullanma seçeneği. Uzun farları otomatik olarak etkinleştirme seçeneği. Kumanda kolu döner tekerini konumuna çevirip bırakarak etkinleştirin/devre dışı bırakın. Manuel uzun far kumanda kolunu alet tablosuna hareket ettirerek etkinleştirilir. Kolu direksiyona doğru geri hareket ettirerek devre dışı bırakın. 03 YOLCU KABININDE ORTAM LAMBALARINI AYARLAMA 1. Orta ekranda üst görünümdeki Ayarlar üzerine dokunun. 2. My Car > Işıklar > İç aydınlatma > Araç içi aydınlatma lambası üzerine basın. 3. Araç içi aydınlatma lambası altında istenen ayarları seçin. 4 Belli pazarlarda geçerlidir.

25 SAATI VE TARIHI AYARLAMA Zaman ve tarih formatı için ayarları değiştirmek üzere orta ekrandaki üst görünümde Ayarlar > Sistem > Saat ve Tarih üzerine basın. Zamanın otomatik 5 ayarlanması 1. Otomatik zaman seçimini yapın. 2. Bazı navigasyon sistemleri için, geçerli konum (ülke) doğru saat dilimini almak için ayrıca ayarlanmalıdır. Zamanın manuel ayarlanması Otomatik zaman seçili ya da seçilebilir değilse: Saat ve tarihi ayarlamak için ekrandaki okları kullanarak yukarı/aşağı basın. Saat sürücü ekranında ve orta ekranda görüntülenir GPS* ve navigasyon sistemi* olan araçlar için geçerlidir.

26 03 SÜRÜCÜ EKRANINDA GEZINME Direksiyonun sağ tuş takımını kullanarak sürücü ekranında gezinin. Sürücü ekranında ne gösterileceğini kendiniz seçmeniz mümkündür. Sürücü ekranının uygulama menüsü açılır/kapanır. Buradan yol bilgisayarı, medya oynatıcı, telefon ve navigasyon kontrol edilebilir. Sol veya sağ oka basarak farklı işlev menüleri arasında kaydırma yapın. Bir seçeneği seçin, seçeneği kaldırın veya onaylayın, örneğin yol bilgisayarı menüsünü seçin. Seçili işlev için menü listesinde yukarı veya aşağı kaydırın.

27 YOL BILGISAYARINI ÇALIŞTIRMA Yol bilgisayarı seyahat sırasında örn. mesafe, yakıt tüketimi ve ortalama hız gibi değerleri kaydeder ve hesaplar. Sürücü ekranında yol bilgisayarından hangi bilgilerin görüntüleneceğini seçmek mümkündür. Boş depoya mesafe Yol bilgisayarı depoda olan yakıtla kalan mesafeyi hesaplar. Direksiyonun sağ tuş takımı üzerindeki düğmeleri kullanın. 1. üzerine basın. 2. veya ile yol bilgisayarının menüsüne gidin. 3. Yol bilgisayarının menüsü işaretlendiğinde, ögesini Boş yakıt deposuna mesafe:'ye kaydırın. 4. üzerine basarak Boş yakıt deposuna mesafe: seçimini yapın. Sürücü ekranı "---" gösterdiğinde garanti edilmiş aralık kalmaz. En kısa zamanda yakıt doldurun. Kilometre sayacını sıfırlama Sol kumanda kolu üzerindeki RESET düğmesine uzun basarak kilometre sayacı TM'yi manuel olarak sıfırlayın. Kilometre sayacı TA araç 4 saat boyunca kullanılmadığında otomatik olarak sıfırlanır. 03

28 SES TANIMAYI KULLANMA Ses kontrol sistemi araç içindeki bazı işlevleri sürücünün sesli kontrol etmesine izin verir. Sesli kontrol kullanıcıdan doğrudan komutlarla veya sistemden sözlü yanıtla diyalog biçiminde yapılır. Ses kontrol sistemini etkinleştirmek ve bir diyalog başlatmak için basın. 03 Doğrudan komutlarla ses tanıma örnekleri: üzerine basın. "Play Do It Again'den Monument" deyin. Diyalog biçiminde ses tanıma örneği: üzerine basın. "Play" deyip, sistemin yanıtını bekleyin. "Do It Again'den Monument" deyin. Kullanım için her zaman mevcut komutlar: "Tekrarla" - son ses talimatını tekrarlar. "İptal" - diyaloğu iptal eder. üzerine uzun basmak da diyaloğu iptal eder. "Help" - bir yardım diyaloğu başlatır. Aşağıdakileri unutmayın: Tondan sonra normal bir sesle ve normal hızda konuşun. Sistem yanıt verirken konuşmayın. Kapıları, camları ve panoramik tavanı* kapatarak yolcu bölmesinde arka plan gürültüsünden kaçının.

29 TORPIDO GÖZÜNÜ KULLANMA Torpido gözünü açma Torpido gözünü orta ekranın altındaki düğmeye basarak açın. gözünü kilitlemek/kilidini açmak için kullanıldığından unutmayın. Seçilen kodu girin ve Onayla üzerine basın. 03 Torpido gözünü kilitleme/kilidini açma Özel kilit ile torpido gözü ve yükleme kapağı da kilitlenir. Etkinleştirme/ devre dışı bırakma orta ekran üzerinden iki şekilde meydana gelir: Seçenek 1: - Özel kilidi etkinleştirmek/devreden çıkartmak için işlev görünümünde Özel kilit kilitlendi/özel kilit açıldı/özel kilit devreden çıkarıldı düğmesine dokunun. Seçenek 2: - Üst görünümde Ayarlar > My Car > Kilitleme üzerine dokunun. Özel kilit seçimini yapın. Etkinleştirme/devre dışı bırakma için açılır bir pencere görüntülenir. İşlev ilk kez kullanıldığında bir güvenlik kodu seçilmelidir. Bu kodu torpido

30 ARACA BIR TELEFON BAĞLAMA Çağrı yapmak, mesaj göndermek/almak, medya oynatmak ve aracı internete bağlamak için araca bir Bluetooth etkinleştirilmiş telefon bağlayın. Araçtan telefonu arama 1. Telefonu Bluetooth üzerinden aranabilir/görünür yapın. 2. İnternet paylaşımını (portatif/kişisel erişim noktası) telefonda Bluetooth üzerinden etkinleştirin. 3. Orta ekranda telefon için alt görünümü açın. Telefon ekle üzerine dokunun. Telefon zaten bağlıysa, Değiştir üzerine ve ardından açılan kutuda Telefon ekle üzerine dokunun. 4. Bağlanacak olan telefonu seçin. 5. Araçta belirtilen numara kodunun telefondakiyle eşleştiğini kontrol edin. Eğer öyleyse iki yerde de kabul etmek için seçim yapın. 6. Telefon kişileri ve mesajlar için seçenekleri kabul etmek veya reddetmek için telefon üzerinde seçim yapın. Bazı telefonlarda mesaj işlevinin etkinleştirilmesi gerektiğine dikkat edin 6. Telefon bağlanmıştır ve otomobilden kontrol edilebilir Araçla hangi telefonların uyumlu olduğu hakkında bilgi için, bkz. support.volvocars.com.

31 TELEFON ÇAĞRILARI YAPMA, ALMA VE SONLANDIRMA Bir Bluetooth bağlantılı telefondan araç üzerinden çağrı yapmak ve almak mümkündür. Orta ekran üzerinden arama 1. Ana görünümde Telefon için alt görünümü açın. 2. Çağrı listesinden, kişi listesinden arama yapmayı seçin veya tuş takımını kullanarak bir numara girin. 3. Adım 2'de hangi seçeneğin seçildiğine bağlı olarak Ara veya üzerine basın. Direksiyonun sağ tuş takımıyla arama 1. üzerine basın ve veya üzerine basarak Telefon üzerine gidin. 2. Çağrı listesi içinde ile kaydırın ve ile seçin. Kişileri ses kontrolü ile arama üzerine basın ve "Ara [Ad] [Soyad]" deyin. Bir çağrı alma/reddetme Yanıtla: Direksiyonun sağ tuş takımı üzerinde üzerine basın veya orta ekranda Yanıtla üzerine basın. Reddet: üzerine basıp üzerine basıp onaylayarak Reddet işaretleyin. Alternatif olarak orta ekranda Reddet üzerine basın. Konuşmaya son verme Orta veya sürücü ekranında Çağrıyı sonlandır üzerine basın. 04

32 İNTERNETE BAĞLANMA Bluetooth üzerinden İnternete araca bir telefon bağlamakla aynı şekilde bağlanın. Wi-Fi üzerinden 1. Telefon üzerinde internet paylaşımı işlevini etkinleştirin. 2. Orta ekranda üst görünümdeki Ayarlar > İletişim üzerine dokunun. 3. Wi-Fi bağlantısını etkinleştirmek/devreden çıkarmak için Wi-Fi seçimini yapın. 4. İstenen ağ adı üzerine dokunun ve şifresini girin. 5. Önceden başka bir bağlantı kaynağı kullanılmışsa - bağlantı değiştirme seçeneğini onaylayın. USB bağlantısı üzerinden 1. Telefonu bir kabloyla aracın tünel konsolunun eşya gözü içindeki USB bağlantısına takın. 2. Telefon üzerinde USB üzerinde internet paylaşımı işlevini etkinleştirin. 3. Önceden başka bir bağlantı kaynağı kullanılmışsa - bağlantı değiştirme seçeneğini onaylayın. 04 Araç modemi 7 üzerinden 1. Yük alanındaki sokete bir SIM kart takın (çizime bakın). 2. Üst görünümdeki Ayarlar > İletişim > Araç modemi internet üzerine dokunun. 3. Etkinleştirmek/devreden çıkarmak için Araç modemi İnternet seçimini yapın. 4. Önceden başka bir bağlantı kaynağı kullanılmışsa - bağlantı değiştirme seçeneğini onaylayın. 5. SIM kart PIN kodunu girin. Wi-Fi erişim noktası üzerinden interneti paylaşın Araç internete bağlı olduğunda internet bağlantısını (Wi-Fi kablosuz erişim 7 Yalnızca Volvo On Call* bulunan araçlar. İnternete araç modemiyle bağlanırken Volvo On Call servisleri bağlantıyı kullanacaktır.

33 noktası) diğer cihazların internet bağlantısını 8 kullanabilmesi için paylaşması mümkündür. 1. Üst görünümde Ayarlar > İletişim > Araç Wi-Fi kablosuz erişim noktası üzerine dokunun. 2. İnternet paylaşımı için Ağ adı seçin. 3. Şifre seçin, ardından bağlı cihazlara girilmelidir. 4. Kullanarak kablosuz erişim noktasının veri göndereceği Frekans bandı seçin Wi-Fi kablosuz erişim noktasını etkinleştirmek/devreden çıkarmak için Araç Wi-Fi kablosuz erişim noktası seçimini yapın. 6. Wi-Fi daha önce bir bağlantı kaynağı olarak kullanılmışsa, bağlantı değiştirme seçeneğini onaylayın. Araç internet bağlantısını paylaşırken, durum çubuğunda görüntülenir. Bağlı cihazların listesini görmek için Araç Wi-Fi kablosuz erişim noktası içindeki Bağlı cihazlar üzerine dokunun Wi-Fi bağlantısı sırasında geçerli değildir. Ağ operatörü (SIM kart) internet paylaşımını desteklemelidir. 9 Tüm pazarlar üzerinde mevcut değildir.

34 HARICI SES CIHAZINDAN MEDYA BAĞLAMA VE OYNATMA Medya oynatıcı AUX/USB üzerinden harici bağlantılı cihazlardan ses oynatabilir veya Bluetooth üzerinden kablosuz olarak ses yürütebilir. Bluetooth bağlı cihazdan medya oynatma 1. Cihazı araca bir telefon bağlamakla aynı şekilde bağlayın. 2. Bağlı cihazda oynatmayı başlatın. 3. Orta ekrandaki uygulama görünümünde Bluetooth uygulamasını açın - oynatma başlar. USB bellekten medya oynatma 1. Cihazı tünel konsolunun USB soketine bağlayın. 2. Uygulama görünümünde USB uygulamasını başlatın ve ne oynatacağınızı seçin - oynatma başlar. 04 Mp3 oynatıcıdan veya ipod'dan medya çalma. 1. Cihazı tünel konsolunun AUX veya USB girişine bağlayın. 2. Cihazda oynatmayı başlatın. 3. Bağlantı yöntemine göre ipod, AUX alternatif olarak USB açın. ipod'dan çalmak için bağlantı yönteminden bağımsız olarak ipod uygulamasını seçin - oynatma başlar.

35 HARITA* ÜZERINDEN KILAVUZLUĞU KULLANMA Orta ekranın ana görünümü içindeki Navigasyon alt görünümüne basın. Adresle varış noktasını girme: 1. Hdf seç üzerine basın. 2. Ardından listede Adres seçimini yapın. 3. Alan üzerine dokunun ve Ülke/Eyalet, Şehir/Bölge, Adres vs. girin. Harita üzerine basarak hedef ayarlanması: 1. üzerine basarak haritayı büyütün. 2. İstenen varış noktasını harita üzerinde bulun ve basıp tutun. Bir simge oluşturulur ve bir menü belirir. 3. Buraya git üzerine dokunun. Bir varış yeri silin: 1. Varış yerinin simgesi üzerine dokunun. 2. Sil üzerine dokunun. Varış yeri konumunu değiştirin: Varış yeri simgesine dokunun ve tutun, istenen konuma sürükleyin ve bırakın. 04

36 ORTA EKRANDA UYGULAMALAR Uygulama görünümünde indirilen uygulamalar ve yerleşik işlevler için uygulamalar vardır, örneğin FM radyo. Bazı uygulamalar araç internete bağlıysa kullanım için mevcuttur. Bir uygulamayı taşımak için 1. Uygulama üzerine dokunun ve basılı tutun. Uygulama boyutu değişir ve hafifçe şeffaf hale gelir. 2. Uygulamayı görünümde boş bir konuma sürükleyin ve bırakın. 04

37 UYGULAMALARI YÖNET VE GÜNCELLE Uygulamalar uygulama görünümünde Uzaktan güncelleme servisi üzerinden yönetilir. Uygulamaları indirebilmek, güncellemek veya kaldırmak için araç internete bağlı olmalıdır. Uygulamaları indirme 1. Uygulama görünümünde Uzaktan güncelleme servisi'ni açın. 2. İndirilebilecek uygun uygulamaları göstermek için Keşfet seçimini yapın. 3. İstenen uygulamayı seçin ve indirmeyi başlatmak için Kur üzerine dokunun. Uygulamaları güncelle Uygulama güncellemesi manuel olarak gerçekleşir. Uygun olduğunda güncelleme seçin. 1. Uzaktan güncelleme servisi'ni açın. 2. Güncellenebilecek uygulamaları göstermek için Uygulama güncellemeleri öğesini seçin. 3. Gerektiğinde güncelleyin. Uygulamaları kaldırma 1. Uzaktan güncelleme servisi'ni açın. 2. Tüm kurulu güncellemeleri göstermek için Uygulama güncellemeleri seçimini yapın. 3. İstenen uygulamayı seçin ve kaldırmayı başlatmak için Kaldır üzerine dokunun. 04

38 BIR VOLVO ID OLUŞTURMA VE KAYDETME 04 Bir Volvo ID, örn. araca haritalar* indirme seçeneği gibi geniş çapta çevrimiçi servislere erişim sağlayan kişisel bir ID'dir. Volvo ID araç uygulamasıyla, ID aynı anda hem oluşturulur hem de araca kaydedilir. Volvo ID My Volvo 10 veya Volvo On Call (VOC) 11 mobil uygulaması üzerinden bile oluşturulabilir. Ardından araca kaydedin. Araç uygulaması, Volvo ID ile bir Volvo ID oluşturma ve kaydetme 1. Orta ekranın uygulama görünümünden Uzaktan güncelleme servisi üzerinden Volvo ID uygulamasını indirin. 2. Uygulamayı başlatın ve e-posta adresini girin (veya daha önce Volvo ID oluşturduysanız Volvo ID). 3. Belirtilen e-posta adresine otomatik olarak gönderilen talimatları izleyin. My Volvo veya VOC mobil uygulaması üzerinden Volvo ID oluşturma 1. My Volvo Web: adresine gidin ve My Volvo'ya gidin. VOC mobile app: Telefondan VOC mobil uygulamasının en son sürümünü indirin, örneğin App Store, Windows Phone Store veya Google Play üzerinden. 2. Kişisel bir e-posta adresi girin ve belirtilen e-posta adresine otomatik olarak gönderilen talimatları izleyin. Artık bir Volvo ID oluşturulmuştur. Volvo ID servislerine erişim almak için ID'yi araca araçtaki ID uygulamasından kaydedin. 10 Bazı pazarlarda mevcut. 11 Sadece Volvo On Call* bulunan araçlar.

39 VOLVO ON CALL* Volvo On Call mobil uygulamasıyla 12 aracı sürmeden önce ön koşullandırmak mümkündür. Ön koşullandırma orta ekranın klima görünümünden de başlatılabilir. Uygulama örneğin aracı kilitlemek/kilidini açmak, aracın nereye park edildiğini görmek, bir sürüş günlüğüne seyahat kaydetmek, hırsızlık uyarıları almak ve yakıt tüketimini görmek için de kullanılabilir. Mobil uygulama örneğin App Store, Windows Phone Store veya Google Play'den indirilebilir. Volvo On Call servisleri yol yardımı ve acil durum yardımına da erişim içerir: Aracın tavan konsolundaki ON CALL veya SOS düğmelerine basın. Volvo On Call servis merkezindeki Volvo'nun eğitimli operatörleriyle iletişim kurulmuştur. Servis merkezi hırsızlık durumunda aracı izlemeye yardımcı da olabilir. Mevcut servisler aracın konfigürasyonu ve pazarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bir Volvo yetkili satıcısıyla iletişime geçin veya hangi servislerin mevcut olduğu hakkında bilgi için support.volvocars.com adresine bakın Mobil uygulamayı kullanmak için kişisel Volvo ID gereklidir.

40 SES ŞIDDETINI AYARLAMA VE ORTA EKRANDAKI GÖRÜNÜMÜ DEĞIŞTIRME Ses şiddetini ayarlama 1. Orta ekranda üst görünümdeki Ayarlar > Ses > Sistem sesleri üzerine dokunun. 2. Tuş takımı sesi veya ekrana bastırma ses düzeyini ayarlayın, örneğin Tuş takımı dokunmatik veya Ekran dokunmatik için kaydırıcıyı sürükleyin. Görünümü değiştirme 1. Üst görünümde Ayarlar > My Car > Ekranlar > Dış görünümler üzerine dokunun. 2. Orta ekran için temayı seçin, örneğin Minimalistic. Bu görünümlere ek olarak koyu veya açık ekran arka planları seçmek mümkündür. Normal seçildiyse ekran arka planı koyu ve metin açıktır. Bu seçenek tüm temalar için seçilir. Işıklar seçiliyse, ekran arka planı ve metin koyudur. Alternatif örneğin parlak gün ışığında faydalı olabilir. Seçenekler kullanıcı için her zaman kullanılabilir ve etraftaki aydınlatmadan etkilenmez. 04

41 BURADA AUX VE USB GIRIŞLERI VE ELEKTRIK SOKETLERI BULUNUR AUX ve USB soketi AUX ve USB girişleri tünel konsolunda kol dayamasının altında bulunur. Elektrik soketleri Araç dört elektrik soketiyle donatılmıştır. Tünel konsolunun saklama bölmesi içinde 12 V'lik bir soket vardır. Tünel konsolunun arka kısmında 12 V soket yanında bir 230 V soket* bulunmaktadır. Yük alanında bir 12 V soket bulunur. Aracın elektrik sistemi tüm soketlerin çalışması için en az kontak konumunda I olmalıdır. 04

42 05 ÖZEL METINLER Kullanıcı Ek Kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı, önemli ve not metinlerini içerir ve bunlar okunmalıdır. Bazı işlevler sadece bazı pazarlarda geçerlidir. UYARI Motorun çalıştırılması ve kapatılması Araçtan çıkarken uzaktan kumanda anahtarını her zaman araçtan çıkarın ve aracın elektrik sisteminin kontak pozisyonu 0'da olduğundan emin olun. El frenini kullanma Bir yokuş üzerine park ederken her zaman el frenini kullanın-devredeki bir vites veya otomatik vites kutusunu P -konumunda bırakmak aracı tüm koşullarda hareketsiz tutmak için yeterli değildir. Arka koltuklardaki koltuk arkalıklarını aşağı katlayın Alçaltma ve yükseltmeden sonra koltuk arkalıklarının sabit bir şekilde kilitlendiğini kontrol edin. Baş desteklerinin yükseltmeden sonra sabit bir şekilde kilitli olduğunu kontrol edin. İkinci koltuk sırasındaki dış koltuklardaki baş destekleri, üçüncü koltuk sırasında* yolcular varken her zaman yükseltilmelidir. Aracın klimasını kontrol etme Isıtılmış bir koltuk his kaybı nedeniyle sıcaklıktaki artışı algılama zorluğu çeken veya ısıtmalı koltuğun kumandasını çalıştırmada zorluk çeken bir kişi tarafından kullanılmamalıdır. Aksi takdirde yanık yaralanması geçirebilirler. Yolcu hava yastığını* etkinleştirme/devreden çıkartma Araç yolcu hava yastığını etkinleştirme/devreden çıkartma için bir anahtarla donatılmamışsa, hava yastığı her zaman etkinleştirilecektir. Hava yastığı etkinleştirildiğinden bir çocuğu çocuk minderine, bir çocuk koltuğuna veya ön yolcu koltuğu üzerinde arkaya bakan çocuk koltuğuna oturtmayın. 140 cm'den kısa hiç kimse hava yastığı etkinleştiğinde ön yolcu koltuğuna oturmamalıdır. 140 cm'den uzun hiç kimse hava yastığı devreden çıkarıldığında yolcu koltuğuna oturmamalıdır. Tavan konsolundaki mesaj hava yastığının devre dışı kaldığını gösteriyorsa ve hava yastığı sistemi için uyarı sembolü de sürücü ekranında görüntüleniyorsa kimsenin ön yolcu koltuğuna oturmasına izin vermeyin. Bu ciddi bir arıza olduğunun göstergesidir. En kısa zamanda bir atölyeyi ziyaret edin. Volvo, yetkili bir Volvo servisiyle iletişime geçilmesini önerir. Elektrikle çalışan* yükleme kapağını açma ve kapama Açarken/kaparken ezilme tehlikesine dikkat edin. Ezilerek yaralanmanın ciddi sonuçları olabileceğinden kimsenin yükleme kapağının yanında olmadığını kontrol edin. Yükleme kapağını daima dikkatle çalıştırın. City Safety City Safety bir yardımdır ve tüm sürüş durumlarında ve trafik, hava ve yol koşullarında çalışmaz. İşlev her durumdaki tüm yayaları/bisikletlileri algılayamaz. Uyarılar yalnızca yüksek çarpışma riski durumunda etkinleştirilir. Yayalar ve bisikletliler için uyarılar ve fren müdahaleleri 80 km/s'i aşan bir araç hızında devre dışı bırakılır. City Safety'nin otomatik fren işlevi bir çarpışmayı önleyebilir veya çarpışma hızını düşürebilir. Tam fren performansını sağlamak için sürücü her zaman fren pedalına basmalıdır - araç otomatik fren yapsa bile. Sürücü doğru mesafe ve hızı korumaktan her zaman sorumludur. Park Yardımcısı Pilotu (PAP)* Park Yardımı Pilotu, her türlü durumda çalışmaz, sadece yardımcı bir destek olarak tasarlanmıştır. Sürücü aracın güvenle sürülmesinde ve park ederken çevrenin ve yaklaşan veya geçen diğer yol kullanıcılarının farkında olunmasında nihai sorumluluğa sahiptir. Park yardımı kamerası* Park kamerası bir yardımdır ve asla sürücünün sorumluluklarının yerini alamaz. Kamera engellerin algılanamayacağı kör noktalara sahiptir. Aracın yakınındaki insanlara ve hayvanlara dikkat edin. Lane keeping Aid (LKA)* Şerit yardımı sadece bir sürücü desteğidir ve tüm sürüş durumlarında veya trafik, hava veya yol koşullarında devreye girmez. Sürücü daima aracın güvenli bir şekilde sürülmesinden ve geçerli kanun ve trafik kurallarına uyulmasından sorumludur. Kör Nokta Bilgisi (BLIS)* ve Cross Traffic Alert (CTA)* BLIS ve CTA, güvenli sürüş stili ve dikiz ve kapı aynalarının kullanımı için bir destekleyici olup bunlar yerine geçmez. Sürücünün dikkat ve sorumluluğunun yerini asla alamazlar. Şerit değiştirme ve güvenli bir biçimde geri gitme sorumluluğu her zaman sürücüdedir. BLIS keskin bentlerde ve araç geri vitesteyken çalışmaz. Sesli kontrolü kullanma Sürücü her zaman aracın güvenli bir şekilde sürülmesini ve geçerli trafik düzenlemelerinin izlenmesini sağlamak açısından en yüksek sorumluluğu taşır. Harita* üzerinden kılavuzluğu kullanma Yola tam dikkatinizi verin ve tüm dikkatinizin sürüşte olduğundan emin olun. Geçerli trafik düzenlemelerine uyun ve sağduyunuzu kullanın. Hava koşulları veya yol koşullarını etkileyen yılın belli zamanları nedeniyle bazı öneriler daha az güvenilir olabilir. Volvo On Call* Volvo On Call bulunan araçlar için sistem sadece VOC ortaklarının mobil kapsamı olan ve servisin mevcut olduğu pazarlarda çalışır. Cep telefonlarında olduğu gibi, atmosferik bozukluklar veya zayıf verici kapsamı bağlantının başarısız olmasına, örneğin seyrek nüfuslu alanlarda, neden olabilir. VOC servisleri için uyarı, önemli ve not metni için Kullanıcı El Kitabı'na ve VOC aboneliğiyle ilgili anlaşmaya bakın. ÖNEMLİ Aracın üç gösterge ekranı Bilginin yansıtıldığı baş üstü ekran ünitesi* gösterge panelinde yer alır. Ekran ünitesinin kapak camının hasar görmemesi için - kapak camı üzerine herhangi bir nesne koymayın ve nesnelerin üzerine düşmediğinden emin olun. Arka koltuklardaki koltuk arkalıklarını aşağı katlayın Koltuk arkalığı kapatılırken arka koltuklarda herhangi bir nesne olmamalıdır. Emniyet kemerleri de takılmamalıdır. İkinci koltuk sırasındaki orta koltuk üzerindeki bütünleşik servo tamponu* koltuğu indirmeden önce indirilmelidir. İkinci koltuk sırasındaki orta koltuk için kol dayaması* koltuğu indirmeden önce yükseltilmelidir. Aracın klimasını kontrol etme Koltuk havalandırması yolcu kabini sıcaklığı çok düşükse çalıştırılamaz. Bunun amacı koltukta oturan kişi için çok soğuk olmasını önlemektir. Orta ekranı temizleme Mikrofiber bez orta ekran temizlenirken kum ve benzerlerinden ari olmalıdır. Aksi takdirde ekranı çizme riski bulunmaktadır. Orta ekranı temizlerken ekrana karşı sadece hafif basınç uygulayın. Ağır basınç ekrana zarar verebilir. Orta ekran üzerine herhangi bir sıvıyı veya yakıcı kimyasalları doğrudan püskürtmeyin. Cam temizleyiciler, temizlik maddeleri, aerosol spreyler, çözücüler, alkol, amonyak veya aşındırıcı içeren deterjanlar kullanmayın. Asla aşındırıcı bez, kağıt havlu veya kağıt mendil kullanmayın, bunlar orta ekranı çizebilir. Burada AUX ve USB girişleri ve elektrik soketleri bulunur Tünel konsolunda bir seferde bir 12 V soket kullanılıyorsa maks. akım başlangıcı 10 A'dır (120 W) Tünel konsolundaki iki soket de aynı anda kullanılıyorsa, şekil soket başına 7.5 A'dır (90 W). Yük alanındaki 12 V soket için maks. akım başlangıcı 10 A'dır (120 W). DİKKAT Anahtarsız kilitleme/kilit açma* Elektromanyetik alanlar ve filtreleme Anahtarsız sistemini kesintiye uğratabilir. Uzaktan kumanda anahtarını cep telefonu veya metal nesnelerin yanına koymayın veya yakınında saklamayın.

43 Motorun çalıştırılması ve kapatılması Soğuk çalıştırmadan sonra, rölanti devri dış sıcaklıktan son derece bağımsızdır. Bu Volvo'nun etkili emisyon sisteminin bir parçasıdır. Soğuk çalıştırma sırasında bazı dizel motorlar ön ısınma nedeniyle gecikmeli bir çalışma yaşayabilir. Aracın üç gösterge ekranı İleri Çarpışma Uyarısı* etkinleştirildiğinde, baş üstü ekranındaki bilginin yerini İleri Çarpışma Uyarısı* grafikleri alır. Baş üstü ekranı kapalı olsa bile bu grafikler yanar. Sürücünün baş üstü ekranındaki bilgileri görme kabiliyeti polarize güneş gözlüğü kullanımı, sürücünün koltuğun ortasına oturmadığı bir sürüş pozisyonu, ekran ünitesinin kapak camı üzerinde nesneler, ters aydınlatma koşulları tarafından engellenir. Baş üstü ekranı kullanırken bazı görme sorunları baş ağrılarına ve yorgunluk hissine neden olabilir. Orta ekranda gezinme Üst görünüm çalıştırma/kapatma sırasında veya ekranda bir mesaj görüntülendiğinde kullanılabilir değildir. Tam ekran klima kontrolü görüntülendiğinde de kullanılabilir değildir. Aracın klimasını kontrol etme Gerçekte gerekenden daha yüksek/düşük bir sıcaklık seçerek ısıtma/soğutma sürecini hızlandırmak mümkün değildir. Orta ekranı temizleme Ekran üzerinde bir eylemi gerçekleştirme istemi görüntülendiğinde ekran kapatılamaz. Elektrikle çalışan* yükleme kapağını açma ve kapama Sistem uzun bir süre sürekli olarak çalışıyorsa, aşırı yüklemeyi önlemek için kapatılır. Yaklaşık 2 dakikadan sonra tekrar kullanılabilir. Arka tampon bol miktarda buz, kar, kir veya benzeriyle kaplıysa azalmış işlev veya işlevsizlik tehlikesi vardır. Bu nedenle temiz tuttuğunuzdan emin olun. Park yardımı kamerası* Kamera merceğini en iyi işlev için kirden, kardan ve buzdan uzak tutun. Bu, zayıf ışık koşullarında özellikle önemlidir. Yol bilgisayarını çalıştırma Sürüş mesafesinin hesaplamasındaki bazı sapmalar sürüş tarzı değiştirilirse ortaya çıkabilir. Torpido gözü İşlev ilk kullanıldığında bir güvenlik kodu seçilmelidir. Biri özel kilitlemeyi yanlış bir kodla devreden çıkartmaya çalışmışsa güvenlik kodu işlevi sıfırlamak için kullanılabilir. Güvenlik kodunu güvenli bir yerde saklayın. Araca bir telefon bağlama Telefonun işletim sistemi güncellenmişse eşleşme bozulmuş olabilir. Bu durumda telefonu araçtan silin ve tekrar eşleştirin. İnternete bağlanma İnterneti kullanırken veri iletilir (veri trafiği), bu da bir ücrete neden olabilir. Veri dolaşımını etkinleştirmek ilave ücretlere neden olabilir. Veri trafik ücretleri için ağ operatörünüzle iletişime geçin. Wi-Fi kablosuz erişim noktalarını etkinleştirmek ağ operatörünüzden daha fazla ücrete neden olabilir. Veri trafik ücretleri için ağ operatörünüzle iletişime geçin. Bir cep telefonu kullanarak indirme yaparken, veri indirme ücretlerinin farkında olun. Orta ekranda uygulamalar Veri indirme örn. internet radyosu gibi veri ileten diğer servisleri etkileyebilir. Diğer servisler üzerindeki etkisi rahatsız edici olursa indirme kesilebilir. Alternatif olarak diğer servisleri kapatma veya kesme uygun olabilir. 05

44 TP (Turkish) AT 1505, MY16. Printed in Sweden, Göteborg 2015, Copyright Volvo Car Corporation

VOLVO S80 Quick Guide

VOLVO S80 Quick Guide VOLVO S80 Quick Guide yeni volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvo'nuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Bu Quick Guide Volvo aracınızdaki bir dizi işlevi açıklamaktadır. Daha detaylı kullanıcı bilgisi aracınızda, uygulamada ve internette mevcuttur. Araç orta ekranı Cep

Detaylı

SÜRÜCÜ MAHALLİ

SÜRÜCÜ MAHALLİ 4 - ELE ALIŞ SÜRÜCÜ MAHALLİ 1. Hız sabitleyici / sınırlayıcı kumandası. 2. Direksiyon ayarlama kumandası. 3. Aydınlatma ve sinyal lambaları kumandası. 4. Gösterge tablosu. 5. Sürücü Airbag'i. Korna. 6.

Detaylı

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

w e b e d I t I o n q u I c k g u I d e

w e b e d I t I o n q u I c k g u I d e web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO C70 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V50 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO V50 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! UZAKTAN KUMANDA TUŞU, PCC -KİŞİSEL ARAÇ İLETİŞİMİ*, ANAHTARSIZ SÜRÜŞ 3 1 2 Yalnızca PCC için geçerlidir 1 Yeşil ışık: Araç kilitlidir. 2 Sarı ışık:

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerin çoğundan bir seçkiyi içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve

Detaylı

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞ GELDİNİZ! VOLVO S80 Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir deneyimdir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞ GELDİNİZ! VOLVO S80 Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir deneyimdir. VOLVO S80 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞ GELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir deneyimdir. Yeni Volvonuz dan çok daha fazla keyif almak için lütfen bu Hızlı Başlangıç Kılavuzuna gözatın.

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC90 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir.

quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC90 Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. VOLVO XC90 quick guide YENİ VOLVO NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. u Hızlı Kılavuzu incelemeniz yeni Volvo nuzu onaylamak için gerekçelerinizi arttıracaktır. Detaylı bilgiler

Detaylı

Quick Guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! WEB EDITION. Aracınızla ilgili daha fazla bilgiyi bulabilirsiniz

Quick Guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! WEB EDITION. Aracınızla ilgili daha fazla bilgiyi  bulabilirsiniz Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Aracınızla ilgili daha fazla bilgiyi www.volvocars.com'da bulabilirsiniz UZAKTAN KUMANDALI ANAHTAR Kapıları ve bagaj kapağını kilitler ve alarmı devreye

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerin çoğundan bir seçkiyi içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve

Detaylı

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition v40 Quick GUIDE Web edition YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz atın.

Detaylı

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition s60 Quick GUIDE Web edition YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz atın.

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

VOLVO C30 quick Guide

VOLVO C30 quick Guide VOLVO C30 quick Guide Yenİ volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

web edition quick guide

web edition quick guide web edition quick guide YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanma kılavuzu ve diğer kılavuzlar, tüm uyarı ve güvenlik talimatları

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerden bir kısmını içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC60

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC60 VOLVO XC60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz

Detaylı

VOLVO S80. Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

VOLVO S80. Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! PCC* - KİŞİSEL ARAÇ İLETİŞİMİ ÖZELLİĞİNE SAHİP UZAKTAN KUMANDA ANAHTARI PCC* 1 Yeşil ışık: Araç kilitlidir. 2 Sarı ışık: Araç kilitli değildir.

Detaylı

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C30

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C30 VOLVO C30 Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide'a bakarak en genel fonksiyonların bir kısmını hızlı ve kolay bir şekilde

Detaylı

VOLVO S60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

VOLVO S60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO S60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! PCC* - KİŞİSEL ARAÇ İLETİŞİMİ ÖZELLİĞİNE SAHİP UZAKTAN KUMANDA ANAHTARI PCC* 1 Yeşil ışık: Araç kilitlidir. 2 Sarı ışık: Araç kilitli değildir.

Detaylı

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi

Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b. : başlık simgesi. : sayfa simgesi Dış Anahtar - Uzaktan kumanda 2a 6 Aracın tüm kilitlerinin açılması. Aracın tüm kilitlerinin kapatılması. 2b 6b İşaretler : başlık simgesi 6a : sayfa simgesi Sürgülü yan kapı 2a 17 Kulpu önce kendinize

Detaylı

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir.

Trend X. *Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir. Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition XC60 Quick GUIDE Web edition YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz atın.

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER VÄLKOMMEN! Burada Volvo XC90 Excellence aracınızın arka koltuk fonksiyonları hakkında bilgiler okuyabilirsiniz. Daha ayrıntılı kullanıcı bilgileri aracınızda, uygulamada ve internette mevcuttur. ARAÇ ORTA

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Bu Quick Guide, yeni XC90 İkiz Motorunuzun işlevlerinden bir kısmını açıklamaktadır. Orta gösterge ekranındaki kullanıcı el kitabı, Volvo'nuz hakkında kapsamlı bilgiler

Detaylı

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide YeNİ volvo'nuza HOŞGeldİNİz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Bu Hızlı Kılavuz Volvo aracınızdaki bir dizi işlevi açıklamaktadır. Daha ayrıntılı kullanıcı bilgileri aracınızda, uygulamada ve internette mevcuttur. ARAÇ ORTA EKRANI Kullanıcı

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO S60

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO S60 VOLVO S60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz

Detaylı

YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerin çoğundan bir seçkiyi içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! e VOLVO XC60

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! e VOLVO XC60 e VOLVO XC60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir

Detaylı

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition V70/XC70 Quick GUIDE Web edition YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide bir göz

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Unidrive M200, M201 (Boy 1-4) Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu kılavuzun amacı bir motoru çalıştırmak üzere bir sürücünün kurulması için gerekli temel bilgileri sunmaktır. Lütfen www.controltechniques.com/userguides veya www.leroy-somer.com/manuals adresinden indirebileceğiniz

Detaylı

VOLVO C70 QUİCK GUİDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

VOLVO C70 QUİCK GUİDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C70 QUİCK GUİDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! UZAKTAN KUMANDA ANAHTARI Kapılarıve bagaj kapağını kilitler ve alarmı devreye sokar*. 30 saniye sonra, kapılar iki defa kilitlenir ve iç kısımdan

Detaylı

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER

GÜVENLİK TALİMATLARI GİRİŞ ÖZELLİKLER KULLANIM KILAVUZU GÜVENLİK TALİMATLARI Talimatlara uyulmaması nedeniyle hasar oluşması durumunda garanti geçerli değilir.o yüzden talimatları lütfen iyice okuyun. Bu talimatları saklayın. Bu ürünü düşürmeyin,

Detaylı

Yenİ volvo'nuza HOŞgelDİnİz! VOLVO C70 QUICK GUIDE

Yenİ volvo'nuza HOŞgelDİnİz! VOLVO C70 QUICK GUIDE VOLVO C70 QUICK GUIDE Yenİ volvo'nuza HOŞgelDİnİz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

*Icon paketi ile * 1. Renault R-Link. 7 ekrana dokunarak ya da sesli komutlar ile onunla konușarak yenilikçi ve pratik ișlevlere erișin: multimedya, Tomtom navigasyon, telefon ve Bluetooth bağlantısı.

Detaylı

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT

530.07.026 Pronti LINEA Turchia:603.83.240 Pronti LINEA IT 15:13 Pagina 1 ÖN PANEL 1 Sol kumanda kolu: d ş ayd nlatma kumandas - 2 Gösterge paneli - 3 Sağ kumanda kolu: ön cam silecek kumandas, yol bilgisayar 4 Ses sistemi - 5 Torpido gözü - 6 Ön panel kumandalar

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL TURKISH Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip edin: Program

Detaylı

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Bu Quick Guide Volvo aracınızdaki bir dizi işlevi açıklamaktadır. Daha detaylı kullanıcı bilgisi aracınızda, uygulamada ve internette mevcuttur. Araç orta ekranı Cep

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER

VÄLKOMMEN! ARAÇ ORTA EKRANI MOBİL UYGULAMASI VOLVO DESTEK SİTESİ BASILI BİLGİLER QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Bu Hızlı Kılavuz Volvo aracınızdaki bir dizi işlevi açıklamaktadır. Daha ayrıntılı kullanıcı bilgileri aracınızda, uygulamada ve internette mevcuttur. ARAÇ ORTA EKRANI Kullanıcı

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V70 & XC70

QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı genel fonksiyonları hızlı ve kolay bir şekilde öğrenmek için Quick Guide

Detaylı

YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! QUICK GUIDE YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! Bu klasör, otomobilinizde en sık kullanılan işlevlerin çoğundan bir seçkiyi içerir. Kullanıcı el kitabı ve diğer el kitapları güvenlik talimatları ve tüm uyarı,

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarm sistemi uzaktan kumandası Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO C30 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! UZAKTAN KUMANDA ANAHTARI ANAHTAR DİLİ Örneğin araçta elektrik gücü olmadığı hallerde torpido gözü, sürücü kapısı/bagaj bölmesi kilidini açma/kilitlemek

Detaylı

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios)

SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) Tr SnapBridge Bağlantı Kılavuzu (ios) SB6L01(1W) 6MB3801W-01 Fotoğraf makinenizi ios cihazınızla eşleştirmek için SnapBridge i kullanma ve SnapBridge Wi-Fi uyarısı görüntülendiğinde ne yapılacağı hakkında

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

Türkçe Kullanım Kılavuzu

Türkçe Kullanım Kılavuzu h1 Türkçe Kullanım Kılavuzu İçindekiler Kurulum talimatları 12 Bağlantı şeması 12 Kullanım talimatları 13 Sembollerin anlamları 13 Başlangıç ayarları 14 Başlatma 14 Sıcaklık ayarı 14 Nem değeri ayarı (sadece

Detaylı

Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar

Style donanım seviyesine ek olarak 16 aluminyum jantlar 17 Aluminyum jantlar Style Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar Ön sis farları Elektrikli katlanır yan aynalar Karartılmış arka camlar "Ford Power" anahtarsız çalıştırma sistemi Elektrikli,

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

VOLVO V50 Quick Guide

VOLVO V50 Quick Guide VOLVO V50 Quick Guide Yenİ volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1

Kullanım kılavuzunuz PIONEER AVIC-S1 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya PIONEER AVIC-S1 için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki PIONEER AVIC-S1 tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar,

Detaylı

EKİM AYI FİYATLARI 2015 MODEL YILI TAVSİYE EDİLEN LİSTE SATIŞ FİYATI

EKİM AYI FİYATLARI 2015 MODEL YILI TAVSİYE EDİLEN LİSTE SATIŞ FİYATI EKİM AYI FİYATLARI Yeni 208 LİSTE SATIŞ OTOMATİK VİTES Benzin 208 ACCESS 1.2 PureTech 82 hp 46.950 TL 46.950 TL 43.500 TL 208 ACCESS 1.2 PureTech 82 hp ETG5 Otomatik 208 1.2 PureTech 82 hp ETG5 Otomatik

Detaylı

Fiyat Listesi Ocak 17

Fiyat Listesi Ocak 17 Fiyat Listesi Ocak 17 Yüksek Donanım Özellikleri ile Gelen Eşsiz Konfor Style Titanium Style donanım seviyesine ek olarak 16" aluminyum jantlar 17" Aluminyum jantlar Ön sis farları Elektrikli katlanır

Detaylı

Montaj ve kullanım kılavuzu

Montaj ve kullanım kılavuzu Montaj ve kullanım kılavuzu EKRUCBS Montaj ve kullanım kılavuzu Türkçe İçindekiler İçindekiler Kullanıcı için 2 1 Düğmeler 2 2 Durum simgeleri 2 Montör için 3 3 Genel bilgi: Montaj ve yapılandırma 3 4

Detaylı

VOLVO S40 Quick Guide

VOLVO S40 Quick Guide VOLVO S40 Quick Guide Yenİ volvo'nuza hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

VOLVO C30 Quick Guide

VOLVO C30 Quick Guide VOLVO C30 Quick Guide YENİ VOLVO'NuzA hoşgeldiniz! Aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide okuduktan sonra yeni Volvonuzu çok daha fazla beğeneceksiniz. Ayrıntılı bilgileri Kullanıcı

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu

İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu İşaret Aygıtları ve Klavye Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

Trend X Style Titanium

Trend X Style Titanium Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve ön yolcu koltuğu Elektrikli,

Detaylı

Fiyat Listesi Temmuz 17

Fiyat Listesi Temmuz 17 Fiyat Listesi Temmuz 17 Trend X Style Titanium Trend X donanım seviyesine ek olarak Style donanımına ek olarak Gövde rengi kapı kolları ve yan aynalar Gecikmeli sönen ön farlar Manüel 4 yönlü sürücü ve

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V70 & XC70

Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO V70 & XC70 VOLVO V70 & XC70 Quick Guide WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZ HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide'a bakarak en genel fonksiyonların bir kısmını hızlı ve kolay bir

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU.

NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU. NAVİGASYON KULLANIM KILAVUZU www.fiatnavigation.com www.daiichi.com.tr Başlarken Araç navigasyon yazılımını ilk kez kullanırken, bir başlangıç ayarı süreci otomatik olarak başlar. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047

Sonar II LED Bluetooth Hoparlör. Kullanıcı kılavuzu 33047 Sonar II LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzu 33047 Önemli Güvenlik Talimatları Hoparlörü, su ve benzeri sıvılardan uzak tutun. Hoparlörü, her türlü ısı kaynağından uzak tutun. İşitmenize veya birimin

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

QUICK GUIDE WEB EDITION VOLVO XC60 YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ!

QUICK GUIDE WEB EDITION VOLVO XC60 YENİ VOLVO'NUZA HOŞGELDİNİZ! VOLVO XC60 QUICK GUIDE WEB EDITION YENİ VOLVO'NUZ HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bu Quick Guide'a bakarak en genel fonksiyonların bir kısmını hızlı ve kolay bir şekilde

Detaylı

Trend donanım seviyesine ek olarak

Trend donanım seviyesine ek olarak Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü kapı Yukarı açılır camlı bagaj kapısı Sürücü ve ön yolcu hava yastığı Yol bilgisayarı Tek dokunuşla

Detaylı

Quick GUIDE Web edition

Quick GUIDE Web edition XC90 Quick GUIDE Web edition YENİ VOLVO'NUZ HOŞGELDİNİZ! Yeni aracınızı tanımak heyecan verici bir tecrübedir. Bazı en genel fonksiyonların hızlı ve kolay bir kılavuzu için bu Quick Guide bakın. Tüm uyarı

Detaylı

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker:

4 SUNUM İLETİŞİM PEUGEOT HİZMETİNİZE BİR İNTERNET SİTESİNİ SUNAR. Başlıkların içerisinde işaretler, dikkatinizi sınıflandırılmış bir içeriğe çeker: 4 SUNUM Bu kullanım kılavuzu, daha ilk kullanımından itibaren aracı tanıdık kılmak ve sık kullanılan işlevlerini öğretmek için tasarlanmıştır. Her biri kendine özel rengi sayesinde tanımlanan 10 başlıktan

Detaylı

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport Yakıt tüketim değerleri, ideal şartlarda ölçülmüş minimum tüketim değerleridir. Kullanım koşulları ve çevresel şartlara göre farklılık gösterebilir. DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir

Detaylı

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı:

HASTA KILAVUZU. Hasta adı-soyadı: HASTA KILAVUZU Hasta adı-soyadı: Icare HOME (Model: TA022) HASTA KILAVUZU TA022-035 TR-3.1 3 Giriş Bu kılavuz, Icare HOME tonometrenin nasıl kullanılması gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Tonometreyi

Detaylı

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium

Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend Titanium Grand C-MAX Titanium Trend donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 16" Alaşım jantlar Krom barlı ön üst ızgara Kayar arka kapılar Gövde rengi yan aynalar ve kapı

Detaylı

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu

WaveLight FS200 Hızlı Başlangıç Kılavuzu Bu, ayrıntılı Kullanma Kılavuzunun yerini almamaktadır. WaveLight FS200 Kullanıcı Kılavuzunu Adım 1 Ana Şalter Acil-Laser - Emisyonu-Durdurma - Şalteri Şalter Lazerin Çalıştırılması Ana ünitenin sağ tarafındaki

Detaylı

Ticari Fiyat Listesi Mart 18

Ticari Fiyat Listesi Mart 18 Ticari Fiyat Listesi Mart 18 Yüksek Donanım Özellikleri ile Gelen Eşsiz Konfor Tourneo Courier Trend Elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar Gövde rengi ön tampon Ford kolay yakıt sistemi Sol ve sağ sürgülü

Detaylı