İçindekiler. NGLISH Güvenlik uyarıları

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İçindekiler. NGLISH Güvenlik uyarıları"

Transkript

1

2

3 NGLISH Güvenlik uyarıları Kısa devreleri önlemek için bu mamul yalnızca iç mekanda ve kuru ortamda kullanılmalıdır. Mamulü ve komponentlerini yağmur ve neme maruz bırakmayın. Mamulü banyo, yüzme havuzu vb yerlerde kullanmayınız. Sisteminizi oluşturan komponentleri çok yüksek sıcaklık veya parlak ışık kaynaklarına maruz bırakmayın. Ürünü açmayın: Cihazda elektrik yüklü malzemeler bulunmaktadır. Ürüne yalnızca yetkili servis tarafından müdahale edilmelidir. Yanlış kullanım veya ürünün açılması, kendiniz tarafından değişiklik veya tamir yapılmaya çalışılması halinde garanti son bulur. Marmitek, ürünün yanlış veya belirtilen farklı amaçlar için kullanılmasından dolayı sorumlu tutulamaz. Marmitek, yasal ürün sorıumluluğu kapsamı dışında ek zarar için sorumluluk kabul etmez. Piller: Pilleri çocukların erişemeyeceği şekilde muhafaza ediniz. Çöpe atılırken pillere kimyasal atık işlemi yapılmalıdır. Yeni ve eski pilleri veya farklı tipte pilleri birarada kullanmayın. Sistem uzun bir süre kullanılmayacak ise pilleri çıkarın. Pilleri mamule takarken (+/-) polariteye dikkat ediniz. Yanlış yönde takmak patlamaya sebebiyet verebilir. İçindekiler 1. Giriş Pillerin takılması Tuş fonksiyonları Programlama Kodun manuel olarak (elle) girilmesi Bilinen markalar için otomatik arama Tüm markalar için otomatik arama Kodların manuel olarak aranması Kodların öğrenilmesi Ses seviyesinin uydu alıcıdan kontrol edilmesi Ev sineması makro fonksiyonu Ev Otomasyon (Akıllı Ev) Fonksiyonları Arıza bulma... 14

4 1. Giriş EasyControl8 uzaktan kumandanız ile 8 adete kadar cihazınıza kumanda edebilirsiniz: TV, VCR (video kaydedici), CBL (kablolu yayın çözücü, set üstü kutusu), DVD, Audio (CD, yükseltici), ASAT (analog uydu alıcı) ve DSAT (dijital uydu alıcı), ve X10 ev otomasyon modülleri (üzerinde ev sembolü bulunan tuş). Uzaktan kumandanızda değişik marka ve tipte ürünlere ilişkin önceden programlanmış kodlar bulunmaktadır. Bu kodlar hemen hemen satın alınan tüm mevcut cihazları kapsayacak çeşitlilik ve uygunluktadır ve kullanılmadan önce programlanmaları gerekir. Bunu aşağıdaki yollarla yapabilirsiniz: a. Ürünle birlikte verilmiş olan kod kitabında bulunacak markaya ilişkin kodlardan birini elle girerek (bkz şekil 4.1). b. Bilinen marka için otomatik tarama ile (bkz şekil 4.2). c. Tüm markalar için otomatik tarama yaparak (bkz şekil 4.3). d. Kodların manuel olarak girilip kontrol edilmesi yolu ile (bkz şekil 4.4). Ev Otomasyon: Aynı uzaktan kumanda ile tüm elektriksel cihazların kontrol edilmesi Marmitek Easycontrol8 iki değişik kumanda sinyali yayınlayabilme yeteneğine sahiptir: Kızılötesi (IR) ve RF (radyo frekans). Bu da elektriksel herhangi bir şeyi kumanda edebileceğiniz anlamına gelmektedir. TV, video vb ürünlerinize kızılötesi sinyal ile kumanda edersiniz. X10 radyo frekans sinyali ise evinizdeki herhangi bir yerden ışık ve cihazlarınızı da kontrol etmenizi sağlar. Marmitek X10 için sayısız ev otomasyon uygulaması bulunmaktadır. Aşağıda Marmitek X10 Ev Otomasyonunun kullanıldığı bazı örnekler verilmiştir: TV seyrederken yerinizden kalkmadan ışıkları açıp kapamak veya parlaklığını ayarlamak. Sabah uyandığınızda yatak odanızdan kahve makinanız veya su ısıtıcınızı çalıştırmak. Gece bir ses işittiğinizde ışıklarınızı açıp davetsiz misafirleri korkup kaçırtmak. Film bitmesine yakın elektrikli battaniyenizi çalıştırıp, bittikten sonra sıcacık yatağınızın keyfini çıkartmak. Yatağınızdan tek bir tuşa basarak herşeyi kapatabilmek. Daha fazla bilgi için Marmitek Ev Otomasyon Modülleri ve Her Yerden Kontrol bölümlerini okuyunuz. Marmitek Ev Otomasyon (Akıllı Ev) Modülleri Işık ve cihazlarınızı kontrol etmek istiyorsanız, EasyControl8 kumandaya ek olarak Marmitek X10 ev otomasyon modülü (örneğim TM13) ile ışık ve cihazlarınız için (örneğin LM12 ve AM12) lamba ve cihaz modülleri gerekecektir. Bu modüllerin tamamı duvarınızdaki bir prize kolaylıkla takılabilmektedir. Ekstra kablo çekme eziyeti yok: İlave kabloya ihtiyaç duymazsınız çünkü prize takmış olduğunuz modül (TM13) ile kumandanız radyo sinyalleri ile haberleşmektedir. TM13 kumandanızdan aldığı RF sinyalleri X10 sinyallere dönüştürerek güç kablolarınız üzerinden LM12 ve AM12 modüllerine transfer eder. LM12 ve AM12 gibi modüller de TM13 ile mevcut elektrik kablolarınız üzerinden haberleşirler. Bu sayede elektrik tesisatınıza bağlayacağınız tüm X10 modüller ve ürünler EasyControl8 vasıtası ile çalışabilecek hale gelir. Bu konuda daha fazla bilgi web sitemizde mevcuttur.

5 Control Anywhere (Her Yerden Kontrol) ContolAnywhere modülü (ayrıca temin edilmelidir) evinizde herhangi bir yerde bulunan tüm sesli ve görüntülü cihazlarınızı kntrol etme imkanı sağlar. EasyControl8 ControlAnywhere modülüne RF sinyal gönderir, bu modül de aldığı RF sinyalleri IR sinyallere dönüştürerek kontrol edilecek hedef cihaza gönderir. Her Yerden Kontrol ünitesinin kullanımına örnekler: Herhangi bir kablo çekmeden DVD ve uydu alıcıyı yatakodasından çalıştırabilirsiniz. Mutfaktasınız ve oturma odasındaki tradyonun sesini açıyorsunuz. Gardrobunuz içinde bulunan sesli/görüntülü cihazınızı çalıştırıyorsunuz; RF sinyaller duvar, döşeme-tavan ve dolap kapaklarından geçebilir. Ekipmanınızın görüş alanında bir duvar prizine takın: daha kolay olamazdı. Ürün no E. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz. 2. Pillerin takılması (daima YENİ AAA-alkaline pil kullanınız) 1. Uzaktan kumandanın arkasındaki pil kompartmanını açın adet AAA-alkaline pili takın. Pillerin polaritelerinin doğru yönde olduğundan emin olun ve kapaktaki talimatları izleyin. 3. Pil kapağını dikkatlice kapatın. EasyControl8 piller değiştirilse bile daha önce yapılmış tüm ayar ve kodlar korunur. 3. Tuş fonksiyonları Aktif Kaynak İndikatörü EasyControl8 uzaktan kumandada her lastik mod tuşunun (3) altında bir LED lamba bulunmaktadır. Aktif kaynak indikatörü olarak adlandırdığımız bu LED lamba sayesinde tuşlara basarken o anda hangi modun aktif olduğunu görürsünüz. Ses seviye ve ses kapama tuşlarını VCR, DVD veya SAT modunda iken kullanmak için bulunduğunuz modu değiştirmeniz gerekmez, çünkü bu aygıtların kendilerinde genelde ses seviye tuşu yoktur ve EasyControl8 örneğin VCR modundan TV moduna ve tekrar eski moda dönmeyi otomatik olarak yapmaya programlanmıştır. Yani SAT modunda iken ses açma tuşuna basılırsa LED lamba SAT tan TV ye moduna geçip tektar SAT a dönecektir. SETUP modunda bir kontrol ışığı olarak bu sekiz LED lambadan biri yanacaktır. Bu anda uzaktan kumandanın hangi modda olduğu önemli değildir.

6 [1] (Aç/Kapa) / Akıllı Ev Tüm Işıkları Aç (All L(igh)ts on) fonksiyonu Son seçilmiş aygıtı kapatır. Bu tuşa basıldığında bazı aletler de açılabilir. Ayrıca tüm Marmitek X10 lamba modüllerinin açılmasını sağlar. [2] TV, VCR, CBL, DVD, AUDIO, ASAT, DSAT, Akıllı Ev Kontrol tuşu Bu tuşları vasıtası ile kumanda edeceğiniz aygıtı seçebilirsiniz. Audio cihazlar için sınırlı sayıda fonksiyon vardır. Akıllı Ev Kontrol tuşu evinizdeki lamba ve cihazlara bağlanmış olan Marmitek X10 modüllerine kumanda etmek için kullanılır. [3] LEARN Orjinal uzaktan kumandanızın fonksiyonlarını öğrenme için programlama tuşudur. Kodların öğrenilmesi, kodların programlanması hakkında bilgi için, bakınız bölüm 4.5. [4] SHOWVIEW Bu tuşa basarak video kaydedicinizin ShowView veya VideoPlus fonksiyonunu kullanabilirsiniz (video kaydediciniz bu fonksiyonu destekliyor ise). Video kaydediciniz bu fonksiyonu desteklemiyorsa, bu tuş video kaydedicinizin zamanlama fonksiyonuna veya menüsüne erişim imkanı verebilir. ShowView/V+ tuşu VCR dan başka modlarda kullanıldığında (TV, CBL, SAT, AUDIO), genellikle Scan (tara) fonksiyonuna karşılık gelir. Örneğin TV modunda kanal değiştirebilir veya CD dinlediğinizde yalnızca intro ları çaldırabilirsiniz. 3 saniye sonra, tuş sonraki kanal veya şarkıyı seçer. Scan (tara) fonksiyonunu durdurmak için herhangi bir butona basılır. Scan (tara) fonksiyonu 2 dakika sonra otomatik olarak duracaktır. [5] Mute (Ses Kapa) / Akıllı Ev Kontrol All off (tümünü kapa) fonksiyonu Sesi açıp kapamada kullanılır. VCR, DVD ve SAT modunda iken de TV nizin sesinizi açıp kapatabilirsiniz. Yani ses açıp kapamak için TV moduna geçmeniz gerekmez. Bu tuş ayrıca tüm Marmitek X-10 modüllerinin kapatılmasını sağlar. [6] PROG +/- / Akıllı Ev Kontrol On and Off fonksiyonu TV veya uydu alıcınızda bir sonraki veya önceki kanalı seçer. DVD modunda önceki veya sonraki bölüm (track) seçilir. Bu tuş ayrıca tüm Marmitek X10 modüllerin kapatılmasında kullanılır. [7] VOL +/- / Akıllı Ev Kontrol Dim (ışık azalt) ve Br(igh)t (ışık arttır) fonksiyonu Ses seviyesini kontrol eder. Sesi TV moduna geçmeye gerek kalmadan VCR, DVD veya SAT modunda iken de ayarlayabilirsiniz. Bu tuş ayrıca ev kontrol modunda Marmitek X10 dimmer modüllerine bağlı lambaların kontrolunda ışığı azaltmak (DIM) ve ışığı arttırmak (BRT) çin kullanılmıştır. [8] INFO Seçilen aygıt için ekran bilgisi sağlar (mevcut ise) [9] SETUP Uzaktan kumandanızın kullanımına yönelik program bu tuş ile yapılır. Bu tuş belirli audio/video ekipmanlarında bulunan bazı ikincil fonksiyonlara erişimi sağlayan sekme (Shift) tuşu işlevini de yerine getirebilmektedir. Bu durumda önce SETUP tuşuna daha sonra ikincil fonksiyonun atanmış olduğu tuşa basınız.

7 [10] Sayı tuşları, 0-9 Normal uzaktan kumandaki işlevinin aynısını yapar. [11] AV Harici ses veya görüntü kaynağı seçimi için kullanılır.(a/v veya Scart bağlantı). [12] -/-- Bu tuş size bazı cihazlarda 9 sayısından daha büyük iki haneli kanalları seçme imkanı verir. Eğer Setup modunu kullanıyorsanız ve kodlar için otomatik tarama yapıyorsanız bu tuş seçilecek aygıt kodunu girmekte kullanılır. [13] MENU Menüyü aktive eder. [14] EXIT Meüden çıkış sağlar. [15] OK Menü seçimini teyid için kullanılır. [16] Navigasyon tuşları Menüde hareket sağlar: Yukarı, aşağı, sola, sağa (TV, DVD vs.). [17] Teletext ON Teletext OFF Teletext Hold Teletext Mix (TV, CBL ve SAT) : Teletext. Başlat /Durdur : Teletext durdur. : Tyeletext modunda sayfayı sabit tutmak için. : Seçilen kanala ilişkin görüntü ile teletext birlikte gösterilir. [18] REW (geriye alma) VCR, DVD veya Audio modunda : Orjinal uzaktan kumandadaki tuş gibi çalışır. TV modunda : Renkli tuş (kırmızı), Teletext i çalıştırır veya diğer cihaz fonksiyonları. [19] F.F. (hızlı ilerletme) VCR, DVD veya Audio modunda : Orjinal uzaktan kumandadaki tuş gibi çalışır. TV modunda : Renkli tuş (mavi), Teletext i çalıştırır veya diğer cihaz fonksiyonları. [20] PLAY (oynat, çal) VCR, DVD veya Audio modunda : Orjinal uzaktan kumandadaki tuş gibi çalışır. TV modunda : Renkli tuş (sarı), Teletext i çalıştırır veya diğer cihaz fonksiyonları. [21] STOP VCR, DVD veya Audio modunda : Orjinal uzaktan kumandadaki tuş gibi çalışır. TV modunda : Renkli tuş (yeşil), Teletext i çalıştırır veya diğer cihaz fonksiyonları. [22] REC (Kaydet) Bu tuş orjinal VCR uzaktan kumandanızda bulunan aynı adlı tuş gibi çalışır. Yanlışlıkları önlemek üzere kayıt için tuşa iki defa basmanız gerekir.

8 [23] PAUSE VCR, DVD veya Audio modunda : Orjinal uzaktan kumandadaki tuş gibi çalışır. TV modunda : Renkli tuş (mor), Teletext i çalıştırır veya diğer cihaz fonksiyonları. [24] L1, L2, L3, L4 Standart tuşlar yetmediğinde orjinal uzaktan kumandanızın fonksiyonlarını öğretebileceğiniz ek tuşlardır. [25] MACRO, M1, M2, M3 Makro tuşları. Bu tuşlarla önceden programlanmış bir komut dizisini tek bir tuşa basarak icra edebilirsiniz. Önce MACRO tuşuna, daha sonra ilgili makroyu aktive etmek için M1, M2 veya M3 tuşuna basın. Daha fazla bilgi için bakınız bölüm Programlama Uzaktan kumandanızın cihazınız ile çalışması için önce onu programlamanız gerekir. Programlamadan kasıt kumanda etmek istediğiniz cihazın marka ve tipine uygun bir kod girişi yapılmasıdır. Kumanda ile çalıştıracağınız her bir cihaz için kumanda üzerinde ayrı bir tuş bulunacaktır. Örneğin, üç adet video kaydediciniz varsa birinci cihazı VCR tuşuna, ikinci cihazı DVD tuşuna ve üçüncü cihazı da SAT tuşuna atayabilirsiniz. Lütfen dikkat: TV tuşu yalnızca TV kodları için kullanılabilir, TV'den başka cihazlar için kullanılamaz. 4.1 Kodun manuel olarak (elle) girilmesi: Kod kitabında programlamak istediğiniz cihazın tipine (TV, video, vs) ait listeye bakınız ve cihazınızın markasını (örneğin Sony) bulunuz. Bu marka için listede bir veya daha fazla sayıda üç haneli kod göreceksiniz. Birden çok kod varsa, cihazınızın tipine uygun olan kodu kullanmanız gerekir. Genel olarak kodlar cihazın modeline (yaşına) göre sıralanmıştır. Yani listede daha eski modellerin kodlarına daha önce, daha yenilerinkine sonra yer verilmiştir. Cihazınız için hangi kodun doğru olduğunu bulmak için bunları aşağıda belirtildiği şekilde denemeniz gerekebilir: 1. Kumanda etmek istediğiniz cihazı (örneğin TV) açın. 2. SETUP (9) tuşuna basın ve tuşu mod LED'lerinden biri yanana kadar basılı tutun, yanınca SETUP tuşunu bırakın. 3. Çalıştırmak istediğiniz cihaza (örneğin TV) ait Mod tuşuna basıp bırakın. 4. Kod kitabından bulduğunuz 3-hane kodu nünerik tuşlar (9) yardımıyla girin. Kodun üçüncü hanesini girdiğinizde LED sönecektir. Yanlış kod girdiyseniz LED, 3 saniye süreyle yanıp sönecektir. Bu durumda ikinci adımdan itibaren işlemi tekrar ediniz. 5. Uzaktan kumandayı TV'ye doğru tutup On/Off tuşuna (1) basın. Cihaz kapanacaktır. Diğer fonksiyonların (örneğin video için hızlı ilerletme ve geri sarma vs) çalışıp çalışmasığını kontrol edin. Bazı fonksiyonlar çalışmıyor ise kod yanlış olabilir. Listede yeralan bir sonraki kodu girerek yukarıdaki adımları tekrar ediniz. 6. Programlamak istediğiniz diğer cihazlar (video, DVD çalar, uydu alıcı, vs) için birinci adımdan itibaren tüm işlemleri tekrarlayınız.

9 ENGLISH Cihazınız (TV, uydu alıcı, vs.) kumandaya tepki vermiyorsa, listede seçtiğiniz marka için belirtilmiş kod seçeneklerinden başka birini deneyebilirsiniz. Cihazınız seçmiş olduğunuz marka için verilen kodların hiç birisine cevap vermiyorsa programlama için paragraf 4.4'te anlatılan kodların manuel olarak taranması yöntemini denemeniz gerekir. 4.2 Bilinen markalar için otomatik arama Eğer markanız aşağıdaki listede yer alıyorsa, Marka kodu ile arama yapabilirsiniz (bu yöntem en hızlı arama yöntemidir.) Brand CODE Philips/Radiola/Aristona/Erres 1 Sony/Panasonic/JVC/Sharp Akai/Toshiba/Daewoo 2 Thomson/Brandt 3 Telefunken/Saba/Nordmende 4 Grundig/Blaupunkt 5 Nokia/ ITT 6 1. Çalıştırmak istediğiniz cihazı açınız. 2. SETUP (9) tuşuna basınız ve tuşu mod LEDlerinden biri yanıncaya kadar basılı tutun. Yanınca SETUP tuşunu bırakın. 3. Çalıştırmak istediğiniz cihaz için Mod tuşuna (2) basınız. LED bir defa göz kırpacaktır. 4. Markanıza uygun kodu giriniz, EasyControl8 uzaktan kumandanızı cihaza doğru tutunuz ve Prog+ (6) tuşuna bir defa basınız. Uzaktan kumandanızı kanal değiştirme gerçekleşinceye kadar cihaza yöneltilmiş olarak tutun. (Uzaktan kumanda her saniye bir sinyal gönderir. Bu nedenle kumanda etmek istediğiniz cihaz tepki verene kadar bekleyin.) Cihaz tepki verdiğinde, kodu kabul ettiğinizi göstermek için -/-- (12) tuşuna basın. Kodu yanlışlıkla kaçırırsanız, Prog- (6) tuşuna basarak aramayı durdurabilir ve bu tuşa sürekli basarak doğru koda geri dönebilirsiniz. Kodu kabul etmek için -/-- (12) tuşuna basınız. Not: Kumandadaki bazı fonksiyonlar çalışmıyorsa, markanız için önerilen bir sonraki kodu deneyiniz. Arama fonksiyonu en son kabul edilen koddan sonra başlayacaktır. Şayet son kod 030 idiyse, arama mümkün olan en son koda kadar 031'den başlayacaktır. 4.3 Tüm markalar için otomatik arama Bilinmeyen bir kodu arıyorsanız, otomatik olarak tüm kodları taratabilirsiniz (AutoSearch). Not: Herhangi bir cihazı (DVD, uydu alıcı) kumandanızdaki VCR, CBL, DVD, AUDIO, ASAT ve DSAT tuşlarına atayabileceğinizden dolayı, ilkönce çalıştırmak istediğiniz cihaza 3-hane kodu (kod kitabınıza bakınız) girmeniz gerekir. Örneğin: DVD tuşuna bir utdu alıcı atamak istiyorsanız, önce önce kod kitabınızdan bulacağınız RASTGELE bir uydu alıcı kodunu girmeniz ve aşağıdakileri izlemeniz gerekir: 1. Kumanda etmek istediğiniz cihazı çalıştırınız. 2. SETUP (9) tuşuna basın ve tuşu mod LEDlerinden biri yanana kadar basılı tutun. SETUP tuşunu bırakın.

10 3. Çalıştırmak istediğiniz cihaz için Mod tuşuna (2) basınız. LED bir defa göz kırpacaktır. 4. Prog+ (6) tuşuna bir defa basınız. Birkaç saniye sonra kumanda kod için tarama yapmaya başlayacaktır (hızlı arama, saniyede 1 kod). Cihaz tepki verdiğinde, aramayı yavaşlatmak için Prog+ (6) tuşuna basın (3 saniyede 1 kod). Yanlışlıkla kodu kaçırırsanız Prog- tuşu ile geri (veya Prog+ tuşu ile ileri) gidebilir ve doğru koda dönebilirsiniz. Cihazınız tepki verdiğinde kodu teyid için -/-- (12) tuşuna basınız. Not: Kumandadaki bazı fonksiyonlar çalışmıyorsa, markanız için önerilen bir sonraki kodu deneyiniz. Arama fonksiyonu en son kabul edilen koddan sonra başlayacaktır. Şayet son kod 030 idiyse, arama mümkün olan en son koda kadar 031'den başlayacaktır. 4.4 Kodların manuel olarak aranması Not: Herhangi bir cihazı (DVD, uydu alıcı) kumandanızdaki VCR, CBL, DVD, AUDIO, ASAT ve DSAT tuşlarına atayabileceğinizden dolayı, ilkönce çalıştırmak istediğiniz cihaza 3-hane kodu (kod kitabınıza bakınız) girmeniz gerekir. Örneğin: DVD tuşuna bir uydu alıcı atamak istiyorsanız, önce önce kod kitabınızdan bulacağınız RASTGELE bir uydu alıcı kodunu girmeniz ve aşağıdakileri izlemeniz gerekir: 1. Kumanda etmek istediğiniz cihazı açın. 2. SETUP (9) tuşuna basın ve tuşu mod LED'lerinden biri yanana kadar basılı tutun. SETUP tuşunu bırakın. 3. Çalıştırmak istediğiniz cihaz için Mod tuşuna (2) basın ve bırakın. 4. Prog+ (6) tuşuna kanal değiştirme işlemi gerçekleşene kadar basın. Doğru kodu yanlışlıkla kaçırır iseniz Prog- (6) tuşu ile doğru koda geri dönebilirsiniz. 5. Cihaz tepki verdiğinde kodun bulunduğunu teyid için -/-- (12) tuşuna basınız. Note: Cihazınızda Prog+ tuşu bulunmuyorsa, bunun yerine PLAY (video veya DVD) (20) veya On/Off (1) tuşunu kullanabilirsiniz. Not: Kumandadaki bazı fonksiyonlar çalışmıyorsa, markanız için önerilen bir sonraki kodu deneyiniz. Arama fonksiyonu enson teyid edilen koddan sonra başlayacaktır. Şayet son kod 030 idiyse, arama mümkün olan en son koda kadar 031'den başlayacaktır. 4.5 Kodların öğrenilmesi Marmitek uzaktan kumandanız içinde olası tüm TV, video vs cihazlara ilişkin bir kod kütüphanesi bulunmaktadır. Cihazınız için bu kütüphanede bir hazır kod bulunmuyorsa bu durumda kumanda kodları cihazınızın orjinal kumandasından öğrenilebilmektedir. Bazen kütüphanede bir kod bulunmakla birlikte birkaç tuş çalışmayabilir. Bu gibi tuşlar için öğrenme imkanı bulunmaktadır (en çok 150 tuş öğrenilebilir) Master clear Tuş öğrenme hafızasını silmek için MASTER CLEAR yöntemini kullanabilirsiniz. Herhangi bir komut öğretmeye başlanmadan önce bir MASTER CLEAR yapılması tavsiye edilir. 1. SETUP (9) tuşuna basın ve tuşu mod LED'lerinden biri yanana kadar basılı tutun. SETUP tuşunu bırakın.

11 2. LEARN (3) tuşuna iki defa basın. Tuşa her basışınızda LED göz kırpacaktır. 3. SETUP (9) tuşuna basın. LED birkaç saniye sonra sönecektir. Notlar: Öğrenme işleminden önce bir Master Clear yapın. (yukarıdaki yöntemi uygulayın). Öğrenme başlatılmadan önce her iki kumanda pillerinin takılı ve iyi durumda olduklarından emin olun. Tuşlara bastığınızda kumandaların kımıldamadığından emin olunuz. Aşağıdaki tuşlara herhangi bir komut öğretilemez: Learn, Setup, TV, VCR, CBL, DVD, ASAT, DSAT, AUDIO, M1, M2, M3, ShowView/V+ Home Control. Orjinal uzaktan kumandanızın bütün tuşlarını öğretmeden önce eşdeğerliliği kontrol etmek için iki veya üç tuşu tecrübe ediniz. Tuş öğrenmeye ilişkin bellek tamamen dolduğunda, Mod LED'lerinden biri 3 saniye süre ile yanıp sönecektir. Hafıza tamamen dolduğunda kumandya artık herhangi bir kod öğretemezsiniz. Bununla beraber kaydetmiş olduğunuz kodların bulunduğu bir modu silebilir ve hafızada yer açabilirsiniz. Bir modu silince o modla kaydedilmiş tüm kodlar da silinir (Bir mod yalnızca komple silinebilir). Orjinal cihaz kumandanızdaki butonlara daha kısa süreli basmak suretiyle, Marmitek kumandanızda kodların daha az bellek alanı kaplamasını sağlayabilir ve kodların yanlış öğrenilme ihtimalini de azaltmış olursunuz. Kodların öğrenilmesinde problem oluyorsa kumandalar arasındaki mesafeyi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Kod öğrenme sırasında meydana gelen sorunlar bazı kumandalarda kızılötesi LED'lerin orta kısımda bulunmayışından kaynaklanıyor olabilir. Uzaktan kumandayı hafifçe (yana veya aşağı yukarı) hareket ettirerek öğretmeyi deneyin. Floresan aydınlatma ve parlak güneş ışığı öğrenme işlemini olumsuz etkileyebilir. L1, L2, L3 ve L4 tuşlarını Marmitek kumandanın standart tuşları yetersiz olduğunda veya uygun düşmediğinde kod öğretmek için kullanabilirsiniz. Tuş kodlarını öğretirken herhangi bir problemle karşılaştığınızda, hafızayı silin ve tekrar baştan başlayın. Her mod için yalnızca bir tek orjinal uzaktan kumandanın kodlarını öğretebileceğinizi unutmayın, yani DVD kumandanızın kodları DVD butonu altında bulunmalıdır. Bazı kombi cihazlarda (örneğin DVD oynatıcılı televizyon) modları ayırmanız yani önce TV fonksiyonlarını TV modu için öğretip, daha sonra DVD modu için DVD fonksiyonlarını öğretmeniz gerekir. Komutların öğretilmesi 1. Orjinal cihaz kumandanız ile Marmitek EasyControl8 kumandanızı ön tarafları birbirine bakacak şekilde yerleştirin. Kumandalar arasında 2,5 cm bir mesafe bırakın. 2. SETUP (9) tuşuna LED'lerden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşunu bırakın. 3. Kodunu öğreteceğiniz cihaz için uygun bir Mod tuşuna (TV, AUDIO, SAT, vs.) basın. LED bir defa göz kırpacaktır. 4. LEARN (3) tuşuna basın. LED bir defa göz kırpacaktır. 5. Marmitek kumandanızda komut saklamak (öğretmek) istediğiniz tuşa basın. LED bir defa göz kırpacaktır. 6. Orjinal kumandanızın tipine bağlı olarak aşağıdaki iki yöntemden birini kullanabilirsiniz: Yöntem A: Orjinal kumandanız üzerindeki öğretmek istediğiniz tuşa basınız. Tuşa Marmitek kumandadaki LED sönünceye kadar basılı tutun. LED sönmez ve yanıp sönmeye başlarsa aşağıda belirtilen yöntem B kullanılmalıdır. (Yöntem A denendikten sonra yöntem B kullanılacaksa, önce adım 5 tekrar edilmelidir) Yöntem B: Orjinal kumandanızda öğretmek istediğiniz tuşa basın. Orjinal kumandanızı cihazınız ile kullanıyorken bu tuşa ne kadar süre ile basıyorsanız o kadar süre basılı tutun. 7. Öğretmek istediğiniz her tuş için 5 ve 6 adımlarını tekrar edin. 8. Tüm tuşları öğretme işlemi bittiğinde, SETUP (9) tuşuna basın.

12 Bellekte hafıza silmek için bir mod altında öğretilmiş komutların silinmesi Her ayrı mod (TV, VCR, vs.) için öğrenilmiş ve saklanmış olan olan komutları silebilirsiniz: 1. SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşun bırakın. 2. Tercih ettiğiniz Mod tuşuna (TV, VCR, vs.) basınız. LED bir kez göz kırpacaktır. 3. LEARN (3) tuşuna iki defa basınız. 4. SETUP (9) tuşuna basınız. LED birkaç saniye sonra sönecektir. 5. Seçmiş olduğunuz Mod için daha önce öğretilmiş ve hafızaya kaydedilmiş tüm komutlar şu anda silinmiş bulunmaktadır. 4.6 Ses seviyesinin uydu alıcıdan kontrol edilmesi SAT (uydu alıcı) modu için ses seviyesi fonksiyonu fabrika ayarlarında TV tarafından kontrol edilecek şekilde ayarlanmıştır. Bazı uydu alıcıların kendilerinde de ses seviye kontrolu bulunmaktadır. Bu fonksiyonu direkt olarak uydu alıcıdan kontrol edilecek şekilde programlayabilirsiniz. 1. TV tuşuna (2) basın ve bırakın. Kumandanız bu işlem için TV moduna alınmış olmalıdır. 2. SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. 3. SETUP (9) tuşun bırakın. 4. Mute (5) tuşuna basın ve basılı olarak tutun. LED sönecektir. Tuşa yaklaşık 8 saniye kadar basmaya devam edin, LED yanıp sönmeye başlayacaktır. 5. Ses seviyesi artık uydu alıcınızdan kontrol edilebilecektir. Tekrar TV yoluyla ses seviyesini ayarlamaya dönmek isterseniz, yukarıdaki işlemi tekrar edin. 4.7 Ev sineması makro fonksiyonu Uzaktan kumandanızda üç adet Makro tuşu bulunmaktadır: M1, M2 ve M3. Bu butonların her biri kendisine bir kez basıldığında bir dizi komutu yerine getirecel şekilde programlanabilmektedir. Bu güçlü imkan tüm audio ve video ekipmanızı açmak ve Ev Sineması uygulaması için belirli tercihlerinizin seçilmesi için idealdir. M1, M2 ve M3 makro tuşlarının programlanması 1. SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşun bırakın. 2. MACRO (25) tuşuna basın. LED bir defa göz kırpacaktır. 3. Ayarlamak istediğiniz Makro tuşuna (M1, M2 veya M3) basın. 4. Makro tuşu altında girmek istediğiniz komutlar için kumandanız üzerindeki tercih ettiğiniz tuşlara ardışık olarak basınız (en çok 10 tuş). Ardışık olarak bastığınız tuş fonksiyonları programladığınız sırayla programladığınız Makro tuşuna bir kez basıldığında yerine getirilecektir. 5. Makroyu saklamak için MACRO tuşuna tekrar basın. Şayet 10 tuşun hepsini hepsini kullandı iseniz, işlem otomatik olarak duracak ve 10 komut ayarladığınız Makro tuşuna saklanacaktır.

13 GLISH Makroların programlanması hakkında notlar Bir makrodaki ilk komutun daima Mod seçim tuşu (TV, VCR, vs) olması gerekir. Makroda komutlar arasında bekleme yapılmasını isteyebilirsiniz (örneğin TV nin ısınması gibi). Bir komuttan sonra bekleme yaptırmak için önce PAUSE (23) daha sonra sayısal tuşları (1-9) kullanarak saniye olarak bekleme süresini giriniz. Normalde gecikme konulmadığı takdirde bir makro içindeki komutlar arası bekleme yarım saniyedir. Makro tuşları hem kızılötesi (IR) hem de radyo frekans (RF) komutlar için kullanılabilir. Bu da hem audio ve video cihazlarınızı hem de ışıklarınızı aynı anda kontrol edebilmeniz anlamına gelmektedir (Marmitek TM13 modulü kullanılarak). Bu özellik özellikle Ev Sineması uygulamalarında oldukça idealdir. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz. Bir makro butonunun silinmesi 1. SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşun bırakın. 2. MACRO (25) tuşuna basın. LED bir defa göz kırpacaktır. 3. Silmek istediğiniz Makro tuşuna (M1, M2 veya M3) basın. 4. SETUP (25) tuşuna tekrar basın. 4.8 Ev Otomasyon (Akıllı Ev) Fonksiyonları Marmitek X-10 Modüllerini aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz: 1. Marmitek X-10 tuşuna (ev resmi olan tuş) basın. 2. Kontrol edeceğiniz Modüle ait UnitCode'u sayı tuşlarını kullanarak giriniz (Tek haneli kodların önüne 0 koymayınız). 3. Yerine getirilmesini istediğiniz fonksiyona ilişkin tuşa basınız (aşağıdakiler bakınız). Marmitek X-10 fonksiyonları: Aç (On) : CHANNEL + Kapat (Off) : CHANNEL - Işık arttır (Brighter) : VOLUME + Işık Kıs (Dim) : VOLUME - Tüm Işıkları Aç (All lights on) : Power Tüm Üniteleri Kapa (All units off) : Mute X-10 HouseCode'un değiştirilmesi Marmitek EasyControl8 uzaktan kumanda HouseCode fabrika ayarı olarak A koduna ayarlanmıştır. Size yakın bölgede bir başka X10 sistem enterferansa sebep olmadıkça, çoğunlukla bu ayarı değiştirmenize ihtiyaç olmaz. Herhangi bir sebeple HouseCode'u değiştirmek isterseniz: 1. SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşun bırakın. 2. Sayısal tuşlardan (1=A, 2=B,... 16=P) kumandanızı ayarlamak istediğiniz yeni HouseCode için giriş yapınız. 3. Yeni HouseCode'u teyid etmek için -/-- (12) tuşuna basınız. LED sönecektir. Not: Seçilen HouseCode, kullandığınız arabirim ünitesinin (TM13, Marmitek Alarm Konsolu, vs) ayarlanmış olduğu HouseCode ile aynı olmalıdır.

14 Ev Otomasyon ve Makroların programlanması Işık ve cihazlarınızı kontrol etmek istiyorsanız EasyContro8 uzaktan kumandanızın yanında ayrıca Marmitek X-10 ev otomasyon modül veya modüllerine ihtiyaç duyacaksınız. Bu modüller kolaylıkla elektrik prizlerinize veya lambalarınıza takılabilmektedir. Hiçbir ek kablo çekme zahmeti olmayacak: Çünkü EasyControl8 kumandanız (RF sinyallerle) X10 modüllere bağlı cihazlarınızı ve/veya ışıklarınızı açıp kapatabilir. Bir adet Marmitek TM13 arabirimi kullanın (ayrıca satın alınmalıdır) ve örneğin masa lambanızı veya diğer elektriksel aletlerinizi bağlayın. Açın ve kapatın: EasyControl 8 ile herşeyi kontrol edebilirsiniz. TM13 modülü EasyControl8 kumandanızın gönderdiği RF sinyalleri şebeke kablolarınız üzerinden iletilen X10 sinyallere dönüştürür. Diğer tüm X10 modüllerde şebekenize bağlanır, böylece bu modüllere bağlı tüm ışık ve cihazlarınız da EasyControl8 kumandanızdan kontrol edilebilir hale gelir. Bu konuda daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret ediniz. 5. Arıza Bulma Uzaktan kumanda çalışmıyor veya kayıtlı kodlar kayıp. Kontrol etmek istediğiniz cihaz için doğru mod tuşuna basıp basmadığınızı kontrol edin. Kumanda için atadığınız Kod çalışmıyorsa, AutoSearch işlemini deneyebilir veya markanız için verilen bir sonraki kodu girebilirsiniz. Pillerin doğru olarak yerleştirildiğinden emin olun. Uzaktan kumandayı programlamak için iki adet (yeni) AAA-alkaline pil takmanız gereklidir. Uzaktan kumanda atandığı kodu kaybetti ise, pilleri değiştirmeniz gerekebilir. LED yanık kalıyorsa, pilleri değiştirmeniz gerekir. Uzaktan kumandayı tekrar fabrika ayarına getirin. Web sitemizde sıkça sorulan sorulara ilişkin bir liste bulunmaktadır. Easycontrol8 uzaktan kumandanın orjinal fabrika ayarına getirilmesi SETUP (9) tuşuna Mod LED'lerinden biri yanıncaya kadar basın. SETUP (9) tuşun bırakın. STOP (21) tuşuna iki kez basıp bırakın. Mute (5) tuşuna basın ve bırakın. LED birkaç saniye sonra sönecektir. Daha fazla bilgi ve diğer ürünler için

İçindekiler. 1 Güvenlik uyarıları

İçindekiler. 1 Güvenlik uyarıları 1 2 3 İçindekiler 1. Güvenlik uyarıları... 4 2. Giriş... 5 3. Pillerin takılması... 6 4. ET35 Lastik Tuş fonksiyonları... 6 5. ET35 Dokunmatik ekran Tuş tanımları... 7 6. EasyTouch35 kumandanın programlanması...

Detaylı

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ301 RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF Ekstra Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

Akıllı Kumanda. Otomatik Arama Çalıştırma Yöntemi. Öğrenme Özelliğini Kullanma. Manuel Arama (Kod Girme İle Çalıştırma)

Akıllı Kumanda. Otomatik Arama Çalıştırma Yöntemi. Öğrenme Özelliğini Kullanma. Manuel Arama (Kod Girme İle Çalıştırma) Akıllı Kumanda Otomatik Arama Çalıştırma Yöntemi Arama yapacağınız cihazı çalışır konuma getiriniz ve kumandayı cihaza doğrultunuz, 2 2 Kumanda üzerindeki ilgili cihaz tuşuna (ÖRNEK: TV) Led ışığı sabit

Detaylı

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK

BQ300 RF Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK RF Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.1 18.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı Şeması...

Detaylı

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

KMD99 RF 99 Kanal Kumanda. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK RF 99 Kanal Kumanda Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 30.11.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Kumanda Paneli... 4 2.2 Kumanda Tanıtmak...

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarm sistemi uzaktan kumandası Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu

SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu SPIN21KCE Hızlı Kullanma Kılavuzu MEKANİK MONTAJ Montaj yapılacak yerin ölçüleri maksimum olarak; Maksimum Yükseklik Genişlik Seksiyonel kapılar 2,4 m 4,4 m 1 ***Montaj yapılacak yerin konsol bağlantısı

Detaylı

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI

NİCE TURKİYE. ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ELEKTRİKSEL BAĞLANTI ROBUS 600-1000 Hızlı Kullanma Kılavuzu Bağlantı yapılmayan hiçbir yere köprüleme yapmanıza gerek yok. Bağlantilarınızda Nice marka ürünleri kullanmanızda fayda vardır. SMX2 Bağlantısı

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Araç orijinal uzaktan sistemi Kurulum kılavuzu - Turkish Sayın Müşterimiz, Bu kılavuzda bazı özellikleri aktive ve deaktive atmek için gereken bilgileri

Detaylı

Nice MC424. Kontrol Ünitesi

Nice MC424. Kontrol Ünitesi Nice MC424 Kontrol Ünitesi TR A E B C F= 30 mm D C B 90 100 100 110 120 130 Model: Wg2024 WG3524 (mm) C B WINGO 2024... 90 110 120 101 110 D (mm): 700 850 E (mm) 100 600 750 110 590 740 120 580 730 130

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu

WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu WINGO2024-3524 Hızlı Kullanma Kılavuzu Mekanik Montaj 1) Motorları kapıların açılma yönüne göre Motor1 i sol kanada, Motor2 yi sağ kanata takınız. Başka türlü bağlantılarda kapıların programlamasında sıkıntı

Detaylı

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU

SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU SBAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU ELEKTRİKSEL BAĞLANTI Bağlantılar Giriş Voltaj kablosu Fotosel Kablousu Buton Kablosu Kablo Tipi 3x 1,5 mm² 2x 0,5 mm² 4x 0,25 mm² Maksimum Kablo Boyutu 30 m Daha uzun mesafe

Detaylı

125 KHZ PROXIMITY KART OKUYUCU KO 125

125 KHZ PROXIMITY KART OKUYUCU KO 125 125 KHZ PROXIMITY KART OKUYUCU KO 125 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Ağustos, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: PROXIMITY KART OKUYUCU (KO 125) 0 1. KULLANIM ALANI Proksimity kart okuyucuları, giriş ve

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

ROLAN ALICI KARTI KULLANIM KİTABI V 4.0

ROLAN ALICI KARTI KULLANIM KİTABI V 4.0 ROLAN ALICI KARTI KULLANIM KİTABI V 4.0 OCAK, 2012 KONTAL ELEKTRONİK :: ROLAN ALICI KARTININ KULLANIM KİTABI 0 1. TEKNİK ÖZELLİKLER RKA ( Tek Ve Çift Kanal Çıkışlı) 12 / 24 Volt ayarlanabilir çalışma voltajı

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Mustafa Arnavut Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/6 1. AMAÇ Bu talimatın amacı

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3

AYBEY ELEKTRONİK. MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/7.5.5.02.44 R:3 AYBEY ELEKTRONİK MFS Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFS GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.3 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Fabrika : Merkez Mah. Güney Yanyol Cad. No:17 B/1 Orhanlı-Tuzla-İstanbul

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz.

GW420. Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu. Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. GW420 Kurutma Makinesi Bilgisayar Kullanım Klavuzu Lütfen kurulumdan önce dikkatle okuyunuz. KATALOG Bölüm 1 Klavye Arayüzü... 1 Bölüm 2 Çalışma Talimatı... 2 1. Sistem Başlatma... 2 2. Parametre Ayarları...

Detaylı

Önemli Tedbirler Değer Müşterimiz, UMA, Casa Bugatti'den elektronik tartıyı seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Her ev tipi cihaz gibi, bu tartıda dikkatli bir şekilde kullanılmalı ve tartının zarar görmesi

Detaylı

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 tr Montaj ve İşletme Talimatı Bellek Tuşları Aşağıdaki kişilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili kişilere iletiniz! Bu

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu

Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu LogiLight EM0003 Premium İç Mekan Enerji Ölçer, 3680W Türkçe Kullanım Kılavuzu a. Güvenlik Uyarısı Premium Enerji Ölçeri sabit ve düzgün bir prize bağlayıp kullanın. Yanlış bir yerde kullandığınızda kırılmasına

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU

PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER PLUSSMART HT 350 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU PLUSSMART HT 350 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcının oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

HT 300 SET ODA TERMOSTATI

HT 300 SET ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 SET ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI

SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI SIGNO BARİYER BAĞLANTI ŞEMASI Mekanik Montaj 1) Bariyerle gelen malzemeleri resim 1 de görüldüğü gibi kontrol edin. 2) Bariyerin kolunun sağa mı yoksa sola mı çalışacağını belirleyip yay yönünü kolun

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu

KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu KABLOLU KUMANDA Kullanıcı Kılavuzu 6 720 868 66 (2016/11) TR Klimamızı satın aldığınız için teşekkür ederiz. Klimanızı kullanmadan önce lütfen bu kullanıcı kılavuzunu dikkatlice okuyun. Kablolu Kumandanın

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları

9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 9001D MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ Montaj & Çalıştırma Talimatları 1 PARÇALARIN TANIMLANMASI MUSLUK TİPİ KONTROL ÜNİTESİ 1. Dişi tip dönebilir hortum vana/musluk adaptörü 2. İç filtre 3. Üst kapak 4. Kontrolör

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE

Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE R-5, R-6, R-7 Kullanma Klavuzu Şafak Mahallesi Karanfil Caddesi 854. Sokak 8/A GÖLBAŞI - ANKARA / TÜRKİYE 4- Vericiyi, alıcıyı açmadan açmayın. Sesi en kısık duruma gelecek şekilde ayarlayın, alıcıyı açın,

Detaylı

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU HIREMCO HD20-16 KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU STF1000 FIRIN KONTROL SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 1 TUŞLAR: START : Program çalıştırmak için kullanılır. STOP: Çalışmakta olan programı sonlandırmak için kullanılır. Stop tuşuna 1 kez basıldığında program

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4 Rehberi İçindekiler Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3 Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4'ü kişiselleştirme, 5 Ek bir düğme ekleme Ek düğmeleri

Detaylı

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/ R:4

AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU F/ R:4 AYBEY ELEKTRONİK MFR/PSI Güvenlik Sistemi KULLANIM KILAVUZU MFR/PSI GÜVENLİK SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU SÜRÜM : 1.4 AYBEY ELEKTRONİK LTD. ŞTİ. Orhanlı Mah. Katip Çelebi Cad. No:17/B Tuzla-İstanbul / Türkiye

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu

Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı. Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu Oterm EE101 Kullanım Kılavuzu 1 EE101-TX EE101-RX 2 Oterm EE101 Kablosuz Oda Termostatı, kombiniz ile veya diğer ısıtma cihazları ile kullanabileceğiniz, evinizin konforunu artıran modern bir ısı kontrol

Detaylı

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU

KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU KLİMA UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KLAVUZU Ürünümüzü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Lütfen cihazı çalıştırmadan önce bu kullanım klavuzunu dikkatlice okuyunuz. İÇİNDEKİLER Uzaktan kumanda tanıtımı

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU

HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU HIREMCO SD WISE KULLANIM KILAVUZU MERKEZ SERVİS: 0216 435 70 48 www.merihvideo.com.tr DİKKAT EDİNİZ Bu talimatları okuyun ve saklayın.. Cihazı sudan ve ısıdan uzak yerde kullanın. Cihazı sadece kuru bir

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Her zaman yardıma hazırız SRP3011. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin:

Kullanım kılavuzu. Her zaman yardıma hazırız SRP3011. Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: Her zaman yardıma hazırız Ürününüzü kaydettirmek ve destek almak için şu adrese gidin: www.philips.com/support Sorularınız mı var? Philips e Ulaşın SRP3011 Kullanım kılavuzu İçindekiler 1 Evrensel uzaktan

Detaylı

CM727 KULLANIM KILAVUZU

CM727 KULLANIM KILAVUZU CM727 KULLANIM KILAVUZU 1 CM 727 KULLANIM KILAVUZU Tanım CM727, ısıtma sistem verimliliğini kontrol etmek,siz evdeyken ve dışarıdayken konfor sıcaklıklarını sağlamak amacıyla dizayn edilmiş bir programlanabilir

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler

İÇİNDEKİLER. Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler İÇİNDEKİLER Önlemler Önemli Bilgiler Ürün İnceleme LCD ekran Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler- Gelişmiş özellikler 2 3-4 5 5 6 1 Değerli Müşterimiz LUITON LT- 002 ürününü tercih ettiğiniz için

Detaylı

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m

30 m. 30 m. Loop Dedektör Kablosu 1x1,5 mm² 20 m loop kabosunun döşendikten sonra kalan kısmı Senkronizasyon Kablosu 3x 0,5 mm² 20 m M-BAR ve L - BAR HIZLI KULLANIM KILAVUZU Mekanik Montaj Mekanik Montakı yaparken Kullanma kılavuzundaki son sayfalardaki resimlere bakarak kurulumu yapabilirsiniz. YAY AYARI Yay ayarı yapabilmek için aşağıdaki

Detaylı

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167

Mini CRD MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU. Program Saatli Dijital Oda Termostatı. Ürün Kodu : 3.020167 Mini CRD Program Saatli Dijital Oda Termostatı MONTAJ & KULLANIM KILAVUZU Ürün Kodu : 3.020167 G E N E L Ö Z E L L İ K L E R İki sıcaklık seviyeli oda termostatı, Kalorifer Devresi için haftalık program

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. LC42A15FV İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme 1 Giriş LCD TV ürünümüzü satın aldığınız

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu.

Cihazın Tanıtımı. Kontrol Ünitesi. IP Koruma Sınıfı: IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye kadar su geçirmez. 360 Algılama Ucu. Cihazın Tanıtımı 360 Algılama Ucu Kontrol Ünitesi Açma - Kapama / Hassasiyet (+) Mod / / Hassasiyet (-) LED Aydınlatma Ses Çıkışı LED Pil Yuvası IP Koruma Sınıfı IP67 - Toza karşı korumalı ve 1 metreye

Detaylı

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033

BoomP!ll. Bluetooth Hoparlör. Kullanma Kılavuzu 33033 BoomP!ll Bluetooth Hoparlör Kullanma Kılavuzu 33033 Ednet 33033 Boom P!ll Bluetooth hoparlörü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Cihazı ilk kez kullanmadan önce lütfen aşağıdaki talimatı okuyun. ÖZELLİKLER

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

T I M E R TR Kullanım

T I M E R TR Kullanım TR Kullanım TIMER 1 2 ON/OFF 3 CALC 6 4 TIMER 5 7 2 Çalıştırma ve emniyet kurallarını dikaktlice okuyunuz! Emniyet kuralları Evinizde kullandığınız elektrik değrlerinin cihazın çalışması için gerekli değerleri

Detaylı

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK

ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK ALARM KAPALI SNOOZE ALARM AÇIK KAPALI GENEL ÖZELLİKLER: 1. ERTELEME/IŞIK BUTONU Bu buton ile ortalama 4 sn boyunca ışık özelliğini kullanabilirsiniz. İlgili buton, saatin tepesinde bulunan paneldir. Bu

Detaylı

İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Bataryanın takılması Antenin takılması Cihazın şarj edilmesi Temel işlemler Göstergeler ve anlamları Temizlik ve Bakım Uyarılar

Detaylı

HT 300 ODA TERMOSTATI

HT 300 ODA TERMOSTATI DİJİTAL ODA TERMOSTATI HT 300 ODA TERMOSTATI KULLANIM KILAVUZU GENEL ÖZELLİKLER HT 300 kablolu oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda programlayıp daha konforlu ve ekonomik

Detaylı

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU

ELİTE EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU

MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE KULLANIM KILAVUZU kalite UDEA ELEKTRONİK A.Ş. İçindekiler MPRD-FAZ ALICI ÜNİTE... 2 MPRD-FAZ ALICI ÜNİTENİN GENEL ÖZELLİKLERİ... 2 Kumanda Öğretme İşlemi... 3 Kumanda Silme İşlemi...

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Kablosuz HDMI AV Splitter&Switch. Model No. HDMI5G04 Ver.1.0

KULLANIM KILAVUZU Kablosuz HDMI AV Splitter&Switch. Model No. HDMI5G04 Ver.1.0 KULLANIM KILAVUZU Kablosuz HDMI AV Splitter&Switch Model No. HDMI5G04 Ver.1.0 ürünümüzü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Lütfen bu belgede yazılı olan yönlendirmeleri ve bilgileri dikkatlice okuyunuz

Detaylı

Centronic UnitControl UC52

Centronic UnitControl UC52 Centronic UnitControl UC52 tr Montaj ve İs letme Talimatı Kumanda elemanlı tekli kontrol cihazı As ağıdaki kis ilere yönelik önemli bilgiler: Montaj elemanı / Elektrik teknisyeni / Kullanıcı Lütfen ilgili

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

RTX2-LRN BX UZAKTAN KUMANDA

RTX2-LRN BX UZAKTAN KUMANDA UZAKTAN KUMANDA delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel-Fax:06-348 65 Kod öğrenmeli, Toplam 5 röle çıkışlı olarak kullanılabilen Toggle- Momentary ve Latch şeklinde çalışabilen genel amaçlı rf uzaktan

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

- TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU - TESTO 106 - TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Ürün Açıklaması Alarm, LED Ekran Aç/kapa tuşu, Ölçüm değerleri Alarm değerlerini gösterir, fonksiyonlar ayarlanır Pil bölümü Daldırma probu 1 2. Genel Bilgi

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU

MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU MONOFAZE MİKROİŞLEMCİLİ REDRESÖR KULLANIM KILAVUZU Cihazı Devreye Almadan Önce Kullanım Kılavuzunu Mutlaka Okuyunuz. CİHAZIN İLK KURULUMU Cihazınızı Koyacağınız Yerin Zemini Düz Olmalıdır. Cihazın Çalışacağı

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar

Bataryanın şarj edilmesi: Batarya fabrikadan şarj edilmeden size gelmiştir. O nedenle kullanmadan once şarj etmelisiniz. 2-3 şarj işleminden sonar İÇİNDEKİLER Güvenlik Paket içeriği Bataryanın şarj edilmesi Bataryanın takılması Antenin Takılması Bel Kilisi Mikrofon kulaklık seti takılması Telsiz Şeması Telsiz şeması açıklamaları Temel işlemler Gelişmiş

Detaylı

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ

1.1 KULLANICI YÖNETİMİ X7 KULLANIM KLAVUZU 1.1 KULLANICI YÖNETİMİ 1.2 Yönetici Doğrulama İşlemleri Yönetici Şifresini Doğrulama Önce * tuşuna ardından # tuşuna basılır. 1234 fabrikasyon şifresi girilir. Doğrulama başarılı olacak

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE

LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE 26" LED TELEVİZYON VE MONİTÖR LE66N8HM - LE66N8HA NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38

Kullanım Kılavuzu Termo Higrometre PCE-THB 38 Termo Higrometre PCE-THB 38 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 ÖZELLİKLER... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 FONKSİYONLAR... 4 4 ÖLÇÜM YÖNTEMİ... 4 4.1 Mod Seçimi (fonksiyonlar)... 4 4.2 Birim Ayarı...

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur

Çok Kanallı AV Alıcısı. Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur Çok Kanallı AV Alıcısı STR-DN1020 Buradan başlayın Merhaba, bu belge Hızlı Kurulum Kılavuzunuzdur 1 Hoparlörlerin ayarlanması 2 TV'nizin ve diğer cihazların bağlanması 3 Diğer bağlantılar 4 Hoparlörlerin

Detaylı