Hayrunnisa. Hizmet Eğitim Merkezi. Tek başına bir millet olmak için

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Hayrunnisa. Hizmet Eğitim Merkezi. Tek başına bir millet olmak için"

Transkript

1 Hayrunnisa Hizmet Eğitim Merkezi Tek başına bir millet olmak için

2

3 NEDEN HİZMET EĞİTİM MERKEZİ Hayatlar vardır bize zulmet verir. Hayatlar vardır bize hayat verir. Hayatının her hatırasından hayat aldığımız Bediüzzamanın ilim hayatı, dava hayatı, hizmet hayatı bizi hayatlandırdı. Ahirzamanın çölünde kuruyan vatan millet muhabbetimiz, haya hamiyet duygumuz, O nun getirdiği ab-ı hayatla kalbimizde hayat buldu. O nun cephe-i harpte at sırtında iken i caz-ı Kur anın nüktelerini telifi, bütün hayatı boyunca takip ettiği din ve fen ilimlerinin beraber okutulacağı medresetüzzehrasının takibi, manevi müşahede ile karma eğitimde oynayan elli altmış kızlardan tamamının ahiretini ve dünyasını kaybetmesini görüp hüngür hüngür ağlaması, açık kadınların yüzünden çıkan ahirzaman fitnesinin tesirini bir gün sokağa bakarken hissetmesi ve gençlere çok acıması, çareler düşünmesi ve gençlik rehberini telif ile bu yangını söndürmeye koşması; bizi Risale-i Nuru müfredat edinen böyle bir müessesenin tesisine kamçılamıştır. Her odasında millete menfaat verecek aletleri bulunduran bir saray yapılsa, fakat o sarayı ve aletleri muhafaza eden bir dam ve çatı yapılmasa bütün o çalışmalar beyhude gider. İşte millete menfaat verecek fen ilimlerinin yanında onu muhafaza edip millete döndüren din ilimleri olmazsa o fen ilimleri o şahsın şahsi hayatına döner. Belki millete zararlı bir hale gelir. Çünkü kalb-i insaniden hürmet ve merhamet çıksa akıl ve zekavet o insanları gayet gaddar canavarlar hükmüne getirir. Daha siyasetle idare edilmez. İşte kalb-i insaniye hürmeti ve merhameti telkin eden din ilimleridir.

4 Bir zamanlar Kur an ve Kur an ilimlerini, bırakın mekteplerde okutulmasını hususi hanelerde dahi talimini men ediyorlardı. Değil okullarda hususi hanemizde dahi okumaya hasret duyuyorduk. Ve kızlarımızı erkeklerimizle ihtilata senelerce direndik. Fakat şimdi hayalimizden bile geçirmediğimiz iffete mugayir halleri hayatımıza geçirdik. Mehmed Akif Hani Namahreme ben söyleyemem kızlarımın, Karımın ismini Hem öldürürüm, sorma sakın! Diye tahrir-i nüfus istemeyen er kişiler! Hani, göstermediler eski celadetten eser; Fuhşu i laya koşan bir sürü namerd öteden, Ne selamlık, ne harem dinlemeyip çiğnerken! Hani ey kavm-i esaret-zede muhtariyyet? Korkarım, şimdi nasibin mütemadi haybet! tabirleriyle bu manzarayı dile getiriyordu. Bediüzzaman ise bu manzaraya ağladı, direndi ve dersini verdi. Bizde ondan dersimizi alarak, zaman değişse bile değişmeyen hakikatlarla zamanı değiştirmeye karar verdik. Şimdi devran Kur an lehine döndü. Geri dönüşü olmayan bir bahara girdik. Eskiden hayallerimizi süsleyen eğitim tarzını hayata geçirdik. Din ve fen ilimlerinin beraber talim edildiği, kalb ve ruhumuzu parçalayan, duygularımızı hercümerc eden, karma eğitimden uzak kalbin ve ruhun inkişafına müsait muhafazakar eğitim ortamları tesis ettik. Ve senelerin biriktirdiği heyecan ile gayet susamış birisinin ab-ı hayatı bulması gibi gelin gelin gelin diye bağırmaya başladık. Fakat ümmet yara almıştı. Bırakın koşmayı yürümeye bile mecali yoktu. Şimdi iş iki kat daha zorlaştı. Hem ümmetin yaralarını sarıp tutup kaldıracaksın. Hem de omuzundaki yükü ve istikbalin teminatı olan elindeki çocuğunu tutup kurtaracaksın. Onun için bu manzara ehl-i hamiyeti harekete geçirip iki kat mesaiye sevketmiştir.

5 Teveccüh-ü umuminin tesiri inkar edilmez diyor üstad. Herkesin yöneldiği bir yolun tersine gitmek umumun tarz-ı telakkisine ve tarz-ı hayatına muhalif bir hayat yaşamak elbette zordur. Muhitin insan üzerindeki bu tesirinin sebebiyledir ki zaman-ı cahiliyette anne babalar kız babası olmaktan hicab edip diri diri çocuklarını toprağa gömüp cennete gönderiyorlardı. Zamanımızda ise karma eğitime umum insanların teveccüh etmesi muhafazakar ailelere de tesir etmiştir ki kızlarını diri diri ateşe gömerek ahiretlerini tehlikeye atıyorlar. Asr-ı saadette sahabeler toplumunun tarz-ı telakkisine imanlarıyla karşı koyarak kızlarının elli altmış senelik dünya hayatlarını kurtardıkları gibi bu asr-ı felakette ise Risale-i nur un verdiği tahkiki iman ile toplumun yanlış olan tarz-ı telakkisine ve tarz-ı hayatına muhalif hareket ederek çocuklarımızın ve kendimizin ebedi hayatını kurtarmak lazım ve elzemdir. İşte hizmet eğitim merkezi toplumun teveccüh ettiği tek dünyalı eğitim sistemine çift kanatlı bir alternatif ve çıkış yoludur. Efendimiz (asm) Deccalın yalancı cennet ve cehennemi vardır. Deccal alim olacak. İlim ile dalalete düşer. Yani maarifi ( milli eğitimi ) elde ederek deccaliyetini yayar. Buyuruyor. Hergün Peygamberimizin (asm) bu haberlerinin tecellisini günümüzün eğitiminin üzerinde görerek dilimize şu cümleler geliyor. Ya hamiyetsiz olaydım. Ya eğitim elimde olsaydı.

6 Tek başına bir millet olmak için Hayrunnisa Hizmet Eğitim Merkezi Hayrunnisa Hizmet Eğitim Merkezi Suffa Vakfının eğitim hizmetlerini yürüten Külliye Bilim Kültür Derneğinin hanım hizmetlerini yürüten birimidir. HAYRUNNİSA ÜÇ BÖLÜMDEN OLUŞMAKTADIR Hafızlık bölümü Lise bölümü İlahiyat bölümü

7 KUR'AN KURSU VE HAFIZLIK BİRİMİ

8 KUR'AN KURSU VE HAFIZLIK BİRİMİ İlköğretimi bitiren öğrencilerimize, Kur'an-ı Kerimi düzgün okuma ve hafızlık eğitimi veriyoruz. Bu birimde Öğrencilerimizin Kur'an-ı Kerim ve hafızlık eğitimlerini tamamlamış olmaları hedeflenmektedir. HAFIZLIK EĞİTİMİNİN YANINDA TEMEL İSLAMİ VE İTİKADİ EĞİTİMLER DE VERİLECEKTİR. Ayrıca okul dersleri de uzman öğretmenler tarafından takviye edilecektir. Bu bölümde verilecek dersler: Kur'an-ı Kerim Tilaveti Hafızlık Eğitimi Temel İslâmî İlimler Akaid

9 DİN İLİMLERİ VE AÇIKÖĞRETİM LİSE BİRİMİ

10 DİN İLİMLERİ VE AÇIKÖĞRETİM LİSE BİRİMİ Ortaöğretimi bitiren öğrencilerimize, lise derslerinin öğretimi örgün verilerek liseyi açık öğretim olarak üç yılda okutuyoruz. Öğrencilerimizin açık lise formatında eğitimlerini tamamlamaları esas alınırken, Anadolu Lisesi ve Fen Liseleri seviyesinde, sahasında mütehassıs bir eğitim kadrosu istihdam edilerek kaliteli bir eğitim verilmektedir. Fen derslerinin yanında din dersleri de verilerek, öğrencilerin faziletli ve kemalatlı kişilik kazanmaları hedeflenmektedir.

11 KALBİN ZİYASI OLAN DİN DERSLERİ Kur an-ı Kerim Metin tahlilleri Adab-ı muaşeret Rehberlik ve pedagoji Fıkıh Siyer AKLIN NURU OLAN FEN DERSLERİ Matematik Fizik Kimya İngilizce Edebiyat, Dil anlatım Coğrafya Tarih "Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecellî eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakit, birincisinde taassup, ikincisinde hile, şüphe tevellüd eder."

12 METİN TAHLİLLERİ METİN TAHLİLLERİ İmanın altı esasının isbatı, İslamın beş şartının hikmetleri, Takvanın ehemmiyetini ve sefahetin çirkin yüzünü gösteren gençlik dersleri, İbadetin ne büyük bir ticaret ve saadet olduğunu gösteren konular Risale-i nurdan tertip edilerek metin tahlilleri olarak ders verilmektedir.

13 EĞİTİM GÜNLÜK 7 SAAT FEN VE DİN DERSLERİ VE 2 SAAT ETÜT VE 1 SAAT OKUMA YAPILMAKTADIR. LİSE 1 VE 2 LERDE AYDA BİR LİSE 3 LERDE 15 GÜNDE BİR LİSE 4 LERDE HAFTADA BİR YGS FORMATINDA DENEME SINAVI YAPILMAKTADIR. BÜTÜN ÖĞRENCİLERE DİN DERSLERİNİN KİTAPLARI BİR SET KONU ANLATIMLI KİTAP, 2 SET SORU BANKASI VE AYRICA YAPRAK TESTLER VERİLMEKTEDİR. ÖĞRENCİLER ÇÖZEMEDİKLERİ SORULARI ÖĞRETMENLERİMİZE BİREBİR SORABİLMEKTEDİRLER. ETÜT SAATLERİNDE KONU TEKRARI YAPILMAKTA VE DERSLERLE İLGİLİ YAPRAK TESTLER ÇÖZÜLMEKTE VE OKUMA YAPILMAKTADIR.

14 NEDEN HAYRUNNİSA 1- AHLAKİ TAHRİPTEN UZAK OLMASI Günümüz liselerinin zahiri şaşaasına, batıni eğitimi arkadaşlık yapamıyor. Yalnız aklın, maddenin ve dünyanın terakkisini hedefliyor. Dinin, kalbin, mananın ve ahlakın gelişimini öldürüyor. Aile ahlakı ve eğitimi üzere gönderdiğimiz öğrenciler, batı ahlaksızlığı ve eğitimsizliği ile eksiye düşerek geri dönüyor. Onun için bu tarz eğitim üzere yetişen gençler, beşerin içtimai istirahatını temin edemeyip bilakis tamamen selbetmiştir. İstanbulun bir ilçesinde okullarda yapılan araştırmaya göre sigara kullanım oranı yüzde 87, alkol yüzde 72, uyuşturucu hap yüzde 28, esrar kullanım oranı yüzde 32 çıktı. Türk Eğitim-Sen'in Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinde yaptığı ankette, öğrenciler arasındaki taciz oranının yüzde 92'lere çıktığını ortaya koydu. İşte ahlaktaki bu müthiş anarşiliğe karşı HEM, muhafazakar ortamlar tesis ederek açıköğretim lisesi programını örgün eğitim ile hayata geçirdi. AHLAKİ EĞİTİM VE TAKİBİ Def-i mefasid evladır hükmünce gazete, mecmua, tv, İnternet gibi istikametli kullanılmazsa ifsadat yapan ve müştehiyata kapısı açık olan aletlerden uzak tutularak fazilette ve kamalata gitmeye güzel bir zemin ihzar edilmektedir. Bataklığı kurutmadan sağlam bir bina yapılmaz. Önce tahribatı önlemek sonra tamirata gitmek gerekir. Onun için cennet misal bir mevki konumuna getirilen muhafazakar bu ortamlarda talebenin zihnini safi bıraktırıp Kur an-ı hakimin feyzinin gelmesine güzel bir zemin hazırlanmıştır.

15 2 - DİN VE FEN İLİMLERİNİN BERABER OKUTULMASI Bu Açık Lisemiz fen derslerini tamamen, mükemmel bir tarzda vermenin yanında, din ilimlerinide vererek akıl ile kalbi beraber çalıştıran bir eğitim müessesesidir. Zira bunlar ayrı ayrı oldukları vakit yalnız din ilimlerini okuyan mutaassıp birer hoca, yalnız fen ilimleri ile iştigal eden maneviyattan yoksun, maddeperest birileri olabiliyor. 3 LİSEYİ DAHA KISA ZAMANDA BİRTİRMESİ Örgün eğitimde dört senede bitirilen lise, açık öğretimde üç sene gibi bir zamanda bitirilmektedir. Bir yılda iki üç defa sınava girerek üç yılda lise kredilerini tamamlayan öğrenciler dördüncü yılda üniversite hazırlık, YGS ve LYS derslerine çalışmaktadırlar. 4 KARMA EĞİTİMDEN UZAK OLMASIDIR. Zira hararet-i gariziyenin galeyanlı hengamında erkekleri kızlara karıştırmak, onların mahiyetinde bulunan menfi duyguların inkişafına sebebiyet veriyor. Ve o kalplerden bir kısmının öldüklerini üstad söylüyor. Öyle ki altmış sene önce elli altmış kızdan kurtulan olmadığını keşfen haber veriyor. Bu Açık Lisemiz fen derslerini tamamen, mükemmel bir tarzda vermenin yanında, ahlakı fena halde sarsan ve sukut-u ruha sebebiyet veren karma eğitimden uzak,insaniyeti yücelten, kişilerin değerini milleti kadar büyüten, akıl ile kalbi beraber çalıştıran bir eğitim müessesesidir.

16 1936 DA KARMA LİSEYE GİDEN KIZLARDAN AHİRETİNİ KURTARAN OLAMAMIŞ Gençlik Rehberi'nde izahı bulunan ibretli bir hâdisenin hülâsası şudur: Bir zaman, Eskişehir hapishanesinin penceresinde bir cumhuriyet bayramında oturmuştum. Karşısındaki lise mektebinin büyük kızları, onun avlusunda gülerek raks ediyorlardı. Birden manevî bir sinema ile elli sene sonraki vaziyetleri bana göründü. Ve gördüm ki: O elli-altmış kızlardan ve talebelerden kırk-ellisi kabirde toprak oluyorlar, azab çekiyorlar. Ve on tanesi, yetmiş-seksen yaşında çirkinleşmiş, gençliğinde iffetini muhafaza etmediğinden sevmek beklediği nazarlardan nefret görüyorlar.. kat'î müşahede ettim. Onların o acınacak hallerine ağladım. Hapishanedeki bir kısım arkadaşlar ağladığımı işittiler. Geldiler, sordular. Ben dedim: Şimdi beni kendi halime bırakınız, gidiniz. Evet gördüğüm hakikattir, hayal değil. Nasıl ki bu yaz ve güzün âhiri kıştır. Öyle de, gençlik yazı ve ihtiyarlık güzünün arkası kabir ve berzah kışıdır. Geçmiş zamanın elli sene evvelki hâdisatı sinema ile hal-i hazırda gösterildiği gibi, gelecek zamanın elli sene sonraki istikbal hâdisatını gösteren bir sinema bulunsa, ehl-i dalalet ve sefahetin elli-altmış sene sonraki vaziyetleri onlara gösterilse idi, şimdiki güldüklerine ve gayr-ı meşru' keyiflerine nefretler ve teellümlerle ağlayacaklardı. Şualar ( )

17 İSLAMİ İLİMLER VE AÇIKÖĞRETİM İLAHİYAT BİRİMİ

18 İSLAMİ İLİMLER VE AÇIKÖĞRETİM İLAHİYAT BİRİMİ Lise mezunlarına ve hafızlara ilahiyat ve islami derslerin öğretimini örgün vererek üniversiteyi açıktan okutuyoruz Öğrencilerimiz açık İlâhiyat eğitimini bitirmelerinin yanında, İslâmî İlimlere ileri seviyede muhatap olabilecek sistemde yüksek kaliteli eğitime tabi tutulmaktadır. İLAHİYAT DERSLERİNİ ÖRGÜN EĞİTİM VEREREK, ÜNİVERSİTEYİ AÇIKTAN OKUTUYOR. ARAPÇA VE TEFSİR DERSLERİ KEYFİYETLİ BİR ŞEKİLDE VERİLMEKTEDİR. İMANIN ALTI ESASI VE ALLAHIN SIFATLARI, RİSALE-İ NURDAN İSBATLI BİR ŞEKİLDE AKAİD DERSİNDE OKUTULMAKTADIR. İBADET VE TAKVA DERSLERİNDE İSLAMIN EMİR VE NEHİYLERİNİN HİKMETİ RİSLE-İ NURDAN İSBAT EDİLMEKTEDİR. TALEBELER ALDIKLARI İLMİ KALDIKLARI MEDRESELERDE, HİZMETLERLE İŞTİGAL EDEREK PRATİĞE DÖKÜYORLAR. KARMA EĞİTİMDEN VE GÜNAHLARDAN UZAK, MUHAFAZAKAR ORTAMLARDA EĞİTİM ALINMAKTADIR. SUFFA VAKFI MEZUNİYETTEN SONRA KENDİ BÜNYESİNDE İSTİHDAM İMKANI SAĞLIYOR. Ayrıntılı bilgi için sitesini ziyaret ediniz. Kayıt ve bilgi almak için nolu telefonları arıyabilirsiniz. Kayıtlarımız 1 Ekime kadar devam etmektedir.

19 DERS MÜFREDATI Seriüs seyr olan (ilerlemesi, intikali ve kavraması hızlı olan) bu zamanın evlatlarının fıtratı nazara alınarak kısa, öz ve selametli bir müfredat tertip edilmiştir. Talebenin himmetini ve gayretini dağıtan gereksiz malumatlardan uzak olarak kışırsız bir lüb (iç, öz) verilmektedir. Muhatabı mazinin derelerine çekmeden zamanın ihtiyaçlarına cevap veren bir müfredat ile hakikatın derinliklerine dalıp elmaslar çıkaran muhakkik elemanlar yetiştirmek hedeflenmiştir. DERS MÜFREDATI Kur an-ı kerim Arapça Hadis Tefsir Fıkıh Siyer Adab-ı muaşeret Akaid (İmanın şartları) İbadet (İslamın şartları) Rehberlik ve pedagoji Mesleki Uygulama ve Hitabet Beceri

20 KUR AN-I KERİM İslam dininin asıl kaynağı olan yüce kitabımız Kur an-ı Kerim i talim ve tecvit bilgileriyle güzel ve düzgün okumak hedeflenmektedir. HADİS Hadis usulü ve hadis tarihi ve Risale-i Nurda geçen hadislerin açıklanması okutulmaktadır. TEFSİR Tefsir usulü kaidelerini öğretmek. Önemine binaen belli başlı surelerin karşılaştırmalı tefsirlerini öğretmek BECERİ Öğrenciler beceri derslerinde ütü dikiş nakış yemek pasta börek vs gibi hanımların letafetini artıran nazik vazifelerle iştigal ediyorlar.

21 RİSALE-İ NUR Kur'anın bir mucize-i maneviyesi olan ve bu zamanın yaralarına tam bir deva olan RİSALE-İ NUR; AKAİD, İBADET, HİZMET REHBERİ, MESLEKİ UYGULAMA, HİTABET VE DİN TILSIMLARI gibi derslerde okutulmaktadır. AKAİD İmanın altı esasının ve Allaha iman rüknünde dahil olan Allahın zati ve sübuti sıfatlarının isbatı Risale-i nurdan derlenip toplanarak AKAİD dersi olarak okutulmaktadır. Bu metinler bilgisayar ortamında tanzim ve tasnif edilerek, akıllı tahta vasıtasıyla cümleler ve kelimeler edebiyat kaidelerine göre çözümlenir ve yorumlanır.

22 İBADET VE TAKVA Allahın emirleri olarak İslamın beş şartının hikmetleri ve nehiyleri olarak büyük günahların tahribatı Risale-i nurdan derlenip toplanarak İBADET VE TAKVA dersi olarak okutulmaktadır. Bu metinler bilgisayar ortamında tanzim ve tasnif edilerek, akıllı tahta vasıtasıyla cümleler ve kelimeler edebiyat kaidelerine göre çözümlenir ve yorumlanır. HİZMET REHBERİ Hizmette yön gösterici düsturlar Risale-i nurdan derlenip toplanarak okutulmaktadır. MESLEKİ UYGULAMA VE HİTABET Öğrenciler; ders yapma, Risale-i nurdan toplama yapma, güzel okuma ve hitabet gibi almış oldukları derslerin uygulamasını yaparlar. DİN TILSIMLARI İ caz-ı Kur an, Muhakemat, Lemat, Asar-ı bediyye, Akrebiyet, Levh-i mahfuz, Miraç, Kader, Melaike ve Ruhaniyat, Ene ve Zerre gibi birçok din tılsımları ihtisas ehli tarafından ders verilmektedir.

23 EĞİTİM BİNASI Bir milletin gençliği ne zaman Kur'an ve ondan lemaan eden ilimlerle techiz ve tahkim edilmiş ise, o vakit o millet terakki ve teâli etmeğe başlamıştır. Zübeyir Gündüzalp

24 Eğitim döneminde bazı hafta sonları, şubat ara tatilinde bir hafta ve yaz döneminde bir ay çeşitli illere ve sosyal tesislere okuma programları düzenlenmektedir. EĞİTİM BİNASI

25 Allah'ın yüksek tutulmasına ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde, insanlar sabah akşam O'nu tesbih ederler. Nur suresi 36 MESCİD

26 OKUMA SALONU Ve bütün ulûm-u hakikiyenin esası ve madeni ve nuru ve ruhu; marifetullahtır ve onun üss-ül esası da iman-ı billahtır. Bediüzzaman

27 OKUMA SALONU EV HANIMLARINA KUR AN I KERİM VE SOHBET PROGRAMLARI YAPILMAKTADIR Çocuklu Anneler çocuklarını Ana Okulumuza bırakarak KUR AN I KERİM VE SOHBET programlarına katılabilmektedirler.

28 MİSAFİR ODASI

29 KİTAPLIK VE OKUMA ODASI Mahiyet ve istidad itibariyle herşey ilme bağlıdır.

30 MÜDÜR ODASI

31 SINIFLAR Bütün ders ve konferanslar, öğrencilerin notları ve devamsızlıkları, ve birçok faaliyet ve çalışmalar internet sitesinden takip edilebilinir.

32 YATAKHANE ÜÇER KİŞİLİK ODALAR

33

34 Onlar gayba inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine verdiğimiz rızıktan yerli yerine sarf ederler Bakara 3 YEMEKHANE

35 Binamızın genel bakımları belediyemiz tarafından belirli aralıklarla yapılmaktadır. MUTFAK

36 SOSYAL FAALİYETLER SPOR SALONU Mefahir-i milliyesini talim ve telkin eden geziler düzenlenir. Zihni zinde tutan spor faaliyetleri yapılır Piknik organizeleri yapılır

37 Çocuklarımızın güvenliği için müstakil giriş ve çıkışı olan danışma ve güvenlik odasında geceleri erkek güvenlikçi kalmaktadır. DANIŞMA

38 Çocuklu Anneler çocuklarını Ana Okulumuza bırakarak KUR AN I KERİM VE SOHBET programlarına katılabilmektedirler. ANA OKULU

39 03-06 yaş arası çocuklara dini Anaokulu eğitimi verilmektedir. ANAOKULU

40 YAZ KURSU YAZ TATİLİNDE Ortaöğretim Ve Lise Öğrencilerine Yatılı Ve Gündüzcü Olarak Yaz Kursu Yapılmaktadır VERİLECEK DERSLER Kur an-ı Kerim İlmihal İtikad İbadet Ahlak Evren Mahallesi İstiklal Caddesi 1460 Sokak No 12 Güneşli / İstanbul Telefon:

41 Hayrunnisa HEM ÖĞRETİM VERİR HEM EĞİTİM VERİR HEM AKLI DOYURUR HEM KALBİ DOYURUR ADRES Evren Mahallesi İstiklal Caddesi 1460 Sokak No 12 Güneşli / İstanbul Telefon:

HAYRUNNİSA NUR MEKTEBİ

HAYRUNNİSA NUR MEKTEBİ 1 HAYRUNNİSA NUR MEKTEBİ NEDİR? Orta öğrenimini bitiren öğrencilerimize lise açıktan okutturularak 3 sene süren bir eğitim süreci içeresinde Kuran ve iman hizmetinde istihdam etmek ve iyi bir aile muallimi

Detaylı

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ

SUAT YILMAZ OKUL MÜDÜRÜ Okulumuz 2012-2013 yılında Kevenli İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime başlamış ancak 2014 yılında yapılan teklifle Said Nursi Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak isim değişikliği yapılmıştır.okulumuz

Detaylı

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek 2014 ADANA İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek amacıyla dini eğitim veren hem mesleğe, hem

Detaylı

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek

İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek İmam - hatip liseleri, imamlık, hatiplik ve Kur'an kursu öğreticiliği gibi dini hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek amacıyla dini eğitim veren hem mesleğe, hem de yüksek öğrenime

Detaylı

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Neden M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça, İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı olan, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan Türkiye nin en seçkin

Detaylı

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler

İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Dersleri Ortak Zorunlu ve Seçmeli Dersler İmam Hatip Liselerinde ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde 9. 10. 11. ve 12. sınıflarda okutulacak ortak ve seçmeli ders listesi. İMAM HATİP LİSELERİNDE

Detaylı

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu

Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Sosyal Tesisi 2015-2016 Yılı Faaliyet Raporu 2 İÇİNDEKİLER Giriş 1-5 Sosyal Alanlar 6-16 Fakülte Dağılımları ve Tesis Çalışanları 17 Manevi Faaliyetler 18-49 Sosyal

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ İMAM HATİP LİSELERİ VE ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ 2014-2015 YILINDA 11. SINIFLARDA UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ ORTAK DERSLER İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 11. SINIF DİL VE

Detaylı

BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ

BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ 2. ULUSLARARASI BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ SEMPOZYUMU İslâm Düşüncesinin 20. Asırda Yeniden Yapılanması ve Bediüzzaman Said Nursî 27-29 Eylül, 1992, İstanbul BEDİÜZZAMAN IN TABİATÇILARA KARŞI MÜDAFAA STRATEJİSİ

Detaylı

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Batıkent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman açılmıştır? Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 5 şubede toplam 170 kız öğrenci ile eğitim/öğretim hayatına

Detaylı

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ

2015 2016 İLKOKUL FİYAT LİSTESİ İLKOKUL FİYAT LİSTESİ 2. SINIF TÜRKÇE ATK KİTAP 272 9786053720799 21,00 2. SINIF MATEMATİK ATK KİTAP 240 9786053721987 19,00 2. SINIF HAYAT BİLGİSİ ATK KİTAP 248 9786053720805 19,50 2. SINIF İNGİLİZCE

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI Z/S K/ Z/S K/ EK-1 T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ İSLAMİ İLİMLER BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM PROGRAMI ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI PROGRAMI Hazırlık 1. Yarıyıl İİH001 Arapça Dilbilgisi

Detaylı

SORULARLA PROJE OKULU

SORULARLA PROJE OKULU SORULARLA PROJE OKULU 1.Proje Okulu Nedir? Milli Eğitim Bakanlığının ulusal eğitim politikaları kapsamında, eğitim ve öğretimin kalitesini arttırmak adına başlatılan, özellikleri kendi yönetmeliği ile

Detaylı

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr

YGS-LYS de. 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi. www.cinarkoleji.com.tr YGS-LYS de 20 Yıllık ÇINAR Tecrübesi www.cinarkoleji.com.tr Çınar Koleji nde güne her sabah mutlulukla başlarsınız. 20 yıllık eğitim tecrübesiyle geliştirilen Sınavlara Hazırlık Sistemi ile sınav endişesi

Detaylı

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ?

NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NEDEN ÖZLÜCE NURETTİN TOPÇU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ? 4. ve 8.sınıfı başarıyla bitiren sevgili öğrenciler ve saygıdeğer veliler, eğitim-öğretim yılı sona

Detaylı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı

9. SINIF. final 9. Sınıf Aylık Dergi Seti FİNAL EĞİTİM KURUMLARINDA ÖĞRENCİLERE VERİLECEK KAYNAKLAR. TOPLAM - 110t. Kurumun KDV li Alış Fiyatı 9. Sınıf Aylık 9. SINIF 9. Sınıf Aylık Türk Dili ve Edebiyatı Bilgi Bankası Fen Bilimleri Bilgi Bankası TOPLAM - 110t Sipariş Verilecek Yayıncılık 10. Sınıf Aylık 10. SINIF 10. Sınıf Aylık Türk Dili ve

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILA101 Kur'an Okuma ve Tecvid-I 2 0 2 2 ILA102 Kur'an Okuma ve Tecvid-II 2 0 2 2 ILA103 Arap Dili

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ KASIM EKİM 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSU KAZANIMLARI VE TESTLERİ Ay Hafta Ders Saati Konu Adı Kazanımlar Test No Test Adı Allah

Detaylı

TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER

TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER TÜM SİTEDEKİ KONU BAŞLIKLARI VE MAKALELER - Allah'a İman ( 22 Öğeler ) - Allah'a Verilen Dilekçe ( 1 Makale ) - Oruç ve Ramazan ( 7 Öğeler ) - Sorular ve Cevaplar ( 1 Makale ) - Hz.Muhammed ( 13 Öğeler

Detaylı

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMLI ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMLI ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMLI ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ Ankara 2016 A. GİRİŞ Anadolu İmam Hatip Liselerinde eğitim gören ve üniversitelerde farklı akademik alanları tercih edecek olan ya da dil eğitimi,

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 6 SAYI : 18 76 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı TARİH : 27.01.2014 KONU: Genel Lise, Anadolu Lisesi, Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

İLAM AKADEMİ NİÇİN İLAM AKADEMİ?

İLAM AKADEMİ NİÇİN İLAM AKADEMİ? İLAM AKADEMİ İLAM Akademi programı 2005 yılından itibaren Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde Arapça, İslami İlimler, İmamet ve Hitabet Seminerleri vermektedir. Lisans dönemi öğrencilerine yönelik İslami

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR. İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR. İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TEBLİĞLER DERGİSİ DESTEK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE AYDA BİR ÇIKARILIR İlk Çıkış Tarihi: 09/01/1939 CİLT: 80 SAYI: 2712-2723 2017 YILI 80. CİLDİN FİHRİSTİ Konusu Çıkış Yeri

Detaylı

AYRILMAMAK ÜZERE İNKIYAD ETMEK.

AYRILMAMAK ÜZERE İNKIYAD ETMEK. VE İMTİSALİN HÜLASASI BASİRET TESLİM OLUP İTAAT ETMEK. ANLAYIŞ İMTİSAL: AYRILMAMAK ÜZERE İNKIYAD ETMEK. UYMAK. MUVAFAKAT VE MUTABAKAT ETME.KENDİ KANUNİYETİNİ ORTADAN KALDIRARAK ONUN SURETİNE GİRMEK.YANİ:

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ İLAHİYAT LİSANS MÜFREDAT PROGRAMI 1. SINIF 1. YARIYIL İLH101 KURAN OKUMA VE TECVİD I 4 0 4 4 İLH103 ARAP DİLİ VE BELAGATI I 4 0 4 4 İLH105 AKAİD ESASLARI 2 0 2 2

Detaylı

AKADEMİK YILI

AKADEMİK YILI Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2017-2018 AKADEMİK YILI Hazırlık Sınıfı 1. Dönem Adı Z / S Teo. Uyg Toplam Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça Dilbilgisi (Sarf) I) Z 4 0 4 4 4 Arapça Zorunlu Hazırlık (Arapça

Detaylı

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ/ PROGRAMI UYGULAYAN ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ

FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ/ PROGRAMI UYGULAYAN ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ Din Öğretimi Genel Müdürlüğü FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ/ PROGRAMI UYGULAYAN ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİ -VİZYON BELGESİ- Ankara Eylül 2016 1 A. FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ VEYA PROGRAMI UYGULAYAN

Detaylı

BEDÎÜZZAMAN HAZRETLERİNİN İSİM VE ÜNVANLARI

BEDÎÜZZAMAN HAZRETLERİNİN İSİM VE ÜNVANLARI BEDÎÜZZAMAN HAZRETLERİNİN İSİM VE ÜNVANLARI 1-Bedîüzzaman 2-Allâme-i Asır 3-Allâme-i Zîfünun 4-Nüsha-i Nâdire-i Zaman 5-Allâme-i Bedîüzzaman 6-Define-i Ulûm 7-Define-i Fünun 8-Bedîülbeyan 9-Lisan-ül Hak

Detaylı

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin

Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin Değerli İlim Talibi, Kadın erkek her Müslüman ın hayatını İslamin kuralları çerçevesinde idame ettirerek ebedi saadete yelken açması, İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak konularında yeterli bilgiye sahip

Detaylı

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi

ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi ilam AKADEMi Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı İlmi Araştırmalar Merkezi İlimden İrfana... 0216 428 39 60 www.ilam.org.tr İLAM AKADEMİ Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde açık öğretim ilahiyat destek seminerleri

Detaylı

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKULA DÖNÜŞÜM PROGRAMI VE YIL SONU YGS KURS PROGRAMI BİLGİLENDİRME SUNUMU FEN BİLİMLERİ EĞİTİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 FEN BİLİMLERİ LİSESİ GENEL AÇIKLAMALAR Fen Bilimleri Lisesi ni farklı kılan, Fen

Detaylı

ilim akademisi

ilim akademisi ilim akademisi www.hikmetvakfi.com MİNHÂC İLİM AKADEMİSİ Minhâc İlim Akademisi, Hikmet Eğitim ve Kültür Vakfı nın eğitim projelerinden biridir. Bu program, farklı fakülte ve bölümlerde lisans ve lisansüstü

Detaylı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı

Dersin Optik Kodu. Ders Dur. (Z/S) Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Dersin Optik Kodu. Kredi AKTS. Ulus. Kredi. Ders Dur. (Z/S) Dersin Adı AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL Ders Adı

Detaylı

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA

T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI. ŞANLIURFA T.C KARAKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI ŞANLIURFA 2015 2016 www.sfl.meb.k12.tr I.BÖLÜM a)okulun ADI : ŞANLIURFA FEN LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ b)adresi : ATATÜRK ORMANI YOLU KARAKÖPRÜ/ŞANLIURFA

Detaylı

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları)

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 Şubat 2015 SUNUŞ 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu nun 28. maddesi ile ortaöğretim

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı A ^ T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı Sayı : 79031618-121.02-E. 18269567 Konu : Kurul Kararı 01.11.2017 GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: a) Hayat Boyu Öğrenm e Genel M üdürlüğünün

Detaylı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı

Biyoloji, İleri Biyoloji derslerinde; Talim ve Terbiye Kurulunun tarih ve 12 sayılı MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM OKUL VE KURUMLARINDA 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 10 UNCU SINIFLARDAN BAŞLAYARAK UYGULANACAK HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİNE AİT AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

Sistematik Çalışan Kazanır Yayın Kataloğu. Yayınları.

Sistematik Çalışan Kazanır Yayın Kataloğu. Yayınları. Sistematik Çalışan Kazanır 2016-2017 Yayın Kataloğu Yayınları 2016-2017 yayın kataloğu ONLINE SATIŞ 2 sistematik çalışan kazanır Değerli Kurucu ve Öğretmenler Sistematik yayınları adına 2016-2017 eğitim

Detaylı

2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı?

2009-ÖSSde Değişiklik Yapılacak Mı? 2009-ÖSS"de Değişiklik Yapılacak Mı? YÖK üyeleri, hem 2009 ÖSS ye az bir süre kaldığı hem de adaylar mevcut sisteme göre hazırlandıkları gerekçesiyle, 2009 yılında ÖSS de herhangi bir değişiklik yapılmaması

Detaylı

ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI

ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ORTAK DERS SAATİ TOPLAMI ORTAK DERSLER GENEL LİSE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 10. 11. SINIF SINIF DİL ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 TARİH 2 - - T.C. İNKILÂP TARİHİ ATATÜRKÇÜLÜK

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM FORMASYONLU İLAHİYAT MÜFREDATI (ILY) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL / 2. YARIYIL ILY101 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-I 2 0 2 3 Z ILY102 Kur'ân-ı Kerîm (Tashîh-i Hurûf)-II

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI ORTAK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ (2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren tüm sınıf düzeylerinde uygulanacaktır.) 9. 10. 11. TÜRK DİLİ EDEBİYATI 5

Detaylı

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI

EDİRNE İL MÜFTÜLÜĞÜ 2015 MERKEZ 4. DÖNEM VAAZ (EKİM, KASIM, ARALIK) VE İRŞAT PROGRAMI 5.10.2015 Pazartesi 06.10 2015 Salı Y.ÇİFTÇİ S.AL Y.ÇİFTÇİ 7.10.2015 Çarşamba Y.ÇİFTÇİ 15:00 8.10.2015 Perşembe S.AL S.AL 9.10.2015 Cuma E.ÜZÜM S.AL Y.ÇİFTÇİ 15:00 E.ÜZÜM (Siyer ) Mirac ve Hediyesi Namaz

Detaylı

2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN

2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN 1.Hafta 2016 YILI II. DÖNEM (NİSAN-MAYIS-HAZİRAN ) BAYANLARA YÖNELİK VAAZ İRŞAT PROGRAMI VAİZİN VAAZIN Adı Soyadı Görev Yapacağı Yer Görev Tarihi Günü Vakti Konusu Amine BAYRAM Emir Bayırı Kur'an Kursu

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü)

T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı. (İl Müftülüğü) T.C. BAŞBAKANLIK Diyanet İşleri Başkanlığı Sayı Konu : 28941822-814-E.60422 : Ramazan Ayı Kitap Kampanyası. 21.05.2018 E. ^ Z ı ^.^ ^ A L İ L İ Ğ İ N E (İl Müftülüğü) Başkanlığımız yayınlarını tanıtmak,

Detaylı

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri)

Tefsir, Kıraat (İlahiyat ve İslâmî ilimler fakülteleri) ARAŞTIRMA ALANLARI 1 Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı alanlarına dair araştırmaları kapsar. 1. Kur an tarihi 2. Kıraat 3. Memlükler ve

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU. Dersin Optik. Kredi AKTS. Ulus. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞI 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI DERSLER KATALOĞU ZORUNLU ARAPÇA HAZIRLIK SINIFI HAZIRLIK SINIFI 1. YARIYIL HAZIRLIK SINIFI 2. YARIYIL İLA011

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı. REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) T.C. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İlâhiyat Fakültesi Dekanlığı Sayı : 34394187-399- 24/04/2015 Konu : Lisans Öğretim Programı Değişiklik Önerisi REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı)

Detaylı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

YALOVA ÜNİVERSİTESİ - SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİNAL SINAVI TAKVİMİ TARİH SAAT DERSİN ADI SALON ÖĞRETİM ÜYESİ Mukayeseli Adab ve Erkanı Prof. Dr. Tahir YAREN Kıraat Farklılıklarının Manaya Etkisi Aşere,Takrib,Tayyibe

Detaylı

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya

SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ. açılan kapı SEDA. Bașarıya Bașarıya açılan kapı SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİME DESTEK AKADEMİSİ SEDA SULTANGAZİ BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK AKADEMİSİ BAŞARIYA GİDEN YOL SULTANÇİFTLİĞİ SEDA İ nsanlar bireysel farklılık taşırlar. Bu farklılıkları

Detaylı

KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI

KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM ALANI KUR'AN-I KERİM TECVİDLİ OKUMA KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ

TED KONYA KOLEJİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ TED KONYA KOLEJİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ Yapılacak Çalışmalar Başlangıç-Bitiş Tarihleri 8. ve 12. Sınıf Öğrencilerine Danışman Öğretmen Ataması 02-06 Mayıs 2016 12. Sınıf

Detaylı

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ

İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ İLKOKULLAR, ORTAOKULLAR VE BÜTÜN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça) Katılımcılar

Detaylı

İLİM HALKALARI PROJESİ

İLİM HALKALARI PROJESİ Takdim İşgal devleti İsrail in 2004 yılında, Gazze ve Batı Şeria sınırları ile 1948 topraklarını ayırmak için bir duvar inşa etmiştir. Bu duvarların inşa edilme sebebi İsrail in işgal topraklarında yapacak

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205)

Sabah akşam tevâzu içinde yalvararak, ürpererek ve sesini yükseltmeden Rabbini an. Sakın gâfillerden olma! (A râf sûresi,7/205) Zikir, hatırlayıp yâd etmek demektir. İbâdet olan zikir de Yüce Allah ı çok hatırlamaktan ibârettir. Kul, Rabbini diliyle, kalbiyle ve bedeniyle hatırlar ve zikreder. Diliyle Kur ân-ı Kerim okur, duâ eder,

Detaylı

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri

KİŞİSEL BİLGİLER. İlyas CANİKLİ. Yrd. Doç. Dr. Temel İslam Bilimleri KİŞİSEL BİLGİLER Adı-Soyadı: İlyas CANİKLİ Unvan: Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri ve Yılı: Samsun-Terme/ 1966 Bölüm: Temel İslam Bilimleri Tel: 0530 9576891 E-Posta: icanikli@mynet.com; ilyascanikli@gmail.com

Detaylı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ. HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ÇİN HALK CUMHURİYETİ HAZIRLAYAN: Dr. Recep ALTIN ÇİN HALK CUMHURİYETİ NUFÜSÜ YÜZÖLÇÜMÜ YÖNETİMİ BAŞKENTİ KİŞİBAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRİ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN MİLLİ GELİRDE

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ GÜZ DÖNEMİ SINAV PROGRAMI BİRİNCİ SINIF İN ADI 05 KASIM-13 KASIM 26 ARALIK-06 OCAK 16 OCAK-27 OCAK ILILA505 AKAİD ESASLARI 05.11.2016 08:30:09:30 26.12.2016 08:30:09:30 16.01.2017 08:30:09:30 ILILA503 UZAKTAN EĞİTİM LERİ 07.11.2016

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Detaylı

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YÖNERGESİ AMAÇ Bu yarışmanın amacı: Anadolu Gençlik Derneği, Liseler Komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek, Lise Öğrencilerinin aidiyet

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 10. 11. DİL VE ANLATIM 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 TARİH 2 - - 12. T.C. İNKILAP TARİHİ VE - 2 - ATATÜRKÇÜLÜK COĞRAFYA 2 - - MATEMATİK - - - GEOMETRİ - - -

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı SAYI : 18 TARİH : 28.03.2013 SAYI : 76 132 10 135-138 ÖNCEKİ KARARIN TARİH : 20.07.2010 17.09.2010 08.02.2011 27.08.2012 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı KONU: Millî Eğitim

Detaylı

2016-2017 İSABET YAYINCILIK

2016-2017 İSABET YAYINCILIK 2016-2017 İSABET YAYINCILIK 4. SINIF 9786053614944 İSABET 4.SINIF OKUL SETI 73,10 55,00 7262008000946 İSABET 4.SINIF YAPRAK TEST TÜM DERSLER 21,25 17,00 9786053614906 İSABET 4.SINIF AKILLI DEFTER TÜRKÇE

Detaylı

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM

ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM I. DÖNEM ESOGÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIKLI İLAHİYAT 2010 YILINDAN İTİBAREN UYGULANAN PROGRAM DERSLERİ I.ÖĞRETİM 1 I. DÖNEM 181111005 Türk Dili I Z 2 0 2 0 2 181111006 İngilizce I Z 2 0 2 0 2 181111007 Atatürk

Detaylı

BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU BRİFİNG D O S Y A S I 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : TEFENNİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ B- KURUM

Detaylı

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ ORTAK DERSLER SEÇMELİ DERSLER ANADOLU LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ 12. SINIF DERSLER 9. 10. 11. SINIF SINIF SINIF DİL VE ANLATIM 2 2 2 2 TÜRK EDEBİYATI 3 3 3 3 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 1 1 1 1 TARİH

Detaylı

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA OKUTULACAK DERSLERDE UYGULANACAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI AÇIKLAMALAR Haftalık ders çizelgeleri, 2014 2015 eğitim ve öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının 9-10. sınıflarından başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır. Haftalık ders çizelgelerinde ortak

Detaylı

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI

AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI ALANLAR ve ÖNCELİKLER AYP 2017 ÜÇÜNCÜ DÖNEM ALIMLARI 1- Kur an İlimleri ve Tefsir Kur an ilimleri, Kur an tarihi, tefsir gibi Kur an araştırmalarının farklı na dair araştırmaları 1. Kur an tarihi 2. Kıraat

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ. ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI -08 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTERSĠ ÇĠFT ANADAL PROGRAMINA BAġVURU, KABUL VE KAYIT KOġULLARI - Öğrencinin çift anadal programına baģvurabilmesi için baģvurduğu döneme kadar anadal lisans

Detaylı

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ MESLEK DERSLERİ ORTAK DERSLER MİLLÎ EĞİTİM BAKLANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ DERSLER 9. 10. 11. TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI 5 5 5 5 TARİH 2 2 - - T.C.

Detaylı

Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı

Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı On5yirmi5.com Diyanet'in yaz Kur'an kursları bugün başladı Türkiye ve İstanbul çapında verilecek olan Yaz Kur an Kursu eğitimlerini İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman ile konuştuk Yayın Tarihi : 15

Detaylı

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ

KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ KARLISU SOSYAL BİLİMLER LİSESİ OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ DERS SEÇİMİ İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER! Sevgili öğrenciler, Ders seçimi dilekçesinde yer alan çizelgelerde ortak dersler ve seçmeli

Detaylı

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer

İnönü Üniversitesi Fırat Üniversitesi Siirt Üniversitesi Ardahan Üniversitesi - Milli Eğitim Bakanlığı ‘Değerler Eğitimi’ Milli ve Manevi Değerlerimiz by İngilizce Öğretmeni Sefa Sezer MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEĞERLER EĞİTİMİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ / FIRAT ÜNİVERSİTESİ / ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ / SİİRT ÜNİVERSİTESİ SEFA SEZER / İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ Bir milletin ve topluluğun oluşumunda maddi

Detaylı

İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK. 3.Ders CÜMLE BİLGİSİ (NAHİV) GÖÇEMEN OKUMA ANLAMA (KIRAA) ONUR

İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK. 3.Ders CÜMLE BİLGİSİ (NAHİV) GÖÇEMEN OKUMA ANLAMA (KIRAA) ONUR İLAHİYAT I. ÖĞRETİM A ŞUBESİ 401 NOLU DERSLİK DUYMA VE ANLAMA (İSTİMA) OKUMA ANLAMA (KIRAA) CENGİZ SLÜ ANLATIM (MUHADESE) CENGİZ DUYMA ANLAMA İSTİMA SLÜ ANLATIM (MUHADESE) ARAP DİLİ FONETİĞİ (TASHİH İ

Detaylı

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız

TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED Kayseri Koleji Vakfı Okulları 2015-2016 Öğretim Yılında Uygulanacak Akademik Etüt Programı için tıklayınız TED KAYSERİ KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 9,10,11 ve 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM

Detaylı

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti İnanç odaklı bir firma olarak biz, Hz. Allah ın ve Resulullah Efendimiz in (s.a.v.) misafirlerine hizmet etme şuuruna sahibiz 29 yıllık tecrübemiz ve yüksek ilmi değerlerle

Detaylı

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar

FİZİKİ ŞARTLAR ve OKUL İMKÂNLARI. Laboratuarlar KAL a Bakış OKULUN TARİHÇESİ Okulumuz 1955 yılında Bakanlığımız tarafından ortaya konan Maarif Kolejleri projesi kapsamında açılmıştır. Türkiye nin dünyaya eğitim alanında kendi tavrını koyduğu en önemli

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -Çalışma takviminde yapılacak olan değişiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalışma

Detaylı

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık

Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık Değerli büyüğümüz Merhum Fatma ÖZTÜRK ün ruhunun şad olması duygu ve dileklerimizle Lisans Yayıncılık II Editörler Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz & Doç. Dr. Faruk Sancar İSLÂM İNANÇ ESASLARI Yazarlar Prof.

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00

TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 FASİKÜL) TEST FEN YGS GEOMETRİ KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (4 FASİKÜL) 24,00 19,00 2016-2017 TEST FEN YAYINLARI YGS KONU ANLATIMLI FASİKÜLLER TEST FEN YGS DİL ve ANLATIM KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST FEN YGS TEMEL MATEMATİK KONU ANLATIM FASİKÜLLERİ (6 37,50 30,00 TEST

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ

EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ 2016-2017 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI SINAV TAKVİMİ HAFTA TARİH 12-A 12-B 1 2 3 4 5 6 7 5 Eylül 2016 Pazartesi 6 Eylül 2016 Salı 7 Eylül 2016 Çarşamba 8 Eylül 2016 Perşembe 9 Eylül 2016 Cuma 19 Eylül 2016 Pazartesi

Detaylı

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI)

İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS PROGRAMI (YENİ, 15.08.2013 VE SONRASI) İLAHİYAT LİSANS DERSLERİ I. Yarıyıl 1. SINIF 2. SINIF 3. SINIF 4. SINIF II. III. IV. V. VI. VII. Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Yarıyıl Kur'an

Detaylı

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3

AYRANCI AYSEL YÜCETÜRK ANADOLU LİSESİ KURS PROGRAMI DİL VE ANLATIM 2 3 TÜRK EDEBİYATI 3 3 TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 9.SINIFLAR (En fazla üç ders seçilebilir ) TARİH 2 3 COĞRAFYA 2 3 MATEMATİK 6 5 FİZİK 2 3 KİMYA 2 3 BİYOLOJİ 2 3 ingilizce 6 5 ( istediğiniz kurs öğretmenini adını yazınız) na katılmak isteyen öğrenciler

Detaylı

DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum

DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum DEVAM EDEN ULUSAL ( SODES) PROJELERİ Proje No:1 Proje Tipi: SODES Proje Adı: Gençlik Eğitim ve Etüt Merkezleri Projesi Proje No: 2013-49-128 Kurum Adı: Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortak Kurum Adı: Mehmet

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1. a) Mesleki Eğitim Çalışmaları (Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumları) b) İlçe Zümre Başkanları

Detaylı

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ)

İLAHİYAT FAKÜLTESİ I. VE II. ÖĞRETİM HAZIRLIKSIZ İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMASYON DERSLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) İLAHİYAT FAKÜLTEİ I. VE II. ÖĞRETİM HAIRLIKI İLAHİYAT MÜFREDATI (FORMAYON DERLERİ EKLENEREK GÜNCELLENMİŞ HALİ) 1.YIL / 1. YARIYIL 1.YIL /. YARIYIL DER_KODU DER_ADI (TÜRKÇE) TEO UYG KRD AKT / DER_KODU DER_ADI

Detaylı

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI (2015) GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI GÜMÜŞHANE DEKİ MESLEKİ EĞİTİMİN MEVCUT DURUMU, SORUN ALANLARI VE BU SORUNLARI GİDERMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLEBİLECEK POLİTİKALARA İLİŞKİN BİLGİ NOTU GÜMÜŞHANE DEKİ

Detaylı

HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ

HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ HOŞGELDİNİZ SAYIN VELİLERİMİZ DERS SEÇİMİ Hatice ASAN - Hasan Hüseyin USLU İSTANBUL ÜSKÜDAR LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2012 DERS SEÇİMİ Okulda Haftalık Ders Saat Sayısı 35 tir. Ortak Dersler,öğrencilerin

Detaylı

Risale-i Nuru Samsat-ta Lise öğrencisi iken Teyzem oğlu vasıtasıyla tanıdım.

Risale-i Nuru Samsat-ta Lise öğrencisi iken Teyzem oğlu vasıtasıyla tanıdım. ABUZER KARA 1.Kendinizi tanıtırımsınız. Ben Abuzer Kara 1961 Samsat doğumluyum.ilk ve orta öğrenimimi Samsat ta bitirdim.19 82 yılında evlendim.1983-1984 Yılları arasında askerlik görevimi ifa ettim.1987

Detaylı

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır.

Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. BÜYÜKLERİN HİKMETLİDEN SÖZLERİ Buyruldu ki; Aklın kemali Allah u Teâlâ nın rızasına tabi olmak ve gazabından sakınmakladır. Buyruldu ki; Faziletli kimseler için (hiçbir yer) gurbet sayılmaz. Cahilin ise

Detaylı

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI

BEYOĞLU ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ STRATEJİK PLANI 2012 YILI EYLEM PLANI HEDEFLER 1 Tüm sınıflarda mesleki formasyon kazandırmak. 1. Kur'an-ı Kerimi tecvid kurallarına uygun bir şekilde yüzüne okuyabilmek, İmam- Hatip'lik yapacak düzeyde ayet ve sureleri ezberlemek. 2. Kur'an-ı

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem Ders. Kur'an Okuma ve Tecvid I SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İSLÂMÎ İLİMLER FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMI 1. Yıl / I. Dönem 3801101 3802101 Kur'an Okuma ve Tecvid I 3801111 3802111 Arapça Dil Bilgisi I 2 2 3 3 3801112 3802112 Arapça Okuma-Anlama

Detaylı