T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı (OAİB) SİRKÜLER (G-2008/083)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı (OAİB) SİRKÜLER (G-2008/083)"

Transkript

1 Sayı : B.02.1.DTM / /04/2008 Konu : ÇHC/Urumçi Ticaret Heyeti. SİRKÜLER (G-2008/083) Sayın Üyemiz, Bilindiği üzere, potansiyel pazar niteliğinde ülkelere yönelik ihracatımızda artış sağlanması ve ihraç ürünlerimizin tanıtım amacıyla koordinasyonunda Ticaret Heyeti programları düzenlenmektedir. Bu itibarla, Türkiye ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi / Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Mayıs 2008 tarihleri arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğü ve Genel Sekreterliğimiz organizasyonunda, Devlet Bakanı Sayın Kürşad TÜZMEN başkanlığında, Sincan Uygur Özerk Bölgesi nin başkenti ÇHC/Urumçi ye yönelik olarak bir Ticaret Heyeti Programı düzenlenmesi planlanmaktadır. Şu aşamada sözkonusu ticaret heyeti programının, gıda ürünleri, kereste, mermer, kimyasal ürünler, mobilya, inşaat malzemeleri, demir-çelik, yün, tarım makinaları, hazır giyim, konfeksiyon, tıbbi ekipman, elektrik-elektronik, ham, rafine petrol ürünleri ve deri ürünlerini kapsaması planlamaktadır. Urumçi Çin'in kuzeydoğusunda Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti olan 5 milyon nüfuslu bir şehirdir km²'lik bir alanı kapsamaktadır. Tanrı Dağlarının kuzey bölümünde geniş bir düzlükte yer alan Urumçi şehrinin doğu, batı ve güneyi bu dağlar ile çevrilidir. Çin in batıya açılan en önemli bölgelerindendir. Sincan Uygur Özerk Bölgesi nin stratejik konumu, bölgeyi çevreleyen ülkelerde yaşanan önemli ekonomik gelişmeler, bölgenin Çin Halk Cmhuriyetinin Orta Asya enerji kaynaklarına erişiminde enerji koridoru rolü ÇHC nın Batı Bölgelerinin kalkındırılması Projesi ve Yıllık kalkınma Planı kapsamında son dönemde bölge ekonomik bir atılıma girmiştir. Ülkenin başlıca sanayi sektörleri petrol işleme endüstrisi, tekstil, makine üretimi, demir ve çelik üretimi, inşaat malzemeleri üretimi, enerji üretimi, kimyasal ürünler, elektronik endüstrisi, demirdışı metal ürünler, kömür ve gıda maddeleridir. Ekte bir örneği yeralan, ÇHC/Urumçi Ticaret Heyeti Programı, gerek Urumçi pazarına girmek isteyen gerekse anılan pazardaki paylarını daha da arttırmayı hedefleyen firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

2 ÇHC/Urumçi Ticaret Heyeti Programına katılacak firmaların katılım payı; Euro (tek kişilik odada kişi başı) olup, (1600 Euro luk paket programa uçakla gidiş-dönüş, 5 yıldızlı bir Otel de 3 gece konaklama, vize, alan vergisi, tercümanlık hizmetleri, Urumçi deki havaalanı-otel-havaalanı transferleri ve program çerçevesinde Urumçi içi ve diğer bölgelere yapılacak hava ve karayolu ile ulaşım, katılım kitapçığında yer alma, her türlü tanıtım, ilan, basılı malzemeler ve ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetler dahil, (yurtdışı çıkış harcı ile Ankara ve İstanbul dışından katılacak üyelerimizin iç hat uçuşları ile yurtdışındaki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalar hariçtir)), katılmak isteyen firmaların, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri nin AKBANK GOP Şubesi nde (Şube kodu: 663) bulunan nolu Euro Hesabına, açıklama kısmına ÇHC/Urumçi Ticaret Heyeti Katılım Payı yazdırılarak yatırmaları, dekontla birlikte ekte yer alan kayıt formunu doldurularak, aşağıda iletişim bilgileri yer alan Genel Sekreterliğimize en geç 24 Nisan Perşembe günü mesai saati bitimine kadar (Faks: /oaib-pr@dtm.gov.tr) iletmeleri gerekmektedir. Katılım uçak kapasitesi ile sınırlı olup; öncelik başvuru sırasına göre değerlendirilecektir. Bilgilerine sunulur. Mahmut AKILLI Genel Sekreter

3 URUMÇİ TİCARET HEYETİ ÖN BAŞVURU FORMU MAYIS 2008 (FORMUN DAKTİLO VEYA BİLGİSAYARLA DOLDURULMASI ZORUNLUDUR) Company Name.... Address :..... Telephone :. Fax : :...Web page :... Name(s) of Executive(s) Attending the Trade Delegation :.... CepTel : (Mümkünse Türkiye de ve Urumçi de kullanılan cep telefonu numarası) Job Title / Ünvan (Türkçe ve İngilizce olarak): Year of Foundation Tax Number/Vergi Numarası : :.... :.... Sector/Sektör : (Birden fazla sektör belirtebilirsiniz). Specify Type of your Product: (Türkçe ve İngilizce olarak): Licences or owned Trade Marks: Goods Manufactured and/or exported :... (Türkçe ve İngilizce olarak).... Number of Employees :... Type of Company: Manufacturer-Exporter Manufacturer Exporter Foreign Trade Company Sectoral Foreign Trade Company ****Lütfen formu 24 Nisan 2008 saat 16:00 e kadar doldurup faks ( , veya (oaib-pr@dtm.gov.tr) yoluyla gönderiniz.

4 SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİNİN TİCARİ VE EKONOMİK POTANSİYELİNE İLİŞKİN BİLGİ NOTU Sincan Uygur Özerk Bölgesinin (SUÖB) stratejik coğrafi konumu, bölgeyi çevreleyen ülkelerde yaşanan önemli ekonomik gelişmeler, bölgenin ÇHC nin Orta Asya enerji kaynaklarına erişiminde enerji koridoru rolü, ÇHC nin Batı Bölgelerinin Kalkındırılması Projesi ve Merkezi Hükümetin Yıllık Kalkınma Planı kapsamında bölgeye verdiği önem ile bölgenin sahip olduğu zengin doğal kaynakların değerlendirilmeye başlaması sonucunda, SUÖB, son dönemde önemli bir ekonomik gelişim kaydetmiş bulunmaktadır. 1,6 milyon kilometrekarelik yüzölçümüne ve 20 milyonluk bir nüfusa sahip olan, ekonomisinde geçmiş dönemde tarım ve hayvancılık temel sektör iken, günümüzde sanayi, inşaat ve hizmetler sektörlerinde büyük gelişmeler kaydeden, 2006 yılı itibariyle 45 milyar dolar tutarında bir GSYİH ye ve doların üzerinde kişi başına düşen milli gelire sahip olan SUÖB nin ticaret hacmi, son altı yıllık dönemde 1,7 milyar dolar tutarından yaklaşık 11 milyar dolara yükselmiştir. Bölgenin 3 milyar dolarlık bir ithalat potansiyeline sahip olduğu ve ithalatının ağırlıklı olarak yün, çelik, kereste, tıbbi ekipman, gübre, ham petrol, rafine petrol ürünleri ve deri ürünlerinden oluştuğu görülmektedir. SUÖB nin, ekonomisinde ve bulunduğu bölgede yaşanan gelişmelere paralel olarak, önümüzdeki dönemde, ticari ilişkilerinde önemli gelişmeler kaydetmesi, ithalatının daha hızlı artması ve tüketici eğilimlerinin gelişmesi beklenmektedir. Bu çerçevede, bölge, firmalarımız açısından önemli bir pazar olarak ortaya çıkmaktadır. SUÖB, iç pazarının yanısıra, komşu olduğu ülke pazarlarına erişim imkanları kapsamında da firmalarımız için potansiyel arz etmektedir. Öte yandan, son dönem zarfında, SUÖB ndeki ekonomik gelişim sürecinin hızlanması nedeniyle, bölge yatırımcıların ilgisini çekmeye başlamıştır döneminde SUÖB ne 700 milyon dolar tutarında yabancı yatırım girişi gerçekleşmiş olup, yabancı sermaye tarafından üstlenilen proje sayısı ü aşmıştır.

5 Bununla birlikte, sadece 2006 yılında bölgeye gelen yabancı sermaye miktarı 100 milyon doların üzerinde kaydedilmiştir. Yabancı sermayenin, hizmetler (elektrik, gaz, su üretimi ve tedariki), imalat sanayi, sosyal hizmetler, madencilik ve tarım sektörlerinde yoğunlaştığı görülmektedir. Ayrıca, SUÖB nde on adet kalkınma bölgesi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi ile Urumçi ye 40 kilometre uzaklıkta Changi şehrindeki Changi Teknolojik Sanayi Kalkınma Bölgesi dir. Her iki bölgede de yabancı firmalar üretim tesisleri yoluyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Yukarıda belirtilen hususlar dikkate alındığında, Urumçi ye düzenlenecek olan Ticaret ve Yatırım Heyeti nin ticaret bölümünün ağırlıklı olarak, diğer sektörlerin yanısıra, tarımsal makine ve ekipman, tıbbi cihazlar ve malzemeler, tekstil makineleri ve ürünleri, her türlü gıda ürünleri, gıda işleme makineleri ve mobilya sektörlerinden oluşmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Yatırım bölümünde ise, heyette, tarımsal makine ve cihazlar ile tarımsal ürünler, gıda, gıda işleme, içecek, plastik, mobilya, makine ve imalat, elektronik, ilaç, hizmetler sektörü ve kimyasallar ağırlıklı olmak üzere, SUÖB nde ve bu bölge üzerinden çevredeki sekiz komşu ülkeye yatırım yapabilecek/ticari ilişki kurabilecek firmaların yer almasının yararlı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca, bölgeye yatırım yapacak Türk firmalarının, SUÖB çevresindeki komşu ülkelere erişimde bu bölgeyi dağıtım merkezi olarak kullanabilecekleri değerlendirilmektedir. Devlet Bakanımız Sayın Kürşad Tüzmen başkanlığındaki ziyaretin, ülkemiz ile SUÖB arasındaki halihazırda 11 milyon dolar seviyesinde bulunan ticaret hacminin gelişimine ve bölgede faaliyet gösteren ülkemiz menşeli firma sayısının (5 firma) artmasına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

6 DEVLET BAKANIMIZ SAYIN KÜRŞAD TÜZMEN İN ÇHC/URUMÇİ ZİYARETİ İŞADAMLARI TASLAK PROGRAMI (5-10 Mayıs 2008) 5 Mayıs 2008 Pazartesi Akşam : Ankara/İstanbul dan Urumçi ye Hareket (Saat Farkı + 5 saat) (Saat bilahare belirlenecektir.) (Özel Uçak ile-5:30 veya 6:00 Saat) 6 Mayıs 2008 Salı Sabah : Urumçi ye Varış ve Sheraton Oteline Hareket : Otele Varış-Kayıt İşlemleri-Dinlenme 13:15-14:00 : İşadamlarımız için Bilgilendirme Toplantısı (Yer: Sheraton Otel) 14:30-15:30 : Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi Ziyareti 16:00-17:00 : Tesis Açılışı ve Ziyaret (İsteğe Bağlı) (Bir Türk İşadamının Gıda Fabrikası Yatırımı-İhlas Gıda Şirketi) Akşam Yemeği : Serbest 7 Mayıs 2008 Çarşamba 10:30-11:00 : Seminer Kayıt İşlemleri 11:00-12:40 : İşbirliği Semineri (Yer: Sheraton Otel) 13:00-14:00 : Öğle Yemeği (Sn. Bakanımızın Katılımı ile-sheraton Otel) 14:15-18:00 : İkili Firma Görüşmeleri (Yer: Sheraton Otel) 19:00-20:30 : Türk Heyeti Onuruna Verilecek Akşam Yemeği (Sn. Bakanımızın Katılımı ile-mirac Restaurant / Urumçi) 8 Mayıs 2008 Perşembe Tüm Gün Akşam : Turfan Şehrine Hareket ve Ziyaret (Karayolu ile - 3 Saat Gidiş) : Kültür Gecesi (Tüm Heyet Üyelerinin Katılımı ile-sheraton Otel)

7 9 Mayıs 2008 Cuma Sabah : Urumçi den Kaşgar a Hareket (Uçak ile 1 Saat 15 Dakika) * Şehir Turu ve Yusuf Has Hacip Türbesini Ziyaret Öğleden Sonra Akşam : Kaşgarlı Mahmut Türbesini Ziyaret (Karayolu ile 1 Saat Gidiş) : Urumçi ye Dönüş (Uçak ile 1 Saat 15 Dakika) : Ankara ya Hareket ve Varış (Özel Uçak-Ertesi Gün)

Sayı : B.02.1.DTM / /05/2009 S İ R K Ü L E R (G-2009 / 092)

Sayı : B.02.1.DTM / /05/2009 S İ R K Ü L E R (G-2009 / 092) Sayı B.02.1.DTM.5.15.01.07 /006220 06/05/2009 Konu Suriye Ticaret Heyeti İVEDİ-SÜRELİ S İ R K Ü L E R (G-2009 / 092) Sayın Yetkili, Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL beraberinde resmi ve özel sektör

Detaylı

Sayı: 2009 / 100 Konu: Makedonya Kosova Ticaret Heyeti 22 Mayıs 2009. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sayı: 2009 / 100 Konu: Makedonya Kosova Ticaret Heyeti 22 Mayıs 2009. Bilgilerinizi rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Sayı: 2009 / 100 Konu: Makedonya Kosova Ticaret Heyeti 22 Mayıs 2009 Değerli ATİD Üyesi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Derneğimize gönderilen, 25-28 Mayıs 2009 tarihleri arasında yapılacak

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001195 10/04/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/105 Sayın Üyemiz, 1. St. Petersburg Yaş Meyve

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/801-10936 Ankara, 16/06/2015 Konu: İklimlendirme Sanayi Filipinler Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/953-15657 Cezayir Makine Sanayi Sektörel Ticaret Heyeti Hk. Ankara, 24/07/2014 SİRKÜLER (2014/M) Sayın Üyemiz, Ekonomi

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/245-3757 Ankara, 26/02/2014 Konu: Nijerya Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2013/Ç) Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde,

Detaylı

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 33179930-TİM.OAİB.08.ORG.2015/1100-16106 Ankara, 03/09/2015 Konu: Güney Kore Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (A/2015)

Detaylı

Bilgilerine sunulur. S. Tansel KÜNBİ Genel Sekreter a. Şube Müdürü

Bilgilerine sunulur. S. Tansel KÜNBİ Genel Sekreter a. Şube Müdürü Sayı: 71080283-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/805-10984 Ankara, 16/06/2015 Konu: Win Ural 2015 Makine Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2015/M) Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Makine Tanıtım Grubu

Detaylı

ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ

ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ ORTA ANADOLU ĠHRACATÇI BĠRLĠKLERĠ GENEL SEKRETERLĠĞĠ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/418-6979 Ankara, 08/04/2014 Konu: Güney Afrika İklimlendirme Sanayii Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SĠRKÜLER (2014/Ġ)

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G-2018)

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G-2018) ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20218-22220 Ankara, 04/09/2018 Konu: RUSYA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ HK Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Akdeniz Mobilya,

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20202-22125 Ankara, 31/08/2018 Konu: AMERİKA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ HK. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Akdeniz Mobilya,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 000290 28/01/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 41 Sayın Üyemiz, 1. GİK 45.Dönem Toplantısı

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/20-372 Ankara, 09/01/2015 Konu: LEIPZIG ALMANYA MAKINE SEKTOREL TICARET HEYETI Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2014/M) Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Üyemiz, İSRAİL SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından 29 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Tel Aviv-Hayfa-Kudüs/İsrail e yönelik Ağaç

Detaylı

Emre ÇOĞULU Genel Sekreter Vekili

Emre ÇOĞULU Genel Sekreter Vekili Sayı Konu : : TİM.EİB.GSK.08.1/8847 Moskova/R.Federasyonu/ Mobilya, Kağıt, Ahşap Eşya ve Orman Ürünleri STH İzmir, 20/08/2014 E-posta Sayın Üyemiz, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri nden alınan yazıda,

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/210-2988 Ankara, 18/02/2014 Konu: Filipinler İklimlendirme Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2013/İ) Ekonomi

Detaylı

ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ

ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ Sayı: 79316202-TİM.OAİB.06.ORG.2015/950-14276 Ankara, 03/08/2015 Konu: Çin Sektörel Ticaret Heyeti hk. SİRKÜLER (H/2015) Sayın Üyemiz,

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001676 21/05/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/146 Sayın Üyemiz, 1. Türk-Sudan İş Forumu

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ MOSKOVA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ MOSKOVA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ AKDENİZ Sayı: Konu: TİM.AKİB.08.EĞT.2014/77-9257 MOSKOVA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Mersin, 26/08/2014 MOSKOVA SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Sayın Üyemiz, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları

Detaylı

ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ

ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ ORTA ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR İHRACATÇI BİRLİKLERİ Sayı: 79316202-TİM.OAİB.06.ORG.2015/831-11505 Ankara, 24/06/2015 Konu: Çin Sektörel Ticaret Heyeti Duyurusu Hk. SİRKÜLER (H/2015) Sayın

Detaylı

ORTA ANADOLU AĞAÇ MAMULLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (A-2011 / 15 )

ORTA ANADOLU AĞAÇ MAMULLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (A-2011 / 15 ) OAİB ORTA ANADOLU AĞAÇ MAMULLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı : TİM.OAİB.GSK.ARGE.2011/01-14222 13 Eylül 2011 Konu : Azerbaycan Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (A-2011 /

Detaylı

Tarih Sayı Konu. İlgi: Dış Ticaret Müsteşarlığından alınan 16.04.2010 tarih veb.02.1.dtm.5.16.01.13/03267

Tarih Sayı Konu. İlgi: Dış Ticaret Müsteşarlığından alınan 16.04.2010 tarih veb.02.1.dtm.5.16.01.13/03267 / r "1 ÇARŞAMBA TİCARET VE SANAYİ ODASI İms TOBB GENEL SEKRETERLİĞİNE ÇAY MAHALLESİ KÜÇÜK HAMAM SOK. NO:6/A ÇARŞAMBA / SAMSUN TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ J Tarih Sayı Konu ^704/2010 0411-M loî.

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ AKDENİZ Sayı: Konu: TİM.AKİB.08.EĞT.2014/76-9227 DUBAI SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Mersin, 26/08/2014 DUBAI SEKTÖREL TİCARET HEYETİ Sayın Yetkili, Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/871-13835 Hindistan Sektörel Ticaret Heyeti Hk. Ankara, 27/06/2014 SİRKÜLER (H-2014) Sayın Üyemiz, Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (MKO-2019)

ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (MKO-2019) ORTA ANADOLU MOBİLYA, KAĞIT VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 33179930-TİM.OAİB.08.2019/16-00493 Ankara, 14/01/2019 Konu: Las Vegas Sektörel Ticaret Heyeti Hk. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (MKO-2019)

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.İDARİ.2016/1524-19476 Ankara, 11/10/2016 Konu: İran Sektörel Ticaret Heyeti Programı Hk. SİRKÜLER (G 2016 / ) İstanbul İhracatçılar

Detaylı

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

AKDENİZ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayın Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Üyemiz, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından 29-31 Mayıs 2016 tarihlerinde Tahran-İran a yönelik

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/171-2896 Ankara, 13/02/2015 Konu: Kazakistan Ticaret ve Yatırım Heyeti SİRKÜLER (G/2015) Sayın Üyemiz, 25 27 Şubat

Detaylı

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ)

(LÜTFEN FORMU EKSİKSİZ DOLDURUNUZ) Türkiye- KİK 2. İş ve Yatırım Forumu, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), FGCCC, Bahreyn Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI) ve KİK işbirliğinde, Bahreyn Başbakanı Şeyh Khalifa bin Salman Al Khalifa

Detaylı

Sirküler (İ-2015) Katılım payına dahil olmayan hizmetler: oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalardır.

Sirküler (İ-2015) Katılım payına dahil olmayan hizmetler: oteldeki ekstra oda harcamaları ve diğer ekstra harcamalardır. Sayı: 25931695-TİM.OAİB.27.ORG.2015/1185-18264 Ankara, 13/10/2015 Konu: İklimlendirme Sanayi Sektörel Ticaret Heyeti Mimai-Orlando/ABD Sirküler (İ-2015) Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, İklimlendirme

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1087-17959 Moskova Sektörel Ticaret Heyeti Ankara, 08/09/2014 SİRKÜLER (A/2014) Sayın Üyemiz, Akdeniz Ağaç Mamulleri

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1046-17165 Ankara, 27/08/2014 Konu: Dubai Sektörel Ticaret Heyeti SİRKÜLER (H/2014) Sayın Üyemiz, Akdeniz Ağaç Mamulleri

Detaylı

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015

HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 HOLLANDA ÜLKE RAPORU 12.10.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Hollanda ya ihracat yapan 361 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/1026-15339 Ankara, 21/08/2015 Konu: FİLİPİNLER SEKTÖREL TİCARET HEYETİ 2015 TÜM SANAYİ VE TİCARET ODALARINA Ekonomi

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004341 24/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 469 Sayın Üyemiz, 1. Gabon, Senegal Ticaret

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ULUDAĞ OTOMOTİV ENDÜSTRİSİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ÜYELERİ NE SİRKÜLER NO: 12 Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda, 15-17 Mayıs 2017 tarihleri

Detaylı

TÜM İHRACATÇI BİRLİKLERİ Genel Sekreterlikleri

TÜM İHRACATÇI BİRLİKLERİ Genel Sekreterlikleri Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.PAZGİR.2016/1299-3703 İstanbul, 21/12/2016 Konu: Türkiye-Etiyopya ve Türkiye-Cibuti İş Forumları (27-29 Aralık 2016, Addis Ababa & Cibuti) TÜM İHRACATÇI BİRLİKLERİ Genel Sekreterlikleri

Detaylı

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ )

1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) 2) TÜRKİYE-ÜRDÜN OKK II. TOPLANTISI ( ÖNEMLİ SÜRELİ ) 1) TÜRKİYE IRAK İŞ VE YATIRIM FORUMU KAPSAMINDA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ DÜZENLENECEKTİR (ÖNEMLİ ) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve DEİK/ Türkiye Irak İş Konseyi

Detaylı

Anılan iş seyahatinin, KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır.

Anılan iş seyahatinin, KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi Desteği kapsamında düzenlenmesi planlanmaktadır. 07/03/2018 37295093-749.1-E.2630 Ekonomik İlişkiler Milano ISaloni Fuarı İş Seyahati Hk. Sayın Üyemiz, Odamız Mobilya Sanayi Meslek Komitesi nin 2018 Ocak Ayı Olağan Toplantısı nda, 17-22 Nisan 2018 tarihleri

Detaylı

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 21704200-TİM.OAİB.11.2018/20134-22935 Ankara, 24/09/2018 Konu: Fas-Kazablanka Demir ve Demir Dışı Metaller İhr. Birliği Sektörel Ticaret

Detaylı

KANADA ÜLKE RAPORU ŞUBAT 2018 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. Hazırlayan: Gündem KONT Dış Ticaret Uzmanı

KANADA ÜLKE RAPORU ŞUBAT 2018 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. Hazırlayan: Gündem KONT Dış Ticaret Uzmanı KANADA ÜLKE RAPORU ŞUBAT 2018 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Hazırlayan: Gündem KONT Dış Ticaret Uzmanı 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Kanada Başkent : Ottowa Yüzölçümü : 9.984.670 km 2 Nüfusu : 35,6

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Haziran 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Mart - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR - MART 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: TİM.OAİB / Ankara, 07/08/2018 Konu: POLONYA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK.

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: TİM.OAİB / Ankara, 07/08/2018 Konu: POLONYA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK. MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.2018/20049-21452 Ankara, 07/08/2018 Konu: POLONYA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2018 / M ) T.C. Ticaret Bakanlığı

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 004220 13/12/2012 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2012 / 455 Sayın Üyemiz, 1. 2012 Yılı 2.Dönem

Detaylı

HİNDİSTAN CUMHURİYETİ İŞ GEZİSİ

HİNDİSTAN CUMHURİYETİ İŞ GEZİSİ Değerli Üyemiz, HİNDİSTAN CUMHURİYETİ İŞ GEZİSİ Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) çatısı altında, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) organizasyonu ve federasyonumuza bağlı derneklerimizin

Detaylı

Sayı: 2009 / 92 Konu: Türk Rus İş Konseyi 15 Mayıs 2009

Sayı: 2009 / 92 Konu: Türk Rus İş Konseyi 15 Mayıs 2009 Sayı: 2009 / 92 Konu: Türk Rus İş Konseyi 15 Mayıs 2009 Değerli ATİD Üyesi Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Derneğimize gönderilen, 1 4 Haziran 2009 tarihinde Rusya da yapılacak olan Türk

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ARG3.2015/1213-23351 Ankara, 24/12/2015 Konu: GUANGZHOU ÇHC MOBİLYA KAĞIT ORMAN SEKTÖREL TİCARET SİRKÜLER (MKO-2015) Ekonomi

Detaylı

Technology. and. Machine

Technology. and. Machine Technology and Machine Cezayir Teknoloji İthal Etmek İSTİYOR Kuzey Afrika nın en geniş yüzölçümüne, 35 milyona yakın nüfusa ve büyük petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Cezayir, ekonomik veriler

Detaylı

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012)

2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 A. MISIR GENEL BİLGİLERİ 1. HARİTA ve BAYRAK 2. GENEL BİLGİLER TABLOSU (2012) Nüfusu : 85 milyon Yüzölçümü : 1.001.450 km 2 Dil : Arapça Din : Sünni Müslüman %90, Kıpti %9,

Detaylı

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: TİM.OAİB / Ankara, 07/08/2018 Konu: MOSKOVA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK.

MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sayı: TİM.OAİB / Ankara, 07/08/2018 Konu: MOSKOVA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK. MAKİNE İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 71080283-TİM.OAİB.22.2018/20048-21451 Ankara, 07/08/2018 Konu: MOSKOVA MAKİNE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORG. HK. Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (2018 / M ) T.C. Ticaret Bakanlığı

Detaylı

KATILIMCI PROGRAMI. 1. Gün ISTANBUL ATATURK HAVALIMANI FRANFURT. 2. Gün HEIMTEXTIL FUAR ZIYARETİ. 3. Gün HEIMTEXTIL FUAR ZİYARETİ

KATILIMCI PROGRAMI. 1. Gün ISTANBUL ATATURK HAVALIMANI FRANFURT. 2. Gün HEIMTEXTIL FUAR ZIYARETİ. 3. Gün HEIMTEXTIL FUAR ZİYARETİ 11 16 OCAK 2016 HEIMTEXTIL 2016 5 GECE 6 GÜN FUAR PAKETİ ULAŞIM BİLGİLERİ Türk Hava Yolları TK 1587 08.20 /10.40 Türk Hava Yolları TK 1592 15.05 /19.00 KATILIMCI PROGRAMI 1. Gün ISTANBUL ATATURK HAVALIMANI

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs

EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs EKONOMİK GELİŞMELER Mayıs - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ. Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK. ARGE/ 580 22/02/2013 Konu : Sirküler. ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013 / 63 Sayın Üyemiz, 1. Macaristan 7. Tarım

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ FRANSA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 Hazırlayan: Özlem Kılıç 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Fransa Cumhuriyeti

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/99-1567 Ankara, 26/01/2015 Konu: Türkiye-Finlandiya İş Forumu 04 Şubat 2015 Ankara SİRKÜLER (G-2015) Sayın Üyemiz, Türkiye

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI AZERBAYCAN ÜLKE RAPORU TEMMUZ 2016 ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 1. ÖZET BİLGİLER Resmi Adı : Azerbaycan Cumhuriyeti Nüfus : 9,780,780 Dil :Resmi dil Azerice dir. Rusca ve Ermenice

Detaylı

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MYANMAR ÜLKE RAPORU Eylül 2013 B.H. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Myanmar Birliği Cumhuriyeti : Cumhuriyet : Güneydoğu Asya ülkesi olan

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ SLOVENYA ÜLKE RAPORU Şubat-2009 Hazırlayan: Özlem Kılıç 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Slovenya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter

Detaylı

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

ÜLKE RAPORU. Mayıs 2013. Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ MONAKO ÜLKE RAPORU Mayıs 2013 Eylül 2013 Ç.Ö. AB VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 2 I.GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Monako Prensliği Yönetim Şekli : Anayasal Monarşi Coğrafi Konumu : Fransa nın güneydoğusunda,

Detaylı

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sirküler ( D 2016)

ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. Sirküler ( D 2016) ANKARA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 21704200-TİM.OAİB.11.ORG.2016/781-14902 Ankara, 28/07/2016 Konu: DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖREL TİCARET HEYETİ VİETNAM ENDONEZYA Sayın

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. Mali Cumhuriyeti Yatırım Teşvik Politikası 2. Seramik Ürünleri Akredite Laboratuvarlar / Malezya 3. BAİB / Anfaş Food Product Hotel Equipment 2018 Fuarı

Detaylı

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE

ULUDAĞ İHRACATÇI BİRLİKLERİ ÜYELERİ NE ULUDAĞ ÜYELERİ NE Sayın Üyemiz; GENEL KONULAR 1. İİB / World Food Moscow 2018 Milli Katılım Organizasyonu 2. 4. Hindistan Avrupa 29 İş Forumu 3. Türkiye - Filipinler İş Konseyi Manila Ziyareti 4. Türkiye

Detaylı

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015

CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 CEZAYİR ÜLKE RAPORU 11.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Cezayir e ihracat yapan 234 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül

EKONOMİK GELİŞMELER Eylül EKONOMİK GELİŞMELER Eylül - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR EYLÜL 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ

Detaylı

HONG Kong & GUANGZHOU BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖZEL TUR PROGRAMI

HONG Kong & GUANGZHOU BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖZEL TUR PROGRAMI HONG Kong & BAFRA TİCARET VE SANAYİ ODASI ÖZEL TUR PROGRAMI 1 109. Canton Çin İthal ve İhraç Ürünleri Fuari / 15 Nisan-19 Nisan 2011 Uzakdoğu'nun en büyük, dünyanın da 3 büyük fuarlarından biridir. 1957

Detaylı

SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç.

SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. SUDAN ÜLKE RAPORU Ağustos 2013 A.Ç. 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Sudan Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Sudan bir Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkesi olup kuzeyinde Mısır, doğusunda

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 DANİMARKA 1/7

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 DANİMARKA 1/7 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2013 DANİMARKA 1/7 DANİMARKA YA İLİŞKİN TEMEL BİLGİLER GENEL BİLGİLER RESMİ ADI BAŞKENT RESMİ DİL DEVLET BAŞKANI Danimarka Krallığı Kopenhag Danca 2. Margrethe HÜKÜMET BAŞKANI Helle

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU İZMİR TİCARET ODASI FAS KRALLIĞI ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ AĞUSTOS 2014 Hazırlayan: Zeynep Küheylan Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı TEMEL BİLGİLER Ülke Adı: Fas Krallığı

Detaylı

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK, MÜNİH Değerli Katılımcı ve Ziyaretçilerimiz; 1975 yılından bu yana, gerek ülke dahilinde, gerekse dünyanın dört bir yöresinde, yalnızca

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012

EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 EKONOMİK GELİŞMELER Kasım 2012 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011

EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 EKONOMİK GELİŞMELER Ağustos - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU EKONOMİK RAPOR AĞUSTOS 2011 İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002045 18/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/177 Sayın Üyemiz, 1. Çin Halk Cumhuriyeti

Detaylı

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 Sayın üyemiz, ASKON Umre programımız, 31 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonla ASKON üyeleri, Umre'nin hazzını

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ MART

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ MART LÜBNAN ÜLKE RAPORU ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ MART 2016 TEMEL BİLGİLER Ülke Adı: LÜBNAN Yüzölçümü: 10,400 km² Yönetim Biçimi: Parlamenter Cumhuriyet Cumhurbaşkanı: General Mişel Avn (Ekim 2016) Başbakan:

Detaylı

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015

ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 ALMANYA ÜLKE RAPORU 23.03.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Almanya ya ihracat yapan 1.073 firma bulunmaktadır. 31.12.2014 tarihi

Detaylı

SOMALİ ÜLKE RAPORU

SOMALİ ÜLKE RAPORU SOMALİ ÜLKE RAPORU 25.02.2016 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Somali ye ihracat yapan 20 firma bulunmaktadır. 31.12.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı nın

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/001325 19/04/2013 Konu : Fas Tekstil Sektörel Ticaret Heyeti Sayın Üyemiz, ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/112

Detaylı

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ )

1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) 1) KİMYASALLARIN KAYDI, DEĞERLENDİRMESİ, İZNİ VE KISITLANMASI HAKKINDA TASLAK YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ( ÖNEMLİ / SÜRELİ ) Türkiye İhracatçılar Meclisi nden (TİM) alınan bir yazıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Detaylı

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU

TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU TAYVAN - FİLİPİNLER ELEKTRİK-ELEKTRONİK SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DEĞERLENDİRME RAPORU Ülkemiz ile Tayvan ve Filipinler arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 03 Mayıs - 11 Mayıs 2014 tarihleri

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan

EKONOMİK GELİŞMELER Nisan EKONOMİK GELİŞMELER Nisan - 2011 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)... 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK VE İŞGÜCÜ HAREKETLERİ.. 2 İTHALAT

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013

EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 EKONOMİK GELİŞMELER Temmuz 2013 Kaynak: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH) 2 İSTİHDAM - İŞSİZLİK

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Pınar Erdem AB Masası Uzman Ağustos 2009 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti : Budapeşte Yüzölçümü : 93,030 km 2 Nüfusu : 9,905,596 (Temmuz 2009 tahmini)

Detaylı

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ

MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ MACARİSTAN ÜLKE PROFİLİ Mayıs 2013 Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü AB ve Uluslararası Organizasyonlar Masası 1. GENEL BİLGİLER Resmi adı : Macaristan Cumhuriyeti Başkenti

Detaylı

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU

Berlin Ekonomi Müşavirliği Verilerle Türkiye-Almanya Ekonomik İlişkiler Notu VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU VERİLERLE TÜRKİYE-ALMANYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ BİLGİ NOTU Berlin Ekonomi Müşavirliği Temmuz 2011 1 İÇİNDEKİLER Yönetici Özeti...3 1. Almanya dan Türkiye ye Doğrudan Yatırım Hareketleri...4 2. Türkiye den

Detaylı

3. CHINA EURASIA FUARI (02 06 Eylül 2013) RAPORU

3. CHINA EURASIA FUARI (02 06 Eylül 2013) RAPORU 3. CHINA EURASIA FUARI (02 06 Eylül 2013) RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu kararı (18.06.2013 tarihli, 5 Sayılı karar) uyarınca, Çin Halk Cumhuriyeti nin Sincan (Xinjiang) Özerk Bölgesi nin başkenti Urumçi

Detaylı

AVUSTURYA ÜLKE PROFİLİ

AVUSTURYA ÜLKE PROFİLİ AVUSTURYA ÜLKE PROFİLİ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Onur Çelik EKİM 2018 1. GENEL BİLGİLER Ülke Adı: Avusturya Cumhuriyeti Yüzölçümü: 83 bin km 2 Yönetim Biçimi: Federal Cumhuriyet Devlet Başkanı:

Detaylı

MOLDOVA YA GİDİYORUZ

MOLDOVA YA GİDİYORUZ 1962 İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR VAKFI MOLDOVA YA GİDİYORUZ TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND RADİSSON HOTEL / KİŞİNEV TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND

Detaylı

TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014. Sayın Üyemiz,

TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014. Sayın Üyemiz, Sayı Konu : : TİM.EİB.GSK.00.8/10382 Türk-Ürdün İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. (22 Ekim 2014) İzmir, 15/10/2014 e-ileti Sayın Üyemiz, DEİK/Türk-Ürdün İş Konseyi nden alınan yazıda, 22 Ekim 2014 tarihinde

Detaylı

ORTA ANADOLU SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (SÜS /2018)

ORTA ANADOLU SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ SİRKÜLER (SÜS /2018) ORTA ANADOLU SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: 40657521-TİM.OAİB.21.2018/20027-20812 Ankara, 23/07/2018 Konu: İNGİLTERE - SÜS BİTKİLERİ SEKTÖREL TİCARET HEYETİ, YENİ TARİHLER SİRKÜLER

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON % TÜFE ÜFE Temmuz 2011 2012 2011 2012 Yıllık 6,31 9,07 10,34 6,13 Yıllık Ort. 6,37 9,11 9,59 9,88 Aylık -0,41-0,23-0,03-0,31 2012

Detaylı

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık

EKONOMİK GELİŞMELER Aralık EKONOMİK GELİŞMELER Aralık - 2009 AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU İÇİNDEKİLER... 1 GAYRİ SAFİ YURTİÇİ HASILA (GSYH)...2 İTHALAT İHRACAT VE DIŞ TİCARET AÇIĞI... 2 TURİZM GELİRİ

Detaylı

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015

BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 BELÇİKA ÜLKE RAPORU 30.11.2015 YÖNETİCİ ÖZETİ Uludağ İhracatçı Birlikleri nin kayıtlarına göre, Bursa dan Belçika ya ihracat yapan 334 firma bulunmaktadır. 30.06.2015 tarihi itibariyle Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar.

''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. ''2012 İhracatın Yıldızları Ödülleri'' sahiplerini buldu. Fe-Ni Madencilik Yöneticileri Ödül Törenine katıldılar. (14-15 Mart 2013) Altı Birliği bünyesinde barındıran ve toplam 21.436 üyeye sahip, İstanbul

Detaylı

Kaynak : CIA World Factbook

Kaynak : CIA World Factbook Türk Plastik ve Mamulleri, Ambalaj Sektörü ve Plastik İşleme Makine Üreticileri İçin SIRBİSTAN Pazarının Değerlendirmesi GENEL BİLGİLER : Barbaros Demirci Genel Müdür PAGEV EIU tahminine göre Sırbistan

Detaylı

İTALYA CUMHURİYETİ 1/8

İTALYA CUMHURİYETİ 1/8 İTALYA CUMHURİYETİ 1/8 İTALYA YA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER RESMİ ADI BAŞKENT RESMİ DİL İtalya Cumhuriyeti Roma İtalyanca BAĞIMSIZLIK TARİHİ 1861 DEVLET BAŞKANI HÜKÜMET BAŞKANI Giorgio Napolitano Enrico Letta

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş.

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş. TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. MURANO TURİZM; YEPYENİ BİR VİZYONLA; YURTİÇİ-YURTDIŞI FUAR GEZİLERİ,

Detaylı