İÇINDEKİLER. 1 BİM e Dair. 8 Başlıca Göstergeler. 9 Kurum Profili. 10 BİM in Hizmet Felsefesi. 11 Kilometre Taşları. 12 İdare Meclisi Raporu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇINDEKİLER. 1 BİM e Dair. 8 Başlıca Göstergeler. 9 Kurum Profili. 10 BİM in Hizmet Felsefesi. 11 Kilometre Taşları. 12 İdare Meclisi Raporu"

Transkript

1 FAALİYET RAPORU 2008

2 İÇINDEKİLER 1 BİM e Dair 8 Başlıca Göstergeler 9 Kurum Profili 10 BİM in Hizmet Felsefesi 11 Kilometre Taşları 12 İdare Meclisi Raporu 13 CEO nun Mesajı 15 Türkiye de Perakendecilik Sektörü 16 Perakende Sektöründe BİM in Farklılıkları Merkezi Olmayan Yapılanma BİM in Yüksek İndirim Kavramı BİM in Maliyet Yönetimi BİM in Stok Yönetimi BİM in Finansman Kaynakları BİM in Ürün Yelpazesi Gıda Güvenliği Yılı Faaliyetleri 2008 Yılı Yatırımları ve Fas Operasyonları Mağazalar ve Mağaza Yöneticiliği 26 İnsan Kaynakları 30 Kurumsal Yönetim Dönem İçinde Esas Sözleşmede Yapılan Değişiklikler ve Bağışlar Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu 41 Mali Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu

3 BİM E DAİR Organize perakendecilik sektörünün öncü kuruluşlarından biri olan BİM, faaliyete geçtiği günden bu yana kaliteli hizmet anlayışından hiçbir zaman ödün vermeden, yüksek kalitedeki ürünleri en uygun fiyatla müşterilerine sunmayı misyon edinmiştir. Yönetimde şeffaflık, açıklık ve dürüstlük ilkelerini kimliğinin ayrılmaz bir parçası olarak taşıyan BİM, uyguladığı maliyet yönetimi, kaliteli ürün uygun fiyat politikası, ü aşkın personeli ve 500 den fazla tedarikçisiyle, enflasyonla mücadelede, istihdamda ve üretimde ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. BİM in sürekli büyüyen ve istikrarlı organizasyon yapısı, etkin insan kaynakları uygulamalarıyla desteklenmektedir. Çalışanlarını terfi yoluyla ödüllendiren BİM, onların motivasyonlarının ve Şirket e bağlılıklarının en üst düzeyde olmasına özen göstermektedir. Müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan BİM, faaliyetlerini, tedarikçilerinin de birer müşteri olduğu ilkesiyle sürdürmektedir. BİM, tüm paydaşlarıyla kurduğu güven ve dürüstlük esasına dayalı ilişkiyi özenle koruyarak pekiştirmektedir.

4 BİM 2008 FAALİYET RAPORU YAYGINLIĞIMIZ %32 ARTTI Mağaza Mağaza ve bölge müdürlükleri açısından BİM 2008 yılında tarihindeki en büyük gelişimi göstermiştir. BİM mağaza sayısı açısından birinciliğini devam ettirmektedir.

5 3

6 BİM 2008 FAALİYET RAPORU NET SATIŞLARIMIZ %42 BÜYÜDÜ Milyon TL yılında mağaza sayısını ten e çıkaran BİM, milyon TL ye ulaşan satış hacmiyle sektördeki ikincilik konumunu korumuştur.

7 5

8 BİM 2008 FAALİYET RAPORU

9 7 YATIRIMLARIMIZ %46 BÜYÜDÜ Milyon TL yılında gerçekleştirilen yatırımların tutarı 191 milyon TL yi bulmuştur. Yine aynı dönemde personel sayısı seviyelerinden e yükselmiştir.

10 BİM 2008 FAALİYET RAPORU BAŞLICA GÖSTERGELER Finansal Göstergeler (Milyon TL) Değişim % Net Satışlar ,4 Özel Markalı Ürünlerin Toplam Satışları ,2 Net Kâr ,5 114,2 5,3 Net Kâr Marjı (%) 3,2 3,6 2,7 EBIT ,0 145,9 14,0 EBIT Marjı (%) 3,6 4,3 3,4 EBITDA 104,9 160,7 189,2 17,7 EBITDA Marjı (%) 4,7 5,4 4,5 Aktif Toplamı 472,3 636,4 839,0 31,8 Operasyonel Göstergeler Değişim % Mağaza Sayısı* %31,7 Ortalama Çalışan Sayısı %27,9 * İlgili yılların son günü itibariyle Toplam Aktifler (Milyon TL) ,3 636,4 839,0

11 9 KURUM PROFİLİ Faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başlayan BİM in (Birleşik Mağazalar A.Ş.) ana ilkesi, temel gıda ve tüketim malzemelerinin mümkün olan en uygun fiyat ve en yüksek kaliteyle tüketiciye ulaştırılmasıdır. Yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye deki ilk temsilcisi olan BİM, portföyünü yaklaşık 600 ürünle sınırlı tutmakta ve çok sayıda özel markalı ürüne sahip olmayı hedeflemektedir. BİM, mağaza sayısı ve cirosunu istikrarlı bir biçimde artırma politikasını 2008 yılında da sürdürmüştür. Satışlarda gerçekleştirdiği %42 lik artış bunun açık göstergelerinden biridir yılı içinde yedi yeni bölge merkezinin yanısıra 551 yeni mağaza açan BİM, bugün 23 ayrı bölgede toplam mağazayla perakende sektöründe en hızlı büyümeyi gerçekleştiren kuruluşlardan biri olmuştur. Mağaza sayısında %32 oranında büyüme kaydeden Şirket, faaliyetlerini tüm Türkiye de yaygınlaştırmak amacındadır yılında da yeni açacağı mağazalarla hızlı büyüme eğilimini sürdürecek olan BİM, gelişimini, kalite anlayışından ve müşteri memnuniyeti önceliğinden vazgeçmeksizin, etkin maliyet yönetimi politikasıyla yönlendirecektir. BİM, başta tedarikçileri olmak üzere tüm paydaşlarıyla kurduğu güvene dayalı ilişkiler ve çalışanlarının kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam edecektir.

12 BİM 2008 FAALİYET RAPORU HİZMET FELSEFESİ BİM için müşterilerinin menfaati, kısa vadeli yüksek kârdan daha önemlidir. BİM, en kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla sunar. BİM müşterileri, memnun kalmadıkları ürünleri tartışmasız iade edebilirler. BİM, müşterileri için yüksek kaliteli ürünleri özel olarak ürettirir. BİM müşterileri, ambalaja ve markaya değil ürünün kendisine para öderler. BİM, ürünleri koliler içinde teşhir eder, gereksiz mağaza maliyetlerinden kaçınır. BİM, müşterilerine en yakın noktalarda ve en uygun fiyatlarla mağaza kiralar. BİM, abartılı reklamlarla ürünlerin fiyatlarını artıracak harcamalar yapmaz. BİM mağazaları, olabildiğince sade dekore edilir. BİM mağazalarında, hizmeti aksatmayacak yeterlilikte personel çalışır.

13 11 KİLOMETRE TAŞLARI 1995: BİM 21 mağaza ile hizmet vermeye başladı. 1996: 50. mağaza müşterilerin hizmetine açıldı. 1997: Türkiye nin ilk özel marka (private label) ürünü olan Dost Süt, tüketicinin beğenisine sunuldu mağaza hizmete açıldı. 1999: Spot ürünler BİM mağazalarında ilk kez tüketiciye sunuldu. 2000: 500. mağaza hizmete açıldı. 2001: BİM, ekonomik krize karşın 87 mağaza daha açtı. 2002: Kredi kartıyla satışlar başladı. 2003: Net satışlar 1 milyar TL yi geçti. 2004: mağazanın açılışı gerçekleşti. 2005: BİM in toplam hisselerinin %44,12 si halka arz edildi. 2006: BİM ciroda %32,8 lik bir büyümeyle mağaza sayısını e çıkardı. 2007: BİM İdare Meclisi, Fas ta operasyonlara başlanması için yönetime yetki verdi. BİM ciroda %34 lük bir büyümeyle mağaza sayısını e çıkardı. 2008: BİM, ödenmiş sermayesini, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere TL ye yükseltti. BİM, cirodaki %42 lik büyüme ile mağaza sayısını e çıkardı.

14 BİM 2008 FAALİYET RAPORU İDARE MECLİSİ RAPORU ABD de konut kredilerine bağlı olarak 2008 yılında ortaya çıkan kriz kendini ilk olarak finans piyasalarında hissettirmiş ve küresel likidite akışı bu durumdan olumsuz etkilenmiş, finans piyasalarının reel sektöre kullandırdığı fonlar neredeyse durma noktasına gelmiştir. Son tüketicilerin gelecekte ortaya çıkabilecek daha da olumsuz bir durum ihtimaline karşı, özellikle temel ihtiyaç malzemeleri dışındaki harcamalarını ertelemeleri talep daralmasını ortaya çıkarmıştır. Bu da finansal piyasalarda başlayan krizin reel sektöre de yansımasına sebep olmuştur ki bu durum işsizliğin artmasının ve ekonomik durgunluğun temel sebebidir. Bu durumun 2009 yılında da devam etmesi beklenmektedir yılındaki bu olumsuzluklara rağmen BİM bu dönemde 551 yeni mağaza açma başarısını göstererek tarihindeki en yüksek büyümesini gerçekleştirmiştir. Böylece toplam mağaza sayısını e yükselterek mağaza sayısı açısından perakende pazarındaki lider konumunu güçlendirerek sürdürmüştür de BİM net cirosunu bir önceki yıla göre %42 oranında geliştirerek bu konudaki ikinciliğini korumuştur. Yine bu yıl içinde özel markalı (private label) ürün sayısı ve bu ürünlerin ciro içindeki payı yükseltilerek kârlılığın artışına önemli bir destek sağlanmıştır. BİM en büyük destekçisi olan tüketicilere sunduğu hizmette yüksek kalite-düşük fiyat parolasını bu gün olduğu gibi gelecekte de hayata geçirebilmek için azami çabayı göstermeye devam edecektir. İdare Meclisi nin Fas ta operasyonlara başlanılması yönündeki kararına istinaden, 2008 yılında BİM in %100 iştirak ettiği Bim Stores SARL isimli şirketin kuruluş işlemleri tamamlanmıştır. İstihdam edilen yönetici kadrosuyla birlikte operasyonlara başlanılması noktasında çalışmalara devam edilmektedir yılında da BİM in tüm sektörlere örnek olan konumunu geliştireceğine olan güvenimiz tamdır. BİM in mağaza sayısı, bölge sayısı, ciro ve kârlılıktaki büyümesini aynı hızla ve sağlıklı bir biçimde sürdüreceğini düşünüyoruz. Başarılı olarak geçirildiğini düşündüğümüz bu dönem için, bu başarıda pay sahibi olduğuna inandığımız tüm çalışanlarımıza, müşterilerimize ve tedarikçilerimize teşekkür eder, gelecek dönemlerde bu başarıların artarak devam edeceğine olan inancımızı yinelemek isteriz. Saygılarımızla, İdare Meclisi

15 13 CEO NUN MESAJI 2008 yılında gelişmiş ülkelerde başlayıp tüm dünyaya yayılan yüzyılın krizi, finans piyasalarında ciddi hasarlar bıraktı Büyük Buhran ından bu yana dünyanın yüz yüze kaldığı bu en büyük krizin reel sektör üzerindeki etkileriyse yıkıcı oldu. Günümüzdeki duruma bakıldığında, global ölçekte ekonomide görünümün bozulduğu, finansal piyasalarda belirsizliğin arttığı ve uluslararası kredi piyasalarının ciddi biçimde daraldığı görülmektedir. Bu koşullarda piyasanın güvenini ve güçlü sermaye yapısını koruyan ekonomilerin ve işletmelerin içinde bulunduğumuz dönemi en az hasarla geçireceği açıktır. Türkiye piyasaları, bu kriz sürecinin tamamen dışında kalmamakla birlikte, 2001 yılından bu yana korunan mali disiplin sayesinde etkilerini görece az hissetmiştir. Türkiye ekonomisinin 2008 yılındaki büyüme hızı geçen yılların altında kalırken, doğrudan yabancı sermaye yatırımları %30 azalmıştır. Bu olumsuzluklara rağmen son yıllardaki kesintisiz büyüme trendiyle Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında öne çıkmaktadır. Türkiye nin yüksek nüfusunun genç ve dinamik yapısı, uzun vadede sürdürülebilir büyümenin itici gücünü oluşturmaktadır. Türkiye de organize perakende sektörü bütün bu olumsuzluklara rağmen 2008 yılında da büyümesini sürdürmüştür. Gelişmiş ülkelerde organize perakende sektörünün doygunluğa ulaşmasına karşın Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde pazarın düşük seviyelerde seyretmesi, yüksek büyüme potansiyeline işaret etmektedir. Bu nedenle, küresel kriz ortamı ve büyüme oranlarındaki düşüşün, gıda sektöründeki canlılığı görece az etkileyeceğini söylemek mümkündür. Özellikle temel gıda maddeleri sunan şirketlerin krizden minimum düzeyde etkileneceğini öngörmekteyiz. Avrupa Birliği ne aday ülke konumunda olan Türkiye, kriz koşulları içinde kısa vadeli bir durgunluğa girse de organize perakende pazarındaki gelişimini sürdürecek ve geleceğe yönelik yüksek büyüme potansiyelini koruyacaktır. Türkiye de organize gıda perakendeciliğinin payı %40 iken, bu oran gelişmiş Avrupa ülkelerinde %90 a ulaşmaktadır. Türkiye de sektör her geçen gün büyümektedir. BİM ise bu büyümeden en büyük payı alan şirkettir. Sektörün büyüme potansiyeli elbette BİM in gelişimine katkıda bulunmaktadır ancak, BİM de uyguladığımız iş modeli başarımızdaki asıl etkendir. BİM olarak, aynı sektörde yer alan diğer perakende şirketlerinin çok üzerinde bir performans sergileyerek 2008 yılında %42 oranında bir büyümeyi yakalamış durumdayız. Mağaza ve bölge müdürlükleri açısından BİM, 2008 yılında tarihindeki en büyük büyümeyi gerçekleştirmiştir. Pazardaki mağaza sayısı açısından birinciliğimizi devam ettirmekteyiz. Yeni açtığımız 551 mağazayla birlikte toplam mağaza sayımız e ulaşmıştır ki bu da %32 oranında bir büyümeye denk gelmektedir. Bölge merkezlerimizin sayısını da 2008 de 16 dan 23 e çıkarmayı başardık.

16 BİM 2008 FAALİYET RAPORU Mağaza ve bölge merkezi kuruluşu açısından BİM, 2008 yılında tarihindeki en büyük gelişimi göstermiştir. Pazardaki mağaza sayısı açısından birinciliğimizi devam ettirmekteyiz. Yeni açtığımız 551 mağazayla birlikte toplam mağaza sayımız e ulaşmıştır ki bu da %32 oranında bir büyümeye denk gelmektedir. Bölge merkezlerimizin sayısını da 2008 de 16 dan 23 e çıkarmayı başardık yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımların tutarı 191 milyon TL yi bulmuştur. Yine aynı dönemde personel sayımız seviyelerinden e yükselmiştir yılında gerçekleştirdiğimiz atılımlar satışlarımıza da yansımıştır. Satışlarda gerçekleşen %42 oranındaki artışın %23 ü mağazalardaki satış performansının artışından, geri kalanı ise yeni açılan mağazalardan kaynaklanmaktadır. Yüksek indirim modelinin Türkiye deki ilk temsilcisi olan BİM in asıl gücü, uyguladığı iş modelinden kaynaklanmaktadır yılında da bu iş modelimizi başarıyla uygulayarak maliyetlerimizde hizmetlerimizi aksatmayacak şekilde tasarruf sağlayıp bu kazanımları müşterilerimize etkin ve verimli bir biçimde yansıttık. BİM olarak, merkezi olmayan bir iş modeline sahibiz. Türkiye nin dört bir yanına yayılmış olan bölge teşkilatlarımız aynı zamanda depo görevi görmektedirler. Bu teşkilatlarımızın mağazalarımızla ilişkileri, dinamik ve verimli bir lojistik ağı ve bilgi akışı çerçevesinde gerçekleşmektedir. Güvene dayalı ilişkiler geliştirdiğimiz 500 ün üzerindeki tedarikçimiz ve tutarlılıkla uyguladığımız iş modelimiz sayesinde 2008 yılında da hem büyüme hem kârlılık anlamında başarıyı yakaladık. Büyümemizi 2009 yılında da devam ettireceğiz. Yeni mağazalar açmayı sürdürürken dört yeni bölge merkezi kurmayı da planlıyoruz. Hazırlıkları 2008 yılında tamamlanan Fas operasyonumuz çerçevesinde ilk mağazamızı 2009 yılının Nisan ayında açacağız. Fas ta kiraladığımız deponun inşaatı 2009 Mart ayında bitmiştir. Türkiye de uyguladığımız konsepti Fas a da aynı şekilde taşıyacağız. Türkiye de istihdamımızı artırmaya devam ederken orta vadede yurtdışı açılımlarımızı sürdüreceğiz. Kurum kültürüne bağlılıklarını her fırsatta gösteren ve BİM in bitmeyen başarı yolculuğuna çok büyük katkılar sağlayan çalışanlarımız başta olmak üzere bizden güvenlerini esirgemeyen müşterilerimize, hissedarlarımıza ve tedarikçilerimize teşekkürü bir borç bilirim. JOS SIMONS

17 15 TÜRKİYE DE PERAKENDECİLİK SEKTÖRÜ Türkiye de organize gıda perakendeciliği yüksek büyüme potansiyeline sahiptir. Avrupa ülkelerinde organize perakendeciliğin payı %90 larda iken ülkemizde bu oran henüz %40 lar düzeyindedir. Türkiye de sektör her geçen yıl büyümesini sürdürmektedir. Perakende sektörünün önemli paydaşlarından olan gıda perakendeciliğinin pazar büyüklüğü yaklaşık 80 milyar ABD dolarıdır. Bu tutarın ortalama 32 milyar ABD doları organize pazar tarafından kontrol edilmekte olup bu oran her geçen yıl artmaktadır. Sektördeki bu hızlı gelişim hem tarımsal hem de endüstriyel üretim modellerinin yanı sıra dağıtım, kayıtlı ekonomi ve istihdam konularında da Türkiye ekonomisine olumlu katkılar sağlamıştır.

18 BİM 2008 FAALİYET RAPORU PERAKENDECİLİK SEKTÖRÜNDE BİM İN FARKLILIKLARI MERKEZİ OLMAYAN YAPILANMA YÜKSEK İNDİRİM (HARD-DISCOUNT) İŞ MODELİ ETKİN MALİYET YÖNETİMİ YÜKSEK STOK DEVİR HIZI KENDİ LOJİSTİK SİSTEMİ ÜRÜN YELPAZESİ

19 17 Bölgelere Göre Mağazaların Dağılımı Bayrampaşa Haramidere Akyurt Trakya Esenyurt 133 Güzelhisar Samandıra Samsun 67 Trabzon 78 Gebze I 110 Gebze II 86 Sakarya 122 Çorum 67 Kayseri 88 Bursa 112 İzmir 122 Balıkesir 69 Erzurum 41 Aydın 117 Antalya 107 Konya 97 Adana 110 Şanlıurfa 107 MERKEZİ OLMAYAN YAPILANMA BİM, Türkiye de her geçen yıl büyüyen organize perakende sektöründen en fazla pay alan şirkettir. BİM in başarıyla uyguladığı iş modeli, bu hızlı büyümedeki en önemli etkendir. BİM yıllardır sektörde yer alan şirketler arasında en yüksek büyüme gerçekleştiren kuruluş olma özelliğini korumaktadır yılında ise bölge müdürlüklerinin 27 ye çıkarılması planlanmaktadır. Şirket 2009 da Gaziantep ve Eskişehir de açacağı yeni bölge merkezinin yanı sıra İzmir ve İstanbul Esenyurt ta da ikinci bölge merkezlerini açacaktır. BİM, merkezi olmayan bir organizasyon yapısına sahiptir. Genel müdürler tarafından yönetilen ve her biri kendi personeline ve deposuna sahip bölge teşkilatları şeklinde örgütlenmiştir. Bu organizasyon yapısının en temel özelliği yönetimin merkezilikten arındırılmış ve yalın olmasıdır. Söz konusu bölge teşkilatlarının sayısı 2008 yılında 16 dan 23 e çıkmıştır. Erzurum da açılan bölge müdürlüğü Şirket in Doğu Anadolu daki penetrasyonunu güçlendirmek açısından büyük önem taşımaktadır.

20 BİM 2008 FAALİYET RAPORU PERAKENDE SEKTÖRÜNDE BİM İN FARKLILIKLARI BİM İN YÜKSEK İNDİRİM (HARD-DISCOUNT) KAVRAMI BİM A.Ş. operasyonel maliyetleri en düşük seviyede tutarak kazanımlarını müşterilerine fiyat indirimi olarak yansıtma ilkesiyle hareket etmektedir. Organizasyonel yapısı, etkin maliyet yönetimi uygulamaları ve sınırlı ürün portföyüyle yüksek indirim modelinin Türkiye deki ilk temsilcisi olan BİM, yüksek indirim anlayışını üç ana unsur üstüne temellendirir: Merkezi olmayan bir organizasyon yapısıyla bölge teşkilatları ve mağazalar arasında dinamik bir lojistik ve bilgi ağı kurarak karar alma-uygulama süreçlerini hızlandırmak, Ürün fiyatlarını yükseltecek her türlü gereksiz harcamadan kaçınmak; yönetim, mağaza dekorasyonu, personel, dağıtım, pazarlama ve reklam maliyetlerini en düşük seviyede tutmak, Ürün portföyünü yaklaşık 600 adetle sınırlayarak kalite standartlarının denetimini en etkin biçimde gerçekleştirmek ve ürünlerin mümkün olan en uygun fiyatla müşteriye ulaşmasını sağlamak. BİM, yüksek alım gücü sayesinde satışını yaptığı ürünlerin çoğunun Türkiye deki en büyük alıcısıdır. Böylece tedarikçilerinin düşük maliyetle ve kaliteli üretim yapmalarını teşvik etmekte ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlara tedarik edebilmektedir. BİM İN MALİYET YÖNETİMİ Gerçekleştirdiği bütün faaliyetlerde uyguladığı etkin maliyet yönetimi politikasıyla BİM, organize perakende sektöründeki lider konumunu her geçen gün daha da sağlamlaştırmaktadır. Bugün, sektöründeki en yaygın mağaza ağına sahip olan BİM, maliyet yönetimi uygulamalarında şu ilkelerle hareket eder: 1. Mağazalarını genel olarak kiralama yöntemleriyle açar. 2. Ana caddelerde yüksek maliyetli mağaza açmak yerine, aynı bölgedeki ara sokaklarda hizmet sunar. 3. Mağazalarında hizmeti aksatmayacak yeterlilikte eleman çalıştırır. Etkin bir insan kaynakları planlamasıyla, iş yükünün bir kısmını yarı zamanlı elemanlar aracılığıyla karşılar. 4. Mağazalar olabildiğince sade dekore edilir, minimum raf sistemi kullanılır, maliyetler en az düzeyde tutulur ve elde edilen kazanımlar ürün fiyatlarına yansıtılır. 5. Reklam ve tanıtım harcamalarını en az düzeyde tutar. 6. Dağıtımı kendi lojistik ağıyla yapar. 7. Ürün portföyünü sınırlı tutar ve tedarikçilerinden düşük fiyata büyük miktarlarda alım yapar. 8. Ürün portföyünde mümkün olduğunca çok sayıda özel markalı ürünlere yer verir. 9. Maliyet hesaplarını günlük bazda yapar, etkin bir maliyet denetimini uygular ve gelişmelere anında müdahale edebilme kapasitesine sahiptir. 10. Yeni tasarruf yöntemleri bulur, projelendirir ve hayata geçirir. BİM İN STOK YÖNETİMİ BİM de stok yönetimi tüm dünyada yaygın olarak kullanılan, gelişkin bir program aracılığıyla yürütülmektedir. Bölge merkezlerinden yönetilen stoklar, depolardan mağazalara, mağazalardan da müşterilere iletilirken etkin bir biçimde izlenmektedir. Otomatik stok kontrolü kullanılmakta olan program aracılığıyla yapılmaktadır. Bir ve üç aylık dönemlerde, mağaza ve depolarda yapılan sayımlarda elde edilen sonuçlar kayıtlardaki verilerle karşılaştırılarak düzenli olarak kontrol edilmektedir. BİM İN FİNANSMAN KAYNAKLARI Faaliyetlerini eksi net işletme sermayesiyle sürdüren BİM, nakit toplama gücü sayesinde çoğunlukla kendi finansmanını sağlamaktadır. Şirket, 2008 yılı sonu itibariyle kısa süreli nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir miktar murabaha kredisi kullanmıştır. Rapor tarihi itibariyle kredi ödenerek tamamı kapatılmıştır. BİM İN ÜRÜN YELPAZESİ BİM, ürün seçimi ve fiyatlandırma konusunda detaylı ve hassas bir çalışma yöntemi benimsemiştir. Mağazalarda tüketiciye sunulan ürünler bir hane halkının günlük temel ihtiyacının %80 ini karşılayacak biçimde seçilir. Ürün portföyünün oluşturulmasında temel ölçüt, yüksek kalite ve düşük fiyattır.

21 19 BİM in müşterilerine sunduğu ürünler dört ana gruba ayrılır: Özel markalı (private label) ürünler: Tüketiciye sunulan bu ürünlerin Türkiye deki öncüsü BİM dir. BİM mağazalarında yer alan özel markalı ürünler, markası ve formülü yalnız BİM e ait olan ve BİM in seçtiği tedarikçilerce üretilen yüksek kalitede ürünlerdir. Bu ürünlerin en önemli özelliği, aynı kalitedeki benzer ürünlerden %15 ila %45 oranında daha uygun fiyatlı olmalarıdır. BİM mağazalarında satılan özel markalı ürünlerin toplam satışlara oranı 2008 yılında dört puanlık bir artış göstererek %56 ya ulaşmıştır. Şirket, özel markalı ürünlere verdiği önem doğrultusunda her yıl satış oranını artırmayı hedeflemektedir. BİM, ürün seçimi ve fiyatlandırma konusunda detaylı ve hassas bir çalışma yöntemi benimsemiştir. Mağazalarda tüketiciye sunulan ürünler bir hane halkının günlük temel ihtiyacının %80 ini karşılayacak biçimde seçilir. Organize perakende sektörüne özel markalı ürün kavramını Dost Süt ile getiren BİM, bu alandaki çalışmalarına büyük önem vermektedir. Düzenli BİM müşterileri, zamanla özel markalı ürünlere yönelmektedir. BİM, önümüzdeki dönemde bu konudaki yoğun çalışmalarını sürdürmeyi ve sınırlı ürün portföyünde özel markalı ürünlere ağırlık vermeyi hedeflemektedir. Spot Ürünler: Spot ürünler, stoklarda sürekli olarak bulundurulmayan, haftalık periyotlarla tüketiciye sunulan ürünlerdir. Uzun raf ömrüne sahiptirler. Satışa sunuldukları günlerde mağazalarda müşteri yoğunluğu oluşturmakta ve stoklu ürünlerin de satışını artırmaktadırlar. Exclusive Ürünler: BİM için özel olarak tasarlanmış paket boyları veya içeriklerle sunulan markalı ürünlerdir. GIDA GÜVENLİĞİ BİM A.Ş. sattığı ürünlerin güvenlik açısından en az ilgili mevzuatlardaki resmi standartlara uygunluğunu garanti eder ve bunun için tüm sorumluluğu üstlenir. Bu sorumluluğun gereği olarak tedarikçilerinden müşterilerine kadar iyi bir iletişim zinciri kurarak ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ni esas almaktadır. Müşterilerin ihtiyaçlarını tam ve sürekli olarak karşılayabilecek güvenilir ürünleri en ekonomik biçimde ve zamanında sağlayan BİM, gıda güvenliği konusunda sürekli iyileştirme yapmayı şirket politikası olarak benimsenmiştir. Markalı Ürünler: Piyasada yaygın olarak tanınan markalı ürünlerdir.

22 BİM 2008 FAALİYET RAPORU BİM, stok yönetimi işlemlerini bütün dünyada yaygın olarak kullanılan gelişmiş bir program vasıtasıyla yürütmektedir. Stoklar bölge merkezlerinden yönetilmekte, depolardan mağazalara ve mağazalardan tüketiciye ulaştırılmaları etkin bir biçimde izlenmektedir.

23 21

24 BİM 2008 FAALİYET RAPORU 2008 YILI FAALİYETLERİ BİM, 2008 yılında da kârlı ve hızlı büyüyen bir şirket olma konumunu sürdürmüştür. Yeni açılanlarla birlikte mağaza sayısı e, bölge deposu sayısı 23 e yükselmiştir. Şirket, 2006 yılında belirlediği stratejiyle, yeni depoların açılması sürecinde uygun gördüğü mülkleri satın alma yolunu seçmektedir. Özel Markalı Ürünlerin Toplam Satışları (Milyon TL) Mağaza Sayısı ve Net Satışlar BİM için 2008, finansal ve operasyonel başarılarla dolu bir yıl olmuştur. Net satışlar %42 artarken, yeni açılan 551 mağazanın ardından mağaza sayısındaki artış da %32 ye ulaşmıştır. Böylelikle BİM, 2008 yılında da perakende sektöründeki en yaygın mağaza ağına sahip şirket olma konumunu sürdürmüştür. Bu başarıda etkin maliyet yönetiminin, düzenli olarak artan mağaza sayısının ve ülke çapına yayılan bölge merkezlerinin rolü büyüktür. Son iki yılda satış hacmini %91 oranında artıran BİM in bu istikrarlı büyümesinde uyguladığı başarılı iş modeli ve Türkiye organize perakendecilik sektöründeki yüksek büyüme potansiyeli önemli birer etkendir. BİM tarafından gerçekleştirilen işlemler TL üzerinden olduğu için döviz kurlarındaki dalgalanmalar BİM in operasyonlarını etkilememektedir. Envanter kayıpları ve fireler sektör ortalamalarının çok altında gerçekleşmektedir. BİM ürünlerinin ortalama fiyat artışları, 2008 yılı işlenmiş gıda kategorilerinde enflasyon oranının altında kalmıştır yılında BİM, hem yüksek tutarda yatırım yapan hem de nakit kâr payı dağıtan ender şirketlerden biri olmuştur. Mayıs ayında hissedarlarına brüt TL kâr payı dağıtan Şirket, yıl içinde 191 milyon TL yatırım yapmıştır. Yine aynı dönemde Şirket in sermayesi, tamamı dönem kârından karşılanmak üzere, TL den TL ye çıkarılmıştır yılında mağaza sayısını ten e çıkaran BİM, milyon TL ye ulaşan satış hacmiyle sektördeki ikincilik konumunu korumuştur. Bölge merkezi sayısı 16 dan 23 e yükselmiştir. Mağaza Sayısı Net Satışlar (Milyon TL)

25 Yılı Yatırımları ve Fas operasyonları BİM, 2008 yılında Türkiye de 551 yeni mağaza ve yedi bölge deposu açarak toplamda 191 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirmiştir de açılan bölge depolarından altısının arsa ve depo binaları kendi mülkiyetindedir, bir tanesi ise kiralıktır. BİM ayrıca Mayıs 2008 de Fas taki operasyonlarını başlatmak üzere %100 üne sahip olduğu Fas dirhemi (yaklaşık TL) sermayeli bir şirketin kuruluş işlemlerini tamamlamıştır. Eylül 2008 de söz konusu şirketin sermayesi Fas dirhemi artırılarak Fas dirhemine (yaklaşık TL) yükseltilmiştir. Fas ta ilk mağazanın açılması 2009 yılının Nisan ayında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda Fas ın Casablanca kentinde depo için kiralama sözleşmesi imzalanmıştır. Mağazalar ve Mağaza Yöneticiliği 2008 BİM için mağazacılık açısından en yüksek büyümenin gerçekleştiği yıl olmuştur. Bu dönem içinde 551 mağaza ve yedi bölge deposu açılmıştır. Yeni açılan mağazalar sadece bir bölgede yoğunlaşmamış tüm Türkiye ye eşit olarak yayılmıştır. Türkiye nin her yerinde faaliyet gösteren bir şirket konumunda olmak, BİM in öncelikli hedefleri arasındadır. BİM 2008 yılında da kârlı ve hızlı büyüyen bir şirket olma konumunu sürdürmüştür. Yeni açılanlarla birlikte mağaza sayısı e, bölge merkezi sayısı 23 e yükselmiştir. Şirket, 2006 yılında belirlediği stratejiyle, yeni depoların açılması sürecinde uygun gördüğü mülkleri satın alma yolunu seçmektedir yılı sonunda 13 deposunun sadece birini kendi mülkiyetinde bulunduran BİM, bu strateji değişikliğinin ardından 2008 yılı sonunda 23 bölge deposunun 13 ünün mülkiyetine sahiptir. BİM, Türkiye çapında yaygınlaşmaya olduğu kadar mevcut mağazalardaki performans artışına da çok önem vermektedir. Satışlarda gerçekleşen %42 oranındaki artışın %23 ü mağazalardaki satış performansının yükselmesinden, geri kalanı ise yeni açılan mağazalardan kaynaklanmaktadır. BİM mağazalarında mağaza dekorasyonu ve ürün tanıtımlarına ilişkin gereksiz harcamalardan kaçınılmakta, elde edilen kazanımlar ürün fiyatlarına yansıtılmaktadır. Bu politika BİM in maliyet yönetiminin en önemli unsurlarından biridir. Ayrıca, BİM mağazalarında uygulanan koşulsuz iade garantisi politikasıyla müşteri menfaati en üst düzeyde tutulmaktadır. Bu politikaya göre bir müşteri aldığı bir ürünü hiçbir neden belirtmeden ve zaman kısıtı olmadan iade edebilir. Şirket, mağazalarda satılan ürünlerin fiyatlarına olduğu kadar kalitelerine de özel önem vermektedir. Satın alma bölümü her bir ürünün kalitesini ve uygunluğunu test ederek satışa sunulmasını sağlamaktadır. Satış aşamasında da ürünlerin kalitesi düzenli olarak kontrol edilmektedir. BİM in merkezi olmayan yapılanması, her bölgenin kendi kendini yönetmesini ve yalnızca kendi bölgesine odaklanmasını sağlamakta, böylece verimlilik düzeyini artırmaktadır. Önümüzdeki dönemde de BİM in büyüme perspektifini bu merkezi olmayan yapılanma modeli yönlendirecektir.

26 BİM 2008 FAALİYET RAPORU BİM, merkezi olmayan bir organizasyon yapısıyla bölge teşkilatları ve mağazalar arasında kurduğu dinamik lojistik ve bilgi ağı ile karar alma-uygulama süreçlerini hızlandırmıştır.

27 25

28 BİM 2008 FAALİYET RAPORU İNSAN KAYNAKLARI BİM çalışanlarına kendilerini mesleki ve bireysel anlamda geliştirebilecekleri bir ortam sunmaktadır. Şirket in üstün performansı ödüllendiren politikası sayesinde çalışanların potansiyellerini ve yeteneklerini kullanmaları teşvik edilmektedir. Organizasyonun tüm kademelerinde yetkinlik ve becerinin gerekli düzeyde olması için etkin bir insan kaynakları yönetimi uygulanmaktadır. Genç ve dinamik bir insan kaynağına sahip olan BİM in üst düzey yönetimi, organize perakendecilik sektöründe deneyimli, nitelikli ve yetenekli kişilerden oluşmaktadır. Yönetim kadrosunun büyük bölümü kariyerlerine BİM de başlamış ya da kuruluşundan bu yana Şirket te görev almış ve üstün performansları nedeniyle terfi ettirilmiş çalışanlardan oluşmaktadır. BİM, sektördeki istikrarlı yükselişin çalışanlarının motivasyonuna bağlı olduğunun; çalışanlar ise başarılı performansın arzu edilen bir kariyerin yolunu açtığının bilincindedir. Şirket, merkezi olmayan bir organizasyonu sayesinde genç yöneticilere inisiyatif alabilecekleri ve yöneticilik becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmaktadır. Bu anlamda BİM, geleceğin üst düzey yöneticilerini yetiştiren önemli bir okuldur yılında, BİM de çalışan personelin sayısında %33 e varan bir artış olmuştur. Bugün BİM de yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak ü aşkın personel çalışmaktadır. Türkiye nin en yaygın perakende ağına sahip olan BİM in oluşturduğu istihdam, tek bir bölgeyi değil tüm ülkeyi etkilemektedir. Dünyadaki küresel kriz ortamında bile istihdam potansiyeli oluşturmaya devam eden BİM, 2009 yılında açacağı yeni mağazalar ve bölge merkezleriyle ülke ekonomisine yaptığı katkıyı sürdürecektir. İnsan Kaynakları Profili Personel Dağılımı (Yaş) 4,6 0, ,1 32,2 71 Kadın Erkek 41, ve üstü

29 2008 yılında, BİM de çalışan personelin sayısında %33 e varan bir artış olmuştur. Bugün BİM de yarı zamanlı ve tam zamanlı olarak ü aşkın personel çalışmaktadır. Türkiye nin en yaygın perakende ağına sahip olan BİM in oluşturduğu istihdam, tek bir bölgeyi değil tüm ülkeyi etkilemektedir. Dünyadaki küresel kriz ortamında bile istihdam potansiyeli oluşturmaya devam eden BİM, 2009 yılında açacağı yeni mağazalar ve bölge müdürlükleriyle ülke ekonomisine yaptığı katkıyı sürdürecektir. 27

30 BİM 2008 FAALİYET RAPORU BİM Mayıs 2008 de Fas taki operasyonlarını başlatmak üzere %100 üne sahip olduğu Fas dirhemi (yaklaşık TL) sermayeli bir şirketin kuruluş işlemlerini tamamlamıştır. Eylül 2008 de söz konusu şirketin sermayesi Fas dirhemi artırılarak Fas dirhemine (yaklaşık TL) yükseltilmiştir. Fas ta ilk mağazanın açılması 2009 yılının Nisan ayında gerçekleştirilecektir.

31 29

32 BİM 2008 FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM Dönem İçinde Esas Sözleşmede Yapılan Değişiklikler ve Bağışlar 23 Haziran 2008 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında esas sözleşmenin 4, 6, 10, 11, 13, 15, 16, 23, 27 ve 35 nci maddeleri değiştirilmiş ve değişiklikler 25 Haziran 2008 tarihinde ticaret siciline tescil ettirilmiştir. Altıncı maddedeki değişikliğe istinaden, Şirket sermayesi tamamı dönem kârından karşılanmak üzere TL artırılarak TL ye çıkartılmıştır. Diğer maddelerdeki değişiklikler, genellikle Şirket in halka açılmasından sonra hükümsüz hale gelen maddelerin Ana Sözleşme den çıkarılmasını kapsamaktadır. Esas sözleşme tadil metinlerinin de yer aldığı Olağanüstü Genel Kurul toplantı tutanağı Şirket web sitesinde (www. bim.com.tr) yatırımcı ilişkileri bölümünde yer almaktadır. Yıl içinde yapılan bağışlar Şirket Ana Sözleşme sine göre Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların bilgisine sunulmaktadır.

33 31 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri nde yer alan prensiplerin uygulanması için gerekli özen ve dikkati göstermiş olup, eksikliklerin giderilmesi hususunda çalışmalarına devam etmektedir. Şirket 2008 yılı içerisinde İdare Meclisi, İdare Meclisi başkanı ve üyelerinin, Üst Yönetim ve İç Denetim birimlerinin faaliyet esaslarını, görev ve sorumluluklularını düzenleyen Kurumsal Yönetim İlkeleri ni kabul etmiştir. Kabul edilen ilkelere göre, iç denetim birimi doğrudan İdare Meclisi Üyelerinden Oluşan Denetim Komitesi ne bağlanmıştır. Bölüm I-Pay Sahipleri 2. Pay Sahipleri ile İlişkiler Birimi BİM, Şirket yönetimi ile pay sahipleri arasındaki iletişimi oluşturmak ve pay sahipleri ve tüm menfaat sahiplerini doğru, eksiksiz, hızlı ve etkin olarak bilgilendirmek amacıyla 2005 yılında Finansman Direktörlüğü ne bağlı Yatırımcı İlişkileri Birimi ni oluşturmuştur. Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü: Haluk Dortluoğlu Tel: E-Posta: haluk.dortluoglu@bim.com.tr Raporlama ve Yatırımcı İlişkileri Müdürü: Serkan Savaş Tel: E-Posta: serkan.savas@bim.com.tr Yürürlükteki mevzuata uygun olarak kamuyu aydınlatma ile ilgili çalışmaları yapmak; birime gerek pay sahipleri gerekse çeşitli kuruluşların analistleri tarafından yönlendirilen sözlü ve yazılı sorulara, kamuya açıklanmış bilgiler kapsamında en kısa zamanda mümkün olan tüm iletişim vasıtalarıyla cevap verilmesini sağlamak ve yıllık faaliyet raporlarını hazırlamak birimin temel faaliyetleri arasında yer almaktadır. Birim, dönem içinde aracı kuruluşlar tarafından düzenlenen sekiz yatırımcı konferansına katılmış olup, bu konferanslarda ve ayrıca Şirket merkezinde yapılan toplam 100 ün üzerindeki toplantılarda yatırımcı ve pay sahiplerini bilgilendirmiştir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sermaye Piyasası Kurulu, Merkezi Kayıt Kuruluşu gibi kurumlarla irtibat, Yatırımcı İlişkileri Birimi tarafından sağlanmakta olup, SPK Seri:VII No:39 tebliği gereğince gerekli özel durum açıklamalarının yapılması, SPK tebliğleri ve gerekli yasal düzenlemelerinin takibi yine bu birimin sorumluluğu altındadır. Dönem içerisinde hisse senetleri fiziki olarak elinde bulunduran ve 2007 yılı temettüsünü almamış ve bedelsiz sermaye artırımına katılamamış olan toplam adet hissenin kaydileştirilme işlemi tamamlanmış ve bedelsiz hisse senedi ve temettü hakları geriye dönük olarak hak sahiplerine verilmiştir. 3. Pay Sahiplerinin Bilgi Edinme Haklarının Kullanımı Pay sahiplerinden gelen bilgi taleplerinin tamamı, ticari sır niteliğinde olmayan ve halka açıklanmamış veriler hariç olmak üzere karşılanmıştır. Bu talepler genelde Genel Kurul bilgileri, kâr payı ödemeleri, mali verilerle ilgili sorular ve Şirket in gelecekteki hedeflerini içermektedir. Pay sahiplerinin Şirket ile ilgili bilgilere kolay ulaşabilmeleri için özel durum açıklamaları ile kamuya açıklanan tüm bilgiler Şirketimizin web sitesinde ( Yatırımcı İlişkileri bölümünde yer almaktadır. Ayrıca yıl içinde kurumsal pay sahiplerinin ve aracı kurum analistlerinin bilgi talepleri, tele-konferans ve bire bir görüşme gibi çeşitli iletişim kanallarıyla karşılanmaya çalışılmıştır. Bilanço dönemleri sonrasında pay sahiplerini bilgilendirmek ve sorularını cevaplamak amacıyla tele-konferanslar düzenlenmiş ve konferans katılım bilgileri web sitesinde Yatırımcı İlişkileri bölümü altında duyurulmuştur. Yıl içerisinde toplam dört telekonferans yapılmıştır. Şirket Ana Sözleşmesi nde özel denetçi atanması talebinin bireysel bir hak olarak belirlenmesi yönünde herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır ve dönem içinde özel denetçi tayini talebi olmamıştır.

34 BİM 2008 FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 4. Genel Kurul Bilgileri Olağan Genel Kurul Toplantısı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, 30 Nisan 2008 Çarşamba günü, saat 14:30 da, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Ebubekir Caddesi, No:289, Samandıra, İstanbul adresindeki Şirket merkezinde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nın İstanbul İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü nün tarih ve numaralı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Komiseri gözetiminde yapılmıştır. Hazirun cetvelinin tetkiki ile Şirket in toplam TL lik sermayesine tekabül eden adet hisseden adedi asaleten, adedi ise vekaleten temsil edilmiştir. Genel Kurul da pay sahipleri tarafından Ana Sözleşme değişikliği gerektiren bir öneri verilmemiştir. Genel Kurul toplantı tutanağı 16 Mayıs 2008 tarih 7064 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi nde ilan edilmiştir. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 23 Haziran 2008 Pazartesi günü saat da Abdurrahmangazi Mahallesi Ebubekir Caddesi No.289 Samandıra İstanbul adresindeki şirket merkezinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının İstanbul İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü nün tarih ve numaralı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Komiseri gözetiminde yapılmıştır. Toplantıda Esas Sözleşme nin 4, 6, 10, 11, 13, 15, 16, 23, 27 ve 35 nci maddelerinde değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. Altıncı maddedeki değişikliğe istinaden, Şirket sermayesi tamamı dönem kârından karşılanmak üzere TL artırılarak TL ye çıkartılmıştır. Diğer maddelerdeki değişiklikler, genellikle Şirket in halka açık statüsü kazanmasından sonra hükümsüz hale gelen maddelerin Ana Sözleşme den çıkarılmasını kapsamaktadır. Genel Kurul da pay sahipleri tarafından gündemdeki maddeler dışında Ana Sözleşme değişikliği gerektiren bir öneri verilmemiştir. Hazirun cetvelinin tetkiki ile Şirket in toplam TL lik sermayesine tekabül eden adet hisseden adedi asaleten, adedi ise vekaleten temsil edilmiştir. Genel Kurul toplantı tutanağı 01 Temmuz 2008 tarih 7095 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi nde ilan edilmiştir. Esas sözleşme tadil metinleri Şirket web sitesinde yatırımcı ilişkileri bölümünde yer almaktadır. Her iki Genel Kurul toplantısının duyurusu da, davet mektubu ve gazete ilanı yolu ile yapılmıştır. Ayrıca toplantı tarihinden önce, toplantı gündemi özel durum açıklaması vasıtasıyla kamuya duyurulmuş olup, aynı zamanda web sitesinde de yayımlanmıştır. Genel Kurul toplantı tutanakları Türkçe ve İngilizce çevirisi Şirketimizin web sitesinde ( Yatırımcı İlişkileri bölümünde pay sahiplerine sunulmuştur. Ayrıca, toplantı tutanakları Şirket merkezinde pay sahiplerinin incelemesine açık tutulmuştur. Pay sahiplerinin sözlü olarak yönelttikleri sorulara sözlü olarak açık şekilde cevap verilmiştir. Toplantılara medyadan katılım olmamıştır 5. Oy Hakları ve Azınlık Hakları Şirket paylarının tamamı hamiline yazılıdır. Hisse senetlerinde oy hakkına ilişkin imtiyaz bulunmamaktadır. Şirket hissedarları ve vekillerinin olağan ve olağanüstü Genel Kurullarda sahip oldukları her bir hisse için bir oy hakkı vardır. Her hissedar kendi adına oy kullanmak üzere Genel Kurul a bir temsilci gönderebilir. Vekaleten oy kullanma Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olarak yapılacaktır. Şirket Ana Sözleşmesi nde birikimli oy kullanılması ile ilgili bir hüküm bulunmamakla birlikte azınlık payları yönetimde temsil edilmemektedir. 6. Kâr Dağıtım Politikası ve Kâr Dağıtım Zamanı Şirket in kâr dağıtım politikası genel kurul tarafından, ilgili yıllarda elde edilen kârdan dağıtılabilir kısmının en az %30 unun dağıtılması şeklinde belirlenmiş olup, bu politika 2007 yılı içinde özel durum açıklaması vasıtasıyla kamuya duyurulmuş ve politikada bu tarihten günümüze kadar herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Politikada herhangi bir değişiklik yapılması halinde özel durum açıklaması vasıtasıyla kamuya duyurulacaktır. Şirket Ana Sözleşme si uyarınca oy hakkında imtiyaz tanınmamış olduğundan, kâr dağıtımında da imtiyaz söz konusu değildir. Kâr dağıtım süresi İdare Meclisi nin teklifi üzerine Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu nun hükümlerine ve Sermaye Piyasası mevzuatına uygun olarak kararlaştırılır yılının kârının dağıtımı TL si nakit, TL si ise bedelsiz hisse senedi olarak sırasıyla Mayıs 2008 ve Haziran 2008 ayları içerisinde tamamlanmıştır. 7. Payların Devri Hisse senetleri Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre devir ve temlik olunur.

35 33 Bölüm II-Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 8. Şirket Bilgilendirme Politikası Şirket SPK nın Seri: VIII No: 39 Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği kapsamında yer alan hususları, kamuya zamanında açıklamaktadır. Ayrıca pay sahiplerinin sorularına, sır niteliğindeki bilgiler hariç olmak üzere Yatırımcı İlişkileri Birimi tarafından doğru, eksiksiz ve eşitlik ilkesi gözetilerek cevap verilmesine çalışılmaktadır. Bilgilendirme politikasının yürütülmesi ile sorumlu olan personelin isimleri ve iletişim bilgileri raporun 2. maddesinde yer almaktadır. Basın ile olan ilişkileri Şirket in basın danışman şirketi tarafından sağlanmaktadır. Basın tarafından gelen bilgi talepleri, danışman şirket tarafından toplanır ve şirket üst yönetimine aktarılır. Bu tür talepler, sır niteliğinde olmayan ve kamuya açıklanmış verilerle sınırlı olmak üzere Şirket yetkilileri tarafından değerlendirilip cevaplanmaktadır. 9. Özel Durum Açıklamaları Şirketimiz 2008 yılı içinde 57 adet özel durum açıklaması yapmıştır. Yapılan bu bildirimler kapsamında İMKB tarafından sermaye artışının tescil tarihine ilişkin istenen ek açıklama zamanında yapılmıştır. Açıklamalar web sitesinde adresinde de yer almaktadır. 10. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği Şirketimiz internet sitesinin adresi dir. Şirketimiz internet sitesinin Yatırımcı İlişkileri bölümünde pay sahiplerine yönelik bilgiler İngilizce çevirileri ile birlikte aşağıdaki başlıklar altında sunulmuştur: Ticari Unvan Ortaklık Yapısı Kurumsal Yönetim Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları Finansal Raporlar Özel Durum Açıklamaları Finansal Takvim Genel Kurul Bilgileri Duyurular İletişim 11. Gerçek Kişi Nihai Hâkim Pay Sahibi/ Sahiplerinin Açıklanması Şirketimiz ortaklık yapısı aşağıda sunulmuş olup, Şirket in web sitesi ve periyodik finansal raporlar vasıtasıyla kamuya duyurulmuştur. Halka açık kısım dışındaki pay sahipleri gerçek kişilerdir. Hissedar Hisse Sayısı Pay Oranı % Mustafa Latif Topbaş ,41 Abdulrahman A. El Khereji ,59 Ahmet Afif Topbaş ,96 Zuhair Fayez ,95 Firdevs Çizmeci ,18 Ömer Hulusi Topbaş ,12 İbrahim Halit Çizmeci 5 0,00 Diğer (Halka açık) ,79 Toplam ,00

36 BİM 2008 FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 12. İçeriden Öğrenebilecek Durumda Olan Kişilerin Kamuya Duyurulması Şirketimiz İdare Meclisi üyeleri, denetçileri ve üst yönetimde görev alan kişiler aşağıda yer almakta olup, Şirket in web sitesi vasıtasıyla kamuya duyurulmuştur. İdare Meclisi Mustafa Latif Topbaş Ekrem Pakdemirli Mahmut P. K. Merali Ömer Hulusi Topbaş Zeki Ziya Sözen Yalçın Öner Jos Simons Denetçiler Prof. Dr. Selahattin Tuncer Prof. Dr. Arif Ateş Vuran Üst Yönetim Jos Simons Galip Aykaç Muharrem Arslantürk Haluk Dortluoğlu Ürfet Naçar Bülent Pehlivan İlkay Zengin (*) Ünsal Çetinkaya İdare Meclisi Başkanı İdare Meclisi Başkan Yardımcısı İdare Meclisi Üyesi İdare Meclisi Üyesi İdare Meclisi Üyesi İdare Meclisi Üyesi İdare Meclisi Üyesi ve CEO Denetçi Denetçi CEO Operasyon Komitesi Başkanı Operasyon Komitesi Üyesi Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü Operasyon Komitesi Üyesi Operasyon Komitesi Üyesi Operasyon Komitesi Üyesi Satın Alma Genel Müdürü Bölüm III-Menfaat Sahipleri 13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi Menfaat sahipleri mevcut mevzuat düzenlemelerine uygun olarak kendilerini ilgilendiren ve ticari sır kapsamında olmayan konularda uygun iletişim araçları vasıtasıyla bilgilendirilmektedir. Şirketin kurumsal web sitesinde tüm menfaat sahiplerinin iletişime geçebilmesi amacıyla mail adresi ve telefon numaraları bulunmaktadır. Bu iletişim vasıtalarıyla bilgi edinmek, soru sormak isteyen menfaat sahipleri yine web sitesinde isimleri belirtilen ilgili birim yöneticisiyle birebir temasa geçme şansına sahiptir. Gelen sorular ve bilgilendirme talepleriyle ilgili geri dönüşler en kısa sürede gerçekleştirilmektedir. Şirket hissedarları veya hissedarı olmak isteyen yatırımcılar, yatırımcı ilişkileri birimi ile doğrudan iletişim kurabilmekte olup birim gelen talepleri en kısa sürede cevaplandırmaktadır. 14. Menfaat Sahiplerinin Yönetime Katılması Çalışanlarımız ve diğer menfaat sahipleri ile ilgili konularda verimliliğin artırılması ve iyileştirilmelerin sağlanması amacıyla toplantılar yapılmakta ve bu yönde toplanan öneriler üst yönetim tarafından değerlendirilmektedir. Ayrıca çalışanlar, hizmet verdikleri birimin çalışma usulleri ile ilgili konularda şikâyet, eleştiri ve önerilerini rahatça ilgili birim yöneticisine iletme konusunda teşvik edilmektedir. 30 Ocak 2008 tarihinde eski İdare Meclisi üyelerinden Mehmet Fatih Saraç idare meclisindeki görevinden ayrılmıştır. 30 Nisan 2008 tarihli Genel Kurul Toplantısı nda Şirkette CEO olarak görev yapmakta olan Jos Simons bu görevini muhafaza etmek suretiyle İdare Meclisi Üyeliğine atanmıştır. (*) Şirket İdare Meclisi nin 9 Ocak 2009 tarihinde almış olduğu karara istinaden Samandıra Bölgesi Genel Müdürü İlkay Zengin Operasyon Komitesi Üyesi olarak atanmıştır.

37 İnsan Kaynakları Politikası BİM Organizasyon Hedefleri nde de belirtildiği gibi, hedeflerimize ancak çalışanlarımız sayesinde ulaşabiliriz. BİM in çalışma düzeninin bu hedeflere uygun şekilde yürütülmesinin sağlanması, personel hakları ve çalışma şartlarının genel prensiplerinin düzenlenmesi BİM Personel Yönetmeliği nde belirtilmiştir. Çalışanlar ile ilişkileri, 23 bölge deposu ve merkez ofiste bulunan personel ve idari işler birimleri sağlamaktadır. Çalışanlarına kendilerini mesleki yönden eğitme ve geliştirme imkânı verebilecek, inisiyatif almalarını sağlayacak rahat ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak Şirket için insan kaynakları politikası açısından öncelikler arasında yer almaktadır. Ayrıca çalışanların şikâyet ve eleştirilerini rahatça ilgili birimlere iletebilmeleri teşvik edilmekte ve bu şikâyet ve eleştiriler zaman geçirilmeden çözüme kavuşturulmaya çalışılmaktadır. 16. Müşteri ve Tedarikçi İlişkileri Hakkında Bilgiler Şirket in iş modeli karşılıklı güven esasına dayandığı için, hem müşterilerle hem de tedarikçilerimizle olan ilişkilerimize azami hassasiyet gösterilmektedir. Koşulsuz iade politikası kapsamında müşteriye satın aldığı ürünü zaman kısıtlaması olmadan ve herhangi sebep belirtmeksizin iade hakkı tanınmıştır. Ayrıca operasyonel maliyetlerde sağlanan her bir avantajı doğruca ürün fiyatlarına yansıtma politikası yıllardır başarı ile uygulanmaktadır. Bu tür politikalar ve başarılı uygulamalar, müşterilerimizin Şirket e duydukları güvenin en üst düzeye çıkmasını sağlamıştır. 17. Sosyal Sorumluluk Şirket herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmamaktadır. Naylon ve karton atıklar, ambalaj atıklarının geri dönüşümü faaliyeti ile iştigal eden lisanslı firmalara iletilmektedir. BİM, ürün portföyünün kalite kontrolünü denetlemek için, Türk Kalite Kontrol Laboratuarı ve TÜBİTAK Araştırma Enstitüsü ile koordinasyon halinde çalışmaktadır. TÜBİTAK, BİM de satılan ürünler üzerinde kimyasal ve biyolojik testler yapmakta ve üretim yerlerini detaylı kalite kontrolünden geçirmektedir. Ayrıca İstanbul daki merkez ofiste ve diğer bölgesel teşkilatımızda ürünlerden örnekleme alınarak kalite testleri yapılmaktadır. Yeni bir ürün satışa çıkarılacağı zaman ürün üzerinde kalite ve beğeni testleri yapılır, ayrıca benzer testler mevcut eşdeğer ürünler ve rakip ürünler için de yapılıp sonuçlar karşılaştırılır. Şirket gıda güvenliğine de büyük önem vermektedir. BİM A.Ş. sattığı ürünlerin güvenlik açısından en az ilgili mevzuatlardaki resmi standartlara uygunluğunu garanti eder ve bunun için tüm sorumluluğu üstlenir. Bu sorumluluğun gereği olarak tedarikçilerinden müşterilerine kadar iyi bir tedarik zinciri kurarak ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ni esas almaktadır. Müşterilerin ihtiyaçlarını tam ve sürekli olarak karşılayabilecek güvenilir ürünleri en ekonomik biçimde ve zamanında sağlamak ve sürekli iyileştirme şirketin politikası olarak benimsenmiştir. Ayrıca müşterilerin şikayet ve dileklerini rahat bir şekilde iletebilmeleri amacıyla her mağazada ilgili telefonlar asılı bulunmaktadır. Müşterilerden gelen şikayet ve talepler belirlenmiş personeller tarafından incelenmekte ve en kısa sürede geri dönüş sağlanmaktadır. Şirket politikası gereği, tedarikçiler, Şirket in iş ortağı olarak görülmektedir ve uzun dönemli, sağlam ilişkilerin devam ettirilmesine gayret edilmektedir.

38 BİM 2008 FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Bölüm IV-İdare Meclisi 18. İdare Meclisi nin Yapısı, Oluşumu ve Bağımsız Üyeler Şirket in idaresi ve dışarıya karşı temsili İdare Meclisine aittir. İdare Meclisi, Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu nun hükümlerine göre seçilmiş 7 (yedi) üyeden oluşur. Söz konusu üyelerden 2 si (iki) Sermaye Piyasası Kurulu kurumsal yönetim rehberinde tanımlanan anlamda bağımsız İdare Meclisi üyelerinden oluşmakta olup, üyelerden hiçbirinin Şirket te icracı görevi bulunmamaktadır. Şirket Ana Sözleşmesi nin 19. maddesinde, İdare Meclisi üyelerinin Genel Kurul un müsaadesi alınmaksızın Türk Ticaret Kanunu nun 334. ve 335. maddelerinde yazılı işlemleri yapamayacaklarına dair bir sınırlama bulunmaktadır. Mevcut İdare Meclisi üyelerinin isimleri raporun 12. maddesinde listelenmiştir. 19. İdare Meclisi Üyelerinin Nitelikleri İdare Meclisi üyelerimiz, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri nde gösterilen nitelikleri haiz, bilgi birikimi olan ve tecrübeli kişilerdir. Şirket Ana Sözleşmesi nde, üye seçiminde aranacak asgari niteliklere ilişkin ayrıca bir düzenleme yer almamaktadır. 20. Şirket in Misyon ve Vizyonu ile Stratejik Hedefleri Şirket in hedefi, indirimli gıda perakendeciliği sektöründe hizmet verilen bölgelerde yüksek verimlilik sağlamak, Türkiye nin diğer bölgelerine ve gelecekte bu konsepti uygulayabileceği ülkelere açılarak buradaki tüketicilere hizmet vermektir. Her zaman kaliteli ürünlerin satışa sunulması, operasyonel verimliliğin artırılması, fiyat indirimi, ürün portföyünde özel markalı ürünlerin oranının artırılması ve tedarikçilerin verimliliğinin artırılarak maliyetlerin düşürülmesi de Şirket in diğer hedefleri arasındadır. Uzun vadede: BİM, Türk gıda perakende sektöründe en büyük ciro payına sahip şirkettir. Ürün çeşidi yaklaşık 600 adet civarındadır. Dürüst, güvenilir ve adil olmak bizim ilkelerimizdir. Ne kadar büyürsek büyüyelim biz tevazuumuzu muhafaza edeceğiz. Hangi din, dil ve ırkta olursa olsun, Şirketimizin her mensubuna aynı yakınlıkta davranmak ve anlayışlı olmak en tabii sorumluluğumuzdur. Bir başkasını kırmadıkça, Şirket e zarar vermedikçe, her çalışanımızın şahsi yaşam tarzına saygılıyız. Ancak müşterilerimizi rahatsız edecek aşırılıklardan kaçınırız. İdare Meclisi, Şirket in belirlenen hedeflere ulaşma derecelerini, mali verileri incelemek suretiyle, aylık olarak gözden geçirmektedir. 21. Risk Yönetimi ve İç Kontrol Mekanizması Risk yönetimi ve iç kontrol mekanizmaları kapsamında Şirketimiz, maruz kaldığı riskleri ve bunlardan korunma yöntemlerini de dikkate alarak, iş süreçleri ile ilgili uygun politika ve prosedür leri oluşturmuş, organizasyon içinde işlevsel görev ayrımları yapmış, onay ve yetki mekanizmalarını süreçlere yerleştirmiş, Şirket fiziki kıymetlerinin korunması ve mutabakatına ilişkin usulleri düzenlemiştir. Ayrıca süreç içinde etkin raporlama ve yönetim, gözetim uygulamaları tesis edilmiştir. Şirketimizde, risk yönetimi ve iç kontrol süreçlerinin bağımsızca değerlendirilmesi ile görevli bir İç Denetim Birimi bulunmaktadır. Şirket in tüm faaliyetleri, İç Denetim Birimi nin çalışma kapsamında olup, hazırlanmış yıllık planlar çerçevesinde denetlenmektedir. İç Denetim Birimi, Operasyon Komitesi ne bağlı bir birimken, 2008 yılında, İdare Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Denetim Komitesi ne bağlanmış olup bu tarihten itibaren raporlamalarını Denetim Komitesi ne yapmaya başlamıştır.

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2009 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet Konusu

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2008 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet Konusu

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2009 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2010 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2010 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

Kabul edilen ilkelere göre, iç denetim birimi doğrudan İdare Meclisi Üyelerinden Oluşan Denetim Komitesi ne bağlanmıştır.

Kabul edilen ilkelere göre, iç denetim birimi doğrudan İdare Meclisi Üyelerinden Oluşan Denetim Komitesi ne bağlanmıştır. Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu - 2008 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri nde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2011 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2012 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2011 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2012 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu

Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporu 38 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri nde yer alan prensiplerin uygulanması için gerekli özen ve dikkati göstermiş

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı

1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması için gerekli özeni göstermiştir. Bölüm

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 35 KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU ZİRAAT HAYAT VE EMEKLİLİK A.Ş. 2014 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU Mart 2014 1 RAPOR NO : 1 RAPOR TARİHİ : Mart 2014 İNCELEMEYİ YAPAN : Kurumsal Yönetim Komitesi İNCELEMENİN KONUSU : Kurumsal

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2015 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2014 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2016 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

2010 Yılı Faaliyet Raporu

2010 Yılı Faaliyet Raporu 2010 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2010 a Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Faktoring Sektörü b. Ulusal ın Başlıca Finansal Göstergeleri ve Sektördeki

Detaylı

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç

ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI. 1- Amaç ALTERNATİF YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1- Amaç Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş., Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında, tüm pay sahiplerimiz

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş.

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. SPK SERİ: II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BİM BİRLEŞİK

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket

Detaylı

SPK SERİ: II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

SPK SERİ: II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. SPK SERİ: II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2018 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BİM BİRLEŞİK

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 31 MART 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ

FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA REHBERİ Doğru mesajları farklı gruplara iletebilen en önemli kurumsal iletişim aracı Adres Nispetiye Cad. Levent İşhanı No: 6/2 34330 Levent - İstanbul www.tuyid.org Tel (212)

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-31 Mart 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 3 1. Çeyrek Özeti LOGO, üç yıldır sürdürdüğü çift haneli büyüme ivmesini 2013 yılının ilk çeyreğine de taşıdı.

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 32 BİM 2011 FAALİYET RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nda (İMKB) işlem gören şirketlerin, kurumsal

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU 1 Ocak-30 Eylül 2012 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU Sayfa No: 2 1 Ocak-30 Eylül 2012 Sayfa No: 3 LOGO istikrarlı ve rekor seviyedeki büyümesini yüksek karlılıkla 2012 yılının üçüncü çeyreğinde de sürdürdü.

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2013 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa Şirket in Faaliyet

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2011-30 HAZİRAN 2011 FAALİYET RAPORU ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI Esas Sermaye Ödenmiş Sermaye : 12.500.000 TL : 12.500.000 TL Şirketimizn

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1 - KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI ER-ÇİM-SAN HOLDİNG A.Ş. (Bundan böyle ortaklık diye anılacaktır) 1 Ocak 2014 31 Aralık 2014 döneminde "Kurumsal Yönetim

Detaylı

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU

2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 2015 YILI KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Şirket kurumsal yönetim ilkelerinin takipçisi ve uygulayıcısıdır. Şirket, kanunen öngörülen kurumsal yönetim

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 30 HAZİRAN 2011 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 26 Ağustos 2011 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM BİM 2013 FAALİYET RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM BİM 2013 FAALİYET RAPORU BİM 2013 FAALİYET RAPORU 35 1. Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, Borsa İstanbul A.Ş. de işlem gören şirketlerin, Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uygunluklarını

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU 50 BİM 2015 FAALİYET RAPORU KURUMSAL YÖNETİM KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ NE UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, Borsa İstanbul A.Ş. de

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM. Yatırımcı ilişkileri ile sorumlu personelin listesi aşağıda yer almaktadır.

KURUMSAL YÖNETİM. Yatırımcı ilişkileri ile sorumlu personelin listesi aşağıda yer almaktadır. 1. Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, IMKB de işlem gören şirketlerin, Kurumsal Yönetim İlkelerine uygunluklarını ve uygun olmayan durumlarda ise

Detaylı

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI KARKİM SONDAJ AKIŞKANLARI ENERJİ MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1- Amaç BİLGİLENDİRME POLİTİKASI Karkim Sondaj Akışkanları Enerji Mühendislik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sermaye Piyasası

Detaylı

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SERİ:XI NO: 29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 ŞİRKETİN ÜNVANI : İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ MERKEZİ : İstanbul KURULUŞ TARİHİ : 16/08/1995 FAALİYETİ : Portföy İşletmeciliği RAPORUN DÖNEMİ : 01/01/2011 31/03/2011 ÇIKARILMIŞ SERMAYESİ

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 1. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Şirketimiz Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkelerinde yer alan prensiplerin uygulanması

Detaylı

İçindekiler. 1 BİM e Dair. 8 Başlıca Göstergeler. 9 Kurum Profili. 10 Hizmet Felsefesi. 11 Kilometre Taşları. 12 Yatırımcı İlişkileri

İçindekiler. 1 BİM e Dair. 8 Başlıca Göstergeler. 9 Kurum Profili. 10 Hizmet Felsefesi. 11 Kilometre Taşları. 12 Yatırımcı İlişkileri FAALİYET RAPORU 2009 İçindekiler 1 BİM e Dair 8 Başlıca Göstergeler 9 Kurum Profili 10 Hizmet Felsefesi 11 Kilometre Taşları 12 Yatırımcı İlişkileri 14 İdare Meclisi Raporu 15 İcra Kurulu nun Mesajı 17

Detaylı

SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 EYLÜL 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BİM BİRLEŞİK

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2010 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 14 Mayıs 2010 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine

Detaylı

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır.

: Bu rapor 01 Ocak Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. Sayfa No: 1 Raporun Dönemi Ticaret Ünvanı : Bu rapor 01 Ocak 2012 31 Aralık 2012 çalışma dönemini kapsamaktadır. : Prim Menkul Değerler A.Ş. Ticaret Sicil No : 247130 Merkez Adresi : Levent Caddesi No.3

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2016 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2016 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2016 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FA ALİYET RAPORU 01.01.2016-31.03.2016... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun dönemi : 01/01/2012-30/09/2012 2. Ortaklığın Ünvanı : ATA YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan Başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2015 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2015 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2015-30.09.2015... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş.

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 31 MART 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR

Detaylı

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU

GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 GARANTİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. FAALİYET RAPORU I- GİRİŞ 1. Raporun dönemi: 01/01/2008-30/06/2008 2. Ortaklığın ünvanı: Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2015 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FA ALİYET RAPORU 01.01.2015-31.03.2015... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu

Büyükdere cad No: 185 Kanyon ofis Binası 8. Kat Levent/ĐST. Görevi Öğrenim Durumu RAPORUN DÖNEMĐ : 01 OCAK 2012-31MART 2012 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : J.P. MORGAN MENKUL DEĞERLER A.Ş. SERĐ : XI NO: 29 SAYILI TEBLĐĞE ĐSTĐNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETĐM KURULU FAALĐYET RAPORU A-Giriş 1-Raporlama Dönemi:

Detaylı

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

SARDİS MENKUL DEĞERLER A.Ş. Sayfa No: 1 SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 1. Raporun Dönemi: Bu rapor, Sardis Menkul Değerler A.Ş. nin 1 Ocak 2010 30 Haziran 2010 çalışma dönemini kapsamaktadır. 2. Ortaklığın Unvanı: Sardis Menkul Değerler A.Ş. 3. Dönem İçinde Görev

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2016 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2016 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2016 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2016-30.09.2016... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş.

SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN (II-14.1) TEBLİĞİ NE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ SÖNMEZ FİLAMENT SENTETİK İPLİK VE ELYAF SANAYİİ A.Ş. YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu nun II-14.1

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU Kurumsal yönetimin; Şirket in başarıya ulaşması, bu başarının devamı ve Şirketimizin pay sahiplerine ekonomik değer sağlanması açısından önemli olduğuna inanmaktayız.

Detaylı

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ

BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ BANKPOZİTİF KREDİ VE KALKINMA BANKASI ANONİM ŞİRKETİ 31 Mart 2009 ARA DÖNEM KONSOLİDE FAALİYET RAPORU Raporun Ait Olduğu Dönem : 01.01.2009 31.03.2009 Bankanın Ticaret Ünvanı : Bankpozitif Kredi ve Kalkınma

Detaylı

2011 Yılı Faaliyet Raporu

2011 Yılı Faaliyet Raporu 2011 Yılı Faaliyet Raporu İÇİNDEKİLER A. Sunuş a. Ulusal Faktoring ve 2011 e Genel Bakış b. Önemli Kilometre Taşları B. Faaliyetler a. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mesajı b. Genel Müdür ün Mesajı c. Faktoring

Detaylı

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 1. Amaç ve Kapsam Asya Katılım Bankası A.Ş., başta Bankacılık Kanunu ve söz konusu Kanuna ilişkin ikincil düzenlemeler olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı,

Detaylı

Bilgilendirme Politikası:

Bilgilendirme Politikası: Bilgilendirme Politikası: AMAÇ Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. (Dentaş), sektörünün önde gelen saygın kuruluşlarından biri olarak ilgili kanunlara uyumlu olmak kaydıyla eşitlik, doğruluk, tarafsızlık,

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 MART 2009 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 30.06.2011 ARA HESAP DÖNEMİ FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 30.06.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ:

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2018 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2018 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2018 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FA ALİYET RAPORU 01.01.2018-31.03.2018... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş.

BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. BOROVA YAPI ENDÜSTRİSİ A.Ş. 01.01.2011 31.12.2011 YILLIK FAALİYET RAPORU RAPORUN DÖNEMİ : 01.01.2011 31.12.2011 ORTAKLIĞIN ÜNVANI : Borova Yapı Endüstrisi A.Ş. YÖNETİM KURULU VE DENETİM KOMİTESİ: Şirketimizin

Detaylı

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.Ş.

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.Ş. 30 EYLÜL 2010 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU Şirket in Organizasyonu ve Faaliyet Konusu Genel Boyner Büyük Mağazacılık Anonim Şirketi 13 Şubat 1992 tarihinde kurulmuş, İstanbul

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2018 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 30 Eylül 2018 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 30 Eylül 2018 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2018-30.09.2018... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

: Nispetiye Caddesi Akmerkez B.3 Blok Kat. 7 Etiler Beşiktaş -İSTANBUL

: Nispetiye Caddesi Akmerkez B.3 Blok Kat. 7 Etiler Beşiktaş -İSTANBUL TACİRLER PORTFÖY YÖNETİMİ ANONİM ŞİRKETİ Faaliyet Raporu Rapor Dönemi 01 Ocak 2016-31 Aralık 2016 Ortaklığın Ünvanı Tacirler Portföy Yönetimi A.Ş. İletişim Bilgileri Adres Telefon e_posta Web Adresi :

Detaylı

SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU

SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR A.Ş. SPK SERİ:II NO:14.1 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ 30 HAZİRAN 2017 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE AİT KONSOLİDE FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER BÖLÜM 1 BİM BİRLEŞİK

Detaylı

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Ocak-30 Eylül 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU

LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Ocak-30 Eylül 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU LOGO YAZILIM SANAYİİ VE TİCARET A.Ş. Ocak-30 Eylül 2013 ARA DÖNEM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER LOGO ve Sektör...3 Ortaklık Yapısı...3 Yönetim Kurulu...3 Satış Gelirleri...5 Yapılan Araştırma ve Geliştime

Detaylı

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU

SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ. 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU SELÇUK EZCA DEPOSU TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ 1 Ocak- 31 Mart 2014 FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER FAALİYET RAPORU 01.01.2014-31.03.2014... 1 FAALİYET KONUSU... 1 BAĞLI ORTAKLIK... 1 FİNANSAL RAPORLAMA

Detaylı

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU

ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU EK(1) ULAŞLAR TURİZM YATIRIMLARI VE DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI TİCARET VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ UYUM RAPORU 2012 Sayfa 1 1.Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı Kurumsal yönetim uygulamalarının

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2013 31 MART 2013 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ NİN TARİHİNDE YAPILAN 2013 FAALİYET YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI

BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ NİN TARİHİNDE YAPILAN 2013 FAALİYET YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI BİM BİRLEŞİK MAĞAZALAR ANONİM ŞİRKETİ NİN 22.04.2014 TARİHİNDE YAPILAN 2013 FAALİYET YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi nin 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı

Detaylı

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.ġ.

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.ġ. 30 HAZİRAN 2010 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU ġirket in Organizasyonu ve Faaliyet Konusu Genel Boyner Büyük Mağazacılık Anonim Şirketi 13 Şubat 1992 tarihinde kurulmuş,

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Haziran 2012 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

2014 Yıl Sonu Sonuçları Yatırımcı Sunumu

2014 Yıl Sonu Sonuçları Yatırımcı Sunumu 2014 Yıl Sonu Sonuçları Yatırımcı Sunumu ANA BAŞLIKLAR 2014 YILI Güçlü Satış: Net satışlar 14,5 Milyar TL ye ulaştı (+22% yıllık satış artışı) FAVÖK ve net kar marjı: FAVÖK 618,6 Milyon TL (3,8% yıllık

Detaylı

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU

01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş Zümrütevler Mah.Hanımeli Cad.Prestij İş Merkezi No:10 K:1-2-3 Maltepe / İSTANBUL Tel:0216 457 32 63 PBX / Faks : 0216 457 32

Detaylı

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2012 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2012 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU EGE SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 1 OCAK 31 ARALIK 2012 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU İZMİR 15 Mart 2013 İÇİNDEKİLER 1. Giriş... 2 2. Şirketin uyguladığı temettü politikası... 3 3. Kurumsal Yönetim İlkelerine

Detaylı

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.Ş.

BOYNER BÜYÜK MAĞAZACILIK A.Ş. 30 HAZİRAN 2009 TARİHİNDE SONA EREN ARA HESAP DÖNEMİNE İLİŞKİN YÖNETİM Şirket in Organizasyonu ve Faaliyet Konusu Genel Boyner Büyük Mağazacılık Anonim Şirketi 13 Şubat 1992 tarihinde kurulmuş, İstanbul

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM UYUM RAPORU 1.KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİNE UYUM BEYANI Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş. (Şirket) 01.01.2009-31.12.2009 döneminde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan 04.07.2003

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu

Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu 1. Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, Borsa İstanbul A.Ş. de işlem gören şirketlerin, Kurumsal Yönetim İlkeleri ne uygunluklarını ve uygun olmayan durumlarda ise gerekli açıklamaları

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2014 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. 1 Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2014 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ

AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ AKSEL ENERJİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca şirketimiz bünyesinde Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuştur. Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU

KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ ne UYUM RAPORU 1. Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Beyanı : 1 Ocak 2010 31 Aralık 2010 faaliyet dönemi içinde, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan Kurumsal Yönetim İlkeleri

Detaylı

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.

STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. STRATEJİ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. SERMAYE PİYASASI KURULU'NUN "SERMAYE PİYASASINDA FİNANSAL RAPORLAMAYA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ"NİN İKİNCİ BÖLÜMÜNÜN 2. MADDESİ GEREĞİNCE HAZIRLANMIŞ YÖNETİM KURULU ARA DÖNEM

Detaylı

Şok l Halka Arz Profili l SMK

Şok l Halka Arz Profili l SMK Şok l Halka Arz Profili l SMK 07.05.208 Yönetici Özeti Şok Marketler Ticaret A.Ş. («Şok» veya «Şirket»), 995 yılında Koç Grubu na ait olan Migros Ticaret A.Ş tarafından kurulmuştur. Şirket toplamda 5.00

Detaylı

Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu

Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu KURUMSAL YÖNETİM Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Raporu 1. Kurumsal Yönetim İlkeleri ne Uyum Beyanı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararları uyarınca, Borsa İstanbul A.Ş. de işlem gören şirketlerin, Kurumsal

Detaylı

1 A- RAPORUN DÖNEMİ Faaliyet Raporumuz dönemini kapsamaktadır. B- YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortakl

1 A- RAPORUN DÖNEMİ Faaliyet Raporumuz dönemini kapsamaktadır. B- YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortakl ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 Ocak 2009 30 Eylül 2009 Ara Dönem Faaliyet Raporu 1 A- RAPORUN DÖNEMİ Faaliyet Raporumuz 01.01.2009 30.09.2009 dönemini kapsamaktadır. B- YÖNETİM VE DENETİM

Detaylı

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net

BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net 09.05.2012 BİM A.Ş. BİM AŞ. 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin açıkladığı gelir tablosunda 90,7 milyon TL net kar açıkladı. BİM, net karını geçtiğimiz yılın aynı döneme göre % 13,7 arttırırken, 2,43 milyar

Detaylı

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.

Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011. Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Ara Dönem Özet Faaliyet Raporu Mart 2011 Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı nın Mart 2011 Dönemi Değerlendirmeleri ve Beklentileri Bank of America Merrill Lynch, küresel stratejisinin

Detaylı

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI

DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI DOĞAN BURDA DERGİ YAYINCILIK VE PAZARLAMA A.Ş. KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI 1. AMAÇ Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. ( Şirket veya Doğan Burda ) Kurumsal Yönetim Komitesi

Detaylı

Ara Dönem Faaliyet Raporu

Ara Dönem Faaliyet Raporu ALARKO GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. 1 Ocak 2008 30 Haziran 2008 Ara Dönem Faaliyet Raporu 1 A- RAPORUN DÖNEMİ Faaliyet Raporumuz 01.01.2008 30.06.2008 dönemini kapsamaktadır. B- YÖNETİM VE DENETİM

Detaylı

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 08 Nisan 2009. Konu : Genel Kurul toplantısı, kâr dağıtımı ve sermaye artırımı kararı

Özel Durum Açıklaması. Tarih : 08 Nisan 2009. Konu : Genel Kurul toplantısı, kâr dağıtımı ve sermaye artırımı kararı Özel Durum Açıklaması Tarih : 08 Nisan 2009 Konu : Genel Kurul toplantısı, kâr dağıtımı ve sermaye artırımı kararı Şirketimiz Yönetim Kurulu nun 8 Nisan 2009 tarihli toplantısında: 1- Ek-1 de yer alan

Detaylı

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. KATMERCİLER ARAÇ ÜSTÜ EKİPMAN SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 01 OCAK 2012 30 HAZİRAN 2012 FAALİYET RAPORU Sayfa No:1 İÇİNDEKİLER Sayfa No 1. ORTAKLIK YAPISI VE SERMAYE DAĞILIMI... 1 2. DÖNEM İÇİNDE ESAS SÖZLEŞMEDE

Detaylı