GENÇ FANTASTIK KURGU YAZARI EREN DEMIR HAYATINI KAYBETTI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GENÇ FANTASTIK KURGU YAZARI EREN DEMIR HAYATINI KAYBETTI"

Transkript

1 GENÇ FANTASTIK KURGU YAZARI EREN DEMIR HAYATINI KAYBETTI Portal : İçeriği : Haber Tarih : Adres : Genç Fantastik Kurgu Yazarı Eren Demir Hayatını Kaybetti 2011 yılında Laika Yayıncılık tarafından yayınlanan?kristal Kılıç isimli fantastik kurgu kitabı yayınlandığında henüz 13 yaşında olan ve dünyanın en genç ikinci yazarı unvanını alan Eren Demir, dün evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Metal ve rock müzik tutkunu, fantastik kurgu aşığı ve küçük yaşta yazdığı kitabı ve yeteneği ile hayat dolu bir insan olan Erenin Ataköydeki 10. kattaki evinin balkonundan düştüğü sırada bir arkadaşıyla telefonda konuştuğunu belirledi. Kültür Koleji son sınıf öğrencisi Eren Demir, önceki gece saat sıralarında ailesiyle yaşadığı Ataköy 4. kısımdaki apartmanın 10. katındaki evlerinin balkonundan düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Demir in yanında parçalanmış cep telefonu bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polisin yaptığı ilk incelemede Demir in cep telefonuyla bir arkadaşıyla konuşurken aşağı düştüğü belirlendi. Polis, Demir in düşmeden önce konuştuğu arkadaşını bulmaya çalışırken, Demir in cesedi hastaneye kaldırıldı. Olay sırasında, Eren Demir in babası İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Demir ve yine doktor olan annesi psikiyatrist Demet Demir in evde olmadığı belirtildi. Anne babaya polis haber verdi Doğumlu ve Kültür Koleji İlköğretim Okulu son sınıfta okuyan Eren Demir, 12 yaşında yazdığı?kristal Kılıç adlı fantastik romanıyla, 'Dünyanın en genç ikinci romancısı unvanını kazandı. Bin 500 kelimelik 'This and Last Season s Excursions' adlı kitabı yazan 6 yaşındaki İskoçyalı Christopher Bealeden sonra literatüre geçen Eren Demir, Psikiyatri ve Düşünce Dergisi nde de ' Çocuklarda Öfke, Şüphe ve Üzüntü' konularında, çeşitli yazıları yayınlandı. Ormanları, ağaçları, elf leri, cüceleri ve insanlarıyla mutlu bir ülke olan Alania da Vedi isimli efsane bir komutanı, onun arkadaşı Letaf ı, iyileştirme gücü olan cüce Galor u ve bu romana ismini veren tılsımlı kristal Kılıç ın maceralarını anlatan yazar 'Romanımı hem insanlara bir armağan vermek ve hem de kendimi de dışa vurmak için yazdım' mesajını verdi. Romanın Drizzt in Maceralarına benzetilmesine ilişkin görüşlerden ise gurur duyduğunu verdiği röportajlarda dile geçirmişti. Yine röportajlarında, fantastik türdeki ikinci kitabını yazmaya başladığını söyleyen Eren Demir; Ejderha Mızrağı ve Unutulmuş Diyarlar serilerini çok sevdiğini, hobileri arasında metal müzik, manga, anime ve oyun konsolları olduğunu söylemişti. Eren Demir gelecekte Bilgisayar Mühendisi olmak istediğini açıklamıştı. Kendisine rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Çok erken ayrıldın Eren, oysa ki daha çok güzel kitaplar yazacak, gitarınla çok güzel şarkılar yapacaktın.

2 SALIHLI DEVLET HASTANESI'NE KALP DAMAR CERRAHI ATANDI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Salihli Devlet Hastanesi'ne Kalp Damar Cerrahı atandı Salihli Devlet Hastanesi'ne Kalp Damar Cerrahı atandı (Fotoğraflı) Behzat Akcan MANİSA (İHA) - Salihli Devlet Hastanesi'nde eksikliği hissedilen kalp damar cerrahına yeni atama yapıldı. Kalp Damar Cerrahı Doktor Ufuk Türkmen, Salihli Devlet Hastanesi'nde atanarak, göreve başladı yılında Konya'nın Akşehir ilçesinde doğan Ufuk Türkmen ilk, orta ve lise eğitimini Afyon'da tamamladı. İstanbul Tıp Fakültesinden tıp doktoru olarak mezun oldu. Mecburi hizmetini Van'da tamamladıktan sonra, Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı olarak ihtisasını tamamladı. Daha sonra Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalıştı. Salihli'ye hiç yabancı olmadığını ifade eden Dr. Ufuk Türkmen, 'Severek ve isteyerek Salihli Devlet Hastanesine tayinimi istedim. Salihli'de vatandaşlarımıza, en iyi şekilde hizmet vermek için çalışacağım' dedi. Hastane Yöneticisi Başhekim Uzman Doktor Gökhan Gürsoy ise, 'Göreve yeni başlayan kalp damar cerrahımızla daha da güçlendik. Elimizdeki imkanlarla insanlarımıza en iyi nasıl hizmet verebilirizi düstur edindik. Yeni arkadaşımıza aramıza hoş geldin deyip, başarılar diliyorum' dedi. (BA-SC) :48:19 TSI NNNN

3 BILYONER.COM KADINLAR BASKETBOL LIGI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Salon: Prof. Dr. Turgay AtasüHakemler: Ruhi Nezihi Soydan, Süleyman Dağder Dağlı, Fazilet Gülterİstanbul Üniversitesi: White 23, Gizem Yavuz 12, Cado 9, Hooper 5, Putnina 8, Şaziye İvegin Üner 3, Ayşe Okul 3, Müyesser Ceyda Domaç 2, İlayda GünerBeşiktaş: Harding 13, Zellous 10, Burcu Çiğil... Salon: Prof. Dr. Turgay Atasü Hakemler: Ruhi Nezihi Soydan, Süleyman Dağder Dağlı, Fazilet Gülter İstanbul Üniversitesi: White 23, Gizem Yavuz 12, Cado 9, Hooper 5, Putnina 8, Şaziye İvegin Üner 3, Ayşe Okul 3, Müyesser Ceyda Domaç 2, İlayda Güner Beşiktaş: Harding 13, Zellous 10, Burcu Çiğil 9, Perovanovic 14, Stokes 20, Kübra İmren Siyahdemir, Esra Erden Atacan, Sera Özelçi, Meltem Avcı, Mehtap Karabilecen 2, Sevgi Uzun 3 1. Periyot: Devre: Periyot: faulle çıkan: Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi) Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 12. haftasında Beşiktaş, deplasmanda İstanbul Üniversitesi'ni yendi.

4 HAYATI 'MÜZIKLE KESFET Portal : İçeriği : Haber Adres : Hayatı `Müzikle Keşfet Yaşam Akademisi Akbatı söyleşileri hayatı müzikle keşfetmenin ipuçlarını konuşmak üzere 12 Ocak Perşembe günü saat arasında Neslihan Yavuzer Behmuaras ı ağırlıyor. Yaşam Akademisi Akbatı söyleşileri hayatı müzikle keşfetmenin ipuçlarını konuşmak üzere 12 Ocak Perşembe günü saat arasında Neslihan Yavuzer Behmuarası ağırlıyor. Yaşam Akademisi Akbatı söyleşilerinin Ocak ayındaki ikinci konuğu Neslihan Yavuzer Behmuaras oluyor. Behmuaras,?Müzikle hayatın keşfi adlı söyleşisinde müzikle stresin nasıl yenilebileceğini ve müziğin ruh hallerimize olan etkisini anlatacak. 12 Ocak Perşembe günü saat arasında gerçekleşecek söyleşide, ruhu besleyen müziğin insanlar üzerinde yarattığı sihirli etki tartışılırken, dinleyiciler de müziğe farklı bir pencereden bakmaya davet edilecek. İstanbul Üniversitesi mezunu Neslihan Yavuzer Behmuaras, turizm sektöründe geçirdiği 15 yılın ardından 2004de AÇık Radyoda 4.Boyut adlı radyo programını hazırlayıp, sundu yılında NTV Radyosunda hafta sonu kuşağını sunmaya başlayan Behmuaras, Radyo Voyagedaki?Hayallere Yolculuk programıyla geniş kitlelere kavuştu. Akbatı AVYM Hakkında Akkök Holdingin gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO A.Ş. tarafından hayata geçirilen Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi (Akbatı AVYM) 200e yakın mağaza, 9 sinema salonu, dinlenme ve buluşma adresi olan özel tasarımlı alanlar, Çocuk oyun ve eğitim alanları ile dünya mutfaklarını buluşturan restoranların yer aldığı Restaurantlar Meydanı ile hizmet vermektedir. Akbatı AVYM, aldığı ödüllerle ulusal ve uluslararası platformlarda da başarısını tescillemiştir. Akbatı AVYM, yeşil bina değerlendirme sistemi olan BREEAM In Use (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Metodu) Sertifikasına?Excellent seviyesinde sahiptir. ARTUKLU HABER AJANSI

5 SURVIVOR 2017 YARISMACILARI BELLI OLDU ( SURVIVOR 2017 ÜNLÜLER... Portal : İçeriği : Haber Adres :

6 HER ÜÇ KISIDEN BIRI GRIP Portal : İçeriği : Haber Adres : Her üç kişiden biri grip Havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında da artış baş gösterdi. Başta İstanbul olmak üzere yurdun pek çok bölgesindeki hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğun soğuk havanın etkili olması nedeniyle yaşanan grip salgınlarından kaynaklandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye de grip vakalarını izlemek için numune analizlerine devam ediyor Aralık tarihleri arasında farklı bölgelerdeki 180 aile hekiminden alınan numuneler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Viroloji Laboratuvarı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı, Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı, Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı, Adana Halk Sağlığı Laboratuvarı, İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı ve İstanbul Halk Sağlığı Laboratuvarı nda analiz edildi. Numunelerin yüzde 34.6 sında grip tespit edildi yılında alınan bin 202 numunenin yüzde 8.4 ünde pozitiflik tespit edildi. Tüm numunelerin 87 sinde influenza A (H3N2), 12 sinde influenza B, 2 sinde de influenza A virüsü görüldü Aralık ta a 136 numunenin 47 sinde virüs saptandı. Numunelerin 40 ı influenza A (H3N2), 7 sinin influenza B virüsü olduğu kayıtlara geçti. Rakamlara bakıldığında grip virüsü bu ay zirve yaptı Aralık tarihleri arasında numunelerdeki pozitiflik yüzde 13.8, Aralık tarihleri arasında ise yüzde 21.9 olarak tespit edildi. `MUTLAKA AŞI YAPTIRIN Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Şu an olağan süreci yaşıyoruz. Bu sene havalar erken soğuduğu için grip vakalarının maksimuma ulaşma süresi de erken olacak. Vakalarda artış yaşanacak. Virüsleri ilkbahar aylarına kadar görmeye devam edeceğiz. Risk gruplarının mutlaka aşılanması gerekir. Zamanın önemi yok. Ne zamanyaptırırlarsa 6 ay süreyle korur. Şu an görülen virüs tipleri, aşının önleyebildiği tipler. Bir de gün içinde mutlaka 4-5 kere elleri bol sabun ve suyla yıkamak çok önemli' dedi.

7 DR. ÜMIT ÇELAKIL GÖREVE BASLADI Portal : İçeriği : Haber Adres : Dr. Ümit Çelakıl göreve başladı Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Çelakıl Kocaeli Devlet Hastanesi nde hasta kabulüne başladı. KOCAELİ 1978 Diyarbakır doğumlu olan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Ümit Çelakıl ilk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş ve Gaziantep de tamamladı yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi yılında Kars da askerlik yaptı yılında Kocaeli Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi nde başladığı eğitimini 2016 yılında tamamladı. Ümit Çelakıl son olarak Kocaeli Devlet Hastanesi nde Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı olarak hasta kabulüne başladı.

8 HUAWEI TÜRKIYE 2016 YA DAMGA VURAN TEKNOLOJIK GELISMELERI ANLA... Portal : İçeriği : Haber Adres : Huawei Türkiye 2016 ya damga vuran teknolojik gelişmeleri anlattı Teknolizce Huawei Türkiye AR&GE Merkezinde gerçekleşen görüşmede 2016 yılındaki teknolojik kazanımları değerlendirdi. Toplantıya Turkcell ve Türk Telekom Grup yöneticileri ile İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, BahÇeşehir Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinden akademisyenler katıldı. Huawei Türkiye AR&GE Merkezi Direktörü Wu Lianqing katılımcıları, 2010 senesinde hareketlerine süregelen Huawei Türkiye AR&GE Merkezinin son 6 yıldaki performansı ile alakadar bilgilendirdi.?2010dan beri, Huawei Türkiye AR&GE Merkezinin 120 milyon dolardan daha çok yatırım yaparak sürekli büyüme gösterdiğini ve halihazırda 400den fazla nitelikli Türk mühendisini istihdam ettiğini belirten Wu Lianqing?2017 yılının sonuna kadar 450den fazla mühendis istihdamı hedefinin altını Çizdi. Wu Lianqing; Huawei Türkiye AR&GE Merkezinin 2016 senesinde 30dan fazla ülkede ve 82den fazla proje ile Çeşitli Avrupalı, Türk ve öteki büyük telekomünikasyon operatörlerine yüksek kalitede yazılım geliştirme projeleri sağlamış olduğu söyledi. Huaweinin dünya Çapında 16 AR&GE Merkezi olduğu ve her bir merkezin endüstriyel gelişime katkıda bulunmak üzere değişik alanlarda uzmanlaştığı ifade edildi. Türkiye AR&GE Merkezinde?Informasyon ve İletişim Teknolojileri (BİT) için yazılım ve yenilik üzerine odaklandıklarını belirten Wu Lianqing; AR&GE Merkezinin BSS, Dijital Hizmetler, SmartCare ve 4.5G benzer biçimde alanlarda ileri teknoloji bilişim Çözümleri üretmek üzere 5 ürün alanına haiz bulunduğunu söyledi. Huawei Türkiye AR&GE Merkezi Çin haricinde bulunan en büyük ikinci yazılım AR&GE merkezi olup, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek Çok bölgesinden en bilindik ve en büyük telekomünikasyon operatörleri ile Çalışıyor. Hem de Huawei Türkiye AR&GE Merkezinin Çok sıkı gereksinimleri olan Alman ve İngiliz telekomünikasyon operatörlerine daima en iyi Çözümleri sunduğunu ve merkez kanatından sunulan Huawei ürünlerinin ve Çözümlerinin operatörlerce takdir edildiğini not eden Wu Lianqing;?bu projelerin Türk mühendisler ile hazırlanıyor oluşu ile Huaweinin Türkiyenin mühendislik yeterliliğine ve Türkiyenin dünya Çapında saygınlığına katkıda bulunduğunu söyledi. Huawei Türkiye AR&GE Merkezi yazılım mühendisliği ve süreçlerini iyileştirmek için sürekli olarak CMMI dönüşümüne yatırım yapıyor senesinde CMMI 3. Düzey Olgunluk sertifikasını alan Merkez, 2016 senesinde CMMI 5. Düzey Olgunluk belgelendirmesini hedefliyor. Sayın Wu, tüm bunlara ek olarak Huawei Türkiye AR&GE Merkezinin devrimsel özellikte, dünya Çapında ve son teknolojileri sağlamak üzere Türk üniversiteleri ve Türk mühendisler içinde bir köprü kurduğunu beyan etti senesinde 20 proje üzerinden 14 üniversite ve 30 akademisyen ile ortaklık yaptıklarını belirten Wu Lianqing 2017 senesinde merkezin suni zeka ve büyük veri mevzularında üniversiteler ile işbirliğini güçlendireceğinin sinyalini verdi. Kaynak:

9 SALIHLI DEVLET HASTANESIÂ??NE KALP DAMAR CERRAHı ATANDı Portal : İçeriği : Haber Adres : Salihli Devlet Hastanesiâ??ne Kalp Damar Cerrahı atandä± Salihli Devlet Hastanesiâ??nde eksikliä?i hissedilen kalp damar cerrahä±na yeni atama yapä±ldä±. Kalp Damar Cerrahı Doktor Ufuk Türkmen, Salihli Devlet Hastanesiâ??nde atanarak, gã reve baå?ladä±. Salihli Devlet Hastanesiâ??nde eksikliä?i hissedilen kalp damar cerrahä±na yeni atama yapä±ldä±. Kalp Damar Cerrahı Doktor Ufuk Türkmen, Salihli Devlet Hastanesiâ??nde atanarak, gã reve baå?ladä± yä±lä±nda Konyaâ??nın AkÅ?ehir ilã esinde doä?an Ufuk Türkmen ilk, orta ve lise eä?itimini Afyonâ??da tamamladä±. Ä stanbul Tıp Fakültesinden tä±p doktoru olarak mezun oldu. Mecburi hizmetini Vanâ??da tamamladä±ktan sonra, Ankara Türkiye Yüksek Ä htisas EÄ?itim ve AraÅ?tırma Hastanesinden, Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanı olarak ihtisasä±nä± tamamladä±. Daha sonra Ankara Numune EÄ?itim ve AraÅ?tırma Hastanesinde à alä±å?tä±. Salihliâ??ye hiã yabancä± olmadä±ä?ä±nä± ifade eden Dr. Ufuk Türkmen, â??severek ve isteyerek Salihli Devlet Hastanesine tayinimi istedim. Salihliâ??de vatandaå?larä±mä±za, en iyi Å?ekilde hizmet vermek iã in à alä±å?acaä?ä±mâ? dedi. Hastane Yà neticisi BaÅ?hekim Uzman Doktor Gà khan Gürsoy ise, â??gã reve yeni baå?layan kalp damar cerrahä±mä±zla daha da gã¼ã lendik. Elimizdeki imkanlarla insanlarä±mä±za en iyi nasä±l hizmet verebilirizi dã¼stur edindik. Yeni arkadaå?ä±mä±za aramä±za hoå? geldin deyip, baå?arä±lar diliyorumâ? dedi. Kaynak: Ä HA

10 KADINLAR BASKETBOL LIGI'NDE 12. HAFTANIN SON MAÇI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Kadınlar Basketbol Ligi'nde 12. haftanın son maçı Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 12. haftanın son maçında İstanbul Üniversitesi ile Beşiktaş, Prof. Dr. Turgay Atasü Spor Salonu'nda karşılaşacak. Haber: Anadolu Ajansı -

11 'YENIKAPI 12' DENIZLE BULUSACAK Portal : İçeriği : Haber Adres : 'Yenikapı 12' denizle buluşacak 'Dünyanın en büyük batık gemi koleksiyonu' kabul edilen 37 eserden 'Yenikapı 12' adlı teknenin replikası, mart ayında düzenlenecek törenle denize indirilecek. Marmaray ve Metro projeleri kapsamında yürütülen arkeolojik kazılar sırasında Yenikapı'da bulunan ve 'Dünyanın en büyük batık gemi koleksiyonu' kabul edilen 37 eserden 'Yenikapı 12' adlı teknenin replikası yapıldı. Rekonstrüksiyon çalışmalarına göre 9,20 metre uzunluğunda ve 2,50 metre genişliğinde olduğu hesaplanan teknenin benzeri yapımı mart ayında denizle buluşacak. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işıl Kocabaş, Yenikapı'da 2004 yılında başlayan kazılarda binlerce eserin yanı sıra 37 adet ahşap tekne ve gemi kalıntısının bulunduğunu anımsattı. Yenikapı'da keşfedilen tekne ve gemilerin yaklaşık 600 yıllık bir periyotta farklı zamanlarda battığını vurgulayan Kocabaş, MS 9. yüzyıla tarihlenen Yenikapı 12 teknesinin, taşıdığı amfora yükünün yanı sıra ahşap elemanlarının, bütünlüğü bozulmadan orijinal yerlerinde günümüze ulaşmış olması nedeniyle gövde biçimi, tasarımı ve döneminin gemi inşa yöntemi hakkında eşsiz bilgileri barındırdığını kaydetti. Yenikapı 12'nin tek direkli, Latin yelkenli, kıyı denizciliği yapan küçük bir ticaret teknesi olduğunu belirten Kocabaş, teknenin düz dipli gövde yapısının sığ limanlara ve koylara girebilmesini sağladığını, baş kısmının daha geniş inşa edilmesinin güçlü dalgalarda kullanılma kabiliyetini arttırdığını ve gövde şeklinin kapasitesine göre tasarlandığını aktararak, replikanın 2018 yılında gerçekleştirilecek olan 15. Uluslararası Gemi ve Tekne Arkeolojisi Sempozyumu sırasında Marsilya'da sergilenmesi için davet aldıklarını ama öncelikle İstanbul Arkeoloji Müzesinde sergileneceğini sözlerine ekledi. Kaynak: Türkiyegazetesi Eklenme tarihi:

12 HER ÜÇ KISIDEN BIRI GRIP Portal : İçeriği : Haber Adres : Her üç kişiden biri grip Sağlık Bakanlığı, 17 ildeki 180 aile hekiminden aldığı hasta numunelerini analiz etti. Numunelerin yüzde 34.6 sında grip tespit edildi. Havaların soğumasıyla birlikte grip vakalarında da artış baş gösterdi. Başta İstanbul olmak üzere yurdun pek çok bölgesindeki hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğun soğuk havanın etkili olması nedeniyle yaşanan grip salgınlarından kaynaklandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı ise Türkiye de grip vakalarını izlemek için numune analizlerine devam ediyor Aralık tarihleri arasında farklı bölgelerdeki 180 aile hekiminden alınan numuneler Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Viroloji Laboratuvarı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Laboratuvarı, Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarı, Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı, Adana Halk Sağlığı Laboratuvarı, İzmir Halk Sağlığı Laboratuvarı ve İstanbul Halk Sağlığı Laboratuvarı nda analiz edildi. Numunelerin yüzde 34.6 sında grip tespit edildi yılında alınan bin 202 numunenin yüzde 8.4 ünde pozitiflik tespit edildi. Tüm numunelerin 87 sinde influenza A (H3N2), 12 sinde influenza B, 2 sinde de influenza A virüsü görüldü Aralık ta a 136 numunenin 47 sinde virüs saptandı. Numunelerin 40 ı influenza A (H3N2), 7 sinin influenza B virüsü olduğu kayıtlara geçti. Rakamlara bakıldığında grip virüsü bu ay zirve yaptı Aralık tarihleri arasında numunelerdeki pozitiflik yüzde 13.8, Aralık tarihleri arasında ise yüzde 21.9 olarak tespit edildi. `MUTLAKA AŞI YAPTIRIN Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Şu an olağan süreci yaşıyoruz. Bu sene havalar erken soğuduğu için grip vakalarının maksimuma ulaşma süresi de erken olacak. Vakalarda artış yaşanacak. Virüsleri ilkbahar aylarına kadar görmeye devam edeceğiz. Risk gruplarının mutlaka aşılanması gerekir. Zamanın önemi yok. Ne zamanyaptırırlarsa 6 ay süreyle korur. Şu an görülen virüs tipleri, aşının önleyebildiği tipler. Bir de gün içinde mutlaka 4-5 kere elleri bol sabun ve suyla yıkamak çok önemli' dedi. Kaynak: haber7.com Bu haber defa okunmuştur.

ISTANBUL ÜNIVERSITESINDEN `KAR NEDENIYLE SINAVA GIREMEYEN ÖGR...

ISTANBUL ÜNIVERSITESINDEN `KAR NEDENIYLE SINAVA GIREMEYEN ÖGR... ISTANBUL ÜNIVERSITESINDEN `KAR NEDENIYLE SINAVA GIREMEYEN ÖGR... Portal : www.alemihaber.com İçeriği : Haber Adres : http://www.alemihaber.com/ekler/5979379/istanbul-universitesinden-kar-nedeniyle-sinava-giremeyen-ogrencilere-

Detaylı

SINAVLAR BIR SAAT ILERI ALINDI

SINAVLAR BIR SAAT ILERI ALINDI SINAVLAR BIR SAAT ILERI ALINDI Portal : www.cnnturk.com İçeriği : İletişim Teknolojileri Tarih : 07.01.2017 Adres : http://www.cnnturk.com/turkiye/sinavlar-bir-saat-ileri-alindi Sınavlar bir saat ileri

Detaylı

ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI

ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI Portal Adres ALMAN UZMANLARDAN TÜRK DOKTORLARA BESLENME TIBBI EGITIMI : www.bafravip.com İçeriği : Haber Tarih : 12.03.2014 : http://www.bafravip.com/alman-uzmanlardan-turk-doktorlara-beslenme-tibbi-egitimi-265477h.htm1/3

Detaylı

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR

DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR Portal Adres DEPREMLERINI IZINI, URARTU KALESINDE SÜRÜYORLAR : www.haberciniz.biz İçeriği : Gündem : http://www.haberciniz.biz/depremlerini-izini-urartu-kalesinde-suruyorlar-3129887h.htm 1/2 DEPREMLERINI

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA

TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA Portal Adres TÜRK HENKEL'DE ÜST DÜZEY ATAMA : www.reklamazzi.com İçeriği : Pazarlama İletişimi Tarih : 26.03.2015 : http://www.reklamazzi.com/turk-henkelde-ust-duzey-atama-145487.htm 1/2 TÜRK HENKEL'DE

Detaylı

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ!

27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayis 2016 HAZİRAN 2016 SAYI:1 YENİ MISAD YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ! 27 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen MISAD Genel Kurul Toplantısı sektör aktörlerini bir araya getirdi... TEŞEKKÜRLER MİSAD Yönetim Kurulu

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 7 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sayfa 1 / 6

1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 7 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Sayfa 1 / 6 0 0 0 Sayfa / 0 0 0 0 0 Sayfa / 0 Sayfa / YURTDIŞINDA DOKU VE ORGAN NAKLİ AMACIYLA SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ RESMİ SAĞLIK KURUMLARI LİSTESİ AKCİĞER NAKLİ MERKEZLERİ İstanbul Üniversitesi İstanbul

Detaylı

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi

29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi 29.06.2015 Pazartesi İzmir Basın Gündemi Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, 29-Haziran-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında Hafta içi Her gün Saat: 09.30-17.00 saatleri arasında aday öğrenci ve ebeveynlerine açık

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları Kontenjanları Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Tıp 5 K 1 - - 51.745 1011139 Anesteziyoloji Reanimasyon 4 K 1 - - 56.044 1011147 Beyin Sinir

Detaylı

ISTE TÜRKIYENIN ELEKTRIKLE ÇALISAN ILK OTOBÜSÜ

ISTE TÜRKIYENIN ELEKTRIKLE ÇALISAN ILK OTOBÜSÜ Portal Adres ISTE TÜRKIYENIN ELEKTRIKLE ÇALISAN ILK OTOBÜSÜ : www.tnthaber.net İçeriği : Haber Tarih : 06.12.2014 : http://www.tnthaber.net/iste-turkiyenin-elektrikle-calisan-ilk-otobusu/ 1/2 ISTE TÜRKIYENIN

Detaylı

Prof. Dr. Cengiz Çokluk

Prof. Dr. Cengiz Çokluk Prof. Dr. Cengiz Çokluk (Anabilim Dalı Başkanı) 23 Nisan 1968 yılında Sinop ilinin Ayancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI

TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI Portal Adres TÜRK-ALMAN EGITIM PLATFORMU 1. `EGITIM FUARI BASARILI GEÇTI : www.euturkhaber.com İçeriği : Haber Tarih : 03.02.2017 : http://euturkhaber.com/turk-alman-egitim-platformu-1-egitim-fuari-basarili-gecti/

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar MARIA MONTESSORI Hayatın en önemli dönemi üniversite çalışmaları değil, doğumdan altı yaşa kadar olan süredir. Çünkü bu, bir çocuğun gelecekte olacağı yetişkini inşa ettiği

Detaylı

TÜBITAK'TA BIRINCI OLAN ELEKTRIKLI OTOMOBIL YOLLARDA

TÜBITAK'TA BIRINCI OLAN ELEKTRIKLI OTOMOBIL YOLLARDA TÜBITAK'TA BIRINCI OLAN ELEKTRIKLI OTOMOBIL YOLLARDA Portal : www.haberpan.com İçeriği : Gündem Tarih : 25.09.2014 Adres : http://www.haberpan.com/haber/tubitakta-birinci-olan-elektrikli-otomobil-yollarda

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

ÜSTÜNLER IÇIN ORTAOKUL ÇOK GEÇ

ÜSTÜNLER IÇIN ORTAOKUL ÇOK GEÇ ÜSTÜNLER IÇIN ORTAOKUL ÇOK GEÇ Portal : www.sabah.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 01.10.2014 Adres : http://www.sabah.com.tr/egitim/2014/10/01/ustunler-icin-ortaokul-cok-gec Üstünler için ortaokul çok

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

H.VAHİT OKUMUŞER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ

H.VAHİT OKUMUŞER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ H.VAHİT OKUMUŞER ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ 1954 yılında Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve Lise eğitimini Tavşanlı da tamamladı. 1977 yılında A.D.M.M.A İnşaat Mühendisliği Bölümünü

Detaylı

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ

İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İNGİLTERE DEKİ DOKTORLAR UYDURUYORSUN DEDİĞİ HASTAYI, TÜRK DOKTOR TEDAVİ ETTİ İngiltere de Şubat ayından beri yüksek ateş, epileptik atak ve şiddetli ağrı şikayeti İle defalarca İngiltere deki hastanelere

Detaylı

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste)

2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) 2013 Eylül TUS Taban Puanları (bölüm ismine göre alfabetik sıralı liste) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Acil Tıp K 3 - - Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Tıp K 2 - - Akdeniz Üniversitesi Acil Tıp K 2

Detaylı

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN

YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN 17.04.2011 YIL BOYUNCA 185 FARKLI ÜNİVERSİTE 40 FARKLI BRANŞTA 20 BİN SPORCUNUN MÜCADELESİNE SAHNE OLAN ŞAMPİYONLARIN FESTİVALİ KOÇ FEST İN 2012 MARATONU BAŞLIYOR KOÇ HOLDİNG DIŞ İLİŞKİLER VE KURUMSAL

Detaylı

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI

2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI 2. ROBOT YARIŞMASI VE ÖDÜL TÖRENİ YOĞUN KATILIMLA BESYO SPOR SALONUNDA YAPILDI Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun organize ettiği, bu yıl Çizgi İzleyen Robot ve Sumo Robot olmak üzere

Detaylı

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Bülent Akkurt Bodrum da dostları, yakınlarının kollarında son yolculuğuna defnedildi. Bülent Akkurt un yazıları bir

Detaylı

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011)

2011 TUS İLKBAHAR DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : 15 Mayıs 2011) 1011163 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI K 2 2 0 57.524 57.858 1011196 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GÖĞÜS HASTALIKLARI K 1 1 0 59.979 59.979

Detaylı

Tablo 2. Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları*

Tablo 2. Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları* Tablo 2 2013 TUS İlkbahar Dönemi Ek Yerleştirme Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları* Uzmanlık Dal Kodu Uzmanlık Dal Adı Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı

Detaylı

œkariyer FESTIVALI DÜZENLENECEK 07/11/2018

œkariyer FESTIVALI DÜZENLENECEK 07/11/2018 œkariyer FESTIVALI DÜZENLENECEK 07/11/2018 Portal : www.bansesgazetesi.com İçeriği : Haber Tarih : 08.11.2018 Adres : http://www.bansesgazetesi.com/kariyer-festivali-duzenlenecek-07-11-2018/ œkariyer Festivali

Detaylı

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2015-TUS Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma

Detaylı

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI GLOBAL RUN 2017 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Bodrum, Global Run ile festival coşkusuna hazırlanıyor Global Yatırım Holding in, Bodrum Cruise Port ev sahipliğinde 4 üncü kez gerçekleştireceği Global Run Bodrum

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Başkanın Mesajı Kulüp Toplantı No: 1103 Dönem Toplantı No: 33 Bülten No: 33 Toplantı Yeri: Maslak Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 16 Mart 2016 Toplantı Saati :12:30-13:30

Detaylı

İşinize aşık olmak başarıyı getirir

İşinize aşık olmak başarıyı getirir İşinize aşık olmak başarıyı getirir Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük: Bulunduğunuz mesleği becerebilmek ve ileride gelebileceğiniz mevkileri çoğaltmak

Detaylı

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS SONBAHAR DÖNEMİ EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) VE LAR () 100411013 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 1 0 1 --- --- 101411019 ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 3 0 3 --- --- 700111019 ADANA NUMUNE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Detaylı

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı.

2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. 2.8 milyon TL harcanarak 8 ayda tamamlanan Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksek Okulu (MYO) binasının açılışı Kültür Bakanı Ertuğrul GÜNAY yaptı. Binanın açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul

Detaylı

BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN...

BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN... BANDIRMA ONYEDI EYLÜL ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ PROF. DR. SÜLEYMAN... Portal : www.bansesgazetesi.com İçeriği : Haber Tarih : 13.11.2018 Adres : http://www.bansesgazetesi.com/bandirma-onyedi-eylul-universitesi-rektoru-prof-dr-suleyman-ozdemir-kahvaltida

Detaylı

YASASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

YASASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI KAPSAMINDA DÜZENLENEN TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI Kızılay tarafından İş sağlığı ve güvenliği yasası kapsamında düzenlenen Temel İlkyardım Eğitim Programı

Detaylı

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti.

Yalıkavak Spor İlk Maçını Kaybetti. Yalıkavak Spor Kaybetti. İlk Maçını Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Birinci Ligi nde mücadele eden Bodrum Yalıkavak Spor Kulübü ligin ilk maçında Polatlı Belediyesi Spor Kulübü ne mağlup oldu. Gümbet

Detaylı

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3

KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 KİTAP GÜNCESİ VIII. GELENEKSEL KİTAP GÜNLERİ SAYI:3 Issue #: [Date] MAVİSEL YENER İLE RÖPOTAJ 1. Diş hekimliği fakültesinden mezunsunuz. Bu iş alanından sonra çocuk edebiyatına yönelmeye nasıl karar verdiniz?

Detaylı

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU)

2012-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (YABANCI UYRUKLU) VE LAR ( ) 101111031 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ AİLE HEKİMLİĞİ K 1 0 1 --- --- 101111058 ANKARA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 1 1 0 49,89946 49,89946 101111094 ANKARA

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu

Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Başbakan Yıldırım, Ankara YHT Garı açılış töreninde konuştu Ekim 29, 2016-6:32:00 Başbakan Binali Yıldırım, "Bu modern Ankara Tren Garı yap-işlet-devret modeliyle 725 trilyon harcanarak, bu hale geldi.

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

Beşiktaş - Bayern Münih maçi canli izle 20 şubat <<< UEFA Şampiyonlar Ligi 2018>>> ==============================================

Beşiktaş - Bayern Münih maçi canli izle 20 şubat <<< UEFA Şampiyonlar Ligi 2018>>> ============================================== Beşiktaş - Bayern Münih maçi canli izle 20 şubat 2018 8 > ============================================== LIVE>>> https://tinyurl.com/yaabu2w8 LIVE>>> https://tinyurl.com/yaabu2w8

Detaylı

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı.

olduğunu fark etti. Takdir ettiği öğretmenleri gibi hatta onlardan bile iyi bir öğretmen olacaktı. MUSA TAKCI KİMDİR? İyi bir öğretmen, koruyucu bir ağabey, saygılı bir evlat, şefkatli bir baba, merhametli bir eş, çok aranan bir kardeş, güçlü bir şair, disiplinli bir yazar, hayırlı bir insan, güzel

Detaylı

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi.

Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte gerçekleştirdiği Dow ile Öğretmenin Kimyası projesinde 2. faz atölye çalışması sona erdi. Marmara Bölgesi Öğretmenin Kimyası nda Buluştu Marmara Bölgesi ndeki liselerde görev yapan kimya öğretmenleri Dow ile Öğretmenin Kimyası proje Dow Türkiye ile Öğretmen Akademisi Vakfı nın (ÖRAV) birlikte

Detaylı

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu

Geçmiş Dönem Başkanı : Ercan Zorlu K.R Ravindran 2015-16 President,UR Kulüp Toplantı No: 1112 Dönem Toplantı No: 42 Bülten No: 40 Toplantı Yeri: Maslak Steigenberger Otel Toplantı Tarihi: 11 Mayıs 2 016 Toplantı Saati :12:30-13 : 30 Hizmetlerinizi

Detaylı

ÖZLEM CANOĞLU AZMİMİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU DÜZCE

ÖZLEM CANOĞLU AZMİMİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU DÜZCE MİCROSOFT YENİLİKÇİ ÖĞRETMENLER PROGRAMI HAZİRAN 2009 TÜRKİYE FORUMU 1 1 Projenin Tanıtımı İnsanların bireysel ya da toplumsal olarak çalışmalarının dışında dinlenmeleri, hayatın zorluklarını kısa bir

Detaylı

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ

EYLÜL - EKİM BÜLTENİ EYLÜL - EKİM BÜLTENİ İSTANBUL GENÇ BARIŞ İNİSİYATİFİ DERNEĞİ Mecidiyeköy Mahallesi Şehit Er Cihan Namlı Caddesi No: 39/8 Şişli/İstanbul 1 GBİ ARTIK BM KÜRESEL İŞBİRLİĞİ AĞI ÜYESİ! DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE FESTİVAL

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Işık ASLAY 1967 yılında lise eğitimini Kadıköy Kız Lisesi nde tamamladı. 1973 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ni bitirdi. 1982 yılında

Detaylı

AKDENIZ VE EGE DENIZI OLASı BIR DEPREM SONRASı T-SUNAMI GETIRE...

AKDENIZ VE EGE DENIZI OLASı BIR DEPREM SONRASı T-SUNAMI GETIRE... AKDENIZ VE EGE DENIZI OLASı BIR DEPREM SONRASı T-SUNAMI GETIRE... Portal Adres : www.gundemvan.com İçeriği : İletişim Teknolojileri Tarih : 06.03.2015 : http://www.gundemvan.com/haber/7562/jeofikciden-urkuten-uyari-akdeniz-ve-ege-denizi-olasi-bir-deprem-sonras

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

100. YILINDA ÇANAKKALE

100. YILINDA ÇANAKKALE Portal Adres 100. YILINDA ÇANAKKALE : www.star.com.tr İçeriği : Haber Tarih : 12.03.2015 : http://haber.star.com.tr/sanat/100-yilinda-canakkale/haber-1008869 1/2 100. YILINDA ÇANAKKALE 2/2 TAS DEVRI DIYETI

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

HAMILELIKTE DAMAR TIKANIKLIGINA DIKKAT

HAMILELIKTE DAMAR TIKANIKLIGINA DIKKAT Portal Adres HAMILELIKTE DAMAR TIKANIKLIGINA DIKKAT : www.mynet.com İçeriği : Aktüel : http://yurthaber.mynet.com/istanbul-haberleri/hamilelikte-damar-tikanikligina-dikkat-3263186 1/2 HAMILELIKTE DAMAR

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı Eylül

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı Eylül 2016 YILI ÖSYS İLE ÜNİVERSİTEMİZE KAYIT HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİLERE VERİLECEK ORYANTASYON EĞİTİMİ BİRİM TARİH SAAT YAPILACAK YER CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı 19-20-21

Detaylı

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2018-TUS 2. DÖNEM EK TERCİH KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitedeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ 100211015 ADIYAMAN Acil Tıp K 3 100290052 ADIYAMAN Adli Tıp K 1 100290053 ADIYAMAN Çocuk Cerrahisi K 1 100211042 ADIYAMAN

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 1, Sayı 3 Mayıs, 2017

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 1, Sayı 3 Mayıs, 2017 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Mayıs, 2017 BU SAYIDA; Değerlerimiz : Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK 1 Aramızdan Yükselenler...2 Doktora Ders Dönemi Piknikle Bitti..3 DEĞERLERİMİZ; Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK Aramıza

Detaylı

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru

Radyo. Bayram teklifi. MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru 17 MAYIS 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler Bayram teklifi MUSTAFA Kemal Atattürk 16 Mayıs ta annesiyle vedalaşıp Bandırma Vapuru ile Beşiktaş tan Samsun hareket etti. Bu Beşiktaş

Detaylı

ANTARKTIKA'YA IKINCI TÜRK SEFERI

ANTARKTIKA'YA IKINCI TÜRK SEFERI Portal Adres ANTARKTIKA'YA IKINCI TÜRK SEFERI : www.samsungercegi.com İçeriği : Haber Tarih : 28.12.2016 : http://www.samsungercegi.com/antarktika-ya-ikinci-turk-seferi-62025530.html 1/2 ANTARKTIKA'YA

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

: http://www.egitimhabercisi.com/haber_detay-haber_id-6952.html

: http://www.egitimhabercisi.com/haber_detay-haber_id-6952.html Portal Adres ISTANBUL ÜNIVERSITESI 2015 UNIVERSIADE TANITIM FILMINDE : www.egitimhabercisi.com İçeriği : Eğitim Tarih : 12.04.2013 : http://www.egitimhabercisi.com/haber_detay-haber_id-6952.html 1/1 Portal

Detaylı

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL)

2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ GENEL YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) 2014-TUS İLKBAHAR DÖNEMİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE VE LAR () 100111016 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL TIP K 2 2 0 48,61183 50,20475 100111025 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP

Detaylı

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1

*Uzmanlık Programları ile ilgili Özel Koşullar ve Açıklamalarını mutlaka okuyunuz. 1 Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Adana Şehir Hastanesi 706800101 ADANA Acil Tıp K 1 706810010 ADANA Beyin Ve Sinir Cerrahisi K 2 706800107 ADANA Genel Cerrahi

Detaylı

TIRAN DA RUFAILIK VE KADIRILIK SEMPOZYUMU (VIDEO)

TIRAN DA RUFAILIK VE KADIRILIK SEMPOZYUMU (VIDEO) Portal Adres TIRAN DA RUFAILIK VE KADIRILIK SEMPOZYUMU (VIDEO) : www.sondevir.com İçeriği : Gündem Tarih : 23.04.2015 : http://www.sondevir.com/?atype=haber&articleid=324158 1/3 TIRAN DA RUFAILIK VE KADIRILIK

Detaylı

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN

HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN HAZİRAN 2015 AYLIK BÜLTEN ODTÜ ÜLKEMLİ MATEMATİKÇİ ÖDÜLÜNÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN ELİNDEN ALDI 21 Mart 2015 tarihinde ODTÜ Ülkem Koleji nin ev sahipliğinde Kanguru Matematik Sınavı yapıldı. Sınavda ilk

Detaylı

Pazartesi İzmir Basın Gündem

Pazartesi İzmir Basın Gündem 21.03.2016 Pazartesi İzmir Basın Gündem İZMİR İN KALBİ İKÇÜ DE ATIYOR! İzmir de kalp nakli gerçekleştiren ikinci merkez olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, iki

Detaylı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı

Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı Ünlü denizci Sadun Boro, Gökova da anıldı 1965 yılında Kısmet adlı 10.5 metrelik teknesi ile dünya turu yapan ünlü Türk denizcisi Sadun Boro, Gökova koyu girişinde düzenlenen bir etkinlik ile anıldı. Sadun

Detaylı

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz ÇALIŞMALARIMIZ Tarimsalpazarlama.com ve Tarim.com.tr Türkiye nin ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları Mobil Çözümler Çiftçi haber servisleri, SMS,

Detaylı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı

Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri. Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı Kendi Kaleminden öğretmen özgeçmişleri Muharrem NAZLI TD ve Edebiyatı/ Müdür Başyardımcısı 1974 Amasya Taşova da doğdu. İlköğrenimini Şeyhli köyünde, ortaöğrenimimi Samsun Ladik İlçesi Şıhlı nahiyesinde,

Detaylı

50 BIN ÖGRENCIYE GERI DÖNÜSÜM DERSI

50 BIN ÖGRENCIYE GERI DÖNÜSÜM DERSI 50 BIN ÖGRENCIYE GERI DÖNÜSÜM DERSI Portal : www.posta.com.tr İçeriği : Gündem Adres : http://www.posta.com.tr/egitim/haberdetay/50-bin-ogrenciye-geri-donusum-dersi.htm?articleid=327299 50 bin öğrenciye

Detaylı

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ

ORGANLARI 5 KİŞİYE HAYAT VERDİ Organ bağışı BODRUM BAHÇEŞEHİR KOLEJİ NDE ORGAN BAĞIŞI VE NAKLİ KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ Bodrum Bahçeşehir Koleji Ortaokul öğrencileri, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında Bodrum Acıbadem Hastanesi Anestezi

Detaylı

TURKUAZ GÜNEŞLİ. Güneşli nin yükselen yıldızı

TURKUAZ GÜNEŞLİ. Güneşli nin yükselen yıldızı TURKUAZ GÜNEŞLİ Güneşli nin yükselen yıldızı TURKUAZ GÜNEŞLİ...Güneşli nin yükselen yıldızı Firmamız kuruluş tarihinden günümüze kadar yaptığı çalışmalar ile ülkenin kalkınmasında ve istihdam konusunda

Detaylı

Gençlerbirliği sınavı!..

Gençlerbirliği sınavı!.. Gençlerbirliği sınavı!.. Beşiktaş Gençlerbirliği maçı için kampa girdi. Karakartallar Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda aldıkları mağlubiyetin ardından Gençlerbirliği karşısında moral arayacak. Karakartallarda

Detaylı

TURKCELL SAGLIKMETRE ILE TIPTA DA BIR NUMARA OLACAK

TURKCELL SAGLIKMETRE ILE TIPTA DA BIR NUMARA OLACAK Portal Adres TURKCELL SAGLIKMETRE ILE TIPTA DA BIR NUMARA OLACAK : www.gelecekteknolojisi.com İçeriği : Bilişim/Teknoloji Tarih : 24.09.2014 : www.gelecekteknolojisi.com/ekonomi-71/turkcell-saglikmetre-ile-tipta-da-bir-numara-olacak-53026.html

Detaylı

Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları

Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Acıbadem Üniversitesi 200111024 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları 4 K 1 - - 4, 5 200111121 Halk Sağlığı 4 K 1 - - 4, 5 Adıyaman Üniversitesi

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Ek Kontenjanları*

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Ek Kontenjanları* Programın Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Ek Kontenjan Yabancı Uyruklu Ek Kontenjanı 2014-TUS Ek Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Üniversitelerdeki Tıpta

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR

Yrd. Doç. Dr. M. Akif NACAR. Arş. Gör. F. Didem ALAY. Arş. Gör. M. Umut SALUR Bölüm Hakkında; Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 2004 yılında Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuş olup ilk olarak 2005-2006 yılında 30 öğrenci ile lisans düzeyinde eğitim vermeye

Detaylı

K A L B İ M İ Z D E S İ N

K A L B İ M İ Z D E S İ N K A L B İ M İ Z D E S İ N Prof. Dr. Oktay KADAYIFCI Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ADANA / TURKEY 1942 yılında Amasya da doğdu. İlk tahsilini Bafra da, Orta

Detaylı

2008 NİSAN DÖNEMİ TUS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : NİSAN 2008)

2008 NİSAN DÖNEMİ TUS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK VE EN BÜYÜK PUANLAR (GENEL) (SINAV TARİHİ : NİSAN 2008) 10111392 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON K 3 3 0 056.740 059.925 10112982 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ GENEL CERRAHİ K 2 2 0 059.229 059.259

Detaylı

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerine Alınacak Asistan Sayıları Uzmanlık Dal Kodu Öğretim Süresi Puan Türü Genel Kontenjan Yabancı Uyruklu Kontenjanı 2013-TUS Sonbahar Dönemi Tercih Uzmanlık Dal Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı

Detaylı

SOSYAL FOBINIZ MI VAR?

SOSYAL FOBINIZ MI VAR? Portal Adres SOSYAL FOBINIZ MI VAR? : www.rotahaber.com İçeriği : Ekonomi/Finans Tarih : 24.11.2014 : http://haber.rotahaber.com/sosyal-fobiniz-mi-var_501454.html 1/2 SOSYAL FOBINIZ MI VAR? 2/2 1. 'TÜRKIYE

Detaylı

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı!

İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! İSTE (Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi), DENİZCİLİK EĞİTİM KONSEYİ ile demir aldı! Türkiye ve Kıbrıs'ta lisans düzeyinde denizcilik eğitimi veren 20 Üniversitenin yanı sıra Ulaştırma,

Detaylı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı Muğla Valisi Amir Çiçek in katılımı ile Menteşe Belediyesi nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir in Bir Kadın Üç Sanat

Detaylı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı

6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı 6. Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumu İzmir de Başladı Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı(ISSA) işbirliği ile Stratejik İnsan Kaynakları Politikaları ve İyi Yönetişim

Detaylı

Türkiye'de yükseköğretirnde öğretim yılında önlisans ve lisans programlarında: Yeni kayıt Okuyan Mezun

Türkiye'de yükseköğretirnde öğretim yılında önlisans ve lisans programlarında: Yeni kayıt Okuyan Mezun Kurgu Dergisi S: 8, 341-349, 1990 TANıMLAYıCı İSTATİSTİKLERLE YÜKSEKÖGRETİM (1989-1990) Prof. Dr. Şan ÖZ-ALP Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan yayında öğretim elemanları ve öğrencilerle

Detaylı

İstanbul Dişhekimleri Odası

İstanbul Dişhekimleri Odası e-bülten İstanbul Dişhekimleri Odası nisan 2012 Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları Temel İlk Yardım Kursu Başladı On Binlerce Sağlıkçı Alanlarda BİLİMSEL ETKİNLİKLER Diş Hekimliğinde Kök Hücre Uygulamaları

Detaylı

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları*

2016-TUS SONBAHAR BAŞVURU KILAVUZU Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Programlar ve Kontenjanları* Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitim Dalları ve Kontenjanları Abant İzzet Baysal Üniversitesi 100111016 Acil Tıp 4 K 1 - - 100111043 Anesteziyoloji ve Reanimasyon 5 K 1 - - 100111052 Beyin ve Sinir

Detaylı

Cuma İzmir Basın Gündemi

Cuma İzmir Basın Gündemi 23.01.2015 Cuma İzmir Basın Gündemi İzmir Medya Platformu Rektör Galip Akhan'la Bir Araya Geldi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, İzmir yerel ve yaygın medyanın buluştuğu

Detaylı

TÜBİTAK BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. EROL ARCAKLIOĞLU BAŞARILI PROJELER ÜRETMENİN PÜF NOKTALARINI İSTE DE ANLATTI

TÜBİTAK BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. EROL ARCAKLIOĞLU BAŞARILI PROJELER ÜRETMENİN PÜF NOKTALARINI İSTE DE ANLATTI TÜBİTAK BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. EROL ARCAKLIOĞLU BAŞARILI PROJELER ÜRETMENİN PÜF NOKTALARINI İSTE DE ANLATTI TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu nun konuşmacı olarak katıldığı TÜBİTAK

Detaylı

''Hepimiz Atatürk'üz''

''Hepimiz Atatürk'üz'' ''Hepimiz Atatürk'üz'' Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta anıldığı gibi Beşiktaş'ta da törenlerle anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünü anma gününde özel bir mesaj

Detaylı

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ

YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ YALIN YÖNETİM DE İLETİŞİM SÜRECİ Değişim olmadan gelişim olmaz. Değişim yönetiminin kullandığı araçlardan en vazgeçilmezi ise İLETİŞİM dir. Yeşim de insan odaklı bakış açımızın simgesi olan Önce İnsan

Detaylı

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları *

Tablo 2 Üniversitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar ve Kontenjanları * Tablo 2 Ünirsitelerdeki Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yapılacak Dallar Kontenjanları * Abant İzzet Baysal Ünirsitesi 1011375 Acil Tıp 4 K 1 - - - - - 1011196 Göğüs Hastalıkları 4 K - - 1 - - - 1011403 Kardiyoloji

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ]

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Y A Ş A M B O Y U E Ğ İ T İ M A R A Ş T I R M A V E U Y G U L A M A M E R K E Z İ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R AMAÇ... 3 FAALİYETLER... 3 EĞİTİM PROGRAMLARI... 4

Detaylı

YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ

YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ MESLEK LĐSESĐ MEMLEKET MESELESĐ BURSĐYER BULUŞMALARI KAYSERĐ BASIN YANSIMALARI 14 KASIM 2010 14 Kasım 2010 YAPI KREDĐ VE KOÇ HOLDĐNG, MLMM BURSĐYER BULUŞMALARI NIN ĐKĐNCĐSĐNĐ KAYSERĐ DE GERÇEKLEŞTĐRDĐ

Detaylı

TARİH: 26.08.2015 NO: 89

TARİH: 26.08.2015 NO: 89 Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) Prof. Dr. Davut TURAN Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep YEŞİL DUYMUŞ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan ABAY

Detaylı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı TARİHTEN BİR KESİT Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası 2007, 60(4) Prof. Dr. Galip Urak ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Galip Urak ın Özgeçmişi ve Göğüs Cerrahisi AD nın Tarihçesi 1946-2006

Detaylı

2013 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi

2013 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Parlakbirgelecek.com Araştırma Serisi Yıl:1 Sayı:2 5 Temmuz 2013 2013 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Üniversite Kontenjanlarındaki Artış: 2013 yılında toplam kontenjan artışı %4 olmuştur.

Detaylı

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7)

(1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Program Kodu Eğitim Süresi Puan Türü Genel Ek Kontenjan Yabancı Uyruklu Ek Kontenjanı 2014-TUS Ek Tercih Program Adı Özel Koşullar ve Açıklamalar* (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) Sağlık Bakanlığı Eğitim ve

Detaylı

İstanbul Samsun Kocaeli Bursa Ankara İzmir Malatya Konya Adana Antalya G.Antep Mersin

İstanbul Samsun Kocaeli Bursa Ankara İzmir Malatya Konya Adana Antalya G.Antep Mersin Üniversite Medya 2007 yılında kurulan Üniversite Medya; Türkiye'de 16 il, 32 üniversite, 68 kampüste 5.000 reklam yüzü ile yaklaşık 1,5 milyon üniversite gençliğine doğrudan ulaşan tek mecra. Üniversite

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı