SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ"

Transkript

1

2 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Ortalama insan ömrünün uzamasına ve hızla artan bilgi birikimine paralel olarak sağlık sektöründe var olan mesleklerin iş yükü artmakta, yeni iş ve meslek alanları ortaya çıkmaktadır. Sağlık hizmetlerinin vazgeçilmezliği ve giderek daha karmaşık bir hal almasının doğal sonucu olarak önümüzdeki yıllarda tüm sağlık mesleklerinin önemi daha da artacak ve mesleklerdeki çeşitlenme sürecektir. Bu gerçeklerden hareketlerle kurulan Sağlık Bilimleri Fakültemizin amacı; dünyada ve ülkemizde hızla gelişen sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu önemli alanlarda, evrensel bilgi ve becerilerle donatılmış nitelikli insan gücünü yetiştirmek için, güncel bilgi ve çağdaş teknolojiler ışığında eğitim-öğretim olanaklarını gençlerimize sunmaktır akademik döneminde Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerine öğrenci alarak faaliyete geçen fakültemizin bu programlarında sırasıyla Diyetisyen, Fizyoterapist ve Hemşire yetiştirilmektedir. Her biri dörder yıllık lisans programı olan bu programlar hazırlanırken, bir yandan ülkemizin sağlık sektörü ve epidemiyolojik gerçekleri ile uyumlu olmasına diğer yandan da uluslararası akreditasyon kurumlarının 2 öngördüğü ilkelere uygun olmasına özen gösterilmiştir. 3 Tüm programlarda öğretim dili İngilizce olup, yabancı dili yeterli olmayan öğrenciler için hazırlık programları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, fakültemizin ve üniversitemizin belirli bölümleriyle çift anadal ve yan dal olanağına sahiptirler. Öğretim üyesi başına düşen uluslararası yayın yönünden ülkemizin önde gelen fakültelerinden biri olan Sağlık Bilimleri Fakültemizde, geçtiğimiz dönemde Erasmus ve değişim programlarına katılan öğrenci sayısında önemli ölçüde artış yaşanmıştır. Mezuniyet sonrası eğitimlerine devam ederek akademik kariyeri hedefleyen öğrencilerimiz için her üç bölümümüzde de yüksek lisans programlarımız bulunmaktadır.

3 4 5 Beslenme ve Dİyetetİk

4 Beslenme ve Dİyetetİk Bölümümüze MF-3 puan türü ile giren öğrencilerimiz 4 yıllık eğitim süreci sonunda Diyetisyen unvanı alırlar. Diyetisyen; beslenme ve diyetetik alanında eğitim almış, bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek onlara uygun diyet tedavisini belirleyen, uygulayan, beslenme plan, politikaları üreten ve eğitim yapan kişidir. Diyetisyenlerin başlıca çalışma alanları: Yataklı ve ayakta tedavi kurumları (hastaneler, poliklinikler ve aile sağlığı merkezleri), Özel bakım merkezleri (huzur evi, çocuk yuvası, rehabilitasyon merkezleri), Yemek hizmeti veren bütün kurumlar (okullar, askeri birlikler) ve iş yerleri, Yiyecek-içecek üretimi ve satışı yapan kuruluşlar (yemek fabrikaları, oteller, restoranlar, kafeteryalar, hızlı-hazır yemek servisleri), Eğitim araştırma kurumları (üniversiteler ve AR-GE kuruluşları), Uluslararası sağlık ve beslenme kuruluşları (FAO, WHO, UN, UNICEF), 6 7 Beslenme ile ilgili resmi kuruluşlar (Gıda Analiz Laboratuvarları, Sağlık Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı), Spor kulüpleri, Yiyecek-içecek üretimiyle ilgili kalite belgelendirme kuruluşları, Özel beslenme ve danışmanlık merkezleri, Özel sağlık ve eğitim kampları (sporcular, diyabetliler, engelliler vb. kampları), Besin-İlaç Endüstrisi (doğal ürünler, beslenme destek ürünleri, bebek-çocuk mamaları), Medya kuruluşları (televizyon, radyo, dergi ve gazeteler) olarak sıralanabilir.

5 2016/2017 DERS PROGRAMI AKADEMİK KADRO 1.YIL Beslenme İlkeleri Besin Kimyasına Giriş Anatomi I Değişim için Eğitim Modelleri Temel Bilgisayar Uygulamaları I 2.YIL Biyokimya Beslenme Ekolojisi Mikrobiyoloji Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi Fizyoloji I Sağlık Eğitimi Türk Dili I Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri Anatomi II Tıbbi Biyoloji ve Genetik Besin Kimyası ve Analizleri Psikoloji Uygarlık Tarihi Beslenme Biyokimyası Besin Mikrobiyolojisi Sağlık Alanlarında Etik Besin Kontrolü ve Mevzuatı Fizyoloji II Türk Dili II 8 3.YIL 9 Ana ve Çocuk Beslenmesi Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme I Hastalıklarda Diyet Tedavisi I Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I II 4.YIL Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı I İşletme Bilgisi Mezuniyet Projesi Beslenmede Özel Konular Yaz Stajı Çocuk Hastalıklarında Beslenme Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme II Hastalıklarda Diyet Tedavisi II Biyoistatistik Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II III Kurum ve Hastanede Beslenme Stajı II Sporcu ve Egzersiz Beslenmesi Seminer IV Dekan: Prof. Dr. Serdar Öztezcan Dekan Yardımcısı: Doç.Dr. Filiz Arslan Dekan Yardımcısı: Yrd. Doç.Dr. Arzu Durukan Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Serdar Öztezcan Tam Zamanlı Prof. Dr. Serdar Öztezcan Res. İstanbul Üniversitesi 1994, MD. İstanbul Üniversitesi 1984 Yrd. Doç. Dr. İskender Karaltı PhD Marmara Üniversitesi 2011, M.Sc. Marmara Üniversitesi 2006, B.Sc. Dumlupınar Üniversitesi 2002 Yrd. Doç. Dr. Arzu Durukan PhD.Yeditepe Üniversitesi 2013, M.Sc. Ortadoğu Teknik Üniversitesi 1991, B.Sc. Ortadoğu Teknik Üniversitesi 1989 Yrd. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır PhD Başkent Üniversitesi 2015,M.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2008, B.Sc.Hacettepe Üniversitesi 2006 Yrd. Doç. Dr. Hülya Demir PhD. Atatürk Üniversitesi 1997, M.Sc. Atatürk Üniversitesi 1991, B.Sc. Atatürk Üniversitesi1989 Öğr. Gör. Gözde Dumlu Bilgin M.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2015, B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2012 Öğr. Gör. İrem Kaya Cebioğlu M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2011, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 2006 YARI ZAMANLI Öğr. Gör. Özden Öz M.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2004, B.Sc Ortadoğu Teknik Üniversitesi 1994 Dyt. Didem Kanca Üstay M.Sc.New York Üniversitesi 2003, B.Sc. George Town Üniversitesi 1998 Uzm. Biyolog İlknur Bingül PhD. İstanbul Üniversitesi 2015, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2011, B.Sc İstanbul Üniversitesi 1994 UZMAN Gıda Müh. Jale Jatak B.Sc.Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2005, Dyt. Merve Nur Akdemir Tüfekçilerli B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2014 LİSANSÜSTÜ BURSİYERLER Dyt. Aybüke Sarıoğlu B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016 Dyt. Açelya Gül B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016 Dyt. Sema Aydın B.Sc. Bilim Üniversitesi 2016

6 Fİzyoterapİ ve Rehabİlİtasyon

7 Fİzyoterapİ ve Rehabİlİtasyon Bu bölümü tercih eden öğrenciler, alacakları lisans eğitimi sonucu Fizyoterapist unvanı alarak mezun olurlar. Fizyoterapist, hekim tarafından tanısı konulmuş olan hastayı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon kapsamında değerlendiren, gerekli tedavi planına kısa ve uzun dönem ihtiyaçlarına göre karar veren, bu plan dahilinde fizyoterapi ve rehabilitasyonunu yerine getiren sağlık meslek elemanıdır. Dolayısıyla hareketlerinde yetersizlikleri, fonksiyonel bozukluklar, zihinsel yetersizlikler veya ağrı, duyu problemleri gibi sorunları olan kişilerde, koruyucu, bozuklukları düzeltici, fonksiyonu geliştirici ve fiziksel yetersizliği en aza indirici çalışmaları yaparken hasta ve ailesi ile doğrudan ilişkidedir. Fizyoterapist, hastalık durumları dışında ise, kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini arttırmak için mesleğiyle ilgili ölçüm ve testleri yaparak kanıta dayalı koruyucu ve geliştirici protokolleri belirlemek, planlamak ve uygulamaktan sorumludur. Fizyoterapistlerin en sık çalıştıkları alanlar; nörolojik hastalıklar, ortopedi ve travmatolojik hastalıklar, romatoloji, kalp-dolaşım ve solunum sistemi hastalıkları, obstetrik ve ürojinekolojik durumlar, spor yaralanmaları, el yaralanmaları, beyin 12 cerrahisi, plastik cerrahi, genel cerrahi sonrası gelişen sağlık sorunlarının, geriatri, 13 devamlı bakım ve reanimasyon, evde bakım ve ağrı tedavisi, kaplıca tedavisi, akuaterapidir. Buna ilave olarak, fizyoterapistler toplum temelli rehabilitasyon ve koruyucu rehabilitasyon adı altında, aktif yaşam tarzının kazanılması, günlük yaşamda vücut mekaniğine uygun hareketlerin benimsenmesi, bedensel, zihinsel, işitsel veya görme engeli olan kişilerin kinestetik his ve bedensel farkındalıklarının geliştirilmesi, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi gibi alanlar ile de ilgilidirler. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon çalışma alanları - Kamu ve özel hastaneler - Poliklinikler - Sağlık ocakları - Spor kuruluşları ve kulüpleri - Sağlık ve spor merkezleri - Sağlık turizmi merkezleri - Okullar ve engeli olan çocuklara yönelik okullar - Özel eğitim merkezleri - Özel dal merkezleri - Huzurevi ve bakım evleri - Belediyeler - Evde bakım merkezleri - Hasta veya engeli olan kişilere yönelik merkezler, dernekler (örn. Altı Nokta Körler Vakfı, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği, Evde Bakım Derneği, Omurilik Felçliler Derneği, Alzheimer Derneği vb.)

8 2016/2017 DERS PROGRAMI 1.YIL Anatomi I Isı- Işık Normal Motor Gelişim Psikoloji Fizik Uygarlık Tarihi Mikrobiyoloji Türk Dili ve Edebiyatı I 2.YIL Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme Manipülatif Tedavi I Nöroloji ve Nöroşirurji Elektroterapi I Fonksiyonel Anatomi ve Kinezyoloji I Dahiliye, Romatoloji ve Radyoloji Ortopedi ve travmatoloji Nöroanatomi Anatomi II Psikososyal Rehabilitasyon Hidroterapi Fizyoterapistlik Mesleğine Giriş Fizyoloji Sosyoloji Biomekanik Türk Dili ve Edebiyatı II 14 Ph.D.Boğaziçi Üniversitesi 2007, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 1999, B.Sc. İstanbul Üniversitesi YIL Nörofizyolojik Yaklaşımlar I Ortez-Protez Rehabilitasyonu Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Pediatrik Rehabilitasyon Ortopedik Rehabilitasyon Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 4.YIL Klinik Staj I Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri Fizyoterapide Klinik Problem Çözme Proje Önerisi Hazırlama Seminer SEÇMELİ DERSLER Etik ve Sağlık İşitme ve Konuşma Bozuklukları Yönetim ve Organizasyon Sağlık Ekonomisi Sağlık Eğitimi Sağlık Hizmetlerinde Danışmanlık Sağlık Kurumlarında Kişilerarası İletişim Beslenme İlkeleri Sağlık Antropolojisi ve Sosyolojisi Biyofizik Egzersiz Fizyolojisi Manipülatif Tedavi II Elektroterapi II Tedavi Hareketleri Prensipleri Farmakolojinin İlkeleri Fonksiyonel Anatomi ve Kinezyoloji II Genel Patoloji Yaz Stajı Nörofizyolojik Yaklaşımlar II Sporda Fizyoterapi İş ve Uğraşı Tedavisi Fizyoterapide Özel Konular Nörolojik Rehabilitasyon Protez ve Rehabilitasyon Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Yaz Stajı Klinik Staj II Biyoistatistik Halk Sağlığında Fizyoterapi Proje ve Sunum Lenfödem Fizyoterapisi İlkyardım Sağlıkta Bakım Modelleri ve Rehabilitasyon Engellilik ve Toplum Sağlık için Egzersiz Pediatrik Pulmoner Rehabilitasyon Fizyoterapide Floortime Yaklaşımı İşaret Dili Asistif Teknoloji ve Rehabilitasyon Job Coaching AKADEMİK KADRO Dekan: Prof. Dr. Serdar Öztezcan Dekan Yardımcısı: Doç. Dr. Filiz Arslan Dekan Yardımcısı: Yrd. Doç. Dr. Arzu Durukan Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Feryal Subaşı Tam Zamanlı Prof. Dr. Feryal Subaşı Ph. D. Hacettepe Üniversitesi 1998, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 1991, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1987 Doç. Dr. Rasmi Muammer Ph. D. Marmara Üniversitesi 2008, M.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1997, B.Sc. Istanbul Üniversitesi 1994 Yrd. Doç. Dr. Feyza Şule Demirbaş Badıllı Ph.D. İstanbul Üniversitesi 2010, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2005, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 2002 Yrd. Doç. Sinan İbagüner Ph.D. Marmara Üniversitesi 2008, MD İstanbul Üniversitesi 1981 Uzm. Fzt. Ayça Aklar Çörekçi M.Sc. Boğaziçi Üniversitesi 2015, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 2003 Yarı Zamanlı Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler Ph. D. İstanbul Üniversitesi 1997, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 1993, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1989 Prof. Dr. Ekin Akalın Yrd. Doç. Dr. Zuhal Didem Takinacı Ph.D. İstanbul Üniversitesi 2011, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2005, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 2002 Yrd. Doç. Dr. Burcu Ersöz Hüseyinsinoğlu Ph.D. İstanbul Üniversitesi 2010, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2004, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 2001 Uzm. Fzt. Gülsün Gürel M.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1977, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1976, Uzm. Fzt. Feride Bilir M.Sc. İstanbul Üniversitesi 1996, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1987 Uzm. Fzt. Esra Çetin Argüç M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2006, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 2003 Uzm. Fzt. Dilek Şahinoğlu M.Sc. Hacettepe Üniversitesi 2010, B.Sc. Hacettepe Üniversitesi, 2007 Uzm. Fzt. Merve Şuay Aydın Üçgül M.Sc. Hacettepe Üniversitesi 2015, B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2012 Fzt. Sedef Tezer B.Sc. Hacettepe Üniversitesi 1977 Uzm. Dr. Aylin Çiftçi Res. İstanbul Üniversitesi 1993, MD Marmara Üniversitesi 2009 Uzm. Dr. Feray Seleker Res. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1990, MD. İstanbul Üniversitesi 1983 LİSANSÜSTÜ BURSİYERLER Uzm. Fzt. Elif Develi M.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016, B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2013 Fzt. Sevgi Gamze Felek B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2014 Fzt. Güzin Kaya Aytutuldu B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2015 Fzt. Ebru Akbuğa B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2014 Fzt. Elif Tuğçe Çil B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2016 Fzt. Ayça Yağcıoğlu B.Sc.Yeditepe Üniversitesi 2016

9 16 17 HEMŞİRELİK

10 HEMŞİRELİK Bu bölüme MF-3 puan türünde öğrenci alınmaktadır ve 4 yıllık eğitim sürecinden sonra başarılı olarak mezun olmaları sonucunda hemşire unvanı alırlar. Hemşire; ulusal ve uluslararası düzeyde birey, aile ve toplum için koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini içeren sağlık sektörünün farklı alanlarında, ayrıca okullarda, iş ortamlarında, yaşlı bakım evlerinde, ilaç sanayi sektöründe klinisyen, eğitimci, yönetici ve araştırmacı olarak görev alabilen, bu bağlamda hemşirelik bakımını planlayan, uygulayan ve değerlendiren sağlık profesyonelidir. Dünya nüfusunun giderek yaşlanması, kronik hastalıklı bireylerin sayısındaki artış, değişen iklim ve doğa koşulları, doğal afetler, savaşlar, göçler ve bu grupların bakım ihtiyaçlarının karşılanmasındaki güçlükler vb. nedenlerle hemşirelik mesleğine olan gereksinim her geçen gün artmaktadır. Günümüzde hemşirelik dünyada en fazla tercih edilen ve en istikrarlı kazanç getiren mesleklerden biridir. ABD de en iyi meslekler sıralamasında ilk beş içerisinde, en fazla kazandıran meslekler içinde ise ilk 10 içerisinde hemşirelik yer almaktadır. Ayrıca hemşirelik Avrupa Birliği ülkelerinde düzenlenmesi özel direktiflerle yapılmış 5 meslekten biridir. 18 Bölümümüzün amacı; sağlık bakım hizmetlerinin çağdaş bilgi ve teknolojilerinden 19 yararlanarak planlanıp yürütülmesini sağlayabilecek, evrensel mesleki bilgi ve becerilere sahip, bunlarla birlikte ülkemiz koşullarını ve sağlıkla ilgili gerçeklerini tanıyan, toplumun ihtiyaç ve önceliklerini bilen ve etik değerlerle donanmış hemşireler yetiştirmektir. Türkiye de İngilizce eğitim veren tek hemşirelik programı olan bölümümüzde temel derslerin yanı sıra toplumsal duyarlılık, kritik düşünme, makale değerlendirme, uygarlık tarihi, araştırma projeleri gibi öğrencilerin entelektüel yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen derslerin bulunması uluslararası çalışmalar için de önemli bir kazanç sağlamaktadır. Bölümümüzün, üniversitemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Sosyoloji, Psikoloji ve Tiyatro bölümleri ile çift anadal ve yandal anlaşmaları mevcut olup, belli bir not ortalamasına sahip öğrencilerin bu bölümleri de eş zamanlı olarak okuyarak ikinci bir diploma alma şansları bulunmaktadır. Hemşirelerin çalışma alanları: - Kamuya ve özel sektöre ait yataklı tedavi kurumları, - Ayakta teşhis ve tedavi hizmeti sunan sağlık kuruluşları, - Rehabilitasyon merkezleri, - Eğitim ve danışmalık hizmeti veren merkezler (üniversiteler, özel sağlık danışmalık merkezi, sağlık eğitim şirketleri, Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlükleri), - Evde bakım hizmeti veren kuruluşlar, - Yaşlı ve çocuklar için kurulmuş olan bakım ve eğitim merkezleri, - İşyeri sağlık birimleri (fabrika, otel, ilaç firmaları, belediyeler, okul vb.) - Engelliler için kurulmuş olan eğitim ve bakım merkezleri, - Acil sağlık hizmetleri, - Sağlık projeleri yürüten sivil toplu kuruluşlarıdır.

11 2016/2017 DERS PROGRAMI AKADEMİK KADRO 1.YIL Sağlık Psikolojisi ve Kişilerarası İlişkiler Anatomi I Fizyoloji I Uygarlık Tarihi Hemşireliğe Giriş Beslenme İlkeleri 2.YIL Patoloji Farmakolojinin İlkeleri Hemşirelikte Temel İlke ve Uygulamalar II Biyokimya Türk Dili I Fizyoloji II Mikrobiyoloji Anatomi II Hemşirelikte Temel İlke ve Uygulamalar I Toplumsal Duyarlılık İç Hastalıkları Hemşireliği Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Hemşirelikte Eğitim Türk Dili II 3.YIL Yrd. Doç. Dr. Işıl Işık Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri Biyoistatistik Atatürk ilke ve İnkılapları Tarihi I Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Acil Bakım Hemşireliği Geriatri Hemşireliği Makale İnceleme Dekan: Prof. Dr. Serdar Öztezcan Dekan Yardımcısı: Doç. Dr. Filiz Arslan Dekan Yardımcısı: Yrd. Doç. Dr. Arzu Durukan Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Hediye Arslan Özkan Tam Zamanlı Prof. Dr. Hediye Arslan Özkan Ph.D. İstanbul Üniversitesi 1985, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 1985, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 1981 Doç. Dr. Şenay Uzun Ph.D. Gülhane Askeri Tıp Akademisi 2000, M.Sc. Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1995, B.Sc. Gülhane Askeri Tıp Akademisi1989 Doç. Dr. Filiz Arslan Ph.D. Gülhane Askeri Tıp Akademisi 2001, M.Sc. Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1995, B.Sc. Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1989 Yrd. Doç. Dr. Güliz Dirimen Arıkan Res. İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hast. 2004, MD İstanbul Üniversitesi 1996 Yrd. Doç. Dr. Pınar Kılıç Aksu Ph.D. Marmara Üniversitesi 2014, M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2002, Dt. İstanbul Üniversitesi 1998 Yrd. Doç. Dr. Serpil Abalı Çetin Ph.D. İstanbul Üniversitesi 2014, M.Sc. Marmara Üniversitesi 2006, B.Sc. Sakarya Üniversitesi 2002 Ph.D. Marmara Üniversitesi 2012, M.Sc. Akdeniz Üniversitesi 2005, B.Sc. Akdeniz Üniversitesi 2000 Dr. Hem. Sevim Şen Ph.D. İstanbul Üniversitesi 2014, M.Sc. Marmara Üniversitesi 2009, B.Sc. İstanbul Üniversitesi 1997 Öğr. Gör. Oya Gümüşkaya Bradley M.Sc. İstanbul Üniversitesi 2010, B.Sc.Gülhane Askeri Tıp Akademisi YIL Sağlık Alanlarında Etik Halk Sağlığı Hemşireliği Hemşirelikte Liderlik ve Yönetim Bitirme Tezi Planlama Klinik Çalışma Bitirme Tezi Yürütme uzman Uzm. Hem. Tuğçe Atak Meriç B.Sc. Yeditepe Üniversitesi, 2013 LİSANSÜSTÜ BURSİYERLER Hem. Selman Çelik B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2015 Hem. Emine Seçil Serbest B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2013 Hem. Hürmüz Yüksel B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016 Hem. Volkan Ayaz B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016 Hem. Fatma Mecek B.Sc. Yeditepe Üniversitesi 2016

12 22 23

13

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI 1.SINIF/1. YARIYIL FTR 101 Fizyoterapiye Giriş ve Etik Zorunlu 2+0+2

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ T.C. İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASTON BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. Yarıyıl Ders Planı FTR101 Anatomi I 4 4 6 FTR103 Fizyoloji I 4 0 4 FTR105 İlkyardım 2 0 3

Detaylı

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU SBES141 Psikoloji 10.11.2018 15:00 B219-B220 BES161 Temel Kimya I 12.11.2018 13:30 B219-B220 BES101 Mesleki Oryantasyon 13.11.2018

Detaylı

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 701 10:00 Biyokimya 701 11:00 Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Metodoloji

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B

EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B Mikrobiyoloji-Parazitoloji Cerrahi Hast. Hemş. Hemşirelik

Detaylı

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta)

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ 21.11.2011 Pazartesi 10 09.00 Temel Kimya 22.11.2011 Salı 10 10.00 Temel Matematik 23.11.2011 Çarşamba 10 11.00 Halk Sağlığı- I 24.11.2011 Perşembe 10-13

Detaylı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu için organize

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) ADI Teorik Pratik Kredi AKTS ANA 101 Anatomi I 4 2 5 5 Zorunlu TAR

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B

EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM GÜZ YARIYILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HAFTALIK DERS PROGRAMI Gün Ders Saat. I SINIF II / A II / B III / A. III / B IV / A IV / B Cerrahi Hast. İç Hast. Hemş. Çocuk Sağ. ve Hast. Doğum

Detaylı

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVLARI 10.06.2013 Pazartesi 8 10.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 11.06.2013 Salı 8 11.00 Psikoloji ve Davranış

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu BES 101 Beslenme

Detaylı

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MUĞLA SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ Ders Kodu Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi 1 1 T U L K Z/S ATB 1801 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - I 1 1 2 0

Detaylı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLI BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı

T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLI BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı T.C. İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ SAĞL BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU 1. Sınıf Güz Dönemi Ders Programı Cumartesi Yabancı Dil Tıbbi Terminoloji Yabancı Dil Pratik Temel Fizik 10.15-11.00 Yabancı Dil Tıbbi Terminoloji

Detaylı

Besin Kimyası II/ Besin Kimyası ve Analizleri II. Besin Kimyası Uygulamaları ve Analizleri II

Besin Kimyası II/ Besin Kimyası ve Analizleri II. Besin Kimyası Uygulamaları ve Analizleri II DEMİROĞLU BİLİM ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MAZERET ARA SINAVI TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN I. SINIF 22.04.2019 Pazartesi Hemşirelik YO.8 09.30 Atatürk

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Şule Beyhan ÖZDAŞ / Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN Çarşamba

Yrd. Doç. Dr. Şule Beyhan ÖZDAŞ / Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN Çarşamba BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİN HOCASI/ GÖZETMEN 13 10:30 Temel Kimya 13 16:30 Türk Dili- I Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN / 13 14:30 Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI

2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI 2014-2015 BAHAR DÖNEMİ FİNAL PROGRAMI Ders Kodu Ders Adı Öğretim Elemanı Ünvanı / Adı Dersin Açıldığı Bölüm/Bölümler Öğrenci sayısı Gün Başlangıç Saati Bitiş Saati Derslik BES102 Beslenme İlkeleri II Yrd.Doç.Dr.Funda

Detaylı

Tarih Saat Ders Görevli Öğretim Elemanları Sınav Yeri. 13:00 Normal Motor Gelişim Yrd. Doç. Dr. Fatma MUTLUAY Yrd. Doç. Dr.

Tarih Saat Ders Görevli Öğretim Elemanları Sınav Yeri. 13:00 Normal Motor Gelişim Yrd. Doç. Dr. Fatma MUTLUAY Yrd. Doç. Dr. FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ I. SINIF 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:00 Atatürk İlkeleri ve Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 101-201-301-401-701 Inkılap Tarihi-I 13:00 Normal Motor Gelişim Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

Lisans Programı. 1.sınıf

Lisans Programı. 1.sınıf Ek.1 FAKÜLTESİ : Sağlık Bilimleri Fakültesi BÖLÜMÜ : Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü PROGRAMI : Lisans Programı SINIFI : 1.sınıf DÖNEMİ : 1.dönem Dersin Kredi Dağılımı Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce

Detaylı

11.30 Temel Matematik Doç. Dr. Bülent YILMAZ /Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ

11.30 Temel Matematik Doç. Dr. Bülent YILMAZ /Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN 13-14 11.30 Beslenmeye Giriş /Beslenmeye İlkeleri Öğr. Gör. Şehnaz / Öğr. Gör. Nazlı 13-14 11.30 Halk Sağlığı

Detaylı

T.C. 10.00 Toplu Beslenme Sistemleri II 11.00 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi II 03.07.2012 Salı 10-11

T.C. 10.00 Toplu Beslenme Sistemleri II 11.00 Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi II 03.07.2012 Salı 10-11 BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ I.SINIF 09.00 Organik Kimya 02.07.2012 Pazartesi 10-11 10.00 Beslenme Antropolojisi 11.00 Halk Sağlığı II 03.07.2012 Salı 10-11 09.00 Türk Dili 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Detaylı

GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) DERSİN Kredi Dağılımı Kredi AKTS Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce Adı T U

GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) DERSİN Kredi Dağılımı Kredi AKTS Kodu Türü (Z/S) Türkçe Adı İngilizce Adı T U FAKÜLTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BÖLÜMÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü PROGRAMI Fizyoterapi ve Rehabilitasyon SINIFI 1. SINIF GÜZ YARIYILI (1. YARIYIL) FITR101 Z Fizyoterapiye Giriş Introduction

Detaylı

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 06.01.2014 Pazartesi 8-10 10:00 Beslenmeye Giriş 07.01.2014 Salı 8-9-10 09:00 İngilizce-I 08.01.2014 Çarşamba 8-9-10 09:00 Temel Matematik 8-9-10 10:00 Psikolojiye Giriş 09.01.2014

Detaylı

8 16:00-16: :00-17: :00-18: 50. Anatomi Prof. Dr. Aydın ÖZBEK

8 16:00-16: :00-17: :00-18: 50. Anatomi Prof. Dr. Aydın ÖZBEK .0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI 0:00-0:0 :00 - :0 :00 - :0 :00 :0 :00 - :0 :00 - : 0 :00 - : 0 :00 - : 0 ----0-0- 0-0- İş Sağlığı

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) u u ve Adı T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 0 1 0 1 BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri I 2 3 3 6 3. KİM 133 333133 001-002 Temel Kimya I 3 0 3 3 4. KİM 137

Detaylı

Klinik Beslenme: Çocuk Klinik. Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN 14 14:30 Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması-II Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN

Klinik Beslenme: Çocuk Klinik. Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN 14 14:30 Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması-II Öğr. Gör. Şehnaz HERGÜN BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ TARİH Gün DERSLİK SAAT DERSLER GÖZETMEN 23.03.2015 Pazartesi 14 16:30 Türk Dili- II 24.03.2015 Salı 13 16:30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 5 13:00-13:50

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 5 13:00-13:50 0:00-0:0 :00 - :0 :00 - :0 :00 :0 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI :00 - :0 :00 - : 0 :00 - : 0 :00 - : 0 0-0-0- İş Sağlığı ve İş Güvenliği Doç. Dr. Fahri ERENEL 0-0 Temel

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( )

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU ( ) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS KATALOĞU (2016-2017) 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ. 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 109 361109 001 Beslenme İlkeleri-I 2 3 3

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2. 2015-2016 BAHAR YARIYILI HAFTALIK PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2. Yarıyıl 09:00-10:00 Burcu Çakmak Ekolojisi 10:00-11:00 Burcu Çakmak Ekolojisi 11:00-12:00 15:00-16:00 13D3

Detaylı

T.C. Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Dönem Sonu Sınavı Programı

T.C. Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Dönem Sonu Sınavı Programı Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Sayfa: 1 / 3 BES101 BES161A BES161B ENF100 KİM111 KİM113A KİM113B BES201 BES203A BES203B BES205 BES207 BES221A BES221B BES255 Beslenme İlkeleri I Prof.

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2.

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ BAHAR YARIYILI HAFTALIK DERS PROGRAMI SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2. SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK - 2. Yarıyıl 09:00-10:00 Yrd.Doç.Dr. Burcu Çakmak Beslenme Ekolojisi 10:00-11:00 Yrd.Doç.Dr. Burcu Çakmak Beslenme Ekolojisi 11:00-12:00 Psikoloji 12A1

Detaylı

Prof. Dr. Adnan AYDIN / Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ, Öğr. Gör. Nejla ANUL, Öğr. Gör. Yasemin BATMACA İngilizce II

Prof. Dr. Adnan AYDIN / Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ, Öğr. Gör. Nejla ANUL, Öğr. Gör. Yasemin BATMACA İngilizce II SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BİTİRME SINAVI Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen 07.05.2018 Pazartesi 13-14 13.30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Detaylı

Doç. Dr. Zuhal hoca Klinik Uygulama II Öğr. Gör. Tezel Yıldırım

Doç. Dr. Zuhal hoca Klinik Uygulama II Öğr. Gör. Tezel Yıldırım KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ2013-2014 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS PROGRAMI SAAT FTR 1.SINIF ÖĞRETİM ELAMAN DERSLİK FTR 2.SINIF ÖĞRETİM DERSLİK

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ Salı :30 Türk Dili II

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT Öğr. Gör. Şahin YEŞİLDAĞ Salı :30 Türk Dili II BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVI Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen 08.05.2017 Pazartesi 8 10:30 Atatürk İlkeleri

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük. Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 10:30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I

Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük. Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT 10:30 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I T.C BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MAZERET ARA SINAVI TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ELEMANI / GÖZETMEN Rektörlük Öğr. Gör. Dr. Osman ESİN 10:30 Türk Dili- I 302 Rektörlük Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MAZERET ARA SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MAZERET ARA SINAV TARİHLERİ Dersin Adı Tarih Saat Derslik Bölüm Sınava Girecek Öğrenci İlk Yardım 20.05.2013 9.00 5 Beslenme ve Diyetetik Buket ŞEKER KAVAK İlk Yardım 20.05.2013 9.00 5 Beslenme ve Diyetetik Sibel YERLİKAYA İlk Yardım

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI NA GİRİŞ KOŞULLARI : Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokullarının veya Yüksekokul ve Fakültelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Detaylı

SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM)

SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) Adnan Menderes Üniversitesi SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU BÖLÜMLER HEMŞİRELİK 1 SÖKE SAĞLIK YÜKSEKOKULU HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI (BİRİNCİ ÖĞRETİM) I. YARIYIL III. YARIYIL II. YARIYIL HEM101 Hemşireliğe

Detaylı

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI

DERS YEREL KREDİSİ DERS ADI KATALOĞU 1. YIL / 1. YARIYIL SAATİ YEREL ADI TİPİ TEORİK UYGULAMA TOPLAM KREDİ MFZ 101 Fizyoterapide Temel Ölçme ve Değerlendirme Z 3 2 5 4 6 MFZ 103 Fizyoterapiye Giriş Z 2 0 2 2 2 MFZ 105 Anatomi-I Z

Detaylı

TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN II. SINIF. Besin Kimyası II/ Besin Kimyası ve Analizleri II

TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN II. SINIF. Besin Kimyası II/ Besin Kimyası ve Analizleri II DEMİROĞLU BİLİM ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN I. SINIF 26.03.2019

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAVLARI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAVLARI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ BİTİRME TELAFİ SINAVLARI TARİH GÜN DERSLİK SAAT DERSLER DERSİ VEREN ÖĞRETİM ÜYESİ / GÖZETMEN 13 09.30 Fizyoloji I Doç. Dr. Özlem AKMAN 13-14 13.30 Beslenmeye Giriş /Beslenmeye

Detaylı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı

1. Sınıf Yıllık Ders Yükü Toplamı 1.SINIF Ders Kodu Dersin Adı Teorik Pratik AKTS Kredi TIP151 Ders Kurulu I TIP152 Ders Kurulu II TIP153 Ders Kurulu III TIP154 Ders Kurulu IV TIP191 Dönem l Notu 379 216 45 31 ATA360 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

DERSLER. Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları :30 Beslenme Antropolojisi :30. Hastalıkları

DERSLER. Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları :30 Beslenme Antropolojisi :30. Hastalıkları TARİH GÜN DERSLİK BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SAA T DERSLER Atatürk İlkeleri ve İnkılap 13.03.2017 Pazartesi 8 15:30 Tarihi II 14.03.2017 Salı 8 15:30 Türk Dili II 15.03.2017 Çarşamba 8 15:30 İngilizce

Detaylı

13 09:30 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğr. Gör. Dr. M. Banu YAZICI 13 11:30 Gastaroenteroloji Prof. Dr. Nevzat GURMEN

13 09:30 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğr. Gör. Dr. M. Banu YAZICI 13 11:30 Gastaroenteroloji Prof. Dr. Nevzat GURMEN BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME TALAFİ SINAVI Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi /Gözetmen 13 09:30 Beslenme Antropolojisi Öğr.

Detaylı

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz)

1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. Yıl I. Yarıyıl (Güz) 1. BES 105 Mesleki Oryantasyon Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu BES 185 186 Beslenme İlkeleri I Yrd.Doç.Dr. Aylin Ayaz Prof. Dr. Belma Işık 3. KİM

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL BSD106 Beslenme Ekolojisi 04 Nisan 2016 Pazartesi 09:00 14A1-14A2 Yrd.Doç.Dr. Burcu Çakmak

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 5 13:00-13: :00-14:50

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 5 13:00-13: :00-14:50 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI :00 - :0 :00 - :0 :00 - :0 :00 - :0 :00 - : 0 0 :00 - : 0 :00 - : 0 Genel işletme Genel işletme Temel Kimya ve Labroratuvarı Temel Kimya ve Labroratuvarı

Detaylı

Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen

Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVI Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen 13 12:30 Beslenme Antropolojisi 02.05.2016

Detaylı

Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen I. SINIF Anatomi II Prof. Dr. Yusuf Zeki YILDIZ

Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen I. SINIF Anatomi II Prof. Dr. Yusuf Zeki YILDIZ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAVI Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen 13-14 09.30

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL SINAV SAATİ SINAV SALONU

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL SINAV SAATİ SINAV SALONU SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ VİZE PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK 2.YARIYIL TARİHİ BSD106 Beslenme Ekolojisi 20 Haziran 2016 Pazartesi 09:00 14A1 Yrd.Doç.Dr. Burcu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 5 13:00-13: :00-14:50

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 5 13:00-13: :00-14:50 :00 - :0 :00 :0 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI :00 - :0 :00 - :0 :00 - :0 :00 - :0 :00 - : 0 0 :00 - : 0 :00 - : 0 Genel işletme Genel işletme Temel Kimya ve Labroratuvarı Temel

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI Adnan Menderes Üniversitesi TIP FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM PROGRAMI 1 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TIP FAKÜLTESİ DERS PROGRAMI 1. Sınıf TEMEL TIP BİLİMLERİ I TEMEL TIP BİLİMLERİ II TEMEL

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU Tablo 1: Öğrenci Sayıları Program Öğrenci Sayısı 2011-2012 2012-2013 Tezli Yüksek Lisans 516 450 Tezsiz Yüksek Lisans 37 31

Detaylı

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU

FİZYOTERAPİST TANIM GÖREVLER KULLANILAN ALET VE MALZEMELER TÜRKİYE İŞ KURUMU FİZYOTERAPİST TANIM Yaralanma, hastalık, özür, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ZORUNLU VE SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk Dili I 2 0

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Dersin Adı Öğretim Dili İş ve Uğraşı Fizyolojisi Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer (

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

Hemşirelik Programı Müfredat

Hemşirelik Programı Müfredat Hemşirelik Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu

Detaylı

TASLAK. 1.Derslik. 16:05-16:50 Özel Biyokimya (U)

TASLAK. 1.Derslik. 16:05-16:50 Özel Biyokimya (U) TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ 1.SINIF NORMAL ÖĞRETİM 2015-2016 GÜZ DÖNEMİ DERS PROGRAMI 08:30-09:15 Labotuvar Aletleri (U) Atatürk İlk. ve İnk.T. Laboratuvarda Güvenlik Türk Dili 09:25-10:10 Labotuvar Aletleri

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU GÜZ YARIYILI FİNAL SINAVI TARİHLERİ. AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI SINAV TARİHİ FİNAL I TARİHLERİ AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI YERİ FARMAKOLOJİ 05.01.2015 13:00 104 TÜRK DİLİ I 06.01.2015 10:00 301 ALET BAKIMI, KORUMASI VE ST. YÖN. 06.01.2015 13:00 104 DİŞ MORFOLOJİSİ 07.01.2015 13:00 104

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ. www.bdb.hacettepe.edu.tr nutrdiet@hacettepe.edu.tr

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ. www.bdb.hacettepe.edu.tr nutrdiet@hacettepe.edu.tr HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ www.bdb.hacettepe.edu.tr nutrdiet@hacettepe.edu.tr HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ Kuruluş yılı: 1962

Detaylı

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z

Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 1. Yarıyıl Beslenme ve Diyetetik Programı Ders Listesi BES105 MESLEKİ ORYANTASYON Z 1 0 1 1 BES185 BESLENME İLKELERİ-I Z 2 0 2 3 BES186 BESLENME İLKELERİ UYGULAMASI-I Z 0 3 1 3 İNG127 TEMEL İNGİLİZCE I

Detaylı

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI

BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI BATMAN ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ HEMġĠRELĠK BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI 1. SINIF I. YARIYIL 20020121 Hemşirelik Esasları-I Z 4 4 0 6 6 20020122 Biyokimya Z 3 0 0 3 3 20020123 Anatomi Z 4 0 0

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 11.04.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 366 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı altında Yüksek Lisans, Doktora,

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 06.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 06.02.2017 Karar Sayısı: 210 Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Halk Sağlığı Enstitüsü, Nörolojik Bilimler

Detaylı

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi :30 Derslik 8 Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi :30 Derslik 8 Yrd. Doç. Dr. Suzan BOZKURT T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAV TARİHLERİ AMELİYATHANE HİZMETLERİ PROGRAMI I. SINIF

Detaylı

Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat Ulusal Kredi

Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat Ulusal Kredi Kodu Adı Tipi Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Türk

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TARİHLERİ

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TARİHLERİ T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Türk Dili

Detaylı

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI)

DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) DİYETİSYEN (BESLENME UZMANI) TANIM İnsanların yeterli, dengeli ve sağlıklı bir biçimde beslenebilmeleri için yemek listelerinin hazırlanması, yiyeceklerin sağlığa uygun bir şekilde pişirilip sunulması

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. YIL I. YARIYIL (GÜZ) No Şube Zorunlu Dersler T U K AKTS 1. BES 105 361105 001 Mesleki Oryantasyon 1 0 1 1 2. BES 185 361185

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM)

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM) T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (ÖRGÜN ÖĞRETİM) 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (ÖRGÜN ÖĞRETİM) Türk

Detaylı

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları

Marmara Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Marmara Ünirsitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları, (GSE'de aranmaz.) (a ( a (a ( a -Tüm şartları sağlayan sıralamaya giren adayların

Detaylı

11:30 Besin Kimyası ve Analizleri-II uygulama Öğr. Gör. Şehnaz Hergün

11:30 Besin Kimyası ve Analizleri-II uygulama Öğr. Gör. Şehnaz Hergün BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ TARİH Gün DERSLİK SAAT DERSLER Gözetmen 18.05.2015 Pazartesi 13 14:30 Beslenme Antropolojisi 14 16:30 Türk Dili- II 19.05.2015 Salı 20.05.2015 Çarşamba 10 16:30 Atatürk İlkeleri

Detaylı

7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan

7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan 7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan Avrupa Birliği Enstitüsü Avrupa Hukuku İngilizce Tezli Yüksek Lisans 1 Avrupa Birliği Enstitüsü

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM ADI YÖK TARAFINDAN BELİRLENEN ASGARİ KADRO SAYISI NORM HESABI NEYE GÖRE YAPILABİLİR? EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3 Bölüm düzeyinde (4/2) EĞİTİM FAKÜLTESİ 3 Anabilim Dalı düzeyinde (4/2) FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI II. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı

ANESTEZİ PROGRAMI II. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME TELAFİ SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM)

Detaylı

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Yüksekokulu FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BESLENME ve DİYETETİK EBELİK HEMŞİRELİK HALİÇ SENİ BEKLİYOR FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON Fizyoterapistler insanların yaşam boyu maksimum fonksiyonel

Detaylı

YEŞİLDAĞ Genel Kimya / Temel Kimya

YEŞİLDAĞ Genel Kimya / Temel Kimya T.C. BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Tarih Gün Derslik Saat Dersler Dersi Veren Öğretim Üyesi / Gözetmen I. SINIF 05.11.2018 Pazartesi 13-14 11.30 Fizyoloji I Dr. Ögr. Üyesi Şenay Yıldırım, Öğr. Gör. Şehnaz

Detaylı

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu M.Ü. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu Kontenjanlar, Transkript sonrasında Yabancı hesaplamada (a (Yüksek a Ağız, Diş Çene Radyolojisi YL DAYALI DR: Diş Hekimliği Fakültesi mezunu

Detaylı

TARİH DERSLİK SAAT DERSLER GÖZETMEN

TARİH DERSLİK SAAT DERSLER GÖZETMEN SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ TARİH DERSLİK SAAT DERSLER GÖZETMEN 31.10.2016 Pazartesi Derslik 10 15.30 Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi

Detaylı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı

ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Dersin Adı Tarih Saat Derslik Sorumlu Öğretim Elemanı T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU (İKİNCİ ÖĞRETİM) 201-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BİTİRME SINAV TARİHLERİ ANESTEZİ PROGRAMI I. SINIF (İKİNCİ ÖĞRETİM) Türk

Detaylı

SINAVDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

SINAVDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAVDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1- Sınav salonlarında görevli öğretim elemanları tarafından mutlaka öğrenci kimlik kartlarının kontrolleri yapılacaktır. Öğrenci Kimlik Kartı yanında olmayan öğrenciler

Detaylı