GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)"

Transkript

1 Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Kullanın Spesifik analiz. Sadece araştırma ve analiz alanından uzmanlar için. 1.3 Güvenlik bilgi kağıdını hazırlayan tedarikçinin ayrıntıları Şirket adı: Cadde/posta kutusu numarası: LGC Standards GmbH Mercatorstr. 51 Ülke, posta kodu, şehir: D Wesel World Wide Web: de@lgcstandards.com Telefon: +49 (0) Telefaks: +49 (0) Danışma bölümü: 1.4 Acil telefon numarası Telefon: +49 (0) , de@lgcstandards.com Telefon: +49 (0) Bu numara sadece büro saatlerinde cevap vermektedir. 2.1 Madde veya karışımın sınıflandırılması BÖLÜM 2: Olası tehlikeler 67/548/AET veya 1999/45/AB talimatına göre sınıflandırma F; R11 Kolay alevlenebilir. T; R23/24/25 Solunduğunda, cilt ile temasında ve yutulduğunda toksiktir. T; R39/23/24/25 Toksik: Yutulduğunda, cilt ile temasında, solunduğunda tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. N; R50-53 Sudaki organizmalar için çok toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. 2.2 Etiket elemanları İşaretleme (67/548/AET veya 1999/45/AT) F T N kolay tutuşur zehirli çevre için tehlikeli R-cümleleri: R 11 Kolay alevlenebilir. R 23/24/25 Solunduğunda, cilt ile temasında ve yutulduğunda toksiktir. R 39/23/24/25 Toksik: Yutulduğunda, cilt ile temasında, solunduğunda tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. R 50/53 Sudaki organizmalar için çok toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir.

2 Versiyon 1 / Sayfa 2 den (dan) 9 S cümleleri: S (1/2) Kilit altında ve çocukların ulaşamayacağı bir yerde muhafaza edin. S 7 Sıkı kapatılmış kapta muhafaza edin. S 16 Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun - sigara içmeyin. S 36/37 Çalışırken uygun koruyucu giysi, koruyucu eldiven kullanın. S 45 Kaza halinde veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız hemen bir doktora başvurun. (Mümkünse bu etiketi gösterin.) S 61 Çevreye kontrolsüz verilmesinden kaçının. Özel kullanım talimatına / Güvenlik Bilgi Formuna bakın. Etiket bilgi metini 2.3 Diğer tehlikeler Metanol içerir. Söylemeye değer tehlikeler yok. 3.1 Maddeler: kullanılabilir değil 3.2 Karışımlar Tehlikeli içerik maddeleri: BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler İçerik Tarif İçerik Sınıflandırma EINECS CAS EINECS CAS Klofenotan (4,4'-DDT) Metanol < 1 % EU: Carc. Cat. 3; R40. N; R T; R25. T; R48/25. CLP: Akut toksi. 3; H301. Karsinoj. 2; H351. STOT RE 1; H372. Akut su tehlikesi 1; H400. Kronik su tehlikesi 1; H410. >= 99 % EU: F; R11. T; R23/24/25. T; R39/23/24/25. CLP: Tutuşabilir sıvılar 2; H225. Akut toksi. 3; H301. Akut toksi. 3; H311. Akut toksi. 3; H331. STOT SE 1; H İlk yardım tedbirleri Genel bilgiler: İnhalasyondan sonra: Deri teması sonrası: Göz temasından sonra: Yuttuktan sonra: BÖLÜM 4: İlk yardım tedbirleri İlk yardım uygulayan kişi: Kendi korumanıza dikkat edin! Kazazedeleri soğutmayın. Bilinç kaybı tehlikesi varsa yatırma ve taşıma sırasında hastayı sağlam yana yatma pozisyonuna alın. Kazazedeyi açık havaya çıkarın, sıkan giysileri gevşetin ve sakin bir pozisyonda tutun. Düzensiz solunumda veya solunum durmasında derhal suni tenefüs veya cihazlı solunum yardımı uygulanmalıdır, gerektiğinde oksijen verilmelidir. Derhal tıbbi yardım alın. Bu maddenin bulaşmış olduğu tüm giysiler derhal çıkarılmalıdır. Deriyle temas halinde derhal bol su ile yıkayın. Doktora gidin. Derhal göz kapaklarını açık tutarak 10 ila 15 dakika akan suyun altında yıkayınız. Hemen sonra göz doktoruna gidin. Temiz hava sağlayın. Kusmayı provoke edin. Etanol içirin (örn. %40'lık bir içkiden bir su bardağı). Yutulması halinde hemen bir doktora başvurun, kabı veya etiketi gösterin. 4.2 Önemli akut veya gecikmeli ortaya çıkan semptomlar ve etkiler 4.3 Tıbbi acil yardım veya özel tedavi ile ilgili bilgiler zehirlenme belirtileri saatler sonra ortaya çıkabilir, bu nedenle en az 48 saate kadar doktor gözetimi gerekli.

3 Versiyon 1 / Sayfa 3 den (dan) Söndürme maddesi BÖLÜM 5: Yangınla mücadele tedbirleri Uygun söndürme maddeleri: Su sisi, alkole dayanıklı köpük, kuru söndürücü toz, karbondioksit. Emniyet açısından uygunsuz söndürme ajanları: Yüksek güçlü su püskürtme jeti 5.2 Madde veya karışımdan kaynaklanan özel tehlikeler Kolay alevlenebilir. Sıvı çabuk buharlaşmaktadır. Buharlar havayla birleşince havadan daha ağır olan patlayıcı bir karışım oluştururlar. Zeminde hareket ederler ve tutuştuklarında uzun mesafelerden geriye etkili olabilirler. Yangında oluşabilecekler: Formaldehit, karbonmonoksit ve karbondioksit. 5.3 Yangınla mücadele ile ilgili bilgiler Yangınla mücadelede özel koruyucu ekipmanlar: Çevre havasından bağımsız solunum koruma cihazı ve kimyasal maddelere karşı koruma giysisi giyin. Ek bilgiler: Tehdit altındaki kapları su püskürterek soğutun ve imkan dahilinde tehlike bölgesinden çıkarın. Yangın söndürme suyunun yerüstü veya yeraltı sularına geçmesini engelleyin. BÖLÜM 6: Kaza sonucu yayılmaya karşı tedbirler 6.1 Kişisel önlemler, koruyucu ekipman ve acil durum prosedürleri 6.2 Çevreyi koruma tedbirleri Tüm tutuşma kaynaklarını uzaklaştırın. Güvenli bir şekilde yapılabilirse kaçak yerini tıkayın. Madde temasını engelle. Uygun koruyucu giysi giyin. Buharları solumayın. Yeterli havalandırma sağlayın. Kanalizasyona boşaltmayın. Patlama tehlikesi! Gerektiğinde ilgili makamları haberdar edin. 6.3 Tutma ve temizleme için yöntem ve malzemeler Ek bilgiler: 6.4 Diğer bölümlere gönderme Sıvı bağlayıcı materyal (kum, kiselgur, asit bağlayıcısı, üniversel bağlayıcı) ile mekanik olarak çekin ve uygun kaplarda atık giderilmesine götürün. Artıkları bol suyla temizleyin. Kıvılcım açısından güvenli alet kullanın. Alev tepmesine dikkat edin. Muhtelif plastikler uygunsuz malzemelerdir. gerekli değildir 7.1 Güvenli kullanım için koruma tedbirleri BÖLÜM 7: Kullanım ve depolama Güvenli kullanım için bilgiler Depo ve iş yeri için iyi havalandırma ve hava çıkışı sağlayın. Aspiratör altında çalışın. Maddeyi solumayın. Kabı açık bırakmayın. Göz, deri ve giysilerle temastan kaçının. Uygun koruyucu giysi giyin. Yangından ve patlamadan korunmaya yönelik bilgiler: Tutuşturucu kaynaklardan uzak tutun - sigara içmeyin. Sıcaktan koruyun. Statik elektrik boşalımlarına karşı önlem alın. Kaynak yapma yasağı. Kıvılcım açısından güvenli alet kullanın. Alev tepmesine dikkat edin.

4 Versiyon 1 / Sayfa 4 den (dan) Uyuşmazlıkların dikkate alınmasıyla güvenli depolama şartları Depolar ve konteynerler için şartlar: Kabı iyice kapalı halde ve iyi havalandırılan bir ortamda muhafaza edin. depolama ısısı +15 C kadar + 25 C. Tutuşma ve ısı kaynaklarından uzak tutun. Uygun materyal: Cam, çelik, Arıtılmış çelik. uygunsuz materyal: Alüminyum, çinko alaşımı. Birlikte depolama bilgileri Depolama sınıfı VCİ: Depoya sadece uzman kişiler girebilir. Yangın besleyici ve kendinden tutuşabilen maddelerle ve ayrıca kolay yanıcı katı maddelerle birlikte depolamayın. Yiyeceklerden, içeceklerden ve hayvan yemlerinden uzak tutun. 3 = Yanıcı sıvı maddeler 7.3 Spesifik nihai kullanımlar Spesifik analiz. 8.1 Kontrol parametreleri BÖLÜM 8: Maruziyetin sınırlanması ve denetlenmesi/ Kişisel koruyucu ekipman CAS No Tarif Tip Sınır değer Metanol Avrupa, IOELV: TWA Deri 260 mg/m³; 200 ppm 8.2 Maruziyetin sınırlanması ve denetlenmesi Maddeyi solumayın. İyi havalandırma ve hava çıkışı sağlanmalı veya tamamen kapalı aparatlarla çalışılmalıdır. Yayılma durumunda: Lokal aspirasyon kullanın. İş yerindeki maruziyetinin sınırlanması ve denetlenmesi Solunum koruması: MMS değerleri aşıldığında solunum koruma cihazı kullanılmalıdır. A tipi filtre cihazı (=organik bileşiklerin buharına karşı) kullanın (EN 371). 100mL/m³ max. 40 min; 500 ml/m³ max. 20 min. Daha yüksek konsantrasyonların ortaya çıkmasında: Çevre havasından bağımsız solunum koruma cihazı kullanın. El koruması: Koruyucu eldivenler göre EN 374. Eldiven materyali: Bütil kauçuk-tabaka kalınlığı 0,5 mm. Dayanma süresi (azami kullanma süresi) > 480 min. uygunsuz materyal: Doğal kauçuk, nitril kauçuk, PVC. İmalatçının koruyucu eldivenler hakkında vermiş olduğu geçirgenlik ve aşınma süreleri ile ilgili bilgilere dikkat edilmelidir. Göz koruması: Sıkı kavrayan koruma gözlüğü göre EN 166. göre EN 166. Vücut koruması: Alevden koruyucu giyisi, antistatik Koruma ve hijyen tedbirleri: Bu maddenin bulaşmış olduğu tüm giysiler derhal çıkarılmalıdır. Ara vermelerden önce ve iş bitişinde eller yıkanmalı. Kullanımı sırasında yemek yemeyin, içecek ve sigara içmeyin. Acil duş ve göz yıkama fasilitesi çalışma alanında kolay erişilir olmalıdır. BÖLÜM 9: Fiziksel ve kimyasal özellikler 9.1 Temel fiziksel ve kimyasal özellikler hakkında veriler Hal: Renk Koku: sıvı renksiz, berrak alkolik, karakteristik

5 Versiyon 1 / Sayfa 5 den (dan) 9 Kaynama noktası / kaynama bölgesi C Alevlenme noktası/bölgesi: 12 C (Metanol) Tutuşma ısısı 455 C Patlama sınırları: LEL (alt patlama sınırı): 6,00 Vol% (Metanol) UEL (üst patlama sınırı): 36,50 Vol% (Metanol) Buhar basıncı: Yoğunluk: Suda çözünürlük: de 20 C: 128 hpa (Metanol) de 50 C: 535 hpa (Metanol) de 20 C: yaklaşık 0,79-0,80 g/ml kolay çözülür zor çözünür (4,4'-DDD) (Metanol) 9.2 Diğer bilgiler Koku eşiği: 5 ppm (Metanol) 20 C'de rölatif buhar yoğunluğu (hava=1): 1,1 (Metanol) 10.1 Reaktivite BÖLÜM 10: Stabilite ve reaktivite Kolay alevlenebilir. Buharlar havayla birleşince havadan daha ağır olan patlayıcı bir karışım oluştururlar Kimyasal stabilite higroskopik 10.3 Tehlikeli reaksiyon olasılığı 10.4 Kaçınılması gereken şartlar: 10.5 Bağdaşmayan malzemeler 10.6 Tehlikeli ayrışma maddeleri ile reaksiyona girer toprak alkali metalleri ve alkali metallerine: oluşumu hidrojen! Isı kaynaklarından, kıvılcımlardan ve açık alevlerden uzak tutunuz. ile reaksiyona girer toprak alkali metalleri ve alkali metallerine: oluşumu hidrojen! Asit halitler, alkali metaller, toprak alkali metalleri, oksidan madde (örn. perklorik asit, perkloratlar CrO3 halojen oksitler, nitrik asit, nitrojen oksitleri (NOx), nonmetal oksitler hidritler, halojenler. Yangında oluşabilecekler: Formaldehit, karbonmonoksit ve karbondioksit Toksikolojik etkileri hakkında bilgiler Akut toksisite: LD50 Sıçan, oral: 5628 mg/kg (Metanol) LDLo İnsan, oral: 143 mg/kg (Metanol) LC50 Sıçan, inhalatif: ppm(v)/4h (Metanol) İnhalasyondan sonra: Yuttuktan sonra: Deri teması sonrası: BÖLÜM 11: Toksikoloji ile ilgili bilgiler Toksik: Solunduğunda tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. Görülebilecek semptomlar: Baş dönmesi, sersemlik, baş ağrısı. Toksik: Yutulduğunda tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. Rezorpsiyon tehlikesi. Toksik: Cilt ile temasında tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. Deriden emilme tehlikesi. Deride yağ azaltıcı etkiye sahiptir.

6 Versiyon 1 / Sayfa 6 den (dan) 9 Göz temasından sonra: Genel yorumlar Tahriş edici (mukoza tahrişi). Rezorpsiyon sonrası: Bulantı, kusma, baş ağrısı, baş dönmesi, sarhoşluk, görme bozuklukları, kör olma (görme sinirinde geri döşüşümsüz hasar oluşması). Sistemik etkiler: Metabolik asidoz tehlikesi. Düşük kan basıncı, uyarılma, kasılmalar, narkoz, koma. Semptomlar gecikmeli olarak ortaya çıkabilir. Kalp-, karaciğer ve böbrek hasarları. Ile ilgili veri Klofenotan (4,4'-DDT): LD50 Sıçan, oral 87 mg/kg. Yutulması halinde toksiktir. Kanserojen etki şüphesi - Yetersiz veri. BÖLÜM 12: Çevreyle ilgili veriler 12.1 Toksisite Aquatik toksisite: Su risk sınıfı: Sudaki organizmalar için toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. Ile ilgili veri Klofenotan (4,4'-DDT): Defne toksisitesi: LC50 Daphnia sp. 0,0012-0,0074 mg/l/96h (OECD 202). Balık toksisitesi: LC50 Esox lucius: 0,0027 mg/l/96h (OECD 203). LC50 Lepomis macrochirus (mavi solungaç): 0,0086 mg/l/96h (OECD 203). LC50 Micropterus salmoides: 0,0015 mg/l/96h (OECD 203). Kaynak: IUCLID. 2 = suyu kirletici Eliminasyon bilgileri Diğer bilgiler: Ile ilgili veri metanol: Biyolojik yıkım: 70,7-88,7 %/5 d. Ürün biyolojik olarak kolay yıkılabilir Biyoakümülasyon potansiyelini Biyokonsantrasyon faktörü 2390 (Klofenotan (4,4'-DDT) ) 12.4 Toprakta mobilite 12.5 PBT ve vpvb değerlendirme sonuçları 12.6 Başka zararlı etkiler Genel bilgiler: Yeraltı suyuna, sulara veya kanalizasyona sızmasına izin vermeyin. Su yüzeyinde patlayıcı hava-ürün karışımları oluşabilir Atık işleme yöntemleri Ürün BÖLÜM 13: Atık giderilmesi bilgileri Atık anahtar numarası * = Tehlikel maddelerden oluşan veya onları içeren laboratuvar kimyasalları veya laboratuvar kimyasallar karışımları. * = Atığın giderilmesi belgelenmelidir.

7 Versiyon 1 / Sayfa 7 den (dan) 9 Tavsiye: Resmi onaylı özel atık yakma. Çevreye sızması engellenmelidir. Ambalaj Atık anahtar numarası = Cam amabalajlamaları Tavsiye: Resmi talimatlara uygun atık giderilmesi. Kontamine olmayan ve tamamen boşaltılmış ambalajlar geri kazanım işlemine alınabilir UN numarası ADR/RID, IMDG, IATA: 1992 BÖLÜM 14: Taşıma bilgileri 14.2 UN proper shipping name ADR/RID: IMDG, IATA: 14.3 Transport hazard class(es) UN 1992, YANICI SIVI, ZEHYRLY, B.B.B. (Metanol) UN 1992, FLAMMABLE LIQUID, TOXIC, N.O.S. (Methanol) ADR/RID: Sınıf 3, Kod: FT1 IMDG: Class 3, Code 6.1 IATA: Class 3, Subrisk Ambalaj grubu ADR/RID, IMDG, IATA: 14.5 Çevre tehlikeleri Marine Pollutant II Yes 14.6 Kullanıcı için özel güvenlik önlemleri Karayollarıyla transport (ADR/RID) Ikaz tahtası: ADR/RID: Tehlike numarası 336, UN numarası 1992 Tehlike pusulası Özel talimatlar 274 Kısıtlı miktarlarda EQ Ambalaj: Instructions Special provisions for packing together Portable Tanks: Instructions Portable Tanks: Özel talimatlar Tank coding Tünel kısıtlama kodu: 1 L E2 P001 IBC02 MP19 T7 TP2 L4BH D/E

8 Versiyon 1 / Sayfa 8 den (dan) 9 Deniz taşımacılığı (IMDG) EmS: Özel talimatlar 274 Kısıtlı miktarlarda EQ Ambalaj: Instructions Ambalaj: Provisions - IBC: Instructions IBC: Provisions - Tank instructions: IMO - Tank instructions: UN Tank instructions Provisions Stowage and segregation Properties and observations F-E, S-D 1 L E2 P001 IBC02 T7 TP2, TP13 Category B. Clear of living quarters. Flammable toxic liquid which is not specified by name in this class or, on account of its characteristics, in some other class. Toxic if swallowed, by skin contact or by inhalation. Hava transportu (IATA) Hazard EQ Passenger Ltd.Qty.: Passenger: Cargo: ERG Flamm. liquid & Toxic E2 Pack.Instr. Y341 - Max.Qty. 1 L Pack.Instr Max.Qty. 1 L Pack.Instr Max.Qty. 60 L 3HP 14.7 MARPOL anlaşması 73/78 ek II ve IBC kodu uyarınca kitle malı taşıması BÖLÜM 15: Hükümler 15.1 Güvenlik, sağlık ve çevre koruması için talimatlar/madde veya karışım için spesifik mevzuat Ulusal talimatlar - Almanya Depolama sınıfı VCİ: Su risk sınıfı: 3 = Yanıcı sıvı maddeler 2 = suyu kirletici Kullanım kısıtlamalarına yönelik bilgiler: Hamilelik grubu C WEL değerine uyulduğunda embriyo veya fötusa yönelik bir risk yoktur. Ulusal talimatlar - Büyük Britanya DG-EA kodu (Hazchem): Gençler için çalıştırma kısıtlamalarını dikkate alın. Hamile ve emziren kadınlar için çalıştırma kısıtlamalarını dikkate alın. 3WE

9 Ulusal talimatlar - ABD Tehlike değerlendirme sistemleri GÜVENLIK BILGI FORMU NFPA Hazard Rating: Health: 3 (Serious) Fire: 3 (Serious) Reactivity: 1 (Slight) HMIS Version III Rating: Health: 3 (Serious) - Chronic effects Flammability: 3 (Serious) Physical Hazard: 1 (Slight) Personal Protection: X = Consult your supervisor 15.2 Madde güvenlik değerlendirilmesi Versiyon 1 / Sayfa 9 den (dan) 9 HEALTH * 3 FLAMMABILITY 3 PHYSICAL HAZARD 1 X Daha fazla bilgi R-cümleleri: Veri formu oluşturan bölüm Temas edilecek kişi: BÖLÜM 16: Diğer bilgiler R 11 = Kolay alevlenebilir. R 23/24/25 = Solunduğunda, cilt ile temasında ve yutulduğunda toksiktir. R 25 = Yutulması halinde toksiktir. R 39/23/24/25 = Toksik: Yutulduğunda, cilt ile temasında, solunduğunda tedavisi mümkün olmayan çok ciddi etkilenme tehlikesi. R 40 = Kanserojen etki şüphesi - Yetersiz veri. R 48/25 = Toksik: Yutma yolu ile uzun süre maruz kalınması halinde sağlığa ciddi hasar tehlikesi. R 50/53 = Sudaki organizmalar için çok toksik, su ortamında uzun süreli olumsuz etkilere neden olabilir. bölüm 1'e bakınız, bilgilendirme bölümü.

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz. Sadece araştırma ve analiz alanından uzmanlar için. Şirket/tedaikçi

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: Glycopyrronium Bromide BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Glycopyrronium Bromide Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Cetyl palmitate 15 Materyal numarası EPY Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Cetyl palmitate 15 Materyal numarası EPY Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 5 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH Cadde/posta

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sodium Methyl Parahydroxybenzoate Materyal numarası MM

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sodium Methyl Parahydroxybenzoate Materyal numarası MM 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Tamsulosin racemate Materyal numarası EPY

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Tamsulosin racemate Materyal numarası EPY Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 8 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Metoprolol Tartrate Materyal numarası MM Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Metoprolol Tartrate Materyal numarası MM Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 5 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH Cadde/posta

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 8 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 6 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Fluoxetine HCl (1.0 mg/ml) (as free base) in Methanol

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Fluoxetine HCl (1.0 mg/ml) (as free base) in Methanol 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 8 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 1 / Sayfa 1 den (dan) 6 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: Madde / preparasyon kullanımı Kullanın Spesifik analiz Şirket/tedaikçi bilgileri Şirket adı: LGC Standards GmbH Cadde/posta

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 7 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) BALLISTOL Universalöl Materyal numarası 2170. 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) BALLISTOL Universalöl Materyal numarası 2170. 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 6 Ürün veya preparasyonun tarifi Ticari ürün ismi: 1. Madde/preparasyon ve şirket tanıtımı Madde / preparasyon kullanımı Temizler, korur, bakım ve yağlamasını gerçekleştirir,

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH)

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 8 1.1 Ürün tanımlayıcı BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Ticari ürün ismi: 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH)

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) Sayfa 1/6 Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı İlave bilgiler: E-Mail (kompetan kişi): wagner@karldeutsch.de

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 2 / Sayfa 1 den (dan) 9 1,3,5-Trinitro-2,4,6-trihydro-triazine;Trimethylene-trinitramine) 1000 µg/ml in Acetonitrile

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ Code-Nr. 126500 Cam, Oksit, Kimyasallar Name of substance AB No. 266-046-0

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

P Complesal Iron. Telefon: +49 (0) Telefaks: +49 (0) Tel.: +49 (0)

P Complesal Iron. Telefon: +49 (0) Telefaks: +49 (0) Tel.: +49 (0) Veriliş tarihi: 20.07.2015 Sayfa 1 / 6 BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcılar mal no. (üretici/tedarikçi) Madde veya karışım tanımlaması Ürün kodu: REACH kayıt numarası.

Detaylı

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ göre (REACH) Basım tarihi yeniden düzenleme (TR) Versiyon 8.

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ göre (REACH) Basım tarihi yeniden düzenleme (TR) Versiyon 8. BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 151502 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 154000 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları

Detaylı

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. ! BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. ! BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi ! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 157500 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 555325; 1004542

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 264000 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen kullanım

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444 Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Telefon ++49 +5664/9496-0 Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Fax ++49 +5664/9496-8444

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürünün ticari ismi Takibi malzeme numaraları için de geçerlidir: 505509 Ürün grubu: 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

ECHOTRACE Ultraschall - Koppelmittel / Ultrasonic coupling medium Art.-Nr. 9000

ECHOTRACE Ultraschall - Koppelmittel / Ultrasonic coupling medium Art.-Nr. 9000 Sayfa 1/6 Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/2006. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı ECHOTRACE Ultraschall - Koppelmittel / Ultrasonic coupling medium

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Ayırıcı madde. 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2012 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. BÖLÜM 3: Bileşim/içindekiler hakkında bilgiler BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 157500 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Sayfa 1 / 6 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Ürünün ticari ismi Maddenin/Mamulün kullanımı Temizlik maddeleri. Şirket/ Firma Şirket: Adres: Telefon: E-Posta: Internet: WINKEL 2. Tehlikelerin

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP INOX Ürün Kodu

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Basım tarihi: 13.09.2015 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın Schne kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Korozyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU

ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Sayfa 1/7 ÜRÜN GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU Düzenlenme tarihi: 26.09.2007 1 Ürün ve firma tanıtımı Ürün adı: DONA KLOR 90 Ürünün uygulama alanı: Havuz Kimyasalı Üretici/Tedarikçi:UKM Uğur Kimya Makina Bilgi merkezi:

Detaylı

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU

ÜRÜN GÜVENLİK BİLGİ FORMU 91 / 155 / EEC ve Güvenlik Bilgi Formu Hazırlama Usul ve Esaslarına (11 / 03 / 2002 24692) göre hazırlanmıştır. 1. Madde / Müstahzar ve Şirket/ İş Sahibinin Tanımı: Ürünün Ticari İsmi : VP CRYSTAL Ürün

Detaylı

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009

FİBRO GEL YayınTarihi: 01.08.2009 1. ÜRÜN ve ŞİRKET TANITIMI Ürün Adı : Kullanım Amacı : İnsektisit Kimyasal Grubu : phenylpyrazole Üretici ve Ruhsat Sahibi: Koru -San Çevre Koruma Kimyasalları San.ve Tic.Ltd.Şti Adres: : 104.Cadde No:138

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi ! BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 300100 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen

Detaylı

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: -

AIRTONE AP5 A4S2 MF Hazırlanma Tarihi:08.10.2015 Revizyon Tarihi: - Sayfa No: 1/8 1 Maddenin/Karışımın ve Şirketin/Dağıtıcının Kimliği 1.1.Madde / Karışımın Kimliği Ürün Adı 1.2.Madde veya Karışımın Belirlenmiş Kullanımları Gıda endüstrisi, çöp transfer merkezleri, çöp

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4

GÜVENLİK BİLGİ FORMU ETİL ASETAT CAS NO: 141-78-6 EC NO :205-500-4 TEKKİM KİMYA Sayfa No : 1/5 1. MAMÜL VE FİRMA TANITIMI Ürün Adı :Etil asetat Formülü :C 4H 8O 2 Firma : TEKKİM KİMYA. Organize Sanayi Bölgesi. Mavi Cad.8.Sokak. No: 1 BURSA Telefon : 0 (224) 243 21 71

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Sülfür 80 WP Suda ıslanabilir toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6

Güvenlik Bilgi Formu. Sayfa No: 1/ 6 Güvenlik Bilgi Formu Sayfa No: 1/ 6 1. Madde/ Müstahzar ve Firmanın Tanıtılması Müstahzarın Adı : Sentetik Astar Kullanımı : Ahşap ve metal yüzeyler için astar Firma : Sintaş Boya ve Kimya Sanayi Ltd.

Detaylı

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması

GÜVENLIK BILGI FORMU Düzenleme (AB) No1907/2006. ve Düzenleme (AB) No453/2010. göre (REACH) BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1 Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi: BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması Versiyon 3 / Sayfa 1 den (dan) 9 1.2 Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Basım tarihi: 07.05.2015 Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Kimyasal maddenin/karışım ve şirketin/üstlenenin kimlikleri Ürün adı /Anti Seiz Bakır Paste Madde veya karışımın ilgili tespit edilen kullanımları ve tavsiye

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 150501 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürün grubu: 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Zulieferprodukt 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı

Detaylı

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444 Sayfa 1/5 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++49 5664/9496-8444

Detaylı

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ göre (REACH) Basım tarihi yeniden düzenleme (TR) Versiyon 0.

Güvenlik bilgi formu Düzenleme (AB) No1907/ göre (REACH) Basım tarihi yeniden düzenleme (TR) Versiyon 0. BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 125510 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU PROBAU Çatı ve Derz Yalıtım Malzemesi

GÜVENLİK BİLGİ FORMU PROBAU Çatı ve Derz Yalıtım Malzemesi GÜVENLİK BİLGİ FORMU PROBAU Çatı ve Derz Yalıtım Malzemesi Bölüm 1: Madde veya karışımın ve şirketin tanımı Sayfa: 1 Revizyon tarihi: 03.05.2017 Revizyon numarası: 1 1.1. Ürün ID'si Ürün tanımı: PROBAU

Detaylı

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı.

Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. Laboratuar reaktifi olarak kullanımı. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 23.07.2015 23.07.2015 Versiyon

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA

TK TEKKİM KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ ORGANİZE SAN. BÖL. MAVİ CAD. 8. SOK. NO : NİLÜFER / BURSA 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 25.08.2015 25.08.2015 Versiyon

Detaylı

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC)

Güvenlik Bilgi Formu (91/155 EEC) Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: DESOMED EURO Kimya San. Ve Ticaret A.Ş. Yazıbaşı Beldesi Balkan Cad. No:33 Torbalı / ĐZMĐR Tel: 0.232.853 97

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/6 Ticari İsmi Kullanım Alanı REACH Kayıt No : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları : Mevcut değil Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı 1.3. Şirket/İş sahibinin tanıtımı Üretici Şirket adı: Cadde: Şehir:

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri

GÜVENLİK BİLGİ FORMU. 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması. 2) Muhteviyat Bilgisi. 3) Muhtemel Tehlike Bilgisi. 4) İlk Yardım Önlemleri 1) Ürün ve Şirket Tanımlaması Ürün bilgisi : İki komponentli, bitümle modifiye edilmiş, poliüretan esaslı dilatasyon dolgu ve izolasyon malzemesi Ürün ticari ismi : CERMIPROOF PB Şirket ünvanı : Koramic

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Taşlama malzemesi Sadece endüstriyel

Detaylı

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ

GÜVENLİK VERİ ÇİZELGESİ Ketten- und Seilpflege flüssig WW000 / WW 000 Likit (Sıvı Gres) Sayfa 1 / 5 1. Madde/Müstahzar ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı Ürünün ticari ismi Ketten- und Seilpflege flüssig WW000 / WW 000 Likit (Sıvı

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Kesme yağı 1.3. Şirket/İş sahibinin

Detaylı

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi

: TOPMATIC. Kod: Revizyon: 3 Yayın Tarihi: 21 Ekim Kimyasal Bileşimi / Bileşimdeki Tehlikeli ve Sağlığa Zararlı Maddeler Hakkında Bilgi 1. Ürünün ve Firmanın Tanımı Ürünün ticari ismi Firmanın tanımı : Endüstriyel Bulaşık Makineleri için Sıvı Deterjan Sadece profesyonel kullanım içindir. : Ecolab Temizleme Sistemleri Ltd. Şti. Altayçeşme

Detaylı

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³

MONOPROPYLENE GLYCOL. 57-55-6 PROPYLENE GLYCOL WEEL (USA) 10 mg/m³ 5. Yangınla Mücadele Uygun Söndürücü Koruyucu giysi Ek bilgiler : Yangın söndürme önlemlerini çevreye uydurunuz. : Bağımsız bir solunum aparatı kullanın. : Kirlenmiş söndürme suyu yasal düzenlemelere uygun

Detaylı

Posta kutusu 11 62, D Melsungen Telefon /9496-0, Fax /

Posta kutusu 11 62, D Melsungen Telefon /9496-0, Fax / Sayfa 1/6 1. Madde/Müstahzar ve Firma Tanıtımı Ürünün adı: Üretici / Dağıtıcıya ait bilgiler: Dr. Schumacher GmbH Posta kutusu 11 62, D-34201 Melsungen Telefon ++49 5664/9496-0, Fax ++ 5664/9496-8444 2.Bileşimi

Detaylı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı

GÜVENLĐK BĐLGĐ FORMU. 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Form No: MSDS0855 Sayfa No: 1 / 7 1 Madde/Müstahzar ve Şirket/Đş Sahibinin Tanıtımı Madde/Müstahzarın tanıtılması Müstahzarın adı: CLAX SPOTLESS BOYA VE YAĞ ÇÖZÜCÜ Madde/Müstahzarın kullanımı Önerilen

Detaylı

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF)

MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU (MGBF) 1. ŞİRKET/İŞ SAHİBİNİN TANIMI Ürünü Tanıtıcı Bilgiler Ürün Kodu 1503 Ürün Adı INTERFLEX PRIMER (A Bileşeni) Tanımlama/ Kullanım MGBF Düzenleyen Hakkında Bilgiler Acil Durum telefon numarası İKİ BİLEŞENLİ,

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 7 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Efdal Kimtoks Mollussisit, Kepek şeklinde toz Tarkim Bitki Koruma

Detaylı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı

Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı Bölüm 1. Kimyasal / Malzeme ve Kurum / İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzar, Kimyasalın /Malzemenin Tanıtılması Ürün Adı : CAS No : 57-55-6 Kullanım alanları : Polyester üretiminde, kozmetik sanayisinde,

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 6 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın kullanımı Temizlik maddeleri. Sadece endüstriyel

Detaylı

Madde Güvenliği Veri Sayfası

Madde Güvenliği Veri Sayfası BÖLÜM 1: Madde/karışım ve şirket/girişim bilgileri 1.1. Ürün tanımlayıcı YELLOW HAND CLEANSER Ambalajsız 1.2. Madde ya da karışımın ilgili tanımlanmış ve önerilmeyen kullanım şekilleri Temizleme - Aksesuarlar

Detaylı

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi WEICONLOCK AN 301-70 Code-Nr.

BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması. BÖLÜM 2: Olası tehlikeler. 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi WEICONLOCK AN 301-70 Code-Nr. BÖLÜM 1: Madde, karışım ve işletme tanımlaması 1.1. Ürün tanımlayıcı Ticari ürün ismi Code-Nr. 301700 1.2. Madde veya karışımın uygun tanımlanmış kullanımları ve tavsiye edilmeyen kulanımlar Önerilen kullanım

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU /27092 Sayılı T.C. Yönetmeliği ve 1907/2006 (EC) No'lu A.B. Yönetmeliğine uygun hazırlanmıştır.

GÜVENLİK BİLGİ FORMU /27092 Sayılı T.C. Yönetmeliği ve 1907/2006 (EC) No'lu A.B. Yönetmeliğine uygun hazırlanmıştır. Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Schneidöl BIOCUT / Wincut Delme kesme yağı 1.2. Madde/Müstahzarın kullanımı Maddenin/Karışımın

Detaylı

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com

: Telefon : +90 212 875 77 50 (3 hat) Fax : +90 212 875 08 22 web : www.anadolukimya.com e-mail : info@anadolukimya.com 1. ÜRÜN VE FİRMA TANIMI Sayfa : 1/5 Ticari İsmi Kullanım Alanı : : Endüstriyel Tekstil Baskı Uygulamaları Firma Adı : Anadolu Kimya San.Tic.Ltd.Şti. Firma Adresi : Akçaburgaz Mah. 109. Sokak No: 8-12 Esenyurt

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Madde/Müstahzar Ve Şirket/İş Sahibinin Tanıtımı 1.1. Madde/Müstahzarın tanıtılması Ürünün ticari ismi MOBILGEAR 600 XP 460 ExxonMobile MOBILGEAR 634 ExxonMobile Kısaltma: 1.2. Madde/Müstahzarın

Detaylı

GÜVENLİK BİLGİ FORMU

GÜVENLİK BİLGİ FORMU Sayfa 1 nin 5 BÖLÜM 1: Maddenin/karışımın ve şirketin/dağıtıcının kimliği 1.1. Madde/Karışımın kimliği 1.2. Madde veya karışımın belirlenmiş kullanımları ve tavsiye edilmeyen kullanımları Maddenin/Karışımın

Detaylı

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme.

TK Endüstriyel kullanım. Bilimsel araştırma ve geliştirme. 13.12.2014 tarih ve 29204 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Zararlı Maddeler ve Karışımlara İlişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik" Revizyon tarihi Basım tarihi 02.04.2016 02.04.2016 Versiyon

Detaylı

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş.

TARKİM BİTKİ KORUMA SANAYİ ve TİCARET A.Ş. Sayfa 1 / 8 1.MADDE/ MÜSTAHZAR VE ŞİRKET / İŞ SAHİBİNİN TANITIMI Ürün hakkında bilgi Ürün İsmi Efdal Kimarsol Maddenin / karışımın kullanımı Şirket Adres Fungusit Islanabilir Toz Formülasyon Tarkim Bitki

Detaylı