SRC 2 DENEME SINAVI 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SRC 2 DENEME SINAVI 1"

Transkript

1 1 SRC 2 DENEME SINAVI 1 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği sonra yüksekliği okunur. 6) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; her yirmidört saatlik süre içinde sürücünün günlük dinlenme süresi kesintisiz en az kaç saattir? A) 10 B) 11 C) 12 D) 14 7) 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanuna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılmaması esastır. D) Önce boylamı sonra enlemi okunur. 2) Harita üzerindeki derece, dakika ve yön bilgilerine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Haritanın alt ve üst tarafındaki derece ve dakikalar boylamı gösterir. B) Haritanın sağ ve sol iki yanındaki derece ve dakikalar enlemi gösterir C) Boylamlar (E) işaretli olup, batıyı gösterir. D) Enlemler (N) işaretli olup, kuzeyi gösterir. 3) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; herhangi bir onbeş günlük sürede, toplam taşıt kullanma süresi kaç saati geçemez? A) Altmış saat B) Yetmiş saat C) Seksen saat D) Doksan saat 4) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün B) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün C) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün D) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün 5) Dört saat otuz dakikalık taşıt kullanma süresinin sonunda sürücü bir dinlenme süresini kullanmaya başlamayacaksa en az kaç dakikalık bir mola verir? A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 B) Yolcu taşımacılarının en az bir yolcu terminaline bağımsız olarak veya birlikte sahip olmaları veya bu terminali kullanma hakkına haiz olmaları zorunludur. C) Aynı terminalden nitelik ve niceliğine göre birden fazla taşımacı yararlanamaz. D) Eşya taşımacılığında terminal zorunluluğu vardır. 8) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A) Yetki belgesi sahipleri, yolcuya gelebilecek bedeni zararlar için yolcunun ölümü, yaralanması ve eşyanın zarar görmesinden doğan sorumluluklarını sigorta ettirmek zorundadır. B) Hak sahipleri, sorumluluk sigortasında ön görülen sınırlar içinde doğrudan doğruya sigortacıya karşı talepte bulunamazlar. C) Zorunluluk halinde mülki idare amirlerince verilecek izin dışında yolcu ve eşya sınır kapılarına taşınmaz. D) Yolcuların sınır kapısından yaya olarak geçmek suretiyle bir başka taşıta binmesine müsaade edilmez. 9) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 22 yaşından gün almış olmaları şarttır. B) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 24 yaşından gün almış olmaları şarttır. C) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 25 yaşından gün almış olmaları şarttır. D) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 26 yaşından gün almış olmaları şarttır.

2 2 10) Boyun korsesi bulundurma zorunluluğu ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 10 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. B) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 12 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. C) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 14 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. D) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 15 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur 11) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre A) Tarifeli yolcu taşımalarında, her yolcu için ayrı ayrı yolcu bileti düzenlenmesi zorunludur. B) Yolcular için ayrılmış oturma yerlerinin numaralandırılması zorunlu değildir. C) Bir yolcuya satılmış olan oturma yeri başkasına satılamaz. D) Yolcular için ayrılmış ve numaralandırılmış olan oturma yerlerinin dışında yolcu taşınamaz. 14) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin kapsamı dışındadır? A) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar. C) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri. D) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. 15) Yakıt tasarrufuna etki eden ayar aşağıdakilerden hangisi değildir? A) Buji ayarı B) Platin ayarı C) Avans ayarı D) Şaft ayarı 16) Aşağıdakilerden hangisi motorun hararet yapma sebebi değildir? A) Radyatör peteklerinin tıkalı olması. B) Vantilatör kayışının gevşek veya kopuk olması. C) Uygun vites ve hızda gidilmemesi. D) Akü kutup başlarının oksitlenmesi. 12) Lastik havalarının normalden az olması, aşağıdaki zararlardan hangisine neden olur? A) Lastik yan duvarları aşırı esner. B) Lastikler orta kısımlarından aşınır. 17) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? A) arası B) arası C) arası D) arası C) Direksiyonda sarsıntı meydana gelir. D) Ön düzen ayarları bozulur. 13) Hava frenli bir araçta hava basıncı çok çabuk düşüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) Hidrolik yağı eksilmiştir. B) Borularda ve rekorlarda kaçak vardır. C) Fren balataları aşınmıştır. D) Fren balataları ıslanmıştır. 18) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk yardım önlemidir? A) Yara kenarlarını birbirine yaklaştırarak sarmak. B) Yara üzerini tentürdiyotlu pamukla sarmak. C) Kesilen bölgenin kalp seviyesinin altında kalmasını sağlamak. D) Müdahale etmeden sağlık kuruluşuna sevk etmek.

3 3 19) Diz ile ayak arasındaki kemik kırıklarında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalıdır? A) Topuktan dize kadar B) Dizden kalçaya kadar C) Topuktan kalçaya kadar 23) I- Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası II- Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası III- Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası D) Topuktan koltuk altına kadar 20) Aşağıdakilerden hangisi şok belirtisi değildir? A) Ciltte soğukluk, solukluk, nemlilik B) Solunumun olmaması C) Solunum güçlüğü Yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren yetki belgesi sahibi işletmeler Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine istinaden yukarıdaki sigorta türlerinden hangilerini yaptırmak zorundadırlar? A) I ve II B) I ve III C) Yalnızca III D) II ve III D) Uyuklama, huzursuzluk 21) Holger - Nielsen metodu (sırttan bastırma - dirseklerden yukarı kaldırma) ile suni solunum uygulanacak olan kazazedeye hangi pozisyon verilir? A) Yüz üstü B) Yan yatış C) Sırt üstü D) Yarı oturuş 22) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; ücret tarifeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Tarifeler, taşımacılar tarafından belirlenir. B) Taşımanın yoğunluğuna göre gidiş ve dönüş için farklı ücret belirlenebilir C) Tarifeler en az dört en fazla bir yıllık olarak belirlenir D) Ücret tarifeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından görülmüştür şerhi verildikten sonra geçerlilik kazanır. 24) Aşağıdakilerden hangisi otobüsle tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığında kullanılan yetki belgesidir? A) D1 yetki belgesi B) D2 yetki belgesi C) D3 yetki belgesi D) F1 yetki belgesi 25) Ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türü aşağıdakilerden hangisidir? A) B türü yetki belgesi B) A türü yetki belgesi C) D türü yetki belgesi D) F türü yetki belgesi 26) Kuru havada takip mesafesi ne kadar olmalıdır? A) 2 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar B) 3 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar C) 4 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar D) 5 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar

4 4 27) Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu düz tutmalıdır. B) Gazı kesmeli, direksiyonu ters çevirmelidir. C) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir. D) Gaza basarak direksiyonu düz tutmalıdır. 31) Taşımacının güvenlik yönünden almış olduğu tedbirlere uyulmaması halinde doğacak sonuçlardan aşağıdakilerden hangisi sorumludur? A) Gönderen ve yolcu sorumludur. B) Taşımacı sorumludur. C) Gönderen, yolcu ve taşımacı birlikte sorumludur. D) Sorumluyu sigorta şirketi belirler. 28) Frenleme mesafesinin değişiklik göstermesinde aşağıdakilerden hangisi etkili değildir? A) Aracın hızı B) Yol yüzeyinin durumu C) ABS D) Yolun eğimi 32) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 29) Aynı taşıtla bütün güzergâh boyunca aynı yolcu grubunun taşınması ve kalkış noktasına geri getirilmesi şeklindeki kapalı kapı seferleri ile gidişi dolu, dönüşü boş veya gidişi boş, dönüşü dolu taşımacılık şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) Düzenli B) Arızi C) Mekik D) Servis 33) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler tali yoldan çıkan sürücülere yol vermelidir. C) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara yol vermelidir. D) Kontrolsüz kavşaklarda sağdaki araca yol vermelidir. 30) Seyahat esnasında meydana gelen ve taşımanın devamına engel olan sebeplerin, belirsiz bir süre beklemeyi mecburi kılması veya varış noktasına kadar gerekli zamanın bir katından daha fazla beklemeyi gerektirmesi halinde aşağıdakilerden hangisi yapılamaz? A) Bir başka güzergâh izlenerek taşıma tamamlanabilir. B) Ek ödeme veya benzeri taleple yolcunun eşyası veya kargo başka bir araçla yolcunun istediği adrese gönderilebilir. C) Yolcu, eşya ve kargo hareket noktasına geri getirilebilir. D) Yolcu, güzergâh üzerinde yolcunun dilediği bir yere kadar götürülebilir. 34) Aşağıdakilerden hangisi aracın hızının azaltılması gereken yerlerden değildir? A) Kavşaklar B) Geçitler C) Tepe üstleri D) Bölünmüş yollar 35) Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde bozulan araçlar için, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının aracın ön ve arkasında en az kaç metre mesafede olacak şekilde yerleştirilmesi gerekir? A) 20 metre B) 30 metre C) 50 metre D) 100 metre

5 5 36) Otobüs ve minibüslerin teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir yapılır. B) İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir yapılır. C) İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 1 yılda bir yapılır. D) İlk 3 yaş sonunda ve devamında 2 yılda bir yapılır. 37) Çekilen aracın freni bozuk ise, çeken araç ile arasındaki açıklığın 1 metreden fazla olmaması, bağlantının iki aracın birbirine yaklaşmalarını önleyecek şekilde (çeki demiri) olması, bu halde saatte., diğer hallerde fazla hızla sürülmemesi zorunludur. Yukarıdaki boşlukları doldurunuz. A) 10 kilometreden 15 kilometreden B) 15 kilometreden 20 kilometreden C) 20 kilometreden 25 kilometreden 40) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise geçiş hakkı ile ilgili olarak A) Motorlu araç sürücüleri, motorsuz araçlara, B) Lastik tekerlekli traktör ile iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara, C) Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca, D) Dönüş yapan sürücüler, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere, 41) Başka insanların deneyimlerinden yararlanarak öğrenmeye ne ad verilir? A) Tepkisel koşullanma B) Sosyal öğrenme C) Edimsel öğrenme D) Deneme-yanılma D) 20 kilometreden 30 kilometreden 38) Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılarak trafikte oluşabilecek durumlar önceden tahmin edilmeye çalışılmalıdır. C) Mümkün oldukça trafikteki diğer araçlarla aynı hızda gidilmelidir. Ortalama ve istikrarlı bir şekilde seyretmek tehlikeleri azaltır. D) Öndeki araç her zaman yeterli emniyet mesafesinden takip edilmeli, ancak ileride sollama yapılmayacaksa araya araç girmesine izin verilmemelidir. 39) Motorlu araçların dengesini bozan yol kesimlerinden en etkili olanı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tepe üstleri B) Dönemeçler C) Viyadükler D) Hemzemin geçitler 42) Trafik kurallarına uymanın kendi sorumluluğu olduğunu kabul eden bir sürücünün hangi algısı yüksektir? A) İçsel denetim (kontrol) odağı algısı B) Dışsal denetim odağı algısı C) Şans ya da kariyercilik algısı D) Öz yetkinlik algısı 43) Aşağıdakilerden hangisi huzurlu ve hatasız trafik ortamları için insanların genel anlamda taşımaları gereken becerileri arasında yer almaz? A) Anlama değerlendirme-karar verme - muhakeme becerisi B) Hız ve mesafe algılama becerisi C) Kısa görüş alanı içerisinde uyarıları fark etme becerisi D) Refleks (tepki) kapasitesi

6 6 44) Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A) Yargılama yerine tanımlama B) Denetleme yerine işbirliği C) İçtenlik yerine art niyet D) Umursamazlık yerine değer verme 45) Aşağıdakilerden hangisi araç takip sistemlerinden birisi değildir? A) GSM tabanlı sistemler B) Uydu tabanlı sistemler 50) Tarifeli yolcu taşımalarında; Bakanlıkça onaylanmış zaman tarifesinde yer alan bir saatin.ek sefer konulabilir. Bu ek sefer için yolcu bileti düzenlenmesi ve taşıt tahsis edilmesi zorunludur. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz. A) 10 dakika öncesi veya sonrasına B) 15 dakika öncesi veya sonrasına C) 20 dakika öncesine veya sonrasına D) 25 dakika öncesine veya sonrasına C) Hibrid sistemler D) Navigasyon SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. 46) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör giriş hızı dır. D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur. 47) Hız sınırlarını % 10 - %30 (%30 dahil) aşan sürücülere kaç ceza puanı verilir? CEVAP ANAHTARI 1 A 11 B 21 A 31 A 41 B 2 C 12 A 22 B 32 C 42 A 3 D 13 B 23 D 33 B 43 D 4 A 14 D 24 B 34 D 44 C 5 D 15 D 25 B 35 B 45 D 6 B 16 D 26 A 36 A 46 B 7 B 17 B 27 A 37 B 47 C 8 B 18 A 28 C 38 D 48 D 9 D 19 C 29 B 39 B 49 B 10 C 20 B 30 B 40 A 50 A A) 5 ceza puanı B) 10 ceza puanı C) 15 ceza puanı D) 20 ceza puanı 48) Yapılan tespit sonucunda belirlenen limitlerin üzerinde alkollü içki aldığı ikinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri ne kadar süreyle geçici olarak geri alınır? A) 3 ay B) 6 ay C) 1 yıl D) 2 yıl 49) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden kaç metre mesafe içerisinde park etmek yasaktır? A) 5 B) 15 C) 20 D) 25

7 7 SRC 2 DENEME SINAVI 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? 6. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüsü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün dinlenme süresinde ne gibi değişiklik olur? A. Hiçbir değişiklik olmaz A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A. Şarj dinamosu B. Konjektör / Regülatör C. Distribütör D. Ateşleme bobini 3. Akünün araç üzerinden sökülmesi sırasında önce hangi kabloyu sökmek gerekir? A. Artı (+) kutba bağlı olan kabloyu B. Eksi (-) kutba bağlı olan kabloyu C. Marş kablosunu D. Şarj kablosunu 4. Silindir bloğunun görevi nedir? A. Motor yağını soğutur. B. Vites dişlisine yataklık yapar. C. Motorda bulunan suyu soğutur. D. Krank mili ve pistonlara yataklık yapar. B. Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır C. Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır D. Günlük dinlenme süresi 2 saat artar 7. Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücülerinin 9 saatlik günlük taşıt kullanma süresi herhangi bir hafta içinde kaç kez 10 saate çıkarılabilir? A. 1 B. 2 C. 3 D. Çıkarılamaz 8. Birleşik iki hafta içinde azami toplam araç kullanma süresi kaç saattir? A. 88 B. 90 C. 100 D Belirli davranışları veya bu davranışlarla ilgili özellikleri ölçmede kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir? A. Gözlem B. Mülakat C. Anket D. Test 5. "AETR Sözleşmesine göre, dinlenme süreleri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırk beş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üstlendiği yerden başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A. 24 Saat B. 30 Saat C. 36 Saat D. 48 Saat 10. Bir kişinin davranışlarını anlayabilmek için ihtiyacımız olan temel bilgiyi aşağıdaki faktörlerden hangilerini kullanarak elde edebiliriz? A. Bireyin etkileşimde bulunduğu diğer insanların davranışları ve kendi düşünceleri B. Davranışı tetikleyen nedenler ve davranışın ardından takip eden sonuçlar C. Duygular ve düşünceler D. Bireyin eğitimi ve kültür düzeyi

8 8 11. Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A. Yargılama yerine tanımlama 15. "D1 ve D2 yetki belgesi sahipleri özmal taşıtları ile sahibi oldukları... ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler." B. Denetleme yerine işbirliği C. İçtenlik yerine art niyet D. Umursamazlık yerine değer verme Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz? 12. Aşağıdakilerden hangisi kişiliği belirleyen faktörlerle ilgili doğru bir tespittir? A. Aile faktörü kişiliği etkilemez. B. Aile, coğrafi ve fiziki faktörler kişiliği etkiler. A. Özmal taşıt sayısını geçmemek üzere B. Özmal taşıt sayısının yarısı geçmemek üzere C. Özmal taşıt sayısının 2 katını geçmemek üzere D. Özmal taşıt sayısının 3 katını geçmemek üzere C. Coğrafi ve fiziki faktörler kişiliği etkilemez. D. Sadece aile faktörü kişiliği etkiler. 13. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; A. Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır. B. Yeri ve zamanı önceden belirlenen ve nitelikleri ilgili mevzuatta tespit edilen ara duraklarda da yolcu indirmesi ve bindirmesi yapılabilir. C. Yolcu taşımacılarının, en az bir yolcu terminaline bağımsız olarak veya birlikte sahip olmaları veya bu terminalin kullanma hakkını haiz olmaları zorunludur. D. Aynı terminalden, nitelik ve niceliğine göre birden fazla taşımacı yararlanamaz. 16. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahipleri, taşıtlarında kaç adet boyun korsesi bulundurmak zorundadır? A. Her 10 koltuk için en az 1 adet B. Her 14 koltuk için en az 1 adet C. Her 15 koltuk için en az 1 adet D. Her 18 koltuk için en az 1 adet 17. Lastik havalarının normalden az olması, aşağıdaki zararlardan hangisine neden olur? A. Lastik yan duvarları aşırı esner. B. Lastikler orta kısımlarından aşınır. C. Direksiyonda sarsıntı meydana gelir. 14. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; D1 ve D2 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler için yaş şartı nedir? A. 8 B. 12 C. 19 D. Yaş şartı aranmaz. D. Ön düzen ayarları bozulur. 18. Aşağıdakilerden hangisi hız artışının sonuçlarından değildir? A. Çevreden bilgi toplama süresinde artış B. Seçici dikkatin azalması C. Koordinasyon hâkimiyetinde bozukluk D. Görüş mesafesinde daralma

9 9 19. Tünel görüşü nedir? A. Hızlı araç kullanırken görme alanının daralması sonucu sürücünün çevresindeki olayları algılayamama durumudur. B. Sürücünün tünelden geçerken dikkatinin dağılmasıdır. C. Sürücünün taşıt içerisinden uzak mesafeleri görebilmesidir. D. Alkollü sürücünün karayolunu görüşü şeklidir. 20. İki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşı yönden gelen araçların geçişini zorlaştıran bir durum varsa geçişi kolaylaştırmak için sürücüler aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır? A. Hızını azaltarak yoluna devam etmek B. Selektör yaparak gelen aracı uyarmak C. Karşıdan gelen aracın durmasını beklemek D. Aracını sağ kenara yanaştırmak, gerektiğinde sağa yanaşarak durmak 21. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? A. Uzunu gösteren lâmbalar yanıyorsa, kısa lâmbaları yakması B. Aracını izlediği şeridin sağından sürmesi C. Önünde araç varsa takip mesafesini artırması D. Daha erken davranarak önündeki aracı geçmeye başlaması 22. Yola çıkmadan önce aracın lastiklerine ilişkin kontrolde aşağıdakilerden hangisi doğru değildir? A. Akslar üzerindeki lastiklerin aynı desende olması B. Lastiklerin kontrolü soğukken yapılmalı C. Diş derinliği 1,6 mm. altındaki lastiklerin kesinlikle değiştirilmesi D. Temas noktaları için lastik hava basıncını normalin yarısına düşürmeliyiz 23. Aşağıdaki özelliklerden hangisi büyük ölçekli haritaların özelliklerinden değildir? A. Küçültme oranı azdır B. Ayrıntıyı gösterme gücü fazladır C. Bozulma oranı azdır. D. Şekillerin ayrıntısı azdır 24. Karayolları haritasında kırmızı renk aşağıdakilerden hangisini göstermek için kullanılır? A. Su ile ilgili tüm detayları. B. Yol çizgileri, demir yolları, nirengi ve rakım noktaları, sırt ve tepeleri. C. Tabiatta yeşil olan her türlü detayı (orman, çalılık, meyvelik). D. Yol dolguları, meskûn yerler, deniz feneri, hava alanı işareti gibi detayları. 25. Uydudan yapılan araç takip sistemi ile aşağıdaki verilerden hangisi izlenemez? A. Aracın nerede olduğu B. Aracın yük ağırlığı C. Aracın durma noktası D. Sürücünün dinlenme süresi 26. Küresel yer belirleme sistemi (GPS) aşağıdakilerden hangisinde uygulanır? A. Araçların otoyollarda otomatik geçişlerinde B. Navigasyon amaçlı dijital haritaların oluşturulmasında C. Filoların merkezi bir sistem halinde görüntülenmesinde D. Araçların yağ değişim sürelerinin takibinde 27. Bayılma durumunda hastaya hangi pozisyon verilir? A. Sırtüstü yatar B. Sırtüstü düz, ayaklar dizden bükülmüş C. Yüzükoyun yan yatar D. Sırtüstü düz, ayakları desteklenmiş pozisyon

10 Ayak veya bacaktaki kanama bölgesine giden kanı azaltmak için basınç uygulanacak bölge aşağıdakilerden hangisidir? A. Göbek bölgesi B. Kasık iç kısmı C. Bacak dış kısmı D. Dizin ön üst kısmı 29. Aşağıdakilerden hangisi şok belirtisi değildir? A. Ciltte soğukluk, solukluk, nemlilik B. Solunumun olmaması C. Solunum güçlüğü D. Uyuklama, huzursuzluk 30. Solunum zorluğu olan kazazedeye aşağıdakilerden hangisi uygulanır? A. Kazazede sırt üstü yatırılır, çene göğse yaklaşacak şekilde baş yükseltilir. B. Kazazede yüz üstü yatırılır, karın altına yastık konulur. C. Kazazede yan yatırılır, dil kontrol edilir ve baş geriye bükülür. D. Kazazedeye müdahale edilmeden hastaneye sevk edilir. 31. Aşağıdakilerden hangisi transfer araçlarında bulundurulması zorunlu belgelerden değildir? A. Transfer yapılan yolcu listesi B. TURSAB araç plakası ve turist taşıma aracı belgesi C. Araç seyahat acentesi tarafından kiralanmış ise sözleşme sureti D. Seyahat acentesi vergi levhası 32. Turizm taşımacılığında Tur un tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A. Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan ticarî faaliyettir. B. Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan ticarî faaliyettir. C. Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtmayı kapsayan, ancak ulaştırmayı kapsamayan, tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan ticarî faaliyettir. D. Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan ticarî faaliyettir. 33. Tarifesiz taşımacılık yapmak üzere D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle en az kaç adet koltuk kapasitesine sahip olmaları şarttır? A. 75 B. 90 C. 100 D Tarifesiz yolcu taşımaları ile ilgili olarak A. Taşıma sözleşmelerinde, akit tarafların adı, soyadı veya unvanları ile kalkış ve varış yerinin belirtilmesi zorunludur B. Tarifesiz yolcu taşımalarında yolcu bileti kesilmesi zorunludur. C. Taşınan yolcuların numaralandırılmış oturma yerlerine göre düzenlenmiş yolcu isim listesinin bulunması zorunludur. D. Yapılan taşıma sözleşmesine uygun fatura düzenlenmesi ve bir nüshasının yapılacak denetimlerde ibraz edilmek üzere seyahat esnasında taşıt üzerinde bulundurulması zorunludur.

11 Sorumluluk sigortası sözleşmelerinden doğan her türlü tazminat davası, hak sahibinin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten itibaren kaç yıl sonra zaman aşımına uğrar? A. 1 B. 2 C. 3 D "Zorunlu Karayolu Taşımacılık Malî Sorumluluk Sigortasını yaptırmakla yükümlü olan taşımacı; kazanın hak sahibinin veya bir üçüncü kişinin ağır kusurundan ileri geldiğini ispat ederse..." Karayolu Taşıma Kanunu'na göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz. A. Sorumluluktan kurtulur. B. Sorumluluktan kurtulamaz. C. Tazminattan indirim yapılabilir. D. Tazminattan indirim yapılamaz sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre A. Acentelik ve taşıma işleri komisyonculuğu yetki belgesine sahip olanlar taşımacı yetki belgesi almadan kendi nam ve hesaplarına taşıma yaptıramazlar. B. Yolcu taşımacılığında komisyonculuk yapılabilir. C. Taşıma işleri komisyoncularının, kendi namlarına eşya taşıtabilmeleri için bu taşımaları bir müvekkil hesabına yapmaları zorunludur. D. Acenteler ve taşıma işleri komisyoncuları bu sıfatla yapmış oldukları faaliyetlerden taşımacı ile müştereken sorumludur. 38. Aynı taşıtla bütün güzergâh boyunca aynı yolcu grubunun taşınması ve kalkış noktasına geri getirilmesi şeklindeki kapalı kapı seferleri ile gidişi dolu, dönüşü boş veya gidişi boş, dönüşü dolu taşımacılık şekli aşağıdakilerden hangisidir? A. Düzenli B. Arızi C. Mekik D. Servis 39. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A. Aracın yurtdışına çıkması halinde. B. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta süresinin bitmesi halinde. C. Üzerinde teknik değişiklik yapılması halinde. D. Aracın el değiştirmesi halinde. 40. Tarifesiz yolcu taşımacıları belirli bir süre için, sefere çıkardığı taşıtının toplam koltuk sayısının yüzde kaçını aşmayacak sayıdaki koltuk için özel indirim uygulayabilirler? A. 10 B. 20 C. 30 D. Özel indirim uygulanamaz 41. Otobüs ve minibüslerin teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir B. İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir C. İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir D. İlk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir 42. Aşağıdakilerden hangisi 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun kapsamı dışındadır? A. Nakliyat ambarı ve kargo işletmecileri B. Taşıma acenteleri C. Taşıma işleri komisyoncuları D. Belediyelere ait otomobillerle yapılan ticari olmayan taşımalar 43. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılır? A. Düşük hızla seyretmek ve gereksiz fren yapmak. B. Öndeki aracı yakından takip etmek. C. Öndeki aracı geçmek. D. Taşıt yolunun dar olduğu yerlerde geçiş hakkına uymamak.

12 "Otobüs, kamyon ve çekicilerin karayolu üzerinde arıza ve uzun süreli bırakılması halinde, normal hava şartlarında en az... net olarak görülebilecek şekilde... ebadında teknik şartlara uygun engel işaretinin konulması zorunludur." Yukarıdaki boşluğu doldurunuz. A. 100 metreden- 150x25 cm. B. 150 metreden - 150x25 cm. C. 100 metreden - 150x50 cm. D. 150 metreden - 150x50 cm. 45. Aşağıdakilerden hangisinde araçların trafikten men edilmesi gerekir? A. Mali mesuliyet sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. B. Kasko sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. C. Fenni muayenesi olmadan trafiğe çıkan araçlar trafikten men edilir. D. Emniyet kemeri bağlamadan trafiğe çıkan sürücülerin kullandığı araçlar. 46. Bir kavşak yakınında taşıt yollarının birbirine bağlanmasını sağlayan kavşak alanı dışında kalan ve tek yönlü trafiğe ayrılmış olan karayoluna ne ad verilir? A. Bağlantı yolu B. Servis yolu C. Tek yönlü karayolu 48. I-Geçiş şeridinde yeteri kadar ilerlemek. II-Sola dönüş lambası ile işaret vermek. III-Takip mesafesi kadar önceden sol şeride geçmek. IV-Sağa dönüş lambası ile işaret vermek. Araç geçme ile ilgili yukarıdaki davranışlar hangi sıra ile izlenmelidir? A. I-II-III-IV B. II-III-I-IV C. II-I-III-IV D. I-IV-III-II 49. Otobüslerin bölünmüş yollardaki azami hızı aşağıdakilerden hangisidir? A. 50 B. 80 C. 90 D Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerine 15 m mesafe içinde duraklamak yasaktır. B. Yangın musluklarına her iki yönden 5 m içinde duraklamak yasaktır. C. Kavşaklar, tüneller, köprüler ve bağlantı yollarında ve buralara, yerleşim birimleri dışında 50 metre mesafede duraklamak yasaktır. D. Görüş yetersizliği olan tepe üstü ve dönemeçlerde öndeki aracı geçmek yasaktır. SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. D. Çift yönlü karayolu CEVAP ANAHTARI 47. Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? A. Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B. Doğrudan gözlem becerisi C. Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D. Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci 1 A 11 C 21 D 31 D 41 A 2 B 12 B 22 D 32 A 42 D 3 B 13 D 23 D 33 A 43 D 4 D 14 D 24 D 34 B 44 B 5 C 15 C 25 B 35 B 45 A 6 A 16 B 26 C 36 A 46 A 7 B 17 A 27 D 37 B 47 A 8 B 18 A 28 B 38 B 48 B 9 D 19 A 29 B 39 C 49 C 10 C 20 D 30 C 40 A 50 C

13 13 SRC 2 DENEME SINAVI 3 1 ) Lastiğin yanağında yazan P 215 /85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki 85 neyi ifade eder? 6 ) AETR Sözleşmesine göre; göre sürücü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün günlük dinlenme süresinde ne gibi bir değişiklik olur? A ) Bir değişiklik olmaz A ) Lastiğin tipini B ) Lastiğin genişliğini C ) Kesit genişlik oranını D ) Kesit genişlik oranını 2 ) Motor çok sıcakken radyatöre soğuk su konursa aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir? A ) Motor çalışmayabilir. B ) Motor stop edebilir. C ) Radyatör ve radyatör hortumları delinebilir. D ) Silindir kapağı ve silindir bloğu çatlayabilir. 3 ) Aşağıdakilerden hangileri şarj sisteminin önemli parçalarından birisidir? A ) Vantilatör kayışı B ) Günlük dinlenme süresi 2 saat azaltılır C ) Günlük dinlenme süresi 1 saat azaltılır D ) Günlük dinlenme süresi 2 saat arttırılır 7 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre, şoförler 11 saatlik dinlenme sürelerini biri en az 8 saat kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılabilirler. Bu durumda günlük dinlenme süresine kaç saat daha eklenerek kaç saate çıkartılır? A ) 1 saat eklenerek 12 saate çıkartılır B ) 2 saat eklenerek 13 saate çıkartılır C ) 3 saat eklenerek 14 saate çıkartılır D ) 4 saat eklenerek 15 saate çıkartılır 8 ) AETR Sözleşmesine göre, dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırk beş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak başka bir yerde kullanılacaksa kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? B ) Kontak anahtarı C ) Marş motoru D ) Volan dişlisi A ) 24 saat C ) 36 saat B ) 30 saat D ) 48 saat 4 ) Vites sistemi ile diferansiyeli birbirine bağlayan güç aktarma organı hangisidir? 9 ) Aşağıdakilerden hangisi sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biri değildir? A ) Stres B ) Depresyon A ) Debriyaj B ) Vites kutusu C ) Otomasyon D ) Öfke C ) Şaft D ) Diferansiyel 5 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; sürücülerin her 24 saat içinde 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi vardır. Bu süre biri en az 8 saati kesintisiz olmak üzere en fazla kaç ayrı süre halinde kullanılabilir? A ) 1 B ) 3 C ) 4 D ) 5 10 ) Aşağıdakilerden hangisi kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri değildir? A ) Karamsar B ) Aşırı olumlu düşünen C ) Soğukkanlı D ) Aşırı olumsuz düşünen

14 14 11 ) Aşağıdakilerden hangisi empati için gerekli değildir? A ) Başkasının yerine karar vermek B ) Dinlemek -Anlamak C ) Karşımızdakinin bakış açısıyla olaylara yaklaşmak D ) Geri bildirimde bulunmak 12 ) Aşağıdakilerden hangisi sürücünün sahip olması gereken zihinsel ve psiko-motor becerilerden biri değildir? A ) Dikkat B ) Kişilik özellikleri C ) Hız-mesafe tahmini D ) Karar verme/muhakeme yeteneği 13) Reaksiyon mesafesi aşağıdakilerden hangisine bağlıdır? A ) Sürücünün yorgun olup olmadığına B ) Yol zemininin çamurlu olmasına C ) Araç lastiklerinin yeniliğine D ) Yolun eğimine 14 ) Virajlı yol kesimlerinde merkez kaç kuvveti ne demektir? A ) Aracı viraj dışına doğru iten güç B ) Aracı viraj içine doğru iten güç C ) Motorun çekiş gücü 16 ) Yakını ve uzağı gösteren farlar kaç metre ilerisini aydınlatacak şekilde ayarlanmalıdır? A ) Kısa 20 m- Uzun 50 m B ) Kısa 25 m -Uzun 75 m C ) Kısa 25 m- Uzun 100 m D ) Kısa 50 m -Uzun 100 m 17 ) Yan rüzgârların aracın yön değiştirmesine etken olduğu alanlarda sürücü nasıl hareket etmelidir? A ) Hızını arttırmalıdır B ) Kesinlikle fren yapmamalıdır C ) Hızını azaltmalıdır D ) Mümkün olduğunca yüksek viteste hareket etmelidir 18 ) Kış şartlarında hangi lastikler daha fazla tutunma sağlar? A ) Dar ve havası inik lastikler B ) Geniş ve havası doğru şişirilmiş lastikler C ) Geniş ve havası inik lastikler D ) Dar ve havası doğru şişirilmiş lastikler 19 ) Haritanın alt kenar çizgisi hangi yönü gösterir? D ) Araçtaki frenleme gücü A ) Güney C ) Kuzey B ) Doğu D ) Batı 15 ) Frenleme sırasında, araç hızı ile yük hızı arasındaki ilişkiyi aşağıdakilerden hangisi açıklar? A ) Araç hızı ile yük hızı birbirine eşittir. B ) Yük hızı araç hızından fazladır. C ) Araç hızı ile yük hızı arasında bir ilişki yoktur. D ) Araç hızı yük hızından fazladır 20 ) Yer şekillerini gösteren haritalara ne ad verilir? A ) Fiziki haritalar B ) Siyasi haritalar C ) Beşeri ve ekonomik haritalar D ) Özel amaçlı haritalar

15 15 21 ) Standart hale getirilen araç takip sistemleri konum bilgilerini nasıl gönderebileceklerdir? A ) Zamana göre anlık ve/veya periyodik B ) Zamana bağlı kalmaksızın C ) Mesafeye bağlı kalmaksızın D ) Bölgeye bağlı kalmaksızın 22 ) Araç takip sistemlerinden olan karakutu sistemlerle aşağıdakilerden hangisi yapılamaz? A ) Aracın ne kadar mola verdiği B ) Hız ihlali yapıp yapmadığı C ) Aracın yaptığı ortalama hız D ) Online araç takip 23 ) Kopma ve ayrılmalar hariç olmak üzere bacak yaralanmalarında, turnike uygulama bölgesi neresidir? A ) Diz kapağının olduğu bölge B ) Ayak bileğinin olduğu bölge C ) Diz ile kalça arası D ) Diz ile ayak arası 24 ) Kalp masajını suni solunumla birlikte iki kişi uyguluyor ise; aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) 1 suni solunuma karşılık 1 kalp masajı yapılır, B ) 1 suni solunuma karşılık 5 kalp masajı yapılır, C ) 1 suni solunuma karşılık 10 kalp masajı yapılır, D ) 1 suni solunuma karşılık 15 kalp masajı yapılır. 25 ) Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir? A ) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez. B ) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez. C ) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem yerlerinde görülür. D ) Çıkık ve burkulmalar, hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her yerlerinde görülebilir. 26) Aşağıdakilerden hangisi şokun belirtilerinden biri değildir? A ) Solunum yetersiz (yüzeysel) ve hızlıdır B ) Halsizlik ve sendeleme görülür C ) Gözbebekleri büyür, sabitlenir D ) Bulantı, kusma görülür 27 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi karayollarında oluşan trafik kazalarında asli kusur sayılan hallerdendir? A ) Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uyulmaması B ) En soldaki şeridin sürekli işgal edilmesi C ) Takip mesafesine uyulmaması D ) Öndeki aracın geçilmesi 28 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz? A ) Arkadan çarpma B ) Kırmızı ışıklı trafik işaretinde geçmek C ) Taşıt yolunun dar olduğu yerlerde geçiş kolaylığı sağlamak D ) Geçme yasağı olan yerlerde öndeki aracı geçmek 29 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre trafik işaretlerine uymada; öncelik sırasına göre aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğru olarak verilmiştir? A ) Trafik polisi, trafik işaret levhaları, trafik ışıkları B ) Trafik polisi, trafik ışıkları, trafik işaret levhaları C ) Trafik ışıkları, trafik polisi, trafik işaret levhaları D ) Trafik ışıkları, trafik işaret levhaları, trafik polisi

16 16 30 ) Aşağıdakilerden hangisi motorlu araç kazalarının önlenmesi amacıyla sürücülerin alması gereken tedbirlerden birisidir? A ) Kışın soğutma donanımında antifriz kullanmak B) Kusurlu dahi olsalar, bir kazayı önlemek amacıyla daima yayalara ilk geçiş hakkını vermek C ) Yaya geçidi, okul geçidi ve kaldırımların daima sağını kullanmak D ) Trafik işaretlerinin her türlü olumsuz koşulda dahi yeterli uzaklıktan görülmesini sağlamak 31 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aralıklı olarak yanıp sönen kırmızı ışığın anlamı nedir, bu ışıkta ne yapılır? A ) Dur anlamındadır. Yol kontrol edildikten sonra yeniden hareket edilir. B ) Dur anlamındadır. Bir trafik kazasının olduğunu bildirir C ) Yavaşla anlamındadır. Diğer araçlara yol verileceğini gösterir D ) Tehlike anlamındadır, bu yerden yavaş ve dikkatli geçilir. 32 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre hız sınırlarını %30 dan fazla aşmak sureti ile ihlal suçunun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içerisinde aynı kuralı kaç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geri alınır? A ) 10 B ) 5 C ) 3 D ) 2 33 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre kavşaklardaki karşılaşmalarda kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirtilmemiş ise; geçiş hakkına ilişkin aşağıdakilerin hangisi doğrudur? A ) Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca geçiş hakkı vermek zorundadır B ) Motorlu araçlardan sağdaki, soldan gelen araca geçiş hakkı vermek zorundadır C ) Motorlu araç sürücüleri motorsuz araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır D ) Büyük araçlar küçük araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır 34 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre park etmenin yasak olduğu yer ve hallerle ilgili olarak A ) Geçiş yolları önünde ve üzerinde park etmek yasaktır B ) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden 5 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır C ) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden 15 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır. D ) Okul hastane ve benzerlerinin giriş çıkış kapılarının her iki yönünden 10 metrelik mesafe içinde park etmek yasaktır. 35) Aşağıdakilerden hangi durumda aracın işleteninin sorumluluğu kalkmaz veya azalmaz? A ) Kazanın, mücbir sebepten kaynaklanması B ) Kazanın, zarar görenin ağır kusurundan kaynaklanması C ) Kazanın, sürücünün ağır kusurundan kaynaklanması D ) Kazanın, üçüncü kişinin ağır kusurundan kaynaklanması 36 ) Sigorta poliçelerinde aksi kararlaştırılmadı ise, poliçenin başlama ve bitiş günlerinde sigorta Türkiye saati ile kaçta başlar ve kaçta sona erer? A ) Sabah da başlar, akşam da biter. B ) Sabah 08.30da başlar, akşam de biter C ) Öğlen da başlar, öğlen de biter D ) Sabah da başlar, akşam da biter 37 ) Aşağıdakilerden hangisi tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara verilen yetki belgesidir? A ) A2 yetki belgesi B ) B1 yetki belgesi C ) C2 yetki belgesi D ) D2 yetki belgesi

17 17 38 ) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındaki faaliyetlerde çalışan/çalıştırılan şoförlerde aranılacak nitelik ve şartlardan biri değildir? A ) Taşıtın niteliğine uygun sürücü belgesine sahip olmaları B ) İlgili mevzuatın öngördüğü mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları C ) Büyük otobüs kullananlarının 26 yaşından gün almamış olmaları D ) 63 yaşından gün almamış olmaları 39 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre ücret tarifeleri bakımından aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A ) Tarifeli yolcu ve kargo taşımaları ücret tarifesine tabidir. B ) Yetki belgesi sahipleri "görülmüştür" şerhi düşülen ücret tarifelerini 30 gün içinde faaliyette bulunduğu güzergâhlardaki şubelerine ve acentelerine bildirmek zorundadır. C ) Ücret tarifeleri aynı hat ve güzergah üzerinde gidiş ve dönüşte aynı olur. D ) Ücret tarifeleri asgari dört aylık, azami bir yıllık sürelerle belirlenir. 40 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre D1 ve D2 yetki belgeleri için asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal otobüsün ilk başvuru ve faaliyet süresince kaç yaşından büyük olmaması şarttır? A ) 5 B ) 8 C ) 10 D ) ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre D3 yetki belgesi almak için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş en az kaç adet özmal otobüse sahip olmaları şarttır? A ) 1 B ) 2 C ) 3 D ) 4 42 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre adet özmal koltuk kapasitesine sahip olan D1 yetki belgesi sahipleri en fazla kaç adet uluslararası ve/veya yurtiçi taşıma hattında faaliyette bulunabilirler? A ) 3 B ) 5 C ) 6 D ) 8 43 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre tarifeli yolcu taşımaları ile ilgili olarak A ) Terminallerde yolcu indirilip, bindirilebilir. B ) Ara duraklarda yolcu alınabilmesi için yetki belgesi sahibine ait bir şube veya acentesi olmalıdır. C ) Ara duraklar seyahatin başladığı ilk kalkış ve son varış yeri olarak kullanılabilir D ) Terminal ve ara duraklar dışında yolcu indirilip bindirilmez. 44 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yolcu taşımalarında A1 yetki belgesi eki taşıt belgelerine en fazla kaç adet otomobil kaydedilir? A ) 5 B ) 10 C ) 15 D ) ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre yolcu taşımalarında; D4 yetki belgeleri için asgari kapasiteyi sağlayacak sayıda özmal otobüsün ilk başvuru ve faaliyet süresince kaç yaşından büyük olmaması şarttır? A ) 17 B ) 18 C ) 19 D ) 20 46) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A ) Yolcu taşımacıları, şoförlerinin seyahat esnasında yolcularla veya personelle uzun süreli sohbet etmelerini önlemek için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler B ) Yolcu taşımacıları ve acenteleri, bilet satışı yaptıkları terminallerde ve çevresinde yolcuları yönlendirmek için personel istihdam edebilirler. C ) Yetki belgesi sahipleri, güzergâh mesafesini dikkate alarak yeteri kadar şoför bulundurmakla yükümlüdürler D ) Yetki belgesi sahipleri, geçerli araç muayenesi olmayan ve teknik şartlara uymayan taşıtlarının trafiğe çıkmasına engel olmakla yükümlüdürler. 47 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre tarifeli yolcu taşımacılığı yetki belgesi sahipleri, otobüs hareket saatinin kaç saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda bilet ücretinin tamamını iade etmek zorundadırlar? A ) 6 B ) 12 C ) 18 D ) 24

18 18 48 ) Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A ) Türkgözü sınır kapısı - İran B ) Dereköy sınır kapısı - Bulgaristan C ) Cilvegözü sınır kapısı - Suriye D ) İpsala sınır kapısı-yunanistan 49 ) 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre seyahat acenteleri gördükleri hizmetlere göre kaç grupta toplanırlar? A ) 2 B ) 3 C ) 4 D ) 5 50 ) 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre karayolu ile turizm taşımacılığı yapacak araçlar kaç yaşından büyük olamazlar? A ) 5 B ) 8 C ) 12 D ) Yaş şartı aranmaz CEVAP ANAHTARI 1 C 11 A 21 A 31 A 41 C 2 D 12 B 22 D 32 B 42 A 3 A 13 A 23 C 33 A 43 B 4 C 14 A 24 B 34 D 44 C 5 B 15 B 25 D 35 C 45 D 6 A 16 C 26 C 36 C 46 C 7 A 17 C 27 A 37 D 47 B 8 C 18 D 28 C 38 D 48 A 9 C 19 A 29 B 39 C 49 A 10 C 20 A 30 B 40 B 50 B SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

19 19 SRC 2 DENEME SINAVI 4 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dâhil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir? A) M1 sınıfı B) M2 sınıfı C) N1 sınıfı D) N2 sınıfı 2) Aracın su dolu derin bir çukura girmesi nedeniyle, fren balatalarının ıslanması halinde frenin tutunma özelliğinin azaldığı durumlarda aşağıdakilerden hangisi yapılır? A) Fren balatalarının kuruması için beklenir. B) Fren balatalarının kuruması için birkaç sefer kısa sürelerde hafifçe frene basılıp bırakılır. C) Fren balatalarının kuruması için hız artırılır. D) Fren balatalarının kuruması için hız azaltılır. 3) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara geçiş hakkı vermek zorundadır. B) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara geçiş hakkı vermek zorundadır. C) Trafik yoğunluğu bakımından kolları eşit olan kavşakta soldaki araç sürücüleri sağdaki araca geçiş hakkı vermek zorundadır. D) Motorlu araç sürücüleri lastik tekerlekli traktör ile iş makinesine geçiş hakkı vermek zorundadır. 4) Aksine bir işaret bulunmadıkça, sürücülerin bölünmüş yolların hangi bölümüne girmesi yasaktır? A) Karşı yönden gelen trafik için ayrılan bölüme girmek yasaktır. B) Gidişe ayrılan kısmın en sol şeridine girmek yasaktır. C) Gidişe ayrılan kısmın en sağ şeridine girmek yasaktır. D) Gidişe ayrılan kısmın orta şeridine girmek yasaktır. 5) Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülere aşağıdaki cezalardan hangisi verilir? A) Sürücü belgeleri 4 ay süre ile geri alınır. B) Sürücü belgeleri 6 ay süre ile geri alınır. C) Sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınır. D) Sürücü belgesine 100 ceza puanı verilir. 6) Aracın en az iki şoförle kullanılması halinde her 30 saatlik sürede her bir şoför en az kaç saat kesintisiz olarak dinlenmek zorundadır? A) 7 saat B) 8 saat C) 10 saat D) 12 saat 7) Aşağıdakilerden hangisi hız körlüğünün sonucu değildir? A) Nesneleri algılamanın zorlaşması B) Yaya trafiğinin tehlikeye girmesi C) Bakış alanının uzağa odaklanması D) Araç ergonomisinde değişim 8) Aşağıdakilerden hangisi araç takip sistemlerinin faydalarından değildir? A) Araçların sürekli güvenliğini sağlar. B) Araçların kaza yapmalarını engeller. C) İş hacmini ve kalitesini yükseltir. D) Zamandan ve yakıttan tasarruf sağlar. 9) Seyahat acentelerinin transfer ve turlarında kullanacakları yolcu taşıma araçlarında yangın söndürme cihazı bulundurulmasına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Her 14 koltuk için bir adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. B) Her 15 koltuk için bir adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. C) Her 14 koltuk için iki adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. D) Her 15 koltuk için iki adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. 10) B1 ve B2 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler kaç yaşından büyük olamaz? A) 8 B) 12 C) 19 D) 20

20 20 11) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin kapsamı dışındadır? A) Motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari taşımalar. C) Traktörler ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. D) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerleri. 12) Tarifeli yolcu taşımaları ile ilgili olarak A) Terminallerde yolcu indirilip, bindirilebilir. B) Ara duraklarda yolcu alınabilmesi için yetki belgesi sahibine ait bir şube veya acentesi olmalıdır. C) Ara duraklar seyahatin başladığı ilk kalkış ve son varış yeri olarak kullanılabilir. D) Terminal ve ara duraklar dışında yolcu indirilip bindirilmez. 13) Aşağıdakilerden hangisi kasko sigortalarında kesinlikle teminat dışında kalır? A) Aracın çalınması. B) Araçta taşıma sınırından fazla yük ve yolcu taşınması yüzünden meydana gelen zararlar. C) Aracın yanması. D) Aracın devrilmesi. 14) Aşağıdaki haritalardan hangisi küçük ölçekli haritadır? A) Ankara haritası B) Türkiye haritası C) Avrupa haritası D) Dünya haritası 15) Bilinci açık göğüs ağrısı olan hasta/yaralı hangi pozisyonda sevk edilmelidir? A) Yarı oturuş pozisyonu B) Sırtüstü yatış pozisyonu C) Yan yatış pozisyonu D) Yüzükoyun yatış pozisyonu 16) Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir? A) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez. B) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez. C) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem bölgesinde görülür. D) Çıkık ve burkulmalar hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her bölgesinde görülebilir. 17) Motorlu araçlarda; viraj içinde gereğinden fazla gaza basmanın veya fren yapmanın etkileri aşağıdakilerden hangisidir? A) Tekerleklerin yol ile teması daha da azalır ve kayma hareketi kolaylaşır. B) Viraj daha güvenli ve hızlı dönülür. C) Merkez-kaç kuvveti azalarak güvenli dönüş sağlanır. D) Tekerleklerin yol ile teması daha da artar ve kayma hareketi önlenir. 18) Aşağıdakilerden hangisi araçlarda birinci derece güvenlik gereci değildir? A) Hava yastığı B) Aynalar C) Işıklar D) Lastikler 19) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi D) İntikal mesafesi 20) Aşağıdaki durumların hangisinde araçların sağındaki şeritten geçilebilir? A) En sol şeridi işgal eden ve solunda geçiş şeridi bırakmayan hızlı araçların, B) Orta şeritten giden ağır ve yüklü araçlarla özel amaçlı taşıtların, C) Yavaş seyreden araçlar ile lastik tekerlekli traktörler ile motorsuz araçların, D) Yolun ortasından giden tramvaylar ile görev icabı yolun solunda bulunan geçiş üstünlüğüne sahip araçların

21 21 21) Yirmidört saatlik süre içinde sürücünün dinlenme süresi kesintisiz toplam kaç saattir? A) 5 saat B) 6 saat C) 11 saat D) 24 saat 22) Aşağıdakilerden hangisi dikkati belirleyen uyarıcı etkenlerden birisi değildir? A) Hareket B) Şiddet C) Öğrenme D) Büyüklük 23) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A1 ve A2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine kaç yaşından büyük olmayan ticari otomobiller kaydedilir? A) 8 B) 10 C) 12 D) 20 24) I - Araçların online (7x24) ve offline (geçmişe yönelik) takibini sağlar. II - Araçların konumu hassas bir şekilde belirlenir. III - Personelin eğitilmesini sağlar. IV Araçlar için hız, bölge, dolaşım süresi, bekleme süresi gibi koşullar tanımlanmasını sağlar. Yukarıdakilerden hangileri Seyyar İzleme Sisteminin faydalarındandır? A) I-III-IV B) I-II-III-IV C) I-II-III D) I-II-IV 25) Tarifeli yolcu ve kargo taşımacılığı yapan yetki belgesi sahipleri aşağıdakilerden hangisine uymak zorundadır? A) Zaman tarifesine B) Ücret tarifesine C) Taşıma güzergâhı D) Hepsi 26) Sorumluluk sigortası tazminatına yol açan ve yurtiçinde meydana gelen olay, sigorta ettiren veya hak sahibi tarafından öğrenildiği tarihten itibaren kaç iş günü içinde sigorta şirketine ihbar edilir? A) 15 B) 30 C) 45 D) 60 27) Fiziki haritalarda yeryüzü şekillerini daha belirgin gösterebilmek için yükselti basamakları renklerle ifade edilir. Buna göre yeşil renk hangi yükselti basamaklarını gösterir? A) m. arası yükseltileri B) m. arası yükseltileri C) m. arası yükseltileri D) 2000 m. ve üzeri yükseltileri 28) Kafasına darbe alan yaralıda aşağıdaki hallerden hangisi görülür? A) Uyku hali B) Konuşma bozukluğu C) Bulantı-kusma D) Hepsi 29) Ağır tonajlı taşıtların hafif tonajlı taşıtlara göre durma mesafeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Aracın tonajı durma mesafesini etkilemez. B) Daha kısa mesafede durur. C) Daha uzun mesafede durur. D) Diğer taşıtlar ile aynı mesafede durur. 30) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 31) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi boyunca hangi yasak getirilmiştir? A) Karayolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir ve çizgilerin soluna geçmek kesinlikle yasaktır. B) Çizgi boyunca durmak, duraklamak ve park etmek yasaktır. C) Karayolunu tek yönlü yol durumuna getirmiştir ve öndeki araçları geçmek yasaktır. D) Karayolunu tek yönlü hale getirmiştir ve ağır araçların sol tarafa geçmesi yasaktır.

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder?

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? 10 MART 2013 SRC 2 SINAV SORULARI 1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A. Lastiğin tipini B. Lastiğin genişliğini C. Kesit genişlik oranını

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 SRC 2

04 HAZİRAN 2011 SRC 2 04 HAZİRAN 2011 SRC 2 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin (08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A) Sırt B) Omuz C) Yanak D) Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A) Şarj dinamosu

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami (17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını 1 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı Muayene ye sevk edilir? 6. Lastiğin yanağında yazan P215/65R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili (15) alan neyi

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup 1. 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf B) Yurt içi tur düzenleyenler, yurt

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8 1. Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılmalı, olacaklar önceden

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1 1. Aracın motoru çalışır iken marşa basılır ise aşağıdaki parçalardan hangisi zarar görür? A) Vantilatör pervanesi B) Şarj dinomosu C) Devir daim pompası D) Volan dişlisi 2. Aşağıdakilerden hangileri şarj

Detaylı

(25 ARALIK 2010) SRC 2

(25 ARALIK 2010) SRC 2 (25 ARALIK 2010) SRC 2 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan, ticari eşya

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir?

2. Şekildeki karayolu bölümünde, yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere aşağıdakilerden hangisini bildirir? 1. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, yetki belgesi sahibi gerçek kişilerin ölümü halinde kanuni mirasçıları veya onlar adına yetkili olanlar, bu durumu kaç gün içinde Bakanlığa bildirmek zorundadırlar?

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi (08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken

Detaylı

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan 17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B)

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) (24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) Göstergelerin kontrolü C) Direksiyon boşluğunun kontrol edilmesi

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır? 1 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli

Detaylı

2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre M2 sınıfı bir taşıt için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

2. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre M2 sınıfı bir taşıt için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir? A) Transfer yapılan yolcuların listesi

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir?

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? (24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta

Detaylı

ÖZEL SEVİNÇ SRC EĞİTİM MERKEZİ

ÖZEL SEVİNÇ SRC EĞİTİM MERKEZİ ÖZEL SEVİNÇ SRC EĞİTİM MERKEZİ 1. Yan rüzgârların aracın yön değiştirmesine etken olduğu alanlarda sürücü nasıl hareket etmelidir? A. Hızını arttırmalıdır B. Kesinlikle fren yapmamalıdır C. Hızını azaltmalıdır

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC3)

04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta süresinin bitmesi halinde.

Detaylı

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? 2. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1. Güvenli sürüş açısından motorlu araçlarda en önemli faktör nedir? A) Sürücünün araçları iyi tanıması B) Sürücünün uzun yıllar araç kullanması C) Sürücünün araca hâkim olması D) Sürücünün aracı yeni

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede 04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin bir parçası değildir? A) Mazot enjektörü B) Ateşleme bujisi C) Isıtma bujisi D) Yakıt

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 17 EKİM 2015 ) YURTĠÇĠ YOLCU

FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 17 EKİM 2015 ) YURTĠÇĠ YOLCU T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 17 EKİM 2015 ) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? 1. Hizmet sözleşmenin karşı tarafa herhangi bir bildirim de bulunmadan sona erdirilmesi ifadesi aşağıdakilerden hangisidir? A) Fesih B) Feshi ihbar C) Sözleşme D) Grev 2. Dört zamanlı motorlarda çalışma

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6 1. "Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir. " Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.

Detaylı

1. Artan hız sonucunda sürücünün görüş açısının düşmesiyle çevrenin tam olarak algılanmamasına ne ad verilir?

1. Artan hız sonucunda sürücünün görüş açısının düşmesiyle çevrenin tam olarak algılanmamasına ne ad verilir? 1. Artan hız sonucunda sürücünün görüş açısının düşmesiyle çevrenin tam olarak algılanmamasına ne ad verilir? A. Beden koordinasyon değişimi B. Görüş keskinliği C. Görüş düşüşü D. Hız körlüğü 2. Yan rüzgârların

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (B) ADI:

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 1. Bu sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi turizm taşıması yapacak

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir

Detaylı

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1 5. Arkasındaki aracın geçme uyarısını alan araç sürücüsünün aşağıdakilerden hangisini yapması yanlıştır? 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer

Detaylı

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi

SRC 4 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli emniyet

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak

Detaylı

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır?

1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? 1. Araçlar yüklenirken aşağıdakilerden hangisinin yapılması yasaktır? A) Gabarinin aşılması B) Araç dengesinin korunması C) Trafik güvenliğinin dikkate alınması D) Taşıma sınırına ve dingil ağırlığına

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır?

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? (17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

SRC ŞUBAT 2016 SINAV SORULARI

SRC ŞUBAT 2016 SINAV SORULARI 1 6. AETR'ye göre Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği (konumlandığı) yerden

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi 25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt

Detaylı

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A. 10.00 B. 10.50 C. 11.00 D. 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A. Tahriksiz dingildeki lastiklere B. Tahrikli dingildeki

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00 B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli dingildeki

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (oniki) sayfadan

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00. B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 1. AETR ye göre Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7 1. Aracı çalıştırırken 0-15 saniyeden fazla marş yapılırsa aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? A) Alternatör yanar B) Akümülatör boşalır C) Endüksiyon bobini yanar D) Far ampulleri patlar 2. Motor

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 1. sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar.1-) (A) Grubu seyahat acentaları 2-) (B) Grubu seyahat

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 ADI: SOYADI:

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 1 (B) ADI:

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6.

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 2.1 D) Sınıf 6.1 2. AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek

Detaylı

SRC2 SORULARI / PRD MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ

SRC2 SORULARI / PRD MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SRC2 SORULARI / PRD MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1. İletişim teknolojilerinin lojistik ve taşımacılıktaki önemi hangisidir? a) Otomasyonu ve yüksek kapasite ile çalışmayı sağlar

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Araçlarda yapılan tadilatların ilgili mevzuata uygun ve araç tescil belgesine işlenmiş olması zorunludur. B) Soğutma tertibatı

Detaylı

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-1

ÖZEL DENEME SINAVI-1 ÖZEL DENEME SINAVI-1 1. Delici göğüs yaralanmalarında kazazedeye, aşağıdaki pozisyonlardan hangisi verilir? A) B) C) D) 2. Bilinç kaybının en ileri durumu, koma hâli olarak bilinir. Buna göre, aşağıdakilerden

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (17 EYLÜL 2011) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (B) ADI: SOYADI:

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7 1. Aşağıdakilerden hangisi motor gücünü tekerleğe aktaran sistemlerden biridir? A) Fren sistemi B) Süspansiyon sistemi C) Şanzıman (Vites Kutusu) D) Direksiyon sistemi 2. Akümülatörün eksi (-) ve artı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 1 ADI: SOYADI:

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI 1 SRC 1 DENEME SINAVI 1 1) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? A) 10 15 arası B) 15 20 arası C) 20 30 arası D) 40 50 arası 2) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI-2

ÖZEL DENEME SINAVI-2 ÖZEL DENEME SINAVI-2 1. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? A) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla B) Özel otomobiller ve bunların römorklarıyla

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8 1. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İnik lastik karda çok daha fazla kayar. B) Tabanı geniş lastik değil, dar lastik daha fazla tutunma sağlar. C) Kayma olan yerlerde patinaj

Detaylı

ÖZEL DENEME SINAVI 3

ÖZEL DENEME SINAVI 3 ÖZEL DENEME SINAVI 3 1. Yüksek şiddette gürültüye mazur kalan kişide ne oluşur? A) Göz kızarıklığı. B) İşitme kaybı. C) Mide krampı. D) Konuşma zorluğu. 2. Sipariş, araç, iklim, işgücü, kapasite, hız,

Detaylı

25 ARALIK ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

25 ARALIK ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 25 ARALIK 2011 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan,

Detaylı

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC2 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliğine göre aģağıdaki ifadelerden hangisi yanlıģtır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1- AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak

Detaylı

A. Beceri testleri B. Psikoteknik testleri C. Reaksiyon ölçüm testleri D. Uyum testleri. A. Ankara haritası C. Avrupa haritası

A. Beceri testleri B. Psikoteknik testleri C. Reaksiyon ölçüm testleri D. Uyum testleri. A. Ankara haritası C. Avrupa haritası 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak C. Bir dakikadan

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A) ADI: SOYADI:

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir?

1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir? 1. Aşağıdaki eşyalardan hangisi TIR Karnesi kapsamında taşınabilir? A) Purolar B) Sigaralar C) Ham tütün D) Rakı 2. Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçak eşya naklinde kullanılan taşıtlara Ceza Muhakemesi

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yük taşımacılığı yapan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförleri ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan ve taşıma kapasitesi şoförü dâhil 9

Detaylı

Bu sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Açıklama:Arkaya doğru yüklenmiş araçlarda sürüş esnasında Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar

Bu sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Açıklama:Arkaya doğru yüklenmiş araçlarda sürüş esnasında Direksiyon hakimiyeti zorlaşır yakıt sarfiyatı artar 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz Açıklama:PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek

Detaylı

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

SRC2 SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI

SRC2 SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC2 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliğine göre aģağıdaki ifadelerden hangisi yanlıģtır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.

Detaylı

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, "karakter", "mizaç (huy)", "yetenek" olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B.

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, karakter, mizaç (huy), yetenek olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B. SRC 3 1. Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçmeleri için, aynı dingile bağlı tekerlerden karayoluna aktarılan ağırlığa ne denir? A. İstiap haddi B. Taşıma sınırı C. Azami

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 1

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 1 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 1 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (oniki) sayfadan

Detaylı

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

A. Hiçbir değişiklik olmaz B. Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır C. Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır D. Günlük dinlenme süresi 2 saat artar

A. Hiçbir değişiklik olmaz B. Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır C. Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır D. Günlük dinlenme süresi 2 saat artar 1 7. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüsü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün dinlenme süresinde ne gibi

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı