İÇİNDEKİLER. 1. Suyun Önemi. 2. Türkiye de Tarımsal Sulama. 3 AG PLASTİK Sanayi ve Ticaret A.Ş. 4. Toprak Altı Damla Sulama Sistemleri. 5.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İÇİNDEKİLER. 1. Suyun Önemi. 2. Türkiye de Tarımsal Sulama. 3 AG PLASTİK Sanayi ve Ticaret A.Ş. 4. Toprak Altı Damla Sulama Sistemleri. 5."

Transkript

1

2 İÇİNDEKİLER 1. Suyun Önemi 2. Türkiye de Tarımsal Sulama 3 AG PLASTİK Sanayi ve Ticaret A.Ş Kök Bekçisi 6. AG PLASTİK Toprak Altı Damla Sulama Sistemi Uygulamaları

3 Suyun Önemi Kişi Başına Düşen Kullanılabilir Ülke YıllıkSuMiktarı (m 3 ) Suriye Lübnan Türkiye (2030 da 1.100m 3 ) Irak Asya Ortalaması Batı Avrupa Ortalaması Afrika Ortalaması Güney Amerika Ortalaması Dünya Ortalaması TÜRKİYE SU ZENGİNİ (>8.000m 3 ) BİR ÜLKE DEĞİLDİR

4 Suyun Önemi Türkiye de Sektörlere Göre Su Tüketimi 2008 Yılı DSİ Verisi Sulama: 34 milyar m 3 (74%) İçme suyu 7 milyar m 3 (15%) Endüstri 5 milyar m 3 (11%) Toplam 46 milyar m Yılı DSİ Tahmini Sulama: 72 milyar m 3 (64%) İçme suyu 18 milyar m 3 (16%) Endüstri 22 milyar m 3 (20%) Toplam 112 milyar m 3 Kaynak: DSİ, 2010

5 Türkiye de Tarımsal Sulama Türkiye nin Yüzey Alanı : ha. Ekilebilir Arazi Sulanabilir Arazi : ha. : ha. Sulanan Arazi : ha. %21 Kuru Tarım Alanı : ha. %79 DSİ nin 2023 yılı sulanan arazi hedefi ha. ve bu hedef için öngörülen bütçe 30 milyar ABD dolarıdır.

6 Türkiye de Tarımsal Sulama Tarla içi sulamasında geleneksel ve modern sulama yöntemlerinin su tüketimin karşılaştırılması Geleneksel sulama m 3 /ha Yağmurlama sulama 6500 m 3 /ha Damla sulama 4000 m 3 /ha

7 Türkiye de Tarımsal Sulama Sulama Yöntemi Sulama Randımanı Su Tasarrufu* Verim Artışı* Salma Sulama % Yağmurlama Sulama % %35 %40 50 Damla Sulama % %50 %50 Toprak Altı Sulama %95 99 %50 60 %50 55 Kaynak: Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği (BASUSAD), 2011 *Salma sulamaya göre hesaplanan verim artışıdır. bitkinin kullandığı su Sulama Randımanı = tarlaya verilen su

8 Türkiye de Tarımsal Sulama Ülkemizde sulama yöntemlerinin dağılımı; Yüzey Sulama (%75): - 2,8 milyon hektarda drenaj sorunu (sulanan arazilerin %51 i) - 1,5 milyon hektarda tuzluluk sorunu (sulanan arazilerin % 27 si) yılında DSİ ve devredilen sulamalarında, sulama randımanı %43 - Yüksek bakım maliyetleri (2010 yılında DSİ tarafından yapılan 85 km. kırık kanalet değişimi, m 3 beton, km. servis yolu bakımı, bu yollara m 3 stabilize malzeme serimi, km. sulama kanalında 289 milyon m 3 ot ve sediment temizliği ) -DSİ projelerinde basınçlı borulu şebeke uygulamalarına geçiş : 2003 Yağmurlama Sulama (%18): Damla Sulama (%7) Kaynak: DSİ, 2011

9 Türkiye de Tarımsal Sulama Ülkemizde kullanılan suyun %74 ü tarımsal sulama amaçlı kullanılmaktadır. Bu miktarın yaklaşık olarak %50 si boşa gitmektedir. Projeli modern sulama sistemleri ile kuru tarıma göre birim alandan 6 kat fazla gelir elde etmek mümkündür. Sulama randımanı yüksek modern sulama yöntemleriyle aynı miktar su ile iki kat fazla alan sulanabilir, milli ekonomiye yıllık en az 22 milyar ABD doları katkı sağlanabilir.

10 AG Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. AG Plastik San.ve Tic. A.Ş. modern sulamanın tarımsal üretim ve ülke ekonomisine getireceği katkının bilinciyle 2002 yılında Damla Sulama Sistemleri üretimi konusunda faaliyete geçmiştir.

11 Faaliyet alanımız; AG Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. PE Damla Sulama Boruları Yuvarlak Damlatıcılı ve Yassı Damlatıcılı Basınç Düzenleyicisiz ve Basınç Düzenleyici Damlatıcılı Toprak Üstü ve Toprak Altı Damla Sulama Boruları Damlatıcılar Ekleme Parçaları Filtre ve Gübreleme Üniteleri üretimi ve tedarikidir. Firmamız ayrıca anahtar teslim her türlü sulama projesi tasarımı ve uygulaması yapmaktadır.

12 AG Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ürünlerimiz yurt içinde Bayi ağımız vasıtasıyla satışa sunulmakta ayrıca Güney Kore, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Gürcistan, İran gibi ülkelere de ihraç edilmektedir.

13 AG Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Firmamız 2011 yılından bu yana da patentli Nano Rootguard (Kök Bekçisi) Toprak Altı Damla Sulama Borularının Türkiye deki ilk ve tek üreticisidir.

14 Nedir? Geleneksel damla sulama yönteminde damla sulama boruları toprak üstünde bulunurken, toprak altı damla sulama yönteminde toprak altında yer almaktadırlar. Boruların döşeme derinliği toprak ve bitki yapısına bağlı olarak 10 ile 75cm arasında (çim için 10 15cm) değişmektedir. Kısa süreli ancak sık sulama (gün içinde birden fazla) yapılması esastır. Böylelikle, toprak suya doyurulmadan (tarla kapasitesinin altında) sulama yapılır, topraktaki kılcal yollarda su hareketi en üst düzeye çıkarılır, toprak yüzeyi kuru tutulurken bitki kök bölgesinde üst düzeyde oksijen ve optimum su miktarı sağlanır. Yumru köklü bitkiler hariç tüm tarımsal sulamalarda, her türlü yeşil alan ve peyzaj uygulamasında kullanılabilir.

15 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Uzun Ömürlüdür.. Aşırı sıcak ya da kış donlarından, kuş ve kemirgen zararlarından ve insan kaynaklı diğer zararlardan etkilenmez.. Isı, ışık ve buharlaşma nedenleriyle damlatıcı çıkışlarında oluşabilecek kireçlenme ve yosunlanma riski ortadan kalkmıştır.

16 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Ekonomiktir.. İlk yatırım maliyeti toprak üstü damlamaya göre yaklaşık % 50 pahallı olmasına rağmen orta vadede ekonomiktir, sistem kendisini ortalama 2 3 yılda amorti eder. Her sene veya birkaç senede bir damlama borusu değiştirmeye gerek kalmaz.

17 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Düşük Bakım,İşletme Giderleri Bakım gereksinimi en alt düzeydedir. Boruların her sezon serilip, toplanmasına gerek kalmaz, yıpranma ya da çalınma söz konusu değildir.

18 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Kuru Toprak Yüzeyi, Kuru Karayolları.. Kuru toprak yüzeyi ile yeşil alanlar sulama sırasında dahi kullanılabilir. Karayollarında orta refüj sulamaları güvenle yapılabilir.

19 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Daha İyi Toprak Havalanması.. Toprak sıkışmaz, toprağın suya doygunluğu azaltılarak ve suyun topraktaki kılcal yollardaki hareketi artırılarak köklerin hava alması için daha geniş bir alan yaratılır. Böylece yüksek verim ve kaliteli mahsul için toprakta en uygun ortam yaratılır.

20 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Üst Düzeyde Su Tasarrufu.. ABD Tarım Bakanlığı tarafından yapılan bir araştırmada, toprak üstü damla sulama ile aynı miktardaki suyu toprak altından verdiğimizde toprakta % 46 daha fazla bir alanın ıslandığı görülmektedir. Toprak Altı Damla Sulama Kapiler sistem ile çok yönlü yayılım Toprak Üstü Damla Sulama Kısmi yayılım

21 Neden Toprak Altı Damla Sulama Yöntemi Kullanalım? Yüksek Verim, Kaliteli Mahsul.. Toprak yüzeyi ve bitki yeşil aksamı kuru kaldığı için mantar hastalıkları ve nem nedeniyle oluşabilecek zararlar ortadan kalkar. Ot oluşumu en alt düzeydedir. Doğru bir projelendirme, doğru bir sulama ve gübreleme programı ile doğrudan bitki kök bölgesine erişilerek etkin bir bitki besleme ve sulama yapılabilir ve üst düzeyde verim elde edilir.

22 Kök Bekçisi Nano-ROOTGUARD (Kök Bekçisi) Nedir? Toprak altı damla sulama sistemlerinde en sık karşılaşılan problem, damlatıcıların içine giren bitki köklerinin damlatıcıyı tıkamasıdır. Patentli Nano ROOTGUARD teknolojisi ile üretilen özel damlatıcılara sahip AG PLASTİK toprak altı damla sulama borularında, damlatıcıların bünyesinde yer alan özel bir madde bu problem kesin olarak çözmektedir. Toprak altı damla sulama borularımızda kullandığımız Nano ROOTGUARD teknolojisinin (Türkçe Kök Bekçisi anlamına gelmektedir) Türkiye de ve Dünya da bir benzeri yoktur. Ürünlerimiz kök tıkanmasına karşı hem firmamızın hem de patent sahibi ABD Geoflow Inc. firmasının 15 yıl garantisi altındadır.

23 Kök Bekçisi Nano-ROOTGUARD Farkı? Piyasada kullanılan Nano ROOTGUARD dışındaki birçok toprak altı damla sulama borularında, kök tıkanmasına karşı önlem olarak gübreleme sistemi ile birlikte bir kimyasal madde (etkin madde adı Trifluralin) verilmesi gerekmektedir. Nano ROOTGUARD da ise kök tıkanmasını önlemek için damlatıcılar üretim sırasında özel bir hammadde bileşeni ile üretilirler. Damla sulama boruları toprak altına döşendikten sonra damlatıcılardaki bu bileşen, sabit bir hızla ve en az 15 yıl boyunca sürekli olarak damlatıcıdan dışarıya doğru salınım göstererek damlatıcı etrafında köklerin içeri girmesini engelleyecek bir alan oluşturur. Böylece damlatıcıların içine köklerin girmesi kesin olarak önlenir.

24 Nano-ROOTGUARD Farkı? Kök Bekçisi Trifluralin etkin maddesinin kullanımı AB ülkelerinde 2009 yılından itibaren YASAKTIR. Türkiye de de ithalatı 31 Ağustos 2012 den itibaren yasaklanmış olup kullanımı da 30 Haziran 2013 itibariyle sonlandırılacaktır. Nano ROOTGUARD teknolojisine sahip damlatıcılarımızın üretiminde kullandığımız ürün tarihine kadar T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmıştır.

25 Nano-ROOTGUARD Farkı? Kök Bekçisi Gübreleme sistemi ile birlikte ruhsatlı yeni bir ilaç verilerek kök tıkanması engellenmeye çalışılsa dahi dünyadaki pek çok ülkede terk edilen bu yöntemin sakıncaları değişmeyecektir; Yoğunluğu farklı olan bu madde suya homojen olarak karışmadığı için tarlada gübre tankına yakın bölgeler ile uzak bölgelere eşit olarak dağılamamakta ve etkin bir koruma sağlayamamaktadır. Bu madde su ile taşındığı için tüm tarlaya yayılmaktadır. Her yıl (en az bir kere) bu maddenin kullanılması gerekmektedir. Bu durum da belli bir süre sonra toprağın kalitesi bozulabilmektedir. İlacı kullanacak kişide sağlık sorunu oluşması tehlikesi vardır.

26 Kök Bekçisi Nano-ROOTGUARD Farkı? Nano ROOTGUARD teknolojinde ise; 15 yıllık sistem ömrü boyunca kullanıcının dışarıdan bir madde vererek kök tıkanmasına karşı her hangi bir önlem almasına gerek yoktur. Damlatıcılara üretim sırasında karıştırılan özel madde su ile taşınmamakta, tarlaya yayılmamakta sadece damlatıcı dış yüzeyinde toplanmaktadır. Kök tıkanmasına karşı tarlanın tamamında, en uç noktalarda dahi etkin ve homojen bir koruma sağlanmaktadır. Toprağın kirlenmesi ve kalitesinin bozulması ya da insan ve çevre sağlığı açısından her hangi bir risk söz konusu değildir.

27 Kök Bekçisi Nano-ROOTGUARD Karşılaştırması? Nano ROOTGUARD Herhangi bir sağlık riski içermemektedir ve Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca 2022 yılına kadar ruhsatlandırılmıştır. En uç noktaya kadar tarlanın tamamında homojen koruma sağlar. Organik tarıma uygundur. Su ile taşınmaz, damlatıcı yüzeyinde kalır. Toprağakarışmadığından toprak kalitesinde bozulma olmaz. 15 yıl boyunca etkilidir. Kullanıcı ya da doğada bir canlının ilaca teması söz konusu değildir. Suya İlaçKarıştırarak Korunma Kontrolsüz ve uzun süreli kullanımın bilinmeyen etkileri nedeni ile kullanımı birçok ülkede terk edilmektedir. Yoğunluğufarklıdır, suya tam karışmaz, tarlada homojen koruma sağlayamaz.???.. Su ile tüm toprağa yayılır. Uzun süreli kullanımda toprak kalitesi bozulur. En az yılda bir kez kullanılması gereklidir. Kullanıcıda sağılık sorunlarına neden olabilmektedir.

28 AG PLASTİK TAD Uygulamaları AG PLASTİK Nano ROOTGUARD Toprak Altı Damla Sulama (TAD) boruları, toprak işleme derinliğinin altına döşenmek kaydıyla yumru köklü bitkiler hariç; tüm tarla bitkileri üretiminde, bağlarda, zeytin ve meyve bahçelerinde, her türlü yeşil alan sulamasında ve peyzaj uygulamalarında başarıyla uygulanabilir.

29 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları Center pivot ile yağmurlama sulama yapılan 280 dekar alanın center pivot un sulayamadığı 48 dekar köşesinde Nano ROOTGUARD toprak altı damla sulama boruları ile uygulama yapılmıştır. AG Plastik Nano-ROOTGUARD uygulaması Center pivot sulama sınırı

30 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları Center pivot ile sulanan alan TAD uygulama alanı

31 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları

32 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları Montaj çalışmalarından görüntüler

33 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları Döşeme derinliği : cm. Lateral aralığı : 75 cm. Damlatıcı aralığı : 75 cm.

34 Yonca AG PLASTİK TAD Uygulamaları Pivot sulamaya göre; Düşük bakım, işletme gideri Su tasarrufu : % 16 Verim artışı : % 21 (aynı kesimde) Kesilmiş ürün tarlada kururken sulama yapabilme olanağı ile; - 5 gün önce kesim yapabilme -Yılda 1 fazla kesim Toplam 7 kesim yapıldı =>> 363 kg/dekar x 7 = kg/dekar/yıl verim..

35 Bağ AG PLASTİK TAD Uygulamaları Daha önce salma sulama ile sulanan 101 dekar bağda Ag Plastik Nano ROOTGUARD toprak altı damla sulama uygulaması yapılmıştır.

36 Bağ AG PLASTİK TAD Uygulamaları Montaj çalışmalarından görüntüler Döşeme derinliği : 50 cm. Lateral arası : Sıra arasına tek hat Damlatıcı aralığı : 75 cm.

37 Bağ AG PLASTİK TAD Uygulamaları Salma sulamaya göre; Düşük işletme gideri daha az nem, daha az zirai ilaç, daha az işçilik, daha az gübre kullanımı, Su tasarrufu : % 48 Verim artışı : % 43

38 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Peyzaj - refüj Montaj çalışmalarından görüntüler Döşeme derinliği : 12 cm. Lateral arası : 40 cm. Damlatıcı aralığı : 40 cm. Rulo çim kullanıldı.

39 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Peyzaj - refüj Kuru, emniyetli karayolları Kuru toprak yüzeyi.. Sıfır buharlaşma, sıfır su kaybı.. Sıfır boru tahrip riski.. Daha az işçilik, daha az bakım.. Sistemin testi

40 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Peyzaj - konut Montaj çalışmalarından görüntüler Döşeme derinliği : 10 cm. Lateral arası : 40 cm. Damlatıcı aralığı : 40 cm. Ekme çim kullanıldı.

41 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Peyzaj - çiftlik Döşeme derinliği : 10 cm. Lateral arası : 40 cm. Damlatıcı aralığı : 40 cm. Rulo çim kullanıldı.

42 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Diğer..

43 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Dikkat edilmesi gereken konular Arazi, toprak ve bitki yapısına uygun bir sulama projesi yapılmalıdır. Gömme derinliği bitki ve toprak yapısı ile toprak işleme derinliğine göre belirlenmelidir Ana boru hattında, hat başı ve sonunda hava tahliye vantuzları bulunmalıdır. Kollektör hattı başına ve sonuna da hava tahliye vantuzları yerleştirilmelidir. Hava tahliye vantuzları hem sisteme hava alan hem de sistem içindeki havayı tahliye edebilecek çift etkili vantuzlar olmalıdır.

44 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Dikkat edilmesi gereken konular Filtrasyon da, en az 120 mesh gözenek aralıklı filtre kullanılmalıdır. Sulama ve gübreleme bir programa göre yapılmalıdır. Sık ve kısa aralıklı sulama genelde en iyi çözümdür. Her üç sulamada bir ve sulama sezonu sonunda % 0,3 (binde üç) H 3 PO 4 (fosforik asit) karıştırılmış su ile sistem 1 saat çalıştırılarak yıkanmalıdır. Sulama suyunun kireçli olması durumunda kesinlikle fosforik asit kullanılmamalı, yerine aynı oranda PNO 3 (nitrik asit) kullanılarak sistem yıkanmalıdır.

45 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Dikkat edilmesi gereken konular Sistem ilk devreye alındığında, ana hat sonu tahliye vanaları ve kollektör üzerinde bulunan tahliye vanaları açık olmalıdır.. Yeterli miktarda su tahliyesi yapılarak sistem temizlendikten sonra tahliye vanaları kapatılıp sulamaya başlanabilir. Aynı işlemin sulama sezonu sonunda da yapılması yararlıdır.

46 AG PLASTİK TAD Uygulamaları Dikkat Edilmesi Gereken Konular Jj bj bj bj bj bj Montaj videosunu izlemek için lütfen tıklayınız Toprak Altı Damla Sulama Tel Sistemleri :(232)

ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ

ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ ARILI DAMLA SULAMA SĐSTEMLERĐ Bitki gelişimi için gerekli olan su ile suda eriyebilen besin maddelerinin, istenilen zamanda ve istenilen miktarda,kontrollü olarak bitki kök bölgesine damlalar halinde verilmesine

Detaylı

Damla sulama yöntemi

Damla sulama yöntemi Damla sulama yöntemi Damla sulama yönteminin üstünlükleri! Birim alan sulama suyu ihtiyacı az! Bitki su tüketimi düşük! Verim ve kalite yüksek! Etkin gübreleme! Tuzlu toprak ve tuzlu su koşullarında bitki

Detaylı

Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY

Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY Bağ Sulaması Tarım Konferansı 25 Nisan 2011 Hassa_HATAY Prof. Dr. Sermet ÖNDER Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü (Biyosistem Mühendisliği Bölümü) sermetonder01@gmail.com

Detaylı

www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU

www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU www.terbo.com.tr TERLEYEN BORU TOPRAK ALTI SULAMA BORUSU Tasarrufun önemi Su kaynakları bakımından çok zengin olmayan Türkiye de de suyun bütün sektörlerde tasarruflu kullanımını özendirici yeni tedbirler

Detaylı

Ü r ü n B r o ş ü r ü

Ü r ü n B r o ş ü r ü Ürün Broşürü Vantuz Ana Hat Yanal Yıkama Vanası Geri Yıkama Vanası Kum Filtresi Tapa Sulama Sistemi - Toplam Sistem Yaklaşımı Manometre Venturi Çekvalf Bypass Vanası Elek Filtre Kum Ayırıcı Hidro Siklon

Detaylı

Yassı Damla Sulama Borusu. Fayda & Özellikleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket

Yassı Damla Sulama Borusu. Fayda & Özellikleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket Jain Turbo Excel Kıyaslamanın Ötesindeki Mükemmellik Fayda & Özellikleri Yenilikçi Kademeli Labirent Hidrodinamik bir şekilde tasarlanmış kademeli diş yapısı çift akış rejimi oluşturmasına yardım eder.

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ESTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABİLİM DALI. ÖĞRENCİ:M.Yalçın MERMER DANIŞMAN:Prof. Dr.

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ESTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABİLİM DALI. ÖĞRENCİ:M.Yalçın MERMER DANIŞMAN:Prof. Dr. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FENBİLİMLERİ ESTİTÜSÜ TARLA BİTKİLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRENCİ:M.Yalçın MERMER DANIŞMAN:Prof. Dr. Necmi İŞLER Sulama suyun, filtre edilip süzüldükten sonra, eriyebilir gübre ile

Detaylı

Turboline PC. Damla Sulama Borusu. Özellik & Yararları. Uzun Yıllar Dayanıklı. Tavizsiz Kalite Kontrolleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket

Turboline PC. Damla Sulama Borusu. Özellik & Yararları. Uzun Yıllar Dayanıklı. Tavizsiz Kalite Kontrolleri. Her Damlada Daha Fazla Bereket Turboline PC Uzun Yıllar Dayanıklı Özellik & Yararları Bütünleyici, Silindirik, Basınç Ayarlı Teknoloji harikası silindirik PC(Basınç Ayarlı) damlatıcı en yüksek dayanıklılık ve mükemmel perfomranstan

Detaylı

Yağmurlama Sulama Yöntemi

Yağmurlama Sulama Yöntemi SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI Yağmurlama Sulama Yöntemi Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Prof. Dr. Süleyman KODAL Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yağmurlama sulama

Detaylı

J-Turbo Line. Damla Sulama. Fayda & Özellikleri. Her Anlamda Daha İyi. Her Damlada Daha Fazla Bereket

J-Turbo Line. Damla Sulama. Fayda & Özellikleri. Her Anlamda Daha İyi. Her Damlada Daha Fazla Bereket J-Turbo Line Her Anlamda Daha İyi Fayda & Özellikleri Düz Labirentli Silindirik Borusu Düz ve geniş labirent tasarım, kirli maddelere karşı damlatıcıyı gerçekten tıkanmaya karşı dayanıklı hale getirir

Detaylı

Sezer Tarım Teknolojileri Tamburlu Sulama Makineleri

Sezer Tarım Teknolojileri Tamburlu Sulama Makineleri Sezer Tarım Teknolojileri Tamburlu Sulama Makineleri Sezer Tarım ve Sağım Teknolojileri Ltd.Şti. SEZER; yetiştiricilerin, sağım sistemleri, çiftlik ve hayvancılık ekipmanları ile tamburlu sulama makinesi

Detaylı

SULAMA VE ÇEVRE. Küresel Su Bütçesi. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com. Yrd. Doç. Dr. Hakan BÜYÜKCANGAZ

SULAMA VE ÇEVRE. Küresel Su Bütçesi. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com. Yrd. Doç. Dr. Hakan BÜYÜKCANGAZ Sulama? Çevre? SULAMA VE ÇEVRE Yrd. Doç. Dr. Hakan BÜYÜKCANGAZ SULAMA: Bitkinin gereksinimi olan ancak doğal yağışlarla karşılanamayan suyun toprağa yapay yollarla verilmesidir ÇEVRE: En kısa tanımıyla

Detaylı

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ

2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ 2023 VİZYONU ÇERÇEVESİNDE TARIM POLİTİKALARININ GELECEĞİ SUNUM İÇERİĞİ Türkiye de Tarım Tarımsal girdi politikaları Tarımsal kredi politikaları Tarımsal sulama politikaları Tarımda 2023 Vizyonu 2 TÜRKİYE

Detaylı

Sulama Teknolojileri. Prof. Dr. Ferit Kemal SÖNMEZ

Sulama Teknolojileri. Prof. Dr. Ferit Kemal SÖNMEZ Sulama Teknolojileri Prof. Dr. Ferit Kemal SÖNMEZ Tarımsal Yapılar ve Sulama SULAMA YÖNTEMLERİ Suyun bitki kök bölgesine veriliş biçimi YÜZEY SULAMA YÖNTEMLERİ BASINÇLI SULAMA YÖNTEMLERİ -Salma sulama

Detaylı

Meyve Bahçelerinde Sulama

Meyve Bahçelerinde Sulama Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Yayın No: 44 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Meyve Bahçelerinde Sulama Cenk KÜÇÜKYUMUK Lütfen Dikkat!... Küresel İklim değişiklikleri mevcut su kaynaklarını olumsuz etkilemektedir.

Detaylı

Seralarda Sulama Sistemleri

Seralarda Sulama Sistemleri Seralarda Sulama Sistemleri ğr.g r.dr. iğdem DEMİRTAŞ Uludağ niversitesi Ziraat Fak ltesi Tarımsal Yapılar ve Sulama B l m, 2008 1 Seralarda Sulama Sistemleri Sulama genel anlamda bitkinin doğal yağışlarla

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM G Ü Z D Ö N E M İ

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM G Ü Z D Ö N E M İ T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MM- 4 5 8 G Ü N E Ş E N E R J İ S İ 2017-2 0 1 8 G Ü Z D Ö N E M İ Güneş kollektörü kullanarak tüketim veya ısıtma amaçlı sıcak

Detaylı

RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013

RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013 RULO ÇİM ÜRETİMİ DR TOHUMCULUK 2013 TOPRAK İyi drenajlı, Kumlu ve hafif killi, Ayrık türleri,tarla sarmaşığı,darıcan gibi yabani otlardan ari olmalı. İyi kaliteli yer altı suyu veya yakınında akarsu bulunmalı.

Detaylı

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8

kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH sı 6-8 Ayvalık(Edremit Zeytini) Yağı altın sarısı renginde, meyve kokusu içeren, aromatik, kimyasal ve duyusal özellikleri bakımından birinci sırada yer alır. Son yıllarda meyve eti renginin pembeye döndüğü dönemde

Detaylı

TARIMDA SU TASARRUFU

TARIMDA SU TASARRUFU TARIMDA SU TASARRUFU Ülkemizde kullanılan toplam suyun yaklaşık olarak % 74 ü sulamada kullanılmaktadır. Kullanılan sulama yöntemleri içerisinde en fazla su kaybı, ülkemizde en çok uygulanan yüzey sulama

Detaylı

ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ. GAP TEYAP Kerem AKDOĞAN

ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ. GAP TEYAP Kerem AKDOĞAN ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ GAP TEYAP Kerem AKDOĞAN Toprak İsteği Derin Kumlu- tınlı Kısmen kireç içeren Süzek topraklar İdeal toprak Kuru koşullarda Tabanda su tutabilen killi topraklar daha verimli

Detaylı

Meyva Bahçesi Tesisi

Meyva Bahçesi Tesisi Meyva Bahçesi Tesisi Meyve bahçesi tesisinde dikkate alınması -gereken koşullar 1. Yer seçimi 2. Tür ve çeşit seçimi 3. Anaç seçimi 4. Tozlanma isteğinin bilinmesi 5. Dikim sistemleri ve dikim sıklığı

Detaylı

Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması. Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü

Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması. Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Su ayak izi ve turizm sektöründe uygulaması Prof.Dr.Bülent Topkaya Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Kapsam Ayak izi kavramı Türkiye de su yönetimi Sanal su Su ayak izi ve turizm Karbon ayak

Detaylı

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ

Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Prof. Dr. Berna KENDİRLİ Seralar tarım işletmesinin tüm konumu içersinde diğer yapılarla uyum göstermelidir. Seraların iç ortamı yıl boyunca bitki yetişmesine uygun optimum çevre koşullarını sağlamalıdır.

Detaylı

Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı,

Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, GELECEĞİN SORUNLARI SU Su, evrende varolan canlı varlıkların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan en temel öğedir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, ekonomik kalkınma, enerji üretimi,

Detaylı

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA

YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA YAĞMUR SUYU (YAPRAK) FİLTRESİ YAĞMUR SUYU TOPLAMA NASIL ÇALIŞIR? YAĞMUR SUYU NASIL TOPLANIR? Başta çatılar olmak üzere, açık alanlar otoparklar, yollar ve drenaj borularından toplanabilir. NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

ANTİ DON SİSTEMİ. Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş;

ANTİ DON SİSTEMİ. Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş; ANTİ DON SİSTEMİ Anti-Don Sistemi, Timsan firması tarafından, Tescilli timfog markası ile geliştirilip, üretilmiş; Patentli ve Tarım Bakanlığı ndan Ruhsatlı Bir Don Önleme Sistemidir. ( Üretim Timfog Mühendislik

Detaylı

PROJEDE YAZILAN MATERYALLER DETAY Sıra No MALZEMENİN Adı Adedi 1 Güneş Enerji sistemi 1 Tk. 2 Ana boru (f 75 mm ) PE100 10 atü 240 mt. 3 Manifold Boru(f 63 mm ) PE100 6 atü 280 mt. 4 1 lik drenaj vanası

Detaylı

TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI. Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ

TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI. Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ TARIMDA SUYUN ETKİN KULLANIMI Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM Yrd. Doç. Dr. İsmail TAŞ Maksimum Verim Maksimum Gelir? ĠKLĠM YAĞIġ BUHARLAġMA ÇĠFTÇĠ SÜRDÜRÜLEBĠLĠRLĠK BĠTKĠ SU TARIM TEKNĠĞĠ ÜRETĠM GĠRDĠLERĠ

Detaylı

GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları

GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları GAP Bölgesinde Yetiştirilen Bitkilerin Sulama Proğramları GİRİŞ Sulamanın amacı kültür bitkilerinin ihtiyacı olan suyun, normal yağışlarla karşılanmadığı hallerde insan eliyle toprağa verilmesidir. Tarımsal

Detaylı

SU YAPILARI. Sulama ve Kurutma. 9.Hafta. Prof.Dr. N.Nur ÖZYURT

SU YAPILARI. Sulama ve Kurutma. 9.Hafta. Prof.Dr. N.Nur ÖZYURT SU YAPILARI 9.Hafta Sulama ve Kurutma Prof.Dr. N.Nur ÖZYURT nozyurt@hacettepe.edu.tr Sulama ve Kurutma Nedir? Bitkilerin gelişmesi için gerekli olan fakat doğal yollarla karşılanamayan suyun zamanında,

Detaylı

KONUYA GİRİŞ İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir. BÖLGELERE GÖRE TOPRAKLARDAN YARARLANMA

KONUYA GİRİŞ İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir. BÖLGELERE GÖRE TOPRAKLARDAN YARARLANMA GÜNÜMÜZDE ve GAP KONUYA GİRİŞ İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir. BÖLGELERE GÖRE TOPRAKLARDAN YARARLANMA Türkiye nüfusunun yaklaşık %48.4

Detaylı

Sulama Sistemleri* 1. Geleneksel Sulama Yöntemleri

Sulama Sistemleri* 1. Geleneksel Sulama Yöntemleri Sulama Sistemleri* Sulama : Bitkinin ihtiyaç duyduğu ve yağışlarla karşılanamayan suyun toprakta bitkinin kök bölgesine gereken yer ve zamanda verilmesidir. Sulamada esas ilke tarla başına kadar getirilmiş

Detaylı

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri Prof.Dr.Emine Olhan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TARIMSAL FAALİYETİN ÇEVRE ÜZERİNE ETKİSİ Toprak işleme (Organik madde miktarında azalma) Sulama (Taban suyu yükselmesi

Detaylı

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri

Ceviz Fidanı-Ağacı İklim ve Toprak İstekleri Yavuz-1 CEVİZ (KR-2) Ceviz yetişen tüm bölgelerde yetişir. Özellikle geç donların görüldüğü yerlerde yetiştirilmesi tavsiye edilir. Verimsiz bir çeşittir. Nisbi Periyodisite görülür. Meyvesi oval şekilli

Detaylı

TopDrip. Yenilikçi, en etkili, basınç ayarlı (PC) ve anti-sifon (PC AS) inve ve orta duvarlı damla sulama borusu modelleri kademeli labirente dayanır.

TopDrip. Yenilikçi, en etkili, basınç ayarlı (PC) ve anti-sifon (PC AS) inve ve orta duvarlı damla sulama borusu modelleri kademeli labirente dayanır. İnce ve Orta Duvarlı, Basınç Ayarlı Yenilikçi, en etkili, basınç ayarlı (PC) ve anti-sifon (PC AS) inve ve orta duvarlı damla sulama borusu modelleri kademeli labirente dayanır. UYGULAMALAR Şeker pancarı,

Detaylı

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI

TAHLİYE VE POMPA HORTUMLARI Kampa Havalandırma ve Sulama Sistemleri Ltd. Şti. olarak 2007 yılından bu yana Pompalar, Hidroforlar, Dalgıç Pompalar, Sirkülasyon Pompaları, Fanlar, Sanayi Tipi Vantilatörler, Blower/Vakum Pompası gibi

Detaylı

Bölüm 8 Çayır-Mer alarda Sulama ve Gübreleme

Bölüm 8 Çayır-Mer alarda Sulama ve Gübreleme Çayır-Mer a Ders Notları Bölüm 8 65 Bölüm 8 Çayır-Mer alarda Sulama ve Gübreleme 8.1 Gübreleme Çayır-Mer alarda bulunan bitkilerin vejetatif aksamlarından yararlanılması ve biçme/otlatmadan sonra tekrar

Detaylı

Yüzey Altı Sulama. Yenilikçilik Üzerine Kurulu KONUTSAL & TİCARİ SULAMA. hunterindustries.com

Yüzey Altı Sulama. Yenilikçilik Üzerine Kurulu KONUTSAL & TİCARİ SULAMA. hunterindustries.com Eco-Mat ve PLD-ESD Yüzey Altı Sulama KONUTSAL & TİCARİ SULAMA Yenilikçilik Üzerine Kurulu hunterindustries.com YÜZEY ALTI SULAMADA HATRI SAYILIR İKİ YENİLİK Eco-Mat ve PLD-ESD peyzaj profesyonellerinin

Detaylı

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU.

Kalbimizden Toprağa... ÜRÜN TANITIM KATALOĞU. Kalbimizden Toprağa... 2018 ÜRÜN TANITIM KATALOĞU www.olkatarim.com 01 İ Ç İ N D E K İ L E R 02. Olka Tarım Hakkında 03. Solucan Gübresi Hakkında 04. Solucan Gübresi Özellikleri 05. Ürün Bilgileri 06.

Detaylı

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştiriciliği yapılan çilek bitkisi üzümsü meyveler grubunda olup meyvesi en kısa sürede olgunlaşmaktadır. İnsan beslenmesi ve sağlığı bakımından

Detaylı

Aysan Plastik Hakkında

Aysan Plastik Hakkında ÜRÜN KATALOĞU 2017 Aysan Plastik Hakkında Firmamız 1973 yılında M. Sait AY tarafından tarımsal sulama amaçlı polietilen borular üretmek amacıyla kurulmuş, 1998 yılında Aysan Plastik San. Tic. A.Ş. ünvanıyla

Detaylı

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ

AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ AHUDUDUNUN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN AHUDUDU Ahududu, üzümsü meyveler grubundandır. Ahududu, yurdumuzda son birkaç yıldır ticari amaçla yetiştirilmektedir. Taze tüketildikleri

Detaylı

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ

ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI. Doç.Dr. Soner KAZAZ ZBB306 KODLU SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ DERSİ NOTLARI Doç.Dr. Soner KAZAZ Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü 06110-Ankara skazaz@ankara.edu.tr GERBERA YETİŞTİRİCİLİĞİ-1 Anavatanı

Detaylı

Pool Fresh!up. Sphere. VitroSphere nano. Yüzme havuzu filtresi için DIN normlarına uygun eşsiz cam bilyalar. NSF DIN. Certified to NSF/ANSI 61

Pool Fresh!up. Sphere. VitroSphere nano. Yüzme havuzu filtresi için DIN normlarına uygun eşsiz cam bilyalar. NSF DIN. Certified to NSF/ANSI 61 Pool Fresh!up Vitro Sphere VitroSphere nano Yüzme havuzu filtresi için DIN normlarına uygun eşsiz cam bilyalar. Geprüft nach DIN 19603 & KSW-Richtlinie DIN 19603 NSF Certified to NSF/ANSI 61 Genel sorun

Detaylı

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME

BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME BİBER YETİŞTİRİCİLİĞİNDE GÜBRELEME Ülkemizin birçok yerinde acı-tatlı taze biber, dolmalık, kurutmalık ve sanayi tipi (salçalık) biber yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çeşitlere göre değişmekle birlikte

Detaylı

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com

MODÜLER SU DEPOLARI MODÜLER SU DEPOLARI YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI. kayraenerji.com YANGIN SUYU DEPOLARI İÇME VE KULLANMA SUYU DEPOLARI kayraenerji.com Modüler depo, demonte parçalar halinde imal edilmiș ürünün hiçbir kaynak ya da bașka imalat yöntemi gerektirmeden montaj mahallinde cıvatalar

Detaylı

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST )

ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) ATLAS ISI İSTASYONU ( IST ) MODELLER : - IST-30 ( 30 Kw ) - IST-45 ( 45 Kw ) - IST-60 ( 60 Kw ) - IST-80 ( 85 Kw ) Atlas Sayaç ve Ölçü Aletleri AŞ. 2012 yılında IST model numaralı kat istasyonları üretimine

Detaylı

Sıcaklık. 40 dereceden daha yüksek sıcaklarda yanma görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 14 dereceden aşağı olmamalıdır.

Sıcaklık. 40 dereceden daha yüksek sıcaklarda yanma görülür. Yıllık sıcaklık ortalaması 14 dereceden aşağı olmamalıdır. Ekolojik istekleri Çayda verim ve kalite ile ekolojik koşullar arasında ilişki vardır. Dünya üzerinde kuzey yarımkürede 42.enlem, güney yarım kürede ise 30. enlem çay bitkisinin son yetişme sınırlarıdır.

Detaylı

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON

GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON GREEN SNOW RAİDERS DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR İÇİN KAR VE BUZ ÇÖZÜCÜ SOLÜSYON DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHALAR ÜZERİNDE BUZ OLUŞUMUNU VE KARIN ZEMİN YÜZEYİNE YAPIŞMASINI ENGELLEYEN KİMYASAL BİR SIVIDIR. Perpa

Detaylı

K A L I T E + V E R I M

K A L I T E + V E R I M Nem Alma Sistemi Dragon, patentli benzersiz teknolojisi ile ozellikle buyuk alanlar icin gelistirilmis, piyasalarda bulunabilecek en verimli, en ekonomik nem alma, nemi dengede tutma sistemidir. Dragon,

Detaylı

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip...

Teknogen. İçindekiler. Fancoil Kaset Tip Fancoil Döşeme Tip Fancoil Gizli Tavan Tipi Yüksek Basınçlı Tip... Fancoil Üniteleri İçindekiler Teknogen Fancoil... 3 Kaset Tip Fancoil... 4 Döşeme Tip Fancoil... 6 Gizli Tavan Tipi... 8 Basınçlı Tip... 10 Duvar tipi... 12, ve landırma sektörünün önde gelen üreticilerinden

Detaylı

BİTKİLENDİRİLMİŞ ÇATILAR, KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİNİ AZALTIYOR

BİTKİLENDİRİLMİŞ ÇATILAR, KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİNİ AZALTIYOR BİTKİLENDİRİLMİŞ ÇATILAR, KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİNİ AZALTIYOR Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı M.Nazım Yavuz, dünyada ve Türkiye de yaygınlaşmaya başlayan bitkilendirilmiş çatı uygulamalarının

Detaylı

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN

İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ. Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İNCİRİN TOPRAK İSTEKLERİ VE GÜBRELENMESİ Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZENGİN İncirin iklim İstekleri İncir bir yarı tropik iklim meyvesidir. Dünyanın ılıman iklime sahip bir çok yerinde yetişebilmektedir. İncir

Detaylı

SİTE SULAMA PROJESİ DEBİ & GÜNLÜK TÜKETİM US-400 + NOZUL 44 10 3,3 328,35 54,73 3504-5004-GELİŞMİŞ 19 23 1,2 52,95 20,30 TOPLAM SPRINKLER 4,5 75,02

SİTE SULAMA PROJESİ DEBİ & GÜNLÜK TÜKETİM US-400 + NOZUL 44 10 3,3 328,35 54,73 3504-5004-GELİŞMİŞ 19 23 1,2 52,95 20,30 TOPLAM SPRINKLER 4,5 75,02 SİTE SULAMA PROJESİ DEBİ & GÜNLÜK TÜKETİM ET : 7 mm/gün Depo kapasitesi; Sulama suyu ihtiyacı: 81,50 m³/gün 98 m³ Toplam sulama süresi : 5,5 h/gün Uygulanan debi miktarı : 20 m³/h SPRINKLER Çimin ET'si

Detaylı

BİTKİ TANIMA VE DEĞERLENDİRME IV DERSİ ÇİM ALANLARDA BAKIM İŞLEMLERİ

BİTKİ TANIMA VE DEĞERLENDİRME IV DERSİ ÇİM ALANLARDA BAKIM İŞLEMLERİ BİTKİ TANIMA VE DEĞERLENDİRME IV DERSİ ÇİM ALANLARDA BAKIM İŞLEMLERİ Çim alanlar tesisi güç ve masraflı olduğundan tür seçiminden uygulanmasına kadar son derece titiz davranılmalıdır. Bu alanların sürekliliğinin

Detaylı

FERMENTASYON. Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek

FERMENTASYON. Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek FERMENTASYON Bir maddenin bakteriler, mantarlarve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek ve köpürerek kimyasal olarak çürümesi olayıdır Fermantasyon anaerobik şartlarda, glikoliz

Detaylı

Sizin için yapabileceklerimiz

Sizin için yapabileceklerimiz Türkiye de henüz gelişme aşamasında olan Biyolojik gölet/havuz sistemlerinin en yetkin ve deneyimli uzmanları tarafından kurulan Bioart, kısa sürede hayata geçirdiği dev projelerle sektörünün öncü kuruluşu

Detaylı

WASTEWATER ATIK SU TOPRAK ALTI DAMLA SULAMA SİSTEMLERİ Yeterli Temiz Suyumuz Var Mı? GELECEK 70-75% Zirai 10% Endüstri 15-20% Evsel Atık Su Oluşuyor ~90-92% Kanalizasyon Sistemine Akıtılıyor!.. TOPRAK

Detaylı

Budama, seyreltme, gübreleme gibi bahçe işleri daha kolay ve ekonomik olarak yapılabilir.

Budama, seyreltme, gübreleme gibi bahçe işleri daha kolay ve ekonomik olarak yapılabilir. Son yıllarda ekonomik şartlar ve Pazar isteklerinin değişmesi nedeniyle modern meyveciliğin yapılması gerekmektedir. Bu ise anacak bodur elma bahçesi tesisi veya yarı bodur elma bahçesi tesisi ile olmaktadır.modern

Detaylı

labların sera içine yerleştirilmesi

labların sera içine yerleştirilmesi labların sera içine yerleştirilmesi Yeni sezona hazırlık 3-3 Teslimat 1 Slabların açık alanda depolanması tavsiye edilmez. Üretim alanından uzakta, temiz ve kuru bir yerde muhafaza ediniz. 3 Üç paletten

Detaylı

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton)

Tablo 4- Türkiye`de Yıllara Göre Turunçgil Üretimi (Bin ton) NARENCİYE DOSYASI Kökeni Güneydoğu Asya olan turunçgillerin, çağdaş anlamda üretimi 19. yüzyılda ABD`de başlamış ve hızla yayılmıştır. Turunçgil yetiştiriciliği dünyada 40 derece kuzey enlemi ile 40 derece

Detaylı

Neobioplus Nasıl Üretilir?

Neobioplus Nasıl Üretilir? Seperasyon Neobioplus Nasıl Üretilir? NH3, NH4, CH4, H2S Gibi Zararlı Bileşenlerin Giderimi Böcek Yumurta Yabancı Ot Tohum Giderimi Pelet Toz Hayvan Dışkıları Bitkisel Atıklar Anaerobik Ortamda Fermentasyon

Detaylı

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Isıtma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

SERALARIN TASARIMI (Seralarda Isıtma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü SERALARIN TASARIMI (Seralarda Isıtma Sistemleri) Doç. Dr. Berna KENDİRLİ A. Ü. Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Seralarda Isıtma Sistemlerinin Planlanması Bitki büyümesi ve gelişmesi

Detaylı

DAMLA SULAMA YÖNTEMİ

DAMLA SULAMA YÖNTEMİ DAMLA SULAMA YÖNTEMİ SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI DERSİ Prof. Dr. Süleyman KODAL Prof. Dr. Y. Ersoy YILDIRIM Borular Ana boru: Suyun manifolda iletimi Manifold boru: Suyun lateral borulara dağıtımı Sulama

Detaylı

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri

Home Station. Isı İstasyonu Çözümleri Home Station Isı İstasyonu Çözümleri Merkezi ısıtma sistemlerinde, daire ısıtma ve termostatik kontrollü sıcak su için ALNA HOME STATION su ısıtıcısı ve fark basınç kontrolü ile tam bir çözümdür. Özellikler

Detaylı

Loblu Gübre Pompası - Vogelsang Suma Gübre Karıştırıcısı Sıvı Gübre Tankeri ENGINEERED TO WORK Modelleri: ENGINEERE

Loblu Gübre Pompası - Vogelsang Suma Gübre Karıştırıcısı Sıvı Gübre Tankeri ENGINEERED TO WORK Modelleri: ENGINEERE Loblu Gübre Pompası - Vogelsang Alışılageldik tip pompalardan farklı olarak gübrenin sıvı kısmının haricinde, yoğun haldeki katı kısmını da pompalar. Pompa gübrenin içinde değil gübre çukurunun dışında

Detaylı

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları

Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Yayın No: 42 Yayın Tarihi: 15.11.2011 Organik Meyve Yetiştiriciliğinin Temel Esasları Adem ATASAY Organik Tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde devamlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI BiREYSEL SULAMA MAKiNE VE EKiPMAN ALIMLARI DESTEKLENMESi TEBLiĞi ( Tebliğ No:

Detaylı

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri

Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Süpermarket LED Aydınlatma Çözümleri Maksimum enerji tasarrufu ve satışta pozitif etki LUXAR LED Ürünlerinin Avantajları Düşük Enerji Tüketimi Düşük Enerji Tüketimi - Yüksek Verim İçerdikleri son teknoloji

Detaylı

MERSİN SULAMA BİRLİĞİ

MERSİN SULAMA BİRLİĞİ MERSİN SULAMA BİRLİĞİ Birlik Başkanı Mahmut KUTLAY MERSİN SULAMA BİRLİĞİ Mersin Sulama Birliği 1998 Yılında D.S.İ 6. Bölge Müdürlüğü ile Mersin merkez ilçeye bağlı Toroslar, Yalınayak, Arpaçsakarlar, Dikilitaş,

Detaylı

Gemlik Zeytini. Gemlik

Gemlik Zeytini. Gemlik Gemlik Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29.9 oranında yağ içerir. Siyah sofralık olarak değerlendirilir. Meyveleri yağ bakımından zengin olduğundan sofralık kalite dışındaki taneler yağlık kolarak

Detaylı

zeytinist

zeytinist 1 T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ EDREMİT MESLEK YÜKSEKOKULU Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğr. Gör. Mücahit KIVRAK 0 505 772 44 46 kivrak@gmail.com www.mucahitkivrak.com.tr 2 3 4 Aylara

Detaylı

DAMLA SULAMA YÖNTEMİ

DAMLA SULAMA YÖNTEMİ DAMLA SULAMA YÖNTEMİ SULAMA SİSTEMLERİNİN TASARIMI DERSİ Prof. Dr. Süleyman KODAL Prof. Dr. Y. Ersoy YILDIRIM DAMLA SULAMA PRENSİBİ ÜSTÜNLÜKLERİ UYGUN OLDUĞU KOŞULLAR AVANTAJ VE DEZAVANTAJLARI UNSURLARI

Detaylı

Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi nde Potasyum

Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi nde Potasyum Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi nde Potasyum M.Marchand 1 ÖZET Batı Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi nde yer alan birçok ülkede daha yüksek miktarda ve kaliteli besinlere talebin artması gübreleme uygulamalarını

Detaylı

ÇELTİK DOSYASI TÜRKİYE ÇELTİK EKİLİŞ ÜRETİM TÜKETİM VERİM

ÇELTİK DOSYASI TÜRKİYE ÇELTİK EKİLİŞ ÜRETİM TÜKETİM VERİM ÇELTİK DOSYASI Bileşiminde az miktarda protein bulundurmasına karşın beslenme için gerekli amino asitlerce zengin olması nedeniyle çeltik, insan beslenmesinde buğdaydan sonra en çok kullanılan tahıl ürünüdür.

Detaylı

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD

Kalite kimse bakmadığında da doğru olanı yapmaktır. Henry FORD 1 Hakkımızda STARMET YAPI SAN. VE TİC. A.Ş. ; Uzman ve güçlü insan kaynağı ile Yassı Çelik Sektöründe çözüm ortağı ve tedarik merkezi olabilmek adına, özellikle İhracat ve imalata dayalı sanayi kuruluşlarına

Detaylı

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co

HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE. Çabamız topraklarımız için. www.letafet.co HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN ORGANİK GÜBRE Çabamız topraklarımız için www.letafet.co LETAMİN BASE HAYVANSAL KAYNAKLI AMİNO ASİT İÇEREN SIVI ORGANİK GÜBRE Letafet Uluslararası Pazarlama Gıda Satış

Detaylı

TARIM SİSTEMLERİ 3. Nemli Tarım

TARIM SİSTEMLERİ 3. Nemli Tarım NEMLİ TARIM TARIM SİSTEMLERİ 3 Nemli Tarım Nemli Tarım Yağan yağışlarla gelen su, evaporasyon ve transpirasyonla harcanan sudan fazla olur ise böyle yerlere nemli bölgeler denir. Bu bölgelerde uygulanan

Detaylı

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir.

İşgücü kaybını önler Filtre bakımına, su tutucuların tahliyesine gerek kalmaz. Arıza ve bakım için harcanan iş gücünden tasarruf ettirir. Kurutucu Basınçlı Hava Kurutucuları Su Nereden Geliyor? Kompresöre giren atmosferik havanın içinde su buharı bulunur. Sıkışmanın etkisiyle yoğuşarak su haline gelen bu su buharı hava hatlarında ve kullanım

Detaylı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan TARKPLAST Türk çiftçisine %100 orjinal hammadde ile kaliteli ürünler sunmak için kurulmuştur.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan TARKPLAST Türk çiftçisine %100 orjinal hammadde ile kaliteli ürünler sunmak için kurulmuştur. Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan TARKPLAST Türk çiftçisine %00 orjinal hammadde ile kaliteli ürünler sunmak için kurulmuştur. Bu katolog, siz değerli müşterilerimize ürünlerimiz hakkında

Detaylı

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar

Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Tarımsal Sulama Sistemlerinde Off Grid (Şebekeden Bağımsız) Uygulamalar Genellikle şebeke hatlarından uzak yerlerde kalan tarımsal arazilerin elektrik ihtiyacının karşılanması için en uygun çözüm güneş

Detaylı

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ.

AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. AYTU YÜKSEK ISI VE TEKNİK TEKSTİL ÜRÜNLERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ. HAKKIMIZDA Firmamız Yüksek Isı İzolasyon Ürünleri Ve Teknik Tekstil Ürünleri Üzerine Uzmanlaşmış Kadrosuyla Uzun Yıllardır Sektörde Hizmet Vermektedir.

Detaylı

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü

TARIMSAL YAPILAR. Prof. Dr. Metin OLGUN. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü TARIMSAL YAPILAR Prof. Dr. Metin OLGUN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü HAFTA KONU 1 Giriş, İklimsel Çevre ve Yönetimi Temel Kavramlar 2 İklimsel Çevre Denetimi Isı

Detaylı

İNŞAAT SEKTÖRÜ. 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi

İNŞAAT SEKTÖRÜ. 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi İNŞAAT SEKTÖRÜ 1. Duvar blokları 2. Asmolen bloklar 3. Yapıştırma harcı 4. Sıva kumu 5. Şap kumu 6. Dolgu malzemesi Pomza, inşaat sektöründe hafif beton elde edilmesinde agrega olarak kullanılmaktadır.

Detaylı

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Sinerji Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. GENEL Yapılarda bugüne kadar yağmur suyunun drenajı ile ilgili olarak konvansiyonel sistemler kullanılmıştır. Konvansiyonel yağmur drenajı, yatay hatta %2-3 derece eğim verilmesi ile suyun hava ile yer

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. SEVİM BUDAK Katı Atıklar Dünya nüfusu gün geçtikçe ve hızlı bir şekilde artmaktadır.

Detaylı

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun,

Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, Madde ve Isı Üzerinde yaşadığımız Dünya da tüm maddeler katı, sıvı ve gaz halde bulunur. Daha önce öğrendiğimiz gibi bu maddeler hangi halde bulunursa bulunsun, bunları oluşturan tanecikler hareket halindedir.

Detaylı

GÜNEŞTEN GELEN ENERJİ

GÜNEŞTEN GELEN ENERJİ GÜNEŞTEN GELEN ENERJİ GES Lisans Başvuru Adımları: 1. Yönetmelikte gösterilen harita konumlarında yine yönetmelikte belirtilen niteliklerde alan tespit edilecek. 2. Alanda ölçüm yapılabilmesi için gerekliyse

Detaylı

Kalite. Aysan Plastik Kalite Politikasının Birinci Maddesi; Piyasa Şartları Ne Olursa Olsun Sistem ve Ürün Kalitesinden Taviz Vermemektir...

Kalite. Aysan Plastik Kalite Politikasının Birinci Maddesi; Piyasa Şartları Ne Olursa Olsun Sistem ve Ürün Kalitesinden Taviz Vermemektir... 100mm - 1000mm Önsöz Firmamız 1973 yılında M.Sait Ay tarafından tarımsal sulama amaçlı polietilen borular üretmek amacıyla kurulmuş 1998 yılında Aysan Plastik San.Tic.A.Ş. ünvanıyla bir aile şirketi haline

Detaylı

Dünyada 3,2 milyon tona, ülkemizde ise 40 bin tona ulaşan pestisit tüketimi bunun en önemli göstergesidir. Pestisit kullanılmaksızın üretim yapılması

Dünyada 3,2 milyon tona, ülkemizde ise 40 bin tona ulaşan pestisit tüketimi bunun en önemli göstergesidir. Pestisit kullanılmaksızın üretim yapılması Pestisit; herhangi bir istenmeyen canlının (zararlı organizma), yayılmasını engelleyen, uzaklaştıran ya da ondan koruyan her türlü bileşik ya da bileşikler karışımıdır. Tarımda pestisitler, zararlı organizmaları

Detaylı

Özlenen serinlik, keyif veren konfor...

Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Özlenen serinlik, keyif veren konfor... Genel Katalog Kaset Tipi Klimalar Kapasite Aralığı Soğutma Kapasitesi : 18.000 48.000 Btu/h Isıtma Kapasitesi : 20.000 52.000 Btu/h İç ünite Dış ünite Özellikleri

Detaylı

ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI

ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI ZEYTİN-ZEYTİNYAĞI ÜRETİM MALİYETLERİ ÜZERİNE UZMAN ÇALIŞMA GRUBU SONUÇLARI Zir. Yük. Müh. Mine YALÇIN Tarım Ekonomisi Bölümü Zeytincilik Araştırma İstasyonu Bornova 26 Kasım 2014 Tablo 1. Dünya Tane Zeytin

Detaylı

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir.

son hacim 20 30 litre olacak şekilde sulandırılarak toprak yüzeyine püskürtülüp, 10 15 cm toprak derinliğine karıştırarak uygulanabilir. TKİ HÜMAS ın Kullanım Zamanı, Şekli ve Miktarı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) HÜMAS; tarla bitkileri, sebzeler, sera bitkileri, süs bitkileri, çim, fide, bağ ve meyve ağaçları olmak üzere bu kılavuzda

Detaylı

1. DOĞAL ÜZERİNDEKİ ETKİLER. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

1. DOĞAL ÜZERİNDEKİ ETKİLER. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com SULAMANIN ÇEVRESEL ETKİLERİ SULAMANIN ÇEVRESEL ETKİLERİ Doğal Kaynaklar Üzerindeki Etkiler Biyolojik ve Ekolojik Kaynaklar Üzerindeki Etkiler Sosyoekonomik Etkiler Sağlık Etkileri 1. DOĞAL KAYNAKLAR ÜZERİNDEKİ

Detaylı

Enerji Verimlilik Kanunu

Enerji Verimlilik Kanunu Enerji Verimlilik Kanunu 2007 yılı itibariyle yürürlükte olan Enerji Verimliliği Kanunu sonucu, toplam inşaat alanı 2000 m 2 ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunlu hale gelmiştir.

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

UD MİKRO-SPRİNK/EMİTÖR, UYGULAMAYA GÖRE SEÇİM KILAVUZU

UD MİKRO-SPRİNK/EMİTÖR, UYGULAMAYA GÖRE SEÇİM KILAVUZU Netafim mikro-sprinkleri/emitörleri baş aşağı montaj için benzersiz bir tasarıma sahip olup sera, tünel, fidanlık ve ağlı sera uygulamaları için ideal sulama çözümüdür. Ürünlerimiz hem standart hem de

Detaylı

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ

ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ ENDÜSTRİYEL HAVA FİLTRASYON SİSTEMLERİ YBF YAĞ BUHARI AYIRICISI VE FİLTRESİ GENEL ÖZELLİKLER KOMPAKT üniteleri kompakt tasarımı sayesinde daha az yer kaplar. Tüm aksesuarlarını üzerinde bulunduran tak/çalıştır

Detaylı

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil

Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil Universal Tip Susturucu Yuvarlak Şekil ÖZET ÜRÜN BİLGİSİ EGSAN ürünü Üniversal Tip Susturucu: olumsuz iç ve dış etkenlere ve korozif koşullara dayanıklı, tamamen alüminyum kaplı sac gövde ve borudan oluşur.

Detaylı