ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ARTİSTİK CİMNASTİK. Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI"

Transkript

1 ARTİSTİK CİMNASTİK Öğr.Gör.Dr. Emre BAĞCI

2 ARTİSTİK CİMNASTİK ERKEK ALETLERİ OLİMPİK SIRA 1. YER 2. KULPLU BEYGİR 3. HALKA 4. ATLAMA MASASI 5. PARALEL 6. BARFİKS

3 ARTİSTİK CİMNASTİK BAYAN ALETLERİ OLİMPİK SIRA 1. ATLAMA MASASI 2. ASİMETRİK PARALEL 3. DENGE 4. YER

4 ARTİSTİK CİMNASTİK ERKEKLER DEĞERLENDİRME KURALLARI

5 Değerlendirme kurallarının amacı; öncelikle, bölgesel, milli ve uluslar arası yarışmalarda her seviyede erkek cimnastiğinin objektif olarak değerlendirmesini sağlamaktır. Cimnastikçi, Serisine Ancak Üst Düzey Estetik Ve Ustalıkla Uygulayabileceğinden Kesinlikle Emin Olduğu Hareketleri Alabilir. Hakem Jürisi Her Durumda Cimnastik Sezgisi ile Cimnastik Sporunun Yararını Esas Alarak Karar Vermelidir. Kuşku Duyulan Durumlarda Sporcunun Lehine Karar Vermelidir.

6 MÜSABAKALAR Seçme Yarışması (müsabaka I) Takım Finali (müsabaka IV) Bireysel Finaller (müsabaka II) Alet Finalleri (müsabaka III)

7 Seçme Yarışması (müsabaka I) Yarışmaya katılan tüm sporcular katılırlar. Finallere kalan takım ve sporcular bu yarışma sonucunda belirlenir. Yarışmalar sonrası takım sıralaması, bireysel sıralama ve aletlerde bireysel sıralama yapılır.

8 Takım Finalleri (müsabaka IV) Seçme yarışmaları sonrasında ilk 6 sırayı alan takımlar, takım finalinde tekrar yarışır. Seçme yarışmalarında alınan puanların final yarışmalarında bir önemi yoktur.

9 Takım Finalleri (müsabaka IV) Takım yarışması 6 alet toplamına göre belirlenir. Takım 5 kişiden oluşur, her alette 5 sporcu yarışır ve en iyi 4 sporcunun aldığı puan takım puanı olarak değerlendirmeye alınır.

10 Bireysel Finaller (müsabaka II) Seçme Yarışmasında, bireysel sıralamada ilk 24 e giren sporcular bireysel finallerde tekrar yarışırlar. İlk 24 içerisinde her ülkeden en fazla 2 sporcu bulunabilir.

11 Bireysel Finaller (müsabaka II) Bireysel finallerde sıralama, 6 alet toplamına göre yapılır. Seçme müsabakasında alınan puanlar bireysel finallere etki etmez.

12 Alet Finalleri (müsabaka III) Seçme yarışmalarında her aletteki en iyi 8 sporcu, alet finallerinde tekrar yarışırlar. Her alette finale bir ülkeden en fazla 2 cimnastikçi katılabilir.

13 Alet Finalleri (müsabaka III) Seçme yarışmasında alınan puanların finallerde etkisi olmaz. Sporcuların finalde yarışma sıralaması kura ile belirlenir.

14 Cimnastikçi İçin Kurallar Cimnastikçinin şu hakları garanti altına alınmıştır: Genel Performansının adil, tarafsız ve değerlendirme kurallarına göre yapılmasını sağlamak, Yapacağı yeni hareket ile ilgili yarışma öncesi yazılı değerlendirme almak, Kendisi dışında bir sebeple serisine ara vermek zorunda kaldığı zaman seriye baştan başlamak, Kısa süreli, izin almak koşulu ile yarışma salonunu terketmek, Yarışma sonunda tüm puanlarını yazılı olarak almak.

15 Cimnastikçi İçin Kurallar Cimnastikçinin şu hakları garanti altına alınmıştır: Alet Yarışma salonu, ısınma salonu ve antrenman salonlarındaki tüm aletlerin aynı standartta ve FIG onaylı olması, Halka ve Barfiks aletine bir antrenör veya cimnastikçi ile kaldırılmasının sağlanması, Halka ve Barfiks serisi boyunca yanında bir yardımcı bulundurması, Aletten düştükten sonra veya atlama masasındaki 2 atlayış arasında 30 saniye süre ile antrenörü ile görüşmek, Barfiks ve halkanın boyuna göre yükseltilmesini istemek, Paralelde 50 saniye, diğer aletlerde 30 saniye ısınma süresini kullanmak.

16 Sporcunun Hak Ve Sorumlulukları Cimnastikçi takım yarışması süresince takımın diğer üyeleri ile aynı stil ve renkte yarışma atleti ve trikosu giymek zorundadır. Cimnastikçi kulplu beygir, halka, paralel ve barfikste uzun pantolon ve çorap giymek zorundadır. Siyah ve koyu renk (lacivert, yeşil, kahverengi) pantolonlara izin verilmez. Yer ve atlamada cimnastikçiler şort (çoraplı çorapsız), veya triko (çoraplı) arasında tercih yapabilirler. Cimnastikçi, organizasyondan verilen sırt numarasını takmak zorundadır. Serisine başlarken tek veya çift elini yukarı kaldırarak yarışmaya hazır olduğu bildirmesi ve seri sonunda esas duruşa geçerek serisini bitirdiğini belirtir.

17 KIYAFET Mayo, Triko, Çorap Mayo, Şort, Çorap, Patik

18 Hakem Andı Bütün hakemler ve görevliler adına; bu Dünya Şampiyonasında (ilgili yarışmalarda) tamamen tarafsız olarak, sportmenlik ruhu içinde, kurallara sonun kadar uyacağıma söz veririm Sporcu Andı Bütün cimnastikçiler adına; bu Dünya Şampiyonasının bir parçası olacağımıza, kurallara sonuna kadar uyacağımıza, dopingsiz, uyuşturucusuz, gerçek sportmen bir ruh içerisinde cimnastikçilerin onuru ve sporun zaferi için yarışacağımıza söz veririz

19 Alet Jürisi D1 ve D2 hakemi (seri başlangıç notunu belirler) E hakemi 6 hakem (uygulama kesintilerini yapar) Yer serileri için 2 çizgi hakemi Atlama Masası için bir çizgi hakemi Yer serisi sürelerine bakan zaman hakemi Paralel için ısınma sürelerini takip eden bir hakem, Diğer, not toplayıcılar, skorbord vb.

20 D1 - D2 (Zorluk) Hakeminin Fonksiyonları D1 D2 hakemleri serinin içeriğini değerlendirir Hareket ve bağlantıların değerini belirler En iyi 9 hareketin ve bitirişin değerlerini belirler D notunu hesaplar

21 E (Uygulama) Hakeminin Fonksiyonları E hakemi her seriyi değerlendirir, teknik sunum ve pozisyon hataların toplamını bağımsız olarak değerlendirir. Çizgi hakemleri her ihlali ve kesintileri D1 hakemine bildirmek ve ilgili kaydı tutarak sunmak zorundadır. Yer aletindeki zaman hakemi 60 ve 70 saniyelerde cimnastikçinin, D ve E hakeminin duyabileceği sesli uyar yapmalıdır. 70 saniyenin üzerindeki zamanı kayıt etmek zorundadır.

22 Yarışma Serisinin Değerlendirilmesi Genel Kurallar D jürisi seri başlangıç notunu çıkarır E notu 10 puandan başlar ve 0,10 ve katları şeklinde kesintiler uygulanır. Bunlar; Estetik ve uygulama hataları Teknik ve kompozisyon hataları Eğer bir harekette hem teknik hem de estetik hatalar varsa E hakemi her durum için ayrı kesinti yapar. E notu hesaplanması: 6 hakemin verdiği notlardan en yükse ve en düşük olanı atılır. Geriye kalan 4 notun aritmetik ortalaması alınır. Elde edilen not 10 puanda çıkarılarak sporcunun E notu hesaplanır. Serinin sonuç notu D ve E notlarının toplamı ile bulunur. Genel tasnif notu 6 alette alınan puanların toplamı ile olur.

23 Zorluk ve D Notunun Çıkarılması Hareketlerin Zorluk Değerleri A B C D E F G 0,10 0,20 0,30 0,40 0,50 0,60 0,70 Zorluk tablosu vardır ve tüm hareketler kendilerine ait bir numara ile bu tabloda yer alırlar. Bir hareket tekrar edilebilir ancak tekrar edilen hareketin D notuna bir katkısı olmaz. Her alette I, II, III, IV olmak üzere dört yapı grubu vardır. Yer hariç diğer aletlerde V. numara ile bitiriş grubu oluşturulmuştur. Cimnastikçi serisinde her yapı grubundan en az 1 hareket yapmak zorundadır.

24 D ve E Jürisi Her Durumda Cimnastik Sezgisi ile Cimnastik Sporunun Yararını Esas Alarak Karar Vermelidir. Kuşku Duyulan Durumlarda Sporcunun Lehine Karar Vermelidir.

25 Kesintiler (E Hakemi) Mükemmelden yapılan sapmanın derecesine göre kesinti yapılır Küçük hata 0,10 Orta hata 0,30 Büyük hata 0,50 Düşme 1,00 Aletin üzerine yada aletten düşmelerde sporcu serisine 30 sn içinde tekrar başlayabilir.

26 İtiraz Cimnastikçinin notu ilan edilir edilmez veya en geç bir sonraki cimnastikçi serisini bitirdiğinde, antrenör D1 hakemine sözlü olarak D notu için itiraz etme hakkına sahiptir. Bir federasyon başka bir federasyonun notuna itiraz edemez. E notuna itiraz edilemez.

27

28

29 ANTRENMAN SALONU

30 ANTRENMAN SALONU

31 YARIŞMA SALONU

32 YARIŞMA SALONU

33 YER ALETİ

34 YER ALETİ Yer alanı 12 x 12 m Cimnastikçi çizgiye basabilir ancak aşamaz. 1 ayak veya elle çizgi dışına dokunmak 0,10 2 ayak, el veya ayak ve elle çizgi dışına dokunmak 0,30 Yer alanı dışına iniş 0,50

35 YER ALETİ Yer serisi süresi maksimum 70 saniyedir. Minimum zaman yoktur. Zaman hakemi 60. ve 70. saniyelerde duyulabilir bir işaret verir. Seri süresi aşılırsa zaman hakemi A1 hakemine bilgi verir ve gerekli kesinti yapılır. 2 saniye veya daha az 0, saniye arası 0,30 5 saniyeden fazla 0,50

36 Hareket Grupları I. Akrobatik olmayan hareketler II. III. IV. YER ALETİ Öne akrobatik hareketler Geriye akrobatik hareketler Yan saltolar, geriye sıçrayıp ½ dönüşle öne saltolar veya ½ dönüşle geriye yapılan saltolar gibi akrobatik hareketler

37 KULPLU BEYGİR Yardımcı Alet Mantar

38 KULPLU BEYGİR Modern bir kulplu beygir serisi, beygirin tüm bölgeleri üzerinde değişik dayanma pozisyonları ile yapılan salınımlar, açık ve kapalı bacakla uygulanabilen devirler, tek bacak salınımlar, makaslar şeklinde karakterize edilir. Tüm hareketlerin duraklamasız ve tamamen salınımla yapılması gerekir. Kuvvet ve duruş hareketlerine izin verilmez.

39 KULPLU BEYGİR Cimnastikçi serisine kapalı bacaklarla başlar ve elan almak için adım atmasına veya sıçramasına izin verilir. Hareket Grupları I. Tek bacak salınımlar ve makaslar II. Kapalı veya açık bacaklarla yapılan ve/veya amuttan geçen, ve/veya dönüşlü hareketler içeren devirler III. Yanlamasına ve uzunlamasına seyahatler IV. Çember, rus dansı, flop ve kombine hareketler V. Bitiriş

40 HALKA

41 HALKA Halka serisi yaklaşık eşit oranlardaki salınım, kuvvet ve duruş hareketlerinden oluşur. Cimnastikçi duruş pozisyonundan, kendisi veya antrenörü yardımı ile bacakları kapalı ve düzgün şekilde asılışa sıçrar. Değerlendirme yerden ayrıldığı ilk andan itibaren başlar. Tüm duruş pozisyonları 2 saniye gösterilmelidir.

42 HALKA Hareket Grupları I. Kipe ve salınım hareketleri (L duruşları dahil) II. III. IV. Amuda salınımlar (2 saniye) Kuvvet duruş hareketlerine salınımlar Kuvvet ve duruş hareketleri V. Bitiriş

43 ATLAMA MASASI Atlama Beygiri

44 ATLAMA MASASI Cimnastikçi atlama finalleri ve seçme yarışması hariç tek atlayış yapar. Final ve seçme yarışmaları için farklı atlama grubundan ve farklı 2. uçuş evresi olan iki atlayış yapmak zorundadır. Her atlayış koşu ile başlar, çift ayak ile ayaklar kapalı olarak tramplene basar ve tek elle veya çift elle atlama masasına kısa bir dayanma evresi uygular.

45 ATLAMA MASASI Cimnastikçi masanın kendine yakın tarafından en fazla 25 metre mesafeden koşar. Koşu kesintiye uğrayabilir ve tekrar devam edebilir. Fakat tekrarlanamaz.

46 ATLAMA MASASI Atlama Grupları I. Direk atlayışlar II. III. IV. Ön uçuşta 1/1 dönülen atlayışlar Elli aşma ve Yamashita stili atlayışlar Ön uçuşta ¼ dönülen atlayışlar (Tsukahara ve Kasamatsu) V. Kartvilden girilen atlayışlar

47 PARALEL

48 PARALEL Modern bir paralel serisi mümkün olan tüm hareket gruplarından, aletin çok yönlü olanaklarını ortaya koyacak şekilde, değişik dayanma ve asılış pozisyonlarından geçen ve özellikle salınım ve uçuş elemanlarında oluşur. Seri bir veya iki elin bara temas etmesi ile başlar. Değerlendirme ayakların yeri terk ettiği andan itibaren başlar.

49 PARALEL Hareket Grupları I. Her iki barda dayanmada yapılan salınım hareketleri II. III. IV. Koltuklarda dayanmadan yapılan salınım hareketleri Asılışta uzun salınımlar 1 veya 2 bara yüz dönük yapılan hareketler Kipe, felge türü alt salınımlar V. Bitiriş

50 BARFİKS

51 BARFİKS Modern bir barfiks serisinin aletin çok yönlü olanaklarına uygun olarak, değişik tutuş varyasyonlarıyla dönüş, salınım ve uçuş hareketlerinin akıcı bağlantıları ve bara yaklaşıp uzaklaşan hareketlerin dinamik olarak sunumunu içermesi gerekmektedir. Cimnastikçi bara antrenörünün yardımı yada kendisi, durgun yada hafif sallanır durumda çıkabilir. Seri durma duraksama olmadan tamamen salınımlardan oluşur.

52 BARFİKS Hareket Grupları I. Dönüşlü veya dönüşsüz uzun asılış salınımları II. III. IV. Uçuşlu hareketler Bara yakın hareketler Kartal tutuşlu ve dorsal asılışlı ve bara ters yapılan hareketler V. Bitiriş

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI . Yarışmalar; ANALİG Uygulama Talimatına, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak 2. Yarışmalar; a) Grup ve Türkiye

Detaylı

ARTİSTİK CİMNASTİK BRANŞI AÇIKLAMALARI

ARTİSTİK CİMNASTİK BRANŞI AÇIKLAMALARI ARTİSTİK CİMNASTİK BRANŞI AÇIKLAMALARI. Yarışmalar; Artistik Erkek ve Artistik Bayan disiplinlerinde, 204-205 Analig Uygulamalı talimatı, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Ulusal

Detaylı

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK 2015 MİNİK (MİNİK I) KIZLAR YARIŞMA KURALLARI (7-8 YAŞ)

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK 2015 MİNİK (MİNİK I) KIZLAR YARIŞMA KURALLARI (7-8 YAŞ) TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK 2015 MİNİK (MİNİK I) KIZLAR YARIŞMA KURALLARI (7-8 YAŞ) D PUANI DEĞERLENDİRMELERİ ATLAMA MASASI 1. Trambolinden 1.10 cm yükseklikteki puf mindere amut ittiriş

Detaylı

ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR

ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR ARTİSTİK CİMNASTİK AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI

ANADOLU YILDIZLAR LİGİ CİMNASTİK BRANŞ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; ANALİG Uygulama Talimatına, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak 2. Yarışmalar; a) Grup ve Türkiye

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ AÇIKLAMALARI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Artistik Cimnastik Erkekler

Artistik Cimnastik Erkekler FÉDÉRATION INTERNATIONALE DE GYMNASTIQUE 2013 2016 CODE DE POINTAGE 2013 2016 CODE OF POINTS 2013 2016 DEĞERLENDİRME KURALLARI Artistik Cimnastik Erkekler FIG Yönetim kurulu tarafından onaylanmıştır, Kıtalararası

Detaylı

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI

MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI MERSİN YARIŞMALARI GENEL PROGRAMI Tarih Saat Faaliyet Faaliyet Yeri 09:00-14:00 Aerobik Cimnastik Programlı Antrenman 09:00-19:00 Trampolin Cimnastik Programlı Antrenman Artistik Cimnastik Salonu 11:00-16:30

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ TALĠMATI

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ARTĠSTĠK CĠMNASTĠK BRANġ TALĠMATI 1. YarıĢmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen ve ilan edilen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Talimatın amacı; Cimnastik Yarışmalarının, Cimnastik Federasyonu ile F.I.G. kurallarına

Detaylı

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş

Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Atlama Masasından Açık Bacak Geçiş ve Kapalı Bacak Geçiş Ders : Artistik Cimnastik Öğretim Üyeleri : Doç.Dr. Ufuk ALPKAYA Sevim FĠDAN Hazırlayanlar

Detaylı

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE CİMNASTİK FEDERASYONU CİMNASTİK YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Talimatın amacı; cimnastik yarışmalarının Federasyon ve FIG kurallarına uygun olarak

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı

2. Müsabaka Takvimi, Müsabakalar ve Müsabaka Programı 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER SPOR FEDERASYONU BAŞKAN Demirhan ŞEREFHAN GENEL SEKRETER Mehmet TURHAN ADRES : Ulus İşhanı A Blok Kat:1 Ulus-Ankara TÜRKİYE TEL: +90 312 309 73 97 FAKS:

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m)

TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) TÜRKİYE BİREYSEL KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ - (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan Müsabaka tarihi : 05 09 TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı : 5 TEMMUZ 2017 Saat 13:00 de Müsabaka havuzunda

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU. Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU. Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11 TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU PAİNTBALL YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU Yönetim Kurulu Karar Tarihi ve Sayısı 15.03.2014 / 11 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M)

11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) 11-12 YAŞ ULUSAL GELİŞİM PROJESİ TÜRKİYE FİNALİ (50M) Müsabaka Yeri: Bursa Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu Müsabaka Tarihi: 27-28-29-30 / TEMMUZ 2017 Teknik Toplantı: 27.07.2017 - Saat: 13:00 da Bursa Atıcılar

Detaylı

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu BURSA GENÇLĐK HĐZMETLERĐ VE SPOR ĐL MÜDÜRLÜĞÜ ATLETĐZM ĐL TEMSĐLCĐLĐĞĐ 2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu 1- Bursa ili sınırları içindeki

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2018-2019 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI

MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI MİDİ VOLEYBOL OYUN KURALLARI 2017-2018 1. Oyun Sahası 1.1 Ölçüler 1.2 Oyun sahasının yüzeyi 1.3 Oyun alanındaki çizgiler 1.4 Bölgeler ve sahalar 1.5 Isı ve Aydınlatma 2. File ve Direkler 2.1 Filenin yüksekliği

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE YILDIZLAR BİREYSEL KISA KULVAR MÜSABAKASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka Tarihi : 18- ARALIK 17 Teknik Toplantı : 18 ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 13:00 Katılım Yaşı : 13 Yaş

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m)

2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) 2016 Turkcell Açık Yaş Yüzme Şampiyonası (25m) Müsabaka Yeri : Tozkoparan / ISTANBUL Müsabaka tarihi : 22-25 Aralık 2016 Teknik Toplantı : 21 Aralık 2016 Saat 14:00 te Müsabaka havuzunda. Katılım Yaşı

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m)

TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) TURKCELL TÜRKİYE KULÜPLERARASI KISA KULVAR GENÇ VE AÇIK YAŞ YÜZME ŞAMPİYONASI- (25m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL Müsabaka tarihi : 24 ARALIK 17 Teknik Toplantı : ARALIK 17 MÜSABAKA HAVUZU Saat 15:00 Katılım

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETİM KURULU KARAR TARİHİ: 14/12/2012 KARAR NO: 72 TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU

FMV IŞIK OKULLARI 100 YILLIK OKULLAR 15. SPOR ŞÖLENİ BİLGİLENDİRME FORMU TARİH 03 07 MAYIS 2017 FMV ÖZEL IŞIK LİSESİ NİŞANTAŞI KAMPÜSÜ BRANŞ MASA TENİSİ ( GENÇ KIZ-GENÇ ERKEK ) 1. Masa Tenisi Müsabakaları 04 Mayıs 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2. Yarışmalar, uluslararası

Detaylı

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU ALANYA AQUATLON TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALİ YARIŞ TALİMATI

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU ALANYA AQUATLON TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALİ YARIŞ TALİMATI TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU ALANYA AQUATLON TÜRKİYE ŞAMPİYONASI FİNALİ YARIŞ TALİMATI Federasyonumuzun 2016 yılı faaliyet programında yer alan Alanya Aquatlon Şampiyonası Yarışı 16 Ekim Pazar günü Antalya-Alanya

Detaylı

Tarih-Saati : 13 / OCAK /2016 ÇARŞAMBA SAAT 18:00 : OLİMPİK YÜZME HAVUZU TOPLANTI SALONU. Katılım Formu Teslim Tarihi: 07 / OCAK / 2015 PERŞEMBE 17.

Tarih-Saati : 13 / OCAK /2016 ÇARŞAMBA SAAT 18:00 : OLİMPİK YÜZME HAVUZU TOPLANTI SALONU. Katılım Formu Teslim Tarihi: 07 / OCAK / 2015 PERŞEMBE 17. Müsabaka Adı : A-OKUL SPORLARI GENÇLER SAKARYA İL. SEÇME MÜSABAKASI B-OLİMPİK KULAÇLAR KIŞ FİNAL MÜSABAKASI. BARAJ GEÇME MÜSABASI C-MİNİKLER TEŞVİK MÜSABAKASI Müsabaka Yeri : SAKARYA OLİMPİK YÜZME HAVUZU

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2016 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2016 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2016 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR 1. Bu regleman Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Branşı 2016 Yıllık Faaliyet Programında yer alan tüm yarışmalarda (Yıldızlar Test

Detaylı

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ

13.ANGORA KUPASI FUTBOL FİKSTÜRÜ MERKEZ ÇİM SAHA Özel Hususlar / Esnek Kurallar: Not: Tüm müsabakalar Üniversite Sporları Federasyonu Oyun Kurallarına ve Misyonuna Tabidir. Ancak, turnuvanın yapısı ve amacı doğrultusunda bazı esnek kurallar

Detaylı

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığından: TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU ESKRİM TEKNİK TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI OSMANİYE BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 8. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL

Detaylı

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00 MERVE TERZİOĞLU YILDIZLAR TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : (YILDIZLAR) 12-15 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan 1 gün

Detaylı

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON

I. KARADENİZ OYUNLARI TEMMUZ 2007 TRABZON Günceleme Tarihi 10 Haziran 2007 1. Ulusal Federasyon TÜRKİYE OKÇULUK FEDERASYONU BAŞKAN Abdullah TOPALOĞLU GENEL SEKRETER Zeki ÖZTÜRK ADRES : Ulus İşhanı. Kat:7 Ulus- Ankara TEL: +90 312 311 8610 FAX:

Detaylı

GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI

GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI GAZİPAŞA DUATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Gazipaşa Duatlonu Türkiye Finali, 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya - Gazipaşa da yapılacaktır. YARIŞMA

Detaylı

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR.

YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. YARIŞ KURALLARI YARIŞMAYA KATILAN VE KAYIT FORMUNU DOLDURAN TÜM KATILIMCILAR; AŞAĞIDAKİ KURALLARI OKUMAK VE BU KURALLARA UYMAK ZORUNDADIR. GÜVENLİK: 1. Bir yarış ya da antrenman sırasında hasar gören herhangi

Detaylı

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ

İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ İ.Ü. 39. SPOR ŞÖLENİ RAFTİNG YARIŞLARI YARIŞMA YÖNERGESİ Yarışmalar, Uluslararası Rafting Federasyonu (IRF) standartlarına uygun ekipmanlarla ve IRF nin belirlediği puanlama sistemine uygun olarak gerçekleşir.

Detaylı

ULUSLARARASI CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK KADINLAR 2013 DEĞERLENDİRME KURALLARI

ULUSLARARASI CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK KADINLAR 2013 DEĞERLENDİRME KURALLARI ULUSLARARASI CİMNASTİK FEDERASYONU ARTİSTİK CİMNASTİK KADINLAR 2013 DEĞERLENDİRME KURALLARI Kadınların Aşağıdaki Artistik Cimnastik Yarışmaları İçin Geçerlidir Olimpiyat Oyunları Dünya Şampiyonaları Bölgesel

Detaylı

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat ÜNSAL FİKİRCİ GENÇLER VE AÇIKYAŞ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : GENÇLER ve AÇIK YAŞ 19-22 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL SPOR FAALİYETLERİ İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları Organizasyon Hedefleri BebeStad oyunları, yeni sunumlar

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2015 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2015 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 2015 SEZONU ATLAMA YARIŞMA REGLAMANI AÇIKLAMALAR 1. Bu regleman Türkiye Yüzme Federasyonu Atlama Branşı 2015 Yıllık Faaliyet Programında yer alan tüm yarışmalarda (Yıldızlar Test

Detaylı

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI

YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI 2016 2020 YÜZME YÜZME FAALIYET PROGRAMI Sayın Yetkili, İlgili dosyalarla ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki mail adreslileri ile irtibata geçerek gerçekleştirebilirsiniz. Faaliyet Programı ilgi ilgili

Detaylı

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI

Okul Sporları Gençler İl Birinciligi YARIŞMA PROGRAMI 2015-2016 Okul Sporları Gençler İl Birinciligi Yarışmanın Adı : OKUL SPORLARI GENÇLER YÜZME İL BİRİNCİLİĞİ Doğum Tarihleri : 1998-1999 (B Kategorisi) 2000-2001 (A Kategorisi) Yarışmanın Yeri : Mersin Olimpik

Detaylı

SIRIKLA ATLAMA ARALIK AYI ANTRENMAN PROGRAMI. I. Hafta

SIRIKLA ATLAMA ARALIK AYI ANTRENMAN PROGRAMI. I. Hafta SIRIKLA ATLAMA ARALIK AYI PROGRAMI I. Hafta GÜNLER SALI(01.12.2015) ÇARŞAMBA(02.12.2015) PERŞEMBE(03.12.2015) CUMA(04.12.2015) CUMARTESİ(05.12.2015) PAZAR(06.12.2015) İÇERİĞİ -1200 JOG -CİMNASTİK ISINMASI(5

Detaylı

RİTMİK CİMNASTİK YARDIM MASASI (HELP DESK) KASIM 2013

RİTMİK CİMNASTİK YARDIM MASASI (HELP DESK) KASIM 2013 RİTMİK CİMNASTİK YARDIM MASASI (HELP DESK) KASIM 2013 Resmi FIG yarışmalarında formların bilgisayarda yazılı olması gerekmektedir. El ile yazılan formlar kabul edilmeyecektir. Resmi yarışma formunda antrenörler

Detaylı

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI

TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI TÜRKİYE GELENEKSEL SPOR DALLARI FEDERASYONU KIZAK VE ATLI KIZAK SPOR DALLARI 1.ÇALIŞTAYI SONUÇ BİLDİRGESİ: 11-12 mayıs 2013 günlerinde Ankara da Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu toplantı salonunda

Detaylı

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI KUŞADASI TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Kuşadası Triatlonu, 10-12 Ağustos 2018 tarihlerinde Aydın-Kuşadası ında yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ

Detaylı

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ

25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ 25-27 OCAK 2018 (ALANYA) BEDENSEL ENGELLİLER TÜRKİYE YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ Müsabakanın Adı Müsabaka Yeri 2019 TÜRKİYE BEDENSEL ENGELLİLER YÜZME ŞAMPİYONASI VE MİLLİ TAKIM SEÇMESİ (ALANYA)

Detaylı

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ PAMUKKALE BELEDİYESİ PAMUKKALE DE 7. FUTBOL ŞÖLENİ İLKBAHAR 2018 HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ MADDE 1 GENEL HÜKÜMLER 1. Pamukkale Belediyesi 7. Futbol Şöleni İlkbahar 2018 Halı Saha Turnuvası Pamukkale

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI AÇIKLAMALAR TÜRKİYE ÜNİVERSİTELER KİCK BOKS ŞAMPİYONASI Yeri ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ BESYO Tarihi 17-19 NİSAN 2015 Tel 0374-253 45 71 TEKNİK TOPLANTI Yeri BESYO BİNASI TOPLANTI SALONU Tarihi 16 NİSAN 2015

Detaylı

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu

Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Buenos Aires 2018 Gençlik Olimpiyat Oyunları (YOG) Bilgi Notu Organizasyon 6-18 Ekim 2018 tarihleri arasında aşağıda yer alan 33 spor dalında Arjantin in Buenos Aires kentinin ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Detaylı

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI

TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI TÜRKİYE TENİS FEDERASYONU DOĞU KULÜPLERİ ARASI TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI İlk Yayın Tarihi Değişiklik Tarihi Talimat Seri Numarası 18.08.2011 28.07.2013 Doğu_Takım_Şmp_1001 TTF Doğu Kulüpleri Arası Takım

Detaylı

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI

TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG YARIŞMASI BÜLTEN 1 TÜRKİYE ORYANTİRİNG FEDERASYONU 14 YAŞ VE ALT GRUPLARI 12. BÖLGE 1. KADEME BÖLGESEL ORYANTİRİNG

Detaylı

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI. Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 KULÜPLER ARASI ÇOCUKLAR, YILDIZLAR VE GENÇLER TAKIM ŞAMPİYONASI TALİMATI Kapsam Birinci Bölüm Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu talimat, kulüpler arası Çocuklar, Yıldızlar ve Gençler Takım Şampiyonasının

Detaylı

ENKA NIN BAŞARISI, TÜRKİYE NİN BAŞARISIDIR.

ENKA NIN BAŞARISI, TÜRKİYE NİN BAŞARISIDIR. ENKA Atletizm Şubesi, ENKA Spor Kulübünün bir parçası olarak; IAAF (Uluslar arası Atletizm Federasyonları Birliği), EAA(Avrupa Atletizm Birliği) ve TAF (Türkiye Atletizm Federasyonu ) kuralları çerçevesinde

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Tarih : Katılan Sporcu Sayısı : 07-08 Mayıs 2016 4 Sıra Göğüs Yarışma : 100 Metre Doğum Tarihi Adı ve Soyadı

Detaylı

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu

Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul. Türkiye Yüzme Federasyonu Türkiye yaz yüzme şampiyonası (50m) 10-14 Ağustos 2011 İstanbul Türkiye Yüzme Federasyonu Pazar Sok. No:11/A Anadoluhisarı / Istanbul / TURKEY +90 216 332 41 56 +90 216 332 41 55 Genel Bilgiler MÜSABAKA

Detaylı

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır?

1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? 1. Atletizm yarışmalarının hakem görevlendirmeleri kimler tarafından yapılır? a) Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü tarafından b) İl Atletizm Tertip Kurulu tarafından c) Hakemler toplanarak kendi aralarında

Detaylı

ALANYA TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

ALANYA TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI YARIŞMA BİLGİLERİ ALANYA TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Alanya Triatlonu, 21-23 Eylül 2018 tarihlerinde Alanya - Antalya da yapılacaktır.

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü. Sayı : /10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları *BE8VL9F6* T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü Sayı : 61219748-813.03-8417 03/10/2017 Konu : Öğrenci Spor Turnuvaları GENEL SEKRETERLİK MAKAMINA Üniversitemiz Selçuk Yaşar Kampüsü

Detaylı

TÜRK HAVA KURUMU 45. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI. FORMATION SKYDIVING ve HEDEF. Selçuk / İZMİR Eylül 2017 BÜLTEN NO: 1

TÜRK HAVA KURUMU 45. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI. FORMATION SKYDIVING ve HEDEF. Selçuk / İZMİR Eylül 2017 BÜLTEN NO: 1 0 TÜRK HAVA KURUMU 45. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI FORMATION SKYDIVING ve HEDEF Selçuk / İZMİR 09 17 Eylül 2017 BÜLTEN NO: 1 1 SELÇUK / İZMİR 2017 45. TÜRKİYE PARAŞÜT ŞAMPİYONASI FORMATION SKYDIVING ve

Detaylı

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar.

Kurallar arasındaki ilişkileri bilmek, hakemlerin daha doğru karar vermesini sağlar. SEKSEK OYUNU ÇOSKF OYUN HAKEMLERĠNĠN EL KĠTABI KURALLARIN VE HAKEMLĠĞĠN FELSEFESĠ GĠRĠġ Mendil kapmaca oyunu, dünyadaki en başaralı, en popüler ve eğlenceli oyun dallarından biridir. Hızlıdır, heyecanlıdır

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

YILDIZLAR U17 EPE FLÖRE KILIÇ VE GENÇLER FLÖRE FEDERASYON KUPASI TALİMATLARI KOCAELİ GEBZE

YILDIZLAR U17 EPE FLÖRE KILIÇ VE GENÇLER FLÖRE FEDERASYON KUPASI TALİMATLARI KOCAELİ GEBZE YILDIZLAR U17 EPE FLÖRE KILIÇ VE GENÇLER FLÖRE FEDERASYON KUPASI TALİMATLARI KOCAELİ GEBZE ORGANİZATÖR BRANŞ TÜRKİYE ESKRİM FEDERASYONU BAŞKANLIĞI Gençler Kızlar Erkekler Flöre Yıldızlar U17 Kızlar Erkekler

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M)

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ BAYAN ERKEK YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 2018 YILI (25M/50M) TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YÜZME GELİŞİM PROJESİ KIŞ DÖNEMİ İL VİZE REGLEMANLARI 18 YILI (25M/50M) Müsabaka Yeri : İLLER (25M/50M) Müsabaka tarihi : 1. VİZE 06-07 OCAK 18 2.VİZE 31 MART 01 NİSAN 18 Teknik

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı

Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Denizli Aquatlonu Küçükler Türkiye Finali Ve Yıldızlar, Gençler, Elitler Yarış Talimatı Federasyonumuzun faaliyet programında yer alan Denizli Aquatlon yarışları 01-02 Kasım 2014 tarihinde Denizli Pamukkale

Detaylı

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU ARTİSTİK BUZ PATENİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (27 29 ARALIK 2013 İSTANBUL) YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU ARTİSTİK BUZ PATENİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (27 29 ARALIK 2013 İSTANBUL) YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU ARTİSTİK BUZ PATENİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI (27 29 ARALIK 2013 İSTANBUL) YARIŞMA TALİMATI Türkiye Buz Pateni Federasyonunun 2013 2014 sezonu faaliyet programında yer alan Artistik

Detaylı

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ)

İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) İLKOKULLAR BEBESTAD ATLETİZM OYUNLARI (IAAF ÇOCUK ATLETİZMİ) Bu talimat Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. BebeStad Oyunları

Detaylı

EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI EĞİRDİR TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Eğirdir Triatlonu, 31 Ağustos -02 Eylül 2018 tarihlerinde Isparta - Eğirdir de yapılacaktır. YARIŞMA

Detaylı

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ

EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ĠLKOKULLAR IAAF ÇOCUK ATLETĠZMĠ Bu açıklamalar Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Naili Moran Atletizm Eğitim Vakfı işbirliği ile hazırlanmıştır. IAAF Çocuk Atletizmi Organizasyonu Hedefleri IAAF Çocuk Atletizmi, yeni

Detaylı

ŞAMPİYONANIN ORGANİZASYONU:

ŞAMPİYONANIN ORGANİZASYONU: 5 ŞAMPİYONA STATÜSÜ Atletizm Federasyonu 2017 Faaliyet Programında yer alan Türkiye Masterler Atletizm Pist Şampiyonası 8-9 Temmuz 2017 Cumartesi ve Pazar tarihlerinde, aşağıda belirtilen statüye göre

Detaylı

TÜRKİYE GENÇ ERKEKLER BİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONASI YARIŞMA REGLAMANI

TÜRKİYE GENÇ ERKEKLER BİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONASI YARIŞMA REGLAMANI TÜRKİYE GENÇ ERKEKLER BİLEK GÜREŞİ ŞAMPİYONASI YARIŞMA REGLAMANI Federasyonumuzun 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Şampiyonası, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü,

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Kategori : Yıldız Erkekler (Dekatlon) Tarih : 07-08 Mayıs 2016 Katılan Sporcu Sayısı : 3 Sıra Göğüs Yarışma

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Kategori : Büyük Kadınlar (Heptatlon) Tarih : 07-08 Mayıs 2016 Katılan Sporcu Sayısı : 1 Sıra No Göğüs No Yarışma : 100 Metre Engelli Baraj

Detaylı

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU SPOR TOTO FEDERASYON KUPASI YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU SPOR TOTO FEDERASYON KUPASI YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE BUZ PATENİ FEDERASYONU SPOR TOTO FEDERASYON KUPASI YARIŞMA TALİMATI Türkiye Buz Pateni Federasyonunun 2014 2015 sezonu faaliyet programında yer alan Artistik Buz Pateni Spor Toto Federasyon Kupası

Detaylı

MÜSABAKA KURALLARI: ve talimatları çerçevesinde gerçekleşecektir.

MÜSABAKA KURALLARI: ve talimatları çerçevesinde gerçekleşecektir. MÜSABAKA TARİHİ : 12-16 Ağustos 2015 MÜSABAKA YERİ : ENKA yüzme havuzu İstinye/İstanbul MÜSABAKA TEKNİK TOPLANTISI : 11 Ağustos 2015 Saat: 16:00 Müsabakaların yapılacağı havuz MÜSABAKA KATILIM YAŞI : Bayan

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70

Detaylı

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi

K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi K.K.T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Şubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU www.tyf.gov.tr 11-12 YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP FİNAL YARIŞMASI Müsabaka Yeri: Tozkoparan Yüzme Havuzu (25M) Müsabaka Tarihi: 10-11-12-13 Mayıs 2018 Teknik Toplantı: 09 Mayıs 2018 Saat 14:00

Detaylı

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum

12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Ağustos 2015 / Erzurum Kayıt Tarihi ; 05 Ağustos 05 Müsabaka Tarihi ; 06-09 Ağustos 05 Spor Salonu ; Erzurum Buz Hokey Arena Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç Büyük ve Veteranlar Ferdi - Kata ve Kumite

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ BÖLÜMÜ REKTÖRLÜK KUPASI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI FAKÜLTELER ARASI ÖĞRENCİ TURNUVALARI GENEL KURALLARI. Turnuvanın yürütülmesinden Beden Eğitimi Bölümü sorumludur. Her türlü olay karşısında Beden Eğitimi Bölümü tarafından alınan kararlar uygulanacaktır..

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 1 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ SPOR PROGRAMI BAŞVURU İÇİN GEREKLİ İŞLEMLER

Detaylı

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI

SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI SPORCU EĞİTİM MERKEZLERİ 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı TEK AŞAMALI JUDO SINAV TALİMATI ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Boy (cm) Ağırlık (kğ) Doğum Tarihi Antropometrik ölçümler puanlamaya dahil değildir. 1-

Detaylı

10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası

10. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası Tarih ; - - Ağustos 0 Spor Salonu ; Yeni Erzurum Spor Salonu Yakutiye / Erzurum Kategoriler ; Minik - Yıldız Ümit - Genç ve Büyük Ferdi - Kata ve Kumite Kurallar ; WKF Kuralları Kayıtlar ; Kayıt formları

Detaylı

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GİRİŞ YETENEK SINAV KILAVUZU

2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GİRİŞ YETENEK SINAV KILAVUZU T.C DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2011 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ GİRİŞ YETENEK SINAV

Detaylı

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU

REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU 2018-2019 REKTÖRLÜK KUPASI SALON FUTBOLU (ERKEK) TURNUVASI BAŞVURU FORMU Fakülte/ Yüksekokul / MYO Adı : Sorumlu Kişi Adı : GSM ve Dahili İletişim Bilgileri : E-posta (güncel) : Belgegeçer : ERKEK SALON

Detaylı

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 2016 Alanya Yaş Grupları Triatlon Yarışması

TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 2016 Alanya Yaş Grupları Triatlon Yarışması TÜRKİYE TRİATLON FEDERASYONU 2016 Alanya Yaş Grupları Triatlon Yarışması YARIŞ BİLGİLERİ: Federasyonumuzun 2016 faaliyet takviminde yer alan Alanya Triatlon yarışları 15-16 Ekim tarihleri arasında Alanya

Detaylı

TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU ESKRĐM TEKNĐK TALĐMATI. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU ESKRĐM TEKNĐK TALĐMATI. BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETĐM KURULU KARAR TARĐHĐ: 05/01/2010 KARAR NO: 42 TÜRKĐYE ESKRĐM FEDERASYONU ESKRĐM TEKNĐK TALĐMATI BĐRĐNCĐ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Talimatın amacı; eskrim müsabakalarının

Detaylı

: 1980 ve öncesi ( 35 yaş üstü açık siklet ) doğumlu.

: 1980 ve öncesi ( 35 yaş üstü açık siklet ) doğumlu. BUDOKAIDO KYOKUSHIN ALT MİNİK-MİNİK-YILDIZ-ÜMİT-GENÇ-BÜYÜK-VETERAN (BAY-BAYAN) 19 MAYIS GENÇLİK HAFTASI KUPASI EK-1 Müsabakanın Adı : Budokaido Kyokushin A.Minik-Minik-Yıldız-Ümit-Genç-Büyük : Veteran

Detaylı

İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI

İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI İZMİR DUATLONU YARIŞMA TALİMATI Federasyonumuzun 2015 faaliyet programında yer alan İzmir Duatlonu 07-08 Mart 2015 tarihinde İzmir ilinde İnciraltı Kent ormanı mevkiinde yapılacaktır. İZMİR DUATLONU (PUANLI)YARIŞMA

Detaylı

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU

İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU İSTANBUL PROF.FAİK SOMER SPOR LİSESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YETENEK SINAV KILAVUZU Okulumuza öğrenci seçiminde; yetenek sınavı ( 1.Fiziksel uygunluk, 2.Ritim, 3.Sporcu geçmişi ) puanının %70 i ile

Detaylı

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE DANS SPORLARI FEDERASYONU YARIŞMA TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu talimatın amacı; Dans sporları yarışmalarının, Türkiye Dans Sporları Federasyonu kurallarına

Detaylı

ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI

ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI ÜNYE TRİATLONU YARIŞMA TALİMATI Türkiye Triatlon Federasyonu nun 2018 faaliyet takviminde yer alan Ünye Triatlonu, 20-22 Temmuz 2018 tarihlerinde Ordu-Ünye de yapılacaktır. YARIŞMA BİLGİLERİ KATEGORİLER

Detaylı

TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU

TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU -------------------------------------------------------------------------- ATATÜRK SPOR SALONU 1 Madde -1) Şampiyona yer ve tarihleri hakkında Bilgi; Şampiyona Tarihleri :

Detaylı

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9.

TENİS AÇIKLAMALAR 4-a) b) ç) 5. a) b) c) b) 9. TENİS AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere

Detaylı

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek).

Madde 2. Takımlar Her takım 4 oyuncudan oluşur (3 oyuncu sahada, bir oyuncu yedek). 3x3 Resmi Oyun Kuralları Ocak 2015 Resmi FIBA Basketbol oyun kuralları sadece bu belgede belirtilen 3x3 oyun kuralları için değil bütün oyun durumları için geçerlidir. Madde 1. Saha ve Top Müsabaka 3x3

Detaylı