Prof. Dr. Hasan Özdemir

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Prof. Dr. Hasan Özdemir"

Transkript

1 Prof. Dr. Hasan Özdemir Prof. Dr. Hasan Özdemir ve Prof. Dr. Pertev Naili Boratav International Society for Folk Narrative Research (ISFNR) Kongresi nde (1974-FreiburgAlmanya)

2 PROF. DR. HASAN ÖZDEMİR İN ÖZGEÇMİŞİ VE YAYINLARI An Autobiography and Bibliography of Hasan Özdemir Prof. Hasan Özdemir, 1940 yılında Urfa nın merkez köylerinden Dağeteği nde doğdu. İlk ve ortaokulu Urfa da, liseyi Konya da bitirdi yılında başladığı Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden 1965 yılında mezun oldu. Ardından, 1966 yılında Milli Eğitim Bakanlığı nın verdiği bursu kazanarak Halk Edebiyatı alanında doktora yapmak üzere Almanya ya gitti. Bir yıllık dil öğrenimi sonrasında Johannes Gutenberg Üniversitesi nde (Mainz) Şarkiyat ve Halkbilimi öğrenimine başladı. Orada, Prof. J. Benzing, Prof. Helmut Schell, Prof. Horst, Prof. Lutz Röhrich gibi hocalardan dersler aldı. Bir sömestr sonra doktora eğitimini Albert-Ludwig Üniversitesi nde sürdürmeye başladı. Burada, Şarkiyat ve Halkbilimi alanları dışında Sosyoloji, Latince ve Etnoloji (Völkerkunde) derslerine de devam etti. Doktora çalışmaları sırasında üç yıl Seminar für Orientalistik te (Şarkiyat Enstitüsü) yardımcı asistan olarak çalıştı. Bu yıllarda başta Prof. Hans Robert Roamer ve Prof. Lutz Röhrich olmak üzere, Prof. J. Matuz, Prof. Murad Kamil, Prof. Nacmabadi, Dr. W. Brednich, Dr. L Petzoldt, Dr. Hans Müller, Dr. Bert Fragner gibi değerli bilim insanlarıyla çalışma fırsatı yakaladı yılında Die Alt-Osmanischen Chroniken als Quelle zur Türkischen Volkskunde Türk Halk Bilimine Kaynak Olarak Osmanlı Tarihleri adlı doktora tezini tamamlayarak pekiyi derece ile Doktor (Doktoris Philosopiae Gradvm) unvanını aldı. Doktora öğrenciliği zamanında Prof. Dr. Lutz Röhrich in başkanlığında Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre ve Fransa ya yapılan araştırma gezilerine katılıp mesleki bilgi ve görgüsünü arttırdı. Prof Özdemir, 1975 yılında Türkiye ye döndü. 1 Temmuz 1976 da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ne asistan olarak atandı. Aynı yıl askerlik görevini tamamladı. 25 Mayıs 1977 tarihinde Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Edebiyatı Kürsüsü nde açılan Halk Edebiyatı asistanlık sınavını kazanarak görevine burada devam etti. 21 Aralık 1981 de Yardımcı Doçent, 11 Kasım 1986 tarihinde de Halk Bilimi Doçenti oldu. 17 Nisan 1989 tarihinde de adı geçen Anabilim Dalı nda Doçentlik kadrosuna atanan Özdemir, 1994 yılında Profesör unvanı aldı tarihinden tarihine kadar Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca, tarihleri arasında da aynı bölümde Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı başkanlığı yaptı tarihinde yaş haddinden emekliye ayrılan Prof. Hasan Özdemir

3 Ankara Üniversitesi dışında Hacettepe ve Anadolu Üniversitelerinde lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermeye devam etmiştir. Kültür Bakanlığı nın 1 7 Temmuz 1993 yılında Ankara da düzenlediği İpekyolu Uluslararası Halk Edebiyatı Sempozyumu ile Haziran 1996 yılında yine Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen V. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi nin hazırlık komitesinde danışma kurulu üyeliğinde bulunmuştur. International Society for Folk Narrative Research (ISFNR) üyesi olan Prof. Hasan Özdemir, Almanya da (Götingen) yayınlanmakta olan, Enzyklopaedie des Maerchens ın yazar kadrosu içinde yer almaktadır. Türkçe ve Almanca yayınlar yapan Prof. Hasan Özdemir, Arapça ve Farsça bilmektedir. Evli ve bir kız babası olan Prof. Özdemir, emeklilik günlerinin büyük bir kısmını halen halkbilimi disiplini için çalışmalar yaparak değerlendirmektedir. Prof. Hasan Özdemir in Yayınları: Kitap: 1. Die altosmanichen Chronichen als Quelle zur türkischen Volkskunde, Freiburg: Klaus Schwarz Verlag, Makaleler: Atasözleri ve Halk Anlatıları II. Folklor/Edebiyat. I, 1995, Atasözleri ve Halk Anlatıları III. Folklor/Edebiyat. I, 1995, Atasözleri ve Halk Anlatıları IV. Folklor/Edebiyat. I, 1996, Atasözleri ve Halk Anlatıları V: Kuyruk Acısı. Folklor/Edebiyat. II, 1997, Atasözleri ve Halk Anlatıları VI. Folklor/Edebiyat. II. 1997, Bazı Kaynaklarda Büyü. Elemtere Fiş. Anadolu da Büyü ve İnanışlar: Elemtere Fiş Magic and Superstition in Anatolia. Hz. Ekrem Işın. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 2003, Dede Korkut un Kişiliği ile İlgili Efsaneler. Türkoloji Dergisi. c.16, sayı: 2, Ankara: Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Yayınları, 2003, Der Herr der Tierevin der Türkischen Folklore. Horizons of Narrative Communication. Perspektiven der Erzahlerkultur. 12. Kongress der International Society for Folk Narrative Research (ISFNR) Juli 1998 Göttingen (Deutschland) Eski Mısır Uygarlığı. Türk Dili. 46, 1983, 382. Etiyolojik Türk Halk Efsaneleri. III. Milletlerarası Türk Folklor Kongresi Bildirileri. Ankara: Millî Folklor Araştırma Dairesi Yayınları, 1986, Geleneksel Kültürümüzde Şahmeran. V. Milletlerarası Türk Kültürü Kongresi Halk Edebiyatı Seksiyonu Bildirileri II. Ankara: Kültür Bakanlığı Yayınları, 1997, İki Türkçe Anlatı ve Uluslararası Varyantları. Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu. Mustafa Canpolat Armağanı. Hz. Aysu Ata-Mehmet Ölmez. Ankara: Mehmet Ölmez Yayınları, Kahlkopf, Enzyklopadie des Märchens, Berlin: De Gruyter, VII, 1993, Kambur Kambur Üstüne. Folklor/Edebiyat. I, 1994, Komşuluk ve Komşuluk İlişkileri.

4 Türk Aile Ansiklopedisi. Ankara: Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Yayınları, c. II, 1991, König: Der stolze König (Aa-Th 874), Enzyklopadie des Märchens, VIII, Berlin: De Gruyter, 1994, Misafir ve Misafirperverlik. Türk Aile Ansiklopedisi. Ankara: Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Yayınları, c. II, 1991, Nasreddin Hoca yla İlgili İki Latife Mecmuası ve Bazı Latifelerin Eskiliği Üzerine, I. Milletlerarası Nasreddin Hoca Sempozyumu Bildirileri, Ankara: Halk Kültürünü Araştırma Dairesi Yayını, 1996, Şahmeran. Türk Ansiklopedisi. Ankara: Milli Eğitim Basımevi, c. 30, 1981, Şarabın İcadı ve Dört Vasfı. Türkoloji Dergisi. c.xi, s. 1. Ankara: Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Yayınları, 1993, Şatıroğlu Âşık Veysel. Türk Ansiklopedisi. Ankara: Milli Eğitim Basımevi, c. 30, 1981, Şeyhi nin Har-namesi üzerine Bazı Notlar. 29 Mayıs-01 Haziran Türk Dili ve Edebiyatı Uluslararası Sempozyumu. (Basılacak bildiri metni) Tarihsel Bir Fıkra Figürü: Divane Tipi İnsan ve Yansımaları II. Dil ve Edebiyat Araştırmaları Sempozyumu, Mayıs 2004, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Dil ve Edebiyat Araştırmaları Derneği, Ankara. (Basılacak bildiri metni) Tapduk Emre. Türk Ansiklopedisi. Ankara: Milli Eğitim Basımevi. c. 30, 1981, Taşlama. Türk Ansiklopedisi. Ankara: Milli Eğitim Basımevi. c. 30, 1981, 246. Tekerleme. Türk Ansiklopedisi. Ankara: Milli Eğitim Basımevi. c. 31, 1981, Türkische Erzaehlungen Über Altenötung. Türkoloji Dergisi, c. 10, sayı:1 Ankara: 1992, Türkiye de Ziyaret Gelenekleri, Türk Aile Ansiklopedisi, Ankara: Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu Yayınları, c. III, 1992, Yaşlıların Öldürülmesiyle İlgili Türkçe Halk Anlatıları. IV. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Bildirileri. Ankara: HAGEM Yayınları, 1992, Zwei Erzahltypen im Bericht über die Eroberung Bilecik s durch die Osmanen nach altosmanischen Historiographen, Türkoloji Dergisi, c. XII, sayı: 1, Ankara DTCF Yayınları: 1997, Kitap Tanıtımı: 1. Semih Tezcan, Dede Korkut Oğuznameleri Üzerine Notlar. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, Türkoloji Dergisi c. 14, sayı, I Ankara: Semih Tezcan,-Hendrik Boeschoten, Dede Korkut Oğuznameleri. İstanbul: Yapı Kredi Yayınları, 2001, 316. Türkoloji Dergisi, c.14 sayı.1.

5 PROF. DR. HASAN ÖZDEMİR LE SÖYLEŞİ* An Interview with Prof. Dr. Hasan Özdemir Milli Folklor: Akademik hayata başlama öykünüzü anlatabilir misiniz? Akademik hayatınızda sizi en çok etkileyen kişi ve olayı hatırlıyor musunuz? Prof. Dr. Hasan Özdemir: Üniversite öğrencisi olduğum yıllarda Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü iki kürsüden oluşuyordu. Birisi, Türk Edebiyatı kürsüsü diğeri de Türk Dili kürsüsü idi. Öğrenciler ilk iki yılda dil ve edebiyat kürsülerinden ders alırlardı. Dördüncü yarıyılın sonunda yapılan ana sınavdan sonra öğrenciler ilgi alanlarına göre Türk Dili veya Türk Edebiyatı kürsülerini tercih ederlerdi. O yıllarda, edebiyat kürsüsünün ders programında Eski Türk Edebiyatı ve Yeni Türk Edebiyatıyla ilgili dersler vardı. Ders programında Türk Halk Edebiyatıyla ilgili derslerin olmadığı dikkatimi çekmişti. Merakımı gidermek için o zamanki asistanlardan konuyla ilgili bilgi edinmeye çalıştım. Bana aktarılanlara göre Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ders programına Halk Edebiyatı dersleri ilk defa 1938 de eklenmiş ve söz konusu dersleri vermek üzere Dr. Pertev Naili Boratav atanmıştır. Halk Edebiyatının Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde öğretimi 1948 e kadar gelişerek sürmüştür. Bu dönemin ürünü olarak bir taraftan halk ağzından sistematik derlemeler yapılmış, diğer taraftan Halk Edebiyatı alanındaki boşluğu doldurmak için eleman yetiştirilmeye başlanmıştır. Halk ağzından yapılan derlemelerde tespit edilmiş malzemeler değerlendirilerek bu dönemin ürünü olan kitaplar, makaleler yayımlanmıştır lı yılların ikinci yarısında Halk Edebiyatı dersleri bir Folklor (Halkbilimi) kürsüsüne dönüşmüş. Pertev Naili Boratav da Türkiye nin ilk Halkbilimi profesörü olmuştur. Fakat 1948 de siyasi birtakım nedenlerle bu kürsü TBMM tarafından kapatılmıştır. Öğretim elemanları işsiz kalınca başta Prof. Dr. Pertev Naili Boratav olmak üzere herkes başının çaresine bakmak zorunda kalmıştır. Halk Edebiyatı ve folklora ilgili dersler de bölümün programından çıkartılmıştır. O günün Türkiye sinde Halkbilimi alanında doktora yapabilecek bir kurum ve yaptırabilecek bir uzman öğretim üyesi bulmanın güç olacağını dikkate alarak Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışı doktora bursuna başvurmaya karar verdim. Seçme sınavını başardıktan sonra 1966 yılının sonlarına doğru federal Almanya ya gittim. Sorunuzun ikinci kısmına gelince, beni akademik hayatımda en çok etkilemiş kişiler arasında beni yurt dışına gitmeye teşvik eden rahmetli hocam Prof. Dr. Vecihe Hatipoğlu ile yanlarında doktora çalışması hazırladığım hocalarım, Prof. Dr. Hans Robert Roemer ile Prof. Dr. Lutz Röhrich olmuştur. Her ikisi bugün artık hayatta olmayan bu dünyaca tanınmış bilim insanlarından çok şey öğrendim. Akademik hayatımda beni en çok etkilemiş olan ise, Milli Eğitim Bakanlığı nın bursunu kazanıp yurt dışına gitmiş olmamdır. M.F.: DTCF nin akademik ve sosyal yaşantınızdaki yeri ve öneminden söz eder misiniz? H.Ö.: Daha önce de belirttiğim gibi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk * Söyleşi Millî Folklor adına Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Edebiyatı Bölümü Doktora Öğrencisi Evrim Ölçer Özünel tarafından gerçekleştirilmiştir. 10

6 Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdikten sonra doktora yapmak üzere Federal Almanya ya gittim de doktoramı bitirip yurda döndüm da kısa süreli askerlik görevimi yerine getirdikten sonra mezun olduğum üniversitede Eski Türk Edebiyatı kürsüsünün ders programında yer alan Türk Halk Edebiyatı derslerini verecek eleman için ilan verilmişti. Asistanlık unvanını kazandıktan sonra Dr. Asistan olarak Eski Türk Edebiyatı kürsüsünün kadrosuna katıldım. Benim atandığım sıralarda Halk Edebiyatı derslerini rahmetli Cahit Öztelli veriyordu. Ondan önce de Şükrü Kurgan, Cahit Öztelli gibi öğretim görevlisi olarak çalışmış. Şükrü Kurgan ın derslerde hangi konular üzerinde durduğunu bilmiyorum. Ancak, Cahit Öztelli benim işe başladığım yıl, Yunus Emre ile Âşık Çelebi nin hayatını anlatıyordu. Cahit Öztelli nin ayrılmasından sonra Halk Edebiyatı derslerini ben üstlendim. 12 Eylül 1980 den sonra yürürlüğe giren yüksek öğrenim yasasına göre akademik statümüz değişti. Bizi yabancı dil sınavına tabi tuttuktan sonra başarılı olanlarımız Yardımcı Doçentliğe atandı. Diğer taraftan ders programlarının yukarıdan belirlenip üniversitelere sunulduğuna tanık olduk. Böylece, ortaokul ve liselerdeki gibi üniversitelerde de ortak bir ders programı uygulanmaya başlandı. Öğrenci sayısı arttırıldı. Her yarıyılda final ve bütünleme sınavı dışında iki ara sınav uygulaması getirildi. Halkbilimci olarak alan araştırması yapma olanağı, hem uygun zaman hem de maddi olanaksızlıklar yüzünden gerçekleştirilmesi güç bir hal aldı. Uluslararası seminer ve kongrelere katılabilmek güçleşti. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen akademik yükümlülükler gerçekleşebildi. Öğretim üyesi olarak görevime ek olarak bir dönem Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nün başkanlığını yaptım; daha sonra da kendi isteğimle bıraktım. Özet olarak Dil ve Tarih Coğrafya fakültesinde geçen öğrenciliğimi bir tarafa bırakırsam hayatımın 30 yılını aşkın bir süresini bu fakültede geçirdim ve bu kurumdan emekli oldum. M.F.: Almanca olarak yayımlanan makalelerinizle ilgili bilgi verebilir misiniz? H.Ö.: Almanca olarak yazdığım makalelerden ikisi Türkiye de ve Türkçe dergilerde yayımlandı. Bunlardan birisi Türkische Erzaehlungen über Altentötung. Bu makale daha önce Türkçe olarak Yaşlıların Öldürülmesiyle İlgili Türkçe Anlatılar başlığıyla uluslararası Türk Folklor Kongresine bir bildiri olarak sunulmuştu. AaTh kataloğunda 981 numaralı tipte kayıtlı anlatının uluslararası araştırmalara yansımış hiçbir varyantı, belgesi bilinmiyordu. Bu makalede Türk sözlü geleneğinde yaşayan Türkçe varyantlarını tanıttık, değerlendirmeye çalıştık. Almanca olarak yazdığım diğer iki makaleden ilki, Kahlkopf (Keloğlan) ikincisi König: Der stolze König (AaTh 874) Kral Mağrur Kral. Bu iki makale de 1975 ten itibaren Federal Almanya da yayımlanmaya başlayan ve 12 cilt olması öngörülen Masalın Ansiklopedisi nde (Enzyklopadie des Märchens) yayımlandı. Fabula, 1958 den itibaren Göttingen de yayın hayatına başlamıştır. Ardından 1959 da, Kiel ve Kopenhag da Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmacıları Kongresi düzenlenmiştir. Daha sonraları, International Society for Folk Narrative Research (ISFN) kurumları ve bu cemiyetin daha sonraki yıllarda Atina, Bükreş, Helsinki, Edinburg ve Bergen de düzenlenen kongreleri aracılığıyla dünyanın bütün kıtalarından araştırmacılarla ilişkiler kurulmuştur. Bu yolla birçok önde gelen araştırmacının projeye aktif katılımı sağlanarak, proje gerçekleştirilme aşamasına girmiştir. Her ne kadar ansiklopedinin adı Masalın Ansiklopedisi 11

7 ise de anlatı türlerine göre bir sınıflandırmaya gidilmemiş. Tıpkı AaTh kataloğunda yapılmış olduğu gibi hayvan hikâyeleri, fabllar, dinî edebî efsaneler, etiyolojik anlatılar, gerçekçi masallar, fıkralar ile kalıp masallar, zincirlemeli masallar ansiklopedinin kapsamına girmiştir. Adından da anlaşılacağı gibi bu ansiklopedide mukayeseli tarihi bir açıdan konular ele alınmıştır. M.F.: Peki bunun yanı sıra bilimsel çalışmalarınızda Alman ekolünün etkisi oldu mu, biraz bahseder misiniz? H.Ö.: Almanya daki halk bilimi çalışmalarının tarihi bilindiği gibi oldukça eskidir. Benim doktora yaptığım yıllarda ve bugünkü Almanya da tek bir Alman ekolünden söz edilemez. Nazi rejiminin yıkılmasından sonra 1950 lerde Münih te Hans Moser, Nazilerin, halkbilimini ve halkbilimcilerini kendi ırkçı amaçları için bir propaganda aracı olarak kullanmasıyla ortaya çıkan tahribata bir son vermek amacıyla, halk kültürünün tarihi süreç içersinde kaynaklarının ve arşiv belgelerinin eleştirel analizlerinin yapılmasını önerir. Münih ekolü diye de adlandırılan bu gelişme yazılı ve arşivsel belgenin nasıl analiz edileceğini ortaya koyan ve yaptığı yayınlarla örnekleyen tarihi arşivsel bir yöntemi geliştirir. Bir taraftan komşu sosyal bilimlerden özellikle de sosyolojiden halkbilimcilerin araştırma yöntem ve tekniklerine yöneltilen eleştirilerin, diğer taraftan Frankfurt felsefe ekolünün görüşlerinin 1960 lı yıllarda Alman halkbilimi araştırmalarına büyük katkılar sağladığı söylenir dan sonra halkbilimciler arasında kutuplaşmalar olur. Her şeyden önce, Volkskunde halkbilimi adı tartışmalara neden olur. Nitekim 1970 de Folkenstein da toplanan Alman Halkbilimi Cemiyeti üyelerine toplantının sonuç bildirgesinde Volkskunde teriminin yerine Kultur Antropologia (Kültür Antropolojisi), Europoische Etnologie (Avrupa Etnolojisi) gibi adları kullanmaları önerilir. Ancak, halkbilimciler önerilen bu isimlerden herhangi biri üzerinde fikir birliğine varamaz. Örneğin, Marburg ve Frankfurt Üniversitelerindeki Halkbilimi Enstitüleri Volkskunde teriminin yerine Europoische Etnologie adını benimsemişlerdir. Çoğu zaman, yayınlarda kurumun ya da bilim disiplinin adı Volkskunde- Europoische Etnologie biçiminde yazılmaya başlanmıştır. Ancak, değişim yalnızca ad değişikliğinden ibaret değildir elbette, bu sayede halkbiliminin araştırma alanı da genişler. Medya, göç turizm, seyahat, kadın, cinsiyet, etnisite ve etnisiteler arası ilişkiler halkbiliminin repertuarına girmiştir. Ayrıca, alan araştırmalarında etnografik alan araştırmalarının yöntem ve teknikleri benimsenmiştir. Kontinuitaet (süreklilik) artık halkbiliminin en önde gelen bir özelliği olarak değil, tarih süreci içinde ve tarihsel sürecin bir varyantı olarak yeniden tanımlanmıştır. Alman halkbilimcilerinin çalışmaları, dikkate alındığında onların bir Alman ekolü oluşturmadıkları, hepsinin farklı farklı ilgi alanları ve konulara yaklaşım biçimleri olduğu görülecektir. Örneğin, Max Lüthi fenomonolojik çalışmalarıyla, Lutz Röhrich kültür-tarihsel çalışmalarıyla, Ina Maria Greverus kültür antropolojisine yönelik araştırmalarıyla, Herman Bausinger, yaşayan kültüre yönelik araştırmalarıyla, Klaus Roth, Alman ve mukayeseli halkbilimi araştırmalarıyla alanda yer almaktadırlar. M.F.: Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz. Son olarak şunu sormak istiyoruz, bir akademisyen gerçekten emekli olabiliyor mu? Bundan sonra akademik olarak yapmayı planladığınız şeyler var mı? H.Ö.: Hayır. Bana göre bilim insanı sağlığı yerinde ve çalışma azmi olduğu sürece araştırmalarını, mesleki çalışmalarını sürdürebilir. Emekli olmak buna engel değildir. 12

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN

(1942-2007) FOTO 1: Cezmi SEVGİ hocamız, bölümümüzün değerli hocaları, Asaf KOÇMAN, İbrahim ATALAY ve Erkan ŞEN (1942-2007) Prof. Dr. Cezmi SEVGİ 1.9.1942 tarihinde Adana ilinin Kozan ilçesinde doğdu. 15.5.1954 te Kozan Kuyuluk Köyü İlkokulu nu bitirdi. Kozan Ortaokulu ndan 26.10.195 de, Adana Erkek Lisesi nden

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

FOLKLOR (ÖRNEK: 2000: 15)

FOLKLOR (ÖRNEK: 2000: 15) FOLKLOR Folklor, bir ülke ya da belirli bir bölge halkına ilişkin maddi ve manevi alandaki kültürel ürünleri konu edinen, bunları kendine özgü yöntemleriyle derleyen, sınıflandıran, çözümleyen, yorumlayan

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

K A L B İ M İ Z D E S İ N

K A L B İ M İ Z D E S İ N K A L B İ M İ Z D E S İ N Prof. Dr. Oktay KADAYIFCI Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ADANA / TURKEY 1942 yılında Amasya da doğdu. İlk tahsilini Bafra da, Orta

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir

AKADEMİKHABERLER Prof. Dr. Hüseyin Saim Kendir AKADEMİKHABERLER \ FAKÜLTEMİz Prof. Dr. Hüseyin DEKANI Saim Kendir Fakültemizde 4 kasım 1977 günü yapılan seçimle Prof. Dr. H. Saim Kendir Dekanlığa getirilmiştir. 1933 yılında Mersin'de doğan Prof. Kendir

Detaylı

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ 2 Meserret DĐRĐÖZ PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ ÖZGEÇMĐŞĐ: Enis Alapaytaç ve Hafize Hanım ın kızları olarak 1923 te Tarsus ta doğdu. Đlkokul ve ortaokulu Tarsus ta, liseyi de Đstanbul da Kandilli Kız Lisesi

Detaylı

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER

ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER ÜNİVERSİTEDE KULLANILAN TERİMLER Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitimöğretimin tümüdür. Yükseköğretimde önlisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde eğitim

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 1, Sayı 3 Mayıs, 2017

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 1, Sayı 3 Mayıs, 2017 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Mayıs, 2017 BU SAYIDA; Değerlerimiz : Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK 1 Aramızdan Yükselenler...2 Doktora Ders Dönemi Piknikle Bitti..3 DEĞERLERİMİZ; Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK Aramıza

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. ÖĞRENİM DURUMU : Doktora Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi, Almanya ( ) Lisans İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ( )

ÖZGEÇMİŞ. ÖĞRENİM DURUMU : Doktora Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi, Almanya ( ) Lisans İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ( ) ÖZGEÇMİŞ Adı : Veliye Soyadı : YANLI Doğum Tarihi : 17.10.1962 Doğum Yeri : Samsun Yabancı Dili : Almanca Görevli Bulunduğu Fakülte : İTÜ İşletme Fakültesi Bölüm : İşletme Mühendisliği Anabilim Dalı :

Detaylı

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015

Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 Duyurunun başlangıç tarihi: 25 Ağustos 2015 Son Başvuru Tarihi: 08 Eylül 2015 T.C. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRETĠM ÜYELĠĞĠ KADROLARINA BAġVURMA, ATAMA, YÜKSELTME VE YENĠDEN DEĞERLENDĠRME YÖNERGESĠ (Kabulü: 05/03/2014 tarih ve 02/8 sayılı Senato Kararı) Amaç ve Kapsam: Madde 1- Bu yönergenin

Detaylı

Prof. Dr. Cengiz Çokluk

Prof. Dr. Cengiz Çokluk Prof. Dr. Cengiz Çokluk (Anabilim Dalı Başkanı) 23 Nisan 1968 yılında Sinop ilinin Ayancık ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Samsun da bitirdi. 1984-1990 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Detaylı

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve

Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Doç. Dr. Ahmet Özcan Çerkeş-ÇANKIRI da doğdu. İlkokulu Elazığ, ortaokulu Kars, lise öğrenimini Antakya da tamamladı. Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tarih bölümünden mezun oldu.(1992) Kırıkkale

Detaylı

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURACAK ADAYLARIN AKADEMİK ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRME FORMU Müracaat Eden Adayın Adı Soyadı : Adayın Şu andaki Başvurduğu Unvanı Kadrosu Fakülte/Yüksekokul/MYO

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA BAŞVURMA ATAMA VE GÖREV SÜRESİ UZATIMI İLE İLGİLİ YÖNERGE AMAÇ VE KAPSAM Bu yönerge; akademik personelin yükseltilme ve atanmalarında, Üniversitelerde

Detaylı

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME KRİTERLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 - Bu Yönergenin amacı, Üniversitemiz öğretim üyesi kadrolarına

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji İstanbul Üniversitesi

Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Sosyoloji İstanbul Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı ve Soyadı: Sabahattin GÜLLÜLÜ 2. Doğum Tarihi: 17.02.1940. Unvanı: Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Sosyoloji İstanbul Üniversitesi 1962-1967 Doktora Sosyoloji

Detaylı

FOLKLOR ARŞİVİ'NİN BUGÜNKÜ DURUMU

FOLKLOR ARŞİVİ'NİN BUGÜNKÜ DURUMU Rapor I FOLKLOR ARŞİVİ'NİN BUGÜNKÜ DURUMU PERTEV NAİLİ BORATAV Folklor Profesörü Fakültemizde, folklor öğrencilerinin derleme çalışmalariyle dışardan bizim konumuza ilgi gösteren ve derleme işlerimizde

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 18.02.2014 Toplantı Sayısı : 381 Karar Sayısı : 3228 3228 Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atanma ve Yükseltilme İlkeleri nde yapılan

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

: İslam Din Dersinin Öğrencilerin Sosyal Gelişimine Katkısı. Görev / Unvan Kurum Tarih Aralığı Araştırma Görevlisi

: İslam Din Dersinin Öğrencilerin Sosyal Gelişimine Katkısı. Görev / Unvan Kurum Tarih Aralığı Araştırma Görevlisi Anabilim Dalı : DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Doğum Yeri ve : Alaca 980 Tarihi Tel (Cep) : Tel (İş) : 0 Dahili: Faks : 0 E-posta () : servet.saginci@bozok.edu.tr E-posta () : s.saginci@uni-muenster.de

Detaylı

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ İlhami Bilgin, 1944 yılında Ümmü-İbrahim Bilgin çiftinin üçüncü çocuğu olarak Merzifon da doğmuş, ilkokulu Samsun da, orta ve lise öğretimini Ankara Yenimahalle Lisesi nde

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL ÖĞRENCİ KABULÜ UYGULAMA ESASLARI GÖREV TANIMLARI

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL ÖĞRENCİ KABULÜ UYGULAMA ESASLARI GÖREV TANIMLARI T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL ÖĞRENCİ KABULÜ UYGULAMA ESASLARI Enstitü Kurulu Toplantı Tarihi: 18.04.2012 AMAÇ Bu uygulama esasının amacı, Balıkesir Üniversitesi Lisansüstü

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ YAYINLAR KİTAP ÇEVİRİSİ. - Rainer Maria Rilke "Briefe an einen Jungen Dichter" Thomas Mann "Tod in Venedig" 2013.

ÖZGEÇMİŞ YAYINLAR KİTAP ÇEVİRİSİ. - Rainer Maria Rilke Briefe an einen Jungen Dichter Thomas Mann Tod in Venedig 2013. ÖZGEÇMİŞ ADI: SOYADI: DOĞUM TARİHİ VE YERİ: EĞİTİM DURUMU: Meltem EKTİ (ÇELİKTAŞ) 17.04.1975 (Forchheim-Almanya) LİSANS: YÜKSEK LİSANS: DOKTORA: ÖĞR.GÖR.: 1993-1997 HACETTEPE UNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

Detaylı

PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ

PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ PROF.DR. MUSTAFA İSEN İN ÖZGEÇMİŞİ VE ESERLERİ 1953 yılında Adapazarı nda doğan Mustafa İsen, 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. Mezuniyetten

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 02/2014 devam etmekte: Yrd.Doç.Dr.; Avrasya Üniversitesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

ÖZGEÇMİŞ. 02/2014 devam etmekte: Yrd.Doç.Dr.; Avrasya Üniversitesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı Leyla AYDEMİR 2. Adres Sancak Mah. Adnan Kahveci Cad. No: 59 B Blok Kat 6 No:21 Yomra/Trabzon 3. Doğum Tarihi 12.01.1980 4. E-Mail: leyla-oezdemir@hotmail.com 5. Öğrenim Durumu 10/2008

Detaylı

Prof.Dr. S.Gülten. Bayrak. Aktuğlu

Prof.Dr. S.Gülten. Bayrak. Aktuğlu Prof.Dr. S.Gülten Bayrak Aktuğlu Prof.Dr. S.Gülten Bayrak Aktuğlu 06. 06.1939 İstanbul Üsküdar da Mükerrem ve Muzaffer Bayrak çiftinin üçüncü kızları olarak doğdu Lise Eğitimi-İstanbul Kız Lisesi İstanbul

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL İLK VE YENİDEN ATAMA KRİTERLERİ PROFESÖRLÜĞE YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI 247 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla

Detaylı

TC İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA YÖNERGESİ

TC İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA YÖNERGESİ TC İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; TC İstanbul Arel Üniversitesinde akademik yükseltilme ve atamalarda uygulanacak kriterleri düzenlemektir.

Detaylı

HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ

HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ HACETTEPE ÜNIVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ Hacettepe Üniversitesi Senatosunun 13.12.2017 tarih ve 2017-394 sayı ile kabul ettiği Yabancı Dil Kriterlerini

Detaylı

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315

Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Prof. Dr. Mehmet Ali BEYHAN Tel: [0 212] 455 57 00-15875 e-mail: mehmetalibeyhan@yahoo.com Oda no: 315 Doğum Tarihi ve Yeri: 1953 / Malatya EĞİTİM İlkokul: (1961 1966) Yazıca İlkokulu (Malatya) Lise: (1969

Detaylı

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ Senato 16 Eylül 2015 TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESİ Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı, Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin arttırılmasına

Detaylı

Dr. Önder TOMRUK SDÜ Acil Tıp AD-2017

Dr. Önder TOMRUK SDÜ Acil Tıp AD-2017 Dr. Önder TOMRUK SDÜ Acil Tıp AD-2017 Akademisyen Üniversitelerde; Ders verme, Araştırma yapma, Bilimsel gelişmeleri inceleme, Gözlem ve deneyler yapma, Konferans, Kongre, Sempozyum ve Panel gibi faaliyetlere

Detaylı

* Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi. Araş. Gör. İsmail KÖZ*

* Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi. Araş. Gör. İsmail KÖZ* PROF. DR. NECATİ ÖNER'İN BİYOGRAFİSİ Araş. Gör. İsmail KÖZ* Necati Öner i927 yılında Tortum (Erzurum) da doğdu. ilk öğrenimini Narman ilkokulunda (Erzurum),ortaöğrenimini Erzurum Lisesinde yaptı. 1949-1950

Detaylı

Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir

Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir Özgeçmiş Dr. Öğretim Üyesi. Necati Demir 1954 yılında Afşin de doğdu. Kahramanmarş/Afşin de Atatürk İlkokulu ve Afşin Ortaokulunu bitirdikten sonra Karamanmaraş Lisesi nden mezun oldu. 1972-1973 yılında

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN ATAMA YÖNERGESİ Senato : 03 Mart 2010 / 4 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROSUNA NAKLEN VEYA AÇIKTAN BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kahramanmaraş

Detaylı

Cevap: Aday, başvurduğu alana ilişkin YTÜ AYDEK şartlarını sağlamalıdır.

Cevap: Aday, başvurduğu alana ilişkin YTÜ AYDEK şartlarını sağlamalıdır. SIK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI 1. Soru: Akademik bir kadroya başvuruda bulunan adayın ÜAK tan doçentlik aldığı alanın şartları mı yoksa başvuru yaptığı alanın şartları mı sağlanmalıdır? Cevap: Aday,

Detaylı

18.08.2009*0 2 6 0 4 3

18.08.2009*0 2 6 0 4 3 B.30.0.PER.0.00.00.01/01- Doktora Sonrası Araştırma İnceleme Hk. Y Ü K S E K Ö GR E T İMJK U R UI, U BAŞKANLIĞI 18.08.2009*0 2 6 0 4 3 ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel

ÖZGEÇMİŞ. : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Rehberlik ve Özel ÖZGEÇMİŞ GENEL Adı : Ahmet İsmail ÖZÇELİK Doğum Yeri ve Tarihi : Ankara, 27.08.1954 Konumu ve Ünvanları Alanı Eğitim Medeni Hali : Psikoloji,Psikolojik Danışma, Özel Eğitim Uzmanı, : Psikoloji,Psikolojik

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH A.B.D. BİLGİ FORMU Bölüm TARİH ANA BİLİM DALI Bölüm Başkanı PROF.DR. AYGÜN ATTAR Bölümün amacı Tarih Anabilim Dalının amacı yüksek

Detaylı

Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir?

Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? On5yirmi5.com Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mustafa Şahin kimdir? Yayın Tarihi : 13 Ocak 2016 Çarşamba (oluşturma : 1/30/2017) Kişisel Bilgiler Doğum

Detaylı

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI:

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: Şartlar Süre Yabancı dil Öğretim Görevlisi - Akademisyen Öğr.Gör. (6) Yardımcı Doçent Doçent Profesör.(5) - Doktoradan sonra en az 2 yıl herhangi bir üniversitede

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Osmaniye, 2014 AMAÇ Madde 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla; a) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

Bölüm Öğretim Üyesi Aranan Nitelikler Aranılan Belgeler. Mühendisliği. 1 Öğretim Üyesi (Doç.Dr.)

Bölüm Öğretim Üyesi Aranan Nitelikler Aranılan Belgeler. Mühendisliği. 1 Öğretim Üyesi (Doç.Dr.) ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Başvuruda bulunacak olan adayların, başvurduğu

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT TARİHİ VE KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT TARİHİ VE KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT TARİHİ VE KÜLTÜRÜ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bayburt Üniversitesi Bayburt

Detaylı

Alan: Sosyal Psikololji. 04/2007 10/2008 Yüksek Lisans Humboldt Üniversitesi Berlin

Alan: Sosyal Psikololji. 04/2007 10/2008 Yüksek Lisans Humboldt Üniversitesi Berlin Yrd. Doç. Dr. Leyla ÖZDEMİR Holtur Evleri 2. Etap A Blok Daire 24 Boztepe/Trabzon Mail: leyla-oezdemir@hotmail.com Doğum Tarihi: 12.01.1980 Eğitim Bilgileri 10/2008 12/2012 Doktora Humboldt Üniversitesi

Detaylı

GÜZEL SANATLAR TEMEL ALANI

GÜZEL SANATLAR TEMEL ALANI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA KRİTERLERİ GÜZEL SANATLAR TEMEL ALANI Hacettepe Üniversitesi tarafından ilan edilen öğretim üyesi kadrolarına yapılacak atama, yeniden atama

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ II. Akademik ve Mesleki Geçmiş

ÖZGEÇMİŞ II. Akademik ve Mesleki Geçmiş ÖZGEÇMİŞ I. Adı Soyadı (Unvanı) Muammer Mete Taşlıova (Doç. Dr.) Doktora: Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006 E-posta: (kurum/özel) metetasliova@gmail.com Web sayfası Santral No: 0312-4667533

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (CV) I-Kimlik Bilgileri. II-İletişim Bilgileri. III-Eğitim Bilgileri ve Kişisel Nitelikler

ÖZGEÇMİŞ (CV) I-Kimlik Bilgileri. II-İletişim Bilgileri. III-Eğitim Bilgileri ve Kişisel Nitelikler ÖZGEÇMİŞ (CV) % I-Kimlik Bilgileri 1. Adı Soyadı: Miktat BEKTAŞ 2. Doğum Yeri: Konya 3. Doğum Tarihi: 01.01.1957 4. T.C. Kimlik No: 14546585334 II-İletişim Bilgileri 1. Adres: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu :Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Türk Lisans. Halk Atatürk Üniversitesi 1970. Türk Halk Hacettepe Üniversitesi 1971

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu :Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Türk Lisans. Halk Atatürk Üniversitesi 1970. Türk Halk Hacettepe Üniversitesi 1971 Resim ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Prof. Dr. Ensar ASLAN İletişim Bilgileri :Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Adres Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı Telefon : Mail : 2. Doğum Tarihi : 3. Unvanı

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 18.08.2016 Karar No : 6 GÜNDEM: 1-2016-2017 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Azerbaycan Programları ile Bulgaristan, Kosova, Makedonya,

Detaylı

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5.

EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. EK-3 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Abdulkuddüs BİNGÖL 2. Doğum Tarihi : 28 Mart 1952 3. Unvanı : Prof. Dr. 4. Öğrenim Durumu : Doktora 5. Çalıştığı Kurum : Artvin Çoruh Üniversitesi Derece Alan Üniversite Yıl

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ GENEL İLKELER Ankara Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atanma ve Yükseltilme İlkeleri nde dikkate alınacak indeksler:

Detaylı

Business Network Center Turkey.

Business Network Center Turkey. 09:00-11:00 4857 Sayılı İş Kanunu'na Bakış Erdem ÖZDEMİR - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4857 Sayılı İş Kanunu Yargıtay Bakış Açısından Değerlendirilmesi İşçinin Korunması Alt İşveren Geçici İş

Detaylı

1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu 3. Mezuniyet Notu 4. Yabancı Dil Notu 5. Başvuracağı Anabilim Dalı Tercihi

1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu 3. Mezuniyet Notu 4. Yabancı Dil Notu 5. Başvuracağı Anabilim Dalı Tercihi ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (EK-2) S. NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1 Lisansüstü Eğitim Önkayıt 1. Kimlik Bilgileri 2. ALES Notu

Detaylı

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ

24.04.2013 SENATO 2013 /5-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ .0.0 SENATO 0 /-XV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç MADDE - () Bu yönergenin amacı, Bitlis Eren Üniversitesinde atanacak öğretim üyeleri için aranacak

Detaylı

Sayfa 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt

Sayfa 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖZLÜK İŞLERİ BÜROSU İŞ SÜRECİ-1 Sorumlular İş Akışı Faaliyet Doküman/K ayıt Akademik Personel Atama Yazıları ve Yapılan İşlemler Öğretim Üyesi dışındaki Öğretim

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTME VE ATAMA YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Galatasaray Üniversitesi bünyesindeki öğretim üyesi kadrolarına, 2547 sayılı Kanunda öngörülen

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 11 Ekim 2014 Sayı : 29142 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI TÜRKLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler

Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler Lisansüstü Eğitim-Öğretim Programı Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkeler A. Program Açılabilmesi İçin Gerekli Asgari Yeterlilikler Lisansüstü eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği çerçevesinde açılacak

Detaylı

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul

ALES/YDS. Bölüm/Program/ Anabilim Dalı. Kadro Unvanı. Kadro. Eşdeğeri Puanı *Başvuracak adayların Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Fakülte/Yüksekokul Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemize 547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun 3.Maddesi ile 09 Kasım 08 tarihli, 30590 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan ve Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak

Detaylı

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI:

TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: TOBB ETÜ AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA ŞARTLARI: Şartlar Süre Yabancı dil Öğretim Görevlisi - Akademisyen Öğr.Gör. (6) Yardımcı Doçent Doçent Profesör.(5) - Doktoradan sonra en az 2 yıl herhangi bir üniversitede

Detaylı

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİME HAZIRLIK SINIFLARI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİME HAZIRLIK SINIFLARI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 24.07.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27651 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİME HAZIRLIK SINIFLARI ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Öğrenim Dönemi Derece Üniversite Öğrenim Alanı 4 Lisans Atatürk Üniversitesi Hemşirelik

Öğrenim Dönemi Derece Üniversite Öğrenim Alanı 4 Lisans Atatürk Üniversitesi Hemşirelik 1 Ünvan Ad Soyad: Öğr. Gör. Sevda Bayhan Anabilim Dalı: Sağlık Programları Düzenleme Tarihi : 28.11.2012 İletişim Bilgileri Yazışma Adresi Telefon Faks E-mail :Z.K.Ü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015

PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 PROF. DR. SERPİL UĞUR BAYSAL IN ÖZGEÇMİŞİ, 14 Ocak 2015 Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Sosyal Pediyatri Bilim Dalı ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER

EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER EĞİTİM FAKÜLTESİ AKADEMİK_İDARİ_HİZMETLER Akademik Personel Hizmet Alanları Sayısı (Adet) Alanı (m 2 ) Kullanan Kişi Sayısı Çalışma Odası 51 720 85 Öğretim Elemanı Dinlenme Odası - - - Toplam 51 720 85

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bülent Ecevit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tarih geçmiş hakkında eleştirel olarak fikir üreten bir alandır. Tarih; geçmişteki insanların yaşamlarını, duygularını, savaşlarını, yönetim

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER

Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER MERKEZİN KISA TARİHÇESİ 1982 - Türkçe Dersleri Düzenleme Başkanlığı 1983 - Yabancılara Türkçe Öğretimi Birim Başkanlığı

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Muharrem KESİK İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : muharremkesik@gmail.com 2. Doğum -

Detaylı

Kişisel Bilgiler Soyadı Adı : YILDIRIM Mustafa Akademik Unvanı : Yrd. Doç. Dr. Doğum Yeri / Doğum Tarihi : BURSA / 0.0.97 Uyruğu : TC. Yabancı Dil (ler) : İngilizce / Arapça Cinsiyet : Erkek Tel İş : 0

Detaylı

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA

Prof. Dr. İsmail Akdeniz Üniversitesi ANTALYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM EK KOŞULLARI, KRİTERLERİ, SORUNLAR VE ÖNERİLER Prof. Dr. İsmail ÜSTÜNEL Akdeniz Üniversitesi Sağlık k Bilimleri Enstitüsü ANTALYA Akdeniz

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATAMA VE YÜKSELTME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- Bu yönergenin amacı, yönergede belirtilen ilke ve esaslarla;

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 Sayılı Kanunun ilgili maddeleri, 28.01.1982 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Öğretim Üyeliğine

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yılı. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982. Y. Lisans Özel Hukuk İstanbul Üniversitesi 1984

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yılı. Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982. Y. Lisans Özel Hukuk İstanbul Üniversitesi 1984 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Şükran ŞIPKA 2. Doğum Tarihi : 30.07.1959 3. Unvanı : Profesör Doktor 4. Öğrenim Durumu : Doktora(Hukuk) Derece Alan Üniversite Yılı Lisans Hukuk İstanbul Üniversitesi 1978-1982

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği KAMUOYUNA DUYURU 31.07.2008 KAMUOYUNA DUYURU Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ STRATEJİK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Recep Tayyip

Detaylı

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN DER. ADET MALATYA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ( Alım İlanı) Üniversitemize bağlı birimlere 2547 Sayılı Kanun ve Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre alınacaktır.

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLME İLKELERİ Üniversite Senatosunun 04.07.2013 tarih ve 3106 sayılı kararı ile kabul edilmiş ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Genel Kurulunun 16.01.2014 sayılı toplantısında uygun bulunmuştur. ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri: Tel.: 0212 4445001/1547 4. Öğrenim Durumu: E mail: nejla.polat@yeniyuzyil.edu.tr Derece Bölüm/Program

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ

Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ Yrd. Doç. Dr. Recep VARDİ Anabilim Dalı : Din Sosyolojisi Doğum Yeri ve Tarihi : Pötürge 9 Tel (Cep) : Tel (İş) : (0) 0 Faks : (0) E-posta () : recepvardi@yahoo.com.tr E-posta () : recep.vardi@bozok.edu.tr

Detaylı

HALKBİLİMİNE GİRİŞ I DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1

HALKBİLİMİNE GİRİŞ I DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 HALKBİLİMİNE GİRİŞ I DR. SÜHEYLA SARITAŞ 1 TARİHİ COĞRAFİ FİN KURAMI UYGULAMALARI DR. SÜHEYLA SARITAŞ 2 KONULAR Axel Olrik in Epik Yasaları Anti Aarne nin Masal Tipleri Kataloğu Stith Thompson un Halk

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ ÜYK Toplantı Tarihi: 03/03/2010 Senato Toplantı Tarihi: 08/12/2010 Toplantı Sayısı:3: Karar:1 Toplantı Sayısı: 21 Karar:_3 T.C. TURGUT ÖZAL ÜNĠVERSĠTESĠ AKADEMĠK PERSONEL ATAMA VE YÜKSELTME ESASLARI YÖNERGESĠ

Detaylı

Sürecin Kaynakları. zaman Sürecin Planlanan Gerçekleştirilen işlemler

Sürecin Kaynakları. zaman Sürecin Planlanan Gerçekleştirilen işlemler ADI ÖLÇÜLEBİLİR PLANLANMASI UYGULANMASI 145 KONTROLÜ (İZLENMESİ ve ÖLÇÜLMESİ) Açılan disiplin soruşturma sayısı 65 Açılan inceleme sayısı 27 Açılan ceza soruşturma sayısı 22 Sonuçlanan disiplin soruşturma

Detaylı

PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE

PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE PROF. DR. MURAT ÖZBAY IN TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA VE İNCELEMELER ADLI ESERİ ÜZERİNE 1. Prof. Dr. Murat Özbay ın Hayatı ve Eserleri Nurşat BİÇER 1962 yılında Konya nın Ereğli ilçesinde doğan Özbay,

Detaylı

İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri

İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri Yönetim Kurulu Cemal Gökçe (Yönetim Kurulu Başkanı) Ağrı da doğdu. Liseden sonra öğretmen okulunu bitirdi. Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi nden inşaat

Detaylı

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları

Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Ereğli Eğitim Fakültesi Yönetsel Birimleri ve Görev Tanımları Dekan Görev Tanımı Görevin Adı : Eğitim Fakültesi Dekanı Sınıfı : Yönetim Yetkileri: Fakülte Dekanı, Fakültenin ve bağlı birimlerin personelini

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1 Amaç ve Kapsam- Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Tüzüğü ve mütevelli heyeti kararlarına uygun olarak

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Çift Anadal Programının amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde bir programda lisans öğrenimini yüksek başarı ile sürdüren öğrencilerin

Detaylı

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117

Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Kod 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 Tablo 11. Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı Not: Bu tablo ile ilgili koşul (111, 112, 113, 114, 115, 116), kısaltmalar ve tanımlar dokümanın sonunda yer almaktadır. Kod Bilim Alanı Koşul No

Detaylı