İZMİR YMM ODASININ KDV İADE SÜRECİ İLE KDV İADESİ TASDİK RAPORLARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞ / ÖNERİ VE İSTEKLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İZMİR YMM ODASININ KDV İADE SÜRECİ İLE KDV İADESİ TASDİK RAPORLARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞ / ÖNERİ VE İSTEKLERİ"

Transkript

1 İZMİR YMM ODASININ KDV İADE SÜRECİ İLE KDV İADESİ TASDİK RAPORLARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞ / ÖNERİ VE İSTEKLERİ

2 İlk kontrol analiz raporlarındaki sorunların çözümünden sonraki kontrol analiz raporlarında çıkan sorunların VD tarafından tekrar düzeltilmesi istenmektedir. Raporun verilmesi aşamasındaki ilk kontrol raporu ile yetinilmesi talep edilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı nın konu ile ilgili olarak İadeye esas teşkil eden liste ve beyanlarda değişiklik olduğunda Yeniden Risk Analizine tabi tutularak kontrol raporu üretilmesi konusunda göndermiş oldukları uyarı yazıları gereğince; 15/09/2014 tarih ve 2525 sayılı Tamim yazımız ile, KDVİRA raporlarındaki segmentlerde tespit edilen hatalara yönelik olarak KDV İadesine esas teşkil eden listelerde veya beyannamelerde değişiklik/düzeltme yapılması halinde kontrol raporlarının yeniden risk analizine tabi tutulması gerektiği Vergi Dairelerimize bildirilmiştir. Bu nedenle bugün itibari ile raporun ilk verildiği aşamada alınan kontrol raporu ile yetinilmesi mümkün bulunmamaktadır.

3 Eksikliklerin rapor tesliminden önce düzeltilerek sürecin kısaltılabilmesi için YMM Raporlarının Daireye tesliminden önce Kontrol Analiz Raporunun verilmesi istenmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan araştırmalar neticesinde, KDV İadesi Özet Kontrol Raporunun YMM KDV İadesi Tasdik Raporunun Vergi Dairesine ibrazından önce iade talep eden mükellefe veya iade talep eden mükellefin YMM sine verildiği veya verilmesinin talep edildiği tespit edilerek gönderilen yazıda; Konu ile ilgili olarak, KDV İadesi Özet Kontrol Raporunda yer alan hatalı segmentlerin iade talep eden mükellefe veya mükellefin YMM sine verilebilmesi için öncelikle söz konusu iade talebine ilişkin YMM KDV İadesi Tasdik Raporunun gerekli kontroller yapılmak üzere Vergi Dairesine ibraz edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu kapsamda, 15/09/2014 tarih ve 2525 sayılı Tamim Yazımız uyarınca; YMM KDV İadesi Tasdik Raporu Vergi Dairesine ibraz edilmedikçe Özet Kontrol Raporlarının verilmemesi konusunda Vergi Daireleri uyarılmıştır.

4 VD isteklerinde farklılıklar olduğu, ihracat tablosu, yüklenilen KDV ve genel gider KDV Listeleri dışında KDV İade raporuna eklenen ihracat faturaları, gümrük beyannameleri, yüklenim ve genel gider listesindeki faturaların ayrıca tablo ve faturalar ile karşılaştırılmasının istendiği belirtilerek uygulamada standartlaşmaya gidilmesi istenmektedir. Böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Her iade türü için KDV Genel Uygulama Tebliğinde hangi belgelerin ibraz edileceği belirtilmiştir.

5 -YMM Raporlarının ekinde indirilecek ve yüklenilen KDV listelerinin istenmemesi, -İnternet VD den sisteme girilmiş olan dilekçe ve liste alındılarının ayrıca rapor ekinde YMM onaylı olarak istenilmemesi, -İhraç kayıtlı satışlardan doğan KDV iadesinde meslek odasına kayıt belgesinin noterden onaylı örneği ibaresi yer aldığı için belge aslının kabul edilmeyip noter onaylı örneğinin istenmesinin yerinde olup olmadığının netleştirilmesi talep edilmektedir. KDV Genel Uygulama Tebliğinin IV-A/7 bölümünde; İade Talebinde Aranan Belgeler başlığı altında yapılan açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığınca uygun görülenlerin elektronik ortamda alınacağı belirtilmiştir. Bu belgeler GİB ce öngörülen içeriğe uygun olarak gönderilir. Ancak, bu durumda söz konusu belgelerin elektronik ortamda gönderildiğine ilişkin İnternet Vergi Dairesi Liste Alındısı nın iade talep dilekçesi ekinde VD ne ibrazı gerekir. İnternet Vergi Dairesi üzerinden gönderilen belgelerin GİB ce uygun görülen durumlar haricinde kağıt ortamında ayrıca verilmesine gerek bulunmamaktadır. Ayrıca, ibraz edilecek belgelerin fotokopilerinin verilmesinin mümkün olduğu durumlarda bu fotokopilerin aslı ile aynı olduğunun kaşe tatbiki ve imzalanması suretiyle firma yetkililerince onaylanması gerekir.

6 Karşıt inceleme tutanaklarının belirlenmesinde en yüksek 10 alış faturasının belirlenmesi sırasında bazı Dairelerin direkt olarak en yüksek 10 faturayı dikkate alırken bazı Dairelerin de mükellef bazında toplam alışların büyüklüğünü dikkate alarak sıralama yaptığı ayrıca, ilgili firmanın en büyük 10 alışının belirlenmesinde; bazı Dairelerin ilgili dönemdeki en büyük 10 faturayı dikkate alırken bazı Dairelerin de 10 değişik firmanın büyük faturalarının yazılmasını istedikleri konuyla ilgili uygulama birliğinin sağlanması istenmektedir. Ayrıca, Kontrol raporlarında alt firma kontrolleri yapılmasına rağmen, alım yapılan 10 büyük firmanın sorgulanmasının birde manuel olarak yapılmasından vazgeçilmesi istenmektedir. 29 Seri no.lu Sm, Smmm ve Ymm Kanunu Genel Tebliğinin II/2 bölümünde; karşıt inceleme ve teyit tutanaklarının tasdik raporuna eklenmesi konusundaki düzenlemeler 20 ve 27 sıra no'lu Genel Tebliğler ile yapılmıştır. Buna göre, tutanak sayısının fazla olduğu hallerde sırasıyla en yüksek mal ya da hizmet alımlarına ilişkin 10 tutanağın rapora eklenmesi yeterli olacaktır. Tutanak sayısının 10 tutanaktan az olduğu hallerde mevcut karşıt inceleme ve teyit tutanaklarının tasdik raporuna eklenmesinin yeterli olacağı tabiidir.

7 Karşıt incelemelerde indirilecek KDV nin %80 i kavrandıktan sonra, sorumluluk YMM de olmak şartıyla, geriye kalan karşıt inceleme hadlerinin üstündeki faturaların incelenmeyeceği YMM Tebliğlerinde belirtildiği halde yüklenim listesindeki faturaların imalatçısının altında yer alan firmalar nezdinde karşıt inceleme yapılmasının istenmemesi talep edilmektedir. 34 Seri No'lu Sm, Smmm Ve Ymm Genel Tebliği B bölümü uyarınca; katma değer vergisi iadesi tasdik işlemlerinde mal ve hizmet alımlarına ilişkin olarak yapılan karşıt incelemelerde (karşıt inceleme zorunluluğu kapsamı dışında bırakılan kurum ve kuruluşlardan yapılan mal ve hizmet alımları toplamı dahil) %80 oranına ulaşılması yeterli olacaktır. Bu durumda, kalan %20' lik kısım içerisinde belli miktarı aşması nedeniyle karşıt inceleme yapılması zorunluluğu bulunan belgeler mevcut olsa bile, sorumluluk yeminli mali müşavire ait olmak üzere, %80 oranı ile yetinilmesi mümkün bulunmaktadır. Ayrıca, 27 Seri No'lu Sm, Smmm Ve Ymm Genel Tebliği (II/2) bölümünde; Tasdike konu işlemin gerçek mahiyetinin ortaya çıkarılması incelenen işlemin özelliğine, kullanılan yönteme ve mükelleflere göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle, bu konudaki sorumluluk Yeminli Mali Müşavirlere ait olmak üzere karşıt incelemenin hangi aşamaya kadar yapılacağına kural olarak incelemeyi yapan Yeminli Mali Müşavir karar verecektir. Bununla birlikte, hem tam tasdik işlemlerinde hem de KDV iadesi tasdik işlemlerinde Yeminli Mali Müşavirler en az işlemlerini tasdik ettikleri mükellefe mal veya hizmet satan mükelleflerin kayıtlarına inip gerekli karşıt incelemeyi yapmakla yükümlüdürler. Yeminli Mali Müşavirlerin müteselsil sorumluluk, disiplin hükümleri ve diğer yaptırımlarla karşılaşmamaları açısından karşıt incelemeler konusunda gerekli titizliği göstermeleri ve gerektiği kadar alt kademeye inerek inceleme yapmaları gerekmektedir.

8 Karşıt inceleme tutanaklarında hakkında olumsuz tespit bulunan firmaların ödeme bilgilerinin kontrol raporu ile tevsikinin yapıldığı belirtilerek hakkında olumsuz tespit bulunmayan firmalara C/H veya Banka havalesi yoluyla yapılan ödemelerin firmalara ait cari hesap dökümleri ile banka onaylı ödeme belgeleri ile tevsikinin istenmemesi talep edilmektedir. VD ile yapılan yazışmalarda da; ödemeye ilişkin bilgilerin yazılmadığı ya da hepsine cari hesap yazıldığı, özel esaslara tabi alt firmalardan dolayı ibraz edilen ödeme belgelerinin dilekçe ekinde geldiği, raporlarda konu ile ilgili açıklamalara yer verilmediği bildirilmiştir. Tereddüt hasıl olan bir durum söz konusu olmadığı sürece kontrol raporlarında olumsuzluk bulunmayan firmaların banka vb. ödeme belgelerinin istenilmemesi gerekir.

9 3-5 TL gibi küçük rakamlar için, YMM raporlarının değiştirilmesinin istendiği, söz konusu tutarların, firmanın faks dilekçesine göre tenzil edilerek revize edilmesi istenmektedir. Böylece küçük tutarlar için TL tutarındaki iadenin beklemesinin önüne geçilebileceği belirtilmektedir. 3-5 TL olsa dahi YMM raporuna istinaden talep edilen iadelerde, iade tutarını etkileyen olumsuzluğun giderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde YMM tarafından iadeden tenzil edilmesi mümkün olmakla birlikte, bu tutarın YMM KDV İade Raporunda yer verilerek tenzili sonucu net iade tutarının belirtilmesi gerekmektedir.

10 İade uygulamasında çok bilinen ve karşılaşılan konular ile ilgili olarak Başkanlıktan yazılı görüş istenmesi sebebiyle iadelerin aylarca beklediği, örneğin nevi değiştiren şirketin eski unvanı ile almış olduğu faturalardaki KDV nin yüklenip yüklenilemeyeceği ve eski unvan ile Gümrük Beyannamesi açtırıp açtırmayacağı çok karşılaşılan bir konu olmasına rağmen Başkanlığın yazılı görüşü istendiğinde gecikmelere neden olunduğu, aynı şekilde Bedelsiz ihracat için yüklenim yapılamayacağı konusunda firmalara yazılan yazıların da süreci uzattığı belirtilerek bu tür sık karşılaşılan sorunların Başkanlık KDV Müdürlüğü ile telefon ve mail zinciri ile hızlı bir şekilde çözümlenmesi istenmektedir. Bu şekilde işlem yapılması Başkanlığımızca da uygun görülmüştür.

11 Düzeltme beyannamesi verilmesi halinde, ilgili dönemden son döneme kadar kesintisiz olarak devir KDV varsa, ara dönemlere düzeltme yapmayıp son dönem KDV beyannamesinin düzeltilmesinin gerektiği KDV Uygulama Genel Tebliği ve sirküler ile açıklandığı halde, iç genelge ile mükellefin herhangi bir dönemde iade talebi bulunması halinde, ilk dönemden son döneme kadar tüm dönemler için düzeltme beyannamesi istenmesinin doğru olup olmadığı sorulmaktadır. Düzeltme beyannamesinin verildiği dönemden en son vergilendirme dönemine ait KDV beyannamesine kadar, bu düzeltme neticesinde aradaki vergilendirme dönemlerinde, ödenecek bir vergi çıkmaması kaydıyla, her bir dönem için ayrı ayrı düzeltme beyannamesi verilmesine gerek bulunmamaktadır. Bu durumda en son vergilendirme dönemine ilişkin düzeltme beyannamesi verilmesi yeterli olacaktır. Ancak, gerek mal ve hizmet ihracından dolayı indirim yoluyla giderilemeyen KDV nin nakden veya mahsuben iadesinin gerekse diğer iade hakkı tanınan işlemlere ilişkin indirim yoluyla giderilmeyen KDV nin nakden veya mahsuben iadesinin talep edilmesi durumunda (iade miktarının belirlenmesi yönünden SDD KDV tutarı önem arz ettiğinden) KDV mükellefleri tarafından geçmiş vergilendirme dönemlerine ilişkin olarak bir düzeltme beyannamesi verilmesi halinde, en son KDV beyannamesi de dahil olmak üzere aradaki tüm KDV beyanlarının buna göre düzeltilmesi gerekmektedir.

12 Her iade raporu için ait olduğu dönem mevzuatına bağlı kalınmadığı, 01/05/2014 tarihinde yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama Tebliği ile getirilen bazı düzenlemelerin (ödeme belgeleri ibrazında banka vekaletnameler vb. konular) sirkülerle açıklanmasına rağmen, önceki döneme ilişkin olan iade taleplerinde de aranması. Bu konu ile ilgili olarak 66 No.lu KDV Sirkülerinde gerekli açıklama yapılmıştır. KDV genel Uygulama Tebliği, 01 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olup, bu tarihten sonraki işlemlere Tebliğde belirtilen usul ve esaslar uygulanır. Tebliğin yürürlük tarihinden önceki işlemlere ise mülga Tebliğlerde yer alan düzenlemelerin uygulanacağı ifade edilmiştir. Tebliğin yürürlük tarihinden sonraki vergilendirme dönemlerine ilişkin iade talepleri, standart iade talep dilekçesi kullanılmak suretiyle ve KDV Genel Uygulama Tebliğindeki usul ve esaslara göre sonuçlandırılır. Önceki dönemlere ilişkin olanlara ise mülga Tebliğlere göre sonuçlandırılır.

13 İnternet VD ne girişi yapılacak olan Genel idare giderleri ve ATİK nedeniyle yüklenilen KDV listeleri için 01/08/2014 tarihinden itibaren belirlenen kodların, önceki dönemlere ilişkin olarak daha önce yüklenip pasife çekilmiş olan listeler içinde kullanılmasının istenmesi. GİB in 04/09/2014 tarihli duyurularına istinaden; Yüklenilen KDV Listesine Genel Giderler ve ATİK lerin tek satırda girişi uygulamasına 08/2014 itibari ile son verildiği ve 08/2014 döneminden itibaren Yüklenilen KDV Listesine Yüklenim Türü bölümü eklenmiştir. Dolayısıyla, mükellefler yüklenilen KDV Listesine girişlerde; -Doğrudan Yüklenim KDV -Genel Giderler KDV -Atik KDV Seçenekleri seçilerek sisteme yüklenmeleri sağlanacaktır.

14 Toplu alımlarda envanteri izleme adına, fatura fotokopilerinin istendiği, bu konuda maliyet muhasebesi mantığının uygulanıp uygulanmayacağı örneğin, 100 gömlek imal edildiğinde, 100 gömlek etiketinde kullanıldığı varsayılarak yükleme yapılıp yapılmayacağı sorulmaktadır. Bu konuda Vergi Dairesi, gerek gördüğü ve basit hesaplamalarla sonuca ulaşılabilecek durumlarda bu mantıkla işlem yapabilir. Ancak, uygulama birliğinin sağlanamayacağı ve sorunların doğabileceğini düşündüğümüzden bu uygulamanın hayata geçirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

15 Fason tekstilde, sahte fatura dolayısıyla, takdir komisyonunda matrah takdir edilirken tevkif suretiyle ödenen vergilerin dikkate alınmadan vergi tarh edildiği, ayrıca Kurumlar Vergisi yönünden de tarhiyat yapılmasının doğru olup olmadığı sorulmaktadır. V.U.K. 72 nci maddesinin birinci fıkrasına göre takdir komisyonunun görevi, yetkili makamlar tarafından istenilen matrah ve servet takdirlerini yapmaktadır. V.U.K. 120 nci maddesinde vergi hatalarının düzeltilmesine ilgili Vergi Dairesi Müdürü karar verir, hükmüne yer verilmiştir. Ayrıca, KDV Kanunu nun 29 uncu maddesinin 1. fıkrasında, mükelleflerin yaptıkları vergiye tabi işlemler üzerinden hesaplanan KDV den, faaliyetlerine ilişkin olarak kendilerine yapılan teslim ve hizmetler dolayısıyla hesaplanarak düzenlenen fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen KDV yi indirebilecekleri, indirilecek KDV toplamının hesaplanan KDV toplamından fazla olması halinde aradaki farkın sonraki dönemlerde devrolunacağı ve iade edilemeyeceği belirtilmiştir. Bu itibarla, yukarıda yer alan hükümler çerçevesinde takdir komisyonlarının görevi; matrah veya matrah farkı takdiri yapmaktır. Vergiyi hesaplamak ve tarh etmek Vergi Dairelerinin görevi olduğundan, Takdir Komisyonları tarafından belirlenen KDV matrahı veya matrah farkı üzerinden tarh olunması gereken KDV tutarlarının, hem önceki dönemden devreden KDV tutarlarının hem de indirilecek KDV tutarı dikkate alınarak Vergi Dairesi tarafından hesaplanması gerekmektedir. 02/01/2013 tarihinde TAMİMİ yapılan GİB yazısına istinaden.

16 KDV iade raporu verilen firmaya ilişkin olarak, söz konusu firmanın mal sattığı firmaların altındaki diğer olumsuzluklar (başka firmalara ilişkin olumsuz durumlar) giderilmediği sürece iadenin sonuçlanamadığı, dolayısıyla, iade alan firmanın kusuru olmamasına rağmen, başka firmalar nedeniyle cezalandırılmış olduğu belirtilmektedir. Alt mükelleflerin Fatura Beyan Tutarlılığı Kontrolü KDVİRA (Risk Analiz Sistemi) nden alınan Kontrol Raporunun GEK 06 segmentine ait olan bu durum GİB na sorulmuştur. Henüz cevap alınamamıştır.

17 KDV İade Servislerine destek yapılarak iş yoğunluğu nedeniyle zaman alan rapor okumalarının hızlandırılması böylece KDV İadesi Tasdik Raporu teslim edildiği halde bekleyen teminat mektuplarının çözümünün sağlanması istenmektedir. KDV İade Tasdik Raporlarının, ilgili memurun izin, doğum veya sağlık raporu gibi durumları nedeniyle bekleyebildiği, bu durumun önlenmesi istenmektedir. Konu ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

18 İnşaatlara ilişkin iade raporlarında; faturanın tapu (kat irtifak tapusu) devir tarihinde mi düzenleneceği, yoksa bağımsız birimlerin fiili teslim tarihinde mi, ya da yapı ruhsatı (oturma belgesi) alınmasına bağlı olarak mı düzenleneceği konusunda VD arasında farklı yorumlar olduğu, faturanın düzenlenme zamanının açıklığa kavuşturulması istenmektedir. Kat karşılığı konut teslimlerinde tapu devirleri arsa sahibi tarafından doğrudan alıcıya yapıldığından müteahhit tarafından faturanın bağımsız birimin fiili tesliminde mi tapu devir tarihinde mi düzenleneceği, tapu devir tarihinde (kat irtifak tapusu) yapılması halinde, mahsup edilen tutarları gösteren tabloda iade hesaplamasında hangi dönemde gösterileceği de tartışma konusu olacağından yılı geçmeden hangi dönemde beyan edileceğinin açıklığa kavuşturulması istenmektedir. Esas olarak gayrimenkul satışlarında mülkiyetin devri, gayrimenkulün tapuda alıcı adına tescil edilmesi suretiyle gerçekleşmekle birlikte, tapuya alıcı adına tescilinin yapılmasından önce gayrimenkulün alıcının fiili kullanımına sunulması (fiili olarak teslim edilmesi) ve alıcı tarafından malik gibi kullanılmaya başlanması halinde, KDV uygulaması bakımından gayrimenkulün alıcının fiili kullanımına bırakılması anında vergiyi doğuran olay meydana gelmektedir. Ancak, henüz tamamlanmadan kat irtifakı üzerinden yapılan ya da proje aşamasında iken satışı gerçekleştirilen taşınmaz üzerinde tapuda kat irtifakı tesis edilmesi yalnız başına vergiyi doğuran olayın gerçekleşmesi için yeterli değildir. Bu itibarla, tapuda kat irtifakı tesis edildiği durumlarda vergiyi doğuran olayın gerçekleşmiş sayılabilmesi için söz konusu taşınmaz teslimine ilişkin fatura ve benzeri belgenin de düzenlenmesi gerekmektedir. Öte yandan, indirimli oranda konut tesliminden dolayı yüklenilen KDV nin iadesi ise konutun fiilen teslim edildiği tarihte talep edilebilecektir. Bir başka deyişle, Kanunun 29/2 nci maddesi uyarınca indirimli orana tabi işlemler dolayısıyla yüklenilen ve işlemin gerçekleştiği dönemde indirim yoluyla giderilemeyen vergilere ilişkin iade sürecinin belirlenmesinde; tamamlanmamakla beraber konut üzerinde kat irtifakı tesis edildiği ya da buna ilişkin faturanın düzenlendiği tarih değil, fiili teslimin gerçekleştiği tarih dikkate alınacaktır. Konuyla ilgili olarak 12/03/ sayılı yazımız ile Tamimi yapılan 19/02/2014 tarih ve sayılı Bakanlık yazısı bulunmaktadır.

19 İlgili dönemlere ait yüklenilen KDV listelerinin tetkik edilmesi sonucunda; en son düzenlenen ihracat faturasından daha sonraki tarihi taşıyan ve ihraç edilen malın bünyesine girmeyen, önceki aylara ait genel giderlerden pay verildiğinin görüldüğü belirtilmiştir. Konu ile ilgili olarak KDVİRA (Risk Analiz Sistemi) nden alınan Kontrol Raporunun GEK 07 segmentinde Yüklenilen KDV Listesinde yer alan Faturaların Tarih kontrolü Sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Buna ilaveten GEK 09 segmentinde Yüklenilen KDV Listesi Mükerrer Fatura kontrolü. GEK 11 segmentinde Yüklenilen KDV Listesi ile beyan edilen Yüklenilen KDV Kontrolü de Ssistem tarafından otomatik olarak yapılmakla beraber gerekli hassasiyet gösterilmektedir.

20 (YMM lerce düzenlenen Tam Tasdik Raporlarının mevzuat hükümlerine uygun olmayan bir şekilde teslim edilmiş olması halinde söz konusu raporun zamanında ibraz edilmiş olarak kabul edilmesi mümkün bulunmamaktadır. Elden verilmesi gerektiği halde posta yolu ile gönderildiğinden zamanında ibraz edilmiş olarak kabulü mümkün bulunmayan Tam Tasdik Raporlarına istinaden herhangi bir muafiyet veya istisnadan yararlanılması mümkün olamayacaktır. (GİB in 30/07/2010 tarih ve sayılı yazısı.)

21 İndirimli orana tabi malların yurtdışına ihraç edilmek şartıyla satılması durumunda; 1- Bu satış nedeniyle yüklenim farkı bulunması halinde yüklenilen KDV nin yurtdışına ihracı gerçekleşen mallara ait olan kısım için ihraç kayıtlı mal teslimlerinden doğan iade talebine uygulanması gereken usul ve esaslar çerçevesinde yüklenim farkı ise indirimli orana tabi mal ve hizmet teslimlerinden doğan iade taleplerine uygulanması gereken usul ve esaslar çerçevesinde sonuçlandırılacaktır. 2- Bu satış nedeniyle yüklenim farkı bulunmaması halinde ise sözkonusu iade ihraç kayıtlı mal teslimlerinden doğan iade talebine uygulanması gereken usul ve esaslar çerçevesinde sonuçlandırılacaktır.

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014

SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 SİRKÜLER: 2014/041 BURSA, 07.06.2014 Konu: Bazı KDV den İstisna Teslimler için KDV İade Talebi Olmasa Dahi, Vergi Dairesine İstisnayı Tevsik Edici Belgelerin Sunulmasının Zorunlu Hale Getirilmesi Hakkında

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 46 İST, 20.06.2014 ÖZET: KDV beyannamesi öncesi bazı hatırlatmalar. KDV BEYANNAMESİ ÖNCESİ BAZI HATIRLATMALAR Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren KDV Genel Uygulama

Detaylı

KDV İADE SÜRECİNDE YAŞANAN SORUNLAR HÜSEYİN F. SALTIK İSTANBUL YMM ODASI İSTANBUL, 30.04.2015

KDV İADE SÜRECİNDE YAŞANAN SORUNLAR HÜSEYİN F. SALTIK İSTANBUL YMM ODASI İSTANBUL, 30.04.2015 KDV İADE SÜRECİNDE YAŞANAN SORUNLAR HÜSEYİN F. SALTIK İSTANBUL YMM ODASI İSTANBUL, İŞLEMLERİN GERÇEKLİĞİ VE DOĞRULUĞUNUN İSPATI Yeni Tebliğ ile mükelleflere işlemlerinin gerçek ve doğru olduğunu delil

Detaylı

1) Beyan Döneminin Tespiti

1) Beyan Döneminin Tespiti DAHİLDE İŞLEME VE GEÇİCİ KABUL REJİMLERİ KAPSAMINDA İHRAÇ EDİLECEK MALLARIN ÜRETİMİNDE KULLANILAN GİRDİLERİN TEMİNİNDE TECİL-TERKİN UYGULAMASINA İLİŞKİN 5.000 TL Yİ AŞAN NAKDEN İADE REHBERİ 3065 sayılı

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ /

MEVZUAT SİRKÜLERİ / KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 23 NO.LU TEBLİĞ KONU ve KAPSAM 15.02.2019 Tarihli ve 30687 Sayılı Resmi Gazete'de KDV indirim ve iade uygulamasına ilişkin önemli

Detaylı

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır.

Kat mülkiyeti kurulan konut veya iş yerlerinin tesliminde ise fiili teslimin tevsiki aranmamaktadır. SİRKÜLER 2017/34: Yabancılara Konut Ve İşyeri Satışında Katma Değer Vergisi İstisnasının Uygulanmasına İlişkin Açıklamaların Yer Aldığı KDV Genel Tebliği Yayımlandı 6824 sayılı Kanunla Katma Değer Vergisi

Detaylı

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR

SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR 1 Sirküler Tarihi: 20.05.2014 Sirküler No : 2014/22 SİNERJİ SİRKÜLER RAPOR SERBEST BÖLGELERDE KDV UYGULAMASI VE SERBEST BÖLGELERE YAPILAN TESLİM VE HİZMET İFALARININ İHRACAT İSTİSNASI KARŞISINDAKİ DURUMU

Detaylı

F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için

F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için F- DÜZELTME Özel Tüketim Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin (1) numaralı fıkrası uygulamasında, Kanuna ekli (II) sayılı listedeki mallar için aşağıdaki şekilde işlem yapılır. 1. Fazla veya Yersiz Hesaplanan

Detaylı

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş.

YÖNTEM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK ve BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. (Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için info@yontemymm.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.) 2018/053 09.07.2018 Konu: Gümrüksüz

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 34/2012 İstanbul, 25.06.2012

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 34/2012 İstanbul, 25.06.2012 MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 34/2012 İstanbul, 25.06.2012 KONU: İndirimli Orana Tabi İşlemler Kapsamında Yapılacak İadelere İlişkin 119 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Resmi Gazete de Yayınlandı

Detaylı

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında

Sayı : 2017/21 Tarih : Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında SİRKÜLER Sayı : 2017/21 Tarih : 16.05.2017 Konu : Yabancılara Ve Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarına Konut Tesliminde İstisna Uygulaması Hakkında 26.4.2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

No: 2012/77 Tarih:

No: 2012/77 Tarih: No: 2012/77 Tarih: 26.06.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

No: 2018/69 Tarih:

No: 2018/69 Tarih: No: 2018/69 Tarih: 05.07.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009

Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Sirküler no: 106 İstanbul, 10 Aralık 2009 Konu: Maliye Bakanlığı, Katma Değer Vergisi Kanunu nda 5904 Sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler hakkında açıklamalar yaptı. Özet: 5 Aralık 2009 tarihli Resmi

Detaylı

No: 2016/45 Tarih:

No: 2016/45 Tarih: No: 2016/45 Tarih: 30.05.2016 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120)

SİRKÜLER RAPOR KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ. (Seri No:120) SİRKÜLER RAPOR Sirküler Tarihi : 22.08.2012 Sirküler No : 2012 / 61 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (Seri No:120) 18.08.2012 tarih ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 120 Seri No.lu Katma Değer

Detaylı

KDV UYGULAMALARINDA SON GELİŞMELER

KDV UYGULAMALARINDA SON GELİŞMELER KDV UYGULAMALARINDA SON GELİŞMELER I- GENEL OLARAK KDV II- MEVZUAT Kentsel dönüşüm ve inşaat sektöründe KDV uygulamaları Ciro primleri Yüklenilen KDV nin indirimle telafisi DİİB kapsamındaki işlemlerde

Detaylı

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi

SİRKÜLER (2019/34) 2. İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Malın İhracatının Gerçekleşmemesi Halinde Vergi İndirimi İstanbul, 18.02.2019 SİRKÜLER (2019/34) Konu: KDV Uygulama Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklikler Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:23) 15.02.2019

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:6) YAYINLANMIŞTIR

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:6) YAYINLANMIŞTIR İstanbul, 01.06.2016 Sirküler No: 2016/012 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:6) YAYINLANMIŞTIR 21.05.2016 tarih ve 29716sayılı Resmi Gazete de 6

Detaylı

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32

Yazar Akif Akarca Perşembe, 24 Haziran 2010 11:27 - Son Güncelleme Perşembe, 24 Haziran 2010 11:32 Özel fatura (bavul ticareti) 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun "İstisnalar" başlığını taşıyan ikinci kısmındaki 11 inci maddede; ihracat istisnası kapsamında " Türkiye'de ikamet etmeyen yolcuların

Detaylı

KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU

KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU KDV UYGULAMASINDA İADE HAKKI DOĞURAN İŞLEMDE BULUNAN VE BEYAN EDEN MÜKELLEFLERİN SÖZ KONUSU İŞLEMLERİ TEVSİK ZORUNLULUĞU 1. KONU: Bilindiği üzere, daha önce yayımlanmış bütün KDV Genel Tebliğlerini yürürlükten

Detaylı

12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. Tarih : 08.05.2017 Sayı : 2017-34 Konu : 12 Seri Nolu KDV Genel Tebliği İle Getirilen Düzenlemeler 12 Seri No.lu KDV Genel Uygulama Tebliği`nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ 05.05.2017 tarihli ve

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2016/21

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2016/21 Ö z e t B ü l t e n Tarih : 06.09.2016 Sayı : 2016/21 Değerli Müşterimiz, KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO:7) İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Söz konusu

Detaylı

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014

SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 SİRKÜLER SAYI : 2014 / 26 İstanbul,21.04.2014 KONU : Özel Tüketim Vergisi 34 Seri Nolu Genel Tebliğ yayımlandı. 19 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 SİRKÜLER İstanbul, 03.01.2018 Sayı: 2018/011 Ref: 4/011 Konu: KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İLE 2018 YILI İÇİN İNDİRİMLİ ORANA TABİ İŞLEMLERDE İADE KONUSU YAPILMAYACAK ALT SINIR 11.400

Detaylı

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır.

Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. Vezin Sirküler 2017 020 Sirkülerimizin konusunu İlave İstihdama İlişkin Gelir Vergisi Tebliği Düzenlemeleri oluşturmaktadır. KAPSAM : 12 Seri No lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT. I. İhraç kayıtlı teslimlerde, ihracatın mücbir sebeplerle gerçekleştirilememesi hali

BAKIŞ MEVZUAT. I. İhraç kayıtlı teslimlerde, ihracatın mücbir sebeplerle gerçekleştirilememesi hali BAKIŞ MEVZUAT BAŞLIK ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 4) Sayı 2018/43 ÖZET Tebliğde 7103 sayılı Kanunla yapılan değişiklikler

Detaylı

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.

FK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ. SİRKÜLER NO:2018/66 14/Mayıs/2018 İçindekiler: * Taşıtlarla ilgili ÖTV tebliğinde değişiklik yapıldı. TAŞITLARLA İLGİLİ ÖTV TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI: Özel Tüketim Vergisi Kanunu ekindeki II sayılı

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24

KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 24 Konusu : Aralık/2004 Vergilendirme Döneminden İtibaren Kullanılacak Olan 1 No.lu (Gerçek Usulde Vergilendirilen Mükellefler İçin) Katma Değer Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesi

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ

A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ A. VERGİLENDİRME DÖNEMİ Özel Tüketim Vergisi Kanununun 14 üncü maddesine göre (I) sayılı listede yer alan malların teslimlerinde vergilendirme dönemi, her ayın ilk 15 günlük birinci ve kalan günlerinden

Detaylı

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 04.01.2010 / 9-1 YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER TARAFINDAN DÜZENLENMESİ GEREKEN SERBEST BÖLGE FAALİYET TASDİK RAPORU NA İLİŞKİN TEBLİĞ YAYIMLANDI ÖZET : 42 seri No lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Detaylı

TEBLİĞ. ÖTV tevkifatı uygulaması ihtiyari bir uygulama olmayıp, imalatçılar tarafından tevkifat yapılması zorunludur.

TEBLİĞ. ÖTV tevkifatı uygulaması ihtiyari bir uygulama olmayıp, imalatçılar tarafından tevkifat yapılması zorunludur. 19 Nisan 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28977 TEBLİĞ M aliye Bakanlığından: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 34) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 1 4 üncü maddesinin 2 numaralı

Detaylı

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler

SİRKÜLER 2012 / Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler SİRKÜLER 2012 / 07 116 Seri No.lu KDV Genel Tebliği İle Yapılan Düzenlemeler Sirkülerin Konusu 19 Ocak 2012 tarihli ve 28178 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 116 Seri No lu KDV Genel Tebliği ile KDV Kanunu

Detaylı

SİRKÜLER. SAYI : 2019 / 15 İstanbul,

SİRKÜLER. SAYI : 2019 / 15 İstanbul, SİRKÜLER SAYI : 2019 / 15 İstanbul,18.02.2019 KONU : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No : 23) Resmi Gazete de Yayımlandı. 15.02.2019 tarihli ve 30687

Detaylı

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ

SERBEST MUHASEBECİLİK, SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE YEMİNLİ MALİ SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali Müşavirli 41 Nolu SM - Serbest Muhasebecilik, SMMM - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve YMM - Yeminli Mali

Detaylı

Sirküler No: 2017 /12 Tarih:

Sirküler No: 2017 /12 Tarih: Sirküler No: 2017 /12 Tarih: 08.02.2017 Konu: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) 2 3 Şubat 2017 tarihli ve 29968 sayılı Resmi Gazete de 10 Seri

Detaylı

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ

44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Sayfa 1 / 6 44 SERİ NO'LU SM, SMMM VE YMM KANUNU GENEL TEBLİĞİ Resmi Gazete No 28069 Resmi Gazete Tarihi 29/09/2011 Kapsam 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 227 nci maddesinin ikinci fıkrası ile

Detaylı

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE 3 Şubat 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 29968 TEBLİĞ Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 10) MADDE

Detaylı

1.1. Satıcı ÖTV Mükelleflerinin ÖTV Tevkifatına Tabi Mal Teslimlerinin Beyanı

1.1. Satıcı ÖTV Mükelleflerinin ÖTV Tevkifatına Tabi Mal Teslimlerinin Beyanı Sayı: Rehber.2014/018 Ankara,19.04.2014 Konu: 34 Seri No lu Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliğ Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin 38.11 tarife pozisyon numarasında (Vuruntuyu

Detaylı

nezdinde yeminli mali müşavirlerce yapılacak tespitlere ilişkin açıklamalar

nezdinde yeminli mali müşavirlerce yapılacak tespitlere ilişkin açıklamalar SİRKÜLER TARİH : 24.04.201.2017 SAYI : 2017-04-02 02 KONU : Serbest t Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 45) yayımlandı. ÖZETİ : Tebliğde, e-defter uygulaması

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/150 Ref: 4/150

SİRKÜLER İstanbul, Sayı: 2018/150 Ref: 4/150 SİRKÜLER İstanbul, 06.07.2018 Sayı: 2018/150 Ref: 4/150 Konu: 7103 VE 7104 SAYILI KANUNLAR İLE ÖTV KANUNU NDA YAPILAN DÜZENLEMELERE BAĞLI OLARAK ÖTV (III) VE ÖTV (IV) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞLERİNDE

Detaylı

FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM

FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM FİİLİ İHRACI/TESLİMİ ERTESİ DÖNEME/YILA SARKAN YURT İÇİ VE DIŞI SATIŞLARDA MALİYETİN VE HASILATIN AİT OLDUĞU DÖNEM Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE Vergi Bölümü, Müdür Yardımcısı www.muhasebenet.net sitesinde

Detaylı

YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI 05.05.2017/60-1 YABANCILARA VE TÜRKİYE DE YERLEŞİK OLMAYANLARA KONUT VE İŞYERİ TESLİMLERİNDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI ÖZET : 6824 sayılı Kanunla yapılan düzenleme ile 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren konut

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/20 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/20 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 10 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014

SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 SİRKÜLER NO: POZ-2014 / 72 İST, 20.10.2014 ÖZET: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin tebliğ (Seri No: 1) yayımlandı. KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2005/ 10 İstanbul, 17 Ocak 2005 KONU : Aralık/04 Vergilendirme

Detaylı

No: 2018/70 Tarih:

No: 2018/70 Tarih: No: 2018/70 Tarih: 05.07.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

Konu: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Konu: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Konu: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sayı : 2019/12 Tarih : 14.01.2019 27/12/2018 tarihinde yayınlanarak görüşe sunulan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama

Detaylı

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

Konu: KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 16) tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. No: 2018/12 Tarih: 01.01.2018 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır.

6770 sayılı Kanun la vergi mevzuatında yapılan düzenlemelere ilişkin açıklamalar, No.lu Sirkülerimiz de yer almaktadır. No: 2017/17 Tarih: 05.02.2017 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Küçükbakkalköy Mah. Vedat Günyol Cad. Defne Sok. No:1 Flora Residence K:11 D.141-142 Ataşehir/İSTANBUL Tel : 0.216.340

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

Bazı Malların Teslimine ÖTV Tevkifatı Uygulması Getirildi

Bazı Malların Teslimine ÖTV Tevkifatı Uygulması Getirildi Tarih: 21.04.2014 Sayı: 2014/11 S İ R K Ü L E R R A P O R Konu: Bazı Malların Teslimine ÖTV Tevkifatı Uygulması Getirildi Özet: Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin 38.11

Detaylı

tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.

tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. 2.2. (B) Cetvelindeki Bazı Mallarda Tevkifat Uygulaması Özel Tüketim Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin (2) numaralı fıkrasının Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden, adı geçen Kanuna ekli (I)

Detaylı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 46/2014 İstanbul, 10.06.2014. KONU: KDV Genel Uygulama Tebliği ne İlişkin Sirküler Yayınlandı

MEVZUAT SİRKÜLERİ. SİRKÜLER NO: 46/2014 İstanbul, 10.06.2014. KONU: KDV Genel Uygulama Tebliği ne İlişkin Sirküler Yayınlandı MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO: 46/2014 İstanbul, 10.06.2014 KONU: KDV Genel Uygulama Tebliği ne İlişkin Sirküler Yayınlandı ÖZET: 10.06.2014 tarihinde yayınlanan 66 seri numaralı Katma Değer Vergisi Sirküleri

Detaylı

Sirküler 2017 / 018-2

Sirküler 2017 / 018-2 Sirküler 2017 / 018-2 Referansımız: 0168 / 2017/ YMM/ EK Telefon: +90 (212) 291 57 10 Fax: +90 (212) 241 46 04 E-Mail: info@kutlanpartners.com İstanbul, 22.02.2017 11 Seri Numaralı Katma Değer Vergisi

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23)

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 23) Duyuru No: 2019/28 İstanbul 15.02.2019 Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) tarafından 15.02.2019

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ

YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ YATIRIM TEŞVİK BELGESİ KAPSAMINDAKİ İMALAT SANAYİNDE YAPILAN İNŞAAT İŞLERİNE İLİŞKİN KDV İADESİ KDV İadesine İlişkin Yasal Altyapı: Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com

Detaylı

1. Uluslararası Kuruluşlara Yapılan Teslim ve Hizmetlerde İstisna

1. Uluslararası Kuruluşlara Yapılan Teslim ve Hizmetlerde İstisna No: 2012/96 Tarih: 23.08.2012 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta:

Detaylı

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile,

27 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6770 sayılı Kanun ile KDV Kanununda yapılan değişiklikler ile, TARİH : 06/02/2017 SİRKÜLER NO : 2017/20 KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI: 3 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik

Detaylı

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/21 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 11 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA

SİRKÜLER. Tarih: Sayı:2017/21 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 11 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA SİRKÜLER Sayı:2017/21 Tarih:25.02.2017 KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN 11 SERİ NOLU KDV TEBLİĞİ HAKKINDA Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte

Detaylı

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014

SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 SİRKÜLER: 2014/048 BURSA, 13.06.2014 Konu: İade Hakkını İndirim Yoluyla Kullanan Mükellefler ile Ödenecek KDV Pozisyonundaki Mükelleflerin Tevsik, Beyan veya Bildirim Yükümlülükleri Sayın Mükellefimiz,

Detaylı

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu:

Tarih: Sayı: 2012/86. Konu: Tarih: 17.07.2012 S İ R K Ü L E R R A P O R Sayı: 2012/86 Konu: Mal ve Hizmet Alımlarında Müteselsil Sorumlu Tutulmamak İçin Çekle Yapılan Ödemelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Özet: Mal ve Hizmet

Detaylı

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 11.06.2014/130-1 66 NO LU KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ YAYIMLANDI ÖZET : Sirkülerde Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin geçiş uygulamasına ilişkin olarak; - İade uygulaması, -

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 İstanbul, 3 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 31 KONU : Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamı Yazılım ve Gayrimaddi Hak Satış ve Kiralamalarında KDV İstisnası ve İmalat Sanayine Yönelik YTB Kapsamında

Detaylı

BAZI KDV DEN İSTİSNA TESLİMLER İÇİN KDV İADE TALEBİ OLMASA DAHİ VERGİ DAİRESİNE İSTİSNAYI TEVSİK EDİCİ BELGELERİN SUNULMASI ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR

BAZI KDV DEN İSTİSNA TESLİMLER İÇİN KDV İADE TALEBİ OLMASA DAHİ VERGİ DAİRESİNE İSTİSNAYI TEVSİK EDİCİ BELGELERİN SUNULMASI ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR BAZI KDV DEN İSTİSNA TESLİMLER İÇİN KDV İADE TALEBİ OLMASA DAHİ VERGİ DAİRESİNE İSTİSNAYI TEVSİK EDİCİ BELGELERİN SUNULMASI ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE (Denge İstanbul YMM

Detaylı

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur.

120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar ve tebliğ metni aşağıda sunulmuştur. SİRKÜLER NO : 2012/ 330-12 İstanbul, 22.08.2012 KONU : KDV UYGULAMALARI 18 Ağustos 2012 Tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete yayımlanan 120 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ ilgili özet açıklamalar

Detaylı

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar.

Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. Sayı: 2018/16 Konu: 17 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile Yapılan Açıklamalar. 31 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

Detaylı

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

DEĞER YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. Büyükdere Cd. Nevtron İşhanı No:119 K /6 Gayrettepe-İST TEL: 0212/ 211 99 01-02-04 FAX: 0212/ 211 99 52 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ SİRKÜLER NO : 2006/39 İstanbul,24 Nisan 2006 KONU : KDV Yönünden Mükellefiyet

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) ( t s. R.G.)

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) ( t s. R.G.) Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) (03.02.2017 t. 29968 s. R.G.) Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı) ndan: MADDE 1 26/4/2014 tarihli

Detaylı

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ

İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ 05.12.2017/137-1 İNDİRİM YOLUYLA TELAFİ EDİLEMEYEN KDV NİN BELGE ARANMAKSIZIN İADESİ ÖZET : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği nde aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır. - Türkiye içinde taşıma hakkı

Detaylı

KONU : SADECE BSMV KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERİ YAPANLARIN SATIN ALDIKLARI MALLARIN İADESİNDE KDV UYGULAMASI.

KONU : SADECE BSMV KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERİ YAPANLARIN SATIN ALDIKLARI MALLARIN İADESİNDE KDV UYGULAMASI. KONU : SADECE BSMV KAPSAMINDAKİ İŞLEMLERİ YAPANLARIN SATIN ALDIKLARI MALLARIN İADESİNDE KDV UYGULAMASI. 19 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazete deyayımlanan 116 seri numaralı Katma Değer Vergisi Genel Tebliği

Detaylı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı 8.2.2017 Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 10) Yayımlandı Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 9/206 Çankaya Konak İzmir T (0232) 4836222 F (0232) 4831618

Detaylı

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİ UYGULAMALARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

KONU: KATMA DEĞER VERGİSİ UYGULAMALARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER Altınova Mah. İstanbul Cad. Buttim Plaza No: 424-4 / 1702 16250 Osmangazi / BURSA T: +90 (0224) 211 42 24 F: +90 (0224) 211 42 49 www.saymmas.com.tr Sirküler No: 2032 Sirküler Tarihi: 22.02.2017 KONU:

Detaylı

I. GİRİŞ. Suat ÇİÇEK. Bağımsız Denetçi Mali Müşavir. Yayınlandığı Kaynak: Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi

I. GİRİŞ. Suat ÇİÇEK. Bağımsız Denetçi Mali Müşavir. Yayınlandığı Kaynak: Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi İNDİRİMLİ ORANDA VERGİYE TABİ İŞLEMLERLE İLGİLİ OLUP YILI İÇİNDE MAHSUBEN İADE TALEP EDİLMEYEN VERGİNİN İZLEYEN YILDA İADESİ VE ÖZELLİK ARZ EDEN DURUMLAR Suat ÇİÇEK Bağımsız Denetçi Mali Müşavir Yayınlandığı

Detaylı

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01

42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 İstanbul, 04.01.2010 42 Sıra No.lu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği Yayımlandı DUYURU NO:2010/01 31.12.2009 tarih ve 27449 (4. mükerrer) sayılı Resmi Gazete

Detaylı

KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI KONU : 120 SERİ NO.LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI 120 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği 18 Ağustos 2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmi Gazete de yayımlandı. Tebliğde, uluslararası

Detaylı

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler

: Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler Sirküler No : 2017-16 Sirküler Tarihi : 06.02.2017 Konu : Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Yapılan Değişiklikler 3 Şubat 2017 tarih ve 29968 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Katma Değer

Detaylı

TEBLİĞ. 2. KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I/C ) bölümünün birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

TEBLİĞ. 2. KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I/C ) bölümünün birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Genelge : 2014/33 16.10.2014 GENELGE (Sadece Müşterilerimiz içindir) Açıklama; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi (KDV) Kanununun ilgili maddelerinin verdiği yetki çerçevesinde 26/4/2014 tarihli ve 28983

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117

SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 SİRKÜLER İstanbul, 03.06.2014 Sayı: 2014/117 Ref: 4/117 Konu: YENİ KDV GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE KDV KANUNU GEÇİCİ 17. MADDESİNE GÖRE DAHİLDE İŞLEME İZİN BELGESİ KAPSAMINDA TESLİMLERDE KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

Detaylı

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü. Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI BÜYÜK MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü Sayı : 64597866-KDV-29-107 14/07/2014 Konu: DİR. kararına istinaden DİİB lerinin revize işlemlerinin

Detaylı

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28

MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28 İstanbul, 3 Şubat 2017 MALİ MEVZUAT SİRKÜLERİ NO: 2017 / 28 KONU : İndirimli Orana Tabi İşlemlerde Yıl İçinde Mahsuben İade Edilemeyen KDV nın, Yıl İçinde Nakden İade Edilmesine İlişkin BKK ve KDV Genel

Detaylı

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI

ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI 03.01.2018/15-1 ÖN ÖDEMELİ TELEFON KARTI SATIŞLARI VE FATİH PROJESİ KAPSAMINDA KDV İSTİSNASI UYGULAMASI ÖZET : Katma Değer Vergisi Uygulama Genel Tebliğinde değişiklik yapılmıştır. Mobil elektronik haberleşme

Detaylı

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ 1 SERİ NO'LU KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete No 29147 Resmi Gazete Tarihi 16/10/2014 Kapsam KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL

YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİL YÜKLENİLEN KDV YE AİT FATURANIN GEÇ DÜZENLENMESİ HALİNDE KDV İADESİ YAPILABİLİR Mİ? Rızkullah ÇETİN* 1-GİRİŞ: Vergi mükellefleri mükellefiyet hayatları boyunca çeşitli sebeplerle, yapılan hizmetlere ve

Detaylı

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ

99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ 5 99 SERİ NOLU KDV GENEL TEBLİĞİ NİN DEĞERLENDİRİLMESİ Katma Değer Vergisi uygulamaları ile ilgili değişik konularda açıklama yapılan 99 Seri Nolu KDV

Detaylı

Konu:Katma Değer Vergisi Uygulama Tebliğine İlişkin Sirküler Hakkında

Konu:Katma Değer Vergisi Uygulama Tebliğine İlişkin Sirküler Hakkında Sayı: Rehber.2014/026 Ankara,13.06.2014 Konu:Katma Değer Vergisi Uygulama Tebliğine İlişkin Sirküler Hakkında 26.04.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan KDV Genel Uygulama Tebliği ile bu tarihe kadar

Detaylı

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır.

vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlar, kendisine istisna kapsamında teslim veya hizmet yapılan alıcıdan aranacak satıcı sorumlu olmayacaktır. DENİZ, HAVA VE DEMİRYOLU TAŞIMA ARAÇLARININ İMALATI İLE TAMİR BAKIM HİZMETİ VERİLMESİNDE KATMA DEĞER VERGİSİ İSTİSNASI VE KATMA DEĞER VERGİSİ İADESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR Faaliyetleri Deniz Taşıma Araçları

Detaylı

ÖTV İADESİ TALEPLERİNDE İSTENİLEN BELGELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

ÖTV İADESİ TALEPLERİNDE İSTENİLEN BELGELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR 05.04.2018/64-1 ÖTV İADESİ TALEPLERİNDE İSTENİLEN BELGELERİN ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLMESİ UYGULAMASI BAŞLIYOR ÖZET : 23 No lu ÖTV Sirkülerinde, ÖTV Kanunu nun 5 inci maddesinin ikinci fıkrası ile 12 nci

Detaylı

No: 2011/45 Tarih: 02.10.2011

No: 2011/45 Tarih: 02.10.2011 ERK Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Hizmetleri Ltd. Şti. Acıbadem Cd. Çamlıca Apt. No.77 K.4 34718 Acıbadem-Kadıköy/ISTANBUL Tel :0.216.340 00 86 Fax :0.216.340 00 87 E-posta: info@erkymm.com No: 2011/45

Detaylı

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ

TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: TÜRKİYE AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE ANLAŞMASI GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 2) Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında, AB'nin finanse ettiği ya da Türkiye-AB ortak finansmanı ile yürütülen

Detaylı

İHRAÇ KAYDIYLA TESLİM ALDIĞI MALI SÜRESİNDE İHRAÇ EDEMEYEN İHRACATÇI İMALATÇIYA ÖDEDİĞİ KDV Yİ İNDİRİM VE İADE KONUSU YAPABİLİR Mİ?

İHRAÇ KAYDIYLA TESLİM ALDIĞI MALI SÜRESİNDE İHRAÇ EDEMEYEN İHRACATÇI İMALATÇIYA ÖDEDİĞİ KDV Yİ İNDİRİM VE İADE KONUSU YAPABİLİR Mİ? İHRAÇ KAYDIYLA TESLİM ALDIĞI MALI SÜRESİNDE İHRAÇ EDEMEYEN İHRACATÇI İMALATÇIYA ÖDEDİĞİ KDV Yİ İNDİRİM VE İADE KONUSU YAPABİLİR Mİ? Hülya YAVUZCAN ÇOLAK MAZARS/DENGE (Denge İstanbul YMM A.Ş.) Vergi Bölümü,

Detaylı

Konu : ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin tarife pozisyon numarasında yer alan malların tesliminde tevkifat uygulaması hk.

Konu : ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin tarife pozisyon numarasında yer alan malların tesliminde tevkifat uygulaması hk. Sirküler No : 2014/17 Sirküler Tarihi :24.04.2014 Konu : ÖTV Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B) cetvelinin 38.11 tarife pozisyon numarasında yer alan malların tesliminde tevkifat uygulaması hk. 4760

Detaylı

SİRKÜLER RAPOR ( )

SİRKÜLER RAPOR ( ) DMF SİSTEM ULUSLARARASIBAĞIMSIZDENETİMDANIŞMANLIKVE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİKA.Ş. www.dmf.com.tr& dmfsystem.eu dmf@dmf.com.tr www.russellbedford.com Ankara :Eskişehir Yolu 9. Km. Tepe Prime B Blok No: 100

Detaylı

Katma değer vergisi iadesinde elektronik bildirim

Katma değer vergisi iadesinde elektronik bildirim Katma değer vergisi iadesinde elektronik bildirim I. GİRİŞ Geçtiğimiz yıl kamuoyunun bilgisi dahiline girerek yoğun bir şekilde tartışılmaya başlanılan ve merakla beklenilen yeni KDV İadesi sisteminin

Detaylı

Sirküler Rapor / SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI

Sirküler Rapor / SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI Sirküler Rapor 21.04.2014/109-1 34 SERİ NO LU ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ YAYIMLANDI ÖZET : 34 Seri No'lu ÖTV Genel Tebliğinde, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı listenin (B)

Detaylı

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ

KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ Sirküler Tarihi : 19.03.2009 Sirküler No : 759 KONU: SERBEST BÖLGELERDE İSTİHDAM EDİLEN HİZMET ERBABININ ÜCRETLERİNDE GELİR VERGİSİ İSTİSNASI 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununun geçici 3 üncü maddesinin

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 26 İST,

SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 26 İST, SİRKÜLER NO: POZ-2017 / 26 İST, 17.02.2017 ÖZET: 15 Şubat 2017 tarih ve 29980 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 11 seri no.lu KDV Tebliği ile KDV Genel Uygulama Tebliğinde değişiklikler yapıldı. KDV GENEL

Detaylı

SİRKÜLER İstanbul,

SİRKÜLER İstanbul, SİRKÜLER İstanbul, 14.05.2018 Sayı: 2018/092 Ref:4/092 Konu: ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 4) YAYINLANMIŞTIR 27.03.2018 tarihli

Detaylı

KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir

KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER. Ali ÇAKMAKCI. Yeminli Mali Müşavir KONUT TESLİMLERİNDE KDV ORANLARINA VE KDV İADESİNE VE VERGİLENDİRİLMESİNE YÖNELİK YAPILAN SON DÜZENLEMELER Ali ÇAKMAKCI Yeminli Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Email: cakmakciali@taxauditingymm.com Konut

Detaylı