KIBRIS TÜRK FOTOĞRAF DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN HAZIRLANAN YILLARI ARASI ÇALIŞMA RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KIBRIS TÜRK FOTOĞRAF DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN HAZIRLANAN 2011-2013 YILLARI ARASI ÇALIŞMA RAPORU"

Transkript

1 KIBRIS TÜRK FOTOĞRAF DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TARAFINDAN HAZIRLANAN YILLARI ARASI ÇALIŞMA RAPORU - 6 Nisan 2011 tarihinde Geleneksel Fotoğraf Sergisi Atatürk Kültür Merkezi nde açıldı yılı içerisinde KKTC de birçok yerine çeşitli geziler düzenlenmiş, dernek binamızda konferans ve dersler verilmiştir Mart 2011 tarihinde VII. Avtepe Köyü Medoş Lalesi Festivali nde dernek üyelerimizin fotoğraflarından oluşan bir sergi açılmıştır yılında üyelerimiz tarafından Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanlığı na çerçeveli fotoğraflar armağan edilmiştir yılında üyelerimiz Lisani Otağ ve Mehmet Gökyiğit 3 üncü Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması nda Başarı Ödülü almıştır. Aynı yarışmada üyemiz Mustafa Evirgen de Öztan Özatay Özel Ödülü ne layık görülmüştür Mayıs 2011 tarihinde Taşkent Köyü nde düzenlenen Taşkent I. Kültür Festivali için dernek olarak fotoğraflarımızla katkı koyduk. Taşkent köyü fotoğraflarından oluşan bir slide gösterisi hazırlanmış ve dernek üyelerimizin fotoğraflarından broşür basılmıştır Mayıs 2011 tarihinde Müzeler Haftası dolayısıyla Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü ile ortak olarak Kültürel Miras konulu fotoğraf sergisi düzenlenmiştir Mayıs 2011 FODER olarak Tekirdağ İğneada da DASK (Doğada Fotoğraf Avcılığı) Yarışması na katılınmıştır. Üyemiz Mehmet Türkelman sergileme almıştır yılında Üyemiz Ayşe Gökyiğit Yeni Kıbrıs Derneği nin Yarının Kıbrıslıları Konulu Yarışması nda 3.lük ödülüne layık görülmüştür yılı Lapta Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması nda üyemiz Gizem Aksoy Birincilik Ödülü almıştır Devlet Fotoğaf Yarışması nda FODER Üyesi Altay Sayıl Birincilik Ödülüne layık görülmüşlerdir. - 7 Ocak 2012: Girne - Lapta - Kayalar - Sadrazamköy e gezi düzenlendi Ocak 2012: Bellapais ziyaret edildi Şubat 2012: Trodos (2 günlük) gezisi yapıldı Şubat 2012: Değirmenlik, Meriç ve Dilekkaya Köyleri gezildi.

2 - 26 Şubat 2012: Leymosun Gezisi ve Karnavalı na katılındı Mart 2012: Çamlıbel - Tepebaşı Lale Festivali ne ziyarete gidildi Mart 2012: Bağlıköy Eko Günü ve Vuni Sarayı na gidildi. - 8 Nisan 2012: Bağlıköy e gezi düzenlendi Nisan 2012: Akıncılar Köyü ziyaret edildi Nisan 2012: Lapta, Çamlıbel, Tepebaşı ve Karpaşa Köylerine gezi düzenlendi. - 8 Mayıs 2012 tarihşnde Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) nin Geleneksel Fotoğraf Sergisi açıldı Mayıs, 2012 tarihlerinde, Samsun İli ne bağlı Vezirköprü İlçesi nde gerçekleşen uluslararası fotoğraf yarışmasına katılan sekiz FODER üyesi sergileme alarak, önemli bir başarıya imza atıp Türkiye den başarı ile döndü Haziran 2012 Perşembe akşamı Lapta Belediyesi'nin düzenlediği II. Fotoğraf Yarışması ve Sergi açılışı gerçekleştirildi. Serbest Kategoride: Bahire Eminsel Tezat (Başarı Ödülü), Tevfik Ulual Çıkrık Başında. (Lapta Belediyesi Özel Ödülü). Lapta Belediye Sınırları İçerisinde Tarih, Kültür ve Doğa Ödülleri: Mehmet Gökyiğit Unutulmuş (Başarı Ödülü). Dağdoğan Sadrazam Çakıl Taşları (Lapta Belediyesi Özel Ödülü) aldılar Haziran tarihleri arasında Derneğimiz yönetim kurulu üyesi Altay Sayıl, Kıbrıs taki eski polis fotoğraflarından oluşan sergisini (13. Kişisel sergisi) Lefkoşa Fuar Alanı nda açtı Haziran 2012 akşamı Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı tarafından Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Açık Hava Müzesi Kuzey Kıbrıs Prestij Kitabı tanıtımı ve Fotoğraf Sergisi, Büyük Han da gerçekleştirildi. Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit in çektiği fotoğrafların bir kısmı da Büyük Han da sergilenerek, katılımcıların beğenisine sunuldu. - Samsun da düzenlenen 4 Mevsim Samsun adlı fotoğraf yarışmasında "Samsunda İlkbahar" konulu Fotoğraf Yarışmasında, dernek yönetim kurulu üyemiz Gülnur Tokay sergileme almıştır. - Banjaluka Üniversitesi foto-sinema kulübü tarafından Bosna Hersek'te düzenlenen, FIAP- PSA patronaj ve onayı alan "Photo Emotion 2012" isimli uluslararası yarışmada, Tevfik İleri nin "The Anger" isimli siyah-beyaz yapıtı, fotoğraf dünyasının en saygın ödüllerinden birisi olan "PSA Gold Medal" (Amerika Fotoğraf Cemiyeti Altın Madalyası) kazandı Temmuz 2012 Perşembe akşamı, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) binasında Türkiye nin ünlü fotoğraf sanatçısı Zeynel Yeşilay, Işığın Peşinde 49 Yıl adlı multivizyon gösterisini sundu. Multivizyon gösterisinde Zeynel Yeşilay 49 yıllık fotoğraf hayatında çektiği 150 adet fotoğrafı göstermiştir. - FODER, sosyal sorumluluk kapsamında bir ilke imza attı. Bu yıl, 8-12 Mayıs 2012 tarihlerinde " doku, soyut, su ve yansıma" temaları ile gerçekleştirilen FODER Sergisi, sergilenen fotoğrafların satışından elde edilen gelirle, sosyal farkındalık yaratma amacıyla,

3 Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi'ne 3 tıbbi cihaz bağışında bulundu. - 6 Eylül 2012 Perşembe akşamı Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER), Telsim sponsorluğunda restore edilerek çağdaş bir görünüme kavuşan dernek binasında, fotoğraf tutkunları ve üyelerinin katılımı ile sezon açılış kokteylini gerçekleştirdi Eylül 2012 Çarşamba akşamı Telsim ile FODER in birlikte düzenlediği Benim Kıbrısım fotoğraf yarışmasında jüri üyesi olarak görev alan fotoğraf sanatçısı İsmail Haykır, FODER dernek binasında hem fotoğrafçılık deneyimlerini paylaştı, hem de hazırladığı üç farklı sunumla görsel bir şölen sundu Eylül 2012 Perşembe akşamı sergisi açılan Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ile Telsim in işbirliğiyle düzenlenen Benim Kıbrısım Fotoğraf Yarışması nda Tevfik Ulual ın Meserya da Desteban isimli fotoğrafı ikinci ve Cyprus Bus adlı fotoğrafı da başarı ödülü aldı Eylül 2012: Akıncılar Köyü ne gezi düzenlendi Eylül 2012 tarihinde Güney Lefkoşa da bulunan Turizm Dairesi ve Dondurma Şirketlerinin ortaklaşa düzenlediği 3. Dondurma Fotoğraf Yarışması nda dereceye giren 18 FODER üyesinin fotoğrafları, Tarihi Mağusa Kapısı nda yer alan sergi salonunda sergilendi. Üyelerimizden Necla Toptancı, yarışmada 3 üncülük Ödülü, Onur Ödülü ve 5 sergileme alarak yarışmada en çok ödül alan fotoğraf sanatçısı oldu. - Lisani Otağ " Son Umut " isimli fotoğrafıyla Belçika'da Belçika'da Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun organizasyonunda yapılan International Sillian Organisation 2012 yarışmasında altın madalya kazandı Ekim 2012: Karpaz Bölgesi Gezisi gerçekleştirildi Kasım 2012: Mağusa gezisi yapıldı. - 2 Aralık 2012: Kantara yı ziyaret ettik. - 5 Aralık 2012 tarihinde 22. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi nde dernek üyelerimizden Lisani Otağ ın Başarı Ödülü aldığı yarışmada, Mehmet Gökyiğit in üç, Altay Sayıl ın iki ve Sunalp Çelebi nin de bir eseri sergilenmeye layık görüldü Aralık 2012 Pazar günü Kırıkkale, Erdemli ve Yiğitler köylerini ziyaret etti Aralık 2012 Perşembe akşamı dernek lokalinde üyelerine yönelik fotoğrafçılık eğitimleri yanında farklı etkinliklere de yer veren FODER, Ankara AFSAD üyesi Sn. Mehmet Doğan ve ülkemizin fotoğraf arşivciliği (koleksiyonculuğu) konusunda önemli bir yeri olan Sn Hasan Anılır ın sunumlarını üyeleri ile paylaştı. - 1 Şubat 2013 Cuma günü TÜRKSOY katkıları ile gerçekleştirilen Kuzey Kıbrıs Esintileri Fotoğraf Sergisi nin açılışı, KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Techno Park Sergi Salonu nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Gökyiğit ve üyemiz Tevfik İleri nin fotoğrafları da sergide yer almıştır Şubat 2013: Avtepe ve Kaleburnu Köyleri ne gidildi.

4 - 17 Şubat 2013: Surlariçi, Gönyeli Ve Kanlıköy e gezi düzenlendi Şubat 2013: Hamitköy Göleti ile Görneç Köyü gezildi. - 3 Mart 2013: Dikmen Köyü ziyaret edildi Mart 2013 Perşembe akşamı Foder, Alman Fotoğraf Sanatçısı Marcos Gittis i misafir etti Mart 2013 tarihinde sergisi açılan Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması nda Özatay Fotoğrafçılık Özel Ödülü "Bakış" isimli fotoğrafı ve Siyah/beyaz dalda Öztan Özatay Başarı Ödülünü "Garip" isimli fotoğrafıyla üyemiz Mustafa Evirgen kazandı. Doğa ve Manzara dalında da Türk Bankası Özel Ödülü "İnce Çizgi" isimli fotoğrafı ile Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit kazandı. - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi nin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle gerçekleştirilen Okumak konulu 'Genç fotoğrafçılar' gezi-atölyesi'ne Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Tevfik Ulual ve Mustafa Evirgen ile Üyemiz Leman Ahmetoğlu eğitmen-fotoğrafçı olarak katkı koydular Mart 2013 tarihinde sonuçları açıklanan Geçitkale Belediyesi nin düzenlediği Benim Mesaryam temalı Fotoğraf yarışması sonuçlandı. Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit, Alaniçi nde çekilen Mesarya ya Yolculuk fotoğrafı ile 2 inci ve Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Evirgen ise Balalar isimli fotoğrafı ile mansiyon ödülüne layık görüldü Mart 2013: Erdemli ve Yiğitler köyleri gezildi. - 4 Nisan 2013 Perşembe günü saat da Dernek üyemiz Lisani Otağ çocukluk yıllarından günümüze kadar gelen fotoğraf özgeçmişini içeren sunumunu Lefkoşa daki dernek binasında sundu. - Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyesi ve ülkemiz tanınmış fotoğraf sanatçılarından Lisani Otağ, Avusturya da yapılan uluslararası fotoğraf yarışmasında altın madalya kazandı. Avusturya da yapılan ve dünyanın en büyük fotoğraf yarışması kabul edilen TRIERENBERG SUPER CIRCUIT da Altın madalya ile ödüllendirildi. Last Chance isimli eseriyle bu başarıyı kazanan Otağ, ödül töreni için de Avusturya ya davet edildi. Lisani Otağ, bu güne kadar yurt dışında yapılan uluslararası fotoğraf yarışmalarında, iki altın, bir gümüş madalya, beş onur belgesi ve 250 kadar (accept ) sergileme alma başarısını göstermiştir. - Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği üyelerinden Tevfik ve Fergün Ulual çiftinin 2012 ve 2013 yıllarında katıldığı FIAP ve PSA patronajlı uluslararası yarışmalarda aldıkları sergilemelerle Kıbrıslı Türk fotoğrafçısı olarak temsiliyetimizi yapmışlardır. Tevfik Ulual ın Aldığı Sergileme Ödülleri: Mart 2013'de: Trofeu Torrettes, İspanya'da 1 sergileme, 1.Bavarian Int.Cir., Almanya'da 6 sergileme, 2.Int.Art Photography, Streets 2013, Makedonya'da 2 sergileme, German Int.DVF Phoptocup 2013, Almanya'da 2 sergileme, Nisan 2013'de :22.Trierenberg Super Circuit'de 6 sergileme, (17 Nisan) JPS, Hindistan'da 1 sergileme, (21 Nisan ) Artfoto,Bosna- Hersek'te 3 sergileme. (25 Nisan )

5 2012 yılı içerisinde de FIAP ve PSA patronajlı yarışmalara katılarak almış olduğu sergilemeler aşağıdaki gibidir. 21.Trierenberg Super Circ.'de 4 ayrı salonda toplam 12 sergileme, Banyaluka 'da 2 sergileme, 3.Golden Digital Salon 2012,Danimarka'da 1 sergileme, The Al- Thani Award For Photography'de 3 sergileme Fergün Ulual ın Aldığı Sergileme Ödülleri: 17 Nisan 2013: 22. Trierenberg Super Circuit'de 3 sergileme almıştır yılında; 21. Trierenberg Super Circuit'de toplam 5 sergileme, The Al-Thani Award For Photography'de 1 sergileme - 14 Nisan 2013: Erdemli ve Akıncılar Köyleri ziyaret edildi Nisan 2013: Gönendere ve Mehmetçik Köyleri gidildi Nisan 2013 tarihinde dernek binasındaki etkinlikler kapsamında farklı fotoğraf sanatçılarını ağırlayan FODER, bu kez de reklam ve moda fotoğrafçılığı alanında çalışmalarını sürdüren Kıbrıs lı fotoğraf sanatçısı Hasan Hüseyin i ağırladı. - 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü 16 Ağustos, 1974 den itibaren kullanılmayan ve Birleşmiş Milletler den özel izin alınması sonucu FODER üyelerinin ziyaretine açılan Lefkoşa Uluslararası Havaalanı ziyaret edilerek fotoğraf çekimi yapıldı. - 2 Mayıs 2013 Perşembe akşamı, Perşembe akşamları Dernek binasında fotoğraf alanında çalışmalarını sürdüren farklı konukları ağırlayan FODER in akşamki konuğu, Fotoğraf Sanatçısı Hakan Kaşif oldu Mayıs 2013 tarihinde Dogă Arasţırmaları, Sporları ve Kurtarma Dernegĭ (DASK) ın katkıları ile gerçekleştirilen Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması Tokat ın Niksar ilcȩsinde düzenlendi. FODER, son 3 yıldan beri düzenli olarak DASK-DOGAY erkinliklerine katılmakta ve bu yıl aldığı ödül ve sergilemelerle de hem Dernek, hem de ülkemizin tanıtım görevini en iyi şekilde yerine getirmiştir. Bu yıl 5 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Makro-Doğa dalında Neray Oykan Birincilik ödülü sahibi olurken, 5 UPI Mansiyon ödülü de, FODER üyeleri tarafından kazanılmıştır. Ödüller: Makro Doğa kategorisi UPI Mansiyon: Neray Oykan, Yerel Yaşam kategorisi UPI Mansiyon: Mehmet Gökyiğit, Tarih kategorisi UPI Mansiyon: Mehmet Gökyiğit, Tarih kategorisi UPI Mansiyon: Sunalp Çelebi, Manzara kategorisi UPI Mansiyon: Neray Oykan, Sergilemeler: Makro Doğa: Neray Oykan (2), Mehmet Gökyiğit, Manzara: Gülnur Tokay, Ayşe Gökyiğit, Sunalp Çelebi, Yerel Yaşam: Neray Oykan, Hatice Aydın, Tarih: Ergün Emiroğulları, Genel Doğa: Mehmet Gökyiğit, Neray Oykan, Hatice Aydın, Ergün Emiroğulları (2) Haziran 2013 Salı akşamı Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) nin Geleneksel Fotoğraf Sergisi Atatürk Kültür Merkezi nde açıldı Haziran 2013 tarihinde sergisi düzenlenen Kuzey Kıbrıs Turkcell'in engellilerin yaşamına yönelik farkındalığı artırmak ve duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen 'Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf Yarışmasında Tevfik Ulual'ın "Herşeye Rağmen Ribaunt"

6 adlı fotoğrafı Denizleri Aşan Sporcular kategorisinde 2.nci gelerek ödül almaya hak kazanmıştır. - 5 Haziran 2013 tarihinde sergisi açılan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Avrupa Birliği tarafından finanse edilip BM Kalkınma Programı - Gelecek için Ortaklık tarafından desteklenen fotoğraf yarışmasında Çevre Kirliliği, Karpaz ve Hava Kirliliği konularını kapsayan Fotoğraf Yarışmasında, Asbaşkanımız Mehmet Gökyiğit, CMC Atıkları adlı fotoğrafı ile Cemal Okur ise, Bir Zamanlar adlı fotoğrafı ile Başarı Ödülü alırken, Yönetim Kurulu Üyemiz Ayşe Gökyiğit de yarışmada sergileme aldı Haziran 2013 tarihinde 6. Lapta Turizm Festivali kapsamında düzenlenen 3 üncü Fotoğraf Yarışması ve Sergisi açılışı, Lapta Tarih Kültür ve Manzara kategorisinde Mehmet Gökyiğit e ait Tepebaşının Çoban Teyzesi isimli fotoğrafa Başarı Ödülü, Mustafa Evirgen e ait Lapithos 2 isimli fotoğrafa Jüri Özel Ödülü, Dağdoğan Sadrazam ın Özgür Keçi isimli fotoğrafına ise Lapta Belediyesi Özel Ödülü verildi. Serbest kategoride Jüri Özel Ödülü ne Çay Saati isimli fotoğrafı ile Hüseyin Sayıl ve Lapta Belediyesi Özel Ödülü ne de Küstüm isimli fotoğrafı ile Neray Oykan layık görüldü Eylül 2013 Perşembe akşamı Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği FODER üyeleri, Dernek binasında biraraya gelerek Yeni Sezon Fotoğraf Etkinliklerini başlattı. Tüm üyelerin ve fotoğrafa ilgi duyanların davetli olduğu gecede fotoğraf sunumları da yer aldı Ekim 2013 tarihinde sonuçları açıklanan ve FIAP Patronajlı, Cyprus Photographic Society - Kıbrıs Fotoğraf Kurumu tarafından Güney Kıbrıs ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cyprus International Digital Photo Competition Kıbrıs Uluslararası Fotoğraf Yarışması nda, Lisani Otağ'ın Portre 07 isimli fotoğrafı ile Altın madalyaya layık görüldü. Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit, üç farklı kategoride toplam 7 (yedi) sergileme alarak Best Cypriot Photographer En İyi Kıbrıslı Fotoğrafçı ödülüne layık görüldü. Üyemiz Tevfik Ulual ın Başarıları; 8.inci Uluslararası PHOTO SALON KUMANOVO, 2013 (MAKEDONYA) da toplam 6 Fotoğraf ACCEPTANCE aldı. 13.cü Uluslararası MALMÖ EXHB. OF PHOTO ART 2013, isveç de 1 ACCEPTANCE aldı. 1ci Uluslararası Salon of Photography MNE OPEN 2013, MONTENEGRO da 5 ACCEPTANCE aldı. 3. rd International Salon of Photography Novi Sad 2013, Sırbistan da 2 ACCEPTANCE ve 1 SALON HONOURABLE MENTION ödülü aldı. China 15th International Photographic Art Exhibition da 2 Sergileme aldı. - FODER, 31 Ekim 2013 Perşembe akşamı İngiliz Fotoğrafçı Sanatçısı James Blake i ağırladı. - 3 Kasım 2013: Tatlısu Köyü ziyaret edildi. - 7 Kasım 2013 Perşembe akşamı FODER Dernek binasında FODER Üyeleri ile biraraya gelen Sema Özevin (Türkiye) ve Rauf Umudov (Azerbaycan), sunum ve söyleşileri ile geceye renk kattılar.

7 - 14 Kasım 2013 Perşembe akşamı Dernek binamızda özellikle makro fotoğraf konusunda deneyimli ve FODER eski üyelerimizden Sami Tamson u konuk ettik Kasım 2013 tarihinde sonuçlanan FIAP, UPI ve PSA'nın patronajlığında Yunanistan'da düzenlenen 1.nci Olympic Photo Circuit,2013 fotoğraf yarışmasında Gezi, Serbest Siyah Beyaz, Serbest Renkli ve Doğa temalarından oluşan dört ayrı kategoride dernek yönetim kurulu üyemiz Tevfik Ulual toplam 17 sergileme alarak büyük bir başarı elde etmiştir Kasım 2013: Yeni İskele İlçesi ile Topçuköy, Ardahan ve Mormenekşe köylerine gezi düzenlendi Kasım 2013 tarihinde sergisi açılan, İktisatbank tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve 27 fotoğraf sanatçısının 100den fazla eserle katıldığı Kıbrıs İçin Çalışıyoruz temalı Fotoğraf Yarışması nda beş ödülün dördünde FODER Üyelerimizin imzası var. Birinciliği Üyemiz Berkiye Gürcan Babadan Oğula isimli fotoğrafı ile İkinciliği Üyemiz Neray Oykan İşimi Seviyorum isimli fotoğrafı ileüçüncülüğü Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Evirgen Dumanlar Arasında isimli fotoğrafı ile kazanırken, Mansiyon Ödülünün sahibi de Hasat Zamanı isimli fotoğrafı ile Dernek Asbaşkanımız Mehmet Gökyiğit oldu. - Dernek Yönetim Kurulu üyemiz Tevfik Ulual, Makedonya da FİA, PSA ve UPİ patronajlı düzenlenen 3rd International Photography Exhibition, Kumanovo 2013 fotoğraf yarışmasında Siyah Beyaz Digital bölümünde iki sergileme ve Baskılı Serbest Renkli dalda ise Bicycle adlı fotoğrafıyla Salon Certificate ödülüne layık görülerek bir uluslararası başarıya daha imza atmıştır. - 1 Aralık 2013: Kaplıca ve Mersinlik Köyleri ziyaret edildi. - 5 Aralık 2013 tarihinde Dernek binamızda Fotoğrafçı Başar Taşlı, deneyimlerini üyelerimizle paylaştı. - 7 Aralık 2013 Cumartesi günü İskele Sahil Lions Derneği tarafından düzenlenen İskele ve Karpazdan Esintiler temalı fotoğraf yarışmasında tüm ödüller FODER Üyeleri tarafından kazanıldı. Dernek Asbaşkanımız Mehmet Gökyiğit Karpazın Ritmi isimli fotoğrafı ile Birincilik Ödülünü kazanırken, Yönetim Kurulu Üyemiz Tevfik Ulual Dipkarpazda Çoban isimli fotoğrafı ile İkincilik Ödülünün, Üyemiz Beklan İşeri de Ada isimli fotoğrafı ile Üçüncülük Ödülünün sahibi oldu Aralık 2013 Salı akşamı XXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması nda Neray Oykan ın Gölge Etme isimli fotoğrafı Başarı ödülü almıştır Aralık 2013 Perşembe Koray Üstüner Özel Gün Fotoğrafçılığı alanındaki çalışmalarını FODER üyeleri ile paylaştı Aralık 2013 Perşembe akşamı sonuçları açıklanan ve FODER Telsim işbirliğinde düzenlenen Kıbrıs ta Kadın Olmak Temalı Fotoğraf Yarışması nda Dernek Başkan Yardımcımız Mehmet Gökyiğit Kafesler Fırında isimli fotoğrafıyla Birincilik ve Nineden Toruna isimli fotoğrafıyla Başarı Ödülü ne; Üyemiz Berkiye Gürcan Sanat Aşkı isimli fotoğrafıyla İkincilik ve Bandabulyadan Dönüş isimli fotoğrafıyla Başarı Ödülü ne layık görülmüştür.

8 - 25 Aralık 2013 Çarşamba akşamı Telsim - FODER Kıbrıs ta Kadın Olmak temalı fotoğraf yarışmasında Jüri üyesi olarak adamızda bulunan Garbis Özatay, FODER Dernek binamızda konuğumuz oldu. Saygılarımla, Hüseyin Sayıl FODER Başkanı

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ Kültür Dairesi nin Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü Kapsamında 2017 Yılı İçin Yapacağı Yardımlar

Detaylı

Kültür Dairesi 2013 Yılı Mart Ayı Etkinlikleri

Kültür Dairesi 2013 Yılı Mart Ayı Etkinlikleri Kültür Dairesi 2013 Yılı Mart Ayı Etkinlikleri - ByBalon Organizasyon Firması tarafından düzenlenen Della Miles konseri için gerekli çalışmalar yapılarak organizasyona destek verildi ve ekibin ülkeyi gezip

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne hoş geldiniz...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne hoş geldiniz... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti SAĞLIK BAKANLIĞI TURİSTLER İÇİN KKTC SAĞLIK REHBERİ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne hoş geldiniz... Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güneydoğu Avrupa ve Akdeniz'de bulunan

Detaylı

ULUSLARARASI FOTOĞRAF ŞÖLENİ

ULUSLARARASI FOTOĞRAF ŞÖLENİ ULUSLARARASI FOTOĞRAF ŞÖLENİ ve 32. ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI FEDERASYONU KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.fiap32congress.org Dünya Fotoğraf Olimpiyatı Türkiye de... Dünya da, Fotoğrafın

Detaylı

Girne Inner Wheel Kulübü Başkanı. Esma ELGİN

Girne Inner Wheel Kulübü Başkanı. Esma ELGİN DEVİR TESLİM TÖRENİ Girne Inner Wheel Kulübü 2012-2013 Başkanı Esma ELGİN 2012-2013 TEMASI DOST OL YÖNETİM KURULU BAŞKAN... Esma ELGİN ASBAŞKAN... Solmaz FERİDUN GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANI... Sevim EGEMEN SEKRETER...İmren

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması

Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Safranbolu Belediyesi 15. Altın Safran Ulusal Fotoğraf Yarışması Konu: Kültürel Miras ve Korumacılık tır. Yan Tema: Ustaya Saygı dır. Yarışmanın Amacı: Tüm Dünyanın ortak sorumluluğunda olan somut miras

Detaylı

2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Bölümü, Kocaeli.

2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Bölümü, Kocaeli. CV Araştırma Görevlisi M. Çağatay Göktan Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Doğum Tarihi ve Yeri, 24 Aralık 1979, İzmit / Kocaeli Öğrenim Durumu 2006-.. Sanatta Yeterlik, Kocaeli

Detaylı

SİLLE SANAT TÜRKİYE KUPASI SİLLE' YE GELİYOR

SİLLE SANAT TÜRKİYE KUPASI SİLLE' YE GELİYOR Savaş Şener T A R İ H V E S A N A T I N B U L U Ş T U Ğ U N O K T A SİLLE SANAT KASIM - ARALIK 2016 Sayı 12 SİLLE SANAT SARAYI BÜLTENİDİR TÜRKİYE KUPASI SİLLE' YE GELİYOR Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu

Detaylı

2003 Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi.

2003 Ondokuzmayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi. 1. Adı Soyad : Tezcan BAHAR 2. Doğum Yeri, Tarihi: Bulgaristan, 27.10.1976 3. İş Adres : OMÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Böl. Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Atakum / SAMSUN 4. Ev Adres: TOKİ Atakum

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955 Genelge No: YK-35/2013-2014 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU K-PET SÜPER LİG, K-PET 1.LİG, K-PET 2.LİG VE YÜKSELME LİGLERİ KULÜPLERİ YÖNETİM KURULLARI BAŞKANLARINA 02 Mayıs

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı

Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Fethiye den 7 Kooperatif Ulaşımda Dönüşüme Katıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi nin il genelinde sürdürdüğü Ulaşımda Dönüşüm Projesi ne Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren 7 kooperatif daha katıldı. Muğla

Detaylı

ÜNİVERSİTELERARASI KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAME

ÜNİVERSİTELERARASI KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAME ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ÜNİVERSİTELERARASI KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAME Konu: Üniversitede Engelli Olmak, Dezavantaj yaşayan üniversite öğrencilerinin öğrenim

Detaylı

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017

HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 HAFTALIK VELİ BÜLTENİ 21 NİSAN 2017 Değerli Velilerimiz, 23 Nisan Pazar günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenimiz saat 10:30-11:30 arasında çok amaçlı salonda 2.ve 3. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.)

MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) MANİSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI 24 ÜNCÜ VERGİ HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI (Resimler için lütfen ilgili etkinliğe tıklayınız.) 25 ŞUBAT 2013 Pazartesi 09.00 Atatürk Anıtına Çelenk konulması 09.30 Valilik Makamını

Detaylı

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU

İLETİŞİM BİLGİLERİ. BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN ÖĞRENİM DURUMU Öğr. Gör. Murat SARI Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı İLETİŞİM BİLGİLERİ Yazışma Adresi BARTIN ÜNİVERSİTESİ, Bartın Meslek Yüksekokulu 74100 BARTIN Telefon 0 378 227 99 39 Dahili 143 Faks 0 378

Detaylı

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 )

TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 ) TURİZM TANITMA VE PAZARLAMA DAİRESİ FAALİYET RAPORU (OCAK 2012 ) ACENTELER: 1 Nisan 2012 31 Mart 2013 itibarı ile geçerli olacak işletme belgelerinin tanzim edilmesi için Acente denetimlerimiz başlatılmış

Detaylı

Sille Sanat Sarayı unvanlarının değerlendirilmesinden SSS üyesi Akın ACAR (Antalya) sorumlu olacak. 1. SSS Üyesi Olmak... 5

Sille Sanat Sarayı unvanlarının değerlendirilmesinden SSS üyesi Akın ACAR (Antalya) sorumlu olacak. 1. SSS Üyesi Olmak... 5 SSS ÜYE UNVANLARI ( SSS/Y, SSS/B, SSS/R, Hon. SSS) Sille Sanat Sarayı üyeleri sanat alanında yaptıkları çalışmalara göre alacakları puanların toplamına göre farklı unvanlar alacak. Her unvan farklı bir

Detaylı

K.K.T.C. POSTA DAİRESİ

K.K.T.C. POSTA DAİRESİ KKTC ÜLKE KODU = 99000 LEFKOŞA İLÇESİ KKTC LEFKOŞA LEFKOŞA ABDİ ÇAVUŞ MAH 99010 KKTC LEFKOŞA LEFKOŞA AKKAVUK MAH 99010 KKTC LEFKOŞA LEFKOŞA ARABAHMET MAH 99010 KKTC LEFKOŞA LEFKOŞA AYDEMET MAH 99010 KKTC

Detaylı

FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ

FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ FOTOĞRAF YARIŞMASI KATILIM ŞARTNAMESĐ Yarışmanın adı : Gençlere Özel Amatör Fotoğraf Yarışması. Yarışmanın konusu : Doğa nın Direnişi Đnsan da doğanın bir parçası! Oysa insan kendini doğanın sahibi olarak

Detaylı

KKTC NÜFUS VE KONUT SAYIMI

KKTC NÜFUS VE KONUT SAYIMI BASIN BİLDİRİSİ KKTC NÜFUS VE KONUT SAYIMI 2011 (İlk Kesin Sonuçlar) 17 Aralık 2012 KKTC 2011 NÜFUS VE KONUT SAYIMI İLK KESİN SONUÇLARI (17 Aralık 2012) 4 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen Nüfus ve

Detaylı

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit

Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 2. ART NICOMEDIA ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yarışma Adı/Teması : Tarihi Yerleri İle İzmit 1 - KONU VE AMAÇ: Fotoğraf yarışmasının amacı; Amatör veya profesyonel fotoğrafçıların, kendi pencerelerinden

Detaylı

ETKİNLİK PROĞRAMI. 22 Eylül 2011 Perşembe

ETKİNLİK PROĞRAMI. 22 Eylül 2011 Perşembe ETKİNLİK PROĞRAMI 22 Eylül 2011 Perşembe 14:00 Kayıt, bilgilendirme ve konaklama yerlerine yönlendirme. (İbramaki Sanat Galerisi / Atatürk Heykelı karşısı) 23 Eylül 2011 Cuma Fotomaraton Perşembe Saat24.00

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK REHBERİ TARİH ETKİNLİK UYUM HAFTASI ETKİNLİK YERİ 12 15 EYLÜL 2017 Fen SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK)

DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK) DEVİNİMİN GÖRSEL DİLİ SERGİSİ VE KİTABI (VISUAL LANGUAGE EXHIBITION OF MOTION AND ITS BOOK) TAHSİN AYDOĞMUŞ Fotoğrafçı tahsinaydogmus@hotmail.com Her şey devinim halindedir. Tüm Toplumsal olayların belirleyicisi

Detaylı

Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor!

Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor! Fotograf Geçidi : İstanbul 2010 Etkinlikleri Bülent ÖZGÖREN in Yüzümüzü Ağartanlar Sergisi ile Devam Ediyor! İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projeleri kapsamında, sanat yönetmenliğini ve küratörlüğünü

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI. Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze

GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI. Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze GEBZE BELEDİYESİ 1. ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI Yarışmanın Adı : Fotoğraflarla Değişen Gebze Yarışmanın Amacı : Gebze nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile kentin turistik değerlerini fotoğraf sanatıyla

Detaylı

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur.

Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 17.07.2012 Değerli Site Sakinleri; Hazırladığımız yaz etkinlikleri çerçevesinde Temmuz ve Ağustos ayı içinde kesinleşen programlar aşağıda sunulmuştur. 1-15 Temmuz 2012 Pazar ÇOCUKLAR ARASI YETENEK YARIŞMASI

Detaylı

Fotoğraflar belge niteliğinde olacağından, mutlaka çekim yılı ve yeri yazılmalıdır.

Fotoğraflar belge niteliğinde olacağından, mutlaka çekim yılı ve yeri yazılmalıdır. MUFSAD ( Muş Fotoğraf Sanatı Derneği) KIRMIZI AŞK FOTOĞRAF AŞKI LALE İLE BULUŞUYOR, MUŞ LALESİ ÖLÜMSÜZLEŞİYOR 1. YARIŞMANIN ADI: KIRMIZI AŞK 2. KONU: Muş lalesini ölümsüzleştirerek en güzel lalenin seçilmesi.

Detaylı

Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor. 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi

Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor. 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi Sanatçılara Desteğimiz Devam Ediyor 08-13 Nisan 2014 Hamdi Öner Kişisel Resim Sergisi Müdürlüğümüzün katkılarıyla, Hamdi Öner in kişisel Resim Sergisi, Sivas Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışa,

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ

TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ TÜRKİYE FİLATELİ DERNEKLERİ FEDERASYONU İSTANBUL 14.01.2014 KONU: 2014 KIBRIS TÜRK POSTALARI 50. YILI ULUSLARARASI PUL SERGİSİ 6-11 Ocak 2014 tarihleri arasında KKTC Lefkoşa kentinde yapılmış bulunan KIBRIS

Detaylı

Değerli halkımız, Bir yıl daha geçti ve 56 yaşına bastı Silivri Yoğurt Festivali.

Değerli halkımız, Bir yıl daha geçti ve 56 yaşına bastı Silivri Yoğurt Festivali. Değerli halkımız, Bir yıl daha geçti ve 56 yaşına bastı Silivri Yoğurt Festivali. 1961 yılında Merhum Dr. Cemal Kozanoğlu, Merhum Banka Müdürü Hilmi Gökmen, Merhum Hasan Özalp, Merhum Refik Tuna gibi sosyal

Detaylı

3. Yücel DEMİR - AFIAP, FSK - Ankara

3. Yücel DEMİR - AFIAP, FSK - Ankara 2015/059-2015/404 Nevşehir Belediyesi 6. Uluslararası Kapadokya Fotoğraf Yarışması / 2015/059-2015/404 Municipality of Nevşehir 6th International Cappadocia Photography Contest Sonuç Bildirgesi / Report

Detaylı

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu

Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Bilgilendirme Doç. Dr. Hüseyin Sarı FIAP Türkiye

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE EĞİTİMİ MERKEZİ (DAÜ KAEM) 1998 FAALİYET RAPORU (2 Kasım - ) DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI VE EĞİTİMİ MERKEZİ (DAÜ KAEM) ETKİNLİK RAPORU

Detaylı

2- MAKRO DOĞA DALINDA

2- MAKRO DOĞA DALINDA GENEL BİLGİLER Düzenleyen Kurum :Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) Yarışmanın Adı : Doğada Görüntü Avcılığı / DOGAY Uluslararası Fotoğraf Yarışması TFSF Destek No :2014/015 (UPI: L140029-M6G6S6BR18

Detaylı

Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet

Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet 1 Güzel sanatlarda muvaffak olmak, Bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet

Detaylı

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI

ÖZEL BAŞKENT OKULLARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI AKADEMİK ÇALIŞMA TAKVİMİ ORTAOKUL adanaozelbaskentokulları bilim bizde toplanır bizden yayılır - EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ Haziran ( Hafta) Temmuz Ağustos

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU

T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU T.C BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI HÜVİYET BEKİR İLKOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLER KATALOĞU BEYOĞLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK KATALOĞU Sıra Yapılacak Etkinlik

Detaylı

FAALİYET RAPORU 2017

FAALİYET RAPORU 2017 FAALİYET RAPORU 2017 Güzel Ordu Kültür Sanat Derneğimiz 19 Eylül 2016 tarihinde İstanbul da Dr. Canan Kaftancıoğlu, Tevfik Serdar Köksal, Hasan Ersoy, Saniye Yurdakul, Engin Çebi, Aysel Can Ekşi, Murat

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK DAİRESİ Gençlik Dairesinin 2010 yılı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri içermektedir. Faaliyet Raporu Gençlik Dairesi

Detaylı

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI ULUSLARARASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ UFSD 2. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI - 2013 Konu : Serbest Kategori : Sayısal (Renkli ve monokrom fotoğraflar yarışmaya katılabilir) Genel Koşullar: Yarışma organizasyon

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK PROGRAMI TARİH ETKİNLİK ETKİNLİK YERİ UYUM HAFTASI 12 15 EYLÜL 2017 SKS Hizmet ve Destekleri

Detaylı

Söyleşi, Sempozyum, Panel, Seminer, Kurs ve Benzeri Fotoğraf Etkinlikleri

Söyleşi, Sempozyum, Panel, Seminer, Kurs ve Benzeri Fotoğraf Etkinlikleri Söyleşi, Sempozyum, Panel, Seminer, Kurs ve Benzeri Fotoğraf Etkinlikleri Tarih Yer Etkinlik 27 Nisan 1989 İFSAK İstanbul Fotoğraf Kadrolarımızı Tanıyalım Söyleşi 13Kasım 1992 Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü DÖRT MEVSİMDE MERAM FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

T.C. MERAM BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü DÖRT MEVSİMDE MERAM FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1 T.C. MERAM BELEDİYESİ Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü DÖRT MEVSİMDE MERAM FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ 1 - KONU VE AMAÇ Fotoğraf yarışmasının konusu Dört Mevsimde Meram olarak belirlenmiş olup, amacı

Detaylı

Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi

Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi Güzelbahçe Belediyesi Deniz Festivali Kapsamında Ulusal Fotoğraf Yarışması ve Sergisi Güzelbahçe Belediyesi Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme Geliştirme ve Musiki Derneği EFSA İşbirliği ile Güzelbahçe

Detaylı

İBB, MSGSÜ, İFSAK. 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. Dört Mevsim İstanbul

İBB, MSGSÜ, İFSAK. 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması. Dört Mevsim İstanbul İBB, MSGSÜ, İFSAK 1.Ulusal İstanbul Temalı Fotoğraf Yarışması Dört Mevsim İstanbul YARIŞMANIN KONUSU: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Fotoğraf

Detaylı

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI

21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 21. GAZİEMİR ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ PROGRAMI 18 Nisan 2018 (Çarşamba) - Azerbaycan ın Gelişi 19 Nisan 2018 (Perşembe) - Litvanya nın Gelişi 20 Nisan 2018 CUMA EKİPLERİN GELİŞİ - Rusya, Bulgaristan

Detaylı

Günlük Kent Gazetesi

Günlük Kent Gazetesi 23 NİSAN 2013 0 212 260 23 60-0 212 260 52 29 %50 ye varan indirimler 23 Nisan coşkusu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin en değer verilen ulusal bayramlarından biridir. Cumhuriyetimizin

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955 Genelge No: YK-41/2012-2013 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 28 Şubat 2013 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU TELSİM SÜPER LİG-TELSİM 1. LİG-TELSİM 2. LİG VE YÜKSELME LİGLERİ KULÜPLERİ YÖNETİM KURULLARI BAŞKANLARINA

Detaylı

MANZARA YEREL YAŞAM TARİH GENEL DOĞA

MANZARA YEREL YAŞAM TARİH GENEL DOĞA Düzenleyen Kurum : DASK-DOGAY Yarışmanın Adı : Tokat/Niksar 16. Uluslararası Fotomaratonu TFSF Destek No : 2012/86 Yarışma Bölümleri : Sayısal Son Katılım Tarihi : 18.05.2013 Jüri Toplanma Tarihi : 19.05.2013

Detaylı

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU Sergi açılış kokteylini onurlandırmanızı dileriz. Tarih: 26 Eylül 2014 Cuma Saat: 18.00 Birlik Mahallesi Doğukent Bulvarı 450. Cadde Vadi İkizleri Sitesi No: 3/A Çankaya ANKARA BEDRİ

Detaylı

2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi

2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi On5yirmi5.com 2012 Dünya Basın Fotoğrafları Sergisi Dünyanın en etkileyici fotoğrafları World Press Photo 2012 - Dünya Basın Fotoğrafları 2012 sergisi (11-30 Eylül) Forum İstanbul'da. Yayın Tarihi : 15

Detaylı

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası

11 FA Tefik Y. NASUFOV... Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Alanı..Teşfik Ödülü, Klavye,Mouse,Flash Disk,Katılım Sertifikası E-BİKO 2009 ANİMASYON ALANINDA DÜNYA 4.'SÜ OLDUK Bu yıl 5.'sinin gerçekleştirildiği E-BİKO Uluslar Arası Bilişim Olimpiyatına Okulumuz İki Eğlenerek Öğrenelim (Animasyon) Projesi Başvurmuştur. Okulumuzun

Detaylı

TFSF (FIAP Auspices. : Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK)/ Nature Research, Sports and

TFSF (FIAP Auspices. : Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK)/ Nature Research, Sports and TFSF 2016-057 (FIAP Auspices Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) / Nature Research, Sports and Rescue Association (DASK) XX. Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY 2016) / XXth Nature

Detaylı

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız

Tiyatro Gösterisi Su Damlası Sabancı Müzesi Gezimiz Öğretmenler Günü Kutlamamız Yılbaşı Kermesimiz Bahar Kermesimiz Yardım Kampanyamız Bülten Tarihi 17 Haziran 2016 Yıl boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamak ve okulumuz ile ailelerimizin arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek üzere çalışmalar yaptık. Okul

Detaylı

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç

Beşiktaş Gazetesi. Günlük web Gazetesi 03.11.2012. Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Gazetesi Günlük web Gazetesi 03.11.2012 Salkım Söğüt Saç Beşiktaş Belediyesi'nde belgesel film gösterimleri tüm hızıyla devam ediyor. Levent Kültür Merkezi'nde sinema gösterimleri için de Salkım

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü) f EXPO T.C. ANTALYA VALİLİĞİ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü lüf k Sırvmav'ntn Yüzüncü Yılı Sayı : 65543643-1507 M Konu : 2013 Yılı Müzeler Günü 3.Q./04/2014 ANTALYA VALİLİĞİ (Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

Detaylı

ANKARA BAROSU SANAT ESERLERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (RESİM - HEYKEL VE ÖZGÜN BASKI DALLARINDA )

ANKARA BAROSU SANAT ESERLERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (RESİM - HEYKEL VE ÖZGÜN BASKI DALLARINDA ) ANKARA BAROSU SANAT ESERLERİ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ (RESİM - HEYKEL VE ÖZGÜN BASKI DALLARINDA ) AMAÇ Ankara Barosu tarafından resim, heykel ve özgün baskı dallarında yarışma düzenlenmiştir. Uygarlık tarihi

Detaylı

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30

E Y L Ü L Ders Yılı nın Başlaması Tören/Program Komisyonu 08:30 E Y L Ü L 2 0 1 8 1 Eylül Cumartesi 2 Eylül Pazar 3 Eylül Pazartesi 4 Eylül Salı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Okul Müdürü 09:00 Okul Yönetimi 5 Eylül Çarşamba / Kurulu 6 Eylül Perşembe Alan / Zümre Toplantıları

Detaylı

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ

KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ KOACELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin en önemli etkinliklerinden biri olan Türkiye Açık Su Yüzme Şampiyonası Gençlik Hizmetleri ve Spor

Detaylı

OCAK 2017 AYLIK BÜLTEN

OCAK 2017 AYLIK BÜLTEN OCAK 2017 AYLIK BÜLTEN 02.01.2017 Öğrencimiz Alparslan Dinç Palmiye Satranç Turnuvası 13 yaş altı kategorisinde beşinci oldu. 03.01.2017 SERVİS ŞOFÖRLERİMİZE EĞİTİM Trafik Denetleme Şube Müdürü görevlilerinden

Detaylı

Ağustos Ayı Sıcaklık Analizi

Ağustos Ayı Sıcaklık Analizi Ağustos Ayı Sıcaklık Analizi 1. ORTALAMA SICAKLIK ANALİZİ: 2017 yılı Ağustos ayı K.K.T.C. ortalama hava sıcaklığı 28.0 C değeri ile, uzun yıllar (1981-2010) ortalama hava sıcaklığından 0,1 C daha yüksek,

Detaylı

Aydın Özel Başak İlkokulu ve Ortaokulu Başak Eğitim Hizmetleri Tic. A. Ş.

Aydın Özel Başak İlkokulu ve Ortaokulu Başak Eğitim Hizmetleri Tic. A. Ş. Aydın Özel Başak İlkokulu ve Ortaokulu Başak Eğitim Hizmetleri Tic. A. Ş. 23.01.2018 Konu : M. Bülent AYAYDIN Ulusal Resim Yarışması Şartnamesi AMAÇ: Aydın Başak Koleji tarafından düzenlenen M. Bülent

Detaylı

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.)

SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) SPOR A.Ş. (İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği Ticaret A.Ş.) Sporun nabzını 20 ayrı branşta verdiği hizmetle elinde tutan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden; Türkiye'nin ilk ve tek spor organizasyon

Detaylı

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONU 23.10.2010 05.10.2012 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU Federasyonumuz tarafından daha önce belirlenmiş olan program çerçevesinde 2010 2011 ve 2011 2012 yılı

Detaylı

AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI

AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI İZMİR TİCARET ODASI AVRASYA AMBALAJ 2014 20. ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI Hazırlayanlar: Melisa Korkmaz Görkem Şavluğ 18-21 EYLÜL 2014 AVRASYA AMBALAJ 2014 ULUSLARARASI AMBALAJ ENDÜSTRİSİ FUARI

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

MİMARLAR DERNEĞİ 1927

MİMARLAR DERNEĞİ 1927 MİMARLAR DERNEĞİ 1927 11.06.2006 25.05.2008 68. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU DERNEK KOD NO: 6-168298 ÇALIŞMA DÖNEMİ İÇİNDE ARAMIZDAN AYRILAN MESLEKTAŞLARIMIZIN ANILARI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUZ 11 HAZİRAN 2006

Detaylı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı

EYLÜL GÜN Hazırlık Sınıfı 9.Sınıf 10.Sınıf 11.Sınıf 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi. 4 Salı EYLÜL 2018 1 Cumartesi 2 Pazar 3 Pazartesi 4 Salı Lise Öğrenci Okul Oryantasyonu 5 Çarşamba 6 Perşembe 7 Cuma YÜKSELİŞ Gelişim Akademisi 8 Cumartesi 9 Pazar 10 Pazartesi 11 Salı 12 Çarşamba 13 Perşembe

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN AĞUSTOS-EYLÜL 2018 / SAYI: 12 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî

Detaylı

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ

BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ SODES PROJELERİ BATMAN VALİLİĞİ PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ AMAÇ HEDEF GRUP Çocuklar ve gençlerin kültürel ve sanatsal becerilerini geliştirerek, kültür ve sanat alanında gelişimine katkıda bulunmak ve onları kültür

Detaylı

KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI

KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI KOCAELİ AÇIK SU YÜZME ŞAMPİYONASI Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği İşbirliği İle Gerçekleştirdiği Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası 18

Detaylı

The International Federation of Photographic Art. FIAP Bilgilendirme. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. FIAP Türkiye Temsilcisi

The International Federation of Photographic Art. FIAP Bilgilendirme. Doç. Dr. Hüseyin Sarı. FIAP Türkiye Temsilcisi Federation Internationale De L Art Photographique (FIAP) The International Federation of Photographic Art Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP Bilgilendirme Doç. Dr. Hüseyin Sarı FIAP Türkiye

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Cyprus Turkish Football Association 1955 Genelge No: YK-14/2011 2012 Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 19 Ekim 2011 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU TELSİM SÜPER LİG-TELSİM 1. LİG-TELSİM 2. LİG VE YÜKSELME LİGLERİ KULÜPLERİ YÖNETİM KURULLARI BAŞKANLARINA

Detaylı

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER

HAZİRAN 2017 FAALİYETLER HAZİRAN 2017 FAALİYETLER EĞİTİM ve ETKİNLİKLER Hastanın Sesi projesi Hasta Hakları Bilgilendirme Eğitimleri devam ediyor 19-21 Haziran 2017 Evrensel Hasta Hakları Derneği nin yürütmekte olduğu Hastanın

Detaylı

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması

1. Sınıf Öğretmenleri ve Beden Eğitimi Zümresinin Mesleki Gelişim Çalışmalarının Başlaması 01.Ağustos.2016 ile 31.Temmuz.2017 arasında yer alan etkinlikler. Toplam :187 adet Tarih Başlama Bitiş Okul Etkinlik Adı Etkinlik Yeri 18 Ağustos 2016 Perşembe 09:00 16:00 İlköğretim 22 Ağustos 2016 Pazartesi

Detaylı

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ 2018. HEMŞİRELİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ Acıbadem Sağlık Grubu 18. Hemşirelik haftası etkinlikleri; Sağlıkta Tek ve Eşsiz Hizmet Hemşirelik: Birçok Alan Birçok Etki teması ile 10 Mayıs Perşembe günü Acıbadem

Detaylı

TOEFL Primary ve TOEFL Junior

TOEFL Primary ve TOEFL Junior TOEFL Primary ve TOEFL Junior sınavları okulumuzda gerçekleştirildi 11.06.2016 tarihinde 5. Ve 8. Sınıflarımız için yapılan TOEFL Primary ve TOEFL Junior sınavları okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Listening,

Detaylı

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER

SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER SAYFA 2 2014-20 15 SO SYAL KÜ L TÜREL FASAL İYETL ER 23-27 Kasım 2017 tarihleri arasında eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA okulumuzda bir dizi seminer programları sundu. Her biri en az iki saati bulan

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL İZMİR ANAOKULU, İLKOKULU VE ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİK TAKVİMİ AĞUSTOS EYLÜL EKİM TARİH 12 Ağustos Çarşamba - 03 Eylül Perşembe 18 Ağustos Salı - 28 Ağustos Cuma 27 Ağustos Perşembe 30 Ağustos Cuma 01 Eylül 2015 Salı -03 Eylül 2015 Perşembe 01 Eylül 2015 Salı 02 Eylül

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede

çocukların çok ilgisini çekti. Turdan sonra çocuklar müzedeki atölyede Yaz Sanat Kulübü 2010 Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fener-Balat bölgesinde yaşayan çocuklar ve kadınlar için eğitim, kişisel gelişim ve sağlık gibi konularda projeler yürütüp kültürel

Detaylı

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ Kariyer Günleri kapsamında lise öğrencilerimize 14.05.2014 Salı günü tıp fakültesi tanıtımı yapıldı. Tanıtıma,TED Kayseri Koleji Vakfı yönetim kurulu üyesi Sayın Op. Dr. Suat

Detaylı

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KTTO PROJE, EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Toplantı ve Zaman Yönetimi 20 Haziran 2015 Eğitmen: Ebru Deniz Tekman Eğitimin Amacı Eğitimin amacı katılımcıların, zaman kullanımı konusunda verimliliklerini artırarak,

Detaylı

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl

1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : MEHMET ÖZET 2. Doğum tarihi : 01.03.1939 3. Unvanı : Prof.Dr 4. Öğrenim Durumu: Üniversite Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Resim ASD - Seçmeli Ek Branş Grafik İngilizce Bölümü

Detaylı

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse edilmiş, Antalya Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Golden

Detaylı

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI

GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ANAOKULU LKOKUL ORTAOKUL ANADOLU L SES FEN L SES CEM L ALEVL KOLEJ GAZ ANTEP KOLEJ VAKFI ÖZEL OKULLARI ÖĞRENCİNİN Adı : Soyadı : Sınıfı : Eylül 2013 Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe 2 Eylül 2013 Pazartesi

Detaylı

11 Nisan 2015, Cumartesi 11.00. 10. İstanbul Lale Festivali Açılışı. 11 Nisan 2015 / 3 Mayıs 2015 11.00 / 20.00. Emirgan Korusu Etkinlikleri

11 Nisan 2015, Cumartesi 11.00. 10. İstanbul Lale Festivali Açılışı. 11 Nisan 2015 / 3 Mayıs 2015 11.00 / 20.00. Emirgan Korusu Etkinlikleri Etkinlik Adı Tarih Saat 10. İstanbul Lale Festivali Açılışı 11 Nisan 2015, Cumartesi 11.00 Emirgan Korusu Etkinlikleri 11 Nisan 2015 / 3 Mayıs 2015 11.00 / 20.00 Kadıköy Göztepe 60. Yıl Parkı Etkinlikleri

Detaylı

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ

KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ KÜLTÜR MİRASI DİVRİĞİ KONULU ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI YARIŞMA ŞARTNAMESİ YARIŞMANIN AMACI: İlçe merkezi ve köylerinde bulunan tarihi ve kültürel varlıkların tanıtımı, korunması, gelecek nesillere aktarılması,

Detaylı

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü

Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Çevre ve sürdürülebilirlik koordinatörlüğü Hakkımızda: İstanbul Aydın Üniversitesi Çevre ve Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi alanında sosyo-ekonomik faktörleri de ele alarak;

Detaylı