Komitemiz, Tasarının "Kısa İsim" yanbaşlıklı l'inci maddesini aynen ve oyçokluğuyla kabul etmiştir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Komitemiz, Tasarının "Kısa İsim" yanbaşlıklı l'inci maddesini aynen ve oyçokluğuyla kabul etmiştir."

Transkript

1 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ CUMHURİYET MECLİSİ EKONOMİ, MALİYE, BÜTÇE VE PLAN KOMİTESİNİN "TÜRK AJANSI - KIBRIS (TAK) 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI (Y.T.NO:lll/2/2014)"NA İLİŞKİN RAPORUDUR Komitemiz, 5 Ağustos 2014 tarihinde yapmış olduğu toplantıda, Türk Ajansı -Kıbrıs (TAK) 2014 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısını, Ek'te sunulan Sunuş Gerekçesi ile Türk Ajansı - Kıbrıs (TAK) ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin vermiş oldukları bilgiler ışığında görüşmüş ve çalışmalarını tamamlamıştır. Komitemiz, Tasarının "Kısa İsim" yanbaşlıklı l'inci maddesini aynen ve oyçokluğuyla kabul etmiştir. Komitemiz, 2014 Mali Yılında, Kurumun hizmet ve faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla 3 Milyon 841 Bin Türk Lirası ödenek öngören Tasarının 2'nci maddesini, maddeye bağlı "A", "C" ve "D" (Ödenekler, Kadrolar ve Araçlar) Cetvelleriyle birlikte değerlendirmiş ve Cetvellerde yapılan teknik düzenlemelerle birlikte maddeyi ve Ek'li Cetvellerini oyçokluğuyla kabul etmiştir. Bütçenin finansmanı için 3 Milyon 841 Bin Türk Lirası gelir öngören Tasarının 3'üncü maddesini, Ek'li "B" (Gelirler) Cetveliyle birlikte değerlendiren Komitemiz, Cetvelde yapılan teknik düzenlemelerle birlikte maddeyi ve Ek'li Cetveli oyçokluğuyla kabul etmiştir. Tasarının "Uygulama ve Denetim" yanbaşlıklı 4'üncü, "Cetveller" yanbaşlıklı 5'inci, "Analitik Bütçe Sınıflandırması" yanbaşlıklı 6'ncı ve "Harcama Yetkisi" yanbaşlıklı 7'nci maddeleri aynen ve oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Gelirler ve Cari Harcamalara İlişkin Uygulama ve Denetim Kuralları ile ilgili İkinci Kısım'ı oluşturan Tasarının 8'inci maddesinden 10'uncu maddesine kadar olan maddeler aynen ve oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Komitemiz, Tasarının "Aktarma Yöntem ve Kuralları" yanbaşlıklı 11'inci maddesini yapılan teknik düzenlemeyle birlikte oyçokluğuyla kabul etmiştir.

2 Komitemiz, Tasarının, "Aktarma Yapılamayacak Ödenekler" yanbaşlıklı 12'nci maddesini, "Müdürün Aktarma Yetkisi" yanbaşlıklı 13'üncü maddesini, "Ek Ödenekte Temel İlke" yanbaşlık 14'üncü maddesini ve "Bütçenin Borçlandırılamaması" yanbaşlıklı 15'inci maddesini aynen ve oyçokluğuyla kabul etmiştir. Komitemiz, Tasarının "Kurum Personelinin Atanması" yanbaşlıklı 16'ncı maddesinin (2)'nci fıkrasını Genel Bütçe Yasasında öngörülen istihdam kurallarına uygun olarak yeniden düzenlemiştir. Madde yapılan bu değişiklik ve teknik düzenlemeyle birlikte oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Tasarının "Hayat Pahalılığı Ödeneği" yanbaşlıklı 17'nci, "Denetim Yöntemleri" yanbaşlıklı 18'inci, "Aylık Rapor Verme ve Bütçe Kesin Hesaplarının Sunulması" yanbaşlıklı 19'uncu, "Usulsüzlüklerde Yapılacak İşlem" yanbaşlıklı 20'nci, "Resmi Hizmet Araçlarının Kullanımında İlke" yanbaşlıklı 21'inci, "İta ve Tahsil Amiri" yanbaşlıklı 22'nci ve "Yasanın Uygulanması" yanbaşlıklı 23'üncü maddelerini aynen ve oyçokluğuyla kabul etmiştir. Yürürlüğe girişi düzenleyen Tasarının 24'üncü maddesi aynen ve oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Tasarının tümü oyçokluğuyla kabul edilmiştir. Komite Başkan Vekili Sayın Ersin Tatar, Tasarının tek tek maddelerine ve tümüne red oyu kullanmıştır. Komitemiz, Tasarının sunulan Rapor ışığında görüşülerek kabulünü oyçokluğuyla Genel Kurula salık verir.

3 Birikim OZGUR (Başkan) Ersin TATAR (Başkan Vekili) Arm CANDAN (Üye) Hakan DİNÇYÜ (Üye) ltoplankaumac/^ İzlem GÜRÇAĞ (Üye) Ömer S". KALYONCU (Üye) 3

4 - BK- TÜRK AJANSI-KIBRIS (TAK) 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI GENEL GEREKÇE 41/2011 sayılı Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Yasası'nın 54.(3) maddesi uyarınca hazırlanmıştır. MADDE GEREKÇELERİ Madde 1- Yasanın kısa ismini düzenlemektedir. Madde Mali Yılında tahsis edilen ödenekleri düzenlemektedir. Madde Mali Yılının Bütçe Finansmanını düzenlemektedir. Madde Mali Yılı uygulama ve denetim ile ilgili hususları düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Yasaya Ek'li "A", "B'\ "C'\ "D" -'E" ve "F" Cetvellerini düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması "F"Cetvelini düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Harcama Yetkisini düzenlemektedir. Madde Mali Yıl Bütçe Gelirlerini düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Harcama Usûllerini düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Madde İçi Döküm Yetkisini "'F" cetvelinde düzenlemektedir. Madde Mali Yılı için öngörülen tahsisatlar arasında Aktarma Yöntemini düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Aktarma Yapılmayan ile Aktarma Suretiyle Artırılamayacak Ödenekleri düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Müdürün Aktarma Yetkisi ile ilgili hususu düzenlemektedir.

5 Madde Mali Yılında Ek Ödenek Yetkisi ile ilgili kuralları düzenlemektedir. Madde Mali Yılında Bütçenin Borçlandırılması ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde Mali Yılında Kurum Personelinin Atanması ile ilgili kuralları düzenlemektedir. Madde Mali Yılında Hayat Pahalılığı Ödeneği ile ilgili hususları düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Denetim Yöntemleri ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Aylık Rapor Verme ve Bütçe Kesin Hesaplarının Sunulması ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Usulsüzlüklerde Yapılacak İşlem ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Resmi Hizmet Araçlarının Kullanımında İlke ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde Mali Yılı Bütçe İta ve Tahsil Amiri ile ilgili hususu düzenlemektedir. Madde 23- Yasanın Uygulanmasını düzenlemektedir. Madde 24- Yasanın Yürülüğe Giriş Tarihini düzenlemektedir.

6 GELİRLER 2014 Mali yılında öngörülen gelirleri; (a) Devlet Bütçesinden bütçe katkısı olarak sağlanacak 2, TL, (b) Maliye Bakanlığından alınacak abonelik ücreti olarak 600,000.- TL ile (c) özgelir 270,000.- TL ile 3,841,000.- TL öngörülmüştür. GİDERLER 2014 Mali Yılı içerisinde mevzuata uygun faaliyetlerin yürütülebilmesi için gerekli ödeneklerin tahsisi yönüne gidilmiştir. Giderler bölümünde öngörülen toplam 3,841,000.- TL'lik ödenek kalemler itibarı ile aşağıya çıkartılmıştır. (A) AYLIK, ÖZLÜK HAKLARI: Bu kalem altında öngörülen 3,641,170.- TL ödenek memur,işçi,yönetim Kurulu Başkanı ile Üyeleri ve diğer ücretlilerin bir yıllık maaş+ hayat pahalılığı+ İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta işveren katkıları ve Emeklilik maaş ve Özlük Haklarını kapsamaktadır. (B) CARİ GİDERLER: Bu başlık altında öngörülen toplam 199,830.- TL tahsisat gider çeşitlerine göre 4 kalem altında derlenmiş olup dökümü aşağıdadır. (1) Tüketim Malları ve Malzeme Alımları: Öngörülen 99,950.- TL'lik tahsisat; Kırtasiye Büro malzemesi alımları 48,200.- TL, Su ve Temizlik malzemesi 6,000.- TL, Enerji alımları (akaryakıt,yağ,elektirik) 41,050.- TL, giyecek alımları TL, özel malzeme alımları TL, ve diğer tüketim mal ve malzeme alımları 4,000.- TL'dir. (2) Hizmet Alımları: Öngörülen 61,380.- TL'lik tahsisat; haberleşme giderleri 51,750.- TL, tarifeye bağlı ödemeler 2,530.- TL, diğer hizmet alımları 7,100.-TL.'dir. (3) Menkul Mal, Gayri Maddi Hak Alım,Bakım ve Onarım Giderleri; Öngörülen 29,300.- TL'lik tahsisat; ihtiyaç duyulan demirbaş makine teknik alımları, bakım ve onarım giderleri,bilgisayar yazılım alımlarını kapsamaktadır. (4) Diğer Ödemeler: Öngörülen 9,200.- TL'lik tahsisat; bu miktar yurt içi yurt dışı görev yolluklarını,diğer yasal giderler, temsil ve ağırlama giderleri,büro bakım ve onarım giderleri için öngörülmüştür.

7 TÜRK AJANSI-KIBRIS (TAK) 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI

8 TÜRK AJANSI-KIBRIS (TAK) 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) 2014 Mali Yılı Bütçe Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar 31 Aralık 2014 Tarihinde Sona Erecek Olan Mali Yıl İçin Tahsis Edilen Ödenek "A", "C" ve "D" Cetvelleri Bütçenin Finansmanı "B" Cetveli Uygulama ve Denetim 41/2011 Cetveller 2. Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK)'ın, 1 Ocak 2014 tarihinde başlayan ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek olan 2014 Mali Yılında bu Yasaya ekli "A", "C" ve "D" (Ödenekler, Kadrolar ve Araçlar) Cetvellerinde saptanan, kurum hizmet ve faaliyetlerinin yürütülmesi için 3,841,000.- TL (Üç Milyon, Sekiz Yüz Kırk Bir Bin Türk Lirası) ödenek tahsis edilir. 3. Bütçenin finansmanı için, bu Yasaya ekli "B" (Gelirler) Cetvelinde saptanan kaynaklardan 270,000.-TL (İki Yüz Yetmiş Bin Türk Lirası) Vergi Dışı Gelirler ve 3,571,000.- TL (Üç Milyon, Beş Yüz Yetmiş Bir Bin Türk Lirası) Devlet Katkısı olmak üzere, toplam 3,841,000.- TL (Üç Milyon, Sekiz Yüz Kırk Bir Bin Türk Lirası) gelir öngörülür. 4. Bütçede öngörülen gelirin, tarh, tahakkuk ve tahsili ile harcamaların yapılması ve denetimi, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası ile bu Yasayla konan koşul ve kurallar çerçevesinde ve Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulunun alacağı kararlara göre yürütülür. 5. Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) 2014 Mali Yılı Bütçe Yasası aşağıdaki Cetvellerden oluşur: "A" Cetveli Ödenekler "B" Cetveli Gelirler "C" Cetveli Kadrolar "D" Cetveli Araçlar "E" Cetveli Barem Tabloları (I-II) "F" Cetveli Harcamaya İlişkin Formül (Eko - Rehber)

9 Bütçe 6. Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) 2014 Mali Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir: Sınıflandırması (1) Kurumsal Sınıflandırma: Birinci düzeyde Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) yer almaktadır. (2) Fonksiyonel Sınıflandırma: Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) faaliyetlerinin işlevini göstermektedir. (3) Finansal Sınıflandırma: Yapılan harcamaların hangi kaynaktan finanse edildiğini göstermektedir. (4) Ekonomik Sınıflandırma: Ödeneklerin ekonomik sınıflandırılmasını göstermektedir ve detaylı açıklamaları "F" Cetveli Eko-Rehberde yer almaktadır. Harcama Yetkisi 7. Bütçede öngörülen Cari ve Transfer ödeneklerinin aylık harcamaları, ilgili ödeneğin 1/12 oranını aşamaz. Ancak zorunlu ve gerekli olduğu hallerde, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulunun onayı ile ilgili ödeneğin aylık 1/12 oranı üzerinde harcama yapılabilir. İKİNCİ KISIM Gelirler ve Cari Harcamalara İlişkin Uygulama ve Denetim Kuralları BİRİNCİ BÖLÜM Gelirler ve Giderler Bütçe Gelirleri 8. Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK)'ın öz kaynaklarından sağlanacak tüm gelirleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından yapılacak her türlü nakdi ve ayni yardımlar, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Bütçesine gelir olarak kaydedilir. Harcamalarda Usul Madde İçi Döküm Yetkisi 9. Bütçede gösterilen ödenek miktarları aşılamaz. 10. Bütçede gösterilen maddelerle ilgili dökümler, zaruret halinde ilgili madde kapsamına uygun olması ve öngörülen ödeneğin aşılmaması kaydıyla, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürünün önerisi ve Yönetim Kurulunun onayıyla değiştirilebilir. 2

10 İKİNCİ BOLUM Aktarmalar Aktarma Yöntem ve 11. (1) Aktarma önerileri Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü tarafından yapılır. Kuralları (2) (A) Ekonomik sınıflandırmada maddeler arası aktarmalar, yeni madde ihdası dahil, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürünün onayına bağlıdır. (B) Ekonomik Sınıflandırmada herhangi bir madde altında öngörülen bir hizmetin yerine getirilmemesi nedeniyle kullanılmayan ödenek, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulunun uygun görüşü alınmadıkça başka bir maddeye aktarılamaz. (C) Aktarma suretiyle ödeneği azaltılan bir maddeye sonradan aktarma yapılamaz. (Ç) Aktarma suretiyle ödeneği artırılan bir maddeden başka bir maddeye aktarma yapılamaz. (D) Bütçede öngörülen bir ödeneğin % 50'sinden fazla miktarı Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulunun onayı alınmadan aktarılamaz. Aktarma 12. Aşağıdaki ödeneklerden, başka bir amaç için kullanılmak üzere aktarma yapılamaz: Yapılamayacak (1) Maaş, Ücret ve Diğer Özlük Hakları, Ödenekler (2) Emekli Maaş ve İkramiyeleri, (3) Nakdi ve Ayni Yardımlar. Müdürün Aktarma 13. Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü, Yönetim Kurulu onayı olmadan aşağıdaki aktarmaları yapmaya yetkilidir: Yetkisi (1) Emekliye ayrılan veya sevkedilen personelin maaşlarından sağlanan tasarruflardan yine bu personelin emekli maaş, ikramiye ve yürürlükteki mevzuatla saptanan özlük haklarının karşılanması için aktarma yapmak, ve (2) Bu Yasa veya yürürlükteki mevzuatla saptanmış ve özlük haklarının ödenmesini sağlamak amacıyla maaş kalemleri arasında aktarma yapmak. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Ek Ödenek Ek Ödenekte Temel İlke 14. Bütçe tanzimi ve onayı sırasında mevcut olmayan veya tahmin edilmeyen bir hizmetin, Bütçe yasallaştıktan sonra ortaya çıkması nedeniyle Bütçede ek ödenek gerektirmesi halinde, Bütçeye yeni tertip veya ek ödenek eklenmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin onayıyla yapılır. 3

11 Bütçenin Borçlandın lamaması 15. Ek ödenek veya aktarma önerileri usulüne uygun şekilde kesinleşmedikçe, sözkonusu öneriler harcamalara esas alınamaz ve Bütçe borçlandırılamaz. Bütçede belirli şartların gerçekleşmesine bağlanan harcamalar, ancak bu şartlar gerçekleştiği takdirde yapılabilir. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Personel Rejimi Kurum Personelinin Atanması 16/ (1) Bütçede kadrosu ve ödeneği olmadan herhangi bir tayin, terfi ve barem ayarlaması yapılamaz. (2) Bütçenin Hazırlanması ve Uygulanmasına İlişkin Kurallar Yasasının 27"inci maddesinin (2)'nci fıkrası kurallarına bakılmaksızın Bütçede öngörülen veya yıl içerisinde herhangi bir sebeple münhal düşen kadroların da karşılarında "Münhal" sözcüğü yazılı olup olmadığına ve hangi statüde alınacağına bakılmaksızın, mali olanaklar elverdiği ölçüde, kamuda bir yıl içinde yeni istihdam edilecek toplam personel sayısı kurumdan emekli olanların % 20'sini aşmayacak kadardır. Maliye Bakanlığından istihdam için yetki talebinde bulunulması gerekmektedir. (3) Sebep ve gerekçesi ne olursa olsun geriye dönük atama yapılamaz ve Bütçe borçlandırılamaz. (4) Personelin ödenekli veya ödeneksiz izinleri Bütçeye mali külfet yüklemeyecek şekilde programlanır ve uygulanır. Hayat Pahalılığı 17. Bakanlar Kurulunca saptanacak hayat pahalılığı ödeneği, Kurumda çalışan personele de aynan ödenir. Ödeneği BEŞİNCİ BÖLÜM Denetim Denetim Yöntemleri 18. (1) Harcamaların bütçeye uygunluğu, ödemelerden önce veya ödemeler sırasında İdari ve Mali İşler Sorumlusu veya Kurum Müdürlüğünce bu amaç için görevlendirilen yetkili elemanlar tarafından denetlenir. Bu denetimler sırasında Bütçeye, Bütçe prensiplerine, yürürlükteki mevzuata uygun olmayan ve belgeleri eksik olan ödeme işlemleri yerine getirilmez. (2) Sayıştay, denetim yasalarının koyduğu yöntem ve kurallarla, bu Yasa ve eklerinde öngörülen kuralları gözönünde bulundurmak suretiyle, harcamalar ile gelirlerin Bütçeye ve Bütçe prensiplerine uygun olup olmadığını denetler. 4

12 Aylık Rapor Verme ve Bütçe Kesin Hesaplarının Sunulması Usulsüzlüklerde Yapılacak İşlem 19. Uygulama ve denetim sonuçları, her ay düzenlenen bir Raporla Müdürlüğe sunulur. Bu Raporlar en geç müteakip ayın sonuna kadar. Bütçe Kesin Hesap Cetvel ve Raporları ise, Sayıştayın uygunluk bildirimi ile birlikte mali yılın sona ermesinden başlayarak en geç altı ay içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin onayına sunulur. Kesin Hesapların, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisine sunulmasında ve Cumhuriyet Meclisinde görüşülüp onaylanmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti Kesin Hesapları hakkında uygulanan kurallar aynen uygulanır. 20. İç denetim ve Sayıştay denetimi sırasında, usulsüz fuzuli ödemelerle ödenek aşımları sorumlularından tahsil edilir. ÜÇÜNCÜ KISIM Son Kurallar Resmi Hizmet Araçlarının Kullanımında İlke İta ve Tahsil Amiri Yasanın Uygulanması Yürürlüğe Giriş 21. Resmi hizmet araçları, yalnız hizmetin gerektirdiği alanlarda ve mesai saatleri içerisinde kullanılabilir. Mesai saatleri dışında kullanımın zorunlu olduğu hallerde ise, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürünün onayı gerekmektedir. 22. Kurumun ita ve tahsil amiri, Türk Ajansı - Kıbrıs (TAK)'ın Müdürüdür. 23. Bu Yasayı, Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürü uygular. 24. Bu Yasa, 1 Ocak 2014 tarihinden başlayarak yürürlüğe girer. 5

13 "A"CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) 6

14 "A" CETVELİ ÖDENEKLER (MADDE 2) KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK 2013 BÜTÇE 2013 TADİL 2014 BÜTÇE ARTIŞ AÇIKLAMA ÖDENEĞİ ÖDENEK (TL) ÖDENEĞİ (TL) AZALIŞ (TL) I II 1 II III IV 1 1 II III IV (TL) 34 TÜRK-AJANSI KIBRIS (TAK) , ,00 01 YÖNETİM HİZMETLERİ , ,00 08 DİNLENME, KÜLTÜR VE DİN HİZMETLERİ , ,00 3 Yayın ve Yayım Hizmetleri , ,00 0 Yayın ve Yayım Hizmetleri , ,00 00 Dinlenme ve Spor Hizmetleri , ,00 6 ÖZEL BÜTÇELİ KURULUŞLAR , ,00 01 PERSONEL GİDERLERİ , ,00 1 MEMURLAR , ,00 1 Temel Maaşlar , ,00 01 Memur Maaşları , ,00 04 Kadro Fazlası Personel Maaşları ,00 2 Tahsisat , ,00 01 Tahsisat , ,00 5 Ek Çalışma Karşılıkları , ,00 01 Ek Çalışma Karşılıkları , ,00 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL , ,00 1 Ücretler , ,00 01 Sözleşmeli Personelin Ücretleri ,00 2 Tahsisat , ,00 Tahsisat ,00 5 Ek Çalışma Karşılıkları ,00» ,00 01 Sözleşmeli Personelin Ek Çalışma Karşılıkları ,00

15 KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK I II 1 II III IV ' 1 II III IV BÜTÇE ÖDENEĞİ 2013 TADİL ÖDENEK (TL) 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) ARTIŞ AZALIŞ (TL) 3 İŞÇİLER , ,00 1 İşçilerin Ücretleri , ,00 01 Daimi İşçilerin Ücretleri , ,00 5 İşçilerin Ek Mesaileri , ,00 01 İşçilerin Ek Mesaileri , ,00 6 İşçilerin Tahsisatları , ,00 01 İşçilerin Tahsisatları ,00 4 GEÇİCİ PERSONEL , ,00 1 Temel Maaşlar ve Ücretler , ,00 01 Geçici Memur Maaşları ,00 5 Ek Çalışma Karşılıkları , ,00 01 Geçici Memur Ek Çalışma Karşılıkları ,00 02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVLET PRİM , ,00 1 MEMUR , ,00 1 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00 01 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00 2 İhtiyat Sandığına , ,00 01 İhtiyat Sandığına , ,00 2 SÖZLEŞMELİ PERSONEL , ,00 1 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00 01 Sosyal Sigortalar Kurumuna ,00 2 İhtiyat Sandığına , ,00 01 İhtiyat Sandığına ,00 3 İŞÇİLER , ,00 1 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00 01 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00

16 KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK II III IV I I II III IV BÜTÇE ÖDENEĞİ 2013 TADİL ÖDENEK (TL) 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) ARTIŞ AZALIŞ (TL) 2 İhtiyat Sandığına ,45] ,00 01 İhtiyat Sandığına , ,00 4 GEÇİCİ PERSONEL , ,00 1 Sosyal Sigortalar Kurumuna , ,00 01 Sosyal Sigortalar Kurumuna ,00 2 İhtiyat Sandığına , ,00 01 İhtiyat Sandığına ,00 03 MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ , ,00 2 TÜKETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIM , ,00 1 Kırtasiye ve Büro Malzemesi Alımları , ,00 01 Kırtasiye Alımları , ,00 02 Büro Malzemesi Alımları 100 8, ,00 03 Periyodik Yayın Alımları , ,00 05 Baskı ve Cilt Giderleri , ,00 2 Su ve Temizlik Malzemesi Alımları , ,00 01 Su Alımları , ,00 02 Temizlik Malzemesi Alımları , ,00 3 Enerji Alımları , ,00 01 Yakacak Alımları , ,00 02 Akaryakıt ve Yağ Alımları , ,00 03 Elektrik Alımları , ,00 5 Giyim ve Kuşam Alımları , ,00 01 Giyecek Alımları (Kişisel kuşam ve donanım dahil) , ,00 6 Özel Malzeme Alımları , ,00 01 Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzen ,00 02 Tıbbi Malzeme ve İlaç Alımları ,00 1

17 KUR FONKSİYONEL KİN EKONOMİK 1 II 1 II III IV I 1 II III IV BÜTÇE ÖDENEĞİ 2013 TADİL ÖDENEK (TL) 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) ARTIŞ AZALIŞ (TL) 9 Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları , ,00 90 Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları , ,00 3 YOLLUKLAR , ,00 1 Yurtiçi Geçici Görev Yollukları 100 0, ,00 01 Yurtiçi Geçici Görev Yollukları ,00 3 Yurtdışı Geçici Görev Yollukları , ,00 01 Yurtdışı Geçici Görev Yollukları , ,00 4 GÖREV GİDERLERİ , ,00 2 Yasal Giderler , ,00 90 Diğer Yasal Giderler , ,00 5 HİZMET ALIMLARI , ,00 2 Haberleşme Giderleri , ,00 01 Posta ve Telgraf Giderleri , ,00 02 Telefon Abonelik ve Kullanım Ücretleri , ,00 03 Bilgiye Abonelik Giderleri (İnternet abonelik ücretleri dc , ,00 06 Hat Kiralama Giderleri , ,00 3 Taşıma Giderleri 10 0, ,00 03 Yük Taşıma Giderleri ,00 4 Tarifeye Bağlı Ödemeler , ,00 01 İlan Giderleri ,00 02 Sigorta Giderleri , ,00 9 Diğer Hizmet Alımları , ,00 02 Yurt Dışı Staj ve Öğrenim Giderleri , ,00 90 Diğer Hizmet Alımları , ,00

18 KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK I II 1 II III IV 1 I II III IV BÜTÇE ÖDENEĞİ 2013 TADİL ÖDENEK (TL) 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) ARTİŞ AZALIŞ (TL) 6 TEMSİL VE TANITMA GİDERLERİ , ,00 1 Temsil Giderleri , ,00 01 Temsil Giderleri , ,00 02 Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri ,00 7 MENKUL MAL, GAYRİMADDİ HAK ALIM, BAKII , ,00 1 Menkul Mal Alım Giderleri , ,00 01 Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları , ,00 02 Büro ve İşyeri Makine ve Teçhizat Alımları , ,00 03 Avadanlık ve Yedek Parça Alımları ,00 04 Yangından Korunma Malzemeleri Alımları ,00 90 Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları , ,00 2 Gayri Maddi Hak Alımları , ,00 01 Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları , ,00 3 Bakım ve Onarım Giderleri , ,00 01 Tefrişat Bakım ve Onarım Giderleri ,00 02 Makine Teçhizat Bakım ve Onarım Giderleri , ,00 03 Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri , ,00 8 GAYRİMENKUL MAL BAKIM VE ONARIM GİDE , ,00 1 Hizmet Binası Bakım ve Onarım Giderleri , ,00 01 Büro Bakım ve Onarım Giderleri , ,00 05 CARİ TRANSFERLER , ,00 4 HANE HALKINA YAPILAN TRANSFERLER , ,00 7 Sosyal Amaçlı Transferler , ,00 12 Emekli Maaşları , ,00

19 KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK 1 II 1 II III IV I II III IV BÜTÇE ÖDENEĞİ 2013 TADİL ÖDENEK (TL) 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) ARTIŞ AZALIŞ (TL) 06 SERMAYE GİDERLERİ 100 0, ,00 1 MAMUL MAL ALIMLARI 100 0, ,00 4 Taşıt Alımları 100 0, ,00 01 Kara Taşıtı Alımları (Zırhlı Taşıt Alımı Dahil) ,00 iz

20 B " CETVELİ GELİRLER (Madde 3 )

21 \3

22 B" CETVELİ GELİRLER (MADDE 3) I II III IV GELİRİN NEVİ 2013 YILI BÜTÇESİ (TL) 2013 YILI TADİL BÜTÇESİ (TL) 2014 YILI BÜTÇE TAHMİNİ (TL) TURK-AJANSI KIBRIS (TAK) 02 VERGİ DIŞI GELİRLER TEŞEBBÜS VE MÜLKİYET GELİRLERİ Diğer Hizmet Gelirleri Diğer Hizmet Gelirleri ALINAN BAĞIŞ VE YARDIMLAR YURT İÇİNDEN Cari Devlet Katkısı GELİRLER TOPLAMI

23 C" CETVELİ KADROLAR (Madde 2)

24 "C" CETVELİ KADROLAR (MADDE 2) 47/2010 KADRO ADI DERECE BAREM KkONOMİk kadro KADRO SAYILI SİMİ [.ANDIRMA ADKDİ \di:di YASA TAHTINDA 1 II III IV BAREM AÇIKLAMA YÖNETİCİLİK HİZMETLERİ SINIFI 1 1 Müdür I 18 A 18 YÖNETİCİLİK HİZMETLERİ SINIFI 1 1 Müdür Muavini II 17 A 16 YÖNETİCİLİK HİZMETLERİ SINIFI 3 3 Şube Amiri III 17 B 15 BASIN YAYIN VE ENFORMASYON HİZ. SINIFI 7 7 Redaktör / Muhabir I (TÜRKÇE) I Münhal 7 7 Redaktör / Muhabir ll(türkçe) II Münhal Redaktör / Muhabir lll(türkçe) III Münhal BASIN YAYIN VE ENFORMASYON HIZ. SINIFI 3 3 Redaktör / Muhabir I (İNGİLİZCE) I Münhal 3 3 Redaktör / Muhabir II (İNGİLİZCE) II Münhal 3 3 Redaktör / Muhabir III (İNGİLİZCE) III BASIN YAYIN VE ENFORMASYON HIZ. SINIFI 3 3 Redaktör / Muhabir I (RUMCA) I Münhal 3 3 Redaktör / Muhabir II (RUMCA) II Münhal 6 6 Redaktör / Muhabir III (RUMCA) III BASIN YAYIN VE ENFORMASYON HIZ. SINIFI 2 2 Foto Muhabiri / Kameraman I Münhal 2 2 Foto Muhabiri / Kameraman II Münhal 2 2 Foto Muhabiri / Kameraman III İDARİ VE MALİ HİZMETLER SINIFI 1 1 İdari ve Mali İşler Sorumlusu I Münhal 2 2 idari ve Mali İşler Sorumlusu II İdari ve Mali İşler Sorumlusu III Münhal

25 "C" CETVELİ KADROLAR (MADDE 2) 47/2010 KADRO ADİ DERECE BAREM KKONOMİK KADRO KADRO SAYILI SINIFLANDIRMA ADKD1 VDKDİ YASA TAHTINDA I II III IV BAREM AÇIKLAMA TEKNİSYEN HİZMETLERİ SINIFI 1 1 Teknisyen Hizmetleri Sınıfı I Münhal 1 1 Teknisyen Hizmetleri Sınıfı II Münhal 1 1 Teknisyen Hizmetleri Sınıfı III Münhal 1 1 Teknisyen Hizmetleri Sınıfı IV 'in 2'nci 4 4 kademesi KİTABET HİZMETLERİ SINIFI 2 2 Başkâtip I Münhal 2 2 Katip II Katip III Münhal 3 3 Katip Yardımcısı IV Münhal TOPLAM PERSONEL SAYISI DAİMİ İŞÇİ 4 4 Odacı 1 1 Temizlikçi Münhal Genel Toplam 1 1 Odacı (Kadro Dışı) Genel Kadro Toplam

26 D "CETVELİ ARAÇLAR (Madde 2)

27 "D"CETVELİ ARAÇLAR (MADDE 2) HANGİ PROJEDEN w z _ BAKANLIK/DAİRE PLAKA NO. MARKA MODEL AĞIRLIK VEYA ÖDENEKTEN AÇIKLAMA? c SATIN ALINDIĞI İ l 1 II 34 TÜRK AJANSI-KIBRIS (TAK; > RHA2156 Renault Toros Station 960 kg TAK Bütçesi RHA 2785 Ford Focus Salon 1145 kg»t 11 FN 925 (RHA 2807) Ford Focus Salon 1145 kg t«if FN 926 (RHA 2808) Ford Focus Salon 1145 kg II II RHA 3406 Citroen Berlingo Estate 1560 cc II II RHA 3407 Citroen Berlingo Estate 1560 cc II II RHA 3517 Citroen Berlingo Estate 1560 cc II II RHA 2872 Yamaha Motosiklet 99 cc II II RHA 2873 Yamaha Motosiklet 99 cc II 11 Makam Aracı n

28 "E" CETVELİ BAREM TABLOLARI (Madde 4)

29 "E" CETVELİ (1) MAAŞ BAREMLERİ (Madde 4) BAREM TABAN BAREM B. 1. A. TAVAN BAREM NUMARASI (TL) (TL) (TL) 4 30, X , , X , , X , , X , , X , , X , (9) 41, X , (10) 43, X , , X , (9) 43, X , (10) 44, X , , X , (9) 46, X , (10) 47, X , , X 1, , (9) 49, X 1, , (10) 50, X 1, , , X 1, , , X 1, , (9) 55, X 1, , (10) 57, X 1, , B 58, X 1, , A 59, X 1, , , X 1, , (9) 59, X 1, , (10) 60, X 1, , B 62, X 1, , A 63, X 1, , , X 1, , (9) 64, X 1, , (10) 66, X 1, , B 67, X 1, , A 69, X 1, , B 56, X 1, , A 60, X 1, , B 70, X 1, , A 86, X 1, , , X 2, ,948.47

30 "E" CETVELİ (II) MAAŞ BAREMLERİ (Madde 4) BAREM NUMARASI TABAN BAREM B.I.A. TAVAN BAREM ORTA OKUL 1 1, X , ÖĞRENİMLİ 2 2, X , HİZMET SINIFLARI 3 2, X , VE İŞÇİLER 4 2, X , ORTA 5 1, X , ÖĞRENİMLİ 6 2, X , HİZMET 7 2, X , SINIFLARI 8 3, X , YÜKSEK 9 2, X , ÖĞRENİMLİ 10 2, X , HİZMET SINIFLARI 11 3, X , TABİPLİK 12 3, X , HİZMET 13 4, X , SINIFI 14 5, X , ŞUBE AMİRİ 15 4, X , MÜDÜR MV. 16 4, X , UZMAN / B Müdür 17 5, X , MÜDÜR 18 6, X , MÜSTEŞAR 19 7, X , T*-

31 "F" CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (MADDE 4) (EKO - REHBER) 01- PERSONEL GİDERLERİ Bu bölüm, kamu personeli ile kamu personeli olmasa bile bunlar gibi çalıştırılan veya hizmetinden faydalanılan kişilere veya diğerlerine bordroya dayalı olarak yapılan ödemeleri kapsayacaktır. Kurumun işveren sıfatıyla sosyal güvenlik kurumlarına ödediği primler ise "Sosyal Güvenlik Kurumuna Devlet Primi Giderleri" bölümüne dahil edilecektir. Personel giderlerinin ikinci düzeyinde çeşitli personel yasalarına göre çalıştırılanların istihdam çeşitleri ile çalıştırılma veya hizmetinden yararlanma yöntemleri esas alınarak; Memurlar (Mahallen Tayinli Personel dahil), Sözleşmeli Personel, İşçiler, Geçici Personel, Diğer Personel olarak beş grupta sınıflandırılmıştır. Bu itibarla 2013 uygulaması buna göre yürütülecektir MEMURLAR Değiştirilmiş şekli ile 41/2011 Sayılı Türk Ajansı- Kıbrıs (TAK) (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası uyarınca istihdam edilenlerin kadroları için gerekli ödenekler bu bölümde öngörülecektir Temel Maaşlar Memur Maaşları Kadro Fazlası Personel Maaşları Temel maaş olarak esas alınacaktır Tahsisatlar: İlgili mevzuatlar gereğince maaşlara ek olarak yapılacak tahsisat nitelikli ödemeler bu kalemde öngörülecektir Tahsisatlar: Ödenekler bölümünde sayılan ve emeklilik amaçları için dikkate alınan ödenekler haricinde kalan diğer tahsisat nitelikli ek ödemeler, bu kalemde öngörülecektir Ek Çalışma Karşılıkları: İlgili mevzuatlar gereğince; - Fazla mesai ücreti, - Nöbet ücreti On-call tahsisatı gibi benzer adlar altında yapılacak ödemeler bu kalemde öngörülecektir Ek Çalışma Karşılıkları

32 (2) İŞÇİLER Sürekli ve geçici işçilere yapılacak ödemeler bu kalemden öngörülecektir İşçilerin Ücretleri: Toplu iş sözleşmesi kapsamında olan sürekli ve geçici işçilere yapılacak ödemeler bu kalemde öngörülecektir Daimi Içşilerin Ücretleri İşçilerin Ek Mesaileri: Toplu İş Sözleşmesi Kuralları uyarınca işçilere fazla süreli, ulusal dini bayramlar ve genel tatil günleri için yapılan ödemeler Daimi İşçilerin Ek Mesaileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ Program bütçe sınıflandırmasından farklı bütçeleme anlayışı olan bölümlerden birisidir. Daha önce personel giderleri toplamına dahil edilen Kurumun işveren sıfatıyla ödediği sosyal güvenlik katkı payları bundan böyle ayrılarak bu bölümde izlenecektir. Ancak personelden kesilen primler, önceden olduğu gibi personel giderlerine dahil edilecektir. Mevzuatı gereğince Sosyal Sigortalar Kurumuna ödenecek prim karşılıkları, Mevzuatı gereğince İhtiyat Sandığına ödenecek prim karşılıkları MEMURLAR Sosyal Sigortalar Kurumuna Sosyal Sigortalar Kurumuna İhtiyat Sandığına İhtiyat Sandığına İŞÇİLER Sosyal Sigortalar Kurumuna Sosyal Sigortalar Kurumuna İhtiyat Sandığına İhtiyat Sandığına zs

33 (3) 03 - MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ Faturalı olarak veya ilgili mevzuata uygun şekilde belgelendirilerek alınan mal ve hizmet bedellerini kapsayacaktır. Bu bölüm, büro malzemesi alımları, yakıt, elektrik, parasal limitlere bakılmaksızın rutin bakım-onarım, telefon vb. haberleşme giderleri, düşük değerli veya bir yıldan az kullanım ömrü olan ekipmanları kapsayacaktır TÜKETİME YÖNELİK MAL VE MALZEME ALIMLARI Üretim sürecinde kullanılmadan doğrudan tüketime yönelik olarak kullanılan nihai mal ve hizmetler üçüncü ve dördüncü düzeyde özelliklerine göre sınıflandırmaya tabi tutulmuş olup, buna göre ilgili kodlarda öngörülecektir Kırtasiye ve Büro Malzemesi Alımları: Hizmetin gerektirdiği kırtasiye, basılı kağıt, defter ve benzeri mal ve malzemelerin alım bedelleri ile büro ihtiyaçlarına ilişkin her çeşit tüketim malzemesi alımları, basılı kağıt ve defter alım ve yapımı ile bunlara ilişkin diğer giderler bu kalemden öngörülecektir Kırtasiye Alımları: Hizmetin gerektirdiği kalem, silgi, zımba teli, toplu iğne, ataç, disket,cd, toner, mürekkep, klasör, dosya, basılı kağıt, makbuz, defter v.b gibi kırtasiye malzemesi ile benzeri mal ve hizmetlerin alım bedelleri Büro Malzemesi Alımları: Doğrudan tüketime yönelik olmayıp kullanım ömürleri bir yıldan fazla olsa bile bedeli, ilgili yılın Bütçe Tasarısı Hazırlık Genelgesi ile belirlenecek tutarı geçmeyen büro ihtiyaçlarına ilişkin cetvel, makas, kalem açacağı, delgeç, masa takvimi altlığı, zımba gibi her çeşit el aparatı v.b giderler Periyodik Yayın Alımları: Hizmetin gerektirdiği durumlarda alınacak gazete, resmi gazete, dergi, bülten gibi belirli sürelerde basılan yapılan yayınlar (cd, vcd, dvd gibi sayısal ortamda yapılan baskılar dahil) bu kalemde öngörülecektir Baskı ve Cilt Giderleri: Basılı olarak alınacak yayınlar dışında kalan ve hizmetin gerektirdiği durumlarda yapılacak (gazete, dergi, bülten, kitap, broşür, afiş, gibi) süreli veya süresiz yayınların basımı (sayısal ortamda yapılan baskılar dahil) ile bunların veya daire ve idarelerce kullanılan her çeşit evrakın ciltlenmesine ilişkin giderler bu kalemde öngörülecektir Su ve Temizlik Malzemesi Alımları Su Alımları: Belediyelerden, kamu kurumlarından veya piyasadan temin edilen, içecek amaçlı olmayıp, kullanmaya yönelik olan su tüketim bedelleri ile ilgili mevzuatına göre abone olunması gerektiği durumlarda ödenecek abone bedelleri bu kalemde öngörülecektir Temizlik Malzemesi Alımları: Sabun, deterjan ve temizlikte kullanılan kimyevi maddeler ile bu amaçlarla kullanılmak üzere alınan (kova, fırça, paspas gibi) her türlü temizlik madde ve malzeme alım bedelleri. 21

34 (4) Enerji Alımları Yakacak Alımları: Tüp gaz gibi ısıtma ve pişirmeyle ilgili her türlü madde, malzeme ve yakıtların tüketim bedelleri Akaryakıt ve Yağ Alımları: Özellikle taşıtlar olmak üzere, her çeşit makine-teçhizetın (jeneratör, çim makinası vb) işletmesine yönelik olarak kullanılan akaryakıtlar, madeni yağlar, antifriz, benzeri tüketim malları ve kimyevi madde alımları Elektrik Alımları: Aydınlatma, ısıtma, soğutma, havalandırma, çalıştırıcı kuvvet vb. Hangi amaçla olursa olsun elektrik tüketim bedelleri ile ilgili mevzuatına göre abone olunması gerektiği durumlarda ödenecek abone bedelleri Giyim ve Kuşam Alımları Giyecek Alımları (Kişisel kuşam ve donanım dahil): Toplu İş sözleşmesi ve Kurum yasa ve tüzükleri gereğince; - Kişilerin giyim ve kuşam alımları ile bunların yapımında kullanılan hammadde alımları Odacı/Şoför, gece bekçileri, işçiler, teknisyenler ve diğer kıyafet zorunluluğu olan personelin giyim bedelleri ve bunlarla ilgili diğer giderler bu kalemde öngörülecektir Özel Malzeme Alımları Laboratuvar Malzemesi ile Kimyevi ve Temrinlik Malzeme Alımları: Laboratuvarlarda kullanılan sarf malzemeleri ile kimyevi temrinlik malzemeleri ve yangın tüplerinin dolumu bu kalemde öngörülecektir Tıbbi Malzeme ve İlaç Alımları: Kurum hizmet yerlerinde (ecza dolapları dahil) kullanılmak üzere toptan ve perakende olarak alınan ilaç, hammadde ve tıbbi malzeme bedelleri ile haşereyle mücadelede kullanılacak ilaç ve kimyevi maddeler bu kalemde öngörülecektir Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları Diğer Tüketim Mal ve Malzemesi Alımları: Yukarıda sayılan gruplara girmeyen tüketim mal ve malzemesi (masa üstücam, anahtar, ampul, kablo, fış, duy, priz, kapı kolu, teleks bobini, teleks şeridi, ambalaj malzemesi, lehim, lehim pastası vb.) alımları YOLLUKLAR Daimi veya geçici Kurum personeline ilgili mevzuat çerçevesinde ödenen yurt içi ve yurt dışı geçici veya sürekli görev yollukları ile yolluk tazminatları ve uluslararası uzman, memur vb. mübadele giderleri bu bölümde yer alacaktır Yurt İçi Geçici Görev Yollukları Yurt İçi Geçici Görev Yollukları: Halen yürürlükte olan tarihli ve 79 Resmi Gazete'de yayımlanan "1979 Yolluk ve İaşe-İbate Tüzüğü'Ve halen yürürlükte olan "Devlet İşçileri Toplu iş sözleşmesi" çerçevesinde görevli personele ve işçilere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları dahilinde yapacakları seyahatleri için ödenecek yolluk, iaşe-ibate giderleri ile bisiklet, motosiklet ve maktu yolluk tahsisatları bu kalemde öngörülecektir. 21

35 Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları Yurt Dışı Geçici Görev Yollukları: Kurum Yönetim Kurulu'nun kararı ile yurt dışında yapılacak dış görev ve görüşmeler ile tanıtım ve aydınlatma ziyaretlerinin gerektirdiği yolluk giderleri (yürürlükteki mevzuat uyarınca gidiş-dönüş bilet bedelleri, iaşe-ibate, otel giderleri, yurt dışı yolculuğunun zorunlu kıldığı belge ve işlemler giderleri, çalışma ve toplantının gerektirdiği katılım, kayıt giderleri) bu kalemde öngörülecektir GÖREV GİDERLERİ Yasal Giderler : Belli bir mal veye hizmet alımı karşılığı olmayan ancak, kurum hizmetlerinin yürütülmesi veya hukuki hakların korunması veya kullanılabilmesi için ödenmesi kanunen zorunlu tutulan ödemeler bu kalemde öngörülecektir Diğer Yasal Giderler : Kurum bütçesi içinde herhangi bir hizmet tertibi ile ilişkilendirilemeyen banka masrafları ile ilama bağlı borçlar gibi diğer yasal giderler bu kalemde öngörülecektir HİZMET ALIMLARI Haberleşme Giderleri (5) Posta ve Telgraf Giderleri: Posta-telgraf ücretleri ve bunlara ilişkin giderler ile posta yoluyla gönderilebilecek evrakın kargo yoluyla gönderilmesine ilişkin giderler Telefon Abonelik ve Kullanım Ücretleri: Sabit veya mobil telefonlar ile faksın abone giderleri, tesis, nakil ve kullanım bedelleri Bilgiye Abonelik Giderleri (İnternet Abonelik Ücretleri Dahil): Yurt içi ve yurt dışında Haber alınması karşlığında, diğer haber ajanslarına ödenecek ücretler, Resmi Gazeteye vb. dokümana elektronik ortamda abonelik bedelleri gibi bilgiye abonelik karşılığı ödenecek ücretler ile internet servis sağlayıcılara ödenecek ücretler Hat Kira Giderleri: Servis sağlayıcılardan alman özel devrelere ilişkin hatların tesis ve kira bedelleri. (Merkezi Alarm Sistemi Hat Kira Giderleri dahil.) Tarifeye Bağlı Ödemeler İlân Giderleri: Mahkeme ilân bedelleri de dahil olmak üzere her türlü ilan ve reklam giderleri Sigorta Giderleri: Taşıtların zorunlu mali sorumluluk sigortası giderleri ile ilgili mevzuat gereği sigortalanması zorunluluğu bulunan kişi, bina, taşıt, malzeme vb. sigorta giderleri. 1*

36 (6) Diğer Hizmet Alımları Yurt Dışı Staj ve Öğrenim Giderleri: Yönetim Kurulu kararı uyarınca; kurum personelinin her türlü yurt dışı staj ve öğrenim giderleri Diğer Hizmet Alımları: İlgili mevzuat uyarınca ödenecek avukatlık ücretleri ile ödenmesi gerekli olduğu halde diğer harcama kalemlerinden karşılanmayan giderler yanında, hizmetin gerektiği her türlü giderler ve foseptik temizliği, elektrik ve su tesisatı yaptırma vb. diğer hizmet alımları TEMSİL VE TANITMA GİDERLERİ Temsil Giderleri Temsil Giderleri: Makam sahibi veya yetkili kıldığı amirlerin takdiri esas olmak suretiyle; görevle ilgili temsilin gerektirdiği her türlü giderler ile cenaze törenleri için satın alınacak çiçek bedelleri ile Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınan Vakıflardan kiralanan madeni çelenklerin kira bedelleri Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri: Yönetim Kurulu kararları çerçevesinde yabancı temsilciler ve konukların geleneklere ve davetin kapsamına göre ağırlama, konaklama giderleri, ayrıca bu işlerle ilgili hazırlıkların gerektirdiği giderlerle, verilecek ziyafet, hediye, çiçek, bahşiş, taşıma giderleri ile ziyafetlerin gerektirdiği giderler bu kalemden öngörülecektir MENKUL MAL, GAYRİMADDİ HAK ALIM, BAKIM VE ONARIN GİDERLERİ Menkul Mal Alım Giderleri Büro ve İşyeri Mal ve Malzeme Alımları: Tüketime yönelik mal ve malzeme alımlarının dışında kalan, hizmet ve çalışma ve işyerinin donatımı ve döşemelerinde kullanılan eşyalar ile hizmetin, çalışmanın ve işin gerektirdiği büro masası, döner koltuk, sandalye, sehpa, etajer, kütüphane, dosya dolabı, karteks dolabı, misafir koltuğu, bilgisayar masası, çelik kasa, perde, halı, masa kalemi, çöp kutusu, mühür, posta çantası gibi her türlü büro malzemesi alımları Büro ve İşyeri Makine ve Teçhizat Alımları: Büro hizmetlerinde kullanılacak olan; daktilo, hesap makinesi gibi her türlü düşük değerli ve basit büro makinesi alımları, bilgisayar, printer, telefon, faks yazı makinesi, fotokopi makinesi, klima, baskı makinesi, evrak imha makinesi, laminatör cihazı ve aparatları (mouse, memorybird, kulaklık vb.) alımları gibi çalışmaya ilişkin makine-techizat alımları. z<?

37 Yangından Korunma Malzemeleri Alımları: Dolum giderleri hariç olmak üzere; yangın söndürme tüpü, yangın söndürme cihazı alımları, yangın ikaz sistemi kurulması, yangınla mücadele sistemi alımı vb. yangından korunmanın gerektirdiği mal ve malzeme alımları ve her türlü giderler. (7 ) Diğer Dayanıklı Mal ve Malzeme Alımları: Yukarıda sayılanlar dışında kalan ve diğer ekonomik kodlara dahil olmayan hizmetin gerektirdiği dayanıklı mal ve malzeme (alarm sistemi, elektrik sayacı, su motoru, hidrofor, el feneri, radyo, fırın, elektrik süpürgesi, buzdolabı, soba, tencere, tava, kepçe, kevgir, su bardağı, yemek çatalı ve kaşığı, yemek masası, yemek tabağı, sürahi, su soğutucusu, tuzluk, biberlik, battaniye, nevresim, yorgan, yastık, yatak vb.gibi) alımları Gayri Maddi Hak Alımları Bilgisayar Yazılım Alımları ve Yapımları: Bilgisayarlar için kullanılacak olan hazır programların satın alma ve lisans bedelleri ile yeni program yazdırılmasına ilişkin giderler Bakım ve Onarım Giderleri: Taşınır mallarla ilgili olarak doğrudan işletmeye yönelik rutin olarak yapılması gereken bakım ve onarımlar ve bu bakım onarımlarda kullanılacak yedek parça alım giderleri bu grupta yer alacaktır Tefrişat Bakım ve Onarım Giderleri: Çalışma masası, çalışma koltuğu, sandalye, sehpa, kütüphane etajer ve dolap gibi tefrişatın bakım ve onarımlarına ait (yedek parça alımları dahil) giderler Makine Teçhizat Bakım ve Onarım Giderleri: Her bir makine, teçhizat ve demirbaşın (tefrişat hariç) bakım ve onarımı için verilecek işçilik ücretleri ile bakım ve onarım malzemeleri ve yedek parça alımları ile gerektiğinde sözleşme ile teknik müesseselerine ödenecek rutin bakım ve onarım giderleri ile bunlara ilişkin diğer giderler Taşıt Bakım ve Onarım Giderleri: İş makineleri dışında kalan taşıtların bakım ve onarımı için verilecek işçilik ücretleri ile bakım ve onarım malzemeleri ve yedek parça lan (lastik Alımları dahil) ile ilgili giderler GAYRİMENKUL MAL BAKIM VE ONARIM GİDERLERİ Taşınmaz mallarla ilgili olarak doğrudan işletmeye yönelik rutin olarak yapılması gereken bakım ve onarımlar bu grupta yer alacaktır Hizmet Binası Bakım ve Onarım Giderleri Büro Bakım ve Onarım Giderleri: Taşınmaz mallardan büro olarak kullanılanlar ve aynı amaçlarla şube olarak kiralanan binalar ile taşınmaz mallarda hizmetin gerektirdiği zaruri küçük onarımlar, boya, badana, çatı izolasyon, telefon, havalandırma ve klima gibi tesislerin (telefon santralı hariç), gerektirdiği bina tadil ve onarımları bu kalemde öngörülecektir.

38 05 - CARİ TRANSFERLER Sermaye birikimi hedeflemeyen ve cari nitelikli mal ve hizmet alımını finanse etmek amacıyla karşılıksız olarak yapılan ödemelerdir. (8) HANE HALKINA YAPILAN TRANSFERLER Eğitim,sağlık barınma gibi muhtelif amaçları gerçekleştirmek üzere ve cari nitelikli harcamalarına katkı amacıyla hane halkına yapılan karşılıksız ödemeler Sosyal Amaçlı Transferler : Korumaya,bakıma, yardıma muhtaç aile,özürlü,yaşlı ve diğer kişilere yapılan yardımlar bu kalemden karşılanır Emekli Maaşları 3!

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme

Detaylı

Sayı: 19/2015 BAYRAK RADYO TELEVİZYON KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

Sayı: 19/2015 BAYRAK RADYO TELEVİZYON KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Mart 2015 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 6) ( EKO - REHBER )

E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 6) ( EKO - REHBER ) E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 6) ( EKO - REHBER ) 01- PERSONEL GİDERLERİ Bu bölüm, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Personeli ve bunlar gibi çalıştırılan veya hizmetinden faydalanılan

Detaylı

Sayı: 35/2014 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

Sayı: 35/2014 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 17 Mart 2014 tarihli Elliikinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

"A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU

A CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU "A" CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KURUM ADI : TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU KURUMSAL 38 TOPRAK ÜRÜNLERİ KURUMU 95.344.986,70 92.437.851,01 161.230.000,00 68.792.148,99 04 İŞLER VE HİZMETLER 95.344.986,70 92.437.851,01

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) KBÖ KBÖ 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 26.326.000 31.820.960 46.381.000 23.834.698 65.073.000 60.808.000 64.538.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 26.326.000 31.820.960 46.381.000

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) SONU 39 06 ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817 82.841.000 88.697.000 93.490.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 65.073.000 65.885.813 81.888.000 57.117.817

Detaylı

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR

BU DÖKÜMANIN KAĞIT ORTAMINDAKİ NUSHALARI KONTROLSÜZ DÖKÜMANDIR Dök. No: AUZEF-FR-3.1-24 Yayın Tarihi:12.09.2014 Rev.No:00 Rev Tarihi: Sayfa 1 / 1 T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM ANALİTİK BÜTÇE KODLARINA GÖRE

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 273.489.890,83 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 273.489.8,83 GELİRLER HESABI 3.441.885,88 PERSONEL GİDERLERİ 167.1.353, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 24.888.896,80 MEMURLAR 161.981.3,51

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY)

ÖDENEK CETVELİ (EKONOMİK SINIFLANDIRMA IV. DÜZEY) 38 60 RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142 81.440.000 89.064.000 96.898.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 54.161.000 65.977.840 70.246.000 40.394.142

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,58 GİDERLER HESABI 52.446.5,58 GELİRLER HESABI 74.8.8,79 PERSONEL GİDERLERİ 29.519.1,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.427.358, MEMURLAR 28.856.370, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.242.8, Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,85

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,85 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 67.386.316,85 GELİRLER HESABI 78.9.792,21 PERSONEL GİDERLERİ 37.364.7,83 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.538.160,39 MEMURLAR 34.535.840,86 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 10.210.165,78

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,18 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 521.528.212,18 GELİRLER HESABI 739.9.743,17 PERSONEL GİDERLERİ 125.744.473,97 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 16.7.459,41 MEMURLAR 120.297.4,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.512.227,48

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,93 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 1.545.231,93 6 GELİRLER HESABI 8.559.250,42 PERSONEL GİDERLERİ 66.1.837, 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.844.765,56 MEMURLAR 58.738.460,42

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 Yılı : 24 GİDERLER HESABI 628.326.718, GELİRLER HESABI 671.171.244,77 PERSONEL GİDERLERİ 358.6.615,34 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 81.467.4,53 MEMURLAR 336.8.825, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.989.2,83

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 365.182.150,38 GELİRLER HESABI 4.7.5,40 PERSONEL GİDERLERİ 241.462.510,23 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 22.7.348,78 MEMURLAR 218.218.281,35 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.266.773,34

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,20 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 4.551.686, GELİRLER HESABI 510.497.1,28 PERSONEL GİDERLERİ 274.748.5,53 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 21.473.6, MEMURLAR 250.9.677,37 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 18.579.538,81

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 213.673.947,88 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 2.673.947,88 GELİRLER HESABI 192.726.482,23 PERSONEL GİDERLERİ 86.447.235,27 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.278.474,82 MEMURLAR 83.368.572,95

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,70 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 66.522.4,70 GELİRLER HESABI 96.594.3,48 PERSONEL GİDERLERİ 40.225.8,85 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.676.1,49 MEMURLAR 39.177.6,21 Mal ve

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2017 YILI BÜTÇESİ GİDER EKONOMİK SINIFLANDIRMASI CETVELİ 01 PERSONEL GİDERLERİ 235.086.904,00 01 1 MEMURLAR 94.035.681,00 01 1 1 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 1 01 Temel Maaşlar 32.795.580,00 01 1 2 Zamlar ve Tazminatlar 33.140.766,00 01 1 2 01 Zamlar ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,74 Yılı : GİDERLER HESABI 73.793.929,74 GELİRLER HESABI 71.449.874,53 PERSONEL GİDERLERİ 32.449.344,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.2.163,95 MEMURLAR 31.347.872,76 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 1.917.218,40

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,45 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 78.4.6,45 GELİRLER HESABI.454.823, PERSONEL GİDERLERİ 43.623.325,73 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 5.194.839, MEMURLAR 42.1.482,33 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.6,69 Temel

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU 830 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 226.989.081,78 312.810.764,20 167.315.597,88 830 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.646,47 31.977.643,70 830 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 830

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2017-30.06.2017 46.35.13.00 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) Hesap Yardımcı Hesap Hesap Yardımcı Hesap GİDERİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) Kodu I II III IV Kodu I II III IV

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,38 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.235.8,38 6 GELİRLER HESABI 4.536.7,27 PERSONEL GİDERLERİ 71.310.872,70 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.693.817,40 MEMURLAR 64.422.5, 6

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,64 GİDERLER HESABI 250.280.4,64 GELİRLER HESABI 216.586.625, PERSONEL GİDERLERİ 1.210.416,98 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.747.268,22 MEMURLAR 1.865.8,80 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.0.2,87 Temel Maaşlar

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ

ÖDENEK CETVELİ - A BELEDIYE ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL KAMU HİZMETLERİ. Yasama ve yürütme organları hizmetleri MAHALLİ İDARELER PERSONEL GİDERLERİ BELEDYE AÇKLAMA 0 YL 00,000,000.00 KONYA 00,000,000.00 MERAM 00,000,000.00 0 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ,,.00 0 GENEL KAMU HİZMETLERİ,,.00 Yasama ve Yürütme Organları Finansal ve Mali işler Dışişleri Hizmetleri,,.00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,08 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 459.375.5, GELİRLER HESABI 552.844.242,82 PERSONEL GİDERLERİ 297.970.844,39 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.592.162,51 MEMURLAR 274.1.877,15 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 21.6.1,

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,88 Kodu : 38. Yılı : GİDERLER HESABI 46.887.791,88 GELİRLER HESABI 1.286.8,76 PERSONEL GİDERLERİ 23.520.988, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.4.3,50 MEMURLAR 23.270.429,63 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 831.596,50

Detaylı

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2014 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2014 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 903.000.000 01 GENEL SEKRETERLİK 3.031.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 3.031.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 3.031.000

Detaylı

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk.

16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. 16.10.2012 Tarihli Senato Kararı Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Araştırma Görevlileri Kaynak Kullanımı Yönergesi hk. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi :

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF)

ÖDENEK CETVELİ ( TEKLİF) I II III IV V I II III IV I I II III IV Bütçe Ödeneği Harcama Bütçe Ödeneği Harcama 46 20 23 MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ 100.000.000,00 19.503.478,95 90.000.000,00 28.466.285,23 151.000.000,00 161.167.680,00

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,09 GİDERLER HESABI 9.835.758, GELİRLER HESABI 8.894.162,50 PERSONEL GİDERLERİ 75.645.571,49 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 6.927.573,15 MEMURLAR 74.5.339,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 6.768.274,94 Temel

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,97

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,97 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : GİDERLER HESABI 180.450.778,97 GELİRLER HESABI 219.5.248,42 PERSONEL GİDERLERİ 1.542.1,47 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.6.4,35 MEMURLAR 1.878.9,43 Mal ve Hizmet

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,16

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,16 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 38.5.1,16 GELİRLER HESABI 52.553.353,95 PERSONEL GİDERLERİ 17.439.676,68 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 333.670,68 MEMURLAR 16.648.278,86 Mal

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,71 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 236.1.384,71 GELİRLER HESABI 326.0.7,87 PERSONEL GİDERLERİ 7.7.4,10 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.467.888,64 MEMURLAR 1.646.953,36 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 9.645.886,41

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,59 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 15.7.572,59 6 GELİRLER HESABI 37.743.358,96 PERSONEL GİDERLERİ 8.550.786,61 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 57.747,26 MEMURLAR 8.219.8,82

Detaylı

TCMaliye Bakanlığı 99999999 MUH BİRİM KOD 0001759 2434529,28 PERSONEL GİDERLERİ 162494213,24 MEMURLAR 830 1568129, Temel Maaşlar 59279652,31 Temel Maaşlar Zamlar ve Tazminatlar 59279652,31 47312433,79

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,06 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 22 GİDERLER HESABI 3.498.279, 6 GELİRLER HESABI 18.2.292, PERSONEL GİDERLERİ 1.732.1,62 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 9.631,60 MEMURLAR 1.732.1,62 6 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,53 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 78.0.951,53 GELİRLER HESABI 84.541.851, PERSONEL GİDERLERİ 36.7.656,38 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.881.9,36 MEMURLAR 34.869.9,56 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.752.0,65

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,82

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,82 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 69.642.422,82 GELİRLER HESABI 89.4.344,65 PERSONEL GİDERLERİ 37.838.782,37 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 2.229.8,42 MEMURLAR 35.783.928,32

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ NİSAN 2014 NİSAN 2015 NİSAN DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 3.581.104.589,27 3.878.570.869,66 8,31 1 1 0 0 Memurlar 3.397.643.492,44

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI

GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI A CETVELİ ÖDENEKLER (Madde 2) KUR FONKSİYONEL FİN EKONOMİK I II I II III IV I I II III IV ÖDENEĞİN ADI 2014 BÜTÇE ÖDENEĞİ (TL) 40 GENEL TARIM

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,36

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,36 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 196.4.694,36 6 GELİRLER HESABI 220.238.421,50 PERSONEL GİDERLERİ 8.724.351,85 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.676.854,43 MEMURLAR 5.328.720,38 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri

Detaylı

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI BÜTÇE GİDERLERİ ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANLIĞI KOD AÇIKLAMA 2016 Harcamaların I II III IV % Oranları 01 Personel Giderleri 7,977,997.64 17.62 02 Sosyal Güvenlik Kurumlarına Devlet Primi Giderleri 1,476,182.21 3.26 03 Mal ve Hizmet Alım Giderleri 13,523,585.11

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,96 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 66.673.3,96 GELİRLER HESABI 71.346.775, PERSONEL GİDERLERİ 23.628.398,93 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 3.6.4,39 MEMURLAR 22.572.6,58 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 3.493.571,67

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,02 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 2.847.265, 6 GELİRLER HESABI 850.285.4,55 PERSONEL GİDERLERİ 1.524.773,16 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.789.8,10 MEMURLAR 1.3.653,72 6 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.1.3,98

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 5.490.036,44 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 23 GİDERLER HESABI 5.4.6,44 GELİRLER HESABI 24.379.724,42 PERSONEL GİDERLERİ 2.676.786,21 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 33.1,70 MEMURLAR 2.643.2,45 Mal ve Hizmet

Detaylı

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2013 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2013 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN ANA BÜTÇE KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 650.000.000 02 ÖZEL KALEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.336.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 5.336.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 5.336.000

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,55 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 42.652.357,55 GELİRLER HESABI 59.398.9,97 PERSONEL GİDERLERİ 24.4.577, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.848.540,26 MEMURLAR 23.526.7,41 Mal

Detaylı

LÜTFEN PROJENİZİN BÜTÇE TERTİBİNİ HAZIRLAMADAN ÖNCE BU AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ.

LÜTFEN PROJENİZİN BÜTÇE TERTİBİNİ HAZIRLAMADAN ÖNCE BU AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ. LÜTFEN PROJENİZİN BÜTÇE TERTİBİNİ HAZIRLAMADAN ÖNCE BU AÇIKLAMALARI OKUYUNUZ. Üniversitelerin Bilimsel Araştırma Projeleri 2004 yılından itibaren T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 830 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 830 01 1 1 01 Temel Maaşlar 3,040,891.55

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,13 Yılı : 26 GİDERLER HESABI 163.837.624, GELİRLER HESABI 253.8.3,89 PERSONEL GİDERLERİ 92.593.5,95 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 8.458.762,40 MEMURLAR 89.879.166,47 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 7.788.822,

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,50

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,50 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 552.988.881,50 GELİRLER HESABI 665.161.3, PERSONEL GİDERLERİ 270.921.5,87 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 51.387.781, MEMURLAR 233.942.3,92 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 39.9.752,81

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 0.00 41,315,953.79 44,609,693.18 630 01 1 MEMURLAR 0.00 5,641,495.95 6,236,655.84 630 01 1 1 Temel Maaşlar 0.00 3,040,891.55 3,271,081.21 630 01 1 1 01 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 76.065.871,49 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 76.5.871,49 6 GELİRLER HESABI 154.536.871,86 Personel 2.615.963,94 6 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 79.1.823,12 Memurlar 2.539.120, 6 Mal ve

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,68 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 23.554.6,68 GELİRLER HESABI 67.195.4,92 PERSONEL GİDERLERİ.853.4,81 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 97.3,64 MEMURLAR.297.285,92 Mal ve Hizmet

Detaylı

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS

ÖDENEK CETVELİ FORM : 8. Sayfa No : 1 / 18 AĞUSTOS 38 60 RİZE ÜNİVERSİTESİ 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000 49.799.000 01 ÜST YÖNETİM, AKADEMİK VE İDARİ BİRİMLER 23.134.000 21.168.036 37.172.000 18.403.152 43.562.000 44.914.000

Detaylı

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 2016 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2016 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik I II III IV I II III IV Kodu I II III IV Açıklaması 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ HAZİRAN 4 HAZİRAN 5 HAZİRAN DEĞİŞİM % Personel 5.79.8.64,56 5.737.878.33,79 8,69 Memurlar 4.969.736.86, 5.389.58.8,4 8,45 Temel Maaşlar.55.46.99,5.43.59.7,3

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ ARALIK 3 ARALIK ARALIK DEĞİŞİM % Personel 8.856.5.3,7.89.3.77,9 5,5 Memurlar 8.85.88.88,6 9.557.569.9,6 6,77 Temel Maaşlar 3.387.6.3,3.9.939.889,6,59

Detaylı

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl)

Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) Hesap Hesap Adı Bütce İlaveler Azalmalar Harcama Bütce (Son Hali) Bakiye Toplam Borç Toplam Alacak Bütce (Geçen Yıl) Bütce Son Hali (Geçen Yıl) 1.60.01.01.3.9.00.1.01.1.1.01 Memur Maaşları 1,633,000.00

Detaylı

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N)

GELİRİN TÜRÜ N-2 YILI N-1 YILI CARİ YIL (N) FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 01.01.2018-30.06.2018 46.35.13 ÇİĞLİ BELEDİYESİ (TL) 630 01 Personel Giderleri 16.686.599,63 18.091.282,12 11.590.034,41 600 01 Vergi Gelirleri 36.230.963,13 42.369.467,00 40.996.542,94

Detaylı

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ

Örnek-79. Sayfa No:1 / 6. 2008-2009 - Cari Yıl Yardımcı Hesap Kodu. 2008-2009 - Cari Yıl. Yardımcı Hesap. Hesap Kodu BÜTÇE GELİRİNİN TÜRÜ 830 BÜTÇE HESABI 303,138,520.47 218,365,887.13 177,218,827.30 830 01 PERSONEL 53,132,315.89 60,869,561.14 65,906,398.20 830 01 1 MEMURLAR 7,044,749.59 7,956,369.31 8,601,011.72 830 01 1 1 Temel Maaşlar

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI 8.647.365,72 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 24 GİDERLER HESABI 8.647.365,72 GELİRLER HESABI 32.6.980,27 PERSONEL GİDERLERİ 4.0.5,62 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 110.952,54 MEMURLAR 3.935.439,42 Mal ve

Detaylı

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI

GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI 630 GİDERLER HESABI 179.380.571,37 246.631.591,95 107.250.640,31 630 1 PERSONEL GIDERLERI 49.876.762,78 69.450.540,21 31.982.752,53 630 1 1 MEMURLAR 14.748.996,94 26.851.337,20 13.846.555,23 630 1 1 1

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,57 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 48.836.972,57 GELİRLER HESABI 2.173.478,22 PERSONEL GİDERLERİ 31.586.7,96 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 1.291.757,87 MEMURLAR 31.193.860,52

Detaylı

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL'DAKİ SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ EKİM 2014 EKİM 2015 EKİM DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 8.679.902.494,08 9.588.873.536,32 10,47 1 1 0 0 Memurlar 8.193.250.227,47

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,75

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,75 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 288.1.974,75 GELİRLER HESABI 186.0.1,43 PERSONEL GİDERLERİ 76.9.1,70 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 10.0.0, MEMURLAR 73.886.1,16 Mal ve Hizmet

Detaylı

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI

ISTANBUL BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI Bütçe Giderinin Türü 20 20 2008 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 830 PERSONEL GIDERLERI MEMURLAR TEMEL MAASLAR TEMEL MAASLAR ZAMLAR VE TAZMINATLAR

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2017 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 217 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN 217 DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-1 B- Bütçe Gelirleri 11 C-

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU ,06 Yılı : 27 GİDERLER HESABI 1.5.789.665, GELİRLER HESABI 824.273.918,20 PERSONEL GİDERLERİ 8.298.885,92 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri.379.1,38 MEMURLAR 4.476.455,77 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.364.487,71

Detaylı

E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 5) (EKO REHBER)

E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 5) (EKO REHBER) E CETVELİ HARCAMAYA İLİŞKİN FORMÜL (Madde 5) (EKO REHBER) I. EKONOMİK KODLARIN AÇIKLAMALARI Birinci düzeyde yer alan harcama grupları ile bunun altında II. III. ve IV. düzeylerde yer alacak detay kodlar

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI

TABLO 1.1 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,81 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 25 AKTİF HESAPLAR N Yılı 25 PASİF HESAPLAR N Yılı 25 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.870.8,81 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 393.5, 10 HAZIR DEĞERLER 1.193.622,44 32 FAALİYET BORÇLARI 42.687,25

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,92 Yılı : GİDERLER HESABI 1.198.394,92 GELİRLER HESABI 2.6.198, PERSONEL GİDERLERİ 1.5.9,18 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 17.2.8,19 MEMURLAR 1.549.6,86 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri.538.785, Temel Maaşlar

Detaylı

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

1.4 GİDERLERİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Yılı : 25 GİDERLER HESABI 1.9.467.287,69 Personel Giderleri 65.940.578,57 Memurlar 59.351.642,40 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Temel Maaşlar 29.584.374,33 Zamlar ve Tazminatlar 26.879.830,22 Zamlar ve Tazminatlar

Detaylı

Sayı: 22/2013 GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2013 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

Sayı: 22/2013 GENEL TARIM SİGORTASI FONU 2013 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Eylül 203 tarihli Onbirinci Birleşiminde Oyçokluğuyla (34 Oyla) kabul olunan Genel Tarım Sigortası Fonu 203 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın 92

Detaylı

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,24

TABLO 1.13 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,24 TABLO 1. FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Yılı : 26 GİDERLER HESABI 934.566.1,24 GELİRLER HESABI 967.464.795, PERSONEL GİDERLERİ 483.5.219,60 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 27.558.1, MEMURLAR 445.760.487,65

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ OCAK 2014 OCAK 2015 OCAK DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel Giderleri 1.071.862.867,43 1.167.829.232,66 8,95 1 1 0 0 Memurlar 1.038.286.996,43

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekonomik Kod Hesap Adı Borç Alacak Borç Kalan Alacak Kalan 102 0.0.0.0 BANKA HESABI 3.661.647,96 3.661.647,46,50,00 103 0.0.0.0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 3.661.647,46

Detaylı

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016

KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU 2016 KURUMSAL MALİ DURUM VE BEKLENTİLER RAPORU Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı 1 İÇİNDEKİLER I. OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI 3 A- Bütçe Giderleri 4-11 B- Bütçe Gelirleri 11 C- Finansman

Detaylı

DPT PROJELERİ TALEP YAPARKEN KULLANILACAK EKONOMİK SINIFLANDIRMA (HARCAMA KALEMLERİ) KODLARININ AÇIKLAMASI

DPT PROJELERİ TALEP YAPARKEN KULLANILACAK EKONOMİK SINIFLANDIRMA (HARCAMA KALEMLERİ) KODLARININ AÇIKLAMASI DPT PROJELERİ TALEP YAPARKEN KULLANILACAK EKONOMİK SINIFLANDIRMA (HARCAMA KALEMLERİ) KODLARININ AÇIKLAMASI 06. SERMAYE GİDERLERİ Daha geniş açıklaması girişte Tanımlar bölümünde yapıldığı üzere, sermaye

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,79 Yılı : 25 GİDERLER HESABI 75.6.319,79 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 45.332.3,96 PERSONEL GİDERLERİ 61.610.3,43 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 892.272,93 MEMURLAR 57.9.563, Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 882.242,74

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,98 Yılı : GİDERLER HESABI 89.842.981,98 GELİRLER HESABI 4.858.929,22 PERSONEL GİDERLERİ 45.718.5,67 Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri 4.948.6,39 MEMURLAR 44.2.3,73 Mal ve Hizmet Satış Gelirleri 4.8.515, Temel

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ

İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ İSTANBUL GENELİNDE SAYMANLIKLARIN BÜTÇE GİDERLERİ E K O D GİDERİN TÜRÜ AĞUSTOS 2014 AĞUSTOS 2015 AĞUSTOS DEĞİŞİM % 1 0 0 0 Personel 6.923.242.369,58 7.610.897.643,07 9,93 1 1 0 0 Memurlar 6.532.460.120,65

Detaylı

TABLO 1.12 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,29 33 EMANET YABANCI KAYNAKLAR ,54

TABLO 1.12 BİLANÇO 2015 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,29 33 EMANET YABANCI KAYNAKLAR ,54 TABLO 1. BİLANÇO Yıl : AKTİF HESAPLAR N Yılı PASİF HESAPLAR N Yılı 1 DÖNEN VARLIKLAR 47.185.283,29 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 4.657.9,33 10 HAZIR DEĞERLER 8.1.152,54 33 EMANET YABANCI KAYNAKLAR 3.741.727,41

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 7 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 41,315,953.79 44,609,693.18 53,132,315.89 630 01 1 MEMURLAR 5,641,495.95 6,236,655.84 7,044,749.59 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,040,891.55 3,271,081.21 3,520,342.71

Detaylı

2019 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI

2019 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI 2019 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 31 Aralık 2019 Tarihinde Sona Erecek Mali Yıl Hizmetleri İçin Tahsis Edilen Ödenek

Detaylı

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70

TABLO 1.1 BİLANÇO 2016 PASİF HESAPLAR 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR ,59 32 FAALİYET BORÇLARI , BÜTÇE EMANETLERİ HESABI 236,70 TABLO 1.1 BİLANÇO Yıl : 26 AKTİF HESAPLAR N Yılı 26 PASİF HESAPLAR N Yılı 26 1 DÖNEN VARLIKLAR 1.758.677,59 3 KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR 329.357,81 10 HAZIR DEĞERLER 983.1,57 32 FAALİYET BORÇLARI 48.364,75

Detaylı

2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar : Kısa İsim 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Erecek Mali Yıl Hizmetleri İçin Tahsis Edilen Ödenek A, C ve

Detaylı

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86

TABLO 1.1 BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI TABLOSU 800 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI ,86 Yılı : 25 BÜTÇE GİDERLERİ HESABI 160.629.521,86 BÜTÇE GELİRLERİ HESABI 48.394.833,28 Personel Giderleri 130.1.4,83 Vergi Gelirleri 8.159.313,80 Memurlar 126.179.271,27 Gelir ve Kazanç Üzerinden Alınan

Detaylı

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ

02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FONKSİYON VE EKONOMİK SINIFLANDIRMAYA GÖRE OCAK-MART GEÇİCİ BÜTÇE DÖNEMİNDE KULLANILABİLECEK VE KULLANILAMAYACAK IV DÜZEY BÜTÇE KODLARI KURUMSAL SINFLANDIRMA FONKSİYONEL KODLAR

Detaylı

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ

T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 2016 MALĐ YILI BÜTÇESĐ T.C. DARICA BELEDİYE BAŞKANLIĞI DARICA / KOCAELİ 216 MALĐ YILI BÜTÇESĐ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2 21 22 23 24 25 26 27 28 29 3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 4 41 42 43 44 45 46 47 48

Detaylı

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94

TABLO 1.2 FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU 600 GELİRLER HESABI ,94 Yılı : GİDERLER HESABI 2.193.217.517,94 6 GELİRLER HESABI 2.547.2.935,59 Personel 3.958.1,82 6 Vergi Gelirleri 224.968.595,68 Memurlar 246,24 6 Harçlar 224.968.595,68 Ek Çalışma Karşılıkları 246,24 6 Diğer

Detaylı

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU

FAALİYET SONUÇLARI TABLOSU Sayfa No:1 / 6 630 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 630 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 630 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik

2015 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2015 YILI ÖDENEK CETVELİ-A KESİNLEŞEN KURUM Fonksiyonel Kod Finans Ekonomik 46 07 01 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2.180.872.025 01 GENEL SEKRETERLİK 1.165.000 01 GENEL KAMU HİZMETLERİ 1.165.000 1 Yasama ve Yürütme Organları,Finansal ve Mali İşler,Dışişleri Hizmetleri 1.165.000

Detaylı

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU T.C. FATSA BELEDİYE MECLİSİ PLAN BÜTÇE KOMİSYONU RAPORU Rapor 2017/11 Rapor Tarihi: 18.10.2017 Konu: 2018 Mali Yılı Hazırlık Bütçesi Komisyon İncelemesi: Belediye Meclisimizin 02.10.2017 tarihinde Plan

Detaylı

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU

BÜTÇE GİDERLERİNİN EKONOMİK SINIFLANDIRILMASI TABLOSU Sayfa No:1 / 5 830 01 PERSONEL GİDERLERİ 60,869,561.14 65,906,398.20 78,874,750.37 830 01 1 MEMURLAR 7,956,369.31 8,601,011.72 12,494,845.06 830 01 1 1 Temel Maaşlar 3,781,914.42 4,093,825.61 4,426,610.72

Detaylı