EK VI. ISINMA VE ÇALIġMA SAHASI ENGELLERĠ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EK VI. ISINMA VE ÇALIġMA SAHASI ENGELLERĠ"

Transkript

1 EK VI ISINMA VE ÇALIġMA SAHASI ENGELLERĠ

2 ISINMA SAHASINDA MANEJ EBATLARI, TEMĠN EDĠLEN ENGEL MALZEMELERĠ VE ZEMĠNĠN HER SAHADA AYNI OLMAYABĠLECEĞĠ AKILDA TUTULMALIDIR. EK OLARAK ISINMA SAHASINDA HANGĠ HAREKET VE ENGELĠN UYGULANIP UYGULANMAYACAĞINA KARAR VERĠLĠRKEN ATIN VE BĠNĠCĠNĠN KAPASĠTESĠNE DE DAĠMA DĠKKAT EDĠLMELĠDĠR.

3 Engeller ve Malzeme Müsabakadan önceki hazırlık esnasında ısınma/çalıģma sahalarında en azından bir dik ve bir geniģ engel bulunmalıdır. Zeminin durumu iyi olmalıdır. Eğer çok fazla sayıda yarıģmacı ve yeterince yer varsa, OK tarafından fazladan engeller temin edilebilir. Tüm engeller kurallar uyarınca kurulmuģ olmalı ve fanyonları mevcut bulunmalıdır. OK yeterli miktarda engel malzemesi temin etmelidir. Atlama sahası 30 dakika içerisinde start alacak tüm atların (20 yarıģmacı) çalıģtırılmasına izin verecek boyutlarda olmalıdır. Kontrolün azalmasına neden olabileceğinden çok geniģ bir sahadan kaçınılmalıdır.

4 Organizasyon Komitesi tarafından temin edilmemiģ veya onaylanmamıģ engel malzemelerinin kullanılması yasaktır ve diskalifiye edilmeyi veya para cezasını gerektirir (Madde ve ). Engellerin fanyon bayrakları mevcut ve atlayıģları doğru yönde olmalıdır. BaĢkomiser tarafından izin verilmediği sürece fanyonlar değiģtirilemez. Tüm sırıklar ya kepçelerde ya da tamamen yerde olmalıdır (istisna: bir x engelin sırıklarının bir ucu yerde olabilir). Sırıklar vurulduğunda kolayca düģmelidir. Ancak bir sırığın, asla kepçenin yakın kenarında olmayacak Ģekilde, uzak kenarında durmasına izin verilir.

5 Hiç kimse engel atlanırken bir sırığı tutamaz veya bir sehpaya dokunamaz Bir engelin üzerine hiçbir Ģey (örtü, blanket veya havlu gibi) konulamaz.

6 Eğer söz konusu engellerin en fazla yüksekliği ve geniģliği 1.40 metre veya daha az ise, ısınma sahasındaki engelleri boyutları koģulmakta olan müsabakadaki en fazla yükseklik ve geniģlikten 10 cm den (4") daha yüksek ve geniģ olamaz; veya tüm diğer müsabakalar için ısınma sahasındaki engellerin boyutları yükseklik olarak 1.60 metre (5'3") veya geniģlik olarak 1.80 metreden (5'11") fazla olamaz metre (4'3") veya daha yüksek olan tüm engellerde, bir tanzim sırığı olmasına veya olmamasına bakılmaksızın, kalkıģ tarafında kepçelerde bulunan en azından 2 sırık olmalıdır. Alttaki sırık her zaman için 1.30 metreden (4'3") alçakta durmalıdır.

7 Tanzim sırıkları zorunlu değildir ancak kullanıldıkları durumda ya engelin ön yüzünün tam altına konulabilir ya da en fazla 1 metre (3'3") açılabilir. Eğer tanzim sırığı engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa (sadece dik engellerde), kalkıģ tarafında da bir tanzim sırığı bulunmalı ve bunun iniģ tarafındaki açıklığı kalkıģ tarafından daha fazla olmamalıdır. Bir süratli/tanzim sırığının kullanıldığı durumlarda engelin yüksekliği en fazla 1.30 metre (4'3") ve geniģliği de 1.30 metre (4'3") olabilir. Eğer sırık bir engelin kalkıģ tarafında kullanılıyorsa engele 2.50 metreden (8'2") daha yakın olamaz. Eğer sırık bir engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa sadece dik engellerde kullanılabilir ve 3 metreden (9'10") daha yakın olamaz.

8 KalkıĢ ve iniģte tanzim sırıklarının uzaklığı kılavuz olarak kabul edilmelidir. Bu mesafeler uygulanırken engelin yüksekliği ve atın fulelerinin uzunluğu her zaman dikkate alınmalıdır. Sağduyulu karar verin!

9 Eğer yönlendirme sırıkları engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa bu sırığın en yakın kısmının engele yakınlığı minimum3 metre (9'10") olmalıdır. Eğer bir sırık kepçenin kenarı üzerine çıkartılırsa sırık kepçenin iniģ yönü tarafına konulmalıdır ve buna sadece geniģ bir engelde ters kademe (ofset) olmadığı sürece izin verilir. GeniĢ bir engelin arka kısmında birden fazla sırığa izin verilmez.

10 Eğer bir engelin üst bölümünde çaprazlanmıģ sırıklar kullanılıyorsa, bunlar birbirinden ayrı olarak düģebilmelidir. Sırıkların uçları kepçelerde olmalıdır. ÇaprazlanmıĢ sırıklar ya kendi kendilerine X engel olarak kullanılabilir - ki bu durumda yükseklikleri 1.30 metreyi (4'3") aģamaz - ya da dik bir engelin sırığının altında veya geniģ bir engelin ön kısmında kullanılabilirler.

11 Atların X engellerin üzerinden adetayla geçmesine izin verilmez. Adeta engellerine bundan böyle izin verilmemektedir!

12 Ġsveç tarzı geniģ engeller kullanılamaz! Eğer bir dik engel veya geniģ engelde mani altı havuz (Liverpool) bulunuyor ve kullanılıyorsa, havuzun ön sınırı engelin ön yüzünün gerisinde olamaz. Ayrıca, havuzun arka sınırı da engelin ön yüzünü aģamaz. Eğer mani altı havuz geniģ bir engelde kullanılıyorsa, havuzun ön yüzü engel önünde 1 metreden (3'3") fazla olamaz.

13 Eğer saha, engel malzemeleri ve güvenlik koģulları uygun ise ısınma sahasında doğru mesafelerde kombine engeller kurulabilir. Girdi-çıktı jimnastikleri sadece dik engellerle yapılabilir ve yükseklikleri 1.15 metreyi (3'9") aģamaz. Yeterli yer varsa kombine engellere izin verilebilir. Eğer izin verilirse, mesafeler baģkomiser ile anlaģılarak belirlenmelidir. Bu mesafeler baģkomiserin açık onayı alınmadıkça değiģtirilemez.

14 Atlarının atladığı engellerle ilgili tüm sorumluluk binicilere aittir. Atlara zararlı olduğu düģünülen hiçbir harekete izin verilmez.

15 Bekleme Sahası Atlama sahasına bitiģik küçük bir bekleme sahasının kullanıldığı yarıģmalarda, güvenlik açısından burada sırası gelmiģ sonraki dört attan fazlasının girmesine izin verilmez. Hem ana ısınma sahası ve hem de bekleme sahası kullanılırken buralarda komiserler bulunmalıdır.

16 Atların müsabaka saatleri dıģında çalıģtırılması Binicilere o günkü müsabakalar baģlamadan önce sabahları atlarını çalıģtırma imkanı tanınmalıdır. Zaman çizelgesinde at çalıģtırmaya saat kaçtan itibaren izin verildiği açıkça belirtilmelidir. Bu zaman çizelgesine uyulmalıdır. Jimnastik engellere, basit kombine engellere ve özel engellere izin verilir. Sahada atlar çalıģırken sürekli olarak komiserler bulunmalı ve görevli komiserin/komiserlerin jimnastik çalıģmaları konusunda bilgisi olmalıdır. ÇalıĢma sahaları kalabalık olduğunda yarıģmacılar sadece tek engeller kullanabilirler.

17 ÇalıĢma, ısınma ve bekleme sahalarının kullanımı ile ilgili kurallar Müsabaka için çalıģırken veya ısınırken aģağıdaki kurallara her zaman uyulmalıdır:

18 Atlarken 3 noktadan bağlantılı ve tokası takılmıģ bir tog kullanılması zorunludur. Tog takılması binekte iken Genç Biniciler, Yıldızlar ve Pony binicileri için zorunludur ve Genç YetiĢkinler için tavsiye edilmektedir. (Pony kurallarındaki istisnanın dıģında) özel dizginlere izin verilir. (Pony kurallarındaki istisnanın dıģında) ata zarar vermeyen her türde kantarma kullanılabilir.

19 Atlarken kullanılan kamçılar 75 cm den uzun olmamalı ve uçlarında asla ağırlık bulunmamalıdır. (Pony kurallarındaki istisnanın dıģında) sadece düz yol çalıģması için en fazla 110 cm uzunluğundaki bir at terbiyesi kamçısı kullanılabilir. Herkes atla atlayabilir ve düz yol çalıģması yapabilir (Ġstisnalar: Gençler ve Genç YetiĢkinler için bakınız Ek IX Bölüm IV Madde 10, Pony binicileri için bakınız Ek XV, Bölüm V Madde 10).

20 AĢağıdakilerin kesinlikle engellenmesi gereklidir: Her türde baraj; Atlara kötü muamele veya kötü bakım; Tehlikeli veya ata zarar veren kantarmaların kullanılması. Komiser kantarmaları her zaman kontrol edebilir (Ponyler için zorunludur).

21 Isınma sahasında manej ebatları, temin edilen engel malzemeleri ve zeminin her sahada aynı olmayabileceği akılda tutulmalıdır. Ek olarak ısınma sahasında hangi hareket ve engelin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilirken atın ve binicinin kapasitesine de daima dikkat edilmelidir.

22 ISINMA SAHASINDA ENGELLERİN BANTLANMASI Tercih edilen Yöntem Engeller iki noktada bantlanmalıdır: 1) Kepçeye bir sırık koyarak engel yüksekliği 130 cm ye (4' 3") en yakın veya çok az üzerinden belirlenir. Bant bu deliğin hemen altına uygulanır. Kepçe bu yükseklikten yukarıda kullanıldığında 130 cm yi (4' 3") aģacağından ikinci bir sırık gereklidir. 2) Kepçeye bir sırık konularak engel yüksekliği 160 cm ye (5' 3") en yakın veya çok az üzerinden belirlenir. Bant bu deliğin hemen üstüne uygulanır. Bu noktadan daha yükseğe engel konulmasına izin verilmez.

23 Topjump Isınma sahalarında geniģ engellerin arka sırıkları için FEI tarafından onaylanmıģ güvenlik kepçeleri kullanılmalıdır.

24

25 Isınma sahasında sadece organizasyon komitesi tarafından temin edilen veya onaylanmıģ malzeme kullanılabilir ve bu malzemeler tüm yarıģmacılar için ısınma esnasında hazır ve kullanılabilir olmalıdır. Tüm sırıklar kepçede ya da tamamen yerde olmalıdır (Ġstisna: X engellerin sırıklarının bir ucu yerde olabilir). Sırıklar çarpıldığında kolaylıkla düģmelidir. Isınma sahasındaki engellerin yüksekliği koģulmakta olan yarıģmanın en fazla yüksekliğinden 10 cm (4") fazlasını geçemez ve her durumda 1.60 metreden (5'3") yüksek ve 1.80 metreden (5'11") geniģ olamaz.

26 Hiç kimse engel atlanırken bir sırığı tutamaz veya bir sehpaya dokunamaz. Engellerin fanyon bayrakları mevcut ve atlayıģları doğru yönde olmalıdır. BaĢkomiser tarafından izin verilmediği sürece fanyonlar değiģtirilemez.

27 Isınma ve ÇalıĢma sahalarında Komiserin durabileceği en iyi yer engellerin arasıdır. Buradan görebilirsiniz, ama en önemlisi görülebilirsiniz!

28 Tanzim sırıkları zorunlu değildir ancak kullanıldıkları durumda ya engelin ön yüzünün tam altına konulabilir ya da en fazla 1 metre (3'3") açılabilir. Eğer tanzim sırığı engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa (sadece dik engellerde), kalkıģ tarafında da bir tanzim sırığı bulunmalı ve bunun iniģ tarafındaki açıklığı kalkıģ tarafından daha fazla olmamalıdır.

29 Sağdan Sola AtlayıĢ EVET EVET EVET HAYIR

30 Eğer bir sırık kepçenin kenarı üzerine çıkartılırsa, sırık kepçenin iniģ yönü tarafına konulmalıdır ve geniģ bir engelde sadece ters kademe (ofset) olmadığı durumda izin verilir. HAYIR HAYIR HAYIR EVET

31 HAYIR Atlayışın yönü

32 EVET Atlayışın yönü

33 HAYIR

34 Organizasyon komitesi tarafından temin edilmeyen veya onaylanmayan malzeme kullanımı yasaktır ve diskalifikasyonu ve/veya para cezasını gerektirir. HAYIR

35 Bir engelin üzerine hiçbir Ģey (örtü, blanket, havlu vs.) konulamaz. HAYIR HAYIR

36 Adeta sırıklarına BUNDAN BÖYLE izin verilmemektedir.

37 ADETA SIRIKLARINA ĠZĠN YOKTUR HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR

38 HAYIR Atların çaprazlanmıģ veya eğimli sırıkların üzerinden adetayla geçmesine izin verilmez; Eğimli bir sırık bir ucu yerde ve diğer ucu kepçede 30 cm den (12") daha yüksekte duran sırık olarak tanımlanır.

39 Tanzim sırığı olsun ya da olmasın adeta sırıklarına izin verilmez metreden az HAYIR

40 1.30 metre (4'3") veya daha yüksek olan tüm engellerde, bir tanzim sırığı olmasına veya olmamasına bakılmaksızın, kalkıģ tarafında kepçelerde bulunan en azından 2 sırık olmalıdır. Alttaki sırık her zaman için 1.30 metreden (4'3") alçakta durmalıdır.

41 ĠZĠN VERĠLEN ENGELLER

42 ĠZĠN VERĠLMEYEN ENGELLER

43 ÇaprazlanmıĢ sırıklar ya kendi kendilerine X engel olarak kullanılabilir - ki bu durumda yükseklikleri 1.30 metreyi (4'3") aģamaz - ya da dik bir engelin sırığının altında veya geniģ bir engelin ön kısmında kullanılabilirler.

44

45

46 HAYIR

47 HAYIR

48 Eğer yönlendirme sırıkları engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa bu sırığın en yakın kısmının engele yakınlığı minimum3 metre (9'10") olmalıdır.

49 Bir süratli/dörtnal/tanzim sırığının kullanıldığı durumlarda engelin yüksekliği en fazla 1.30 metre (4'3") ve geniģliği de 1.30 metre (4'3") olabilir. Eğer sırık bir engelin kalkıģ tarafında kullanılıyorsa engele 2.50 metreden (8'2") daha yakın olamaz. Eğer sırık bir engelin iniģ tarafında kullanılıyorsa sadece dik engellerde kullanılabilir ve 3 metreden (9'10") daha yakın olamaz.

50

51

52 Eğer bir dik engel veya geniģ engelde mani altı havuz (Liverpool) bulunuyor ve kullanılıyorsa, havuzun ön sınırı engelin ön yüzünün gerisinde olamaz. Ayrıca, havuzun arka sınırı da engelin ön yüzünü aģamaz. Eğer mani altı havuz geniģ bir engelde kullanılıyorsa, havuzun ön yüzü engel önünde 1 metreden (3'3") fazla olamaz.

53

54

55

56 DĠĞER ENGELLER HAYIR HAYIR 1.30 m den alçaksa EVET HAYIR 1.30 m den alçaksa EVET HAYIR

57

58

59 KOMBĠNE ENGELLER EVET Eğer saha, engel malzemeleri ve güvenlik koģulları uygun ise ısınma sahasında doğru mesafelerde kombine engeller kurulabilir. Girdi-çıktı jimnastikleri sadece dik engellerle yapılabilir ve yükseklikleri 1.15 metreyi (3'9") aģamaz.

60

FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009

FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009 ISINMA SAHASI ENGELLERİ FEI, Rules, Jumping, Steward Manual Annex VII - updated in a Power-Point pictures presentation - 12.10.2008 Türkçe Tercümesi 21/01/2009 1 2 3 Isınma sahasında; manej ebatları, temin

Detaylı

İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ

İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ İSTANBUL BİNİCİLİK KULÜBÜ 28.05.2016 SAAT 10:00: SINAV KATEGORİ BELGESİ SINAVI (P1 P2 P3 Yetişkin) SAAT 14:00: PONY FESTİVALİ & ÇALIŞMA PARKURU EQUIFUN PARKUR - BRONZ SEVİYESİ / ÇEKİCİLİ EQUIFUN PARKUR

Detaylı

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi

3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI. Teknik Şartnamesi Çizgi İzleyen Kategorisi Kuralları 3. ULUSAL SAF-RUN ROBOT YARIŞMASI Teknik Şartnamesi 1) Amaç Belirtilen parkuru en kısa sürede tamamlamak 2) Pist Yarışmada 2 adet pist bulunmaktadır. Pistler, giriş ve

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 1.AYAK

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 1.AYAK TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 1.AYAK 20-21 ŞUBAT 2016 MASLAK-İSTANBUL 19 Şubat 2016 Cuma Başlangıç Saati:18:00 PONY FESTİVALİ YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK :

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ÖZEL SPORCULAR BRANġ AÇIKLAMALARI 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç

MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç MEB ULUSLARARASI SEKİZİNCİ ROBOT YARIŞMASI 13-14-15 MAYIS 2014 ESKİŞEHİR ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamaktır. Final yarışmasında

Detaylı

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU

MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU MAK-TES DOĞAL GAZ ISI SİSTEMLERİ HERMETİK BACA MONTAJ KILAVUZU Hermetik baca montajında yanmış gazın çıkmasını ve taze havanın içeriye alınmasını sağlayan ve rüzgâra karşı (kuşluk) emniyet koruyucusu bulunan

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

ENGEL ATLAMA KURALLARI

ENGEL ATLAMA KURALLARI ENGEL ATLAMA KURALLARI 25. Basım, 1 Ocak 2014 Güncellemeler 1 Ocak 2015 ten itibaren geçerlidir İsviçre de basılmıştır Telif hakkı 2014 Uluslararası Binicilik Federasyonu Çoğaltma hakları kesinlikle mahfuzdur

Detaylı

EN ISO 9606-1 e Göre Kaynakçı Belgelendirmesi Semineri (28 Mart 2014) SINAVIN YAPILIŞI, MUAYENE, KABUL KRİTERLERİ.

EN ISO 9606-1 e Göre Kaynakçı Belgelendirmesi Semineri (28 Mart 2014) SINAVIN YAPILIŞI, MUAYENE, KABUL KRİTERLERİ. EN ISO 9606-1 e Göre Kaynakçı Belgelendirmesi Semineri (28 Mart 2014) SINAVIN YAPILIŞI, MUAYENE, KABUL KRİTERLERİ. Dr. Caner BATIGÜN ODTÜ Kaynak Teknolojisi ve Tahribatsız Muayene Araştırma / Uygulama

Detaylı

ATATÜRK KUPASI İSMET İNÖNÜ KUPASI ÖZEL TALİMATI

ATATÜRK KUPASI İSMET İNÖNÜ KUPASI ÖZEL TALİMATI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU ATATÜRK KUPASI İSMET İNÖNÜ KUPASI ÖZEL TALİMATI 31.10.2016 ISTANBUL-2016 ATATÜRK KUPASI ve İSMET İNÖNÜ KUPASI ÖZEL TALİMATI BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

TÜRKĠYE KUPASI ÖZEL TALĠMATI

TÜRKĠYE KUPASI ÖZEL TALĠMATI T.C BĠNĠCĠLĠK FEDERASYONU BAġKANLIĞI TÜRKĠYE KUPASI ÖZEL TALĠMATI ANKARA-2010 TÜRKĠYE KUPASI ÖZEL TALĠMATI BĠRĠNCĠ KISIM Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar 1.1 Amaç,Kapsam 1.1.1 Bu Talimatın amacı, Türkiye

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU YARIŞMA PROGRAMI KONTROL LİSTESİ VE PROTOKOL E-MAİL: TEL: FAX:

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU YARIŞMA PROGRAMI KONTROL LİSTESİ VE PROTOKOL E-MAİL: TEL: FAX: TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU YARIŞMA PROGRAMI KONTROL LİSTESİ VE PROTOKOL AT TERBİYESİ I- GENEL BİLGİ YARIŞMA İSMİ : YARIŞMA TARİH : YARIŞMA YERİ : YARIŞMANIN ŞEHİRİ : YARIŞMANIN ORGANİZATÖRÜ : E-MAİL:

Detaylı

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00

Son Liste Bildirimi : Müsabakadan 10 gün önce Yıldızlar Kategorisi için 2 Aralık 2013 saat 17:00 MERVE TERZİOĞLU YILDIZLAR TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : (YILDIZLAR) 12-15 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan 1 gün

Detaylı

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :(

FUTBOL AÇIKLAMALAR. Gençler kategorisi kız ve erkek takımları arasında oynanacaktır. Yıldız Kız/Erkek :( K.K.T.C. MĠLLĠ EĞĠTĠM VE KÜLTÜR BAKANLIĞI Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürlüğü Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon ġubesi FUTBOL AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim ve

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU KURUMLARARASI GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL VE YURTDIŞI KONTENJANI İÇİN MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL YETENEK

Detaylı

ENGEL ATLAMA YARIŞMA TALİMATI 23. basım, 1 Ocak 2009 dan itibaren geçerlidir Sol kenardaki satırlar işbu 23. basım için yapılan değişiklikleri işaret etmektedir. Metin üzerindeki değişiklikler/ilaveler

Detaylı

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu

2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu BURSA GENÇLĐK HĐZMETLERĐ VE SPOR ĐL MÜDÜRLÜĞÜ ATLETĐZM ĐL TEMSĐLCĐLĐĞĐ 2016 Atletizm Pist Açılış Đl Birinciliği Yarışmaları 18-19 ŞUBAT 2016 / Olimpik Atletizm Stadyumu 1- Bursa ili sınırları içindeki

Detaylı

2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI ATATÜRK KUPASI İNÖNÜ KUPASI TSYD KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI ADANA ATLI SPOR KULÜBÜ 11-13 KASIM 2016 YÜREĞİR / ADANA YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 95 CM GENÇ, GENÇ

Detaylı

ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSELTĠCĠLĠ PLATFORM. TEKNĠK ġartname DĠĞER HUSUSLAR

ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSELTĠCĠLĠ PLATFORM. TEKNĠK ġartname DĠĞER HUSUSLAR .. ĠġLETME MÜDÜRLÜĞÜ YÜKSELTĠCĠLĠ PLATFORM TEKNĠK ġartname I. KONU II. KAPSAM III. ISTENEN ÖZELLIKLER IV. NAKLİYE V. MUAYENE VE KONTROL VI. GARANTİ DĠĞER HUSUSLAR I. KAPSAM II. TEKLİF EKİNDE VERİLECEK

Detaylı

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir.

Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya Geçitleri Hemzemin yaya geçitleri, geçide yaklaşan sürücülerin yayaları yeterli (emniyetli) mesafeden görebilecekleri yerlere yerleştirilmelidir. Yaya kaldırımında, kavşak veya yolun yaya geçitlerine

Detaylı

FAALİYET DÜZENLEMEK İSTEYEN KULÜPLERCE TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONUNA VERİLMESİ GEREKEN GENEL TAAHHÜTNAME

FAALİYET DÜZENLEMEK İSTEYEN KULÜPLERCE TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONUNA VERİLMESİ GEREKEN GENEL TAAHHÜTNAME FAALİYET DÜZENLEMEK İSTEYEN KULÜPLERCE TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONUNA VERİLMESİ GEREKEN GENEL TAAHHÜTNAME Kulübü olarak (bundan sonra Kulüp olarak anılacaktır) aşağıda belirtilen hususlara uyacağımızı

Detaylı

TEAM CUP - MINI TEAM CUP

TEAM CUP - MINI TEAM CUP TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 YILI KEMER COUNTRY CLUB TEAM CUP - MINI TEAM CUP Engel Atlama Yarışmaları 11-12 Mart 2017 Göktürk - İSTANBUL 11 Mart 2017 Cumartesi 1. Yarışma VATAN KUPASI 60-70-80 cm

Detaylı

YÜKSEK TAVANLI MEKANLARDA YANGIN ALGILAMASINA İLİŞKİN PROJELENDİRME VE UYGULAMA NOTLARI

YÜKSEK TAVANLI MEKANLARDA YANGIN ALGILAMASINA İLİŞKİN PROJELENDİRME VE UYGULAMA NOTLARI GİRİŞ YÜKSEK TAVANLI MEKANLARDA YANGIN ALGILAMASINA İLİŞKİN PROJELENDİRME VE UYGULAMA NOTLARI Konferans salonları, fuar alanları, alışveriş merkezleri, depolar, müzeler, spor salonları, hava limanları,

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ

ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ ACİL DURUM ASANSÖRÜ ( İTFAİYE ASANSÖRÜ ) M. KEREM FETULLAHOĞLU MAKİNE MÜHENDİSİ Acil durum asansörü nedir? Acil durum asansörü; bir yapı içinde yangına müdahale ekiplerinin ve bunların kullandıkları ekipmanın

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU CELAL BARLAS AT TERBİYESİ KUPASI FİNAL VE KLİNİK & ÜÇ GÜNLÜK YARIŞMA DERBY VE KLİNİK & ATLI DAYANIKLILIK YARIŞMALARI 01-04 NİSAN 2010 YER: KLASSIS GOLF & COUNTRY CLUB/SİLİVRİ

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 15-16 MART 2014 2.AYAK Buca İZMİR 19-20 NİSAN 2014 FİNAL(ULUSAL EGEMENLİK KUPASI)

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR TURNUVASI FİNAL

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR TURNUVASI FİNAL TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR TURNUVASI FİNAL 19-20 Nisan 2014 Buca İZMİR 19 Nisan 2014 Cumartesi ... KUPASI YARIŞMA

Detaylı

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Çizgi izleyen robotlar beyaz zemin üzerindeki siyah çizgiyi ya da siyah zemin üzerindeki beyaz çizgiyi otonom takip etmek amacıyla tasarlanırlar.

Detaylı

ENGEL ATLAMA KURALLARI

ENGEL ATLAMA KURALLARI ENGEL ATLAMA KURALLARI 25. 26. Basım, 1 Ocak 2014 2018 itibariyle geçerlidir Güncellemeler 1 Ocak 2017 den itibaren geçerlidir İsviçre de basılmıştır Telif hakkı 2013 2017 Federation Equestre Internationale

Detaylı

FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ

FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ FORKLĠFT KULLANMA EĞĠTĠMĠ KURAL 1 Forklifti sadece eğitimini görmüģ ve yetkilendirilmiģ kiģiler kullanmalıdır. KURAL 2 Bir forklifti kullanırken baret, koruyucu gözlük, güvenlik ayakkabıları ve vücudu

Detaylı

ÖN ÇÖKTÜRME HAVUZU DİZAYN KRİTERLERİ

ÖN ÇÖKTÜRME HAVUZU DİZAYN KRİTERLERİ ÖN ÇÖKTÜRME HAVUZU DİZAYN KRİTERLERİ Ön çöktürme havuzlarında normal şartlarda BOİ 5 in % 30 40 ı, askıda katıların ise % 50 70 i giderilmektedir. Ön çöktürme havuzunun dizaynındaki amaç, stabil (havuzda

Detaylı

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI 2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL ENGEL ATLAMA BÖLGE ŞAMPİYONASI DİLA ATLI SPOR KULÜBÜ İSHAKLI BEYKOZ/İSTANBUL 30 NİSAN - 03 MAYIS 2015 30 Nisan 2015 Perşembe 1- YARIŞMALAR DIŞI KOŞMAK

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler

Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler Montaj Resminin Tanımı, Önemi ve Kullanıldığı Yerler Bir makineyi meydana getiren çeşitli parçaların nasıl bir araya getirileceğini gösteren toplu olarak görünüşleri ve çalışma sistemi hakkında bize bilgi

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2016 YILI İASK KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK 19-20 MART 2016 MASLAK-İSTANBUL 18 Mart 2016 Cuma Başlangıç Saati:18:00 PONY FESTİVALİ YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 30

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI robtü 2017 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT YARIŞMASI KURALLARI 1. Amaç Bu kategoride robotlar, siyah pist üzerindeki beyaz çizgileri veya beyaz pist üzerindeki siyah çizgileri

Detaylı

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU

T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU T.C. AĠLE VE SOSYAL POLĠTĠKALAR BAKANLIĞI ÖZÜRLÜ VE YAġLI HĠZMETLERĠ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HĠSSEDĠLEBĠLĠR YÜZEY ÇALIġTAYLARI (I-II) DEĞERLENDĠRME RAPORU ÇALIġTAYLARIN AMACI VE KAPSAMI Özellikle kamu kullanımına

Detaylı

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI

2015-2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI OKUL SPOR FAALĠYETLERĠ ATLETĠZM BRANġ AÇIKLAMALARI 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği, Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen hükümlere, Uluslararası Oyun Kuralları ve Yarışma Talimatlarına uygun olarak yapılacaktır.

Detaylı

HAMZA ALTINSOY & ÖMER DOĞRU İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı

HAMZA ALTINSOY & ÖMER DOĞRU İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ HAMZA ALTINSOY & ÖMER DOĞRU İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı 1 STANDARTLAR &

Detaylı

D V O N N Kris Burm G I P F

D V O N N Kris Burm G I P F D V O Kris Burm G I P F D V O Bağlantıyı Kesme! GIPF projesinin 4. oyunu. 2 oyuncu için. Yığınları oluşturun, rakibinizin taşlarını kontrol etmeye çalışın ve hepsinden önemlisi kırmızı DVO taşlarıyla bağlantılı

Detaylı

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat

: Müsabakadan 10 gün önce Gençler ve Açık Yaş için saat 9 Aralık 2013 saat ÜNSAL FİKİRCİ GENÇLER VE AÇIKYAŞ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : GENÇLER ve AÇIK YAŞ 19-22 Aralık 2013 Teknik Toplantı : Müsabakalardan

Detaylı

SPORCU, LİSANS, KATEGORİ BELGESİ, T.C TESCİL, VİZE VE TRANSFER BİNİCİLİK FEDERASYONU KATEGORİ BELGESİ SINAVLARI TALİMATI

SPORCU, LİSANS, KATEGORİ BELGESİ, T.C TESCİL, VİZE VE TRANSFER BİNİCİLİK FEDERASYONU KATEGORİ BELGESİ SINAVLARI TALİMATI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ 1.1. Bu Talimatın amacı; Federasyondan almış oldukları lisansla yarışmalara katılabilmesi için, Federasyonun yeni binicilerin yarışma yeteneğini belirlemek

Detaylı

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER

MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ AVRUPA KISA KULVAR TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR ve 17+ YAŞ (1996-) ERKEKLER MĠLLĠ TAKIM SEÇMESĠ SEÇĠLECEK MĠLLĠ TAKIMLAR: AVRUPA KISA KULVAR 2013 YARIġMA TARĠHĠ: 16-18 KASIM 2013 YARIġMA HAVUZU: TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu Merter-İstanbul (25M) YAġ GURUBU: 15+ YAŞ (1998-) BAYANLAR

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ YILDIRIM YARIŞLAR 2016 ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİ YARIŞMA KURALLARI 1) Amaç Belirlenen parkuru, en kısa sürede ve en az ceza puanı ile tamamlamak.

Detaylı

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur.

Asma tavan uygulamalarında levhaları yerine sabitlemek için kilitli sistemlerin tercih edilmesi tavsiye olunur. Decoser CTP Duvar ve Tavan Kaplama Levharı Montaj Detayları Decoser levhalar sadece sert duvar yüzeylerine kaplanmalıdır ( ahşap, alçı levhalar, ince sıva vs ). Duvar yüzeyleri temiz, düz, kuru ve düzgün

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2018 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2018 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2018 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR ATLI SPOR KULÜBÜ 27-28-29 EKİM 2018 BUCA-İZMİR ESİRTGEN KUPASI YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 50 CM KATILIM : PII ve PIII

Detaylı

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR

INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR INDOOR CUP 2014 TEKNİK KURALLAR 1. BRANŞLAR Yarışmalar aşağıdaki branşlarda düzenlenecektir: 1.1. Pist yarışmaları: 60m, 200m, 400m, 800m, 1000m, 2000m, 4x200m bayrak. 1.2. Alan yarışmaları: Uzun atlama,

Detaylı

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir.

1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 1.Dohyo tanımı a) Dohyo müsabaka alanı ve çevresindeki bölümlerden oluşur. Geri kalan alan dohyonun dışı olarak kabul edilir. 2- Dohyo özellikleri a) Mini Sumo Robot Dohyosu zeminden 5cm yüksekliğinde

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI ANADOLU İLLERİ BİNİCİLİK FESTİVALİ BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI ANADOLU İLLERİ BİNİCİLİK FESTİVALİ BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI ANADOLU İLLERİ BİNİCİLİK FESTİVALİ BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI GENÇLİK VE SPOR KUPASI İZMİR TURNUVASI FİNAL ÖZGÖRKEY HOLDİNG KUPASI

Detaylı

KESİTLERİN ÇIKARILMASI

KESİTLERİN ÇIKARILMASI KESİTLERİN ÇIKARILMASI Karayolu, demiryolu, kanal, yüksek gerilim hattı gibi inşaat işlerinde projelerin hazırlanması, toprak hacminin bulunması amacı ile boyuna ve enine kesitlere ihtiyaç vardır. Boyuna

Detaylı

(SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF

(SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF (SGM) ĠL MÜDÜRLÜKLERĠ SPOR TOTO TEġKĠLAT MÜDÜRLÜĞÜ ÜNĠVERSĠTELER (SKS) (4) DOÇ.DR.HAKAN SUNAY A.Ü.SBF Gençlik Hizmetleri Spor Ġl Müdürlükleri Spor faaliyetlerinin en iyi şekilde devam etmesinde büyük rol

Detaylı

OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Yarışma Talimatı, Uluslararası Oyun

OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. Yarışmalar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Yarışma Talimatı, Uluslararası Oyun OKUL SPORLARI PUANLI ATLETİZM AÇIKLAMALAR 1. lar; Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Genel Talimatı, Uluslararası Oyun Kuralları ve Talimatları ile Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca öngörülen

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2.AYAK 25-26 ŞUBAT 2017 MASLAK-İSTANBUL 25 Şubat 2017 Cumartesi Başlangıç Saati: 10:00 YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 100

Detaylı

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR

FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR FUTBOL BRANŞ AÇIKLAMALAR 1- Müsabakalar, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Amirliğince öngörülen hükümlere, Uluslararası Kurallara, Yarışma Talimatlarına

Detaylı

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP GRUP YARIŞMALARI REGLEMANI-2018

TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP GRUP YARIŞMALARI REGLEMANI-2018 TÜRKİYE YÜZME FEDERASYONU 11-12 YAŞ ULUSAL YÜZME GELİŞİM PROJESİ 1.ETAP GRUP YARIŞMALARI REGLEMANI-2018 Müsabaka Yeri : YALOVA-( Bursa-Kocaeli-Sakarya-Bolu-Yalova) AFYON-( EskiĢehir-Ankara-Konya-Kütahya-Isparta-Burdur-Afyon)

Detaylı

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m)

TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) TURKCELL TÜRKİYE UZUN KULVAR YILDIZ GENÇ VE AÇIK YAŞ MİLLİ TAKIM SEÇME MÜSABAKASI- (50m) Müsabaka Yeri : İSTANBUL / TOZKOPARAN Müsabaka tarihi : 16 19 KASIM 2017 Teknik Toplantı : 15 KASIM 2017 MÜSABAKA

Detaylı

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI

TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI TS 12514 E GÖRE HERMETİK CİHAZ YERLEŞİM KURALLARI 1.2.4 - C Tipi Cihazların (Hermetik) Montajı 1.2.4.1 - Genel Şartlar C tipi cihazlar (hermetik) montaj odasının hacmi ve havalandırma biçiminde bağlı olmaksızın

Detaylı

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI

Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI 2013 Soru ve Cevaplarla DESTEK EĞİTİM ODASI Bu kitapçık, Destek Eğitim Odaları Hakkında Okul Yönetimlerini ve Öğretmenlerimizi Bilgilendirmek Amacıyla Hazırlanmıştır.. Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Detaylı

T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI

T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI ANKARA-2010 1.Düzeltme 19.07.2013 2.Düzeltme 16.12.2013 BİRİNCİ KISIM Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar 1.1 Amaç,Kapsam 1.1.1 Bu Talimatın

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2013 YILI İZMİR TURNUVASI ÇANAKKALE ZAFERİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 16-17 MART 2013 2.AYAK Buca İZMİR 26-28 NİSAN 2013 FİNAL ÖZGÖRKEY HOLDİNG KUPASI

Detaylı

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014

KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 KATEGORİ TÜRKİYE KISA KULVAR YÜZME ŞAMPİYONASI 17-21 ARALIK 2014 Müsabaka Yeri : TYF Tozkoparan Yüzme Havuzu İstanbul Müsabaka tarihi : 13Yaş - 14 Yaş- YILDIZ GENÇ Açık YAŞ 17-21 Aralık 2014 Teknik Toplantı

Detaylı

TEKLİF. Özel Tek Kompenant Dolgulu Yapıştırıcı Dahil..(1 M/ TÜL)..8 TL+KDV T.C.BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A

TEKLİF. Özel Tek Kompenant Dolgulu Yapıştırıcı Dahil..(1 M/ TÜL)..8 TL+KDV T.C.BAYINDIRLIK POZ NUMARALARI: 04.032/20A,20B,20C/21A TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 887/88/4851/./0.../2013 Aşağıda teknik özellikleri ölçü ve (Kalınlık,m2/kg.)ayrıntıları bulunan, Yoğun Yaya Trafiği Kullanım Onaylı Kilitli Anti statik,

Detaylı

Program AkıĢ Kontrol Yapıları

Program AkıĢ Kontrol Yapıları C PROGRAMLAMA Program AkıĢ Kontrol Yapıları Normal Ģartlarda C dilinde bir programın çalıģması, komutların yukarıdan aģağıya doğru ve sırasıyla iģletilmesiyle gerçekleģtirilir. Ancak bazen problemin çözümü,

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2014 YILI İZMİR TURNUVASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 22-23 ŞUBAT 2014 1.AYAK Buca İZMİR 15-16 MART 2014 2.AYAK(ÇANAKKALE ZAFERİ KUPASI) 19-20 NİSAN 2014

Detaylı

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ

ONAYLIDIR TEKLİF : SATINALMA YETKİLİSİ TEKLİF Sayın : SATINALMA YETKİLİSİ Referans No : 887/88/4851/ /../201. Aşağıda teknik özellikleri ölçü ve (Kalınlık,m2/kg.)ayrıntıları bulunan, Yoğun Yaya Trafiği Kullanım Onaylı Kilitli Anti statik, Anti

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2015 YILI BAŞKENT BİNİCİLİK KULÜBÜ TBMM VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI ve GENÇ ATLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 18-20 EYLÜL 2015 GÖLBAŞI / ANKARA 18 Eylül

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 11. ULUSLARARASI MEB ROBOT YARIŞMASI ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI 2017 - KONYA 1) Amaç ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT KATEGORİSİ YARIŞMA KURALLARI Çizgi izleyen robotlar

Detaylı

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü T.C KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü GIDA GÜVENLİĞİ Gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik her türlü zararın ortadan kaldırılması için alınan tedbirlerin

Detaylı

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 den itibaren NSW Eyaletinde trafik kurallarında bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Basit şekliyle bu değişikliklerin çoğu mevcut kuralların

Detaylı

2015 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI FİNAL

2015 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI FİNAL TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2015 YILI KAYA BABAN KIŞ LİGİ ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI FİNAL 11-12 NİSAN 2015 MASLAK-İSTANBUL 10 Nisan 2015 Cuma Başlangıç saati: 18:00 PONY FESTİVALİ YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK

Detaylı

YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER

YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER YÜZME HAVUZU ÖLÇÜLER KULVAR İŞARETLERİNİN VE HEDEFLERİN GENİŞLİĞİ A 0,25m + 0,5m BİTİŞ DUVARI HEDEFLERİNİN BOYU B 0,50 m BİTİŞ DUVARI HEDEFLERİ MERKEZİNE OLAN DERİNLİK C 0,30 m ARTI İŞARET ÇİZGİSİ BOYU

Detaylı

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI

FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI FUTBOL OYUN KURALLARI KURAL-3 OYUNCULARIN SAYISI DERS NOTLARI HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Futbol müsabakalarında Oyuncu sayısı kaçtır? Oyun, biri Kaleci olmak üzere her biri En çok 11 oyuncudan

Detaylı

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan

ENGELSİZ TASARIMLAR GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ. Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ MİMARLIK FAKKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ ENGELSİZ TASARIMLAR Ders: Architecture Desing 5 Konu: Engelsiz Eğitim, Engelsiz Lise Hazırlayan: Pelin Altan İÇERİK 1) GİRİŞ 2) KALDIRIMLAR

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK TESİSLERİ YETERLİLİK TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, TANIMLAR

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK TESİSLERİ YETERLİLİK TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, TANIMLAR TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU BİNİCİLİK TESİSLERİ YETERLİLİK TALİMATI 1. BÖLÜM - AMAÇ, DAYANAK, TANIMLAR Amaç Madde 1 Bu Talimat 15.10.1999 tarih ve 23847 sayılı Resmi Gazetede yürürlüğe giren Özel Beden

Detaylı

Yer Yumurtasının Kontrolü Ve Çözüm Önerileri. Dr. Tolga Erkuş Ross Breeders Anadolu

Yer Yumurtasının Kontrolü Ve Çözüm Önerileri. Dr. Tolga Erkuş Ross Breeders Anadolu Yer Yumurtasının Kontrolü Ve Çözüm Önerileri Dr. Tolga Erkuş Ross Breeders Anadolu Neden Önemli??? Yer yumurtası nedir? Temiz görünüşlü yer yumurtası nedir? Sanitasyon ne işe yarar? Yer yumurtasına nasıl

Detaylı

Sunum Ana Başlıkları:

Sunum Ana Başlıkları: Sunum Ana Başlıkları: 1. Solar Montaj Sistemleri Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 2. Solar Montaj Sistemlerinin Kurulumunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar 3. Bakım Ve Onarım 1. Solar Montaj

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU 2017 CUMHURİYET KUPASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR ATLI SPOR KULÜBÜ 26-29 EKİM 2017 BUCA-İZMİR 26 Ekim Perşembe saat: 08:00 YARIŞMA NO : 1 YÜKSEKLİK : 40 CM BAREM : 238.1.1

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ROBOT TAKIMI ULUSLARARASI MARMARA ROBOT OLİMPİYATLARI 2016 İSTANBUL UN FETHİ KATEGORİSİ KURALLARI 1. Bölge: Boğazı temsil eder. 2. Bölge: Kasımpaşa yı temsil

Detaylı

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI

TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI TÜRKİYE KAYAK FEDERASYONU KAYAKLI KOŞU VE TEKERLEKLİ KAYAK YARIŞMA TALİMATI Kayaklı Koşu - Tekerlekli Kayak Yarışmaları Temel Kuralları Kayaklı Koşu Yarışmaları; 1. Kayaklı Koşu yarışmaları; erkekler ve

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

ÖNSÖZ. Kemer Golf & Country Club., 2008 Pony. Celal BARLAS. Spor Kulübü. Kemer Golf & Country Club

ÖNSÖZ. Kemer Golf & Country Club., 2008 Pony. Celal BARLAS. Spor Kulübü. Kemer Golf & Country Club ÖNSÖZ Kemer Golf & Country Club., 2008 Pony Celal BARLAS 2008 Ligi Spor Kulübü. Kemer Golf & Country Club 8 Ligi Binicilik sporuna araya toplayacak olan 2008 Ligi 2008 Organizasyon Komitesi Cavit ERSOY

Detaylı

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI 2015 YILI İSTANBUL BİNİCİLİK İL TEMSİLCİLİĞİ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI DİLA ATLI SPOR KULÜBÜ İSHAKLI BEYKOZ/İSTANBUL 30 NİSAN - 03 MAYIS 2015 30 Nisan 2015 Perşembe 1- YARIŞMALAR

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU ENGEL ATLAMA TÜRKİYE PONY ŞAMPİYONASI KASIM 2017 GÖKTÜRK-KEMER/İSTANBUL

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU ENGEL ATLAMA TÜRKİYE PONY ŞAMPİYONASI KASIM 2017 GÖKTÜRK-KEMER/İSTANBUL TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU ENGEL ATLAMA TÜRKİYE PONY ŞAMPİYONASI 03-04-05 KASIM 2017 GÖKTÜRK-KEMER/İSTANBUL 03 KASIM CUMA 11:00 : VETERİNER KONTROLÜ (SADECE PIII YARIŞMASINA GİRECEK PONYLER İÇİN) 12:00

Detaylı

T Z A A R. Kris Burm G I P F

T Z A A R. Kris Burm G I P F Kris Burm G I P F Tzaar, Tzarra ve Tott: Üçlünü koru! GIPF projesinin ikinci oyunu. 2 Oyuncu için. Kendimi daha güçlendirebilir miyim veya rakibimi zayıflatabilir miyim? Bu, her turda kendinize sormanız

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ

KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 MASSIVE OTO SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU AMPLİFİKATÖR MS-4125 4CH 1800W Max Güç Yüksek Performans Klas-AB Amplifikatör MASSIVE OTO SİSTEMİ TEBRİKLER Tebrikler! En iyi oto amplifikatörü olan MASSIVE MS Serisi Amplifikatör satın

Detaylı

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme

FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu. Gerekli diğer belgeler. Genel montaj kılavuzu Montaj ve Projelendirme FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu FixGrid 7/15 Montaj Kılavuzu Ek montaj parçası FixZ-7/15 Profil üst Modül kıskacı (Z-14.4-631) FixZ-7/15 Profil parçası alt KlickTop çapraz bağlantı (Z-14.4-639) Temel profil

Detaylı

Arabada güvenlik - çocuklar ve yetişkinler

Arabada güvenlik - çocuklar ve yetişkinler TYRKISK Arabada güvenlik - çocuklar ve yetişkinler 135 cm altındaki çocukların arabada kendi güvenlik donanımları olmalıdır. 135 cm Norveç te yetişkinlerin emniyet kemeri kullanması ve arabada bulunan

Detaylı

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir.

AMBLEM. Belediyemizin amblemi; yıldız ve K harfinin stilize edilmiş halidir. KURUMSAL KİMLİK KILAVUZU 2011 4 AMBLEM Amblem, kurumsal kimliğin temel taşıdır. Etkin bir kurumsal kimlik çalışması doğru çizgilere ve değerlere sahip çıkan bir amblem tasarımı ile başlar. Kurumsal kimlikte

Detaylı

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR

TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR TÜRKİYE KARTİNG ŞAMPİYONASI 5. AYAK YARIŞI EK KURALLAR KÖRFEZ KARTİNG PİSTİ 03 EKİM 2014 ORGANİZATÖR: ASN NO: 2015/2909-TKŞ.05 ASN ONAY TARİHİ: 30 Eylül 2015 1 ) PROGRAM Ek KurallarınTOSFED e ulaģması

Detaylı

T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI

T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI T.C BİNİCİLİK FEDERASYONU BAŞKANLIĞI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI TÜRKİYE KUPASI ÖZEL TALİMATI ANKARA-2010 Düzeltme 19.07.2013 BİRİNCİ KISIM Amaç,Kapsam,Dayanak ve Tanımlar 1.1 Amaç,Kapsam 1.1.1 Bu Talimatın

Detaylı

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları

Çoklu Branşlar Olimpik Baraj Geçme Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Yarışma Bilgileri Yarışma Adı : Yarışmanın Yapıldığı İl : Ankara Kategori : Yıldız Erkekler (Dekatlon) Tarih : 07-08 Mayıs 2016 Katılan Sporcu Sayısı : 3 Sıra Göğüs Yarışma

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi. Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 14. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri - 2017 Çöp Toplayan Kategorisi Kuralları 1. AMAÇ Yarışmanın amacı, robotun farklı renklerdeki çöpleri ayırt edip uygun

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR SAHALARI MAHAL LİSTESİ HAZİRAN 2011 1 AÇIK TENİS KORTU AÇIK BASKETBOL SAHASI VE AÇIK VOLEYBOL SAHASI SAHA VE EKİPMAN ÖZELLİKLERİ Akrilik spor sahaları imalatı Tenis

Detaylı

Klavye Kullanıcı Kılavuzu

Klavye Kullanıcı Kılavuzu PCD MALTRON Ergonomik Klavye Uzmanları Klavye Kullanıcı Kılavuzu TEK PARMAK veya BAġ/AĞIZ ÇUBUK KLAVYESĠ VE TUġ KORUYUCUSU PCD Maltron Klavyeler Satış & servis için önemli iletişim bilgileri: Üretici &

Detaylı

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2012 YILI ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUPASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI

TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2012 YILI ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUPASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI TÜRKİYE BİNİCİLİK FEDERASYONU TBF İZMİR TEMSİLCİLİĞİ 2012 YILI ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUPASI BİNİCİLİK ENGEL ATLAMA YARIŞMALARI İZMİR TURNUVASI 21-22 NİSAN 2012 FİNAL Buca İZMİR 21 Nisan 2012

Detaylı

Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler

Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler Karayolu İnşaatı Çözümlü Örnek Problemler 1. 70 km/sa hızla giden bir aracın emniyetle durabileceği mesafeyi bulunuz. Sürücünün intikal-reaksiyon süresi 2,0 saniye ve kayma-sürtünme katsayısı 0,45 alınacaktır.

Detaylı

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI

YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI YENİ HANDİCAP ALACAK OYUNCULAR İÇİN KURAL SORULARI 1. Bir oyuncunun çantasında bulunan yedek toplar o oyuncunun ekipmanı olarak değerlendirilir. 2. Bir oyuncu saha sınırları içerisinde bulunan topuna saha

Detaylı