1. GİRİŞ 2. GENEL YAZMA KURALLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "1. GİRİŞ 2. GENEL YAZMA KURALLARI"

Transkript

1 1. GİRİŞ Bu kılavuzda Kocaeli Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü nde hazırlanan bitirme çalışmaları ve projelerle ilgili bilimsel yazım ve genel ilkeler kısa ve öz bir şekilde anlatılmıştır. Bitirme çalışmaları 3 kopya, Proje I ve Proje II bir kopya şeklinde Endüstri Mühendisliği bölüm sekreterliğine teslim edilir. Bitirme Çalışması ve Proje I ve II hazırlayacak olan öğrencilerin, Bitirme çalışması ve Proje I ve II ile ilgili olarak bu kılavuzda verilen biçim ve öz ile ilgili tüm ilkelere uymaları zorunludur.özet olarak bitirme çalışması, Proje I ve II, özetle aşağıdaki kısımlardan oluşur. 1. Dış kapak 2. İç kapak 3. Önsöz 4. İçindekiler 5. Özet (Proje I ve II de özet yazılmaz) 6. Simgeler ve kısaltmalar listesi( gerekli ise) 7. Tablo Listesi 8. Şekil Listesi 9. Giriş Bölümü 10. Ana bölümler 11. Sonuçlar ve Öneriler 12. Kaynaklar 13. Ekler ( gerekliyse) 14. Özgeçmiş 2. GENEL YAZMA KURALLARI Tezler bilgisayar ortamında hazırlanır ve çıktıları lazer ya da mürekkep püskürtmeli yazıcılardan alınır. Daktilo ile tez yazımı ve nokta vuruşlu yazıcı çıktıları kabul edilmez. Tezin hiç bir bölümünde elle ya da daktilo ile yapılan düzeltmeler, silintiler, kazıntılar kabul edilmez. Tezde geçen tablolar, şekiller ve formüller bilgisayar ortamında oluşturulur. Bilgisayar ortamında oluşturulması mümkün olmayan şekiller teknik resim ilkelerine göre çizilir, yazı ve semboller şablonla yazılır. Bu tür şekillerde elle düzeltme yapılmaz. Tezde yer alan tüm tablo ve şekillere metin içerisinde atıf yapılır. 2.1 Kullanılacak Kağıt ve Çoğaltma Sistemi Tez yazımında kullanılacak kağıtlarler A4 standardında (21 x 29.7 cm, 80 g/m 2 ) beyaz birinci hamur kağıt olmalıdır. Yalnızca siyah şerit kullanılır. Çoğaltma fotokopi ile yapılır. Tezler özellikleri bozulmadan çoğaltılmalı, kopyalar net ve okunaklı olmalıdır. 2.2 Yazma Şekli Yazma kağıdın bir yüzüne yapılacaktır Yazı Karakteri 12 yazı boyutunda Times New Roman, 11 yazı boyutunda Arial yazı karakteri veya eşdeğeri kullanılır. Harf büyüklüğü zorunlu hallerde 1 yazı boyutu azaltılabilir. Tablo ve şekillerde istenirse 8 yazı boyutuna kadar küçültülebilir.

2 Metin dik ve normal harflerle yazılır, koyu (bold) harfler başlıklarda kullanılır. Virgülden ve noktadan sonra bir karakter boşluk bırakılır Sayfa Düzeni Tezde, sayfanın sol kenarından 4 cm, diğer kenarlarından 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar var ise, bu sınırlar içinde kalmalıdır. Tüm ilk sayfalarda (içindekiler, kısaltmalar, tablo, şekil ve sembol listeleri, önsöz, özet, bölümler, kaynaklar, ekler v.b gibi) başlık için sayfa üst kenarından 5 cm aşağıdan başlanır ve başlıktan sonra 3 satır aralık bırakılarak metne geçilir. Tez metninde tire-leme yapılmaz, metin sol ve sağ sınırlara göre hizalanır. 2,5 cm 4 cm 2,5 cm Dipnot Sayfa no 19 2,5 cm Şekil 1.1 Kenar boşlukları ve sayfa düzeni Satır Aralıkları ve Düzeni Tez yazımında kullanılacak satır aralığı, 1,5 tam aralık olmalıdır. Kısaltmalar, tablo, şekil ve sembol listeleri, önsöz, özetler, kaynaklar, ekler, özgeçmiş, metin içindeki tablo ve şekillerin isim ve açıklamaları ve dipnotlar 1 aralıkta yazılır. Bütün metin 1.5 aralıkla yazılır. Kısaltmalar, tablo, şekil ve sembol listeleri, önsöz, özetler, kaynaklar, ekler, özgeçmiş, metin içindeki tablo ve şekillerin isim ve açıklamaları ve dipnotlar 1 aralıkta yazılır. Paragraflardan önce ve sonra 1 satır boşluk bırakılır. Birinci derece başlıklardan önce 2 satır, sonra 1,5 satır boşluk bırakılır. İkinci derece başlıklardan önce 1 satır, sonra 1 satır, üçüncü ve dördüncü derece başlıklardan önce ise 1 satır, sonra 1 satır boşluk bırakılır. Alt başlıklar sayfanın son satırı olarak yazılamaz, en azından 2 satır daha sığdırılamıyorsa başlık da sonraki sayfada yer alır. Bir paragrafın ilk satırı sayfanın son satırı, paragrafın son satırı da sayfanın ilk satırı olarak yazılamaz Sayfa Numaralama Dış ve iç kapak dışında tezin tüm sayfaları numaralanır. Tezin başlangıç kısmı, içindekiler, kısaltmalar listesi ve sembol listesi, tablo listesi, şekil listesi, sembol listesi, özet bölümlerinden oluşur. Tezin metin kısmı ise giriş bölümü, diğer bölümler, sonuçlar ve / veya tartışma, kaynaklar, ekler ve özgeçmiş bölümlerinden oluşur. Tezin başlangıç kısmı birden başlayarak küçük romen rakamları ile (i, ii, ), metin kısmı ise arap rakamları ile (1, 2, ), rakamlar sayfanın alt orta kısmına gelecek şekilde numaralandırılır. Numaralandırma özetle aşağıdaki gibidir.

3 Dış Kapak İç Kapak Önsöz İçindekiler Kısaltmalar Tablo Listesi Şekil Listesi Sembol Listesi Türkçe Özet Giriş Bölümü Diğer Bölümler Sonuçlar Kaynaklar Ekler Özgeçmiş Sayfa no - i ii Numaralanmaz Romen rakamı, sayfaya konmaz Romen rakamı, sayfa alt ortaya konur Arap rakamları, sayfa alt ortaya konur Tablo ve Şekiller Tablolar ve şekiller sayfa düzeni esaslarına uymak şartı ile metinde ilk söz edildikleri yere mümkün olduğu kadar yakın yerleştirilmelidir. Tablo ve şekillere, ilk rakam bölüm numarası (eklerde harf), ikinci rakam Tablonun (veya şeklin) bölüm içindeki sıra numarası olmak üzere, ana bölümlerde Tablo 1.2, Şekil 1.1, eklerde Tablo A.1, Şekil B.1 biçiminde sıra ile numara verilir. Her şeklin numarası ve açıklaması şeklin altına, her tablonun numarası ve açıklaması tablonun üstüne yazılır. Sembol, şekil ve tablo listeleri hazırlanırken açıklamalar normal metinde olduğu gibi önce 1 satır, sonra 1 satır boşluk bırakılmalıdır. Tablo üst yazısı ile tablo arasındaki boşluk, kelime işlemcinizde tablo üstü yazı biçiminde yazıdan önce 2 satır, sonra 1 satır ayarlanır. Tablo açıklamaları ile tablo hiçbir şekilde birbirinden ayrılmaz. Şekil ile şekil altı yazısı arası boşluk, kelime işlemcinizde şekil altı yazı biçiminde, yazıdan önce 1 satır, sonra 2 satır ayarlanır. Şekil açıklamaları ve şekil hiç bir şekilde birbirinden ayrılmaz Denklemler Denklemlerle metin arasında üstte 2 satır, altta 2 satır boşluk bırakılır. Denklemlere, ilgili bölüm içinde sıra ile numara verilir. Bu numaralar [(1.1), (1.2),..., (2.1), (2.2),...] (gerekiyorsa aynı denklemin alt ifadeleri (1.1a), (1.1b) olarak) şeklinde satırın en sağına yazılır. 2.3 Kapaklar ve Ciltleme Karton kapak ile ilgili kurallar aşağıda verilmiştir Karton Cilt İç ve Dış Kapak İç ve dış kapak Ek A' de görüldüğü gibi aşağıdaki kurallara uygun olarak hazırlanacaktır. Kapaktaki tüm bilgiler, de tanımlanan kenar boşlukları dikkate alınarak, yatayda ortalanır. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ yazısı üst kenardan 2 cm aşağıya yazılır.

4 Tezin adı, üst kenardan 8 11 cm arasına, en fazla üç satıra sığacak şekilde yazılır. Harf büyüklüğü tezin adı uzunluğu ile orantılı olacak şekilde seçilir. Üst kenardan 15 cm aşağıya, BİTİRME ÇALIŞMASI (proje hazırlanıyorsa PROJE I veya PROJE II ), Üst kenardan 16 cm aşağıya, yazarın adı ve soyadı, Üst kenardan 17 cm aşağıya, (Üniversite Numarası) Üst kenardan 23 cm aşağıya Danışman Öğretim Üyesi :..., unvanı ile birlikte adı soyadı, Üst kenardan 26 cm aşağıya ay ve yıl olarak tezin teslim tarihi yazılır. Kapaktaki yazıların hepsi 2.2.2,de açıklanan kenar boşlukları içinde kalan alanda, düşey orta eksene göre simetrik (ortalanarak) yazılır. Ek A de görüldüğü gibi ay, yıl olarak tezin bölüme teslim edildiği tarih yazılır. 2. TEZİN YAZIMI VE KISIMLARIN İÇERİĞİ İLE İLGİLİ KURALLAR 2.4 Genel Yazma Kuralları Tezlerde yazım (imlâ) ve noktalama bakımlarından Türk Dil Kurumu nun İmlâ Kılavuzu na ve Türkçe Sözlük üne uyulmalıdır. Söz konusu sözlükte bulunmayan kelime ve deyimlerin kullanılması gerekirse, anlamı ve kullanılma gerekçesi bir dipnotla açıklanmalıdır. Her sembol, metinde ilk geçtiği yerde tanımlanmalıdır. 2.5 Başlangıç Kısmı Önsöz Bölümlerin ilk sayfası niteliğinde yazılır ve bir sayfayı geçmez. Tezi destekleyen kurumlara ve yardımcı olan kişilere teşekkür edilebilir. Önsöz metninin altında sağa dayalı olarak ad-soyad, sola dayalı olarak ay, yıl biçiminde tarih yazılır İçindekiler Ek 2 örneğine göre düzenlenecektir.birinci dereceden başlıklar büyük harf ve ikinci dereceden başlıklar küçük harf koyu, önce 1, sonra 1 aralık (satır) boşluk bırakılarak, üçüncü dereceden başlıklar ve dördüncü dereceden başlıklar küçük harf boşluk bırakılmadan yazılır Kısaltmalar, Tablo, Şekil ve Sembol Listeleri Metin içinde kısaltmalar, sembol, tablo ve şekil listeleri var ise, ilgili listeler istendiğinde oluşturulabilir. Örnekleri Ek C, Ek D ve Ek E 'de gösterilmiştir Özet Özet başlığı, tümüyle büyük harflerle; sayfanın üst kenarından 4 cm aşağıya ortalanarak yazılmalıdır. Başlıktan sonra 1,5 aralık boşluk bırakılmalıdır. Özette, tez çalışmasının amacı, kapsamı, kullanılan yöntem(ler) ve varılan sonuç(lar), açık ve öz olarak belirtilmelidir. Ancak, Amaç, Yöntem, Sonuç gibi alt başlıkları kullanılmamalıdır. NOT: Proje 1 ve Proje 2 çalışmalarında özet kısmının yazılmasına gerek yoktur. 2.6 Metin Kısmı Metin kısmı giriş, ana bölümler, sonuçlar ve öneriler bölümlerini içerir ve sayfa sınırlaması olmadan yazılır. Dipnot verilmesi gerekli ise, ilgili sayfanın altına metinden 2 karakter küçük yazı ile yazılmalıdır. Dipnotlar metinden ince bir çizgi ile ayrılmalıdır. Birden fazla dipnot kullanılması durumunda, 1 aralık (1 satır) boşluk bırakılır. 2.7 Kaynaklar

5 Metin ile Kaynaklar daki gösterim aynı olmalıdır. Kaynaklar arası 1 satır boşluk bulunmalıdır Dipnotu ile Kaynak Gösterme Dipnotlu kaynak gösterme sisteminde başvurulan kaynaklar, metin içinde numaralarla belirtilir ve sonra sayfa sonuna bir çizgi çizilerek sırasıyla bu çizginin altına yazılır. Normal olarak, dipnotları bir isim, kavram veya konu sözcüğünden hemen sonra, ya da cümle veya paragraf sonlarına konulurlar. Dipnotları göstermek için kullanılan rakamlar, metinde ilgili kelimenin üzerine yazılır ve rakamla birlikte ayrıca, nokta, virgül, parantez vrya ebnzeri işaretler konmaz.dipnotları her bölümde yeniden ya da bütün tez boyunca baştan sona sürecek biçimde numaralandırılır. Bir kitabı dipnotta göstermenin genellikle aşağıdaki gibidir; 1 Yazar Adı ve soyadı, Kitap adı,basıldığı Şehir : Yayımlayan, Yayım Tarihi, Sayfa numarası Örnek: 1 Halil Seyidoğlu, Bilimsel Araştırma ve Yazma El Kitabı, Gelitirilmiş 7.b. İstanbul:Güzem Yayınları,1997, s.35. Bir süreli yayın (Dergi, periyodik ve bülten gibi, belirli veya belirsiz aralıklarla yayınlanan kaynaklar) içinde yayımlanan bir makale dipnotunda şöyle kaynak gösterilir; 1 Yazar Adı ve Soyadı, Makalenin Adı, Derginin Adı, Cilt No.su,Sayı No.su(Ay, Yıl), Sayfa No.su. Örnek; Özcan Kılınçcı, Uzman Sistemler Olarak Yapılmış Bir İş Değerleme Çalışması, Endüstri Mühendisliği Dergisi,Cil:11,Sayı:3 (Eylül,2000),s Bir kaynağa ilk kez başvurulduğunda onun dipnotunda gösterilmesi ile ikinci ve daha sonraki başvurmalarda dipnotlarının yazımı birbirinden farklıdır. İlk kez yapılan başvuruda, kaynakla ilgili tüm bilgileri vermek gerekir. Aynı kaynağa ikinci kez başvurulurken bu bilgileri tekrarlamaya gerek yoktur. Bu bilgiler önceki dipnotunda belirtildiğinden, ikinci ve daha sonraki başvurularda, yalnızca yazarın soyadı ve sayfa numarası ile göstermek yeterli olur. Örnek 1 Gülten Kazgan, Toplam Kalite Yönetimide Yeni Gelişmeler, 2.b.,İstanbul:Altın Kitaplar Yayınevi,1988, s.50 2 Kazgan, s.75 Bir yazarın birden fazla çalışması kaynak gösteriliyorsa, hangisine başvuru yapıldığı tanıtılmalıdır. Bu nedenle yazar soyadından sonra çalışmanın başlığı da kısaca yazılmalıdır. Örnekler; 1 Cahit Talas, Sosyal Ekonomi, 3.b. Ankara: SBF yayını,1972, s.35 2 Cahit Talas, İşsizlikle mücadele, Ankara: İş ve İçi Bulma Kurumu yayını,1983, s Talas, Sosyal Ekonomi, s.41 4 Talas, İşsizlikle Mücadele, s.72 Dipnot Gösterimi ile ilgili çeşitli örnekler Ek- F de görülmektedir Kaynaklar Listesi Dipnotlu kaynak gösterme yönteminde bir kez sayfa altlarında tanıtılan kaynaklardan ayrıca bir de kaynakça oluşturulur. Kaynakça araştırmanın sonunda, yararlanılan kaynakların topluca gösterildiği bir bölümdür.

6 Kitaplar kaynakçada aşağıdaki gibi gösterilir; Yazarın Soyadı, Adı, (Yayım yılı), Derleyen, Hazırlayan veya çevirmenin adı ve soyadı.kitabın Adı, Baskı sayısı. Yayım yeri: Yayımlayan. Örnek; Kazgan,Gülten, (1988),Toplam Kalite Yönetimide Yeni Gelişmeler, 2.b.,İstanbul:Altın Kitaplar Yayınevi, Süreli Yayınlar, kaynakçada aşağıdaki gibi gösterilir; Yazarın soyadı, Adı.(Basım yılı), Makalenin başlığı, Çeviren, Derginin Adı. Cilt No., Sayı No. ( Ay), başlangıç ve bitiş sayfa numaraları. Örnek; Kılınçcı,Özcan,(2000), Uzman Sistemler Olarak Yapılmış Bir İş Değerleme Çalışması, Endüstri Mühendisliği Dergisi,Cil:11,Sayı:3,s Eğer yazar adı yoksa kitap veya makale adındaki ilk önemli kelimeye göre sıralama yapılır. Bir, A, An, The, Un, Le, La, Das, Der, vs. gibi çeşitli dillerdeki bağlaç sözcükler alfabetik sıralamada dikkate alınmaz. Bir yazarın birkaç telif eseri varsa, bunlar kitap veya makalelerin başlıklarına göre sıralanırlar. Aynı yazarın telif, çeviri gibi farklı türden çalışmalarının bulunması durumunda, sıralamada telif olanlara öncelik verilir, onu derleme ve çeviri yapımları izler. Bir yazarın tek olarak ve başkaları ile birlikte yaptığı çalışmaların bulunması durumunda ise tek başına yazdıkları öncelik taşır. Birden çok yazar durumunda yazarların ismi, önce soyadı, sonra adı gelecek biçimde sıra ile yazılır ve son yazarın soyadı ve adından önce ve bağlacı kullanılır. Örnek ; Alpar, Cem ve Ongun,Tuba,(1985), Dünya Ekonomisi ve Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar, 2.b. Ankara: Türkiye Ekonomi Kurumu yayını,. Eğer, yazar yerine bir kurum adı veriliyorsa, bibliyografyada bu ad olduğu gibi verilir; bir değişiklik yapılmaz. Örnek; Devlet Planlama Teşkilatı,(1973), Yeni Strateji ile Üçüncü Beş Yıllık Kalkınma Planı, Ankara: 1973, ss Her kaynağın yazılışına kağıdın sol kenarındaki yazı sınırından başlamak gerekir. Bir satıra sığmayan kaynağa ikinci satırda devam edilir. Kaynaklar yazarların soyadları dikkate alınarak alfabetik sıraya göre yapılır ve numaralandırılırlar. Ek G de bir kaynakça örneği görülmektedir. Bir yazarın birden fazla çalışması varsa, ikinci ve onu izleyen kaynaklarında yazar adı yerine kesikli bir çizgi konulur. Böylece yazar adının yinelenmesine gerek kalmaz. Örnek ; Alpar, Cem ve Ongun, Tuba, (1985),Dünya Ekonomisi ve Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar, 2.b. Ankara: Türkiye Ekonomi Kurumu yayını...(1992), Dünya Ekonomisi ve Türkiye Ekonomisine Etkisi,1.b.Ankara: Kale Yayınevi

7 2.7.3 Tablo ve şekillerde dipnot gösterme Proje veya bitirme çalışmasında metin içinde yer alan şekiller ve/veya tablolar başka bir kaynaktan alınmışsa, tablonun veya şeklin sol alt köşesinden bir paragraf içeriye Kaynak: kelimesi yazılarak iki nokta üst üste konularak kaynak dipnotu yukarıda açıklandığı şekilde tablonun veya şeklin altına yazılır. Tablo ve şekil dipnotlarında da kaynak dipnotlarında geçerli olan yazım kuralları geçerlidir. Tablo1.1. Sistemin üretim ihtiyaçlarına uyarlanan üretim kontrolleri Malzeme Planlama Siparişin üretim emri Atölye kontrolü Çekme (sürekli) TZÜ Hıza dayalı TZÜ/çekme Melez(tekrarlı parti) TZÜ/MİP Çekme veya MİP Çekme Melez(dinamik parti) MİP MİP Çekme,sipariş çizelgeleme İtme (atölye) MİP Sipariş çizelgeleme Faaliyet çizelgeleme Kaynak: Karmarkar,Utah,(1989), Getting control of just in time, Harward Business Review, Eylül-Ekim,s.25 Kişisel Tatmin Egoist Sosyal Güvenlik Fizyolojik Şekil 1.2 McGregor un Çalışan Motivasyonu Hiyerarşisi Kaynak: McGregor,Dave.(1957), The Professional Manager, New York:... McGraw Hill. Book Company, s ÖZGEÇMİŞ Tezin hazırlayan öğrencinin kısa bir özgeçmişi, 3. şahıs olarak Özgeçmiş başlığı altında hazırlanmalı ve tezin en son sayfasında verilmelidir EK A

8 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ BİTİRME ÇALIŞMASI AHMET KOŞAN Danışman Öğretim Üyesi: Doç. Dr. ALİ YAVUZ HAZİRAN 2001

9 EK B İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...i İÇİNDEKİLER...ii SİMGELER DİZİNİ VE KISALTMALAR...v TABLO LİSTESİ...vi ŞEKİL LİSTESİ...vii ÖZET...viii GİRİŞ...1 BÖLÜM 1. ÜRETİM KONTROL SİSTEMLERİ Çekme Ve İtme Sistemleri İtme Sistemleri Çekme Sistemleri Tam Zamanında Üretim Sisteminin Ortaya Çıkışı Tam Zamanında Üretim Sisteminin Tanımı Ve Amacı Tam Zamanında Üretim Sisteminin Temelleri Ve İşleyişi Sistemin Temelleri Sistemin İşleyiş Unsurları...28 BÖLÜM 2. TAM ZAMANINDA ÜRETİM SİSTEMİ ELEMANLARI Toplam Kalite Kontrol İsrafı Ortadan Kaldırmak Çalışanların Katılımı Kanban Sistemi Grup Teknolojisi Hazırlık Zamanlarının Azaltılması...70 BÖLÜM 3. UYGULAMA Uygulamanın Amacı Ve Kapsamı Uygulamanın Anlatılması Uygulamanın Değerlendirilmesi...80 SONUÇLAR VE ÖNERİLER...81 KAYNAKÇA...82 EKLER...83

10 ÖZGEÇMIS EK C KISALTMALAR TKY AR-GE LUMO GPS NAVSTAR CBS SAR RADAR AMI GRS SAM : Toplam Kalite Yönetimi : Araştırma ve geliştirme : Low Occupied Molecular Orbital : Global Positioning System : Navigation System with Time and Ranging : Coğrafi Bilgi Sistemi : Synthetic Aperture Radar : Radio Detection and Ranging : Active Microwave Instrument : Ground Referance System : Sayısal Analiz Modeli SEMBOL LİSTESİ A, B, C,C 1,... : İntegrasyon sabitleri D : Plak eğilme rijitliği E c, E s : Beton ve donatının elastisite modüleri F s, F s : Üst ve alt yüzeylerde birim genişliğe düşen donatı alanı H : Plak kalınlığı I c, I s : Beton ve donatının atalet momentleri k : Zemin yatak katsayısı K,K r : Dairesel ve radyal eğrilikler k, k r : Boyutsuz dairesel ve radyal eğrilikler L : Plakta karakteristik uzunluk M r, M : Radyal ve dairesel momentler M o, M o ' : Plağın pozitif ve negatif limit momentleri : Limit momentler oranı P : Plağı etkileyen düzgün yayılı yük p : Tekil yük Q o : Zemin akma gerilmesi

11 Q T : Plağı etkileyen bileşke yayılı yük TABLO LİSTESİ EK D Sayfa No Tablo 1.1. İnsan vücudunun duyarlı olduğu frekanslar 2 Tablo 1.2. Konfor değerlendirme tablosu. 14 Tablo 3.1. Vagon gövdesi için birleştirilmiş kuvvet vektörü 46 Tablo 3.1. Toplu kütleli sistem modellemesi halinde doğal frekanslar (rad s) 67 Tablo 3.2. Sürekli sistem modellemesi halinde doğal frekanslar (rad/s).. 67 Tablo 3.3. Değişik el değerleri için vagon gövdesinin doğal frekansları 67 Tablo 3.4. Vagon gövdesinin serbest cisim hali için doğal frekansları 68 Tablo A.1. Sönümlü toplu kütleli sistem modellemesi halinde parametrelerin sistem davranışına etkisi Tablo B.1. Toplu kütleli sistem modellemesi halinde sönümlü doğal frekanslar. 85 ŞEKİL LİSTESİ EK E Şekil 2.1 Şekil 2.2 Şekil 2.3 Şekil 2.4 Sayfa No : GIS kavramı... : Coğrafyanın ana bölümleri... : Grafik veri yapıları... : Coğrafi veri kavramsal bileşenleri (Dangermond 1990)

12 Şekil 2.5 Şekil 2.6 Şekil 2.7 Şekil 2.8 Şekil 2.9 Şekil 2.10 : Hiyerarşik veri yapısı... : Ağ veri yapısı... : İlişkisel veri yapısı... : Coğrafi bilgi sistemi bileşenleri... : Coğrafi bilgi sistemi yazılım bileşenleri... : Gerçek dünya ve katmanlardan bazıları EK F DİPNOT GÖSTERİMİ İLE İLGİLİ ÖRNEKLER Tek Yazar: 1 Mustafa Altıntaş, Toplum Ekonomisi, Ankara: Verso Yayıncılık, 1992, s.15 İki Yazar: 2 Muzaffer Sencer ve Yakut Sencer, Toplumsal Araştırmalarda Yöntembilim, Ankara: TODAİE yayını, 1978, s.63. Yazar Adı Olarak Bir Kurum: 3 Devlet Planlama Teşkilatı, Yeni Strateji ile Üçüncü Beş Yıllık Kalkınma Planı, Ankara: 1973, ss Baskı Sayısı: 4 Sadun Aren, İstihdam, Para ve İktisadi Politika, 9.b., Ankara Savaş Yayınları, 1989, s.8. Dergiler: 5 Halil Seyidoğlu, Avrupa Ekonomik Topluluğu ve Parasal Birleşme, A.Ü. İşletme Fakültesi Dergisi (Mayıs 1975), Cilt II, No.3, ss Yıllıklar: 6 Devlet İstatistik Enstitüsü, Türkiye İstatistik Yıllığı 1997 Ankara: Basılmamış Tezler ve Ders Notları: 7 Ali Erdinç, Doğu Anadolu Bölgesi nin Halk Hikayeleri üzerine bir inceleme. (Mezuniyet Tezi, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, 1972), s.45. Seminere Sunulan Bildiri:

13 8 Demir Aslan, Talep Tahminlerinin Stok Kontrolü ile ilgisi ve bir Uygulama, Yöneylem Araştırması, 4. Uluslararası Kongresi ne sunulan bildiri, İstanbul Haziran 1978, s.7. EK G KAYNAKÇA 1. Acar, Nesime ve Çapçı, Serhat.(1996), Tam Zamanında Üretim Uygulamalarında Kritik Başarı Faktörleri, 2.b., Ankara:MPM Yayınları, 2. Acar, Nesime,(1997), Tam Zamanında Üretim, 3.b,Ankara:MPM Yayınları 3. Dilwort, Bay(1998), Design, Planning and Control for Manufacturing and Service, Operations Management, Cilt.22 No.5,s Efil, İsmail,(1995), Toplam Kalite Yönetimi,Bursa: Uludağ Üniversitesi Basımevi 5. Compton,W.Dale,(1999),Çev.Gül.E.Okudan, Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi, İstanbul: Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş 6. Önüger, Murat,(1990), Kanban Sistem, İstanbul: İstanbul Üniversitesi 7. Kanca, Ayşe,(1993), Kalite Güvence Sistemleri, Standart Dergisi, Cilt:10, Sayı.32. s Karmarkar,Utah,(1989), Getting control of just in time, Harward Business Review, Eylül- Ekim,s McGregor,Dave.(1957), The Professional Manager, New York: McGraw Hill. Book Company 10. Yılmaz, Atilla,(1992), Kanban Sistemi ve Uygulaması, 1.b.,Kocaeli:Kocaeli Üniversitesi Yayını

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Eğitim Tez Yazım Kılavuzu İçindekiler 1. GİRİŞ...2 2. TEZ TESLİMİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR...2 3. TEZDE YER ALACAK BİLGİLERİN SUNUŞ

Detaylı

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir.

Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. Kurallar Bitirme Çalışması için yazılmış olup İleri Fizik Proje Çalışması için de geçerlidir. İ.T.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü Bitirme Ödevi ve İleri Fizik Proje Çalışmaları Yazım

Detaylı

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır;

Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; TEZ BÖLÜMLERİNİN SUNUŞ SIRASI Tezde yer alacak bölümlerin sunuş sırası aşağıdaki düzende olmalıdır; 1. Dış kapak 2. İçindekiler 3. Kısaltmalar 4. Çizelge listesi 5. Şekil listesi 6. Özet 7. Giriş 8. Diğer

Detaylı

BİTİRME TASARIM PROJESİ

BİTİRME TASARIM PROJESİ AY YIL İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİTİRME TASARIM PROJESİ BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI Hazırlayan: Adı SOYADI ve No Danışman: Ünvan ve Adı SOYADI AY YIL İÇİNDEKİLER

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. ÖRNEK TEZ ŞABLONLARI TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLMAK ÜZERE AYRICA

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ TEZ/PROJE YAZIM YÖNERGESİ UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. ÖRNEK TEZ ŞABLONLARI TÜRKÇE VE İNGİLİZCE OLMAK ÜZERE

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu ZİRVE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu 2 1. GİRİŞ Zirve Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Tezsiz Yüksek Lisans Dönem Projeleri

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU. Sayfa No T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Galatasaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nde dönem projeleri, bu kılavuzda belirtilen biçimsel özellikler

Detaylı

İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI)

İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI) İTÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME TASARIM PROJESİ ESASLARI (BİTİRME ÇALIŞMASI ESASLARI) Madde1. Tanım Bitirme Tasarım Projesi (BTP); son sınıf öğrencilerinin bilgi ve becerilerini

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU AĞUSTOS 2015 UYARI: BU TEZ YAZIM KILAVUZU BİLGİ AMAÇLI HAZIRLANMIŞ OLUP TEZ YAZIMINA ÖRNEK DEĞİLDİR. KILAVUZUN VE TEZ ŞABLONUNUN HAZIRLANMASINDA İSTANBUL

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HUKUK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI TEZ VE PROJE YAZIM KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 2. BÖLÜMLER... 2 3. GENEL YAZIM VE BASKI KURALLARI... 4 a. Kağıt ve Çoğaltma... 4 b. Yazım

Detaylı

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU OCAK 2007 İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ 3 1.1. Kompakt Disklerin Hazırlanması 3 2. GENEL YAZIM KURALLARI 5 2.1.

Detaylı

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

tarih ve 06 sayılı Akademik Kurul tutanağının I nolu ekidir. İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU İSTANBUL 2017 1 GİRİŞ İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri

Detaylı

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE SICAKLIĞININ SOĞUTMA ÇEVRİMİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ 02065678 Necati ÇALIŞKAN TERMODİNAMİK ve ISI TEKNİĞİ ANABİLİM DALINDA HAZIRLANAN LİSANS

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Bu yönergenin amacı, Atılım Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Atılım Üniversitesi

Detaylı

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ

ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ ÖDEV YAZIM YÖNERGESİ Bu yönerge yapılacak her türlü ödev, uygulama raporu, tasarım projeleri raporu, deney raporları vb. için kullanılacaktır. A. YAZIM İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR 1. Ödevler A4 (210 x 27

Detaylı

T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu

T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu T.C. ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu 1.Giriş Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ne teslim edilecek tezlerin, tez önerisinin, projelerin ve tez izleme

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ Amaç ve Kapsam HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN)

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) 1/5 ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ŞEKİLSEL KONTROL LİSTESİ (ÖĞRENCİ İÇİN) ÖĞRENCİ BİLGİLERİ Adı Soyadı Öğrenci No Anabilim Dalı Danışmanı TEZ BİLGİLERİ Tez Başlığı :. Tez

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM İLKELERİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM İLKELERİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM İLKELERİ İnşaat Mühendisliği Bölümünde hazırlanacak bitirme çalışmalarının yazılı sunumlarında birliği sağlamak amacıyla

Detaylı

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ FEN EDEBĠYAT FAKÜLTESĠ COĞRAFYA BÖLÜMÜ BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU 1. AMAÇ VE KAPSAM Bitirme ödevinin amacı öğrencilerin derslerde öğrendikleri teori ve uygulama konuları,

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ LİSANS TEZ YAZIM KILAVUZU Mart 2012 TABLE OF CONTENTS I. GİRİŞ... 1 II. TEZ YAZIM KURALLARI... 2 2.1. TEZ YAZIM KURALLARI... 3 2.1.1. Birinci seviye başlık... 4 2.1.2.

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KILAVUZU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KILAVUZU Ocak 2015 1. GENEL YAZIM KURALLARI Çalışmada geçen ana metin, tablolar, şekiller ve formüller bilgisayar

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tez Hazırlama Kılavuzudur Öğrencinin İsmi Öğrenci Numarası Tez Danışmanı Prof./Doç./Yrd. Doç.

Detaylı

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU

MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU MESLEKİ UYGULAMA RAPORU YAZIM KILAVUZU 1. Yazım Planı Mesleki Uygulama Raporları aşağıdaki bölümlerden oluşur: Dış kapak İç kapak Önsöz (ve/veya teşekkür) İçindekiler Simgeler ve Kısaltmalar Şekiller Listesi

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU BİNGÖL-2017 ÖNSÖZ Bu yazım kılavuzu ile Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Anabilim Dallarında hazırlanacak

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU BTÜ Senatosunun 24 MAYIS 2017 tarihli toplantısında SEN-2017/5/12 karar sayısıyla oybirliği ile kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. MAYIS 2017 ÖNSÖZ

Detaylı

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ *

TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ VE RAPOR YAZIM YÖNERGESİ * Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ

AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU İçindekiler BİTİRME TEZİNİN FORMAT DÜZENLENMESİNE

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu İSTANBUL -2018 1. GİRİŞ Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne teslim

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Projesi Yazım Kılavuzu İSTANBUL -2018 1. GİRİŞ Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne teslim

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ VE DÖNEM PROJESİ YAZIM ESASLARI Bu esasların amacı, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı tüm ana bilim ve

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYAT ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Bu yönergenin amacı, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Hacettepe

Detaylı

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir.

Bölüm başlıkları : Ortada, tamamı büyük harf, 12 punto, kalın, numaralama 1 GİRİŞ biçimindedir. 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı : 1,5 satır. Sayfa numaraları

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UÇAK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UÇAK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UÇAK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Fakülte Kurulu nun 25Nisan 2012 tarihli 2 sayılı toplantısında kabul edilerek

Detaylı

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ OSMANİYE STAJ RAPORU "[Staj yapılan işletmenin adı - sadece ilk harfler büyük olacak]" HAZIRLAYAN [Ad ve Soyadı Sadece

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS BİTİRME PROJESİ RAPOR YAZIM KILAVUZU

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS BİTİRME PROJESİ RAPOR YAZIM KILAVUZU MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ LİSANS BİTİRME PROJESİ RAPOR YAZIM KILAVUZU İstanbul, 2014 ÖNSÖZ Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümündeki

Detaylı

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU

DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU 1. DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KURALLARI Kağıt boyutu : A4 DİPLOMA ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Kenar boşlukları : Üst: 3 cm, Alt: 2,5 cm, Sol: 3 cm, Sağ: 2,5 cm. Yazı karakteri : Calibri / 12 punto Satır aralığı

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ TASARIM I/II PROJE HAZIRLIK YAZIM İLKELERİ Ocak 20.. 1. GENEL YAZIM İLKELERİ Çalışmada geçen ana metin, tablolar, şekiller ve formüller bilgisayar

Detaylı

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU F.Ü. TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde hazırlanacak bitirme

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TASARIM PROJESİ YAZIM KILAVUZU 2015 TRABZON 1. GENEL YAZIM PLANI KTÜ Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri tasarım projesi raporlarını hazırlarken

Detaylı

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR

BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 150nk 14 punto, Koyu ve Büyük Harf Sayfa ortalanacak BU KISMA TEZ BAŞLIĞI YAZILACAKTIR 125nk 16 punto, Koyu, En fazla 3 Satır,

Detaylı

İşyeri Uygulaması Raporunun ön kapağına basılacak bilgileri içermektedir. Kapak sayfası Şablon da verilen örneğe uygun olarak hazırlanmalıdır.

İşyeri Uygulaması Raporunun ön kapağına basılacak bilgileri içermektedir. Kapak sayfası Şablon da verilen örneğe uygun olarak hazırlanmalıdır. 1. Yazım Planı İşyeri Uygulaması Raporları aşağıdaki bölümlerden oluşur. Dış kapak İç kapak Önsöz (ve/veya teşekkür) İçindekiler Simgeler ve Kısaltmalar Şekiller Listesi Tablolar Listesi Özet Bölüm 1.

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ İNSANİ BİLİMLER VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU KASIM- 2012 GİRİŞ Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi

Detaylı

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır.

Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1- GENEL BİÇİM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci hamur beyaz kâğıt olmalıdır. 1-2- Yazım Özelliği: Yazım bilgisayarla

Detaylı

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI Ek:5 GMKA GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI 1. Kâğıt Kullanım Alanı Raporlarda, her sayfanın sol kenarından 2,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenarından 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Sayfa Düzeni ve Sıralaması İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Kağıt ve Yazım A4 boyutunda, 80 g/m 2-100 g/m 2 kalitesinde, birinci hamur beyaz kâğıt kullanılır. Kâğıdın sadece tek

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI

EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ TEZ YAZIM KURALLARI BİÇİMSEL ÖZELLİKLER 1. Kullanılacak Dil Tez yazımında Türkçe kullanılmalıdır. Yabancı kökenli olan sözcükler Türkçe karşılıkları ile

Detaylı

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi

1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi 1. BİTİRME TEZİ / PROJESİ NASIL HAZIRLANMALIDIR? Bitirme tezi, uzun bir çalışma süresinde edinilen bilgileri, deneyimleri içereceği için iyi düzenlenmiş bir yazılı sunum, konu ile ilgilenenler için yararlı

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ I-Genel biçimsel özellikler Tıpta Uzmanlık Tezi Yazım Kılavuzu -Tez çalışmasının Etik Kurul (Lüzumu halinde) onay tarih ve sayısı eklenmelidir. 1-Genel şekil

Detaylı

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI

CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ YAZIM VE BASIM KURALLARI CUHMHURIYET ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA/SANATTA YETERLİLİK TEZLERİ Amaç ve Kapsam YAZIM VE BASIM KURALLARI Madde 1: Bu metnin amacı, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KONTROL FORMU

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KONTROL FORMU BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KONTROL FORMU Tezde Yer Alacak Yazılı Bölümlerin Sunum Sıralaması 1- Dış kapak 2- İç kapak 3- İmza/Onay formu 4- İntihal Beyanı

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ. MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI ve YILİÇİ PROJE UYGULAMALARI YAZIM KLAVUZU 1.GİRİŞ Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina

Detaylı

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği

Tez Yazım Esasları. 2.Yazım Özelliği Tez Yazım Esasları 1.Kullanılacak Kâğıdın Özelliği Bitirme tezi, A4 standardında (21cm x 29,5 cm) birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Yazımda kullanılan tüm karakterler siyah renkte olmalıdır. 2.Yazım

Detaylı

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20...

T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20... T.C KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU KONU ADI PROJE DANISMANI HAZIRLAYAN KOCAELİ-20... KOCAELİ - ÜNİVERSİTESİ ARSLANBEY MESLEK YÜKSEKOKULU PROJE YAZIM KILAVUZU 1. Giriş Bitirme projelerinde

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU ARTVİN-2008 1. GİRİŞ Bu kılavuzun * amacı Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak

Detaylı

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ

T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T. C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ YAYIN İLKELERİ T.Ü. Sosyal Bilimler Dergisi nde, aşağıda belirtilen şartlara uyan eserler yayınlanır. 1. Makalelerin, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ RAPORU YAZIM KILAVUZU 2017 ÇANAKKALE YAZ STAJ RAPORU YAZIM KLAVUZU 1. Giriş Bu yazım kuralları, Çanakkale

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU

T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU T.C. BEYKENT ÜNĠVERSĠTESĠ UYGULAMALI BĠLĠMLER YÜKSEKOKULU GASTRONOMĠ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ÖDEV/BĠTĠRME ÖDEVĠ YAZIM KILAVUZU ĠSTANBUL, 2012 1. AMAÇ ve KAPSAM Bu kılavuz Beykent Üniversitesi Uygulamalı

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ TEZ YAZIM KILAVUZU Güncelleme tarihi: 05.12.2018 1. GİRİŞ DIŞ KAPAK İÇ KAPAK Sayfa No (tüm sayfa numarala rı alt ortada Numaralanmaz AÇIKLAMALAR Son teslimde tez bez

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ ÖDEV & STAJ DEFTERİ İÇERİĞİ HAZIRLAMA KILAVUZU

FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ ÖDEV & STAJ DEFTERİ İÇERİĞİ HAZIRLAMA KILAVUZU FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ ÖDEV & STAJ DEFTERİ İÇERİĞİ HAZIRLAMA KILAVUZU ELAZIĞ 2016 İÇİNDEKİLER Sayfa No İÇİNDEKİLER... 2 1. ÖDEVLERİN HAZIRLANMASINDA DİKKAT

Detaylı

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

T.C. İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU T.C. YÜKSEK LİSANS PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU Tezsiz Yüksek Lisans Programı öğrencileri, yüksek lisans projesinin alındığı yarıyılda proje dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı bir rapor vermek

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJESİ RAPOR HAZIRLAMA KILAVUZU 1. GİRİŞ Bu kılavuz, Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bitirme Projeleri İşleyiş Prosedürü uyarınca, bitirme

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ VE TEZ YAZIM KILAVUZU LEFKOŞA 2014 28 İÇİNDEKİLER 1.Genel Kurallar... 1.1. Genel Yazım Kuralları... 1.2. Etik Kurallar... 2.Tez Önerisi Hazırlama

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesine bağlı bölümlerde hazırlanan Bitirme Çalışmalarında uygun bir standardı

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ ESASLARI ERZİNCAN 2012 1 İÇİNDEKİLER 1. BİTİRME TEZİ DERS ESASLARI... 2 1.1. Dersin Alınması... 2 1.2. Tez Konularının Dağıtımı...

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI VE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI DERSLERİ PROJE YAZIM KILAVUZU

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI VE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI DERSLERİ PROJE YAZIM KILAVUZU TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI VE MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI DERSLERİ PROJE YAZIM KILAVUZU 1- GENEL BİÇİM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez

Detaylı

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd

Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi AUAd auad.anadolu.edu.tr Başlarken AUAd Yazım Kuralları sayfasından size uygun olan şablonu seçiniz. Microsoft Word 2010 ortamı ya da üstü sürümü kullanınız.

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU

BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU 1 BOZOK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK- MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Detaylı

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME PROJESİ (I-II) YÖNERGESİ

T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME PROJESİ (I-II) YÖNERGESİ T.C. YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ BİTİRME PROJESİ (I-II) YÖNERGESİ Bu Yönerge, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMELER FAKÜLTESİ LİSANS BİTİRME TEZİ YAZIM KLAVUZU 2014 1. AMAÇ Bu kılavuzun amacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimeler Fakültesi

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm

EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT. 4,5 cm A4 2,5cm YAZI KARAKTERİ: TIMES NEW ROMAN EGE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJE KESİN RAPORU EGE UNIVERSITY SCIENTIFIC RESEARCH PROJECT REPORT İLK PENCERE: Proje adı 12 punto ile en fazla 38 Karakter

Detaylı

1.7. Proje İçinde Kaynak Gösterme Proje içinde kaynak gösterme, yazar ve yayın yılı sistemine göre yapılmalı ve projenin KAYNAKLAR kısmında

1.7. Proje İçinde Kaynak Gösterme Proje içinde kaynak gösterme, yazar ve yayın yılı sistemine göre yapılmalı ve projenin KAYNAKLAR kısmında T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi Müdürlüğü Bitirme Projesi Yazım İlke ve Kuralları 1. GENEL BİÇİM ve YAZIM PLANI 1.1. Kullanılacak Kağıdın Özelliği Projede kullanılacak kağıt A4 boyutunda

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ İLE İLGİLİ KURALLAR 1.1 Dış Kapak Staj Defterin kapağında sırasıyla staj türü, staja başlama ve bitirme tarihleri, stajı

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim edilecek Türkçe yüksek lisans ve doktora tezleri bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılır. 1 BÖLÜM I ÖN SAYFA YAPISI

Detaylı

Amaç, BİLİMSEL ARASTIRMA YAPABİLME, HAKİM OLDUĞU BİR KONUYU BELİRLİ BİR FORMATTA HAZIRLAYIP SUNABİLME

Amaç, BİLİMSEL ARASTIRMA YAPABİLME, HAKİM OLDUĞU BİR KONUYU BELİRLİ BİR FORMATTA HAZIRLAYIP SUNABİLME SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İSG 203-SEMİNER DERSİ V Dönem 1702175 Amaç, BİLİMSEL ARASTIRMA YAPABİLME, HAKİM OLDUĞU BİR KONUYU BELİRLİ BİR FORMATTA HAZIRLAYIP

Detaylı

Çizelge/çizim vb. metni

Çizelge/çizim vb. metni İKTİSAT BÖLÜMÜ EKONOMİ SEMİNERLERİ DERSİ TEZ YAZIM KLAVUZU 1-) Tezlerin Arş. Gör. Sedat ALATAŞ veya Arş. Gör. Burcu YILMAZ a teslim edilmesi gerekmektedir. Teslim tarihi daha sonra duyurulacaktır. 2-)

Detaylı

F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU

F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU F.Ü TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEKATRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİTİRME ÖDEVİ YAZIM KLAVUZU 1. GİRİŞ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümünde bitirme ödevi hazırlayacak olan adayların,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK - MÜH. BÖLÜMÜ MÜH. TASARIMI / BITIRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK - MÜH. BÖLÜMÜ MÜH. TASARIMI / BITIRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU ELEKTRİK ELEKTRONİK - MÜH. BÖLÜMÜ MÜH. TASARIMI / BITIRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlanan Mühendislik Tasarımı Proje

Detaylı

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI VE TASARIM RAPORU YAZIM KILAVUZU 1- GENEL BĠÇĠM VE YAZIM PLANI 1-1-Kullanılacak Kâğıdın Özelliği: Tez yazımında kullanılacak kâğıtlar A4 standardında (210x297) birinci

Detaylı

BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU

BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi'ne teslim edilecek bitirme çalışmalarında, bir standardı sağlamak amacıyla, bilimsel sunumla

Detaylı

KAYNAK GÖSTERME YÖNTEMLERİ I YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ

KAYNAK GÖSTERME YÖNTEMLERİ I YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ KAYNAK GÖSTERME YÖNTEMLERİ I YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM ÇÜTCÜ 1 SUNUM PLANI 1. Giriş 2. Kaynak Göstermede Amaç 3. Kaynak Göstermeyi Gerektiren Bilgiler 4. Kaynak Gösterme Yöntemi 4.1. Geleneksel Dipnotu Yöntemi

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI 1. GİRİŞ Bu kılavuzun amacı; Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü nde hazırlanan yüksek

Detaylı

MEZUNİYET PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU

MEZUNİYET PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU MEZUNİYET PROJESİ HAZIRLAMA KILAVUZU T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU MODERN PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMA ÖRNEKLERİ(18 punto).programi MEZUNİYET PROJESİ(14 punto) Hazırlayan: Nadir YUSUF(14

Detaylı

Şekil 1.1. A4 kağıdına göre sayfa düzeni.

Şekil 1.1. A4 kağıdına göre sayfa düzeni. GEDİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMI SEMİNER YAZIM KLAVUZU 1 GENEL YAZIM PLANI 1.1. Kağıdın Özelliği Seminer yazımında kullanılacak kağıtlar A4 standardında (21 cm x 29,7 cm boyutlarında) olmalıdır.

Detaylı

MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI PROJE YAZIM KILAVUZU

MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI PROJE YAZIM KILAVUZU MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI PROJE YAZIM KILAVUZU Kullanılacak Kağıt ve Çoğaltma Şekli Çalışma A4 standardında (21 x 29.7 cm) beyaz birinci hamur (70-100 g/m 2 ) kalitesindeki kağıda ve kağıdın bir yüzüne

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ MALATYA MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK ve OTOMASYON BÖLÜMÜ SİSTEM ANALİZİ ve TASARIMI DERSİ PROJE RAPORU HAZIRLAMA YÖNERGESİ Bu yönerge; İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu,

Detaylı

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir:

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: o Kapak sayfaları o İçindekiler Bitirme

Detaylı

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir:

Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ BİTİRME ÇALIŞMASI YAZIM KLAVUZU Şekil şartları bakımından bir bitirme çalışmasında aşağıda belirtilen ana öğelerin bulunması gerekmektedir: o o Kapak sayfaları İçindekiler Bitirme

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Bitirme Tezi Yazım Kılavuzu İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin, bitirme tezlerini hazırlarken uyması gereken kurallar aşağıdaki gibidir.

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ PROJE ÇALIŞMALARI YAZIM KILAVUZU Ağustos 2011 EDİRNE T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ

Detaylı

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ

EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ EĞĠTĠM TEKNOLOLOJĠLERĠ ARAġTIRMALARI DERGĠSĠ MAKALE YAZIM KURALLARI Versiyon 2 ETAD 2009 1 E T A D W W W. ET- AD. N E T ĠÇĠNDEKĠLER 1. GĠRĠġ... 1 2. MAKALE

Detaylı

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI T. C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 standardında olmalıdır. Metin yazılırken her sayfanın sol kenarından, sağ kenarından

Detaylı

http://www.bilmuh.net - BĐTĐRME TEZĐ / PROJESĐ YAZIM KILAVUZU

http://www.bilmuh.net - BĐTĐRME TEZĐ / PROJESĐ YAZIM KILAVUZU Đçindekiler http://www.bilmuh.net - BĐTĐRME TEZĐ / PROJESĐ YAZIM KILAVUZU 1. BĐTĐRME TEZĐ/PROJESĐ NASIL HAZIRLANMALIDIR?... 2 1.1 Bitirme Tezinin Başlığı Nasıl Olmalıdır?... 2 1.2 Önsöz Nasıl Yazılmalıdır?...

Detaylı

İ.T.Ü MADEN FAKÜLTESİ STAJ ÇALIŞMASI YAZIM FORMATI

İ.T.Ü MADEN FAKÜLTESİ STAJ ÇALIŞMASI YAZIM FORMATI İ.T.Ü MADEN FAKÜLTESİ STAJ ÇALIŞMASI YAZIM FORMATI İ.T.Ü Maden Fakültesi Faculty of Mines Öğrenci Staj final raporu çıktılarını lazer ya da mürekkep püskürtmeli yazıcıdan alır. Staj raporunun hiç bir bölümünde

Detaylı

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU T.C. AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ ve PROGRAMLAMA BÖLÜMÜ BİTİRME PROJESİ YAZIM KILAVUZU AĞRI-2017 BİTİRME PROJESİ YÖNERGESİ Bu yönerge Bilgisayar Programcılığı

Detaylı

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI

T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI T.C. ATILIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÖNERİSİ HAZIRLAMA ESASLARI 1. AMAÇ VE KAPSAM Bu Tez Önerisi Hazırlama Esasları nın amacı, Atılım Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisansüstü

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ BÖLÜMÜ BİTİRME TEZİ KILAVUZU 1.BİTİRME TEZİ GENEL İLKELERİ 1.1. Tez dili Türkçedir ve olabildiğince Türkçe

Detaylı

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÇALIŞMASI (LİSANS TEZİ) YAZIM KILAVUZU

T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÇALIŞMASI (LİSANS TEZİ) YAZIM KILAVUZU T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MEZUNİYET ÇALIŞMASI (LİSANS TEZİ) YAZIM KILAVUZU 1. GİRİŞ Bu kılavuzda Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölümlerine teslim edilecek Mezuniyet Çalışması

Detaylı