T.C. NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNĠVERSĠTE SENATOSU KARARLARI 08/01/ /01

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNĠVERSĠTE SENATOSU KARARLARI 08/01/ /01"

Transkript

1 T.C. NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNĠVERSĠTE SENATOSU KARARLARI Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 08/01/ /01 KARAR 01: Bologna Sürecinin Türkiye de Uygulanması Projesi kapsamında Üniversitemizin Bologna Süreci ile ilgili mevcut durumun belirlenmesi, sürecin neresinde olduğu ve nereye ulaģılması gerektiğinin ortaya konmasını ve diğer iģ ve iģlemleri yapmak ve yaptırmak üzere Namık Kemal Üniversitesi Bologna Süreci EĢgüdüm Komisyonu nun ekte belirlenen üyelerden oluģturulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Bologna Süreci EĢgüdüm Komisyonu (1 adet- 1 sayfa) KARAR 02: Üniversitemizin Bologna Süreci ile ilgili olarak mevcut durumun tespitine yönelik olmak üzere Akademik Personel Memnuniyet Anketi, Ġdari Personel Memnuniyet Anketi, Öğrenci Memnuniyet Anketi nin, muhataplarınca doldurulmak üzere uygulanmaya konulmasına ve Ders Tanıtım ve Uygulama Formu nun doldurulmak amacıyla Öğretim Elemanlarına iletilmesi ve sonuçlandırılması için gerekli düzenlemelerin EĢgüdüm Komisyonunca yerine getirilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: - NKÜ Akademik Personel Memnuniyet Anketi - Ġdari Personel Memnuniyet Anketi - Öğrenci Memnuniyet Anketi - Ders Tanıtım-Uygulama Formu KARAR 03: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ndan alınan tarih ve 803 sayılı yazı ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünün ders bankasına MKS-419 Mesleki Yabancı Dil Dersinin 3 (3+0) kredi/saat (ECTS:4 kredi/saat) ilave edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 04: Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nden alınan tarih ve sayılı yazı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünde eğitim-öğretim yapılan Bitki Koruma Anabilim Dalı, Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı, Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği Anabilim Dalı, Fizik Anabilim Dalı, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı ve Zootekni Anabilim Dalının ders bankalarında yapılan düzenlemelere iliģkin önerinin bir sonraki Senatoda görüģülmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi.

2 KARAR 05: Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nden alınan tarih ve sayılı yazı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora eğitim yapılan Anabilim Dallarında eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılında okutulacak derslere iliģkin önerinin, bir sonraki Senatoda görüģülmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 06: Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nden alınan tarih ve sayılı yazı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi yapılan Anabilim Dallarına eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında kabul edilecek öğrenci kontenjanları ve baģvuru koģullarını içeren önerinin uygun bulunarak kabul edilmesine, oybirliği ile karar verildi. KARAR 07: Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nden alınan tarih ve 100 sayılı yazı ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Anatomi Anabilim Dalının Doktora düzeyinde eğitimöğretime açılmasının uygun bulunarak, kabul edilmesine, 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. KARAR 08: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı ndan alınan tarih ve B.30.1.ÖSM /715 sayılı yazı ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizde lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan birimlerimizin önerileri incelenerek, görüģüldü eğitim-öğretim yılı Dikey GeçiĢ Kontenjanlarının ekteki cetvelde gösterilen bölümlere hizalarında gösterilen sayılar kadar belirlenmesinin uygun olduğuna, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi. EK: 2010 DGS Merkezi YerleĢtirme ile Öğrenci Alacak Yükseköğretim Lisans Programları (1 adet- 1 sayfa) KARAR 09: tarih ve 5467 sayılı Kanunla Tekirdağ da kurulan Üniversitemizde Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin kurulabilmesi için 5467 sayılı KuruluĢ Kanunumuza ilave edilmesi konusu görüģüldü. Üniversitemizde Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kurulması ve Fakülte bünyesinde Mimarlık, Grafik Tasarım, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Resim Lisans Programları nın açılarak eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

3 KARAR 10: tarih ve 5467 sayılı Kanunla Tekirdağ da kurulan Üniversitemizde Turizm ve Otelcilik açılabilmesi için 5467 sayılı KuruluĢ Kanunumuza ilave edilmesi konusu görüģüldü. Üniversitemizde Turizm ve Otelcilik açılması ve Yüksekokul bünyesinde Turizm ve Otelcilik Lisans Programı nın açılarak eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. KARAR 11: Üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nden alınan tarih ve sayılı yazı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısı görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans eğitimi yapılan Matematik Anabilim Dalına eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılı için 1 (bir) Yatay GeçiĢ Kontenjanı belirlenmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 12: Üniversitemizin Tıp Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 31 sayılı yazısı ve eki ile Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan karar incelenerek, görüģüldü. Üniversitemizin Tıp Fakültesinin Logosunun önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: Logo Tasarımı (1 adet- 1 sayfa) KARAR 13: Üniversitemizin 2010 Mali Yılı Kurumsal Bütçesi, Harcama Birimlerimizin Harcama Yetkililerine sunularak, yeni düzenleme ve uygulamalara iliģkin bilgilendirme yapıldı. KARAR 14 : Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı ndan alınan tarih ve sayılı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Bazı Maddelerinin DeğiĢtirilmesine ĠliĢkin Kanun Tasarısı konulu yazı ile bu konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun ve Mevzuat Komisyonunun kararları incelenerek, görüģüldü sayılı Yükseköğretim Kanununun 44., 46., 49. ve 55. Maddelerinde değiģiklik yapan Kanun Tasarısıyla ilgili akademik birimlerimizin önerilerinin kabul edilmesinin uygun olduğuna, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. KARAR 15: Üniversitemizin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Kurulu tarafından tarihli toplantıda alınan 01 sayılı karar ve konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun kararı görüģüldü. Üniversitemizin Meslek bünyesinde iken, Yükseköğretim Kurulunun tarihli toplantısında Meslek ve Sosyal Bilimler Meslek olarak ikiye ayrılmasıyla Sosyal Bilimler Meslek bünyesine aktarılan Çocuk GeliĢimi Programının, Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek bünyesine alınmasının uygun olduğuna, buna iliģkin düzenlemenin eğitim-öğretim yılı baģlamadan önce yapılması için durumun 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığına sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

4 KARAR 16: Üniversitemiz Senatosunun tarihli toplantısında alınan 2008/02-01 sayılı kararı ile oluģturulan Namık Kemal Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite GeliĢtirme Kurulu(ADKG) nun kısaltılmıģ isminin diğer üniversitelerde de olduğu gibi NKÜ-ADEK olarak değiģtirilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 04/02/ /02 KARAR 01: Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığı ndan alınan tarih ve sayılı yazı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/01 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim yılında Bitki Koruma ve Zootekni Bölümleri Seçimlik Ders Bankasında yapılan değiģikliklerin önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: Ziraat Fakültesi Bitki Koruma ve Zootekni Bölümleri Ders Bankasında Yapılan DeğiĢiklikler KARAR 02: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 65 sayılı yazısı ile ekleri ve Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/02 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulmuģ olan Biyomedikal Mühendisliği Bölümünün Anabilim Dalları olarak aģağıda belirtilen Anabilim Dallarının kurulmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. BÖLÜM ANABĠLĠM DALI BĠLĠM DALI Biyomedikal Mühendisliği Biyomedikal Elektronik Biyomalzeme Klinik Mühendisliği KARAR 03: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 68 sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunu tarih ve 36/03 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde eğitim-öğretim bahar yarıyılından itibaren okutulacak derslerdeki değiģikliklerin aģağıda belirtildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. Eski Ders Adı Ağ Tabanlı Programlama Bilgisayar Ağları Ders Kodu Dönemi Yeni Ders Adı BM Yarıyıl Ağ Tabanlı Programlama BM Yarıyıl Bilgisayar Ağları Ders Kodu BM 403 BM 308 Dönemi 7. Yarıyıl 6. Yarıyıl

5 KARAR 04: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ndan alınan tarih ve 67 sayılı yazı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/04 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesinde eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere aģağıda belirtilen bölümün açılması ve 30 (otuz) öğrenci alınarak eğitim-öğretime baģlanmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi. ÇORLU MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠNDE AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜM Bölümü Anabilim Dalları Kontenjan Endüstri Mühendisliği - Yöneylem AraĢtırması - Endüstri Mühendisliği 30 (otuz) KARAR 05: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ndan alınan tarih ve 67 sayılı yazı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/05 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesinde eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere aģağıda belirtilen bölümün açılması ve 30 (otuz) öğrenci alınarak eğitim-öğretime baģlanmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi. ÇORLU MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠNDE AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜM Bölümü Anabilim Dalları Kontenjan Mekatronik Mühendisliği - Kontrol Teorisi ve Uygulamaları - Mekatronik 30 (otuz) KARAR 06: Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve 13 sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/06 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Sağlık Bilimleri Enstitüsünün yüksek lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan anabilim dallarında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında okutulacak yüksek lisans derslerinin Enstitü Kurulunca kabul edilerek, önerilen Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans Dersleri Listesi KARAR 07: Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 36/07 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünün yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim-öğretim yapılan anabilim dallarında eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında okutulacak yüksek lisans ve doktora derslerinin Enstitü Kurulunca kabul edilerek, önerilen Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi.

6 KARAR 08: Tekirdağ Belediye BaĢkanlığı nca Üniversitemize üç yıl süreyle tahsis edilerek 16 ġubat 2007 tarihinde teslim edilen binanın tahsis süresinin uzatılması konusu incelenerek, görüģüldü. 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı Kanunla kurulan Üniversitemizde 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu bulunmaktayken bugün; 5 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 11 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. 5 fakülteden Çorlu Mühendislik Fakültesi Çorlu da, diğer 4 fakülte Tekirdağ da kurulmuģ ve kurulmaktadır. Üniversitemizin Trakya Üniversitesi nden devredilen Ziraat Fakültesi Değirmenaltı YerleĢkesindeki kendi bina ve tesislerinde yerleģmiģtir. Burada ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü de hizmet vermektedir. Tıp Fakültemiz, Sağlık muz ile Sağlık Bilimleri Enstitümüz; Yüzüncü Yıl Mahallesinde Valiliğimizce tahsis edilen bir Ġlkokul binasına yerleģtirilmiģtir. Ziraat Fakültesinin binasında yapılan tadilat ve bölmeler sonucu elde edilen mekanlara Rektörlüğümüzün 8 Daire BaĢkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Koordinatörlükler (Erasmus, Leonardo da Vinci, AB 7. Çerçeve, Proje GeliĢtirme ve Farabi DeğiĢim Programı gibi) ile yeni kurulan Yabancı Diller muz ve bu yıl eğitim-öğretime baģlanılan Sağlık Hizmetleri Meslek muzun öğretim elemanları ve personeli yerleģtirilmiģ, öğrencileri Yüzüncü Yıl Mahallesindeki Ġlkokul binasında eğitim-öğretimlerini sürdürmektedirler. Fen Edebiyat Fakültemiz Valiliğimizce tahsis edilen Kültür Merkezinin bodrum katında ve Belediyemizce tahsis edilen binada yerleģmiģ durumdadır. Öğrencileri yeni yaptırılan Merkezi Derslikler Blokundaki dersliklerde eğitim-öğretim görmektedirler. Kampüste yeterli fiziki mekan olmadığı için öğretim üyeleri ve idari personeli Değirmenaltı YerleĢkemize taģınamamaktadır. Mevcut fiziki mekan yetersizliği nedeniyle 05 Mart 2009 tarihinde Yabancı Diller ile birlikte kurulmuģ bulunan Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesine öğretim elemanı ve öğrenci kabul edilmesi ertelenmektedir. Üniversitemizde yeni kurulması için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığına sunulan Güzel Sanatlar, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi nin fiziki mekan (ofis,derslik, atölyeler vb) ihtiyaçları fazla olup, çözümlenmesi gereken bir sorun durumundadır. Belirtilen nedenlerle Belediye Meclisinde 3 yıl süreyle Üniversitemize tahsis edilen binanın tahsis süresinin uzatılmasının uygun bulunarak, Belediye BaĢkanlığına sunulmasına oybirliği ile karar verildi. KARAR 09: Üniversitemizde kurulu bulunan aģağıda belirtilen komisyonlarda görev yapan üyelerden çeģitli nedenlerle boģalan üyelikler ve yeni değiģiklikler nedeniyle ilgili komisyonlara hizalarında gösterilen üyelerin seçilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. Komisyonun Adı Ayrılan Üye Görevin Niteliği Seçilen Yeni Üye Kalite Değerlendirme ve Prof. Dr. Adnan ORAK BaĢkan Prof. Dr. Birol KAYĠġOĞLU GeliĢtirme Kurulu Kalite Değerlendirme ve Öğr. Gör. Özcan KONUR Raportör Öğr. Gör. Pelin SUCUOĞLU GeliĢtirme Kurulu Stratejik Planlama Prof. Dr. Adnan ORAK BaĢkan Prof. Dr. Birol KAYĠġOĞLU Kurulu Stratejik Planlama Öğr. Gör. Özcan KONUR Raportör Öğr. Gör. Pelin SUCUOĞLU Kurulu Bilim-Hizmet ve TeĢvik Ödülleri Komisyonu Prof. Dr. Adnan ORAK BaĢkan Prof. Dr. Birol KAYĠġOĞLU

7 KARAR 10: Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünün tarih ve sayılı yazısı ile konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli oturumunda alınan karar incelenerek, görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünün Ders Bankasına ilave edilen derslerden Anabilim Dalına veya öğretim üyeliğine yeni atanmıģ öğretim üyelerinin ve daha önce Anabilim Dalında ders yüklenmemiģ öğretim elemanlarının okutacağı tespit edilen Anabilim Dalı itibariyle ekte listesi ve içerikleri sunulan derslerin ilave edilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. EK: Ders Listesi Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 18/02/ /03 KARAR 01: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 103 sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun konuyla ilgili tarih ve 37/07 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesinde halen birinci öğretim yapılan Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 30 (otuz) öğrenci alınarak ikinci öğretime açılmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi. ÇORLU MÜHENDĠSLĠK FAKÜLTESĠNDE AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜM Bölümü Niteliği Kontenjan Bilgisayar Mühendisliği II. Öğretim 30 (otuz) KARAR 02: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37/09 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulmuģ olan Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ġngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında eğitim-öğretim yılından itibaren 30 (otuz) öğrenci alınarak eğitim-öğretime baģlanmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. BÖLÜM ANABĠLĠM DALI KONTENJAN Batı Dilleri ve Edebiyatları Ġngiliz Dili ve Edebiyatı 30

8 KARAR 03: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37/11 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde Biyoinformatik ve Matematiksel Biyoloji Anabilim Dalının kurulmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. BÖLÜM ANABĠLĠM DALI Biyoloji Biyoinformatik ve Matematiksel Biyoloji KARAR 04: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun konuyla ilgili tarih ve 37/08 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü bünyesinde bulunan Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı nın adının Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı olarak değiģtirilmesinin uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kuruluna sunulmasına oybirliği ile karar verildi. KARAR 05: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve B.30.1.ÖSM /25 sayılı yazısı, Üniversitemizin akademik birimlerinin önerilerini içeren yazıları ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun konuyla ilgili tarih ve 37/04 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Üniversitemizin Yükseköğretim Programlarına 2010 Öğrenci Seçme ve YerleĢtirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre kabul edilecek (Lisans, Önlisans) öğrenci sayılarının birimlerimize göre iliģikteki cetvelde belirlenen sayıda olmasının uygun olduğuna, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. EK: 2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları KARAR 06: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve B.30.0.EÖB sayılı yazısı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun 37/03 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Üniversitemizin Yükseköğretim Programlarına 2010 Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sonuçlarına göre kabul edilecek (Lisans, Önlisans) Yabancı Uyruklu öğrenci sayılarının birimlerimize göre iliģikteki cetvelde belirlenen sayıda olmasının uygun olduğuna, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. EK: 2010 YÖS Kontenjanları KARAR 07: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 105 sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37/06 sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesi Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği Bölümü seçimlik ders bankasına eğitim-öğretim yılı Bahar Yarıyılından itibaren EMS 426- Mühendisler Ġçin Teknoloji Lisanslama- (3+0) adlı dersin ilave edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi.

9 KARAR 08: Üniversitemizin Eğitim Öğretim Komisyonunun tarih ve 37 sayılı oturumunda görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi KARAR 09: Üniversitemizin Eğitim Öğretim Komisyonunun tarih ve 37 sayılı oturumunda görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi YurtdıĢından Öğrenci Kabulüne ĠliĢkin Yönerge nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulüne ĠliĢkin Yönerge KARAR 10: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı ndan alınan tarih ve B.30.0.EÖB sayılı yazısı ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Yabancı Diller nun ve Mevzuat Komisyonunun görüģ ve önerileri incelenerek, görüģüldü. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara ĠliĢkin Yönetmelik te yapılması düģünülen değiģikliklere iliģkin taslakta, iliģikte belirtilen maddelerine iliģkin değiģiklik önerilerinin, Yükseköğretim Kuruluna sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: 1- Yönetmelik Taslağına ĠliĢkin GörüĢ KARAR 11: Üniversitemizin Mevzuat Komisyonunun tarihli toplantısında görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Süreli Yayınlar Yayın Esasları Yönergesi nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Süreli Yayınlar Yayın Esasları Yönergesi KARAR 12: Trakya Üniversitesi KeĢan Meslek Otomotiv Teknolojisi Ġkinci Öğretim Programı, II. sınıf öğrencisi olup, halen taksirli suçtan hükümlü olarak Saray Cezaevi nde olduğunu beyan eden Baran BALCIOĞLU nun, Üniversitemizin Otomotiv Teknolojisi Programı bulunan birimine yatay geçiģ yapmak veya özel öğrenci olarak derslere devam etme talebi; konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve B.30.0.EÖB sayılı yazısı ile birlikte incelenerek, görüģüldü. Yapılan incelemeler ve görüģmeler sonucu yapılan değerlendirme sonucu;

10 - Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay GeçiĢ Esaslarına ĠliĢkin Yönetmelik te belirtilen yatay geçiģ Ģartlarını taģımadığı için Üniversitemize yatay geçiģ yoluyla kabul edilmesinin mümkün olmadığına, - Üniversitemizin Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği nde konuyla ilgili bir hüküm bulunmaması, talebin Üniversitemizin tek baģına vereceği kararla sonuçlanamayacağı ve öğrencisi olduğu Üniversitenin kendisiyle ilgili hususlar ile hükümlü olduğu Adalet Bakanlığını ilgilendiren konuların belirsizlikleri dikkate alınarak, özel öğrenci statüsünde derslere devam etme isteğinin reddine, oybirliği ile karar verildi. Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 04/03/ /04 KARAR 01: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi eğitim-öğretim yılında Biyoloji Bölümü Ders Bankasında yapılan değiģikliklerin Eğitim-Öğretim Komisyonunda görüģülerek kabul edilen ve önerilen Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK : Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Ders Bankasındaki DeğiĢiklikler KARAR 02: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi eğitim-öğretim yılında Matematik Bölümü Ders Bankasında yapılan değiģikliklerin Eğitim-Öğretim Komisyonunda görüģülerek kabul edilen ve önerilen Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK : Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Ders Bankasındaki DeğiĢiklikler KARAR 03: Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji, Fizik, Matematik ve Kimya Bölümlerinin Lisans Programlarının Ġngilizce- Türkçe Karma Dilde okutulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 04: Üniversitemiz Çorlu Meslek Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan karar incelenerek, görüģüldü. Çorlu Meslek nda halen birinci öğretimi yapılan Pazarlama Bölümünde eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 30 (otuz) öğrenci alınarak ikinci öğretime açılmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi.

11 ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULUNDA AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜM Bölümü Niteliği Kontenjan Pazarlama II. Öğretim 30 (otuz) KARAR 05: Üniversitemiz Çorlu Meslek Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan karar incelenerek, görüģüldü. Çorlu Meslek nda halen birinci öğretimi yapılan Kooperatifçilik Bölümünde eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere 30 (otuz) öğrenci alınarak ikinci öğretime açılmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi. ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULUNDA AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜM Bölümü Niteliği Kontenjan Kooperatifçilik II. Öğretim 30 (otuz) KARAR 06: Namık Kemal Üniversitesi Bologna Süreci EĢgüdüm Komisyonu na üye olarak Üniversitemiz Bilgi ĠĢlem Daire BaĢkanlığı nda görev yapan Uzman Bilal TÜRK ün seçilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 07: Yükseköğretim Yürütme Kurulunun tarihli toplantısında açılması uygun görülen Biyosistem Mühendisliği Bölümüne öğrenci alınması konusu ve konuyla ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve 4738 sayılı yazısı ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 04 sayılı karar görüģüldü. Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Lisans Programına eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci alınarak eğitim-öğretime açılmasına ve yerleģen öğrencilerin isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimine alınarak, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 08: Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesinde çeģitli bölümlerin eğitim-öğretime baģlamasına iliģkin karar incelenerek, görüģüldü. Üniversitemizde Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim yılından itibaren aģağıda belirtilen bölümlerin 25 öğrenci alınarak açılmasının ve yerleģen öğrencilerin isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi almalarının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına, oybirliği ile karar verildi.

12 ĠKTĠSADĠ ve ĠDARĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠNDE AÇILMASI ÖNERĠLEN BÖLÜMLER Bölümü Niteliği Kontenjan Ġktisat I. Öğretim 25 (yirmibeģ) ĠĢletme I. Öğretim 25 (yirmibeģ) ÇalıĢma Ekonomisi I. Öğretim 25 (yirmibeģ) KARAR 09: Üniversitemizde görev yapan öğretim elamanlarının ve öğrencilerin özgün araģtırma geliģtirme projelerinden üretilecek buluģ fikirlerini patentleyerek koruma altına alabilmeleri ve lisans gelirleri yaratarak yeni araģtırma çalıģmalarını finanse edebilmeleri için gereken Fikri Mülkiyet Hakları bilincini güçlendirmek, kaynak temini sağlayarak kalıcı bilgi birikimini oluģturmak, planlanan eğitim ve yayınlarla patentleme ve lisanslama için gereken yetkinliği kazandırmak amacıyla Üniversitemizde Patent ve Lisans Destek Biriminin kurulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 10: Üniversitemizin Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü nün (MEYOK) tarih ve 32 sayılı kararı ile Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 38/5 sayılı kararında yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi Ġçindeki Meslek Öğrencilerinin ĠĢyerlerindeki Eğitim, Uygulama ve Stajlarına ĠliĢkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik in 17 nci ve 20 nci maddelerinin Üniversitemize bağlı Meslek Yüksekokullarında uygulanmasına iliģkin esaslar görüģüldü. 1) Meslek Yüksekokullarında staj süresi 50 iģgünü olup her dönemde staj yapılabilir. 2) Staj süresinin en az 10 günlük kısmı, eğitim-öğretim dönemi içerisinde, ilgili akademik birimin yönetim kurulunca uygun görülecek iģyerlerinde yapılır. 3) Eğitim-Öğretim dönemi içinde nitelikli iģyeri bulunamaması durumunda stajın tamamı iki farklı iģyerinde olmak üzere yaz dönemlerinde yapılır. 4) Ġlgili Meslek Staj ve Eğitim Uygulama Kurulunun uygun görmesi halinde, öğretim yılı içerisinde, derslerin devam ettiği dönemlerde staj yapılabilir. Bu durumdaki öğrenciler, derslerinin bulunmadığı günlerde ve haftada en az üç gün olmak üzere staj yapabilirler. 5) Ağırlama Hizmetleri Programı öğrencileri dönem içindeki 10 günlük staj çalıģmalarını Namık Kemal Üniversitesine bağlı iģletmelerde yaparlar. 6) Staj yapılan iģyerindeki eğitici personelin nitelikleri, ilgili meslek yüksekokulu staj ve eğitim uygulama kurulunun önerisi dikkate alınarak yönetim kurulunca belirlenir. Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 18/03/ /05 KARAR 01: Üniversitemiz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazıları ve ekleri ile konuyla ilgili Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun kararı incelenerek, görüģüldü. Çorlu Mühendislik Fakültesi Elektronik ve HaberleĢme Mühendisliği Bölümü ile Tekstil Mühendisliği Bölümünün Lisans Programlarının Ġngilizce- Türkçe Karma Dilde okutulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi.

13 KARAR 02: Üniversitemizin Mevzuat Komisyonunun tarihli toplantısında görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönetmelik Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilerek, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARAR 03: Üniversitemizin Mevzuat Komisyonunun tarihli toplantısında görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Üniversite Birimlerine Ad Verme Yönergesi nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Üniversite Birimlerine Ad Verme Yönergesi KARAR 04: Üniversitemizin Mevzuat Komisyonunun tarihli toplantısında görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönetmelik Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilerek, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Sağlık Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARAR 05: tarihli sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Namık Kemal Üniversitesi Yaz Okulu Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği çerçevesinde Öğretim yılında Üniversitemizin akademik birimlerinde yaz okulu kapsamında ders açılmamasına, Öğretim yılı güz yarıyılı bütünleme sınavlarının Haziran-2010 tarihleri arasında, Öğretim yılı bahar yarıyılı bütünleme sınavlarının Temmuz 2010 tarihleri arasında yapılmasına oybirliği ile karar verildi.

14 KARAR 06: Üniversitemizin Mevzuat Komisyonunun tarihli toplantısında görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönetmelik Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik in Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilerek, gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Meslek Yüksekokulları Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik KARAR 07: Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 08 sayılı toplantısında kabul edilerek yürürlüğe giren Namık Kemal Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Yöntemi Uygulama Esasları Yönergesi nin 5 inci maddesinin aģağıdaki Ģekilde yeniden düzenlenmesine; birinci fıkranın b) bendinin öğretim yılından, maddenin diğer hususlarının kabul tarihinden itibaren uygulanmasına oybirliği ile karar verildi. MADDE 5-. (1) Bağıl değerlendirme aģağıda belirtilen esaslara göre uygulanır. a) 100 üzerinden 15 Ham BaĢarı Puanı Bağıl Değerlendirmeye Katma Limiti- BDKL olarak tanımlanır. Bu sınırın altındaki öğrenciler Bağıl Değerlendirme dıģında tutulur ve FF olarak değerlendirilir. b) 100 üzerinden 45 Ham BaĢarı Puanı Ham BaĢarı Puanı Alt Limiti(HBAL) olarak tanımlanır..ham BaĢarı puanlarından 35 ve daha düģük Ham BaĢarı Puanına(HBP) sahip olan öğrenciler elde edilen harfli nota bakılmaksızın, HBP arası FF ve HBP arası FD olarak değerlendirilir. 30 (otuz) ve üstü HBP hiçbir Ģekilde FF olarak değerlendirilmez. c) Değerlendirmeye alınan ve 100 üzerinden 60 ve üzeri Ham BaĢarı Puanına(HBP) sahip öğrenciler, elde edilen CC nin altındaki harfli nota bakılmaksızın CC olarak baģarılı kabul edilir. (2) Bütünleme sınavı sonunda bağıl değerlendirme aģağıdaki esaslara göre uygulanır. a) Bütünleme sınavında alınan not Yarıyıl/yıl sonu notu yerine kullanılarak HBP yeniden hesaplanır. b) Bütünleme sınavından sonra hesaplanan HBP, öğrenci iģleri yazılımı tarafından, yarıyıl/yıl sonu sınavında oluģan harfli not dağılımı ile karģılaģtırılarak harfli nota dönüģtürülür. Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 22/04/ /06 KARAR 01: Üniversitemiz Çerkezköy Meslek Müdürlüğü nün tarih ve 407 sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 01 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Çerkezköy Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü bünyesinde Özel Güvenlik ve Koruma Programı açılarak, 36 öğrenci (24 erkek-12 kız) alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oyçokluğu (Toplantıya katılan üyelerden Prof. Dr. Ġhsan SOYSAL; RED oyu kullanmıģtır) ile karar verildi. ÇERKEZKÖY MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Özel Güvenlik ve Koruma Birinci öğretim- Önlisans - 36 (Otuzaltı) (24 Erkek-12 Kız)

15 KARAR 02: Üniversitemiz Meslek Müdürlüğü nün tarih ve 461 sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 02 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Elektrik ve Enerji Bölümü bünyesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Programı açılarak 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d- 2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Yenilenebilir Enerji Birinci Öğretim- Önlisans - 40 (kırk) Teknolojileri KARAR 03: Üniversitemiz Meslek Müdürlüğü nün tarih ve 460 sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 03 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Tasarım Bölümü bünyesinde Grafik Tasarımı Programı açılarak, 20 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. TEKNĠK BĠLĠMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Grafik Tasarımı Birinci Öğretim- Önlisans - 20 (Yirmi) KARAR 04: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 04 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Malkara Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren El Sanatları Bölümü bünyesinde Geleneksel El Sanatları Programı açılarak, 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Geleneksel El Sanatları Birinci öğretim- Önlisans - 40 (Kırk) KARAR 05: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 05 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Malkara Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Muhasebe ve Vergi Bölümü bünyesinde Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Ġkinci Öğretim Programı açılarak, 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

16 MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Ġkinci Öğretim- Önlisans Birinci Öğretimi Var 40 (Kırk) KARAR 06: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 06 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Malkara Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Yönetim ve Organizasyon Bölümü bünyesinde ĠĢletme Yönetimi Ġkinci Öğretim Programı açılarak, 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan ĠĢletme Yönetimi Ġkinci Öğretim- Önlisans Birinci Öğretimi Var 40 (Kırk) KARAR 07: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 07 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Malkara Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Gıda ĠĢleme Bölümü bünyesinde Gıda Teknolojisi Ġkinci Öğretim Programı açılarak, 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Gıda Teknolojisi Ġkinci Öğretim- Önlisans Birinci Öğretimi Var 40 (Kırk) KARAR 08: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 08 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Malkara Meslek nda eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Pazarlama ve DıĢ Ticaret Bölümü bünyesinde Pazarlama Ġkinci Öğretim Programı açılarak, 40 öğrenci alınmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi.

17 MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama Kontenjan Pazarlama Ġkinci Öğretim- Önlisans Birinci Öğretimi Var 40 (Kırk) KARAR 09: Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 09 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Ziraat Fakültesi eğitim-öğretim yılında Bitki Koruma Bölümünde okutulan BK408 Hububat ve Endüstri Bitkileri Zararlıları (2+2)3 dersinin adının BK408 Tarla Bitkileri Zararlıları (2+2)3 olarak değiģtirilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 10: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 10 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Sosyal Bilimleri Enstitüsünde eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde KarĢılaĢtırmalı Edebiyat Yüksek Lisans Programı açılmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. Programı KarĢılaĢtırmalı Edebiyat SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Öğretimin Niteliği Yüksek Lisans KARAR 11: Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37 sayılı toplantısı incelenerek, görüģüldü. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu Fen Bilimleri Enstitüsü nün Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında iliģikte belirlenen ilkelerin uygun bulunarak kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Ders Bankası ile ilgili karar KARAR 12: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 38 sayılı oturumunda görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. EK: NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi

18 KARAR 13: Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 38 sayılı oturumunda görüģülerek Rektörlüğümüze iletilen Yönerge Taslağı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Diploma Yönergesi nin Komisyonca önerildiği Ģekliyle kabul edilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 14: Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37/ 01-g sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Fen Bilimleri Enstitüsünde Uzmanlık Alan Dersleri ile ilgili olarak alınan karar doğrultusunda NKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Uzmanlık Alan Dersinin Açılması ve Uygulamasına ĠliĢkin Yönerge nin aģağıdaki maddelerinin belirtildiği Ģekilde değiģtirilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. Madde 3- Uzmanlık Alan Dersleri, Enstitü Yönetim Kurulu tarafından danıģmanın atandığı tarihte baģlar ve Enstitü Yönetim Kurulunun, öğrencinin mezuniyetine karar verdiği tarihe kadar ara ve yaz tatillerini de kapsayacak Ģekilde devam eder. Madde 4- (2) Açılması önerilen Uzmanlık Alan Dersleri, verileceği gün ve saatleri Anabilim Dalı BaĢkanlığı tarafından güz ve bahar yarıyılı baģında Enstitüye bildirilir. (3) Uzmanlık Alan Dersi öğrenci sayısına bakılmaksızın haftada 8 saat, teorik olarak değerlendirilir ve ders yükü formunda belirtilir. Madde 5- Bu yönerge Eğitim-Öğretim Yılından itibaren geçerlidir. KARAR 15: Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarih ve 37/ 01- h sayılı kararı incelenerek, görüģüldü. Namık Kemal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin aģağıdaki Ģekilde değiģtirilmesinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verildi. NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM ve SINAV YÖNETMELĠĞĠNDE DEĞĠġĠKLĠK YAPILMASINA DAĠR YÖNETMELĠK MADDE 1 (1) 6/5/2007 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Namık Kemal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin dokuzuncu fıkrası aģağıdaki Ģekilde değiģtirilmiģtir. (9) DanıĢman, öğrencinin kayıt yenileme formunda belirtilmesi Ģartıyla, lisansüstü programlarda öğrenci sayısına bakılmadan her yarıyıl, benzer tez konularında çalıģan lisansüstü öğrencileri için, haftalık ders programında yer alan, içeriği, günü, saati ve yeri belirlenmiģ, öğrenciye hitap eden ve öğretim üyesinin aktif olarak katıldığı haftada sekiz saatlik teorik bir uzmanlık alan dersi açabilir. Bu ders, bu yönetmeliğin 1 inci maddesinin birinci fıkrası ve 20 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen programı tamamlamak için gerekli ders sayısına ilave edilmez. Uzmanlık alan derslerinin yarıyıl sonunda yapılan sınavları baģarılı veya baģarısız olarak değerlendirilir. Uzmanlık alan dersleri Enstitü Yönetim Kurulu tarafından danıģmanın atandığı tarihte baģlar ve Enstitü Yönetim Kurulunun öğrencinin mezuniyetine karar verdiği tarihe kadar ara ve yaz tatillerini de kapsayacak Ģekilde devam eder. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik öğretim yılından itibaren yürürlüğe girer. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Namık Kemal Üniversitesi Rektörü yürütür. KARAR 16: Üniversitemizde kurulu bulunan aģağıda belirtilen komisyonlarda görev yapan üyelerden çeģitli nedenlerle boģalan üyelikler ve yeni değiģiklikler nedeniyle ilgili komisyonlara hizalarında gösterilen üyelerin seçilmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi.

19 Komisyonun Adı Ayrılan Üye Görevin Niteliği Seçilen Yeni Üye Kalite Değerlendirme ve Prof. Dr. Orhan DAĞLIOĞLU Enstitü Doç. Dr. Fatih KONUKÇU GeliĢtirme Kurulu Müdürleri Stratejik Planlama Kurulu Bilimsel AraĢtırma Projeleri Komisyonu Prof. Dr. Orhan DAĞLIOĞLU Temsilcisi Enstitü Müdürleri Temsilcisi Doç. Dr. Fatih KONUKÇU Prof. Dr. Orhan DAĞLIOĞLU Üye Doç. Dr. Fatih KONUKÇU Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 06/05/ /07 KARAR 01: Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü nün tarih ve sayılı yazısı ve ekleri ile konuyla ilgili olarak Üniversitemizin Eğitim-Öğretim Komisyonunun tarihli toplantısında alınan 01 sayılı karar incelenerek, görüģüldü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Batı Dilleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı bünyesinde KarĢılaĢtırmalı Edebiyat Tezli Yüksek Lisans Programı açılmasının uygun olduğuna, gereği için 2547 sayılı Kanunun 7/d-2. maddesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı na sunulmasına oybirliği ile karar verildi. SOSYAL BĠLĠMLER ENSTĠTÜSÜ AÇILMASI ÖNERĠLEN PROGRAM Programı Öğretimin Niteliği Açıklama KarĢılaĢtırmalı Edebiyat Tezli Yüksek Lisans Yüksek Lisans - KARAR 02: Üniversitemiz Senatosunun tarih ve 01/09 sayılı kararı kabul edilerek Yürürlüğe giren Namık Kemal Üniversitesi Konut Yönergesi nin 8.,11.,13.,19.,22. ve 23. Maddeleri ile Geçici 1. Madde hükümlerinin iptali amacıyla Üniversitemize Tekirdağ Ġdare Mahkemesinde açılan dava, DanıĢtay 5. Dairesi BaĢkanlığı nın 2007/6123 Esas Numaralı ve 2010/ ve 857 sayılı kararları ile onanmıģtır. DanıĢtay 5. Dairesince onanmıģ olan kararda yer alan Namık Kemal Üniversitesi Konut Yönergesi nin 8. Maddesindeki Konutların tamamının %20 si Rektör Kontenjanı ibaresinin, 11. Maddesindeki Görev tahsisli konutlar, rektör yardımcıları ve dekanlara tahsis edilen konutlardır ve Bunların dıģında tüm akademik ve idari personele verilen konutlar, sıra tahsisli konutlar niteliğindedir. cümlelerinin, 13. Maddesindeki Akademik ve idari personele, Kamu Konutları Yönetmeliğine ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puanlar dikkate alınarak tahsis edilen konutlar, sıra tahsisli konutlardır. ibaresinin ve 19. Maddesindeki Rektör kontenjanından tahsis edilenlerin oturma süreleri, Rektörün görev süresi boyuncadır. cümlesinin ve Geçici 1. maddesinin Yönerge metninden çıkarılarak, Namık Kemal Üniversitesi Konut Yönergesi nin buna göre düzenlenmesine, oybirliği ile karar verildi.

20 KARAR 03: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve B.30.0.PER / sayılı yazısı ve ekleri incelenerek, görüģüldü. Öğretim Üyesi YetiĢtirme Programına ĠliĢkin Esas ve Usuller in BaĢvuru ve Değerlendirme BaĢlıklı 6. maddesinin Üniversitemizde uygulanmasına iliģkin hususun sonraki Senatoda görüģülmek üzere ertelenmesinin uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. Toplantı Tarihi Toplantı Sayısı 14/05/ /08 KARAR 01: Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığı nın tarih ve B.30.0.GNS / sayılı yazısı ile eki incelenerek, görüģüldü. Libya nın en büyük yükseköğretim kurumu olan El Fetih Üniversitesinin Ülkemizdeki eğitim kurumlarıyla iģbirliği yapma isteği Üniversitemizce de olumlu bulunarak, Üniversitemizin Çorlu Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültemizin adı geçen Üniversitemizin ilgili birimleriyle ikili iģbirliği yapılacak müģterek konuların belirlenerek, iģbirliği antlaģmaları yapabileceklerinin Yükseköğretim Kuruluna sunulmasının uygun olduğuna, oybirliği ile karar verildi. KARAR 02: eğitim- öğretim yılı sonunda gerçekleģtirilecek olan Üniversite Mezuniyet Töreni ile Akademik Birimlerimizin mezuniyet törenleri görüģüldü. 1- Üniversitemizin eğitim- öğretim yılı Mezuniyet Töreninin 12 Haziran 2010, Cumartesi günü Tekirdağ ġehir Stadında yapılmasının uygun olduğuna, Mezuniyet Töreni ile ilgili düzenlemeleri yapmak üzere aģağıda belirtilen üyelerden oluģturulan komisyonun görevlendirilmesine, MEZUNĠYET TÖRENĠ DÜZENLEME KOMĠTESĠ: BaĢkan Prof. Dr. Birol KAYĠġOĞLU Rektör Yardımcısı Üye Doç. Dr. Ersin ġamli Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Üye Yrd. Doç. Dr. Ġlknur KORKUTAL Hayrabolu MYO Müdürü Üye Yrd. Doç. Dr. Ġlker ÇELEN Sağlık, Kültür ve Spor Daire BaĢkan V. Üye Ġsmail KAYNAR Genel Sekreter Üye Ġsmail KURT Genel Sekreter Yardımcısı Üye Öğr. Gör. Muammer GĠRGĠN Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkan V. Üye Öğr. Gör. Alev ÖZSAYIN Basın ve Halkla ĠliĢkiler Bürosu Personeli Üye Öğr. Gör. Senem ALTAY Basın ve Halkla ĠliĢkiler Bürosu Personeli Üye Okt. Tekin ÖZTÜRK MYO Müdür Yardımcısı Üye Uzman Sevinç ADĠLOĞLU AB 7. Çerçeve Koordinatörlüğü Personeli Üye Sevim GAYTANCIOĞLU Kütüphane ve Dökümantasyon Daire BaĢkanı 2- Üniversitemizin Akademik Birimlerince yarıyıl sonu sınavlarından önce olmamak üzere ayrı Mezuniyet Töreni yapabileceklerine oybirliği ile karar verildi. KARAR 03: Öğretim Üyesi YetiĢtirme Programına ĠliĢkin Esas ve Usuller in; BaĢvuru ve Değerlendirme baģlıklı 6. maddesi incelenerek, görüģüldü. Üniversitemize 2010 yılı için tahsis edilen 55 (ellibeģ) araģtırma görevlisi kontenjanının Öğretim Üyesi YetiĢtirme Programı kapsamında kullanılmasında, Öğretim Üyesi YetiĢtirme Programına ĠliĢkin Esas ve Usuller in 6. Maddesinin (2). Fıkrası uyarınca ÖYP puanları esas alınarak atama yapılmasına, oybirliği ile karar verildi.

KARAR Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı nın tarih ve 4027 sayılı yazısı ekindeki Eğitim Komisyonu nun 01 nolu kararı görüģüldü.

KARAR Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı nın tarih ve 4027 sayılı yazısı ekindeki Eğitim Komisyonu nun 01 nolu kararı görüģüldü. T.C. GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO KARARLARI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ġahġn baģkanlığında toplandı. KARAR 04.01- Öğrenci ĠĢleri Daire BaĢkanlığı nın 18.05.2011 tarih ve 4027

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 12.02.2004 2004/2

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI 12.02.2004 2004/2 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 12.02.2004 2004/2 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 340 TOPLANTI TARİHİ : 18.02.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Vekili Prof. Dr. Binnaz BAYTEKİN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıģtır. 18 Ağustos 2014 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29092 Üsküdar Üniversitesinden: YÖNETMELİK ÜSKÜDAR ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 339 TOPLANTI TARİHİ : 28.01.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ

TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ TOROS ÜNĠVERSĠTESĠ ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK OKULU EĞĠTĠM ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Toros Üniversitesi Ġngilizce hazırlık

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 26/06/ /12 Üniversitemiz Senatosu 26.06.2015 tarihinde saat 09:30 da Rektör Prof. Dr. Kutbeddin DEMİRDAĞ başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerinin katılımlarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 85 Tarih : 18.03.2015 Toplantıda Bulunanlar : 1- Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) Güzel Sanatlar,

Detaylı

T.C. ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ULUBORLU SELAHATTİN KARASOY MESLEK YÜKSEKOKULU YÜKSEKOKUL YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI 09.01.2019 12 01-05 Yüksekokul Yönetim Kurulumuz Öğr. Gör. Semih DOĞRUKOL gündem maddelerini görüģmek üzere toplanmıģtır. KARARLAR: baģkanlığında aģağıdaki

Detaylı

KARAR Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 551 sayılı yazısı görüģüldü.

KARAR Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 551 sayılı yazısı görüģüldü. T.C. GAZĠOSMANPAġA ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO KARARLARI KARAR TARĠHĠ OTURUM NO KARAR SAYISI 10.08.2011 06 01-16 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ġahġn baģkanlığında toplandı. KARAR 06.01- Üniversitemiz

Detaylı

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 11.01- Sağlık Kültür ve Spor Daire

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Tarihi Toplantı No /9

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı Tarihi Toplantı No /9 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 20.10.2005 2005/9 Üniversitemiz Senatosu 20.10.2005 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /63-88 Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ başkanlığında saat 14:30 da toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem onaylanarak kabul edildi. Konuların görüşülmesine geçilerek aşağıda yazılı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /8 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 22.07.2004 2004/8 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 09 Ağustos 2016 Toplantı Sayısı : 10 Karar:1 Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 376 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 377 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 15.12.2005 2005/10 Üniversitemiz Senatosu 20.10.2005 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM HİTİT ÜNİVERSİTESİ DERS EŞDEĞERLİLİK, MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Hitit Üniversitesi ne yeni kayıt yaptıran

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 11 Temmuz 2017 Toplantı Sayısı : 10 Karar:01 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Üniversitemizce hazırlanacak bildiri hakkında görüşüldü.

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 366 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 23.02.2012 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 038 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı eğitim programında yer alan

Detaylı

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 09.01- Kütüphane ve Dokümantasyon

Detaylı

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü.

KARAR Eğitim Komisyonu Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı ekindeki 01 nolu kararı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Eğitim Komisyonu Başkanlığı

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 11/08/2017 Karar No : 8 GÜNDEM: 1- Üniversitemiz Yönetim Kuruluna üye seçilmesinin 2- Üniversitemiz Senatosunun 22/12/2015 tarihli ve 11/12 sayılı kararıyla

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 380 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

11 ġubat 2013 PAZARTESĠ Resmî Gazete Sayı : ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖNLĠSANS VE LĠSANS YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

11 ġubat 2013 PAZARTESĠ Resmî Gazete Sayı : ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖNLĠSANS VE LĠSANS YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 11 ġubat 2013 PAZARTESĠ Resmî Gazete Sayı : 28556 ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖNLĠSANS VE LĠSANS YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 25.05.2006 2006/7 Üniversitemiz Senatosu 25.05.2006 Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

*Üniversitemiz Senatosunun 11/06/2014 tarihli ve 11'nolu toplantısının 05 sayılı kararının ekidir.

*Üniversitemiz Senatosunun 11/06/2014 tarihli ve 11'nolu toplantısının 05 sayılı kararının ekidir. *Üniversitemiz Senatosunun 11/06/2014 tarihli ve 11'nolu toplantısının 05 sayılı kararının ekidir. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ KURUMİÇİ, KURUMLARARASI VE KURUMDIŞI ÖĞRETİM ELEMANI GÖREVLENDİRİLMESİNDE VE

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç EGE ÜNİVERSİTESİ TEHLİKELİ ATIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Rektörlüğü sorumluluk alanı içinde bulunan eğitim, öğretim,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih :11 Mayıs 2010 Toplantı Sayısı :05 Karar Sayısı :15 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Karar 1 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Konsültasyon

Detaylı

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI

T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI T.C. RECEP TAYYĠP ERDOĞAN ÜNĠVERSĠTESĠ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Sayı : 88 Tarih :10.07.2015 Toplantıda Bulunanlar : 1- Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Hukuk Fakültesi Dekanı (Tedviren) 2- Prof. Dr. Orhan

Detaylı

KARAR Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı nın tarih ve sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI 11.03.2016 03 01-33 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 03.01-Strateji

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine

Detaylı

GOÜ. ZİRAAT FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU KARARLARI Oturum Tarihi Oturum No Karar No

GOÜ. ZİRAAT FAKÜLTESİ FAKÜLTE KURULU KARARLARI Oturum Tarihi Oturum No Karar No 29.02.2016 01 01-03 Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Dekan Prof. Dr. Mehmet Ali SAKİN başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Karar No 01: 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemiz Biyosistem

Detaylı

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BALIKESĠR ÜNĠVERSĠTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Balıkesir Üniversitesi tarafından yürütülen Pedagojik Formasyon

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ

MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ BĠLGĠSAYAR BĠLĠMLERĠ UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesi

Detaylı

Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik Planlama Çalışmaları 2008 yılı Çıktıları Ön Raporu Namık Kemal Üniversitesi (2009) Namık Kemal Üniversitesi Kurumsal Değerlendirme ve Stratejik

Detaylı

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü nün tarih ve 286 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 01.01- Sürekli Eğitim Araştırma

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

Madde 2- Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Re-Organizasyon çalışmaları konulu gündem maddesi görüşüldü.

Madde 2- Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Re-Organizasyon çalışmaları konulu gündem maddesi görüşüldü. Toplantı Tarihi : 22/01/2016 Toplantı No : 62 Madde 1-Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları programlarının revize edilmesi konulu gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda; Üniversitemiz Meslek

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU TOPLU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR NO

T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU TOPLU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR NO T.C. SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ ZĠRAAT FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI FAKÜLTE KURULU TOPLU KARARLARI TOPLANTI TARĠHĠ TOPLANTI SAYISI KARAR NO 23.05.2017 96 4 FAKÜLTE KURULU ÜYELERĠ Prof.Dr. Mevlüt TÜRK (Dekan)

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 398 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ TOPLANTI SAYISI KARAR SAYISI /74-85 2018-74 2018-75 Toplantı gündeminin oylanması. Üniversite Senatosu Rektör Prof. Dr. Sait BİLGİÇ Başkanlığında saat 11:30 da Rektörlük Toplantı Salonunda toplandı. Yeterli çoğunluğun olduğu anlaşıldı. Gündem

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge ders başarı notunun saptanmasında bağıl değerlendirme yöntemini uygulayan tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını

Detaylı

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI.

T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI. T.C ADNAN MENDERES ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠMĠ ĠÇĠN BAġVURU BĠLGĠLERĠ VE ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI BaĢvuru Tarihi 31 Temmuz-14 Ağustos 2017 Online BaĢvuru Adresi http://www.adu.edu.tr/lisansustu

Detaylı

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILIM YAPACAK ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Eylül 2014 tarihleri arasında Üniversitemiz web sitesi Kampüs

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 374 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kafkas Üniversitesinde uygulanacak yaz dönemi eğitim-öğretimine ilişkin

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /3

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI /3 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı Tarihi Toplantı No 11.03.2004 2004/3 Üniversitemiz Senatosu Perşembe günü saat 10:30 da Rektör Prof.Dr.Baki KOMSUOĞLU Başkanlığında toplandı.

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; İnönü Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul meslek yüksekokulu ve enstitülerde,

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 20 Eylül 2016 Toplantı Sayısı : 11 Karar:1 Üniversitemiz ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüleri Makine Mühendisliği Anabilim

Detaylı

KARAR Tıp Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 1112 sayılı yazısı görüşüldü.

KARAR Tıp Fakültesi Dekanlığı nın tarih ve 1112 sayılı yazısı görüşüldü. T.C. GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI KARAR TARİHİ OTURUM NO KARAR SAYISI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mustafa ŞAHİN başkanlığında toplandı. KARAR 05.01- Koyulhisar Kaymakamlığı nın

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı 25.12.2013 04 04: 12 Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik le yapılan değişikliklerin ve Hacettepe Üniversitesi Özel ve Misafir

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerde

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 13/06/2018 10.00 11 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK ATAMA YÜKSELTME VE PERFORMANS ÖLÇÜTLERİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını,

YÖNETMELİK. b) Birim: Giresun Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu, anabilim dalı, bölüm ve programlarını, 5 Temmuz 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28698 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI FARABĠ GELEN ÖĞRENCĠ LARI ÖNEMLĠ : Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin kayıtlı oldukları Üniversite ile Uludağ Üniversitesi arasında ikili anlaģma

Detaylı

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI

T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU KOMİSYON KARARLARI T.C BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU *BE6E3E981* Toplantı Tarihi :24/10/2018 Konu :2018/6 No'lu Toplantı KOMİSYON KARARLARI Komisyonumuz; bir önceki toplantıda alınan kararların

Detaylı

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TEKĠRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ YAZ OKULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlı fakülte (Tıp Fakültesi

Detaylı

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak.

a)öğrencilerin eğitim olanaklarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlamak; bu yolla Üniversitede eğitimin verimliliğini artırmak. Hacettepe Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği (08/06/2003 tarihli ve 25132 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte değişiklik yapan düzenlemeler ; 03.07.2006

Detaylı

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ

ÇANKAYA ÜNĠVERSĠTESĠ ÜNİVERSİTEMİZ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜNCE 00-0 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA İSİMLERİ YAZILI PROGRAMLARA SINAVLA YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ALES Puan Türü(*) KoĢullar

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Doküman No ÖİYR-262 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ İlk Yayın Tarihi 16.05.2015 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa 1/6 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME

Detaylı

ÜNİVERSİTE SENATO KARARLARI

ÜNİVERSİTE SENATO KARARLARI 08.08.2011 16 1-7 1 Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Ġlköğretim Bölümü bünyesinde aģağıda belirtilen anabilim dallarının açılmasının kabulüne ve gereği için Yükseköğretim Kurulu BaĢkanlığına arzına oybirliği

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 6 ABANT İZZET BAYSAL Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, yaz aylarında yapılacak olan yaz öğretimine

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 14.05.2015 Karar No : 4 GÜNDEM: 1- Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, İktisat Anabilim Dalına bağlı; Bankacılık ve Finans Uzaktan Öğretim (Online) Tezsiz

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ KURUM ĠÇĠ VE ANABĠLĠM DALI/BÖLÜMLER ARASI YATAY

T.C. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ KURUM ĠÇĠ VE ANABĠLĠM DALI/BÖLÜMLER ARASI YATAY Not: Bu Yönerge Üniversitemiz Senatosunun 01.06.2011 tarih ve 08 sayılı oturumda alınan 80 sayılı kararla kabul edilmiştir. T.C. KAFKAS ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ KURUM ĠÇĠ VE ANABĠLĠM DALI/BÖLÜMLER

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İÇİNDEKİLER Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, MYO Açılması Uygulama ve Araştırma Merkezi Açılması Bölüm, Anabilim Dalı, Bilim Dalı ve Program

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Ankara Üniversitesinde verilen yaz öğretimine ilişkin usul ve esasları

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 334 TOPLANTI TARİHİ : 12.11.2009 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 342 TOPLANTI TARİHİ : 01.04.2010 Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Mehmet DURMAN Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları

Detaylı

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4

T.C. F I R A T Ü N İ V E R S İ T E S İ SENATO KARARLARI 03/12/ /4 Üniversitemiz Senatosu 03/12/2010 Cuma Günü saat 14.00 da Rektör Prof.Dr. A. Feyzi BİNGÖL ün başkanlığında, aşağıda imzaları bulunan üyelerin katılmalarıyla toplanarak gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine ilişkin esasları düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine ilişkin esasları düzenlemektir. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz dönemi eğitimöğretimine

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK VE TASARIM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM VE SINAV ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1- Bu Esasların amacı ve kapsamı; Aksaray Üniversitesi,

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Karabük Üniversitesi bünyesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI

EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI EK-1 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSİTİTÜSÜ YAZIŞMA KODLARI B 30 2 GYE 0 00 00 00 GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ B 30 2 GYE 0 01 00 00 REKTÖRLÜK OFİSİ (ÖZEL KALEM) B 30 2 GYE 0 05 00 00 KURULLAR B 30 2 GYE

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖZEL ÖĞRENCİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönerge, Sinop Üniversitesi yükseköğretim programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin

Detaylı

Toplantı No: 1 Tarih: SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI

Toplantı No: 1 Tarih: SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI Toplantı No: 1 Tarih: 12.10.2016 SEKTÖR UYGULAMALARI EĞĠTĠMĠ TAKĠP KOMĠSYON KARARI Komisyonumuz 10.10.2016 tarihinde saat 11:00-12:30 arasında, 11.10.2016 tarihinde saat 13:00-14:00 arasında ve 17:00-18:00

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesinde yaz aylarında uygulanacak olan eğitim-öğretim

Detaylı

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM ÖNERİSİ

2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM ÖNERİSİ T.C. ENSTİTÜ KURULU KARARLARI OTURUM TARİHİ: 12.05.2010 OTURUM SAYISI: 03 Enstitü Kurulu 12.05.2010 Çarşamba günü saat 11:00 da Prof. Dr. Erdal İRTEM başkanlığında toplandı. GÜNDEM: 1- Gündemin görüşülmesi.

Detaylı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ (Üniversite Senatosunun 13/02/2014 tarih ve 2014/06 sayılı toplantısında kabul edilerek, 17.02.2014 tarih ve 2014/10 sayılı Mütevelli Heyeti yazısı ile onaylanmıştır.)

Detaylı

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN ĠLAN AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı Bahar yarıyılı için aģağıda belirtilen sayıda Anabilim Dallarına ve Doktora

Detaylı

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ

FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALI BAHÇE BĠTKĠLERĠ GaziosmanpaĢa Üniversitesi 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans ve Doktora Öğrenci Ġlanı FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ BĠLĠM DALI Meyvecilik

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU 2012-ÖSYS sonuçlarına göre Üniversitemiz birimlerine yerleştirilen tüm öğrencilerin kayıtları aşağıdaki tabloda belirtilen

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Türk Müziği Bölümü açılmasının görüşülmesi.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Türk Müziği Bölümü açılmasının görüşülmesi. Karar Tarihi : 01.04.2015 Karar No : 3 T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO GÜNDEM: 1- Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Türk Müziği Bölümü açılmasının görüşülmesi. 2- Anadolu Üniversitesine Yurtdışından Kabul

Detaylı

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠMĠ

SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠMĠ SÜLEYMAN DEMĠREL ÜNĠVERSĠTESĠ 2017-2018 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI AKADEMĠK TAKVĠMĠ Üniversitemizin Tıp Fakültesi, DiĢ Hekimliği Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Ġlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfı,

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI 2010-2011 öğretim yılı güz yarıyılında Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi görmek üzere alınacak

Detaylı

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi,

YÖNETMELİK. e) Katılımcı: Yeterlilik kazanmak üzere sertifikalı eğitim programına katılan kiģiyi, 4 Şubat 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 28903 Sağlık Bakanlığından: YÖNETMELİK SAĞLIK BAKANLIĞI SERTĠFĠKALI EĞĠTĠM YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ ĠġLERĠ DAĠRE BAġKANLIĞI 2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI YAZ OKULU 2014-2015 Yaz Okulu Takvimi YAZ OKULU TAKVĠMĠ 15.06.2015-16.06.2015 Yaz Okulu Ön kayıt 17.06.2015-18.06.2015

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ DERS DIŞI ETKİNLİKLER UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE-1 Bu Esasların amacı, İstanbul Gedik Üniversitesine bağlı fakülte

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / B

MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / B MARMARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL MTOK İNTİBAK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato : 5 Aralık 2017 / 360-6-B Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Marmara Üniversitesi

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZĠK BÖLÜMÜ LĠSANS ÖĞRETĠM YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 - Bu Yönergenin amacı; Müzik ve Sahne Sanatları alanında eğitim-öğretim

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bölümlerine

Detaylı