T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIMLIDIR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIMLIDIR"

Transkript

1 «V X * T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı : E Konu :Ustalık Eğitimi ve Tereddüt Edilen Hususlar DAĞITIMLIDIR İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge. b) 16/11/2017 tarih ve sayılı Bakan Oluru. c) Kütahya Valiliğinin 09/11/2017 tarih ve sayılı yazısı. ç) İstanbul Valiliğinin 21/11/2017 tarih ve sayılı yazısı. d) Muğla Valiliğinin 29/11/2017 tarih ve sayılı yazısı. e) Çanakkale Valiliğinin 30/11/2017 tarih ve sayılı yazısı. f) Hatay Valiliğinin 08/12/2017 tarih ve sayılı yazısı. g) Kilis Valiliğinin 05/12/2017 tarih ve sayılı yazısı. İlgi (a) Yönerge, Ekim sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanarak uygulamaya konulmuştur. Taşra teşkilatlarımızdan, ilgi (c), (ç), (d), (e), (f) ve (g) yazılar ile söz konusu yönergenin uygulanmasında tereddüt edilen hususlar, Genel Müdürlüğümüze iletilmiştir. Genel Müdürlüğümüzce, teredddiit edilen hususlar ile ilgili gerekli açıklamalar hazırlanmış olup yazımız ekinde gönderilmiştir. İlgi (b) Bakan Olurunda, ilgi (a) Yönerge kapsamında Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programları ve ustalık eğitiminin uygulama esasları belirtilmiştir. Yazımız ekinde gönderilen ilgi (b) Bakan Oluru ve tereddüt edilen konular ilgili açıklamalar doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yapılması hususlarında; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. Ertuğrul GEÇGİL Bakan a. Genel Müdür V. Ek: 1- Bakan Oluru (2 Sayfa) 2- Açıklamalar Yazısı (5 Sayfa) Dağıtım: B Planı A dres: Incitaş C ad. M E B B e şev ler K am pusu D Blok B eşev ler/a N K A R A Bilgi için: İşyeri T abanlı M esleki E ğitim D aire B aşkanlığı R efik O L G U N Şube M üdürü c-posta: nitgm _ yayginm ineb.gov.tr Tel : ( ) F a k s : ( ) Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanm ıştır, eb.gov.tr adresinden 3695-b91d-37a4-adff-a05b kodu ile teyit edilebilir.

2 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı : E Konu : Mesleki Eğitim Merkezi Programlan BAKANLIK MAKAMINA İlgi: a) 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu. b) 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun. c) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği. ç) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 15/09/2017 tarih ve 132 sayılı Kararı. d) Milli Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge. İlgi (b) Kanun ile ilgi (a) Kanunun 35 inci maddesi; Kapsamı, şartlan ve süresi Bakanlıkça belirlenen telafi eğitimi veya tamamlayıcı eğitime katılan ve bu eğitim sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan kalfa, usta ve ortaöğretim kurumu mezunlarına, bitirdikleri meslek alanının diploması verilir. Önceki öğrenmelere ilişkin mesleki yeterlikler, meslek standartları ve seviyeleri esas alınarak sınavla belirlenir. Önceki öğrenmelerin tanınması ve denklikle ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle düzenlenir şeklinde değiştirilmiştir. Bu kapsamda; ilgi (c) Yönetmelikte yapılan değişiklikler 26 Mart 2017 tarihli ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır. İlgi (a) Kanunun 35 inci maddesi ile ilgi (c) Yönetmeliğin 63/A maddesi gereği hazırlanan ilgi (d) Yönerge tarihli ve sayılı Bakan Oluru ile yürürlüğe girmiştir. İlgi (d) Yönergenin Sınav dönemleri ve ölçme değerlendirme yerleri başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında; Kalfalık ve ustalık sınavları, her yıl şubat ve haziran aylarında, il millî eğitim müdürlüklerince il merkezi ve ilçelerde belirlenen okul/kurum veya işletmelerde gerçekleştirilir. Ancak bir meslek dalında il genelinde sınava girecek aday sayısının en az 10 olması durumunda diğer aylarda da sınav yapılabilir, aynı Yönergenin Ustalık eğitimine devam etme başlıklı 14 üncü maddesinde de; Bu Yönerge kapsamında kalfalık belgesi alanlar ile daha önce bu belgeye sahip olanlardan, Kanunun 10 uncu maddesindeki kayıt şartlarını taşıyanlar 12 nci sınıfta mesleki eğitimlerine devam edebilirler. Bunların kayıtları ile başarı durumları Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilir. Başarılı olanlara Kanunun 28 inci maddesinin (b) bendi kapsamında ustalık belgesi düzenlenir hükümleri bulunmaktadır. M EB B eşevier K am püsü İneitaş C adddesi A yrıntılı bilgi için: İşyeri T abanlı M esleki E ğitim Daire B aşkanlığı D Blok Y eııim ahalle/a N K A R A S.A K G Ü L D aire B aşkanı V. Elektronik Ağ: http ://m tegm.m eb.gov.tr Tel : (0 312) F a k s: ( ) Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanm ıştır, eb.gov.tr adresinden 83bb-46d2~369a~bb kodu ile teyit edilebilir.

3 Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programları, ilgi (ç) Kurul Kararı ile eğitim ve öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamaya konulmuştur. Ancak, ilgi (d) Yönerge hükümlerine göre kalfalık ve ustalık sınavlarına girmek için ilk defa başvuru yapan esnaf, zanaatkâr ve çalışanların mağduriyet yaşamamaları için , ve eğitim ve öğretim yıllarında yapılacak olan kalfalık ve ustalık sınavlarında; ilgi (ç) Kurul Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan 9 uncu, 10 uncu, 11 inci ve 12 nci sınıf derslerinin ve ders kazanımlarının kullanılması ve ilgi (d) Yönergenin 14 üncü maddesi gereği Kalfalık Belgesi sahiplerinin istemeleri halinde 12 nci sınıfa kayıtlarının yapılarak ustalık eğitimlerine devam edebilmeleri için ve eğitim ve öğretim yıllarında, ilgi (ç) Kurul Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan 12 nci sınıf derslerinin kullanılmasına, ayrıca eğitim ve öğretim yılında ilgi (a) Kanunun 27 nci maddesi kapsamında yapılacak ustalık eğitimlerinin ilgi (b) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden önceki mevzuat hükümlerine ve öğretim programlarına göre yapılmasına Genel Müdürlüğümüzce ihtiyaç duyulmaktadır. Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde; 1- İlgi (d) Yönerge hükümlerine göre , ve eğitim ve öğretim yıllarında yapılacak olan kalfalık ve ustalık sınavlarında; ilgi (ç) Kurul Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan 9 uncu, 10 uncu, 11 inci ve 12 nci sınıf derslerinin ve ders kazanımlarının kullanılmasını, 2- İlgi (d) Yönergenin 14 üncü maddesi gereği; Kalfalık Belgesi sahiplerinin ustalık eğitimlerine devam edebilmeleri için ve eğitim ve öğretim yıllarında ilgi (ç) Kurul Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezleri Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında yer alan 12 nci sınıf derslerinin kullanılmasını, eğitim ve öğretim yılında ilgi (a) Kanunun 27 nci maddesi kapsamında yapılacak ustalık eğitimlerinin; ilgi (b) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden önceki mevzuat hükümlerine ve öğretim programlarına göre uygulanmaya devam edilmesini, Olurlarınıza arz ederim. Osman Nuri GÜLAY Genel Müdür Uygun görüşle arz ederim. Yusuf TEKİN Müsteşar OLUR İsmet YILMAZ Bakan M EB B eşevler K am püsü İncitaş C adddesi D Blok Y en im ahallc/a N K A R A E lektronik Ağ: http ://m tegni.m eb.gov.tr A yrıntılı bilgi için: İşyeri T abanlı M esleki E ğitim D aire B aşkanlığı S.A K.G Ü L D aire B aşkanı V. Tel : (0 312) F a k s: ( ) Bu evrak güvenli elektronik imza ile imzalanm ıştır, eb.gov.tr adresinden 8âbb-46d2-369a-bb kodu ile teyit edilebilir.

4 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENM ELERİN TANINM ASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRM E İŞLEM LERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGENİN UYGULANM ASINA DAİR AÇIKLAM ALAR 1- Yönerge kapsamında başvuru yapacak adayların, 22 yaşını bitirmiş ve en az ilköğretim okulu mezunu veya ortaokul/im am hatip ortaokulunu bitirmiş olmaları gerekir. Ancak ilgi (d) Yönergenin Geçici 2 nci maddesi gereğince, eğitim öğretim yılı ve daha önceki yıllarda ilkokulu bitirmiş olanların değerlendirm e işlemleri ilkokul diploması ile yapılır eğitim öğretim yılı ve daha önceki yıllarda ilkokulu bitirmeden ayrılmış olup ikinci kademe okur-yazarlık belgesi olanların açık öğretim ortaokuluna kayıt yaptırm aları şartıyla başvuruları kabul edilecektir. 2- Yönergenin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde herhangi bir süre belirtilmediği için başvuru yapılan m eslek dalı ile ilgili olmak şartıyla; a) 5 yıldan az tüm sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalışm ışlıklar, b) Süresine bakılm aksızın öğrenim belgeleri veya kurs belgeleri, c) Askerlik veya m ahkûm iyet süresi içinde alınan (bonservis, terhis belgesi, kurs belgesi, resmi yazı vb.) mesleki eğitim e ilişkin belgeler, kalfalık sınavı başvurusu için yeterlidir. Bu maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerindeki şartlardan herhangi birini sağlayan adayların kalfalık sınavı için başvuruları kabul edilecektir. 3- Yönerge kapsamında; a) Üçüncü seviye özel öğretim veya yaygın eğitim kurs bitirme belgeleri ile kurs süresi olarak bu belgelere denk olan kurs bitirme belgesine sahip olanlar, ilgili alan/dalın kalfalık beceri sınavına alınacaktır. b) Mesleki Açık Öğretim Lisesi yüz yüze eğitimi bitirme belgesi, dördüncü seviye özel öğretim veya yaygın eğitim kurs bitirme belgeleri ile kurs süresi olarak bu belgelere denk olan kurs bitirme belgesine sahip olanlar, ustalık beceri sınavına alınacaktır. c) Üçüncü ve dördüncü seviyenin altındaki belgelerin kurs süreleri toplanarak üçüncü veya dördüncü seviye kurs belgesine denk yapılamaz. ç) Kurs belgelerinin seviyeleri ile ilgili tablo Genel M üdürlüğümüz tarafından hazırlanmakta olup, ilgili tablo yayım lanıncaya kadar Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Özel Öğretim Kurumlan Genel M üdürlüğünün web sayfasında yayımlanan kurs program ları dikkate alınacaktır. 4- Yönergenin 7 nci m addesinin ikinci ve üçüncü fıkralarında; a) Ustalık sınavı başvurusu için ilgili meslek dalında, kalfalık belge tarihinden önce veya sonra en az beş yıl sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalışmış olması gerektiği belirtilmektedir. Kalfalık sınavı için yapılan başvurularda kullanılan; sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalışmışlıklar, öğrenim belgeleri, kurs belgeleri vb. belgeler, ustalık sınavı başvurularında da değerlendirilecektir. b) Kalfalık belgesi olup, belge tarihinden sonra ilgili meslek dalında sigortalı veya Bağ-Kur'lu olarak en az beş yıl çalıştığını belgelendirenlerden, ustalık sınavlarında başarılı olanların belgeleri 3308 sayılı Kanunun 28 inci m addesinin (c) bendi hükümlerine göre düzenlenecektir. c) Başvuru tarihinde; mesleklerinde sigortalı veya Bağ-Kur'lu olarak en az beş yıl çalışmış olduğunu belgelendirenler önce kalfalık sınavlarına alınacak, başarılı olmaları durumunda ise takip eden sınav dönem inde ustalık sınavlarına alınacaklardır. Önceki yıllarda kalfalık belgesi almış olanlar ise ustalık sınavlarına alınacaklardır. Sınavlarda başarılı olanların belgeleri, 3308 sayılı Kanunun 35 inci maddesi hüküm lerine göre düzenlenecektir.

5 sayılı Kanunun 29 uncu maddesi hükümlerine göre eğitim öğretim yılından itibaren üç yıl süreli mesleki ve teknik ortaöğretim programlarından mezun olanlar, T ablo -l'd e belirtilen alan/bölüm ile ilgili bir daldan ustalık beceri sınavına alınırlar. Adaylar isterlerse bu madde kapsamında, her sınav döneminde bir meslek dalından olmak şartıyla alan altındaki tüm dallardan başvuru yapabilirler. 6- Alan altındaki bir daldan ustalık belgesine sahip olup aynı alanda farklı bir daldan ustalık sınavına katılm ak için başvuru yapanlar; a) Fark derslerinin teorik sınavları İle ustalık beceri sınavına alınırlar. b) Bu kişilerden ilgili m eslek dalında sigortalı veya Bağ-Kur'lu çalışm ış olma şartı aranmaz. c) İş yeri açma belgesi olanlar da bu madde kapsamında değerlendirilecektir. ç) Fark dersleri belirlenirken, ustalık belgesinin hangi tarihte düzenlendiğine bakılmaksızın Talim Terbiye Kurulunun tarih ve 132 sayılı Kararı ile kabul edilen Mesleki Eğitim Merkezleri Çerçeve Öğretim Program larındaki Haftalık Ders Çizelgelerindeki dersler, her sınıf seviyesinde karşılaştırılacaktır. d) Alanla ilişiği olmayan dallar, aşağıdaki tabloya göre değerlendirilecektir. (Ek-Tablo) 7- MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olanların muaf olacağı dersler ile ilgili tablo, Genel Müdürlüğümüz ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanacaktır. Bu tablo hazırlanıp yayımlanıncaya kadar muafiyet işlemlerinin okul/kurumlarda müdür/m üdür yardımcısının başkanlığında en az iki alan öğretm eni ile kurulacak kom isyonlar tarafından yapılacaktır. 8- Yönerge kapsam ında başvuru yapan adayların; a) Prim gün sayıları hesaplanırken her 30 gün, bir aylık çalışma olarak kabul edilir. b) Sigorta prim dökümünde 30'dan az günler toplanarak hesaplanır, ancak mükerrer sigorta primi yatırılması durum unda 30 günü aşan primler dikkate alınmaz. c) Bir ayda 30, bir yılda 360 günden fazla sigorta primi yatırılmış olsa dahi çalışma günü olarak dikkate alınmaz. ç) Kamu kurum larında kadrolu çalışanlardan hizmet cetveli istenecektir. d) Sigorta veya Bağ-Kur hizmet süresi hesaplanırken 18 yaş altı prim ler dikkate alınmaz. e) Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan prim döküm belgesindeki meslek ile kişinin çalıştığını beyan ettiği meslek aynı ise Ek-1 Formdaki Hizmet Belgesi bölümü doldurulm az. f) Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan prim döküm belgesinde meslek belirtilmemiş veya belirtildiği halde kişinin beyanı ile aynı değil ise; ilgili iş yerleri tarafından kişinin çalıştığı meslek, Ek-1 Formdaki Hizmet Belgesinde belirtilerek onaylanm ası halinde başvuru kabul edilecektir. g) İş yerlerinin kapandığının Vergi Dairesi veya Sosyal Güvenlik Kurumundan belgelendirilmesi durumunda; Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan prim döküm belgesinde meslek belirtilmemiş veya belirtildiği halde kişinin beyanı ile aynı değil ise; kişinin beyanına göre işlem yapılacaktır. ğ) Kamu kurumlarında hizmet alımı yoluyla çalışanların başvuruları, kamu kurumundan alacakları resmi yazı ile kabul edilir. Ancak, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan iş yeri unvan listesinde yazılı olan taşeron şirketlerin adları ve kişinin ilgili kamu kurumunda hangi meslekte çalıştığı resmi yazıda belirtilmelidir. h) Bağ-Kur hizmet belgesi İle vergi dairesinden onaylı vergi m ükellefiyet belgesi birlikte istenir. Vergi levhası ile işlem yapılm az. ı) Çalışma süresi hesaplanırken Bağ-Kur hizmet belgesindeki hizmet süresi ile vergi mükellefiyet belgesindeki iş yerinin faal olduğu süreler karşılaştırılır. i) iş yeri kapanmış ancak Bağ-Kur ödemesi devam etmiş ise vergi m ükellefiyet belgesindeki hizmet süresi dikkate alınacaktır. j) iş yeri kapanm am ış ancak Bağ-Kur hizmet süresi ile vergi m ükellefiyet belgesindeki hizmet sürelerinin farklı olması halinde, borçlu olup olmadığına bakılmaksızın Bağ-Kur hizmet belgesindeki hizmet süresi dikkate alınacaktır.

6 k) e-devlet sistemi üzerinden sunulan hizmetlere ait belgeler kabul edilecektir. (Öğrenim belgesi, sigorta ve Bağ-Kur hizmet döküm ü, Vergi m ükellefiyet belgesi vb.) I) Bağ-Kur hizmet belgesi ile başvuru yapan kişinin beyan ettiği meslek ile vergi mükellefiyet belgesindeki meslek birbiriyle uyumlu olmalıdır. Vergi mükellefiyet belgesinde yazm ayan meslekte, kişi çalıştığını beyan etse dahi başvurusu kabul edilmez. (Örneğin; Vergi m ükellefiyet belgesinde meslek olarak elektrik m alzemeleri satışı yazan bir kişi, elektrik tesisat işi yaptığını beyan etse dahi başvurusu kabul edilmez. Ancak, vergi m ükellefiyet belgesinde, çalıştığı mesleği belirtilerek vergi dairesinden güncelleme yaptırm ası durum unda başvuru kabul edilir.) m) Adayların mesleği ile ilgili olarak aldığı eğitimlere ilişkin belgelerin süreleri saat olarak belirtilmek kaydıyla, ustalık sınavı başvurusuna esas olan beş yıllık çalışm ışlık süresinden düşülür. n) Başvuru yapılan meslek dalı ile ilgili olmak kaydıyla mükerrer kurs belgeleri olsa bile tüm belgelerdeki süreler toplanarak değerlendirilir. Her 160 saat, bir aylık çalışma süresi olarak kabul edilir. o) Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar ile kalfalık belgesini Kanunun 16 nci maddesi hükümlerine göre almış olanların, alanlarında olmak kaydıyla, alan/dal eğitimine devam ederek başardıkları her dönem için altı ay, her sınıf için bir yıl, ustalık sınavı başvurusuna esas olan beş yıllık çalışma süresinden düşülür. (Örnek: Kalfalık belgesini bir yıllık eğitim sonunda alanlar dört yıl, üç yıllık eğitim sonunda alanlar ise iki yıl, ilgili meslekte sigortalı veya Bağ- Kur'lu çalıştığını belgelendirm eleri halinde ustalık sınavlarına alınırlar.) ö) Mesleki eğitim merkezi programlarından birinci dönemi tam am lam adan ayrılanların, kalfalık sınavı için başvuruları kabul edilecek. Ancak bu süre, ustalık sınavı başvurusuna esas olan beş yıllık çalışm ışlık süresinden düşülm ez. 9-1 milli eğitim m üdürlüklerince; a) Önceki öğrenm elerin tanınması ve denklik başvurularını almak üzere mesleki eğitim merkezi programı uygulayan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlan arasından il merkezinde ve ilçelerde en az bir kurum yetkilendirilir. b) Yetkilendirilen kurum, Yönerge hükümlerine uygun olarak yapılan başvuruları kabul ederek Ek-1, Ek-2 ve Ek-3 form ları düzenler, ekleri ile birlikte inceleme ve onay için il milli eğitim müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyona gönderir. c) Komisyon, yapılan başvuruları, sınavların başlangıcından en geç üç hafta önce değerlendirerek sonuçlandırır. ç) Komisyonun iş yoğunluğunun artmaması için her ayın ilk haftasında, bir önceki ay yapılan başvuruları değerlendirm ek üzere toplantı planlanabilir. d) Başvurusu kabul edilen adayların Başvuru Sonuç Belgesine, (Ek-3) komisyon tarafından numara verilir. Verilen num aralar her yıl yeniden başlatılır. (2018/1, / 2,... ) 10- Teorik sınavlar için; a) Komisyonlar, önceden toplanarak her ders için ayrı ayrı olm ak üzere soruları ve cevap anahtarlarını hazırlar, sınava girecek aday sayısı kadar çoğaltır ve muhafaza altına alır. b) Adaylar, birinci oturumda tüm alan/dalların ortak derslerinden, ikinci oturumda alan ortak derslerinden, üçüncü oturum da ise dal derslerinden sınava girerler. c) Sınavlar yapıldıktan sonra zarflar açılır ve her ders ayrı ayrı değerlendirilir. d) Bu Yönerge kapsam ında yapılacak sınavlarda adaylar, seçm eli derslerden m u a f tutulacaktır. 11- Kalfalık belgesi almış ancak, ustalık belgesi için doğrudan sınava girme şartlarını taşımayanlardan, 3308 sayılı Kanunun 10 uncu maddesindeki kayıt şartlarını taşıyanlar (en az ilköğretim okulu mezunu veya ortaokul/im am hatip ortaokulunu bitirmiş olanlar); a) eğitim ve öğretim yılından itibaren 12 nci sınıfa kayıt yaptırarak mesleki eğitimlerine devam edebilirler. b) Bu öğrencilerin kayıtları bir işletme ile sözleşme imzalamaları şartıyla 01 Tem m uz - 31 Ekim tarihleri arasında yapılacaktır.

7 c) Bu öğrenciler de, 5308 sayılı Kanun ve Ortaöğretim Kurumlan Yönetm eliği hükümlerine tabi olup, sözleşme tarihten itibaren sigorta girişleri yapılacak ve devlet desteğinden yararlanacaklardır. ç) tarihinden önce 3308 sayılı Kanunun 27 nci maddesi kapsamında ustalık eğitimine katılmak için başvuru yapanlar, 6764 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden önceki haftalık ders çizelgeleri, çerçeve öğretim programları ve mevzuata göre öğrenimlerini sürdürürler. 12- Yönergenin yürürlüğe girdiği tarihinden önce 3308 sayılı Kanunun 35 inci maddesi kapsamında başvuru yapm ış ve sınavlara girip kalfalık belgesini almış, sınavlarda başarısız olmuş veya sınavlara girm emiş kişilerden yazılı talep gelmesi halinde, önceki başvuruda vermiş olduğu belgeler, bu Yönerge hüküm lerine göre yeniden değerlendirilir sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinden önce çıraklık eğitimine kayıtlı olanlar ile bu Yönergenin yürürlüğe girdiği tarihinden önce 3308 sayılı Kanunun 35 inci maddesi kapsamında başvuru yapanlar için; tarihinden önceki haftalık ders çizelgeleri, çerçeve öğretim program ları ve m evzuat hükümleri geçerlidir sayılı Kanunun "İşyeri açma" başlıklı 30 uncu maddesinin ikinci paragrafında; "Bu Kanun kapsamına alınan il ve mesleklerde; belediyeler ve işyeri açma izni vermeye yetkili diğer kurum ve kuruluşlar işyeri açılışında, esnaf ve sanatkârlar ile tacirlerin kendilerinden veya işyerinde her bir meslek dalında çalıştırdıkları en az birer çalışanından ustalık belgesi ya da en az ön lisans diploması istemek zorundadır" hükmü bulunmaktadır. Bu nedenle, en az ön lisans mezunu olanlara, diplom alarında belirtilen m eslek dalı ile ilgili olarak doğrudan ustalık belgesi düzenlenm eyecektir uncu Mesleki Eğitim Kurulunda Kanun kapsamına alınan "Değirmen Makineleri İmalatı" dalının adı, 30 uncu Mesleki Eğitim Kurulunda "Değirmencilik" olarak değiştirilm iştir, ilgili meslek dalının Çerçeve Öğretim Programı Talim Terbiye Kurulunun onayından henüz geçm em iş olduğundan, gerekli onay verilinceye kadar bu meslek dalında sınav ve belgelendirme yapılm ayacaktır. 16- İkametgâh adreslerinin değişmesinden dolayı kayıtlarının adreslerine yakın bir okul/kuruma alınm ası için başvuru yapanlar; a) Sınavların başlama tarihinden en geç bir ay öncesinden dilekçe ve öğrenci durum belgesi ile gitmek istedikleri okul/kurum a başvurm ak zorundadır. b) Başvuru yapılan okul/kurum resmi yazı ile başvuru sahibinin dosyasını kayıtlı olduğu okul/kurumdan ister. c) Adayın kaydının bulunduğu okul, gelen resmi yazı doğrultusunda adayın tüm evraklarının bir örneğini ve varsa daha önceki sınav puanlarını ilgili okul/kurum m üdürlüğüne gönderir.

8 ALANLA İLİŞİĞİ OLMAYAN DALLAR O to D öşem eciliği K esim Et ve E t Ü rü n leri İşlem e K âğıt Ü retim i T ekstil Ü rü n leri ve H alı T em iz le m e V itrin K uyum culuğu A nahtarcılık ve Ç ilingirlik S aat T am irciliği Ek-Tablo YÖNERGENİN 7 NCİ MADDESİNİN ALTINCI FIKRASI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEĞİ ALAN M o b ily a ve İç M ekân T asarım ı G iyim Ü retim T eknolojisi G ıda T ek n o lo jisi, Y iy ecek İçecek H izm etleri K im y a T ek n o lo jisi K o n ak lam a ve S ey ah at H izm etleri, G iyim Ü retim T ek n o lo jisi K uyum culuk T eknolojisi M akine T eknolojisi A vizecilik K arosercilik M etal L evha İşlem eciliği M etal T eknolojisi Sac İşleri M etal Y ü zey B o y a m a R eklam T abelacılığı M etal T ek n o lo jisi, M atb aa T e k n o lo jisi, E le k trik E lektro n ik T eknolojisi D izel M o to rları Y ak ıt P o m p a sı ve E n je k tö r A yarcılığ ı M o to rlu A raçlar L P G S istem leri B a k ım v e O n arım cılığ ı M otosiklet T am irciliği O tom otiv E lektrikçiliği M otorlu A raçlar T eknolojisi O tom otiv M ekanikerliği O tom otiv M otor Y enileştirm eciliği Ö n D ü zen A yarcılığ ı ve L astik çilik F ırın cılık K antin İşletm eciliği Y iyecek İçecek H izm etleri, G ıda T eknolojisi

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim

10- seçmeli derslerden muaf tutulacaktır Temmuz 31 Ekim MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGENİN UYGULANMASINA DAİR AÇIKLAMALAR 1- Yönerge kapsamında başvuru

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASI, DENKLİK VE ÖLÇME DEĞERLENDİRME İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde;

DENKLİK İŞLEMLERİ. 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; DENKLİK İŞLEMLERİ 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunun 35.maddesi ile verilen denklik yetkisi çerçevesinde; A-Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine Göre; Meslekî ve Teknik Eğitimde Belge, Sertifika ve Diplomaların

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 07/09/2013 tarihli ve 28758 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde;

ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: KALFALARIN USTALIK EĞİTİMİ: Kalfalık döneminde; ÇIRAKLIK EĞİTİMİ: 3308 Sayılı kanuna göre en az ilköğretim mezunu olup, Çıraklık sözleşmesi esaslarına göre meslekle ilgili bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını gerçek iş ortamında Öğreten bir eğitim sistemidir.

Detaylı

T.C. ADALET BAKANLIĞI İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı. Sayı : E.641/ /02/2018 Konu : Hükümlü Eğitimleri Hk.

T.C. ADALET BAKANLIĞI İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı. Sayı : E.641/ /02/2018 Konu : Hükümlü Eğitimleri Hk. T.C. ADALET BAKANLIĞI İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı Sayı : 80991725-E.641/3715 13/02/2018 Konu : Hükümlü Eğitimleri Hk. DAĞITIM YERLERİNE İlgi:02.10.2017 Tarihli ve 19863661-20-E.15575022 Sayılı Önceki

Detaylı

KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR

KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR KANUN NUMARISI : 3308 TARİHİ : 19/06/1986 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER :1702,6764 SAYILI KANUNLAR Bu Kanunun amacı; çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda, yükseköğretim kurumlarında ve işletmelerde yapılacak

Detaylı

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 14 Şubat 2018 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30332 Millî Eğitim Bakanlığından: YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 7/9/2013

Detaylı

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 08.08.1983 Resmi Gazete Sayısı: 18129 ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç : Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik tesislerinin çalışacakların

Detaylı

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR

DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR MERZİFON MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDEN NASIL BELGE ALINIR. DENKLİK İŞLEMLERİ ve AÇIKLAMALAR Çıraklık ve meslek eğitiminde belge ve diplomaların değerlendirilmesi 02.11.1989 tarih ve 20330 sayılı Resmi Gazete

Detaylı

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. BUCAK KAYMAKAMLIĞI BUCAK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 4- Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) 5- Vesikalık Fotoğraf (7 Adet) 6- Sigorta İşe Giriş Bildirgesinin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı : 20880154-10.08-E.2042469 Konu : İşletmelerde Mesleki Eğitim Gören Öğrencilere Yapılacak Devlet Katkısı. 16.02.2017 DAĞITIM YERLERİNE

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.DİG.0.17.01.01.203.1/3907 16/5/2008 Konu: Yurt Dışı Teşkilatı Kadrolarına Atanacak Personelin Mesleki Yeterlilik Sınavı GENELGE 2008

Detaylı

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI KASTAMONU VALİLİĞİ TOSYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TOSYA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8-

Detaylı

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var

Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var Esnaf Odasından Kalfalık Belgem Var C- Meslek odalarından usulüne göre alınmış olan Kalfalık Belgeleri, 3308 sayılı kanuna göre verilecek olan KALFALIK BELGESİ ile değiştirilir. 1. Meslek Odasından alınmış

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İKİLİ MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İKİLİ MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İKİLİ MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki eğitim merkezi

Detaylı

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI İSTANBUL VALİLİĞİ SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ATATÜRK MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIR A NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) Çırak Öğrenci

Detaylı

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDA ÇALIŞMA Sağlık Bakanlığından: YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL ARINDA ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ISPARTA VALİLİĞİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 2 Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 06.05.2014 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANMIŞTIR. ESKİ HALİ YENİ HALİ MADDE

Detaylı

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ SENDİKAMIZIN GÖRÜŞLERİ KIRMIZI OLARAK BELİRTİLMİŞTİR. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATI YÖNETİCİLERİ YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler Amaç

Detaylı

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI BURDUR VALİLİĞİ GÖLHİSAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1-2- 3- Çırak Öğrenci

Detaylı

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL

YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARINDA ÇALIŞMA Sağlık Bakanlığından: YABANCI SAĞLIK MESLEK MENSUPLARININ TÜRKİYE DE ÖZEL SAĞLIK KURULUŞL ARINDA ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA

Detaylı

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ELEKTRİK TESİSATÇILARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmî Gazete : 8.8.1983/18129 Tebliğler Dergisi : 29.8.1983/2146 Ek ve Değişiklikler: 1) 17.3.1984/18344 RG 2) 4.9.1987/19564 RG 3) 11.11.1989/20339 RG I. BÖLÜM

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (Milli Eğitim Müdürlüğü)

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü.... VALİLİĞİNE (Milli Eğitim Müdürlüğü) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sayı : 98403766/200/ 8052854 13.08.2015 Konu: İmam Hatip Liselerine Kayıt kabul ve nakil İşlemleri... VALİLİĞİNE (Milli Eğitim Müdürlüğü) İlgi:

Detaylı

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ÇANAKKALE VALİLİĞİ MEHMET PEHLİVAN MESLEK EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 1- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi 6- Sigorta

Detaylı

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır.

TARİHLİ RESMİ GAZETEDE. Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. 25.01.2017 TARİHLİ RESMİ GAZETEDE Mal Alımları İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişikliklerin Yapılmasına İlişkin Düzenlemeler Yayımlanmıştır. Söz Konusu Değişiklikler Yayım Tarihinde Yürürlüğe Girecektir.

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete:3.5.2014-28989 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı

T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı A ^ T.C. M İLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye K urulu Başkanlığı Sayı : 79031618-121.02-E. 18269567 Konu : Kurul Kararı 01.11.2017 GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi: a) Hayat Boyu Öğrenm e Genel M üdürlüğünün

Detaylı

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2 3 4 Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında 2012-2013 Öğretim Yılı Öğrenci Kayıtları: a) Başvurular 11-22 Haziran 2012 b) Seçici komisyon tarafından kayıtları yapılacak çocukların tespiti 25 Haziran 2012 c)

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : 28360

Resmî Gazete Sayı : 28360 21 Temmuz 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28360 YÖNETMELİK Millî Eğitim Bakanlığından: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 20/3/2012

Detaylı

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi

Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi 2012 Akçaabat Mesleki Eğitim Merkezi HİZMET STANDARDI Merkezimizden verilmekte olan hizmetlerin erişim zamanını belirten standartlardır. Trabzon TÜRKİYE 07.12.2012 AKÇAABAT MERKEZİ KAMU HİZMETLERİ STANDARDI

Detaylı

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNCEDEN KAZANILMIŞ YETERLİLİKLERİN TANINMASI, KREDİ TRANSFERİ VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) Amaç MADDE

Detaylı

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ

AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİLLÎ EπİTİM M BAKANLIπI ERKEK TEKNİK ÖπRETİM M GENEL MÜDÜRLÜπÜ M AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞANLARIN ANLARIN EĞİTİMİ E VE BELGELENDİRİLMESİ LMESİ KONYA MAYIS 2010 ETÖGM NÜN N GÖREVLERİ

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DENKLİK YÖNETMELİĞİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DENKLİK YÖNETMELİĞİ MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DENKLİK YÖNETMELİĞİ Resmî Gazete : 5.3.2004/25393 Tebliğler Dergisi : NİSAN 2004/2559 Ek ve Değişiklikler: 1) 8.9.2004/25577 RG EYLÜL 2004/2564 TD 2) 23.2.2005/25736 RG 3) 12.8.2009/27317

Detaylı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı Kamu kurum ve kuruluşları ları hariç olmak üzere ondan az çalışanı anı bulunan tehlikeli ve

Detaylı

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI Haziran 2018 GENEL İLKELER DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI 09-22 Haziran 2018 GENEL İLKELER A. PROGRAMIN DAYANAĞI: Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Mesleki Eğitim Merkezi, piyasanın ihtiyaç duyduğu birçok alanda mesleki eğitim vermekte olup, çıraklık dönemi öğretim programı ile çıraklara; mesleğinin gerektirdiği iş ve işlemleri,

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu yönergenin amacı; Uludağ Üniversitesinde

Detaylı

"d) Yurdun faaliyet göstereceği bina kurucuya ait ise malik olduğuna dair beyan.

d) Yurdun faaliyet göstereceği bina kurucuya ait ise malik olduğuna dair beyan. 2012/2958 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İLE BAZI YÖNETMELİKLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Karar Tarihi-No: 12/03/2012-2012/2958

Detaylı

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ

T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ T.C. NİĞDE ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun 20/02/2014

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü T.C. ELAZIĞ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2017-2018 Sene Başı Eğitim Bölgesi Danışma Kurulu Toplantısı 24 Ağustos

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI

T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI T.C CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ......................... MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ ÖĞRETİM YILI 20 /20. T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç MADDE

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Eğitim-Öğretim Kurumlarındaki

Detaylı

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

TEBLİĞ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 3 Mayıs 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28989 TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 2018 2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO ÇALIŞMA KONULARI TARİHİ 1- İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı 2- Kurban

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi. Ağustos 2015 Kırşehir T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Ağustos 2015 Kırşehir 1 T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ İl Millî Eğitim Müdürlüğü İlgi : M.E.B.Ortaöğretim Genel

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2015-2016 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 01 Eylül 2015 Salı 2 Örgün Eğitim Kurumlarındaki

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU

MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU MALİYE BAKANLIĞI MALİ SUÇLARI ARAŞTIRMA KURULU BAŞKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL SINAV DUYURUSU Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet

Detaylı

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar

TEBLİĞ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hususlar 25 Ekim 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29156 TEBLİĞ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: SANAYİ SİCİL TEBLİĞİ (SGM 2014/11) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hususlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3)

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

M.E.B. Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmenlik-2

M.E.B. Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmenlik-2 Zorunlu yer değiştirme suretiyle atamalar MADDE 22 (1) Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde eğitim kurumu müdürlerinden bulundukları eğitim kurumunda beş yıllık çalışma süresini tamamlayanların görev yerleri,

Detaylı

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI

T.C. KUMLUCA KAYMAKAMLIĞI KUMLUCA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ HİZMET STANDARTLARI ADI 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabul İşlemlerinin Yapılması 6-7- 8- Öğrenim Belgesi Ve Fotokopisi Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası) Çıraklık Sözleşmesi (4 Nüsha) (Merkezimizden Verilecek) Vesikalık

Detaylı

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK

DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DĠġ PROTEZCĠLĠĞĠ DALINDA KALFALIK BELGESĠ SAHĠPLERĠNE DĠġ PROTEZ TEKNĠSYENLĠĞĠ MESLEK BELGESĠ VERĠLMESĠ HAKKINDA YÖNETMELĠK DiĢ Protezciliği Dalında Kalfalık Belgesi Sahiplerine DiĢ Protez Teknisyenliği

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TÜRK-ALMAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU ALMANCA HAZIRLIK SINIFI İLE LİSANS PROGRAMLARINDA İNGİLİZCE DERSLERİNİN EĞİTİM ÖĞRETİMİ VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kent Üniversitesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Talim ve Terbiye Kurulu nun

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU TARAFINDAN BAKILAN VE KORUNAN ÇOCUKLARDAN MEB TAŞRA TEŞKİLATI PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN BAŞVURU VE ATAMA KILAVUZU

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Yüksek İhtisas Üniversitesi önlisans ve lisans düzeyi

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Sayı : B.13.2.SGK.0.10.03.00-75 28/01/2009 Konu : Sigortalılık Sürelerinin Belirlenmesi. GENELGE 2009/17 1- Genel Açıklamalar 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 30/04/2008

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ İKİNCİ BÖLÜM 22 Şubat 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28921 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ VE AVUKATLIK SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. YAPILACAK İŞ 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı : 65003657/909 14/12/2016 Konu : 6745 Sayılı Kanun gereğince 2012/2 sayılı Genelgede Değişiklik GENELGE 2016/29 7/9/2016 tarihli

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YANDAL İLE DEĞİŞİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN UYGULAMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında staj yapacak yükseköğretim kurumu

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. KARABÜK VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ 1 2016-2017 EĞITIM ÖĞRETIM YILI ÖĞRETMENLERIN GÖREVE BAŞLAMASI 2 Halk Eğitim Merkezlerinde Görevli Öğretmenlerin

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Sayı 59 Tarih 29/07/2015 Kurulda Gör. Tarihi 23/07/2015 Önceki Kararın Tarih ve Sayısı Konu: Ortaöğretim Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı

Detaylı

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri,

TEBLİĞ. e) Firma: TAREKS aracılığıyla yapılan denetim, uygunluk ve izin işlemlerine konu olan kamu kurumları dâhil, tüm gerçek ve tüzel kişileri, 29 Aralık 2011 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28157 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ TEBLİĞİ (ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ: 2011/53) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yurt DıĢı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü

T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yurt DıĢı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü T.C. MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI Yurt DıĢı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü Sayı :B.08.0.YEG.0.18.04.05-1948 04 HAZĠRAN 2008 Konu :Beş Türk Cumhuriyetinde bulunan Eğitim Müşavirlikleri Kadrolarına Atanacak Personelin

Detaylı

Eğitim Ve Öğretim Desteği ne

Eğitim Ve Öğretim Desteği ne Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim Ve Öğretim Desteği ne İlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim Ve Öğretim Desteği

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan lisans programlarındaki öğrencilerin

Detaylı

GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar

GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar GAZİOMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Genel Esaslar MADDE 1: (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20 Şubat 2014 tarihli

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. 3. 4. 5. 6. YAPILACAK İŞ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı öğretmenlerin göreve başlaması 2013 2014 Öğretim Yılı Eğitim Bölgelerinde

Detaylı

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü. ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. DENİZLİ VALİLİĞİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü S. NO 1 OKUL/KURUM/ KURUL/İŞ/İŞLEM / ÖRGÜN ve YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU Açık Ortaokul Birinci Dönem Yeni

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Sayı : B.08.0.DİG.0.17.01.01.203.1/ 3180 18/4/2008 Konu: Yurt Dışı Teşkilatı Kadrolarına Atanacak Personelin Mesleki Yeterlilik Sınavı GENELGE

Detaylı

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ ĠLAHĠYAT FAKÜLTESĠ PEDAGOJĠK FORMASYON EĞĠTĠMĠ SERTĠFĠKA PROGRAMI YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Uludağ Üniversitesinde

Detaylı

YURTDIŞINDA ALINAN DOKTORA, SANATTA YETERLĐK, DOÇENTLĐK, PROFESÖRLÜK UNVANLARININ DEĞERLENDĐRĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR

YURTDIŞINDA ALINAN DOKTORA, SANATTA YETERLĐK, DOÇENTLĐK, PROFESÖRLÜK UNVANLARININ DEĞERLENDĐRĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR YURTDIŞINDA ALINAN DOKTORA, SANATTA YETERLĐK, DOÇENTLĐK, PROFESÖRLÜK UNVANLARININ DEĞERLENDĐRĐLMESĐNE ĐLĐŞKĐN USUL VE ESASLAR Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, yurtdışında alınan doktora,

Detaylı

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI

ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI ŞARKIŞLA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARDI SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN SÜRESİ TAMAMLANMA (EN GEÇ) 1 Çırak Öğrenci Kayıt Kabulü (En az İlköğretim mezunu olmak) 3.Sağlık

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin;

YÖNETMELİK. MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik, 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamına girenlerin; 12 Haziran 2014 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29028 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı) ndan: SOSYAL HİZMETLER KANUNU KAPSAMINDA TANINAN İSTİHDAM HAKKININ KULLANIMINA

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 25.12.2013/223-1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik ile kamu

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ SIRA NO 1. 2. ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 2015 ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ YAPILACAK İŞ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Göreve Başlaması Örgün Eğitim Kurumlarındaki Öğretmenlerin Mesleki

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) SIRA NO 1 2 HİZMET ADI Çırak Öğrencilerin Kayıt Kalfaların Ustalık Eğitimi Kayıt T.C HAYRABOLU KAYMAKAMLIĞI CUMHURİYET MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI İSTENEN BELGELER 1- Diploma veya

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (23.10.2014 tarih, 437 sayı ve 06 Numaralı Üniversite Senato Kararı)

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (23.10.2014 tarih, 437 sayı ve 06 Numaralı Üniversite Senato Kararı) SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ YÖNERGESİ (23.10.2014 tarih, 437 sayı ve 06 Numaralı Üniversite Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1: (1) Bu Yönerge,

Detaylı

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ a) Ortaöğretim Kurumları Zümre Başkanlarının 02 Eylül 2013 Pazartesi 1 b) Orta Öğretim Kurumları Zümre Toplantıları ve Yıllık Planların Hazırlanması 03-08 Eylül 2013 tarihleri arasında c) Orta Öğretim

Detaylı

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜN VE YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI 2018 2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ Kasım Mart Şubat Sıra No 1 2 3 FAALİYET Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci

Detaylı

Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim Ve Öğretim Desteği ne İlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim Ve Öğretim Desteği ne İlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrencilere Verilecek Eğitim Ve Öğretim Desteği ne İlişkin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları 1. Özel Okulların MEBBİS üzerinden başvuruları hangi tarihlerde yapılacaktır?

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ

Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ Resmi Gazete Tarihi: 10.06.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27607 ENERJİ KİMLİK BELGESİ UZMANLARINA VE EĞİTİCİ KURULUŞLARA VERİLECEK EĞİTİMLERE DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: YİG-16/2010-01) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER)

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) Amaç ve kapsam Eğitim-Öğretim Kayıt Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1)

Detaylı

T.C. BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

T.C. BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü BODRUM KAYMAKAMLIĞI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sayı : 99691855-400-E.6052259 12.06.2015 Konu: İzinsiz Eğitim ve Öğrenci Barındırma Faaliyeti Gösteren Yerler... MÜDÜRLÜĞÜNE BODRUM İ l g i: Muğla Valiliği

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN

Detaylı