Türk Müziği Konserleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türk Müziği Konserleri"

Transkript

1 Türk Müziği Konserleri Aranağmelerle Alâeddin Yavaşca 24 Aralık Pazar 2017, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist: Buse Taş

2 Türk Müziği Konserleri Aranağmelerle Alâeddin Yavaşca Danışman Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör Sinan Sipahi Sunucu Osman Nuri Özpekel Misafir Solist Bekir Ünlüataer Misafir Genç Solist Buse Taş Saz Sanatçıları Ud Osman Nuri Özpekel Kanun Taner Sayacıoğlu Tanbur Gamze Ege Yıldız Kemençe Lütf iye Özer Ney Volkan Yılmaz Viyolonsel Volkan Ertem Sinan Sipahi tarafından hazırlanan broşürdeki Şekerci Cemil Bey, Nûman Ağa, İsmâil Hakki Nebiloğlu nun biyografilerinde web sitesinden, diğer bestekârların biyografilerinde de Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri ndeki broşürlerden faydalanılmış, programın tashihi Osman Nuri Özpekel tarafından yapılmıştır.

3 Program Hicaz Şarkı Usûl: Evsat Beste: Nikoğos Ağa Güfte: Karacaoğlan Niçin a sevdiğim niçin Seni sevdim budur suçum Turralanmış sırma saçın Çözen benden beter olsun Yeter olsun yeter olsun Çok ağlattın yeter olsun Güzel geçerse elime Çekerim seni yemine Benim şimdiki hâlime Gülen benden beter olsun Yeter olsun yeter olsun Çok ağlattın yeter olsun turra: Büklüm büklüm Hicaz Şarkı Usûl: Aksak Beste: Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi Mâh yüzüne âşıkanım Tâze bitmiş gül fidânım Efendim nazlı cânânım Seni gayet sevdi cânım Severim yoktur yalanım Hoş edâlı nâzik peri Görenler olur müşteri Cânım versem vardır yeri Seni gayet sevdi cânım Severim yoktur yalanım Gönlümüm nev-civânısın Aşkımın mâh-i tâbısın Güzellerin sultânısın Seni gayet sevdi cânım Severim yoktur yalanım mâh: Ay, nev-civân: Genç sevgili, mâh-i tab: Dolunay.

4 Hicaz Şarkı Usûl: Aksak Beste: Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi Tırmana tırmana çıktım yapıdan Top zülüflüm sekip gelir kapıdan Duramadım misk ü anber kokudan Ağam ben var iken paşam ben sağ iken Yârim olmak yok mudur Yârim evde yemenisin bağlıyor Âşıkları karşı geçmiş ağlıyor O bakışlar yüreciğim dağlıyor misk: Uzakdoğu da yaşayan bir keçinin karın bölgesinden elde edilen güzel kokulu bir madde, ü: Ve, anber: Ada balığının bağırsağından elde edilen kül renkli ve ateşte yanınca çok güzel kokan bir madde. Bayâti Şarkı Usûl: Aksak Beste: Fehmi Tokay Güfte: Rüştü Şardağ Beste tarihi: 1953 Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım Bakışından süzülen işvene kurban olayım Lûtfuna ermek için söyle perîşan olayım Bakışından süzülen işvene kurban olayım Hüseyni Şarkı Usûl: Curcuna Beste: Fehmi Tokay Güfte: Erzurum lu Emrâh Beste tarihi: 1945 Tutam yâr elinden tutam Çıkam dağlara dağlara Olam bir yâreli bülbül İnem bağlara bağlara Birin bilir binin bilmez Bu dünya kimseye kalmaz Yâr ismini desem olmaz Düşer dillere dillere Emrâh eder bu ünümdür Arşa çıkan tütünümdür Yâre varacak günümdür Düşem yollara yollara ün: Ses, bağırma, tütün: Çekilen ah ın ateşinin dumanı.

5 Tâhir Şarkı Usûl: Düyek Beste: Fehmi Tokay Gönül vermişken el çektim güzelden Yıkıldım cevr ile çöktüm tez elden Esen bâd-ı hazândır şimdi rûha O sevdâlar ezeldenmiş ezelden Severdim canla kendimden geçerdim Libâs-ı aşkı dillerden biçerdim İçersem yârin elinden içerdim O hülyalar ezeldenmiş ezelden Gül endâma gönül bağlar yaşardım Gecem gündüzdü sahrâlar aşardım Beni Mecnûn sanırlardı şaşardım O Leylâ lar ezeldenmiş ezelden cevr: Eziyet, bâd-ı hazan: Sonbahar rüzgârı, libâs-ı aşk: Aşk elbisesi, dil: Gönül, endâm: Boy, pos, sahrâ: Çöl. Hüzzam Şarkı Usûl: Düyek Beste: Nikoğos Ağa Güfte: Ziyâ Paşa Solist: Buse Taş Niçin nâlendesin öyle Gönül derdin nedir söyle Seni ben istemem böyle Gönül derdin nedir söyle Kimin aşkıyle giryânsın Kimin hicriyle sûzânsın Neden böyle perîşânsın Gönül derdin nedir söyle nâlende: İnleyen, giryân: Ağlayan, sûzân: Yanan, hicr: Ayrılık.

6 Hüzzam Şarkı Usûl: Düyek Beste ve Güfte: İsmâil Hakkı Nebiloğlu Solist: Buse Taş Solgun bir hayâl gibi bekledim sâhillerde Sensiz geçen ömrümün tâlihine ağlarım Hasretini dert bilip bu karanlık ellerde Tesellisiz kalbimin hüsrânına ağlarım. Uşşak Şarkı Usûl: Düyek Beste: İsmâil Hakkı Nebiloğlu Solist: Buse Taş Kaçsam ayıplanmam ben diyâr diyâr Gönülde elem var gam var hicrân var En yüksek tepeler dumanlı dağlar Gönülde elem var gam var hicrân var Nevâ Bûselik Şarkı Usûl: Aksak Beste: Subhi Ziyâ Özbekkan Güfte: Süleyman Sâib Bey - Buse Taş Gönül verdim bir dilbere Beni vurdu yerden yere İnsâf etmedi bir kerre Beni vurdu yerden yere Ol kaşı keman ol âfeti cân Mümtâz-ı cihân halim yaman Nâz etme gel dil nüvâz Diye ettimse de niyâz Olmaz dedi dedi olmaz Kaçtı gitti birden bire dil-ber: Gönül alan sevgili, kaşı keman: Yay gibi kaşları olan, âfet-i cân: Can yakan, mümtâz-ı cihân: Dünyada tek olan, dil-nüvâz: Gönül okşayan.

7 Mâhur Şarkı Usûl: Sofyan Beste : Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi Gördüm bugün cânân-ı dil Cânımda tâze cân ü dil Ettim yine seyrân-ı dil Açmış yüzün çeşmim süzer Gayet güzel a canım cânânı dil Pek bî bedel cânân-ı dil cânân-ı dil: Gönül sevgilisi, cân ü dil: Rûh ve gönül, seyrân-ı dil: Gönülle baş başa kalmak, çeşm: Göz, bî-bedel: Eşsiz. Rast Şarkı Usûl: Curcuna Beste ve Güfte: Ûdî Şekerci Cemil Bey Şebâbet gitti de elden başımdan gitmiyor sevdâ Tükendi tâkat ü tâbım mahabbet bitmiyor hâlâ Terâkki etmede sinnim tedennî etmiyor hâlâ Hayâtım mahvolup gitti mahabbet bitmiyor hâlâ Cefâ-yı yâri çekmek hariç amma iktidârımdan Mahabbet hissi çıkmaz bir dakika kalb-i zârımdan Ölürsem de bu feryâdı işitsinler mezârımdan Hayâtım mahvolup gitti mahabbet bitmiyor hâlâ şebâbet: Gençlik, tâkat ü tâb: Güç ve canlılık, mahabbet: Sevgi, terâkki: ilerleme, sinn: Yaş, ömür, tedenni: Gerileme, cefâ-yı yâr: Sevgilinin eziyeti, iktidar: Güç, kalb-i zâr: Ağlayan kalp. Rast Şarkı Usûl: Sengin Semâî Beste ve Güfte: Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi Dil bir güzele meyl etti hele Fâş etme ele sevdim ben seni Dil sevdi seni rûyinde beni Ol sîm gerdeni yaktın bendeni Sammur gibi kaş on altıdır yaş Gel eyleme fâş sevdim ben seni Dil sevdi seni rûyinde beni Ol sîm gerdeni yaktın bendeni Rakiple gezme bağrımı üzme Gel bizim bezme gel bizim bezme Dil sevdi seni rûyinde beni Ol sîm gerdeni yaktın bendeni dil: Gönül, fâş: Ortaya dökmek, sammur: Samur, bezm: Meclis, rû(y): Yüz, sîm-gerden: Beyaz boyunlu.

8 Hicaz Şarkı Usûl: Aksak Beste: Fehmi Tokay Güfte: Mehmet Gökkaya Beste tarihi: 1952 Terket beni artık yetişir sende vefâ yok Gül mevsimi gelmiş ne çıkar derde devâ yok Sensiz geçen ömrüm geceden bil ki siyahtır Gül mevsimi gelmiş ne çıkar derde devâ yok Hicaz(Garip) Şarkı Usûl: Sofyan Beste ve Güfte: Mustafa Nâfiz Irmak Kanaryam güzel kuşum Ben sana vurulmuşum Seni çok sevdiğimi Anlatıyor duruşum Hüzünlü bakma öyle Benim şarkımı söyle Kanaryam kalbimdesin Rûhumu okşar sesin Beni bırakıp gitme Gönlüm senin kafesin Sûzinâk Şarkı Usûl: Curcuna Beste ve Güfte: Ahmed Râsim Bey Yâre te sir eylemiş hâlim ki olmuş girye-nâk İstemiş bir güfte benden beste benden sûz-nâk Emri vâr olsun fedâdır uğruna cân ü tenim İşte yaptım güfte benden beste benden sûz-nâk te sir: Etki, girye-nâk: Ağlamaklı, sûz-nâk: Yakıcı cân, cân ü ten: Rûh ve vücut.

9 Hicazkâr Şarkı Usûl: Sofyan Beste ve Güfte: Nûman Ağa Ben sözüne bağlamam bel Pek bî-vakit duyar engel Hele sabret kırarsın tel Erken olmaz akşama gel Ağyâr bizi elbet sorar El ârifdir çabuk duyar Yolumuza tuzak kurar Erken olmaz akşama gel bî-vakit: Zamansız, ağyâr: Başkaları, el: Yabancı, ârif: Olgun Gelecek Konser: 28 Ocak 2018 Pazar, 15:30 Yesârî Âsım Arsoy Eserleri Misafir Solist: Münip Utandı

10 Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca 1675 yılında Yavaşca Süleyman Çelebi nin tanzim ettiği Vakıfnamesi bulunan bir ailenin mensubu olarak 1 Mart 1926 da Kilis te doğan Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca; İstanbul Erkek Lisesi ni birincilikle bitirdikten sonra 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun olmuştur. Birçok Kadın-Doğum Mütehassısları yetiştiren ve Tıp alanında 54 bilimsel neşriyatı bulunan Yavaşca Haseki Hastanesi Başhekimliği nden 1990 yılında emekli olup 39 yıl süren hekimlik hayatını noktalamıştır. Meşk sisteminin son temsilcisi olan Alâeddin Yavaşca sekiz yaşındayken başladığı mûsıkî hayatında; Dr. Subhi Ezgi, Zeki Ârif Ataergin, Sâdeddin Kaynak, Münir Nurettin Selçuk ve dönemin birçok önemli isimlerinden yararlanmıştır.1950 yılında girdiği İstanbul Radyosu nda solist icracı olup 1967 den bu yana koro yöneticiliği, Türkiye Radyoları ve TRT bünyesinde Danışma, Denetleme ve Repertuar Kurullarında üyelik ve başkanlık dahil önemli görevler almış, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı nın çeşitli eğitim komisyonlarında üyelik hizmeti vermiştir. Yavaşca, Türk mûsıkîsinde devlete bağlı ilk konservatuarın kurucuları arasında yer alıp 1976 dan itibaren Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuarı nın yönetim kurulunda ve öğretim kadrosunda çalışmış ve öğrenciler yetiştirmiştir. Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça icracılığının yanında ikisi Kâr-ı Natık, beşi Takım, biri Ayin-i Şerif olmak üzere değişik formlarda yapmış olduğu 654 bestenin yanında ayrıca on bestekâra ait 22 esere de aranağme yapmıştır. Beş filmin şarkılarını okuyup bir filmin de film şarkısını yapan Yavaşca nın çeşitli kurumlarca çıkartılan CD lerin yanında arşivinde yurt içi-yurtdışı verdiği birçok konserlerden ve radyo icralarından derlenen 300 civarında CD, hakkında yazılan altı kitap ve kendisinin yazdığı Türk Mûsıkîsi nde Kompozisyon ve Beste Biçimleri adlı kitabı bulunmaktadır. Alâeddin Yavaşca, İstanbul Radyosu nda önerisiyle kurulan ve onun tarafından idare edilen Klasik Türk Mûsıkîsi Erkekler Korosu nda hocaları Dr. Suphi Ezgi ve Sâdeddin Kaynak tan aldığı ve kendisinin geliştirdiği klasik mûsıkî repertuarından faydalanmak suretiyle; bugün Sinan Sipahi tarafından 39 CD de toplanan ve 40 nadide farklı makamdan oluşan 47 klasik takımın icrâsını sağlayarak Türk mûsıkîsi arşivine kazandırmıştır. Yavaşca ya beş seçkin üniversitemizce Fahri Doktor ünvanı verilmiş, 1991 yılında Devlet Sanatçısı olarak ödüllendirilmiştir. Ayrıca çeşitli dallarda aldığı 290 ı aşkın ödülün yanı sıra Türk mûsıkîsine yaptığı önemli katkılar nedeniyle 2008 yılı müzik dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü ile 2010 yılı sanat dalı T.B.M.M Üstün Hizmet Ödülü de Alâeddin Yavaşca ya verilmiştir İstanbul da kendi isminin verildiği sokakta ömrünü ve anılarını paylaştığı eşi Ayten Yavaşca ile hayatını sürdüren Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Haliç Üniversitesi Haliç Üniversitesi Öğretim Üyeliği görevinin yanı sıra san atını da icra etmeye devam etmektedir.

11 Hammâmîzâde İsmâil Dede Efendi ( ) 1778 de İstanbul da doğdu. Babası geçimini hamam işletmeciliğiyle sağladığı için Hammâmîzade adıyla tanındı. İlk mektep sıralarındayken keşfedildi ve okulun ilahicibaşısı oldu. İlk mûsıkî derslerini Uncuzâde Mehmed Emin Efendi den aldı. Defterdarlık Muhasebe Kalemi nde çalışırken Yenikapı Mevlevîhanesi Şeyhi Ali Nutkî Dede ye intisap etti. Abdülbaki Nasır Dede den ney meşk etti. Genç yaşına rağmen Ali Nutki Dede nin izniyle çileye girdi ve babasından kalan hamamı satarak tekkenin ihtiyaçlarına sarf etti. İlk bestesi olan Bûselik makamından Zülfündedir benim baht-ı siyahım adlı şarkıyı çile esnasında besteledi de çilesini tamamlayarak Dede ünvanını aldı. Bu sıralarda III. Selim in huzurundaki küme fasıllarında hanende olarak yer almasını sağlayan en güçlü eserlerinden Ey çeşmi ahu tenhalara saldın beni Hicaz nakşını besteledi yılında saraya mensup Nazlıfer hanımla evlendi ve ikisi erkek üçü kız beş çocuk sahibi oldu. II. Mahmud döneminde padişahın en yakınındakilere verilen Musâhib-i Şehriyârî ünvânını kazandı. Abdülmecid döneminde de gerekli saygıyı görmesine karşın Türk müziğinin sarayda ikinci plana düşmesi, Dede nin bu çevreden uzaklaşmasına yol açtı. Padişahtan izin isteyip öğrencileriyle birlikte gittiği Hac da bir kolera salgınında hastalanarak kurban bayramının birinci günü Mînâ da vefat etti. Kabrinin, kızına adını verdiği Hz. Hatice nin ayak ucunda bulunduğu bilinmektedir. Dede Efendi kırılmaz bükülmez bir çerçevenin içinde kalmamıştır, yeniliğe açık bir insan olduğundan mûsıkî görüşünde de daima toleranslı olmuştur. En sıkı kaidelere uygun klasik eserleri olduğu gibi halk zevkine yakın eserleri de vardır. Bestelediği eserlerin büyük bir kısmı, başta Zekâi Dede olmak üzere, öğrencilerinin kurduğu meşk zincirleriyle günümüze ulaşmıştır. Öğrencileri arasında Dellalzâde İsmail Efendi, Eyyûbi Mehmet Bey, Nikoğos Ağa, Haşim Bey, Zekâi Dede ve Hacı Arif Bey bulunmaktadır. Nûman Ağa ( ) İstanbul da doğdu. Osmanlı sarayının yüksek eğitim kurumu olan Enderûn da yetiştirildi ve aynı kurumda tanbur hocası olup çavuş pâyesini aldı. Üçüncü Selim ve 1816 da musâhibi, yani yakın dost halkasına dahil olduğu İkinci Mahmud dönemlerinde bestekâr olarak büyük şöhret kazandı. Oğlu Tanburî Zeki Mehmed Ağa, torunu ise Tanburî Büyük Osman Bey dir. Günümüze seksen kadar eseri ulaşmıştır. Nikoğos Ağa ( ) Haliç kıyısındaki Hasköy de doğdu. Dede Efendi, Dellâlzade İsmail Efendi ve Kapriyel Eranyan gibi üstadlardan musiki; Ahmed Vefik Paşa dan edebiyat öğrendi. Sultan Mecid devrinin sonlarında, Osmanlı Sarayı nın yüksek eğitim kurumu olan Enderûn a girdi. Tanbur da çalan bestekâr 1879 da Kumkapı Meryem Ana Kilisesi nin baş mugannisi, yani baş okuyucusu oldu. Kilisede önemli görevi olan bir Hıristiyan olmasına rağmen, mevlevîhanelere devam eder, mukabelelerde sikke takıp âyin okurdu. İki yüzden fazla eserinden günümüze altmış kadarı gelebilmiştir.

12 Ahmed Râsim Bey ( ) Gazeteci, değişik konularda çeşitli kitapların müellifi ve bestekâr Ahmed Râsim Bey, İstanbul Sarıgüzel de doğdu. Birincilikle bitirdiği Darüşşafaka da devrin edebi ve fikri akımlarına karşı büyük bir ilgi duydu ve dirayetli hocalardan faydalandı. Binbaşı Bilal Bey in kızı Sadberk Hanım la evlenen Ahmed Râsim 1885 te Tercümân-ı Hakîkat te yazı hayatına girdi 1898 de Suriye ye, 1916 da harp muhabiri olarak Romanya cephesinde gönderildi. Hüseyin Rahmi ile birlikte Boşboğaz ve Güllâbi adlı bir mizah gazetesi çıkardı. Bu arada okullar için yazdığı tarih, dilbilgisi, imla ve aritmetik gibi çeşitli konulardaki eserlerini kitap halinde bastırdı. Menâkıb-ı İslâm adlı kitabı dolayısıyla II. Abdülhamid den Mecidî nişanı aldı de İstanbul dan milletvekili seçildi. Tarih, Coğrafya, seyahat, gramer gibi çok değişik konularda yüzden fazla eser verdi. Ahmed Râsim, ilk mûsıkî derslerini Dârüşşafaka daki talebeliği sırasında okulun mûsıkî muallimi bestekâr Mehmed Zekâi Dede den aldı. Mezuniyetini takip eden yıllarda, aynı zamanda Eyüp te Bahariye Mevlevîhanesi kudümzenbaşılığı yapan hocasının Mevlevihane deki meşklerine devam etti. Ondan pek çok dinî ve dindışı eser öğrendi. Sonraları, katıldığı çeşitli mûsıkî toplantılarında bestekâr Şevki Bey, Kemanî Tatyos Efendi ve Kemençeci Vasilaki gibi saz, söz sanatçısı ve bestekârlardan oluşan devrin ileri gelen musikişinasları ile tanışarak dostluklar kurdu. Sadece şarkı formunda eserler besteleyen, ancak nota bilmeyen Ahmed Râsim in bestelediği şarkıların notaya alınmasında ve bu eserlerin devrin pek müsait olmayan şartları içinde geniş bir yayılma sahası bulmasında, meşhur mûsıkîşinaslarla olan yakın münasebetlerinin büyük tesiri vardır. Ahmed Rasim in, hassas ve ağır başlı karakterini aksettiren, neşe ile karışık hüzün ifadeli, sanat göstermek gayretinden uzak, sade ve zarif bir mûsıkî üslubu vardır. Torunu bestekâr Osman Nihat Akın mûsıkî terbiye ve zevkini doğrudan doğruya ondan almıştır. Mûsıkî ile yakın ilgisi dolayısıyla çeşitli kitap ve makalelerinde devrin mûsıkî hayatını çok güzel aksettiren Ahmed Râsim in doğrudan müşahedelerine dayanarak verdiği bu bilgiler devri için birinci derecede kaynak niteliğindedir. Güfteleri de kendisine ait olmak üzere 40 civarında eseri bilinen ve birçok güftesi başka bestekârlar tarafından bestelenen Ahmed Râsim, 1932 de Heybeliada daki evinde öldü; cenazesi adadaki Abbas Paşa Mezarlığı na defnedildi. Ûdî Şekerci Cemil Bey ( ) İstanbul un Şehzâdebaşı semtinde doğdu. Şehzâde Cami î başimamı Hasan Tâhir Efendi ile Ayşe Sıdıka Hanım ın oğludur. Çocuk yaşında hâfız oldu. On üç yaşında iken babasını kaybetti. Ûdî Basri Bey den ud ve Enderûnî Ali Bey den repertuvar meşketti. Ahmet Râsim in mektep arkadaşı olan bestekâr, on altı yaşında Şehzâdebaşında şekerciliğe başladı ve sonra dükkânını Kadıköyü ne nakletti. II. Abdülhamîd in kız kardeşi Mediha Sultan ın başimamı olan bestekâr, 1898 yılında Muzıka yı Hümâyûn un Türk mûsikisi kısmına ud sanatkârı ve ud hocası olarak girdi yılında kendi isteği ile emekli oldu ve Abbas Hilmi Paşa nın dâvetiyle Mısır a gitti. Kahire de hânedan ve saray mensuplarına ud ve

13 ve müzik dersi verdi. Burada da bir şekerci dükkânı açtı. Sultânî-i Cedîd isimli bir makam terkîb eden bestekâr Kahire de öldü ve orada gömüldü. Dördü saz eseri olmak üzere günümüze kırktan fazla eseri gelmiştir. Subhi Ziyâ Özbekkan ( ) İstanbul da doğdu. Babası devlet adamı ve bestekâr Yûsuf Ziyâ Paşa dır. Bir Fransız mürebbiyeden aldığı Fransızca dersleriyle öğrenimine başladı. Annesinden ve Şirvanlı Abdülmecid Efendi den gördüğü Farsça derslerinin yanı sıra Hoca Kâmil Efendi, Dârüşşafaka lı Ali Nâdir Efendi ile Galatasaray Mekteb-i Sultânîsi hocalarından Pérard ve Lacomblez den aldığı özel derslerle kendini yetiştirdi.1911 de Mekteb-i Hukūk u bitiren Özbekkan çeşitli devlet görevlerinde bulundu; İskenderiye, Roma ve Londra büyükelçiliklerinde ticarî müşavir sıfatıyla çalıştı te Ankara ya dönerek Vekâlet Tedkik Heyeti üyeliği ve Toprak Mahsulleri Ofisi İdare Heyeti üyeliğinde bulundu de yaş haddinden emekliye ayrıldı. Bu arada yılları arasında Ankara Radyosu müdürlüğünü vekâleten yürüttü yıllarında bu kurumda sanat müşaviri ve Türk mûsikisi üslûp hocası oldu. Aynı zamanda dönemin önemli bir icra topluluğu olan Küçük Koro yu kurdu. Türk mûsıkîsinde klasik üslûbun son bestekârları arasında sayılan Subhi Ziya Bey aynı zamanda iyi bir kemençe icracısı olarak tanınmıştır. Mûsıkî öğrenimine Vasilaki den aldığı kemençe dersleriyle başlamış, dört yıl sonra onun ölümü üzerine çalışmalarını Tanbûrî Cemil Bey le devam ettirmiştir. Düzenli bir mûsiki öğrenimi görmemesine rağmen babasının mûsiki çevresinde dönemin önemli üstatlarından faydalanma imkânı bulmuştur. Hacı Kirâmî Efendi ve Leon Hanciyan dan teganni ve usûl, Rauf Yektâ Bey ve Ali Rifat Çağatay dan nazariyat dersleri almış; Ûdî Nevres Bey, Kaşıyarık Hüsâmeddin Bey, Üsküdarlı Ziyâ Bey, Lavtacı Andon ve Kemânî Kirkor dan istifade etmiştir. Nota bilmediğinden besteleri öğrencisi Alâeddin Yavaşca ve Ankara da yakın arkadaşları tarafından notaya alınmıştır. Bestekârlığa kırk yaşından sonra başlayan Özbekkan ın ilk bestesi, Ben bilmez idim gizli ayan hep sen imişsin mısraıyla başlayan Hüzzam ilâhisidir. Genellikle lirizmin hâkim olduğu besteleri melodi-şiir uyumunun en çarpıcı örnekleridir, 63 eser besteleyen, batı edebiyatına ve özellikle Fransız edebiyatına vukufuyla tanınan Özbekkan,1966 da Ankara da öldü. İsmâil Hakkı Nebiloğlu ( ) İstanbul un Teşvikiye semtinde doğdu. Hacı Mehmed Nebil Bey le Fatma Melek Hanım ın oğludur. Kabataş Lisesi ve Hukuk Fakültesi ni bitirdi. Birinci Cihan Harbinde Kafkas ve Çanakkale cephelerinde bölük kumandanı olarak çarpıştı. Keşan da düşman topçu ateşinden gözleri arızalandı ve bir zaman sonra kör oldu. Bir müddet okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra, annesinin çaldığı ud sazına merak salarak bu sazı öğrendi ve Türk musikisi ile ilgilenmeye başladı. Ûdî âfet Bey, Tanbûrî Cemil Bey ve İsmâil Hakkı Bey den istifâdeler sağladı. Beş yüzden fazla eser bestelediği bilinen bestekârın günümüze otuz sekiz eseri gelmiştir.

14 Mehmet Fehmi Tokay ( ) İstanbul Üsküdar da doğdu. İlköğrenimini Üsküdar da Ravza-i Terakkî Mektebi nde tamamladıktan sonra Toptaşı Askerî Rüşdiyesi ve İdâdîsi nden mezun oldu. Mühendishâne-i Berrî-i Hümâyun içindeki Hendese-i Mülkiyye-i Şâhâne yi bitirdi. Çeşitli illerde Nâfia Vekâleti müdürü, mühendisi, başmühendisi ve müşavirliği görevlerinde bulundu yılı sonlarında Nâfia Vekâleti Şose ve Köprüler Dairesi reis muavini oldu. Aynı kurumun müşavirliğinden emekliye ayrılınca (1954) bir süre İstanbul Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü nde sözleşmeli olarak çalıştı. Hâfızasındaki dinî ve din dışı eserlerin zenginliğiyle bilinen Fehmi Tokay özellikle bestelediği şarkılarla dönemin mûsıkîşinasları arasında önemli bir yer edinmiştir. Küçük yaşlarında evlerinde düzenlenen, kemânî Aleksan, Ali Rifat (Çağatay), kemençeci Salih (Benli), Kemal Niyazi (Seyhun), Ûdî Nevres Bey, hânende Kaşıyarık Hüsamettin Bey gibi seçkin mûsıkîşinasların katıldığı mûsıkî toplantıları onun mûsıkîdeki ilk dönemini teşkil etmiş, ardından babasından aldığı derslerle mûsıkî çalışmalarına başlamıştır.1919 da babasının da hocası olan Yeniköylü Hâdi Bey in evinde yapılan mûsıkî meşklerine iftirak etmiş, ondan pek çok klasik eserle birlikte ilâhi, tevşih ve durak meşketmiş, ayrıca dinî mûsıkî tavrı öğrenmiştir. Bu arada dergâhlara devam ederek dinî mûsıkî repertuvarını geliştirmiş, Rauf Yektâ Bey den eserler meşketmiş, Yenişehirli Ferid Efendi den edebiyat ve tasavvuf dersleri almıştır. Bestelerinde klasik üslûptan ayrılmamaya özen gösteren Fehmi Tokay özellikle güfte seçimindeki titizliğiyle tanınırdı. 100 civarında eser bestelemiş, on zamanlı Türkü evferi adlı bir usûl terkip etmiştir. Ankara Mûsıkî Cemiyeti nin kurucusu olan ve görevli bulunduğu yerlerde mûsıkî dernekleri kurarak öğrenci yetiştiren Fehmi Tokay nota öğrenmemiş, şarkılarını çoğunlukla Alâeddin Yavaşça, Cüneyt Orhon ve Nevzat Atlığ notaya almıştır. Gamze Ege Köprek Fehmi Tokay ın Hayatı, Eserleri ve Mûsıkîmize Etkileri adıyla bir yüksek lisans tezi 1996, İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü), Filiz Kaya da Fehmi Tokay ın Hayatı ve Eserleri ismiyle bir mezuniyet çalışması (2001, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü) hazırlamıştır. 28 Haziran 1959 tarihinde Fransız Hastahanesi nde kalp krizinden ölen Fehmi Tokay Karacaahmet te aile mezarlığına defnedildi. Mustafa Nâfiz Irmak (Çamlıtepe) ( ) Mustafa Nafiz Irmak 24 Nisan 1904 tarihinde İstanbul da doğdu. Sanâyî-i Nefîse nin (Güzel San atlar Akademisi) resim kısmına devam etti. Çağının sanat ve edebiyat adamlarını yakından tanıma fırsatını elde ederek kültürel toplantılardan yararlandı. Ahmet Hâşim ve Cenâb Muhittin Kozanoğlu hocaları arasındadır. Bu çabaları sonucu kişisel çalışmaları ile hem mûsıkî öğrendi hem de sanat ufkunu genişletti ve çalışmalarını kendi kendine ilerleterek geniş bir kültür edindi.mûsıkî çalışmalarına erken yaşlarında başladı. Dini mûsikîyi Ortaköy Camîi imamı Hâfız Aziz Efendi(İlâhi) ve Kocamustafapaşa Camîi hatibi Hâfız Selahaddin Efendi den(ilâhi ve tevşih) öğrendi. Sultanselimli Ûdi Ekrem beyden şarkı ve usûl, Eyyûbi

15 Ali Rıza (Şengel) Bey den usûl meşk ederek o yılların tanınmış mûsıkî ustalarından yararlandı. Bestekârlığa 1931 yılında başlamış az ve öz eser bestelemiştir. İlk bestesi Sûz-nâk makamında bestelediği Sensiz bu sabah bir acı rüyayla uyandım eseridir. Aynı zamanda hafif bir sesle ve temiz bir uslûbla okuyan Mustafa Nâfiz Irmak ın elimizde 50 eseri bulunmaktadır. Irmak ın bestekârlığında Selahaddin Pınar ın etkisi büyük olmuştur. Eski edebiyatımızı ve nazım şekillerimizi iyi bilen bir şair, güfte şairiydi. Nadiren hece, genelde arûz kullanan Irmak; şiir tekniği sağlam, konuları duygulu, vezin ve kafiye hatası bulunmayan, düzgün, Türkçeye saygılı, hassas mısraları ile şarkı bestekârlarının en çok tuttukları güfte yazarı oldu. Yaşadığı sürece söz yazarı ve bestekâr olarak tanındı. Yazmış olduğu şiirleri hem kendisi hem de Selahattin Pınar başta olmak üzere dönemin bestekârlarının hemen hemen hepsi eserlerinde kullanmıştır. Uzun bir süre İstanbul Radyosu nota kütüphanesindeki notaların edebi yönden tashihlerini yaparak radyo stajyer sanatçılarına edebiyat dersi veren Irmak çok titiz yaradılışlı, neşeli ve esprili bir yapıya sahip olup maddiyata önem vermezdi. İstanbul da yaşamış olmasının kendisinin mutlu ettiğini söyleyen Mustafa Nâfiz Irmak hiç evlenmemiş, ömrünün son yıllarını geçirdiği Darülaceze de 18 Eylül 1975 tarihinde vefat etmiştir. Osman Nuri Özpekel 1957 yılında Erzurum da doğdu. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü nden ve İstanbul Belediye Konservatuarı ndan 1979 da mezun oldu. Lise çağlarında kendi kendine öğrendiği udu, fakülte öğrenciliği ve Üniversite Korosu na devâmı sırasında ilerletti arasında Edirne Ticaret Lisesi nde edebiyat öğretmenliği yaptı arasında YesârîÂsım Arsoy ile repertuar, tasavvuf ve müzik edebiyatı konularında çalıştı arasında İTÜ TMD Konservatuarı nda ud Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 20. YY. bestekârlarının saz eserlerinden derlenmiş bir albümün yanı sıra, Taner Sayacıoğlu ile Reşat Aysu Saz Semâîleri (2001; Kalan); Türk Müziği Ustaları-Ud /CD-kitap (2004; Kalan) ile Şerif Muhiddin Targan / Bütün Eserleri (2007; Kalan); Taner Sayacıoğlu ve Aziz Şükrü Özoğuz ile Hasret (2010; TFM Müzik) adlı albümleri yayımlandı. Klasik ve neoklasik ekolü benimseyerek bestelediği 200 kadar Beste, Ağır Semai, Yürük Semai, Şarkı Köçekçe ve Saz Eseri nin 80 tanesiyle kendi bularak Nur-Efzâ adını verdiği makamdan bestelediği Klasik Fasıl TRT repertuarına alındı. Abdülkadir Merâgi den günümüze kadar gelen önemli bestekârları zikrederek 66 makamı kullandığı ve kendi bulduğu Kâr Raksanı isimli usûl ile tamamen öğretici mâhiyet taşıyan Rast makamında bir Kâr-ı Nâtık besteledi. III. Selim in bulduğu ve iki saz eseri bestelediği Hicâz-ı Rûmi isimli makamdan bir şarkı besteleyerek TRT repertuarına dâhil etti. Osmanlı Ansiklopedisi ne (Yeni Türkiye Yayınları) Şair ve Bestekâr Padişahlar; Cumhuriyet Ansiklopedisi ne (Tarih Vakfı Yayınları) Cumhuriyet Dönemi Türk Müziği; İslam Ansiklopedisi ne Yesârî Âsım Arsoy başlıklı maddeleri yazdı. 17 Aralık 2015 târihinde Revnak-nümâ makamında bir Mevlevi Âyini besteleyen Özpekel, Üç yıldır Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri ni sunmakta ve hâlen İstanbul Târihi Türk Müziği Korosu ndaki ud sanatçılığı görevini sürdürmektedir.

16 Bekir Ünlüataer 8 Şubat 1976 da İstanbul da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Anadolu nun çeşitli illerinde tamamladı. Müzik çalışmalarına 1992 de Üsküdar Mûsıkî Cemiyeti nde başladı arasında TRT Gençlik Korosu nda Gökçen Koray ile çalıştı de sınavlarını birincilikle kazandığı İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ndan, Alâeddin Yavaşca, Tülûn Korman, Ferşan Başaka ve Fatma Gökdel gibi hocalarla çalışarak 2003 yılında mezun oldu. Aynı dönemde Abdi Coşkun dan tanbur dersleri aldı. TRT nin açtığı ses yarışmasında İstanbul bölgesi birincisi olduğu 1999 dan itibaren TRT de TV ve radyo konserlerine katılmaya başladı. Çeşitli albüm çalışmalarında yer aldı te TRT nin düzenlediği bir yarışmada seslendirdiği eser birincilik kazandı ten itibaren Kudsi Erguner Topluluğu, Pera Ensemble, Golden Horn Ensemble ve İstanbul Fasıl Topluluğu ile çeşitli projeler kapsamında yurtiçinde ve Fas, Almanya, Belçika, İsviçre, İspanya, Yunanistan, Avusturya, Bosna Hersek, İtalya gibi ülkelerde düzenlenen konserlere katıldı da THY nın 75. Yılı anısına yapılan albümlerde çağdaş dönem Türk Müziği bestecilerinin eserlerini seslendirdi. Sony Müzik in gerçekleştirdiği Ermeni Bestekârlar albümünde yer aldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında solist olarak iştirak ettiği projelerden Münirİstanbul un sanat yönetmeni Timur Selçuk la teknik çalışmalarda bulundu. Beyoğlu Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında düzenlenen Itrî Türk Mûsikîsi Ödülleri nde Yılın Türk Müziği Ses Sanatçısı seçilen Bekir Ünlüataer, 2006 yılında katıldığı Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ndaki görevini ses sanatçısı olarak sürdürmektedir Buse Taş 1996 yılında İstanbul da doğdu. Müzik yaşantısına ilkokul dördüncü sınıftaki müzik öğretmeni Ümit Sarı nın kurduğu çocuk korosuyla başladı. Lise öğrenimine yeni başladığı dönemde okulunun düzenlediği bir gösterideki performansıyla Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ün dikkatini çekerek, onun desteğiyle şan dersi almaya başlayan Buse Taş; aynı dönemde başladığı Kartal Mûsikî Derneği nin konserlerinde korist ve solist olarak görev almış ve koro şefi Füsun Batum la solo konserler verip onun desteğiyle konservatuara hazırlanmıştır yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü nü kazanıp çocukluk hayalini gerçekleştiren Taş burada: Yrd. Doç. Sinem Özdemir, Serap Baltutan, Esin Şentürk ten repertuar, Fidan Kurt Kasapbaşı ndan şan, Fatma Gökdel ve Şerife Güvençoğlu ndan makam teorisi dersleri aldı yılında bünyesine katıldığı Bakırköy Müzik Akademisi nde Fatih Salgar ve Faruk Salgar dan faydalanmakta, akademinin İcra Heyeti ve Gençlik Korosu konserlerinde yer almanın yanında 2015 yılında kurulan Maltepe Belediyesi Füsun Batum TSM korosunda da korist ve solist olarak görev almaktadır. Buse Taş, halen İTÜ TMDK Ses Eğitimi Bölümü nde son sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.

17 Taner Sayacıoğlu 16 Kasım 1966 tarihinde İstanbul da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ndan 1986 da mezun oldu te, henüz öğrenci iken Devlet Korosu na katıldı arasında mezun olduğu okulda kanun öğretti. Yurtiçinde ve yurtdışında sayısız konsere katıldı de O.Nuri Özpekel le, Reşat Aysu nun eserlerinden bir CD yaptı den itibaren İncesaz topluluğu ile dört albüm çalışması yaptı ve çok sayıda TV dizisinin müziklerinde yer aldı. Çeşitli yıllarda Yansımalar topluluğunun birçok konserine ve Pervâne isimli albümüne kanunu ile eşlik etti. Evli ve bir çocuk babası olan Taner Sayacıoğlu halen, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu nda kanun sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. Lütfiye Özer İstanbul da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü nden 1991 de, yüksek lisans eğitiminden 1993 te mezun oldu den itibaren mezun olduğu okulda kemençe öğretim görevlisi olarak çalıştı da öğrenciyken Devlet Korosu kadrosuna katıldı. Birçok önde gelen solistin albüm çalışmalarına iştirak etti. Aynı zamanda Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Bach Günleri, Akl-ı Selim in Müziği, Geleneksel Osmanlı Müziği, Mâhur ve Revnak başlıklarını taşıyan festivallerde ve projelerde yer aldı. Evli ve iki çocuk annesi olan Lütfiye Özer hâlen, Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu nda kemençe sanatçısı olarak görevine devam etmektedir. Gamze Ege Yıldız 22 Temmuz 1972 de İstanbul da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü nden 1993 te mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü nde 1995 te tamamladı te İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu nda misafir tanbur sanatçısı olarak çalışmaya başladı arasında mezun olduğu okulda tanbur öğretti. Çeşitli gruplarla yurtiçinde ve yurtdışında konserlere katıldı. Halen Haliç Üniversitesi Konservatuarı nda tanbur öğretim görevlisi olarak çalışan Yıldız, evli ve iki çocuk annesidir.

18 Volkan Yılmaz 1 Ağustos 1975 tarihinde İstanbul un Üsküdar semtinde doğdu. İlköğreniminden sonra 1986 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi Bölümü ne girdi.1997 yılında mezun olduğu konservatuarda önceleri Neyzen Fuat Türkelman, daha sonrada Neyzen Salih Bilgin den Ney öğrendi.1995 yılında henüz öğrenci iken TRT İstanbul Radyosu nda akitli Ney Sanatçısı olarak göreve başladı. Birçok grup ile yurtiçi ve yurtdışında konserlere ve CD çalışmalarına katıldı yılında Kültür Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğunda ney sanatçısı olarak göreve başlayan Yılmaz halen bu görevi sürdürmektedir. Evli ve bir kız çocuğu babasıdır. Volkan Ertem 31 Temmuz 1980 tarihinde İstanbul da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü nün yüksek kısmından 2001 de mezun oldu. Birçok akademik etkinlikte ve çeşitli derneklerin ve vakıfların konserlerinde ve radyo bantlarında viyolonsel çaldı. Gökkuşağı müzik topluluğuyla çeşitli üniversitelerde konserler verdi. Önde gelen solistlere eşlik etti. Üyesi olduğu İstanbul Klasik Türk Müziği Orkestrası nın albüm çalışmalarında ve konserlerinde yer aldı. TRT İstanbul Radyosu nda istisna akdiyle çalıştı. Volkan Ertem halen, 2006 da katıldığı Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu nda Viyolonsel sanatçısı olarak görevine devam etmektedir.

19 Sinan Sipahi 1958 Çayeli-Rize doğumlu olan Sinan Sipahi, Türkiye nin önemli şirketlerinden birinde profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra uzun süre ticaretle uğraştı. Müzik çalışmalarına Arif Sami Toker le başladı. Nazariyat, usûl, repertuar ve bestekârlık dersleri aldığı Arif Sami Toker in şef yardımcılığını ve asistanlığını üstlendi. Osman Nuri Özpekel (ud, repertuar), Erol Sayan (bestekârlık, repertuar ve nazariyat), Bilge Özgen (bestekârlık) gibi önemli isimlerden istifade eden Sipahi, Bilge Özgen in ve mûsıkî ile her konuda faydalandığı Prof. Dr. Selâhattin İçli nin arşiv çalışmalarını yürüttü. Her konuda faydalandığı, ekolünü benimsediği ve adeta ruh birliği içinde olduğu Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca ile 17 yıldır devam eden arşiv çalışmalarını Yavaşca nın danışman ve asistanı olarak sürdürmektedir. Esas olarak yazılı, sesli ve görüntülü Türk müziği arşiv çalışmalarına odaklanan Sinan Sipahi bunun yanı sıra birçok kitabın da editörlük ve düzeltmenliğini yapmıştır. Aralarında düzenleme ve tashihini üstlendiği Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca nın Türk Mûsıkîsi nde Beste ve Kompozisyon Biçimleri,Tümay Başer Üçok la beraber yaptığı 50 Yılın Emeği- Bilge Özgen Besteleri ile son olarak editörlüğünü yaptığı Kültür Bakanlığı nın Prestijli Armağan Eserler dizisinden yayınlanan Alâeddin Yavaşca kitabı bunlardan bazılarıdır. Bestecilik alanında üçü mansiyon, biri Jüri Özel Ödülü, biri de ikincilik olmak üzere toplam beş ödül alan Sinan Sipahi nin on altısı TRT repertuarında olmak üzere güftelerinin büyük çoğunluğu Özgen Bilgisel e ait yirmi sekiz bestesi bulunmaktadır. Üniversite mezunu olan ve 2013 yılından itibaren Pera Müzesi Türk Müziği Konserleri nin koordinatörlüğünü yapan Sipahi, Alev Sipahi İle evli ve iki çocuk babasıdır. Kıymetli müzikseverler, Programlarımız ses ve görüntü olarak kayıt altına alındığından; kaydın kalitesi ve devamlılığı için, beğenilerinizin ifadesi olan değerli alkışlarınızı eser icralarının tamamen bitişinden sonra iletmenizi rica ederiz.

20

HACI ARİF BEY ( )

HACI ARİF BEY ( ) HACI ARİF BEY (1831-1885) Asıl adı Mehmet Arif olan Hacı Arif Bey 1831 yılında İstanbul un Eyüp sultan semtinde doğdu.ilkokul çağlarında sesinin güzelliği çevresinin dikkatini çekmiş,o zamanlar pek genç

Detaylı

Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel. Taner Yalçın

Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel. Taner Yalçın Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Taner Yalçın Türk Müziği Konserleri Alâeddin Yavaşca Danışman Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör Sinan Sipahi Sunucu Osman Nuri

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Muzaffer İlkar 30 Nisan Pazar 2017, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist:

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Emin Ongan ve Osman Nihat Akın 27 Kasım Pazar 2016, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Selahattin İçli 29 Ekim Pazar 2017, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist:

Detaylı

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994

Y. Lisans Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1989. Sanatta Yeterlilik Türk Müziği İst. Teknik Üniv. 1994 Adı Soyadı: Güldeniz EKMEN AGİŞ Doğum Tarihi: 01.08.1958 Unvanı: Yardımcı Doçent Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı İst. Teknik Üniv. 1979 Y. Lisans Türk Müziği İst.

Detaylı

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II

ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II 04.03.2019 ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) I ÇOKSESLİ SAZ ESERLERİ II (Türk Müziği Sazları ve Orkestrası İçin) (Tolga Karaca) II (Çoksesli Saz Eserleri

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri "Cumhuriyet Dönemi Bestekârları" 30 Ekim Pazar 2016, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Alâeddin Yavaşca 25 Şubat Pazar 2018, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Solistler: Güler Basu

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Hammâmîzâde İsmail Dede Efendi 6 Ekim Pazar, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Sanat Yönetmeni: Yard. Doç. Dr. Adnan Çoban Koordinatör: Sinan Sipahi Misafir

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Vecdi Bingöl 26 Kasım Pazar 2017, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist: Ali

Detaylı

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI

TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI ESKİŞEHİR ODUNPAZARI MESERRET İNEL İLKOKULU ODUNPAZARI HALK EĞİTİM MERKEZİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU DESTEĞİYLE GURURLA SUNAR TSM ÇOCUK KOROSU KONSER PROGRAMI KORO ŞEFİ Tülây TÜRKMEN SANAT DANIŞMANI Hüseyin

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

13 yıl devam eden TRT Türkiye Amatör Ses Yarışmalarının TRT ye Proje önerisi olarak teklifi ve yarışmanın yürütülmesi, kendisi tarafından yapıldı.

13 yıl devam eden TRT Türkiye Amatör Ses Yarışmalarının TRT ye Proje önerisi olarak teklifi ve yarışmanın yürütülmesi, kendisi tarafından yapıldı. 30 Mart 2017 tarihli güncelleme ÖZGEN GÜRBÜZ Özgen GÜRBÜZ; 15 Nisan 1951 tarihinde Amasya-Merzifon da dünyaya geldi. Annesi, Fehmiye Hanım, babası Ankara Atatürk Lisesi emekli müdürlerinden Hüseyin GÜRBÜZ

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Neveser Kökdeş 28 Mayıs Pazar 2017, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist:

Detaylı

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV

TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV TUNCAY LANGAL BİYOGRAFİ & CV BİYOGRAFİ TUNCAY LANGAL 1978 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin çocuğu olarak da doğdu. Ticaret Meslek Lisesini bitirdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Yeni Yıl Konseri 25 Aralık Pazar 2016, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Solistler: Dilek Türkan

Detaylı

Türk Müziği Konserleri Osmanlı Mozaiği

Türk Müziği Konserleri Osmanlı Mozaiği Türk Müziği Konserleri Osmanlı Mozaiği 26 Mart Pazar 2017, 15:30 Türk Müziği Konserleri Osmanlı Mozaiği Danışman Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör Sinan Sipahi Sunucu Osman Nuri Özpekel

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Yesârî Âsım Arsoy 28 Ocak Pazar 2018, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist:

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Geçmişten Bugüne 1 25 Mart Pazar 2018, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Solist: Çiğdem Yarkın

Detaylı

Necdet Yaşar 1953 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi.

Necdet Yaşar 1953 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Necdet Yaşar Müzik Yaşamı Necdet Yaşar 1953 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Müziğe bağlama çalarak başladı. Mesut Cemil'in tambur çalışını dinledikten sonra, 20 yaşında tanbura

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü SİVAS Doktora Tezi: İslam Tarihi ve Medeniyetinde Salâ ve Salâvatlar

ÖZGEÇMİŞ Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü SİVAS Doktora Tezi: İslam Tarihi ve Medeniyetinde Salâ ve Salâvatlar ÖZGEÇMİŞ Doğum Tarihi ve Yeri: 1971 - Amasya EĞİTİM BİLGİLERİ 2013 Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü SİVAS Doktora Tezi: İslam Tarihi ve Medeniyetinde Salâ ve Salâvatlar 2004 Ankara Üniversitesi

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT

Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Öğr. Gör. Dr. Çiğdem YİĞİT Tel: +90 (224) 2940962 e-mail: cigdemyigit07@gmail.com Ankara da doğdu. Müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosunda şarkı söyleyerek başladı. 1992 yılında Gazi

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Bahar Şarkıları 24 Nisan Pazar 2016, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Misafir Genç Solist:

Detaylı

ORTAK ETKİNLİĞİ TÜRK MUSİKİSİ NDE ERMENİ BESTEKÂRLAR

ORTAK ETKİNLİĞİ TÜRK MUSİKİSİ NDE ERMENİ BESTEKÂRLAR ORTAK ETKİNLİĞİ TÜRK MUSİKİSİ NDE ERMENİ BESTEKÂRLAR Sanat Yönetmeni MEHMET GÜNTEKİN Solistler HAKAN HATAYLI EZGİ KÖKER Saz Sanatçıları HACER TISOĞLUKanûn O. NURİ ÖZPEKELUd ŞEHNAZ AYANKemençe EGE YILDIZTanbûr

Detaylı

Kasım KUTLU. Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi)

Kasım KUTLU. Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi) Kasım KUTLU Kasım Kutlu Genel Müdür (Makine Mühendisi) Kasım KUTLU, 01.03.1957 tarihinde Rize, Güneysu da doğdu. 1982 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi nde Makine Mühendisliği bölümünden

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Mûsıkîşinas Hekimler 29 Mayıs Pazar 2016, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Koordinatör: Sinan Sipahi Sunucu: Osman Nuri Özpekel Misafir Solist: : Prof.

Detaylı

17 Eylül 2016 Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Özel Konseri. Hazırlayan ve Yöneten Halil İbrahim Yüksel. Sunum Metni Bilge Sumer

17 Eylül 2016 Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Özel Konseri. Hazırlayan ve Yöneten Halil İbrahim Yüksel. Sunum Metni Bilge Sumer 17 Eylül 2016 Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Özel Konseri Hazırlayan ve Yöneten Halil İbrahim Yüksel Sunum Metni Bilge Sumer BÖLÜM : I Ahmet Hamdi Tanpınar, Beş Şehir adlı eserinin İstanbul

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

MUSİQİ DÜNYASI 4 (73), 2017 PEŞREVLERDE TESLİM

MUSİQİ DÜNYASI 4 (73), 2017 PEŞREVLERDE TESLİM Ata Bahri ÇAĞLAYAN 1 PEŞREVLERDE TESLİM GİRİŞ: Önde giden manasına gelen Peşrev kelimesi taksimden sonra icra edilmektedir (Ezgi, 1953). Tarihi kaynaklardan anlaşıldığı kadarıyla Peşrev biçimi Farabi ye

Detaylı

Türk Müziği Konserleri

Türk Müziği Konserleri Türk Müziği Konserleri Meşk Zincirinde Hocalar ve Talebeleri 24 Kasım 2013, 15:30 Danışman: Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca Sanat Yönetmeni: Yard. Doç. Dr. Adnan Çoban Koordinatör: Sinan Sipahi

Detaylı

TÜRK MÜZİĞİNİN TEMSİLİNDE 10 ÖNEMLİ VİYOLONSEL İCRACISI

TÜRK MÜZİĞİNİN TEMSİLİNDE 10 ÖNEMLİ VİYOLONSEL İCRACISI TÜRK MÜZİĞİNİN TEMSİLİNDE 10 ÖNEMLİ VİYOLONSEL İCRACISI Hasan Arapgirlioğlu, Levent Değirmencioğlu İnönü Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi hasan@inonu.edu.tr 19. yüzyılda Batılılaşma akımı sürecinde Avrupa

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996. Ortadoğu Enstitüsü. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nurdan Şafak 2. Doğum Tarihi ve Yeri:. Unvanı: Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Arşivcilik İstanbul Üniversitesi 1996 Yüksek Siyasi Tarih ve Marmara

Detaylı

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ

ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ ALİ İLHAMİ BİLGİN İN ÖZGEÇMİŞİ İlhami Bilgin, 1944 yılında Ümmü-İbrahim Bilgin çiftinin üçüncü çocuğu olarak Merzifon da doğmuş, ilkokulu Samsun da, orta ve lise öğretimini Ankara Yenimahalle Lisesi nde

Detaylı

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi

Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Kuzey Hendeği nden Türk Sanat Müziği ezgileri yükseldi Bodrum Belediyesi Türk Musikisi Derneği Klasik Müzik Korosu tarafından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği nde Bestekar Erol Sayan Özel Konseri düzenlendi.

Detaylı

YAHYA KEMAL BEYATLI (1884-1958)

YAHYA KEMAL BEYATLI (1884-1958) YAHYA KEMAL BEYATLI (1884-1958) Yahya Kemal Beyatlı 2 Aralık 1884 tarihinde bugün Makedonya sınırları içerisinde bulunan Üsküp te dünyaya geldi. Asıl adı Ahmet Agâh tır. Şehsuvar Paşa torunlarından olduğu

Detaylı

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ

PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ 2 Meserret DĐRĐÖZ PROF. DR. MESERRET DĐRĐÖZ ÖZGEÇMĐŞĐ: Enis Alapaytaç ve Hafize Hanım ın kızları olarak 1923 te Tarsus ta doğdu. Đlkokul ve ortaokulu Tarsus ta, liseyi de Đstanbul da Kandilli Kız Lisesi

Detaylı

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi

AKADEMİK YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi. Fakültesi AKADEMİK YÜKSELTİLME VE KRİTERLERİ YÖNERGESİ MADDELERİNE İLİŞKİN REVİZYONLAR ESKİ HALİ 3. GENEL İLKELER Madde 3. Aşağıdaki Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarındaki Akademik Yükseltilme ve Atanma Uygulamalarında

Detaylı

İSLÂM TARİHİ VE SANATLARI BÖLÜMÜ. Doç. Dr. HÜSEYİN AKPINAR Türk Din Mûsikîsi Anabilim Dalı

İSLÂM TARİHİ VE SANATLARI BÖLÜMÜ. Doç. Dr. HÜSEYİN AKPINAR Türk Din Mûsikîsi Anabilim Dalı İSLÂM TARİHİ VE SANATLARI BÖLÜMÜ Doç. Dr. HÜSEYİN AKPINAR Türk Din Mûsikîsi Anabilim Dalı Eposta: hakpinar@harran.edu.tr ; akpinar64@hotmail.com Telefon: 0414 318 (1003), (1707); 552 216 36 12 ÖĞRENİM

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA

BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA BODRUM BELEDİYESİNDEN ZEKİ MÜREN E BÜYÜK VEFA Türk Sanat müziğinin unutulmaz sesi, sanat güneşimiz Zeki Müren anısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından düzenlenen ses yarışmasını Berna

Detaylı

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU GENÇ YETENEKLER SES YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU Bodrum Belediyesi tarafından Zeki Müren anısına Ustalara Saygı / Ulusal Türk Müziği Genç Yetenekler Ses Yarışması finalistleri belirlendi. Yetenekli

Detaylı

AHMED AVNİ KONUK ( )

AHMED AVNİ KONUK ( ) Galata Mevlevihanesi Mevlana Rumi Mevlevi Musiki ve Sema Topluluğu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma AHMED AVNİ KONUK (1868-19.3.1938) Kadı Alî-zâde İbrâhim Efendi nin oğlu balmumu taciri Mûsâ Kâzım Efendi

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ NÖROŞİRÜRJİ UZMANLIĞINDA 40. YIL PLAKET ve TEŞEKKÜR BELGESİ ALAN ÜYEMİZ Prof. Dr. Aydın PAŞAOĞLU 1948 yılında doğdu. 1973 de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında asistanlığa başladı.

Detaylı

LALE LANGAL BİYOGRAFİ

LALE LANGAL BİYOGRAFİ LALE LANGAL BİYOGRAFİ BİYOGRAFİ LALE LANGAL 1979 yılında Yenierenköy de doğdu. Müzik çalışmalarına 7 yaşında bağlama çalarak başladı. Henüz okul yıllarındayken Yenierenköy Belediyesi Halk Müziği Korosunu

Detaylı

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne

Çileler sıkıntı yoldaşın oldu Ömrüne her zaman kahırlar doldu Henüz açan gülün çok çabuk soldu Dört mevsim bitmeyen kış mıydın anne AYŞE BENEK KAYA Doğan kaya nın eşidir. 1956 da Sivas ta doğmuştur Tevfik ve Türkân Benek in kızıdır. Sivas ta Dört Eylül İlkokulu ve Selçuk Ortaokulunu bitirdikten sonra Sivas Merkez İlköğretmen Okuluna

Detaylı

Dünyayı Değiştiren İnsanlar

Dünyayı Değiştiren İnsanlar Dünyayı Değiştiren İnsanlar Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim,

Detaylı

NECİP FAZIL KISAKÜREK

NECİP FAZIL KISAKÜREK NECİP FAZIL KISAKÜREK NECİP FAZIL KISAKÜREK kimdir? Necip fazıl kısakürekin ailesi ve çocukluk yılları. 1934e kadar yaşamı 1934-1943 yılları hayatı Büyük doğu cemiyeti 1960tan sonra yaşamı Siyasi fikirleri

Detaylı

(Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında

(Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ (Etkinliklerin tarih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında 1 / 10 liste güncellenmektedir. Son güncelleme: 21 Mart

Detaylı

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce

EMRAH YAZAR. Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi: Uyruk:TC. Cinsiyet:Erkek. Askerlik Durumu:Tecilli. Yabancı Dil:İngilizce EMRAH YAZAR Kişisel Bilgiler: Doğum Tarihi:06.09.1988 Uyruk:TC Cinsiyet:Erkek Askerlik Durumu:Tecilli Yabancı Dil:İngilizce Adres:Yeditepe Mah. Renk Konutları A Blok Kat:1 Daire:102 Şahinbey/Gaziantep

Detaylı

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R

hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R hanedandan bir ressam Abdülm ecid y Efendi ^ 60yı] YAPI KREDİ m N A T IO N A L P A L A C E S T B M M M İLLİ S A R A Y L A R HANEDANDAN BİR RESSAM ABDÜLMECİD EFENDİ Prof. Dr. Günsel Renda Arnavutköy Amerikan

Detaylı

AVNI KAHYA ARDEŞEN BELEDIYE BAŞKAN ADAYI Yılında Ardeşen de doğdu.

AVNI KAHYA ARDEŞEN BELEDIYE BAŞKAN ADAYI Yılında Ardeşen de doğdu. ARDEŞEN AVNI KAHYA 07.11.1962 Yılında Ardeşen de doğdu. İlk orta öğrenimi mi Ardeşen de Liseyi Rize de tamamladı. Siyasete 1978 de Milli Türk Talebe Birliği ile başladı, 1994 yılında Refah Partisinde Teşkilat

Detaylı

TÜRKIYE'NIN BİRIKIMLERl-3. MüZISYf;NLI;R

TÜRKIYE'NIN BİRIKIMLERl-3. MüZISYf;NLI;R TÜRKIYE'NIN BİRIKIMLERl-3 MüZISYf;NLI;R 1 ilke Yayınalık : 143 BİYOGRAFİ ÔJOQrıAdı Türkiye'nin Biıikimleıi-3 "Müzisyenler" DlılEdlt&O Hüseyin Türkan y Cl)'lnll Hcmıta)'Un lıke Yayıncılık!(.apak ilke Yayıncılık

Detaylı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı

PROGRAMLAR. Türk Din Musikisi Lisans Programı PROGRAMLAR Türk Din Musikisi Lisans Programı Konservatuvarımız Türk Müziği Bölümü kapsamında açılmış olan program genel amacıyla, ülkemiz topraklarındaki tarihsel müzik geleneklerinin inceliklerini kavramış,

Detaylı

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ

GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ GAZETECİ YAZAR BÜLENT AKKURT BODRUM DA DEFNEDİLDİ Önceki gün vefat eden gazeteci yazar Bülent Akkurt Bodrum da dostları, yakınlarının kollarında son yolculuğuna defnedildi. Bülent Akkurt un yazıları bir

Detaylı

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ

PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ Adı ve Soyadı : Cengiz ALYILMAZ : Prof. Dr. Bölüm/ Anabilim Dalı : Türkçe Eğitimi Bölümü Doğum Tarihi : 11.4.1966 Doğum Yeri : Kars Çalışma Konusu : Eski Türk Dili, Türkçe Eğitimi,

Detaylı

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM

DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM DOĞUDA VE BATIDA ORYANTALİZM Bodrum Belediyesi nin etkinlik takviminde yerini alan ve yedincisi gerçekleşen olan Karsanat Barok Müzik Festivali, bu yıl da Antik Tiyatro da 9 ve 10 Eylül de halka açık ve

Detaylı

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci

Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Eylül 2017 Aziz Ogan: Kültürel ve Tarihsel Hazinelerin İzinde Bir Arkeolog ve Müzeci Aziz Ogan, 30 Aralık 1888 tarihinde Edremitli Hacı Halilzade Ahmed Bey'in oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. Kataloglama

Detaylı

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer

Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer Prof. Dr. Ersin Tan 1959 yılında Ankara da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiş ve 1982 yılında mezun olmuştur. 1982-1984

Detaylı

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ - YENİKAPI SAHNE ETKİNLİKLERİ (28 HAZİRAN - 27 TEMMUZ 2014)

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ - YENİKAPI SAHNE ETKİNLİKLERİ (28 HAZİRAN - 27 TEMMUZ 2014) RAMAZAN ETKİNLİKLERİ - YENİKAPI SAHNE ETKİNLİKLERİ (28 HAZİRAN - 27 TEMMUZ 2014) Tarih: 27 Haziran 2014 Cuma Teravih Saati 22.40 22.40 Nizamettin Sevil Nuri Osmaniye Camii İmamı Tarih: 28 Haziran 2014

Detaylı

EDEBİYAT. Celâleddîn Ergûn Çelebi GENC-NÂME HAZİNE KİTABI

EDEBİYAT. Celâleddîn Ergûn Çelebi GENC-NÂME HAZİNE KİTABI EDEBİYAT Celâleddîn Ergûn Çelebi GENC-NÂME HAZİNE KİTABI GENC-NÂME HAZİNE KİTABI DÜN BUGÜN YARIN YAYINLARI, 2016 DBY: 20 Edebiyat: 3 ISBN: 978-605-4635-15-3 Sertifika No: 18188 Birinci Baskı: İstanbul,

Detaylı

İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri

İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri İMO 45. Dönem Yetkili Kurulları Özgeçmişleri Yönetim Kurulu Cemal Gökçe (Yönetim Kurulu Başkanı) Ağrı da doğdu. Liseden sonra öğretmen okulunu bitirdi. Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi nden inşaat

Detaylı

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden,

Şiir. Kategori: Şiir Cuma, 23 Nisan 2010 16:15 tarihinde yayınlandı. Gösterim: 4075. 1 / 7 Phoca PDF 1. SEN (1973) Senden, senden, hep senden, Çemberlitaş taki dedesinin konağında büyüyen şair, Amerikan ve Fransız kolejlerinde başladığı ilk ve lise öğrenimini Deniz Lisesi nde tamamladı. İ. Ü. Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü nü 1924 te bitirince

Detaylı

Marka İletişim Süreci

Marka İletişim Süreci Markalar Marka İletişim Süreci Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler, Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi

Detaylı

V e d a t K a p t a n Y u r

V e d a t K a p t a n Y u r T P A O T ü r k S a n a t M ü z i ğ i K o r o s u Ş e f i V e d a t K a p t a n Y u r Dergimizin bu ayki sayısında TRT de Türk Sanat Müziği dalında Koro Şefliği ve Ses Sanatç da yıllardır TPAO Türk Sanat

Detaylı

MEHMET ÂKİF ERSOY UN BESTELENMİŞ ESERLERİ

MEHMET ÂKİF ERSOY UN BESTELENMİŞ ESERLERİ MEHMET ÂKİF ERSOY UN BESTELENMİŞ ESERLERİ Büyük vatan şairi, fikir ve mücadele adamı, ahlâk âbidesi Mehmet Âkif Ersoy un milletine armağanı, Safahat adlı anıt eseri; ölmez hatırası ise Türkiye Cumhuriyeti

Detaylı

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ

ŞİRKET VE ŞİRKETİN İLİŞKİLİ TARAFLARI İLE İLİŞKİSİNİN NİTELİĞİ VE ÖNEMLİLİK DÜZEYİ : ERGÜN KAĞITÇIBAŞI : BURSA DOĞUM TARİHİ : 01 / 01 / 1934 ÖĞRENİM DURUMU : İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. de Yönetim Kurulu Başkanı, Çemtaş Çelik Makina A.Ş. de Yönetim Kurulu

Detaylı

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin /

50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ. Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / 50 MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ TAHİR AĞA TEKKESİ Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com Yazı ve Fotoğraf: İsmail Büyükseçgin / seckinmimarlik@ttmail.com MİMARİ I TAHİR AĞA TEKKESİ

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

1996 Şubatında Kudüs te düzenlenen Kudüs Dinî Müzikler Festivali ne Necdet Yaşar, Sadreddin Özçimi ve Derya Türkan la birlikte katıldı.

1996 Şubatında Kudüs te düzenlenen Kudüs Dinî Müzikler Festivali ne Necdet Yaşar, Sadreddin Özçimi ve Derya Türkan la birlikte katıldı. NEYZEN AHMED ŞAHİN 1964 te İstanbul da doğdu. Nüfusu Isparta, Yalvaç ilçesi Sücüllü kasabasındadır. Ailesinin Konya ya yerleşmesi münasebetiyle ilk, orta ve lise tahsilini Konya da yaptı.1982 de Konya

Detaylı

Bilim,Sevgi,Hoşgörü.

Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Bilim,Sevgi,Hoşgörü. Mehmet Akif Ersoy 20 Aralık 1873 27 Aralık 1936 Mehmet Akif Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı nın yazarıdır. Vatan Şairi olarak anılır. Yahya Kemal Beyatlı

Detaylı

Iğdır Sevdası. yıp olarak acı bir gerçeklik halinde karşımıza dikilmiştir.

Iğdır Sevdası. yıp olarak acı bir gerçeklik halinde karşımıza dikilmiştir. BİRSEN YAYCI (SAYAN) 1950 den önceki dönemlerde il genel meclisi üyesi olarak Iğdır ı temsil eden Hüseyin Yaycı, kişiliği ve kültürüyle Iğdır ın vazgeçilemez renkli bir şahsiyeti ve başarılı bir ticaret

Detaylı

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar

Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Deniz Esemenli ile Üsküdar Turu 27 Ekim 2013, Pazar Tur Danışmanımız: Doç. Dr. Deniz Esemenli, Sanat Tarihçisi Buluşma Noktası: Üsküdar Meydanı, III. Ahmet Çeşmesi önü Tur başlama saati: 09.00 Gezimizin

Detaylı

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik

OSMANLI YAPILARINDA. Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik OSMANLI YAPILARINDA İZNİK ÇİNİLERİ Kaynak: Sitare Turan Bakır, İznik Çinileri, KültK ltür r Bakanlığı Osmanlı Eserleri, Ankara 1999 Adana Ramazanoğlu Camii Caminin kitabelerinden yapımına 16. yy da Ramazanoğlu

Detaylı

Bir notanın vesile kıldığı şey, yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir an ın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanışıdır

Bir notanın vesile kıldığı şey, yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir an ın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanışıdır Sunum Metni Hazırlayan ve Sunan: Bilge Sumer BÖLÜM I Saygıdeğer Sanatseverler Muhterem Misafirlerimiz, Bodrum Belediyesi Türk Musikîsi Derneği, Klasik Türk Müziği Korosunun hazırlamış olduğu, BESTEKÂR

Detaylı

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET)

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET) İstanbul da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep köydeki hayata adapte

Detaylı

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964

26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Gaziantep (Merkez), 1964 26/08/2010 Hocamızı saygı ile anmaktayız... Adı Soyadı Dr. Kemal YILDIRIM Doğum Yeri/Yılı Gaziantep (Merkez), 1964 Lisans Yüksek Lisans Doktora Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi

Detaylı

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü

Selman DEVECİOĞLU. Gönül Gözü Selman DEVECİOĞLU Gönül Gözü SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER BİRİMİ YAYINLARI Yayın No: 4 Editör Prof. Dr. Recep Toparlı Baskı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matbaası Kapak ve İç Düzen Sivas Cumhuriyet

Detaylı

VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ

VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ VEFÂTININ 20. YILINDA SÂMİHA AYVERDİ ETKİNLİKLERİ (Etkinliklerin târih ve saatlerinde değişiklik olduğunda ya da yeni bir etkinlik planlandığında liste güncellenmektedir. Son güncelleme: 27 Mart 2013)

Detaylı

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında

Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında Türkiye nin köklü şirketlerinden PET HOLDİNG 40 yaşında 23 Nisan 2014 Çarşamba 17:23 Devremülk Turizm inden Sağlık Turizm ine, madencilik ve mermerden gayrimenkule kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren

Detaylı

Y A P I K R E D İ KAZIM TAŞKENT SANAT GALERİSİ

Y A P I K R E D İ KAZIM TAŞKENT SANAT GALERİSİ Y A P I K R E D İ KAZIM TAŞKENT SANAT GALERİSİ Yayına Hazırlayan : Şennur Aydın Grafik Tasarım: Gülnur Başer Fotoğraf: Uğur Ataç Ünal Ofset Matbaacılık Ambalaj Sanayii ve Tic. A.Ş.'de basılmıştır. Eylül

Detaylı

Ekim Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu Koleksiyonu ve Haldun Özen

Ekim Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu Koleksiyonu ve Haldun Özen Ekim 2017 Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu Koleksiyonu ve Haldun Özen Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dokümantasyon Merkezi nde bulunan, Haldun Özen tarafından bir araya getirilen Ismayıl Hakkı Baltacıoğlu na

Detaylı

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM

SADECE BİR ÇANKAYALI DEĞİLİM; ULTRA ÇANKAYALIYIM Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2010 Yılı Mezunu ve halen Çankaya Üniversitesi nde kamu hukuku üzerine yüksek lisansına devam eden Kültür Hizmetleri Müdürlüğü Personeli Sayın

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora

Derece Alan Üniversite Yıl. Sanatlar Fakültesi Y. Lisans Fotoğraf Mimar Sinan Güzel Sanatlar 2011- Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Nevzat Yıldırım 2. Doğum Tarihi: 02.12.1987 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Fotoğraf ve Grafik Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi İstanbul unda Türk Makam Müziği Eğitimi

Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi İstanbul unda Türk Makam Müziği Eğitimi Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, Cilt 8, Sayı 16, 2010, 345-353 Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi İstanbul unda Türk Makam Müziği Eğitimi Ayşen KAYA KARABIYIK * İstanbul un Türkler tarafından alınmasından

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI İTÜ TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUARI YARI ZAMANLI ÇALGI PROGRAMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİNDEKİLER SAYFA NO PROGRAMIN AMACI.. 1 GİRİŞ SINAVI... 1 ÇALGILAR VE KONTENJAN... 2 DERSLER

Detaylı

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü

Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY. Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü Onur Konuğumuz Prof. Dr. Güler AKSOY Acıbadem Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü 1 Çocukluk Yılları 3 Temmuz 1942 11 Eylül 1944 Annesi, Ağabeyi ve Kız Kardeşleri 11 Eylül 1942 de Erzurum da

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri

Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz. 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Bin Yıllık Musiki Kültürümüze Katkı Sunuyoruz 14 Ocak 2014 Kürdilihicazkâr Faslı Beraber ve Solo Şarkılar Konseri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren AKM Klasik Türk Sanat Müziği Korosunun Şef Mitat

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi...

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi... İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...7 KISALTMALAR...11 GİRİŞ İran ve Türk Edebiyatlarında Husrev ü Şirin Hikâyesi...13 BİRİNCİ BÖLÜM Âzerî nin Biyografisi...27 5 İKİNCİ BÖLÜM Husrev ü Şirin Mesnevisinin İncelenmesi...57

Detaylı

Barış MANÇO ya. Doğum Günü Hediyelerimiz ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ. 2 Ocak ALP KOLEJİ

Barış MANÇO ya. Doğum Günü Hediyelerimiz ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ. 2 Ocak ALP KOLEJİ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ Bir gün ölürsem, öldüğüm günü değil, doğduğum günü hatırlayın." 2 Ocak 1943 - ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI DANIŞMANLIĞINDA ALP KOLEJİ Alavardı Mah. Fatih Cad.

Detaylı

2014-2015 Dönemi. Çalışmalarımız Başlamıştır

2014-2015 Dönemi. Çalışmalarımız Başlamıştır Giriş Eserler Konser Videoları Hakkımızda Kadro İletişim 2014-2015 Dönemi Çalışmalarımız Başlamıştır. 2014-2015 Dönemi FASL-I CEDİD. Muhayyer Makamda Fasl-ı Cedid Fasıl hangi makamda ise; o makama ait

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı

Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Sanat Güneşi Zeki Müren 20. ölüm yıldönümünde Bodrum da Anıldı Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı na bağışlayan Zeki Müren, ölüm yıldönümü olan 24 Eylül de Bodrum da düzenlenen

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi. Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğrenci Etkinlikleri Programı

T.C. Ege Üniversitesi. Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğrenci Etkinlikleri Programı T.C. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğrenci Etkinlikleri 2016-2017 Programı T.C. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musıkisi Konservatuvarı Öğrenci Etkinlikleri 2016-2017 Programı Ölümünün

Detaylı

3 Mart/Salı. 4 Mart/Çarşamba. 5 Mart/Perşembe İBB ODA MÜZİĞİ GRUBU AYDAN ERBAŞ İBB MEHTER VE BANDO TAKIMI SÜLEYMAN ERGUNER

3 Mart/Salı. 4 Mart/Çarşamba. 5 Mart/Perşembe İBB ODA MÜZİĞİ GRUBU AYDAN ERBAŞ İBB MEHTER VE BANDO TAKIMI SÜLEYMAN ERGUNER KONSERLER 9 İBB ODA MÜZİĞİ GRUBU 3 Mart/Salı AYDAN ERBAŞ 4 Mart/Çarşamba İBB MEHTER VE BANDO TAKIMI İBB Sultanbeyli Kültür Merkezi 4 Mart/Çarşamba SÜLEYMAN ERGUNER Enstrümantal Müzik Konseri Ali Emiri

Detaylı

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK

Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK Arş. Gör. Togay Seçkin BİRBUDAK ÖZGEÇMİŞ 10 Ocak 1983 tarihinde Ankara da doğdu. İlköğrenimini Ankara Aydınlıkevler İlkokulu Okulu ve Bilecik İnhisar İlkokulu nda tamamladı. Daha sonra Bilecik Bozüyük

Detaylı

> / f / Cumhuriyet 9387 V > Ü,

> / f / Cumhuriyet 9387 V > Ü, BÜYÜK KAYBIMIZ MalatyalI Hacı Müminzade merhum Hüseyin İnan ve merhume Rabia İnan ın oğullan, profesör Dr. Jale Inan m kıymetli eşi, Hüseyin İnan m sevgili babası, eski Müzeler Müdürü merhum Aziz Oğan

Detaylı