MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

2 Yenilikçi teknolojileri geliştiricilerinden öğren Yurt dışından tersine beyin göçüyle ülkemize dönerek fakültemizin kurulmasına katkı sağlayan akademik kadromuz, üniversitemizin bilim insanı yetiştirme vizyonu çerçevesinde yeni nesil teknolojiler geliştiriyor. Öğretim üyesi başına düşen proje ve fon miktarı bakımından Türkiye nin önde gelenlerinden olan fakültemiz, bu dinamizme ayak uyduracak genç ve çalışkan beyinleri bekliyor.

3 Neden Medipol Mühendislik? Beyza Özlem Yılmaz (Biyomedikal Mühendisliği 3 yan dal Endüstri Mühendisliği) Tercih nedenlerimden biri, mühendislik dilinin uluslararası alanda İngilizce olması ve bölümümün bu ihtiyaca cevaben %100 İngilizce olmasıydı. Medipol Mega Üniversite Hastanesinin varlığı da yine seçimimde göz önünde bulundurduğum etmenlerdendi. Mühendislik Fakültesinde derslerde başarılı olduğunuz zaman size asistanlık görevi verilebiliyor. Öğretmenlerimizle birebir iletişim kurabiliyoruz. Ben geçen dönem Fizik 1 asistanlığı yaptım. Bu sene de optimizasyon ve modelleme asistanıydım. Erhan Saatçioğlu (Biyomedikal Mühendisliği ÇAP Elektrik Elektronik Mühendisliği 3) Medipol ün sunduğu yurt dışı olanakları ve sağlık altyapısı güçlü bir üniversite oluşu seçimimde etkili oldu. Hocalarımızın Avrupa nın, Amerika nın seçkin üniversitelerinden gelmesi, 5G, 6G gibi haberleşme teknolojilerinin öncülerinden olması da tercih sebeplerimdendi. Ben stajımı hocalarımdan Prof. Dr. Ercümend Arvas ın referansıyla ASELSAN REHİS te, mikrodalga modüllerinin üretildiği Türkiye nin en büyük ikinci temiz odasında yaptım. Bunu Medipol de aldığım eğitimin avantajı olarak görüyorum. Hilal Turfan (Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4) Medipol ü tercih etmemdeki en önemli nedenlerden biri, alanında oldukça büyük başarılara imza atmış bir akademik kadroya sahip oluşuydu. Diğer bir sebebimse 15 kişilik sınıflarda eğitim alma fırsatıydı. Sağlık alanında güvenilir ama aynı zamanda mühendislik alanında güçlü bir üniversitenin benim eşsiz bir fırsat olduğuna inanıyorum.

4 BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Program Bilgisayar Mühendisliği, sektörlerin ihtiyaçlarına yönelik çözüm üreterek mühendislik hizmeti sunabiliyor. Bir sektör için gerekli bilgisayar sistemlerinin tasarım ve yazılımını geliştiren, analizini yapan, süreç akışlarını çıkararak kullanım olanaklarını belirleyen, gerektiğinde revize eden Bilgisayar Mühendisliği, büyük verinin derin öğrenme ile işlenmesine yönelik sunduğu çözümlerle de geleceğin vazgeçilmez mesleklerinden biri. Bölümümüzde sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip bilgisayar mühendisleri yetiştiriyoruz. BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Program Ülkemizdeki üniversitelerde on yılı aşkın süredir eğitim veren biyomedikal mühendisliği elektrikelektronik, bilgisayar ve makine mühendislerinin çalıştığı bir çatı mühendislik alanı. Kısa bir tanımla sağlık ve mühendislik alanının beraber çalışarak sağlık teknolojileri oluşturması ve tasarlaması anlamına geliyor. Ülkemizde artan ithal sağlık teknolojileri giderleri, medikal mühendisliğin önemini artırıyor. Bölümümüzde alacakları eğitimle ülkemizin sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılığını azaltacak olan biyomedikal mühendisleri, bu alanın da öncüleri olacak. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Program Elektrik-Elektronik Mühendisliği; haberleşme sistemleri, elektromanyetik sistemler, otonom araçlar, çip ve devre tasarımı, biyomedikal cihazlar, görüntü ve ses işleme sistemleri gibi gündelik hayatımızı kolaylaştıran ürünlerin karmaşık sistemlerinin tasarlanmasını, geliştirilmesini ve test edilmesini içeriyor. Bölümümüzde tasarım, üretim, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında görev alabilecek, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip, ülkemizin ihtiyaçları için çalışacak, çevreye duyarlı, sosyal, ekonomik ve etik konularında bilinçli, Elektrik-Elektronik mühendisleri yetiştiriyoruz.

5 ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Program Endüstri Mühendisi; bir ürün veya hizmeti, en verimli, en kaliteli, en az vakit ve kaynak kullanarak en güvenli biçimde üretebilmek için sistem, malzeme, bilgi, tecrübe ve sermayeyi bütünleştiren, gerektiğinde de bunları birtakım değişikliklere uğratarak iyileştiren ve günün şartlarına göre yenileyerek tasarlayan ve bunun için de bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olan uzman mühendis kişidir. Birçok alanda uygulanabilirliği bulunan Endüstri Mühendisliği, geleceğin popüler mesleklerinden biri olarak gösteriliyor. İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İngilizce Program Türkçe Program İnsanlık medeniyetinin sosyal ihtiyaçlarına mühendislik hizmetleriyle çözüm üreterek ortaya çıkan bölüm; modern hayatın etkisiyle şehirleşmenin arttığı, sosyal hayat alanlarına ihtiyacın gündeme geldiği, mesafelerin kısaldığı günümüzde günlük hayat-teknoloji-zaman üçgeninde insanı doğaya karşı kazanan konumuna getiriyor. Bölümümüzde artan dünya nüfusu, gelişen teknoloji ve kentleşmenin etkisiyle sürekli ihtiyaç duyulan inşaat sektörüne; farklı disiplinlerle doğru iletişim kurabilen, tasarlayabilen, verileri analiz ederek yeni yol haritalarını oluşturabilen takip edebilen, nitelik ve yetenekli mühendislik iş gücü kazandırıyoruz.

6 Buluşlara imza atan akademik kadro Prof. Dr. Hüseyin Arslan Edge ve 5G Teknolojisi: Cep telefonlarından aşina olduğumuz 2.5G Edge ve 5G haberleşme teknolojileri alanında Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Arslan ın önemli çalışmaları var. Arslan ın bu alandaki çalışmalarıyla ürettiği dalga formlarının patenti de kendisine ait. Prof. Dr. Ercüment Arvas F-Serisi için Transponder Sinyali: F-16 ve benzeri uçaklarda dış dünya ile haberleşmeyi sağlayan transponderların sinyal üretim kısmı Prof. Dr. Ercüment Arvas ve öğrencileri tarafından tasarlandı. Pasif Radar: Pasif radar etrafına sinyal yaymadan tehditleri ve havadaki aktiviteleri sezer. Bu sistemler için hem özel anten tasarımı hem de sinyal işleme algoritmaları gerekir. Ülkemizin de güvenliğine büyük katkı sağlayacak bu bu sistemin antenlerini ve radar sinyal tespit kısımlarını Prof. Ercüment Arvas ve ekibi tasarladı.

7 Doç. Dr. Kemal Özdemir Video Transport Sistemi: Artık televizyon, internet ve telefon tek fiber hattı ile evlere servis edilebiliyor. Bunun için gerekli olan ve arka planda optik sinyallerini birleştiren, ayıran, gönderen, yükseltip yöneten CHPMax5000 i Dr. Özdemir ve ekibi tarafından Philips te geliştirildi. Acil Durum Haberleşmesi: Aynı anda ülkemizdeki tüm insanlara ya da seçilen bir bölgedeki kişilere acil durum mesajlaşmasını geliştiren kişi Dr. Özdemir dir. Yerli olarak üretilen bu sistemin, önümüzdeki güz itibarıyla tüm operatörlerde kullanılması bekleniyor. Dr. Öğr. Üye. M. Fatih Toy Uzayda Biyolojik Görüntüleme: Uzayın yerçekimsiz ortamı nedeniyle kas erimesi gelişiyor. Dr. M. Toy un tasarladığı sistemle yerçekimsiz ortamda kas hücreleri anlık görüntülenebiliyor. Sistem Zero G uçuşlarında test ediliyor. Holo Tomografik Mikroskop: Dr. Toy tarafından geliştirilen bir başka buluş ise Holografik Tomografi. Bu teknik sayesinde şeffaf hücreler boyanmadan tüm detaylarıyla görüntülenebiliyor. Dr. Öğr. Üye. Hakan Doğan Wi-Fi Çipi: Wi-Fi üzerinden internete bağlantı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu alandaki en büyük şirketin Wi-Fi çipleri ise Dr. Doğan tarafından tasarlandı. Askeri Telsiz Çipi: Ülkemiz, askeri sistemlerin güvenlik ve haberleşme çiplerinde de Ar-Ge çalışmalarına başladı. Dr. Doğan ve öğrencileri bu sistemin testlerini başarıyla tamamladı. Bu çalışmada üretilen ilk yerli askeri haberleşme çipleri ASELSAN da kullanılıyor.

8 Mühendis değil, bilim insanı ol! Türkiye nin geleceğinin mühendislikte olduğunu biliyoruz. Bu nedenle fakültemizi seçen öğrencilerimizin ülkemizin geleceğine katkıda bulunacak nitelikte ve istekte olmasını önemsiyoruz. Yurt dışında REU-Research Experiences for Undergraduates olarak bilinen mezuniyet sonrası araştırma deneyimi kazandırma programını lisans öğrencilerimize uyguluyoruz. Bilim insanı yetiştirme vizyonumuzu zor u başarmaya hevesli öğrencilerimizi bir adım ileri taşımak üzerine kurguluyoruz. Bunun için başarılı öğrencilerimizin fonlanan araştırma projelerimizde çalışmalara katılmalarına, ABD de kredili dersler almalarına ve staj yapmalarına, mezuniyet sonrası akademik kariyerlerini ilerletmelerine destek oluyoruz. Projeler burada üretiliyor Fakültemizin akademik kadrosu, tersine beyin göçüyle Medipol ailesine katılmış, alanında başarılı isimlerden oluşuyor. Akademisyenlerimiz, yurt dışında yer aldıkları projelerle günlük hayatımızda kullandığımız birçok teknolojinin çekirdek çalışmalarını gerçekleştirmiş isimler. Dünyaca tanınan bilim insanlarından ders almak ve dünyanın konuşacağı donanımlara sahip bir mühendis olarak mezun olmak istiyorsanız burada olmalısınız. 6G çalışmalarına katılmaya ne dersin? Üniversitemizin dış kaynaklarca fonlanmış çalışmalarının önemli bir kısmı Fakültemiz tarafından yürütülüyor. Fakültemiz bünyesinde 5G ve Ötesi Haberleşme Teknolojileri, Antenler ve Mikrodalga Sistemleri, Entegre Devre Tasarım Merkezi, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, Hesaplamalı Kamera Teknolojileri, Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri gibi araştırma laboratuvarları bulunuyor. Bunun yanında Medipol, Türkiye de 6G için ilk araştırma laboratuvarının kurulması adına bir çalıştay yaptı ve çalışmalarını tüm Türkiye ye duyurdu. Çalıştayın ikincisi Eylül ayında gerçekleşecek.

9 Yüzde 100 İngilizce eğitim Öğrencilerimizin dünyadaki gelişmeleri takip edebilmeleri için İngilizceye hâkim olmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle birçok bölümümüzde yüzde 100 İngilizce eğitim veriyoruz. İngilizce Hazırlık ın yanı sıra öğrencilerimizin en az bir dönem Erasmus la öğrenci hareketliliği gerçekleştirmelerini destekliyoruz. Elektrik-Elektronik Mühendisliği nden Ruşen Altındağ öğrenci hareketliliğini Slovakya daki Technicka Univerzita V Kosiciach da gerçekleştirdi. Altındağ deneyimini, Çok çalış, çok gez, bol bol tecrübe et demişler, Erasmus her anlamıyla macera doluydu diye anlattı. İngilizceyi ABD de öğren Üniversitemizde eğitim dili İngilizce olan tüm bölümler için bir yıl İngilizce Hazırlık eğitimi zorunlu olarak Dil Okulu tarafından veriliyor. Eğitim dili %100 İngilizce olan Fakültemizde, başarılı öğrencilerimizi ABD de anlaşmalı olduğumuz çeşitli kurumlarda alacakları dil eğitimiyle destekliyoruz. Mühendislik Fakültesine yerleştiği puan türünde ilk e giren öğrencilerin barınma ve eğitim giderleri ile her yıl Mütevelli Heyeti nin belirlediği kontenjan dâhilindeki öğrencilerin ABD deki İngilizce hazırlık eğitim giderleri Üniversitemiz tarafından karşılanıyor. ABD de kredili ders ve staj imkânı! Fakültemiz üniversiteye giriş sınavı sıralamasında ilk 5000 e giren öğrencilere Amerika nın seçkin üniversitelerinde kredili ders alma ve teknoloji devlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi ndeki şirketlerde staj imkânı sağlıyor.

10 Kariyerinize doğru yerde başlayın Öğrencilerimize zorunlu stajları için hem yurt içindeki prestijli firmalar hem de yurt dışındaki farklı araştırma merkezlerinde ve sanayi şirketlerinde staj yapma konusunda destek sağlıyor, iş hayatına ilk atıldıkları pozisyonların onların gelecek kariyerlerinde yol gösterici olmasını bekliyoruz. Bu kapsamda Biyomedikal Mühendisliği ve Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümlerinde başarılı olan ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerimiz TÜBİTAK ve ASELSAN da stajlarını yapma imkânından faydalandı. Öğrencilerimiz, öğrenimleri boyunca aldıkları eğitimin, staj yaptıkları merkezde adaptasyon sürecini azalttığını ifade etti. Arslan ve Baykaş, ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan dan aldı 2017 TÜBA Ödül Töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi. Türkiye nin farklı üniversitelerinden 39 bilim insanının ödüllendirildiği törende İstanbul Medipol Üniversitesinden iki akademisyene de ödül takdim edildi. TÜBA Uluslararası Akademi Ödülünü Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde alan Prof. Dr. Hüseyin Arslan ile TÜBA GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) Ödülü ne layık görülen Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üye. Tunçer Baykaş a ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

11 Dinçer: İnovasyon günümüzün en önemli unsuru İstanbul Medipol Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından Bilgiden Teknolojiye Uzanan Yolda İnovasyon Konferansı düzenlendi. Konferansın açış konuşmasını Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk gerçekleştirdi. Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran ın da takip ettiği konferansa, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer konuşmacı olarak katıldı. Dinçer konuşmasında şöyle dedi: Ar-Ge ve inovasyonda belirli stratejik hedefler doğrultusunda projelerin tanımlanarak fonlanması gerekir. İnsan ve inovasyon bir araya geldiğinde ekonomik başarı yakalanacaktır. Teknolojiyi geliştiren devletler pazar payını artırarak ekonomisini sağlamlaştırıyor. Bu yüzden inovasyon günümüzün en önemli unsuru. Dr. Toy, Türkiye nin 10 Başarılı Genç İnsanı arasında gösterildi Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından verilen 2017 TOYP Ten Outstanding Young Persons ödüllerinin Türkiye ayağında Türkiye nin 10 Başarılı Genci ödülleri sahiplerini buldu. Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Muhammed Fatih Toy, Fen ve Teknik Gelişme Alanında En Başarılı Genç seçildi. Dr. Toy, İstanbul Medipol Üniversitesi Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezinde yürüttüğü yeni nesil mikroskop sistemlerinin tasarım ve prototipleri çalışmaları ile ödüle layık görüldü.

12 Tıp ve mühendisliği birleştiren enstitü Kalkınma Bakanlığının desteğiyle kurulan Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsünün bünyesinde REMER, MEDİTAM, Kanser Araştırmaları Merkezi, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ile İlaç Geliştirme Merkezi yer alıyor. Enstitü, sağlık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerdeki araştırmacıları aynı çatı altında buluşturmayı amaçlıyor. Laboratuvar altyapısı lisansüstü öğrencilere de açık olan enstitü, Türkiye nin bilimsel ve teknolojik alanlarda uluslararası çapta rekabet edebilmesini ve yerli teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor. Lisansüstü ve bütünleşik eğitim Yüksek Lisans Programları Elektrik, Elektronik Mühendisliği ve Siber Sistemler, Biyomedikal Mühendisliği ve Biyoenformatik, İnşaat Yönetimi ve Hukuku, Tıbbi Farmakoloji, Ortez Protez, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Sinirbilim, Sağlık Sistemleri Mühendisliği. Doktora Programları İnşaat Yönetimi ve Hukuku, Tıbbi Farmakoloji, Biyokimya, Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoloji, Sinirbilim, Elektrik, Elektronik Mühendisliği ve Siber Sistemler, Sağlık Sistemleri Mühendisliği. KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: 40 BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Fakültemiz; yurt dışı tecrübeli dinamik akademik kadrosuyla araştırma odaklı,

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } % 30 İngilizce Program } İngilizce Program Donanımlı laboratuvarlar ile bir adım önde! Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizi Türkiye nin en gelişmiş

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } %30 İngilizce Program Medipol Tıp la öğren, araştır, uygula Medipol Tıp, Medipol Mega Üniversite Hastanesi ve Türkiye nin en iyi araştırma merkezlerinden REMER

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık biliminde Medipol ekolü Sağlık alanındaki başarısı, En İtibarlı Marka* ve Yılın Sağlık Markası** olarak ödüllendirilen Medipol Sağlık Grubu

Detaylı

ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } İngilizce Program Şampiyonların Tercihi Medipol UTF Medipol UTF yalnızca 10 öğrencilik kontenjanıyla Türkiye nin şampiyonlarını bir araya getiriyor.

Detaylı

DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Akademik dünyaya hazırlan İstanbul Medipol Üniversitesi Dil Okulu nda sadece İngilizce dil seviyesini geliştirmeye odaklanmıyoruz, öğrencilerimizin aynı zamanda

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Sektör seni bekliyor! Arzu ettikleri meslek eğitimini alıp hızlıca iş hayatına başlamak isteyenler MYO ları tercih ediyor. Bir ayağı sektörde olan akademisyenlerimiz,

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eczacıları Medipol de yetişiyor İstanbul da yerleşik ilaç firmalarının genel müdürlüklerine yakın bir lokasyonda olmamız eğitim süreçlerimize

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektronik Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 1 Elektronik Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Hasan Hüseyin Sönmez İçerik 1. Üniversitemiz 2. Elektronik Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler

Detaylı

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr ELEKTRİK - ELEKTRONİK FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr MAKİNA FAKÜLTESİ İnsan zekâsının teknolojiye yansıması olan çarkların işlemesini sağlayan mühendisleri

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ %30 İngilizce Program Uzman hukukçular Medipol de yetişiyor Adalet dengesini koruyarak yasal normların uygulanmasında rol alacak hukukçuları çağdaş yaklaşımla

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ %30 İngilizce Program Tıp Fakültesi, İstanbul Medipol Üniversitesinin araştırmacı eğitim ekolüne bağlı olarak araştırmacı hekim yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerini

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Misyonumuz Öğrencilerine mühendislik için gerekli bilgi ve beceriyi yüksek kalitede sağlayarak

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1 Tanıtım Gösterisi Hazırlayan: Arş. Gör. Ahmet Cengizhan Dirican İçerik 1. 1. Üniversitemiz 2. 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. 3. Bölümümüz

Detaylı

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r

w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ FEN BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrenciler, GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 2008 yılında kurulmuş ve 2009

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ MÜHİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHİSLİĞİ BÖLÜMÜ(TÜRKÇE) 4 YILLIK DERS PLANI (Eğitim planı toplamda 138 ve 240 den oluşmaktadır. Yarıyıllara göre alınması

Detaylı

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ MODA TASARIMI (UOLP) TEKSTİL GELİŞTİRME VE PAZARLAMA (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr TEKSTİL TEKNOLOJİLERİ VE TASARIMI

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi

MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ. Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ Sanayi ile entegre, araştırmacı ve yenilikçi bir mühendislik eğitimi İzmir in Kapılarını Katip Çelebi ile Açın Bölümler 2012 yılında 4 bölümde eğitim-öğretime başlandı.

Detaylı

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

KONYA ÜNİVERSİTESİ. Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü KONYA ÜNİVERSİTESİ Necmettin Erbakan Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 1 Vizyonumuz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Eğitimi ve Öğretimi alanında uluslararası ve ulusal gelişmeleri izleyen,

Detaylı

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ T.C. İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ Elektronik Mühendisi Kimdir? Elektronik Mühendisleri, toplum tarafından ihtiyaç duyulan elektronik cihaz ve sistemleri Tasarlar, Geliştirir, İşletir. 2 NEDEN ELEKTRONİK

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Toplumun nabzını tut Gelecekte, birey ve topluma temas eden konularda bugünün öğrencileri söz sahibi olacak. Mesleklerinde en iyi olmak

Detaylı

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ

BARTIN ORMAN FAKÜLTESİ BARTIN ÜNİVERSİTESİ Bartın, Karadeniz Bölgesi nde, Batı Karadeniz Bölümü nde bir ildir. 1991 yılında Zonguldak ilinden ayrılarak Türkiye nin 74. ili olmuştur. Bartın bölünmüş yollar ile İstanbul a 420km,

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Bi lim le rm YO Te kn ik BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı 3 4 Müdürün Mesajı Sevgili öğrenciler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunuzun amacı,

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. http://fbe.ieu.edu.tr Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Programı http://fbe.ieu.edu.tr Vizyonumuz; Yürütülmekte olan lisansüstü eğitim programları, bilimsel araştırma ve etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası

Detaylı

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi İsmail KOYUNCU Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü 0 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak hedefimiz, nitelikli akademik kadromuz, güçlü alt yapımız ve standartlar ile uyumlu laboratuvarlarımızla geleceğimizin teminatı olan gençleri en üst nitelik

Detaylı

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C.

LİSANSA DAYALI DOKTORA. ALES Puan Türü UYRUKLU UYRUKLU UYRUKLU YABANCI YABANCI T.C. 20182019 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÖNEMLİ NOT: Fen Bilimleri Enstitüsüne 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi için yeni kaydolacak tüm öğrenciler, Eskişehir Teknik Üniversitesine

Detaylı

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı)

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü. ( Eğitim-Öğretim Yılı) Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü (2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı) Biyomedikal Mühendisliği bölümü, tıp, biyoloji mühendislik, fizik, kimya, matematik gibi bilimlerden

Detaylı

BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ

BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR BİLİŞİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM FAKÜLTESİ Geleceği şekillendirmek bir çipten

Detaylı

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr.

Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Ders Kodu: FIZ 306 Ders Adı: Katıhal Fiziği-İntibak Dersin Dönemi: 2014-2015 Güz Dönemi Dersi Veren Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Metin Aslan 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KASIM 2016 SAYI 1 1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Akademisyen ve öğrencileri bilgilendirmeyi, bölümler arası

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanıtım Gösterisi 1 İçerik 1. Üniversitemiz 2. Bilgisayar Mühendisliği 3. Bölümümüz 4. Son Sözler 2 Üniversitemiz 3 1. Teknoloji Enstitüsü

Detaylı

SINIR TANIMAYAN TÜRK BİLİM İNSANLARI YFZ2017 DE BİR ARAYA GELİYOR

SINIR TANIMAYAN TÜRK BİLİM İNSANLARI YFZ2017 DE BİR ARAYA GELİYOR SINIR TANIMAYAN BİLİM İNSANLARI YFZ2017 DE BİR ARAYA GELECEK Dünyanın en iyi üniversitelerinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla çok sayıda ödüle layık görülen Türk bilim insanları, tecrübelerini paylaşmak

Detaylı

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri;

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ. Kimya Mühendisleri; KİMYA MÜHENDİSLİĞİ Kimya mühendisliği; temel olarak kimya bilimi ile matematik, fizik, biyoloji, çevre, kalite ve ekonomi bilimlerini kullanarak proses tasarlayabilen ve önemli endüstriyel, teknolojik

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı Bahar yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Mesleğinde en iyi ol, rakip tanıma! Ekonomiye ve reel sektöre yön veren akademik kadromuzla küresel, sektöre uygun ve hazır, kariyerine

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik

CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik CARROLL ÜNİVERSİTESİNİ KEŞFEDİN 1846 dan beri akademisyenlerde mükemmellik ABD NİN TAM MERKEZİNDE EĞİTİM ALIN ABD nin merkezinde, Wisconsin in ilk üniversitesinde global eğitim alın. 1846 dan beri, Carroll

Detaylı

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE

DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE DÜNYA ŞEHRİ İSTANBUL DA GENÇ BİR ÜNİVERSİTE FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ TOPLANTI GÜNDEMİ 2 TARİHİN DERİNLİKLERİNDEN, BİLİMİN VE SANATIN UFUKLARINA KURULUŞ TOPLANTI GÜNDEMİ 3 Fatih Sultan Mehmet

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 06.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 06.02.2017 Karar Sayısı: 210 Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Halk Sağlığı Enstitüsü, Nörolojik Bilimler

Detaylı

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 03.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ÜNIVERSITE Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde 3 mühendislik bölümü daha açılıyor İZMIR 2012-2013

Detaylı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomedikal Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Biyomedikal mühendisliği; tıp ve mühendislik alanlarındaki bilgi ve teknolojiyi,

Detaylı

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUKOŞULLARI

T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUKOŞULLARI T.C. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ BAŞVURUKOŞULLARI 2015-2016 Öğretim Yılı GüzYanyılında, aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim

Detaylı

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ FİZİK MÜHENDİSLİĞİ KİMYA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr FEN - EDEBİYAT FAKÜLTESİ Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği,

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. AKSARAY ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2018-2019 Eğitim-Öğretim Döneminden İtibaren Uygulanacak LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM PLANI 2018 2019 Eğitim Öğretim Döneminden

Detaylı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü http://bilgisayar.beun.edu.tr İçerik Zonguldak Tanıtımı Üniversite Tanıtımı Mühendis Kimdir? Mühendisin Sorusu Bilgisayar

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ. Telefon: M.Bahar BAŞKIR

BARTIN ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ.   Telefon: M.Bahar BAŞKIR http://fen.bartin.edu.tr Telefon:0 378 501 10 00 M.Bahar BAŞKIR GENEL BİLGİLER: Eğitim Dili : Türkçe Eğitim Süresi : 4 Yıl 2013 yılı: 3 adet Öğretim üyesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim faaliyeti başladı. Mezuniyet

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü. http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü. http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel

Detaylı

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KASIM 2016 SAYI 1 1 MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YAYIN KURULU Prof.Dr. Çağrı ERHAN (Rektör) Akademisyen ve öğrencileri bilgilendirmeyi, bölümler arası

Detaylı

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU

2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI BİRİM FAALİYET RAPORU 2018 YILI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI (Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü) BİRİM FAALİYET RAPORU Manisa / 2019 1 İ Ç İ N D E K İ L E R I. GENEL BİLGİLER... 3 A. Misyon ve Vizyon... 3 1. Misyon...

Detaylı

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir?

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü. Polimer Nedir? Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Bölümü Polimer Nedir? Monomer olarak adlandırılan basit moleküllerin kimyasal bağlarla bağlanması sonucu oluşan yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir.

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MESLEK YÜKSEKOKULU Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Bülteni Yıl: 3 Sayı: 19 İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitime Başladı 19 İstanbul

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı

KAMU/SANAYİ/KÜME/ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİYLE KRİTİK TEKNOLOJİYE SAHİP ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMASI

KAMU/SANAYİ/KÜME/ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİYLE KRİTİK TEKNOLOJİYE SAHİP ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMASI II. AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ZİRVESİ KAMU-ÜNİVERSİTE -SANAYİ İŞBİRLİĞİ KAMU/SANAYİ/KÜME/ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİYLE KRİTİK TEKNOLOJİYE SAHİP ÜRÜN GELİŞTİRME UYGULAMASI FİGES A.Ş. SUNUM PLANI

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ

ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA PROGRAMI BİLGİLERİ Genel Bilgiler Programın Amacı Kazanılan Derece Kazanılan Derecenin Seviyesi 2012 yılında kurulan TOBB ETÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğ

Detaylı

Güz Dönemi Fizik Bölümü Titreşim ve Dalgalar Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi

Güz Dönemi Fizik Bölümü Titreşim ve Dalgalar Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 2014-2015 Güz Dönemi Fizik Bölümü Titreşim ve Dalgalar Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi 1 Orta 2 3 4 5 Bu ders ile ilgili temel kavramları, yasaları ve bunlar arasındaki %8 %0 %8 %67 %17 ilişkileri

Detaylı

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOĞUŞ Doğuş markası, eğitime adanmış yarım asra yaklaşan bir anlam ifade etmektedir. Doğuş Üniversitesi eğitimde ilklerin sahibi, yeniliklerin öncüsü olarak, geçmişinden

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ (UOLP) EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Makine Mühendisliği Bölümü Tanıtım Bülent Ecevit Üniversitesi, Makina Mühendisliği Bölümü lisans programı, 1 yıl isteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitiminden

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II KONTENJAN.

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II KONTENJAN. T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Anatomi ABD Klinik Anatomi

Detaylı

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II

Kre di. Ders Kodu BIL-107. Açıklama Eşdeğer Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I. MAT-151 Matematik I MAT-152 Matematik II 1. Yarıyıl Adı Kre di AK TS EHB-105 Algoritma ve Programlama 2+2 5 BIL-107 Bilgisayar Mühendisliği in Adı Algoritma ve Programlama 3+1 7 Akademik Araştırma ve EHB-119 Sunum I 1+1 2 FIZ-145 Fizik I 3+0

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İki Farklı Dil, İki Farklı Program DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ () Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişinde Anadolu yakasının en yakın noktası

Detaylı

Staj II (EE 499) Ders Detayları

Staj II (EE 499) Ders Detayları Staj II (EE 499) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Staj II EE 499 Bahar 0 0 0 0 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI

ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI ELVANKÖY İMKB MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ ALANI 1 ALANIN MEVCUT DURUMU VE GELECEĞİ Sağlık hizmetlerinin görünen yüzü hastaneler ve hekimler olmakla birlikte, her ferdi

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

KARİYER SENİN, KARAR SENİN

KARİYER SENİN, KARAR SENİN KARİYER SENİN, KARAR SENİN Değerli Gençler, Uludağ Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü sizleri bekliyor; Türkiye nin ihracat ve istihdam açısından önde gelen sektörlerinden

Detaylı

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ

PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKULTESİ 2014-2018 STRATEJİK PLANI PAYDAŞ ANKETİ VERİLERİ Ocak 2015 Eskişehir 1) Eczacılık Fakültesi'nin misyonunda, vizyonunda ve ilkelerinde bulunmasını istediğiniz, beş

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi

Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 2014-201 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Fizik II Dersi Çıktılarının Gerçekleşme Derecesi Program Çıktılarının Ders Kazanımlarına Katkısı Anketi 1 Orta Yüksek Yüksek 2 3 4 Bu ders ile ilgili temel kavramları,

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Tüm sağlık bilimlerinin adresi: Medipol Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu, güçlü altyapısıyla tüm sağlık mesleklerine yönelik eğitim veriyor. Sağlık

Detaylı

AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN AİBÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Programlarımıza 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir. ÖNEMLİ

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Amacımız, edindiği bilgi ve beceriyi toplumun sağlığına katkıda bulunacak şekilde üreten, sorgulayıcı, araştırıcı, çözümleyici, mesleğinin

Detaylı

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İZMİR DE YENİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Kuruluş 14.07.2010 VİZYON Uluslararası ölçütlere uygun; Tıp eğitimi, Araştırma, Hizmet sunumu, Örnek bir Tıp Fakültesi; Yetiştirdiği hekimler Tıp bilimine

Detaylı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü http://metalurji.beun.edu.tr/ facebook.com/groups/beunmetalurji Misyon Temel metalurji ve malzeme mühendisliği eğitimi alan, bilimsel

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri (GSE'de (a ( a (a ( a Bahar BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ Bankacılık YL: H YL:65 Aranmaz

Detaylı

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi nde Eğitim 2013 w w w. b e z m i a l e m. e d u. t r Ü Dünden Bugüne... Yıl 1843 Osmanlı Padişahı II.Mahmut un eşi ve Padişah Abdülmecit in annesi Bezmiâlem Valide Sultan, bir rüya görecek ve bu rüyadan sonra, İncelikler

Detaylı

MEF ÜNİVERSİTESİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ve KALİTE ÇALIŞMALARI

MEF ÜNİVERSİTESİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ve KALİTE ÇALIŞMALARI Yüksek Öğretimde Global Kalite Zirvesi, 27 Nisan 2016 Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü MEF ÜNİVERSİTESİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR ve KALİTE ÇALIŞMALARI Prof. Dr. Mehmet Fevzi ÜNAL Rektör Yardımcısı

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği MARMARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Misyonumuz Öğrencilerine mühendislik için gerekli bilgi ve beceriyi yüksek kalitede sağlayarak

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir altyapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize üst düzey standartlarda

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KONTENJAN ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR T.C. YABANCI T.C. T.C. YABANCI

Detaylı