SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ"

Transkript

1 SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

2 Tüm sağlık bilimlerinin adresi: Medipol Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu, güçlü altyapısıyla tüm sağlık mesleklerine yönelik eğitim veriyor. Sağlık Fakültesi öğrencileri, eğitim sürelerini İstanbul un her iki yakasında olmak üzere toplam yedi hastanesi ile aktif sağlık hizmeti sunan Medipol Sağlık Grubunun uygulama olanaklarıyla tamamlıyor.

3 Neden Medipol Sağlık Bilimleri? Eda Aycan Yaşasın (Sağlık Yönetimi 4) Medipol, sağlık ihtiyacına bütünsel bir bakış açısı getirerek toplumun beklentileriyle uyumlu altyapı olanaklarını bize sunuyor. Kariyer imkânlarının çeşitliliğiyle öğrencilerinin yanında olan Medipol ü seçtiğim için mutluyum. Osman Dere (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 4) Medipol ü seçmemdeki temel amaç sağlıktaki başarısını sağlık eğitiminde de göreceğime inanmam oldu. Bu bakışımın da doğru olduğunu görüyorum. Sporcu sağlığı alanında ilerlemek isteyen bir öğrenci olarak Medipol Başakşehir Spor Kulübünde staj imkânına eriştim. Türkiye nin en iyi spor kliniğinde 2 yıl boyunca staj deneyimi edindim. Damla Yurdan (Dil ve Konuşma Terapisi 3) Bölüm Başkanı Seyhun Topbaş ın bu alanda duayen oluşu Medipol e seçmemde etkili oldu. Uygulama yapmak ve farklı türde vakalar görmek mesleğimiz için çok önemli. Medipol ün sağlık altyapısıyla mesleki gelişimimizde gereken uygulamaları gerçekleştirebiliyoruz. Orya Al Akkad Sağlık Bilimleri (Fizyoterapi ve Rehabilitasyon 2) Medipol, uluslararası öğrencilere kendilerini güvende hissettiren bir aile ortamı sunuyor. Medipol ü seçmemin öncelikli nedeni %100 İngilizce olarak sunduğu eğitim kalitesi. Burada aldığım kapsamlı ve sıkı eğitimle kendi branşımda uluslararası alanda bir adım önde olacağımı biliyorum. Türkiye nin en büyük özel sağlık merkezlerinde staj yapabilmek de büyük bir ayrıcalık.

4 BESLENME VE DİYETETİK Beslenme ve diyet uzmanları; büyüme-gelişmenin sağlanması, sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması için bireysel ve toplu beslenmenin plan ve programlarını düzenliyor. Bölümümüzde alanındaki sorunları saptayan, değerlendiren, çözüm önerileri getiren, danışmanlık hizmeti veren, hastalıklara özel diyet programları geliştiren, bilgi ve beceriye sahip insan gücünü yetiştiriyoruz. ÇOCUK GELİŞİMİ Öğrencilerimizi; özel gereksinimli, akut ve kronik hastalığı olan, korunmaya muhtaç ve gelişimsel risk altındaki 0-18 yaş grubu çocuk ve ergenlerin gelişimlerine yönelik tanı ve değerlendirme yapabilecek, aile danışmanlığı verebilecek, gelişimsel destek programları hazırlayıp uygulayabilecek, teknolojik, bilimsel yöntem ve teknikleri kullanan, eklektik yaklaşımı benimsemiş ve etik değerlere bağlı profesyoneller olarak yetiştiriyoruz.

5 DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ İngilizce Program Bölümümüzde iletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ile bozukluklarının önlenmesi, tespiti, değerlendirilmesi ve rehabilitasyonunu sağlayarak bireylerin yaşam kalitelerinin artırılması için mesleğini en yetkin biçimde sunabilen, bilimsel gelişmeleri ve ileri teknolojiyi yakından izleyip deneyimleriyle bütünleştiren, mesleki etik ve değerleri bilen, iş birliğine yatkın, kendi bilim alanında yetişmiş nitelikli dil ve konuşma terapisti yetiştiriyoruz. EBELİK Ülkemizde kaba doğum hızı, genel doğurganlık hızı, anne ve bebek hastalık ve ölüm hızlarının yüksek olması nedeniyle ebe gereksinimi oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Bölümümüzde, evrensel değerlere ülke gerçekleri ve gereksinimleri doğrultusunda her alanda hizmet verebilecek bilgi ve beceriyle donatılmış, ebelik felsefesini ve etik değerleri özümsemiş, yaşam boyu öğrenmeyi benimseyen profesyonel ebeler yetiştiriyoruz. ERGOTERAPİ Herhangi bir hastalık veya travma sonrasında günlük yaşamda bağımsızlığı etkilenmiş kişilerin hayata ve topluma yeniden adapte olmasını ergoterapistler sağlıyor. Sosyal nosyonu oldukça yüksek olan bölümümüzde; hizmet, eğitim, araştırma ve mesleki gelişim konusunda doğru model oluşturan, etik prensiplere bağlı, ergoterapi mesleğine özgü değerlendirme yaparak planlayıp uygulayan ergoterapistler yetiştiriyoruz.

6 FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON İngilizce Program Fizyoterapistler farklı nedenlerle azalan veya kaybolan hareketliliğin tekrar kazanılması, geriye kalan fonksiyonun artırılması, kişinin yaşam kalitesinin belirli bir düzeye ulaştırılması amacıyla uygulanan tedavi süreçlerinde görev alıyor. Fizyoterapistler aynı zamanda bel-boyun sağlığı, yaşlıların rehabilitasyonu, kadın sağlığı ve sağlıklı kişilere fiziksel uygunluk programları da verebiliyor. Bölümümüzde fizyoterapi ve rehabilitasyonu mesleğe özgü değerlendirmelerle ve bağımsızlığı artıran çeşitli yardımcı teknolojileri kullanarak planlayıp uygulayan fizyoterapistler yetiştiriyoruz. HEMŞİRELİK Önceleri yalnızca kadınların mesleği olarak görülen fakat 2007 de hayata geçen Hemşirelik Yasası yla erkek öğrencilere de kapısını açan Hemşirelik; teorik bilgi, el becerisi ve yürekten bağlılık gerektiren, bilim ve sanattan oluşan bir meslek. İnsancıl yaklaşımla bireyi bir bütün olarak ele alan özveri ve iletişim becerileri gerektiren insanın yaşamına dokunan bu mesleğin temelinde bilim, şefkat, disiplin ve fedakârlığın yattığı özellikle bilinmeli. Bölümümüzde gereksinimleri doğrultusunda kaliteli ve güvenli bakım verebilen hemşireler yetiştiriyoruz. ODYOLOJİ İşitme kayıpları ve buna bağlı olarak gelişen konuşma problemleri olan, yaşadıkları dengesizlik hissi nedeniyle sosyal ve fonksiyonel kapasiteleri azalan kişilerin, bu yetilerini artırmak için gerekli tedavilerin yapılması günümüz toplumu için bir zorunluluk. Odyologlar, bu amaç içerisinde işitme ve denge sistemi patolojilerini değerlendirip, rehabilitasyon ekibinin diğer üyeleri ile birlikte katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin işitme kaybı ve denge bozuklukları sorunları saptayan, değerlendiren, çözüm önerileri getiren ve uygulayan sağlık profesyonelleri olmalarını sağlıyoruz.

7 ORTEZ-PROTEZ Ortaz-protez uzmanları uzuv kayıpları yaşayan kişilerin fonksiyonel seviye ve bağımsızlığını artıran yardımcı gereçleri ve bilimsel yöntemlere dayalı yardımcı teknolojileri tasarlıyor ve üretiyor. Bölümümüzde anatomik ve biyomekanik prensiplere göre hastayı değerlendirip gereksinimlerini belirleyerek doğru malzeme ile uygun uygun ortez-protezi seçen, tasarlayan, yapan, yapılmasını denetleyen, yeni malzeme ve teknolojilerin mesleki uygulamalarında kullanılması ve geliştirilmesinde etkin rol oynayan insan gücü yetiştiriyoruz. SAĞLIK YÖNETİMİ İngilizce Program Tıbbi ve teknolojik gelişmeler, ulusal ve uluslararası rakiplerin artması, hasta memnuniyetinin ön plana çıkması sağlık sektöründeki rekabeti yoğunlaştırdı. Sağlık kuruluşları, rekabetle başa çıkabilmek için tıp alanındaki gelişmeleri takip ettiği kadar işletmecilik alanındaki gelişmeleri de izlemek ve bunları en kısa zamanda kuruluşlarında uygulamak zorunda. Sektördeki idari kadrolarda yetişmiş insan kaynağının önemi artık daha büyük. Bölümümüzde, giderek artan sağlık alanı odaklı sigortacılık, ekonomi, hukuk, kalite yönetimi, pazarlama, stratejik yönetim, iletişim, örgütsel davranış, yetenek yönetimi ve inovasyon konularında kapsamlı eğitim almış profesyoneller yetiştiriyoruz. SOSYAL HİZMET Sosyal hizmet; sosyal değişim ve kalkınmayı, sosyal bütünleşmeyi, insanların güçlendirilmesini, fiziki, sosyal ve ekonomik olarak özgürleşmesini hedefleyen uygulama temelli bir meslek ve akademik bir disiplin. Bölümümüzde; yer aldığı toplumun ihtiyacı doğrultusunda birey ve grupların sosyal çevre ile ilişkili sorunlarına çözüm yolları bulmayı, işlevsel bütünlüğünü ve refahını geliştirmeyi hedefleyen, yerel değerlere sahip çıkarak evrensel değerler doğrultusunda çalışan, sosyal politikaların ve sosyal kurumların daha güçlü hale gelmesini hedefleyen uzmanlar yetiştiriyoruz.

8 Staj yerini dert etme Sağlık Bilimleri Fakültesinde zorunlu staj uygulaması bulunuyor. Öğrencilerimizin tamamlaması gereken stajları için adres aramalarına gerek yok, uygulama yerleri Fakülte Komisyonu tarafından belirleniyor. Öğrenciler, son sınıfı çeşitli hastanelerde, toplu beslenme kurumlarında, kreş ve yuvalarda, toplum sağlığı merkezlerinde, spor kulüplerinde, çeşitli kurum ve kuruluşlarda deneyimli diyetisyenlerle birlikte beş farklı alanda staj yaparak geçiriyor, Medipol ün bu konudaki imkânlarından da yararlanıyor. Medipol Mega Üniversite Hastanesi, Esenler Hastanesi, Sefaköy Hastanesi, Fındıkzade Hastanesi ve Vatan Kliniklerinde eğitim ve sağlık hizmeti veriliyor. İş hayatına çift diplomayla merhaba! Fakültemizde Çift Anadal ve Yan Dal programlarıyla farklı bölümlerde eğitim alma imkânı sunuluyor. Bunun yanı sıra eğitim süresince düzenlenen çeşitli mesleki ve sosyal etkinlikler, seminerler, konferanslar, atölye çalışmaları ve sertifika programlarıyla öğrencilere alanlarıyla ilgili aktif donanımlar kazandırılıyor. Erasmus deneyimiyle yeni ufuklar Beslenme ve Diyetetik Programı öğrencimiz Sinem Doğruer, Erasmus öğrenci değişim programıyla Hollanda Han University deydi. Doğruer deneyimini şöyle anlatıyor: Nijmegen şehrinde HAN University of Applied Sciences da Minor Sports Nutrition programına katıldım ve başarıyla tamamladım. Uzmanlığımda spor beslenmesine yönelmek istiyorum, bu yüzden kendimi geliştirebileceğim bir şey gerçekleştirdiğim için şanslı olduğumu ve doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Muhteşem bir deneyimdi.

9 Akademik kadro Sağlık Bilimleri alanında tartışmasız şekilde en güvenilir kurum olan İstanbul Medipol Üniversitesinin bu başarısının ardında, sağlık alanında tecrübeli ve dinamik bir akademik kadro bulunuyor. Prof. Dr. Erdoğan Kunter Dekan Sağlık sektöründe köklü bir geçmişi bulunan Medipol Sağlık Grubunun tam desteğini alan Sağlık Bilimleri Fakültesi, alanının en iyileri olan öğretim kadrosu ve modern eğitim olanaklarıyla, öğrencilerine iyi değil en iyi olma fırsatı veriyor. XX Prof. Dr. Haluk Yavuzer XX Prof. Dr. Z. Candan Algun XX Prof. Dr. M. Bülent Şerbetçioğlu XX Prof. Dr. Saime Seyhun Topbaş XX Prof. Dr. Arzu Yükselen

10 AIDS ölümcül hastalık olmaktan çıktı Hemşirelik Kulübü tarafından yapılan Kimse Duymasın Deme konferansında AIDS hastalığı ele alındı. Öğrenci sunumlarıyla başlayan konferansta AIDS in bulaşma nedenleri, belirtileri ve hastalıktan korunmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi. Programa Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoji Bölümü nden Dr. Hayat Kumbasar ve Pozitif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Cihan Sehla konuk oldu. Kumbasar, HIV pozitif virüsü ile yaşayanların artık belirli koruma önlemlerini almak koşulu ile sağlıklı bir ilişki sürdürebildiklerini, evlenebildiklerini ve sağlıklı çocuklara sahip olabildiklerini dile getirdi. Erkek Sağlığı Sempozyumu gerçekleştirildi Erkek Sağlığı Sempozyumu, Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve İstanbul Medipol Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü iş birliğiyle Kavacık Güney Yerleşkesi Konferans Salonunda yapıldı. Aralarında ürolog ve fizyoterapistlerin de olduğu yoğun bir katılımla gerçekleşen sempozyumda erkeklerde pelvik ağrı sendromu, bel ağrısı ve prostat sorunları, pelvik ağrı ve cinsel sağlık, erkek sağlığında beslenme, bel ağrısında omurga gibi konular masaya yatırıldı.

11 Sağlık Bilim ve Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Kalkınma Bakanlığının desteğiyle kurulan enstitünün bünyesinde REMER, MEDİTAM, Kanser Araştırmaları Merkezi, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi ve İlaç Geliştirme Merkezi yer alıyor. Enstitü, sağlık ve mühendislik gibi farklı disiplinlerdeki araştırmacıları aynı çatı altında buluşturmayı amaçlıyor. Laboratuvar altyapısının lisansüstü öğrencilere de açık olduğu enstitü yeni araştırmacılara birçok fırsatlar sunuyor. Sağlık Sistemleri ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Sağlık sistemleri ve politikalarına yönelik ulusal, bölgesel ve uluslararası seviyede yenilikçi politikalar üreten ve yön veren bir başvuru merkezi olmayı amaçlayan SASPAM, sağlık alanında değişen yapı ve ihtiyaçlara cevap vermeye yönelik sürdürülebilir sistem ve politikalar üretmek için farklı disiplinlerin sahip olduğu birikimlerden yararlanarak özgün çalışmalar yürütüyor. Laboratuvarlar Araştırma merkezlerinin yanı sıra Fakültemizde; Hemşirelik-Ebelik Mesleki Beceri Laboratuvarı, Fonetik ve Komputerize Konuşma Laboratuvarı, Odyoloji Yetişkin ve Pediyatrik Otoplastik ve Denge Laboratuvarları, Protez-Ortez Merkezi POMER, Protez-Ortez Laboratuvarları, Çocuk Gelişimi Laboratuvarı, Beslenme Antropometrisi Laboratuvarı, Beslenme Besin Diyetetik Laboratuvarı, Fizyoterapi Laboratuvarı, Ergoterapi Mesleki Rehabilitasyon Laboratuvarı, Ergoterapi Duyu Bütünleme Laboratuvarı ile öğrencilerimize öğrendiklerini uygulama olanakları sağlanıyor.

12 Lisansüstü ve bütünleşik eğitim Yüksek Lisans Programları Çocuk Gelişimi, Klinik Odyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Ortez Protez, Dil ve Konuşma Terapisi, Bilişsel Rehabilitasyon (Türkiye de ilk), Fizyoloji, Ebelik, Mikrobiyoloji, Anatomi, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Histoloji ve Embriyoloji, Perfüzyon, Sağlık Yönetimi, Sağlık Fiziği, Sinirbilim. Doktora Programları Tıbbi Farmakoloji, Sağlık Fiziği, Ortodonti, Dil ve Konuşma Terapisi, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Histoloji ve Embriyoloji, Mikrobiyoloji, Klinik Anatomi, Klinik Eczacılık, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Sinirbilim. KAVACIK KUZEY, KAVACIK MAH. EKİNCİLER CAD. NO: 19 BEYKOZ / İSTANBUL KAVACIK GÜNEY, GÖZTEPE MAH. ATATÜRK CAD. NO: 40 BEYKOZ / İSTANBUL HALİÇ, ATATÜRK BULVARI NO: FATİH / İSTANBUL

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık biliminde Medipol ekolü Sağlık alanındaki başarısı, En İtibarlı Marka* ve Yılın Sağlık Markası** olarak ödüllendirilen Medipol Sağlık Grubu

Detaylı

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eğitimcileri Medipol de yetişiyor Nitelikli öğretmenler, yeni nesiller üzerinde ömürlük değişim ve etkiler yaratıyor. Yeni nesillere öğretmenlik

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU Medipol lü Olmak Yarınlara Hazırlanmaktır. Sevgili Öğrenciler, Yüksek Öğretim misyonunun tematik çatısını oluşturan bilgi, öğrenen organizasyonlar olan

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU

SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU M E D İ P O L SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU } BESLENME VE DİYETETİK } ÇOCUK GELİŞİMİ } EBELİK } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON } HEMŞİRELİK } SAĞLIK YÖNETİMİ } SOSYAL HİZMET

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } % 30 İngilizce Program } İngilizce Program Donanımlı laboratuvarlar ile bir adım önde! Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizi Türkiye nin en gelişmiş

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ } BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ } FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ } HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ } SAĞLIK

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ

Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ Tıpta Tecrübe ve Güç TIP FAKÜLTESİ T I P F A K Ü L T E S İ Sağlık sektöründeki derin tecrübemizi profesyonel yönetici ve öğretim üyesi kadromuz ve mükemmel bir alt yapı ile birleştirdik. Öğrencilerimize

Detaylı

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR

T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAKTIR UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR T.C.BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ÜNİVERSİTEMİZE "ÖĞRETİM ÜYESİ" ALINACAKTIR FAKÜLTE / BİRİM BÖLÜM / PROGRAM ANABİLİM DALI / BİLİMDALI UZMANLIK ALANI / ARANILAN ŞARTLAR KADRO UNVANI KADRO SAYISI Klinik

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI Anatomi ABD Klinik Anatomi Doktora Beslenme ve Diyetetik ABD

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ARA SINAVI 07.01.2013 Pazartesi 9-10-11 09.00 İngilizce-I 08.01.2013 Salı 9-10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 09.01.2013 Çarşamba 9-10-11

Detaylı

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş

I. SINIF İngilizce-I Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I Salı Beslenmeye Giriş BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 11 09.00 İngilizce-I 9 10.00 Tıbbi Biyoloji ve Genetik-I 05.02.2013 Salı 10-11 09.00 Beslenmeye Giriş 06.02.2013 Çarşamba 08.02.2013 Cuma 05.02.2013 Salı 9 9 09.00 Psikolojiye

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 06.02.2017 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Karar Tarihi : 06.02.2017 Karar Sayısı: 210 Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü, Halk Sağlığı Enstitüsü, Nörolojik Bilimler

Detaylı

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU

DERSİN ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ADI SINAV TARİHİ SINAV SAATİ SINAV SALONU SBES141 Psikoloji 10.11.2018 15:00 B219-B220 BES161 Temel Kimya I 12.11.2018 13:30 B219-B220 BES101 Mesleki Oryantasyon 13.11.2018

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR KONTENJAN T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR ANABİLİM DALI ALES PUAN TÜRÜ T.C Uyruklu KONTENJAN Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BİRİM ADI YÖK TARAFINDAN BELİRLENEN ASGARİ KADRO SAYISI NORM HESABI NEYE GÖRE YAPILABİLİR? EDEBİYAT FAKÜLTESİ 3 Bölüm düzeyinde (4/2) EĞİTİM FAKÜLTESİ 3 Anabilim Dalı düzeyinde (4/2) FEN FAKÜLTESİ İKTİSADİ

Detaylı

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama)

Pazartesi BES LAB 10:00 Çocuk (Uygulama) 11:00 Yetişkin (Uygulama) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI ARA SINAV TAKVİMİ 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11 8.30 Psikoloji ve Davranış Bilimi 22.04.2013 Pazartesi 9-10-11

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ % 30 İngilizce Program İngilizce Program Bünyesinde barındırdığı diş hastaneleriyle Türkiye nin en modern eğitim kurumları içerisinde yer alan fakültemiz, lisans

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜFREDAT 1. SINIF 1.SINIF l. YARIYIL (Güz) (01) Kodu Z/S Dersin Adı T U L K Z BESLENMEYE GİRİŞ 3 0 0 3 4 Z TEMEL KİMYA-I

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 20.06.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 20.06.2013 Eğitim Komisyon Karar No: 394 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir. Konfüçyüs REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Geleceğin eczacıları Medipol de yetişiyor İstanbul da yerleşik ilaç firmalarının genel müdürlüklerine yakın bir lokasyonda olmamız eğitim süreçlerimize

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) 2 0 S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 Z 3 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 Z 2 GENEL BİYOLOJİ 6703121

Detaylı

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora

Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES. Yatay Geçiş. Puan Türü. Yüksek Lisans. Yüksek Lisans. Sağlıyor. Doktora. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Genel Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş Yurtdışı Kontenjan Teklifi Yatay Geçiş ALES Asgari Öğretim Üyesi Şartını sağlayıp sağlamadığı

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ } %30 İngilizce Program Medipol Tıp la öğren, araştır, uygula Medipol Tıp, Medipol Mega Üniversite Hastanesi ve Türkiye nin en iyi araştırma merkezlerinden REMER

Detaylı

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI

NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PROGRAMI 1.SINIF/1. YARIYIL FTR 101 Fizyoterapiye Giriş ve Etik Zorunlu 2+0+2

Detaylı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Kadro Sayısı. Fakülte Bölüm Anabilim Dalı Uzmanlık Alanı / Aranılan Şartlar Kadro Unvanı. Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Biruni Üniversitesi Rektörlüğünden: "Üniversitemize 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca ''Öğretim Üyesi'' alınacaktır."

Detaylı

Ebelik Programı Müfredat Ulusal Kredi

Ebelik Programı Müfredat Ulusal Kredi Kodu Adı Tipi Ebelik Programı Müfredat * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu için

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ

BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ BİYOTEKNOLOJİ BÖLÜMÜ Bölüm Hakkında Biyoteknoloji Bölümü, Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde Yüksek Öğretim Kurumu tarafından 2016 yılı itibari ile açılmış olup, Lisans Programına ilk öğrencilerini

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI. Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama Kredi

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI. Dersin Kodu Dersin adı Teorik Uygulama Kredi T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI BİRİNCİ SINIF I. DÖNEM (GÜZ) Kodu adı Teorik Uygulama Kredi DKT101 İletişim, Dil ve Konuşma Bozukluklarına

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Ebelik Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Ebelik Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Ebelik Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

Hemşirelik Programı Müfredat

Hemşirelik Programı Müfredat Hemşirelik Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Yatay Geçiş İle Öğrenci Alımı,

Detaylı

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER BÖLÜMÜ TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI DÖNEM KOD DERSİN ADI TEORİK UYG. AKTS TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI 6703101 ANATOMİ 2 0 3 6703109 TÜRK DİLİ I 2 0 2 6703110 YABANCI DİL I 2 0 2 6703114 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 6703121 GENEL BİYOLOJİ 3

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Prof. Dr. Ersin FADILLIOĞLU Tablo 1: Öğrenci Sayıları Program Öğrenci Sayısı 2011-2012 2012-2013 Tezli Yüksek Lisans 516 450 Tezsiz Yüksek Lisans 37 31

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ DİL OKULU İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Akademik dünyaya hazırlan İstanbul Medipol Üniversitesi Dil Okulu nda sadece İngilizce dil seviyesini geliştirmeye odaklanmıyoruz, öğrencilerimizin aynı zamanda

Detaylı

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİMDE TEMEL AMACIMIZ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi; sanayi ve araştırma kurumlarında tasarım, üretim, uygulama ve AR- GE çalışmalarında

Detaylı

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Akademik Eğitim, Nitelikli İnsan BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Diyetisyenler, toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI Sektör seni bekliyor! Arzu ettikleri meslek eğitimini alıp hızlıca iş hayatına başlamak isteyenler MYO ları tercih ediyor. Bir ayağı sektörde olan akademisyenlerimiz,

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta)

III. SINIF (1. Hafta) III. SINIF (2. Hafta) SAĞLIK YÜKSEKOKULU BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ 21.11.2011 Pazartesi 10 09.00 Temel Kimya 22.11.2011 Salı 10 10.00 Temel Matematik 23.11.2011 Çarşamba 10 11.00 Halk Sağlığı- I 24.11.2011 Perşembe 10-13

Detaylı

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ T.C. İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASTON BÖLÜMÜ DERS PLANI 1. Yarıyıl Ders Planı FTR101 Anatomi I 4 4 6 FTR103 Fizyoloji I 4 0 4 FTR105 İlkyardım 2 0 3

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SHMYO-SBF YAZ OKULU DERSLERİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ SHMYO-SBF YAZ OKULU DERSLERİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ -SBF YAZ OKULU DERSLERİ FAKÜLTE BÖLÜM/PROGRAM DERS KODU DERSİN ADI DERS DURUMU Tıbbi Laboratuvar Teknikleri MYO 105 Anatomi ADS 111 Temel İnsan Anatomisi Diş Protez Teknolojisi

Detaylı

Hedefinize bizimle yürüyün...

Hedefinize bizimle yürüyün... Ağız ve Diş Sağlığı Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde, diş hekiminin tüm klinik çalışmalarında hasta

Detaylı

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu

Akademik Yılı Taban Puan ve Kontenjan Tablosu 2017-2018 Akademik Yılı ve Kontenjan Tablosu Burası öğrenerek, keşfederek, paylaşarak, hayatı dolu dolu yaşayacağın yer. 21 yıldır akademik ortamı ve kadrosuyla öncü ve yenilikçi olan BİLGİ, sana 7 fakülte,

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar

I. SINIF. Konuşma Sanatı ve Diksiyon. Mikrobiyoloji-Parazitoloji. Histoloji-Embriyoloji. İngilizce II Okutman. Ebelikte Temel Uygulamalar BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 2012-2013 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI BİTİRME SINAVLARI 10.06.2013 Pazartesi 8 10.00 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 11.06.2013 Salı 8 11.00 Psikoloji ve Davranış

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARI 01.07.2015 VETERİNER ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI TIP ANABİLİM DALLARI VE LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI ECZACILIK ANABİLİM DALLARI

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2 Zorunlu TUR

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KARS SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİYIL I.YARIYIL

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KARS SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI BİRİNCİYIL I.YARIYIL T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ KARS SAĞLIK YÜKSEKOKULU EBELİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMI BİRİNCİYIL I.YARIYIL * EBE 101 Ebelikte Temel Kavram ve İlkeler Z 2 2-2 3 7 EBE 103 Ebelik Tarihi ve Deontoloji Z 2 - - 2

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ LİSANS BÖLÜMLERİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ MERKEZİ YERLEŞTİRME PUAN TÜRÜNE GÖRE YATAY GEÇİŞ ÜCRET TABLOSU TIP FAKÜLTESİ Burssuz 57.240 TL - 58.585 TL - 58.920 TL - 56.450 TL - 56.225 TL - 55.870 TL - % 50 28.620 TL 27.190 TL 29.295 TL 27.830 TL 29.460 TL 27.985 TL 28.225 TL 26.815 TL 28.115 TL 26.710 TL -

Detaylı

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU 2017 2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİM REHBERİ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SANDIKLI UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU e-posta subyo@aku.edu.tr

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS ANABİLİM DALI ÖN ŞARTLARI ANALİTİK KİMYA AD Yüksek Lisans li ECZACILIK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Ön - Fen Fakültesi / Fen Edebiyat Fakültesi-Kimya Bölümü, Biyoloji

Detaylı

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA

Ana-Çocuk Beslenmesi Ana-Çocuk Beslenmesi-UYGULAMA BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 06.01.2014 Pazartesi 8-10 10:00 Beslenmeye Giriş 07.01.2014 Salı 8-9-10 09:00 İngilizce-I 08.01.2014 Çarşamba 8-9-10 09:00 Temel Matematik 8-9-10 10:00 Psikolojiye Giriş 09.01.2014

Detaylı

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI

FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİTİRME TELAFİ SINAVI 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 Cuma 08.07.2011 701 10:00 Biyokimya 701 11:00 Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Metodoloji

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI KONTENJAN VE ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi (li) 6 MF-3 3 57.500 Tıp Fakültesi

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri (GSE'de (a ( a (a ( a Bahar BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ Bankacılık YL: H YL:65 Aranmaz

Detaylı

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ

FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ AMACIMIZ FEN FAKÜLTESİ TARİHÇEMİZ Fen Fakültesi; 1982 yılında Fen - Edebiyat Fakültesi adı altında kurulmuştur. Fakülte, 1991 yılında eğitim - öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2010 yılında Fen Fakültesi adını

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 5 13:00-13:50

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beslenme ve Diyetetik Bölümü GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI 5 13:00-13:50 0:00-0:0 :00 - :0 :00 - :0 :00 :0 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ ARA SINAV PROGRAMI :00 - :0 :00 - : 0 :00 - : 0 :00 - : 0 0-0-0- İş Sağlığı ve İş Güvenliği Doç. Dr. Fahri ERENEL 0-0 Temel

Detaylı

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ

İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ -2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAKÜLTE LİSANS PROGRAMLARI ÜCRET BİLGİLERİ Fakülte Adı / Yüksekokul Adı Program Adı Süre Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi (Ücretli) 6 MF-3 57.500 Tıp

Detaylı

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S

GÜZEL SANATLAR (Resim, Müzik vb) S TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI DERS PLANI ANATOMİ 6703101 2 0 2 Z 5 TÜRK DİLİ I 6703109 2 0 2 Z 2 YABANCI DİL I 6703110 2 0 2 Z 2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 6703114 2 0 2 Z 2 GENEL BİYOLOJİ

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİN TANITIMI Diş hekimliği baş, yüz, ağız, çeneler ve dişlerin normal yapısını, görevlerini, hastalıklarını inceleyen ve bu hastalıkların koruyucu, iyileştirici tedavilerini kendine

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI Anabilim Dalı Adı Lisansüstü Türü Tez Türü Anabilim Dalları Ön Şartları AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ

Detaylı

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ

HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ HEMŞİRE YARDIMCILIĞI BÖLÜMÜ 2014 yılında gerçekleşen değişiklikle birlikte sağlık meslek liselerinde Hemşirelik Acil Tıp Teknisyenliği Diş Teknisyenliği Radyoloji Teknisyenliği

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenci Ücretleri Fakülte/YO/MYO Ücretler (Kdv Hariç) % 8 Kdv Dahil %25 Burslu (Kdv Dahil) %5 Peşin Ödeme (Kdv

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE ATANMA PUANLARI - SENATO ONAYLANAN - 09.09.2015 113082 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 75.39 222.98 459.98 74.57 186.19 370.69 113628 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ ENSTİTÜSÜ * 56.55 167.24 406.2 55.93 139.65 278.02 113627 BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ * 75.39 222.98

Detaylı

Makine Mühendisliği Bölümü

Makine Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü Neden Makine Mühendisliği Teknolojiyi kullanan, teknoloji üreten ve teknolojiye yön veren, toplum yararına bilimsel bilgi sağlayan günümüz ve yarınların problemlerine çözüm arayan

Detaylı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı Müfredat ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata adaptasyonu için organize

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ve Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu

M.Ü Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu M.Ü. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Kontenjan Tablosu Kontenjanlar, Transkript sonrasında Yabancı hesaplamada (a (Yüksek a Ağız, Diş Çene Radyolojisi YL DAYALI DR: Diş Hekimliği Fakültesi mezunu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. Sanatta Yeterlik. Yüksek Lisans Yatay Geçiş Doktora. Yatay Geçiş ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi Anabilim Dalı/Anasanat Dalı Bilim Dalı/Sanat Dalı ALES Puan Türü Tıp Tarihi ve Etik (İstanbul Tıp

Detaylı

8 16:00-16: :00-17: :00-18: 50. Anatomi Prof. Dr. Aydın ÖZBEK

8 16:00-16: :00-17: :00-18: 50. Anatomi Prof. Dr. Aydın ÖZBEK .0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0 Beslenme ve Diyetetik Bölümü 0-0 GÜZ DÖNEMİ FİNAL SINAV PROGRAMI 0:00-0:0 :00 - :0 :00 - :0 :00 :0 :00 - :0 :00 - : 0 :00 - : 0 :00 - : 0 ----0-0- 0-0- İş Sağlığı

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2017 ÖSYS Aday Öğrencilerin Tanıtım Günleri 11-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında (hafta içi) her gün saat 11.00 'de Fakültemiz 102 No lu Derslikte Gerçekleştirilecektir. İrtibat

Detaylı

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BEZMİALEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı; Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Önlisans

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ. FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ. ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ ve REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1.YARIYIL (GÜZ) ADI Teorik Pratik Kredi AKTS ANA 101 Anatomi I 4 2 5 5 Zorunlu TAR

Detaylı

İKTİSAT BÖLÜMÜ Selçuk Üniversitesi İktisat bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde 1987 yılında normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 1992 yılında ise bölüm ikinci öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II KONTENJAN.

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II KONTENJAN. T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KONTENJANLAR-KOŞULLAR-II ANABİLİM DALI Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi ABD Doktora Anatomi ABD Klinik Anatomi

Detaylı

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Ücretleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı üstü Programlarına Öğrenci Alımı, Kontenjan, Başvuru Koşulları Ücretleri * Lütfen Doktora başvurularınızı yapmadan önce Sağlık Bilimleri Enstitüsü web sayfası

Detaylı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı. Müfredat Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Çocuk i Programı Müfredat Kodu Adı Tipi * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik,

Detaylı

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU MİSYON Analitik düşünceye sahip, sorunlara uygun çözümler geliştirebilen, yetki ve sorumluluklarını vakarla taşıyabilecek bilgi ve becerilerle

Detaylı

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. MAKİNA FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ İMALAT MÜHENDİSLİĞİ İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr MAKİNA FAKÜLTESİ İnsan zekâsının teknolojiye yansıması olan çarkların işlemesini sağlayan mühendisleri

Detaylı

Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat Ulusal Kredi

Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat Ulusal Kredi Kodu Adı Tipi Beslenme ve Diyetetik Programı Müfredat * Yeni Öğrenci için KSTU101 NC 3 Oryantasyon Programı * Bu 3 günlük program yeni kayıtlı lisans öğrencilerinin akademik, kültürel ve sosyal hayata

Detaylı

7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan

7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan 7143 SAYILI KANUN AF YATAY GEÇİŞ KONTENJAN TABLOSU (LİSANSÜSTÜ) Üst Birim Birim Alt Birim Program Kontenjan Avrupa Birliği Enstitüsü Avrupa Hukuku İngilizce Tezli Yüksek Lisans 1 Avrupa Birliği Enstitüsü

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ 1.SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ 1.SINIF DERS PROGRAMI 1. SINIF SINAV TARİHLERİ Gün Mazeret S. 1. DERS KURULU Biyoistatistik Pratik 30.10.2018 09.30 10.06.2019 09.30 Tıbbi Biyoloji Pratik

Detaylı

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora

Genel Kontenjan Teklifi. Yatay Geçiş. Yüksek Lisans. Doktora ENSTİTÜ ADI: SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Yatay Geçiş Yatay Geçiş ANABİLİM DALI ADI PROGRAMIN ADI Yüksek Lisans Doktora Yüksek Lisans Doktora

Detaylı

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z

FTR 2005 Fizyoterapide Ölçme ve Değerlendirme 2 3 4 2 0 6 Z MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNĠVERSĠTESĠ MUĞLA SAĞLIK YÜKSEKOKULU FĠZYOTERAPĠ VE REHABĠLĠTASYON BÖLÜMÜ Ders Kodu Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi 1 1 T U L K Z/S ATB 1801 Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi - I 1 1 2 0

Detaylı

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI

T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI T.C. ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ODYOLOJİ BÖLÜMÜ MÜFREDAT PROGRAMI BİRİNCİ SINIF I.DÖNEM (GÜZ) Kodu adı Teorik Uygulama Kredi AKTS ODY101 Anatomi 2 2 3 4 ODY103 Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Detaylı

Fen Edebiyat Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK AMERİKAN KÜLTÜRÜ ve EDEBİYATI PSİKOLOJİ MATEMATİK MÜTERCİM TERCÜMANLIK HALİÇ SENİ BEKLİYOR MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK Genetik, canlılıkla ilgili özelliklerin nasıl kazanıldığını

Detaylı

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

MYO BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ Ko ny a Sa ğl ık Hi zm et le ri M YO 2 İçindekiler 05 Müdürün Mesajı 07 İlk ve Acil Yardım Programı 3 4 Müdürün Mesajı Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamdaki gelişimi,

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Kontenjan Tablosu

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Kontenjan Tablosu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi üstü Kontenjan Tablosu, (a ( a SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Protetik Diş Tedavisi YL DAYALI DR: Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olmak. Sayısal /DR:60 1 Protetik

Detaylı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı

ABDİ SÜTCÜ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Ağız ve Diş Sağlığı Öğretim Yılı Ders Planı Ağız ve Diş Sağlığı DS 103 Ortodontide Klinik Yardımcılığı 3 3+0 3 DS 105 Protetik Diş Tedavisinde Klinik Yardımcılığı ve Dental Terminoloji 2 2+0 2 DS 129 Meslekte Temel İlke Ve Uygulamalar 2.5 1+3 2

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ)

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ ZORUNLU ve SEÇMELİ DERSLER 1. YARIYIL (GÜZ) TAR 101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi-I 2 0 2 2 Zorunlu TUR 101 Türk

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI. Anabilim Dalları Ön Şartları.

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI. Anabilim Dalları Ön Şartları. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALLARI SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA ANABİLİM DALLARI ÖN ŞARTLARI Anabilim Dalı Adı Tez AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ AD Doktora Tezli Diş Hekimliği Fakültesi mezunu

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31.

Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 31. Rektörlüğünden: Üniversitemizin aşağıda isimleri yazılı birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3. ve 50/d maddeleri ve Üyesi Dışındaki Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi

Detaylı