Eğitim Programı Tarih, İçerik ve. Eğitmenler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Eğitim Programı Tarih, İçerik ve. Eğitmenler"

Transkript

1 Müzik Terapi Sertifika Eğitim Programı, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış program gerekliliklerine ve saatlerine göre hazırlanmıştır. Teorik eğitimlerin, bir kısmı uzaktan eğitim sistemi ile verilecek olup, uygulama eğitimleri Bakanlığın belirlediği, eğitim ortamlarında, ilgili öğretim elemanları tarafından verilecektir. Eğitim Programı Tarih, İçerik ve 3. Grup için, başlangıç dersi, ) 3-4 Ekim 2018 tarihinde yapılacak, uygulamalı ve uzaktan eğitimler, Mart 2019 tarihinde son bulacaktır. Bakanlığın ön gördüğü, ders saatleri ve teorik / uygulama eğitimlerini tamamlamış olan katılımcılar, teorik ve pratik sınavlarda başarı gösterdikleri takdirde, sertifika almaya hak kazanacaklardır. Gerekli evraklar ve sınav sonuçları Bakanlık tarafından değerlendirilecek ve sertifikasyon işlemleri başlatılacaktır. Eğitmenler

2 Yüz yüze Eğitim Tarihleri 1-) 3-4 Ekim( Açılış dersi ) 2-) Ekim 2018 ( Açılış dersine katılamayanlar için ek ders yapılabilir ) 3-) 3-4 Kasım ) Kasım ) Aralık 2018 ( Ara Sınav ) 6-) Ocak 2019 ( Klinik ders & uygulama ) 7-) 9-10 Şubat 2019 ( Klinik ders & uygulama ) 8-) 2-3 Mart 2019 ( Klinik des & uygulama) 9-) Mart 2019 ( Final Sınavı & Kurs sonu ) Bakanlıkça öngörülen yüz yüze ders saatlerinden çok daha fazlası, kurs planımızda yer almaktadır. Müzik Terapi alanının bol uygulama ile yapılması, kursiyerlerin reel olarak hastalarla, bedensel ve zihinsel engellilerle, yaşlılarla çalışarak, tecrübe edinmesi bizim için en önemli konudur. Dersler, saat ile arası yapılacaktır. Derslere katılamayanlar için, Her çalışma sonrası saatlerinde ilave ders koyulabilir. Müzik Terapi Nedir? Birey(ler)in fiziksel, psikolojik, sosyal ve zihinsel ihtiyaçlarından herhangi birinin karşılanmasında müziğin ve müzik uygulamalarının, konusunda ehliyetli profesyonel(ler) aracılığı ile kullanıldığı klinik ve kanıta dayalı bir uygulamadır. Uygulamaya yetkili personel kimlerdir? Sertifikalı tabip veya tabip gözetiminde sağlık meslek mensupları ile en az lisans düzeyinde müzik eğitimi aldıktan sonra müzik terapi sertifikasyon programını tamamlamış uygulamaya yardımcı olan kişi. Dersler Nerede Yapılacak? Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve GETAT ( Geleneksel Tamamlayıcı Tıp ) Eğitim Merkezi alanlarında. ( Uygulama dersleri için, farklı yerler seçilebilir. Daha önceden bildirilerek, İstanbul içi ya da dışı yerlerde, engelli merkezlerinde, müzik terapi ile ilgili tarihi alanlarda yapılabilir. ) Elde olmayan teknik nedenler, doğal afetler, olağanüstü iklim değişiklikleri, seçim vb. tarihi belirli olmayan resmi durumlar nedeni ile önceden bildirilmek üzere tarihlerde değişiklik yapılabilir.

3 Eğitmenler ( TIP ALANI ve SAĞLIK İÇERİKLİ KONULARDA ) Dr. Sedat YILDIZ ( Tıp Doktoru & Müzik Terapist ) Dr. Ayla AKSOY GÜNERİ ( Tıp Doktoru & Müzik Terapist ) Dr. Şerafettin ÖZDOĞAN ( Tıp Doktoru & Müzik Terapist ) Dr. Mahmut DEMET ( Tıp Doktoru ) ( SOSYOLOJİ, PSİKOLOJİ, PSİKOTERAPİ İLE İLGİLİ KONULARDA ) Doç. Dr. Salim SEVER ( Sosyoloji & Okul Öncesi, ve Sınıf Öğrt. Öğrt. Gör. ) Orhan Can ACAR ( Psikolog ) ( MEDYA KULLANIMI, SES YAZILIMLARI, SES FREKANSLARI İLE MÜZİK TERAPİ, TEKNİK KONULARDA ) Hüseyin KAPLAN ( MEB Stüdyo Uzm. & Müzik Eğt. ) Gökhan ALTINBİLEK ( Ses Kayıt Uzm.& Müzik Terapist ) ( MÜZİK & MÜZİK TERAPİ İLE İLGİLİ TEORİK VE UYGULAMALI KONULARDA ) Doç. Dr. Züleyha ABDULLAYEVA ( Müzikolog & Müzik Terapist ) Dr. Öğr. Gör. Müslüm AKDEMİR ( Türk Müziği Eğt. & Müzik Terapist ) Cem GÜNERİ ( Müzik Eğt. & Müzik Terapist ) ( ÖZEL EĞİTİMDE MÜZİK TERAPİ KONULARINDA ) Dr. Şafak TUNALIOĞLU ( Müzik Eğt. & Özel Eğitim Uzm. & Müzik Terapist ) Öğr. Gör. Hülya OSMANOĞLU ( Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı ) Funda CEYLAN ( Müzik Eğt. & İşitme Engelliler Uzm. & Müzik Terapist ) ( MÜZİK TERAPİ TARİHİ & BAKSI DANSI KONULARINDA ) Dr. İlkay Duman BAKİ ( Tıp Doktoru & Müzik Terapist & TÜMATA Üy. ) Derya Çınar ORAL ( Müzik Eğt. & Müzik Terapist & TÜMATA Üy. ) ( MÜZİK TERAPİ ALANINDA KULLANILABİLECEK GELENEKSEL VE MODERN ENSTRÜMANLAR KONULARINDA ) Özgür Gürbüz ( Çalgı Yapım Uzmanı & Müzik Terapist )

4 MÜZİK TERAPİ EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA Müzik Terapi Eğitim Programı, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış, 13/07/2016 tarihli ve 43 sayılı SERTİFİKALI EĞİTİM STANDARTLARI dökümanı içeriğine uygun olarak hazırlanmıştır. Bu eğitim programının amacı müzik terapi yapacak, Sağlık Meslek Mensupları ile Müzik Alanı Mensuplarına, bu uygulamaları etkin ve verimli biçimde yerine getirmelerini sağlayacak, yeterlilikleri kazandırmaktır. Müzik Terapi Sertifikalı Eğitim Programı 04 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında sertifikalı eğitim alanı olarak belirlenmiş ve Bakanlık Makamının 13/07/2016 tarihli ve 469 sayılı onayı ile yürürlüğe girmiştir. Müzik Terapi alanında düzenlenen bu ilk kurs, T.C. Sağlık Bakanlığı ilgili yönetmeliklerine uygun olarak sürdürülmekte ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. DEVAM ŞARTLARI VE MUAFİYETLER Eğitim Programı teorik ve uygulamalı eğitimler olarak gerçekleştirilecektir. Uygulamalı eğitimlerin tamamı yüz yüze, teorik eğitimlerin ise en fazla %80 i uzaktan eğitim yöntemleri ile sürdürülecektir. Uzaktan eğitimlerin %50 si senkron olmak kaydı ile asenkron ve senkron eğitimler şeklinde sürdürülmesi gerekmektedir. Katılımcıların eğitim süresince, «en az 5 müzik terapi uygulaması» yapmış olması gerekmektedir. Eğitim süresince teorik ve uygulamalı dersler, günde en fazla 45 dakikalık 8 ders saati şeklinde sürdürülebilir. Katılımcılar, devam etmek zorunda oldukları modüllerin teorik eğitimlerinden en fazla %10 una devamsızlık yapabilirler. Uygulamalı modüllere mazeretleri nedeni ile katılmayanlar, katılmadıkları saatleri tamamladıkları takdirde, sınava katılabilirler. Katılımcıların meslek gruplarına göre, eğitim süreleri farklılık göstermektedir. Müzik Terapi Kursu, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilmektedir.

5 ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMİ PROGRAM SONUNDA KAZANILACAK YETKİ ve İŞ OLANAKLARI Teorik ve uygulama sınavlarında 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır. Uygulama dersleri için değerlendirme formları ortalamaları alınacak olup, teorik sınav sonuçları ile birleştirilerek, geçer not olan 70 ve üzeri alan katılımcılar başarılı sayılacaktır. Başarısız olunduğunda 2 sınav hakkı daha verilir. Bunda da başarısız olan adaylar, yeniden eğitimlere katılmak için başvuruda bulunabilir. SINAVLAR, BAKANLIKÇA YETKİLENDİRİLMİŞ KOMİSYON TARAFINDAN YAPILACAKTIR. MÜZİK TERAPİ eğitim modüllerini başarı ile tamamlayan katılımcıların, evrakları ; T.C. Sağlık Bakanlığı na teslim edilecek ve sertifikalandırma işlemi başlatılacaktır Sertifikaların 7 yıl geçerlilik süresi vardır. İlgili şartlar yerine getirildiğinde 7 yıllık periyotlarla uzatılır. Programı başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan katılımcılar, SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLI Müzik Terapi Uygulama Sertifikası ile belgelendirilecektir. MÜZİK TERAPİ UYGULAMA YETKİSİ İLE ; Sertifikalı tabip veya tabip gözetiminde sağlık meslek mensupları ile en az lisans düzeyinde müzik eğitimi aldıktan sonra müzik terapi sertifikasyon programını tamamlamış uygulamaya yardımcı olan kişiler, bütünsel bir çalışma yapabilecek, bu alanda hizmet veren birimlerde görev alabileceklerdir. TABİP, SAĞLIK MESLEK MENSUBU ve MÜZİK BÖLÜMÜ MEZUNU birlikte çalışarak, bu alanda yönetmeliklere uygun şekilde ruhsatlandırılmış resmi ya da özel merkezlerde/birimlerde uygulamalar yapabilecektir. Gün geçtikçe, Müzik Terapi alanında hizmet verebilecek ünite, birim ve uygulama merkezleri açılmakta, yetkilendirilmektedir. Yakın bir gelecekte, pek çok hastanede, özel kuruluşlarda, GETAT birimleri yer alacak ve bu alanda yetkilendirilmiş personele ihtiyaç duyulacaktır.

6 MODÜL 1 ( Teorik 20 Uygulama 0 Toplam 20 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİYE GİRİŞ VE TIBBİ TERMİNOLOJİ Müzik Terapiye Giriş Müzik Terapiye Genel Bakış Müzik Terapinin Özellikleri Müzik Terapinin Etkisi ve Önemi Müzik Terapi Uygulama Alanları Sağlık ve Müzik Terapi İlişkisi Müzik Terapinin Tarihçesi Dünya Tarihi nde Müzik Terapi Türk Tarihi nde Müzik Terapi İslam Öncesi Türk Devletleri nde Müzik Terapi Selçuklu ve Osmanlı da Müzik Terapi Cumhuriyet Dönemi nde Müzik Terapi Günümüzde Müzik Terapi Mesleki Etik ve Mevzuat T.C. Sağlık Bakanlığı Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı ve Müzik Terapi Tıbbi Uygulamalar için Etik Kurallar Tıbbi Uygulamalar için Mevzuat Müzikterapi Uygulama Sertifikası Yetki ve Uygulama Sınırları Müzik Terapi Eğitim ve Uygulama Merkezleri Yetki ve Sorumlulukları Türkiye de Müzik Terapi ile ilgili kuruluşlar Tıbbi Terminoloji Temel Tıbbi Terminoloji Müzik Terapisi için Terminoloji

7 MODÜL 2 ( Teorik 25 Uygulama 5 Toplam 30 Ders Saati ) FİZYOLOJİ Temel Fizyoloji Vücudun Temel Yapısı Hücrenin İşlevleri Duyu Organları Çalışma Mekanizmaları ve İşlevleri Solunum Sistemi Dolaşım Sistemi Endokrin Sistemi Sindirim Sistemi Hareket Sistemi Sinir Sistemi Üro Genital Sistem Vücut Sıvıları, Elektrolitleri Ve Kan Ağrı Mekanizması Tabip, Diş Tabibi, Hemşire ve Fizyoterapistlerin, 2. modülü ( devam etme ) alma zorunluluğu yoktur. Ancak, meslek mensuplarının devam etme zorunluluğu olmayan dersler için, sınavların tamamına girme ve başarılı olma zorunlulukları vardır.

8 MODÜL 3 ( Teorik 9 Uygulama 16 Toplam 25 Ders Saati ) MÜZİK TEORİSİ VE MÜZİKSEL OKUMA Temel Müzik Kavramları Müzik Nedir? Ses ve Frekans Bilgisi Temel Müzik Terimleri Temel Nota Bilgisi Temel Aralık Bilgisi Müzik Terapisinde Kullanılabilecek Enstrümanlar ve Materyaler Müzik Terapisti için Yeterlilikler Müzik Bölümü mezunları ve Müzik alanında görev yapan akademisyenlerin 3 ve 4 numaralı modülleri ( devam etme ) alma zorunluluğu yoktur. Ancak sınavlarına girme zorunlulukları vardır. Müziksel Okuma ve Müzik Teorisi Tonal ( Tampere ) Sistem Hakkında Temel Bilgiler Ölçü Kavramı ve Uygulamaları Temel Düzeyde Tonal Okuma ( Solfej ) Uygulamaları Temel Düzey Makam ve Usül Bilgisi Temel Düzeyde Makamsal Okuma ( Solfej ) ve Vuruş Uygulamaları Ritim Ritim nedir? Müzik Terapisinde Ritim ve Ritim Çalışmalarının Önemi Vurmalı Çalgılar ve Materyaler Temel Ritimler ve Uygulamaları Türk Müziği Temel Usülleri ve Uygulamaları Müzik Terapisinde Ritim Uygulamaları Orff Yöntemi ve Müzik Terapi

9 MODÜL 4 ( Teorik 0 Uygulama 20 Toplam 20 Ders Saati ) TOPLU ( GRUP HALİNDE ) MÜZİK İCRASI Toplu Çalma Vurmalı Çalgılar ve Diğer Enstrümanlar için Temel Eğitim Müzik Terapisinde Toplu Çalma Nasıl Uygulanır? Toplu Çalma Uygulamaları Toplu Söyleme Müzik Bölümü mezunları ve Müzik alanında görev yapan akademisyenlerin 3 ve 4 numaralı modülleri ( devam etme ) alma zorunluluğu yoktur. Ancak sınavlarına girme zorunlulukları vardır. İnsan Sesi ile Müzik İcrası için Temel Ses ve Nefes Kullanım Eğitimi Müzik Terapisinde Toplu Söyleme Nasıl Uygulanır? Toplu Söyleme Uygulamaları

10 MODÜL 5 ( Teorik 30 Uygulama 0 Toplam 30 Ders Saati ) MÜZİĞİN PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK TEMELLERİ Psikoloji ve Müzik Psikolojinin Temel Kavramları Psikoloji ve Müzik İlişkisi Psikoloji ve Müzik Terapisi Ses ve Müzik Uyaranlarının Psikolojik Etkileri Müzik Terapinin Duygu, Düşünce ve Davranışlar Üzerindeki Etkileri Sosyoloji ve Müzik Sosyolojinin Temel Kavramları Sosyoloji ve Müzik İlişkisi Sosyoloji ve Müzik Terapi Ses ve Müzik Uyaranlarının Sosyolojik Etkileri Müzik, İnsan, Topluluk ve Kültür İlişkileri İletişim ve Müzik terapi Müzik ve Beyin İnsan Beynine Genel Bakış İnsan Beyninin Ses ve Müziği Algılama Mekanizması Müzik ve Beyin İlişkisi Ses ve Müziğin Nörokimyasal Etkileri Ses ve Müziğin Beyin Dalgalarına Etkileri ve EEG Gözlemleri Müzik Terapisi ve Beyin Beyin ve Nörolojik Hastalıklarda Müzik Terapinin Etkileri Müzik ve Davranış Müzik ve Davranışa Temel Bakış Ses ve Müziğin Bireysel Davranışlar Üzerindeki Etkileri Ses ve Müziğin Toplumsal Davranışlar Üzerindeki Etkileri Müzik Terapisi Uygulamalarının Hasta Birey Davranışları Üzerindeki Etkileri Davranış Bozuklukları ve Müzik Terapisi Hiper aktivite ve Diklekside Müzik Terapi Uygulamaları Pediatrik Hastalarda Müzik Terapi Yaklaşımları Yaşlıllık Döneminde Müzik Terapi Yaklaşımları Bedensel Engelliler için Müzik Terapi Yaklaşımları Zihinsel Engelliler için Müzik Terapi Yaklaşımları Otizm ve Müzik Terapi Alzheimer ve Müzik Terapi Madde Bağımlılığı ve Müzik Terapi Panik Atak,Anksiyete Bozuklukları ve Müzik Terapi Diğer Davranış Bozuklukları ve Müzik Terapi Etkileşimleri

11 MODÜL 6 ( Teorik 25 Uygulama 0 Toplam 25 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİ METODLARI Müzik Terapi Metotlarına Giriş Müzik Terapi Metotlarına Genel Bakış Reseptif Müzik ( pasif ) Terapi Metodu Kreatif ( yaratıcı ) Müzik Terapi Metodu Rekreatif ( yeniden yaratıcı ) Müzik Terapi Metodu Bonny Müzik Terapi Metodu Müzik Terapide Doğaçlama Metodu Aktif Müzik Terapi Metodu Müzik Terapi ve Danslar Müzik Terapi ve Yaratıcı Drama Metotları Müzik Terapi Metotlarında Kullanılan Teknikler Müzik Terapide Kullanılan Tekniklere Genel Bakış Müzik Terapide Bireysel Uygulama Teknikleri Müzik Terapide Toplu Uygulama Teknikleri Özel Eğitimde Kullanılabilecek Müzik Terapi Yöntemleri ve Teknikler Müzik Terapi Uygulamaları için Teknik Donanımlar Müzik Terapide Ses Frekansları Kullanım Teknikleri Müzik Terapi ve Enerji Müzik Terapide Kullanılacak Medya Cihazları ve Teknik Materyaller Müzik Terapide Kullanılabilecek Yazılımlar ve Kullanım Teknikleri Yardımcı Eğitim Materyali Olarak Müzik Terapi Kullanım Teknikleri

12 MODÜL 7 ( Teorik 4 Uygulama 16 Toplam 20 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİ KLİNİK PRATİĞİ Stres, Panik Atak ve Anksiyete Bozukluklarında Müzik Terapi Klinik uygulamalar, T.C. Sağlık Bakanlığı nca yetkilendirilmiş, eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılacaktır. Stres, Panik Atak ve Anksiyete Bozuklukları Hakkında Temel Bilgiler Stres, Panik Atak ve Anksiyete Bozukluklarında Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Stres, Panik Atak ve Anksiyete Bozukluklarında Müzik Terapi Uygulama Pratiği Migren, Gerilim Tipi ve Karma Baş Ağrılarında Müzik Terapi Migren, Gerilim Tipi ve Karma Baş Ağrıları Hakkında Temel Bilgiler Migren, Gerilim Tipi ve Karma Baş Ağrılarında Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Migren, Gerilim Tipi ve Karma Baş Ağrılarında Müzik Terapi Uygulama Pratiği

13 MODÜL 8 ( Teorik 4 Uygulama 16 Toplam 20 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİ KLİNİK PRATİĞİ Nörolojik Hastalıklarda Müzik Terapi Hemipleji, Serebral Palsi, Multipl Skleroz vb. Nörolojik Rahatsızlıklar Hakkında Temel Bilgiler Hemipleji, Serebral Palsi, Multipl Skleroz vb. Rahatsızlıklarda Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Hemipleji, Serebral Palsi, Multipl Skleroz vb. Rahatsızlıklarda Müzik Terapi Uygulama Pratiği İrritabl Barsak Sendromu, Bulantı-Kusma ve Kabızlıkta Müzik Terapi İrritabl Barsak Sendromu, Bulantı-Kusma ve Kabızlık Hakkında Temel Bilgiler İrritabl Barsak Sendromu, Bulantı-Kusma ve Kabızlıkta Müzik Terapi Uygulama İlkeleri İrritabl Barsak Sendromu, Bulantı-Kusma ve Kabızlıkta Müzik Terapi Uygulama Pratiği Kanser, Kemoterapi ve Yan Etkileri Hakkında Temel Bilgiler Kanser Kemoterapisinde Oluşan Bulantı Kusma için Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Kanser Kemoterapisinde Oluşan Bulantı Kusma için Müzik Terapi Pratiği Sindirim Sistemi Hastalıklarında Oluşan Bulantı Kusma için Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Sindirim Sistemi Hastalıklarında Oluşan Bulantı Kusma için Müzik Terapi Uygulama Pratiği

14 MODÜL 9 ( Teorik 4 Uygulama 16 Toplam 20 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİ KLİNİK PRATİĞİ İmmün Sistemin Güçlendirilmesinde Müzik Terapi İmmün Sistem Hakkında Temel Bilgiler Organik Bozukluğu Olmayanlarda İmmün Sistemi Güçlendirme ve Müzik Terapi İlkeleri Organik Bozukluğu Olmayanlarda İmmün Sistemi Güçlendirme ve Müzik Terapi Pratiği Klinik uygulamalar, T.C. Sağlık Bakanlığı nca yetkilendirilmiş, eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılacaktır. Astım terapisinde Destekleyici Müzik Terapi Astım Rahatsızlığı Hakkında Temel Bilgiler Astım terapisinde Anksiyeteyi Azaltma Amaçlı Destekleyici Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Astım terapisinde Anksiyeteyi Azaltma Amaçlı Destekleyici Müzik Terapi Uygulama Pratiği

15 MODÜL 10 ( Teorik 9 Uygulama 16 Toplam 25 Ders Saati ) MÜZİK TERAPİ KLİNİK PRATİĞİ Uyku Bozukluklarında Müzik Terapi Organik olmayan uyku bozuklukları Hakkında Temel Bilgiler Organik olmayan uyku bozuklukları Hakkında Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Organik olmayan uyku bozuklukları Hakkında Uygulama Pratiği Mekanik Kas İskelet Sistemi; Doğum ve Kansere Bağlı Ağrıların Azaltılmasında Müzik Terapi Mekanik Kas İskelet Sistemi Hakkında Temel Bilgiler Mekanik Kas İskelet Sistemi Ağrılarının Azaltılmasınd Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Mekanik Kas İskelet Sistemi Ağrılarının Azaltılmasında Müzik Terapi Uygulama Pratiği Doğum ve Kansere Bağlı Ağrıların Azaltılmasında Müzik Terapi Uygulama İlkeleri Doğum ve Kansere Bağlı Ağrıların Azaltılmasında Müzik Terapi Uygulama Pratiği

16 ÖĞRENİM HEDEFLERİ VE MODÜLLER Bu eğitim programının amacı müzik terapi yapacak, Sağlık Meslek Mensupları ile Müzik Alanı Mensuplarına, bu uygulamaları etkin ve verimli biçimde yerine getirmelerini sağlayacak, yeterlilikleri kazandırmaktır. Modüllerin içerikleri, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanlığı komisyonu tarafınca hazırlanan Sertifikalı Eğitim Standartları na uygun olarak hazırlanmıştır. Konu içerikleri, kanıta dayalı uygulama, makale, bilimsel araştırma, tez vb. kaynaklardan, bu alanda çalışmalar yapan bilim adamları ve yetkili kişilerin tecrübelerinden faydalanılarak, kaynakça ve dayanakları ile birlikte sunulmuştur. Modüllerin, Uluslararası normlara paralellik sağlanması hedeflenmiştir. Eğitim bütünlüğü açısından, imkanları dahilinde tüm katılımcıların modüllerin tamamına devam etmelerini öneririz. Teorik ve uygulamalı eğitim çalışmalarında ; Birebir etkileşimli aktif uygulamalara, Kanıta dayalı gözlem, deney ve araştırma çalışmalarına, Dünya ve Ülkemiz literatürünün taranması amaçlı, döküman, tez, makale vb. bilimsel yayınların incelenmesi, sunulması ve önerilmesine, Derslik harici, dış ortamlarda, uygulama, araştırma, gözlem gezilerine, Uzaktan video bağlantılarla, alanda yekin eğitmenlerin katılımlarına, Çeşitli müzik aletleri, medya cihazları, insan sesi vb. eğitim materyallerinin uygulamalı kullanımlarına, yer verilecektir. Katılımcıların, keyifle derslere iştirak edebileceklerini ve öğrenim hedeflerine büyük bir birikimle ulaşabileceklerini söyleyebiliriz.

17 EĞİTİM ÜCRETİ Sağlık Meslek Mensupları için eğitim ücreti: 5.500TL Eğitim kayıt, ölçme ve değerlendirme ile ilave materyaller bedeli olan 600TL ile birlikte toplam 6.100TL`nin kayıt yaptırmış olanlara bildirilecek hesap bilgilerine yatırılması gerekmektedir. Ödemeler bir defada yapılabileceği gibi kayıt, ölçme ve değerlendirme ile ilave materyaller bedeli olan 600TL kurs öncesinde yapılmak ve 5.500TL toplam ödeme kurs bitiş tarihinden önce tamamlanmak kaydı ile kurs süresi boyunca taksitlendirilebilecektir. Müzik Meslek Mensupları için eğitim ücreti: 5.000TL Eğitim kayıt, ölçme ve değerlendirme ile ilave materyaller bedeli olan 600TL ile birlikte toplam 5.600TL`nin kayıt yaptırmış olanlara bildirilecek hesap bilgilerine yatırılması gerekmektedir. Ödemeler bir defada yapılabileceği gibi kayıt, ölçme ve değerlendirme ile ilave materyaller bedeli olan 600TL kurs öncesinde yapılmak ve 5.040TL toplam ödeme kurs bitiş tarihinden önce tamamlanmak kaydı ile kurs süresi boyunca taksitlendirilebilecektir. KAYIT FORMU Belirtilen koşulları sağlayan ve kurs katılım şartlarını kabul eden kursiyer adaylarının, bağlantıda verilen kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Yapılacak değerlendirme sonucu ilgili adaya en geç 1 hafta içerisinde e-posta ile dönüş yapılacaktır. Formu doldurduğu halde bu süre içinde dönüş yapılmamış olan adaylar sitenin iletişim formunu doldurarak yeniden bilgi talep edebilirler. Lütfen bu süre içinde spam/istenmeyen posta klasörlerinizi de kontrol ediniz. Kayıt formu için tıklayınız...

18 EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR? Tabip ve diş hekimleri, fizyoterapistler, SAĞLIK MESLEK MENSUPLARI 22 Mayıs 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik" Ek-1 de sayılan kişiler. Bu görmek SAĞLIK MESLEK MENSUPLARINI için tıklayınız... MÜZİK ALANI MENSUPLARI En az lisans düzeyinde müzik eğitimi almış kişiler Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakülteleri Müzik içerikli bölümler mezunları. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi, Müzik Terapi Kursu'na kayıt yaptırmak için, teslim edilmesi gereken evraklar : 1-2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi (onaylı) 2-2 adet diploma fotokopisi (onaylı) 3-2 adet (eğer varsa) uzmanlık belgesi (onaylı) 4-3 adet fotoğraf Herhangi bir kurumda çalışanlar için ilgili belgeler yetkili kurum amiri (başhekim, mesul müdür, ilçe sağlık müdürü, okul müdürü vb) tarafından kaşe ve imza ile "aslı gibidir" yapılabilir. Bu imkanı olmayanlar için (muayenede çalışanlar vb) ilgili belgelerin noter onaylı olması veya farklı bir hekim veya eczacı arkadaşı tarafından belgelerin asıllarının görüldüğüne dair kaşe ve imza şartı aranmaktadır. Uzmanlar olanların hem uzmanlık belgesi fotokopisi hem de diploma fotokopisi vermeleri gerekmektedir. Bu belgelerinizi ilk yüz yüze eğitimde salon görevlimize teslim edebilir veya kurs süresi boyunca tamamlayabilirsiniz. Hesap adı: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü Banka adı kodu: Vakıfbank Hesap no: IBAN: TR Açıklama müzikterapi, Ad Soyad, TC no İletişim formunu doldurduktan ve size cevap maili geldikten sonra ücret yatırınız.

PROGRAM* 17 Haziran Cumartesi. 18 Haziran Pazar. 8 Temmuz Cumartesi

PROGRAM* 17 Haziran Cumartesi. 18 Haziran Pazar. 8 Temmuz Cumartesi PROGRAM* 16 Haziran2017 Cuma 09:00-10:00: Kayıt 10:00-10:30: Açılış Konuşması 10:30-11:00: Geleneksel ve tamamlayıcı tıpta mevzuat 11:00-11:15: Geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ve mezoterapi

Detaylı

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Sorularınız olursa bize ve e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI TIP UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HOMEOPATİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi

Detaylı

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018

Önemli Tarihler 01 TEMMUZ AĞUSTOS 2018 T.C. ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ-GAZİ ÜNİVERSİTESİ ORTAKLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ VE DİĞER ÜNİVERSİELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER İLE MEZUN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder.

Anılan tarihlerde kesin kayıtlarını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder. MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YÜRÜTÜLECEK 2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU Marmara Üniversitesi ile Mimar Sinan

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇILACAK PROGRAMLAR, AKADEMİK TAKVİM UYGULAMA ESASLARI VE YEDEK KONTENJAN DUYURUSU Programla

Detaylı

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90)

İşyeri Hekimliği Temel Eğitim Programı (Toplam: 220 saat) Yüz yüze eğitim (90 Saat) Eşzamansız (%90) İŞYERİ HEKİMLİĞİ TEMEL EĞİTİM PROGRAMI Programın amacı, işyeri hekimi olmak isteyen hekimlere; mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmaktır.

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir)

D U Y U R U. 6. Programa Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler: a. Kayıt İçin Başvuru Dilekçesi (Kayıt bürosundan temin edilecektir) D U Y U R U Üniversitelerin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunlar için 2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİM SERTİFİKA PROGRAMINA KAYIT HAKKI TANINAN ADAYLAR İÇİN III. YEDEK LİSTE ÖNEMLİ DUYURU: Kontenjan sayıları aşağıda belirtilmiştir. Kontenjanlar doldukça

Detaylı

EYLÜL-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

EYLÜL-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU EYLÜL-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 14.09.2018 KAYIT TAKVİMİ ÖN KAYIT VE ÖN KAYIT BELGELERİNİN TESLİMİ 14 EYLÜL 2018 24 EYLÜL 2018 ASİL VE YEDEK LİSTELERİN İLAN 24 EYLÜL

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu

Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğrenci Alım Duyurusu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi bünyesinde Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı açılacaktır. Programın 1. dönemi Şubat 2019 - Haziran 2019 arasında,

Detaylı

ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ŞUBAT-2019 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 18.01.2019 KAYIT TAKVİMİ ÖN KAYIT VE ÖN KAYIT BELGELERİNİN TESLİMİ 21 Ocak 2019 30 Ocak 2019 ASİL VE YEDEK LİSTELERİN İLAN 1 ŞUBAT 2019

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Pedagojik Formasyon Eğitimi Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı

Detaylı

Kupa uygulaması nedir?

Kupa uygulaması nedir? Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (YBU-TATMER) tarafından düzenlenecek olan Kupa Uygulaması Kursu ile ilgili bilgi talep eden değerli meslektaşlarımız, Kupa Uygulaması

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

AYBÜ PEDAGOJİK FORMASYON SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. ÖNEMLİ NOT:

AYBÜ PEDAGOJİK FORMASYON SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. ÖNEMLİ NOT: 2018-2019 AYBÜ PEDAGOJİK FORMASYON SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ. ÖNEMLİ NOT: 1. Başvuru yaparken Sınıfını ve Mezuniyet Durumunu yanlış belirtenlerin kayıt hakkı iptal edilecektir.(mezunlar sınıfını

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Detaylı

SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI (SKS) DEĞERLENDİRİCİSİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI

SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI (SKS) DEĞERLENDİRİCİSİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI İÇİNDEKİLER TABLOSU. EĞİTİMİN ADI. 3. EĞİTİMİN AMACI...3 3. EĞİTİMİN HUKUKİ DAYANAĞI..3 4. EĞİTİM İLE İLGİLİ TANIMLAR...3 5. EĞİTİM PROGRAMININ YÜRÜTÜLME USUL VE ESASLARI....3 6. KATILIMCILAR VE NİTELİKLERİ..

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2014 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

T.C İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

T.C İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI ARALIK -2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 04.12.2018 KAYIT TAKVİMİ ÖN KAYIT VE ÖN KAYIT BELGELERİNİN TESLİMİ 4 ARALIK 2018 18 ARALIK 2018 ASİL VE YEDEK LİSTELERİN İLAN 19 ARALIK

Detaylı

T.C İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

T.C İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI MAYIS-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 15.05.2018 KAYIT TAKVİMİ WEB ÖN KAYIT VE ÖN KAYIT BELGELERİNİN TESLİMİ 15 Mayıs 25 Mayıs 2018 ASİL VE YEDEK LİSTELERİN İLANI 26 Mayıs

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI EKİM 13 KIBRIS TÜRK FUTBOL FEDERASYONU ANTRENÖR LİSANS KURSLARI TALİMATI GİRİŞ Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Beden Eğitimi

Detaylı

T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞIRNAK GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK ALANI 3.YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞIRNAK GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK ALANI 3.YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞIRNAK GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜZİK ALANI 3.YETENEK SINAVI KILAVUZU Sınav Tarihi: 25 Eylül 2017 1 ŞIRNAK GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA Ülkemizde halen hizmet vermekte olan 17 binden fazla uzlaştırıcı adalet sisteminin etkin ve hızlı çözümü için görev

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 20.01.2015 Tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu

Detaylı

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE (Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürlüğü) ARTVİN

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE (Aile ve Toplum Sağlığı Şube Müdürlüğü) ARTVİN (A Grubu Hekimler İçin ) Ek-1 İlimizde 11 Ocak 2010 tarihinden itibaren başlamış olan Aile Hekimliği Uygulamasında İlimiz İlçesi.. Aile Sağlığı Merkezinde..No lu Aile Hekimi olarak göreve başladım.aile

Detaylı

Önemli Tarihler. 08 Aralık 2015 13 Aralık 2015 (saat 23:59 a kadar) Ön kayıt ve kontrol listelerinin kontrolü: Listeler.

Önemli Tarihler. 08 Aralık 2015 13 Aralık 2015 (saat 23:59 a kadar) Ön kayıt ve kontrol listelerinin kontrolü: Listeler. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 2018EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AĞRI GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ MÜZİK ALANI YETENEK SINAVI KILAVUZU (Okulumuz Pansiyonludur.) SINAV TARİHİ: 03-04 TEMMUZ 2017 1 1.BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU YERİ: Adayların;

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Lisansüstü Başvuru Tarihleri: Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri: İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2018-2019

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ İLE HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 4

GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ İLE HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 4 GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ İLE HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER)

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu nun 12 Kasım 2015 tarihli Pedagojik Formasyon Eğitimi Programlarıyla ilgili kararı

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu nun 12 Kasım 2015 tarihli Pedagojik Formasyon Eğitimi Programlarıyla ilgili kararı

Detaylı

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ Başvuru Tarihleri: 08.01.2018 17.01.2018 Sınav Tarihleri: Resim Anasanat Dalı Akademik ve Sanatsal Dosya Değerlendirme

Detaylı

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Sonuç Listeleri Yükseköğretim Kurulu tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar (Ek) Döneminde Üniversitemize tanınan

Detaylı

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli

Ön Kayıt: Tunceli Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Öğrenci İşleri, Tunceli D U Y U R U Tunceli Üniversitesinin öğretmenliğe kaynak oluşturan bölümlerinin son sınıf öğrencileri ile mezunları için 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2016 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ

TÜRK KULAK BURUN BOĞAZ VE BAŞ BOYUN CERRAHİSİ DERNEĞİ KULAK BURUN BOĞAZ OKULLARI LARİNGOLOJİ-FONİATRİ OKULU YÖNERGESİ Sayfa 1 / 7 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1. Bu yönerge, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Derneği Tüzüğünde 15 Nisan 2014 tarihinde yapılan düzenlemelerle kurulan

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA İLİŞKİN D U Y U R U 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Güz Döneminde son sınıfta veya önceki

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik için Başvuru Şartları ve Özel

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

HAZİRAN 2016 DÖNEMİ EYLÜL 2016 DÖNEMİ

HAZİRAN 2016 DÖNEMİ EYLÜL 2016 DÖNEMİ T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2016-HAZİRAN DÖNEMİ BAŞVURULARI Haziran-2016 (yaklaşık 300 kişi) ve Eylül-2016 (yaklaşık 1.200 kişi) dönemlerinde

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU ve UYGULAMA ESASLARI

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU ve UYGULAMA ESASLARI 1 YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU ve UYGULAMA ESASLARI BAŞVURU TAKVİMİ ve AKADEMİK TAKVİM BAŞVURU İŞLEMLERİ (Şahsen/Vekalet) (Posta/Kargo

Detaylı

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi

Düzce Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Düzce Üniversitesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yurt Dışından Öğrenci Kabulü Rehberi Sevgili Adaylar, 2017-2018 eğitim-öğretim bahar yarıyılında üniversitemizde lisansüstü eğitim başvuruları

Detaylı

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR

KONTENJAN ve ÖN KOŞULLAR ULUDAĞ UNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI ve BAŞVURU KOŞULLARI 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ Sevgili Adaylar, Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ

GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI YÖNETMELİĞİ DENETİM İŞ VE İŞLEMLERİ REHBERİ Bu çalışmanın amacı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği kapsamında yapılacak olan denetim faaliyetleri

Detaylı

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3

1. SINAVLARA BAŞVURU ÜCRETLER... 3 1 / 31 İÇİNDEKİLER 1. SINAVLARA BAŞVURU... 1 2. ÜCRETLER... 3 1. SINAVLARA BAŞVURU Sınavlara başvurmak isteyen adaylar BAŞVURU FORMUNU eksiksiz bir biçimde doldurur ve ıslak imzalı olacak şekilde RAYTEST

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI DRAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2017-2018 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 07.05.2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLACAK ADAYLARDA ARANAN ÖN ŞARTLAR

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLACAK ADAYLARDA ARANAN ÖN ŞARTLAR ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLACAK ADAYLARDA ARANAN ÖN ŞARTLAR SİLAHSIZ ADAYLAR İÇİN; 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2. En az sekiz yıllık ilköğretim veya ortaokul mezunu olmak. 3. Kursa müracaatında

Detaylı

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI

İŞARET DİLİ ÖĞRETİCİSİ VE TERCÜMANI TANIM İşitme engelli, dil ve konuşma bozukluğu olan bireylerin eğitim, iş, sağlık, çalışma, hukuki durumlar veya buna benzer hallerde çevreleri ile iletişimine yardımcı olan, Türk İşaret Dilinde (TİD)

Detaylı

KESİN KAYIT DUYURUSU

KESİN KAYIT DUYURUSU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA

İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA İSTANBUL YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ HAKKINDA Ülkemizde halen hizmet vermekte olan 17 binden fazla uzlaştırıcı adalet sisteminin etkin ve hızlı çözümü için görev

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2 2 Enstitü Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 (Biyoteknoloji)...

Detaylı

Önemli Tarihler 3-7 EKİM Ön kayıt ve kontrol listelerinin takibi: Listeler web sitesinde ilan edilecektir 14 EKİM 2016

Önemli Tarihler 3-7 EKİM Ön kayıt ve kontrol listelerinin takibi: Listeler  web sitesinde ilan edilecektir 14 EKİM 2016 GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ 4. SINIF ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN (GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER ÜNİVERSİTELER) PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

----------------------------------------------

---------------------------------------------- T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU DUYURUSU 25.09.2014 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SERTİFİKASI NEDİR? Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen

Detaylı

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği

Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği Resmi Gazete nin 14.09.2004 tarih ve 25583 sayıyla yayınlanan yönetmelik: Sağlık Bakanlığından: Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: İlan Tarihi: 21-22/03/2018. Son Başvuru Tarihi: 04-05/04/2018. Ön Değerlendirme Tarihi: 10/04/2018

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: İlan Tarihi: 21-22/03/2018. Son Başvuru Tarihi: 04-05/04/2018. Ön Değerlendirme Tarihi: 10/04/2018 ÖNEMLİ NOT: 1024335,1024338 ve 1024339 NOLU İLANLAR İLE İLGİLİ GÜNCELLEME YAPILMIŞTIR. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

Detaylı

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmenliği hükümleri uyarınca 2018 2019 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılında

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU İÇERİK 1 Genel Hususlar... 2-4 2 Programları için Başvuru Şartları ve Özel Hususlar... 5 2.1 Ana Bilim

Detaylı

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı;

Detaylı

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ

ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ. 4 Modül - 64 Akademik Saat. Çocuk ve Ergen Odaklı. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ ÇOCUK ve ERGEN BDT EĞİTİMİ 4 Modül - 64 Akademik Saat Çocuk ve Ergen Odaklı Bilgilendirme Klavuzu EĞİTİMCİ APAMER Aktüel Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Uzman Psikolog

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU İLE MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KAYIT VE KABUL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1)

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

İstanbul Üniversitesi 100 lük Sistemdeki Notların 4 lük sistemdeki karşılıklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

İstanbul Üniversitesi 100 lük Sistemdeki Notların 4 lük sistemdeki karşılıklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: İstanbul Üniversitesi 100 lük Sistemdeki Notların 4 lük sistemdeki karşılıklarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://hayef.istanbul.edu.tr/wp-- content/uploads/2014/10/onlisans_lisans_not_donusum_tablosu.pdf

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır.

3. Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul (ALES vb ) ve taban puan aranmamaktadır. 1 ÜNİVERSİTEMİZDE 2018-2019 ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OLAN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA ÖN KAYIT BAŞVURULARI 03.09.2018 TARİHİNDE BAŞLAYACAKTIR. 1. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BOŞ KALAN KONTENJANLAR

PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BOŞ KALAN KONTENJANLAR PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BOŞ KALAN KONTENJANLAR 07.10.2016 mesai bitimi itibari ile on (10) kontenjan boş kalmıştır, boş kalan kontenjanlar için 10.10.2016 Pazartesi günü saat 17:00 a kadar,

Detaylı

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLİĞİ 1- İlahiyat Fakültesi 10

İMAM HATİP LİSESİ MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLİĞİ 1- İlahiyat Fakültesi 10 ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Genel Kurulunun 13 Eylül 2012 tarihinde almış olduğu karar gereğince 2012-2013 eğitim-öğretim

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEST VE BELGELENDİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI SIZMA TESTİ UZMANI FAALİYETLERİ 1. EĞİTİM TARİHLERİ: Gelen talepler doğrultusunda planlanmaktadır. 2. EĞİTİM SAATİ:

Detaylı

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden:

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğünden: ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI 2 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının

Detaylı

ADAYLARIN DİKKATİNE!

ADAYLARIN DİKKATİNE! ADAYLARIN DİKKATİNE! SİSTEME GİRİŞ İÇİN SİSTEME KAYDEDİLDİĞİNİZ E-MAİL ADRESİNİZE ŞİFRE OLUŞTURMA LİNKİ GÖNDERİLECEKTİR. BU LİNK TIKLANARAK YENİ ŞİFRE OLUŞTURULACAK VE BU ŞİFRE İLE BAŞVURU YAPILACAKTIR.

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Birimi Duyurusu Yükseköğretim Kurulunun yazıları esas alınarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Pedagojik

Detaylı

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ

TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ TIBBİ CİHAZ SATIŞ, REKLAM VE TANITIM YÖNETMELİĞİ NİN UYGULANMASINA İLİŞKİN KILAVUZ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Kılavuz, 15/05/2014 tarihli ve 29001 sayılı Resmî Gazete de

Detaylı

Başvuru Koşulları. Öğretim Süresi ve Programın Tamamlanması

Başvuru Koşulları. Öğretim Süresi ve Programın Tamamlanması Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Ana Bilim Dalı Eğitim Teknolojisi Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans Programı Uzaktan Öğretim Programı Hakkında Program

Detaylı

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA TEKNİKLERİ KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 2 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 14. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI

ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 14. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMİ İÇİN 14. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI İlimizde yürütülmekte olan Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan, Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı

Detaylı

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI

ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI ÖSYS PUANI İLE YATAY GEÇİŞ MÜRACAATLARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans Ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır.

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır. DUYURU Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin Eğitim Fakültesi dışındaki Fakültelerinden, mezun olanlar için 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılacaktır.

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü MÜZİK VE GÖSTERİ SANATLARI ALANI UYGULAMALI TİYATRO KURS PROGRAMI Ankara, 2018 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU ( Eğitim-Öğretim Yılı)

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU ( Eğitim-Öğretim Yılı) T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ M. R. EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU (2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı) Üniversitemizde 668 öğrenci kontenjanı ile Pedagojik

Detaylı

TC İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU PROGRAM DUYURUSU

TC İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURU DUYURUSU PROGRAM DUYURUSU PROGRAM DUYURUSU İstanbul Üniversitesi 100 lük Sistemdeki Notların 4 lük sistemdeki karşılıklarına ulaşmak için tıklayınız. DİKKAT : Dönüşüm Tablosunu yalnızca 100'lük sistemde notu olan adaylar kullanacaklardır.

Detaylı

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER)

T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) T. C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (ARÜ TÖMER) Amaç ve kapsam Eğitim-Öğretim Kayıt Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1)

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 20162017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Fen Bilimleri Enstitüsünce 20162017 öğretim yılı bahar dönemi için

Detaylı

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

YERLEŞTİRME İŞLEMİNDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR ARTVİN İLİNDE BOŞALAN AİLE HEKİMLİĞİ BİRİMLERİ İÇİN 2014/1. EK YERLEŞTİRME USUL VE ESASLARI İlimizde yürütülmekte olan Aile Hekimliği Uygulamaları kapsamında çeşitli nedenlerle boşalan, Borçka 1 Nolu Aile

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURUSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURUSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU PEDAGOJİK FORMASYON

Detaylı

OMÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ KONTENJANLARI PROGRAM BAŞVURABİLECEK BÖLÜM MEZUNLARI KONTENJANLAR

OMÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ KONTENJANLARI PROGRAM BAŞVURABİLECEK BÖLÜM MEZUNLARI KONTENJANLAR B.DİĞER ALANLAR A.MEB İN İHTİYAÇ DUYDUĞU ALANLAR T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI [KONTENJANLAR ve BAŞVURU ŞARTLARI]

Detaylı

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz,

Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü. Sayın Üyemiz, Sayı : İMKB-14-GDD-010.07-126-278 4/1/2013 Konu : İMKB Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bilgisayarlı Alım Satım Sistemi Uygulama Eğitimi. Genel Mektup No : 3999 İnsan Kaynakları Müdürlüğü Sayın Üyemiz,

Detaylı

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARI 2016-2017 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU VE KABUL ŞARTLARI Fen Bilimleri Enstitüsünce 2016-2017 öğretim yılı bahar dönemi için İnşaat Mühendisliği

Detaylı

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz,

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz, TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 10 MART 2017 BURSA Değerli Üyelerimiz, Sağlık Bakanlığı son yıllarda çıkartmış olduğu yönetmelik

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 01-05 AĞUSTOS 2016 TABAN PUAN TÜRÜ 2016 YGS EN AZ 240 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 06-13 AĞUSTOS 2016 ANADOLU GÜZEL SANATLAR

Detaylı

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1

Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 Özel SMMM Sınavı na Girecekler İçin Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı Uygulama Rehberi Sirküler 1 I. Mesleki Uyum Eğitimi ile Özel SMMM Sınavı Katılımcıları 1. Serbest

Detaylı

TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR

TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ DÜZENLENECEKTĠR TEST, KONTROL VE KALĠBRASYON UZMANI EĞĠTĠMLERĠ VE SINAVLARI DUYURUSU Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe

Detaylı