SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE"

Transkript

1 Evrak Tarih ve Sayısı: 10/08/2017-E Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BENU3K192* Sayı : Konu : Senato Kararı SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Üniversitemiz Senatosunun, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarda yürütülen Akademik Çalışmalara İlişkin İntihal raporu Uygulama Esasları ile ilgili tarih ve 2017/7-9 sayılı kararı ilişikte gönderilmiştir. Bilgilerinize rica ederim. e-imzalıdır Prof.Dr. Nusret AKPOLAT Rektör Yardımcısı Ek:Senato Kararı İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Öğrenci Merkezi Telefon No: Faks No: E-Posta: ogrenci@inonu.edu.tr İnternet Adresi: Bilgi İçin: Nuran ÇÖŞNÜK Unvan: Şube Müdürü Telefon No: Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Güvenli Elektronik İmza ile imzalanmıştır

2

3 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü *BE6P33EUY* Sayı : Konu : Lisansüstü Programlarda Yürütülen Akademik çalışmalara İlişkin İntihal Raporu Uygulama Esasları REKTÖRLÜK MAKAMINA (Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı) Enstitümüz lisansüstü programlarda yürütülen akademik çalışmalara ilişkin hazırlanan "İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarda Yürütülen Akademik çalışmalara İlişkin İntihal Raporu Uygulama Esasları" ve alınan tarih ve 2017/21-15 sayılı Yönetim Kurulu kararı yazımız ekinde gönderilmektedir. Gereğini bilgilerinize arz ederim. e-imzalıdır Prof.Dr. Yusuf TÜRKÖZ Enstitü Müdürü Ek: 1- Yönetim Kurulu kararı 2- Esaslar İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Merkez Kampüsü, Battalgazi/Malatya Telefon No: Faks No: E-Posta: sbe@inonu.edu.tr İnternet Adresi: Bilgi İçin: Sultan ÖZKAN Unvan: Enstitü Sekreteri Telefon No:

4 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA YÜRÜTÜLEN AKADEMİK ÇALIŞMALARA İLİŞKİN İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- Bu Uygulama Esaslarının amacı; İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne bağlı Anabilim Dallarında yürütülen lisansüstü programlarda yapılan tez, yüksek lisans-doktora seminerleri ve tezsiz yüksek lisans dönem sonu bitirme projesi gibi akademik çalışmaların değerlendirilmesi için yapılan savunma sınavlarının öncesinde jüri üyelerine dağıtılması ve başarılı bulunan çalışmaların Enstitü ye teslim edilen ciltlenmiş ve/veya elektronik nüshalarının içerisinde Ek olarak yer alması gereken Orijinallik Raporunun alınmasına ve kullanılmasına ilişkin esasları düzenlemektir Kapsam MADDE 2- Bu Uygulama Esasları; İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı Anabilim Dallarında yürütülen tezsiz ve tezli lisansüstü programlara ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak MADDE 3- Bu Uygulama Esasları, 04/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine, 01/07/1996 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne ve 25/12/2014 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurul toplantısında görüşülerek karara bağlanmış olan Lisansüstü Programların Açılması ve Yürütülmesine Dair İlkelere dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 4 (1) Bu Esaslarda geçen; a) Anabilim/Anasanat dalı: 3/3/1983 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 5 inci maddesinde enstitüler için tanımlanan Anabilim/Anasanat dalını, b) Danışman: Öğrenciye akademik çalışmalarda rehberlik yapmak üzere görevlendirilen öğretim üyesini, c) Enstitü: İnönü Üniversitesine bağlı lisansüstü eğitim-öğretim yapan enstitüleri, ç) Enstitü yönetim kurulu: Lisans Üstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi uyarınca müdür başkanlığında, müdür yardımcıları ve müdürce gösterilecek altı aday arasından ilgili enstitü kurulunca üç yıl için seçilecek üç öğretim üyesinden oluşan kurulu, d) Öğrenci: Lisansüstü eğitim-öğretim için kayıt yaptırmış olan tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisini, e) Program: Enstitü Anabilim/Anasanat dallarında yürütülen lisansüstü eğitim-öğretimi, f) Seminer: Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, tez konuları ile ilgili güncel ve eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak amacıyla yürüttükleri çalışmaları g) Üniversite: İnönü Üniversitesini, ifade eder.

5 İKİNCİ BÖLÜM Akademik Çalışmalara Ait Orijinallik Raporlarının Alınması ve Kullanılmasına İlişkin Esaslar Orijinallik Raporunun Alınması MADDE 5- (1) Akademik Çalışmalara İlişkin Orijinallik Raporu, İnönü Üniversitesi Kütüphanesi tarafından sağlanan İntihal Tespit Programı kullanılarak, kendi kişisel hesapları üzerinden tez danışmanları tarafından alınır. (2) Akademik Çalışmalara İlişkin Orijinallik Raporu, çalışmanın Özet, Abstract, Giriş, Ana Bölümler ve Sonuç bölümlerinden oluşan kısımların tek bir dosya olarak İntihal Tespit Programına yüklenmesi ile alınır. Programa yükleme yapılırken Dosya Başlığı olarak tez, seminer ya da dönem sonu bitirme projesinin başlığının (DocumentTitle) tamamı, Yazar Adı olarak öğrencinin adı (Author's First Name), yazar soyadı olarak öğrencinin soyadı (Author'sLast Name) bilgisiyazılır. (3) İntihal Tespit Programına yüklenen dosyanın raporlanmasında, ilgili programdaki filtreleme seçenekleri aşağıdaki şekildeayarlanır: Kapak, İçindekiler, Önsöz, Kısaltmalar, Tablolar/Şekiller Listesi, Kabul/Onay sayfaları hariç, Kaynakça hariç (Bibliographyexcluded) Alıntılar hariç/dâhil (Quotesexcluded/included) Tezden çıkan yayın/yayınlar hariç, 5 kelimeden daha az örtüşme içeren metin kısımları hariç (Limit match size to 5 words) (4) Program menüsünde bulunan diğer filtreleme seçenekleri raporlamaya dâhil edilmez. (5) Raporlama işlemi tamamlandıktan sonra, çalışmanın tam başlığını ve öğrencinin ad soyad bilgisini ve dosyanın toplam sayfa sayısını gösterecek ekran görüntüsünün çıktısı alınır. Orijinallik raporu kutucuğunda değerlendirme sonucu yüzde (%) olarak görüntülenir. Bu ekran çıktısı Orijinallik Bildirim Formuna ek olarak dakonulur. Hazırlanacak olan Orijinallik Bildirim Formu ise tezin ekler kısmında yer alır. Akademik Çalışmalara Ait Orijinallik Raporunun Savunma Sınavı Öncesinde Kullanılması MADDE 6- (1) İntihal Tespit Programı tarafından yapılan raporlama işlemi sonrasında kaydedilmiş olan ekranın görüntüsünde yüzdelik sayı olarak belirtilen benzerlik oranı raporlamaya tabi tutulmuş olan dosyanın toplam sayfa sayısı ve raporlama işleminin yapıldığı tarih bilgisi, Orijinallik Bildirim Formuna işlenir. (2) Danışman ve jüri üyeleri tarafından intihal kapsamı dışında değerlendirilmesi için İntihal Tespit Programı tarafından yapılan raporlama işlemi sonrasında alınan raporda belirtilen benzerlik oranı, değerlendirme alıntılar hariç yapılıyorsa en fazla %20 si, alıntılar dâhil yapılıyorsa %30'u geçmemelidir. Bu oranları sağlayamayan çalışmalar, savunma sınavına alınmaz. Benzerlik oranı hesaplanırken, öğrencinin çalışması ile ilgili yapmış olduğu yayınlar kapsam dışında bırakılabilir.

6 Benzerlik oranında ve benzer olan kısımların düzeltilmesi konusunda tüm sorumluluk öğrenci ve danışmanına aittir. (3) Yukarıda belirtilen oranlardan herhangi birinin sağlanmaması halinde, tez danışmanı tarafından benzerlik oranının ve benzerliklerin olduğu kısımların incelenmesi sonrasında intihal yapılmadığı kanısına varılması durumunda, belirlenen yüzdelik sınırlarını aşmasının gerekçeleri rapor üzerinde belirtilmeli ve Enstitü Yönetim Kuruluna sunulmalıdır. Bu durumdaki bir öğrencinin savunma sınavına alınıp alınmayacağına Enstitü Yönetim Kurulu karar verir. (4) Öğrenciler tarafından jürilere sunulan akademik çalışmalarda benzerlik oranının uygulama esaslarında belirtilen oranların altında olması, tek başına çalışmalarda intihal olmadığı anlamına gelmez. Benzerlik oranı bu oranların altında olsa bile, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve Tez Yazım Kılavuzundaki gerekli atıf ve alıntı usullerine uyulması gerekmektedir. Bu kurallara uyulmaması halinde bundan doğacak sorumluluk öğrenci ve tez danışmanına aittir. (5) Savunma sınavına girecek öğrencilerin, tezlerinin, seminerlerinin ve dönem sonu bitirme projelerinin jüri üyelerine dağıtacakları nüshalarının ekinde; İntihal Tespit Programı tarafından oluşturulan ve benzerlik oranının aldığı sayfanın çıktısı ile bu çıktı esas alınarak hazırlanmış, danışmanları tarafından onaylanmış ve imzalanmış olan Orijinallik Bildirim Formunu da teslim etmeleri zorunludur. (6) Tez savunma sınavı sonrasında jüri tarafından tez hakkında düzeltme kararı verilmesi ve/veya tez içeriğinde değişikliklerin yapılmış olması halinde, tezde yapılmış muhtemel değişiklikleri içeren dosya kullanılarak alınmış Orijinallik Bildirim Formu bu uygulama esaslarına göre tekrar alınır. Tez Çalışması Orijinallik Raporunun Mezuniyet İşlemlerinde Kullanılması MADDE 7- (1) Savunma sınavı sonrasında başarılı bulunan öğrenci, mezuniyet işlemleri için Enstitüye teslim edeceği basılı ve elektronik nüshalarının ekinde, savunma sınavı tarihi sonrasında çalışmada yapılmış muhtemel değişiklikleri içeren dosya kullanılarak alınmış ikinci bir intihal raporundaki bilgiler kullanılarak hazırlanmış, bu usul ve esaslarda belirtilen azami benzerlik oranlarının altındaki oranları sağlayan ve danışmanı tarafından onaylanarak imzalanmış ikinci bir Orijinallik Bildirim Formunu da vermekle yükümlüdür. (2) İntihal Tespit Programı tarafından oluşturulan ve benzerlik oranının yer aldığı sayfanın çıktısı ile bu çıktı esas alınarak hazırlanmış, danışmanları tarafından onaylanmış ve imzalanmış olan Orijinallik Bildirim Formu öğrencinin dosyasında saklanmak üzere Enstitü ye teslim edilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Diğer Hükümler Yürütme MADDE 8- Bu Uygulama Esaslarını İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yürütür. Geçerlilik Tarihi MADDE 9-

7 Bu Uygulama Esasları, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu nda kabul edildiği tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA YÜRÜTÜLEN AKADEMİK ÇALIŞMALARA İLİŞKİN İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA YÜRÜTÜLEN AKADEMİK ÇALIŞMALARA İLİŞKİN İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA YÜRÜTÜLEN AKADEMİK ÇALIŞMALARA İLİŞKİN İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- Bu Uygulama Esaslarının amacı;

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI ORJİNALLİK RAPORU ALINMASI VE KULLANILMASI UYGULAMA ESASLARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI ORJİNALLİK RAPORU ALINMASI VE KULLANILMASI UYGULAMA ESASLARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI ORJİNALLİK RAPORU ALINMASI VE KULLANILMASI UYGULAMA ESASLARI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 Bu Uygulama

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 30/12/2015-111175 T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKR3RRC2* Sayı : 25669789-100/ Konu : Tez Çalışması Orijinallik Raporu Alınması ve Kullanılması

Detaylı

BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI BENZERLİK VE İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI

BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI BENZERLİK VE İNTİHAL RAPORU UYGULAMA ESASLARI Üniversite Senatosunun 13.04.2017 tarih ve 04 sayılı toplantısında, 2017.004.026 No lu kararıyla kabul edilmiştir. BOZOK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ ÇALIŞMASI BENZERLİK VE İNTİHAL RAPORU

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Lisansüstü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Uygulama Esasları

Karadeniz Teknik Üniversitesi Lisansüstü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Uygulama Esasları Karadeniz Teknik Üniversitesi Lisansüstü Tez Çalışması Orijinallik Raporu Uygulama Esasları Toplantı Tarihi :03.11.2017 Toplantı No. :284 Amaç MADDE 1 (1) Uygulama Esaslarının amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesinde

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ

YÜKSEK LİSANS TEZ DÖNEMİ PROSEDÜRÜ Sayfa 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, KTO Karatay Üniversitesi tezli yüksek lisans programı öğrencilerinin ders dönemini tamamlayıp tez dönemine geçtikleri sırada araştırma yeteneğini kazanması ve yaptığı

Detaylı

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KLAVUZU Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı anabilim dallarında yürütülen tüm tezli lisansüstü programlarda yazılan tezlerin tez savunma sınavı öncesinde jüri üyelerine

Detaylı

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANMA KILAVUZU Fen Bilimleri Enstitüsü ne bağlı anabilim dallarında yürütülen tüm tezli lisansüstü programlarda yazılan tezlerin tez savunma sınavı öncesinde jüri üyelerine

Detaylı

YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU

YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU ... /... / 20 YÜKSEK LİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU Enstitünüzün... Anabilim Dalı,... Bilim Dalı.Numaralı Yüksek Lisans öğrencisiyim. M.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 27/4 maddesi gereğince

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖDÜL YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal

Detaylı

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 25/02/2016-E.12394 T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ *BEND6208* Sayı : 75548883-050.01.04 Konu : Kararlar SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE 16.02.2016 tarih ve 2016/7-4

Detaylı

DOKTORA TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU

DOKTORA TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU ... /... / 20 DOKTORA TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU Enstitünüzün... Anabilim Dalı,... Bilim Dalı Numaralı Doktora öğrencisiyim. M.Ü. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 27/3 maddesi gereğince Tez İzleme

Detaylı

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 30/05/2018-E.43559 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P44A3N* Sayı : 50235129-100 Konu : Akademik Takvim İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim

Detaylı

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU

TURNITIN İNTİHAL TESPİT PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü ne bağlı Anabilim dallarında yürütülen tüm tezli lisansüstü programlarda yazılan tezlerin tez savunma sınavı öncesinde jüri üyelerine dağıtılması ve başarılı bulunan tezlerin

Detaylı

2. Bu tez önerisinin köken aldığı hipotez(ler) ve amaç(lar)/methods based and aims:

2. Bu tez önerisinin köken aldığı hipotez(ler) ve amaç(lar)/methods based and aims: T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİNSANS TEZ KONUSU ÖNERİ FORMU Anabilim Dalı/Department Program Adı/Program Öğrenci Adı Soyadı/Name-Surname Öğrenci Numarası/Student Number Danışman

Detaylı

Resmî Gazete YÖNETMELİK

Resmî Gazete YÖNETMELİK 12 Temmuz 2014 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29058 YÖNETMELİK Hacettepe Üniversitesinden: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK YAZ OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE

YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NE YÜKSEKLİSANS TEZ SAVUNMA İSTEK FORMU T.C. MÜDÜRLÜĞÜ NE... /... / 20 Enstitünüzün... AnabilimDalı,... Bilim Dalı Yükseklisans programında hazırlamış olduğum tezimi(cd olarak)... /... / 20... tarihinde teslim

Detaylı

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Şehir Üniversitesinde uygulanacak yaz öğretimine ilişkin

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı, İstanbul Ticaret Üniversitesi

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; Avrasya Üniversitesi nde uygulanan Yaz Öğretimi ne ilişkin esasları düzenlemektir.

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programı Amaç ve kapsam MADDE 31 (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, Bilgiyi derleme, Yorumlama

Detaylı

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Giresun Üniversitesinden: GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 17 Ocak 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28531 Giresun Üniversitesinden: YÖNETMELİK GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 22/09/2016-E.25540 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE6P87DY* Sayı : 50235129-100 Konu : Muafiyet Sınavı ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE İlgi : Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünün

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA YÖNERGESİ

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA YÖNERGESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine bağlı yüksekokul, fakülte ve enstitülerden mezun olanlara verilecek

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı 1 / 2 T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı Sayı :34249659-304.01-E.8395 02.02.2018 Konu :100/2000 YÖK Doktora Bursu - Öğrenci Burs Miktarları

Detaylı

Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı

Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. M.Kemal KÜÇÜKERSAN Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ortak Doktora Programı nedir? İki üniversite arasında akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü taraflarını

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA Evrak Tarih ve Sayısı: 29/11/2016-56466 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BEKV3C3N6* Sayı :91441517/105.01.01.6/ Konu :Yaz Öğretimi ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ANKET UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ANKET UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MARMARA ÜNİVERSİTESİ ANKET UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Marmara Üniversitesi nde elektronik ortamda uygulanacak akademik, idari,

Detaylı

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ

YAZ ÖĞRETĠMĠ YÖNETMELĠĞĠ Yayın Tarihi 22.4.25 1 1 Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; Okan Üniversitesi için normal eğitim-öğretim yılının güz ve bahar yarıyılları dışında, yaz tatilini kapsayan

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 02/07/2018-82197 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BE84K7Z05* Sayı : 61939645-312-E.82197 02/07/2018 Konu : Akdeniz Üniversitesi 7143 Sayılı Öğrenci

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM KAYITLARI ve SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosunun 19.02.2018 tarih ve 221/851 sayılı kararıyla yürürlüğe girmiştir.) Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 03/03/2015-2553 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BE5N18NA* Sayı : 45571424/101.99/ Konu : 443/25 İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Kurulması GENEL SEKRETERLİĞE

Detaylı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği İstanbul Bilgi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği Yayımlandığı Resmi Gazete : 10.05.2005/25811 Ek ve değişiklikler : Yoktur Ek ve değişiklik kontrol

Detaylı

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Yönetmelik 22 Eylül 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28773 İpek Üniversitesinden: YÖNETMELİK İPEK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Tunceli Üniversitesi Kalite Komisyonunun amaçlarına, faaliyet alanlarına,

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ KALİTE KOMİSYONU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - Bu usul ve esaslar ın amacı; Bingöl Üniversitesi Kalite Komisyonu nun amaçlarına,

Detaylı

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi

Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Меѓународен Универзитет Визион - International Vision University Universiteti Ndërkombëtar Vizion - Uluslararası Vizyon Üniversitesi Adres: Ul. Major C. Filiposki No.1, Gostivar Makedonya tel: +389 42

Detaylı

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/10/2016-E.30135 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BENDAS68* Sayı : 50235129-100 Konu : Burs Kontenjanları EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNE Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek

Detaylı

Anadolu Üniversitesinden:

Anadolu Üniversitesinden: Sayfa : 4 RESMÎ GAZETE 11 Ekim 2014 Sayı : 29142 Anadolu Üniversitesinden: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞI TÜRKLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ 1.ADIM: Öğrenci tez savunma sınavına girebilmek için yüksek lisans düzeyinde 5 (beş)/doktora düzeyinde 7 (yedi) adet spiralli tezini, 1 (bir) adet CD ve transkriptini

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı: 22/07/

Evrak Tarih ve Sayısı: 22/07/ Evrak Tarih ve Sayısı: 22/07/2014-19580 T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ Genel Sekreterlik *BEKVKUB0* Sayı :39633678/020/ Konu :Merkez Müdürü Sayın Yrd.Doç.Dr.İbrahim BUZKAN Mühendislik Fakültesi Jeoloji

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 17/07/2018-E.28730 *BEL53CT0M* T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Sayı : 55545571-103 Konu : Akademik Takvim (2018-2019) SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Detaylı

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ DİPLOMALAR VE EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMUNU GÖSTEREN DİĞER BELGELER YÖNERGESİ

İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ DİPLOMALAR VE EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMUNU GÖSTEREN DİĞER BELGELER YÖNERGESİ AÇIKLAMA Bu taslak, Hacettepe, Ankara, İstanbul ve Sakarya Üniversitelerinin ilgili düzenlemeleri gözden geçirilmek suretiyle, Yönerge hazırlama komisyonu üyeleri ve öğrenci işleri daire başkanı tarafından

Detaylı

YÖNETMELİK. Kastamonu Üniversitesinden: KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK. Kastamonu Üniversitesinden: KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 12 Temmuz 2018 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30476 Kastamonu Üniversitesinden: YÖNETMELİK KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ MUHAMMED İHSAN OĞUZ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI

T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI T.C. ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI VE T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI PROTOKOLÜ

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 23/07/2018-19366 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE5D3ZEFB* Oturum Tarihi 20/07/2018 Oturum Saati 09:00 Oturum Sayısı 70

Detaylı

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını,

d) İlgili akademik birim: Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını, MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) (Değişik- Senato: 07/06/2018-III) Çift anadal programının amacı; öğrencilerin önlisans programları ile diğer önlisans programları

Detaylı

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini,

YÖNETMELİK. c) Merkez (Hastane): Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezini, 16 Ocak 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28530 Gazi Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Amaç HOCA AHMET YESEVİ ULUSLARARASI TÜRK-KAZAK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE TÜRKÇESİYLE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER MEZUNİYET BELGELERİ YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER MEZUNİYET BELGELERİ YÖNERGESİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ ve DİĞER MEZUNİYET BELGELERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1- (1) Maltepe Üniversitesine bağlı fakülte, enstitü, yüksekokul meslek yüksekokulunda örgün ve

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:30

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 09:30 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 20/04/2017-11832 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BE84TZR6* Oturum Tarihi 18/04/2017 Oturum Saati 09:30 Oturum Sayısı 38

Detaylı

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması

Enstitü Kurul Toplantısı için gündemdeki konuları içeren bilgilerin hazırlanması HİZMETİN ADI HACETTEPE ÜNİVERS VERSİTES TESİ BİLİŞİM ENSTİTÜSÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA SÜRESİ 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi H.Ü.Lisansüstü Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ T.C. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMALARA YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kısaltmalar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 5 Mart 2019 SALI Resmî Gazete Sayı : 30705 Kayseri Üniversitesinden: YÖNETMELİK KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KAYSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. UFUK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 (1) Bu Usul ve Esasların amacı Ufuk Üniversitesi,

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30590

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30590 Resmi Gazete Tarihi: 09.11.2018 Resmi Gazete Sayısı: 30590 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi.

1- Ana Bilim Dalı Kurul Kararı 2- Enstitü Kurul Kararı 3- Rektör Onayı 4- Üniversitenin Web sayfasından ilan edilmesi. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLER ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU HİZMETİN ADI 1 Tezli Yüksek Lisans Süresi 7. maddede istenilen belgeler BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN ORTALAMA TAMAMLANMA

Detaylı

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ

LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ AKADEMİK DANIŞMANLIK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı; Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lisansüstü Eğitim- Öğretiminde

Detaylı

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI

YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI (1-2 hafta) (1- gün) 198 YATAY GEÇİŞ DERS İNTİBAK İŞLEMLERİ İŞ AKIŞI Adayın hazırladığı FORM-4 ve ekleri anabilim dalına sevk edilir. Yönetim OLUMSUZ Kurul kararı alınır. Gerekçeli rapor düzenlenir ve

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ANABİLİM DALI VE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TÜRK

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK TEK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASİ ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK TEK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASİ ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNETMELİĞİ İstanbul Üniversitesinden: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK TEK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASİ ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINA VERİLEN DİPLOMA, DİPLOMA EKİ, ONUR BELGELERİ VE GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE

Detaylı

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL

ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMI AÇILMASINA İLİŞKİN PROTOKOL ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORMAN ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI VE KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 25/01/2019-E.3693 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı *BELM4PYF0* Sayı :94979414/010.04/ Konu :520/23 Yönerge GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜM BAŞKANLIĞINA

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bartın Üniversitesinden: BARTIN ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bartın Üniversitesi

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI İŞLEM İÇİN GEREKLİ BELGELER İŞLEMİN GERÇEKLEŞTİRİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER HİZMETİN TAMAMLANMA

Detaylı

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNĠVERSĠTESĠ YABANCI DĠLLER YÜKSEKOKULU ĠNGĠLĠZCE HAZIRLIK EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM VE SINAV YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 12 Eylül 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28763 Namık Kemal Üniversitesinden: YÖNETMELİK NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU KOMİSYON KARARI. Oturum Tarihi Oturum Sayısı Karar Sayısı 25.12.2013 04 04: 12 Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik le yapılan değişikliklerin ve Hacettepe Üniversitesi Özel ve Misafir

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Boğaziçi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Boğaziçi Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

SENATO 2016/1-IV

SENATO 2016/1-IV 15.01.2016 SENATO 2016/1-IV BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, ön lisans ve lisans öğrenci işlemlerine

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TEZ TESLİM PROSEDÜRÜ İŞLEMLERİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TEZ TESLİM PROSEDÜRÜ İŞLEMLERİ MALTEPE ÜNİVERSİTESİ TEZ TESLİM PROSEDÜRÜ İŞLEMLERİ Tamamlanan yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik tezleri iki nüshası ilgili Enstitüye bir nüshası ise Üniversite Merkez Kütüphanesine teslim edilmek

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ, GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç T.C. DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE (17.12.2013 tarih ve 418/21 sayılı Üniversite Senatosu) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programlarına kurum içinden ya da kurum dışından yatay

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA DEFTERİ VE MEZUNİYET BELGELERİNİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 (1) Bu yönerge; Karabük Üniversitesine bağlı Fakülte, Enstitü, Yüksekokul,

Detaylı

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. PAMUKKKALE ÜNİVERSİTESİ ile T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ ORTAK DOKTORA PROGRAMI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ 2015 T.C. Pamukkkale Üniversitesi İle T.C.

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÇİFT VEYA ORTAK DİPLOMAYA YÖNELİK ULUSLARARASI ORTAK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu

Detaylı

DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ BĠTĠRME TEZĠ YÖNERGESĠ

DĠġ HEKĠMLĠĞĠ FAKÜLTESĠ BĠTĠRME TEZĠ YÖNERGESĠ 1 5 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Bitirme Tezinin hazırlanmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Detaylı

PENDİK İTO ŞEHİT AHMET ASLANHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

PENDİK İTO ŞEHİT AHMET ASLANHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ PENDİK İTO ŞEHİT AHMET ASLANHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE İSTANBUL İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA DÜZENLENEN (FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJESİ/PROGRAMI UYGULANAN PENDİK

Detaylı

YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ YÜKSEK LİSANS/DOKTORA TEZ TESLİM SÜRECİ 1.ADIM: Öğrenci tez savunma sınavına girebilmek için spiralli yüksek lisans 5 (beş)/doktora 7 (yedi) adet tezini, 1 (bir) adet CD ve transkriptini Danışmanına teslim

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK 1 BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bursa Teknik Üniversitesi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, kurum içi, kurumlar arası ve yurt dışından

Detaylı

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 9 Ağustos 2016 SALI Resmî Gazete Sayı : 29796 Hacettepe Üniversitesinden: YÖNETMELİK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 KARAR TARİHİ : 27 TEMMUZ 2017 KARAR NO : 2017/4 SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Kapadokya Üniversitesi Sürekli

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YÜKSELTME ve ATANMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesinde açık bulunan

Detaylı

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE

T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE T.C. BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA VE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNERGE (21 Mart 2018 Tarih ve 2018/07 Sayılı Senato Toplantısında Kabul Edilmiştir) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı Sayı :75850160-104.01.03.01/1913 15/01/2015 KonurLisansüstü Eğitim Öğretim İlkeleri DAĞITIM YERLERİNE Lisansüstü eğitim öğretim programı açılması ve yürütülmesine dair ilkeler 25.12.2014 tarihli Yükseköğretim

Detaylı

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152

26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 26/11/2018 Senato Kararı 2012/152 BAYBURT ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Bayburt

Detaylı

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1

BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan: BANKALARCA YILLIK FAALİYET RAPORUNUN HAZIRLANMASINA VE YAYIMLANMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 1 (1 Kasım 2006 tarih ve 26333 sayılı Resmi

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL YURT İÇİ VE YURT DIŞI GÖREVLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ankara Sosyal Bilimler

Detaylı

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI/KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, Cumhuriyet Üniversitesinin bağlı birimlerinde faaliyet gösteren

Detaylı

https://ubs.omu.edu.tr

https://ubs.omu.edu.tr 4 30.05.00.00 DERS SAYDIRMA hafta Başvuru oldukça 3 30.0.00.00 KAYIT YENİLEME - DERS KAYDI https://ubs.omu.edu.tr/ 1 gün https://ubs.omu.edu.tr/ 30.01.00.00 KESİN KAYIT Öğrenci İşleri Bürosu İlanda belirtilen

Detaylı