Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim?

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim?"

Transkript

1 Sınav başvurumu nerelerden yapabilirim? Adaylar başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla internet adresinden yapabileceklerdir.

2 Sınav başvuru ücreti ne kadardır? Sınav başvuru ücreti 96 TL dir.

3 Sınav başvurusunu internetten değil de sınav başvuru merkezlerinden yapan kişiler ilave bir ücret öderler mi? Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaylardan ilave 10 TL başvuru hizmeti ücreti alınır.

4 Sınav başvurumu geç başvuru tarihinde yaptığım takdirde ilave bir ücret öder miyim? Geç başvuru tarihinde(07 Mart 2019) başvurusunu yapacak adaylar 144 TL başvuru ücreti ödeyeceklerdir.

5 Sınav başvuru ücretimi nerelerden yatırabilirim? Akbank ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den başvuracak adaylar hariç) Finansbank ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den başvuracak adaylar hariç) Kuveyt Türk Katılım Bankası nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC den başvuracak adaylar hariç) Türk Ekonomi Bankası nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM nin internet sayfasında e-işlemler de yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

6 Belirtilen tarihlerde sınav ücretini yatırmayan kişiler sınava girebilir mi? Kılavuzda belirtilen başvuru tarihlerinde ve 07 Mart 2019 geç başvuru tarihinde sınav ücretini yatırmayan kişiler sınava giremezler.

7 Çifte vatandaşlığı olan bir kişi Milli Savunma Üniversitesi ne başvurabilir mi? Çifte vatandaşlığı olan bir kişi, Milli Savunma Üniversitesi ne başvurabilir ancak okula alınabilmesi için T.C. dışındaki vatandaşlığından vazgeçmesi gerekir.

8 Astsubay Meslek Yüksekokullarına bayan adaylar başvurabilir mi? Bayan adaylar yalnızca Harp Okullarına başvurabilir.

9 1997 Yılı ve öncesinde doğmuş kişiler Asb.MYO na başvurabilir mi? 1997 yılı ve öncesi doğan adayların Asb.MYO na başvurusu sistem tarafından engellenecektir.

10 1998 Yılı ve öncesinde doğmuş kişiler Harp Okullarına başvurabilir mi? 1998 yılı ve öncesi doğan adayların Harp Okullarına başvurusu sistem tarafından engellenecektir.

11 2016 Yılı ve öncesinde lise ve dengi okullardan mezun olan kişiler Milli Savunma Üniversitesi ne başvurabilir mi? Lise ve dengi okullardan 2016 yılı ve öncesi mezun olan kişilerin başvurusu (yaş kriterleri uysa dahi) sistem tarafından engellenecektir.

12 2019 Yılında lise ve dengi okullardan mezun olacak kişiler MSÜ ne başvurabilirler mi? Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam eden adayların 2019 yılında Harp Okulu ve Asb.MYO nun kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmaları gerekmektedir.

13 Milli Savunma Üniversitesi ne başvurabilmek için hangi lise türlerinden mezun olmak gerekir? Her lise türünden mezun olan adaylar MSÜ ne başvurabilir.

14 Milli Savunma Üniversitesi nde okuyabilmek için YKS-TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur? Asb.MYO için YKS-TYT ve Harp Okulu için YKS- TYT ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur.

15 2019-MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına hangi illerde katılabilirim? Adaylar sınav merkezi tercihi olarak kendi adres ilini tercih edebileceklerdir. Bunun dışında bir tercihte bulunulamaz.

16 Tercih işlemlerimizi nereden yapabiliriz? 2019 MSÜ ye katılan adaylar Harp Okulu ve Asb. MYO tercihlerini adresine girerek yapabilirler.

17 2 nci Seçim aşamalarına nerede katılmamız gerekmektedir? 2 nci Seçim aşamaları na MSB Kara Harp Okulu Komutanlığı (ANKARA) nda katılmanız gerekmektedir.

18 2 nci Seçim aşamaları kaç gün sürmektedir?. 2 nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere; a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün, b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

19 Harp Okulu ve/veya Asb.MYO Seçim aşamalarına katılarak bu aşamaların herhangi birinden Elenmek/Ayrılmak diğer Yükseköğretim Kurumlarına başvurmaya engel oluşturur mu? Adayların Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Başvurma Hakları Devam Edecektir.

20 MSÜ ne çağrı ve kesin kayıt için Şehit-Gazi Çocuklarına özel bir kontenjan ayrılır mı? Şehit ve gazi çocuklarının 2 nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; 2019-MSÜ sınavında belirlenecek Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının %90 nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-YKS TYT den, Harp Okulları için 2019 YKS Sayısal/Eşit Ağırlık tan Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın %90 ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın %5 i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5 lik kontenjanın dışında tutulurlar.

21 Şehit-Gazi Çocukları kapsamına kimler girer? Şehit-Gazi Çocukları kapsamına yalnızca öz annesi veya babası şehit-gazi olanlar girer.

22 Kılavuzda belirtilen tarihlerde tercihlerini yapmayan adaylar 2 nci Seçim Aşamalarına Çağrılırlar mı? Belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini yapmayan adaylar hiçbir şekilde 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

23 Adayların ilk tercihleri dışındaki bir tercihlerine yerleşmeleri durumu olabilir mi? Aday yerleştirme işlemlerinde öncelikle aday tercihleri ve Aday Değerlendirme Puanı sırası olacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 ( beş ) iş gününe kadar adayların ilk tercihi dikkate alınacaktır. Aday Yerleştirme İşlemlerinin son 5 ( beş ) iş gününde ise intibak eğitimlerinin planlanan zamanda ve etkin olarak icrası ile Harp Okulları ve Asb.MYO ların belirlenen zamanda eğitim ve öğretime başlayabilmesi maksadıyla okullardaki eksik kontenjanlarda tercih önceliğine bakılmaksızın tercihleri arasında bulunması halinde sırası gelen adaylar ilgili okullara yerleştirilecektir.

24 Tercihleri arasında Bando Asb. MYO olan adayların 2. Seçim Aşamaları nda ilave bir sınava girmeleri gerekir mi? Tercihleri arasında Bando Asb.MYO olan adayların ilave olarak Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına girmeleri gerekmektedir.

25 Vücudunda dövme veya yara izi olan kişiler Askeri Öğrenci olabilir mi? Bu konuda ayrıntılı bilgi için TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği nin tatuaj ve yara izi ile ilgili bölümünü inceleyiniz.

26 Adaylar Fiziki Değerlendirme sonuçlarına itiraz edebilir mi? Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez.

27 Adaylar Fiziki Yeterlilik Testi Sonuçlarına itiraz edebilirler mi? Fiziki Yeterlilik Testi sonuçları adaylara sözlü olarak bildirilir. Aday 0 puan aldığı her branş için itiraz hakkına sahiptir. Adaylardan itiraz etmek isteyenler, taleplerini aynı gün içerisinde, seçim aşamalarının icra edildiği bölgeyi terk etmeden sonuç tebliğ komisyonuna iletir. (Seçim aşamalarının yapıldığı yer terk edildikten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz!) Fiziki Yeterlilik Testine itiraz aynı gün içerisinde test bitimine müteakip en fazla 45 dakika sonrasında yapılır. İtiraz eden aday ilgili branştan tekrar teste tabi tutulmak üzere ilgili istasyona gönderilir. İtiraz sonucu, adaylara sözlü olarak bildirilir. İtiraz komisyonun değerlendirmesi nihai karar hükmünde olup, adayın ikinci bir itiraz hakkı söz konusu değildir.

28 Adaylar Psikomotor Testine itiraz edebilir mi? Psikomotor Testinin itirazı yapılmaz ve her adayın tek giriş hakkı vardır.

29 Daha önce Askeri Okullardan çıkan/çıkarılan öğrenciler tekrar MSÜ nde okuyabilir mi? MSÜ nde okuyabilmek için askeri okullardan çıkmış/çıkarılmış olmamak gerekmektedir.

30 07 Nisan 2019 Tarihinde yapılacak olan MSÜ Sınavının puanları yerleştirme işlemlerinde kullanılacak mı? 2019-MSÜ Sınavı Puanları yalnızca adayların 2 nci seçim aşamalarına çağrı işlemlerinde kullanılacaktır.

31 Okul disiplin cezaları MSÜ de okumaya engel teşkil eder mi? Giriş koşullarına engel teşkil eden adli cezalar hariç okulda alınan disiplin cezaları MSÜ nde okumaya engel teşkil etmez.

32 Aday Değerlendirme Puanı (ADP) nedir ve ne için kullanılır? Adaylar ADP na göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı; a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), puanı, b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı, c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için), ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

33 Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına kimlerin katılması gerekir? Tercihleri arasında Bando Asb.MYO olan ve 2 nci Seçim Aşamaları na çağrılan adayların, Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı na katılmaları gerekmektedir.

34 2 nci Seçim Aşamaları Sonuçlarını nasıl elde edebiliriz? 2 nci Seçim Aşamaları sona erdiğinde sonuçları personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecek, ayrıca posta yoluyla bir duyuru yapılamayacak, belge gönderilmeyecektir.

35 Aday Yerleştirme İşlemlerinde kullanılan YKS puan türlerine Ortaöğretim Başarı Puanı eklenecek midir? Aday yerleştirme işlemlerinde 2019-YKS puan türlerinin ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş hali (HAM PUAN) kullanılacaktır.

36 İntibak eğitimi esnasında öğrencilerin giyecek, yiyecek ve yatacak ihtiyaçları karşılanacak mıdır? İntibak eğitimi süresince adayların giyecek, yiyecek ve yatacak ihtiyaçları Okul Komutanlıkları tarafından karşılanacaktır.

37 Harp Okuluna yerleşen bir aday Asb.MYO tercihlerine geçiş yapabilir mi? Harp Okulları ve Asb.MYO tercihleri olan adaylardan Harp Okullarına yerleşen hiç bir aday MYO tercihlerinde sıra gelse dahi geçiş yapamayacaktır.

38 Öğrenci Seçme Uçuşu(ÖSU) na kimlerin katılması gerekir? 1 inci Tercihi Hava Harp Okulu olan ve Askeri öğrenci olur, Kategori-1 hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişlidir sağlık raporu alanlardan; 2019-MSÜ, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat notları esas alınarak hesaplanan puana göre ÖSU kontenjanına giren adaylara ÖSU uygulanacaktır.

39 Adayların hangi tarihte nerede ÖSU ya katılacağı adaylara nasıl duyurulacak? Adayların hangi tarihte, nerede ÖSU ya katılacağı Hava Harp Okulu tarafından adaylara duyurulacaktır. ÖSU süresince adayların kalacak yer ve yemek ihtiyaçları ile uçuş kıyafetleri HHO tarafından karşılanacaktır.

40 Hava Harp Okulu (HHO) kontenjanına giremeyen adaylar ÖSU da başarılı olmaları durumunda HHO na Yerleştirilirler mi? Kontenjana giremeyen adaylar ÖSU da başarılı olsalar dahi HHO intibak eğitimine alınmazlar.

41 Tüm aşamaların sonucunda Asil/Yedek listesi ilan edilecek midir? Bu yıl Asil/Yedek listesi değil Sıralama Listesi ilan edilecektir.

42 Askeri Öğrenci Olur, Kategori-1 Hava Aracında Uçucu Yetiştirilmeye Elverişli Değildir Raporu alan adayların askeri öğrenci adaylıkları sonlandırılır mı? Askeri öğrenci olur, Kategori-1 hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişli değildir kararlı rapor alan adayların HHO adaylıkları sonlandırılır.bu şekilde rapor alan adayların diğer okul tercihleri var ise diğer okullar için adaylıkları devam edecektir.

43 İngilizce Yeterlilik Sınavı Nedir? Eğitim ve Öğretim yılında harp okullarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere İngilizce Yeterlilik Sınavı uygulanacak, yeterli notu alan ve muafiyet için gerekli diğer şartları sağlayan öğrenciler, belirlenecek kontenjan dâhilinde hazırlık sınıfından muaf tutularak 1 inci sınıfa başlatılacaktır.

44 Başarılar Dileriz

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/33 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri Milli Savunma Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasındaki

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23

Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Temin Faaliyetleri 1/23 2019 MSÜ Aday Belirleme Sınavı Başvuru İşlemleri 2 nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacına yönelik

Detaylı

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ]

[2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [2017 ÖSYS DEĞİŞİKLİKLERİ] [ÜCRETLER] [BAŞVURU KOŞULLARI] [YGS YE KİMLER BAŞVURABİLİR?] [MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ KARA, DENİZ VE HAVA HARP OKULLARINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE! ] [2017] [ A

Detaylı

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 2017 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 1 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2017-Mühendislik

Detaylı

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu

Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 2018 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Tercih Kılavuzu 1 1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına (2018-Mühendislik

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı

Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı Kara Kuvvetleri Komutanlğı Sivil Memur Alımı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki kurumların sivil memur ihtiyacı kapsamındaki hususlar burada anlatılmıştır. Sivil memur başvuru koşulları, yazılı sınav

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yakın Doğu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Üniversitemize 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Ön Lisans ve Lisans

Detaylı

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR

MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR MUVAZZAF/SÖZLEŞMELİ SUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Muvazzaf/sözleşmeli subaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf/sözleşmeli subay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde

Detaylı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA), 669 sayılı KHK ile 2803 sayılı Kanuna eklenen 13/A maddesi ile kurulmuş; Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatlarının subay,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR

MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR MUVAZZAF ASTSUBAY TEMİNİ SIKÇA SORULAN SORULAR 1. Muvazzaf astsubaylık için başvurular nasıl yapılmaktadır? Muvazzaf astsubay temini kapsamında başvurular sadece her temin döneminde www.kkk.tsk.tr/pertem/ana1.asp

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İlk Yayın Tarihi MH Onay Tarihi Revizyon Tarih/No -/00 YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesindeki fakülte bünyesinde yer alan diploma programları arasında veya diğer

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK

YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK YKS BAġVURU SĠSTEMĠ ĠZMĠR ÖZEL TEVFĠK FĠKRET LĠSESĠ REHBERLĠK SERVĠSĠ ELVĠN TEKBĠRLĠK YKS TARĠHLERĠ Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) BaĢvuru Tarihleri : 1-21 Mart 2018 (Ücret ödeme için son gün, 22

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında

Detaylı

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİMİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİMİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİMİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, ÖSYM kılavuzunda yer alan üniversiteler ile YÖK ün akredite

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, diğer yükseköğretim diploma programlarına

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 BAHAR YARIYILI ÖNLİSANS PROGRAMLAR ARASI KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, diğer yükseköğretim diploma programlarına kayıtlı başarılı öğrencilerin aynı düzeydeki üniversitemiz eşdeğer diploma

Detaylı

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A- FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ 2017-KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 1-E-DEVLET ÜZERİNDE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ; 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri (Özel Yetenek

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (04.07.2014 gün ve 05 Sayılı Senato Kararı) (08.05.2014 gün ve 03 Sayılı Senato Kararı) (11.10.2013 gün ve 07 Sayılı Senato Kararı (06.04.2012 gün ve 04 Sayılı Senato Kararı) (23.02.2012 gün ve 03 Sayılı

Detaylı

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun tarih ve 73 sayılı kararı)

İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun tarih ve 73 sayılı kararı) İSTANBUL KAVRAM MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Yüksekokul Kurulu nun 20.06.2017 tarih ve 73 sayılı kararı) Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İZMİR ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı; İzmir Üniversitesi ndeki Tıp Fakültesi hariç, bir fakülte, yüksekokul

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVLARI YÖNERGESİ Senato: 21 Haziran 2011 / 292-4-E Amaç MADDE 1 (1) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin giriş sınavları

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YKS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A-FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HARRAN ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Harran Üniversitesi

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş

Kurumlar Arası Yatay Geçiş MUNZUR ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞARI PUANI İLE ALINACAK ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ İLKELERİ A- FAKÜLTE İÇİ VE FAKÜLTELER ARASI 02 Mayıs 2014 tarih ve 28988 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak bazı maddelerinde değişiklik yapılan 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Yükseköğretim Kurumlarında Ön

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 03/12/2015 tarihli ve 15 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK

Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : YÖNETMELİK Sayfa : 2 RESMÎ GAZETE 1 Ekim 2016 Sayı : 29844 YÖNETMELİK Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden: DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLK DEFA AÇIKTAN ATANACAK MÜHENDİS PERSONEL HAKKINDA SINAV VE ATAMA YÖNETMELİĞİ

Detaylı

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; diğer Meslek

Detaylı

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Turgut Özal Üniversitesinde yürütülmekte olan lisans programlarındaki öğrencilerin

Detaylı

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 TERCİH BİLGİLENDİRME PROGRAMI YATAY GEÇİŞ - ÇİFT ANADAL - YANDAL- YÖS-DİKEY GEÇİŞ HAKKI Çift Anadal Programı Değişim Programı Diploma Programı Eşdeğer Diploma Programı

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) lisans programlarına

Detaylı

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE YARIŞMA SINAVI İLE 5431 SAYILI SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) lisans programlarına

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ 1 T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU ÖNLİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, diğer yükseköğretim kurumları meslek yüksekokullarına ya da

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018)

Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018) Milli Savunma Üniversitesi (11 Ocak 2018) Akademik Birimler Harp Okulları Meslek Yüksek Okulları Kara Harp Okulu Deniz Harp Okulu Hava Harp Okulu Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Deniz Astsubay Meslek

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, kurum içi, kurumlar arası ve yurt dışından

Detaylı

İZMİR ÜNİVERSİTESİ KURUM DIŞI YATAY GEÇİŞLER İLE DİKEY GEÇİŞLERDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK MUAFİYET VE İNTİBAK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İZMİR ÜNİVERSİTESİ KURUM DIŞI YATAY GEÇİŞLER İLE DİKEY GEÇİŞLERDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK MUAFİYET VE İNTİBAK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İZMİR ÜNİVERSİTESİ KURUM DIŞI YATAY GEÇİŞLER İLE DİKEY GEÇİŞLERDE BAŞARILI ÖĞRENCİLERE UYGULANACAK MUAFİYET VE İNTİBAK ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-1) Bu yönergenin amacı, Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş

Detaylı

Milli Savunma Üniversitesi

Milli Savunma Üniversitesi Milli Savunma Üniversitesi Akademik Birimler HARP OKULLARI Kara Harp Okulu Deniz Harp Okulu Hava Harp Okulu MESLEK YÜKSEK OKULLARI Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Hava

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24/03/2016 tarihli ve 06 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ

PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMINA BAŞVURU, YERLEŞTİRME VE KAYIT İŞLEMLERİ KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2018-2019 ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇILACAK PROGRAMLAR, AKADEMİK TAKVİM UYGULAMA ESASLARI VE YEDEK KONTENJAN DUYURUSU Programla

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.Ü. SENATOSU 06 MAYIS 2014/16 TRAKYA ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Trakya Üniversitesi ön

Detaylı

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday

https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday BUCA ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ 2015 YGS BAŞVURU SÜRECİNDE YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER KILAVUZU 1. AŞAMA : Müdür Yardımcısı Mehmet ÖNAL a giderek başvuru için randevu alınız 2. AŞAMA: Aday Başvuru

Detaylı

TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR TERCİHLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda önceki yıla ait taban puanların ve sıralamaların olmaması hangi veriye dayalı olarak tercih

Detaylı

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak (22.06.2011 gün ve 06 Sayılı Senato Kararı) ATILIM ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1-

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ AMAÇ Madde 1-1) Bu yönergenin amacı, Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarına kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş yapacak

Detaylı

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (EK-1 MADDE) İLE ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ ESASLARI Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası

Detaylı

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönerge'nin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş

Kurumlar Arası Yatay Geçiş MUNZUR ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİNDE BAŞARI PUANI İLE ALINACAK ÖĞRENCİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI, ŞARTLARI, GEREKLİ BELGELER, BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA SENATO KARARLARI OTURUM TARİHİ OTURUM SAYISI KARAR SAYISI 06.03.2019 4 2019-85 Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul

Detaylı

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS On5yirmi5.com Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS Önlisans eğitiminden lisansa geçmek istiyorsanız öncelikle Dikey Geçiş Sınavı'na girmeniz gerekiyor. Peki DGS nedir? Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma (oluşturma

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel,

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YABANCI DİL KOŞULU

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN YABANCI DİL KOŞULU TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES 55 ALES PUANI ARANMAZ 60 MEZUNİYET NOTU ALT SINIR YOK ALT SINIR YOK 3 (4 üzerinden) / 80 (100 üzerinden) ÖN ELEME KONTENJANIN 3 KATI KONTENJANIN 2

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Düzce Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarına

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR 4 4. ÖZEL YETENEK SINAVLARININ UYGULANMASI 4

İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR 4 4. ÖZEL YETENEK SINAVLARININ UYGULANMASI 4 SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018-2019 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ 2 2. BAŞVURU 2 2.1 KİMLER BAŞVURABİLİR? 2 2.2 ÖNKAYIT İŞLEMLERİ 3 3. YETENEK SINAVLARINDA ADAYLARIN UYACAĞI KURALLAR

Detaylı

Kurumiçi Yatay Geçiş İşlemleri

Kurumiçi Yatay Geçiş İşlemleri Kurumiçi Yatay Geçiş İşlemleri Bir fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunun kendi bünyesindeki ya da üniversite içinde yer alan diğer fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun

Detaylı

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ USUL VE ESASLARI Genel Kurallar 1. Üniversite bünyesinde yer alan, eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu kurullarınca

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE Sevgili Adaylar; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle

Detaylı

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı; diğer yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Sevgili öğrenciler; Üniversitemize hoş geldiniz. ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN İZLENECEK YOLLAR ONLINE KAYIT SİSTEMİ (ÖBİSİS) DEN KAYIT İŞLEMLERİ: 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme

Detaylı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU HAZIRLIK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Sayfa No 1 / 5 ABANT İZZET BAYSAL BÖLÜMÜ EĞİTİM- ÖĞRETİM VE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Detaylı

AKŞEHİR TORNACI EROL CUMBUL TOKİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK SERVİSİ ÖSYS BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

AKŞEHİR TORNACI EROL CUMBUL TOKİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK SERVİSİ ÖSYS BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ AKŞEHİR TORNACI EROL CUMBUL TOKİ ANADOLU SAĞLIK MESLEK LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK SERVİSİ ÖSYS BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ AKŞEHİR- 2014 1.ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI (OBP) OBP NASIL HESAPLANACAKTIR? 2547 sayılı

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Çankaya Üniversitesi ön lisans

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2017-2018 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Engelliler Entegre Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Özel Yetenek Sınav Kılavuzu, Senatonun 14/05/2015 tarih ve 4/4 sayılı kararı ile kabul edilen

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 29 Nisan 2017 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30052 YÖNETMELİK MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU YABANCI DİL HAZIRLIK EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde

Detaylı

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER 1. Diploma programları arasında geçiş ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde yapılabilir. 2. Hazırlık sınıflarında yatay geçiş yapılamaz.

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 a) Bu yönergedeki amaç, İstanbul Kent Üniversitesi ön lisans

Detaylı

1-Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir.

1-Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir. 1 - FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarına Yatay Geçişler 24.04.2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ MADDE 1: Bu yönergenin amacı; Selçuk Üniversitesi (S.Ü.) Beden

Detaylı

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU İstanbul 1 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 3 2. BAŞVURU... 3 2.1. Kimler Başvurabilir?... 3 2.2. Önkayıt İşlemleri...

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES

TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES 55 ALES PUANI ARANMAZ 60 MEZUNİYET NOTU ALT SINIR YOK ALT SINIR YOK 3 (4 üzerinden) / 80 (100 üzerinden) ÖN ELEME KONTENJANIN 3 KATI KONTENJANIN 2

Detaylı

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI BAHARDÖNEMĠ YATAY GEÇĠġ KONTENJANLARI, ġartlari, GEREKLĠ BELGELER, BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ

TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI BAHARDÖNEMĠ YATAY GEÇĠġ KONTENJANLARI, ġartlari, GEREKLĠ BELGELER, BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ TUNCELĠ ÜNĠVERSĠTESĠ 2014-2015 ÖĞRETĠM YILI BAHARDÖNEMĠ YATAY GEÇĠġ KONTENJANLARI, ġartlari, GEREKLĠ BELGELER, BAġVURU VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ Yükseköğretim Kurumları Arasında Ön lisans ve Lisans Düzeyinde

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI ÖĞRENCİ KONTENJANI: GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ: 40 HEYKEL BÖLÜMÜ: 15 1-ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KENT ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kent Üniversitesi

Detaylı

MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara

Detaylı