Suluboya Teknikleri Bölüm 1 FARKLI SULARDA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Suluboya Teknikleri Bölüm 1 FARKLI SULARDA"

Transkript

1 Merhabalar. Bu yazıda her biri farklı yöntemle uygulanan dolayısıyla kağıt üzerinde kendine has bir görüntü oluşturan Suluboya Teknikleri ile ilgili detayları anlatacağım elimden geldiğince. Bütün teknikleri 3 ayrı grupta toplamaya karar verdim : İlki Farklı Sularda başlığı altında olacak ve içerisinde farklı malzemeler içeren su örneklerini kullanacağız. Boyayı kağıda geçirirken kullandığımız farklı malzemeleri anlattığım ikinci bölüm Farklı Malzemeler olacak. Son olarak da boyayı fırça ile kağıda aktarırken yaptığımız kuru-ıslak kombinasyonlarını Farklı Ortamlar bölümünde göreceğiz. Suluboya Teknikleri Bölüm 1 FARKLI SULARDA İlk bölümde suyun içine 3 farklı malzeme ekleyerek boyayı kağıt üzerinde nasıl etkilediğini göreceğiz. Tekniklerin etkilerini daha rahat anlayabilmek için önceden sade bir su ile resim kağıdınızı ıslatıp üzerine başka bir fırça ucu ile kağıda boya sürün ve boyanın dağılımını izleyin. Şimdi ilk olarak : 1. 1) Suya Tuz Atma Resimde kullanacağımız suyun içine bir tutam tuz attıktan sonra iyice karıştırıyoruz. Resim kağıdının üzerine tuzlu suyu fırça ile sürün ve ardından yine başka bir fırça ile kağıdın üzerine boya damlatın.

2 Boya, tuzlu suda sade suya oranla daha az yayılır ve genelde merkezde olur. Su ise dalga şeklinde dağılır. Normal su ve tuzlu su karşılaştırmalarını aşağıdaki resimlerden daha net anlayabilirsiniz : Soldaki sade su sağdaki ise tuzlu su ile yapılan suluboya çalışmaları.

3 2) SUYA ÇAMAŞIR SUYU DAMLATMA Benzer bir işlemi çamaşır suyu ile yapabilirsiniz. Çamaşır suyunu ufak bir tüple birkaç damla olarak sade suya karıştırın ve benzer şekilde resim kağıdınıza fırça ile sürün. Kağıda boya sürdüğünüzde boyanın tuzlu sudakine oranla daha yoğun olarak ve iğne iğne dağıldığını görebilirsiniz. Müthiş bir görüntü :

4 3) SUYA SABUN EKLEME - BALONCUK TEKNİĞİ Eğer arka planınızda baloncuk olsun istiyorsanız müthiş bir yöntem bu. Geniş bir kaseye veya ufak bir tabağa su ekledikten sonra istediğiniz boya ile suya renk verin ve ardından boyalı suya sıvı sabun (veya şampuan! ) ekleyin. Daha sonra bir pipet yardımıyla suyun içine üfleyerek boyayı köpürtün. Daha sonra tek yapmanız gereken kağıdınızı köpüklerin üzerinden hafif bir rüzgar gibi geçirmek. Sonuç böyle oluyor!

5 Suluboya Teknikleri Bölüm 2 FARKLI MALZEMELER Suluboya Teknikleri söz konusu olduğunda farklı su örnekleri gibi farklı malzemeler kullanarak da bambaşka görseller oluşturabilirsiniz. Fırçalar zaten suluboya çalışmaları için demirbaşı olduğundan daha farklı örnekler vermek istedim. Mesela : 1) STREÇ FİLM Sofradan kalkan yemeklerin son kullanım tarihini kafadan 2 gün daha arttıran şeffaf dostumuz streç film suluboya çalışmaları söz konusu olduğunda da bir o kadar kullanışlı oluyor. Kağıdınızın yüzeyini rahatça örtecek kadar streç filmi iyice düzleştirin ve renkleri fırçayla filmin üzerine sürün. Boyama işleminiz bittikten sonra kağıdınızı streç filmin üzerine koyun, yanlardan taşan tarafları kağıdın üzerine doğru katlayın ve kağıdı streç film ile beraber ters çevirin. Şimdi geldik işin eğlenceli kısmına...parmaklarınızı streç filmin üzerinde gezdirerek boyaları istediğiniz gibi karıştırın ve şekillendirin.

6 Kompozisyonunuz bittiğinde streç filmi kaldırın ve kağıtta bıraktığı rüyayı andıran deseni görün! Bütün suluboya teknikleri içerisinde benim favorim bu...

7 2) SÜNGER İsterseniz mutfakta kullanılan temizlik süngerini de kullanabilirsiniz ama benim favorim genellikle banyolarda kullanılan doğal süngerler. Uygulama çok basit elbette, süngerinizi ıslattıktan sonra ister süngerin kendini boyaya batırarak veya fırça ile istediğiniz renkleri sürerek süngeri boyuyoruz. Daha sonra hafif dokunuşlarla kağıda renkleri aktarıyoruz. Özellikle yaprakları gür olan ağaçları resmederken çok işinize yarayacak bir teknik bu. Umarım yararını görürsünüz.

8 3) PİPET Pipet veya ince bir boru fark etmez ; kağıdın üzerine ıslaklık oranı yüksek fırça ile bir renk damlası bıraktıktan sonra pipet ile üfleyerek boyaya istediğiniz gibi yön verin. Kontrolün birazı nefesinizde birazı kağıtta artık... Aşağıdaki afişi gördüğüm ilk anda aklıma bu teknik gelmişti.

9 4) İĞNE / KAZIMA Pipet örneğinde olduğu gibi burada da illa başlıktaki malzemeyi kullanacak değilsiniz, kağıdın üzerini kağıdı yırtmadan kazıyabileceğiniz herhangi sivri cisim de işinizi görecektir. Kağıt üzerinde kazıyarak istediğiniz şekli çizdikten sonra boyama geçebilirsiniz. Ortaya çıkan sonuç güzel bir baskı izlenimi veriyor. 5) DİŞ FIRÇASI Aslında normal boya fırçasını da kullanabilirsiniz ancak bu teknikte diş fırçası ile kesinlikle daha iyi sonuç alındığını düşünüyorum. Fırçanın üzerine boya sürüldükten sonra parmak yardımı ile kılları gerip serbest bırakıyoruz ve renklerin kağıt üzerinde bıraktığı nokta cümbüşünü görebilirsiniz.

10 Gece gökyüzündeki yıldızları belirgin hale getirmek için kullanabilirsiniz...veya duvara sıçrayan kanı!

11 6) ALKOL Mesela kolonya! Boyama işlemini bittikten sonra kolonyayı ister damlatarak ister pipet yardımıyla çizim üzerinde gezdirerek renklerin belirli alanlarda açılmasını sağlayabilirsiniz. Desen çalışmaları yaparken çok işinize yarayacak bir suluboya tekniği.

12 7) TUZ Mutfaktan adeta sanat fışkırıyor değil mi? :) Boyayı,ıslaklık oranı yüksek bir şekilde, kağıda sürdükten sonra kurumasını beklemeden üzerine tuz serpiştirin. Tuz kuruduğu zaman benek benek çok güzel bir desen ortaya çıkıyor.

13 8) KAĞIT HAVLU Kağıt havluyu hem renk eklemek hem de rengi silmek için kullanabilirsiniz. Yani boyamayı yaptıktan sonra boya kurumadan buruşturduğunuz kağıt havlunun düz tarafıyla hafif vuruşlar yaparak boyayı istediğiniz gibi kaldırabilirsiniz. Özellikle bulutları bu şekilde boyamak yaygın bir uygulama. Benzer yöntemi tam tersi sebeple yani belli bir zeminin üzerine başka bir renk eklemek için de kullanabilirsiniz elbette. Bütün çizim tekniklerinde olduğu gibi kağıt havlu / peçete suluboya teknikleri için de kullanışlı ve vazgeçilmez malzemelerden biri

14 9) MASKELEME SIVISI Boyamak istemediğiniz alanları korumak için kullanabileceğiniz bir malzeme maskeleme sıvısı. Bu sıvı fırçanızı boyama işlemi açısından kullanılamaz hale getireceği için gözden çıkardığınız bir fırça ile kullanmanızda fayda var. Maskeleme sıvısı kuruduktan sonra kağıdın geri kalanında dileğiniz gibi boyama yapabilir, boya kuruduktan sonra parmağınızla maskeleme sıvısını çıkarabilirsiniz. Yalnız boyadığınız yerlerin bozulmaması için parmağınızın terli olmamasına ve çıkarma işlemini yavaşça yaptığınızdan emin olun lütfen.

15 10) KALEM Suluboya Teknikleri yazısında kalemin ne işi var diye düşünmeyin, çok işe yarayan bir teknik bu. Örnek olarak beyaz kağıt - beyaz kalem örneğini alalım. Kalemle kağıdın üzerine çam ağacı çizdiniz diyelim, daha sonra kağıdı fırça yardımı ile siyaha boyayın ve arka planda yavaş yavaş ortaya çıkan çam ağacını görebilirsiniz. Peki başka nerede kullanabilirsiniz bu tekniği? Deniz manzarası içeren resimlerinizde dalgaların köpüklerini ortaya çıkarmak için mükemmel bir yöntem diyebilirim.

16 Suluboya Teknikleri Bölüm 3 FARKLI ORTAMLAR Suluboya Teknikleri ile ilgili son değinmek istediğim bölüm kağıt ve fırçanın ıslaklık durumlarına göre farklı kombinasyonlarda kullanılması. Fırçanızdaki boyayı ne kadar kontrol etmek istediğinize bağlı olarak fırçadaki ve kağıttaki ıslaklık oranını siz belirlemelisiniz. Suluboya çalışmalarının en temelini oluşturan bu örneklerde başlıklar her şeyi anlattığı için sadece örnek resim paylaşıyorum : Solda - ıslak zemin üzerine ıslak boya // Sağda - kuru zemin üzerine ıslak boya

17 Solda - kuru zemin üzerine kuru boya // Sağda - ıslak zemin üzerine kuru boya 1. 1 ) ISLAK KAĞIT(veya boya) / ISLAK FIRÇA 2) KURU KAĞIT(VEYA BOYA) / ISLAK FIRÇA

18 3) KURU KAĞIT(VEYA BOYA) / KURU FIRÇA 4) ISLAK KAĞIT (VEYA BOYA) / KURU FIRÇA

19 Suluboya Teknikleri 'ni anlatan bazı kaynaklarda Flat Wash, Gradated Wash, Variegated Wash gibi teknikler de gösteriliyor. Aşağıdaki çalışmalardan fikir edinebilirsiniz : ARTIK FIRÇALARI TEMİZLEYEBİLİRİZ! Evet böylelikle Zifiri Sanat Resim kategorisindeki bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarım suluboya teknikleri konusunda size katkısı olmuştur.

20 Eğer karakalem çalışmalarına da ilgi duyuyorsanız Karakalem Çalışması : İyi Bir Çizim İçin 5 Önemli Detay yazısına da göz atabilirsiniz. Suluboya malzemeleri satın almak istiyorsanız bu siteyi öneririm. Eğer Suluboya Teknikleri ile ilgili bu yazıyı beğendiyseniz Beğen & Paylaş tuşlarını es geçmemenizi rica ederim. Bir sonraki yazıya kadar, Kendinize İyi Bakın!

Ders Planı. Ders : Görsel Sanatlar. Sınıf : 9. Süre : Dk. Konu : Sulu Boya Tekniği

Ders Planı. Ders : Görsel Sanatlar. Sınıf : 9. Süre : Dk. Konu : Sulu Boya Tekniği Ders Planı Ders : Görsel Sanatlar Sınıf : 9 Süre : 40 + 40 Dk Konu : Sulu Boya Tekniği Amaç ve gerekçe : Öğrenci bu modül ile, gerekli ortam sağlandığında çeşitli grafik ve illüstrasyon tasarımı çalışmalarında

Detaylı

Tatilde Sanatla Uğraşalım

Tatilde Sanatla Uğraşalım Tatilde Sanatla Uğraşalım Bu kitapçığın sahibi 2 Yaz tatili sanat etkinlikleri yapmak için çok uygun bir zaman. Biz de bu yaz tatilinde yararlanmanız için bir sanat etkinlikleri kitapçığı hazırladık. Kitapçığın

Detaylı

SULUBOYA RESİM TEKNİKLERİ

SULUBOYA RESİM TEKNİKLERİ SULUBOYA RESİM TEKNİKLERİ Sulu boyalar, su ile karıştırıp çalışıldığı için bu ad verilmiştir. Bu boyalarla yapılan resimlerin kendine özgü tekniği vardır. Boyanın yapısının da etkilediği özellikler şunlardır;

Detaylı

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır.

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır. Fırça Ucu Şekilleri YUVARLAK UÇLU Yuvarlak uçlu fırçalar detay çalışmaları için kullanılır. Fırça ucuna baskı uygulayarak kalın çizgiler elde edebilirsiniz. DÜZ KESİK Geniş yüzeylerin boyamasında kullanabileceğiniz

Detaylı

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır.

Fırça Ucu Şekilleri. KEDİ DİLİ Yuvarlak fırça ucu yapraklar ve çiçekler gibi yuvarlak hatlı çizimlerde kullanılır. Fırça Ucu Şekilleri YUVARLAK UÇLU Yuvarlak uçlu fırçalar detay çalışmaları için kullanılır. Fırça ucuna baskı uygulayarak kalın çizgiler elde edebilirsiniz. DÜZ KESİK Geniş yüzeylerin boyamasında kullanabileceğiniz

Detaylı

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk)

-DERS PLANI- Görsel Sanatlar Dersi. 2 Ders Saati (40+40dk) DERS SINIF KONU SÜRE AMAÇLAR HEDEF VE DAVRANIŞLAR DERS İÇERİĞİ VE SÜREÇ Görsel Sanatlar Dersi 9. Sınıf Doku 2 Ders Saati (40+40dk) -DERS PLANI- 1. Işığın etkisiyle objelerin dokusal özelliklerini tanır.

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret.

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret. Bayvızyon 2017 Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ MOP (ORLON)

Detaylı

Araç ve Gereç: Çamur, önlük, plastik eldiven, merdane, 1cm kalınlığında çıta, kaput bezi, plastik çatal, bıçak.

Araç ve Gereç: Çamur, önlük, plastik eldiven, merdane, 1cm kalınlığında çıta, kaput bezi, plastik çatal, bıçak. Ders Planı Ders : Görsel Sanatlar Sınıf : 10 Süre : 40+40Dk Konu : Seramik Serbest Şekillendirme (Pano Şekillendirme) Amaç ve gerekçe : Bu ünitede verilecek bilgiler doğrultusunda uygun ortam sağlandığında

Detaylı

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü

Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü Banyo ve Sıhhi Tesisatın Temizlenmesi Niçin Bu Kadar Önemlidir? Sıhhi tesisatın yapısı kir toplamaya çok uygundur. Kirli ellerde ve vücudun ölü derisinden, saçtan, temizlenen alanlardan(gider ve lavabolarda)

Detaylı

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti

Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti tr Ürün bilgisi ve tarif Tarçınlı yıldız kurabiye kalıbı seti Değerli Müşterimiz! Mükemmel şekillendirilmiş tarçınlı yıldız kurabiyeler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı: Tarçınlı yıldız kurabiye

Detaylı

Çalışma Kâğıdı Tabloyu doldurunuz. 2. Çalışma hipotezleri: Grup İsmi:... Tarih:... Örnekler Tat Koku Diğer Özellikler

Çalışma Kâğıdı Tabloyu doldurunuz. 2. Çalışma hipotezleri: Grup İsmi:... Tarih:... Örnekler Tat Koku Diğer Özellikler Grup İsmi:... Tarih:... Çalışma Kâğıdı 1 1. Tabloyu doldurunuz. Örnekler Tat Koku Diğer Özellikler Sirke Limon suyu Tebeşir tozu Portakal suyu Yoğurt Karbonat Diş macunu Tuz 2. Çalışma hipotezleri:........................

Detaylı

MADDENİN ÖZELLİKLERİ

MADDENİN ÖZELLİKLERİ Çevremizde gördüğümüz, dokunduğumuz, kokladığımız birden çok varlık vardır. Az veya çok yer kaplayan her varlık madde olarak adlandırılır. Çiçekler, kalemimiz ve hatta bizde birer maddeyiz. Peki, çevremizde

Detaylı

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey

İLLÜSTRASYON KİTAP KAPAĞI RESİMLEME. Orta düzey GRAFİK VE FOTOĞRAF BÖLÜMÜ DERS PLANI DERS İLLÜSTRASYON SINIF 11 - D ÜNİTE KİTAP KAPAĞI RESİMLEME KONU KİTAP KAPAĞI İLLÜSTRASYONU RENKLENDİRME ÖĞRENCİ TANIMLAMASI 16-17 yaş ortalamasında öğrenciler Genel

Detaylı

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan

DERS PLANI. : Öğrencinin renkli resim tekniklerini ayırt edebilmesi, kullanılan DERS PLANI Ders Sınıf Ders Süresi Konu Öğrenci Tanımı Amaçlar malzemeleri tanıması. : Görsel Sanatlar Dersi : 9.sınıf : 40+40 dakika : Renkli Resim Çalışmaları : 5 kız- 8 erkek öğrenci / Gelir Durumları

Detaylı

mutfak yardımcıları mutfak yardımcıları Pişirme Kağıdı (42x37 cm) Ürün Barkodu: Ürün Barkodu: Koli Barkodu: Koli Barkodu:

mutfak yardımcıları mutfak yardımcıları Pişirme Kağıdı (42x37 cm) Ürün Barkodu: Ürün Barkodu: Koli Barkodu: Koli Barkodu: MUTFAK YARDIMCILARI mutfak yardımcıları Streç film 33 mt + Buzdolabı Poşeti (küçük) Ürün Kodu: KGP-001 Ürün Adedi: 16 8696696501017 8696696501017 Alüminyum Folyo 8 mt Ürün Kodu: KG-038 8681503110384 8681503210381

Detaylı

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu

Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Turgut Özal Üniversitesi WEB Sitesi Kullanım Kılavuzu Temmuz 2012 Turgut Özal Üniversitesi web sitesi yönetim paneline aşağıdaki link yardımıyla ulaşabiliriz. http://www.turgutozal.edu.tr/webmin/ Karşımıza

Detaylı

Lavabonuzu sanatla tanıştırın Tork temsilcinizle temas kurun veya sca-tork.com'u ziyaret edin

Lavabonuzu sanatla tanıştırın Tork temsilcinizle temas kurun veya sca-tork.com'u ziyaret edin Lavabonuzu sanatla tanıştırın Tork temsilcinizle temas kurun veya sca-tork.com'u ziyaret edin Tork Image Design Tork Image Design Tork Image Line serisi ile lavabolarınıza şıklık katın! Lavabolarınızın

Detaylı

KiŞiSEL. HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR.

KiŞiSEL. HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR. KiŞiSEL HiJYEN CEP KİTABI EGEBİLİM KOLEJİ NİN HEDİYESİDİR. www.egebilimkoleji.com EGEBİLİM KOLEJİ ÇEVREYE DUYARLI ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİR TÜRÇEV DEN SAĞLIK NEDİR? Temizlik, yalnızca hastalık ve sağlığın

Detaylı

BÜLTENİMİZDE NELER VAR?

BÜLTENİMİZDE NELER VAR? EKİM AYI BÜLTENİMİZ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? SINIF ETKİNLİKLERİMİZ BRANŞ DERSLERİMİZ TİYATRO ETKİNLİĞİMİZ SİNEMA ETKİNLİĞİMİZ SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ DEMOKRASİ SEÇİMİMİZ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMAMIZ

Detaylı

EBRU YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER VE EBRU TEKNİKLERİ Asiye Yaman

EBRU YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER VE EBRU TEKNİKLERİ Asiye Yaman EBRU YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER VE EBRU TEKNİKLERİ Asiye Yaman Tekne Su yüzeyinde yapılan bir sanat olan ebrûda kullanılan malzemelerden ilki içine kıvam arttırıcılı suyu koyacağımız ebru teknesidir.

Detaylı

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI

ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM TEMİZLİK PLANI ANA BULAŞIKHANE BÖLÜM PLANI DAVLUMBAZ VE FİLTRESİ SUMA SÜPERFOAM 1. Davlumbaz filtrelerini yerlerinden dikkatlice sökünüz. 2. Sökülen filitreler kazan kaynatmada kaynatılır15 dk-30 dk 3. Son olarak su

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 4426 TEL: (0212) 6 2

Detaylı

SIVILAR YÜZEY GERİLİMİ. Bir sıvı içindeki molekül diğer moleküller tarafından sarılmıştır. Her yöne eşit kuvvetle çekilir.daha düşük enerjilidir.

SIVILAR YÜZEY GERİLİMİ. Bir sıvı içindeki molekül diğer moleküller tarafından sarılmıştır. Her yöne eşit kuvvetle çekilir.daha düşük enerjilidir. SIVILAR YÜZEY GERİLİMİ Bir sıvı içindeki molekül diğer moleküller tarafından sarılmıştır. Her yöne eşit kuvvetle çekilir.daha düşük enerjilidir. Yüzeydeki molekül için durum farklıdır Her yönde çekilmediklerinden

Detaylı

HAL DEĞİŞİMİ - YOĞUNLAŞMA GÖSTERİ

HAL DEĞİŞİMİ - YOĞUNLAŞMA GÖSTERİ İsim:. ETKİNLİK SAYFASI BÖLÜM 2, DERS 3 Tarih: HAL DEĞİŞİMİ - YOĞUNLAŞMA GÖSTERİ 1. Öğretmeniniz iki bardağa su ve buz yerleştirip, buz dolu bardağın birini plastik torbaya, ötekisini dışarıda bırakmıştır.

Detaylı

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder.

1. Saç bakımı için kullanılan araç gereçleri tanır. 2. Saç bakımı işleminin basamaklarını ifade eder. İŞİN / MODÜLÜN ADI: A1) Kişisel Bakım Yapma A101)Saç bakımını yapar. ORTAM (Araç gereç, donanım ve koşullar) Şampuan, saç bakım kremi, havlu, tarak, kurutma makinesi Saç bakımını hijyen kurallarına uygun

Detaylı

SULU BOYA RESİM TEKNİĞİ

SULU BOYA RESİM TEKNİĞİ SULU BOYA RESİM TEKNİĞİ 1.2. Sulu Boya Resim Tekniği Sulu boya, içeriğinde renk pigmentleri ve zamk (arapzamkı) olan ve adından anlaşıldığı gibi su esaslı boyadır. Saydam veya örtücü olarak kullanılabilir.

Detaylı

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR

DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ. OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR DENİZ EĞİTİM ATÖLYELERİ OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR OKUL ÖNCESİ, ATÖLYE ve OYUNLAR Amaç: Çocukların denizlerde kirliliğine neden olan atıkları gözlemlemesi ve kirliliğin deniz yaşamına etkileri konusunda

Detaylı

S.1. Bazı böcek türlerinin su yüzeyinde yürüyebilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Böceğin yoğunluğunun suyunkinden küçük olması

S.1. Bazı böcek türlerinin su yüzeyinde yürüyebilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Böceğin yoğunluğunun suyunkinden küçük olması S.1. Bazı böcek türlerinin su yüzeyinde yürüyebilmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir? A) Böceğin yoğunluğunun suyunkinden küçük olması B) Böceğin hafif olması C) Böceğin bacaklarında hidrofil örgüler

Detaylı

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI

Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... APARAT GRUBU ÇÖP TORBALARI TEMİZLİK GEREÇLERİ DETERJAN GRUBU TEMİZLİK KAĞITLARI HIZLI TÜKETİM ÜRÜNLERİ PAZARLAMA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ Temizlik İhtiyaçlarınızda, Ürünleri Yanınızda... FULL CLEAN, temiz ve hijyenik bir işyeri ortamı yaratmanız için gerekli tüm ihtiyaçlarınızı karşılar;

Detaylı

SİPARİŞİ ALAN ÜRÜN KODU ÜRÜN İSMİ SİP.AD. FİYAT DETERJANLAR

SİPARİŞİ ALAN ÜRÜN KODU ÜRÜN İSMİ SİP.AD. FİYAT DETERJANLAR FİRMA ADI TEL / FAX ADRES YETKİLİ VD - NO E-MAİL as kağıt ÖDEME VADESİ TESLİMAT NOTLAR SİPARİŞİ ALAN ÜRÜN KODU ÜRÜN İSMİ SİP.AD. FİYAT DETERJANLAR 01-A ECOPORT ÇAMAŞIR YUMUŞATMA MADDESİ BABY SOFT 5 kg

Detaylı

Fiyat TL / Adet Su bazlı boyalarda üstün performans, " (50) 6,80. Üstün kaliteli siyah kıl, "SAFİR" tip sap, NİKEL bilezik

Fiyat TL / Adet Su bazlı boyalarda üstün performans,  (50) 6,80. Üstün kaliteli siyah kıl, SAFİR tip sap, NİKEL bilezik OKYANUS SERİSİ BOYA FIRÇALARI (SU Bazlı Boyalar için) STARGİL PLATİN "YENİ ÜRÜN" TL / 8696736071029 07102 Su bazlı boyalarda üstün performans, 12 120 2" (50) 6,80 8696736071036 8696736071043 8696736071050

Detaylı

Cakepop pişirme kalıbı

Cakepop pişirme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Cakepop pişirme kalıbı Değerli Müşterimiz! Çubukta kek keyfi: Cakepop'lar çubuğa takılmış tatlı şirin mini keklerdir. Silikondan üretilmiş yeni Cakepop pişirme kalıbınızla aynı

Detaylı

Dekorasyona dair Küçük Sırlar

Dekorasyona dair Küçük Sırlar Dekorasyona dair Küçük Sırlar Sanat yönetmeni Pelin Aksu ile Küçük Sırlar dizisi için yaratılan evlerden birinde buluştuk. Çoğu zaman özenerek izlediğimiz yaşam alanlarının hikâyelerini öğrendik ve kendi

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU YILDIZ GRUBU MART AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ SU- BİTKİLER Su ile ilgili bildiklerimiz kavram haritası oluşturduk. Su çeşitlerini listeledik. Suyu kullandığımız yerlere göre grupladık.

Detaylı

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü

AL-100. Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü AL-100 Boyalı Yüzeyler İçin Konsantre Yağ Sökücü ////////////////////////////////////////////////////// Sanayide kullanılan makinelerin çalışma koşullarından dolayı yüzeylerinde oluşan yağ ve kir artıklarının

Detaylı

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric

Araç Bakım İpuçları. '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne. Yazan: Miroslav Djuric Araç Bakım İpuçları '98 -'02 Accord genel bakım tekniklerini Sahne Yazan: Miroslav Djuric GİRİŞ Bu kılavuz nasıl aracın ömrünü uzatmak ve uç-üst şeklinde çalışmasını sağlamak aracınızın küçük bakım tekniklerini

Detaylı

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI

İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI İÇİNDEKİLER 1.BÖLÜM: TASARIM ELEMANLARI 1. ÇİZGİ ve NOKTA... 3 a-çizgilerle Yapılan Tasarım Çalışmaları... 3 b- Nokta ile Yapılan Tasarım Çalışmaları... 5 c-çizgi ve Noktalarla Oluşturulan Özgün Tasarımlar...

Detaylı

Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça!

Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça! SOFTBOWL MUTFAK GEREÇLERİ Silikon Fırça Soft Bowl un mutfaktaki yardımcılarınızdan biri olmaya aday yepyeni ürünü Silikon Fırça! %100 sıvı silikon kullanılarak üretilen fırçanızın kılları şeklini uzun

Detaylı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı

Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı tr Ürün bilgisi ve tarif Bisküvi ruloları için sürekli kullanımlı pişirme altlığı Değerli Müşterimiz! Mükemmel bir bisküvi rulosu elde etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Hamuru sızdırmaz bir pişirme altlığı

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 10 2 NEMLI MOP CM 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 700 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI(1 MIKRON) 180000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 10000 6 TOZ BEZI 4000 METRE 7 EV TIPI OTOMATIK CAMASIR

Detaylı

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1

İÇİNDEKİLER. ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ Okul Öncesi Eğitim... 1 İÇİNDEKİLER ÖN SÖZ... ix BİRİNCİ BÖLÜM... 1 OKUL ÖNCESİNDE RESİM EĞİTİMİ... 1 Okul Öncesi Eğitim... 1 Okul Öncesinde Resim Eğitiminin Gerekliliği... 3 Okul Öncesi Resim Eğitiminde Temel İlke ve Yaklaşımlar...

Detaylı

TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ

TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ TEMİZLİK MALZEMESİ LİSTESİ 1 30 ADET ÇAMAŞIR SUYU 1'LT LİK 2 50 ADET SIVI BULAŞIK DETERJANI 1,5 LT'LİK 3 20 ADET SIVI BULAŞIK MAKİNASI DETERJANI 2,5 LT'LİK 4 20 ADET SIVI ÇAMAŞIR MAKİNASI DETERJANI 4 LT'LİK

Detaylı

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM

SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL 3 TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL 3 GALATA UN KG 6 TL 6 TL 6,5 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL 5 SÜT (hazır) KG TL TL,75 TL,5 TL 6 YOĞURT KG,3 TL,

Detaylı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN. ÖZEL EFDAL ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU ARALIK AYI ARALIK AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Gökyüzünde neler gördüğümüzü ifade ettik. Gökyüzünde gördüklerimizi resimledik. Havada duran nesneleri

Detaylı

Teknik Data Boydur Marker Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası

Teknik Data Boydur Marker Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası Teknik Data Boydur Marker 100-88 Alkid Esaslı, Tek Bileşenli, Soğuk Uygulama, Yol Çizgi ve İşaret Boyası Tanım: Boydur Marker 100-88, iç ve dış mekânlarda rahatlıkla kullanılan, uygulamadan yaklaşık 1

Detaylı

Türk ye n n İlk G mdes Helal Sert f kalı Tem zl k ve Kozmet k Ürünler

Türk ye n n İlk G mdes Helal Sert f kalı Tem zl k ve Kozmet k Ürünler Türk ye n n İlk G mdes Helal Sert f kalı Tem zl k ve Kozmet k Ürünler Islak Havlu 72 li ( Parfümlü - Parfümsüz ve Hac Umre ) Cep Mendili 15 li Gül Suyu 500 gr 6,00 1,50 13,00 Çocuk Diş Macunu 75 gr Diş

Detaylı

Windows Live Movie Maker

Windows Live Movie Maker Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler yapabilir, müzik dosyaları ekleyebilir, mikrofon

Detaylı

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler

4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI. MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler 4.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI MADDEYİ TANIYALIM Maddenin özellikleri Maddeyi Niteleyen Özellikler MADDEYİ TANIYALIM Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış

Detaylı

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI

PİYASA ANALİZ SONUÇLARI -7 PİYASA ANALİZ SONUÇLARI SIRA NO AÇIKLAMA BİRİM 5 7 TEREYAĞI KG 5 TL 5 TL 8 TL TL 5. TL MISIR UNU 5 GR 5 TL 5.5 TL 5,75 TL.5 TL GALATA UN KG TL TL,5 TL.89 TL MARGARİN KG TL TL,5 TL,75 TL. TL 5 SÜT (hazır)

Detaylı

Görsel Sanatlar Öğretmeni. (NOT: Alınan malzemelerin üzerlerine ad soyad ve sınıflarının etiketlendirilmesini rica ederiz.)

Görsel Sanatlar Öğretmeni. (NOT: Alınan malzemelerin üzerlerine ad soyad ve sınıflarının etiketlendirilmesini rica ederiz.) 1.SINIFLAR İHTİYAÇ LİSTESİ NO MALZEME ADI MİKTAR AÇIKLAMA 1 Kılavuz çizgili defter 2 Okuma yazma 2 Çizgili defter-40 sayfa (küçük boy) 1 Hayat Bilgisi-Türkçe 3 Kareli defter-40 sayfa(küçük boy) 1 Matematik

Detaylı

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR

SAF MADDE VE KARIŞIMLAR Bazı maddeler tek çeşit maddeden oluşur, yapısında kendinden başka madde içermez. Böyle maddelere saf madde denir. Örneğin tuzun yapısında sadece tuz maddesi bulunur, tuzun en küçük parçası yine tuzdur.

Detaylı

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi

Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi On5yirmi5.com Yaza özel 5 yöresel çorba tarifi Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç yaza özel çorbalar hazırladı. Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2015 Çarşamba (oluşturma : 12/17/2015) Yaz sıcaklarının bastırdığı Ağustos

Detaylı

Modü l 8: Sünü Hazırlama

Modü l 8: Sünü Hazırlama Modü l 8: Sünü Hazırlama Hazırlayan: H.Hakan Çetinkaya Bu konu bittiğinde Ms. PowerPoint programında; Fotoğraf albümü oluşturabilecek, Hazırlamış olduğunuz fotoğraf albümüne ses, video, eylem düğmesi ekleyebilecek,

Detaylı

AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU

AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU AL-5000 ÇALIŞMA İSTASYONU KULLANMA KILAVUZU 1 ÖNEMLİ BİLGİLER - LÜTFEN OKUYUNUZ.. Herhangi bir egzersiz proğramına başlamadan önce doktorunuza danışınız.doktorunuzu mevcut form seviyenizi değerlendirip

Detaylı

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ERENKÖY ANAOKULU PENGUEN GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 1 SONBAHAR VE YAPRAKLAR Sonbahar Mevsimin de gözlemlediğimiz hava olaylarını isimlendirdik. Sonbahar mevsimine ait giysileri ayırt ettik. Rüzgâr

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL KIRAÇ ANAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ AİLEMİ,ARKADAŞLARIMI VE HAYVANLARI SEVMEK TEMASI FAALİYET SONU RAPORUDUR 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı Özel Kıraç Anaokulu Değerler Eğitimi

Detaylı

Filtre Kahve Makinaları

Filtre Kahve Makinaları Filtre Kahve Makinaları Filtre kahve makinalarında filtre kahve denilen kahve yapılmaktadır. Filtre kahve ise, öğütülmüş kahvenin makine aracılığıyla demlenmesiyle oluşur. Kahvenin, makineye göre uygun

Detaylı

DUVAR KAĞIDI YAPIŞTIRICILARI

DUVAR KAĞIDI YAPIŞTIRICILARI Dekorasyon DUVAR KAĞIDI YAPIŞTIRICILARI Queyld Special Vinyl Yüksek Performanslı Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı 120 Queyld Fliz Dokumasız Sırtlı Duvar Kaplaması Yapıştırıcısı 121 Quelyd Super Express Çok Amaçlı

Detaylı

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler

Okuma- Yazmaya Hazırlık. Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim. Fen Ve Doğa Etkinlikleri. Sohbetler Türkçe Dil Etkinlikleri Sanat Etkinlikleri Oyunlar Müzik Ve Ritim Sohbetler *19-22 Nisan Dünya Kitap Günü hakkında sohbet ediyoruz. *Kitap nedir? *Kitap ne işe yarar? Faydaları nelerdir? *23 Nisan tarihi

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ 1 PVC CILASI 0 2 NEMLI MOP CM 7000 3 BUYUK BOY MAVI COP TORBASI 000 4 BUYUK BOY ENFEKTE ATIK COP TORBASI( MIKRON) 360000 5 ORTA BOY KIRMIZI COP TORBASI 16000 6 TOZ BEZI (PEMBE) 30 7 CAMASIR YARDIMCI SIVI

Detaylı

SAĞLIK. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir.

SAĞLIK. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir. KİŞİSEL TEMİZLİK SAĞLIK Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan önlemlerin tümüne denir. KİŞİSEL TEMİZLİK Her insan kendi temizliğinden kendisi sorumludur, Bakımlı

Detaylı

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir

HASTANE GENEL TEMİZLİK PLANI. Ayda bir YER: İZOLASYON ve NOTRÖPENİK HASTA ODASI YÜKSEK RİSKLİ ALAN GÜNLÜK HAFTALIK AYLIK Tuvalet hariç bütün ıslak alanlar: Sarı Yoğun Bakım, Laboratuvar Alanları, İzolasyon Odası, Ameliyathane :Beyaz 1-Tuvaletler

Detaylı

KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ

KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ KALIP (ŞABLON) BASKI TEKNİĞİ Yüksek Baskı Teknikleri Tanımlar Yüksek baskı Kalıbın tümsekte olan yüzeyinden baskı yüzeyine aktarıldığı baskı sistemidir. Baskıda boyanın değmemesi gereken kısımlar, kalıpta

Detaylı

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde.

Pralin kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif. Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Pralin kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Değerli Müşterimiz! Artık dolgulu ve dolgusuz pralinlerinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz - üç farklı dekoratif şekilde. Sağlam plastik kalıplar sıvı çikolatanın

Detaylı

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri

AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER. www.rehau.com/relazzo Otomotiv Endüstri AÇIK ALAN TASARIMI RELAZZO TERAS SİSTEMİ - GÜNLÜK KULLANIM İÇİN TAVSİYELER www.rehau.com/relazzo Yapı Otomotiv Endüstri Değerli müşterilerimiz! Ürünümüzü tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederiz! Takip

Detaylı

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ

ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ İçindekiler 1 İçindekiler ÖNSÖZ... İÇİNDEKİLER... RESİMLER LİSTESİ... ÇİZİMLER HİSTESİ... Birinci Bölüm TANIMLAR VE TÜRK ÇİNİ SANATININ TARİHİ GELİŞİMİ 1.1. Seramiğin Tanımı... 1.2. Çininin Tanımı... 1.3.

Detaylı

YAVRU TEMA EĞİTİM PROGRAMI

YAVRU TEMA EĞİTİM PROGRAMI YAVRU TEMA EĞİTİM PROGRAMI etkinlik rehberi YAŞAMI KEŞFEDİYORUM RENGARENK DOĞAM ETKİNLİK 15 AMAÇ Suyun yeryüzündeki yolculuğu konusunda farkındalık sağlamak ETKİNLİK SÜRESİ: 2 Ders Saati KAZANIMLAR: Fen

Detaylı

Bu bölümü bitirdiğinizde

Bu bölümü bitirdiğinizde GÖRSEL TASARIM 1 Bu bölümü bitirdiğinizde Görsel tasarım öğelerinden çizgi, şekil, alan, boyut, doku, renk konuları hakkında bilgi sahibi olacak, Görsel tasarım ilkelerinden bütünlük, denge, vurgu, hizalama,

Detaylı

Kağıdın geri dönüşümü sayesinde ağaç kesimi azalacak ve ormanların yok olması engellenmiş olacaktır. Bunun sonucunda doğal kaynaklarımız korunmuş

Kağıdın geri dönüşümü sayesinde ağaç kesimi azalacak ve ormanların yok olması engellenmiş olacaktır. Bunun sonucunda doğal kaynaklarımız korunmuş Kağıdın geri dönüşümü sayesinde ağaç kesimi azalacak ve ormanların yok olması engellenmiş olacaktır. Bunun sonucunda doğal kaynaklarımız korunmuş olacak ve küresel ısınmanın etkilerini azaltma yönünde

Detaylı

Flisy ile merkezi süpürgenizi açın, kapayın.

Flisy ile merkezi süpürgenizi açın, kapayın. Flisy ile merkezi süpürgenizi açın, kapayın. Teknoloji harikası, üstelik çok hafif Elektronik parçalar için ömür boyu garanti Geleneksel kumandalı hortumlar gibi, hortum boyutunda sınırlama yok, istediğiniz

Detaylı

Word Tablo Araçları Menüsü

Word Tablo Araçları Menüsü Word 2007 - Tablo Araçları Menüsü Tablo araçları menüsünün açıklanması TABLO ARAÇLARI MENÜSÜ Ekle menüsü tablo araçları Wınword 2007 de tablo araçlarına ulaşabilmek için ilk önce ekle menüsünden belgemize

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı şekilde kalmışken

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ TEKLİF FORMU TEPEKENT YERLEŞKESİ, TURKOBA MAHALLESİ, ERGUVAN SOKAK, NO:26/K TEPEKENT - BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE VERGİ DAİRESİ VERGİ NO: 82836 TEL: (022) 8 0-29

Detaylı

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş...

Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Sonsuz Mutluluğa Gerçek Bir Dokunuş... Büyüleyici bir dünyanın kapılarını InterContinental İstanbul da aralayın... Birbirinden görkemli salonlarımızın keyifli atmosferi, dünya mutfaklarının seçkin örneklerinden

Detaylı

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Evet sizin için düşündük... Her şeyin Daha sı Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Hızlı bir hayat sürdüğümüz şu dönemlerde artık daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Paylaşmak, anılar biriktirmek

Detaylı

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya

Madde-Cisim-Malzeme-Eşya MADDEYİ TANIYALIM Madde-Cisim-Malzeme-Eşya Evimizde, okulumuzda ve çevremizde bir çok madde ve bu maddelerden yapılmış çeşitli eşyalar görürüz. Bu maddelerden bazıları hiç bir değişikliğe uğramadan aynı

Detaylı

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4

Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 Birinci Seviye Robot Eğitimi Bölüm 4 İçerik; - LDR (Işık) modülü nedir, nası çalışır - Işık ölçüm uygulaması - Siyah-beyza algılama uygulaması - Fiber iletişim uygulaması - Yolcu sayma uygulaması - Yazılımda

Detaylı

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Kullanım kılavuzu

Styler.   Register your product and get support at HP4681/00. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 TR Kullanım kılavuzu a h g b c f e d Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

Toyota Araç Bakım Ürünleri

Toyota Araç Bakım Ürünleri TOYOTA PAZARLAMA VE SATIŞ A.Ş. Cumhuriyet Mah. E-5 Yan Yol No: 11 Yakacık 34876 Kartal - İSTANBUL Toyota İletişim Merkezi (0212) 354 0 354 www.toyota.com.tr Toyota Araç Bakım Ürünleri Aracınıza bakım yapmak

Detaylı

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI BULAŞIK DALI Modülün Adı Modülün Amacı Modülün Süresi : A1- Kişisel Bakım Yapma : Kişisel bakımını tekniğine uygun olarak yapabilme. : Hedef kitleye göre ortalama öğrenme

Detaylı

Promassive Ahşap Mutfak Tezgahını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz.

Promassive Ahşap Mutfak Tezgahını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz. Promassive Ahşap Mutfak Tezgahını satın aldığınız için teşekkür ederiz. Montaja başlamadan önce bu kılavuzu mutlaka okuyunuz. Tezgahı depolama Tezgahı teslim aldığınızda ilk önce nakliye sırasında zarar

Detaylı

Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: 0212 654 26 00 Fax: 0212 654 26 64 www.siziseviyoruz.

Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: 0212 654 26 00 Fax: 0212 654 26 64 www.siziseviyoruz. Merkez Mah. (Yenibosna) Yılanlı Tepe Sok. No:3 Bahçelievler / İSTANBUL Tel: 0212 654 26 00 Fax: 0212 654 26 64 www.siziseviyoruz.com 4 Ö N S Ö Z Değerli Anneler, Babalar, Sevgili Öğretmenler: Sizi Seviyoruz

Detaylı

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Muhtarlıklar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Muhtarlıklar Müdürlüğü MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU 2017 İÇİNDEKİLER 1) HABER EKRANI 2)

Detaylı

Register your product and get support at HP8655 HP8656. Kullanım kılavuzu

Register your product and get support at  HP8655 HP8656. Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8655 HP8656 TR Kullanım kılavuzu a b c d e f g h c d i j k C 3 3CM 7~10 sec. 7~10 sec. 7~10 sec. 7 7~10 sec. Türkçe Bu ürünü satın

Detaylı

Bayvızyon. Ürün Kataloğu. Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret

Bayvızyon. Ürün Kataloğu.  Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Bayvızyon Endüstriyel Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Ürün Kataloğu www.bayvizyon.com 1 2 3 DAR ISLAK MOP (LÜX) GENİŞ ISLAK MOP (LÜX) DAR ISLAK MOP (EKO) 4 5 6 GENİŞ ISLAK MOP (EKO) NEMLİ MOP NEMLİ

Detaylı

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at TR Kullanım kılavuzu

Hair Styler HP8650 HP8651. Register your product and get support at  TR Kullanım kılavuzu Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hair Styler HP8650 HP8651 TR Kullanım kılavuzu Türkçe Bu ürünü satın aldığınız için tebrikler, Philips e hoş geldiniz! Philips tarafından

Detaylı

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN

.com. Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN .com Faydalı Olması Dileklerimizle... Emrah&Elvan PEKŞEN ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok benim kahraman dedem Kelimeleri zıt

Detaylı

Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme

Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme Asus Laptop K43SA A43SA Termal bileşik Değiştirme Bu kılavuzun amacı detaylara laptop aşırı ısınmasını önlemek için asus K43SA / A43SA bileşenleri eski termal macun değişimdir. Yazan: jpl2288 GİRİŞ Yoğun

Detaylı

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif

Deneme kalıbı. Ürün bilgisi ve tarif Deneme kalıbı tr Ürün bilgisi ve tarif Yapışmaz kaplama Yapışmaz kaplaması sayesinde pişen kek kalıptan kolayca çıkar ve kalıp çok daha kolay bir biçimde temizlenebilir. Kaplamayı korumak için pişirirken

Detaylı

İlkbahar zamanı: Gökyüzü masmavi,

İlkbahar zamanı: Gökyüzü masmavi, mevsim için yeni görüntüler Sınırlı sayıda üretilen ARTISTRY 2015 İlkbahar makyaj koleksiyonu ile yaratıcı olun, mevsime yeni bir görüntü ile başlayın. İlkbahar zamanı: Gökyüzü masmavi, çiçekler açıyor.

Detaylı

Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri

Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri Yağlı Boya Yardımcı Malzemeleri Terlans Yağlı Boya Hızlı Kurutucu Açıklama: Terlans Yağlı Boya Hızlı Kurutucu; yağlı boyanın kuruma süresini kısaltmak için kullanılır. Boyanın saydamlığını ve akışkanlığını

Detaylı

Füsun Doğan, Linol Baskı

Füsun Doğan, Linol Baskı Füsun Doğan, Linol Baskı Yüksek Baskı Teknikleri 1.1. Tanımlar Kalıbın tümsekte olan yüzeyinden baskı yüzeyine aktarıldığı baskı sistemidir. Baskıda boyanın değmemesi gereken kısımlar, kalıpta çukurda

Detaylı

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları:

Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Agraflı Duvar Giydirme Sistemi Uygulama Detayları: Knauf W623 Duvar Giydirme Sisteminde, Metal Konstrüksiyon tavan U (TU) ve tavan C (TC) profillerden oluşturulur. Duvarın şakülünde ve terazisinde

Detaylı

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008

ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE 2008 ADIM ADIM TEMİZLİK EL YIKAMA AĞIZ VE DİŞ TEMİZLİĞİ VÜCUT TEMİZLİĞİ EL YIKAMA ELLERİMİZİ NİÇİN YIKARIZ? Ellerimizdeki mikropları uzaklaştırmak

Detaylı

M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU.

M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU. SERAMİK KAPLAMA UYGULAMA KILAVUZU M688 Deep Crystal Ultra Paint Coating Uygulama Kılavuzu UYGULAMA KILAVUZU ADIM 1 1. Aracı yıkayın ve iyi ışıklandırılmış, toz bulunmayan kapalı bir alana çekin. ADIM 2

Detaylı

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018

5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 5 YAŞ AYLIK BÜLTEN KASIM 2018 BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Kızılay Haftası (29 Ekim-4 Kasım) Atatürk Haftası (10-16 Kasım) Öğretmenler Günü (24 Kasım) DEĞERLER EĞİTİMİ Deneme Sevgi Saygı Kardeşlik Paylaşmak

Detaylı

VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant. Çift Taraflı Köpük Bant. Çift Taraflı Köpük Bant

VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant. Çift Taraflı Köpük Bant. Çift Taraflı Köpük Bant www.ucuzhome.com 1 A Kalite Bant 2 A Kalite Bant VHB Çift Taraflı Silikonize Şeffaf Bant İç ve Dış mekanlarda kullanım Perçin Vida ve Kaynak gibi tüm birleştirme yöntemlerine alternatif olarak kullanılır.

Detaylı

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU

LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU MART 2018 www.bilser.net LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI DENEYİMİNİN BİTMEYEN YOLCULUĞU NETSIS 3 ENTEGRE NETSIS 3 STANDARD NETSIS 3 ENTERPRISE GO 3 TIGER 3 TIGER 3 ENTERPRISE Sayfa : 1 / 8 LOGO 3 SERİSİ: KULLANICI

Detaylı

Yazan ve çizen: Michael Ryba

Yazan ve çizen: Michael Ryba ve Boya Bitkileri Yazan ve çizen: Michael Ryba Paula ve Leon, arkadaşları Çiftçi Hubert i ziyaret etmek üzere ormanın derinliklerinde neşeyle ilerliyor. Paula ona yeni, şık, keten elbisesini göstermek

Detaylı