Fakültemizden Haberler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Fakültemizden Haberler"

Transkript

1 Fakültemizin Eğitim-Öğretim Yılı İlk Akademik Kurul Toplantısı 9 Kasım 2018 Tarihinde, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Erol Özvar'ın Katılımıyla; Dekanlık Toplantı Salonunda Gerçekleştirildi "1963'den Geleceğe" teması ile her yıl Fakültemizin kuruluşunun kutlandığı 9 Kasım, bu sene kuruluşunun 55.yılını kutlayan fakültemizin kurumsal günü olarak Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar' ın katılımıyla Akademik Kurul toplantısı şeklinde gerçekleştirildi. Akademik Kurul fakültemizin tanıtım filmi ile başladı. Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel' in ilaçta yerelleşme ve yerlileşmenin önemini vurguladığı, Fakültemizin kalite odaklı akademik, idari ve öğrenci faaliyetlerini içeren sunumuyla devam etti. Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Erol Özvar' ın, öğretim elemanlarına; akademik faaliyetlerin analizleri, Eczacılık Fakültesinden beklentileri, üniversitenin geleceği ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler vermesiyle sona erdi. Kurul sonrası Rektörümüz, öğretim elemanlarından gelen soruları cevaplandırıp, teşekkürleri kabul etti. Rektörümüzden Fakültemizin Ödülüne Tebrik Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Fakültemizin layık görüldüğü 2018 TEB Türk Eczacıları Birliği Özel Ödülü ödül için Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel i ve beraberinde Fakülte Dekan yardımcıları Prof. Dr. Bedia Kaymakçıoğlu ve Dr.Öğr.üyesi Sevinç Şahbaz ı tebrik etti.

2 Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenindeydi Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar beraberindeki heyetle birlikte, tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılmıştır. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra devlet protokolü, YÖK üyeleri, üniversite rektörleri ve akademisyenler katılmıştır. Üniversitemizden ise Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Mustafa Kurt, Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Deniz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Pınar, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Erdal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Taşpınar katılmıştır. 14. Türkiye Eczacılık Kongresi 14.Türkiye Eczacılık Kongresi, bu yıl 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara'da "Meslektaşlarımıza, Hastalarımıza, Topluma Sözümüz Var!" teması ile gerçekleştirildi. 2 Kasım günü Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel "Eczacılıkta Çekirdek Eğitim Programı" oturumunda Dekanlar Konseyi Staj Komisyonu Başkanı olarak "ECZÇEP2015 İçinde Stajın Önemi ve Uygulanması " başlıklı bir sunum yapmıştır. Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel Dekanlar Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliğine Seçildi İ.Ü. Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde tarihinde İ.Ü. Rektörlüğünde yapılan Dekanlar Konseyi toplantısında Fakülte Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel Dekanlar Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir Tarihinde yapılan toplantının oturumunda Konseyin Staj Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel Staj-ECZÇEP taslağını, Oturum Başkanı da olduğu oturumda ise Staj Mevzuatı ve İşleyişini sunmuştur. Fakülte Dekan Yardımcımız Dr.Öğr. Üyesi Sevinç Şahbaz' da ilgili oturumda raportör olarak görev almıştır.

3 2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi (UMEK 2018) Kasım 2018 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Marmara Eczacılık Kongresi, Marmara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu Başkanlığı (BAPKO), Kadıköy Belediyesi ve Eczacılığın diğer dış paydaşları olan İstanbul Eczacı Odası, basın sponsoru NOVİ Medya, Marmara İlaç Formulasyon Geliştirme Birimi ve İlaç Firmaları işbirliği katkıları ve TİTCK, İSM Eczacılık Birimi katılımı ile Kadıköy de Kozyatağı Kültür Merkezi nde gerçekleştirilmiştir Vizyonuna ışık tutacağı düşüncesi ve Eczacılıkta katma değer odaklı bilgi paylaşımı temalı, katma değerli ürünleri, patent ve proje odaklı ekiplerin kurulmasını hedeflenmesi konusunda açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı ve Kongre Organizasyon Başkanı Prof.Dr. Ş.Güniz Küçükgüzel in ardından, Rektörümüz ve Kongre Onursal Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar ın adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Kurt, insanlığın yıllardır çözüm bekleyen sağlık sorunlarının aşılması için bilim ve teknolojinin vazgeçilmez önemi her geçen gün daha da arttığını, Üniversitemizin AR-GE, eğitim alanında önemli bir yere sahip olan, Eczacılık sektöründeki eczane, hastane, ilaç deposu ve ilaç endüstrisine mezun eczacı yetiştiren Eczacılık Fakültemizin düzenlediği kongreden dolayı tebriklerini ilettiği konuşması ile tören devam etmiştir. Eczacılık Fakültesi emekli öğretim üyesi ve İstinye Eczacılık Fakültesi Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Semra Şardaş ın Klinik İlaç Araştırmalar konulu açılış sunumu ile kongre başlamıştır. Üç gün yoğun bilimsel programı ile, Eczacılıkta katma değer odaklı bilgi paylaşımı temalı kongremizde 20 farklı oturumda 43 davetli konuşmacı, 46 sözlü sunum, 90 poster ve 286 kayıtlı katılımcı ile Eczacılık Temel, Meslek Bilimleri, Eczacılık Teknolojisi alanlarında ve ayrıca sosyal eczacılık, eczacılık mevzuatı, ilaç endüstrisi, kozmetik, patent, AR-GE, klinik araştırmalar konularında sunumlar yapılmıştır. Eczacılık Eğitimi ve İstihdam İlişkisi Toplantısı 23 Kasım 2018 de yapıldı Eczacılık Eğitimi ve İstihdam İlişkisi Toplantısı; Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Danışma Kurulu, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi, Türk Eczacıları Birliği Gençlik Komisyonu ile Eczacılık Fakültelerinin dekan ve öğretim üyelerinin katılımıyla 23 Kasım 2018 tarihinde Ankara da düzenlendi. Fakülte Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel de katılmış, staj ile mevzuatı hakkında bilgilendirme yapmıştır.

4 4. Marmara Eczacılık Öğrenci Kongresi (MEFKO) Fakültemiz ev sahipliğinde 5-7 Ekim 2018 tarihleri arasında 4.Marmara Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kongresi (4.MEFKO) İstanbul Silence Otel Kongre merkezinde gerçekleştirilmiştir. Kongre açılışı Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel' in konuşması ile başlamış, takiben 24.Dönem Milletvekili Ecz. Mehmet Domaç ve Kongre Başkanı Fatih Yeter'in konuşmaları ile devam etmiştir. Türkiye'nin dört bir yerinden 800'e yakın eczacılık fakültesi öğrencisinin katıldığı kongrede, 33 konuşmacı 13 farklı oturumda sunum yapmışlardır. Eczacılık ve Eczacılık Eğitiminde Sorunlar "Başkanlar-Öğrenciler" oturumunda mesleğimizin sorunları öğrenci gözüyle değerlendirilmiş; meslek örgütü başkan ve temsilcileri ile birlikte çözüm önerileri getirilmiştir. Eczacılıkta Kooperatifcilik, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ve son gelişmeler, eczacılık sosyoloji, eczacının sanatı majistral, sektörde girişimcilik, onkoloji (Mefko-Onko), sağlıklı beslenme, yurtdışında eczacılık gibi konularda birbirinden değerli konuşmacılar güncel bilgileri katılımcılarla paylaşmışlardır. Kongrede majistral, bitkisel çay hazırlama, klinik eczacılık ve nutrisyon eczacılığı gibi atölye çalışmalarına yaklaşık 400 öğrenci katılmıştır. Kongrede 60 özet içerisinden bilimsel komite tarafından seçilen 20 özet poster olarak sergilenmiştir. Yine bilimsel komitenin seçtiği bir postere en iyi poster ödülü verilmiştir. Kongre sonuç bildirgesinin okunması ve geleneksel kongre toplu resim çekimi ile bilimsel program sona ermiştir. Kongre sosyal programı kapsamında Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi ile düzenlenen boğaz turu ve çeşitli kültürel gezilerle ile İstanbul dışından katılan öğrencilerimiz hoşça vakit geçirmişlerdir.

5 Uluslararası İVEK BİO Kongresi Uluslararası İVEK BİO Kongresi Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. Ayşe Gülten Kantarcı ile Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından yapılan açılış konuşmaları sonrası 500'ü aşkın katılımcıyla büyük bir törenle başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Malatya Milletvekili ve İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ecz. Öznur Çalık, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Hakkı Gürsöz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ecz. Ahmet Selim Köroğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü ve İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cevdet Erdöl, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Yılmaz,, Sosyal Güvenlik Kurumu GSS Genel Müdürü Dr. Mustafa Özderyol, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu başta olmak üzere ilgili tüm Kamu kurumları, Dünyanın farklı bölgelerinden gelen konuşmacılar, Teknokentler, Start up firmaları ve Öğrenciler katılım sağladığı kongre Biyoteknoloji Alanında yapılan ilk kapsamlı ve müstakil bir kongre olma özelliğini kazanan kongrenin açılışına Fakülte Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel'de katılmıştır. 26 Kasım günü Dünyada ve Türkiye'de biyoteknolojik ilaçlarda gelişmeler" - Uzm. Ecz. Vedat Eğilmez (İEİS),,"Biyoteknoloji Ekosistemi için doğru politikanın belirlenmesi" - Dr. Ümit Dereli (AİFD), "İlaç Biyoteknolojisinde Güncel Gelişmeler" - Zeynep Atabay (TİSD),"Sektöre Kısa Bir Bakış" - Gürsel Bayat (SÜRDER),"Türkiye'de Biyoteknolojik İlaçların Bugünü ve Geleceği" - Dr. Ali Alkan (TİTCK Başkan Yardımcısı) konuşmacı olduğu Türkiye'de Biyoteknolojik İlaçların Bugünü ve Geleceği konulu panelin moderatörlüğünü Fakültemiz Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. Ali Demir Sezer yapmıştır.

6 5. Sınıf Öğrencilerine Yönelik Yapılan Staj 4 Bilgilendirme Toplantısı Beşinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak bahar döneminde yapacakları Staj 4 hakkında 21 Aralık 2018 Cuma günü saat da bir bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Staj Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Şahbaz Staj 4 ün genel işleyişi ve stajla ilgili formlar hakkında detaylı bilgi sunmuştur. Toplantıya katılan Hastane Eczanesi Stajı Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Sancar, Endüstri Stajı Koordinatörü Doç. Dr. Oya Kerimoğlu, Uygulama Eczanesi Stajı Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hale Özcömert Coşkun ve Kalite Koordinatörü Ecz. Aylin Sancar öğrencilerden gelen soruları cevaplandırmışlardır. MÜSEM, Kocaeli Eczacı Odası ve Fakültemiz Arasındaki Protokol Kapsamında "Klinik Eczacılık" Konulu Sürekli Eğitim Programı Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin uzun yıllardan beri meslek içi sürekli eğitim programlarına verdiği desteğe bir yenisi daha eklendi. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi MÜSEM, Kocaeli Eczacı Odası ve Fakültemiz arasındaki protokol kapsamında 30 saat sürecek olan ve yaklaşık 50 eczacının kayıt yaptırdığı "Klinik Eczacılık" konulu sürekli eğitim programı 22 Aralık 2018 tarihinde başladı. Kocaeli Eczacı Odasının konferans salonunda gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde Klinik Eczacılık Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Şule Rabuş tarafından farmasötik bakım ve dermatolojik sorunlara eczacı yaklaşımı anlatıldı. Her ayın üçüncü cumartesi günü devam edecek olan ve toplan 5 hafta sürmesi beklenen eğitim programında aynı anabilim dalının öğretim üyeleri Prof. Dr. Mesut Sancar ve Doç. Dr. Betül Okuyan, özellikle eczanelerde sık görülen kronik hastalıkların yönetiminde eczacının rolüne ilişkin güncel konuları ve interaktif olgu çalışmalarını katılımcılarla paylaşacaklardır.

7 M.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ HABER BÜLTENİ Başıbüyük Yerleşkesi ne Taşınma Hazırlıkları Fakültemizin 2019 yılı içerisinde Başıbüyük Yerleşkesi ne taşınacak olması nedeniyle, taşınma hazırlıkları kapsamında Dekanlık olarak tüm anabilim dallarına ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı na ziyaretler yapılarak süreç hakkında detaylı paylaşımda bulunuldu.

8 Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin için Düzenlenen "Emeklilik Günü" Etkinliği Türkiye'deki klinik eczacılık serüvenine 27 yıl önce Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde başlayan ve kendi kurumunun yanı sıra ülke çapında klinik eczacılık eğitimi ve uygulamalarının yaygınlaşmasında büyük emeği olan değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin için dekanlığımız tarafından 21 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen "Emeklilik Günü" etkinliğine çok sayıda akademisyen ve yetiştirdiği birçok öğrencisi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, 1993 yılından beri tanıdığı ve akademik başarılarını ve kararlı duruşunu her zaman takdir ettiği sayın İzzettin'e fakülteye kazandırdığı değerlerden dolayı teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından Klinik Eczacılık Derneği tarafından hazırlanan "Türkiye'de Klinik Eczacılık" belgeseli gösterildi. Fikret Vehbi İzzettin'in yetiştirdiği ilk öğrencilerinden olan Prof. Dr. Mesut Sancar'ın hazırladığı "Klinik Eczacılığa Adanmış Bir Ömür" adlı video gösteriminde hocamızın klinik eczacılık uğrunda verdiği mücadele tüm konuklara duygulu anlar yaşattı. Fakültemizden 2 Temmuz 2018 tarihinde emekli olan Prof. Dr. Fikret Vehbi İzzettin'e emeklilik plaketi Dekan Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel tarafından takdim edildi. Yaklaşık 1 saat boyunca söz alan öğrencileri ve çalışma arkadaşları duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Etkinlik, günün anısına hazırlanmış olan pastanın kesilmesiyle sona erdi. Sayın hocamıza yeni görev yeri olan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde de başarılar dileriz.

9 Patent Mevzuatı Bilgilendirme Günü Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun Üniversite Buluşlarına İlişkin Getirdiği Yenilikler konulu, Patent Mevzuatı Bilgilendirme Günü tarihinde fakültemizde gerçekleştirilmiştir. Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzelin, yükseköğretim kurumlarında ortaya çıkan buluşlara ait fikri mülkiyet haklarının korunması konusundaki farkındalığın artmasının inovasyon, girişimcilik ve katma değerin 2023 vizyonu hedeflerinde önemini vurgulayan açılış konuşması ile başlayan toplantıya, Fakültemiz Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri, doktora ve yüksek lisans öğrencileri katılım sağlamışlardır. M.Ü. İşletme Fakültesi-İşletme Hukuku Anabilim Dalı nda görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Seniha Dal ın gerçekleştirdiği sunumda; 6769 Sayılı Yeni SMK ya İlişkin Genel Bilgiler, SMK da Getirilen Yeni Düzenlemeler, Patent/Faydalı Model Başvuru Süreçleri, Çalışan Buluşlarına, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlara ve Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlara Dair Yönetmelik başlıkları altında detaylı bilgi paylaşımı yapılmıştır. Program; katılımcıların soruları cevaplandırıldıktan sonra, Dekanımız Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzelin Dr. Öğr. Üyesi Seniha Dal a Katılım Teşekkür Belgesi ni sunması ve kapanış konuşması ile sona ermiştir. Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu ve Proje Ekibinin 31. Avrupa Nöropsikofarmakoloji Kongresindeki Başarıları Fakültemiz Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Psikofarmakoloji Araştırma Birimi Başkanı Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu, danışmanlığını yaptığı doktora öğrencisi Hacer Zortul ve proje ekibinde yer alan Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Mükerrem Betül Aycan ve Doç.Dr. Ahmet Cumaoğlu Barselona da düzenlenen 31. Avrupa Nöropsikofarmakoloji kongresinde (European College of Neuropsycopharmacology; ECNP Congress) sundukları dört çalışma ile ödüle layık bulundular.

10 Prof.Dr. Feyza Arıcıoğlu ve Lisans Öğrencilerimizin TÜBİTAK Proje Başarısı Eczacılık Fakültesi öğrencilerimizden İrem Mert in yürütücü, İrem Işıl'ın araştırmacı olduğu ve Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu nun danışmanlığını yaptığı Sıçanlarda erken dönem anneden ayrılma stres modelinde ketamin in etkilerinin incelenmesi başlıklı bitirme ödevi TÜBİTAK (2209/A) tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Dr. Öğr. Üyesi Sevil Şenkardeş ve Bitirme Ödevi Öğrencilerinin TÜBİTAK Proje Başarısı Farmasötik Kimya Anabilim Dalı bitirme ödevi öğrencilerimizden Sedanur Ekrek ve Asım Tuğrul Durak ın görev aldığı ve Dr. Öğr. Üyesi Sevil Şenkardeş in danışmanlığını yaptığı Dipikolinik Asit Üzerinden Yeni Dihidrazonların Sentezi, Yapılarının Aydınlatılması ve Antimikrobiyal Aktivitelerinin İncelenmesi başlıklı proje TÜBİTAK (2209/A) tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın, Araş. Gör. Dr. Tuğçe Yeşil Devecioğlu ve Bitirme Ödevi Öğrencilerinin TÜBİTAK Proje Başarısı 5.sınıf öğrencilerimiz Zeynep Tuğçe Üzülmez' in yürütücü, Merve Kaya nın araştırmacı olarak görev aldığı, Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın ın ve Araş. Gör. Dr. Tuğçe Yeşil Devecioğlu nun ortaklaşa danışmanlığını yaptığı Piyasada Kırmızı Reishi Mantarı Preparatı Olarak Satılan Ürünlerin Biyolojik Aktivitelerinin ve Genotoksisitesinin Değerlendirilmesi başlıklı proje TÜBİTAK (2209/A) tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın ve Lisans Öğrencilerimizin TÜBİTAK Proje Başarısı 4.sınıf öğrencilerimiz olan Hande Pelin Doğan' ın yürütücü, Buse Demir in araştırmacı olarak görev aldığı ve Dr.Öğr. Üyesi Turgut Taşkın ın danışmanlığını yaptığı Paeonia mascula subsp. arietina Bitkisinin Biyolojik Aktiviteleri ve Fitokimyasal Analizleri başlıklı proje TÜBİTAK (2209/A) tarafından desteklenmeye layık görülmüştür.

11 4. İdari Personel Toplantısı Fakültemiz idari personel toplantısı 24 Ekim 2018 tarihinde Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, Dekan Yardımcılarımız Prof.Dr. Bedia Kaymakçıoğlu, Dr.Öğretim Üyesi Sevinç Şahbaz ve Fakülte Sekretermiz Turan Tuna nın katılım ile gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Fakültemiz Kalite Koordinatörü Uzm.Ecz. Aylin Acar Sancar idari personel iş akış ve süreçleri ile ilgili bilgilendirme toplantıları dizisi kapsamında M.Ü. Eczacılık Fakültesi Kalite Koordinatörlüğü ve Süreç Yönetimi ile ilgili genel bir bilgilendirme sunumu yapmıştır. Yaptığı detaylı sunum dolayısıyla Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel tarafından kendisine teşekkür belgesi sunulmuştur. İdari personelimizin dilek ve isteklerini dile getirdiği toplantı sonrasında birlikte yenilen öğlen yemeği personelin birbiri ile kaynaşmasına vesile olmuştur. Proje Döngüsü Yönetimi Semineri Üniversitemiz İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİTTO) tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Semineri tarihinde Fakültemizde gerçekleştirildi. Dekanımız Prof.Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel'in bir kurumun devamlılığında gençliğin ve gençliğin dinamizmini sağlayan projenin önemini iceren açılış konuşması ile başlayan toplantıya Fakültemiz Dr.Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri, doktora ve EUS öğrencileri katılım sağladılar. MİTTO Proje Destekleri ve Eğitim alanında faaliyet gösteren Dr. Nur Fındık Çınar ın gerçekleştirdiği sunumda Proje Döngüsü Yönetimi Nedir?, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı ve Mantıksal Çerçeve Matrisi Nedir?, Proje Yönetiminin Ana Unsurları başlıklarında detaylı bilgi paylaşımı gerçekleştirildi. Program sorular cevaplandırılarak sona erdirildi.

12 Farmakademi Kulübü' nden "Geleceğin Eczacıları Efsaneleri Siz Yok Edin" 17 Aralık 2018 tarihinde Bayer Kadın Sağlığı Akademisi katkılarıyla "Geleceğin Eczacıları Efsaneleri Siz Yok Edin" teması kapsamında doğum kontrolü ile ilgili kafalardaki soru işaretlerini gidermek ve eczacı adaylarını bu konuda daha bilinçli hale getirmek amacıyla Bayer Medikal Müdürü Dr. Bekir Yavuzer, 70 kişinin katılım gösteridği seminerde sunum yapmıştır. Katılımcılar sunumda etkin rol alarak ve her soruya önce kendileri cevap vererek bilgilerini ölçme fırsatı elde etmişlerdir. FarmAkademi Kulübü'nden BERKO Üretim Tesislerine Teknik Gezi FarmAkademi Kulübü tarafından 14 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul Sultanbeyli'deki BERKO İlaç Firmasına teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi firma hakkında yapılan genel bilgilendirme sunumuyla başlamıştır. İlaç firmasında eczacının büyük rolü olduğunu düşünen firma yetkilileri öğrencilerimize su distilasyon işlemlerinden, üretim süreçleri ve depolama gibi farklı alanları detaylı olarak gözlemleme fırsatı sunmuşlardır. İlaç üretiminin her aşamasını kapsamlı bir şekilde anlatmışlardır. Bu teknik gezi ile eczacılık mesleği için önemli bir istihdam alanı olan ilaç firması hakkında öğrencilerimiz detaylı bilgi sahibi olmuşlardır. MUPSA ile Teknik Gezi 4 Aralık 2018 Salı günü Bezmialem Fitoterapi Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi ne MUPSA Proje ve Eğitim Koordinatörü Hilal Birinci tarafından 2,5 saatlik teknik bir gezi düzenlendi. 25 kişinin katıldığı gezide, araştırma merkezine ve fitoterapiye dair genel bir sunumun ardından ilgili alan içindeki birimlerin gezilip tanıtılması ile etkinlik tamamlandı.

13 MUPSA Yönetiminin Dekanlık Ziyareti 17 Ekim 2018 Çarşamba günü yeni MUPSA yönetimi tarafından fakülte dekanı Prof. Dr. Ş. Güniz Küçükgüzel, dekan yardımcıları Prof. Dr. Bedia Kaymakçıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Sevinç Şahbaz ile gerçekleştirilen görüşmede MUPSA üyeleri kendilerini tanıtıp, düzenlenmiş ve düzenlenecek olan etkinlikler hakkında dekanlığa bilgilendirme bulunuldu, ilgili konularda dekanlık ile fikir alışverişinde bulunularak ziyaret gerçekleştirildi. MUPSA dan 1. Sınıf Öğrencilerine Tanıtım 15 Ekim 2018 Pazartesi günü yapılan sunumda MUPSA yönetimi ve danışmanı Dr. Öğr. Üyesi G. Hale Özcömert Coşkun tarafından fakültemize yeni katılan öğrencilerimize MUPSA, EPSA ve sosyal etkinlik, proje-eğitim, halk sağlığı koordinatörlüklerinin düzenlemiş olduğu etkinlikler hakkında bilgi verildi. Bu yıl MUPSA tarafından 6. sayısı basılan The Pharmacist adlı derginin öğrencilere dağıtımı sağlanarak ilgili koordinatörlüklerde yer almak isteyen öğrenciler ile görüşme sağlandı. MUPSA ile Sweet Talk 17 Ekim 2018 Çarşamba günü düzenlenen buluşmaya katılım sağlayan fakültemiz öğrencileri ile daha yakından tanışma ve merak ettikleri soruları cevaplama fırsatı sağlandı. Bu güne özel hazırlanan pasta ve çay eşliğinde sohbet ortamında gerçekleşen etkinlikteki öğrencilerimiz hem eğlemiş hem de MUPSA, eczacılık, İstanbul ve kişisel gelişim gibi birçok konu hakkındaki soruları üzerine bilgi edinmiş oldu.

14 Pembe MUPSA Stickerı ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı MUPSA Halk Sağlığı Koordinatörü Sena Nur Şahin tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı (1-31 Ekim) kapsamında düzenlenmiş olan etkinlikte pembe renkli MUPSA çıkartmalarıyla farkındalık yaratılmıştır. Pembe renkli MUPSA çıkartmaları Haydarpaşa Kampüsündeki kantinde bulunan ürünlerin üzerine yapıştırılarak meme kanserine dikkat çekilmiştir. MUPSA, 15. EPSA Güz Kongresi, Belgrad, Sırbistan EPSA 15. Güz Kongresi 30 Ekim Kasım 2018 tarihleri arasında Sırbistan ın Belgrad şehrinde düzenlenmiştir. MUPSA resmi delegeleri olan MUPSA Başkanı Edanur Karagöz, EPSA İletişim Sekreteri (LS) Zafer Çolak ve katılımcı olarak yer alan Ece Ökten, Kadir Burak Üstündağ, Şevval Yener, Berk Yaşar, Mert Uzan, Mert Koçak, Selin Şentürk, Çisem Başaran tarafından temsil edilmiştir. Konusu The Story Of Clinical Trials olan kongrede Avrupanın birçok farklı yerinden gelen konuşmacı ve eğitmenler ile birlikte 24 farklı ülkeden gelen 200 ü aşkın öğrenci klinik araştırmaların tarihteki ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olmuştur. İlk gün açılış seromonisi ile başlayan kongre sempozyumlar, genel kurullar, eğitimler ve workshoplar ile devam edip son bulmuştur.

15 Farmakademik Günler Farmakademi Kulübü'nün Aralık 2018 tarihlerinde düzenlediği, "Farmakademik Günler" etkinliği kapsamında, genç eczacılar ve ilaç sektörünün farklı departmanlarından deneyimli isimler bir araya geldi. Etkinliğin 3 Aralık 2018'deki ilk oturumunda Berko İlaç Ar-Ge Formülasyon Geliştirme Uzmanı Mustafa Kara; genç eczacıların öğrencilik yıllarında izleyebilecekleri yol ve edinmeleri gereken donanımlar hakkında ve sanayide eczacıların yeri çalıştığı firmanın kültürü ve Ar-Ge hakkında sunumunu gerçekleştirdi. İkinci oturum ise, Amerikan Hastanesi'nde Eczacı pozisyonunda çalışan okulumuz mezunlarından Öznur Gülertürk'ün hastane eczacılığı iş kapsamı ve koşulları hakkında yaptığı sunumla devam etti.4 Aralık 2018'de yine okulumuz mezunlarından Rumeli70 Eczanesinin Eczacısı Ezgi Koçak eczane eczacılığında nasıl fark yarattığından aromaterapi ve homeopati ile tedavi yollarından bahsetti. Aynı günün ikinci oturumda ise Pfizer Medikal Müdürü-Pfizer Türkiye İlk Eczacı Medikal Müdürü- Sinem Çalıka medikal departmanın iş kapsamı ve olanakları, genç eczacıların öğrencilik yıllarında izleyebilecekleri yol ve edinmeleri gereken donanımlar hakkında sunum yaptı.5 Aralık 2018'de etkinliğin ilk oturumu, Astra Zeneca İnsan Kaynakları Müdürü Çiğdem Çağlı staj başvurularında ve işe alımlarda izlenen süreç, AZ'nin kültüründen bahsetti ardından Ruhsatlandırma ve Pazar Erişim Direktörü fakültemiz mezunlarından Elif Keçecioğlu İlacın ruhsat alabilmesi için izlediği yolda neler yapıldığı hangi departmanlarla çalışıldığından, bu alanda çalışabilmek için sahip olmamız gereken özellikleri içeren sunumu yaptı. Etkinliğimizin son oturumu ise Marmara Eczacılık mezunlarından Dünyaca ünlü İş Adamı Islak Mendil'in Mucidi Ataman Özbay'ın Ar-Ge'ye verdiği önem, yaptığı icatların hikayelerini, kariyerinde bu noktaya nasıl geldiğini içeren ilham veren konuşmasıyla son buldu.

16 MUPSA dan Çorbada Tuzun Olsun a Destek Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile evsiz insanlar hakkında farkındalık yaratmak ve bu bireylerin topluma geri kazandırılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, 26 Kasım 2018 de MUPSA Proje ve Eğitim Koordinatörlüğü takımı tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikte ihtiyaç sahibi bireylere dernek aracılığı ile sıcak çorba ve makarna hazırlanıp dağıtımı yapılarak bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha imza atıldı. MUPSA Meme Kanseri Farkındalık Maçı MUPSA Halk Sağlığı Koordinatörlüğü takımı tarafından meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak adına 28 Kasım 2018 Tarihinde Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi'inde Meme Kanseri Farkındalık Maçı düzenlendi. 45 seyircinin katıldığı etkinlikte hava atışı pembe top ile yapılarak maça başlandı. İlginin yoğun olduğu, herkesin keyif aldığı bu heyecanlı ve anlamlı etkinlikte sadece eczacılık fakültesi öğrencileri değil, farklı fakültelerden de katılım sağlandı. MUPSA ile Teddy Bear Projesi MUPSA tarafından 12 Aralık 2018 Çarşamba günü düzenlenen Teddy Bear projesi Balat Minik Kalpler Evi nde gerçekleştirildi. MUPSA Halk Sağlığı takımının katılımı ve Balat Minik Kalpler Evi ndeki çocuklar ile gerçekleşen etkinlikte; çocuklara yaşlarına uygun bilimsel deneyler yapılıp ardından eczacılık mesleği ve ilaç kullanımı gibi konular hakkında çeşitli bilgiler verildi. MUPSA dan EPSA Tanıtımı 5 Aralık Çarşamba günü Amfi 2 de Get To Now Better EPSA etkinliği MUPSA İletişim Sekreteri (LS) Zafer Çolak tarafından gerçekleştirildi. EPSA (Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği) hakkında bilgi ayrıntılı bilgiler verildi ve katılım gösteren öğrencilerin soruları cevaplandı.

17 2019'a Merhaba Fakültemiz öğretim üye ve elemanlarının, idari personelin, emekli öğretim üyelerimizden geçmiş dönem dekanımız Prof.Dr. Meral Keyer Uysal ve geçmiş dönem Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ertuğrul Yurtsever in de katıldığı "2019 a Merhaba" etkinliği Fakültemizin Dekanlık Toplantı salonunda yapılmıştır. Dekanımız Prof.Dr.Ş.Güniz Küçükgüzel yaptığı açılış konuşmasında fiziki koşullarımızdaki sıkıntılara rağmen 2018 yılının Fakültemiz açısından oldukça verimli geçtiğini belirtmiş; 2019 yılında yeni binamıza taşınmamızı, beraberlik ve barış içinde huzurlu, başarılı bir yıl olması dileklerinde bulunmuştur. Etkinliğe ayrıca Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Serap Helvacı ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Fulya Erlüle de katılarak iyi yıl dileklerini iletmişlerdir. Fakültemizden Kısa Kısa DOÇENTLİK KADROSUNA ATANAN BETÜL OKUYAN HOCAMIZI TEBRİK EDERİZ. Ajandamıza Not Alalım FAKÜLTEMİZİN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI AKADEMİK KURUL TOPLAN- TISI 17 OCAK 2019 TARİHİNDE, 12:00-13:00 SAATLERİ ARASINDA AMFİ-1 'DE YAPILACAK- TIR. FAKÜLTEMİZDE 7 ŞUBAT 2019 TARİHİNDE, SAATLERİ ARASINDA LİDER İLETİ- ŞİMCİLERİN EĞİTİMİ KONULU TOPLANTI YAPILACAKTIR. Bu bülten kurum içi iletişim ağının geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır. Sonraki sayılarda yer almasını istediğiniz haber ve duyurularınızı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Rayaman a (erayaman@marmara.edu.tr) iletebilirsiniz.

Fakültemizden Haberler

Fakültemizden Haberler M. Ü. E C Z A C I L I K F A K Ü L T E S İ H A B E R B Ü L T E N İ Temmuz 2018-Eylül 2018 Sayısı, No: 29 http://eczacilik.marmara.edu.tr TEB Eczacılık Akademisi den Fakültemize Türk Eczacıları Birliği Özel

Detaylı

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı.

2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 2 Eylül 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısına katılım sağlandı. 2 dosya görüşüldü. 1 kesinti, 1 ödeme kararı alındı. 2 Eylül 2016 Ankara'da yapılan Smart Eczane Programına katılan Ecz.Gürkan

Detaylı

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE

TÜRKİYE BÖLGESEL HEMOFİLİ SEMPOZYUMU 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE 28 SUBAT 2016 PAZAR - RİZE Türkiye Hemofili Derneği (TRHD) nin düzenlediği 3.Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu 28 Şubat 2016 Pazar günü 10:00-17:30 saatleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Detaylı

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Yönetim Kurulumuz Diş Hekimleri Oda Başkanlığına seçilen Dt.Fatih GÜLER i ve Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. 2 ŞUBAT 2015 Yönetim Kurulumuz, Adana Valimiz Sayın Mustafa BÜYÜK ü ziyaret etti.ziyarette; son günlerde nöbetçi eczanelerimizde yaşanan soygun olayları hakkında Sayın Valimize bilgi verilerek, gerek eczanelerde

Detaylı

Fakültemizden Haberler

Fakültemizden Haberler 9 Kasım1963 yılında kurulan, eğitimde 6 yıl süre ile tam akredite olan ve bugün kuruluşunun 1963 den Geleceğe sloganıyla 55. yılını kutladığımız Fakültemizin E-bülten özel sayısını yayınlanmanın haklı

Detaylı

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU

KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU KASIM 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN 14. TÜRKİYE ECZACILIK KONGRESİ

Detaylı

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.

24 MAYIS 2015 DEMOKRATİK SOL PARTİ Adana Milletvekili adayları yaklaşan genel seçimler öncesi Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti. 1 MAYIS 2015 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs'ta Adana Eczacı Odası olarak Adana Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleriyle birlikte alanlardaydık. 4 MAYIS 2015 Oda Başkanımız

Detaylı

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARALIK SAYI 4 KOSGEB SEMİNERİ İNOVASYON HAFTASI STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 3-4-5 ARALIK 2015 9 ARALIK 2015 KOSGEB G r ş mc l k ve FSMH Destekler Sem 01.12.2015

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı.

5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. ÇALIŞMA RAPORU 5 Aralık 2016 İtiraz Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. 1 dosya görüşüldü ve kesinti kararı alındı. 5 Aralık 2016 Odamız ve Marmara Ün. Sürekli Eğitim Mrk (MÜSEM) işbirliği ile eczacılarımıza

Detaylı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliklerinde düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşüne Adana Eczacı Odası olarak katıldık.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliklerinde düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşüne Adana Eczacı Odası olarak katıldık. 01 MAYIS 2017 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliklerinde düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşüne Adana Eczacı Odası olarak katıldık. 03 MAYIS 2017 Denetleme Kurulu Başkanları toplantısı 3 Mayıs 2017 Çarşamba

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEMEVE DESTEKLEME İLKELERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Başkent Üniversitesinin Fakülte, Meslek Yüksekokulu, Konservatuvar, Enstitü ve Merkezler gibi akademik birimleri

Detaylı

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com

İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ. İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İU ECZACILIK FAKÜLTESİ I. ULUSAL ECZACILIK ÖĞRENCİ KONGRESİ 9 10 11 Aralık 2011 İletişim: Mustafa PORSNOK 0537 609 41 00 mustafaporsnak@gmail.com İsa ELGİN 0544 675 03 28 isaelgin@gmail.com İU ECZACILIK

Detaylı

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir.

5 ŞUBAT 2014 Gençlik Komisyonumuz tarafından mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımız ile tanışma yemeği düzenlenmiştir. 1 ŞUBAT 2014 Güney Bölgesi Eczacı Odaları Toplantısı Odamız ev sahipliğinde Adana da gerçekleşmiştir. Toplantıya Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay, Aksaray, Osmaniye, Karaman, Nevşehir ve

Detaylı

ilaç VE ECZACILIK KATILIM ÜCRETSİZDİR 27-29 Kasım 2015 HALİÇ KONGRE MERKEZİ / İSTANBUL KONGRESi İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı

ilaç VE ECZACILIK KATILIM ÜCRETSİZDİR 27-29 Kasım 2015 HALİÇ KONGRE MERKEZİ / İSTANBUL KONGRESi İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı ULUSLARARASI ilaç VE ECZACILIK KONGRESi KATILIM ÜCRETSİZDİR Kongre web sayfasını ziyaret ederek kayıt olabilirsiniz. İlaç ve Eczacılıkta Küresel Bilgi Paylaşımı www.ivekkongre.com 27-29 Kasım 2015 HALİÇ

Detaylı

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ

3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ ANKARA ECZACI ODASI TRABZON ECZACI ODASI 3.ULUSAL REÇETE DIŞI FARMASÖTİK ÜRÜNLER VE MEDİKAL MALZEMELER KONGRESİ 14.ULUSAL HASTA BİLGİLENDİRME YARIŞMASI BİLİMSEL PROGRAM & BİLDİRİ ÖZETLERİ Katıl, Dinle,

Detaylı

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU

EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU EÜ ZİRAAT FAKÜLTESİ TARIM TOPLULUĞU 2012 FAALİYET RAPORU Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde 2011 Şubat ayında kurulan Tarım Topluluğu, Ziraat Mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin her alanda

Detaylı

ULUSAL ECZACILIK EĞİTİMİ AKREDİTASYON SÜRECİ

ULUSAL ECZACILIK EĞİTİMİ AKREDİTASYON SÜRECİ ULUSAL ECZACILIK EĞİTİMİ AKREDİTASYON SÜRECİ Prof. Dr. Sevim ROLLAS ECZAK Başkanı 18-Nisan-2013 Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Sunum Planı Eczacılık Fakültesi Dekanları Konseyi (ECZDEK) Ulusal

Detaylı

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 ISIF 18 de OMÜ-TTO rüzgârı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (OMÜ-TTO), 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı nda (ISIF 18) 1 altın 1 gümüş 3

Detaylı

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz.

BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. BURSA ECZA KOOPERATİFİ ODAMIZI ZİYARETİ 17 Eylül 2015 tarihinde Bursa Ecza Kooperatifi Konya Şubesi Müdürü Vedat GÖKDEMİR ve Mesul Müdür Ecz. Oğuz Raşit KARAKULAK odamızı ziyaret etmiş. Oda Başkanımız

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

Fakültemizden Haberler

Fakültemizden Haberler M.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ HABER BÜLTENİ Ocak 2018-Mart 2018 Sayısı, No: 27 http://eczacilik.marmara.edu.tr AKADEMİK KURUL TOPLANTISI "Fakültemizin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul

Detaylı

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER

SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER SAĞLIK KÜLTÜR ve SPOR DAİRE BAŞKANLIĞININ 2012 YILI SOSYAL FAALİYETLERİNDEN GÖRÜNTÜLER Üniversitemiz Merkez Kütüphane Konferans Salonunda İnovasyon ve Liderlik Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Anılarla

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU ARALIK 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/B Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTILARI Her hafta

Detaylı

2014 2. 5 NİSAN 2014 TEB

2014 2. 5 NİSAN 2014 TEB 3 NİSAN 2014 Oda Başkanımız Ecz.Ersun ÖZKAN, Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ ve Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE; Bolu da yapılan 2. Eczacı Odası Yönetici Eğitimi Seminerlerine katıldı.3

Detaylı

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar.

2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 2 MART 2013 Yönetim Kurulumuz ve Gençlik Komisyonumuz İZGÖREN Akademi eğitmenleri tarafından verilen Takım Çalışması konulu eğitime katıldılar. 5 MART 2013 Yönetim Kurulumuz Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.

Detaylı

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ

OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ OCAK-ŞUBAT-MART 2007 BÜLTENİ TEMA SEMİNERİ Yüksekokulumuzda 10 Ocak 2007 günü TEMA Vakfı nın düzenlediği Erozyon, Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınabilecek Önlemler konulu seminer verildi. Seminer tema

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ STAJ UYGULAMA İLKE VE ESASLARI Amaç: İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen amaç ve ilkeleri doğrultusunda

Detaylı

07 ŞUBAT ŞUBAT 2017

07 ŞUBAT ŞUBAT 2017 07 ŞUBAT 2017 SGK İlaç Alım Protokolü revizyon konularının değerlendirilmesi amacıyla SGK Protokol Komisyonu 07.02.2017 tarihinde Türk Eczacıları Birliğinde bir araya gelmiştir. Toplantıya Oda Başkanımız

Detaylı

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI

TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED OKULLARI 14. MÜDÜRLER TOPLANTISI ESKİŞEHİR DE YAPILDI TED Okulları müdürleri arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen TED Okulları Müdürler Toplantıları nın on dördüncüsü,

Detaylı

Fakültemizde Geçen Ay

Fakültemizde Geçen Ay Fakültemizde Geçen Ay M. Ü. E C Z A C I L I K F A K Ü L T E S İ H A B E R B Ü L T E N İ Ekim 2017-Aralık 2017 Sayısı, No: 26 http://eczacilik.marmara.edu.tr 15. ÖNLÜK GİYDİRME TÖRENİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir.

20 MAYIS 2013 Yönetim Kurulumuzca, 20 Mayıs 2013 Pazartesi gününden itibaren eczanelerimizin kapanış saati saat 19.00 olarak belirlenmiştir. 1 MAYIS 2013 Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nde Adana Eczacı Odası olarak meslektaşlarımızla birlikte 1 Mayıs ta alanlarda buluştuk, Uğur Mumcu Meydanı nda yapılan yürüyüşe katıldık. 9

Detaylı

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı.

1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Eczacıların dilekçelerinin değerlendirildiği Nöbet Komisyonu ön toplantısı yapıldı. 1 Mart 2018 Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nde yer alan tıbbi cihazların da satış ve tanıtımlarının

Detaylı

BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF

BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF 1 HAZİRAN 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Fatih BERKTAŞ, SSGÜNEY ECZACILARI ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİF Güney Ecza Koop 26.Olağan Genel Kurulu na katıldılar. 5 HAZİRAN

Detaylı

1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar.

1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar. 1 KASIM 2014 Yönetim Kurulumuz, Mersin Eczacı Odası tarafından REFERANS AVRUPA ÜLKELERİNDE ECZACILIK UYGULAMALARI konulu panele katıldılar. 1 KASIM 2014 Kozan İlçesinde Eczane Çalışanlarımıza yönelik İş

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ

Mayıs Ayı Bülteni MEDİPOL TTO DAN HABERLER. Birlikte Başarıyoruz İTÜNOVA TTO MEDİPOL TTO YU ZİYARET ETTİ http://tto.medipol.edu.tr/ https://www.instagram.com/medipol.tto/ Mayıs Ayı Bülteni Sayı:5 Tarih:01.06.2017 Birlikte Başarıyoruz Öncelikle Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi buluş aşamasından itibaren

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net

aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net aralık 2016 / 2. sayı / üç ayda bir yayınlanır / AdapTTO.net 2. [İmtiyaz Sahibi] Prof.Dr. Tahsin Engin [Yazarlar] Gözde Sofuoğlu Aykut Ulgar [Tasarım] Murat Tamcı Sakarya Üniversitesi Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

11-12 Ekim 2018 Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE nin katıldığı TÜSKA Sağlık Hizmetleri Akreditasyonu Tanıtımı Toplantısı ve Adana Sağlık

11-12 Ekim 2018 Yönetim Kurulu üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE nin katıldığı TÜSKA Sağlık Hizmetleri Akreditasyonu Tanıtımı Toplantısı ve Adana Sağlık 02 Ekim 2018 Türk Eczacıları Birliği tarafından Ankara da düzenlenen Eczacıların temel görev, yetki ve sorumluluk alanına giren akılcı ilaç kullanımı ve farmakovijilans alanında eczacı yetkinliğinin ve

Detaylı

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI

T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI T.C. Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi BİLGİLENDİRME ve İSTİŞARE TOPLANTISI Prof.Dr.Hasan AKAN Dekan V. Dekanlık ataması 1 Temmuz 2016 15 Temmuz olayları nedeniyle istifa 27 Temmuz da yeniden

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.04.2013 ÇARŞAMBA İZMİR GÜNDEMİ- -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı / Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü ile 'Obeziteyle Mücadele' işbirliği protokolü İzmir

Detaylı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı

GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı GÖKYÜZÜNDE FARK YARATANLAR Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Kişisel Gelişim Programı Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi,

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (1 Temmuz Haziran 2016)

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (1 Temmuz Haziran 2016) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (1 Temmuz 2015 30 Haziran 2016) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ I.BÖLÜM -GENEL BİLGİLER -FAALİYETLER T.C

Detaylı

Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti.

Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti. 02 MART 2017 Odamız Eğitim Komisyonu ve Pfizer İlaç Firması ile birlikte düzenlenen AÇIK ECZANE konulu eğitim toplantısı Adana Sheraton Otelde gerçekleşti. 4 MART 2017 Odamız üyelerinden Ecz. Raziye KÖKSAL

Detaylı

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU

ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU ŞUBAT 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN LİDERLİK VE SİYASET AKADEMİSİ EĞİTİMİ

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı.

3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 3 MART 2014 Odamızda Sosyal Faaliyetler Komisyonu tarafından Ritim ve Perküsyon kursu başladı. 4 MART 2014 Çukurova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Ecz. Eda KUMCU ve Yardımcı Doç.Dr. Sinem BÜYÜKNACAR Yönetim

Detaylı

PROJE EKİBİ Prof. Dr. Ahmet AYAR Prof. Dr. Bayram YILMAZ Prof. Dr. Selim KUTLU ( Prof. Dr. Nurettin AYDOĞDU Prof. Dr.

PROJE EKİBİ Prof. Dr. Ahmet AYAR Prof. Dr. Bayram YILMAZ Prof. Dr. Selim KUTLU ( Prof. Dr. Nurettin AYDOĞDU Prof. Dr. Projemiz kapsamında, sadece Tıp Fakültesi Öğretim Elemanları için "Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi", 30-31 Ocak-1 Şubat 2015 tarihleri

Detaylı

Sayın Katılımcı, Prof.Dr.Özgen Özer. Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı & Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı

Sayın Katılımcı, Prof.Dr.Özgen Özer. Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı & Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı Sayın Katılımcı, E.Ü.Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı/Kozmetoloji Bilim Dalı tarafından 15-17 Mayıs 2015 tarihinde E.Ü.Atatürk Kültür Merkezi nde düzenlenecek olan 3. Ege Kozmetik

Detaylı

4 ARALIK 2013 Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu 2014 yılı aidiyet uygulamaları ile ilgili Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek bilgi verdi.

4 ARALIK 2013 Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu 2014 yılı aidiyet uygulamaları ile ilgili Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek bilgi verdi. 2 ARALIK 2013 Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi nde görevli meslektaşlarımız Yönetim Kurulumuzu ziyaret ederek, hayırlı olsun Eczacıları Odamıza nezaket ziyaretinde bulundular. 3 ARALIK 2013 Adana Eczacı

Detaylı

Fakültemizden Haberler

Fakültemizden Haberler M. Ü. E C Z A C I L I K F A K Ü L T E S İ H A B E R B Ü L T E N İ Ekim 2016-Aralık 2016 Sayısı, No: 22 http://eczacilik.marmara.edu.tr FAKÜLTEMİZDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET Fakültemiz Dekan Vekili Prof.Dr.

Detaylı

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU

MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU MART 2018 ÇALIŞMA RAPORU Adres Telefon Elektronik Posta Web Mesudiye mah. 112. cad. 0 324 336 20 30 (PBX) yonetim@mersineo.org.tr www.mersineo.org.tr No:39/Kat:3 MERSİN MESAP TOPLANTISI 1/22 Mart Yapılan

Detaylı

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018

TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Yıl 2, Sayı 4 Ocak, 2018 BU SAYIDA; Dekanımızdan.. 1 TURİZM FAKÜLTESİ BÜLTENİ Ocak, 2018 DEKANIMIZDAN İşbirliği Protokolü..2 Birinci sınıfların Sapanca gezisi.....3 Aramızdan Yükselenler....4 Aramıza Katılanlar....5 Aramıza Katılanlar....6

Detaylı

Eğitimde Tam Akreditasyon Belgemiz. ALTIN HAVAN-2014 Yılın Eczacılık Kurumu Ödülümüz. Türk Eczacıları Birliği Özel Ödülü 2018

Eğitimde Tam Akreditasyon Belgemiz. ALTIN HAVAN-2014 Yılın Eczacılık Kurumu Ödülümüz. Türk Eczacıları Birliği Özel Ödülü 2018 1963 den Geleceğe. Eğitimde Tam Akreditasyon Belgemiz ALTIN HAVAN-2014 Yılın Eczacılık Kurumu Ödülümüz Türk Eczacıları Birliği Özel Ödülü 2018 KURUMSAL KİMLİK TANITIM YAPILAN LİSELER 1. Turgutlu Anadolu

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1

A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ EYLEM PLANI KISA DÖNEM (0 6 AY) A Fakülte Altyapı Geliştirme ve İşleyişine Yönelik Çalışmalar A1 Bina projesinin tamamlanması Prof.Dr. Nuran ÖĞÜLENER a, b, Yapı

Detaylı

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Ocak-Mart 2019 Fakülte Kurulu Kararları» UTAK Üyeleri Belirlendi Toplantı No: 81 Toplantı Tarihi: 14.02.2019 Karar No: 02 Fakültemizde 2018/2019 Öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren Fakülte UMDE Takip Kurulu (UTAK)

Detaylı

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi

10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi 10.12.2014 Çarşamba İzmir Basın Gündemi Katip Çelebi'nin Rektörü Prof. Galip Akhan İzmir'in en genç devlet üniversitesi Katip Çelebi Üniversitesi'nde rektörlük seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip

Detaylı

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50

HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014. Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 HABER BÜLTENİ OCAK ŞUBAT 2014 Detaylı Bilgi İçin: Mustafa YİĞİTOĞLU 0352 224 81 12 13 (131) 0534 813 93 50 Erciyes Üniversitesi Genkök Genom ve Kök Hücre Merkezi Akredite Belgesi Aldı Erciyes Teknoloji

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü

Genç Fikirler Kulübü. 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni. Genç Fikirler Kulübü 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni 2014-2015 Akademik Yılı Bülteni OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ GENÇ FİKİRLER KULÜBÜ -2015 Akademik Yılı Bülteni İçindekiler Kulübümüz Hakkında 1 Yönetim Kurulu 2 Bülten

Detaylı

ALFA CEP PROGRAMI. Kongresi 5 MAYIS 2016 - PERŞEMBE. 5-8 Mayıs 2016. Ulusal Eczacılık. www.alfakon2016.org HAVUZ BAŞI KOKTEYL ORYANTASYON VE

ALFA CEP PROGRAMI. Kongresi 5 MAYIS 2016 - PERŞEMBE. 5-8 Mayıs 2016. Ulusal Eczacılık. www.alfakon2016.org HAVUZ BAŞI KOKTEYL ORYANTASYON VE ALFA 5-8 Mayıs 2016 Ulusal Eczacılık Kongresi 5 MAYIS 2016 - PERŞEMBE LİMAK EURASIA LUXURY HOTEL 12:00 OTELE GİRİŞ VE KARŞILAMA CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE HAVUZ BAŞI KOKTEYL Trio Müzik Grubu - Çello/Keman/Gitar

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık

Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık Farmamorfoz: Eczacılıkta Uzmanlık Prof. Dr. Bülent Gümüşel Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Ulusal Hastane ve Kurum Eczacıları Kongresi, 3-6 Nisan 2014, KKTC 18 Eylül 2012 Durum tespiti:

Detaylı

Fakültemizden Haberler

Fakültemizden Haberler M. Ü. E C Z A C I L I K F A K Ü L T E S İ H A B E R B Ü L T E N İ Nisan 2018-Haziran 2018 Sayısı, No: 28 http://eczacilik.marmara.edu.tr Fakültemiz 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Fakültemiz 2017-2018

Detaylı

Düpol"den Köseköy Myo"ya Ziyaret KAYNAŞLI MYO DAN STANDARD PROFİL E TEKNİK GEZİ Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri

Detaylı

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015)

ECZACILIK FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI FAALİYET RAPORU ve DEĞERLENDİRME (Ağustos 2014 Ağustos 2015) T.C İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı.

Genel Sekreterimiz Ecz. Ö.Mürsel YALBUZDAĞ Radyo Başkent e muayene ücretleri ile ilgili canlı yayına bağlandı. 2 EKİM 2013 Oda Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN, 2010 yılında sahte Glıvec raporu karşılayan meslektaşlarımıza SGK Protokolün 6.3 maddesi gereği reçete tutarının 5 katı tutarında cezai işlem uygulanması ile

Detaylı

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu

2017 YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ. Stratejik Plan. İzleme ve Değerlendirme. Raporu YILI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Raporu (ECZACILIK FAKÜLTESİ) A1. ÖĞRETİM KALİTESİNİ ARTIRMAK VE SÜREKLİ İYİLEŞTİRME SAĞLAMAK H1.1. Öğretim programlarının niteliğinin 2021

Detaylı

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI

EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 61 3. EMO ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ VE EMO GENÇ ÇALIŞMALARI 22 Mart 2008 tarihinde Şubemiz EMO Genç Komisyonu tarafından Dicle Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi

Detaylı

Böyle bir organizasyonda sizlerin desteği bizim daha büyük işler yapmamıza olanak sunacaktır ve bizleri çok mutlu edecektir.

Böyle bir organizasyonda sizlerin desteği bizim daha büyük işler yapmamıza olanak sunacaktır ve bizleri çok mutlu edecektir. SPONSORLUK DOSYASI Sayın Yetkili, Cumhuriyet in ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olarak 20 Nisan 2019 tarihinde PharmAnkara kongresini düzenliyoruz. Uluslararası

Detaylı

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ

KOOPERATİFÇİLİĞİN 25.YIL BULUŞMASI GECESİ 08 ARALIK 2012 Başkanımız Ecz. Ersun ÖZKAN ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ecz. Erdem KIZILTEPE, 11 Bölge Eczacı Odası Başkan ve Yöneticilerinin (8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası,14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SAB,Sigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Sigorta Acente

Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SAB,Sigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Elazığ Sigorta Acente Sigortacılık Haftası Kapsamında Elazığ da Sektör Buluşması SABSigortacılık Haftası nedeniyle Elazığ Ticaret Sanayi Odası Elazığ Sigorta Acente leri Der neği işbirliğinde 4 Haziran Cumartesi günü Elazığ

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi

TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi TEB Eczacılık Akademisi 2015 Yılı Bilim Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerine Takdim Edildi Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından 2005 yılından bu yana her yıl, eczacılık bilimleri alanında

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

GÜZ DÖNEMİ

GÜZ DÖNEMİ ECZ 501- ARAŞTIRMA DERSİ PROJESİ DERSİ I PERŞEMBE 09.00-12.00, DERSLİK: BİLGİSAYAR LABORATUVARI Öğretim Üyesi: Yrd. Doç. Dr. Sümeyra TUNA YILDIRIM 1. Hafta Mezuniyet Projesi Konusunun Alınması, Çalışma

Detaylı

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini,

YÖNETMELİK. b) Merkez (Hastane): Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini, 19 Ocak 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28887 Turgut Özal Üniversitesinden: YÖNETMELİK TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015

JCI BURSA e-bülten Mart-Haziran 2015 6 Mart 2015 Resmi Kurum Ziyaretleri 6 Mart 2015 günü, JCI olarak, JCI Türkiye Başkanımız Ahmet Erhan Tanyeri ile birlikte Vali Vekili Sn. Vedat Müftüoğlu nu ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sn. Atilla

Detaylı

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013

3 OCAK 2013 10 OCAK 2013 14 OCAK 2013 15 OCAK 2013 16 OCAK 2013 3 OCAK 2013 Yönetim Kurulumuz Komisyon Başkanlarımız ile toplantı yaptı. Toplantıda önümüzdeki aylarda yapılacak etkinlik ve eğitimlerle ilgili komisyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Detaylı

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu SON ALTI AY SUNUMU VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu SON ALTI AY SUNUMU VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI Düzce Üniversitesi Düzce Meslek Yüksekokulu SON ALTI AY SUNUMU VE ÖĞRENCİ BULUŞMASI Düzce Meslek Yüksekokulu OKUL MÜDÜRÜMÜZ Yrd.DoçDr. Ömer SİVRİKAYA 1 ) 2014, MÜDÜR, DÜZCE ÜNİVERSİTESİ, DÜZCE MESLEK YÜKSEK

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ FARMAEKOL TOPLULUĞU YÖNERGESİ Topluluğumuz; Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin, Eczacılık mesleğine olan ilgisini artırmak, mesleki eğitimi evrensel

Detaylı