Toplantının 1. gününde yayınlanan sonuç bildirgesine ulaģmak için tıklayınız

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Toplantının 1. gününde yayınlanan sonuç bildirgesine ulaģmak için tıklayınız"

Transkript

1 TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: Faks : E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : BÜLTEN NO: 07 / MART - NĠSAN 2011 GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan gidamo@gidamo.org.tr GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KOORDĠNASYON KURULUMUZ VE PAYDAġLARIMIZLA BĠR ARAYA GELDĠK Odamız Koordinatörlüğünde yılda iki kez düzenlenen, Gıda Mühendisliği Koordinasyon Kurulu Toplantıları nın 3.sünü, Nisan 2011 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü nün ev sahipliğinde Adana da gerçekleģtirdik. MARMARA BÖLGE ġube Cenan YILDIRIM Bölge ġube BaĢkanı istanbulsube@gidamo.org.tr EGE BÖLGE ġube Hülya YILMAZ Bölge ġube BaĢkanı izmirsube@gidamo.org.tr KONYA ġube Ramazan ÇELEBĠ ġube BaĢkanı konyasube@gidamo.org.tr MERSĠN ġube Yusuf DEĞĠRMENCĠ ġube BaĢkanı mersinsube@gidamo.org.tr BURSA ġube Serkan DURMUġ ġube BaĢkanı bursa@gidamo.org.tr Ülke çapında üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinden 56 kiģi; Türkiye Gıda Sanayi ĠĢverenleri Sendikası (TÜGĠS), Türkiye Gıda ve Ġçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF), Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESĠDEF), Türk Toksikoloji Derneği gibi sivil toplum örgütlerinden Adana Tarım Ġl Müdürlüğü, Adana Hıfzıssıhha Enstitü Müdürlüğü, TÜBĠTAK MAM Gıda Enstitüsü ve Adana bölgesinde faaliyet gösteren yerel gıda sanayi temsilcilerinden 28 kiģi olmak üzere toplam 84 kiģinin katılım sağladığı toplantıda; üniversiteler, sektör bileģenleri ve paydaģlar ile yapılabilecek olan muhtemel iģbirlikleri ve karģılıklı beklentiler, geleceğin mühendislerinin bilgilerinin somut temellere oturmasında son derece önemli olan staj sorunu, ortak çalıģma alanlarının Son dönemlerde üst üste yaģanan gıda güvenliği iletiģim krizlerinin tüketicide büyük bir endiģe yaratmakta olduğu, kime ve neye inanılacağı bilinemez hale geldiği gerçeğinden hareketle, ortaya konulan veriler ıģığında gıda güvenliği paydaģları açısından faydalı çıktılara ulaģıldı ve yeni yol haritaları oluģturuldu. tespiti, yeni yasa ve uygulamada yaģanan sorunlar, sektörde eleman istihdamı, tercihler ve yönelimler, Gıda Mühendisliği mesleği hakkında yapılacak olan "etik kod" çalıģmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu ve son günlerde yoğun bir biçimde yaģanan bilgi kirliliği, gıda konusundaki risk iletiģiminin nasıl sağlanması gerektiği enine boyuna değerlendirildi. Toplantının 1. gününde yayınlanan sonuç bildirgesine ulaģmak için tıklayınız

2 ADANA ġube Özgür GÖLGE ġube BaĢkanı ANTALYA ġube Hakan AK ġube BaĢkanı Aydın Ġl Temsilciliği Nilgün OLAN 7.GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KONGRESĠ ÇALIġMALARIMIZ SÜRÜYOR Kasım 2011 tarihlerinde Ankara da gerçekleģtirilecek olan 7. Gıda Mühendisliği Kongresi için hazırlık toplantılarına devam edildi. Yapılan toplantılarda alınan karar gereği bildiri özetlerinin son gönderim tarihi gelen talepler nedeniyle sadece bir kez olmak üzere 1 Nisan 2011 tarihinden 16 Mayıs 2011 tarihine kadar uzatıldı. Kabul edilen bildirilerin sahiplerinin erken kayıt olanaklarından yaralanabilmesini sağlamak amacıyla yapılan uzatma ile paralel olarak kongre takvimi de yeniden düzenlendi. Konu ile ilgili detaylı bilgiye, 7.Gıda Mühendisliği Kongresi resmi web sitesinden ( ) ulaģabilirsiniz. Katılımınız, Kongremizi zenginleģtirecek ve güç katacaktır Balıkesir Ġl Temsilciliği Emel KOÇAK ġatir balikesir@gidamo.org.tr Denizli Ġl Temsilciliği Esin AYSAN denizli@gidamo.org.tr Erzurum Ġl Temsilciliği M. Murat KARAOĞLU erzurum@gidamo.org.tr 8.DÖNEM 3.DANIġMA KURULUMUZDA BĠRĠMLERĠMĠZLE BĠRLĠKTE OLDUK 8. Dönem 3. DanıĢma Kurulumuzda; Genel Merkez ve Bölge ġube, ġube, Temsilcilik, TMMOB Yönetim Kurulu miz ve üyelerimiz olmak üzere toplam 29 DanıĢma Kurulu üyesi ile Pazar günü bir araya geldik. Gün boyu, Odamızın rotasını tekrar değerlendirmek ve ortak akıl oluģturmak için birimlerimizin önerileri dinledik, fikir alıģveriģinde bulunduk. EskiĢehir Ġl Temsilciliği Ġlkay ÖZEL eskisehir@gidamo.org.tr Gaziantep Ġl Temsilciliği Ergün UĞURLUER gaziantep@gidamo.org.tr 8. DÖNEM 2. ÖĞRENCĠ TEMSĠLCĠLĠKLERĠ DANIġMA KURULUNU GERÇEKLEġTĠRDĠK TMMOB Gıda Mühendisleri Odası 8. Dönem 2. Öğrenci Temsilcilikleri DanıĢma Kurulu Toplantısı 17 Nisan 2011 Pazar günü 16 Öğrenci Temsilciliği nden gelen öğrenci üyeler ve Öğrenci Temsilcilikleri Koordinasyon Kurulu leri ile birlikte toplam 49 kiģinin katılımıyla Ankara da gerçekleģtirildi. Merkez Yönetim Kurulu lerimizin de bir süreliğine katıldığı toplantıda, Oda bünyesindeki etkinlik organizasyonlarını yürüten Öğrenci Temsilcilikleri nin yakın dönemde gerçekleģtirilecek olan etkinliklerle ilgili hazırlıklarını anlattıkları sunumlarının ardından, yaklaģan seçimler için yapılması gerekenler ve seçim takvimi değerlendirildi. Öğrenci Temsilcilikleri Yönetmeliği nde değiģiklik yapılması hakkındaki çalıģmaları yürüten Taslak Komisyonu üyesi öğrenci Temsilciliklerinin sunumunun ardından değiģiklik yapılması önerilen baģlıklar tartıģıldı, 2012 yılında gerçekleģtirilecek olan 9. Dönem Olağan Genel Kurulu na kadar değiģiklik önerilerinin somutlaģtırılması için çalıģmaların devam ettirilmesine karar verildi.

3 Kocaeli Ġl Temsilciliği Mehmet Akif ġen Kayseri Ġl Temsilciliği Ergül TÜRKASLAN Malatya Ġl Temsilciliği Cem FĠDAN Toplantıda; Dünya Su Günü kapsamında gerçekleģtirilen etkinlikler, 8. Geleneksel Mayıs ġenliği, 2. Yaz Kampı, 15 Mayıs TMMOB Mitingi, 21 Mayıs Dünya Süt Günü etkinlikleri, Ġnternet Araçlarının Kullanımı, Eğitimcinin Eğitimi ve Öğrenci Kurultayı konuları konuģuldu. Toplantıda ayrıca, Ġki Yıllık Dönem Etkinlik Raporu Formatının hazırlanması, Oda etkinliklerini tanıtan ve yeni seçilen temsilciler için yol gösterici bir el kitabı hazırlanması ve Öğrenci Koordinasyon Kurulu ile iletiģimin güçlendirilmesi önerileri de gündeme alınarak değerlendirildi. TMMOB 41. DÖNEM 2. DANIġMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ Manisa Ġl Temsilciliği Gökhan KÖSE Tekirdağ Ġl Temsilciliği ġakir ADA Tokat Ġl Temsilciliği Kader ERDOĞAN Van Ġl Temsilciliği Emrullah ATIġ TMMOB 41. Dönem 2. DanıĢma Kurulu Toplantısı 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Odamız adına Merkez ve ġube Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte 336 kiģinin katılımıyla Ankara da ĠMO Teoman ÖZTÜRK Toplantı Salonu nda gerçekleģtirildi. 3 ODANIN BAġKANLARI TOPLANARAK YASA SÜRECĠNĠ DEĞERLENDĠRDĠ Salı Günü Odamız Genel Merkezi nde Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı Mehmet BESLEME ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu BaĢkanı Dr. Turhan TUNCER bir toplantı yaparak; "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu"nun uygulamaya geçiģi ile yaģananlar; meslektaģlarımızın sorunları, atılması gereken adımlar konularında genel bir durum değerlendirmesi yaptılar. ODA VE MESLEK HAKLARINA YÖNELĠK ÇALIġMALARIMIZ ODAMIZIN, MESLEĞĠMĠZĠN VE MESLEKTAġLARIMIZIN HAKLARINI KORUMAYA YÖNELĠK ÇALIġMALARIMIZ DEVAM EDĠYOR Gıda Mühendisi istihdam edilmesine yönelik çalıģmalar yapılması konusunda T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı na, T.C. ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı na, T.C Milli Eğitim Bakanlığı na ve T.C ĠçiĢleri Bakanlığı na resmi yazılarımız iletilmiģ ve bundan sonraki personel alımlarında Gıda Mühendisi kadrosu açmaları gerekliliği önemle vurgulanmıģtır. Resmi yazılarımıza ulaģmak için tıklayınız. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu nun, ülkemizde sürmekte olan gıda güvenliği sorunlarına çözüm getirmek yerine baģıboģ bırakmakta olduğuna dikkat çekmek üzere baģlatılan imza kampanyası sonucunda toplanan imzalar TBMM ye iletilmiģtir.

4 SMM YÖNETMELĠĞĠMĠZ YAYINA HAZIR. SIRADA MĠEM VAR AB ve Mevzuat Komisyonumuzun çalıģmaları sonucunda oluģturulan, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Serbest MüĢavirlik Mühendislik Hizmetleri Uygulama, Tescil, Denetim ve Asgari Ücret Yönetmeliği Taslağı birimlerimiz ve Oda organlarımızın da görüģleri alındıktan sonra, yayımlanmak üzere üst kurumumuz olan TMMOB a iletildi. Bu çalıģmanın ardından TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Meslek Ġçi Eğitim, Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliği ne yönelik hazırlıklara baģlanmıģtır. SMM Yönetmeliği Taslağına ulaģmak için tıklayınız EĞĠTĠMLERĠMĠZĠ ÇEġĠTLĠYORUZ: "DENEY LABORATUVARI ĠÇĠN METOT VALĠDASYONU VE ÖLÇÜM BELĠRSĠZLĠĞĠNĠN HESAPLANMASI" EĞĠTĠMĠ GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ 3-5 Mart 2011 tarihlerinde Odamız tarafından Ġstanbul da 3 gün süreli "Deney Laboratuvarı Ġçin Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliğinin Hesaplanması Eğitimi" gerçekleģtirildi. ZĠYARETLER KKGM DAĠRE VE ġube BAġKANLARINA ZĠYARET GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ tarihinde, Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ġennur ÖZKAYA, Fatmagül TUNCER ve Bediha DEMĠRÖZÜ; Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü nde Kontrol Daire BaĢkanı Sn. Ġbrahim ĠLBEĞĠ, Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire BaĢkanı Sn. Hikmet ER, Gıda ĠĢletmeleri ve Kodeks Daire BaĢkanı Sn. Ömer Faruk MUTLU, Hayvan ve Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol Daire BaĢkanı Sn. Dr. Salih YURTALAN ile Risk Değerlendirme ġube Müdürü Sn. Nergiz ÖZBAĞ, Hayvansal Ürünler Sınır Kontrol ġube Müdürü Sn. Engin Derya TAYFUN ve Onaylı Gıda ĠĢletmeleri ġube Müdürü Sn. Hamit DEMĠRTAġ ı makamlarında ziyaret etti. GerçekleĢtirilen ziyaretlerde; Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü nün yeniden yapılandırılması çerçevesinde atanmıģ oldukları görevlerin, ülkemizin gıda üretimi ve güvenliğine katkı sağlaması dileğinde bulunuldu ve "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" nun uygulamasına yönelik ikincil mevzuat çalıģmalarında iģbirliğinin önemi üzerinde durularak Oda görüģlerimiz paylaģıldı.

5 ONUR ÜYEMĠZ PROF. DR. MUAMMER KAYAHAN ODAMIZI ZĠYARET ETTĠ ÇarĢamba günü, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Onur si Prof. Dr. Muammer KAYAHAN odamızı ziyaret etti. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R.Petek ATAMAN, Yazman miz Fatmagül TUNCER ve Sayman miz Dr. Taylan KIYMAZ ın da hazır bulunduğu ziyarette genel değerlendirmelerde bulunuldu. TÜKETĠCĠ HAKLARI DERNEĞĠ NDEN ODAMIZA ZĠYARET ÇarĢamba günü Tüketici Hakları Derneği Genel BaĢkanı Turhan ÇAKAR, Genel BaĢkan Yardımcısı Ergün KILIÇ ve Genel Sekreteri Nihat ġenayli odamızı ziyaret ettiler. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R.Petek ATAMAN, Yazman miz Fatmagül TUNCER ve Sayman miz Dr. Taylan KIYMAZ ın hazır bulunduğu görüģmede gıda güvenliği ile gündemdeki konular konuģuldu ve önümüzdeki dönemde ortaklaģa yapılabilecek çalıģmalar konusunda fikir alıģveriģinde bulunuldu. BAġKANIMIZ KOCAELĠ ĠL TEMSĠLCĠLĠĞĠMĠZĠ ZĠYARET ETTĠ Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, 3 Nisan 2011 tarihinde Kocaeli Ġl Temsilciliğimiz tarafından düzenlenen ve 27 meslektaģımızın katılımıyla gerçekleģtirilen üye toplantısına katıldı. Kocaeli Ġl Temsilciliği nin yeni yönetiminin belirlenmesine yönelik eğilimlerin de belirlendiği toplantıda, Oda-üye iliģkisi, örgütlülük, yeni yasa süreci ve getirdikleri, istihdam, Bakanlık ile iliģkilerimiz gibi gündemde yer alan Odamızı ve mesleğimizi ilgilendiren konular konuģuldu ve karģılıklı fikir alıģveriģinde bulunuldu. TMMOB KADIN MÜHENDĠS, MĠMAR VE ġehġr PLANCILARI MERSĠN KURULTAYI GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, 12 Mart 2011 tarihinde TMMOB Mersin Ġl Koordinasyon Kurulu Kadın ÇalıĢma Grubu tarafından düzenlenen, kadına cinsiyetinden kaynaklı olarak uygulanan her türlü olumsuz davranıģ ve politikalara karģı mücadele etmek, kadının desteklenmesi anlamında pozitif ayrımcı politikalara destek olmak, kadın üyelerle tanıģmak, dayanıģmak ve TMMOB organları içinde örgütlülüğü güçlendirmek amacıyla düzenlenen "TMMOB Kadın Mühendis, Mimar ve ġehir Plancıları Mersin Kurultayı"na katılarak "TMMOB Örgütlülüğü nde Kadının Yeri" baģlıklı bir konuģma gerçekleģtirdi. BaĢkanımız konuģmasında TMMOB un üniversite okumuģ, aydın insanlardan oluģan; politikalarının ve söylemlerinin odağında "insan" olan bir örgüt olduğunu; ancak buna rağmen kadın temsiliyeti anlamında rakamların iç açıcı olmadığını; genelde var olan "düģük oranlı katılım"ın bizim örgütümüzde de olduğunu vurguladı. Mühendisliğin

6 "erkek" mesleği olarak görüldüğünü ve kadınlar tarafından daha az tercih edildiğini; geleneklerin, dini inançların, iģ kanununun, hükümetlerin politikalarının da kadının bu türden görevler üstlenmesini zorlaģtırdığını, meslek örgütlerinde görev alan hemcinslerinin; zoru seçerek bu iģi üstlendiklerini ifade etti. ULUSAL KIRMIZI ET KONSEYĠ OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEġTĠ Ulusal Kırmızı Et Konseyi Olağan Genel Kurulu 9 Mart 2011 tarihinde Ankara da gerçekleģtirildi. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN Odamız adına Genel Kurul a katılarak divanda görev aldı. Genel Kurul sonucunda Yönetim Kurulu Asil ve Yedek listesine ulaģmak için tıklayınız Ulusal Kırmızı Et konseyi AraĢtırma ve DanıĢma Kurul unda Odamızı temsilen görev almak üzere onur üyemiz Prof. Dr. Aydın ÖZTAN bildirildi. 3.ULUSAL GIDA ÜRÜNLERĠ GELĠġTĠRME ÖĞRENCĠ YARIġMASI GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ Ülke çapında iki yılda bir düzenlenmekte olan ve 3.sü Nisan 2011 de Harran Üniversitesi nde gerçekleģtirilen Ulusal Gıda Ürünleri GeliĢtirme Öğrenci YarıĢması na Odamız adına jüri üyesi olarak Yönetim Kurulu miz Dr. Bediha DEMĠRÖZÜ katılarak dereceye giren öğrencilere odamız yayınlarından oluģan birer set hediye etti. HACETTEPE ÜNĠVERSĠTESĠ NDE SÖYLEġĠ Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, 16 Mart 2011 ÇarĢamba günü Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği tarafından gerçekleģtirilen "5996 Sayılı Kanun" konulu söyleģiye katılarak; ilgili yasanın hazırlanması, yayınlanması ve uygulanması aģamalarına yönelik bilgilendirmede bulundu ve öğrencilerin bu konudaki sorularını yanıtladı. ORTA DOĞU TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ KARĠYER GÜNÜ ETKĠNLĠĞĠ Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, 01 Mart 2011 Salı günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği tarafından gerçekleģtirilen Kariyer Günü Etkinliğine katıldı. BaĢkanımız, geleceğin Gıda Mühendisleri ne yönelik olarak sektör ve mesleğimizle ilgili bir konuģma gerçekleģtirdi ve Odamız hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

7 ODA SEKRETERLERĠ TOPLANTISI 23 Mart 2011 tarihinde TMMOB da yapılan Oda Sekreterleri toplantısına, Yönetim Kurulu Yazman miz Fatmagül TUNCER katıldı. Toplantıda; Mühendis, Mimar ve ġehir Plancılarının haklarını ve mesleklerinin onurunu savunmak; eģitlik, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi, bir arada yaģama taleplerini ve ülke geleceğine yönelik sözleri topluca ifade etmek üzere TMMOB a bağlı tüm üyeler ile birlikte 15 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara da bir "TMMOB Mitingi" yapılması kararı alındı. 15 MAYIS "TMMOB MĠTĠNGĠ" EĢitlik, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve bir arada yaģama taleplerimizi topluca söylemek için 15 Mayıs 2011 Pazar günü Ankara da "TMMOB Mitingi" nde buluģuyoruz. 1 MAYIS "EMEK VE DAYANIġMA GÜNÜ" MĠTĠNGĠ 1 Mayıs "Emek ve DayanıĢma Günü", Ülke çapında Odamız birimleri; Merkez Yönetim Kurulu leri, Oda çalıģanlarımız, lerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla, Ankara Sıhhiye meydanında birlik, beraberlik içerisinde, coģkulu bir Ģekilde kutlandı. DERELER ANKARA YA AKIYOR MĠTĠNGĠ Odamız Merkez ve Birimlerinin Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte, Hidroelektrik Santral projeleriyle, Termik Santrallerle, Güvenlik Amaçlı Sınır Barajlarıyla, Nükleer Santrallerle, Maden Aramalarıyla; Mera Kıyı ve Orman Kanunlarıyla insanca yaģama hakkımız elimizden alınmasına karģı, doğanın ve yaģamın yağmalanmasına direncimizi göstermek üzere, 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Ankara da düzenlenen "Dereler Ankara ya Akıyor Mitingi"ne katıldık. TMMOB ÇALIġMA GRUPLARINA KATILDIK Odamızı temsil eden meslektaģlarımız ve Yönetim Kurulu lerimiz, TMMOB bünyesinde oluģturulan Kadın ÇalıĢma Grubu, BilirkiĢilik ÇalıĢma Grubu, ĠĢçi Sağlığı ve ĠĢ Güvenliği ÇalıĢma Grubu, Ġki diploma sahibi üyeler çalıģma grubu toplantıları ile Ücretli Mühendis, Mimar ve ġehir Plancıları ve ĠĢsizlik Kurultayı hazırlık toplantılarına katılım sağlayarak, Odamız görüģlerini paylaģtılar. BASIN AÇIKLAMALARI Gıda Olarak Ne Tükettiğini Bilmek Tüketicilerin En Doğal Hakkıdır! Su Haktır, Satılamaz...

8 ODA GÖRÜġLERĠMĠZ 5996 sayılı Kanun gerekçe gösterilerek kombina ve parçalama tesislerinde çalıģan Gıda Mühendisleri nin iģten çıkarılması Hakkında Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile yapılan yazıģmalara ulaģmak için tıklayınız BASIN Yönetim Kurulu lerimiz; Odamız görüģ ve düģüncelerini medyada, ulusal ve yerel basında, değiģik platformlarda anlattı. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R. Petek ATAMAN, Salı günü saat da Kanal B televizyonunda canlı olarak yayınlanan Tevfik KIZGINKAYA nın hazırlayıp sunduğu "Ortak Çözüm" programına katılarak "Tarım ve Hayvancılığın çözüm bekleyen sorunları" konusunda, tarihinde TRT ANADOLU dan canlı olarak yayınlanan "Bu Toprağın Sesi Programı"nın 20.yayın yılının değerlendirildiği programa konuk olarak katılarak genel gündem hakkında, tarihinde TRT Anadolu Televizyonu ndan canlı olarak yayınlanan Bu Toprağın Sesi programında "Ulusal Kırmızı Et Konseyi" hakkında, tarihinde NTV den canlı olarak yayınlanan Haber Programına konuk olarak katılarak "Japonya daki nükleer sızıntıdan dolayı radyoaktif madde bulaģan gıdalar" hakkında, Yönetim Kurulu 2. BaĢkanımız Dr. ġennur ÖZKAYA tarihinde TV 8 den canlı olarak yayınlanan "Elli Dakika" isimli programa konuk olarak katılarak "Japonya daki Nükleer Sızıntıdan Dolayı Radyoaktif Madde BulaĢan Gıdalar" hakkında, Yönetim Kurulu miz Bediha DEMĠRÖZÜ tarihinde NTV den canlı olarak yayınlanan "Günün Ġçinden" Programına konuk olarak katılarak "Tarım ve KöyiĢleri Bakanlığı nın Gıda Denetim Programı Sonuçların Kamu ile PaylaĢılması" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Yönetim Kurulu BaĢkanımız R.Petek ATAMAN ın tarihinde Kanal A ile "Radyoaktif Madde BulaĢan Gıdalar" hakkında gerçekleģtirdiği röportajı gün ortası Haber Bülteni nde yayınlandı. Ayrıca, Yönetim Kurulu BaĢkanımız R.Petek ATAMAN ın 2010 Katılımcılıktan ve ġeffaflıktan Uzaktı baģlıklı yazısı Gıda Teknolojisi Dergisi nde, Gıda Mühendisliği Eğitimi ve Gıda Güvenliğini Sağlamada Gıda Mühendislerinin Rolü baģlıklı yazısı Dünya Gıda Dergisi nde ve Yönetim Kurulu 2. BaĢkanımız Dr. ġennur ÖZKAYA nın 22 Mart Dünya Su Günü nün DüĢündürdükleri baģlıklı yazısı Dünya Gıda Dergisi nde yayınlandı.

9 Odamız ve mesleğimiz ile ilgili tüm basın haberlerine ulaģmak için aģağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz. Görsel ve ĠĢitsel Basında Odamız Yazılı Basında Odamız DUYURULARIMIZ ODAMIZIN BAZI BĠRĠMLERĠNĠN GÖREV DAĞILIMLARINDA DEĞĠġĠKLĠKLER GERÇEKLEġMĠġTĠR. BUNA GÖRE; TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana ġubesi Yönetim Kurulu tarihinden itibaren; BaĢkan Özgür GÖLGE 2. BaĢkan Ġbrahim BaĢar SAYDAM Yazman Erdal AĞÇAM Sayman Adem KANAT Emel KARAÇAY Ulviye YARDIMCIEL Ödül ÖZDAMAR TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge ġubesi Yönetim Kurulu tarihinden itibaren; BaĢkan Cenan YILDIRIM 2. BaĢkan Faruk KOR Yazman Murat KUZUK Sayman Cemil GÜLSU Alper Mutlu TÜRK Ġlker ÇALIġKAN AyĢe ÖzdeĢ BODUR KAYMAK TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Aydın Ġl Temsilciliği tarihinden itibaren; Temsilcisi Temsilci Yardımcısı Temsilci Yardımcısı Temsilci Yardımcısı Temsilci Yardımcısı Nilgün OLAN Engin YARALI RahĢan PEHLĠVAN Hakan YIKILMAZ Ülkü ÜLKEN olarak ĢekillenmiĢtir.

10 (27) MAYIS 2011 TARĠHLERĠNDE ĠZMĠR DE "DENEY LABORATUVARI ĠÇĠN METOT VALĠDASYONU VE ÖLÇÜM BELĠRSĠZLĠĞĠNĠN HESAPLANMASI EĞĠTĠMĠ" GERÇEKLEġTĠRĠLECEKTĠR Odamız tarafından (27) Mayıs 2011 tarihlerinde Ġzmir de "Deney Laboratuvarı Ġçin Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliğinin Hesaplanması Eğitimi" gerçekleģtirilecektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız ISO GIDA GÜVENLĠĞĠ YÖNETĠM SĠSTEMĠ EĞĠTĠMĠ GERÇEKLEġTĠRĠLECEKTĠR Odamız tarafından Mayıs 2011 tarihlerinde Ankara da ISO Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi gerçekleģtirilecektir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr MERSİN ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS - EYLÜL 2010 ARAMIZDAN AYRILANLAR

BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS - EYLÜL 2010 ARAMIZDAN AYRILANLAR TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 03 / AĞUSTOS

Detaylı

GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KOORDĠNASYON KURULU OLUġTURULDU

GIDA MÜHENDĠSLĠĞĠ KOORDĠNASYON KURULU OLUġTURULDU TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 02 / HAZĠRAN

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan

GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan GENEL MERKEZ R. Petek ATAMAN BaĢkan gidamo@gidamo.org.tr MARMARA BÖLGE ġube Bilge ÖLMEZ ġube BaĢkanı istanbulsube@gidamo.org.tr TMMOB GIDA MÜHENDĠSLERĠ ODASI MeĢrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel:

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ!

MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! MAYIS 2010 YAŞASIN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ! İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs; tüm yurtta olduğu gibi İstanbul da da coşkuyla kutlandı.1978 1 Mayıs ın ardından ilk kez izin verilen

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI ARALIK 2018 FAALĠYET RAPORU Gönen Sivil Toplum Platformu 6.cı toplantısını 06 Aralık 2018 PerĢembe günü Madeni ĠĢleri Odası BaĢkanı Ġlhan AYDIN moderatörlüğü ve Gönen Ticaret Odası

Detaylı

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks : 0312 418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr KONYA ŞUBE GENEL MERKEZ

Detaylı

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam

ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve kapsam ULUSAL Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONSEYĠ YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ulusal ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluģ amacını,

Detaylı

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014

NEDİR? TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ 4/24/2014 TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ NEDİR? Açılımı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 6235 sayılı Yasayla 1954 yılında kurulmuştur. TMMOB tüzel kişiliğe sahip, Anayasanın

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER

YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER YAZILI VE GÖRSEL BASINA YANSIYANLARDAN ÖRNEKLER tmmob 2002/2004 Cumhuriyet / 7 Haziran 2002 Radikal / 7 Haziran 2002 218 Evrensel / 15 Temmuz 2002 37. dönem çalışma raporu 219 tmmob 2002/2004 Cumhuriyet

Detaylı

tmmob mmo bursa şubesi

tmmob mmo bursa şubesi 4. ÖĞRENCĠ ÜYE 2010-2011 Öğretim döneminde; Bursa Uludağ Üniversitesi den 456, Balıkesir Üniversitesi nden 290 ve Yalova Üniversitesinden 34 Makina ve Endüstri Mühendisliği öğrencisi olmak üzere toplam

Detaylı

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI

BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI BELEDĠYE BĠRLĠKLERĠNDE EĞĠTĠM ÇALIġMALARI YEREL YÖNETĠM REFORMU SÜRECĠNDE BELEDĠYELERĠN EĞĠTĠM ĠHTĠYACINI BELĠRLEME ÇALIġTAYI 25-26 Ocak 2006 / Ankara Birliklerin Hukuki Dayanakları Anayasanın 127 nci

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik.

Sayı: 15 NİSAN 2013. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar Günü Mesleğimiz İçin Taksim deydik. 14 Nisan 2013 Pazar günü saat:12.00 de Galatasaray Lisesi önünde meslektaşlarımızla toplanarak, balonlar pankartlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca

Detaylı

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 71 Şubat Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 71 Şubat 2018 Sosyal Medyada

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 19 20 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde olduğu gibi bu dönemde de örgütsel birikimiyle,

Detaylı

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU

ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE... GIDA GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ TÜM KESİMLER ANKARA DA BULUŞTU TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks: 0312418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.tr Web : http://www.gidamo.org.tr ODAMIZ GENEL KURUL SÜRECİNDE...

Detaylı

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Amaç ANKARA ÇOCUK DOSTU ġehġr PROJESĠ UYGULAMA, GÖREV VE ÇALIġMA YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR Madde 1- Ankara Çocuk Dostu ġehir Projesinin amacı Ankara yı; Çocuk Hakları SözleĢmesini

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TMMOB İKK Sekreterliği ÇMO İstanbul da!

TMMOB İKK Sekreterliği ÇMO İstanbul da! ÇMO İSTANBUL BASIN YAYIN BİRİMİ ÇMO İstanbul Nisan/Mayıs Bülteni Değerli Üyemiz, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Nisan-Mayıs ayı e-bültenimiz bilgilerinize sunulmuştur. ÇMO İstanbul Şubesi Yönetim

Detaylı

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları

bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları bölüm 13 öğrenci üye çalışmaları Bölüm 13. Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye olarak Odaya üye olunması, 1996 yılında uygulamaya giren Öğrenci Üye Yönetmeliği uyarınca sağlanmıştır. Amaç; mühendislik

Detaylı

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir.

Söz konusu ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gün ve yerde saat te gerçekleģtirilecektir. Tarih Sayı Konu : 12.03.2018 : EBSOV 30/18 : Mütevelli Heyet Top. Hk. Sayın Üyemiz Vakfımız 2018 yılı Mart Ayı Mütevelli Heyet Olağan Toplantısı aģağıdaki gündem çerçevesinde, 26 Mart 2018 Pazartesi Günü

Detaylı

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ

BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ BÖLÜM 15 TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 46. Dönem Çalışma Raporu BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte TMMOB Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz Birliğin çalışmalarında

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. BASIN ÇALIġMALARI BASIN ÇALIġMALARI BASIN AÇIKLAMALARIMIZ 5 Mayıs 2010 Özelleştirme Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri nin Taksim BEDAŞ önünde gerçekleştiği basın açıklaması yoğun bir katılımla yapıldı. Şubemiz üye ve

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013)

AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/08/2013 AYLIK TOPLANTI RAPORU (01/07/2013-31/07/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ

SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ SÖKE TĠCARET BORSASI COMMODĠTY EXCHANGE 2016 OCAK-MART E-DERGĠ ĠÇĠNDEKĠLER SAYFA NO KATILIM GÖSTERDİĞİMİZ AKTİVİTELER 3-10 ISO VE AKREDİTASYON 11-12 SOSYAL SORUMLULUK 13 İSTATİSTİKİ VERİLER 14-18 BASINDA

Detaylı

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız

BÖLÜM 15. TMMOB Çalışmalarında Odamız BÖLÜM 15 TMMOB Çalışmalarında Odamız Bölüm 15 BÖLÜM 15. TMMOB ÇALIŞMALARINDA ODAMIZ 24 aylık süreçte Birliğin Yönetim, Denetleme ve Yüksek Onur Kurullarında yer alan üyelerimiz bu kurulların çalışmalarında

Detaylı

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ YAPILDI ANTALYA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI ANTALYA ŞUBE TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETARYA SEÇİMİ 3 Nisan 2014 tarihinde TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu yeni dönem Sekretarya seçimi için yapılan toplantıya Başkan Ömer Pınar Afşar katıldı.

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 5 PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRE 79 5. PANEL, ÇALIŞTAY, FORUM, SEMPOZYUM, KURULTAY, KONFERANS, KONGRELER 5.1 TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu İle Yapılan Ortak Etkinlikler

Detaylı

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI

TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI TMMOB FĠZĠK MÜHENDĠSLERĠ ODASI 27. DÖNEM ÇALIġMA PROGRAMI (2010 2011) ANKARA MAYIS-2010 GĠRĠġ Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel gelişmelerin yaşam ve meslek alanlarımıza

Detaylı

İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür,

İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür, Künye... Haber... Haber Künye ÖĞRENCİLERİMİZDEN HABERLER İ İnsanca Yaşam İçin, Eşit, Özgür, Demokratik Türkiye İçin Yürüdük 8 Ekim 2011 Cumartesi günü emek ve meslek örgütlerinin katılımıyla İnsanca Yaşam

Detaylı

FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010

FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010 FMO I. DANIŞMA KURULU 11.12.2010 İÇERİK MART 2010 SONRASI YAPILAN ÇALIġMALAR a) FMO - Yönetim Kurulu - Mevzuat - Üye - Örgütlülüğümüz - Komisyonlar - Etkinlikler - Basın Bildirileri - Meslek Alanlarımızla

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

Odada Gündem. Künye... Haber...

Odada Gündem. Künye... Haber... Odada Gündem Bu dönemde de Odamızın, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın haklarını korumaya; gündemdeki konulara yönelik söylem ve etkinliklerde bulunmaya; mevzuata yönelik çalışmalarımıza devam ettik.

Detaylı

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI

TMMOB METALURJİ VE MALZEME MÜHENDİSLERİ ODASI TMMOB METALURJİ VE MALZEME MESLEK ÖRGÜTÜ NEDİR? Siyasi partiler; ideolojik örgütlerdir. Sendikalar; ekonomik çıkarı aynı olan kişilerden oluşan sınıf temelli örgütlerdir. Meslek Odaları; Farklı sınıflardan

Detaylı

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO

GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO GÖRSEL ve İŞİTSEL MEDYADA EMO 14 Nisan 2010- EMO 42. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Olgun Sakarya, Halk TV de yayınlanan Enerji Oyunu adlı programa konuk

Detaylı

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile İzmir Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile Meteorolojik Olayların Tarımsal Üretime Etkisi konulu panel düzenlendi Ġzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ve Ġzmir Tarım Ġl Müdürlüğü

Detaylı

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ

TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 2.ULUSAL LABORATUVAR AKREDİTASYONU VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU VE SERGİSİ I. DUYURU Bilindiği üzere Kimya Mühendisleri Odası Ġstanbul ġubesi tarafından düzenlenen ve TS EN ISO/IEC 17025 Standardının tüm maddelerinin ve sorunlu alanlarının ele alındığı 1.Ulusal Laboratuvar Akreditasyonu

Detaylı

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET

TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET ELEKTRONİK POSTA NO: 2016/03 21 Mart 2016 TRABZON SANAYĠCĠ VE Ġġ ADAMLARI DERNEĞĠ (TSĠAD) NDEN ġubemġze ZĠYARET Trabzon Sanayici ve ĠĢ Adamları Derneği (TSĠAD) Yönetim Kurulu, Ģube yönetim kurulumuza gerçekleģtirdiğimiz

Detaylı

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR

MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR MESLEK VE UZMANLIK ALANLARIMIZLA İLGİLİ DÜZENLENEN ULUSAL ÖLÇEKLİ KONGRE, KURULTAY, SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR 16 TMMOB Makina Mühendisleri Odası, her çalışma döneminde, gerçekleştirilen onlarca etkinliğin

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/ /01/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/02/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/01/2013-31/01/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü

Şube Günlüğü. Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos TMMOB-EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni. Şube Günlüğü Şube Günlüğü Mayıs Haziran Temmuz - Ağustos 2011 1. 1 Mayıs 2011 tarihinde, İlimizde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklaması ve etkinliklerine Şubemizce 2. 02 Mayıs 2011

Detaylı

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ

ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ ERZİNCAN İL TEMSİLCİLİĞİ FAALİYETLERİ 2008 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Üye Profili Mevcut üye sayısı :42 Yeni kayıt üye sayısı : Vefat eden üye sayısı : Nakil gelen üye sayısı : Nakil giden üye sayısı : İstifa

Detaylı

VETERİNER FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ DERNEĞİ 7. OLAĞAN GENEL KURULU

VETERİNER FARMAKOLOJİ VE TOKSİKOLOJİ DERNEĞİ 7. OLAĞAN GENEL KURULU 7. OLAĞAN GENEL KURULU 7. Olağan Genel Kurul Programı 10:00-10:10 Açılış ve Saygı Duruş 10:10-10:45 Veteriner Sağlık Ürünlerinde Güncel Mevzuat Konuşmacı: Mustafa Yıkılmaz- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Detaylı

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI

125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI 125. YILINDA İZMİR TİCARET ODASI DERİN MAVİ VİTRİN YARIŞMASI SONUÇLANDI Ġzmir Ticaret Odası, 125. kuruluģ yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde vitrin tasarımı yarıģması düzenledi. Ġzmir Ticaret Odası Yönetim

Detaylı

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09.

Eğitimin Uygulanacağı Yer Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Süresi (Saat) EskiĢehir 23.01.2010 01.03.2010 60 25. EskiĢehir 05.08.2010 02.09. KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 13.01.2010 18.02.2010 KOSGEB Ġstanbul Ġkitelli Ġstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ġstanbul 15.01.2010 20.02.2010

Detaylı

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (

SAYGIYLA ANIYORUZ. Yusuf Kenan KUL Elektrik Mühendisi Elektrik Mühendisleri Odası 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi ( Yusuf Kenan KUL 9, 10,11 ve 12. Dönem Onur Kurulu Üyesi (01.03.1927-15.12.2015) Münir Zekai TANYELOĞLU 2. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi 12 ve 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı (23.03.1923-08.12.2015) Galip

Detaylı

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIġMA KURULU YÖNERGESĠ

T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIġMA KURULU YÖNERGESĠ T.C. BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIġMA KURULU YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14/03/2012 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/02/2012-29/02/2012) İÇİNDEKİLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org

2015 YILI GENEL KURULU 29-31 MAYIS 2015 SPICE HOTEL&SPA BELEK/ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI. www.tuksiad.org SPONSORLUK DOSYASI Değerli İş Dünyası Temsilcileri, Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜKSİAD) uzun yıllar bir çatı altında toplanmamış kuruyemiş sanayicilerinin arasında işbirlikleri

Detaylı

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU

ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ 14 Nisan 2015 Kocaeli Tanıtım Konferansı BASIN DUYURUSU T.C. Milli Eğitim Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü nün 2011 yılı IPA-I (IPA - Katılım Öncesi Mali Destek

Detaylı

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146

7. dönem çalışma raporu TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI. EMO Kocaeli Şubesi 146 TMOOB KOCAELİ İKK ÇALIŞMALARI EMO Kocaeli Şubesi 146 İKK Sekreterliği Makina Mühendisleri Odası tarafından yürütülmektedir. Şubemiz, üniversite, resmi kurum, sendika, oda ve derneklerle sürdürülebilir

Detaylı

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği

DENİZLİ ŞUBE. 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği DENİZLİ ŞUBE 28 Şubat 2014 tarihinde ilk yönetim kurulu toplantısında görev dağılımı yapıldı. 20 Mart 2014 te PAYEK, Jeoloi Mühendisliği Bölümü ve şubemizce üniversitede Mermer Sektöründe Jeoloji Mühendisinin

Detaylı

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU

T.C. ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERLİĞİ. YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU YURT ĠÇĠ VE DIġI EĞĠTĠM VE TOPLANTI KATILIMLARI ĠÇĠN GÖREV DÖNÜġ RAPORU Adı Soyadı : Emre ARSLANBAY Unvanı : Uzman Konu : Hollanda ÇalıĢma Ziyareti Görev Yeri : HOLLANDA Görev Tarihi : 05-10.03.2017 RAPOR

Detaylı

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI

GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ ve SORUNLARI S. Aykut Aytaç - Petek Ataman Türkiye 11. Gıda Kongresi; 10-12 Ekim 2012 Antakya/ Hatay Tarihçe -ilk mezun 1979 Ege Üniverstesi -1980 Hacettepe Üniversitesi -ODTÜ

Detaylı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010-2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. Dönem Çalışma Raporu 2010 2012 TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şubesi 1. KURUMSAL ĐLĐŞKĐLER VE ÖRGÜTLENME 1.1. ĐL TEMSĐLCĐLĐKLERĐ ĐLE ĐLĐŞKĐLERĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐ

Detaylı

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin

MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No:17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin MARDĠN ÇĠMENTO SANAYĠĠ VE TĠCARET A.ġ. Sermaye Piyasası Kurulu Seri II, No17.1 Sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği nin 1.3.1 Genel Kurul BaĢlıklı Maddesi Gereğince Yapılan Duyurudur 2013 Yılı Olağan Genel

Detaylı

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

OCAK 2012 FAALİYET RAPORU. Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili OCAK 2012 FAALİYET RAPORU Prof.Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Yenice Belde Belediye Başkanı Ali Kuru yu makamında ziyaret

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü

İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YASAL DAYANAĞI. Ġlçe Milli Eğitim Müdürü T.C ERFELEK KAYMAKAMLIĞI 2013 YILI TOPLANTILAR TAKVİMİ İLÇE İDARE KURULU 5442 Sayılı Ġl Ġdaresi Kanunu KOORDİNATÖR KURULUŞ Ġlçe Yazı ĠĢleri Müdürlüğü lık Makam Odası Her Haftanın ÇarĢamba Günleri(Gündemde

Detaylı

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi

KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ. 18 Temmuz Harran Üniversitesi. Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi KALĠTE BĠLGĠLENDĠRME TOPLANTISI SONUÇ BĠLDĠRGESĠ 18 Temmuz 2018 Harran Üniversitesi Ġktisadi ve Ġdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu Osmanbey YerleĢkesi, ġanlıurfa Harran Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü

Detaylı

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI

4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4- ÇALIŞMA DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI 4.1- DANIŞMA KURULLARI ODAMIZ 23. DÖNEM I. DANIŞMA KURULU TOPLANTISI Odamız 23 Dönem 1. Danışma Kurulu toplantısı 17 Temmuz 2010 tarihinde Ankara da gerçekleştirildi.

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI 02 No.lu Meclis Toplantısı 1 Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (23.03.2018-26.04.2018) Oda Meclisimizin

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 17. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 7 TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 99 7. Temsilciliklerimizden Batman İl Temsilciliği 27 Ocak 2012 tarihinde Batman Telekom İl Müdürlüğünde SMM li üyelerin katılımıyla projelerde Cat-6 Kablo kullanımına ilişkin yapılan

Detaylı

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014)

43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) TMMOB KİMYA MÜHENDİSLERİ ODASI 43. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU (NİSAN 2012-NİSAN 2014) Kimya Mühendisleri Odası nın 43. Çalışma Döneminde yürütülen tüm çalışmalara doğrudan ya da görüş ve önerileri sunarak katkıda

Detaylı

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU

Av. Füsun GÖKÇEN. TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU TÜRK ÇĠMENTO SEKTÖRÜNÜN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ KONUSUNDA AB KATILIM MÜZAKERELERĠNDEKĠ KONUMU Av. Füsun GÖKÇEN Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 4857 sayılı ĠĢ Kanunu MADDE 77 ĠġVERENLERĠN VE ĠġÇĠLERĠN

Detaylı

PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş"

PANEL: Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş E- BÜLTEN Sayı: 03 Mart 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com PANEL: "Gıda Maddesi Olarak Yağlarda Taklit & Tağşiş" Odamızın paydaşı olduğu BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu

Detaylı

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu

EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI. Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Mart Mart 2011 Şube Çalışma Raporu EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NOLU ŞUBE DENETLEME VE DİSİPLİN KURULLARI RAPORLARI 235 EĞİTİM SEN İSTANBUL 7 NO LU ŞUBE DENETLEME KURULU RAPORU MART 2008 MART 2011 ARASI 2 Mart 2008 ile 16 ġubat 2011 tarihleri

Detaylı

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM

JFMO BURSA ŞUBE BAŞKANLIĞI DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILIM OCAK 2011 03.01.2011 YAYIN KURULU TOPLANTISI 04.01.2011 ODA 06.01.2011 ODA ODAMIZ VE BAŞBAKANLIK AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNDE YENİ İŞE BAŞLAYAN JEOFİZİK

Detaylı

KONGRESİ KONGRE PROGRAMI 21-22 MAYIS 2015 BĠNGÖL

KONGRESİ KONGRE PROGRAMI 21-22 MAYIS 2015 BĠNGÖL KONGRESİ KONGRE PROGRAMI 21-22 MAYIS 2015 BĠNGÖL AÇILIġ VE KAYIT 09:00-12:00 21 MAYIS PERġEMBE YER ENSTĠTÜ KONFERANS SALONU AÇILIġ KONUġMALARI KONUŞMACILAR Dr. Nesip BEKĠ OSGB ĠSG Uzm. Mücahit AYAN OSGB

Detaylı

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( )

TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) ( ) TMMOB FİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI 31. DÖNEM ÇALIŞMA PROGRAMI (TASLAK) (2018 2019) ANKARA MART-2018 GİRİŞ Dünyada ve özellikle ülkemizde son yıllarda artarak devam eden ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 45. DÖNEM YÖNETİM KURULU 31 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 28 Temmuz 2017, Cuma TOPLANTI SAATI : 10.00 TOPLANTI YERİ : İMO Toplantı Salonu - ANKARA TOPLANTI BAŞKANI

Detaylı

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014

E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 E-BÜLTEN Sayı 17 Temmuz Ağustos 2014 İÇİNDEKİLER GİRİŞ FMO DAN HABERLER EĞİTİM FAALİYETLERİ YENİ ÜYELERİMİZ TMMOB DEN HABERLER İLETİŞİM Mithatpaşa Cad., No:44/16 Kızılay/ANKARA Tel:0 312 431 5542, Fax:0

Detaylı

TMMOB TÜRK MÜHENDÝS VE MÝMAR ODALARI BÝRLÝÐÝ

TMMOB TÜRK MÜHENDÝS VE MÝMAR ODALARI BÝRLÝÐÝ TMMOB TÜRK MÜHENDÝS VE MÝMAR ODALARI BÝRLÝÐÝ 37.DÖNEM ÇALIÞMA RAPORU 2002/2004 Baský Kozan Ofset Tel: (0312) 384 20 03 Türk Mühendis ve Mimar Odalarý Birliði Atatürk Bulvarý 131/9 Bakanlýklar / Ankara

Detaylı

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 46. DÖNEM YÖNETİM KURULU 19 NOLU TOPLANTI KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 25.01.2019, Cuma TOPLANTI SAATI : 14:00 TOPLANTI YERİ : İMO Bursa Şube Toplantı Salonu Bursa ÜYELER

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA

MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA MALATYA TURİZM GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI SONUÇ RAPORU 29-30 NİSAN 2011 MALATYA 29-30 Nisan tarihleri arasında Malatya nın kültür ve turizmde mevcut durumunu ortaya koymak, mevcut yürütülen projeleri ele almak

Detaylı

GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU

GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU GÖNEN TĠCARET ODASI EKĠM 2018 FAALĠYET RAPORU 1 Ekim 2018 Pazartesi günü Odamız Konferans Salonu'nda Gönen Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı GerçekleĢtirildi. Odamız Yönetim

Detaylı

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu SOSYAL ETKİNLİKLER. EMO Kocaeli Şubesi SOSYAL ETKİNLİKLER 134 Geneksel Bahar Pikniği 27 Mayıs 2012 Şubemizin Geleneksel Pikniği 27 Mayıs Pazar Günü Sapanca`da gerçekleştirildi. Beraber yapılan kahvaltı ile başlayan pikniğe üyelerimiz aileleriyle

Detaylı

BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS EYLÜL 2011 GIDA İLE İLGİLENEN HER KESİMİ 7.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ NDE BULUŞMAK ÜZERE BEKLİYORUZ

BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS EYLÜL 2011 GIDA İLE İLGİLENEN HER KESİMİ 7.GIDA MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ NDE BULUŞMAK ÜZERE BEKLİYORUZ TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI Meşrutiyet Caddesi 22/13 Kızılay/ANKARA Tel: 0312 418 28 46-47 Faks: 0312418 28 43 E-Posta : gidamo@gidamo.org.trweb : http://www.gidamo.org.tr BÜLTEN NO: 09 / TEMMUZ - AĞUSTOS

Detaylı

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI

BACADER e-bülten MART 2015 MYK SINAVI YAPILDI BACADER e-bülten MART 2015 DTK DERGİSİ BACADER DEN KÖŞESİNDE SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ.. DTK Dergisi Mart ayı sayısında SEKTÖRDEN ÇALIŞTAY İZLENİMLERİ konulu yazımız yayınlandı. Yayınlanan makalelerimizin

Detaylı

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001

oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 oda merkezi günlüğü Ocak-Şubat-Mart 2001 06 Ocak Ankara da Kentleşme ve Yerel Yönetimler Sempozyumu Düzenleme Kurulu 3. toplantısına Oda Yönetim Kurulu Üyesi Haydar ŞAHĐN 08 Ocak Oda Yönetim Kurulu toplandı.

Detaylı

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013)

AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10/05/2013 AYLIK TOPLANTI FAALĠYET RAPORU (01/04/2013 30/04/2013) ĠÇĠNDEKĠLER 1- DĠĞER FAALĠYETLER... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR...

Detaylı

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti

Sayı: 18 Temmuz 2013. Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti Gıda Tarihi Akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe`in Odamızı Ziyareti A.B.D `den Teksas Üniversitesi`nden Gıda Tarihi akademisyeni Dr. Robyn Metcalfe birçok ülkede yapmayı planladığı `Büyük şehirlerde tüketilen

Detaylı

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 2014 2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C. TRABZON VALİLİĞİ EĞİTİM KURUMLARI 0 0 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ AÇIKLAMALAR : -ÇalıĢma takviminde yapılacak olan değiģiklikler, www.trabzon.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. -Bu çalıģma

Detaylı

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ

AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ. 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ AKDEM 2009 AĠLE EĞĠTĠM VE DANIġMANLIK BĠRĠMĠ 1 OCAK- 30 Haziran FAALĠYETLERĠ 2009 1 Ocak-30 Haziran BAġVURU Başvuru Psikolog 1060 Hukuk 234 Eğitim 433 Psikiyatri 129 Toplam (BaĢvuru formu dolduran ) 1329

Detaylı

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET)

Grafik:1-2010 YILI MİMARLAR ODASI PROJE MESLEKİ DENETİM (ADET) TMMOB MĠMARLAR ODASI ĠSTANBUL BÜYÜKKENT ġubesġ OCAK-KASIM 2010 MESLEKĠ DENETĠM (25.11.2010): TMMOB Mimarlar Odası Ġstanbul Büyükkent ġubesi, 3 Büyükkent Bölge Temsilciliği, 8 Temsilcilik ve 2 MDG ile mesleki

Detaylı

T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak

T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak T.C. GĠRESUN ÜNĠVERSĠTESĠ MESLEK YÜKSEKOKULLARI KOORDĠNATÖRLÜĞÜ DANIġMA KURULU VE PROGRAM KOMĠTELERĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi

Detaylı

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU

KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU KONFEDERASYON FAALĠYET RAPORU 2008-2009-2010 Dünya Görme Günü Etkinliğimiz Etkinlik kapsamında Etimesgut Huzur Evinde kalanlara Toplum Sağlığı AraĢtırma ve GeliĢtirme BaĢkanı Prof.Dr. Nazmi ZENGĠN Öncülüğünde

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00

Tarih : 16 Şubat 2014, Pazar Yer : İMO Trabzon Şubesi Saat: 09.00 17.00 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI Trabzon Şubesi ELEKTRONİK BİLGİ FÖYÜ ADRES: Cumhuriyet Mah. Nemlioğlu Cemal Sok. No:13 TRABZON TEL : 0 (462) 326 73 99 TEL&FAX : 0 (462) 321 59 38 E-POSTA : imotrabzon@imo.org.tr

Detaylı

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012)

AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) T.C. ADALET BAKANLIĞI KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 01/01/2013 AYLIK FAALĠYET RAPORU (01/12/2012-31/12/2012) ĠÇĠNDEKĠLER 1- TOPLANTILAR... 3 1.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR... 3 1.2-

Detaylı

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ

2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 2.5.ÖRGÜTLENME FAALİYETLERİ 27 Şubat 2008 Üyemiz H. Mehmet Mısırlı ya Meslekte 50. Yıl Plaketi verildi. 04 Mart 2008 Bilgisayar Mühendisi üyelerimizle toplantı 13 Mart 2008 Şereflikoçhisar İlçe Temsilciliği

Detaylı

EGE BÖLGE ŞUBE DE GÜNDEM

EGE BÖLGE ŞUBE DE GÜNDEM Bölge Şube, Şube ve Temsilciliklerimizde Gündem Bu dönemde Bölge Şube, Şube ve Temsilciliklerimizin gerçekleştirdiği etkinlikler alfabetik sıraya göre şöyledir; EGE BÖLGE ŞUBE DE GÜNDEM B Başta Ege Bölge

Detaylı

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni

Şube Günlüğü. TMMOB - EMO Diyarbakır Şubesi Haber Bülteni 1 2 3 4 5 01 Eylül 2010 tarihinde, Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır girişiminin 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle kurduğu barış çadırına Diyarbakır İKK tarafından gerçekleştirilen ziyarete Şube Yönetim

Detaylı