JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK"

Transkript

1 JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ J.A.D. ANA TÜZÜK

2 JAPONYA ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Madde 1 -Derneğin adı Japonya Araştırmaları Derneği dir Derneğin Merkezi Madde 2 -Derneğin merkezi İstanbul il sınırları içidir. Derneğin Amacı ve faaliyet alanı Madde 3 -Japonya ile her alanda ilişkilerin geliştirilmesi için faaliyet gösterecek derneğin amacı,japonya,tarihi ve kültürü itibari ile ülkemize benzerlikler gösteren,kültürel kimliğini koruyarak ve demokratik bir rejim içersinde süratli sanayileşme ve kalkınma başarısını gösterebilmiş,dünyanın ikinci en güçlü ekonomisine sahip bir ülkedir.ekonomiden eğitime,sendikal ilişkilerden basına,japonya nın çeşitli sektörlerdeki yaklaşım,strateji,yapı ve sistemlerin incelenmesinin ülkemize değerli bilgi ve tecrübe transferi sağlayacaktır. Bu amaçla çok değişik sektör ve ilgi alanlarında iştigal eden ve konuya ilgi duyan insanlarımızın Japonya da ve/veya Japonya hakkında araştırma yapmalarının teşvik organize ve koordine edilmesi ülkemize yarar sağlayacaktır.

3 Aynı şekilde, japon araştırmacılarının ülkemizi incelemeleri de Türkiye nin Japonya tarafından daha yakından tanınmasını sağlayacağı gibi her iki ülkeyi de ilgilendiren Bilimsel konularda bilgi birikimini arttıracaktır.şu anda her iki ülkenin çeşitli sektörlerdeki araştırmacılarının girişimlerine yardımcı olarak araştırmalar için kaynak temin edecek,çalışmalarını koordine edecek,çalışma imkanlarını genişletecek bir sektörler üstü merci bulunmamaktadır.bu dar boğazı gidermek ve her iki ülkenin araştırmalarına yardımcı olmak amacıyla Japonya Araştırmalar Derneği nin kurulmasına karar verilmiştir. Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konu ve Çalışma Biçimleri Madde 4 -Dernek yukarıdaki maddede belirtilen amacın gerçekleştirilmesi için, Yayımda bulunabilir,arşiv oluşturabilir,plan ve proje yapabilir ve bunlar için yarışmalar açabilir,sonucunu uygulayabilir, Taşınmaz mal edinebilir ve satabilir. Ülkemiz ile Japonya arasında her türlü bilimsel, kültürel,eğitim,ticaret alanlarının gelişmesine katkıda bulunur, benzeri kuruluşların bu alanlardaki çalışmalarını, olabilecek her türlü yardım ve destek ile özendirir, Gerektiğinde Japonya ile Türkiye arasındaki ticaret ile ilgili istatistiksel bilgileri ve verileri temin eder, teknolojik ve ekonomik gelişmeleri takip eder, üyelerine duyurur.

4 Yasal koşulları yerine getirmek kaydı ile yurtiçi ve yurt dışındaki benzer amaçlı dernek, birlik ve kuruluşlarla ilişki kurabilir, ortak çalışmalar yapabilir. Aynı amaçla yurt içinde ve yurt dışında kurulmuş dernek ya da federasyonlara üye olabilir, Seminer, konferans, panel ve benzeri toplantılar düzenleyebilir, dergi, bülten, broşür ve kitap çıkarabilir. Sergi, fuar ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilir; yurtiçi ve yurtdışı fuar ve etkinliklere katılabilir. Dernek, münhasıran amacının gerçekleşmesini sağlamaya yönelik olarak, kazanç paylaşmayı amaçlamayan iktisadi işletmeler kurabilir. Gerek görülen yerlerde faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açabilir. Temsilcilikler, şube veya dernek genel kurullarında temsil edilmezler. Şubeler temsilcilik açamazlar. Temsilciliğin adresi, yönetim kurulu kararıyla temsilci olarak görevlendirilen kişi veya kişiler tarafından o yerin mülkî idare amirliğine yazılı olarak bildirilir. Amaçları ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, kendi aralarında veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere ve yetkili organlarının kararı ile plâtform oluşturabilir.. Plâtform, kanunların dernekler için yasakladığı amaç ve faaliyet konuları doğrultusunda kurulamaz ve faaliyet gösteremez.. Dernek amacının gerçekleştirilmesine yönelik olarak genel kurulun kabul etmesi şartıyla borçlanabilir.

5 Dernek,amacını gerçekleştirmek üzere uluslar arası faaliyette veya işbirliğinde bulunabilir,yurtdışında temsilcilik veya şube açabilir,yurt dışında dernek veya üst kuruluş kurabilir veya kurulmuş dernek veya üst kuruluşlara katılabilir. Dernek Kurucuları Madde 5 - Adı Soyadı Ev Adresi Tabiyeti Alpay Şahin Meydan Sk.4/ Levet T.C. Aybay Rona Sıraselviler Cd.87/3 Taksim T.C. Berk Metin İbriktar Sk.11/3 Bebek T.C. Canevi Yavuz Köybaşı Cd.28/1 Yeniköy T.C. Güney Reha Kazım Özalp Sk.38-9 Suadiye T.C. Kaymakçalan Ömer Hüseyin Paşa Sk.13/22 Kızıltoprak T.C: Kozlu Cem Kormaç Sk.Kalenderüstü No:2 Yeniköy T.C. Orçun Alp Narlıbahçe Sk.15 Cağaloğlu T.C. Üstünel Besim Profesörler Sitesi A-1 D.12 Etiler T.C.

6 Üye Olma Hakkı Madde 6 -İlgili yasaların dernek üyesi olamayacaklar kapsamında olmamak şartı ile Fiil Ehliyetini kullanma hakkına sahip ve 18 yaşını bitirmiş gerçek kişiler ile fiil ehliyetine sahip tüzel kişiler,mevcut üyelerin ikisinin önerisi ve yönetim kurulunun onayı ile derneğe üye olabilirler.yönetim Kurulu,toplam üye sayısının %10 unu geçmemek kaydı ile şeref üyeliği verebilir.ölüm halinde üyelik son bulur. Kurumsal Üyelik Firmaların tüzel kişiliklerini koruyarak üye olmaları halinde, Yönetim Kurulu Başkanı veya temsille görevlendireceği kişi oy kullanır. Bu kişinin başkanlık veya temsil görevi sona erdiğinde, tüzel kişi adına oy kullanacak kimse ilgili firmaca yeniden belirlenerek derneğe bildirilir. Üyelikten Çıkma Madde 7 -Hiç kimse dernekte üye kalmaya zorlanamaz.üyelik istifa ile de son bulur. Üyelikten Çıkarılma Madde 8 -Dernek faaliyetlerine aykırı davranışta bulunanlar, savunmaları alınmak sureti ile yönetim kurulu kararı ile dernekten ihraç edilebilirler. Üyelerin hakları Madde 9 - Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.aidatını ödeyen her üyenin genel kurulda oy hakkı vardır.

7 Genel kurulun kuruluş şekli,görev ve yetkileri Madde 10 - Genel kurul derneğin aidatını ödeyen tüm üyelerden oluşur Genel kurulun Oluşumu Genel Kurul, Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının iştiraki ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanamazsa, ikincisinde çoğunluk aranmaz. Ancak, bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı, Dernek Yönetim ve Denetleme Kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz. Genel Kurul a katılacak üyeler, Yönetim Kurulu nca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı veya görevlendireceği bir Yönetim Kurulu Üyesi tarafından açılır. Açılıştan sonra toplantıyı yönetmek üzere bir Başkan ve yeteri kadar Başkan vekili ile katip seçilir.toplantının yönetimi Genel Kurul Başkanı'na aittir. Görüşmelerde, yasa ve tüzüğün gösterdiği özel haller dışındaki kararlar mevcudun çoğunluğu ile alınır. Tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları için hazır bulunanların 2/3 ünün olumlu oyu gerekir.

8 Katipler, toplantı tutanağını düzenler ve Başkanla birlikte imzalarlar. Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler Yönetim Kuruluna verilir. Genel Kurul toplantılarında yalnız gündemde yer alan konular görüşülür. Ancak, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen hususların gündeme alınması zorunludur. Hiçbir dernek üyesi, dernek ile kendisi, eşi, üst soyu ve altsoyu arasındaki bir hukuki işlem veya uygulama konusunda alınması gereken kararlarda oy kullanamaz. Dernek organları seçimleri hariç diğer kararlar açık oy ile alınır Genel Kurulun görev ve yetkileri Aşağıda yazılı hususlar Genel Kurulca görüşülüp karara bağlanır. -Dernek organlarının seçilmesi, -Dernek Tüzüğünün değiştirilmesi, -Yönetim ve Denetleme Kurulları raporlarının görüşülmesi, Yönetim Kurulunun ibra edilmesi, -Yönetim Kurulu nca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi, -Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda Yönetim Kurulu na yetki verilmesi, -Yönetim Kurulu na çalışmaları konusunda direktifler verilmesi,

9 -Derneğin federasyona katılması veya ayrılması kararının alınması, -Derneğin uluslararası faaliyette bulunması, yurtdışındaki dernek ya da kuruluşlara üye olarak katılması veya ayrılması kararının alınması, -Derneğin feshine karar verilmesi, -Mevzuat ve bu tüzük hükümlerine göre Genel Kurulca yapılması gereken diğer görevlerin yerine getirilmesi, -Gerektiğinde, bütçe fasılları arasında aktarmalar yapmak üzere Yönetim Kuruluna Yetki vermek. -Derneğin borçlanıp borçlanmamasına karar vermek -Üye olması durumunda Derneği federasyonda temsil edecek delegeleri seçmek Toplanma Zamanı Madde 11 -Genel kurul üç yılda bir mart ayında olağan toplantıyı yapar.olağan toplantı dışında genel kurul,yönetim ve Denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır.genel kurul toplantıya yönetim kurulunca çağrılır. Çağrı Usulü Madde 12 -Aidatlarını ödeyen tüm üyelere, genel kurul toplantısının yapılacağı günden en az 15 gün önceden,günü, saati, yeri ve gündemi bildirilir.bu çağrıda çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle yapılamazsa ikinci toplantının da hangi gün yapılacağı belirtilir. Toplantı Yeri Madde 13. Genel Kurul toplantıları dernek merkezinde yapılır.

10 Yönetim kurulu oluşumu,görev ve Yetkileri Medde 14. Genel Kurulca seçilen 5 Asıl 5 yedek üyeden müteşekkildir. Yönetim Kurulu, en az ayda bir kere Yönetim Kurulunca saptanan günde dernek merkezinde toplanır. Genel kurul üyesi herkes Yönetim Kurulu üyesi olma hakkına sahiptir. Yönetim Kurulunun görev süresi üç yıldır. Bu görev süresince geçerli olmak kaydı ile kendi içinde bir başkan, başkan vekili, Genel Sekreter ve Muhasip üye seçer. Yönetim Kurulu,Derneğin yıllık faaliyet programı bütçesini hazırlamak, Genel kurula sunmak ve onaylanmış program ve bütçeyi uygulamakla ve Derneğin tüzük ve amaçlarına uygun faaliyetleri yürütmek,genel Kurul kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Yönetim Kurulunun kararları toplantılarına katılanların oy çokluğu ile alınır ve karar defterine işlenir. Toplantı çoğunluğu en az üç üyenin katılımı ile oluşur. Yönetim Kuruluna boşalmalar olduğu taktirde yedek üyelerden tamamlama yapılır. Denetleme Kurulu Oluşumu-Görev ve Yetkileri Madde 15. Genel Kurulca üç yıllığına seçilen üç asil ve üç yedek üyeden oluşan Denetleme Kurulu, bir yılı geçmeyen aralıklarla derneğin hesaplarını, işlemlerini ve faaliyetlerini denetler; denetleme sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kurulu na ve toplandığında Genel Kurul a sunar.

11 Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu nun görevlerine müdahale edemez ve Yönetim Kurulu, Dernek faaliyetleriyle ilgili olarak Denetleme Kurulu nun isteyeceği her türlü bilgiyi vermeye; Dernek hesap ve defterleri ile belgeleri, yazışmaları ve kararları göstermeye mecburdur. Şube Madde 16- Dernegin Şubesi yoktur. Aidatların Belirlenme Şekli Madde 17 Yıllık aidatlar her yıl derneğin yönetim kurulunca belirlenerek üyelere duyurulur. Derneğin Gelirleri ve Borçlanma Usulleri Madde 18 a)dernek tarafından yapılan yayınlar, tertiplenen piyango, balo, konferans vb. faaliyetlerden elde edilen gelirler, b)bağışlar, yardımlar. c)sergi ve kermes gelirleri d)üye aidatları Derneğin Borçlanma Usulleri, Dernek,kişi veya kurumlara borçlanabilir.ancak,ne amaçla,ne kadar borçlanılacağı ve geri ödeme koşullarının nasıl olacağı vb. konuların genel kurulda görüşülerek kabul edilmesi ve Yönetim kuruluna yetki vermesi gereklidir

12 Defter ve Kayıtlar Madde 19.Dernek 5253 sayılı Dernekler yasası ve bu yasaya dayanılarak çıkartılan yönetmelikler ile, 4721 sayılı Medeni yasanın 62. maddesine dayanılarak çıkartılan Yönetmelik te ve diğer yasa ve yönetmeliklerde belirtilen defterleri, söz konusu yasa ve yönetmeliklerde öngörülen şekilde tutar. Bu defterlerin Noterden veya İl dernekler biriminden tasdikli olması ve kullanılması şarttır. Gelir ve Giderlerde Usul Madde 20 Dernek gelirleri alındı belgesi ile toplanır ve giderler harcama belgesi ile yapılır. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile toplanması halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Alındı belgeleri ve harcama belgelerinin saklama süresi beş yıldır. Dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak alındı belgeleri yönetim kurulu kararı ile bastırılır. Dernek gelirlerini toplayacak kişiler yönetim kurulu kararıyla belirlenir ve bunlar adına yetki belgesi düzenlenir. Alındı belgeleri ile fatura, makbuz ve harcama belgelerinin saklama süresi 5 yıldır.

13 Derneğin İç Denetim Şekilleri Madde 21 Dernek de iç denetim esastır. Genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir. Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Denetim kurulu; derneğin, tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar. Denetim kurulu üyelerinin istemi üzerine, her türlü bilgi, belge ve kayıtların, dernek yetkilileri tarafından gösterilmesi veya verilmesi, yönetim yerleri, müesseseler ve eklentilerine girme isteğinin yerine getirilmesi zorunludur. Tüzük Değişikliği Madde 22 Dernek Ana tüzüğü Genel Kurul kararı ile değiştirilebilir. İlk toplantıda tüzük değişikliği yapılabilmesi için üyelerin 2/3 ünün katılması ve kabul etmesi şarttır. İkinci toplantıda bu çoğunluk aranmaz ancak toplantıya katılanlar Yönetim ve Denetim Kurulu nun iki katından az olamaz. Bu toplantıda tüzüğün değiştirilmesine ilişkin Genel Kurul kararları, toplantıya katılanların 2/3 çoğunluğu ile alınır.

14 Fesih Halinde Mal Varlığın Tasfiye Şekli Madde 23 Derneğin feshi, 5253 sayılı Dernekler Yasasının 15 maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine uygun şekilde yapılır. Dernek Genel kurulu her zaman Derneğin feshine karar verebilir. Ancak bu amaçla yapılacak toplantıya Derneğe kayıtlı ve Genel kurul Toplantısına katılma hakkı bulunan Genel Kurul üyelerinin en az 2/3 ünün hazır bulunması şarttır. İkinci toplantıda bu çoğunluk aranmaz ancak Genel Kurulun Derneğin feshine karar verebilmesi için toplantıda hazır bulunan üyelerin 2/3 ünün oyu gereklidir. Derneğin feshi Yönetim Kurulu tarafından yasal süresi içinde mülki amirliğe yazı ile bildirilir. Fesih kararı ile birlikte tasfiye işlemleri yapmak, hesapları kapatmak ve fesih anındaki Derneğin safi mevcudunu tespit etmek için, bir Tasfiye Heyeti kurulur. Tasfiye Heyeti, üç kişiden oluşur ve Genel Kurulca seçilir. Heyet, tasfiye işlemlerini yaptıktan sonra kalan Dernek mevcutları ile gayri nakdi kıymetlerini Genel Kurul kararında gösterilen TEGEV e devreder.genel kurul karar almadığı taktirde derneğin bütün para,mal ve hakları mahkeme kararıyla derneğin amacına en yakın ve kapatıldığı tarihte en fazla üyeye sahip derneğe devir edilir.

15 Derneğin infisahı ve kapatılması veya faaliyetten alınması hallerinde ilgili yasa hükümlerine göre işlem yapılır. Açık Bulunmayan Hususlar Madde 24 Bu tüzükte açık hüküm bulunmayan hallerde Türk Medeni Kanunu nun ve Dernekler Kanunun hükümleri geçerlidir.

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 a. Derneğin Adı: Türk Tıp Eğitimi Derneği dir. b. Derneğin merkezi Ankara dır. c. Şubesi açılmayacaktır. TÜRK TIP EĞİTİMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

Karakutu Derneği Tüzüğü

Karakutu Derneği Tüzüğü Karakutu Derneği Tüzüğü Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı "Karakutu Derneği" olarak belirlenmiştir. Derneğin merkezi İstanbul'dadır ve şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Faaliyet Alanı

Detaylı

İHALECİ ECZA DEPOLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin adı: MADDE 1- Derneğin adı İhaleci Ecza Depoları Derneği dir. MADDE 2- Derneğin merkezi İstanbul dadır. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI

Detaylı

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi. İKİNCİ BÖLÜM Amaç ve Faaliyetler ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1 Derneğin Adı ve Kısa Adı BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Kısa Adı ve Merkezi 1. Derneğin adı: Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanları Derneği dir. 2.

Detaylı

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 Derneğin adı: TED ALANYA KOLEJİ MEZUNLARI DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi Alanya dadır. Şubesi açılmayacaktır. Dernek yetkili

Detaylı

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri

Madde-2 : Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri TÜRK MANYETİK REZONANS DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜDÜR. Madde1-Derneğin Adı ve Merkezi : a) Derneğin adı Türk Manyetik Rezonans Derneği dir. Kısaltılmış adı TMRD olarak kullanılır. b) Derneğin merkezi İzmir dedir.

Detaylı

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ

KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ MERKEZ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ VE AMAÇ KURULUŞ, BİRLİĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Bu tüzük hükümlerini kabul eden Kırmızı Et üretimi yapan tarım üreticileri tarafından asgari ilçe

Detaylı

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir.

DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN ADI MADDE 1:Derneğin adı Türk Dâhili ve Cerrahi Bilimler Yoğun Bakım Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2: Derneğin merkezi Ankara ilindedir. Şubesi yoktur. DERNEĞİN AMACI VE BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK

Detaylı

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur.

Sayı : 2014/23 Tarih : 13 Mayıs 2014. MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. ANAFOD İSTANBUL ANADOLU YAKASI FOTOĞRAF SANATI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ A.GENEL HÜKÜMLER DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: MADDE 1: Derneğin adı İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği dir. Kısa adı ANAFOD dur. MADDE

Detaylı

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM

: Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. BİRİNCİ BÖLÜM Demiryolu Mühendisleri Derneği Tüzüğü BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi, Amaç ve Çalışma Alanı Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı Derneğin Merkezi : Demiryolu Mühendisleri Derneği dir. Kısa İsmi Demühder

Detaylı

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir.

MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. SOSYAL HAKLAR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI MADDE 1 : Derneğin adı Sosyal Haklar Derneği dir. Derneğin kısa adı SHD dir. DERNEĞİN MERKEZİ MADDE 2 : Derneğin merkezi İstanbul dur. DERNEĞİN AMACI MADDE 3 :

Detaylı

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ

İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ İLÇESİ.ÜRÜNLERİ TARIMSAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ, AMAÇ VE ÇALIŞMA KONULARI AMAÇ MADDE 1- üreticilerinin bir araya gelerek; 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunun da öngörülen

Detaylı

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR

ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR ANKARA MİKROBİYOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ BÖLÜM I AMAÇ, KAPSAM VE TANIMLAR Madde 1. Derneğin adı Ankara Mikrobiyoloji Derneği dir. Derneğin amacı, Ankara ve diğer illerdeki üyeleri arasında yakınlaşma, dayanışma

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNU İŞ İNSANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1: DERNEĞİN ADI ve KISA ADI Derneğin adı, Boğaziçi Üniversitesi Mezunu İş İnsanları Derneği'dir. Derneğin kısa adı "BRM"dir. Bu tüzükte kısaca

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İNSAN PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: İnsan Platformu Derneği dir. Derneğin merkezi Eskişehir dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin Amacı

Detaylı

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ

HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ HAK TEMELLİ POLİTİKALAR İÇİN HÜMANİST GRUP DERNEĞİ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Hak Temelli Politikalar İçin Hümanist Grup Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Dernek, yurt

Detaylı

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi İSTANBUL ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1: Derneğin Adı: İstanbul Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği; Kısa adı ODTUMİST dir. Tüzük metninde;

Detaylı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı TÜZÜK 1. DERNEĞİN KURULUŞ VE AMACI Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Avrupa İşbirliği Ağı Derneği dir (AİAD). Derneğin merkezi Ankara dır. Dernek yurt içinde ve yurt dışında şube veya şubeler

Detaylı

(Bknz. http://cocukhizmetleri.aile.gov.tr/data/544e2783369dc318044059b8/ulusal_cocuk_haklari_strateji_belgesi _ve_eylem_plani.

(Bknz. http://cocukhizmetleri.aile.gov.tr/data/544e2783369dc318044059b8/ulusal_cocuk_haklari_strateji_belgesi _ve_eylem_plani. ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 - Derneğin Adı: Zeytin Çekirdekleri Derneği dir. Derneğin merkezi Ayvalık tır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin

Detaylı

ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ARAKLI TAŞTEPE KÖYÜ KALKINMA, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Araklı Taştepe Köyü Kalkınma, Kültür ve Dayanışma Derneği dir. Derneğin merkezi Araklı Taştepe

Detaylı

Tüzük TÜRKİYE MADENCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

Tüzük TÜRKİYE MADENCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Tüzük TÜRKİYE MADENCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ I- DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: Madde 1- Derneğin adı: TÜRKİYE MADENCİLER DERNEĞİ dir. Derneğin merkezi İstanbul'dur. Derneğin şubesi yoktur. II- DERNEĞİN AMACI ve FAALİYETLERİ:

Detaylı

Dernek Tüzüğü Version: 4.0

Dernek Tüzüğü Version: 4.0 Version: 4.0 Dernek : Adres : Türk Sanat Enstitüsü İsviçre TSEI / TKIS, 8046 Zürich / Schweiz İçindekiler 1 Genel bilgiler... 2 1.1 Derneğin ismi ve ikametgâh adresi... 2 1.2 Derneğin amacı... 2 1.3 Derneğin

Detaylı

ÖZDEBİR ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

ÖZDEBİR ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ ÖZDEBİR ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I Derneğin Adı ve Merkezi: Madde 1 - Derneğin adı: ÖZDEBİR Özel Öğretim Kurumları Derneği dir. Madde 2 - Derneğin kısa adı: ÖZDEBİR'dir. Madde 3 - Derneğin

Detaylı

EGE SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK, ÇEVRE, EĞİTİM VE KALKINMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Ege Sürdürülebilir Sağlık, Çevre,

EGE SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK, ÇEVRE, EĞİTİM VE KALKINMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Ege Sürdürülebilir Sağlık, Çevre, EGE SÜRDÜRÜLEBİLİR SAĞLIK, ÇEVRE, EĞİTİM VE KALKINMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Ege Sürdürülebilir Sağlık, Çevre, Eğitim Ve Kalkınma Derneği dir. Derneğin merkezi İzmir

Detaylı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç ve kapsam Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KÖY ÖĞRETMENLERİ İLE HABERLEŞME VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı: Köy Öğretmenleri ile Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği dir. Derneğin merkezi Istanbul dadır.

Detaylı

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır.

TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ. Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı  TEKNİK EĞİTİM VAKFI dır. Tüzük VAKFIN ADI Madde:1 TEKNİK EĞİTİM VAKFI SENEDİ Vakıf senedinin altında isim ve adresleri belirtilen şahıslar tarafından kurulan vakfın adı " TEKNİK EĞİTİM VAKFI" dır. VAKFIN MERKEZİ Madde:2 Vakfın

Detaylı

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DeM DENEYİMSEL EĞİTİM MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ MADDE 1 A. Derneğin Adı: DeM Deneyimsel Eğitim Merkezi Derneği dir. B. Derneğin İngilizce Adı: "DeM Experiential Training Center Association" dır. C. Derneğin Kısaltması: "DeM"

Detaylı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı

TÜZÜK. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri İle Faaliyet Alanı TÜZÜK Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: KONYA KÖYLERİNE HİZMET GÖTÜRME Derneği dir. Derneğin merkezi Konya dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Derneğin Amacı ve Bu Amacı

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ SPOR BİRLİĞİ YÖNERGESİ Kuruluş ve Kapsam Madde 1- Bu yönerge, 2547 Sayılı Kanunun 47. Maddesi ve Yüksek Öğretim Kurumları Mediko - Sosyal, Sağlık, Kültür ve Spor İşleri Daire

Detaylı

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MİDYAT GENÇ İŞ ADAMLARI VE GENÇ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Midyat Genç İş Adamları Ve Genç Girişimciler Derneği dir. Derneğin Kısa Adı : MİGİAD dır. Derneğin

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

YENİMAHALLELİ KADINLAR EĞİTİM ve DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

YENİMAHALLELİ KADINLAR EĞİTİM ve DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ YENİMAHALLELİ KADINLAR EĞİTİM ve DAYANIŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı : YENİMAHALLELİ KADINLAR EĞİTİM ve DAYANIŞMA Derneği dir.derneğin Unvanı YEKAD dır.derneğin merkezi

Detaylı

İZMİR TALASEMİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi MADDE 1- Derneğin Adı: İzmir Talasemi Derneği dir. Kısaca İzTalDer dir. (Talasemi, Akdeniz Anemisi adıyla da bilinir.) Derneğin merkezi 19 Mayıs Caddesi

Detaylı

GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI ve MERKEZİ: Madde 1 : Derneğin adı GİRİŞİMCİLER ve LİDERLER DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı GİLİD dir. Derneğin merkezi ANKARA dadır. Şubesi yoktur.

Detaylı

ÖZDOST ÖZBEKİSTANLA DOSTLUĞU GELİŞTİRME DERNEĞİ

ÖZDOST ÖZBEKİSTANLA DOSTLUĞU GELİŞTİRME DERNEĞİ ÖZDOST ÖZBEKİSTANLA DOSTLUĞU GELİŞTİRME DERNEĞİ MADDE 1-DERNEĞİN ADI: Derneğin adı Özbekistanla Dostluğu Geliştirme Derneği dir. Derneğin kısa adı ÖZDOST dur. MADDE 2-DERNEĞİN MERKEZİ: Derneğin merkezi

Detaylı

AHD Tüzüğümüz BÖLÜM I DERNEĞİN ADI: MADDE 1: Derneğin adı: Acil Hemşireleri Derneği dir (AHD) Derneğin İngilizce adı: Turkish Emergency Nurses

AHD Tüzüğümüz BÖLÜM I DERNEĞİN ADI: MADDE 1: Derneğin adı: Acil Hemşireleri Derneği dir (AHD) Derneğin İngilizce adı: Turkish Emergency Nurses AHD Tüzüğümüz BÖLÜM I DERNEĞİN ADI: MADDE 1: Derneğin adı: Acil Hemşireleri Derneği dir (AHD) Derneğin İngilizce adı: Turkish Emergency Nurses Association (TENA) dır, DERNEĞİN MERKEZİ: MADDE 2: Derneğin

Detaylı

ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015)

ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015) ORGANİK KÜLTÜR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ (27.12.2015) DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Derneğin Adı: Organik Kültür Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Organik tarım, ekolojik tarım

Detaylı

SELAMETLİ CAMİİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Derneğin adı; Selametli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği dir.

SELAMETLİ CAMİİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Derneğin adı; Selametli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği dir. 1 SELAMETLİ CAMİİ YAPTIRMA VE YAŞATMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi: Madde 1: Derneğin adı; Selametli Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği dir. Kısa adı; SELAM-DER dir. Derneğin merkezi; Gölbaşı

Detaylı

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ ANKARA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BEYİN FIRTINASI KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Dayanak Madde 1- (1) Bu tüzük, 3568 sayılı yasanın 50.maddesine göre çıkarılan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları

Detaylı

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği

Türk Veteriner Jinekoloji Derneği TÜRK VETERİNER JİNEKOLOJİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ: Madde 1. Derneğin Adı: Türk Veteriner Jinekoloji Derneği dir. Derneğin merkezi Kayseri dir. Şubesi bulunmamaktadır. DERNEĞİN AMACI VE BU

Detaylı

CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ CİNSELLİK ARAŞTIRMALARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Cinsellik Araştırmaları Derneği dir. Derneğin merkezi Çankaya/Ankara dır. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube

Detaylı

SERKAP Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK

SERKAP Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK SERKAP Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM: KURULUŞ Madde 1. DERNEĞİN KURULUŞU, ADI, MERKEZİ : Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde her nev'i seramik kaplama malzemeleri

Detaylı

KIRMIZI ŞEMSİYE Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları DERNEĞİ -TÜZÜK-

KIRMIZI ŞEMSİYE Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları DERNEĞİ -TÜZÜK- KIRMIZI ŞEMSİYE Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları DERNEĞİ -TÜZÜK- DERNEĞİN ADI MADDE 1: Derneğin açık adı; Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği dir. Kısa Adı; Kırmızı Şemsiye dir. Derneğin

Detaylı

EGE ASANSÖR ve YÜRÜYEN MERDİVEN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ DÜZELTİLMİŞ TÜZÜĞÜ

EGE ASANSÖR ve YÜRÜYEN MERDİVEN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ DÜZELTİLMİŞ TÜZÜĞÜ EGE ASANSÖR ve YÜRÜYEN MERDİVEN SANAYİCİLERİ DERNEĞİ DÜZELTİLMİŞ TÜZÜĞÜ KURULUŞ : Madde 01 5253 Sayılı Dernekler Kanunu hükümleri kapsamında kurulan derneğin adı, EGE ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN SANAYİCİLERİ

Detaylı

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü,

YÖNETMELİK. d) Genel Müdür: Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürünü, 24 Aralık 2014 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29215 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK REKLAM KONSEYİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

DİYARBAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ŞEHİRCİLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DİYARBAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ŞEHİRCİLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DİYARBAKIR KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ŞEHİRCİLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği dir. Derneğin merkezi Diyarbakır dır. Şubesi açılmayacaktır.

Detaylı

RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ (RUMVADER)

RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ (RUMVADER) RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: RUM CEMAAT VAKIFLARI DESTEKLEME DERNEĞİ (RUMVADER) Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır Derneğin

Detaylı

Madde 1- Derneğin Adı: Kültür Araştırma Tarih Rehberlik Eğitim Derneği veya kısaltılmış şekliyle KATRE dir.

Madde 1- Derneğin Adı: Kültür Araştırma Tarih Rehberlik Eğitim Derneği veya kısaltılmış şekliyle KATRE dir. KATRE DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Kültür Araştırma Tarih Rehberlik Eğitim Derneği veya kısaltılmış şekliyle KATRE dir. Derneğin merkezi Konya dır. Dernek, yurt içinde

Detaylı

OY VE ÖTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

OY VE ÖTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ OY VE ÖTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: OY VE ÖTESİ Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Şubesi açılmayacaktır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek İçin

Detaylı

: ODFED : OTİZM DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ

: ODFED : OTİZM DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ Federasyonun adı ve Merkezi ODFED OTİZM DERNEKLERİ FEDERASYONU TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Federasyonun Adı, Merkezi, Amaç ve Çalışma Alanı Madde 1- Federasyonun Adı Kısa adı : OTİZM DERNEKLERİ FEDERASYONU :

Detaylı

insanlar arasındaki ilişkilerin huzurlu olması için Allah ın rızasının doğrultusunda birleştirici faaliyetleri geliştirmektir.

insanlar arasındaki ilişkilerin huzurlu olması için Allah ın rızasının doğrultusunda birleştirici faaliyetleri geliştirmektir. Madde 1 ADI VE MERKEZİ EHLİ TAKVA DERNEĞİ MERKEZİ : İSTANBUL ilindedir. Yönetim Kurulu kararı ile İstanbul içinde Derneğin adresi değiştirilebilir. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. Madde

Detaylı

İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İSTANBUL FİKİR VE EĞİTİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1- DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin Adı: İstanbul Fikir ve Eğitim Derneği dir. Kısa adı İFE dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Derneğin, yurt içinde veya

Detaylı

ANADOLU SİGORTA EKSPERLERİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ

ANADOLU SİGORTA EKSPERLERİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ GENEL HÜKÜMLER ANADOLU SİGORTA EKSPERLERİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ MADDE 1- Derneğin adı: Anadolu Sigorta Eksperleri Derneğidir. Derneğin merkezi Ankara dadır. Derneğin şubesi yoktur.

Detaylı

KOÇLUK PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

KOÇLUK PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KOÇLUK PLATFORMU DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Kuruluş Yılı 01.10.2014 Sicil No 34-169/171 Son Tüzük Değişikliği 12.01.2013 DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Madde 1- Derneğin Adı: Koçluk Platformu Derneği dir. Derneğin merkezi

Detaylı

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ AFET EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ AFET EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 10.02.2010 Resmi Gazete Sayısı: 27489 İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ AFET EĞİTİM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimi:

Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimi: Ankara Otistik Bireyler Derneği Tüzüğü Derneğin Adı: Madde : 1 - Derneğin Adı: ANKARA Otistik BireylerDerneğidir. Derneğin kısa adı: ANOBDER dir. Derneğin merkezi: Madde : 2 - Derneğin merkezi Ankara dadır.

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

Dernek Tüzüğü. Genel Hükümler

Dernek Tüzüğü. Genel Hükümler Dernek Tüzüğü Genel Hükümler I. Derneğin Adı ve Merkezi: Madde 1. Derneğin Adı: Reklam Yaratıcıları Derneği, 2908 sayılı Dernekler Yasası uyarınca kurulmuştur. Kısa adı RYD dir. Madde 2. Derneğin Merkezi:

Detaylı

SINIRSIZ KARDEŞLİK ve İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (KİYADER) TÜZÜĞÜ

SINIRSIZ KARDEŞLİK ve İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (KİYADER) TÜZÜĞÜ SINIRSIZ KARDEŞLİK ve İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (KİYADER) TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1 Derneğin adı; Sınırsız Kardeşlik ve İnsani Yardım Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Derneğin isim

Detaylı

( tarih ve sayılı Resmi Gazete)

( tarih ve sayılı Resmi Gazete) TÜRK-YABANCI, YABANCI-TÜRK TİCARET, SANAYİ VE DENİZ TİCARET ODA DERNEKLERİNİN KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE DENETİM USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (6.4.2007 tarih ve 26485 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri. I. Mesleki gelişim amaçlı kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek,

Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri. I. Mesleki gelişim amaçlı kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, MOBİLYACI İŞ ADAMLARI DERNEĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Mobilyacı İş Adamları Derneği dir. Kısa adı MOBİAD dır. Derneğin merkezi Trabzon dur. Dernek, yurt içinde ve

Detaylı

AVUKATLIK ORTAKLIĞI TĐP ANA SÖZLEŞMESĐ 1 (Yabancı Ortaklıklar Đçin)...Danışmanlık Hizmetleri Avukatlık Ortaklığı Ana Sözleşmesi

AVUKATLIK ORTAKLIĞI TĐP ANA SÖZLEŞMESĐ 1 (Yabancı Ortaklıklar Đçin)...Danışmanlık Hizmetleri Avukatlık Ortaklığı Ana Sözleşmesi AVUKATLIK ORTAKLIĞI TĐP ANA SÖZLEŞMESĐ 1 (Yabancı Ortaklıklar Đçin)...Danışmanlık Hizmetleri Avukatlık Ortaklığı Ana Sözleşmesi Madde 1. Kuruluş Aşağıda ad ve soyadları, uyrukları, açık ikamet adresleri

Detaylı

Madde 1- Derneğin adı ANADOLU ESNAF SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı ANESİAD dır.

Madde 1- Derneğin adı ANADOLU ESNAF SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı ANESİAD dır. DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı ANADOLU ESNAF SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ dir. Derneğin kısa adı ANESİAD dır. DERNEĞİN MERKEZ VE ŞUBELERİ: Madde 2- Derneğin merkezi İSTANBUL ilidir. Dernek, Genel

Detaylı

KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne;

KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne; KARAR 2016/43 Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Yönergesinin aşağıdaki şekliyle kabulüne; UŞAK ÜNİVERSİTESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç

Detaylı

TÜRKİYE KOJENERASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE KOJENERASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE KOJENERASYON DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı: Madde 1: TÜRKİYE KOJENERASYON DERNEĞİ DİR. Uluslararası platformlarda kullanılmak üzere adı Turkish Cogeneration Association ve kısa adı Cogen Turk dür.

Detaylı

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ HAYVAN SEVERLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Hayvan Severler Derneği dir. Derneğin merkezi Çeşme/İZMİR dır. Şube açma hakkı saklıdır. Derneğin Amacı ve Bu Amacı Gerçekleştirmek

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜMLER. Birinci Bölüm: İkinci Bölüm: Üçüncü Bölüm: Dördüncü Bölüm: Beşinci Bölüm: Altıncı Bölüm: Derneğin Adı, Merkezi, Amacı ve Faaliyet Alanları Üyelik, Üyelik

Detaylı

BİZİM AVRUPA (EUROPA NOSTRA) DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

BİZİM AVRUPA (EUROPA NOSTRA) DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİZİM AVRUPA (EUROPA NOSTRA) DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Madde 1- Derneğin Adı: Bizim Avrupa (Europa Nostra) Derneği dir. Derneğin merkezi İstanbul dadır. Madde 2- Dernek, Türkiye de kültürel miras alanındaki faaliyetlerin

Detaylı

SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi

SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi SAHİPKIRAN STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Derneğin Adı, Merkezi ve Amblemi Derneğin adı MADDE 1 (1) Derneğin adı; Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği dir. (2)

Detaylı

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin adı TÜM İLERİCİ GENÇLİK DERNEĞİ dir. Kısa adı TÜM-İGD dir. Derneğin merkezi İstanbul dur. Ülke genelinde yasaya uygun olarak

Detaylı

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur.

KULÜP TÜZÜĞÜ. Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. KULÜP TÜZÜĞÜ EK - 3 Kuruluş ve Amaç MADDE 1 - amacı ile Çukurova Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermek üzere adında bir öğrenci kulübü kurulmuştur. Kulüp Faaliyet Alanları MADDE 2 - (1) (2) (3) (4)

Detaylı

ÇİN KÜLTÜRÜ ve SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Madde 1 - Derneğin adı Çin Kültürü ve Sağlıklı Yaşam Derneği dir.

ÇİN KÜLTÜRÜ ve SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Madde 1 - Derneğin adı Çin Kültürü ve Sağlıklı Yaşam Derneği dir. ÇİN KÜLTÜRÜ ve SAĞLIKLI YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı Merkezi Amacı Madde 1 - Derneğin adı Çin Kültürü ve Sağlıklı Yaşam Derneği dir. Madde 2 - Derneğin merkezi Antalya dadır. Dernek yurt içinde ve

Detaylı

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ BİRLİĞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1 : (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi önlisans, lisans ve

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları

İKİNCİ BÖLÜM Öğrenci Konseyinin Seçimleri, Organları ve Çalışma Esasları GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ (06/08/2009 tarih ve 14 Sayılı Senato kararıyla) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Gümüşhane Üniversitesinin

Detaylı

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ:

Dernek Kütük No: HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: Dernek Kütük No: 06-062-185 HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BÖLÜM I. ADI, AMACI, KURUCULARI VE MERKEZİ: MADDE 1 - Derneğin adı, HAYVAN BESLEME BİLİM DERNEĞİ'dir. Merkezi, Ankara'dadır. Derneğin kısa

Detaylı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönergesi Birinci Kısım Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge 'nin amacı; İstanbul Ticaret Üniversitesi nde kayıtlı öğrencilerin eğitim,

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ I. BÖLÜM KURULUŞ HÜKÜMLERİ Ad ve merkez MADDE 1 - DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI ve MENSUPLARI DERNEĞİ

Detaylı

SERHAM Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM: KURULUŞ

SERHAM Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM: KURULUŞ SERHAM Seramik, Cam ve Çimento Hammaddeleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM: KURULUŞ Madde I. DERNEĞİN KURULUŞU, ADI, MERKEZİ Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde her nev'i seramik hammaddeleri

Detaylı

MERCEDES-BENZ TÜRK YETKİLİ SATICILARI ve SERVİSLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ. MADDE 2- Derneğin Amacı Çalışma Konuları ve Çalışma Biçimleri

MERCEDES-BENZ TÜRK YETKİLİ SATICILARI ve SERVİSLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ KURULUŞ. MADDE 2- Derneğin Amacı Çalışma Konuları ve Çalışma Biçimleri MERCEDES-BENZ TÜRK YETKİLİ SATICILARI ve SERVİSLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ MADDE 1- Derneğin Adı ve Merkezi KURULUŞ Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde MERCEDES-BENZ markalı taşıt araçlarının satış, satış

Detaylı

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ VETERİNER SAĞLIK TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1. Derneğin adı, Veteriner Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği dir. Kısaltılmış adı VESTED tir. Derneğin

Detaylı

ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Madde 1- Derneğin Adı: Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği dir. Derneğin kısa adı ENGELSİZ VE MUTLU dur.

ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. Madde 1- Derneğin Adı: Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği dir. Derneğin kısa adı ENGELSİZ VE MUTLU dur. ENGELSİZ ve MUTLU YAŞAM DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Engelsiz ve Mutlu Yaşam Derneği dir. Derneğin kısa adı ENGELSİZ VE MUTLU dur. Derneğin merkezi Ankara dır. Dernek,

Detaylı

AKTÜERLER DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ

AKTÜERLER DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ MADDE 1 DERNEĞĠN ADI AKTÜERLER DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ Aktüerler Derneği Türk Yasaları gereğince dernek olarak oluşturulmuştur (5253 Dernekler Kanunu Yayımlandığı R.Gazete: Tarih: 23.11.2004 Sayı: 25649) Aktüerler

Detaylı

Derneğin adı ve merkezi Madde 1- Derneğin kurucuları Madde 2-

Derneğin adı ve merkezi Madde 1- Derneğin kurucuları Madde 2- Derneğin adı ve merkezi Madde 1- Derneğin adı, "Kamplar Derneği" dir. Derneğin merkezi İstanbul'dur. Derneğin kurucuları Madde 2- Derneğin kurucu üyeleri Fahrettin Gözet, Murat Gözet, Kamil Çakın, Levent

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı

TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı TÜRK DERMATOLOJİ DERNEĞİ ANA TÜZÜĞÜ (Düzeltilmiş tüzük Ankara, 2018) Madde:1- Bu tüzüğün 4. maddesinde izah edilen gayeleri gerçekleştirmek maksadı ile, 20. madde isim ve açık adresleri yazılı şahıslar

Detaylı

ÇOCUK ACĠL TIP DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ

ÇOCUK ACĠL TIP DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ ÇOCUK ACĠL TIP DERNEĞĠ TÜZÜĞÜ Ġçindekiler Madde Sayfa Derneğin adı ve merkezi 1 2 Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe 2 2 sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimleri ile faaliyet

Detaylı

Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir.

Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir. YEDİTEPE DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI İHTİSAS SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Yeditepe Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü Derneği dir. Derneğin merkezi

Detaylı

Konfederasyonun Adı: Açılımı; Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Kısa Adı ; G.O.K. dur. Resmi İnternet web sitesi ismi ; www.gok.org.tr dir.

Konfederasyonun Adı: Açılımı; Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Kısa Adı ; G.O.K. dur. Resmi İnternet web sitesi ismi ; www.gok.org.tr dir. GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONU TÜZÜĞÜ Madde 1- Konfederasyonun Adı: Konfederasyonun Adı: Açılımı; Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Kısa Adı ; G.O.K. dur. Resmi İnternet web sitesi ismi

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ BİLİNÇLİ GENÇLER TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1-Bu topluluk, üniversitemiz öğrencilerinin sosyal ve kültürel anlamda bilinçlenmelerini sağlamayı, sosyal projeler üreterek

Detaylı

AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ AVRASYA AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ Derneğin Adı ve Merkezi Madde 1- Derneğin Adı: Avrasya Aile Hekimliği Derneği dir. Derneğin merkezi Edirne dir. Dernek, yurt içinde ve yurt dışında şube açabilir..

Detaylı

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KENTSEL YAŞAM KALİTESİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Kuruluş, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Derneğin Adı Madde 1 (1) Derneğin adı, Kentsel Yaşam Kalitesi Derneği dir. Derneğin kısa adı KentselYaşam dır. Derneğin

Detaylı

TOPLUMSAL ETIK DERNEĞİ TUZUGU

TOPLUMSAL ETIK DERNEĞİ TUZUGU Sayfa 1 TOPLUMSAL ETIK DERNEĞİ TUZUGU BÖLÜM I DERNEĞİN ADI: MADDE :1- Derneğin Adı: TOPLUMSAL ETİK Derneğidir.Şubesi açılmayacaktır. DERNEĞİN MERKEZİ: MADDE: 2- Derneğin genel merkezi Ankara dadır. Dernek,

Detaylı

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Kulüp, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Fotoğrafçılık Kulübü ismi ile anılır.

Detaylı

SERSA Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM : KURULUŞ

SERSA Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM : KURULUŞ SERSA Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Derneği ANATÜZÜK BİRİNCİ BÖLÜM : KURULUŞ Madde I. DERNEĞİN KURULUŞU, ADI, MERKEZİ Türkiye Cumhuriyeti hudutları dahilinde her nev'i seramik sağlık gereçleri üreten

Detaylı

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRK FİZYOLOJİK BİLİMLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu tüzüğün amacı Türk Fizyolojik Bilimler Derneği nin kuruluş ve çalışma amaçlarını belirlemek ve dernek

Detaylı

BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İKİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN AMACI VE FAALİYETLERİ

BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ İKİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN AMACI VE FAALİYETLERİ BİLİŞİM UZMANLARI DERNEĞİ TÜZÜĞÜ BİRİNCİ BÖLÜM DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ Derneğin Adı Madde 1 - Derneğin adı Bilişim Uzmanları Derneği dir. Derneğin Merkezi Madde 2 - Derneğin Merkezi Ankara dır. Şubesi

Detaylı