PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ"

Transkript

1

2 PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık turizminde başarının en önemli sırrıdır. Sağlık turizminde marka olmak, ilk akla gelen kuruluş olmak için, etkin tanıtım ve doğru pazarlama şarttır. Platform olarak sağlık turizminde en güçlü ve hızla gelişecek pazar ülkelerini tespit ederek, en verimli tanıtım etkinlikleriyle profesyonel yurtdışı tanıtımları yapacağız. 1-YURTDIŞINDA SAĞLIK TURİZMİ SEMİNER VE ÇALIŞTAYLARI Sağlık turizminin ve ülkemizin sağlık turizmi ile ilgili imkanlarının ve fırsatlarının anlatıldığı; sağlık personelleri ve sağlık turizmi kuruluşlarının yöneticilerinin, aracı kurumların, seyahat acentalarının ve pazarlama elemanlarının vb. katıldığı toplantılardır. Yurtdışında düzenlenecek seminer ve çalıştaylarda daha ziyade ülkemizin sağlık turizmi fırsatları anlatılacak ve pazarlaması yapılacaktır. Yurtdışında sağlık kuruluşları gezileri olacak, gidilen ülkede varsa aynı anda sağlıkla ilgili fuar ve kongrelere katılım sağlanacaktır. Bu grup yurtdışı çalışmalarda sağlık kuruluşlarının yanı sıra medikal firmalar, ilaç firmaları, kozmetik ürün imalatçı ve satıcıları gibi sağlık sektörünün tüm paydaşları yer alabilecektir. 2-YURTDIŞINDAN İLGİLİ HEYETLERİN TÜRKİYE YE GETİRİLMESİ Hedef ülkelerdeki ilgili kişi ve kuruluşlardan oluşturulan en az 8-10 kişilik sağlık turizmi ile ilgili alım heyetleri ülkemize getirilip, sağlık kuruluşlarımız ve sağlık turizmi ile ilgili idari ve yönetim kadroları ile görüşmeler sağlanacaktır. Bu grupta yabancı heyet, ülkemizdeki sunulan sağlık hizmetlerini yerinde görecek, gerekli işbirliği sözleşmeleri anında yapabilecektir. 3-YURTDIŞINDA TIBBİ KONULARDA BİLİMSEL TOPLANTILAR Yurtdışında bilimsel ağırlıklı sağlık turizmi panel ve seminerler yapılacaktır. Bu grupta ağırlıkta sağlık turizmi ile ilgili sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin katılımı olacaktır. Özellikle de ülkemizden ve yurtdışından, alanında ün yapmış hekim ve akademisyenlerin katıldığı, spesifik alanlarda bilimsel ağırlıklı toplantılar olup sağlık turizmi tanıtımı olacaktır. Öncelikli olarak sağlık turizminde en önemli konuları kapsayan beyin cerrahisi, ortopedi, onkoloji, kardiyovasküler cerrahi ve estetik cerrahisi ile ilgili toplantılar yapacağız. Platformumuz, ülkemizdeki kurumsal olan, kaliteli sağlık hizmeti sunan özel hastaneler, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, aracı kurumları, sağlık seyahat acentaları, medikal firmalar, ilaç firmaları ve sağlığın tüm paydaşlarından oluşan heyetleri yurtdışında tanıtım ve pazarlamasını yapacaktır. Tüm bu faaliyetlerimiz hakkındaki çalışmalarımızı adresinden takip edebilirsiniz. DR DURSUN AYDIN PLATFORM BAŞKANI

3 GELECEĞİN EN BÜYÜK SAĞLIK TURİZMİ PAZARI İKİNCİ EVİMİZ İRAN A SAĞLIK TURİZMİ KÖPRÜLERİNİ KURMAYA GİDİYORUZ. Yaklaşık 80 milyon nüfuslu sınır komşumuz, vizesiz gidiş-gelişin olduğu, turizmimizde ilk 6 içinde yer alan, bölgenin en büyük iki fuarının olduğu tarihlerde TAHRAN/ İRAN a gidiyoruz. AMAÇ: Türkiye nin sağlık turizmi potansiyeli, başta İran olmak üzere, iki fuar sebebi ile Tahran a gelen tüm çevre ülkelere tanıtılmış olacaktır. Bu çalışmalar sonucunda ülkemizde tedavi gören 2012 yılında 2703 İranlı hasta sayısını 5000 lerin üstüne çıkarmayı hedeflemekteyiz. Ülkemizin sağlık kuruluşları ve kaplıcaları başta olmak üzere tüm sağlık turizmi paydaşlarının İran da tanınırlığının artıracağız. GENEL BİLGİLER: Platformumuz çatısı altında yaklaşık 10 kuruluşun katılımı planlanmıştır. (Hastane, aracı kurum ve seyahat acentası, kaplıcalar vb.) İki fuara da katılım sağlanacaktır. Sağlık fuarına stantla; güzellik, kozmetik ve temizlik ürünleri fuarına ise ziyaretçi olarak katılınacaktır. Bu program süresince, otelde ve fuar alanında birer günlük fuara katılan ve İran dan medikal, ilaç alacak eczane, hastane yetkilileri, aracı kuruluşlar üniversite ve özel hastane yetkilileri ve Türkiye den kaplıca ve hastaneye turist getirecek seyahat acenta ve aracı kurum temsilcilerinden oluşan yaklaşık 20 kişinin katıldığı toplantılar olacaktır. Ayrıca iki akşam, yemekli iş görüşmesi toplantısı (10 kişilik) olacaktır. Bu etkinlikler süresince başta fuarda olmak üzere medya tanıtımları (TV, radyo, gazete, internet dergi ve fuar alanlarında bilboard reklamları) olacaktır. Ayrıca mümkün olursa Tahran da hastane eczane resmi kuruluşlardan 5-6 noktaya yerinde ziyaret gerçekleştirilecektir. 7 GÜNLÜK BU PROGRAMIMIZIN TAMAMI 3000 USD DİR. HİÇ KİMSE BU FIRSATLARI, BU FİYAT- LARLA SİZE SUNAMAZ. ÇÜNKÜ BİZ ÜLKEMİZİN SAĞLIK TURİZMİNİ YURTDIŞINDA TANITMAK İÇİN KURULMUŞ KAR AMACI GÜTMEYEN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ. HERŞEY ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN, SAĞLIK TURİZMİNİN ÜLKEMİZDE GELİŞMESİ İÇİN SİZLERİN KAZANMASI VE YUTRDIŞI PA- ZARLARINDA TANINMASI İÇİN, VE SONUÇTA ÜLKEMİZİN BÖLGESİNDE LİDER BİR SAĞLIK TURİZMİ DESTİNASYONU OLMASI İÇİN, HİZMETİNİZDEYİZ.

4 BU PROGRAMA NİÇİN KATILMALISINIZ? ÇÜNKÜ; 1. İran ile ticari hacmimiz 2012 yılında 22 milyar USD olmuştur ve 2015 yılında hedefimiz 30 milyar USD dir. 2. İran dan ülkemize gelen turist sayısı, 2012 yılında olmuştur yılında hedefimiz, yaklaşık 2 milyondur. 3. Türkiye de tedavi gören İranlı yabancı sayısı, 2012 yılında 2703 olmuştur yılındaki hedefimiz 5000 İranlı hastadır. 4. Turizmde en cazip ülke olup otellerimiz, kaplıcalarımız ve seyahat acentalarımız için en büyük pazardır. 5. Program süresince katılacağımız 17. ULUSLARARASI SAĞLIK FUARI (15-18 MAYIS) ve 21. ULUSLARARASI BEAUTY-CLEAN FUARI (19-22 MAYIS) bölgenin en büyük fuarları olup özellikle bölgeden 20 yi aşkın ülkeden katılım olacaktır. 6. İran a ambargonun esnetilmesi ile özellikle ilaç ve tıbbi malzemede ülkemizden İran a ciddi oranda ihracat imkanı doğmuştur. 7. Ülkemizdeki kaplıcalar için en cazip yabancı ziyaretçi İranlılardır. Çünkü 2012 yılında 1732 İranlı yabancı kaplıca otellerimizde konaklamıştır. 8. Dünyanın en çok estetik operasyonlarının talep edildiği ve bu konuda ilgili kadınların bulunduğu ülke İran dır. 9. İran ile sağlık, medikal ve turizm alanlarında işbirliği konularında daha çok sayıda fırsat mevcut olup, bu fırsatları yakalamanız için sizi bu programa DAVET EDİYORUZ. BU PROGRAMDA SİZLERE ÇOK FARKLI UYGULAMA VE FIRSATLAR SUNACAĞIZ. 1. Platformumuzun fuar alanına açtığı standında tanıtım dökümanlarınızı (katolog, CD vb.) dağıtma ve kuruluşunuzu anlatma fırsatı, 2. Bu programa has hazırladığımız ülkemizin sağlık turizmini anlatan visitturkeyforhealthcare handbook-2014 isimli sağlık turizmi el kitabında tam sayfa reklam, 3. Fuar alanında ve otelde yapacağımız konu ile ilgili bir çok kişinin katılacağı seminere katılıp kuruluşunuzu 20 dakika anlatma ve sunum yapma imkanı, 4. Kuruluşunuzun logosu ve web adresi tüm tanıtım dokümanlarında bulunma fırsatı, 5. Başta İran olmak üzere özellikle çevre ülkelerden olmak üzere 20 yi aşkın ülkeden gelenlere sağlık kuruluşunuzu anlatma ve bunlarla görüşme fırsatı, 6. Havaalanı ve fuar-otel transferlerini biz sağlayacağız Mayıs ta şehir kültür turları (yemek dahil) sunacağız. 8. İki akşam yemekli iş görüşmesi gruplarına katılma fırsatı, Ve sayamadığımız nice fırsatlar sunacağız. Bu fırsatları kaçırmamak için ACELE EDİNİZ.

5 TASLAK PROGRAMI VE GEZİ HAKKINDA TASLAK PROGRAM (UÇUŞLAR İSTANBULDAN OLACAKTIR) 14 MAYIS 2014: ATATÜRK HAVAALANINDAN - TAHRANA UÇUŞ VE OTELE YERLEŞMESİ 15 MAYIS 2014: İRAN SAĞLIK FUARINA KATILIM VE FUARDA TANITIM 16 MAYIS 2014: İRAN SAĞLIK FUARDA TANITIM VE ÇEKİLİŞLER İÇİN KAYITLAR 17 MAYIS 2014: FUAR ALANINDA 50 KİŞİLİK SEMİNER / ÇEKİLİŞ VE İŞ GÖRÜŞMESİ 18 MAYIS 2014: GÜZELLİK, KOZMETİK VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ FUARINA ZİYARETÇİ KA- TILIMI / OTELDE YEMEKLİ İŞ GÖRÜŞMESİ VE SEMİNER TOPLANTISI (20 KİŞİLİK) 19 MAYIS 2014: MEDYA İLE BULUŞMA / GÜZELLİK, KOZMETİK VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ FUARINA ZİYARETÇİ KATILIMI / SAĞLIK KURULUŞLARINA ZİYARET 20 MAYIS 2014: TAHRAN DA ŞEHİR TURU 21 MAYIS 2014: OTELDEN AYRILIŞ - HAVAALANINA GİDİŞ VE DÖNÜŞ. NOT: Güncel program için adresini takip ediniz. İRAN SAĞLIK TURİZMİ FUARI KATILIMI - Platformumuz Sağlık Fuarına standart stant ile katılım sağlayacaktır. Bu stantta tüm katılımcılar tanıtım dokümanlarını sergileyip dağıtabilecektir. - Platformumuz fuar kataloğunda renkli tam sayfa reklam verecek ve fuar alanının çeşitli yerlerine kırlangıç ve reklam materyalleri dağıtılacaktır. - Güzellik ve temizlik ürünleri fuarı, aynı yerde Mayıs tarihinde ziyaretçi katılımlı olacaktır. SOSYAL ETKİNLİKLER - İki akşam yemekli iş görüşmesi (10 kişilik bir gurupla) - Son gün Tahran kültür gezisi ve otelden ayrılış, havaalanına gidiş - Fuar alanında ve oteldeki toplantı yaklaşık 20 kişilik olacak, öğle yemeği ve aralarda kafe break olacaktır. Konaklama ve toplantı oteli İstiklal Oteli olup, fuar alanına 2 km uzaklıktadır.

6 KATILIM ŞARTLARI VE ÜCRETLENDİRME KİMLER KATILMALI? 1. ÖZEL HASTANELER, KAMU HASTANELERİ, ÜNİVERSİTE HASTANELERİ 2. KAPLICA TESİSLERİ, RESORT OTELLER 3. SEYAHAT ACENTALARI VE ARACI KURULUŞLAR 4. DİĞER TÜM SAĞLIK KURULUŞLARI 5. TİBBİ MELZEME ÜRETİCİLERİ VE MEDİKALCİLER 6. KOZMETİK VE PARFÜMERİ İMALAT VE SATICILARI PROGRAM SÜRESİNDE KATILIM SAĞLANACAK VE GEZİLECEK FUARLAR ULUSLARARASI SAĞLIK FUARI /TAHRAN (15-18 MAYIS) ULUSLARARASI BEAUTY-CLEAN FUARI /TAHRAN (19-22 MAYIS) ÜCRETE DAHİL OLANLAR : 1. Platformumuzun Fuar alanına açtığı standında tanıtım dökümanlarınızı (Katolog.CDvb) dağıtma ve kuruluşunuzu anlatma fırsatı, 2. Bu programa has hazırladığımız ülkemizin sağlık turizmini anlatan visitturkeyforhealthcare handbook-2014 isimli sağlık turizmi el kitabında içinde tam sayfa reklam,(9 mayıstan önce reklam metninizi göndeilmesi şartı ile) 3. Fuar alanında ve otelde yapacağımız konu ile ilgili bir çok kişinin katılacağı seminere katılıp kuruluşunuzu 20 dk anlatma ve sunum yapma imkânı, 4. Havaalanı ve fuar otel transferleri biz sağlayacağız Mayısta şehir kültür turları yemek dahil sunacağız. 6. İki akşam yemekli iş görüşmesi gruplarına katılma fırsatı İSTANBUL-TAHRAN UÇAK VE 7 GECE KAHVALTI + AKŞAM YEMEĞİ DAHİL BU PROGRAM- DAN FAYDALANMAK VE İRAN İLE SAĞLIK TURİZMİ FIRSATLARINI YAKALAMAK İÇİN SA- DECE 3000 USD ÖDEYEYECEKSİNİZ. GENİŞ BİLGİ İÇİN: Geziye katılım ve kayıt için: ÖZGÜR KARAKAYA: e-posta: ozgur.karakaya@polarwest.com.tr Program hakkında: HİLAL TUNA: e-posta: ipsa@ipsa.org.tr WEB:

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU

VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU VİSİTTURKEYFORHEALTHCARE PLATFORMU Platformumuzun Yurtdışı Tanıtım Hizmetleri Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

14-22 MAYIS 2014 İRAN SAĞLIK TURİZMİ GEZİSİ RAPORU

14-22 MAYIS 2014 İRAN SAĞLIK TURİZMİ GEZİSİ RAPORU 14-22 MAYIS 2014 İRAN SAĞLIK TURİZMİ GEZİSİ RAPORU Sağlık Turizminde İran Pazarı Türkiye -İran arasındaki tarihi, kültürel, ticari ilişkiler ve komşumuz olması, vizenin olmaması, son olarak da turizmde

Detaylı

HAKKIMIZDA global ilişkiler ağını sektörel fuarlara sağladığı katma değerlerle

HAKKIMIZDA global ilişkiler ağını sektörel fuarlara sağladığı katma değerlerle HAKKIMIZDA TG EXPO Uluslararası Fuarcılık Grubu, 2008 yılından bu yana fuarcılık sektöründe ölçümlenebilir başarı ile global ilişkiler ağını yöneten, Gerek Türkiye de gerekse yurt dışında, sektörel fuarlara

Detaylı

İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI

İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI En avantajlı tatil fırsatları burada! www.erkenrezervasyonfuari.com İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI "BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR"

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER İSTANBUL TİCARET ODASI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNE YÖNELİK DESTEKLER Rekabeti Geliştirme Krdinatörlüğü Aralık 2014 SAĞLIK TURİZMİ BİLİŞİM FİLM EĞİTİM İ S T A N B U L T İ C A R E T O D A S I / D

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARMAK İÇİN EĞİTİM

SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARMAK İÇİN EĞİTİM SAĞLIK TURİZMİNDE BAŞARMAK İÇİN EĞİTİM Sağlık turizminde kalite, eğitim ve kalifiye insan kaynağı sürdürülebilirlik açısından vaz geçilmez unsurlardır. Sağlık turizmi dünyada hızla yükselen bir trend ve

Detaylı

TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin

TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin TÜRK-AFRİKA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ FORMU VE EĞİTİM FUARI ( 25-26 MAYIS, 2106, ILGAZ TURKIYE ) Toplantıyı Düzenleyen Kurum : Çankırı Karatekin Üniversitesi ( Türkiye), http://english.karatekin.edu.tr/

Detaylı

IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN

IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN IRAN METAFO 2010 METAL FUARI GEZİSİ VE İKİLİ FİRMA GÖRÜŞMELERİ ( B2B ) 20 24 ARALIK 2010 İRAN / TAHRAN İRANDA HER YIL DÜZENLENEN METAL VE ENDÜSTRİ SEKTÖRÜNÜN EN BÜYÜK VE TEK FUARI OLAN 600 STAND KATILIMCISIYLA

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR. Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİ PROGRAMI VE POLİTİKALAR Dr. H. Ömer Tontuş Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Programın Amacı ve Kapsamı-1 2 Tıbbi tedavinin alınması, termal kaynakların kullanılması,

Detaylı

9. Turizm Fuar ve Kongresi. . fuarizmir 10-13 ARALIK FUAR SONUÇ RAPORU. Organizatörler:

9. Turizm Fuar ve Kongresi. . fuarizmir 10-13 ARALIK FUAR SONUÇ RAPORU. Organizatörler: 9. Turizm Fuar ve Kongresi 10-13 ARALIK. fuarizmir FUAR SONUÇ RAPORU Organizatörler: Türkiye nin turizm sektöründeki en önemli buluşma noktalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi;

Detaylı

Global Turkısh Trade Centers GTTC GLOBAL FUARCILIK A.Ş. www.gttc.com.tr

Global Turkısh Trade Centers GTTC GLOBAL FUARCILIK A.Ş. www.gttc.com.tr GTTC GLOBAL FUARCILIK A.Ş. Necdet ÖZTÜRK Onursal Başkan GTTC GLOBAL FUARCILIK A.Ş. GTTC Global Türk Ticaret Merkezleri; İstanbul-Türkiye Tahran-İran Ottowa-Kanada Dubaı-UAE Doha-Katar New York&Los Angeles-ABD

Detaylı

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Sağlık Bakanlığı Temsilcileri, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Toprak Mahsulleri Ofisi

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ?

21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? 21/08/2006 FAALİYETLERİMİZE SPONSOR OLARAK PLASTİK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİNİZİ ARTTIRMAYI İSTER MİSİNİZ? Sayın Yönetim Kurulu Başkanı ve / veya Sayın Genel Müdür Dikkatine, Türk Plastik Sanayicileri

Detaylı

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM DUBAI 2015 ULUSLARARASI TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 22 inci kez gerçekleştirilen ATM Dubai 2015

Detaylı

FUARA BAKIŞ (2015) 13.463 m 2 Sergi Alanı. 31 Ülkeden 1.008 Katılımcı. 64 Ülkeden 33.688 Ziyaretçi

FUARA BAKIŞ (2015) 13.463 m 2 Sergi Alanı. 31 Ülkeden 1.008 Katılımcı. 64 Ülkeden 33.688 Ziyaretçi Türkiye nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan TRAVEL TURKEY İZMİR Turizm Fuar ve Kongresi, 8-11 Aralık 2016 tarihlerinden kapılarını 10.kez dünya turimine açıyor. İZFAŞ ve Türkiye

Detaylı

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı)

Kimya Kongresi. 28. Ulusal. 15-21 Ağustos 2016 MERSİN. Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü. (Uluslararası Katılımlı) 28. Ulusal Kimya Kongresi (Uluslararası Katılımlı) 15-21 Ağustos 2016 Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü MERSİN SPONSORLUK DOSYASI www.kimya2016.org DİZİN Genel Bilgiler 2 Destek

Detaylı

KOSGEB. TEKNOPAZAR Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı. Bilgi Notu REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

KOSGEB. TEKNOPAZAR Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı. Bilgi Notu REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ KOSGEB TEKNOPAZAR Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı Bilgi Notu 18.08.2016 REKABETİ GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ TEKNOPAZAR Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı PROGRAMIN

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

KOZMETİK GÜZELLİK FUARI BUCOS Şubat BURSA.

KOZMETİK GÜZELLİK FUARI BUCOS Şubat BURSA. KOZMETİK ve GÜZELLİK FUARI BUCOS 08-11 Şubat 2018 - BURSA www.bucos.org KATILIMCI FİRMA PROFİLİ MERKEZLER * Hekim Klinikleri * Güzellik ve Kozmetik Merkezleri * Diş Hekimi Klinikleri * Estetik ve Güzellik

Detaylı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı

HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI HÜSEYİN AYDN Markalaşma ve Ar-Ge Destekleri Dairesi Dış Ticaret Uzmanı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI 1 2 3 4 5 6 7

Detaylı

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak.

Ekip çalışması sayesinde Butterfly Travel markasını daha ilerilere taşımak. 1 HAKKIMIZDA Uzun yıllardan bu yana sektörde hizmet veren firmamız yılların verdiği tecrübe ve güven ile müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı kendisine ilke edinmiştir. Sektörde birçok firma arasından

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016

THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016 THE 5 TH GLOBAL FEED AND FOOD CONGRESS 2016 THE 6 TH G FEED AN CONG 202 ANTALYA, TURKEY. 18-20 APRIL BANGKOK, T 20-24 A Herkes için eşitlik ve refah 2. DUYURU Maritim Resort Hotel & Convention Center Belek,

Detaylı

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI

TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI TOSİAD TÜRKMENİSTAN İŞ GEZİSİ VE İNŞAAT ENDÜSTRİSİ FUARI 26 Ağustos 2015-30 Ağustos 2015 1 1.Gün(26 Agustos 2015 Çarşamba ): İstanbul-Aşkabad o İstanbul Atatürk Havaalanı nda 22.30 da Madalyon Tur Yetkilisi

Detaylı

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları

Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları SİRKÜLER Sayı : 2017/06 Tarih : 12.01.2017 Konu : TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI Sirkülerimizin konusunu Teknik Müşavirlik Hizmetlerine Sağlanacak Devlet Yardımları oluşturmaktadır.

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 24-26 Mart 2016 İstanbul Fuar Merkezi 22-23 Mart 2016 SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 6. Uluslararası Boya, Boya Hammaddeleri, Yapı Kimyasalları, Yapıştırıcı ve Hammaddeleri, Laboratuvar ve Üretim Ekipmanları Fuar

Detaylı

Bilgi ve Haberleşme - Telekomünikasyon. PACS, Sayısal Tıbbı Arşiv, İlaç ve Malzeme Takibi. RFID, Ses ve Görüntüleme Teknolojileri

Bilgi ve Haberleşme - Telekomünikasyon. PACS, Sayısal Tıbbı Arşiv, İlaç ve Malzeme Takibi. RFID, Ses ve Görüntüleme Teknolojileri ORGANİZASYON HAKKINDA Organizasyon Adı : 3. Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi İçerik : Sağlık Bilişimi, Biomedikal, Görüntüleme Teknolojileri,Tesis, Dijital Hastane-Sağlık, Tele-tıp, HBYS, Bilişim, İletişim,

Detaylı

www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız

www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız www.navigatour.net Firmanıza özel çözümler için hazırız 1 Bizi daha iyi tanıyın! Navigatour Hakkında; Navigatour Seyahat Acentesi, 1999 yılında uzun yıllar turizme hizmet etmiş, kendi alanındaki profesyonel

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRÜNDE T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN DESTEKLER 1- DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİ MARKALAŞMA DESTEKLERİ HAKKINDA PARA-KREDİ VE KOORDİANASYON KURULU NUN 2015/

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK

LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK LOJİSTİĞİN KALBİNE YOLCULUK, Hamburg 30. ULUSLARARASI TEDARİK ZİNCİRİ KONFERANSI VE GEZİ PROGRAMI 23-26 Ekim 2013 İlham kaynakları, Fikirler, Yenilikler Program 23-26 Ekim 2013 BERLİN 30. ULUSLAR ARASI

Detaylı

1.Çorlu Trakya Balkan Ülkeleri, Hazır Giyim, Ev Tekstili, Kültür ve Turizm Fuarı 2018 Katılım Ücretleri Genel Katılımcı Çorlu TSO Üyelerine 1.

1.Çorlu Trakya Balkan Ülkeleri, Hazır Giyim, Ev Tekstili, Kültür ve Turizm Fuarı 2018 Katılım Ücretleri Genel Katılımcı Çorlu TSO Üyelerine 1. Başta Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Çorlu nun tüm kurum ve kuruluşlarınca desteklenen, Çorlu nun markalaşmasında önemli bir adım olacak Çorlu Alışveriş

Detaylı

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler 18-21 KASIM 2015-İSTANBUL SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ Düzenleyenler Destekleyenler www.turkeyhealth.net a- B- C- D- E- F- G- H- I- J- Ana Sponsorluk Altın Sponsorluk Gümüş Sponsorluk Bronz

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF

11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2014 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 11-16 KASIM 2014 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Şefi

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır:

Sektör paydaşı seçkin bir davetli grubu ile gerçekleştirilen Çalıştayda, aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır: Likya Yolunun Turizme Kazandırılması Projesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında, TR61/15/TRZMK/0022 sözleşme

Detaylı

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH

YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK 2015, MÜNİH YAPI, İNŞAAT, MİMARİ, YAPI MALZEMELERİ VE SİSTEMLERİ FUARI 19 24 OCAK, MÜNİH Değerli Katılımcı ve Ziyaretçilerimiz; 1975 yılından bu yana, gerek ülke dahilinde, gerekse dünyanın dört bir yöresinde, yalnızca

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI NIN PARTNER ÜLKESİ KOSOVA DAN TÜRK TURİSTE DAVET VAR Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da

Detaylı

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI

25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI 25-29 NİSAN 2012 MARDAN PALACE - KUNDU/ ANTALYA SPONSORLUK DOSYASI ORGANİZASYON www.ohsadkurultayi.org www.ohsadkurultayi.org SPONSORLUK DOSYASI TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜ YİNE ANTALYA DA BULUŞUYOR! Özel Hastaneler

Detaylı

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER

SPONSORLUK GENEL BİLGİLER SPONSORLUK GENEL BİLGİLER Logo Stant Davetiye Web Katalog ANA SPONSOR 4/4 24m² 100 Evet 2 Sayfa KATILIMCI/ZİYARETÇİ YAKA KARTI SPONSORU 3/4-50 Evet - BASIN SPONSORU 3/4 12m² 50 Evet 1 Sayfa İLETİŞİM SPONSORU

Detaylı

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

TÜRK YE ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan KOOPERATİFÇİLİĞİN

Detaylı

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r

T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r T e r m a l i n B a ş k e n t i Thermal Capital of Turkey A f y o n k a r a h i s a r Prof. Dr. Mustafa SOLAK Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü msolak@aku.edu.tr V. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi

Detaylı

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR. . EVLİLİK HAZIRLIKLARI, EV GEREÇLERİ VE MOBİLYA FUARI 10-14 NİSAN 201 TRABZON DÜNYA TİCARET MERKEZİ BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB) İZNİ İLE DÜZENLENMEKTEDİR.

Detaylı

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA

07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA KOOP 2017 2. TÜRKİYE KOOPERATİFLER FUARI 07-10 ARALIK 2017 ATO CONGRESIUM ANKARA AMACI Sürdürülebilir sosyal ve ekonomik bir kalkınma için en önemli işletme modellerinden birisi olan Kooperatif ürünlerini

Detaylı

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU

LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU LIV HOSPITAL ANKARA ULUSLARARASI HİZMETLER DEPARTMANI SUNUMU 1 MİSYON Hasta odaklı yaklaşımı temel alan; kişisel tercihlere, kültürel, dini ve dil beklentilerine göre uygun hale getirilmiş dünya standartlarında

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş.

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş. TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. MURANO TURİZM; YEPYENİ BİR VİZYONLA; YURTİÇİ-YURTDIŞI FUAR GEZİLERİ,

Detaylı

Sayın Yetkili, Organizasyon Komitesi. Prof. Dr. Melih ERSOY. Doç. Dr. Ela BABALIK-SUTCLIFFE. Prof. Dr. Murat BALAMİR

Sayın Yetkili, Organizasyon Komitesi. Prof. Dr. Melih ERSOY. Doç. Dr. Ela BABALIK-SUTCLIFFE. Prof. Dr. Murat BALAMİR Sayın Yetkili, Şehir planlama alanında en büyük uluslararası kuruluş olan Avrupa Planlama Okulları Birliği nin (AESOP) 26. Kongresi 11 15 Temmuz 2012 tarihlerinde ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ev

Detaylı

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER Ali DİKİLİ Devlet Yardımları ve Ar-ge Dairesi Başkanı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler G.M. 2. DÜNYA TİCARET MÜŞAVİRLERİ KONFERANSI Ankara 5 Haziran 2012 1 DÖVİZ

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE l-(1) Bu usul ve esasların amacı, İzmir

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat

ÖNSÖZ. Birinci Bölüm. Turizm ve Seyahat ÖNSÖZ Birinci Bölüm Turizm ve Seyahat Turizm... 1 Turist... 2 Seyahat... 2 İnsanların Seyahat Amaçları... 4 Turizmin Sınıflandırılması... 6 Turizm Tipleri... 6 Seyahat Acentalarının Dünyada ve Türkiye

Detaylı

EUROPEAN UTILITY WEEK STANTLI KATILIMCISI OLARAK TÜRK FİRMALARA SUNULAN AYRICALIKLAR

EUROPEAN UTILITY WEEK STANTLI KATILIMCISI OLARAK TÜRK FİRMALARA SUNULAN AYRICALIKLAR EUROPEAN UTILITY WEEK STANTLI KATILIMCISI OLARAK TÜRK FİRMALARA SUNULAN AYRICALIKLAR stant bedelinin %50 si ve 2 kişi için Ekonomi sınıfı uçak biletinin %50 si T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanacaktır.

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

Sponsorluk Fırsatları

Sponsorluk Fırsatları Sponsorluk Fırsatları Geniş Yelpazeden Oluşan 5 Farklı Paket Seçeneği Ayrıca diğer opsiyonlar için lütfen sponsorluk menusunu inceleyiniz! Satış Maksimize+ Yüksek Görünürlük + Marka Konumlandırma Sponsorlu

Detaylı

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ARAB HEALTH Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 23 26 Ocak 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri nin Dubai emirliğinde düzenlenmiştir. 37.kez

Detaylı

MANİSA TİCARET BORSASI 2016 YILI İŞ PLANI

MANİSA TİCARET BORSASI 2016 YILI İŞ PLANI MANİSA TİCARET BORSASI YILI İŞ PLANI STRATEJİK AMAÇ 1: MANİSA TİCARET BORSASI'NIN KURUMSAL KAPASİTESİNİN,MALİ KAPASİTESİNİN VE TANINIRLIĞININ ARTTIRILMASI,GELİŞTİRİLMESİ ( TL ) HEDEF 1.1 MTB KURUMSAL WEB

Detaylı

P R I N T E X P O 3DTURKEY

P R I N T E X P O 3DTURKEY 3. TEKNOLOJİDE BÜYÜK DEĞİŞİM BAŞLIYOR PARÇASI OLMAYA VAR MISINIZ? SPONSORLUK DOSYASI Demos Fuarcılık ve Organizasyon A.Ş. www.demosfuar.com.tr - info@demosfuar.com.tr E X H I B I T I O N SPONSORLUK DOSYASI

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI

TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİNE SAĞLANACAK DEVLET YARDIMLARI A YURTDIŞI OFİS DESTEĞİ Teknik Müşavirlik Şirketlerinin yurtdışı pazarlarda tutunabilmeleri maksadıyla yurtdışı ülkelerde ofis açmalarının desteklenmesi.

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

Haziran - June 2012. Dünya Samsun da Buluşuyor. World meets in. Dünyaya Açılıyor. Opens up to the World

Haziran - June 2012. Dünya Samsun da Buluşuyor. World meets in. Dünyaya Açılıyor. Opens up to the World Haziran - June 2012 Dünya Samsun da Buluşuyor Samsun Dünyaya Açılıyor World meets in Samsun Opens up to the World Değerli Üretici ve İhracatçılarımız, Yurtdışı pazarlara açılma azminde olan 500 ü aşkın

Detaylı

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI

KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI KRUVAZİYER TURİZMİNDE DÜNYA VE İZMİR, TÜRKİYE KRUVAZİYER PLATFORMU NUN ÇALIŞMALARI DÜNYA KRUVAZİYER PAZARI NEREYE GİDİYOR? Hazırlayan: Mine Güneş Kruvaziyer destinasyonlar içerisinde, son yıllara kadar

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 3. ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK VE SAĞLIK FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca 33 ülkeye ihracat yapıyoruz fuar sayesinde artık Fas ta da

Detaylı

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş.

TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM A.Ş. TÜRK HAVA YOLLARI İLE MURANO TURİZM; ÜSTÜN DENEYİMİNİ, GENÇ, DİNAMİK EKİBİ VE SÜREKLİ GELİŞEN HİZMET KALİTESİ İLE GÜNÜMÜZE TAŞIMAKTADIR. MURANO TURİZM; YEPYENİ BİR VİZYONLA; YURTİÇİ-YURTDIŞI FUAR GEZİLERİ,

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-12 Kasım 2016 FARKINIZI YARATIN Türkiye ve Avrasya nın En Geniş Kapsamlı Kimya Platformu, 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı Chem

Detaylı

BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET YARDIMI PROGRAMI

BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET YARDIMI PROGRAMI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK DEVLET YARDIMI PROGRAMI (2015/8 sayılı DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ KARAR) SERBEST BÖLGELER, YURTDIŞI YATIRIM VE HİZMETLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Deniz RAZİ D.T.

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 12.01.2016 17.01.2016 2017 Yılı Fuar Tarihleri 10-15.01.2017 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-18:00 Ziyaretçi Sayısı

Detaylı

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti

DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti DETAY Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ltd. Şti HAKKIMIZDA Detay Fuarcılık Organizasyon & Tanıtım Hizmetleri Limited Şirketi TOBB- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Y-276 numaralı Yurtiçinde

Detaylı

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR

RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR RİZE TÜRKİYE YE AÇILIYOR Rize nin başta Turizm olmak üzere yetiştirdiği, ürettiği ürünlerin kamuoyuyla paylaşılması amacıyla düzenlenecek olan Rize Tanıtım ve Çay Günleri, Rize nin tanıtımı açısından büyük

Detaylı

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR

BÜYÜYEN FUAR... 3-6 EYLÜL 2015. İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN SEKTÖR 3-6 EYLÜL 2015 İstanbul Fuar Merkezi BÜYÜYEN SEKTÖR BÜYÜYEN İHRACAT BÜYÜYEN FUAR... Organizasyon Destekleyenler +90 212 321 10 02 www.ulusalfair.com BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR

Detaylı

MOLDOVA YA GİDİYORUZ

MOLDOVA YA GİDİYORUZ 1962 İKTİSADİ ARAŞTIRMALAR VAKFI MOLDOVA YA GİDİYORUZ TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND RADİSSON HOTEL / KİŞİNEV TÜRKİYE MOLDOVA EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN 12 EYLÜL 2018 LEOGRAND

Detaylı

Malzeme Şenliği' Mart 2018

Malzeme Şenliği' Mart 2018 Malzeme Şenliği'18 8-9-10-11 Mart 2018 YAPIT Nedir? Kilis 7 Aralık Üniversitesi Yapı Topluluğu, kısa adıyla YAPIT, 2013 yılında kurulmuş bir öğrenci topluluğudur. Kurulduğundan bu yana seminerler, belgesel

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi

Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz. 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi Sivas ı Turizm Profesyonelleriyle Buluşturuyoruz 06-09 Kasım 2014 TÜRSAB İstanbul Bölgesi Acentaları Sivas Tanıtım Gezisi İlimizin turizm potansiyelinin tanıtılması, öne çıkarılması ve turizm gelirlerinden

Detaylı

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ.

AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. YÖN. KUR. BŞK. Ş. ARIKAN VE MEC. ÜYESİ İ. Faaliyet Raporu Ocak 2016 FAALİYETLER AYLIK ŞUNE MECLİSİ VE HAFTALIK YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI YAPILDI. TEKNE İMALATINDAN KAYNAKLANAN ÖTV SORUNUNA ÇÖZÜM ARANDI UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ODAMIZDA

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 8. İSTANBUL İDF DERİ FUARI ŞEMSİYE STAND VE ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI 21-23 KASIM 2013 Erdem ALPTEKİN Araştırma ve Meslekleri Geliştirme Müdürlüğü Uzman Paola YAŞARSOY Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası

Detaylı

Davet mektubu. Genel Bilgiler. Ana Kategori Sponsorlukları. Sosyal Aktivite Sponsorlukları. Zirve Hizmetleri Sponsorlukları.

Davet mektubu. Genel Bilgiler. Ana Kategori Sponsorlukları. Sosyal Aktivite Sponsorlukları. Zirve Hizmetleri Sponsorlukları. Davet mektubu Genel Bilgiler Ana Kategori Sponsorlukları Sosyal Aktivite Sponsorlukları Zirve Hizmetleri Sponsorlukları İletişim DAVET Dünya Meyve Suyu Günü (DMSG) Türk Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED)

Detaylı

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ

SPONSORLUK SEÇENEKLERİ SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-12 Kasım 2016 FARKINIZI YARATIN Türkiye ve Avrasya nın En Geniş Kapsamlı Kimya Platformu, 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı Chem Show Eurasia 2016 da bütün sektörün gözleri

Detaylı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı

22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya. Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı 22-25 Mayıs 2014 Cam Piramit Antalya Antalya Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Destekleyen Kurumlar T.C. Sivas Valiliği Sivas Belediye Başkanlığı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sivas Ticaret

Detaylı

12. YÜKSEKÖĞRETİM TANITIM GÜNLERİ VE EĞİTİM FUARI 5-6-7 NİSAN 2012 ANTALYA

12. YÜKSEKÖĞRETİM TANITIM GÜNLERİ VE EĞİTİM FUARI 5-6-7 NİSAN 2012 ANTALYA 12. YÜKSEKÖĞRETİM TANITIM GÜNLERİ VE EĞİTİM FUARI 5-6-7 NİSAN 2012 ANTALYA SPONSOR BİLGİLENDİRME DOSYASI Kaleiçi Rotary Kulübü Pamir Cd. 141. Sk. Eroğlu Apt. 13/2 ANTALYA TEL: (242) 2447678 faks: (242)

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey SPONSORLUK DOSYASI International MICE & Wedding Forum, ilk olarak 03 Nisan - 09 Nisan 2016 tarihleri arasında Inventum Global Workshop adı altında St.Regis, Mumbai ve Grand Hotel, New Delhi'de gerçekleşmiştir.

Detaylı

GAYRİMENKUL VE YATIRIM

GAYRİMENKUL VE YATIRIM FUAR RAPORU İRAN ULUSLARARASI GAYRİMENKUL VE YATIRIM FUARI 19-21 MAYIS 2016 Tebriz - İRAN Tabriz International Fair Ground Organizatör www.irexpo.net info@irexpo.net Fuar Alanı Tabriz International Fair

Detaylı

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels

15-18 MART 2015. Limak Limra Hotels 15-18 MART 2015 Limak Limra Hotels KONGRE DAVET YAZISI Sayın Yetkili, Yerel Kalkınma Derneği; Global Düşün, Yerel Hareket Et felsefesini benimsemiş, kamu yararına hareket eden ve ülkemizde sürdürülebilir

Detaylı

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ

TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ TÜRKİYE TURİZM STRATEJİSİ 2023 VE MALATYA İLİ TURİZMİ Dr. ADNAN ASLAN 27 MART 2013 ANKARA KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM ve İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇERİK 1.Dünyada ve Türkiye de Turizm 2. Türkiye

Detaylı

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI

BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI BODRUM ŞUBAT AYINDA 6 ÜLKEDE TANITILDI Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Şubat ayında Bodrum u tanıtmak amacıyla 6 ülkede düzenlenen turizm fuarlarına katıldı. Belçika, İtalya, Bulgaristan, Danimarka,

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HEREKE MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRONİK VE OTOMASYON BÖLÜMÜ TANITIM DOSYASI 2016 A. PROGRAMLARIMIZIN TARİHÇESİ VE MİSYONU Programlarımız Kocaeli, Gebze ve İstanbul Sanayi nin yetişmiş

Detaylı

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ

TÜRK TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKEN OSMANLI MİRASINA SAHİBİZ İ Bu yılki fuarda iyi bir tanıtım gerçekleştiren Kosovalılar, ülkelerine daha fazla turist gelmesiyle ekonomilerinin daha da gelişeceğine vurgu yaptılar. Sona eren Travel Turkey İzmir fuarının bu yılki

Detaylı

KOSGEB TEKNOPAZAR TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI

KOSGEB TEKNOPAZAR TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI KOSGEB TEKNOPAZAR TEKNOLOJİK ÜRÜN TANITIM VE PAZARLAMA DESTEK PROGRAMI / Temmuz.2016 KOSGEB TEKNOPAZAR Proje Programından Kimler Faydalanabilir? Program çerçevesinde Ar-Ge süreçleri tamamlanmış projelerin

Detaylı