FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA"

Transkript

1 1 Ekim Fasıl / /1956 FASIL 138 OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASINA İLİŞKİN YASAYI BİRLEŞTİREN VE DEĞİŞTİREN YASA I. KISIM BAŞLANGIÇ KURALLARI Kısa İsim. 1. Bu Yasa, OTELLER YASASI Olarak İsimlendirilir. Tefsir 2. Bu Yasada Otel nasıl tanımlanırsa tanımlansın halkın konaklaması için kullanılan ve içinde sahibi veya müdürü tarafından yatak ve yemek temin edilen herhangi bir yapı veya binayı anlatır; Otelci bu Yasanın 4. Maddesi uyarınca otel çalıştırmak veya yönetmek için kendisine ruhsatname verilmiş herhangi bir kişiyi anlatır ve bu Yasanın 6. Maddesi uyarınca kendilerine ruhsatname devredilmiş olan kişileri de içerir. II. KISIM OTELLERİN RUHSATLANDIRILMASI Oteller Encümeni 3. (1) Aşağıdaki (2). Fıkrada öngörüldüğü biçimde oluşturulan ve bu Yasada Oteller Encümeni olarak anılan bir Encümen kurulur; Encümen, bu Yasa veya onun uyarınca yapılan Tüzüklerin verdiği iş ve görevleri yapar. (2) Oteller Encümeni aşağıdakilerden oluşur:- (a) Bakanlar Kurulunun atayacağı bir Başkan ve başka kişiler; Başkan ve üyeler Bakanlar Kurulunca görevlerine son verilmedikçe atandıkları tarihten başlayarak üç yıllık bir süre için mevkilerini işgal ederler: ve (b) Kıbrıs Otelciler Birliğince gösterilen bir kişi; bu kişi de temsilciliği Birlikçe sona erdirilmedikçe gösterildiği tarihten başlayarak üç yıllık bir süre için mevkisini işgal eder; Ancak, bir belediye sınırları içinde bulunan herhangi bir otel ile ilgili konu ele alınacağında Oteller Encümenine ilgili Belediye Meclisince gösterilen ek bir kişi daha üye alınır bu üye kendisini temsilci gösteren Meclisin görev süresi sırasında bu mevkii işgal eder. (3) Oteller Encümeni Üyeleri aşağıdaki biçimde yazılı olarak bildirimde bulunmak yoluyla üyelikten çekilebilirler:- (a) Başkan dışında Bakanlar Kurulunca atanan üyeler Başkan

2 aracılığı ile Bakanlar Kurulunca bildirimde bulunurlar ve Başkan da ilgili Bakan aracılığı ile Bakanlar Kuruluna bildirimde bulunur; (b) Kıbrıs Otelciler Birliğince gösterilen üye, Bakan aracılığı ile söz konusu Birliğe bildirimde bulunur; (c) Belediye Meclisince gösterilen üye, Bakan aracılığı ile ilgili belediye meclisine bildirimde bulunur. (4) Bakanlar Kurulunun atadığı bir üyenin mevkii boşalırsa o mevki Bakanlar Kurulunca ve Kıbrıs Otelciler Birliği veya ilgili Belediye Meclisince gösterilen bir üyenin mevkii boşalırsa, o mevki de hale göre, söz konusu Birlik veya Belediye Meclisince doldurulur. (5) Oteller Encümeninde herhangi bir münhal bulunması nedeniyle Encümenin hiç bir davranış veya işlemi geçersiz olmaz. Ruhsatname 4. (1) Otel çalıştırmak veya yönetmek için önceden Oteller Encümeninden bir ruhsatname almak gerekmektedir; ruhsatnamede hangi binanın otel olarak kullanılacağı belirtilir. Birinci Cetvel 48/ / / / / / / / /1991 (2) Ruhsatname, bu Yasanın Birinci Cetvelindeki örnek şekilde olmalıdır. Ruhsatnameler her yıl Ocak ayı içerisinde yenilenir ve ait olduğu yılın Aralık ayının Otuz birinci günü sona ererler. Ocak ayı içinde ödenmeyen ruhsat bedelleri, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasasında öngörülen şekilde gecikme zamlı olarak ilgililerden tahsil edilir. Bakanlar Kurulu Resmi Gazete de yayımlayacağı bir Tüzükle, her yıl Devlet Planlama Örgütü tarafından saptanan yıllık enflasyon oranını aşmamak koşuluyla, Yasaya ekli İkinci Cetvelde öngörülen harçları on katına ulaşıncaya kadar artırabilir veya indirime bağlı tutabilir. (3) Yukarıdaki (1) inci fıkra uyarınca verilen bir ruhsatname sahibi olmadan otel çalıştıran veya yöneten herhangi bir kişi bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde ödenmesi gereken ruhsat harcı miktarına kadar para cezasına çarptırılabilir. Suçun tekrarlanması halinde, söz konusu kişi, her defasında aynı oranda cezaya çarptırılabilir. Ruhsatname hangi koşullar altında verilir. Ruhsatın devredilmesi 5. (1) Oteller Encümeninin ruhsatname vermesi için dilekçe sahibinin aşağıdaki hususlarda Encümeni tatmin etmesi gerekmektedir:- (a) Dilekçe sahibi otel çalıştırmak ve yönetmek için iyi ahlak sahibi; ehliyetli ve uygun bir kişi olmalıdır; ve (b) Dilekçeye konu binalar yapısal açıdan otel olarak kullanılmaya uygun olmalıdır; ve (c) Binaların sağlık düzeni ile ilgili olarak gerekli önlemler alınmış olmalıdır. (2) Hiçbir otele, Oteller Encümeninin kanısınca arzu edilmeyen, uygunsuz veya yanıltıcı olan bir isim altında ruhsat verilmez. 6. Otel çalıştırma veya yönetme ruhsatı, Oteller Encümeninin önceden rızası alındıktan sonra, bu Yasanın 5. Maddesinin (1). Fıkrası (a) bendinin içerdiği niteliklere sahip olan herhangi bir kişinin adına devredilebilir.

3 Ruhsatnamenin iptali 7. Oteller Encümeni bir otelin temiz ve sağlıklı bir durumda tutulmadığı veya tatmin edici olmayan bir biçimde çalıştırıldığı kanısına varırsa, otelciye yazılı bir bildirimde bulunarak bildirimde belirtilen ve bir aydan kısa olmayan bir süre içinde kusurlarını düzeltmesini ister; otelci, saptanan süre içinde kusurunu Oteller Encümenini tatmin edecek biçimde düzeltmezse Encümen otel için verilen ruhsatnameyi iptal eder: Ancak:- (a) İptal tarihinden on gün geçene kadar ruhsatname yürürlükte kalır; ve (b) 9. Maddede saptanan 10 günlük süre içinde ruhsatnamenin iptaline karşı itirazda bulunduğu hallerde, itiraz karara bağlanmadıkça ve bağlanana ve Bakanlar Kurulu iptali onaylayana kadar iptal geçerli olmaz; Otellerin tekrar 8. (1) Oteller Encümeni bir otelin bağlandığı sınıftaki bir otel düzeyine sınıflandırılması uyan bir biçimde çalıştırılmadığı ya da yönetilmediği kanısına varırsa, otelciye bu hususta bildirimde bulunduktan sonra, o otelin adını bağlandığı sınıftan çıkarabilir ve daha düşük bir sınıfa koyabilir: Ancak: (a) Böyle bir otelin tekrar sınıflandırılması, bu husustaki bildirimin tarihinden on gün geçmeden önce yürürlüğe girmez; ve (b) 9. Maddede saptanan on günlük süre içinde otelin tekrar sınıflandırılmasına karşı itirazda bulunulduğu hallerde, itiraz karara bağlanmadıkça ve bağlanana ve Bakanlar Kurulu böyle bir tekrar sınıflandırmayı onaylayana kadar tekrar sınıflandırma geçerli olmaz. (2) Böyle bir tekrar sınıflandırma, yürürlüğe girdiğinde Oteller Encümenince Resmi Gazete de yayınlanır. Bakanlar Kuruluna itiraz Müşteri sicili 9. Her kim: (a) Oteller Encümeninin ruhsatname vermeyi veya bir ruhsatın devredilmesine müsaade etmeyi reddetmesinden; (b) Oteller Encümenince ruhsatnamenin iptalinden; (c) Oteller Encümenince bir otelin tekrar sınıflandırılmasından kendisini mağdur hissederse red, iptal veya tekrar sınıflandırma tarihinden on güne kadar Bakanlar Kuruluna itiraz edebilir; Bakanlar Kurulunun bu konudaki kararı kesin ve nihaidir. 10. (1) Her otelci bir sicil tutar ve otelde kalacak olan müşterilerden, adları ile Tüzüklerce saptanacak öteki bilgileri sicile yazmalarını ister; Ancak herhangi bir müşteri okuma yazma bilmezse adını otelci ya da okuma yazma bilen başka biri yazar. (2) Her otelci:- (a) Bu maddenin (1). Fıkrasında öngörüldüğü biçimde tutulan sicili, otelinde kalmayı tasarlayan her müşteriye ibraz eder ve müşteriden adı ile Tüzüklerce saptanacak öteki bilgileri sicile yazmasını ister; (b) Oteller Encümeni üyeleri veya herhangi bir polis memurunun isteği üzerine denetleme için sicili ibraz eder.

4 (3) (A) (a) Bu maddenin (1) inci fıkrasında öngörüldüğü biçimde bir sicil tutmakta kusur işleyen; veya (b)bu maddenin (2) nci fıkrasında belirtilen gereklerin herhangi birine uymakta kusur işleyen, ihmalde bulunan veya uymayı reddeden, herhangi bir otelci bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde Bir Milyon Türk Lirasına kadar para cezasına çarptırılabilir. Suçun tekrarlanması halinde, söz konusu otelci her defasında aynı oranda cezaya çarptırılabilir. (B) (a)bu maddenin (1) inci fıkrasında öngörüldüğü biçimde tutulan bir sicile adını yazmayı reddeden; veya (b) Sicile yalan olduğunu bildiği herhangi bir şeyi yazan veya kaydeden, herhangi bir kişi bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde Bir Milyon Türk Lirasına kadar para cezasına veya üç aya kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabilir. Harçlar İkinci Cetvel. Tüzük yapma yetkisi. 11. Bu Yasanın İkinci Cetvelinde gösterilen çeşitli hizmetlere karşılık yine ayni Cetvelde gösterilen harçlar ödenir. 12. Bakanlar Kurulu aşağıdaki konularda, Resmi Gazete de yayınlanma yolu ile zaman zaman, Tüzük yapabilir. (a) Otellerin sınıflandırılması, sınıflandırma belgesi verilmesi, bu amaçla ödenecek harçların ve her sınıftaki oteller için gereksinmelerin saptanması; (b) Müşterilerce gönüllü olarak otelciye verilen bahşişlerin veya otelcinin servis için faturaya koyduğu herhangi bir paranın personele dağıtılmasının düzenlenmesi; (c) Otelcinin yatak, yemek ve içki için otelinde kalan ya da otelini ziyaret eden müşterilerden alabileceği azami ücretlerin saptanması ya da bunları saptaması için Oteller Encümenine yetki verilmesi ve otelcilerce, yatak, yemek ve içki azami ücretleri için bilgi veren tarifeler asılmasının öngörülmesi; Ancak otelin ait olduğu sınıf dikkate alınarak farklı oteller için farklı azami fiyatlar saptanır; (d) Otelcilerce, Oteller Encümenine veya onun yetkili kıldığı, herhangi bir kişiye, otellerinde kalmakta olan müşterilerine sayısını gösteren veya saptanacak başka herhangi bir amaç için zaman zaman raporlar sunulmasının öngörülmesi; (e) Otel işletmesi ile ilgili olarak herhangi bir nitelikte çalıştırılmakta olan herhangi bir kişinin mesai saatlerinin düzenlenmesi; (f) Yasanın 10. Maddesi uyarınca tutulacak sicilin şeklinin saptanması; (g) Müfettiş atanması öngörülmesi ve görev ve yetkilerinin saptanması; (h) Genel olarak bu Yasa amaçlarının daha iyi bir biçimde gerçekleşmesinin ve otellerin iyi ve başarılı biçimde çalışmalarının sağlanması.

5 III. KISIM OTELCİLERİN HAK VE MÜKELLEFİYETLERİ Otelcinin ihtiyati haciz koyması Otelci kayıplardan sadece bazı durumlarda sorumludur. 13. Otelci, yasal olarak istediği ücretleri, müşteri ödeyene kadar müşterinin otele getirdiği eşyayı alıkoyma hakkına sahiptir. Ancak otelci müşterinin üstündeki elbiseyi alma hakkına sahip değildir. 14. (1) (2) Otelci, aşağıdaki kurallar dışında, oteline getirilen eşya veya malların uğradığı herhangi bir zarara karşılık, İki Milyon Türk Lirasından fazla bir miktar için müşteriye karşı sorumlu olmaz: (A) Bu tür eşya veya malların otelci veya istihdam ettiği bir kişinin istekli davranışı veya ihmali veya kusuru nedeniyle çalınması, kaybolması veya zarara uğraması; (B) Bu tür eşya veya malların otelci tarafından emniyet altına alınmaları ve muhafazaları amacıyla doğrudan emanete alınmaları; Ancak, böyle bir emanete verme durumunda otelci, ilgili eşya veya malını bir kutuya veya başka kaba yerleştirilerek eşyayı yerleştirenin, kutu veya kabı bağlaması ve kapaması ve mühürlemesini koşul olarak isteyebilir. Her otelci bu maddenin en az bir suretini otelinin salonunda veya girişinde görülebilen bir yerde daima teşhir eder. Bunu yapmakta kusur eden herhangi bir otelci bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde Bir Milyon Türk Lirasına kadar para cezasına çarptırılabilir. Suçun tekrarlanması halinde, söz konusu kişi her defasında aynı oranda cezaya çarptırılabilir. IV. KISIM ÇEŞİTLİ KURALLAR Koruma 15. (1) Bu Yasa kuralları Fasıl 144, Alkollü İçkiler Satış Yasası veya onu değiştiren veya onun yerini alan herhangi bir yasa kurallarını etkiler şeklinde yorumlanmaz. (2) Bu Yasa kuralları Fasıl 166, İlk Eğitim Yasası kuralları uyarınca ilkokul sayılan bir ilkokul öğrencileri veya Fasıl 169 Orta Eğitim Yasası kuralları uyarınca tescil ettirilmiş bir orta eğitim okulu öğrencileri için münhasıran yurt olarak kullanılan bir manastır veya binaya veya bir hayır cemiyetinin münhasıran kişileri barındırmak için kullandığı herhangi bir ev veya binaya uygulanır şeklinde yorumlanmaz.

6 BİRİNCİ CETVEL (Madde 4. (2).) FASIL 138, OTELLER YASASI RUHSATNAME... lı/li...ye/ya... olarak bilinen ve... de/da bulunan binayı, Oteller Yasası kuralları uyarınca otel olarak çalıştırması veya yönetmesi için ruhsat verilir. Bu ruhsatname 31 Aralık tarihinde sona erer. Ödenmiş harç... Tarih... İmza Oteller Encümeni İKİNCİ CETVEL (11 inci Madde) HARÇLAR A.E. 790 Otel Çalıştırma veya yönetme ruhsatnamesi için ödenecek harçlar: 28 Aralık yıldızlı otel 120,750,000.-TL Ek. III 2. 4 yıldızlı otel 96,750,000.-TL 3. 3 yıldızlı otel 74,100,000.-TL 4. 2 yıldızlı otel 48,500,000.-TL yıldızlı otel Otel ruhsatnamesi belgesinin sureti 32,250,000.-TL 8,100,000.-TL GB/OYDeğiş.

7 FASIL 138 OTELLER YASASI - OTELLER DEĞİŞİKLİK YASASI (Sayı : 59/1991) - OTELLER DEĞİŞİKLİK YASASI (Sayı : 23/1996) TURİZM PLANLAMA DAİRESİ ŞUBAT LEFKOŞA

BÖLÜM 138 OTELLER YASASI. BİRİNCİ KISIM BAŞLANGIÇ KURALLARI Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum

BÖLÜM 138 OTELLER YASASI. BİRİNCİ KISIM BAŞLANGIÇ KURALLARI Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum BÖLÜM 138 OTELLER YASASI (59/1991, 23/1996 ve 5/2007 sayılı değişiklik yasalarıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) MADDE DİZİNİ BİRİNCİ KISIM BAŞLANGIÇ KURALLARI Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçinde Tüm Bölgelerde Köpeklerin Ruhsatlandırılması ve Denetlenmesini Öngören Yasayı Değiştiren ve Birleştiren Yasa BÖLÜM 52 KÖPEKLER YASASI (9/1970, 7/1972, 2/1983 ve 6/1989 Sayılı Yasalarla Değiştirilmiş Şekliyle) Madde Dizini Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum Madde 3. Yasanın Uygulanması Madde 4. Köpek Bulundurma

Detaylı

Sayı: Nisan 2007

Sayı: Nisan 2007 Sayı: 66 19 Nisan 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 9 Nisan 2007 tarihli Ellidördüncü Birleşiminde Oybirliğiyle (27 Oyla) kabul olunan, Vefat Edenlerin Beyan Edilmeyen Gelirleri

Detaylı

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar.

TEŞVİK YASASI R. G. 98 14.08.2000. 47/2000 Sayılı Yasa. 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. R. G. 98 14.08.2000 TEŞVİK YASASI 47/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Teşvik Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 14/2000 Amaç Kapsam 2. Bu Yasada metin başka türlü gerektirmedikçe:

Detaylı

GÖTÜRÜ USULDE VERGİLENDİRME ESAS VE KISTASLARI TÜZÜĞÜ

GÖTÜRÜ USULDE VERGİLENDİRME ESAS VE KISTASLARI TÜZÜĞÜ GÖTÜRÜ USULDE VERGİLENDİRME ESAS VE KISTASLARI TÜZÜĞÜ [(25.2.1983 R.G. 14 EK III A.E. 87 Sayılı Tüzüğün), (29.4.1983 R.G. 29 EK III A.E. 173), ( 15.3.1985 R.G. 22 EK III A.E. 133), ( 7.4.1985 R.G. 30 EK

Detaylı

SİGORTA BİLGİ MERKEZİ TÜZÜĞÜ

SİGORTA BİLGİ MERKEZİ TÜZÜĞÜ SİGORTA BİLGİ MERKEZİ TÜZÜĞÜ (5.3.2012 - R.G. 47 - EK III - A.E. 142 Sayılı Tüzük) SİGORTA HİZMETLERİ (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI (60/2010 Sayılı Yasa.) Madde 68 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk

Detaylı

POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI

POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI R.G 56 16.05.1989 POLİÇELER DEĞİŞİKLİK YASASI 29/1989 Sayılı Yasa Kısa İsim Fasıl 262 Esas Yasa nın 73 üncü 1 Bu Yasa, Poliçeler (Değişiklik) Yasası olarak isimlendirilir ve aşağıda Esas Yasa olarak anılan

Detaylı

SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ

SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ SİGORTA TAHKİM TÜZÜĞÜ (28.02.2013 - R.G. 34 - EK III - A.E 111 Sayılı Tüzük) SİGORTA HİZMETLERİ (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI (60/2010 Sayılı Yasa) Madde 67 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Detaylı

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ

İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ İŞVERENLERİN İŞÇİ İSTEMLERİNİ ÇALIŞMA DAİRESİ NE BİLDİRMELERİ TÜZÜĞÜ [(15.2.1995 R.G. 25 EK III A.E. 143 Sayılı Tüzüğün), (6.7.2000 R.G. 84 EK III A.E. 425) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] İŞ YASASI

Detaylı

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (19.1.2012 - R.G. 12 - EK III - A.E. 28 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986, 39/1992, 58/1992, 37/1997 ve 37/2011

Detaylı

TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI

TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI TURİZM AMAÇLI KAMU EMLAKI KİRA TÜZÜĞÜ ( Sayı 518 9 Eylül 1987 ) TURİZM PLANLAMA DAİRESİ ŞUBAT 1999 LEFKOŞA Sayı: 518 TURİZM ENDÜSTRİSİ TEŞVİK YASASI (16/1987 Sayılı Yasa) 11(1) ve 12(1) maddeler altında

Detaylı

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa

ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI. 28/1987 Sayılı Yasa 1 Haziran, 1987 ŞİRKETLER DEĞİŞİKLİK YASASI 28/1987 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 1. Bu Yasa, Şirketler (Değişiklik) Yasası olarak

Detaylı

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 65/1989 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI. 65/1989 Sayılı Yasa. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: ŞİRKETLER (DEĞİŞİKLİK) YASASI 65/1989 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim fasıl 113 28/1974 7/1977 30/1983 28/1987 14. Maddesinin 347.Maddesini

Detaylı

Sayı:104 12 Haziran 2007

Sayı:104 12 Haziran 2007 Sayı:104 12 Haziran 2007 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 28 Mayıs 2007 tarihli Altmışyedinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Faktoring Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı : 38/1997. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı : 38/1997. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 10 Temmuz, 1997 tarihli birleşiminde kabul olunan Para ve Kambiyo Yasası, Anayasa nın 94 (1) maddesi gereğince Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45

Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi: 26/1/2006 Yayımlandığı R.Gazete:3/2/2006 Sayı : 26069 Yayımlandığı Düstur Tertip5 Cilt : 45 KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA BAĞLI OKULLARIN MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİ İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası: 545 Kabul Tarihi:

Detaylı

YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ

YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ YURT DIŞI TURİZM OFİSLERİNDEKİ PERSONELİN GÖREV VE YETKİLERİ TÜZÜĞÜ [(24.4.2008 R.G. 73 EK III A.E.332 Sayılı Tüzüğün), (19.2.2010 R.G.31 EK III A.E.114) ve (24.7.2014 R.G. 160 EK III A.E.475) Sayılı Tüzüklerle

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 5 (9 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/6/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 : HAZıRLA YAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2011 Malİ Yılı Gelir

Detaylı

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ

GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ GENEL TARIM SİGORTASI FONU MALİ İŞLER TÜZÜĞÜ [(19.4.1985 R.G. 35 EK III A.E. 207 Sayılı Tüzüğün), (31.12.2010 R.G. 220 EK III A.E. 786) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] GENEL TARIM SİGORTASI YASASI

Detaylı

Sayı: 37/2015 KIBRIS TÜRK SOSYAL SİGORTALAR (DEĞİŞİKLİK) YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 37/2015 KIBRIS TÜRK SOSYAL SİGORTALAR (DEĞİŞİKLİK) YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 29 Haziran 2015 tarihli Yetmişinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 32/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 24 Şubat 2014 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:71/2007. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Temmuz 2007 tarihli Yetmişaltıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan,, Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi Yasası nın Anayasa nın 94 üncü maddesinin

Detaylı

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:32/2015 KIBRIS TÜRK SÜT ENDÜSTRİSİ KURUMU 2015 MALİ YILI BÜTÇE YASASI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 15 Haziran 2015 tarihli Altmışaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın

Detaylı

ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008 Sayılı Yasa Madde (23) Altında Tebliğ

ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008 Sayılı Yasa Madde (23) Altında Tebliğ R.G 196 05.12.2013 ULUSLARARASI BANKACILIK BİRİMLERİ YASASI 41/2008 Sayılı Yasa Madde (23) Altında Tebliğ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası, 41/2008 sayılı Uluslararası Bankacılık Birimleri

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 51/2015 sayılı Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE HABERLEŞME KURUMU 2017 MALİ YILI BÜTÇE YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme

Detaylı

TEKNİK DENETİM, PERSONEL LİSANS BELGELERİ, ŞANS OYUNLARI KURULU VE DANIŞMA KURULU TÜZÜĞÜ

TEKNİK DENETİM, PERSONEL LİSANS BELGELERİ, ŞANS OYUNLARI KURULU VE DANIŞMA KURULU TÜZÜĞÜ TEKNİK DENETİM, PERSONEL LİSANS BELGELERİ, ŞANS OYUNLARI KURULU VE DANIŞMA KURULU TÜZÜĞÜ [(13.4.2011 - R.G. 63 - EK III - A.E. 206 Sayılı Tüzüğün), (12.5.2011 R.G. 75 EK III A.E. 253) Sayılı Tüzük ile

Detaylı

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir.

Sayı: 51/2015. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Daimi İkamet İzni Yasası olarak isimlendirilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Kasım 2015 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Daimi İkamet İzni Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası gereğince

Detaylı

TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN KANUN NO: 4957 TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Kabul Tarihi: 24 Temmuz 2003 Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 1 Ağustos 2003 - Sayı: 25186 MADDE 1.- 12.3.1982 tarihli ve 2634

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı.

SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009. Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. SİRKÜLER NO: POZ-2009 / 53 İST, 22.05.2009 ÖZET: Gemi, deniz ve iç su taşıtları ile ilgili bazı yasal değişiklikler yapıldı. GEMİ, DENİZ VE İÇ SU TAŞITLARI İLE İLGİLİ BAZI YASAL DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI 16

Detaylı

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

(14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Kültür Yatırım ve Girişimlerine Gelir Vergisi Stopajı, Sigorta Primi İşveren Payı ve Su Bedeli İndirimi İle Enerji Desteği Uygulamasına Dair Yönetmelik Amaç (14/07/2006 tarih ve 26228 sayılı Resmi Gazete)

Detaylı

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI

FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI FASIL 335 ARAÇLAR VE TRAFİK DÜZENLEME YASASI ÖZEL OLMAYAN ARAÇLARIN VE ARABALARIN NUMARALANDIRILMASINI VE ÖZEL OLMAYAN ARABALARLA İLGİLİ YOLCU TAŞIMA ÜCRETLERİNİN DÜZENLENMESİNİ ÖNGÖREN YASA (10/1983,

Detaylı

GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ

GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ GELİR VERGİSİ VE KURUMLAR VERGİSİ MUAFİYET TÜZÜĞÜ ( Sayı 516-9 Eylül 1987 ) TURİZM PLANLAMA DAİRESİ ŞUBAT 1999 LEFKOŞA Sayı: 516 TURİZM ENDÜSTRİSİ TEŞVİK YASASI (16/1987 Sayılı Yasa) 20(12), 23(2) ile

Detaylı

MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ

MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ MOTORLU ARAÇLARA ÖZEL TAHSİSLİ PLÂKA VERİLMESİ ESAS VE USULLERİ TÜZÜĞÜ [(8.9.2000 R.G.107 EK III A.E. 597 Sayılı Tüzüğün), (28.6.2005 R.G.103 EK III A.E.331) ve (19.6.2006 R.G.106 EK III A.E.376) Sayılı

Detaylı

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ MERKEZİ AV KOMİSYONU BÜTÇESİ VE BÜTÇENİN KULLANIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ [(26.11.2009 R.G. 203 EK III A.E. 805 Sayılı Tüzüğün), (26.2.2013 R.G. 32 EK III A.E. 92) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş

Detaylı

Sayı: 12/1983 (46/1990 ve 22/1996 sayılı Yasalar ile değiştirilmiş şekliyle) DIŞ TİCARET (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI

Sayı: 12/1983 (46/1990 ve 22/1996 sayılı Yasalar ile değiştirilmiş şekliyle) DIŞ TİCARET (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI Sayı: 12/1983 (46/1990 ve 22/1996 sayılı Yasalar ile değiştirilmiş şekliyle) DIŞ TİCARET (DÜZENLEME VE DENETİM) YASASI Kıbrıs Türk Federe Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar : Kısa İsim 1. Bu Yasa, Dış ticaret

Detaylı

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (6.7.1994 - R.G. 74 - EK III - A.E. 342 Sayılı Tüzük) ORMAN ARAZİSİ (İCARLAMA VE YÖNETİM) YASASI (53/1993 Sayılı Yasa) 7 (2), 8 (1) ve 17 nci

Detaylı

Sayı : 9/ 1988 YOL GÜVENLİĞİ YASASI. (43/1996, 26/1999, 63/2002, 21/2004; 52/2005 ve 3/2014 sayılı Yasalarla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle)

Sayı : 9/ 1988 YOL GÜVENLİĞİ YASASI. (43/1996, 26/1999, 63/2002, 21/2004; 52/2005 ve 3/2014 sayılı Yasalarla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 4 Mart 1988 tarihli birleşiminde kabul olunan Yol Güvenliği Yasası, Anayasanın 94 (1) maddesi gereğince, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Detaylı

PARA VE KAMBİYO YASASI. 38/1997 Sayılı Yasa

PARA VE KAMBİYO YASASI. 38/1997 Sayılı Yasa R.G 81 16.07.1997 PARA VE KAMBİYO YASASI 38/1997 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: 1. Bu Yasa, Para ve Kambiyo Yasası olarak isimlendirilir. Kısa İsim

Detaylı

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa)

DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) DAİMİ İKAMET İZNİ YASASI (51/2015 Sayılı Yasa) Madde 13(1) Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Daimi İkamet İzni Yasası nın 13 üncü maddesinin (1) inci fıkrasının kendisine

Detaylı

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2012 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 16/2013 18 Kasım, 2013 İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik

Detaylı

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ

TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ TURİZMİ TEŞVİK KANUNU NUN CEZAİ HÜKÜMLERİ 15 Ekim 2008 Sayı : 27025 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZMİ TEŞVİK KANUNUNUN CEZAİ HÜKÜMLERİNİN UYGULANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

BELEDİYELER YASASI. (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar)

BELEDİYELER YASASI. (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar) BELEDİYELER YASASI (51/1995,33/2001,2/2003,9/2006,40/2007,14/2008,2/2009,91/2009,3/2013,33/2014 ve 53/2015 Sayılı Yasalar) Madde 88 ve 133 AltındaYapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu

Detaylı

Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası. 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU. Kanun Numarası : 3218. Kabul Tarihi : 6/6/1985

Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası. 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU. Kanun Numarası : 3218. Kabul Tarihi : 6/6/1985 Serbest Bölgeler Kanunu, Yasası 3218 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa SERBEST BÖLGELER KANUNU Kanun Numarası : 3218 Kabul Tarihi : 6/6/1985 Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 15/6/1985 Sayı : 18785 Yayımlandığı

Detaylı

Sayı:47/2000 TEŞVİK YASASI. 46/2002 ; 44/2003; 3/2004; 13/2014 ve 26/2014 sayılı Değişiklik Yasalarıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle

Sayı:47/2000 TEŞVİK YASASI. 46/2002 ; 44/2003; 3/2004; 13/2014 ve 26/2014 sayılı Değişiklik Yasalarıyla değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle Kuzey Kıbrıs türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Temmuz,2000 tarihli birleşiminde kabul olunan Teşvik Yasası Anayasa nın 94(1) maddesi gereğince,kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI

Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI Sirküler Rapor Mevzuat 04.06.2015/118-1 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 452) YAYIMLANDI ÖZET : Lisanslı depo işletmesince, Elektronik Kayıt Kurallarına uygun olarak Sistem üzerinde oluşturulan

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ GÜÇLENDİRME KURUMU GELİR KAYNAKLARI VE YARDIM KOMİTELERİ TÜZÜĞÜ [(30.4.1981 R.G. 37 EK III A.E. 211 Sayılı Tüzüğün), (12.6.1981 R.G. 53 EK III A.E. 301),

Detaylı

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 8 (48 YAPRAK)

: RAPOR : 5 YAPRAK : EKLER : 8 (48 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 0717/2013 TARİH: 4 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI. RAPORUN KONUSU: Lefkoşa Kaymakamlığı 2012 Mali Yılı Gelir

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, 9/5/2013 tarihli ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır. 3 Haziran 2014 SALI Resmî Gazete Sayı : 29019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan: YÖNETMELİK BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU POSTA SEKTÖRÜNDE İDARİ YAPTIRIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

Detaylı

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu

İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik Bucağı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları Dene m Raporu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sayıştay Başkanlığı 1983 1983 1983 SSSA Y AAY TTA YIIIŞ ŞŞT Y AAYY 1978 1978 1978 SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI DENETİM RAPORU MD 15/2013 18 Kasım, 2013 İskele Kaymakamlığı ile Mehmetçik

Detaylı

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: TRAFİK HİZMETLERİNİN PLANLANMASI, KOORDİNASYONU VE DENETİMİ YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Kısa isim Tefsir Fasıl 96

Detaylı

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı:46/2001. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 7 Aralık, 2001 tarihli birleşiminde kabul olunan, Trafik Hizmetlerinin Planlanması, Koordinasyonu ve Denetimi Yasası Anayasasa nın 94 maddessinin (1)

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir.

OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI. 38/1993 Sayılı Yasa. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. R:G : 85 31 Ağustos, 1993 OFF-SHORE ŞİRKETLERİ HİZMETLER YASASI 38/1993 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Off-Shore Şirketleri Hizmetler Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir

Detaylı

MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990

MİLLİ ARŞİV VE ARAŞTIRMA DAİRESİ (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990 (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) YASASI Sayı: 15/1990 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki yasayı yapar. Kısa İsim 22/1994 1. Bu Yasa, Milli Arşiv ve Araştırma Dairesi (Kuruluş,

Detaylı

TİCARİ EŞYA İŞARETLERİ YASASI

TİCARİ EŞYA İŞARETLERİ YASASI TİCARİ EŞYA TÜZÜĞÜ (MM Cilt I S.45 Sayılı Tüzük) TİCARİ EŞYA İŞARETLERİ YASASI (Fasıl 265) 24. Madde Uyarınca Yapılan Tüzük 1. Bu Tüzük, Ticari Eşya Tüzüğü olarak isimlendirilir. 2. Bu Tüzükte- Şube Amiri

Detaylı

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI

: 50/ 1989 GENEL ORTAÖĞRETİM DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI) YASASI R-G : 74 6 Temmuz, 1989 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisinin 26 Haziran, 1989 tarihli birleşiminde kabul olunan Genel Ortaöğretim Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası, Anayasanın

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. 39/2001 sayılı yasa. Madde(5), (6), (8), (10), ve (42)altında tebliğ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI. 39/2001 sayılı yasa. Madde(5), (6), (8), (10), ve (42)altında tebliğ R.G. 46 29.04.2002 KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BANKALAR YASASI 39/2001 sayılı yasa Madde(5), (6), (8), (10), ve (42)altında tebliğ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Merkez Bankası, 39/2001 sayılı Bankalar

Detaylı

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ İSKAN KOMİTESİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.12.2014 - R.G. 250 - EK III - A.E. 746 Sayılı Tüzük) İSKAN, TOPRAKLANDIRMA VE EŞDEĞER MAL YASASI (41/1977, 5/1981, 27/1982, 23/1985, 3/1988, 12/1989,

Detaylı

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ, TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU TÜZÜĞÜ (22.5.2014 R.G.122 A.E.327 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986,

Detaylı

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNULMASI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Mal Bildirimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Mayıs 2008 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Bulunulması Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (2) inci fıkrası gereğince

Detaylı

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır.

hizmetlerine ihtiyaç duyan kişi ile thalasaemialı veya orak hücre anemili (sickle-cell) olma halini anlatır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 31 Mart 2014 tarihli Ellialtıncı Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94

Detaylı

ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERE YARDIM (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI GENEL GEREKÇE

ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜLLERE YARDIM (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI GENEL GEREKÇE GENEL GEREKÇE 7/1974 sayılı Şehit Aileleri ve Malüllere Yardım Yasası na göre 06/03/1990 yılına dek kaybolduğu Sosyal Hizmetler Dairesi ne bildirilmeyen kişiler şehit sayılmıyor. Bu bağlamda ilgili tarihte

Detaylı

KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM KITOB un Kuruluş, Görev ve Yetkileri ile Üyelik

KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM KITOB un Kuruluş, Görev ve Yetkileri ile Üyelik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Temmuz 2012 tarihli Yetmişbeşinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci

Detaylı

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ VARDİYA, ROTASYON VEYA DÜZENSİZ MESAİDE UYGULANACAK USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (15.6.2015- R.G. 91 - EK III - A.E. 404 Sayılı Tüzük) KAMU GÖREVLİLERİ YASASI (7/1979, 3/1982, 12/1982, 44/1982, 42/1983, 5/1984,

Detaylı

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI

5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI 5510 SAYILI SOSYAL SİGORTA VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI İDARİ PARA CEZALARI SİGORTALI İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi 4/ a ( SSK ) İşverenler,4/a bendi kapsamında sigortalı sayılanları,

Detaylı

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURiYETi SAYıŞTAY DENETiM RAPORU: SAYı : 07/12.12013 TARiH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve

Detaylı

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası

Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması ile Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanunu, Yasası 5273 sayılı, numaralı, nolu kanun, yasa Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu

Detaylı

KREDİ GARANTİ FONU YASASI. 42/2009 Sayılı Yasa. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KREDİ GARANTİ FONU YASASI. 42/2009 Sayılı Yasa. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar R.G 69 15 Nisan 2009 KREDİ GARANTİ FONU YASASI 42/2009 Sayılı Yasa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Kredi Garanti Fonu Yasası olarak isimlendirilir.

Detaylı

BÖLÜM /54 17 Şubat l. Bu Yasa, Tapu ve Kadastro Dairesi (Harç ve Ücretler) Yasası olarak isimlendirilir.

BÖLÜM /54 17 Şubat l. Bu Yasa, Tapu ve Kadastro Dairesi (Harç ve Ücretler) Yasası olarak isimlendirilir. BÖLÜM 219 TAPU VE KADASTRO DAİRESİ (HARÇ VE ÜCRETLER) YASASI (1/1972, 38/1976, 40/1987, 41/1991, 18/1996, 3/2006 ve 54/2007 sayılı değişiklik Yasaları ile değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) MADDE

Detaylı

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 26/2013. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 4 Kasım 2013 tarihli Dokuzuncu Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasası Anayasanın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

FASIL 83. (2/1960; 46/1991; 10/1997, 68/2002, 57/2005 ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle)

FASIL 83. (2/1960; 46/1991; 10/1997, 68/2002, 57/2005 ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) FASIL 83 (2/1960; 46/1991; 10/1997,, ve 9/2014 Sayılı Değişiklik Yasaları ile Değiştirilmiş ve birleştirilmiş şekliyle) KAMU YOLLARI (KORUMA) YASASI MADDE DİZİNİ: Madde 1 Kısa isim Madde 2 Yorum Madde

Detaylı

OFFSHORE BANKALAR YASASI

OFFSHORE BANKALAR YASASI R. G. 90 23.07.2000 OFFSHORE BANKALAR YASASI 46/2000 Sayılı Yasa Kısa İsim 1. Bu Yasa, Offshore Bankalar Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir Amaç 2. Bu Yasada metin başka

Detaylı

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Sayı: 18/2014. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 27 Ocak 2014 tarihli Otuzsekizinci Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi

Detaylı

40/1957 27 Aralık 1957. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Patentler Yasası olarak isimlendirilir.

40/1957 27 Aralık 1957. Kısa İsim 1. Bu Yasa, Patentler Yasası olarak isimlendirilir. FASIL 266 (25/1995 sayılı Yasa ile değiştirilmiş ve Birleştirilmiş şekliyle) PATENTLER MADDE DİZİNİ: Madde 1. Kısa İsim Madde 2. Yorum Madde 3. Sicil Madde 4. Tescil için başvurabilecekler. Madde 5. Başvuru

Detaylı

FASIL 277 KÜÇÜKLERİN VE MAHCURLARIN VESAYETİ MADDE DİZİNİ: Madde 1. Kısa isim. Madde 2. Yorum. Madde 3. Vasi türleri. Madde 4.

FASIL 277 KÜÇÜKLERİN VE MAHCURLARIN VESAYETİ MADDE DİZİNİ: Madde 1. Kısa isim. Madde 2. Yorum. Madde 3. Vasi türleri. Madde 4. FASIL 277 KÜÇÜKLERİN VE MAHCURLARIN VESAYETİ MADDE DİZİNİ: Madde 1. Kısa isim. Madde 2. Yorum. Madde 3. Vasi türleri. Madde 4. Şahsi Vasinin görevleri. Madde 5. Mal Vasisinin yetki ve görevleri. Madde

Detaylı

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar

KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar KONTROLLÜ TESLİMAT YASA TASARISI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Yasası olarak isimlendirilir. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar Tefsir 2. Bu Yasa

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

KIBRIS TÜRK MÜHENDĐS VE MĐMAR ODALARI BĐRLĐĞĐ YASASI

KIBRIS TÜRK MÜHENDĐS VE MĐMAR ODALARI BĐRLĐĞĐ YASASI KIBRIS TÜRK MÜHENDĐS VE MĐMAR ODALARI BĐRLĐĞĐ YASASI (21/2005 Sayılı Yasa) Madde 18 Altında Yapılan Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yasası

Detaylı

: RAPOR: 5 YAPRAK : EKLER: 6 (16 YAPRAK)

: RAPOR: 5 YAPRAK : EKLER: 6 (16 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/1/2013 TARİH: 16 Temmuz, 2013 : HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Girne Kaymakamlığı 2011 Mali Yılı Gelir Hesapları

Detaylı

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük

İHTİYAT SANDIĞI YASASI. Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük İHTİYAT SANDIĞI YASASI ( 34/1993,65/1993, 1/1995, 18/2000, 25/2001, 50/2002, 47/2003, 68/2003 30/2004, 41/2004 ve 74/2007, 27/2008, 6/2010 ve 4/2012 Sayılı Yasalar) Madde 10 (5) altında Yapılan Tüzük Kuzey

Detaylı

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI

6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI 27.01.2016/4-1 6661 SAYILI ASKERLİK KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN YAYIMLANDI ÖZET : 27/01/2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6661 sayılı Kanun ile 2016

Detaylı

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK)

: RAPOR: 7 YAPRAK : EKLER: 7 (18 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURiYETi SAYıŞTAY DENETiM RAPORU: SAYı : 071/112013 TARiH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi - BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamhğı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı

Sayı: Kasım 1996 Bölüm I

Sayı: Kasım 1996 Bölüm I Sayı: 132 19 Kasım 1996 Bölüm I YASALAR Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Kasım,1996 tarihli birleşiminde kabul olunan Vergileri Tarife Yasası Anayasa nın 94 (1) maddesi gereğince

Detaylı

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA)

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE TEBLİĞ VE İLANLAR LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ RESMÎ GAZETE Sayı : 35 EK III 17 Şubat, 2009 TEBLİĞ VE İLANLAR Sayı :144 LİMANLAR DAİRESİ (YASAL YETKİ DEVRİ) YASASI (23/1976 SAYILI YASA) KKTC Bakanlar Kurulu, 23/1976 sayılı

Detaylı

ULUSLARARASI BANKACILIK BĐRĐMLERĐ YASASI

ULUSLARARASI BANKACILIK BĐRĐMLERĐ YASASI R.G. 146 05.08.2008 ULUSLARARASI BANKACILIK BĐRĐMLERĐ YASASI 41/2008 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kısa İsim 1. Bu Yasa, Uluslararası Bankacılık Birimleri Yasası

Detaylı

MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ

MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ MOTORLU TAŞIT ARAÇLARI YAŞ SINIRLANDIRILMASI TÜZÜĞÜ [(4.8.2006 R.G. 130 EK III A.E. 461 Sayılı Tüzüğün), (27.3.2007 R.G. 54 EK III A.E. 219), (17.7.2007 R.G. 130 EK III A.E. 481), (1.11.2007 R.G. 194 EK

Detaylı

BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Bilgi Edinme Hakkı ve Bilgi Verme Yükümlülüğü

BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI İÇDÜZENİ. BİRİNCİ KISIM Genel Kurallar. İKİNCİ KISIM Bilgi Edinme Hakkı ve Bilgi Verme Yükümlülüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 30 Ocak, 2006 tarihli Otuzbeşinci Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan, Bilgi Edinme Hakkı Yasası, Anayasa nın 94 üncü maddesinin (1) inci fıkrası

Detaylı

ELEKTRONİK HABERLEŞME YASASI (6/2012, 21/2014 ve 39/2016 sayılı yasalar) Madde 86, 87 ve 89 Tahtında Tüzük

ELEKTRONİK HABERLEŞME YASASI (6/2012, 21/2014 ve 39/2016 sayılı yasalar) Madde 86, 87 ve 89 Tahtında Tüzük ELEKTRONİK HABERLEŞME YASASI (6/2012, 21/2014 ve 39/2016 sayılı yasalar) Madde 86, 87 ve 89 Tahtında Tüzük Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, Elektronik Haberleşme Yasası nın 86 ncı, 87 nci

Detaylı

YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI

YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI YENİ MAKİNE ALIMINDA KULLANILAN KREDİLERDE BSMV İSTİSNASI 6655 sayılı kanun ile sanayi sicil belgesi sahibi mükelleflere üretim işlerinde kullanılmak üzere satın alınan makine için kullanılan krediler

Detaylı

Harcırah Unsurları. Gündelik Yol gideri Aile gideri Yer değiştirme gideri Bunlardan birini, birkaçını veya tamamına müstahak olabilir.

Harcırah Unsurları. Gündelik Yol gideri Aile gideri Yer değiştirme gideri Bunlardan birini, birkaçını veya tamamına müstahak olabilir. Harcırah Nedir? Harcırah asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından

Detaylı

Sirküler Rapor 18.02.2014/72-1 BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU NDA YER ALAN BAZI MAKTU VERGİ VE HARÇ TARİFELERİ YENİDEN DEĞİŞTİRİLDİ

Sirküler Rapor 18.02.2014/72-1 BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU NDA YER ALAN BAZI MAKTU VERGİ VE HARÇ TARİFELERİ YENİDEN DEĞİŞTİRİLDİ Sirküler Rapor 18.02.2014/72-1 BELEDİYE GELİRLERİ KANUNU NDA YER ALAN BAZI MAKTU VERGİ VE HARÇ TARİFELERİ YENİDEN DEĞİŞTİRİLDİ ÖZET : Belediye Gelirleri Kanunun 96/B Maddesinin, bazı vergi ve harçların

Detaylı

DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ NÜN KURULMASI HAKKINDA YASA

DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ NÜN KURULMASI HAKKINDA YASA DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ NÜN KURULMASI HAKKINDA YASA Sayı 33/1976 (42/1982, 47/1983, 21/1994 ve 59/1995 Sayılı Yasalarla Değiştirilmiş Şekliyle ) DPÖ YASASI İÇ DÜZENİ Madde 1. Kısa İsim BİRİNCİ KISIM DEVLET

Detaylı

SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008

SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008 SERBEST MUHASEBECÝ MALÎ MÜÞAVÝRLER ÝLE YEMÝNLÝ MALÎ MÜÞAVÝRLERCE ÝÞY KAYITLARININ Cumartesi, 27 Eylül 2008 27 Eylül 2008 CUMARTESÝ Resmî Gazete Sayý : 27010 YÖNETMELÝK Sosyal Güvenlik Kurumundan: SERBEST

Detaylı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi aşağıdaki Yasayı yapar: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 5 Haziran 2014 tarihli Yetmişüçüncü Birleşiminde Oybirliğiyle kabul olunan Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale

Detaylı

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI

SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI SON DEĞİŞİKLİKLERE GÖRE 5510 SAYILI KANUNDA İDARİ PARA CEZALARINDAKİ İNDİRİMLERİN UYGULAMASI Ersin UMDU * 1. GİRİŞ 5510 sayılı Kanunda sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik müeyyideler, 5510 Sayılı Kanun

Detaylı

Sayı: 19/2015 BAYRAK RADYO TELEVİZYON KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI

Sayı: 19/2015 BAYRAK RADYO TELEVİZYON KURUMU 2014 MALİ YILI BÜTÇE YASASI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi nin 2 Mart 2015 tarihli Kırkaltıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2014 Mali Yılı Bütçe Yasası Anayasanın 94 üncü

Detaylı

BELEDİYELER YASASI (51/1995, 33/2001 ve 2/2003 Sayılı Yasa) 92. ve 133 üncü Madde Altında Tüzük

BELEDİYELER YASASI (51/1995, 33/2001 ve 2/2003 Sayılı Yasa) 92. ve 133 üncü Madde Altında Tüzük BELEDİYELER YASASI (51/1995, 33/2001 ve 2/2003 Sayılı Yasa) 92. ve 133 üncü Madde Altında Tüzük Alayköy Belediye Meclisi, değiştirilmiş halindeki 51/1995 sayılı Belediyeler Yasasının 92 inci ve 133 üncü

Detaylı

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ

BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ BALIKÇI GEMİLERİ TÜZÜĞÜ [(22.2.2010 R.G. 32 EK III A.E. 121 Sayılı Tüzüğün), (26.6.2014 R.G. 144 EK III A.E. 408) Sayılı Tüzükle Birleştirilmiş Şekli.] 1975 BALIKÇI GEMİLERİ (TESCİL, SATIŞ, DEVİR VE İPOTEK)

Detaylı

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK)

: RAPOR : 7 YAPRAK : EKLER : 5 (11 YAPRAK) KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ SAYıŞTAY DENETİM RAPORU: SAYı : 07/~2013 TARİH: 23 Temmuz, 2013 HAZıRLAYAN: Haluk ŞEVKi BAŞ DENETÇi YARDIMCISI RAPORUN KONUSU: Gazimağusa Kaymakamlığı ile Akdoğan ve Geçitkale

Detaylı