Heyetimiz Uluşehir Bursa'da

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Heyetimiz Uluşehir Bursa'da"

Transkript

1 Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun 4-10 Nisan 2016 POLİS HAFTASI Nisan 2016 TURİZM HAFTASI ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN 23 Nisan 2016 ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2016 Yıl:3 Sayı:25 e-gazete Heyetimiz Uluşehir Bursa'da Rizeli hemşehrimiz Sayın Münir Karaloğlu'nun vali olarak görev yaptığı Bursa'da bu yıl ilk kez Rize Günleri organizasyonu gerçekleştirildi. Heyetimiz Bursa Valisi Karaloğlu'nu ziyaretlerinin yanı sıra Rize Günleri'ne katıldı. Odamız ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan Kardeş Oda Protokolü ile Kaçkarlar'dan Uludağ'a dostluk köprüsü kurulmuş oldu. RTSO, İŞ-KUR ve KOSGEB İşbirliğinde Yeni Girişimci Kursları Sayfa Yılı Tüm Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Gerçekleştirildi Sayfa 6 Belediye Başkanı Reşat Kasap Mart Ayı Meclis Toplantısına Katıldı Sayfa 10

2 2 Nisan 2016 RİZE TİCARET Rize Ticaret ve Sanayi Odası Heyetimiz Bursa Valisi Münir Karaloğlu nu Ziyaret Etti Rize Ticaret ve Sanayi Odası Heyetimiz, Bursa Valisi hemşehrimiz Münir Karaloğlu nu makamında ziyaret etti. Karaloğlu ziyaret sırasında hemşehrilerini Bursa da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rize nin gerek Belediye gerekse Oda düzeyinde ilişkilerinin güçlenmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Karaloğlu, Rize ile Bursa arasındaki ilişkinin geliştirilmesinden iki tarafın da kazançlı çıkacağını belirtti.

3 RİZE TİCARET Nisan 2016 Rize TSO ile Bursa TSO Arasında Kardeş Oda Protokolü İmzalandı 3 Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası arasında tecrübelerin paylaşılması hedefi ile Kardeş Oda Protokolü imzalandı. BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası nda düzenlenen imza törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Odamız Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Hüseyin Kutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Aydoğan, Yaşar Özdoğan, Murat Artan ve Cem Temizel, Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.

4 4 Nisan 2016 RİZE TİCARET Odamız Heyeti Bursa'da İlk Kez Düzenlenen Rize Günlerinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Bursa da ilk kez düzenlenen Rize Günleri ne katıldı. Açılışı Milletvekilleri, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve değerli katılımcılar birlikte gerçekleştirdi. Heyetimiz, Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Odamız ve Rize Ticaret Borsası ortak stantında ziyaretçileri ağırladı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2016 Yıl:3 Sayı:25 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Yayın Organı Adres: Atatürk Cad. No: 359 RİZE Tel: (Pbx) Faks: E-posta: Rize Ticaret ve Sanayi Odası Adına Sahibi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU Genel Yayın Sorumlusu ve Yazı İşleri Müdürü Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hüseyin KUTLU Yayın Kurulu Başkanı Gafur KARALİ Yayın Kurulu Mısra KULAKSIZOĞLU Seher ÖKSÜZ Fatma Nur İZMİRLİ Ahmet Tahsin YILMAZ Yayın Koordinatörü Ahmet Tahsin YILMAZ Rize Ticaret Gazetesinde yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarın kendisine aittir. Gazete yayınlarımıza ulaşmak için Kare Kodu cihazınıza okutabilirsiniz.

5 RİZE TİCARET Nisan Bursa'da ilk kez düzenlenen Rize Günleri etkinliği Bursa halkı tarafından büyük ilgi gördü. İlimizin yöresel zenginliklerinin sergilendiği etkinlikte Odamız Heyeti, Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile Meclis başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu öncülüğünde organizasyona katılan stantlara ziyaretler gerçekleştirdi.

6 6 Nisan 2016 RİZE TİCARET Odamız, İş-Kur ve KOSGEB İşbirliğinde Yeni Girişimci Kursları Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve KOS- GEB İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Yeni Girişimci Kursları" ilk grubu 1 Mart 2016 da Odamızda eğitime başladı. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterimiz Gafur Karali, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz ve KOSGEB İl Müdürü Mustafa Kurt 25 kişilik ilk grubu ziyaret etti. 7 gruptan oluşan Yeni Girişimci Kurslarına 175 kişi katılacak. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler, KOSGEB in Yeni Girişimciler için sunduğu imkanlardan faydalanma fırsatı bulacak.

7 RİZE TİCARET Nisan Mesleki Yeterlilik Belgesi için Son Tarih: 25 Mayıs 2016 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tarih ve sayılı Resmi Gazetede tehlikeli ve çok tehlikeli 40 mesleğe Mesleki Yeterlilik Belge zorunluluğu getirilmiştir. Bir yıl geçiş suresi bulunan 40 meslekteki Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 25 Mayıs 2016 tarihinde başlayacaktır. Zorunluluk getirilen bu 40 mesleğe 24 Mart 2016 tarih ve sayılı Resmî Gazete ile 8 meslek daha eklenerek Mesleki Yeterlilik Belgesi bulundurma zorunluluğu getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler 48'e çıkarılmıştır. Yukarıda belirtilen hususlar dikkate alınarak, Odamız tarafından düzenlenecek olan belirlenmiş 48 meslek alanındaki Mesleki Yeterlilik belgelendirme eğitim ve sınavlarına katılmak isteyen kişilerin şahsen odamıza başvurabilirler. Belirlenen 48 Meslek Listesi 1-Ahşap Kalıpçı Seviye 3 2-Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3 3-Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3 4-Alüminyum Kaynakçısı Seviye 3 5-Bacacı Seviye 3 6-Bacacı Seviye 4 7-Betonarme Demircisi Seviye 3 8-Betoncu Seviye 3 9-Çelik Kaynakçısı Seviye 3 10-Direnç Kaynak Ayarcısı Seviye 4 11-Doğal Gaz Altyapı Yapım Kontrol Personeli Seviye 4 12-Doğal Gaz Çelik Boru Kaynakçısı Seviye 3 13-Doğal Gaz Isıtma ve Gaz Yakıcı Cihaz Servis Personeli Seviye 4 14-Doğal Gaz İşletme Bakım Operatörü Seviye 4 15-Doğal Gaz Polietilen Boru Kaynakçısı Seviye 3 16-Doğal Gaz Polietilen Boru Kaynakçısı Seviye 4 17-Duvarcı Seviye 3 18-Endüstriyel Boru Montajcısı Seviye 3 19-Hidrolik Pnömatikçi Seviye 4 20-Hidrolik Pnömatikçi Seviye 5 21-Isı Yalıtımcısı Seviye 3 22-Isıtma Ve Doğal Gaz İç Tesisat Yapım Personeli Seviye 3 23-İnşaat Boyacısı Seviye 3 24-İskele Kurulum Elemanı Seviye 3 25-Kaynak Operatörü Seviye 4 26-Makine Bakımcı Seviye 3 27-Makine Bakımcı Seviye 4 28-Makine Bakımcı Seviye 5 29-Otomotiv Elektromekanikçisi Seviye 5 30-Otomotiv Mekanikçisi Seviye 4 31-Otomotiv Montajcısı Seviye 3 32-Otomotiv Sac Ve Gövde Kaynakçısı Seviye 3 33-Panel Kalıpçı Seviye 3 34-Plastik Kaynakçısı Seviye 3 35-Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3 36-Ses Yalıtımcısı Seviye 3 37-Sıvacı Seviye 3 38-Su Yalıtımcısı Seviye 3 39-Tünel Kalıpçı Seviye 3 40-Yangın Yalıtımcısı Seviye Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye Asansör Montajcısı Seviye Asansör Montajcısı Seviye Metal Sac İşlemeci Seviye Metal Sac İşlemeci Seviye CNC Programcısı Seviye CNC Programcısı Seviye 5

8 8 Nisan 2016 RİZE TİCARET Tüm Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı Gerçekleştirildi 2016 Yılı Tüm Meslek Komiteleri Müşterek Toplantılarının ilki 22 Mart 2016 Salı Günü Saat: te Odamız Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Meslek Komiteleri Başkanları sektörel anlamda ve ilimiz ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunurken sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantıda Odamız KOBİ Danışma ve Proje Memuru Fatma Nur İzmirli tarafından Rize İli Yatırım ve Teşvik Uygulamaları konulu sunum gerçekleştirildi. Ardından Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Şeker tarafından Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfındaki 40 Meslek hakkında sunum gerçekleştirildi.

9 RİZE TİCARET ABİGEM Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi Odamızın ortağı olduğu Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Eğitim ve Danışmanlık Anonim Şirketinin yıllarına ait olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Odamızı temsilen Genel Sekreterimiz Gafur Karali nin katıldığı Genel Kurul, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Sarı nın katılımıyla gerçekleşti. Genel Kurul sonucunda Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu'nun 3 yıllığına ABİ- GEM Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmasına karar verildi. Nisan UR-GE URGE Nedir 19 Nisan 2014 Tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu destek ile Türkiye'de hizmet ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artıracak eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ur-Ge Destek Kapsamı: İhtiyaç Analizi, Eğitim ve Danışmanlık, Yurtdışı Pazarlama Programı ve Alım Heyeti, İstihdam, Bireysel Danışmanlık. Bir eğitim programı en az 5 (beş) şirketin katılımı ile gerçekleştirilebilir. Her bir eğitim programına, bir şirketten en fazla 3 (üç) kişi katılabilir. EĞİTİMCİLERİN DÜZENLEYECEĞİ EĞİTİM PROGRAMLARI Eğitim Konuları -Avrupa Birliği ve Dünya Ticaret Örgütü Mevzuatı, -Dış Ticarette Anlaşmazlıkların Çözümü ve Uluslararası Tahkim, -Dış Ticaretin Finansmanı ve Dış Ticaret Muhasebesi, -Dış Ticarette Fiyatlandırma, -Dış Ticaret, Gümrük ve Kambiyo Mevzuatı, -Dış Ticarette Kullanılan Belgeler ve Ödeme Şekilleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi -Dış Ticarette Sözleşmeler ve Teslim Şekilleri, -Tedarik Zinciri Yönetimi ve Lojistik, -Uluslararası Pazarlama ve Elektronik Ticaret, -Yenilikçilik ve Kümelenme, -Bakanlıkça uygun görülen konular. Kimler Yararlanabilir? Sınai ve/veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile yazılım sektöründe iştigal eden şirketler. Sağlanan Destek: Şirketlerin yıllık toplam $'ı aşmamak kaydıyla, program bazında süresi 60 saati geçmeyen yurtiçi eğitim giderlerinin % 70'i desteklenir. PROJE BAZLI EĞİTİM, DANIŞMANLIK, YURTDIŞI PAZARLAMA, ALIM HEYETİ VE BİREYSEL DANIŞMANLIK PROGRAMLARI İLE PROJE UZMANI İSTİHDAMI Proje Bazlı Eğitim ve/veya Danışmanlık Programları için Sağlanan Destekler *Eğitim veya danışmanlık ihtiyaç analizleri, *İş planı ve ihracat stratejilerinin hazırlanması, izlenmesi, *İhracat potansiyelinin belirlenmesi, *Süreç iyileştirme ve yönetimi, *Bilgi ve iletişim teknolojileri danışmanlığı vb. konularda düzenlenen eğitim ve/veya danışmanlık programları çerçevesinde verilen eğitim, danışmanlık faaliyet giderlerinin en fazla %75 i proje bazında USD ye kadar desteklenmektedir. Kimler Yararlanabilir? Türkiye de sınai ve/ veya ticari faaliyette bulunan veya yazılım sektöründe faaliyet gösteren şirketler ile İşbirliği Kuruluşları (TİM, TOBB, DEİK, İhracatçı Birlikleri, Ticaret ve/veya Sanayi Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Sektör Dernekleri ve Kuruluşları, Sektörel Dış Ticaret Şirketleri (SDŞ), Ticaret Borsaları, İşveren Sendikaları ile imalatçıların kurduğu dernek, birlik ve kooperatifler) Proje Bazlı Yurt Dışı Pazarlama veya Alım Heyeti Programları ve Sağlanan Destekler İşbirliği kuruluşunca düzenlenen 10(on) adet yurt dışı pazarlama programları için her bir program bazında USD ye kadar, 10 (on) adet yurt dışındaki alıcı firmaların Türkiye den alım yapmaları amacıyla düzenlenen alım heyeti programları için her bir program bazında USD ye kadar, aşağıda verilen giderlerin en fazla %75 i karşılanır. *Ulaşım, *Konaklama *Yurtdışı Pazarlama veya Alım Heyeti Programları Kapsamındaki Tanıtım ve Organizasyon Giderleri (Tercümanlık, Seminer yeri kiralama masrafları) Şirketlerin yıllık USD ye kadar Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülecek alanlarda 3 (üç) yıl alacakları danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri %70 oranında karşılanmaktadır.

10 10 Nisan 2016 RİZE TİCARET Odamız Başkanı Karamehmetoğlu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kariyer Günlerine Katıldı Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen Kariyer Günlerine katıldı. Okul Müdürü Abdullah Çalışkan ve Okul öğrencileri ev sahipliğinde düzenlenen programa Başkanımızın yanı sıra Rize Vali Yrd. Mehmet Kurt katıldı. Rize Valiliğinin başlattığı RENK Projesi kapsamında düzenlenen programın çok faydalı olacağını ifade etti. Odamız Yönetiminde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve ticari alandaki tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Karamehmetoğlu, kendileri için bir gelecek planlaması yapmaları gerektiğini belirtti. Bu plan çerçevesinde çizecekleri yol haritasında öğrencilerin dikkat etmeleri gereken konulara değinen Karamehmetoğlu, günümüz şartlarında gerek işveren, gerekse çalışan olsun mutlaka parayı yönetmeyi bilmek gerektiğini ve bu konuda diğer eğitimlerinin yanında ihtisas yapabileceklerini ifade etti.

11 RİZE TİCARET Nisan Odamız ile KOSGEB İşbirliğinde KOBİGEL Proje Hibe Desteği Bilgilendirme Semineri Gerçekleştirildi Odamız ve KOSGEB İl Müdürlüğü İşbirliğinde KOBİGEL Destek Programı Teklif Çağrıları Bilgilendirme Semineri Odamız Meclis Toplantı Salonunda düzenlendi. KOSGEB Rize İl Müdürü Mustafa Kurt, yeni açılan destek konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ lerinde Kapasite Geliştirme ve Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ lerinde Katma Değerin Arttırılması konulu iki başlık altında gerçekleştirilecek olan desteklerin başvuru tarihleri; 1 Nisan Mayıs 2016 olarak belirtildi.

12 12 Nisan 2016 RİZE TİCARET UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu Mart Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu Mart Ayı Toplantısı Odamız Genel Sekreteri Gafur Karali Başkanlığında, Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Kamacı, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Halime Bayraktar, Ekrem Orhon Otelcilik ve Turizm Mes. Tek. Anad. Lisesi Müdürü Meryem Turgut, Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nilgün Dülger, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gülbahar Çakıroğlu, Rize Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Kocaman, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Osman Doğru, Rize İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Çalışkan, Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Metin Sandıkçı, Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Güman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Şeker'in katılımlarıyla gerçekleştirildi. UMEM Beceri 10 Yürütme Kurulu toplantısı sonucunda; firma bünyesinde, 6 kişilik Saç Bakım ve Yapım Elemanı ile 5 kişilik Servis Elemanı/Garson kursları açılmasına karar verildi. "Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin 12. ve 78. Maddesinde Değişiklik" Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin 12.maddesinin (ç) bendi; "Yetki belgesi almak veya yenilemek isteyenlerin (Değişik RG 23/10/ ) B3, C1, D3 ve K2 yetki belgesi talep eden gerçek kişiler hariç vergi sistemine kayıtlı olmaları şarttır" hükmüne, Aynı Yönetmenliğin 78. maddesinin 9. fıkrası; (Değişik RG 23/10/ ) Yetki belgesi sahibinin faaliyeti esnasında, yetki belgesi alma şartlarından her hangi birini kaybetmesi ve bu konuda, bu Yönetmenlikte bir süre öngörülmemiş olması halinde, kaybedilen şartların giderilmesi veya tamamlanması için Bakanlıkça 90 gün beklenir. Bu 90 günlük süre içinde eksikliğin giderilmemesi halinde yetki belgesi iptal edilir hükmü amirdir. Yük ve eşya taşımacısı Gerçek ve Tüzel Kişilerin aktif vergi mükellefiyetini şartın 90 günden fazla kapalı olması halinde yetki belgesi 540 gün asgari kapasite şartına bakılmaksızın Karayolu Taşıma Yönetmeliği 78 inci maddesinin 9 uncu fıkrası gereği iptal edilir hükmü yer almaktadır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Bölge Müdürlüklerince, Yetki belgesi almanın veya yenilemenin genel şartı olan vergi sistemine kayıtlı olma şartını 90 takvim gününden fazla sağlamadığı tespit edilen yetki belgeleri Bakanlıkça iptal edilir. Taşımacıların 90 gün içerisinde bağlı oldukları vergi dairesine başvuru yaparak vergi mükellefiyet kayıtlarını aktif hale getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde K türü yetki belgeleri yukarıda belirtilen Yönetmenlik gereği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı veya Bölge Müdürlükleri tarafından iptal edilecektir.

13 RİZE TİCARET Nisan Japon Dış Ticaret Teşkilatı Heyeti Odamızı Ziyaret Etti Doğu Karadeniz de bir dizi ziyaretlerde bulunan Japon Dış Ticaret Teşkilatı Heyeti (JETRO) İstanbul Başkanı Yasuyuki Murahashi, İstanbul Direktörü Makoto Nakamura ve Dış Ticaret Uzmanı Nesrin İşcan, DOKA Yatırım ve Destek Ofisi Rize İl Koordinatörü Fatih Özdemir eşliğinde Odamızı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanımız Ömer Faruk Ofluoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Genel Sekreterimiz Gafur Karali ile görüşen heyet, bölge ekonomisini oluşturan ürünler hakkında bilgi edinmek amacıyla geldiklerini ifade ederek, özellikle Rize de Çay ın ilk sırada olduğunu gördüklerini belirtti. Göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Başkanlarımıza teşekkür eden heyet, ülkeler arası ilişkileri güçlendirmek ve ticari sorunların çözümü için çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuş olan Japon Dış Ticaret Teşkilatının ziyaretlerini de bu amaçla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

14 14 Nisan 2016 RİZE TİCARET "Yeni A1, A2 ve D4 Yetki Belgesi Düzenlenmesi İşlemleri Durduruldu" Yetki belgesi almanın ve yenilemenin genel ve özel şartları Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin (KTY) 12 nci ve 13 üncü maddeleriyle düzenlenmiş olup, Bakanlığımıza ibraz edilmesi gerekli olan belgeler de aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde yer almaktadır. Bununla birlikte, A1 ve A2 yetki belgeleri ile D4 yetki belgesi kapsamında yapılacak taşıma mesafesine bakılmaksızın il içi yolcu taşımaları ile 100 kilometreye kadar şehirlerarası yolcu taşımaları usul ve esasları Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile 2013/KDGM-02/YOL- CU sayılı ve 2013/KDGM- 07/YOLCU sayılı genelgelerle belirlenmiştir. Danıştay Onbeşinci Dairesinin Esas No: 2013/2135 ve Karar No: 2015/8833 sayılı kararı ile Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi, 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile 4 üncü fıkrasının (d) bentlerinin iptaline, Danıştay Onbeşinci Dairesinin Esas No: 2013/5193 ve Karar No: 2015/8834 sayılı kararı ile 2013/KDGM-02/YOLCU numaralı Genelgenin iptaline karar verilmiştir. A1, A2 yetki belgeleri ile D4 yetki belgesi kapsamında il içi ve 100 kilometreye kadar şehirlerarası taşımalarda; İllerdeki mevcut arz/ talep dengesinin 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun ilgili maddeleri gereğince ancak UKOME/ İl Trafik Komisyonlarınca belirlenmesi mümkün olup, KTY'nin 13 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (d) bendinin iptali sonucunda ise yetki belgelerinin düzenlenmesinde söz konusu görüşlerin değerlendirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca A1 ve A2 yetki belgelerinin usul ve esaslarını düzenleyen 2013/KDGM- 02/YOLCU sayılı genelgenin iptali ile Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) bendi, 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile 4 üncü fıkrasının (d) bentlerinin iptali sonucunda taşımacılık sektöründe gerek arz talep dengelerinin gözetilmesi gerekse yerel makamlar (Valilikle, Belediyeler ve kolluk kuvvetleri ) ile yetki belgesi sahipleri arasında uygulamaya yönelik mevcut tereddütlerin mevzuat zemininde giderilmesi gerekliliği bulunmaktadır. Bu nedenle, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun 5 inci maddesi ile KTY'nin 10 uncu maddesi çerçevesinde ve söz konusu maddelere istinaden, Bakanlığımızca bu konuda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, bir kamu kurum/kuruluşu sözleşmesine dayanılarak verilecek A1 yetki belgeleri hariç, yeni A1, A2 ve D4 yetki belgesi düzenlenmesi işlemlerinin durdurulması uygun mütalaa edilmektedir. HAZİRAN 2016 FUARLARI TARİH FUARIN ADI ŞEHİR TARİH FUARIN ADI ŞEHİR 1-3 Haziran 2016 CPHI İstanbul İlaç Bileşenleri Fuarı İstanbul 2-5 Haziran 2016 E-Game Show Ankara ITM TEXPO EURASIA Uluslararası Tekstil, Geleceğin Burada, Yurtiçi, Yurtdışı 1-4 Haziran 2016 İplik, Örgü, Dokuma, Boya Baskı Terbiye, Çorap İstanbul 2-5 Haziran 2016 Eğitim ve Alternatifleri Makineleri, Yan Sanayileri ve Kimyasalları Fuarı Bursa Aysaf 16. Uluslararası Ayakkabı ve Yan Sanayi 1-4 Haziran 2016 Fuarı İstanbul 6-25 Haziran Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul Ankomak Uluslararası İş Makineleri, Yapı 1-5 Haziran 2016 Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı İstanbul 12 Haziran - 1 Temmuz Kitap ve Kültür Fuarı Ankara FUTURE FISH EURASIA Uluslararası Su 2-4 Haziran 2016 Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık İzmir 30 Haziran - 2 Temmuz Üniversite Tercih Fuarı İstanbul Teknolojileri Fuarı 2-4 Haziran Çin Ürünleri Fuarı İstanbul MART AYINDA ODAMIZA KAYDI YAPILAN ÜYELER LİSTESİ S.NO ÜNVANI S.NO ÜNVANI 1 53 YAPI DENETİM LİMİTED ŞİRKETİ 10 SINIRLI SORUMLU ANZER BALLIKÖY 1 NOLU TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 2 ADEM AVCI TURİZM SEYAHAT ACENTELİĞİ LİMİTED ŞİRKETİ (AMEDA TUR SEYAHAT ACENTASI) RİZE ŞUBESİ 11 SINIRLI SORUMLU DAĞINIKSU MEZRA BOZKALE MAHALLELERİ VE YENİKALE KÖYÜ SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ 3 AYAYDIN TEKSTİL İNŞAAT TURİZM TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ RİZE ŞUBESİ 12 SINIRLI SORUMLU SOĞUKSU AKSU ORMANLI RİZE KARAYOLU YOLCU TAŞIMA KOOPERATİFİ 4 FIRTINA AMBALAJ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 13 TİMUR DIŞ TİCARET NAKLİYAT İNŞAAT LİMİTED ŞİRKETİ 5 MAHYA KONUT MÜTEAHHİTLİK İNŞAAT TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 14 YAŞAR İNCE OTOGAR ŞUBESİ 6 MEHMET KARACA CAMLI KÖŞK YÖRESEL 15 ÖZFER İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 7 MEHMET KEÇOĞLU PIRLANTA MÜCEVHERAT 16 ÖZGÜRLER TASARIM YÖNETİM VE DANIŞMANLIK OTOMAT İŞLETMECİLİĞİ SPOR SALONU HİZMETLERİ İNŞAAT TAAHHÜT İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 8 RİTAT UNLU MAMÜLLER İNŞAAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 17 ŞOK MARKETLER TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RİZE FINDIKLI MEYDAN ŞOK SATIŞ ŞUBESİ 9 SEDAT SÖZER FİLİZ PAZARLAMA TEMİZLİK GIDA VE İLETİŞİM 18 ŞOK MARKETLER TİCARET ANONİM ŞİRKETİ RİZE REŞADİYE ŞOK SATIŞ ŞUBESİ MART AYINDA ODAMIZDAN KAYDI SİLİNEN ÜYELER LİSTESİ S.NO ÜNVANI S.NO ÜNVANI 1 CAMLI KÖŞK YÖRESEL - HÜSEYİN KARACA 5 SINIRLI SORUMLU GÜNDOĞDU MİNİBÜSLERİ 13 NO'LU MOTORLU TAŞIYICILAR KOOP. 2 HALK TEMİZLİK ÜRÜNLERİ GIDA OTOMOTİV TURİZM TEKSTİL İNŞAAT PAZARLAMA NAKLİYAT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 6 ZEKERİYA BALCI 3 KARDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 7 KAMERİM İNŞAAT ELEKTRİK TİCARET LTD.ŞTİ. 4 LUKOIL İSTASYON İŞLETMECİLİĞİ LİMİTED ŞİRKETİ RİZE ŞUBESİ

15 RİZE TİCARET Nisan 2016 Odamız Heyeti 15 İran Başkonsolosunu Ziyaret Etti Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Cevahir, Ramazan Aydoğan ve Murat Artan ile Genel Sekreter Gafur Karali'nin katıldığı heyet İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosunu ziyaret etti. Başkonsolos Reza Baghban Kondri ile gerçekleştirilen görüşmede İlimizin özellikle Rize-Mardin Sevgi Yolu Projesi ile doğu ve güneye açılan, İran-Türkiye-Avrupa bağlantısını sağlayacak olan en kısa bağlantı yoluna sahip olması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu. İran ile gerek ticari gerekse turistik açıdan ilimiz hizmet ve imkanlarının da değerlendirilmesinin gerekliliği vurgulanan toplantı karşılıklı iyi dileklerle tamamlandı. Başkanlarımız misafirperverliğinden dolayı Başkonsolos Reza Baghban Kondri'ye teşekkür ederek, ziyaretlerimiz anısına plaket takdim ettiler.

16 16 Nisan 2016 RİZE TİCARET Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Gelişmeler Yerinde İncelendi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Şükrü Cevahir, Ramazan Aydoğan ve Murat Artan ile Genel Sekreter Gafur Karali'nin bulunduğu heyet Rize Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Heyet Bölgedeki çalışmalar hakkında Rize OSB Müdürü Hasan Günal'dan bilgi aldı. Başkanlarımız incelemeler sırasında bir TV Kanalına Organize Sanayi Bölgesinin durumu ve ilimize katkıları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Rize Organize Sanayi Bölgesinde alt yapı çalışmaları sürdürülürken diğer yandan firmaların inşaat çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

17 RİZE TİCARET Nisan Rize Organize Sanayi Bölgesi'nin Rize Mardin Sevgi Yolu güzergahında bulunduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, bir yandan alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ve fabrika inşaatlarının devam ettiğini, diğer yandan Ovit Tüneli ve yol çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Sevgi Yolu ve Organize Sanayi Bölgesi'nin birbirini destekleyen projeler olduğunu ve bu projelerin tamamlanmasının İlimiz için istihdam ve ekonomi anlamında çok önemli bir yerde bulunduklarını ifade eden Karamehmetoğlu, önümüzdeki süreçte İyidere'de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi'nin bu projeleri tamamlayıcı nitelikte olduğunu ve bölge ekonomisini uluslararası platforma taşıyacağını vurguladı. Odamız Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu da projelerin bu aşamalara gelmesinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nın büyük payı olduğunu ifade ederek, Organize Sanayi Bölgesi'nin bu noktaya geldiğini görmenin büyük mutluluk verdiğini belirtti. İlimizin sanayi alanında gelişimi, Rize-Mardin Sevgi Yolu ve Rize-Artvin Havalimanı projeleri ile ulaşım alanındaki gelişimi ve 5 yıldızlı otel projeleri ile turizm alanındaki gelişiminin gelecekte ekonomik anlamda çok iyi noktalara geleceğinin göstergesi olduklarını vurgulayan Ofluoğlu, ayrıca bu projelerde öncü olan firmalara Rize Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle teşekkür ettiklerini ifade etti.

18 18 Nisan 2016 RİZE TİCARET Odamız Mart Ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Kasap'ın Katılımıyla Gerçekleşti Odamız Mart Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından, Şubat Ayı Meclis Toplantısı karar tutanaklarının okunması, müzakeresi ve kabulü, Şubat Ayı Yönetim Kurulu faaliyetlerinin sunulması, raporunun okunması, müzakeresi ve kabulü, Şubat Ayı gelir gider hesaplarının, mizanın, Bütçe İzleme ve Hesapları İnceleme Komisyonu raporunun okunması, müzakeresi ve ibrası ile 2015 Faaliyet Raporu'nun sunulması gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Rize Belediyesinin Projeleri ve çalışmalarını değerlendirmek üzere Belediye Başkanı Reşat Kasap bir sunum gerçekleştirdi. Kasap, görevde bulunduğu 2 yıllık süreçte yapmış olduğu faaliyetler ve projelerdeki gelişmeler hakkında meclis üyelerimize bilgi verdi. Yapımına devam edilmekte olan

19 RİZE TİCARET Nisan Timya Vadisi Projesi, dolgu sahasında yapılması planlanan Külliye Projesi, Meydan Projesi, Teleferik Projesi, Isırlıkta yapılması planlanan Mesire Alanı Projesi ve aydınlatma çalışmaları gibi konularda gelinen noktaları üyelerimizle paylaştı. Sunumun ardından Meclis üyelerimizin sorularını cevaplayan Kasap, Belediye Başkanlığı süresince amacının Rize Belediyesine kurumsal bir yapı kazandırmak ve Rize'yi daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek olduğunu ifade etti. Halkın her kesimine aynı mesafede olacak şekilde hizmetlerini sürdürmeye çalıştıktıklarını vurgulayan Kasap, bazı projelerin 50 yıl sonraki Rize için altyapı hazırlamak amacıyla planlandığını ifade ederek, merhum Ekrem Orhon'un denizi doldurarak şehri genişletmesinin bugünler için yapılmış bir plan olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Reşat Kasap'a Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu tarafından ziyaretleri anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

20 Nisan Ayı Faaliyetleri 20 Nisan 2016 RİZE TİCARET NİSAN AYI FAALİYETLERİ Meslek Komiteleri Nisan Ayı Toplantıları 1 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi 1 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi 1 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi 4 Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi 4 Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi 4 Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi 5 Nisan Salı Saat Meslek Komitesi Oda-Borsa Müşterek Toplantısı 21 Nisan Nisan Salı Saat Meslek Komitesi 5 Nisan Salı Saat Meslek Komitesi 6 Nisan Çarşamba Saat Meslek Komitesi 6 Nisan Çarşamba Saat Meslek Komitesi 6 Nisan Çarşamba Saat Meslek Komitesi 7 Nisan Perşembe Saat Meslek Komitesi 7 Nisan Perşembe Saat Meslek Komitesi 7 Nisan Perşembe Saat Meslek Komitesi 8 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi 8 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi 8 Nisan Cuma Saat Meslek Komitesi Ulusal Çay Konseyi Genel Kurulu 22 Nisan Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi 11 Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi 11 Nisan Pazartesi Saat Meslek Komitesi Yönetim Kurulu Nisan Ayı Toplantıları 5 Nisan Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 12 Nisan Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 19 Nisan Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı 26 Nisan Salı Saat Yönetim Kurulu Toplantısı Nisan Ayı Meclis Toplantısı 28 Nisan 2016

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti

Ersin Yazıcı yı Ziyaret Etti 23 TEMMUZ ÇARŞAMBA AKŞAMI KADİR GECESİ Kadir Gecenizi Kutlar, Bu Gecenin Size ve Sevdiklerinize Huzur Getir esini ve Tüm İnsanlık için Hayırlara Vesile Olmasını Dileriz. 1 Temmuz 2014 11 Temmuz 2014 BASIN

Detaylı

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi

Rize Tüccarı İftarda Buluştu Odamız Geleneksel İftar Programını Gerçekleştirdi Kadir Gecesi Geceniz Mübarek Olsun 13 Temmuz 2015 Ramazan Bayramının, Tüm İslam Alemine Huzur ve Barış Getirmesini Temenni Ederiz. Hayırlı Bayramlar. 17-19 Temmuz 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/5) Personel Belgelendirme Kuruluşu Akreditasyon No: Adresi : Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Karaer Cad. Çiğdem2 Sok. No: 1 Demirtaş - Osmangazi 16369 Tel

Detaylı

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler Listesi. 2015/1 sayılı Tebliğ. Sıra No

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler Listesi. 2015/1 sayılı Tebliğ. Sıra No 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER Yeterlilik Adı Seviyesi MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLU OLAN MESLEKLER Ahşap Kalıpçı Seviye 3 Alçı Levha Uygulayıcısı Seviye 3 Alçı Sıva Uygulayıcısı Seviye 3 Alüminyum Kaynakçısı Seviye 3 Bacacı Seviye

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU MYK SINAV TEŞVİKLERİ Ülkemiz insanının pek çoğunun yapmakta olduğu meslekle ilgili belge standardı bulunmamaktadır. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından uluslar

Detaylı

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz,

Tarih : Sayı : AOSB Sayın Sanayicimiz, Tarih :23.11.2018 Sayı : AOSB-71579 Sayın Sanayicimiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 11 Kasım 2018 tarihli ve 30592 sayılı Resmî Gazete

Detaylı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı

TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı TOBB MEYBEM Bilgilendirme Toplantısı Kasım 2017 1 Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 2 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu 5544 sayılı MYK Kanunu ile; Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki

Detaylı

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü

Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü 30 Agustos - Zafer Bayramınız Kutlu Olsun Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Ağustos 2015 Yıl:2 Sayı:17 e-gazete Odamız ile İŞ-KUR Arasında Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü Rize Ticaret

Detaylı

MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER. Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı

MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER. Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU TEŞVİKLER&DESTEKLER Mustafa ÖZGEN MYK Uzmanı Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu 6645 Sayılı Kanun ve Belge Zorunluluğu Teşvik

Detaylı

Doğalgaz Sektöründe Mesleki Yeterlilik. By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue:

Doğalgaz Sektöründe Mesleki Yeterlilik. By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue: Doğalgaz Sektöründe i Yeterlilik By: Mehmet ORDUKAYA Date: 02/11/2017 Venue: Neden Ulusal Yeterlilik Sistemi? Ulusal Yeterliliklere Göre Belgelendirme Belge Zorunluluğu Tanıtım ve Teşvikler Neden Ulusal

Detaylı

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde

Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde 15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Nisan 2015 Yıl:2 Sayı:13 e-gazete Odamız Heyeti, Ankara Rize Günlerinde Valilik

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ. Mehmet ORDUKAYA

MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ. Mehmet ORDUKAYA MESLEKİ YETERLİLİK KURUMU VE MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDEKİ YERİ Mehmet ORDUKAYA Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı 07.12.2017 İSTANBUL Mesleki Yeterlilik Kurumu Faaliyetleri

Detaylı

EDİRNE TSO Mart 2018

EDİRNE TSO Mart 2018 TOBB MEYBEM Bilgilendirme EDİRNE TSO Mart 2018 1 Gündem Tehlikeli meslekler mevcut durum MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Mevzuatı TOBB MEYBEM Oda Borsalar Örnek Çalışmalar 2 Tehlikeli işlerde mevcut durum

Detaylı

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 9 Ocak 2017 1 Gündem Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekler ile ilgili Mevzuat Ulusal Yeterlilik Sistemi

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (BAKA) ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Seitcan ALTINKAYNAK Şubat 2015 SUNUM PLANI I. DESTEĞİN AMACI, KAPSAMI VE İŞBİRLİĞİ KURULUŞLAR II.

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V.

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. 2010/8 SAYILI TEBLİĞ - ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2011/1

Detaylı

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI

BİLGİ NOTU BOĞAZLIYAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BİLGİ NOTU MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU NEDİR? İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Bünyesinde Yürütülmekte Olan Destekler:

Detaylı

İstihdam Politikaları ve Çalışmaları

İstihdam Politikaları ve Çalışmaları İstihdam Politikaları ve Çalışmaları Kadri KABAK İl Müdürü Elektronik Posta: kadri.kabak@iskur.gov.tr İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Temel Misyon İşveren odaklı politikalar ile işverenlerin aradıkları

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (31.03.2017-27.04.2017) Oda Meclisimizin 27 Nisan 2017 tarih ve 50 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 31.03.2017-27.04.2017 tarihleri arasındaki

Detaylı

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup;

6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ 6654 Sayılı Kanun ile 5544 Sayılı MYK Kanuna ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa bir dizi yeni madde eklenmiş olup; 5544sayılı Kanuna aşağıdaki Ek Madde eklenmiştir. EK

Detaylı

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri Birlik ve Beraberlik İftarında Buluştu Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Temel Atma Töreni Adres: Büyükköy Yolu Üzeri Musadağı Köyü Küçükarpik Mevkii Çayeli / RİZE 15 Ağustos 2014 Cuma Saat: 14.30 2013 Yılı Vergi Ödül Töreni Adres: İsmail

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Sıra No Ulusal Yeterlilik Kodu Yeterlilik Adı Seviyesi Sınav Ücreti Üst Sınırı. 1 11UY AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 822,46

Sıra No Ulusal Yeterlilik Kodu Yeterlilik Adı Seviyesi Sınav Ücreti Üst Sınırı. 1 11UY AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 822,46 1 11UY0004-5 AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 822,46 2 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI Seviye 3 712,8 3 12UY0054-3 ALÇI LEVHA UYGULAYICISI Seviye 3 822,46 4 12UY0055-3 ALÇI SIVA UYGULAYICISI Seviye 3 822,46

Detaylı

Sıra No Ulusal Yeterlilik Kodu Yeterlilik Adı Seviyesi Sınav Ücreti Üst Sınırı. 1 11UY AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 887,59

Sıra No Ulusal Yeterlilik Kodu Yeterlilik Adı Seviyesi Sınav Ücreti Üst Sınırı. 1 11UY AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 887,59 1 11UY0004-5 AĞIR VASITA TECRÜBE SÜRÜCÜSÜ Seviye 5 887,59 2 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI Seviye 3 769,25 3 12UY0054-3 ALÇI LEVHA UYGULAYICISI Seviye 3 887,59 4 12UY0055-3 ALÇI SIVA UYGULAYICISI Seviye 3 887,59

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI. Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI. Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı TÜRKİYE CUMHURİYETİ EKONOMİ BAKANLIĞI Yeliz TORUN İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İG Uzmanı İhracatta Devlet Yardımları ve TURQUALITY Hazırlık Aşaması Pazarlama Aşaması

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ BELGETÜRK Uluslararası Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) :550 TL UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun

Detaylı

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti

Sayı: 16 MAYIS 2013. (21 Mayıs 2013 Salı) İspanyol Ar-Ge Firması Odamızı Ziyaret Etti 21 Mayıs Dünya Süt Günümüzü Mecidiyeköy Meydanında Kutladık TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) Sayın Meclis Üyeleri, YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (28.04.2017-25.05.2017) Oda Meclisimizin 25 Mayıs 2017 tarih ve 51 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 28.04.2017-25.05.2017

Detaylı

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu 1 Kaynak: SGK, 2014 İstihdamın yüzde 51 i tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışıyor 2013 2014 Fark Az Tehlikeli 5.941.155 6.368.032 426.877 Tehlikeli 3.766.718

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU Yöresel ürünlerin piyasada tutundurulması

Detaylı

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ YETERLİLİK LERİ TÜRÜ LUK 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI İş Organizasyonunun Yapılması A2: Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi 60 TL 160 TL 70 TL 390 TL MÜLAKAT T2 110 TL 790 TL * LI

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2010 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2010 Yılı Faaliyet Raporu Mart - Nisan 2010 tarihlerinde Çekerek te 30 kişiye iye Girişimcilik imcilik Eğitimi ve Sertifika Töreni T Gerçekle ekleştirildi. Eylül l 2010 tarihinde

Detaylı

2019 FİYAT LİSTESİ. 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 11UY0012-3/02 Betonarme Demircisi (Seviye 3) 11UY0023-3/02 İnşaat Boyacısı (Seviye 3)

2019 FİYAT LİSTESİ. 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 11UY0012-3/02 Betonarme Demircisi (Seviye 3) 11UY0023-3/02 İnşaat Boyacısı (Seviye 3) FİYAT LİSTESİ 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 1 A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması 75,00 225,00-300,00 A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi 75,00

Detaylı

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ

RTSO HEYETİ İZMİR-DENİZLİ-KONYA DA İŞ VE FUAR PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRDİ SOMA DAKİ MADEN KAZASI ÜLKEMİZİ YASA BOĞDU Manisa nın Soma İlçesindeki Kömür Madeninde Yaşanan Faciada Hayatını Kaybeden İşçilerimize Allah tan Rahmet, Ailelerine Başsağlığı, Yaralanan İşçilerimize Acil

Detaylı

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.06.2015 Haziran ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 42 adet Kapasite Raporu, 10 adet

Detaylı

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 790

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 790 SDS 4G BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2018 1-11UY0011 3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 TEORİK MÜLAKAT PERFORMANS BİRİM

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

FİYAT LİSTESİ. 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3)

FİYAT LİSTESİ. 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 1 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması 50,00 200,00-250,00 A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi 50,00 400,00 70,00

Detaylı

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU XII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (SİVAS) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

UNIVERSAL BELGELENDİRME PERSONEL BELGELENDİRME HİZMETLERİ ÜCRET LİSTESİ

UNIVERSAL BELGELENDİRME PERSONEL BELGELENDİRME HİZMETLERİ ÜCRET LİSTESİ UNIVERSAL BELGELENDİRME PERSONEL BELGELENDİRME HİZMETLERİ ÜCRET LİSTESİ UY00-/0 Ahşap Kalıpçı (Seviye ) 80,00 UY00-/00 Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye ) 90,00 UY00-/00 Alçı Sıva Uygulayıcısı (Seviye )

Detaylı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı

5. Uluslararası Cidde Fuarında Rize ve Doğu Karadeniz İlleri Tanıtıldı 2 MART 2015 18 MART 2015 RİZE NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ ORMAN HAFTASI 21-26 Mart 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Mart 2015 Yıl:2 Sayı:12 e-gazete 5.

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ

EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ ZÜCDER- Züccaciyeciler Derneği EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ BİLGİ NOTU Ekonomi Bakanlığı Destekleri Uluslararası Nitelikteki Yurt İçi İhtisas Fuarlarının Desteklenmesi Destek Üst Limiti: 60.000 USD Destek

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL 4 B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ

T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ T.C. BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ VİZYONUMUZ Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 12UY0054-3/00 Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3)

11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) 12UY0054-3/00 Alçı Levha Uygulayıcısı (Seviye 3) 11UY0011-3/02 Ahşap Kalıpçı (Seviye 3) # Ulusal Yeterlilik Birimi Birim Sınav Ücreti 1 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması 175,00 2 11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3)

11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) UY00-/0 AHŞAP KALIPÇI (Seviye ) UY00-/A İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun UY00-/A Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi 0,00,00 Yeterlilik Toplam Sınav : 660 UY00-/00

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

PERSONEL BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ

PERSONEL BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3 / Rev. 02) - 11UY0011-3 A1: İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonun A2: Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi Teorik Sınav Toplam Sınav : 790 TL Uygulama

Detaylı

25 MAYIS 2016 Tarihine kadar Mesleki Eğitim alıp Belge Sahibi Olmayanlar Mesleki Yeterlilik

25 MAYIS 2016 Tarihine kadar Mesleki Eğitim alıp Belge Sahibi Olmayanlar Mesleki Yeterlilik ARTVİN ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ HÜRRİYET CAD.PEHLİVAN AP. A BLOK KAT:1 TEL:2123276 FAX:2128458 08000/ARTVİN SAYI : 39 21.03.2016 KONU: Mesleki Eğitim Hk. ARTVİN ODALARA 20 SAYILI TAMİM 25 Mayıs

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3)

BELGELENDİRME ÜCRETLERİ LİSTESİ. 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) 12UY0083-3/00 Metal Kesimci (Seviye 3) UY000-/0 Çelik Kaynakçısı (Seviye ) A Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği 00 TL B Elektrotla Ark Kaynağı () 80 TL 50 TL B6 Tel Elektrotla Metal-Ark Aktif Gaz Kaynağı (MAG Kaynağı) 80 TL 50 TL B9

Detaylı

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi

Rize Kariyer Günleri Düzenlendi 4-10 NİSAN 2017 Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıldönümü 15-21 NİSAN 2017 Turizm Haftası 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI YAYIN ORGANI facebook.com/rize.tso

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği

OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Fabrika Haberleri OYAK Çimento Grubu nda görev değişikliği Adana Çimento Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ünal Öner 01 Ocak 2008 tarihi itibariyle Mardin Çimento Genel Müdürlüğü ne ve Adana Çimento ÜNAL ÖNER

Detaylı

LONCA BELGELENDİRME A.Ş ÜCRET TARİFESİ

LONCA BELGELENDİRME A.Ş ÜCRET TARİFESİ 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) İNŞAAT SEKTÖRÜ Birim 1 11UY0011-3 A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun Yapılması Teorik 100 Performans 120 2 11UY0011-3 A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VII.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (G.ANTEP) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 2 D1 YETKİ 7- Varsa Yetkili Makamlarca Tescil Edilmiş Kısa

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU GEÇERLİLİK SÜRESİ: 01.01.2019-31.12.2019 İNŞAAT İŞLERİ Ulusal Yeterlilik Referans Kodu-Seviye/ Birimi Türü luk Ücret ( almaya hak 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş 85 TL 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı

Detaylı

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 690

Yeterlilik Toplam Sınav Ücreti: 690 SDS 4G BELGELENDİRME EĞİTİM HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Geçerlilik Süresi: 31/12/2017 1-11UY0011 3 AHŞAP KALIPÇI SEVİYE 3 TEORİK MÜLAKAT PERFORMANS BİRİM

Detaylı

EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü

EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı 2 Temmuz 2014 İhracat Genel Müdürlüğü 1 İHRACATTA DEVLET YARDIMLARI İhracat Genel Müdürlüğü 2 İHRACATTA

Detaylı

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi :

SERCAN BELGELENDİRME SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi : ücreti TL Mülakat Zorunlu 1-(11UY0011 AHŞAP KALIPÇI -SEVİYE 3)(Rev.No:02) 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş Organizasyonunun 11UY0011-3/A2 Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Birim 2-(12UY0055

Detaylı

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB

GENEL BİLGİ. KOBİ ler ve KOSGEB GENEL BİLGİ KOBİ ler ve KOSGEB 1 Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço toplamı veya net satış hasılatı 40 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ. MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 YETKILENDIRILMIS. BELGELENDIRME KURULUSU MAKINA SEKTORU LET DEV TES İ VİG %10 0 BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ Birçok Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Hale Getirildi MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye

Detaylı

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında

Odamız Bosna-Hersek te Saraybosna İş Forumu ve Türk Ürünleri Fuarında Ramazan Ayının İlk Günü 5 Haziran 2015 JANDARMA 176. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ 18 Haziran 2015 13 Haziran 2015 Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı Haziran 2015 Yıl:2 Sayı:15 e-gazete Odamız Bosna-Hersek

Detaylı

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ MAKINA SEKTORU BELGELENIYOR! MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ %100 DEVLET TESVİGİ MESLEKLER Makine Bakımcı-Seviye 3 Makine Bakımcı-Seviye 4 Makine Bakımcı-Seviye 5 Makine Montajcısı- Seviye 3 Hidrolik Pnömatikçi

Detaylı

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ŞUBAT AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN ŞUBAT AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR

MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR MESLEKİ BELGE ZORUNLULUĞU BAŞLIYOR TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi

Detaylı

KARS ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

KARS ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ 2016 YILI EĞİTİM PLANI KARS ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ 206 YILI EĞİTİM PLANI KURSA KATILMASI PLANLANAN KURSİYER SAYISI Ahşap Boyama ve Vernikleme 25 2 Ahşap Montaj Elemanı 25 3 Arıcılık (Arı Yetiştiriciliği) 50 4 Asansör

Detaylı

SİRKÜLER ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. Tarih: Sayı:2017/3

SİRKÜLER ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ. Tarih: Sayı:2017/3 SİRKÜLER Sayı:2017/3 Tarih:01.02.2017 ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ Realite Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. 2000 Evler Mah. 76078 Sk. Fonte İşmerkezi A Blok 5/1 / 801 Postakodu:01200

Detaylı

BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ

BELGELENDİRME ÜCRET LİSTESİ 11UY0011-3 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) 1 11UY0011-3 A1 2 11UY0011-3 A2 3 11UY0011-3 A2 İNŞAAT SEKTÖRÜ Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi ve Uygulama Becerisi Ahşap Kalıp İşlerinde Genel Mesleki Bilgi

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27.11.2015 Kasım ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 39 üyeye Kapasite Raporu, 11 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

Rize Organize Sanayi Bölgesi

Rize Organize Sanayi Bölgesi 10 Ocak 2016 Çalışan Gazeteciler Günü 2016 Yılının Ülkemiz ve Tüccarımız için İstikrarlı ve Bereketli Bir Yıl Olmasını Dileriz. 26 Ocak 2016 Dünya Gümrük Günü Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yayın Organı

Detaylı

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ 1-11UY0011-3/02 AHŞAP KALIPÇI (Seviye 3) Birim ÜCRET 11UY0011 3/A1 Ahşap Kalıpçılığında İş Sağlığı ve Güvenliği T1/Teorik 50,00 11UY0011 3/A1 Ahşap Kalıpçılığında İş Sağlığı ve Güvenliği P1/Pratik 50,00

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN AĞUSTOS 2016 YIL 1 SAYI 18 09.09.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:18 UTSO KOSGEB DESTEKLERİNE DEVAM EDİYOR (03/08/2016) Uzunköprü Ticaret

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU

MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME ÜCRETLENDİRME TABLOSU GEÇERLİLİK SÜRESİ: 09.06.2018-31.12.2018 İNŞAAT İŞLERİ Ulusal Yeterlilik Referans Kodu- Birimi Türü luk Ücret ( almaya hak 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği, İş 85 TL 11UY0011-3/A1 İş Sağlığı ve Güvenliği,

Detaylı

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1. HİZMETİN ADI B2 YETKİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde 10-

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN NİSAN 2016 YIL 1 SAYI 14 10.05.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:14 UTSO DA KOBİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ 05.04.2016 KOSGEB

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

TCS ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ

TCS ULUSLARARASI BELGELENDİRME HİZMETLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Belge almaya hak kazanan aday, ÜCRET LİSTESİNDE belirtilen ücrete ek olarak MYK ya (Mesleki Yeterlilik Kurumuna) ödenmesi gereken belge ücretini de TCS Belgelendirme ye ödemekle yükümlüdür. Belge ücreti,

Detaylı

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş

ONAYTURK MESLEKİ YETERLİLİK SINAV VE BELGELENDİRME MERKEZİ A.Ş 11UY0010-3/03 Çelik Kaynakçısı (Seviye 3) A1 Kaynak İşlemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ Ücret Tarifesi Başlangıç Tarihi 05/03/2019 100 TL B1 Elektrotla Ark Kaynağı

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2015. Hazırlayanlar Kalite Yönetimi ve Akreditason Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler

RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2015. Hazırlayanlar Kalite Yönetimi ve Akreditason Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2015 1 RTSO-2016/01 RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU 2015 Hazırlayanlar Kalite Yönetimi ve Akreditason Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Grafik

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI Yılı Faaliyetleri YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2009 Yılı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2009-2010 Yılı 12 Aralık 2009 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Erkan SALUR 19 Mart 2014 İZMİR Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete

Detaylı

UMEM BECERİ 10 BECER 10

UMEM BECERİ 10 BECER 10 BECERİ 10 BECER 10 www.umem.org.tr www.beceri10.org.tr ÇAĞRI MERKEZİ 444 86 36 EKONOMİK FORUM 81i UMEM Beceri 10 Projesi Mevzuat Eğitimleri Tamamlandı UMEM Beceri 10 Projesi nin revize edilen protokolü

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

INSPECCO BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. MYK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ. Seçmeli Birimler

INSPECCO BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. MYK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ. Seçmeli Birimler INSPECCO BELGELENDİRME VE GÖZETİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ. MYK SINAV VE BELGELENDİRME ÜCRET TARİFESİ 1-09UY0001-3 Plastik Kaynakçısı- Seviye 3 09UY0001-3/A1 Plastik Kaynaklarında İş Sağlığı ve Güvenliği 09UY0001-3/A2

Detaylı