2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2013"

Transkript

1

2 2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi Kasım 2013 Titanic Kongre Merkezi Belek, Antalya

3 Değerli Meslektaşlarımız, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, sizlerin isteğiyle ve kuruluşu için yaptığınız özverili çalışmaların sonunda 25 Mayıs 2009 da doğdu ve kısa sürede sizler tarafından sahiplenildi. Kuruluşundan hemen birkaç ay sonra düzenlenen I. Tıbbi ( Klinik) Mikrobiyoloji Sempozyumu na 300 e yakın meslektaşımız katılarak geleceğimiz ve vizyonumuz hakkında bize ipucu verdi. Hemen bir yıl sonra yaptığımız I. Klinik Mikrobiyoloji Kongresi ne 700 ü aşkın katılımın olması ise derneğimizin büyüme potansiyelinin iyi bir göstergesiydi. Bu duyuru ile sizlere sunduğumuz 2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi 2013 ün programını oluştururken sizlerden gelen öneriler ve katkılar doğrultusunda hareket etmeye çalıştık. Kongre içeriği, öncelikle meslektaşlarımız tarafından özellikle son yıllarda sağlıkta yaşanan hızlı değişimlerin algılanması, bunların meslek pratiğimize yansımaları ve daha verimli bir uzmanlık alanı olabilmenin gereğine yönelik konulardan oluşmaktadır. Kongrede yer alacak panel ve konferansların sağlık hizmeti sunumuna katkı veren uzmanlarımızın, alanımızdaki güncel gelişmeleri, teknolojideki son yenilikler ışığında izlemelerine ve değerlendirmelerine de olanak sağlayacağını ümit etmekteyiz. Kongrenin düzenleneceği ortam seçilirken, birbirimizle daha yoğun fikir paylaşma olanağını sağlayabilecek, meslektaşlar olarak bilimsel toplantılar dışında kalan zamanlarda da bir araya gelip farklı çalışmalar için ekipler oluşturabileceğimiz özellikleri sağlamasına dikkat edilmiştir. Bu nedenledir ki, bilimsel programlar dışındaki zamanlarda da birarada olup birbirini tanımayı, birlikte neler yapabileceğimizi belirlemeyi ve bazı çalışmalar için iş bölümü yaparak kongreden daha fazla ürünle geri dönebilmeyi sağlayabilecek, kongremizin organizasyonu için gerekli tüm altyapıya sahip bir otel ortamı tercih edilmiştir. Ülkemizin Mikrobiyologları olarak bu kongrede Avrupa ve Amerikalı meslektaşlarımızla bir araya gelip Tıbbi-KlinikMikrobiyolojinin geleceğini tartışmayı ve geleceğe daha hazır bir uzmanlık grubu oluşturmayı arzu ediyoruz. Kuruluşumuzdan itibaren birlikte hareket etmeyi ve güç birliği sağlamayı prensip olarak kabul ettiğimiz TMC ile organizasyonunu yürüttüğümüz 2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi 2013 ün 2. Duyurusunu sizlere sunmanın kıvancı içindeyiz. KLİMUD ve TMC Yönetim kurulları olarak 9-13 Kasım 2013 tarihlerinde sizleri ikinci kongremize şimdiden davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Saygı ve sevgilerimizle, Prof. Dr. Nezahat GÜRLER Prof. Dr. Yurdanur AKGÜN TMC Başkanı Kongre Başkanı KLİMUD Başkanı Prof. Dr. Faruk AYDIN Kongre Genel Sekreteri

4 DÜZENLEYENLER DÜZENLEME KURULU Kongre Başkanı Prof. Dr. Yurdanur AKGÜN Kongre Sekreteri Prof. Dr. Faruk AYDIN Sayman Doç. Dr. Z. Ceren KARAHAN Üyeler Prof. Dr. S. Şöhret AYDEMİR Prof. Dr. Mustafa BERKTAŞ Prof. Dr. Gülden ÇELİK Prof. Dr. Deniz GÜR Prof. Dr. Nezahat GÜRLER Prof. Dr. H. Güven KÜLEKÇİ Prof. Dr. Cüneyt ÖZAKIN Prof. Dr. Güner SÖYLETİR Prof. Dr. A. Bülent SÜMERKAN Prof. Dr. Burçin ŞENER Doç. Dr. Aynur EREN TOPKAYA Soyadı sırasına göre düzenlenmiştir.

5 DÜZENLEYENLER BİLİMSEL KURUL Hakan ABACIOĞLU Selda ERENSOY Barış OTLU Ali ADILOĞLU Sibel ERGÜVEN M. Ali ÖKTEM Erdal AKALIN Berrin ESEN Betigül ÖNGEN Ulus AKARCA Özgen ESER Semra ÖZÇELİK Gülay AKARSU Duygu FINDIK Tuncer ÖZEKİNCİ Murat AKOVA Zeynep GÜLAY Aykut ÖZKUL Sebahat AKSARAY Meral GÜLTEKİN Cumhur ÖZKUYUMCU Orhan Cem AKTEPE Mustafa GÜNEY Aydan ÖZKÜTÜK Sevtap ARIKAN Yeşim GÜROL Mustafa ÖZYURT Dilek ARMAN Gülşen HASÇELİK Arzu SAYINER Gönül ASLAN Ufuk HASDEMİR Rüçhan Yazan SERTÖZ Neriman AYDIN İlknur KALELİ Nedim SULTAN Derya AYDIN Ayşe KALKANCI Süheyla SÜRÜCÜOĞLU Selim BADUR Esra KARAKOÇ Yeşim ÇETİNKAYA ŞARDAN Ahmet BAŞUSTAOĞLU Onur KARATUNA Mehmet TANYÜKSEL Füsun CAN Çiğdem KAYACAN Ferda TUNÇKANAT Cengiz ÇAVUŞOĞLU Selçuk KILIÇ Ebru US Nilgün ÇERİKÇİOĞLU Tanıl KOCAGÖZ Tercan US Meltem YALINAY ÇIRAK Nedret KOÇ Yavuz UYAR Dilek ÇOLAK İ. Soner KOLTAŞ Nurver ÜLGER Melek DEMİR Metin KORKMAZ Pınar ZARAKOLU Mine DOLUCA Volkan KORTEN Fadile Y. ZEYREK Rıza DURMAZ Dilek Yeşim METİN Ayşın ZEYTİNOĞLU Beyza ENER Ülgen ZEKİ OK Gül Bahar ERDEM Feza OTAĞ Soyadı sırasına göre düzenlenmiştir.

6 KURSLAR 9-10 Kasım :01 Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı nda Satın Alma İşlemleri Kursu SALON A Kursun Amacı: Kamunun denetimi altında bulunan veya kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları ihalelerde uygulanan esas ve usulleri karşılıklı tartışmak, en sık karşılaşılan konuları belirlemek, sanal ihale işlemi senaryosu oluşturarak interaktif şekilde tartışarak kursiyerlerin ihale işlemlerini analiz edip yorum yapabilmelerini sağlamaktır. Kursun Programı: Teorik Program : Kamu İhale Kanunu; Kapsam ve istisnalar, Tanımlar Temel ilkeler. Yaklaşık maliyetin hazırlanması. İhale usulleri; Açık ihale, Belli istekliler arasında ihale, Pazarlık usulu. Doğrudan temin kuralları. Teknik şartname hazırlama prensipleri. Uygulamalı Program : Grup çalışması; Bir satın alma işleminin hazırlanması (Serbest zaman). İdareye İtirazlar; İradeye İtirazlar (Teknik dökümana itiraz, Döküman ve usullere itiraz), Kamu İhale Kurumu na itiraz. Bilgi ve belgeleri açıklama yasakları. Yeterli isteklilerle ilgili düzenlemeler. Grupların çalışma sonuçlarının değerlendirilmesi. İnteraktif çalışmalar. Geri bildirimlerin alınması. Kurs Sorumlusu: Faruk AYDIN Kurs Eğitimcileri: Faruk Aydın Yüce Ayhan Asuman Birinci Tekin Karslıgil Ekrem Yaşar Kurs Katılımcı Sayısı : 40 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

7 KURSLAR 9-10 Kasım :02 Otoimmun Hastalıkların Laboratuvar Tanısı - Otoantikorlar Kursu SALON B Kursun Amacı: Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık alanının rutin laboratuvar uygulamasında önemli bir bölümü oluşturan otoimmun hastalıklara yönelik test yöntemlerinin tanıtılması ve özellikle bu alanda altın standart olarak kabul edilen IFA (İndirekt Floresan Antikor) yönteminin uygulanışı, değerlendirilmesi ve sonuçların yorumlanması aşamalarında karşılaşılabilecek sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi paylaşmak ve alanımızda bu konu ile ilgili laboratuvar standardizasyonunu sağlamaktır. Kursun Programı: Teorik Program : Otoimmün hastalıkların tanısında IFA ve diğer laboratuvar tanı yöntemleri hakkında bilgi; IFA mikroskopi paternleri ve yorumlama. Uygulamalı Program : Uygulama örnekleri ve hasta örnekleri üzerinden ANA, ANCA, AMA, ASMA, LKM, APA, anti-endomisyum antikor mikroskopisi ve raporlama Kurs Sorumlusu: Burçin ŞENER Kurs Eğitimcileri: Neşe Kaklıkkaya Nilgün Kaşifoğlu Burçin Şener Tutku Tanyel Kurs Katılımcı Sayısı : 30 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

8 KURSLAR 9-10 Kasım :03 Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarında Validasyon ve Verifikasyon Kursu SALON C Kursun Amacı: Klinik Mikrobiyoloji laboratuvarlarında doğru, geçerli ve güvenilir testlerin kullanılması için; test seçimi, verifikasyon (doğrulama) prensipleri ve iç/dış kalite kontrol hakkında genel bilgileri vermek ve değişik test grupları için örnekleri interaktif olarak paylaşmaktır. Kursun Programı: Teorik Program: Klinik mikrobiyoloji laboratuvarında serolojik testler, moleküler testler, kan kültürü, bakteri tanımlama ve antibiyotik duyarlılık testleri ile ilgili olarak uygulanan verifikasyon ve doğrulama çalışmaları; iç ve dış kalite kontrol çalışmaları hakkında bilgi verilmesi. Uygulamalı Program: Klinik mikrobiyoloji laboratuvarında uygulanan verifikasyon ve doğrulama yöntemleri ile ilgili örnek uygulamalar ve grup çalışmaları. Kurs Sorumlusu: Neriman AYDIN Kurs Eğitimcileri: Neriman Aydın Nuran Esen Semra Kurutepe Cüneyt Özakın Arzu Sayıner Murat Telli Kurs Katılımcı Sayısı : 40 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

9 KURSLAR 9-10 Kasım :04 Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram Kursu SALON D Kursun Amacı: Enfeksiyon hastalıklarında tedavilerin doğru ve hızlı yönlendirilmesi ve izlenmesi açısından yaşamsal önem taşıyan ve Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarlarının en önemli sorumluluklarından biri olan Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram konusunda farkındalığı ve yetkinliği artırmaktır. Kursta önce teorik bilgiler verilecek ve ardından antibiyogram rapor örnekleri ve/veya senaryoları üzerinden gruplar halinde konu tartışılacaktır. Kursun Programı: Teorik Program: Bakterilerde Antibiyotik Direnci: Doğal ve Kazanılmış Dirençte Tanımlar, Gram Pozitif ve Negatif Bakterilerde Doğal ve Kazanılmış Direnç Hedef Değişikliğine Bağlı Direnç ve Klinik Yansımaları: Penisilin, Metisilin, Vankomisin ve Kinolon Direnci Enzimatik Direnç ve Kliniğe Yansımaları: Beta-Laktam Direnci: Gram Pozitifler, Enterik Bakteriler, Non-fermentatif Bakteriler, Karbapenem Direnci (Enterik ve Non-fermentatif Bakteriler), Aminoglikozid Direnci İlacın FK/FD Özelliklerinin Sonuç Raporuna Yansıması ADT Standartlar ve temel yorumlar: (CLSI ve EUCAST) Uygulamalı Program: Uygulama programı için 6 grup oluşturularak, her grubun kendilerine verilen antibiyogram profil örneklerini yorumlayıp kısıtlı sonuç raporu sunmaları istenecektir. Daha sonra eğiticiler ve kursiyerler bu sunumları birlikte tartışarak değerlendirecektir. Kurs Sorumlusu: M. Ufuk HASDEMİR Kurs Eğitimcileri: Zeynep Gülay Deniz Gür M. Ufuk Hasdemir Onur Karatuna Çiğdem Kayacan Volkan Korten Güner Söyletir Kurs Katılımcı Sayısı : 30 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

10 KURSLAR 9-10 Kasım :05 Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kursu SALON E Kursun Amacı: Ülkemizde kan ve kan ürünlerinin hazırlandığı ve/veya transfüzyonun yapıldığı kuruluş ve hastanelerde, kan ve kan ürünlerinin hazırlanması, saklanması ve uygulanan testler ile ilgili eğitimlerin ve kan merkezi sorumluluğuna yönelik temel eğitimin verilmesi amaçlanmaktadır. Kursun Programı: Kan hizmet birimlerinde sorumluluk alan tıbbi mikrobiyoloji uzmanlarına transfüzyon merkezlerinin ruhsatlandırılması ve denetimi aşamaları; immünohematolojik testler ve transfüzyon uygulamaları ve kan hizmet birimleri arasındaki ilişkiler konusunda teorik bilgi aktarımını takiben bu alanda çalışacak bir hekimin en sık karşılaşabileceği sorunlar, çözüm önerileri ve kaynaklara ulaşım yolları örneklerle pekiştirilecektir. Kurs Sorumlusu: Ramazan ULUHAN Kurs Eğitimcileri: Rukiye Berkem Esra Karakoç Nil Banu Pelit Ramazan Uluhan Berrin Uzun Kurs Katılımcı Sayısı : 40 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

11 KURSLAR 9-10 Kasım :06 Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Örneklerine Yaklaşım Kursu SALON F Kursun Amacı: Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanlarının, mikrobiyoloji laboratuvarlarında hızlı, doğru, güvenilir kültür raporu oluşturmasını sağlamak için, klinik örneklerin laboratuvara kabulünden sonuç raporunun düzenlenmesine kadar olan süreci, güncel ve standart yöntemleri uygulayarak yönetmelerini sağlamak ve rutin uygulamalar sırasında karşılaşabilecekleri sistemlere ait farklı örnekleri interaktif olgular şeklinde tartışarak klinik örneklere yaklaşım konusundaki yetkinliklerini arttırmaktır. Kursun Programı: Teorik Program: Dolaşım sistemi, solunum sistemi, gastrointestinal sistem, üriner sistem, yara ve yumuşak doku örneklerinin işlenmesiyle ilgili standart yöntemler ve algoritmalar. Uygulamalı Program: Sistemlere ait örnek olguların tartışılması ve raporların oluşturulması Kurs Sorumlusu: Aynur EREN TOPKAYA Kurs Eğitimcileri: Sebahat Aksaray Ahmet Başustaoğlu Banu Bayraktar Meral Gültekin Gülşen Hasçelik Çiğdem Kuzucu İpek Mumcuoğlu Betigül Öngen Güner Söyletir Aynur Eren Topkaya Kurs Katılımcı Sayısı : 40 Kişi Kurs Ücreti : 250 TL + KDV 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir.

12 AÇILIŞ PROGRAMI 10 Kasım 2013, Pazar Açılış Programı Salon A 16:30 Açılış Töreni 17:00-18:30 Açılış Oturumu Yurdanur Akgün, Nezahat Gürler Uluslararası Sağlık Tüzüğü, Sürveyans ve Mikrobiyoloji Laboratuvarları: Yeni Fırsatlar ve Görevler Hakan Abacıoğlu Suyun Hafızası Meltem Yalınay Çırak 18:30 Açılış Kokteyli

13 BİLİMSEL PROGRAM 11 Kasım 2013, Pazartesi Salon A 8:45-10:15 Salon B Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Mevzuat Oturum Başkanı: Erdal Akalın Tıbbi laboratuvar yönetmeliği Ferzane Mercan Klinik mikrobiyoloji laboratuvarı ve SUT Ufuk Akdıkan Sağlık Bakanlığı Açısından Mevzuat Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Tıbbi mikrobiyoloji uzmanı ve mevzuat Cüneyt Özakın KAHVE MOLASI 10:15-10:45 10:45-11:30 KONFERANS 21. Yüzyılda Enfeksiyon Hastalıkları ve Aşılar Oturum Başkanı: Murat Akova Konuşmacı: Selim Badur 11:30-12:30 ENDÜSTRİ İLE BULUŞMA EUROIMMUN TÜRKİYE - Özmen Tıbbi Laboratuar Teşhisleri A.Ş. Dia Pro A.Ş MEDİPAN GMBH ÖĞLE YEMEĞİ 12:30-13:30 13:30-14:30 UYDU SEMPOZYUM BIODPC Teşhis Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. Salon C

14 BİLİMSEL PROGRAM 11 Kasım 2013, Pazartesi Salon A 14:30-16:00 Salon B Salon C İNTERAKTİF OTURUM 7/24 Kan Bankası: Olgular ve Çözüm Önerileri EUCAST e Geçiş Tanı Sorunları Yaşanan Bakteriyel Enfeksiyonlar Oturum Başkanı: Ramazan Uluhan Konuşmacılar: Nil Banu Pelit Rüçhan Yazan Sertöz Yüce Ayhan Murat Akova, Bülent Sümerkan EUCAST - setting international breakpoints Gunnar Kahlmeter EUCAST e geçiş Deniz Gür (ABBOTT Katkılarıyla) Gülşen Hasçelik, Z. Ceren Karahan Gastrointestinal sistem etkenleri: Campylobacter, Clostridium difficile Betigül Öngen Solunum sistemi etkenleri: Legionella, Nocardia Gülşen Hasçelik Protez enfeksiyonlarında mikrobiyoloji Füsun Can KAHVE MOLASI VE POSTER GEZİSİ 16:00-16:30 16:30-17:30 MİNİ- MİNİ- MİNİ- Mikrobiyolojide Kalite İndikatörleri Hastane Enfeksiyonları ve Direnç Sürveyansı: Neler Yapıyoruz? Adli Tıp ve Mikrobiyoloji Neriman Aydın, Derya Aydın Kalite uygulamalarında indikatör yönetimi Derya Aydın Mikrobiyolojide kalite indikatörü örnekleri Gül Bahar Erdem Laboratuvarlarda veri madenciliği ve iyileştirme Bülent Kamış 18:00-20:00 Erdal Akalın, Bülent Sümerkan Sürveyans kültürleri: Rutin mi, israf mı? Yeşim Çetinkaya Şardan Hastanelerde direnç sürveyansı Özgen Eser Cumhur Özkuyumcu, Tercan Us Cinsel saldırılarda adli mikrobiyolojik yaklaşım Melek Demir Postmortem mikrobiyoloji laboratuvarı deneyimleri Cumhur Özkuyumcu, Nihan Ziyade KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ (KLİMUD) GENEL KURULU

15 BİLİMSEL PROGRAM 12 Kasım 2013, Salı Salon A 8:00-8:45 8:45-10:15 Salon C İNTERAKTİF OTURUM İNTERAKTİF OTURUM Olgularla Klinik Bakteriyoloji Olgularla Viroloji, Seroloji Moderatör: Burçin Şener Moderatör: Selda Erensoy Tartışmacılar: Ebru Us, Gülçin Bayramoğlu Tartışmacılar: Meral Gültekin, Ayşın Zeytinoğlu Kronik Viral Enfeksiyonlarda Tanı ve Tedavi İzlemi TBC Tanısında Neredeyiz? Fungal Enfeksiyonların Mikrobiyolojik Tanısı Arzu Sayıner, Gülden Çelik Viral hepatitler: Klinisyen gözüyle Ulus Akarca HIV: Klinisyen gözüyle Volkan Korten Mikrobiyoloji uzmanının rolü Arzu Sayıner (ATQ QIAGEN Katkılarıyla) Süheyla Sürücüoğlu, Gönül Aslan Boyama ve kültüre dayalı tanı yöntemleri Mustafa Özyurt Doğrudan klinik örnekte hızlı tanı Cengiz Çavuşoğlu İnterferon gama salınım testleri Süheyla Sürücüoğlu Beyza Ener, Nilgün Çerikçioğlu Direkt mikroskobik inceleme ve kültürün tanıdaki yeri Dilek Yeşim Metin Biyobelirteçlerin tanıda yeri Beyza Ener Mantarların epidemiyolojik tiplendirilmesi Ayşe Kalkancı Tüberküloz sürveyansında neredeyiz? Nurhan Albayrak KAHVE MOLASI 10:15-10:45 10:45-11:30 Salon B KONFERANS MİNİ- MİNİ- Good Laboratory Practice for Blood Cultures Tarihten Bugüne Gram Boyama ve Önemi Enfeksiyon Etkenleri Sürveyansında Neredeyiz? Oturum Başkanı: Çiğdem Kayacan Oturum Başkanı: Nedim Sultan Oturum Başkanı: Berrin Esen Konuşmacı: Patrick R. Murray Mikrobiyolojinin vazgeçilmezi Pınar Zarakolu (BD Katkılarıyla) Boyarım tanırım Feza Otağ İnvazif bakteriyel etkenler: Meningokok, Pnömokok Rıza Durmaz Antibakteriyel direnç sürveyansı: CEASAR ve UAMDS projeleri Hüsniye Şimşek

16 BİLİMSEL PROGRAM 12 Kasım 2013, Salı Salon A 11:30-12:30 Salon B Salon C MİNİ- MİNİ- MİNİ- Biyogüvenlik: Ulusal ve Yerel Perspektifle Yapılanlar ve Yapılması Gerekenler Enfeksiyon Hastalıklarının Tanısında Hızlı/Hasta Başı Testler İmmünoloji, İmmünolojik Testler ve Mevzuat Oturum Başkanı: Ahmet Başustaoğlu Oturum Başkanı: Dilek Çolak Biyogüvenlik uygulamaları, elde edilen veriler ve davranış değişiklikleri Mustafa Güney Hangi test, nerede, ne zaman, kim tarafından Gülden Çelik Ulusal biyogüvenlik rehberi ve eğitim materyalinin tanıtılması Cemile Sönmez Kalite kontrolü Yeşim Gürol Oturum Başkanı: Mustafa Berktaş Laboratuvar hizmetleri açısından Neriman Aydın Eğitim açısından Meral Gültekin ÖĞLE YEMEĞİ 12:30-13:30 13:30-14:30 UYDU SEMPOZYUM Pfizer İlaçları Ltd. Şti. 14:30-16:00 Bulaşıcı Hastalıkların Kontrolü ve Sürveyansı Projesi DİKKAT! Doğru Kan Kültür Teknikleri; Türkiye de Ne Durumdayız? Ne Yapmalıyız? Hastalıkta ve Sağlıkta Mikrobiyom Mehmet Ali Torunoğlu, Hakan Abacıoğlu THSK ve bulaşıcı hastalıklar kontrol programı çalışmaları Mehmet Ali Torunoğlu Bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklara genel bakış ve sürveyans sistemleri Ahmet Özlü Erken uyarı - cevap sistemi ve saha epidemiyolojisi Bahadır Sucaklı Mikrobiyoloji referans laboratuvarlarının proje çalışmaları Yavuz Uyar Güner Söyletir, Nezahat Gürler Neden DİKKAT? Klinik açıdan beklentiler Dilek Arman Türkiye de ne durumdayız? Ahmet Başustaoğlu Kan kültürü uygulamalarında bizim kılavuzumuz ne diyor? Esra Karakoç (BD Katkılarıyla) Mustafa Berktaş, Meltem Yalınay Çırak İnsan mikrobiyom projesinde neredeyiz? Tanıl Kocagöz İmmün sistem ve bağırsak mikrobiyotası: Dost mu düşman mı? İlknur Kaleli Probiyotiklerin etki mekanizmaları ve enfeksiyon hastalıklarında kullanımı Tercan Us (DSÖ Katkılarıyla) 16:00-16:30 16:30-18:00 20:00 KAHVE MOLASI YUVARLAK MASA Türkiye de Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlığı Faruk Aydın, Aynur Eren Topkaya Mikrobiyolojide insan gücü ve iş yükü çalışması Aynur Eren Topkaya İş gücünün rasyonel kullanımı: Uzman görüşü: Münire Pınarbaşlı, Serap Süzük Asistan görüşü: Özlem Altay GALA YEMEĞİ

17 BİLİMSEL PROGRAM 13 Kasım 2013, Çarşamba Salon A 8:00-8:45 İNTERAKTİF OTURUM Salon B Salon C İNTERAKTİF OTURUM Olgularla Anaerob Bakteriyoloji Olgularla Mikoloji ve Parazitoloji Moderatör: Moderatör: Güven Külekçi Duygu Fındık Tartışmacılar: Ferda Tunçkanat, Tartışmacılar: Nurver Ülger Nedret Koç, Gülay Akarsu 8:45-10:15 Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi Yurdanur Akgün, Burçin Şener TUK ve TUKMOS Engin Uçar Tıbbi mikrobiyoloji çekirdek eğitim müfredat çalışmaları Yurdanur Akgün Tıbbi mikrobiyoloji eğitiminin yapılandırılması Selda Erensoy Tıbbi mikrobiyoloji eğitiminde ölçme-değerlendirme Duygu Fındık KAHVE MOLASI 10:15-10:45 10:45-12:15 Mikrobiyolojide Yeni Tanı Yöntemleri Antibiyotik Duyarlılık Sonuçlarının Yorumlanması Tanıl Kocagöz, Ali Adiloğlu Güner Söyletir, Çiğdem Kayacan Ülkemizde Yeni ve Yeniden Önem Kazanan Paraziter Etkenler MALDI-TOF Patrick R. Murray Uzman sistemler Ufuk Hasdemir Flow sitometri Ali Adiloğlu Direnç yorumlamada uzmanlaşma (Olgular eşliğinde) Zeynep Gülay, Onur Karatuna Yeni jenerasyon sekans sistemleri Barış Otlu Önemi artan ve yeni bağırsak parazitleri Sibel Ergüven Sıtma ve leishmania enfeksiyonları İ. Soner Koltaş Kistik ve alveoler ekinokokkoz Ülgen Zeki Ok Yeni teknolojilerin laboratuvardaki etkilerinin analizi Uğur Çiftçi Bit, kene ve diğer ektoparazitler Semra Özçelik ÖĞLE YEMEĞİ 12:15-13:30 13:30-14:15 Ülgen Zeki Ok, Metin Korkmaz UZMANIYLA TARTIŞALIM UZMANIYLA TARTIŞALIM UZMANIYLA TARTIŞALIM Klinik Mikrobiyoloji Uzman Gözüyle Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği Moleküler Test Sonuçlarında Klinisyen Farkındalığı Bir Mikrobiyoloji Uzmanının Bir Günlük Kalite Kontrol Çalışması Dilek Çolak, Ayşın Zeytinoğlu Aydan Özkütük, Rukiye Berkem Faruk Aydın, Şöhret Aydemir

18 BİLİMSEL PROGRAM 13 Kasım 2013, Çarşamba Salon A 14:15-15:45 Salon B Rutin Parazitolojide Tanı Sorunları Antifungal Duyarlılık Testleri ve Ülkemizde Önem Kazanan Direnç Epidemiyolojisi Zoonotik Hastalıkların Güncel Durumu Sevtap Arıkan Akdağlı, Nedret Koç Tuncer Özekinci, Ne zaman? Hangi yöntemler? Yavuz Uyar Mehmet Tanyüksel, Fadile Yıldız Zeyrek Klinik mikrobiyoloji laboratuvarlarında parazitolojik Sevtap Arıkan Akdağlı tanının mevcut durumu Candida türlerinde Fadile Yıldız Zeyrek direnç epidemiyolojisi Serolojik tanıda yöntem seçimi Mine Doluca Metin Korkmaz Aspergillus türlerinde Etkene yönelik parazitolojik tanıda standardizasyon Mehmet Tanyüksel Raporların yorumlanması ve faturalandırmadaki sorunlar Derya Dirim Erdoğan 15:45-16:30 Salon C KAPANIŞ direnç epidemiyolojisi Nilgün Çerikçioğlu Kırım kongo kanamalı ateşi ve hantavirus enfeksiyonu Mehmet Ali Öktem Batı Nil virüsü enfeksiyonu Aykut Özkul Tularemi Selçuk Kılıç Bruselloz Orhan Cem Aktepe

19 BİLDİRİLER Bildirilerin Gönderilmesi Bildirilerin kongre web sitesi üzerinden online gönderilmesi tek geçerli bildiri gönderim şeklidir. Sistemden bağımsız olarak ve posta yoluyla gönderilen bildiriler kabul edilmeyecektir. Bildiri Özeti Son Gönderim Tarihi 16 Eylül 2013 Kongrede sunulacak bildiriler deneysel çalışma, klinik çalışma ve özgün olgu sunumları şeklinde, bilimsel gelişmeye katkıda bulunabilecek özellikte olmalı ve sonuç mesajı vermelidir. İnternet üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde basılacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekir. Tüm yazım hatalarından yazarlar sorumludur. Yazım Kuralları Özetler online bildiri özet sistemi ile toplanacaktır. Yazar isimlerinde akademik ünvan kullanılmamalıdır. Yazar isimleri sadece ilk harf büyük olacak şekilde küçük harflerle yazılmalıdır.yazarların çalıştıkları kurumların ad ve adresleri mutlaka belirtilmelidir. Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır. (Kısaltmalar istisnadır.) Özet içinde kısaltma kullanılması halinde, kısaltmanın açık adı parantez içinde belirtilmelidir. Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır. Özet; amaç, yöntem, bulgular ve sonuç başlıkları kullanılarak yazılmalıdır. Özetin tamamı, başlık adı, yazarın adı, soyadı hariç olmak üzere 400 kelimeyi geçmemelidir. Özet gönderimi için konu başlıkları: Bakteriyoloji, Viroloji, Mikoloji, Parazitoloji, İmmünoloji, Antibiyotik Duyarlılık, Moleküler Mikrobiyoloji Bu maddelerden herhangi birine uymayan bildiri özeti, içeriğine bakılmaksızın değerlendirme dışı bırakılacaktır. Dikkat Edilecek Noktalar Online bildiri modülünü ilk kez kullanacaksanız Yeni Kullanıcı linkini kullanarak sisteme kaydolunuz. Kayıt işleminden sonra sayfadaki açıklamalar size yardımcı olacaktır. Verilen mesaj ve açıklamaları dikkatle okuyunuz. İnternet üzerinden gönderilen özetler aynı şekilde basılacağı için yazım hatalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Özet gönderme işleminizden sonra e-posta adresinize gelecek onay mesajlarını saklayınız. Bildirinizle ilgili tüm değerlendirme sürecini e-posta ve parolanızla sistem üzerinden takip edebilirsiniz. Gönderim esnasında teknik destek ya da sorularınız için: Minduce Bilgi İletişim Teknolojileri Ltd. Tel: (0216) E-posta: Bildirilerin Değerlendirilmesi Değerlendirme internet üzerinden araştırmacıların ad/soyad ve kurumları gizli tutularak, ilgili kategoriler için oluşturulacak Bildiri Değerlendirme Komisyonları nca yapılacaktır. Değerlendirme sonucu tüm bildiri sahiplerine sözel veya poster sunum kabulleri için sonuç yazısı gönderilecektir. Bildirilerin değerlendirmeye alınabilmesi için araştırmacılardan en az birinin kongre kayıt işleminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Posterlerin Web Sitesinde Paylaşımı Bildirilerin değerlendirilmesi sonucu kabul edilen posterler, kongre tarihinden 15 gün önce, belirlenecek formatta kongre web sayfasına yüklenebilecektir. Böylelikle, bildiri sahipleri hem posterleri kongre esnasında sergileyecekler, hem de kongre öncesinde web sayfası aracılığıyla katılımcılarla paylaşma imkanına sahip olacaklardır.

20 GENEL BİLGİLER Kongre - Kurs Tarihi 9-13 Kasım 2013 Kongre - Kurs Yeri Titanic Kongre Merkezi - Belek / Antalya Kongre Dili Kongre dili Türkçe dir. Davet Mektubu Kayıt işlemini yaptıran tüm katılımcılara talep ederlerse davet mektubu gönderilecektir. Bu mektup sadece katılımcının kurumundan izin almasına yardımcı olmak amacını taşımaktadır. Yaka Kartı Tüm katılımcılar kayıt sırasında kayıt masasından yaka kartlarını temin edebilirler. Kongre süresince tüm bilimsel ve sosyal aktivitelerde yaka kartı bulundurulmalıdır. Kongre Web Sayfası Bildiri özetlerinin gönderilmesi, burs başvuruları, kurs ile kongre kayıt ve konaklama işlemlerinin online olarak yapılması ve kongre ile ilgili tüm güncel bilgilerin paylaşılması için web sayfası oluşturulmuştur. Kredilendirme Kongrenin bilimsel programı Türk Tabipler Birliği Sürekli Tıp Eğitimi kapsamında kredilendirilecektir.kredi başvurunuzun onaylanabilmesi için kayıt masasına T.C kimlik numaranızı bildirmeniz önemle rica olunur. Katılım Belgesi Kongreye kayıt yaptıran tüm katılımcılara 12 Kasım 2013 itibariyle kayıt masasından katılım sertifikası verilecektir. RFID Kongrede istenilen verilerin derlenmesi ve hangi konuların daha çok ilgi çektiğinin saptanması amacıyla; yalnızca toplantı salonlarının girişine, oturumlara katılım sayılarını ölçümlemek için okuyucu kapılar kurulacaktır. Bu işlem kongre yaka kartlarının içindeki çipler vasıtası ile yapılacaktır. İptal Şartları 30 Ağustos 2013 tarihinden sonra yapılacak kayıt, konaklama ve transfer iptallerinde para iadesi yapılmayacaktır. İptaller Serenas Turizm e yazılı olarak bildirildiği takdirde geçerlilik kazanacaktır. 25 Ekim 2013 tarihine kadar Serenas Turizm e yazılı olarak bildirilen isim değişiklikleri dikkate alınacak, bu tarihten sonra isim değişikliği yapılamayacaktır. Stand Alanları Kongre süresince ilaç, tıbbi malzeme ve kitap alanlarında ürün sahibi firmaların, ürünlerini sergileyebilmesi amacıyla geniş bir alan ayrılacaktır. Sergi alanlarına girişte kongre kaydı yaptırmış olma şartı aranmaktadır. Burs Başvurusu Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği üyesi olup kongreye bildiri ile katılan Tıbbi Mikrobiyoloji uzmanı veya asistanı 50 kişiye kongre otelinde konaklama bursu verilecektir. Burs almak isteyenler, 1 Ağustos 2013 tarihine kadar kongre web sayfasındaki Burs Başvuru Formu nu doldurmalıdır. Burs Başvurusu Şartları: Dernek üyesi olmak, asistan/genç uzman olmak (5 yıl), bildirisi kabul edilmiş olmak, bildiri / poster sunucusu olmak, bir önceki kongrede bu burstan faydalanmamış olmak. Kayıt ve Konaklama Ücretlerinin Taksitlendirilmesi Kongreye katılmak isteyen katılımcılara kolaylık sağlamak amacıyla kongre kayıt ve konaklama ücretlerinde taksitlendirme imkanı sağlanacaktır. Bu imkandan yararlanmak isteyen katılımcıların 1 Ağustos 2013 tarihine kadar online kayıt - konaklama sisteminden işlemlerini tamamlamış olması gerekmektedir.

21 KAYIT BİLGİLERİ Kongre Kayıt Bilgileri Kongre Kayıt 15 Temmuz 2013 Öncesi Klimud Üyelik Durumu 15 Temmuz 2013 Sonrası Kongre Sırasında Üye Üye Değil Üye Üye Değil Üye Üye Değil Uzman 350 TL 400 TL 400 TL 450 TL 450 TL 500 TL Asistan 250 TL 300 TL 300 TL 350 TL 350 TL 400 TL Kayıt Tipi Firma Temsilcisi 250 TL 300 TL 350 TL Refakatçi 150 TL 200 TL 250 TL Kayıt ücretlerine % 18 KDV eklenecektir. Tüm katılımcı ve firma temsilcilerinin kayıt olması zorunlu olup yukarıda belirtilen kayıt ücretlerine; bilimsel toplantılara katılma, kongre çantası ve özet kitabı, sergi alanına giriş ile sosyal aktiviteler dahildir. Tüm kayıtlar ödeme ile kesinlik kazanır. Kaydınızın konfirmasyonu için lütfen ödemenizi gerçekleştirdikten sonra dekontunuzu, organizasyon sekretaryasına e-posta yada faks yoluyla iletiniz. İndirimli kayıt ücretlerinden faydalanabilmek için, 15 Temmuz 2013 tarihinden önce kayıt ücretlerinin kongre hesabına yatırılması ve ödemeye dair belgenin kongre organizasyon sekretaryasına faks ya da e-posta kanalıyla gönderilmesi gerekmektedir. Kongre internet sitesi aracılığıyla online kayıt sistemi kullanılarak kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Yaş haddinden emekli Mikrobiyoloji Hocalarımız için kayıt ücreti talep edilmeyecektir. Kurs Kayıt Bilgileri Kurs Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı nda Satın Alma İşlemleri Kursu 250 TL Kurs Otoimmun Hastalıkların Laboratuvar Tanısı - Otoantikorlar Kursu 250 TL Kurs Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarı nda Validasyon ve Verifikasyon Kursu 250 TL Kurs Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram Kursu 250 TL Kurs Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kursu 250 TL Kurs Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Örneklerine Yaklaşım Kursu 250 TL Kayıt ücretlerine % 18 KDV eklenecektir. Kurslar 9-10 Kasım 2013 tarihlerinde ve eşzamanlı olarak gerçekleşecektir. Bir katılımcı sadece bir kursa kayıt yaptırabilir. 11 Ekim 2013 tarihine kadar kurslara kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kayıt ücretlerinin yatırılacağı hesap bilgileri: Banka Adı ve Şubesi : GARANTİ BANKASI A.Ş. MEŞRUTİYET CAD. ŞUBESİ Hesap Adı : KLİMUD 2013 KONGRESİ TL Hesap No : TL IBAN No : TR

22 KONAKLAMA ve TRANSFER BİLGİLERİ Konaklama Bilgileri 3 Gecelik Paket 15 Temmuz 2013 Öncesi 15 Temmuz 2013 Sonrası Otel Adı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişi Başı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişi Başı Titanic Belek 410 Euro 300 Euro 460 Euro 350 Euro Konaklama ücretlerine % 8 KDV eklenecektir. Paket fiyatlara Herşey Dahil sisteminde 10 Kasım 2013 giriş, 13 Kasım 2013 çıkış olmak üzere 3 gece konaklama dahildir. 4 Gecelik Paket 15 Temmuz 2013 Öncesi 15 Temmuz 2013 Sonrası Otel Adı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişi Başı Tek Kişilik Oda Çift Kişilik Odada Kişi Başı Titanic Belek 540 Euro 400 Euro 610 Euro 460 Euro Konaklama ücretlerine % 8 KDV eklenecektir. Paket fiyatlara Herşey Dahil sisteminde 9 Kasım 2013 giriş, 13 Kasım 2013 çıkış olmak üzere 4 gece konaklama dahildir. Dış Katılımcı Ücreti / Günlük 50 Euro Dış katılım ücretine %18 KDV eklenecektir. Kongre otellerinde konaklamayan ve kongreye dışarıdan katılacak olan katılımcılara, kayıt ücreti yanında organizasyon bedeli ücreti günlük 50 Euro + KDV olarak uygulanacaktır. Transfer Bilgileri Kişi başı tek yön transfer ücreti 40 Euro + KDV dir. Transfer taleplerinin transfer tarihinden en az 15 gün önce yazılı olarak kongre organizasyon sekretaryasına iletilmiş olması gerekmektedir. Konaklama ve transfer ücretlerinin yatırılacağı hesap bilgileri: Banka Adı ve Şubesi Hesap Adı TL Hesap No TL IBAN No EURO Hesap No EURO IBAN No : : : : : : HSBC BANK A.Ş. ANKARA KURUMSAL ŞUBE SERENAS ULUSLARARASI TURİZM KONGRE ORGANİZASYON A.Ş TR TR

2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2013

2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2013 2. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2013 9-13 Kasım 2013 Titanic Kongre Merkezi Belek, Antalya Değerli Meslektaşlarımız, Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği, sizlerin isteğiyle ve kuruluşu için

Detaylı

Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram Kursu

Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram Kursu Yorumlu ve Kısıtlı Antibiyogram Kursu Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti ADTS / KLİMUD ADSİ Kurs Sorumlusu Prof. Dr. Çiğdem KAYACAN İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Detaylı

12. Antimikrobik Kemoterapi Günleri. Bilimsel Program Nisan. Askeri Müze, Harbiye - İstanbul

12. Antimikrobik Kemoterapi Günleri. Bilimsel Program Nisan. Askeri Müze, Harbiye - İstanbul 12. Antimikrobik Kemoterapi Günleri Bilimsel Program 01-03Nisan Askeri Müze, Harbiye - İstanbul Gülçin Anmaç, "Erguvan Dalında Kuşlar" 2010, İstanbul 12.40-13.20 13.20-13.50 13:50-14:50 01 NİSAN 2016,

Detaylı

M. Ufuk HASDEMİR Onur KARATUNA Deniz GÜR Sempozyum Başkanı Sempozyum Sekreteri ADTS Başkanı

M. Ufuk HASDEMİR Onur KARATUNA Deniz GÜR Sempozyum Başkanı Sempozyum Sekreteri ADTS Başkanı Değerli Meslektaşlarımız, Bu yıl 11. sini gerçekleştireceğimiz geleneksel Antimikrobik Kemoterapi Günleri nin yaklaşmış olması nedeniyle oldukça heyecanlıyız. Antibiyotik direncinin dünya çapında önemli

Detaylı

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi

2. DUYURU. KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi 2. DUYURU KLİMUD 2. Kış Okulu Klinik Örnekten Sonuç Raporuna Sistem Enfeksiyonları Mikrobiyolojisi Sayın meslektaşlarımız, Derneğimiz kurulduğu yıldan bu yana, özellikle üyelerinin kendini güncellemesini

Detaylı

KONGREYE DAVET. Sayın Meslektaşlarımız,

KONGREYE DAVET. Sayın Meslektaşlarımız, KONGREYE DAVET Sayın Meslektaşlarımız, Sizlere 3. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015 kongremizi duyurmanın onuru içindeyiz. Bu güne kadar yaptığımız iki kongrede olduğu gibi bu kongremizde de bize

Detaylı

Uzmanlık Yeterlik ve Eğitimi Çalışmalarında Nereye Geldik, Hedeflerimiz. Melek Demir Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK)

Uzmanlık Yeterlik ve Eğitimi Çalışmalarında Nereye Geldik, Hedeflerimiz. Melek Demir Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) Uzmanlık Yeterlik ve Eğitimi Çalışmalarında Nereye Geldik, Hedeflerimiz Melek Demir Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu(TTMYK) süreci Neler yapıldı

Detaylı

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi

7. Ulusal Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Kongresi www.cocuksolunum2016.org Uygulamalı Pediatrik Fleksibl Bronkoskopi Kursu 30 Mart 02 Nisan 2016 RIXOS DOWNTOWN ANTALYA 1 DAVET YAZISI Sayın meslektaşlarımız, Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları Kistik Fibrozis

Detaylı

Değerli meslektaşlarımız,

Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitlerin Takip ve Tedavisinde Yaklaşım & Akılcı Antibiyotik Kullanım Kursları Değerli meslektaşlarımız, Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) ve Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD)

Detaylı

3.Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015

3.Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015 Değerli Meslektaşlarımız, Sizlere 3. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2015 in bilimsel programını duyurmanın onuru içindeyiz. Klinik mikrobiyoloji uzmanlık alanında daha ileri düzeyde hasta ve eğitim

Detaylı

3.Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015

3.Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi-2015 Değerli Meslektaşlarımız, Sizlere 3. Ulusal Klinik Mikrobiyoloji Kongresi - 2015 in bilimsel programını duyurmanın onuru içindeyiz. Klinik mikrobiyoloji uzmanlık alanında daha ileri düzeyde hasta ve eğitim

Detaylı

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org.

TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ. 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU. www.ekmud2016.org www.ekmud.org. TÜRKİYE EKMUD KONGRESİ 11-15 Mayıs 2016 Kaya Palazzo Kongre Merkezi Belek, Antalya BİRİNCİ DUYURU www.ekmud2016.org www.ekmud.org.tr GENEL BİLGİLER Değerli Meslektaşlarımız, Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-4 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni bir heyecanı paylaşmanın

Detaylı

SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU. 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON

SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU. 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON SİSTEMİK FUNGAL ENFEKSİYONLARDA MULTİDİSİPLİNER YAKLAŞIM SEMPOZYUMU 27-28 Şubat 2016 RAMADA OTEL-TRABZON 04.01.2016 Değerli Meslektaşlarım, 27-28 Şubat 2016 tarihleri arasında Trabzon Ramada Otel de SİSTEMİK

Detaylı

13. ANTİMİKROBİK KEMOTERAPİ GÜNLERİ

13. ANTİMİKROBİK KEMOTERAPİ GÜNLERİ BİLİMSEL PROGRAM 13. ANTİMİKROBİK KEMOTERAPİ GÜNLERİ Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi, İstanbul 6-8 Nisan 2018 Şenol KİP DAVET Değerli Meslektaşlarımız, Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti'nin Antibiyotik

Detaylı

Febrİl 25-26 Kasım 2016 Hilton Otel, Ankara Sevgili Febril Nötropeni dostları, Febril Nötropeni Derneg i 25-26 Kasım 2016 tarihleri arasında Hilton Otel de Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eg itim Kursu

Detaylı

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San

Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San Fotoğraf: Prof. Dr. Ayla San DAVET YAZISI Değerli Meslektaşlarım; 26-29 Nisan 2012 tarihleri arasında V. Ülkemizde Diyalizde Kalite Kongresi Bafra-Kıbrıs ta başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olup unutulmaz

Detaylı

Viroloji Günleri. Ulusal. ve Kursu. 25-28 Şubat 2016 / Ankara. virolojigunleri.org

Viroloji Günleri. Ulusal. ve Kursu. 25-28 Şubat 2016 / Ankara. virolojigunleri.org virolojigunleri.org 1. Ulusal Viroloji Günleri ve Kursu 25-28 Şubat 2016 / Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplantı Salonu Değerli meslektaşlarımız,

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Yönetim kurulu ve Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni

Detaylı

Katılım Sertifikası: Toplantı katılım sertifikası 5 Aralık 2015 tarihinde Toplantı Kayıt masasından dağıtılacaktır.

Katılım Sertifikası: Toplantı katılım sertifikası 5 Aralık 2015 tarihinde Toplantı Kayıt masasından dağıtılacaktır. BİLİMSEL PROGRAM Genel Bilgiler Bilimsel Program: Her zaman olduğu gibi katılımcılarımız için doyurucu bir bilimsel program hazırlanacaktır. Bilimsel program güncel konularla düzenlenmiş genel oturumlar

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU Başkan Dr. Alpay Azap İkinci Başkan Dr. Murat Akova Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan Araştırma Sekreteri Dr. Volkan Korten Sayman Dr. Ahmet Demirkazık Üye Dr. Sevtap

Detaylı

Hepatit Mikrobiyolojisi Sempozyumu

Hepatit Mikrobiyolojisi Sempozyumu Hepatit Mikrobiyolojisi Sempozyumu Hepatitlerin Yönetiminde Laboratuvar 18 Ekim 2014 Kalyon Otel kayıt ve bildiri özeti gönderimi için son tarih 3 EKİM 2014 www.vhsd.org Değerli Meslektaşlarımız, Viral

Detaylı

1. RUTİN LABORATUVAR UYGULAMALARINDA ANTİFUNGAL DUYARLILIK TESTLERİ ÇALIŞTAYI BİLİMSEL PROGRAMI. 28 Şubat 2015, SİYAV Otel, Ankara

1. RUTİN LABORATUVAR UYGULAMALARINDA ANTİFUNGAL DUYARLILIK TESTLERİ ÇALIŞTAYI BİLİMSEL PROGRAMI. 28 Şubat 2015, SİYAV Otel, Ankara 1. RUTİN LABORATUVAR UYGULAMALARINDA ANTİFUNGAL DUYARLILIK TESTLERİ ÇALIŞTAYI BİLİMSEL PROGRAMI 28 Şubat 2015, SİYAV Otel, Ankara Düzenleyen: TIBBİ MİKOLOJİ DERNEĞİ Çalıştay Yöneticisi: Sevtap ARIKAN-AKDAĞLI

Detaylı

- Klinik Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Uygulamalari Sempozyumu,Ankara

- Klinik Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Uygulamalari Sempozyumu,Ankara EĞİTİMLER VE UZMANLARLA TOPLANTILAR 27.06.2009 KLİMUD ve genis katilimli uzmanlar toplantisi- Ankara 27.07.2009 KLİMUD ve genis katilimli uzmanlar toplantisi- Eskisehir 31.08.2009 KLİMUD ve genis katilimli

Detaylı

23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği

23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA Derneği 4. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek 4. Mezuniyet Sonrası

Detaylı

Sevgili Febril Nötropeni dostları,

Sevgili Febril Nötropeni dostları, Sevgili Febril Nötropeni dostları, Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek olan 10. Febril Nötropeni Simpozyumu 17 19 Mayıs 2013 tarihleri arasında Swiss Otel ve Konferans Merkezi nde düzenlenecektir.

Detaylı

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU

X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU X. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ 12-14 EKİM 2012 İSTANBUL DÜZENLEYENLER Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Tıbbi

Detaylı

DÜZENLEME KURULU DÜZENLEME KOMİTESİ BİLİMSEL KOMİTE. Gülendam Bozdayı, Başkan Ahmet Pınar, Sekreter Bedia Dinç, Sekreter

DÜZENLEME KURULU DÜZENLEME KOMİTESİ BİLİMSEL KOMİTE. Gülendam Bozdayı, Başkan Ahmet Pınar, Sekreter Bedia Dinç, Sekreter SPONSORLUK DOSYASI DÜZENLEME KURULU Gülendam Bozdayı, Başkan Ahmet Pınar, Sekreter Bedia Dinç, Sekreter DÜZENLEME KOMİTESİ İmre Altuğlu Gülden Çelik Candan Çiçek Dilek Çolak Selda Erensoy Koray Ergünay

Detaylı

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet,

6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, 6. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet, Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek olan 6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu 21 22 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul Green Park

Detaylı

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır.

DAVET. Konumuz, diğer gelişmeler ile ilgili bilgilerimiz ve kongre programımız kitabımızda yer almaktadır. DAVET Sayın Meslektaşlarımız ve Bilim İnsanları, Tromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği 1998 yılında kurulmuş, tromboz ve hemostaz alanı ile ilgilenen pek çok farklı bilim alanını bünyesinde barındıran

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan

FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU. Başkan Dr. Alpay Azap. İkinci Başkan Dr. Murat Akova. Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan FEBRİL NÖTROPENİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU Başkan Dr. Alpay Azap İkinci Başkan Dr. Murat Akova Genel Sekreter Dr. Hamdi Akan Araştırma Sekreteri Dr. Volkan Korten Sayman Dr. Ahmet Demirkazık Üye Dr. Sevtap

Detaylı

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU

3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 3. Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği SEMPOZYUMU 29 Kasım - 02 Aralık 2018 Merit Crystal Cove Otel Kıbrıs www.aciltipkibris.com İÇİNDEKİLER Genel Bilgiler 2 Konaklama Oteli 3 Kayıt, Konaklama ve Transfer

Detaylı

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul

3. Periferik Girişim Kursu 27-28 Kasım 2014 Marriott Şişli İstanbul 3. Periferik Nish A Blok Kat:8 No: 47-48 Çobançeşme Sanayi Cad. 11, Yenibosna, Bahçelievler 34196 - Türkiye T. 212 221 17 30 / 38 F. 212 221 17 54 tkd@tkd.org.tr www.tkd.org.tr 3. Periferik TÜRK KARDİYOLOJİ

Detaylı

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır.

Kongrenin başarılı olmasında en önemli faktör sizin değerli katılımınız olacaktır. Değerli Meslektaşlarım, Önümüzdeki yıl Akdeniz Üniversitesi Pediatrik Endokrinoloji Bilim Dalımız ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği işbirliği ile düzenleyeceğimiz yirmibirinci UPEK hazırlıklarımızı

Detaylı

Romatolojide Hedef 2017 Sempozyumu

Romatolojide Hedef 2017 Sempozyumu Romatolojide Hedef 2017 Sempozyumu 5-8 Nisan 2017 İstanbul, Grand Tarabya Otel Davet Değerli meslektaşlarımız ve romatizmal hastalıkların tedavisine katkıda bulunan tüm meslek grubu çalışanları, Türkiye

Detaylı

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz,

10 MART 2017 BURSA. Değerli Üyelerimiz, TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 10 MART 2017 BURSA Değerli Üyelerimiz, Sağlık Bakanlığı son yıllarda çıkartmış olduğu yönetmelik

Detaylı

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış,

Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, Değerli Yetkililer, Klinik araştırmaların son on yılda geçirdiği aşamalar, bu alanda eğitilmiş işgücünde artış, hızla değişen mevzuatlar ve Türkiye nin yeni parlayan ülkeler arasında olması bu konuda bir

Detaylı

Açılış Töreni. Firmalara katkı miktarındaki yüksekliğe göre stand seçimi sağlanacaktır

Açılış Töreni. Firmalara katkı miktarındaki yüksekliğe göre stand seçimi sağlanacaktır KONGRE DÜZENLEME KURULU Prof. Dr. Necdet Kuyucu Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici Prof. Dr. Metehan Özen Prof. Dr. Ateş Kara GENEL BİLGİLER Tarih 05-08 Nisan 2015 Konge Dili Yer Türkçe Konge ( Tahmini ) Katılımcı

Detaylı

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR

KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Haydi Okula, Bir Daha DİYOR KLİMUD OKULLARI-3 Bahar Okulu: Laboratuvar Yönetimi KLİMUD Yönetim kurulu ve Okulları yönetimi olarak sizlerle yeni

Detaylı

Saygılarımla, Or. Dr. Düzgün Korkmaz WALS Türkiye Başkanı. Değerli Meslektaşlarımız,

Saygılarımla, Or. Dr. Düzgün Korkmaz WALS Türkiye Başkanı. Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Endoskopik yaklaşım dünya genelinde her geçen gün artan sayıda deneyimli kadın doğum uzmanı tarafından kist eksizyonu, ektopik gebelik, tüp ligasyonu gibi uygulamalarda tercih

Detaylı

Kurs 01. Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Satın Alma İşlemleri (İhale)

Kurs 01. Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Satın Alma İşlemleri (İhale) Kurs 01 Klinik Mikrobiyoloji Laboratuarında Satın Alma İşlemleri (İhale) Kursun Amacı: Kamunun denetimi altında bulunan veya kamu kaynağı kullanan kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları ihalelerde uygulanan

Detaylı

OLGULARLA PET/BT KURSU

OLGULARLA PET/BT KURSU OLGULARLA PET/BT KURSU Sevgili meslektaşlarımız, Türkiye Nükleer Tıp Derneği Onkoloji Çalışma Grubu olarak, sizleri, 22-25 Mayıs 2014 tarihinde İzmir Seferihisar Doğanbey de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi

Detaylı

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri,

Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık Sektörünün Değerli Temsilcileri, Sağlık sistemimizdeki değişim bütün hızıyla devam etmektedir. Bu süreç, kamu sektörünü olduğu kadar özel sektörü; hizmet planlamasını olduğu kadar finansmanını;

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, 2016 Değerli Meslektaşlarımız, Dernek misyonumuz çerçevesinde en önem verdiğimiz konulardan biri olan Sürekli Tıp Eğitimi/Sürekli Mesleki Gelişim etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceğimiz 2016 etkinlik

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Üroonkoloji ve Tıbbi Biyoloji ve Genetik Dernekleri tarafından ilk kez düzenlenen I. Moleküler Üroloji Toplantısı na sizleri davet etmekten büyük mutluluk ve onur duymaktayız.

Detaylı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Faz II Elektif Staj programı. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Faz II Elektif Staj programı. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Faz II Elektif Staj programı Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Hazırlayan: Prof. Dr. M. Ufuk Hasdemir v.1 2016 Program Koordinatörü: Prof. Dr. M. Ufuk Hasdemir Tıbbi

Detaylı

ORGANİZASYON SEKRETARYASI

ORGANİZASYON SEKRETARYASI 1 GENEL BİLGİLER Toplantı Adı Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kursu Toplantı Tarihi 21 Ocak 2017 / Çırağan Kempinski İstanbul Yaka Kartı: Toplantı salonlarına girecek her misafirimizin gerekli kayıt

Detaylı

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ SPİNAL VE PERİFERİK SİNİR CERRAHİSİ GRUBU Kıymetli Meslektaşlarımız, Türk Nöroşirurji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu olarak, sizleri 21-24 Eylül 2017 tarihlerinde Hilton Bodrum Türkbükü Otel de gerçekleştireceğimiz sonbahar

Detaylı

Davet. Değerli Meslektaşlarım,

Davet. Değerli Meslektaşlarım, Davet Değerli Meslektaşlarım, 6-8 Şubat 2015 tarihleri arasında, %100 pratik kongremizin dördüncüsü Kıbrıs ta gerçekleşecektir. Günlük pratik uygulamaların ele alınacağı kongremizde kardiyovasküler hastalıkların

Detaylı

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel Davet Yazısı Sağlık Sektörünün Değerli Mensupları, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD), 25 Eylül 2009 tarihinde sağlık ekonomisi ve politikası

Detaylı

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR

15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ 15-17 Haziran 2012 AFYONKARAHİSAR Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte, Türk Klinik Biyokimya

Detaylı

XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi

XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi XI. Ulusal Kan Merkezleri ve Transfüzyon Tıbbı Kongresi Starlight Resort Hotel Side - Antalya 2. Duyuru İLETİŞİM Türkiye Kan Merkezleri ve Transfüzyon Derneği 0216 414 44 17 0216 414 44 19 kmtd@kmtd.org.tr

Detaylı

GENEL BİLGİLER İLETİŞİM BİLGİLERİ

GENEL BİLGİLER İLETİŞİM BİLGİLERİ GENEL BİLGİLER Toplantı Adı Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklar Kursu Toplantı Tarihi 21 Ocak 2017 / Çırağan Kempinski İstanbul Yaka Kartı: Toplantı salonlarına girecek her misafirimizin gerekli kayıt

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım,

Değerli Meslektaşlarım, DAVET Değerli Meslektaşlarım, Klinik nöralterapi uygulamaları konusunda çalışmalarını sürdüren uygulayıcıların bilgilerini ve pratiklerini gözden geçirmeleri sıklıkla hissedilen bir ihtiyaçtır. Düzenlenecek

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık 2016 İstanbul Eğitim Kursu Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var?

Detaylı

Neonatoloji Hemşireliği Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Erciyes Üniversitesi

Neonatoloji Hemşireliği Derneği ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Erciyes Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD. Neonatoloji BD. ve Hemşirelik Bölümü işbirliği ile YENİDOĞAN HEMŞİRELİĞİ SEMPOZYUMU Sayın Meslektaşlarım; Dünyadaki ve ülkemizdeki

Detaylı

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ

XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ XXVII. ULUSAL TÜBERKÜLOZ VE GÖĞÜS HASTALIKLARI KONGRESİ 9-11 Ocak 2014, Antalya TÜRKİYE ULUSAL VEREM SAVAŞI DERNEKLERİ FEDERASYONU T.C SAĞLIK BAKANLIĞI desteği ve ADANA VEREM SAVAŞI DERNEĞİ ANTALYA VEREM

Detaylı

2-4 MART 2018 ANKARA

2-4 MART 2018 ANKARA TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2-4 MART 2018 ANKARA Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Gazi Üniversitesi ile birlikte 2-4 Mart 2018 tarihlerinde

Detaylı

DAVET YAZISI. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu adına, Prof. Dr. Yeşim Aydınok. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Kongre Başkanı

DAVET YAZISI. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu adına, Prof. Dr. Yeşim Aydınok. Talasemi Federasyonu Bilim Kurulu Başkanı Kongre Başkanı 1. DUYURU DAVET YAZISI Değerli Ka lımcılar, Talasemi ve Hemoglobinopa ler in ülkemizde bir halk sağlığı sorunu olması, T.C. Sağlık Bakanlığı birimlerinin, Hemoglobinopa Tarama Merkezleri ile Tanı ve Tedavi

Detaylı

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU

SHERATON HOTEL SAMSUN 1.DUYURU 1.DUYURU DAVET Değerli meslektaşlarım, 1996 yılından itibaren iki yılda bir olarak düzenlenen Ulusal Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Kongresi nin onbirincisini Samsun da gerçekleştiriyoruz.

Detaylı

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir.

Ayrıca son yıllarda giderek artan şekilde kullanılan PET-BT görüntülemenin Radyoterapi simülasyonunda kullanılmasından da toplantıda bahsedilecektir. DUYURU Değerli Meslektaşlarımız, Tüm dünya ile beraber ülkemizdeki PET-BT cihazlarında ve moleküler görüntüleme yapılan hasta sayısında da çok hızlı bir artış meydana gelmiştir. Son 2 yıl içinde PET-BT

Detaylı

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım,

DAVET MEKTUBU. Sayın Meslektaşlarım, DAVET MEKTUBU Sayın Meslektaşlarım, Türk Nöroloji Derneği bünyesinde yer alan Nöropatik Ağrı Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Nöropatik Ağrı Sempozyumu nun ondördüncüsü 3 5 Mart 2017 tarihleri arasında

Detaylı

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir.

Kongre içeriği sizlerden gelen geri bildirimlerle şekillenecektir. Bu amaçla gönderilen anketlere vereceğiniz yanıtlar bizim için çok önemlidir. Türk Radyasyon Onkolojisi Derneğimiz 18 yaşına girmiş olup bu önemli yaş döneminde rüştünü ispat etmiş ve emin adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Her 2 yılda bir düzenlenen Ulusal Kongremiz bilimsel

Detaylı

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ

19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 19-21 MAYIS 2017 TEKİRDAĞ Değerli üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte 19-21 Mayıs

Detaylı

Değerli Meslektaşlarımız,

Değerli Meslektaşlarımız, Değerli Meslektaşlarımız, Türk Hastane İnfeksiyonları ve Kontrolü Derneği tarafından iki yılda bir düzenlenegelen eğitim programı, HİEP2015 dünyanın gözbebeği İstanbul da. Tüm dünyada en fazla bilgi üretilen

Detaylı

KLİMUD FAALİYET RAPORU KASIM 2013 KASIM 2015

KLİMUD FAALİYET RAPORU KASIM 2013 KASIM 2015 KLİMUD- Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği 4.Olağan Genel Kurul Toplantısı 20.11.2015 Titanic Otel ve Kongre Merkezi, Belek /Antalya KLİMUD FAALİYET RAPORU KASIM 2013 KASIM 2015 1.Üyelerimiz 19 kurucu

Detaylı

Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) TUKMOS Tıbbi Mikrobiyoloji Komisyonu

Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) TUKMOS Tıbbi Mikrobiyoloji Komisyonu Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Eğitim Programı Çalışmalarında Nereye Geldik? Türk Tıbbi Mikrobiyoloji Yeterlik Kurulu (TTMYK) TUKMOS Tıbbi Mikrobiyoloji Komisyonu Tıpta uzmanlık eğitimi

Detaylı

KLİMUD FAALİYET RAPORU

KLİMUD FAALİYET RAPORU KLİMUD Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği 3.Olağan Genel Kurul Toplantısı 11.11.2013 Saat: 18.00-20.00 Titanic Otel ve Kongre Merkezi Belek /Antalya KLİMUD FAALİYET RAPORU 16.11.2011 11.11.2013 Sayın

Detaylı

FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU

FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU 9-11 Kasım 2018,Swiss Otel, Ankara www.febrilnotropeni.net FEBRİL NÖTROPENİ MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM KURSU BİLİMSEL PROGRAM 9 Kasım 2018 Cuma 13:45-14:00 Açılış Konuşması 14:00-15:30 Febril nötropenik

Detaylı

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır.

Bu kongre ile ülkemizde konuyla ilgilenen sağlık çalışanları için bilimsel ve sosyal açıdan faydalı bir paylaşım ortamı sağlanacaktır. Değerli Meslektaşlarımız, Sizleri 31 Ekim-2 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara`da düzenlenecek olan 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi`ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kongrenin amacı; alternatif ve

Detaylı

Febril Nötropeni Derneği Yönetim Kurulu, Sayın Meslekdaşlarımız,

Febril Nötropeni Derneği Yönetim Kurulu, Sayın Meslekdaşlarımız, Sayın Meslekdaşlarımız, 1995 yılından bu yana her iki yılda bir yapılan Febril Nötropeni Simpozyumları nın 8.sini bu yıl 21-24 Şubat 2008 tarihleri arasında Ankara Sheraton Kongre Merkezi nde düzenliyoruz.

Detaylı

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul

HIV / AIDS. Mezuniyet Sonrası. Eğitim. Kursu. 3-4 Aralık Florence Nightingale Hastanesi Şişli İstanbul Değişik açılardan HIV/AIDS 09:30 09:40 Açılış Prof. Dr. Recep ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fehmi TABAK 09:40 10:50 OTURUM I Oturum Başkanı: Prof. Dr. İlyas DÖKMETAŞ 09:40 10:00 2015-2016 : Yeni ne var? Prof. Dr.

Detaylı

Türkiye Nükleer Tıp Derneği. 41. yıl. Nükleer Tıp Sempozyumu Kasım Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa

Türkiye Nükleer Tıp Derneği. 41. yıl. Nükleer Tıp Sempozyumu Kasım Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa Sempozyumu Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi Bursa Sempozyumu Saygıdeğer Meslektaşlarım; Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen 2016 Kış Sempozyumu tarihlerinde Bursa da Uludağ Üniversitesi

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

www.hepatolojiokulu2016.com

www.hepatolojiokulu2016.com 1. DUYURU DAVET MEKTUBU Sayın Meslektaşlarım, Değerli Öğrenciler, Türk Karaciğer Araş rmaları Derneği Hepatoloji Okullarının al ncısını 13-15 Mayıs 2016 da Antalya da gerçekleş rilecek r. Bu seneki okulumuzda

Detaylı

KLIMUD ÇG Etkinlik Raporu Kalıbı (ÇG-F-04)

KLIMUD ÇG Etkinlik Raporu Kalıbı (ÇG-F-04) 1 Açıklama Bu form KLIMUD Çalışma Grupları Yönergesinin madde 3.2.2 ve 3.2.3 de tanımlanan sorumluluklara yönelik gerçekleştirilenleri tanımlamaya yöneliktir. Satır sayısı gerek duyulduğu kadar arttırılabilir.

Detaylı

Ulusal Antimikrobiyal Direnç Sürveyans Sistemi (UAMDSS)

Ulusal Antimikrobiyal Direnç Sürveyans Sistemi (UAMDSS) Ulusal Antimikrobiyal Direnç Sürveyans Sistemi (UAMDSS) Uzm.Dr.Hüsniye Şimşek, Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarları DB Ulusal Antimikrobiyal Direnç Sürveyans Birimi 37. TMC Kongresi 16-20 Kasım 2016,

Detaylı

3-5 MAYIS 2018 MERSİN

3-5 MAYIS 2018 MERSİN TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 3-5 MAYIS 2018 MERSİN Değerli Üyelerimiz, Türk Klinik Biyokimya Derneği tarafından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte 3-5 Mayıs

Detaylı

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz.

DUYURU. 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. DUYURU 10. Ege Dermatoloji Günleri ne ait sunumlar kongre websitemizde yayınlanmıştır. İzlemek için websitemizi ziyaret ediniz. www.egedermatoloji2016.org Webcast/10.Ege Dermatoloji Günleri Sayın Meslektaşlarımız,

Detaylı

Sevgili Meslektaşlarımız,

Sevgili Meslektaşlarımız, Sevgili Meslektaşlarımız, Sizleri Türk Üroloji Ailesinin en büyük mesleki ve bilimsel platformu olan 11. Üroonkoloji Kongresi ne davet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm ürolog meslektaşlarımızın özlemle

Detaylı

4. FEBRİL NÖTROPENİ 23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği

4. FEBRİL NÖTROPENİ 23-25 ŞUBAT 2007. www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA. Derneği www.febrilnotropeni.net BİLKENT OTEL VE KONFERANS MERKEZİ, ANKARA Derneği 4. Febril Nötropeni Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu na Davet Febril Nötropeni Derneği tarafından düzenlenecek 4. Mezuniyet Sonrası

Detaylı

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU Tarih: 6-10 Ekim 2011 Yer: İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri Düzenleyen Kuruluşlar İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji

Detaylı

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU

I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU I.ULUSAL HÜCRE KÜLTÜRÜ SİMPOZYUMU ve UYGULAMALI KURSU Tarih: 4-7 Ekim 2011 Yer: İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri Düzenleyen Kuruluşlar İstanbul Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji

Detaylı

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım,

ÖNSÖZ. Değerli Meslektaşlarım, 1. DUYURU ÖNSÖZ Değerli Meslektaşlarım, Uluslararası Katılımlı Lizozomal Hastalıklar Kongresi nin altıncısını 11-15 Nisan 2018 tarihlerinde Rixos Premium Belek, Antalya da gerçekleştireceğiz. Kongremizde

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile Sağlığı Elemanı Katılımlı Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Kongresi Kongre Konusu www.antalyakongre2018.com Kronik Hastalıkların Yönetimi 05-08 Nisan 2018 Rixos Premium Belek The Land of Legends

Detaylı

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI)

II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) 1. DUYURU II. GERİATRİK FİZYOTERAPİ KONGRESİ (ULUSLARARASI KATILIMLI) Değerli Meslektaşlarımız, Yaşlanma, II. Dünya Savaşı nın sonundan itibaren gözlenen yaşam beklentisindeki çarpıcı artış yüzünden önemli

Detaylı

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde Kasım 2011-Ocak 2012 Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde 26-27 Kasım 2011 de, Hatay da yapılan Klinik HIV/AIDS Sempozyumu 2011, 10 Ocak 2012 de, Ankara da yapılan

Detaylı

Burkon Turizm Kongre & Organizasyon Ltd. Şti /

Burkon Turizm Kongre & Organizasyon Ltd. Şti / DAVET Sayın Sektör Temsilcileri, Çocuk ve Ergen Nörolojisi Derneği tarafından 19-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Divan İstanbul da VIII. Çocuk ve Ergen Nörolojisi Bahar Sempozyumu nun düzenleneceğini duyurmak

Detaylı

Onursal Başkanlar Prof. Dr. Nezahat Gürler - Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Türk Mikrobiyoloji Derneği Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü

Onursal Başkanlar Prof. Dr. Nezahat Gürler - Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Türk Mikrobiyoloji Derneği Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Onursal Başkanlar Prof. Dr. Nezahat Gürler - Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu Türk Mikrobiyoloji Derneği Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Etkinlik Başkanı Prof. Dr. Ülgen Zeki Ok Etkinlik Sekreteri

Detaylı

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz. 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu 1-2 Kasım 2014 - Ankara 1-2 Kasım 2014 tarihinde, Ankara`da düzenlenecek olan 2. Klinik Nöral Terapi Sempozyumu ile ilgili sizlere bilgi vermekten mutluluk duyuyoruz.

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU DAVET AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SEMPOZYUMU Değerli Meslektaşlarımız, DAVET Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu nun Akdeniz

Detaylı

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım,

Proloterapi 2. Basamak 15-16 Eylül 2012 Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara. Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi 2. Basamak Limak Ambassadore Boutique Hotel, Ankara Değerli Meslektaşlarım, Proloterapi kronik kas iskelet sistemi ağrılarının tedavisinde kullanılan enjeksiyon temelli bir tedavi yöntemidir.

Detaylı

Ankara da görüşmek üzere, saygı ve sevgi ile...

Ankara da görüşmek üzere, saygı ve sevgi ile... 2. DUYURU Değerli Meslektaşlarım Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) bilimsel toplantılarının olmadığı yıllarda ilk ve sonbaharda birer sempozyum yapma geleneğini sürdürmektedir. TKRCD, kuruluşundan

Detaylı

SAYIN FİRMA YETKİLİLERİ,

SAYIN FİRMA YETKİLİLERİ, SAYIN FİRMA YETKİLİLERİ, Çocuk ürolojisi ülkemizde yan dal uzmanlığı olarak tescil edilmiş bir bilim dalıdır. Ülkemizde çocuk ürolojisi hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi, olgu çeşitliliğinin arttırılması,

Detaylı

Kronik Hastalıkların Yönetimi

Kronik Hastalıkların Yönetimi Aile de liğin Hekimorlar 2 Rap Ulusal Ulusal Kongresi Kongresi www.antalyakongre2018.com Antalya Aile Sağlığı Elemanları ve Çocuk Hemşireliği www.antalyakongre2018.com Kongre Konusu Kronik Hastalıkların

Detaylı

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan)

Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar Çalışma Grubu Faaliyet Raporu 2009-2015 Hazırlayan: Prof. Dr. Pınar Zarakolu (Kurucu, Başkan) Vizyonumuz Ülkemizde CYBE ın kontrolü ve önlenmesi amacıyla eğitim, araştırma

Detaylı

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz.

Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı tekrar belirtmek isteriz. Değerli Meslektaşlarım, 2014 yılı Yüz Plastik Cerrahi Toplantısını Ankara da 5-7 Aralık 2014 tarihlerinde yapmayı planlamaktayız. Bu toplantıda yüz plastik cerrahisindeki yeni gelişmeleri sizlerin de katkısıyla

Detaylı

ONUR KURULU Deðerli Meslektaþlarýmýz, Çocukluktan eriþkinliðe geçiþ dönemi olan Adolesan dönemi, karþýlaþýlan sorunlarý ve yaklaþýmlarý ile üzerinde çalýþýlmayý hak etmektedir. Ýki yýl önce düzenlediðimiz

Detaylı

KONGREYE DAVET. Antalyada, Xanadu Resort Hotel de gerçekleşecek olan kongremizin başarıya ulaşması ancak sizlerin de bize katılması ile mümkündür.

KONGREYE DAVET. Antalyada, Xanadu Resort Hotel de gerçekleşecek olan kongremizin başarıya ulaşması ancak sizlerin de bize katılması ile mümkündür. KONGREYE DAVET Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği adına sizleri 19-22 Kasım 2015 tarihinde yapılacak kongremize davet etmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi

Detaylı

III. TÜBERKÜLOZ SEMPOZYUMU VE III. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU. 25-27 Kasım 2004

III. TÜBERKÜLOZ SEMPOZYUMU VE III. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU. 25-27 Kasım 2004 III. TÜBERKÜLOZ SEMPOZYUMU VE III. TÜBERKÜLOZ LABORATUVAR TANI YÖNTEMLERİ UYGULAMALI KURSU 25-27 Kasım 2004 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu Düzenleyenler KLİMİK DERNEĞİ TÜBERKÜLOZ

Detaylı