WUPOS TM. Hizmet Yükleme Rehberi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "WUPOS TM. Hizmet Yükleme Rehberi"

Transkript

1 WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi

2 main İçindekiler Tablosu İçindekiler: WUPOS 2.0 a geçiş (Mevcut Terminal) WUPOS 2.0'ın Yüklenmesi (Yeni Terminal) WUPOS 2.0 URL si nasıl yer işaretlerine eklenir Açılır pencereler Nasıl Etkinleştirilir Eğer terminalinizde halihazırda yüklü bir WUPOS sistemi varsa, terminal kayıt işlemi sırasında mevcut kimlik bilgileriniz kullanılacaktır. Her yeni terminalin yüklenmesi için tek seferlik terminal kimlik bilgisi gerekecektir. Kimlik bilginizi edinmediyseniz, yöneticiniz ile irtibata geçin. Süreç tamamlandıktan sonra, WUPOS 2.0 URL sinin hızlı erişim için kaydedilmesi önerilir. Kurulum sürecinde herhangi bir sorun yaşanmaması için bu seçeneği tarayıcından etkinleştirmeniz gerekir.

3 exa WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi WUPOS 2.0 a geçiş (Mevcut Terminal) Yüklemek WUPOS 1.0 yüklü olan ve WUPOS 2.0 a geçiş yapacak olan bilgisayarlar için Mevcut Terminal yükleme sürecini kulanın. İndirin ve Yükleyin WUPOS Hizmet dosyası, her bir yerel kullanıcı hesabı için ayrıca indirilmek ve yüklenmek zorundadır. Kullanılan bilgisayara bağlı olarak WUPOS_Service_x2.EXE ya da WUPOS_Service_x64.EXE dosyası indirilecek ve yüklenecektir. Yükleme işlemi, kullanılan tarayıcıya (Internet Explorer, Chrome, Firefox) bağlı olarak ufak farklılıklar gösterebilir. MEVCUT URL yi kullanarak WUPOS internet sitesine gidin ve SERTİFİKAYI seçin. Otomatik olarak WUPOS Hizmet Yükleme sitesine yönlendirileceksiniz. WUPOS Hizmet yükleme dosyasını indirmek için Download Now (Şimdi İndir) düğmesine tıklayın. Karşınıza çıkan File Download (Dosya İndir) iletişim kutusundan RUN (Çalıştır) ya da SAVE (Kaydet) komutuyla WUPOS_Service.EXE dosyasını seçin. Dosyayı daha sonra yüklemek isterseniz, SAVE (Kaydet) seçeneğini kullanın. Bir klasör seçin ve dosyayı bilgisayarınızın yerel sistemine kaydedin. Yükleme işlemini hemen başlatmak isterseniz, RUN (Çalıştır) seçeneğini kullanın. WUPOS yükleme işlemine başlamak için indirilen dosyayı çalıştırın. Eğer dosya daha önceden kaydedilmiş ise yerel sisteminizde kayıtlı olan dosyayı bulun ve yükleme işlemini başlatmak için dosyaya çift tıklayın. Eğer indirme işlemi sırasında RUN (Çalıştır) seçilmiş ise dosya yüklenmek üzere otomatik olarak çalıştırılacaktır. Yükleme tamamlandığında karşınızda şu istem belirecektir: Pencereyi kapatmak için OK (Tamam) seçeneğine tıklayın. Click Here To Continue (Devam Etmek için Tıklayın) seçeneğine tıklayın. Yükleme sırasında herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Yükleme sırasında birkaç pencere açılabilir. BU PENCERELERİ KAPATMAYIN.

4 exb WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi 4 WUPOS 2.0 a geçiş (Mevcut Terminal) WUPOS ile oturum açın Oturum aç Kayıt işlemi başarıyla tamamlandığında WUPOS Oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz: Mevcut Operatör kimlik bilgilerinizi kullanarak WUPOS ile oturum açın. Bir sorunla karşılaşmanız halinde lütfen Teknik Destek hattını arayın. Oturum sayfasına ait yeni URL yi yer işaretlerine ekleyin. ÖNEMLİ: Herhangi bir soruna yol açmamak için YENİ WUPOS URL sini kullanarak YENİ bir yer işareti veya kısayol oluşturun ya da mevcut olanları GÜNCELLEYİN. Eski URL leri kullanmayın.

5 new1 WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi 5 WUPOS 2.0'ın Yüklenmesi (Yeni Terminal) Herhangi bir eski WUPOS sürümü yüklü olmayan ve ilk kez WUPOS 2.0 ile yapılandırılacak olan bilgisayarlar için Yeni Terminal yükleme sürecini kullanın. Yüklemek İndirin ve Yükleyin WUPOS Hizmet dosyası, her bir yerel kullanıcı hesabı için ayrıca indirilmek ve yüklenmek zorundadır. Kullanılan bilgisayara bağlı olarak WUPOS_Service_x2.EXE ya da WUPOS_Service_x64.EXE dosyası indirilecek ve yüklenecektir. Yükleme işlemi, kullanılan tarayıcıya (Internet Explorer, Chrome, Firefox) bağlı olarak ufak farklılıklar gösterebilir. Go to OR the WUPOS 2.0 URL provided by Western Union if different. WUPOS Hizmet yükleme dosyasını indirmek için Download Now (Şimdi İndir) düğmesine tıklayın. Karşınıza çıkan File Download (Dosya İndir) iletişim kutusundan RUN (Çalıştır) ya da SAVE (Kaydet) komutuyla WUPOS_Service.EXE dosyasını seçin. Dosyayı daha sonra yüklemek isterseniz, SAVE (Kaydet) seçeneğini kullanın. Bir klasör seçin ve dosyayı bilgisayarınızın yerel sistemine kaydedin. Yükleme işlemini hemen başlatmak isterseniz, RUN (Çalıştır) seçeneğini kullanın. Yükleme sırasında herhangi bir işlem yapmanız gerekmemektedir. Yükleme sırasında birkaç pencere açılabilir. BU PENCERELERİ KAPATMAYIN. Yükleme tamamlandığında karşınızda şu istem belirecektir: Pencereyi kapatmak için OK (Tamam) seçeneğine tıklayın. WUPOS yükleme işlemine başlamak için indirilen dosyayı çalıştırın. Eğer dosya daha önceden kaydedilmiş ise yerel sisteminizde kayıtlı olan dosyayı bulun ve yükleme işlemini başlatmak için dosyaya çift tıklayın. Eğer indirme işlemi sırasında RUN (Çalıştır) seçilmiş ise dosya yüklenmek üzere otomatik olarak çalıştırılacaktır.

6 new2 WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi 6 WUPOS 2.0'ın Yüklenmesi (Yeni Terminal) WUPOS terminaliyle kayıt olun WUPOS terminaliyle kayıt olmak için Register Now (Şimdi Kaydol) seçeneğine tıklayın. LÜTFEN BU ADIMDAYKEN TARAYICINIZI KAPATMAYIN YA DA YENILEMEYIN. Western Union tarafından temin edilen tek seferlik kimlik bilgisini girin. Tek seferlik kimlik bilgileri, Western Union tarafından sağlanan ZIP şifreli dosyada mevcuttur. Sıkıştırılmış klasörü ve ardından metin dosyasını açın; aşağıdaki örneğe bakınız: ABC12456-WU02-install.txt A B A B

7 new WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi 7 WUPOS 2.0'ın Yüklenmesi (Yeni Terminal) Oturum aç WUPOS ile oturum açın Kayıt işlemi başarıyla tamamlandığında WUPOS Oturum açma sayfasına yönlendirileceksiniz: Mevcut Operatör kimlik bilgilerinizi kullanarak WUPOS ile oturum açın. Bir sorunla karşılaşmanız halinde lütfen Teknik Destek hattını arayın. Oturum sayfasına ait yeni URL yi yer işaretlerine ekleyin. Bu işlemin nasıl yapıldığını bir sonraki sayfada öğrenebilirsiniz. ÖNEMLİ: Herhangi bir soruna yol açmamak için YENİ WUPOS URL sini kullanarak YENİ bir yer işareti veya kısayol oluşturun ya da mevcut olanları GÜNCELLEYİN. Eski URL leri kullanmayın.

8 bo1 WUPOS 2.0 URL si nasıl yer işaretlerine eklenir Instalação Instalação Conectarse Conectarse DIZINE GERI DÖN 8 Chrome 1 Chrome tarayıcısını çalıştırın ve ardından adresini ya da WU dan gelen URL yi ziyaret ederek WUPOS Hizmet Yükleme sitesine gidin. Yer işaretini kaydetmek için Done (Bitti) seçeneğine tıklayın. 2 Yer işaretini eklemek için Ctrl + D tuşlarına basın. D Ctrl Chrome tarayıcısını kapatın ve yeniden çalıştırın. Doğrulamak için yeni WUPOS 2.0 (ya da Western Union - Oturum) yer işaretini seçin. Varsayılan yer işareti adı: Western Union - Oturum. Bu yer işareti adı, WUPOS 2.0 gibi daha açıklayıcı bir şekilde değiştirilebilir. bo2 Yer işaretini masa üstüne taşımak için fareyle sol tıklayıp tutun ve masa üstüne sürükleyip bırakın. Firefox 1 Firefox tarayıcısını çalıştırın ve ardından adresini ya da WU dan gelen URL yi ziyaret ederek WUPOS Hizmet Yükleme sitesine gidin. Yer işaretini kaydetmek için Done (Bitti) seçeneğine tıklayın. 2 Yer işaretini eklemek için Ctrl + D tuşlarına basın. D Ctrl Varsayılan yer işareti adı: Western Union - Oturum. Bu yer işareti adı, WUPOS 2.0 gibi daha açıklayıcı bir şekilde değiştirilebilir. Close Firefox and relaunch. Select the new WUPOS 2.0 (or Western Union - Login) bookmark to confirm. To move the bookmark to your desktop, left click and hold on the bookmark, and drag it to your desktop.

9 book bo WUPOS 2.0 URL si nasıl yer işaretlerine eklenir Instalação Conectarse Instalação Conectarse DIZINE GERI DÖN 9 Internet Explorer 1 Internet Explorer tarayıcısını çalıştırın ve ardından adresini ya da WU dan gelen URL yi ziyaret ederek WUPOS Hizmet Yükleme sitesine gidin. Sık Kullanılanlara kaydetmek için Ekle seçeneğine tıklayın. Sık Kullanılanlar menüsüne eklemek için 2 URL yi Ctrl + D tuşlarına basın. D Ctrl Internet Explorer tarayıcısını kapatın ve yeniden çalıştırın. Doğrulamak için yeni WUPOS 2.0 (ya da Western Union - Oturum) yer işaretini seçin. Varsayılan sık kullanılan adı: Western Union - Oturum. Bu yer işareti adı, WUPOS 2.0 gibi daha açıklayıcı bir şekilde değiştirilebilir. bo4 Sık kullanılanı masa üstüne taşımak için fareyle sol tıklayıp tutun ve masa üstüne sürükleyip bırakın. Microsoft Edge 1 Microsoft Edge tarayıcısını çalıştırın ve ardından adresini ya da WU dan gelen URL yi ziyaret ederek WUPOS Hizmet Yükleme sitesine gidin. Sık Kullanılanlara kaydetmek için Ekle seçeneğine tıklayın. Sık Kullanılanlar menüsüne eklemek için 2 URL yi Ctrl + D tuşlarına basın. D Ctrl Varsayılan sık kullanılan adı: Western Union - Oturum. Bu yer işareti adı, WUPOS 2.0 gibi daha açıklayıcı bir şekilde değiştirilebilir. Microsoft Edgetarayıcısını kapatın ve yeniden çalıştırın. Doğrulamak için yeni WUPOS 2.0 (ya da Western Union Oturum) yer işaretini seçin. Sık kullanılanı masa üstüne taşımak için fareyle sol tıklayıp tutun ve masa üstüne sürükleyip bırakın.

10 pop1 Açılır pencereler Nasıl Etkinleştirilir 10 Chrome Chrome tarayıcısını çalıştırın. 1 4 Pop-ups and redirects e [Pop-up lar ve yönlendirmeler] tıklayın. 2 Sağ üst köşede bulunan Customize and control Google Chrome [Google Chrome u özelleştirin ve kontrol edin] alt başlıklı dikey üç noktaya tıklayın (Alt +F) ve Settings i [Ayarlar] seçin. 5 En üstteki ayarı Allowed [İzin veriliyor] şeklinde değiştirin. Sadece WUPOS un açılır pencerelerine izin vermek için Allow [İzin ver] seçeneğinin yanındaki Add [Ekle] butonuna tıklayın. Yer imi için kullandığınız URL nin aynısını burada da kullanın: Privacy and security [Gizlilik ve güvenlik] altından Site settings [Site Ayarları] bölümüne tıklayın. 6 Ayarlar penceresini ve tarayıcınızı kapatın.

11 pop2 Açılır pencereler Nasıl Etkinleştirilir 11 Internet Explorer Internet Explorer ı çalıştırın. 1 4 Privacy [Gizlilik] sekmesinin içerisinden Turn on Pop-up Blocker [Açılır Pencere Engelleyicisini Aç] kutucuğundaki işareti kaldırın. 2 Araçlar için sağ üst köşedeki çark işaretine tıklayın. Internet Options ı [İnternet Seçenekleri] seçin. 5 Sadece WUPOS için açılır pencereleri kaldırmak için, Turn on Pop-up Blocker [Açılır Pencere Engelleyicisini Aç] kutucuğundaki işaret mevcutken, Settings e [Ayarlar] tıklayın. Yer imi için kullandığınız URL nin aynısını buraya girin ve Add [Ekle] üzerine tıklayın. 6 Ayarlar penceresini ve tarayıcınızı kapatın.

12 ed pop Açılır pencereler Nasıl Etkinleştirilir 12 Microsoft Edge Edge tarayıcısını çalıştırın. 1 4 Pop-ups and redirects [Açılır pencereler ve yeniden yönlendirmeler] seçeneğine tıklayın. 2 Sağ üst köşede bulunan Settings and more [Ayarlar ve daha fazlası] alt başlıklı yatay üç noktaya tıklayın (Alt +F) ve Settings i [Ayarlar] seçin. 5 Siyah noktayı sola kaydırarak Block [Engelle] ayarını devre dışı bırakın. Cookies and site permissions [Tanımlama bilgileri ve site izinleri] seçeneğine tıklayın. 6 Sadece WUPOS un açılır pencerelerine izin vermek için Allow [İzin ver] seçeneğinin yanındaki Add [Ekle] butonuna tıklayın. Yer imi için kullandığınız URL nin aynısını burada da kullanın: 7 Ayarlar penceresini ve tarayıcınızı kapatın.

13 5fi pop4 Açılır pencereler Nasıl Etkinleştirilir 1 Firefox Firefox tarayıcısını çalıştırın. 1 4 Block pop-up windows [Açılır pencereleri engelle] bölümünün yanındaki kutucuğun işaretini kaldırın. 2 Sağ üst köşede bulunan Open Application Menu [Uygulama menüsünü aç] alt başlıklı üç yatay çubuk simgesine tıklayın ve Options ı [Ayarlar] açın. 5 Sadece WUPOS un açılır pencerelerine izin vermek için Exceptions [İstisnalar] üzerine tıklayın, yer imi için kullandığınız aynı URL yi girin ve Allow [İzin ver] üzerine tıklayın. Privacy & Security [Gizlilik ve Güvenlik] üzerine tıklayın ve Permissions [İzinler] bölümüne gidin. 6 Ayarlar penceresini ve tarayıcınızı kapatın.

14 WUPOS TM Hizmet Yükleme Rehberi

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri 1) Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri

Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS İşletim Sisteminde E-imza İşlemleri Mac OS işletim sisteminde e-imza işlemini gerçekleştirebilmek için, öncelikle işletim sisteminin dil ayarlarını İngilizce yapmanız ve bilgisayarınızda şifre yoksa,

Detaylı

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme

Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Çerezleri (Cookie) ve Önbelleği (Cache) Temizleme Kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle tarayıcının önbelleğini temizlemeyi deneyin. Önbelleği temizledikten sonra

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI

KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI KAMPÜS DIŞI ERİŞİM AYARLARI ADIM 1) İnternet Tarayıcınız üzerinden https://zigana.sdu.edu.tr adresine bağlanınız. NOT: Lütfen bağlantıyı el ile başında https:// koyarak yazınız. ADIM 2) Yönlendirildiğiniz

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ EĞİTİM YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (EYTEPE) PROGRAMLARI MODÜLÜ ÖĞRENCİ KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız;

Google Chrome Kullanıyorsanız; Microsoft Internet Explorer Kullanıyorsanız; Öncelikle şöyle kısaca değinelim Proxy (Vekil sunucu) Nedir? Zaman zaman yetkili sunucu veya proxy olarak da anılan Vekil sunucu, internete erişim sırasında kullanılan bir ara sunucudur. Bu durumda, örneğin

Detaylı

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ

Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ Blackboard Learn üzerinde oluşturulan ÖDEV, SINAV, NOT ve DEVAM DURUMUNUN ARŞİVLENMESİ ÖDEVLERİN ARŞİVLENMESİ Dersinizin Course Management menüsünde önce Grade Centre sonra da Full Grade Centre sekmesine

Detaylı

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6

TALİMAT. Doküman No: PT Yayın Tarihi: Revizyon Tarihi: -- Revizyon No: -- Sayfa 1 / 6 Sayfa 1 / 6 Doküman Yönetim Yazılımlarına erişilebilmesi için aşağıda belirtilmiş olan sıralama ile işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yazılıma erişim, kullanılan programlar tarafından

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER

KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB İÇİNDEKİLER KULLANICI KILAVUZU: UEA FİX KULLANICILARININ SSLVPN ERİŞİMİ İMKB Tarih: 29/01/2013 Versiyon Tarih Açıklama 1.0 29-01-13 İlk yazımı İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ... 1-2 2. SSLVPN BAĞLANTI ADIMLARI... 2-2 2.1 Linux

Detaylı

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU...

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... 2 1 KÖK SERTİFİKASI YÜKLENMESİ... 2 1.1 BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ( CTRL + CLICK ) KÖK SERTIFIKAYI INDIRIN,... 2 1.2 AÇILAN PENCEREDE KAYDET DÜĞMESINE BASARAK SERTIFIKAYI

Detaylı

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu

BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu BlueStacks Kullanιcι kιlavuzu Model No. VS14140 İçindekiler 1. Giriş...2 1.1 BlueStacks'e Genel Bakış...2 1.2 Hedef Kitle...2 2. BlueStacks'i Başlatın...2 2.1 BlueStacks'i Başlatma...2 2.2 Giriş Ekranı...3

Detaylı

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma

VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma VHOPE ve VHOPE kitaplık dosyalarını kurma Adım 1, VHOPE'yi kurma Bu USB sürücüsündeki sunum materyalini kullanabilmeniz için öncelikle VHOPE uygulamasının bilgisayarınıza yüklenmesi gerekir. Volvo Kurumsal

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu

Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) için Hızlı Başlangıç Kılavuzu Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu (Sürüm 9.x) Cisco Unity Connection Web Gelen Kutusu Hakkında

Detaylı

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ)

ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) ANADOLUM ekampüs HIZLI SİSTEM KULLANIM KILAVUZU Sisteme Giriş TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI (ÖĞRENCİ) 1 Sisteme giriş yapmak yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna https://ekampus.anadolu.edu.tr/

Detaylı

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için

Kurulum ve Başlangıç Kılavuzu. DataPage+ 2012 için DataPage+ 2012 için Son Güncelleme: 29 Ağustos 2012 İçindekiler Tablosu Önkoşul Olan Bileşenleri Yükleme... 1 Genel Bakış... 1 Adım 1: Setup.exe'yi Çalıştırın ve Sihirbazı Başlatın... 1 Adım 2: Lisans

Detaylı

Microsoft Word 2010 Uygulama 1

Microsoft Word 2010 Uygulama 1 Microsoft Word 2010 Uygulama 1 1. Bulunduğunuz bilgisayarın Belgelerim klasörü altında adına kendi numaranızı verdiğiniz bir klasör oluşturun. Uygulamaya başlamadan önce Elektronik Destek Sisteminde bulunan

Detaylı

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5

1. Yardım Masası 3. 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3. 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3. 3. Güvenlik Ayarları 5 1 1 1 2 1. Yardım Masası 3 2. SWEP Web Uygulaması Ayarları 3 2.1. Tarayıcı Ön Belleğinin Silinmesi 3 3. Güvenlik Ayarları 5 3.1. Açılır Pencere Engelleyicisi 5 3.2. Güvenilen Sitelere Anadolu Sigorta Adresini

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI

FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler FIRAT ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KULLANICI GİRİŞ VE E-İMZA İŞLEMLERİ KLAVUZU BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI 2015 Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile ilgili her türlü teknik destek için Bilgi İşlem Daire

Detaylı

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri

Ufuk Üniversitesi Kütüphanesi Kütüphane Kaynaklarına Erişim Bilgileri İçindekiler Proxy... 3 Windows Proxy Ayarlama... 4 İnternet Explorer Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 4 Chrome Web Tarayıcıda Proxy Ayarlama - Windows... 8 Mozilla Firefox Web Tarayıcıda Proxy

Detaylı

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu

Misafirler için Kablosuz İnternet Erişimi (Wi-Fi) Kullanım Kılavuzu T.C. KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bidb@ahievran.edu.tr Sayfa 1 / 6 KABLOSUZ AĞ TEKNOLOJİLERİ Toplantı, seminer, eğitim, çalıştay,

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereksinimlerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir

Detaylı

Yönetici rehberi. Emerald Insight araştırma platformunun kurumsal yönetim alanının kullanımına yönelik hızlı başvuru rehberi.

Yönetici rehberi. Emerald Insight araştırma platformunun kurumsal yönetim alanının kullanımına yönelik hızlı başvuru rehberi. Yönetici rehberi Emerald Insight araştırma platformunun kurumsal yönetim alanının kullanımına yönelik hızlı başvuru rehberi www.emeraldinsight.com Emerald, işletme ve yönetim alanlarında önde gelen bir

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS XP) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 2- BİR SEFERE MAHSUS YAPILACAK İŞLER 2.1- Kablosuz

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

WinZip 16 + Courier 3.5

WinZip 16 + Courier 3.5 WinZip 16 + Courier 3.5 Yükleme Kılavuzu Değerli Müşterimiz, Müşterilerimizin programımızdan memnun kalması ETİ Bilgisayar için çok önemlidir. Programımız ile ilgili herhangi bir talep, soru ve problem

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

HP Workspace. Kullanıcı Kılavuzu

HP Workspace. Kullanıcı Kılavuzu HP Workspace Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2016 HP Development Company, L.P. 2016 Google Inc. Tüm hakları saklıdır. Google Drive, Google Inc.'nin ticari markasıdır. Windows, Microsoft Corporation'ın ABD'de

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Telif Hakkı 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Ürün bildirimi Bu

Detaylı

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum Kılavuzu ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem Gerekleri... 2 Google Chrome ile İndirme... 2 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Course Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Course Online, Campus Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA)

BİL BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) BİL 141 - BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA (JAVA) KURULUM DÖKÜMANI Ders kapsamında lab saatlerinde veya lab saatleri dışında Java kodları yazabilmek ve çalıştırabilmek için bilgisayarınıza bazı yazılımların kurulması

Detaylı

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI

NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA KURULUM AŞAMALARI Kurulum Aşamaları: 1. Java Kurulumu 2. E-imza Sürücülerinin İndirilmesi 3. Kart Okuyucu Kurulumu 4. Akıllı Kart Kurulumu 5. Sertifikayı Kullanıma Açma Bilgisayarların

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanmaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu

MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu MAC İşletim Sistemine Sahip Makineler İçin Elektronik İmza Kurulumu nda, aşağıdaki adımlar sırası ile takip edilmelidir. 1 - MAC İçin

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu

KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu KonAHED E-imza Yenileme İşlemleri Yardım Kılavuzu 1. Nitelikli E-imza Kullanım Süresi ne kadardır? Yenileme Başvurusu ne zaman yapılmalıdır? Nitelikli E-imza kullanım süresi 3 yıldır. Bu nedenle 3 yılda

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm A TUR Notların açıklamaları Bu kullanıcı kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar, ortaya çıkabilecek bir duruma nasıl yanıt vermeniz gerektiğini size söyler

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.

A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI İçindekiler AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ EPOSTA AYARLARI.... 1 A. IMAP ve POP ayarlarını etkinleştirmek için sıradaki adımları takip edebilirsiniz.... 1 B. Eposta Yönlendirme...

Detaylı

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005

Kaynak Kodlardan Derleme. Turquaz Muhasebe. Versiyon 0.2. Hüseyin Ergün. 26 Mart 2005 Kaynak Kodlardan Derleme Turquaz Muhasebe Versiyon 0.2 Hüseyin Ergün 26 Mart 2005 Turquaz Muhasebe, Kaynak Kodları Derleme Sayfa 2 İçindekiler İÇİNDEKİLER 2 GEÇMİŞ DEĞİŞİKLİKLER 3 1. GİRİŞ 4 1.1 AÇIKLAMA

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6

Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Yükleme kılavuzu Fiery Extended Applications 4.2 ile Command WorkStation 5.6 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 Fiery Server ile ilişkili görevleri gerçekleştirmek için Fiery uygulamalarını

Detaylı

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları

Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8. EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları Tarih: 2 Ağustos 2018 Son versiyon: 1.8 EndNote X9 Windows Multi/Site kurulum talimatları İçerik 1 Giriş... 3 2 Oturum aç... 3 3 Download... 4 4 Son kullanıcı dosyası oluşturma... 4 2 1 Giriş ÖNEMLİ: EndNote

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi. Web Yönetimi Birimi. Drupal Kullanım Kılavuzu Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem Merkezi Web Yönetimi Birimi Drupal Kullanım Kılavuzu KONULAR 1. Kullanıcı Girişi Yapma 2. Ana Menüyü Düzenleme 3. Site Logosunu Düzenleme 4. Yeni Sayfa Ekleme / Düzenleme

Detaylı

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu

CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu CEPIS e-yetkinlik Karşılaştırması Kullanım Kılavuzu İçindekiler: 1 Giriş 3 2 Nasıl Kayıt Olunur 3 3 Belirlenen Parolanızı Kullanarak İlk Giriş 5 4 Kıyaslamanın Kullanımı 6 4 Kişisel Sonuçlarınız 9 6 Parola

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak

GIGABYTE Slate PC'yi ilk kez kullanmak GIGABYTE Slate PC satın aldığınız için sizi kutlarız! Bu kılavuz size Slate PC kurulumuna başlamanızda yardımcı olacaktır. Nihai ürün konfigürasyonu satın aldığınız andaki modeline bağlıdır. GIGABYTE,

Detaylı

Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu

Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu Kurulum ve Kullanıcı Kılavuzu İçindekiler GfK Internet Monitör... 2 Sistem gerekleri... 2 Microsoft Internet Explorer İndirme... 3 Kurulum... 3 İfşa Etmeme Sözleşmesini Kabul Etme... 4 Kurulum Sihirbazı...

Detaylı

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e Başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve internet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS 7) İÇİNDEKİLER 1- İSTEĞE BAĞLI YAPILACAK İŞLER 1.1- Denetim Masası Görüntüleme Ölçütü

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print hakkında bilgi Google Cloud Print ile yazdırma Appendix İçindekiler Kılavuzlar Hakkında Bilgi... 2 Kılavuzlarda Kullanılan Semboller... 2 Feragatname...

Detaylı

Prezi kullanım hatırlatmaları

Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi kullanım hatırlatmaları Prezi bize daha ilgi çekici sunumları hazırlama olanağı sunan çevrimiçi bir araç. edu uzantılı e-posta adresiyle alınan üyelikler daha kapsamlı özelliklere sahip. Hesabımızı

Detaylı

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1

Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 Kurulum ve Sistem Gereklilikleri 1 1 KURULUM VE SISTEM GEREKLILIKLERI...2 1.1 DONANIM VE YAZILIM GEREKLILIKLERI...2 1.2 KURULUM...3 1.3 LIFTDESIGNER 5 UYGULAMASINI İLK DEFA BAŞLATMA...6 1.4 DIGIPARA SUITE

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

SOLIDWORKS Ürün Denemeleri

SOLIDWORKS Ürün Denemeleri SOLIDWORKS Ürün Denemeleri İçindekiler Tarayıcı Üzerinden Çalışan SOLIDWORKS'e Hoş Geldiniz...3 Giriş...4 Değerlendirme Verisi...5 Video Çözünürlüğü...6 Temel Araçlar...7 SOLIDWORKS'ten Çıkış...8 Tarayıcı

Detaylı

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu

Mac OS İşletim Sisteminde MetaTrader4 Kurulumu forex apple http://repository.playonmac.com/playonmac/playonmac_4.2.2.dmg Linkine tıklayarak ya da Playonmac.com adresinden download sekmesine tıklıyoruz. Görüntüle işaretli olan dosyayı bilgisayarımıza

Detaylı

Bİ L 131 Hafta 2. 1) Bilgisayara Java SE Development Kit 7 kurulması

Bİ L 131 Hafta 2. 1) Bilgisayara Java SE Development Kit 7 kurulması Bİ L 131 Hafta 2 1) Bilgisayara Java SE Development Kit 7 kurulması Bunun için internet tarayıcınızı (örneğin Mozilla Firefox, Google Chrome veya Internet Explorer) açınız ve http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk7-downloads-1880260.html

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANLARINA KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM REHBERİ Batman Üniversitesi Kütüphanesi veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Detaylı

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine)

Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) Ağ Üzerinde MATLAB kurulum rehberi (Sunucu makine) İçindekiler Tablosu Dosyaların Bilgisayara İndirilmesi... 3 Dosyaların Bilgisayara Yüklenmesi... 5 1. İnternet Üzerinden Kurulum 5 1.1. Lisans Dosyasının

Detaylı

Google Cloud Print Kılavuzu

Google Cloud Print Kılavuzu Google Cloud Print Kılavuzu Sürüm 0 TUR Notların tanımı Bu kullanım kılavuzunda aşağıdaki not stilini kullanıyoruz: Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler

Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler Cambridge LMS e başlama- Öğrenciler 1. Başlamadan önce LMS i kullanamaya başlamadan önce bilgisayarınızın minimum sistem gereklerine sahip olup olmadığını ve İnternet bağlantınızın kabul edilebilir bir

Detaylı

Kurtarma Ortamını Oluşturma

Kurtarma Ortamını Oluşturma Kurtarma Ortamını Oluşturma Not: Recovery Environment'ın önceki sürümlerinde ve IT sürümünde önceden yüklenmiş bir Windows ortamı bulunur. Microsoft bu ürünün dağıtımına son verdiği için kullanıcıların

Detaylı

Campus Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013

Campus Online. Güncelleme: Haziran 24, 2013 Campus Online Güncelleme: Haziran 24, 2013 Campus Online, Course Online ile birlikte hocaların kullanımına açık, verdikleri derslerle ilgili çeşitli değişiklikleri ve bildirimleri yapabilecekleri web tabanlı

Detaylı

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu 2011

MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu  2011 MyEnglishLab Online Kayıt Kılavuzu www.myenglishlab.com 2011 Kayıt işlemine başlamak için sayfada yer alan Register butonuna tıklayınız. Satın aldığınız ürünümüzün yanında bulunan Register / Login butonuna

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 8 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect

MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect MOBİL CİHAZLARDAN DERS İZLEME MERSİN MESLEK YÜKSEKOKULU (UZAKTAN EĞİTİM) Mobil Adobe Connect A - Canlı Dersin Mobil Cihazlardan İzlenmesi 1-) Adobe Connect Uygulamasını telefonunuza indiriniz. a-) Android

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum

Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum Kumanda ve ProgDVB için Kolay Kurulum 1. Bilgisayarınızın C:\ Sürücüsündeki Program Files klasörüne Winlirc adında bir klasör oluşturun. SkyStar3 sürücü CD si içindeki 05 REMOTE KONTROL klasöründe WinLirc-0.6.5.zip

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ

TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ TC. SİNOP ÜNİVERSİTESİ TARAYICI TARAMA VERİLERİNİ TEMİZLEME VE SERTİFİKA KULLANIM YÖNERGESİ 1. Google Chrome Tarama Verilerini Temizleme Google Chrome menü butonu Ayarlar sekmesine tıklanır.(görüntü 1)

Detaylı

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları

Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Scan Station Pro 550 Adminstration & Scan Station Service Araçları Yapılandırma Kılavuzu A-61732_tr 7J4367 Kodak Scan Station Pro 550 Administration İçindekiler Farklılıklar... 1 Yükleme... 2 İş ayarları

Detaylı

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU

KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU 1. CAMWORKS PAKET İÇERİĞİ; KURULUM VE LİSANS KURULUM KILAVUZU Bir adet CAMWorks kurulum DVD si Bulunmaktadır. CAMWorks Kurulumu mevcut kurulum dosyaları ile ya da kurulum DVD si ile yapılabilir. 2. KURULUMDAN

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA)

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) SELÇUK ÜNİVERSİTESİ KABLOSUZ AĞ ERİŞİM SİSTEMİ KABLOSUZ AĞ İÇİN 802.1X YÜKLEME VE YAPILANDIRMA TALİMATLARI (WINDOWS VISTA) İÇİNDEKİLER 1- ÖN GEREKSİNİMLER 1.1- Vista - Klasik Başlat Menüsüne Geçiş Yapmak

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ E-POSTA YARDIM BELGESİ Zimbra Webmail GENEL ÖZELLİKLER Zimbra yüksek performanslı bir e-posta programı olup, e-posta, adres defteri, takvim, görev listeleri ve web dokümanları gibi özelliklere sahip bir uygulamadır. e-posta

Detaylı

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme...

İçindekiler. Giriş... 1. Kanuni Uyarılar... 3. IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5. Sistem Gereksinimleri... 5. Kurulum... 5. Etkinleştirme... Kullanım Kılavuzu İçindekiler Giriş... 1 ÖNEMLİ NOTLAR... 1 Kanuni Uyarılar... 3 IRISCompressor Yüklemesi ve Kurulumu... 5 Sistem Gereksinimleri... 5 Kurulum... 5 Etkinleştirme... 7 Otomatik Güncelleme...

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE VERİTABANINA KAMPÜS DIŞINDA ERİŞİM İzmir Ekonomi Üniversitesi Kütüphane veritabanlarına kampüs dışından erişebilmek için kullandığınız tarayıcıya uygun olarak bazı

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı