YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ İLANI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ İLANI"

Transkript

1 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ İLANI Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitülerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi üstü Eğitim ve Yönetmeliği ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senato Esasları na göre Eğitim Yılı Güz yarıyılında aşağıda belirtilen, ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. BAŞVURU İŞLEMLERİ 1) Programların her biri için başvuru şartları BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI başlığı altındabelirtilmiştir. Adayların başvuru yapmadan önce başvurmak istedikleri programların koşullarını incelemeleri ve bunu sağlıyorlarsa başvurularını yapmaları gerekmektedir. 2) Yabancı dil belgesi: üstü programlara başvuru yapacak adaylar için programın özel şartlar kısmında dil şartı belirtilmiş ise başvuru için KPDSÜDS sınavlarından belirtilen puanı yada Senato tarafından kabul edilmiş Uluslararası geçerliliği olan aşağıdaki sınavlardan ilgili puanı almış olması gerekir. LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU İÇİN KABUL EDİLEN ULUSLARARASI SINAVLAR TOEFL IBT CBT PBT+TWE* IELTS FCE TWE* : Test of Written English (PBT ile birlikte alınabilir.) 1. Tabloda yer alan sınavların geçerlilik süresi 3 yıldır. 2. ETS tarafından verilen TOELF PBT notu tabloda belirtilen TWE (Test of Written English) notu ile birlikte geçerlidir. İngilizce tezli yüksek lisans ve İngilizce doktora programlarına başvuran adaylardan kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin derslere devam edebilmeleri için Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen dil sınavlarından yeterli puanı almış olmaları veya Üniversite tarafından yapılacak İngilizce Yeterlik sınavından 70 (yetmiş) ve üzeri puan almaları gerekmektedir. İngilizce Sınıfı muafiyeti için ÜDS ve KPDS sınavları kabul edilmemektedir.

2 HAZIRLIK SINIFI MUAFİYETİ İÇİN KABUL EDİLEN SINAVLAR VE PUAN TÜRLERİ TOEFL YBÜ İYS IBT CBT PBT+TWE* IELTS FCE ,5 C Ve üstü Sınıfında Muafiyet ,5 B Ve üstü Sınıfında Muafiyet +Zorunlu İngilizce Dersinden Muafiyet TWE* : Test of Written English (PBT ile birlikte alınabilir.) YBÜ İYS : YıldırımBeyazıt Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı 1. Tabloda yer alan sınavların geçerlilik süresi 3 yıldır. 2. ETS tarafından verilen TOELF PBT notu tabloda belirtilen TWE (Test of Written English) notu ile birlikte geçerlidir. 3) ALES/GRE/GMAT Sınavları: Adayların lisansüstü programlara başvuru yapabilmeleri için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Akademik Personel ve üstü Eğitimi Giriş Sınavı'ndan (ALES) başvurulan programın puan türünde ALES puanına sahip olmaları gerekir. ALES sınav sonucu yerine uluslararası düzeyde kabul gören Graduate Record Examination (GRE) ve Graduate Management Aptitude Test (GMAT) sınav sonuçları da kabul edilmektedir. gerekir. Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen uluslararası geçerliği olan GRE ve GMAT sınavlarından alınan belgeler ALES belgesi yerine geçerli sayılabilir. ALES puanı sağlayarak lisansüstü eğitime başlamış ancak, herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilerek veya bir lisansüstü programı tamamlayarak yeniden başka bir programa başlamak isteyen öğrencilerden en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuranlar için ALES koşulu aranmaz. 4)Başvuru İşlemi: üstü Başvuru Formu başlığından sisteme giriş yapılır. Açılan form üzerindeki ilgili alanlar doldurulur. Başvurulacak Enstitü ve Program seçilerek eklenir ve gönder tuşuna basılarak işlem tamamlanır. İşlem tamamlandıktan sonra başvuru formu yazdırılarak başvuru belgeleri ile birlikte başvuru süresi içerisinde başvuru adresine teslim edilir. Sadece sistem üzerinden formu doldurarak göndermek yeterli değildir. Yazdırılan başvuru formu ile birlikte başvuru belgelerinin başvuru adresine teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru formuna erişim 15 Haziran 2012 tarihinde başlayıp 06 Temmuz 2012 tarihinde sona erecektir. Belirtilen tarihten sonra hiçbir şekilde başvuru kabul edilmeyecektir.

3 BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1) ALES sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı, (2009 Güz Dönemi ve sonrası dönemler)(ales sonuç belgesini internet çıktısı olarak getiren adayların, ALES sonuçlarının kontrolü için ÖSYM şifrelerini bilmeleri gerekmektedir.) ALES puanı olmayan yabancı uyruklu öğrenciler için; Graduate Management Admission TestGMAT:450 puan Graduate Record ExaminationGRE(Eski Sistem):610 puan (Sayısal) Graduate Record ExaminationGRE(Yeni Sistem):149 puan (Sayısal) 2) Yabancı dil belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı,( 2009 Güz Dönemi ve sonrası dönemler)(sınav sonuç belgesini internet çıktısı olarak getiren adayların, sınav sonuçlarının kontrolü için ÖSYM şifrelerini bilmeleri gerekmektedir.) Yabancı Uyruklu Öğrenciler İçin Türkçe Dil Yeterliliğiyle ile ilgili aşağıdaki koşullarda birini sağlamış olmak; TÖMER den son 5 yıl içinde Türkçe bildiğine dair A veya B düzeyinde belge almış olmak; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yapılacak Türkçe dil sınavından başarılı olmak; Türkiye de veya yurtdışında Türkçe eğitim veren 4 yıllık bir lisans programından mezun olmuş olmak; Türkçe eğitim veren bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş olmak; 3) programları için, Doktora programları için / diplomasına eşdeğer veya diplomasının aslı ve fotokopisi veya Üniversitece onaylı sureti; yabancı ülkelerdeki / programını bitirmiş öğrencilerden diplomaları ile birlikte öğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı ve fotokopisi veya onaylı sureti, 4) Diplomaya esas teşkil eden, Genel Akademik Başarı Not Ortalamasını içeren ve programın tezli veya tezsiz olduğunu belirten öğrenci durum belgesinin (Transkript)aslı ve fotokopisi, 5) Başvuru koşullarında talep edilmişse referans mektubu, neden üstü eğitim yapmak istediklerine dair açıklayıcı belge ve bildirimler, 6) Tamamlanmış Başvuru Formu

4 BAŞVURU TARİHLERİ VE YERİ Başvuru Tarihleri 15 Haziran 06 Temmuz 2012 Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Başvuru Adresi Öğrenci işleri Daire Başkanlığı Çankırı Caddesi Çiçek Sokak No:3 Dışkapı/Ulus/ ANKARA BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ lisans programları için: Yabancı dil şartının olduğu programlarına yapılan başvurular arasından mülakat/yazılısınava çağırılacakların belirlenmesinde ALES puanının %50 si, lisans not ortalamasının %35 i ve yabancı dilpuanının %15'i alınarak bunların toplanmasıyla elde edilen puanlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralamayapılır. Belirlenen kontenjanın dört katı oranında aday mülakat/yazılı sınava çağrılır. Yabancı dil şartının olmadığı yüksek lisans programlarına yapılan başvurular arasından mülakat/yazılısınava çağırılacakların belirlenmesinde ALES puanının %50 si, lisans not ortalamasının %50 si alınarakbunların toplanmasıyla elde edilen puanlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılır. Belirlenenkontenjanın dört katı oranında aday mülakat/yazılı sınava çağrılır. Doktora programları için: Doktora programlarına yapılan başvurular arasından mülakat/yazılı sınava çağırılacakların belirlenmesinde ALES puanının %50 si, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalamasının %35 i ve yabancı dil puanının %15 i alınarak bunların toplanmasıyla elde edilen puanlara göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılır. Belirlenen kontenjanın dört katı oranında aday mülakat/yazılı sınava çağırılır. ÖĞRENCİ KABULU lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat/yazılı sınav sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si ve mülakat/yazılı sınav sonucunun % 30'u dikkate alınarak hesaplanacak puanlar en yüksekten en düşüğe doğru sıralanır.

5 Doktora programına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans ve/veya yüksek lisans not ortalaması ve mülakat/yazılı sınav sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede ALES puanının %50'si, lisans veya yüksek lisans not ortalamasının % 20'si ve mülakat/yazılı sınav sonucunun % 30'u dikkate alınarak, anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla toplam en az 70 puan alanlar arasında sıralama yapılır. MÜLAKAT/YAZILI SINAVA GİRMEYE HAK KAZANAN ADAYLARIN İLANI MÜLAKAT/YAZILI SINAV TARİHİ KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN İLANI Çarşamba Cuma KESİN KAYIT TARİHLERİ İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI BAŞVURU TARİHLERİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR İÇİN YEDEK LİSTELERİNİN İLANI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN YEDEK LİSTEDEKİ ÖĞRENCİLERİN KATKI PAYI ÖDEME VE KAYIT TARİHİ İNGİLİZCE YETERLİK SINAV TARİHİ Cuma Pazartesi Perşembe DERSLERİN BAŞLAMA/ BİTİŞ TARİHİ / BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI üstü programlarına öğrenci başvuru koşulları: 1. İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması, 2. Programa başvurabileceği bir bölümden mezuniyete sahip olması, 3. Başvuruların aşağıda belirtilen adrese eksik evraksız şahsen yapılması,(posta ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.) 4. En fazla aynı enstitüde 2 programa başvurulabilir. 5. ÖYP kapsamında başvuracak adayların durumu ilan edilen kontenjanlar harici değerlendirilecektir.

6 Ana Bilim Dalı Bilgisayar Müh. Bilgisayar Müh. Elektronik ve Haberleşme Müh. Makine Müh. Malzeme Müh. Program Eğitim Dili FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Alınacak Öğrenci Sayısı Doktora İngilizce 5 İngilizce 6 İngilizce 6 Başvuru Yapabilecek Bölümler Bilgisayar Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği, ElektrikElektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Programı Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İmalat Mühendisliği Bölümü Malzeme Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Özel Şartlar ALES: 55 (SAY) Not Ort: 2,00 ALES: 55 (SAY) KPDS/ÜDS:55 Not Ort: 3,00 ALES: 55 (SAY) Not Ort: 2,00 ALES: 55 (SAY) Not Ort:2,00 ALES: 55 (SAY) Not Ort:2,00 İngilizce Sınıfı Ana Bilim Dalı Program Eğitim Dili SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Alınacak Öğrenci Sayısı Hemşirelik Türkçe 8 Başvuru Yapabilecek Bölümler Hemşirelik, Sağlık Memurluğu ve Ebelik (Sadece DoğumKadın Hastalığı Hemşireliğinde Yapabilir) Bölümü Özel Şartlar ALES: 55 (SAY) KPDS/ÜDS:50 Not Ort: 2,00 İngilizce Sınıfı Yok

7 Anabilim Dalı Program Alınacak Öğrenci Sayısı İngilizce Sınıfı Ücret Uluslar Arası İlişkiler Uluslar Arası İlişkiler Uluslar Arası İlişkiler Tarih Tür I SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Eğitim Dili Doktora İngilizce 6 Başvuru Yapabilecek Bölümler Tarih ve Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Uluslar Arası İlişkiler Bölümü Özel Şartlar ALES: 55 (EA) Not Ort: 2,00 ALES: 55 ( SAY,SÖZ,EA )* Not Ort: 2,00 ALES: 55(EA) KPDS/ÜDS: 60 Not Ort: 3,00 ALES:55 (SÖZ) Lisan Not Ort:2,00 Bilimsel Sınıfı Alacak Bölümler Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanı Tarih I Tarih Doktora Türkçe 10 Sosyal Politika Sosyal Politika I Türkçe 20 Sosyal Bilimlerden ALES: 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2,00 ALES:55 (SÖZ) KPDS/ÜDS: 55 Not Ort:3,00 ALES: 55 (EA) KPDS/ÜDS :50 Not Ort: 2,00 ALES: 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2,00 Gerekli görüldüğü takdirde programa kabul edilen öğrencilerd en Bilimsel dersleri almaları istenecektir Sosyal Politika Doktora ALES: 55 (EA) KPDS/ÜDS:55 Not Ort: 3,00 3 Bilimi ve Yönetimi İngilizce 12 Yönetimi, Bilimi ve Yönetimi, Uluslar Arası İlişkiler, Hukuk, İktisat, Sosyoloji, Tarih, Güvenlik Bilimleri, Psikoloji, Felsefe, İletişim, Maliye, İşletme, Şehircilik ve Çevre Bölümlerinde ÜDS/KPDS: 50 Lisan Not Ort: 2,50 Yönetimi, Bilimi ve Yönetimi, Hukuk, İktisat, Uluslar Arası İlişkiler, Sosyoloji ve Güvenlik Bilimleri Mezunları Dışındakiler İçin Ana Bilim Dalı Kurulu Kararı İle Bilimsel Sınıfına 3

8 Yönlendirme Yapılacaktır. Bilimi ve Yönetimi Bilimi ve Yönetimi I Türkçe 20 Doktora İngilizce 8 Yönetimi, Bilimi ve Yönetimi, Uluslar Arası İlişkiler, Hukuk Alanlarından olup herhangi bir Diplomasına sahip olanlar veya Yönetim Bilimi, ve Sosyal Bilimler, Kentleşme ve Çevre Sorunları, Hukuk Bilimleri, Sosyolojisi, Felsefesi Alanlarından Mezun ALES: 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2.00 ALES : 65 (EA) ÜDS/KPDS 60 Not Ort: 3,00 6,500 3 Maliye ÜDS/KPDS: 60 Not Ort: 2,50 3 Maliye I ALES: 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2, Yönetim Organizasy on İngilizce 15 İşletme veya İktisat Bölümlerinde ALES:55 (EA) KPDS/ÜDS: 60 Not Ort:2,50 5 Yönetim Organizasy on I ALES:55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort:2, Tl Yönetim Organizasy on Doktora İşletme veya İktisat ALES:65 (EA) KPDS/ÜDS: 65 Not Ort:2,50 5

9 Bankacılık Finans İngilizce 15 İşletme, İktisat, İstatistik, Ekonometri Bölümlerinde ALES:55 (EA) KPDS/ÜDS: 60 Not Ort:2,50 5 Bankacılık Finans I ALES:55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort:2, Tl Bankacılık Finans Doktora İşletme, İktisat, İstatistik, Ekonometri ALES:65 (EA) KPDS/ÜDS: 65 Not Ort:2,50 5 İktisat ÜDS/KPDS: 60 Not Ort:2,50 5 İktisat I ALES : 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2, İktisat Felsefe Psikoloji Doktora Türkçe 10 ALES: 65 (EA) ÜDSKPDS :65 Not Ort:3,00 ALES:60(EA) Not Ort: 2.50 ALES:60(EA) KPDS/ÜDS: 60 Not Ort: Felsefe Bölümü veya Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Mezunları dışında kabul alan öğrenciler bilimsel hazırlık sınıfı derslerini almaları gerekmektedir. Psikoloji lisans mezunu olmayanlar Bilimsel görecektir. 10 kişilik kontenjanın 6 sı Psikoloji bölümü mezunları, 4 ü diğer lisans programlarınd an mezun olanlar için ayrılmıştır. 2 3

10 Türk Dili ve Türk Dili ve Türk Dili ve Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Dilbilimi, Filoloji Bölümleri, Karşılaştırmalı Edebiyat Türkçe Eğitimi İletişim Fakültesi veya İlahiyat Fakültesi ALES: 55 (SÖZ) Not Ort: 2,00 Gerekli Görüldüğü Takdirde Programa Kabul Edilen Öğrencilerden Bilimsel Dersleri Almaları İstenecektir. Türk Dili ve Doktora Türkçe 10 Türk Dili ve Türk Dili ve Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Dilbilimi, Filoloji Bölümleri, Karşılaştırmalı Edebiyat Türkçe Eğitimi İletişim Fakültesi veya İlahiyat Fakültesi ALES: 55 (SÖZ) KPDS/ÜDS: 55 Yükse k Not Ort: 3,00 Gerekli Görüldüğü Takdirde Programa Kabul Edilen Öğrencilerden Bilimsel Dersleri Almaları İstenecektir.

11 Özel Hukuk Hukuk Fakültesi Not Ort: 2,50 3 Hukuku Hukuk Fakültesi Not Ort: 2,50 3 Sağlık Ekonomisi Türkçe 10 KPDS/ÜDS: 60 Not Ort :2,50 2 Sağlık Ekonomisi I Türkçe 25 ALES: 55 (SAY,SÖZ,EA)* Not Ort: 2,

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00 ya

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI İLANI Üniversitemiz Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitülerine Yıldırım Beyazıt Üniversitesi üstü Eğitim ve Yönetmeliği ve Yıldırım

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI BAŞVURU TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 09 Ocak 2014-15 Ocak 2014 saat

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DOKTORA LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 16-27 Haziran 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI. Biyoloji SAY 12 Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak.

TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI. Biyoloji SAY 12 Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği Bölümü mezunu olmak. T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında, Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**)

Türk Dili ve Edebiyatı Doktora 19(5*+5**+5***+2****+2*****) 7(5*+2**) 2014-2015 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN KONTENJANLARI VE ÖĞRENCİ KABULÜNDE GEREKLİ LİSANS / YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET ALANLARI ANABİLİM DALI LİSANSÜSTÜ PROGRAM ADI KONTENJAN MEZUNİYET

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI

T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI T.C. ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PROGRAMLARA BAŞVURU VE KABUL ESASLARI A. Başvurularla ilgili Genel Esaslar Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan tüm lisansüstü

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılı için Anabilim Dallarına aşağıda belirtilen sayıda Tezli/Tezsiz Yüksek

Detaylı

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminde Enstitümüz Anabilim / Bilim Dallarına alınacak Doktora ve Yüksek Lisans öğrenci kontenjanları

Detaylı

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI ve KONTENJAN VE KOŞULLARI İŞLETME ANABİLİM DALI Muhasebe ve Finansman 15 2 1 18 İİBF, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisat, Mühendislik ve Turizm Fakültelerinin İşletme, İktisat, Endüstri Mühendisliği, Turizm

Detaylı

Özel Koşullar ve Açıklamalar K M K M K M K M K M Astronomi ve Uzay. Yüksek Lisans programı için; Astronomi ve Uzay Bilimleri Bilimleri

Özel Koşullar ve Açıklamalar K M K M K M K M K M Astronomi ve Uzay. Yüksek Lisans programı için; Astronomi ve Uzay Bilimleri Bilimleri T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz lisansüstü öğretim programlarına 2012 2013 eğitim-öğretim yılı GÜZ yarıyılı için öğrenci alınacaktır. Öğrenci alınacak programlar,

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN Lisansüstü Programlarımıza 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Başvuru ile ilgili detay bilgiler aşağıda verilmiştir.

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖZEL ŞARTLAR ANABİLİM DALI BİLİM DALI ÖZEL ŞARTLAR Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi Eğitimde Programları ve Öğretimi n Sosyal

Detaylı

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları. Genel Başvuru Koşulları FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Koşulları ve Kontenjanları Genel Başvuru Koşulları Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES-GRE-GMAT İngilizce Sınavları

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL)

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI Yüksek Lisans (YL) İşletme - 5-1DR Finans - 4-2DR Pazarlama - 3 - - Muhasebe - 1 - - Yönetim ve Organizasyon - 2-1DR İşletme Tezli YL 30 - - 5YL Muhasebe Tezli YL 10 - - - İşletme Tezsiz YL 30 - - - Yönetim ve Organizasyon

Detaylı

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2016-2017 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI Sosyal Bilimler Enstitüsü üstü Programlarına 2012-2013 Öğretim yılı birinci yarıyılında öğrenci alınacaktır. BAŞVURU TARİHİ VE YERİ Adayların

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılında, Sosyal Bilimler Enstitüsü ne aşağıdaki anabilim dallarına lisansüstü eğitim için öğrenci alınacaktır.

Detaylı

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI

BAŞVURU KILAVUZU. A- YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA KONTENJAN VE KOŞULLARI BAŞVURU KILAVUZU A- ve KONTENJAN VE KOŞULLARI a.1 - İşletme Anabilim Dalı a.15 - Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı a.2 - İktisat Anabilim Dalı a.16 - Felsefe Anabilim Dalı a.3 - Çalışma Ekonomisi Anabilim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA/ SANATTA YETERLİK. (Lisansa. Yabancı Uyruklu T.C.

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA/ SANATTA YETERLİK. (Lisansa. Yabancı Uyruklu T.C. Anabilim / Anasanat Dalı MARMARA ÜNİVERSİTESİ 1314 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI ÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI VE YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI Bilim / Sanat Dalı SOSYAL

Detaylı

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN BARTIN ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri

Detaylı

En yükseği dikkate alınır. 2 *

En yükseği dikkate alınır. 2 * Yüksek Lisans 4 Yüksek Lisans SAYSÖZEA En yükseği dikkate alınır. 2* 10 (a) 2 ( b) Programın Türü PUAN T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu Milli Sporcu ÜNİP T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları ERCİYES ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Yönetim Kurulu Kararları Toplantı Tarihi: 15.12.2015 Toplantı Sayısı : 51 Karar No:02 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında lisansüstü programlara

Detaylı

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI BAŞVURU DUYURUSU KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN: Üniversitemiz Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programlarına

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLE İLGİLİ KONTENJANLAR

MARMARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLE İLGİLİ KONTENJANLAR MARMARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCİ ALIMI İLE İLGİLİ KONTENJANLAR KONTENJANLAR Anabilim Dalı Ön Koşullar Yabancı Dil Yeterlilik Şartı

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI İlan T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsünün aşağıda

Detaylı

Üniversitemiz Enstitülerine Lisansüstü Öğrenci Alımı

Üniversitemiz Enstitülerine Lisansüstü Öğrenci Alımı Üniversitemiz Enstitülerine Lisansüstü Öğrenci Alımı Üniversitemiz Enstitülerine 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı I.(Güz) yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Programlarına öğrencileri

Detaylı

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder.

hak kazandığı takdirde, Fen Bilimleri Enstitüsüne teslim eder. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI İLAN METNİ Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Anadolu Üniversitesi ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 28 Aralık 2015. Başvuru Tarihi Sonu 08 Ocak 2016. Sonuçların İlan Tarihi 13 Ocak 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 28 Aralık 2015. Başvuru Tarihi Sonu 08 Ocak 2016. Sonuçların İlan Tarihi 13 Ocak 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 2015-2016

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları KONTENJANLAR

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları KONTENJANLAR Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Başvuruları Başvuru tarihleri: 06.06.2016-22.06.2016 Giriş Sınav tarihleri: 28.06.2016-01.07.2016

Detaylı

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DOKTORA VE YÜKSEK LİSAN PROGRAMLARINA BAŞVURU VE KABUL KOŞULLARI EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİM TEZLİ / TEZSİZ Tezli Yüksek Lisans Programının eğitim dili İngilizcedir ve ALES (55) puanı gerekir. Tezsiz

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2014 2015 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları ANABİLİM DALI TÜRÜ / DERECE TC

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN AKSARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü ne 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci alınacaktır.

Detaylı

BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ. BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ

BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ. BOġ KONTENJANLAR ĠÇĠN EK YERLEġTĠRME TARĠHLERĠ Sayfa 1 2015-2016 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM TAKVĠMĠ TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS BaĢlangıç BitiĢ Lisansüstü Programlara BaĢvurularının Alınması 20 Temmuz 2015 31 Temmuz 2015 Özel Öğrenci

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlı SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında aşağıda belirtilen programlardaki anabilim ve bilim dallarına

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına öğrenci alınacaktır. (22.06.2016

Detaylı

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI

T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI T.C. MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU ve KABUL ŞARTLARI Mevlana Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Yüksek Lisans (Türkçe

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına ekli tabloda belirtilen Anabilim

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr.

Sınav Tarihi ve Saati. Anabilim Dalı 27.06.2016. Yabancı Dil YDS veya Eşdeğeri. ALES Puan Türü. Yatay Geçiş. Yab. Uyr. T.C. Uyr. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20162017 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJANLAR VE BAŞVURU KOŞULLARI Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri

Detaylı

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Kadir Has Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönergesi Yüksek Öğretim Kurumlarında

Detaylı

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU

T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU T.C ATAŞEHİR ADIGÜZEL MESLEK YÜKSEKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ (EK MADDE-1 E GÖRE) ve BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı Güz yarıyılında Doktora ve Yüksek Lisans eğitimi için aşağıda belirtilen programlara

Detaylı

Yatay Geçiş. Alan Dışı. Alan Dışı. Alan İçi

Yatay Geçiş. Alan Dışı. Alan Dışı. Alan İçi Anabilim Dalı Alan İçi Tezli Yüksek Lisans Alan Dışı Yatay Geçiş T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE

Detaylı

Başvurular online yapılacaktır.

Başvurular online yapılacaktır. GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2016-2017 Öğretim yılı birinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014

Başvuru Tarihi Başlangıcı 7 Temmuz 2014. Başvuru Tarihi Sonu 18 Temmuz 2014. Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 1-5 Eylül 2014 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 2014-2015

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI PAKİSTAN KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. T.C. DOKTORA YABANCI PAKİSTAN ALES Puan

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan Anabilim Dalları'na 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında

Detaylı

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE

2016-2017 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ DÖNEMĠNDE YÜKSEKÖĞRETĠM KURUMLARINDA ÖNLĠSANS VE LĠSANS DÜZEYĠNDEKĠ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇĠġ, ÇĠFT ANADAL, YAN DAL ĠLE KURUMLAR ARASI KREDĠ TRANSFERĠ YAPILMASI ESASLARINA ĠLĠġKĠN YÖNETMELĠĞĠNĠN EK MADDE 2 UYARINCA

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM- YILI GÜZ DÖNEMİ, SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması, Programa

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI İlan T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU OCAK 2014 1- GENEL BİLGİLER Bu kılavuz Karadeniz Teknik Üniversitesi

Detaylı

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C EGE ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1-(1) Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesine bağlı Fakülte/Yüksekokul/Meslek

Detaylı

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir.

TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. TOBB ETÜ LİSANSÜSTÜ BURSLU ÖĞRENCİ YÖNERGESİ* (*)13.04.2011 Tarih ve S-2011-10 sayılı Senato oturumunun 4 nolu Kararı ile Kabul edilmiştir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönergenin

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI ARASINDA YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu yönerge İstanbul Kemerburgaz

Detaylı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI

AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI AMASYA ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YATAY GEÇİŞ İLE ÖĞRENCİ KABULÜNDE UYULMASI GEREKEN İLKELER VE KONTENJANLARI 24.04.2010 gün ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak Yabancı Uyruklu Adaylardan İstenilen Belgeler

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına başvuracak Yabancı Uyruklu Adaylardan İstenilen Belgeler İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. yarıyılında 1-İSTENİLEN

Detaylı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli YL, Doktora, Tezsiz YL) Programlarına Öğrenci Alımı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü (Tezli YL, Doktora, Tezsiz YL) Programlarına Öğrenci Alımı BANKACILIK VE SİGORTACILIK ENSTİTÜSÜ 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı (Tezli YL, Doktora, YL) ına Öğrenci Alımı (Yatay Geçiş dâhil), Kontenjan, Başvuru Koşulları ve Genel Bilgiler Yüksek Lisans

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 01.10.2015 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GENEL AKADEMİK TAKVİMİ 03 07 Ağustos 2015 Yeni öğrencilerin kayıtlarının yapılması 03 Ağu. 04 Eylül 2015 15 30 Ağustos 2015 İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yurtdışından Öğrenci Başvuru ve Kayıt Kabul Yönergesi Dayanak Madde 1- Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi ne yurt dışından öğrenci kabulü kriterlerini

Detaylı

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ

BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ BĠNGÖL ÜNĠVERSĠTESĠ NĠN 2015-2016 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇĠġ BAġVURU, KONTENJANLAR VE DEĞERLENDĠRME TAKVĠMĠ Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar

Detaylı

AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. ANABĠLĠM DALLARI ġeklġ

AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ. ANABĠLĠM DALLARI ġeklġ ALES Puan Türü T.C. Uyruklu Yabancı Uyruklu AKSARAY ÜNĠVERSĠTESĠ FEN BĠLĠMLERĠ ENSTĠTÜSÜ ANABĠLĠM DALLARI PROGRAMLARA BAġVURU ġartlari DEĞERLENDĠRME ġeklġ 15 - Mezuniyet Alanı:Fakültelerin Harita Müh.,

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz,

Detaylı

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ BAŞVURU, KABUL VE KAYIT YÖNERGESİ DAYANAK Madde 1- Yurtdışından öğrenci kabulüne ilişkin bu yönerge Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 19.02.2013

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 396 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

ç) Yönetim Kurulu: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yönetim Kurulunu, AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı; ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programlarında verilen pedagojik formasyon derslerinin,

Detaylı

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Kontenjan Yabancı Uyruklu Yatay Geçiş T.C. YALOVA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI Lisansüstü (,, ) Programları İlan Metni DUYURU T.C Yalova Üniversitesi

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU

2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU 2016-2017 ÖZEL İZMİR AMERİKAN KOLEJİ KAYIT TAKVİMİ VE KILAVUZU İRTİBAT ADRESİ : Özel İzmir Amerikan Koleji İnönü Caddesi No: 476 Göztepe - İZMİR TELEFONLAR : 232 355 0 555 FAX : 232 355 0 411 http : www.aci.k12.tr

Detaylı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı

T.C. ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI.. BÖLÜM BAġKANLIĞINA. Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı T.C. UŞAK UġAK ÜNİVERSİTESİ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ DEKANLIĞI. BÖLÜM BAġKANLIĞINA Üniversitesi,.. Fakültesi, Anabilim Dalı. numaralı sınıf (normal/ikinci öğretim) öğrencisiyim. 201-201

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2016 2017 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu

Detaylı

ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ

ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ ĐSTANBUL ÜNĐVERSĐTESĐ LĐSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU 2014-2015 EĞĐTĐM-ÖĞRETĐM YILI GÜZ YARIYILI Sevgili Adaylar, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Güz Yarıyılında Üniversitemizde lisansüstü

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2014-2015 -ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ LARI İÇİN KOŞULLARI ve LARI TARİHLERİ ve YERİ Başvuru Tarihleri 18-25 Ağustos 2014 saat 16.00 ya kadar başvuru evraklarının başvuru adresine

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın 25/11/2015 tarih ve 64968 sayılı yazısı gereği 2015-2016 Eğitim- Öğretim

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 27/12/2013 TOPLANTI NO : 10 KARAR NO : 2013/10 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ 23-14 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu

ALES Puan Türü. Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu ENSTİTÜ ADI: FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Programın Adı Genel Kontenjan Teklifi Yurtdışı Kontenjan Teklifi ALES Puan Türü Anabilim Dalı/Programın Özel Koşulu Anabilim Dalı Bilim Dalı Yüksek Lisans Doktora Yüksek

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu

Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Enstitü Başvuru Sistemi Kullanım Kılavuzu Online Enstitü Başvuru Sistemi için Kullanım Kılavuzu Online enstitü başvuru sistemi için örnek bir kayıt işlemi aşağıda gösterilmiştir. Tezli / Tezsiz Yüksek

Detaylı

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir.

AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. AKADEMİK PERSONEL ALIMI Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının web Sitesinde, Akademik Kadro İlanları Bölümünde İlan Edilmiştir. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN DUYURU: Üniversitemiz birimlerine, 2547

Detaylı

2016-2017 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM TAKVĠMĠ. Yatay geçiş Başvuruları 11 Temmuz 2016 29 Temmuz 2016

2016-2017 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM TAKVĠMĠ. Yatay geçiş Başvuruları 11 Temmuz 2016 29 Temmuz 2016 (08 Haziran 2016 tarihli ve 75 sayılı Senato toplantısının 4 nolu karar ekidir.) EK: 4 2016-2017 GÜZ YARIYILI LĠSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ÖĞRENCĠ ALIM TAKVĠMĠ TEZLĠ YÜKSEK LĠSANS VE DOKTORA BaĢlangıç BitiĢ

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2015-2016 Bahar Yarıyılı e-posta: fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Bilim Dünyasına

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ, SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJANLARI Açıklamalar Adayın; İlgili anabilim dalının ilan ettiği özel şartları taşıyor olması,

Detaylı

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler

Doktora için ALES Puan Türü. Doktora (Yüksek Lisansa Dayalı) Ulusal Öğrenciler Açıklama. Tezli Yüksek Lisans ve. Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Alan İçi Alan Dışı Uluslararası Öğrenciler Tezli Yüksek Lisans ve Doktora için ALES Puan Türü T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DUYURU

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DUYURU T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKASI ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERE DUYURU İlan Tarihi: 08.10.2014 Pedagojik Formasyon Sertifikası mezun öğrencilere ve Üniversitemiz

Detaylı

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte

7. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrencilerin ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte 31 Temmuz 2016 tarih ve 29787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına

Detaylı

2016 YILI 2. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI. Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 1 maddesi ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 Sayılı

2016 YILI 2. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI. Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 1 maddesi ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 Sayılı 2016 YILI 2. DÖNEM İLK DEFA VE YENİDEN AÇIKTAN ATAMA KURASI (Eczacı, Uzman Diş Tabibi Ve Diş Tabibi İle Emekli Olan Tabip Ve Uzman Tabipler Dâhil) İLAN METNİ Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 1 maddesi

Detaylı

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR

2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR 2013-2014 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ SEÇİMİ BAŞLAMIŞTIR Başvuruyla ilgili önemli hususlar: 1. Lütfen ilanı sonuna kadar okuyunuz. 2. Mevlana Değişim Programından; açık, dışarıdan, yaygın

Detaylı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi A Blok, Pedagojik Formasyon Birimi, ELAZIĞ. Tlf: 0-424-2370000/4928 D U Y U R U ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRETMENLİĞE KAYNAK OLUŞTURAN BÖLÜMLERİNİN SON SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE MEZUNLAR İÇİN 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİNDE BAŞLATILACAK PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

C-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

C-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖN LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BAŞVURU ŞARTLARI VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ Yükseköğretim

Detaylı

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN İLAN ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen Ana Bilim Dallarına karşılarında belirtilen

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A)BAŞVURU TAKVİMİ: 25-29 Ocak 2016 Başvuruların alınması (Başvuru formu Bkz. Ek-1) İngilizce Yeterlik

Detaylı