TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "21.05.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI"

Transkript

1 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 865 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi yeniden düzenlenerek Eğitim- Öğretim Yılı için yapılacak Özel Yetenek Giriş Sınavında uygulanmak üzere Sınav Yönergesinin ve Sınav Başvuru koşullarının güncellenmesi hakkındaki tarih ve 2015/10 sayılı kararı görüşüldü. Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınav Yönergesi yeniden düzenlenerek Eğitim-Öğretim Yılı için yapılacak Özel Yetenek Giriş Sınavında uygulanmak üzere Sınav Yönergesinin ve Sınav Başvuru koşullarının karar ekinde belirtildiği şekilde güncellenmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 865 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde1 : Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı nda Lisans öğrenimi görmek üzere başvuruda bulunan adaylara uygulanacak Özel Yetenek Giriş Sınavı bu yönerge hükümlerine göre yürütülür. Tanımlar Madde 2 Sınav : Bu yönergede geçen, :Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı (HÜADK) Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınavı nı, Anasanat Dalı Başkanı: H.Ü.A.D.K. Tiyatro Anasanat Dalı Başkanı nı, Sanat Dalı Başkanı :H.Ü.A.D.K.Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı Başkanı nı, Anasanat Dalı Kurulu: HÜADK Tiyatro Anasanat Dalı nda derse giren tüm öğretim elemanları nı İfade eder.

2 Başvuru Koşulları : Madde 3 : a) Sınava başvurabilmek için adayların 24 yaşından (yıl itibariyle, hesaplamada ay ve gün dikkate alınmaz) büyük olmaması gerekir. b) Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (Yabancı Dil Puanı hariç) Konservatuvarların lise devresi mezunları, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Müzik Bölümü ve Müzik Hazırlık Liseleri mezunu adaylar için en az 140, diğer lise ve dengi okulları mezunu adaylar için ise en az 180 puan almış olma koşulu aranır. c) Oyunculuk meslek eğitim süreci fiziksel ve psikolojik dayanıklılığı gerektirmektedir. Başvuracak adayların eğitimin bu özelliğini dikkate almaları önerilir. Sınav Jürisi Madde 4 : Baraj Sınavı Jürisi (1.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi (2.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Sınav Madde 5 : Sınav, baraj sınavı ve kesin kabul sınavı olmak üzere iki aşamadan oluşur. Baraj Sınavının İçeriği Madde 6 : 1- Hareket (15 puan) Adaylara 10 ar kişilik gruplar halinde Tiyatro oyuncusunda olması gereken bedensel yeterliliği ölçecek uygulamalar yaptırılacaktır. Adayların bu sınava rahat hareket edebilecekleri bir kıyafet ve ayakkabı ile katılmaları gerekmektedir. 2- Ses, Kulak, Ritim, Şan ( 15 puan) Adaya piyano eşlikli tek ses, çift ses ezgi, ritim tekrarlama ve tiyatral ses kalitesini ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırılacak; adaydan kendi hazırladığı bir şarkı ya da türküyü seslendirmesi istenecektir.

3 3- Sahne (40 puan) Adaydan kendisinin seçip hazırlayacağı istediği dönem ve yazara ait klasik, modern, çağdaş dram ve komedi türlerinde 2 (iki) tiradı sahnelemesi istenecektir. Jüri her bir tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 4- Diksiyon (30 Puan) Adayın sözlü ifade yeteneğini ölçmek üzere, kendi seçip ezberlediği bir şiiri okuması istenecektir. Jüri adaya, sunduğu şiirin anlamı ve yazarı ile ilgili sorular yöneltebilir. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. Kesin Kabul Sınavının İçeriği Madde 7 : 1- Genel Bilgi Sınavı (10 Puan) Adayın sınava girdiği oyun metinleri ile ilgili bilgisine ve yorumuna; ayrıca diğer kültür, sanat, edebiyat birikimine yönelik yazılı bilgi yoklamasıdır. 2- Sahne (60 Puan) Adaylar Baraj Sınavında sundukları tiratlar dışında, kendileri seçip hazırladıkları (1) bir tiradı sahnede yorumlayacaklardır. Jüri bu tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 3- Doğaçlama (20 Puan) Adaya sınav jürisi tarafından verilecek olan konular sözlü ve sözsüz doğaçlama olarak sergilenecektir. 4. Sözlü Sınav (10 Puan) Jüri adayı yakından tanımak için kendini ifade etmesini sağlayacak sorular yöneltecektir. Baraj ve Kesin Kabul Sınavlarında performansa yönelik aşamalar ve Sözlü Sınavlar sesli ve görüntülü olarak kaydedilir. Kayıtlar iki yıl süreyle saklanır. Kesin Kabul Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar.

4 TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİNDE YAPILAN GÜNCELLEMELER MEVCUT HALİ **Madde 3 : ÖNERİLEN HALİ BAŞVURU KOŞULLARI : Madde 3 : Sınava başvuruda bulunabilmek için, adayların; 24 yaşından (yıl itibariyle, hesaplamada ay ve gün dikkate alınmaz) büyük olmaması ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin her hangi birinden (Yabancı Dil Puanı hariç) Konservatuvarların lise devresi mezunları, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Müzik Bölümü ve Müzik Hazırlık Liseleri mezunu adaylar için en az 140, diğer lise ve dengi okulları mezunu adaylar için ise en az 180 puan almış olma koşulu aranır. a) Sınava başvurabilmek için adayların 24 yaşından (yıl itibariyle, hesaplamada ay ve gün dikkate alınmaz) büyük olmaması gerekir. b) Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi birinden (Yabancı Dil Puanı hariç) Konservatuvarların lise devresi mezunları, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri Müzik Bölümü ve Müzik Hazırlık Liseleri mezunu adaylar için en az 140, diğer lise ve dengi okulları mezunu adaylar için ise en az 180 puan almış olma koşulu aranır. c) Oyunculuk meslek eğitim süreci fiziksel ve psikolojik dayanıklılığı gerektirmektedir. Başvuracak adayların eğitimin bu özelliğini dikkate almaları önerilir. **Madde 4 : SINAV JÜRİSİ Madde 4 : Baraj Sınavı Jürisi (1.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından Oyunculuğa Giriş, Sahne, Rol, Diksiyon, Fonetik, Ses Eğitimi ve Hareket derslerini veren kadrolu ve/veya ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 7 (yedi) kişiden oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi (2.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından Oyunculuğa Giriş, Sahne, Rol, Diksiyon, Fonetik ve teori derslerini veren kadrolu ve/veya ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 7 (yedi) kişiden oluşur. Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Baraj Sınavı Jürisi (1.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir. Kesin Kabul Sınavı Jürisi (2.aşama): Anasanat Dalı Başkanı, Sanat Dalı Başkanı ve Anasanat Dalı Akademik Kurulu tarafından kadrolu ve ek dersle görevli öğretim elemanları arasından belirlenecek en az 5 (beş) kişiden oluşur. Anasanat Dalı Başkanı yönetimindeki Sınav Jürisi Yönetim Kurulu Kararı ile görevlendirilir.

5 **Madde 6. BARAJ SINAVININ İÇERİĞİ Madde 6 : 1- Sahne Sınavı (30 puan) Adayın kendi hazırlayacağı istediği dönem ve yazara ait bir dram ve komedi tiradı sahnelemesi istenecektir. 2- Hareket (Bedensel Yeterlilik) sınavı (10 puan) Adaylara 10 ar kişilik gruplar halinde Tiyatro Sanatçısı nda olması gereken bedensel yeterliliği ölçecek uygulamalar yaptırılacaktır. Adaylar sınava spor ayakkabı ve şortla gireceklerdir. 3- Kulak, Ses ve Ritim ( 10 puan) Adaya tek ses, çift ses ezgi, ritim tekrarlama ve tiyatral ses kalitesini ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırılacaktır. 4- Doğaçlama (20 Puan) Adaya sınav jürisi tarafından verilecek olan konular sözlü veya sözsüz doğaçlama olarak sergilenecektir. 5- Diksiyon (Sözlü ifade) (30 Puan) Adayın kendi hazırlayacağı ( şiir-fıkra vb. ) bir eseri ezberlemiş olarak hazırlaması istenecektir. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. 1- Hareket (15 puan) Adaylara 10 ar kişilik gruplar halinde Tiyatro oyuncusunda olması gereken bedensel yeterliliği ölçecek uygulamalar yaptırılacaktır. Adayların bu sınava rahat hareket edebilecekleri bir kıyafet ve ayakkabı ile katılmaları gerekmektedir. 2- Ses, Kulak, Ritim, Şan ( 15 puan) Adaya piyano eşlikli tek ses, çift ses ezgi, ritim tekrarlama ve tiyatral ses kalitesini ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırılacak; adaydan kendi hazırladığı bir şarkı ya da türküyü seslendirmesi istenecektir. 3- Sahne (40 puan) Adaydan kendisinin seçip hazırlayacağı istediği dönem ve yazara ait klasik, modern, çağdaş dram ve komedi türlerinde 2 (iki) tiradı sahnelemesi istenecektir. Jüri her bir tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 4- Diksiyon (30 Puan) Adayın sözlü ifade yeteneğini ölçmek üzere, kendi seçip ezberlediği bir şiiri okuması istenecektir. Jüri adaya, sunduğu şiirin anlamı ve yazarı ile ilgili sorular yöneltebilir. Baraj Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar kesin kabul sınavına girmeye hak kazanırlar. **Madde 7. KESİN KABUL SINAVININ İÇERİĞİ Madde 7 : 1-Sınav Jürisi tarafından sınav günü adaylara dağıtılacak olan parçalar (tirat) 2 saat içerisinde hazırlanıp jüriye sunulacaktır. (70 Puan) 1- Genel Bilgi Sınavı (10 Puan) Adayın sınava girdiği oyun metinleri ile ilgili bilgisine ve yorumuna; ayrıca diğer kültür, sanat, edebiyat birikimine yönelik yazılı bilgi yoklamasıdır.

6 2-Doğaçlama (20 Puan) Adaya sınav jürisi tarafından verilecek olan konular sözlü veya sözsüz doğaçlama olarak sergilenecektir. 3-Genel Bilgi Sınavı (10 PUAN) Adayın sınava girdiği oyun metinleri ile ilgili bilgisine ve yorumuna; ayrıca diğer sanat, edebiyat birikimine yönelik yazılı bilgi yoklaması yapılacaktır. Kesin Kabul Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. 2- Sahne (60 Puan) Adaylar Baraj Sınavında sundukları tiratlar dışında, kendileri seçip hazırladıkları (1) bir tiradı sahnede yorumlayacaklardır. Jüri bu tiradı iki dakika izledikten sonra kesebilir. 3- Doğaçlama (20 Puan) Adaya sınav jürisi tarafından verilecek olan konular sözlü veya sözsüz doğaçlama olarak sergilenecektir. 4. Sözlü Sınav (10 Puan) Jüri adayı yakından tanımak için kendini ifade etmesini sağlayacak sorular yöneltecektir. Baraj ve Kesin Kabul Sınavlarında performansa yönelik aşamalar ve Sözlü Sınavlar sesli ve görüntülü olarak kaydedilir. Kayıtlar iki yıl süreyle saklanır. Kesin Kabul Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, ilan edilen kontenjan çerçevesinde sıralanarak sanat dalına kayıt yaptırma hakkını kazanırlar. Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 856 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun İstatistik Lisans programında yer alan servis derslerinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 01 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren İstatistik Lisans programında yer alan servis derslerinde karar ekinde belirtilen değişikliklerin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

7 tarih ve 866 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMINDAN KALDIRILACAK SERVİS DERSLERİ KAPATILACAK DERSİN KODU-ADI TPK AKTS ŞUBE SAYISI EĞİTİM DİLİ İST 110 İstatistik Türkçe İST 286 İstatistik Türkçe İST 288 İstatistik Türkçe/İngilizce İST 184 İstatistik Türkçe İST 283 İstatistiğe Giriş Türkçe İST 215 İstatistiğe Giriş Türkçe İST 149 İstatistik Türkçe İST 195 Uygulamalı İstatistik I Türkçe İST 287 Olasılık Türkçe/İngilizce İST 125 Uygulamalı İstatistik Türkçe İST 126 Olasılığa Giriş Türkçe İST 295 Genel İstatistik I Türkçe İST 296 Genel İstatistik II Türkçe İST 225 Matematiksel İstatistik I Türkçe İST 226 Matematiksel İstatistik II Türkçe İSTATİSTİK BÖLÜMÜ LİSANS PROGRAMINDA DİĞER BÖLÜMLERE VERİLMEK ÜZERE YENİ AÇILACAK OLAN SERVİS DERSLERİ DERSİN KODU- ADI TPK AKT S EĞİTİM DİLİ DÖNEMİ ŞUBE SAYISI ŞUBE DAĞILIMLARINA GÖRE DERSİN VERİLECEĞİ BÖLÜMLER İST 115 İstatistiğe Giriş I Türkçe Bahar SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİĞER BÖLÜMLER İST 116 İstatistiğe Giriş II Türkçe Güz SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DİĞER BÖLÜMLER İST 291 İstatistik Türkçe Bahar BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER İST 292 Statistics İngilizce Bahar KİMYA MÜHENDİSLİĞİ NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ DİĞER BÖLÜMLER

8 İST 294 İstatistik Türkçe Güz ve Bahar İST 117 Uygulamalı İstatistik İST 118 Uygulamalı İstatistik BİYOLOJİ MATEMATİK BÖLÜMÜ AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ BÖLÜMÜ SOSYAL HİZMETLERİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER Türkçe Güz AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER Türkçe Güz GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER İST 299 Probability İngilizce Güz NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ DİĞER BÖLÜMLER KAPATILAN DERSİN KODU-ADI KALDIRILAN SERVİS DERSLERİNİN EŞDEĞERLİK ÇİZELGESİ (T-P-K) EĞİTİ EŞDEĞER DERSİN KODU AKTS M DİLİ VE ADI (T-P-K) AKTS EĞİTİM DİLİ İST 110 İSTATİSTİK (2-0-2) 3 TÜRKÇE İST 115 İSTATİSTİĞE GİRİŞ I (2-0-2) 3 TÜRKÇE İST 286 İSTATİSTİK (3-0-3) 5 TÜRKÇE İST 291 İSTATİSTİK (3-0-3) 5 TÜRKÇE İST 184 İSTATİSTİK (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 294 İSTATİSTİK (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 283 İSTATİSTİĞE GİRİŞ (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 294 İSTATİSTİK (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 215 İSTATİSTİĞE GİRİŞ (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 294 İSTATİSTİK (4-0-4) 5 TÜRKÇE İST 149 İSTATİSTİK (3-2-4) 6 TÜRKÇE İST 117 UYGULAMALI İSTATİSTİK (3-2-4) 6 TÜRKÇE İST 195 UYGULAMALI TÜRKÇE (2-2-3) 5 TÜRKÇE (2-2-3) 5 İST 118 UYGULAMALI İSTATİSTİK İSTATİSTİK I KALDIRILAN VE EŞDEĞERLİĞİ VERİLMEYECEK SERVİS DERSLERİ DERSİN KODU-ADI (T-P-K) AKTS DURUMU İST 125 UYGULAMALI İSTATİSTİK (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 126 OLASILIĞA GİRİŞ (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 225 MATEMATİKSEL İSTATİSTİK I (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 226 MATEMATİKSEL İSTATİSTİK II (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 288 İSTATİSTİK (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 287 OLASILIK (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 295 GENEL İSTATİSTİK I (3-0-3) 5 KALDIRILDI İST 296 GENEL İSTATİSTİK II (3-0-3) 5 KALDIRILDI Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

9 Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 867 Fen Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu nun İstatistik Lisans programında yer alan servis derslerine yeni şubeler açılması hakkındaki tarih ve 04 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Güz döneminden itibaren İstatistik Lisans programında yer alan servis derslerinde karar ekinde belirtilen şubelerin açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Yönetim Kurulu na sunulmasına karar verildi tarih ve 867 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki YENİ ŞUBE AÇILACAK SERVİS DERSLERİ DERSİN KODU- ADI TPK AKTS EĞİTİM DİLİ MEVCUT ŞUBE SAYISI YENİ ŞUBE SAYISI ŞUBELERE GÖRE DERSİN VERİLECEĞİ BÖLÜM İST 150 Olasılık Türkçe 3 10 İST 218 Olasılık Türkçe 3 10 İST 285 Olasılık Türkçe 3 10 İST 359 Regresyon Çözümlemesi Türkçe 3 10 İST 298 Veri Analizi Türkçe 3 10 İST 346 Stokastik Süreçler Türkçe Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER MATEMATİK BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ İKTİSAT BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER AKTÜERYA BİLİMLERİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ BÖLÜMÜ DİĞER BÖLÜMLER NÜKLEER ENERJİ MÜHENDİSLİĞİ DİĞER BÖLÜMLER Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Biyofarmasötik ve Farmakokinetik doktora programında yer alan bir dersin isimde değişikliği yapılması hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Biyofarmasötik ve Farmakokinetik doktora programında karar ekinde belirtilen bir dersin isimde değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 868 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki

10 BİYOFARMASÖTİK VE FARMAKOKİNETİK DOKTORA PROGRAMINDA DERS ADI DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ MEVCUT ÖNERİLEN EBF702 BİYOFARMASÖTİK VE EBF702 SEMİNER FARMAKOKİNETİK SEMİNERLERİ II Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 869 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Klinik Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı, Klinik Nörolojik Bilimler tezsiz yüksek lisans programında bazı derslerin zorunlu/seçmeli ders değişiklikleri yapılması hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Klinik Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı, Klinik Nörolojik Bilimler tezsiz yüksek lisans programında karar ekinde belirtilen derslerin zorunlu/seçmeli ders değişiklikleri yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 869 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki KLİNİK NÖROLOJİK BİLİMLER TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI ZORUNLU-SEÇMELİ DERS DEĞİŞİKLİKLERİ KODU ADI T P K AKTS MEVCUT ÖNERİLEN KNB607 Yapısal ve İşlevsel Görüntüleme ZORUNLU SEÇMELİ KNB608 Temel Nöropsikiyatri ZORUNLU SEÇMELİ Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır. Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 870 Sağlık Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Odyoloji Anabilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları lisansüstü program bilgi paketinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve EKK/ sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Odyoloji Anabilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları lisans üstü program bilgi paketinde karar ekinde belirtilen değişikliğin yapılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi.

11 tarih ve 870 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki ODYOLOJİ VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI YÜKSEK LİSANS PROGRAM BİLGİ PAKETİ DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ MEVCUT ÖNERİLEN D.4. Kayıt Kabul Koşulları D.4. Kayıt Kabul Koşulları Üniversitelerin Psikoloji, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Tıp Fakültesi, Çocuk Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Yüksek Lisans programı için Üniversitelerin Odyoloji ve Dil ve Konuşma Terapisi Lisans programlarından Gelişimi Bölümü ile Özel Eğitim mezunları yada mezun olan adaylar başvurubilir. Bu Anabilim Dalı Akademik Kurul tarafından programlardan mezun olan adaylar Yüksek onaylanan en az dört yıllık Lisans programlarından Lisans programında Bilimsel Hazırlık mezun olan adaylar başvurabilir. döneminden muaf sayılırlar. ÖYP asistanı olarak atanan diğer lisans programı mezunları ise Yüksek Lisans programı kapsamında Bilimsel Hazırlık dersleri almalı ve bu derslerden geçmelidirler. Bilimsel Hazırlık Kapsamında alınması uygun görülen dersler aşağıdaki gibidir: ODP 101 İşitme Bilimine Giriş ODP110 Konuşma Bilimine Giriş ODP112 Ses Fiziği ve Akustik Prensipler ODP106 Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ODP221 İşitme Konuşma Biliminde Araştırma Teknikleri ODP212 Enstrümantasyon ve Kalibrasyon ODP214 Dil Gelişimi ODP220 Konuşma Akustiği ve Fonetik D.6. Önceki Öğrenmelerin Tanınması Psikoloji,Hemşirelik,Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıp Fakültesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Özel Eğitim alanında lisans eğitimi veya uluslararası eşdeğer eğitimler geçerlidir. D.18. Program Sorumlusu Anabilim Dalı Başkanı Anabilim Dalı Başkanı Eğitim Koordinatörü İletişim: Doç. Dr. Songül AKSOY H.Ü. KBB Anabilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Ünitesi Sıhhiye/ANKARA Tel: Faks: D.6. Önceki Öğrenmelerin Tanınması Odyoloji ve Dil-Konuşma Terapisi alanında lisans eğitimi veya uluslararası eşdeğer eğitimler geçerlidir. D.18. Program Sorumlusu Odyoloji Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Gonca SENNAROĞLU Adres: Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü e-posta: gsennar@yahoo.com Cep: Tel: / Faks:

12 ODYOLOJİ VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI DOKTORA PROGRAM BİLGİ PAKETİ DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ MEVCUT ÖNERİLEN D.4. Kayıt Kabul Koşulları D.4. Kayıt Kabul Koşulları Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları alanında Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Doktora yüksek lisans diplomasına sahip olmak. Resmi programı için Odyoloji ve Konuşma gazetede (23 kasım 2012, sayı:28476) Bozuklukları ve Eğitim Odyolojisi yayınlanan Sağlık Bilimleri Enstitüsü alanlarında Yüksek Lisans diplomasına sahip Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav olmak Yönetmeliği'nde öngörülen koşulları yerine getirmek. D.6. Önceki Öğrenmelerin Tanınması Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Yüksek Lisans programlarından veya yurtdışında eşdeğer bir dereceden mezun olmak D.6. Önceki Öğrenmelerin Tanınması Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları ve Eğitim Odyolojisi yüksek Lisans programından veya yurtdışında eşdeğer bir dereceden mezun olmak. 18. Program Sorumlusu Anabilim Dalı Başkanı Eğitim Koordinatörü İletişim: Doç. Dr. Songül AKSOY H.Ü. KBB Anabilim Dalı Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları Ünitesi Sıhhiye/ANKARA Tel: Faks: Program Sorumlusu Odyoloji Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Gonca SENNAROĞLU Adres: Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü e-posta: gsennar@yahoo.com, Cep: Tel: / Faks: Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 871 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında yer alan "BYL 679 İleri Bakteri Genetiği" dersinin Teorik-Pratik-Kredisinde değişiklik yapılması hakkındaki tarih ve 1 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılından itibaren Biyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans programında yer alan "BYL 679 İleri Bakteri Genetiği" dersinin ( ) olan Teorik-Pratik-Kredisinin ( ) olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi. Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

13 Eğitim Komisyonu Tarihi : Eğitim Komisyon Karar No: 872 Fen Bilimleri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Matematik Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında yeni seçmeli dersler açılması hakkındaki tarih ve 3 sayılı kararı görüşüldü eğitim öğretim yılı Güz Döneminden itibaren Matematik Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında karar ekinde belirtilen seçmeli derslerin açılması oy birliği ile kabul edilerek Üniversitemiz Senatosu na sunulmasına karar verildi tarih ve 872 sayılı Eğitim Komisyonu Kararı Eki İlk Kez Açılacak Dersin Kodu ve Adı TPK AKTS S/Z Yüksek Lisans Dersi MTK 627 Değişmeli Cebire Giriş S MTK 696 Kriptografi S Doktora Dersi TPK AKTS S/Z MTK 743 Geometride Seçme Konular I S MTK 744 Geometride Seçme Konular II S Karar Eki Eğitim Komisyonu Kararları Eki adlı bağlantıda paylaşılmaktadır.

TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 28.05.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 381 Bologna çerçevesinde hazırlanan ve karar ekindeki listede belirtilen programlar oy birliği ile kabul edilmiştir. 28.05.2013 tarih

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 1.0.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 1.0.201 Eğitim Komisyon Karar No: 8 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Kurulu nun Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Lisans

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 24.04.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 24.04.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 613 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Piyano Anasanat Dalı Gitar Sanat Dalı

Detaylı

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI

İLKÖĞRETİM ANABİLİM DALI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ DOKTORA PROGRAMI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ÜSTÜ (DOKTORA, TEZLİ/TEZSİZ ) PROGRAM İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İÇİN; BAŞVURU TARİHLERİ: 01-05 Ağustos 2016 tarihleri arasında

Detaylı

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitüsü Müdürlüğüne bağlı lisansüstü programlara, 20162017 EğitimÖğretim Yılı Güz Yarıyılı için aşağıda belirtilen sayıda ve şartlarda kadrosuz

Detaylı

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ

BAŞVURULARDA HATA YAPILMAMASI İÇİN İLANIMIZI SON SAYFAYA KADAR LÜTFEN DİKKATLİCE İNCELEYİNİZ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016 2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları ve Başvuru Koşulları Doktora Programları TÜRÜ / DERECE ALES PUANI (%50)

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, ön lisans ve lisans programlarına devam eden öğrencilerin Karabük Üniversitesi ndeki

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI HİTİT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAM İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN PROGRAMLARA YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA Sİ ALINACAKTIR

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü nün aşağıda isimleri yazılı anabilim dallarına 2016-2017 Akademik Yılı GÜZ yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacaktır.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 20152016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24.03.2016 tarih ve 06 sayılı oturumunda kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi ve

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 15 Haziran 2012 2012-2013 Güz Yarıyılında açılacak dersler için Fen Fakültesinden, servis derslerinin yerleştirilerek

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten

Detaylı

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 12.12.2013 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 514 Fen Bilimleri Enstitüsü nün Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde açılması uygun görülen Mühendislik Yönetimi Tezsiz

Detaylı

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS

ALAN DIŞI ALAN İÇİ - - - - - - TEZLİ Y. LİSANS SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 00 EĞİTİM/ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI ANABİLİM DALI Coğrafya Fiziki Coğrafya Beşeri ve İktisadi Coğrafya Türkiye Coğrafyası Bölgesel Coğrafya Tarih Yeniçağ Tarihi

Detaylı

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd.

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI. Enstitü Müdür Yrd. T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ENSTİTÜ KURULU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI TARİHİ : 12.06.2012 TOPLANTI NO : 4 KARAR NO : 2012/4 TOPLANTIDA BULUNANLAR : Doç. Dr. Fatih YILMAZ

Detaylı

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak.

15 SAY Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak. Kontenjan ALES Puan T.C. UġAK ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü 06-07 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üstü programlara alınacak öğrenci kontenjanları, yatay geçiş kontenjanları,

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi;

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO. 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 08.08.2012 Karar No : 9 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi Uluslararası Sivil Toplum Araştırmaları Merkezi (USTAM) Yönetmeliği nin görüşülmesi; 2- Anadolu Üniversitesinde

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 10.09.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 993 Hukuk Fakültesi Fakülte Kurulu nun Hukuk Fakültesi Lisans Programı 6. Yarıyıl seçmeli dersi olan HUK 344 Uluslararası Örgütler

Detaylı

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 - (1) Çift anadal programının amacı, anadal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir dalda

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KONTENJANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI ANABİLİM DALI KONTENJANLAR BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR Tezsiz Yüksek Doktora Y.

Detaylı

2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ

2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ 2010 YILI ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURU YÖNERGESİ Dayanak Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Başvuru Yönergesi, Yükseköğretim Kurulu () tarafından 26 Mart 2010 tarihinde yayımlanan Öğretim

Detaylı

OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ OPERA ANASANAT DALI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet

Detaylı

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA

DOKTORA İÇİN ALES TÜRÜ YAB UYR. ANABİLİM / ANASANAT DALI T.C UYR. YATAY GEÇİŞ PROGRAM ÖZEL ŞARTLARI MALİYE VE MALİ YÖNETİM ANABİLİM DALI 7 1 EA İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DOKTORA ÖĞRENCİ ALIMI, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM / ANASANAT DALI MALİYE VE MALİ YÖNETİM

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına 2015-2016 Öğretim Yılı I.Döneminde Öğrenci Alınacaktır. BAŞVURU Adayların

Detaylı

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2

MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 MARMARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL VE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Senato: 1 Eylül 2016 / 349-2 Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin

Detaylı

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf

http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/80sayili/80_cizelge.pdf T.C. AMASYA ÜNİVERSİTESİ 01-013 AKADEMİK YILI PEDAGOJİK FORMASYON SERTİFİKA PROGRAMI Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı nın 07.07.009 gün ve 80 sayılı kararının eki çizelgede yer alan

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 19.09.2012 Karar No : 10 GÜNDEM: 1- Anadolu Üniversitesi 2012 yılı Bilim ve Sanat, Teşvik, Hizmet Ödülleri başvuruları ile ilgili Seçici Kurul önerilerinin

Detaylı

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20

Klinik Psikoloji Modülü 10 20 20 2016-2017 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ NDE SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNÜN AŞAĞIDA BELİRTİLEN LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Anabilim Dalı ve Programın Adı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Tezli/Tezsiz

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 20162017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KONTENJANLARI VE KOŞULLARI NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü İlan Metni Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünün

Detaylı

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

T.C. GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016 2017 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI Kontenjanları, Başvuru Şartları, Başvuruya Esas Teşkil Eden Lisansüstü Programları Lisansüstü Programlara Başvuru Tarihleri : 01-05 Ağustos 2016 Anabilim Dallarında

Detaylı

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI

II. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER, DEĞERLENDİRME VE KABUL ŞARTLARI ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ PROGRAM KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EK YERLEŞTİRME) Sevgili Adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

14.10.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

14.10.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 14.10.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 682 Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Anabilim Dalı Neuroscience ( Temel

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsünün aşağıda belirtilen Anabilim Dalı ve Bilim Dallarına 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora

Detaylı

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI 2016 lisans/ön LİSANS EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI DİL-1 TM-1 TM-3 MF-4 TS-2 YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6 Program Kodu Bölümün Adı Kontenjan Puan

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİM Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Yeni Öğrencilerin Kesin Kayıtları ve Yeterlilik Sınavları Bahar Yarıyılı 12-16 Ağustos

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953

Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 Resmi Gazete Tarihi: 31.07.2008 Resmi Gazete Sayısı: 26953 ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU İ. AMAÇ VE

Detaylı

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek

DOKTORA ANABİLİM DALI. AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana başvuru yapabilecek T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2010-2011 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI YÜKSEK LİSANS DOKTORA ANABİLİM DALI AÇIKLAMA: ALAN İÇİ Kontenjana

Detaylı

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç

T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç T. C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ ÜNİVERSİTE BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görmekte

Detaylı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Anabilim Dallarına 0506 EğitimÖğretim yılı Bahar yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır. BAŞVURU

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Çukurova Üniversitesine bağlı lisans

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi. Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler

Yeditepe Üniversitesi. Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM. Genel Hükümler Yeditepe Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Yeditepe Üniversitesinde güz ve bahar eğitimöğretim yarı yılları dışında kalan yaz aylarında

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı; diğer yükseköğretim kurumlarına

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI 2013-2014 ÖĞRETİM PLANI LİSANS I I. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) S.N D.KOD. DERSİN ADI T+U AKTS 1 1801151

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ Programın Amacı SANKO Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü programı sağlığın korunmasında, hastalıkların iyileştirilmesinde,

Detaylı

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI

2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI 2016-2017 AKADEMİK YILI (GELEN ÖĞRENCİ) FARABİ KONTENJANLARI Üniversitemiz, belirlemiş olduğu kontenjana göre üniversitelerden gelen başvuruları sınıf bazında genel akademik ortalamaya göre değerlendirmektedir.

Detaylı

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU EĞİTİM - ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yaz okulu eğitimöğretimine

Detaylı

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır.

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır. T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI LİSANS DEVRESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU KONTENJANLAR Sahne

Detaylı

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI ZİRAAT FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI VE YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI BÖLÜM ADI 2. SINIF 3. SINIF YURT İÇİ YURT

Detaylı

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir.

Sınavlar aşağıdaki esaslara göre yürütülecek ve neticelendirilecektir. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016 GRAFİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI ESASLARI A- GENEL ESASLAR Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümüne 2016-2017

Detaylı

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3

Öğr.Sayı BAŞVURU KOŞULLARI* DR 1. YL 7 Tarım Makineleri, Biyosistem Mühendisliği veya Makine Eğitimi Bölümü Mezunu Olmak DR - YL 20 YL 3 DR 2 YL 3 Gaziosmanpaşa Ünirsitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Enstitülere alınacak Yüksek Lisans Doktora Öğrenci İlanı FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALI BİLİM DALI PR G Öğr.Sayı sı BAŞVURU

Detaylı

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI

HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI HAKKÂRİ ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDE KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞLER VE KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI İLE İLGİLİ UYGULAMA ESASLARI Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; ön

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1. Bu yönergenin amacı, Talim ve Terbiye Kurulu nun 07.07.2009

Detaylı

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI Acıbadem Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Lisans / Önlisans Akademik Takvimi ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS / ÖNLİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ YARIYILI 03/08/2015-07/08/2015

Detaylı

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016

Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016. Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Ders Kredi Ücretlerinin Ödenmesi ve Kesin Kayıtları 22 Haziran- 1 Temmuz 2016 Derslerinin Başlaması ve Bitişi 11 Temmuz - 26 Ağustos 2016 Final Sınavları 29 Ağustos - 1 Eylül 2016 Final Sınavlarının Sisteme

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ LİSANS ÇİFT ANADAL VE YANDAL UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI TOPLANTI NO : 396 TOPLANTI TARİHİ : SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTE SENATOSU TOPLANTI TUTANAĞI Üniversitemiz Senatosu Rektör Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Başkanlığında toplanmış ve aşağıdaki kararları almıştır.

Detaylı

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ

2016-2017 LİSANS - ÖN LİSANS AKADEMİK TAKVİMİ GÜZ DÖNEMİ 01.08.2016 05.08.2016 17.08.2016 19.08.2016 Önlisans programlarına ve YGS, LYS ve eşdeğeri sınavlar ile lisans programlarına ÖSYM ile yerleştirilen öğrencilerin kayıtları (YÖK Başkanlığı'nca

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR VE BELGELER Tezli Yüksek Lisans Programlarına başvuran adaylarının; 1. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA BAŞVURU KOŞULLARI KILAVUZU Sevgili Adaylar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında Üniversitemizde

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN İLAN SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Anasanat Dallarına 2013-2014 Eğitim- Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı İçin Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ ANASANAT DALI 2014 2015 ÖĞRETİM PLANI

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ ANASANAT DALI 2014 2015 ÖĞRETİM PLANI T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ TÜRK SANAT MÜZİĞİ ANASANAT DALI 2014 2015 ÖĞRETİM PLANI 1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ YARIYILI) SES SANAT DALI Sır

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL DERSLERİ VE YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç,

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL DERSLERİ VE YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL DERSLERİ VE YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 - (1) Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANS MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu yönergenin amacı, Gebze Teknik Üniversitesi'ne yeni kayıt yaptıran öğrencilerin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 26/03/2014-36519 *BEL9KMS4* T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Başkanlığı Sayı :37567810-109.03- Konu :Hareketlilik (109.03) Erasmus Staj

Detaylı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ İLANI METNİ ve ABD GÖRE KONTENJAN DAĞILIMLARI Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına 2015-2016 Öğretim yılı ikinci yarıyılında Türkiye

Detaylı

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI YÜKSEK LİSANS Tezli Tezsiz KONTENJAN DOKTORA ALES Puan Türü ÖZEL KOŞULLAR BİYOLOJİ 23-14 SAY. ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ 10-5 SAY. ELEKTRİK-ELEKTRONİK

Detaylı

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYIT TAKVİMİ Başvuru Ücretinin Bankaya Yatırılması 13-Ağustos-7 Eylül 2012 Başvuruların

Detaylı

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI

ALES PUAN TÜRÜ PROGRAM DOKTORA PROGRAMLARI PROGRAM ALES PUAN TÜRÜ T.C. Uyruklu Ü N İ P T.C. YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Anabilim / Bilim Dalları Lisansüstü Öğrenci Kontenjanları

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Ankara Üniversitesinde yabancı dil eğitim-öğretimi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir. 24 Mart 2016 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 29663 Ankara Üniversitesinden: YÖNETMELİK ANKARA ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİL EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 19.02.2015 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyon Karar No: 786 Fen Fakültesi Fakülte Kurulu nun Matematik Bölümü tarafından Aktüerya Bilimleri Bölümü öğrencilerine verilen MAT 148 Doğrusal

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Karar Sayısı: 410 11.01.2018 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Güzel Sanatlar Enstitüsü Enstitü Kurulu nun Piyano ve Arp Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programları Yönergesi'nin güncellenmesi hakkındaki

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI ANABİLİM DALI/PROGRAMI TEZLİ Y.LİSANS DOKTORA GÜZ YYILI BAHAR YYILI GÜZ YYILI

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE BALE ORTAOKULU KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale

Detaylı

KABUL SINAVI YÖNERGESİ

KABUL SINAVI YÖNERGESİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK VE SAHNE SANATLARI LİSESİ KABUL SINAVI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu yönerge, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Müzik

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012-2013 Bahar Dönemi Seçmeli Derslerine İlişkin Duyuru

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012-2013 Bahar Dönemi Seçmeli Derslerine İlişkin Duyuru Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2012-2013 Bahar Dönemi Seçmeli Derslerine İlişkin Duyuru Genel Bilgiler 1-2012-2013 Öğretim yılı Bahar Dönemi nde alınabilecek seçmeli dersler, güz döneminde alınabilenlere

Detaylı

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T. C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Selçuk Üniversitesinde öğrenim görmekte olan engelli öğrencilerin

Detaylı

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak

T.C. Ege Üniversitesi. Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Dayanak T.C. Ege Üniversitesi Öğrenci Kayıt - Kabul İşlemlerine İlişkin Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1: Bu yönergenin amacı, Ege Üniversitesi Eğitim - Öğretim Yönetmeliği nin ilgili

Detaylı

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI

İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI İKCÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2016-2017 GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU İLANLARI YÜKSEK LİSANS BAŞVURU ALANLARI VE ŞARTLARI Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Yatay Geçiş (Y. Lisans) T.C Yabancı Yabancı T.C Başvuru Alanları

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- Bu yönerge, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi eğitim amaç ve ilkeleri çerçevesinde öğrencilerin

Detaylı

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08.

: Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, Veteriner Fakültesi için başvuru takvimi 01.08.2016-12.08. EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ YATAY GEÇİŞ İLAN METNİ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ali Fuad Başgil Hukuk

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖZEL ŞARTLAR ANABİLİM DALI BİLİM DALI ÖZEL ŞARTLAR Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi Eğitimde Programları ve Öğretimi n Sosyal

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN BARTIN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü'ne aşağıda isimleri yazılı Anabilim Dallarına 2016-2017 Akademik Yılı Güz Yarıyılında Tezli Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI. MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI (Ek Madde 1) İLE YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Merkezi Yerleştirme puanıyla

Detaylı

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI

A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI A. KURUM İÇİ, KURUMLARARASI ve YURTDIŞI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI 1- KURUM İÇİ ve KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ Kurumlar arası (Yurt içi üniversiteler arası) yatay geçişler, aynı düzeydeki eşdeğer

Detaylı

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN

T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN T.C. GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ NDEN 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR I- TEZLİ YÜKSEK

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 05.12.201 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi: 05.12.201 Eğitim Komisyon Karar No: 504 Sosyal Bilimler Enstitüsü Enstitü Kurulu nun İşletme Anabilim Dalı İşletme Uzaktan Eğitim II.

Detaylı

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ANABİLİM DALLARI TEZLİ YÜKSEK LİSANS T.C. YABANCI PAKİSTAN KONTENJAN TEZSİZ YÜKSEK LİSANS T.C. T.C. DOKTORA YABANCI PAKİSTAN ALES Puan

Detaylı

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016

Başvuru Tarihi Başlangıcı 18 Temmuz 2016. Başvuru Tarihi Sonu 29 Temmuz 2016. Sonuçların İlan Tarihi 5 Ağustos 2016 İLAN AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İLE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ/SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ARASINDA ORTAKLAŞA AÇILAN ORTAK YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINA 206-207 EĞİTİM-ÖĞRETİM

Detaylı

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap

AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap AYNI DÜZEYDEKİ EŞDEĞER DİPLOMA PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ Yatay Geçiş Başvuru Linki ; http://yataygecis.omu.edu.tr/ogrenci/basvuruyap Başvuru Tarihi : 01.08.2016-26.08.2016 (Mesai bitimine kadar) 01.08.2016-12.08.2015

Detaylı

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI

TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI 04.12.2014 TARİHLİ EĞİTİM KOMİSYONU KARARLARI Eğitim Komisyonu Tarihi : 04.12.2014 Eğitim Komisyon Karar No: 709 Ankara Devlet Konservatuvarı Konservatuvar Kurulu nun Bale Dansçılığı Programı, Modern Dans

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih : 17 Eylül 2015 Toplantı Sayısı : 13 Karar:1 Üniversitemiz ile Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüleri Biyoistatistik Anabilim Dalları arasında

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATO Karar Tarihi : 11.11.2014 Karar No : 8 GÜNDEM: 1- Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyokimya Anabilim Dalına bağlı, Doktora Programına öğrenci alınmasının görüşülmesi;

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2012/026 01: 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında askerlik nedeni ile kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin dilekçeleri (Ek:1) Enstitümüz Yönetim Kuruluna sunulmuştur. Yönetim Kurulunda yapılan

Detaylı