Umre, di er umreye kadar ikisi arasındaki ifllenen günahlara kefarettir. Mebrur hac ise, onun karflılı ı ancak cennettir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Umre, di er umreye kadar ikisi arasındaki ifllenen günahlara kefarettir. Mebrur hac ise, onun karflılı ı ancak cennettir."

Transkript

1 Güvencesiyle

2 Umre, di er umreye kadar ikisi arasındaki ifllenen günahlara kefarettir. Mebrur hac ise, onun karflılı ı ancak cennettir. Hadis-i fierif

3 UMRE, küçük hacd r ve ziyaret anlam na gelir. Umre i ba de ti dinimizce içtimai ve manevi önemi haiz ve Pey - gam be rimizi ziyarete vesile olan bir ibadettir. Nitekim Pey gamber Efendimiz (S.A.V.) Kabrimi ziyaret edene fle faatim vacib olur buyurarak bu hususa iflaret et mifl tir. Umre genifl bir zaman içinde ifa edilebilen ve bu hu su - siyetiyle de tabiri caizse sevab n harman oldu u bir dö - nemdir. Bu sebeple Umre, ikinci bir umreye kadar ya p lan günahlar için kefarettir. Kabul olunan bir hac i se, onun Cennet ten baflka bir karfl l yoktur. Ha dis-i fierif inin iflaret etti i inceli e mazhar ve muhatap olabilmenin her müslüman için önemli ve hem de de erlendirilmesi gereken bir imkan oldu unu dü flün mekteyiz. Bu itibarla Econom GmbH olarak müslümanlara bu im kan sunmay, teneffüs edecekleri manevi atmosferin havas ndan en yüksek bir halet-i ruhiyye ile istifa de ettirebilmeyi ve Mü minlerin Yaradan na yak lafl t, alemlerin rahmeti, iki cihan serveri Pey gam ber Efendimiz (S.A.V.) in nurundan, feyz ve bere ke tinden flerefyab olmay ve bu müstesna anlar si zinle paylaflmay arzu etmekteyiz. Bu hissiyat içeri sin de Umre ibadetinin ifas için haz r ve naz r ol du u mu zu bildirir, feyizli ve bereketli bir Umre seyahati te menni ederiz. Econom GmbH

4 14 Günlük Umre Günlük Program MED NE- MÜNEVVERE 1. Gün: Otele yerleflim, verilecek saatte Mescid-i Ne bevi ye gidifl, toplu olarak Peygamber Efendimizi (S.A.V.) ilk ziyaret ve selamlama. 2. Gün: Ehli Beyt-i Rasülüllah n ve binlerce sahabi nin bulundu u Cennet-ül Baki kabristan n ziyaret. SOHBET: Peygamber efendimizi ziyaret adab, Mescid-i Nebevinin tan t m ve Medine-i Münevvere nin önemi. 3. Gün: Otobüs ile Uhud Da ve fiehitli i, Mescid-i K bleteyn (iki k bleli mescid), Hendek (yedi mescidler), Mescid-i Kuba ( slam n ilk mescidi) ziyaretleri. 4. Gün: Yak n çevre mescidleri (Hz. Ali Mescidi, Hz. Ebubekir Mescidi, Mescid-i Gamame {Bulut Mescidi}, Hz. Ömer Mescidi) ziyareti. 5. Gün: SOHBET: Rasülullah Efendimiz (S.A.V.) ve Ehli Beyt e muhabbetin önemi; Medine-i Münevvere ye veda, hram ve Umrenin yap l fl.

5 MEKKE- MÜKERREME 1. Gün: Otele yerlefltikten sonra verilecek saatte Umre vazifesinin ifas için Kabe-i Muazzama ya gidifl. (Medine-i Münevvere den ayr ld ktan 5 Km. sonra (Peygamber Efendimizin Hac ve Umre için niyet etti i yer olan Zülhuleyfe ye var l r. Burada 2 rekat ihram namaz k l n r, umreye niyet edilip, telbiye getirilir ve ihram yasaklar bafllam fl olur. Mikat mahallinden ileriye Umreye niyet edilmeden geçmek yasakt r. Han mlar özel hallerinde olsalar dahi niyet ederek geçmek zorundad r. Niyet etmeden geçmenin cezas Mekke-i Mükerreme de Harem s n rlar içerisinde kurban kesmektir. Han mlar özel hallerinin bitiminden sonra umrelerini yaparlar. Umre tavaf ve say i yap ld ktan sonra erkekler saçlar n n tamam ndan bir t rnak boyu keserek ihramdan ç karlar. Han mlar ise saçlar n n ucundan bir parmak bo umu keserler ve ihramdan ç km fl olurlar 2. Gün: SOHBET: Mekke-i Mükerreme, Beytullah ve önemi. 3. Gün: Peygamber Efendimiz in do du u evi, Hz. Hatice validemiz in de bulundu u Cennnet-ül Mualla kabristan ve yak n çevre mescid leri (Mescid-i Secere, Mescid-i Cin) ziyareti. 4. Gün: Otobüs ile; Sevr Da, Arafat, Müzdelife, Mefl ar-il Haram, Mina, fieytan Tafllama Mahalli, Nur [Hira] Da. 5. Gün: Ten im Mescidi nde (Mescid-i Aifle) ikinci Umre için niyet ve Umre nin ifas için Harem-i fierif e gidifl. 6. Gün: SOHBET: Harem-i fierif ve Mukaddesat a hürmet. 7. Gün: SOHBET: Tavaf yapman n ehemmiyeti. 8. Gün: SOHBET: Mukaddes beldelere veda ve helalleflme. 9. Gün: Veda Tavaf ve yar n ki yolculuk için haz rl k. Cidde Havaliman ndan dönüfl.

6 6 (5 y ld zl Umre Paketlerimiz için örnek otel resimleridir.)

7 7 (5 y ld zl Umre Paketlerimiz için örnek otel resimleridir.)

8 8 Umre Umre; Lügatte, Ziyaret manas na gelir. F k h istilah nda Umre: hraml olarak Beyt-i serifi tavaf ve Safa ile Merve a ra s n - da sa y yapmak suretiyle ziyaret etmektir. Umrenin Farzlari ikidir: hram ve tavaf. hram, umrenin fiart, tavaf (4 fiavt ) rük - nü dür. (di er 3 fiavt vacibtir) Umrenin Vacipleri: Safa ile Merve aras nda sa y, saç kaz mak veya k salt - mak t r. Umre: Ömürde bir defa Hanifi ve Maliki de sünnet-i mü - ek kede, fiafi ve Hanbeli de farzd r. Hanefiler, Resülullah E fendimizin (sav): Hac farzd r, Umre ise tatavvudur Ha dis-i fierif ini delil olarak alm fllard r. Hac icin gerekli bütün flartlar Umre için de gereklidir. Um re yapmak için muayyen bir ay yoktur. Senenin her ay ve gününde yap l r. Yaln z arefe gününün ve Kurban Bay ram n n 4. gününde yap lmas kerahet-i tahrimiyye i - le mekruhtur. Umreye giren kimsenin yapacag ifller: hraml olarak Kabe yi tavaf safa ile Merve aras nda sa yi et mek, bundan sonra t rafl olarak ihramdan ç kmakt r. Umrede, tavaf n en az 4 fiavt yerine getirilmeden önce ci ma yap l rsa Umre bozulur.

9 Nur Da 9 Umrenin hacdan farkl taraflar flunlard r: 1. Umrenin muayyen bir vakti yoktur, her zaman yap labilir. (Arefe günü ve Kurban Bayram n 4. günü hariç) 2. Umrede Arafat ve Müzdelife vakfeleri yoktur. 3. Kudüm ve Vedâ tavaf ve fieytan tafllama da yoktur. Alimler Umre nin meflru oldu una icma etmifllerdir. bn Ab bas dan rivayet olundu una göre; Resülullah Efendimiz (sav) Ramazan da umre yapman n sevab, nafile hacc sevab na denktir. buyurmufltur. (Ahmed ve bn Ma ce) Ebu Hanife (r.a.) den rivayet olundu una göre, Peygamberimiz (sav) flöyle buyurmufltu: Yap lan bir um - re di er bir umreye kadar aradaki günahlara keffarettir. Hacc- mebrur un mükafat cennetten baflkas de ildir. (Bu hari, Müslim ve Ahmed) Hac dan sonra arkas ndan um reyi yap n, Hadis-i fierif i de umrenin meflrulu una de lildir. Umrenin tekrar Nafi demifltir ki: Abdullah bin Ömer, bn Zübeyr za ma - n n da, her sene iki defa olmak üzere senelerce umre yap m flt r. Kas m flöyle demifltir: Aifle (r.a.) senede üç ke re umre yapm flt r. Kas m a Böyle yapt için Aifle (r.a.) y hiç ay playan oldu mu? diye sorulunca; Süb- han al lah, o müminlerin annesidir, kim onu a y p la ya bi - lir? diye cevap verdi. lim ehlinin ço u bu görüfle var m fllard r. mam Malik ise, senede birden fazla umre yap may mekruh saym flt r. Rasulullah (s.a.v.) in Yapt Umrelerin Say s bn Ab - bas dan (r.a.) rivayet olundu una göre;

10 10 Hz. Peygamber (sav) dört defa umre yapm flt r: 1. Hudeybiye umresi (ihsar vaki olan) 2. Kaza umresi 3. Ci rane den umresi 4. Veda hacc yla birlikte yapt umrelerdir. Umrenin Hükmü Hanefiler ve mam Malik, umrenin sünnet i müekkede ol - du u görüflündedirler. Çünkü Cabir in rivayet etti i ha dis - te, Rasulullah (s.a.v.) a Umre vacib midir? diye soru lun ca Rasulullah (s.a.v.): Hay r, vacib de ildir. Fakat um re yapman z efdaldir. buyurdu. (Ahmed ve Tirmizi) fiafiiler ile mam Ahmed e göre; umre farzd r. Çünkü Allahu Teala Allah için hacc ve umreyi tam yap n. (Bakara: 196) buyurmufltur. Bu ayette umre hacc üzerine atf edilmifltir. Hacc farz olunca umre de hacc gibi farz - d r, demifllerdir. Ancak birinci görüfl tercihe flayand r. Fethu l Alam kitab nda, yazar ; bu konuda gelen hadisler hüccet olabilecek nitelikte de ildir. demifltir. Tirmizi nin fiafi iden nakletti ine göre ise; fiafii; Umrenin nafile ol - du una dair sabit olmufl bir rivayet yoktur, demifltir. Um renin Vakti Alimlerin ço u, umrenin vaktinin bütün se nenin günleri oldu u ve senenin herhangi bir gününde e da edilebilece i görüflüne varm fllard r. Ebu Hanife ise; y l n befl gününde umre yapman n mekruh oldu unu söy - lemifl ve bu günlerin, arafe, kurban bayram ve üç tefl rik günleri oldu unu belirtmifltir. Ebu Yusuf un (r.a.) gö rüflü ise; arafe günü ve arafeyi takip eden üç günde um renin mekruh oldu udur. Alimler hacc aylar nda umrenin caiz oldu unda ittifak etmifllerdir. Buhari, krime b. Ha lid in (r.a.) flöyle dedi ini rivayet etmifltir: Abdullah bin Ömer (r.a.) a hacdan evvel umre yapmay sordum, ce vaben

11 11 dedi ki; Hacdan evvel umre yapmakta bir beis yok tur. Zira Nebi aleyhisselam hacdan evvel umre yap m fl t r. Cabir (r.a.) den rivayet o lun du u na göre; Aifle (r.a.) hay z olduktan sonra, Kabe yi tavaf et mek d fl nda bü tün hacc vazifelerini yapt. Hay zdan temizlenince de Kabe yi tavaf etti ve flöyle dedi: Ya Rasülullah, siz hacc ve umre yaparak dönüyorsunuz. Ben ise yaln z hacc yap t m. Bunun üzerine Rasulullah (s.a.v.) Abdurrahman bin Ebubekir e Aifle yi (r.a.), Ten im e ç karmas n emret ti. Böylece Aifle (r.a.) Zilhicce ay nda hacdan sonra um re ye niyetlendi. Umrenin Mikat Umre yapmak isteyen, daha önce geçen hacc mi kat la r - n n ya d fl nda bulunur veya içinde bulunur. E er d fl nda i - se, ihrams z olarak hacc mikatlar n geçmesi helal ol maz. Çünkü Buhari inin rivayet etti ine göre Zeyd bin Cübeyr (r.a.), Abdullah bin Ömer e (r.a.) gelerek, Umre yap mam i çin nereden ihrama girmem gerekir? diye sor mufl, Ab - dul lah bin Ömer de; Rasulullah, Necd ehli i çin Karn, Me dine ahalisi için Zülhuleyfe yi, fiam ahalisi için ise Cuhfe yi mikat olarak tayin etti, demifltir. fiayet mikatlardan be ri tarafta bulunuyorsa Harem de bile olsa, umreye girmek için mikat yeri Hil dir. Çünkü bu konuda daha önce Bu hari nin rivayet etti i hadis geçmifltir. Bu hadiste; Aifle (r.a.) Tenim e ç kt ve oradan ihrama girdi. denmekte o - lup ayn zamanda bu Rasulullah tan bir emirdir. hrama girme yerleri: Mekke ye mikât s n rlar d fl ndaki yerlerden gelenler yol - la r üzerindeki mikâtlardan birinde ihrama girerler. Mekke de bulunuldu u esnada umre yapmak iste nir se, Mek keliler gibi, Harem Bölgesi d fl na ç k larak ihrama gi ri lir.

12 Econom GmbH Tel.: +49(0)

13 cveumre.de Internet: -

14 14

15 15 Umre nas l yap l r: 1. Mikât s n rlar n n birinde ihrama girilir ve niyet edilir. 2. Telbiye, tekbir, tehlil Salevat- fierife okunarak Harem-i fierife girilir. Niyet edilip umre tavaf yap l r. Tavaf esnas nda iztibâ ve ilk üç fiavtta re mel de yap l r 3. Tavaf namaz ndan sonra Mes aya gidilerek um renin sa yi yap l r. 4. T rafl olunup ihramdan ç k l r. Böylece umre ta mam lanm fl olur. Umrede Arafat, Minâ, Müzdelife deki menâsik, kudum ve veda tavaf yoktur.

16 Uhud fiehitli i 16 Ravza-i Mutahhara Kuba Mescidi Cuma Mescidi

17 17 Ziyaret edilecek baz mukaddes makamlar hakk nda k sa bilgiler Medine-i Münevvere Organizasyonumuzla umreye gidenler, önce Medine-i Münevvere ye oradaki vazifelerini tamamlad ktan sonra Mekke-i Mükerreme ye gideceklerdir. Mescid-i Nebevi ve Ravza-i Mutahhara Medine-i Münevvere de hasreti ile yan p tutufltu umuz, flefaatine nail olmak için can att m z, alemler kendi flerefine yarat lan kainat n efendisi mübarek Ravza-i Mutahhara s (Kabr-i fierifleri) ziyaret edilecek ve Peygamber Efendimizin mescidinde 40 vakit namaz eda edilecektir. Cennet ül Baki (Baki Kabristan ) Mescid-i Nebevi nin hemen karfl s nda bulunan Peygamber Efendimizin sahabelerinin ve Ehl-i Beyt inin medfun bulundu u Baki Kabristan s k s k ziyaret edilecektir. Uhud fiehitli i Peygamber Efendimiziin amcas Hz. Hamza (r.a.) n n da medfun bulundu u Uhud fiehitli i ziyaret edilecek yerler aras ndad r.

18 18 Cennet-ül Baki K bleteyn Mescidi K bleteyn Mescidi

19 ve mescitler slam da ilk mescid olarak kabul edilen Kuba Mescidi K blenin Kudüs istikametinden döndürüldü ü yer olan Mescid-i K bleteyn ( ki K bleli Mescit) Hendek Muhaberesi nin yap ld yerde infla edilen Yedi Mescidler Mescid-i Gamame, Hz. Ebubekir (r.a.) Mescidi, Hz. Ömer (r.a.) Mescidi, Hz. Ali (r.a.) Mescidi ve daha bir çok ziyaret yerleri tecrübeli hocalar m n nezaretinde ziyaret edilecek, hocalar m z taraf ndan bu makamlarla ilgili genifl malumat verilecektir.

20 20 Hacer-ül Esved Makam- brahim Cin Mescidi

21 21 Mekke-i Mükerreme Kabe-i Muazzama y ziyaret ve ilk tavaf Mekke-i Mükerreme ye ilk var flla hac adaylar m z bir müd det otelde istirahat ettikten sonra bir grup hocala r taraf ndan topluca Kabe ye götürülüp kendilerine zi yaret ve tavaf usulleri ö retilecek. Hac ibadetinin ifa edildi i mahalleri ziyaret Daha sonraki en k sa zamanda Arafat, Müzdelife, Mina gibi hacc ifa edildi i mahallere otobüslerle top lu ca gidilip bu mekanlar hem de hac ibadeti hususun da bilgiler verilecek. Di er ziyaret mahalleri Her biri slam tarihinde mühim bir yere sahip olan zi ya - ret mahalleri topluca ziyaret edilip hac a day la r m z bil - gilendirildikten sonra isteyenlere ayn yerleri kendi bafl lar na gezmeleri için zaman ve imkan verilecek. Hira Ma aras : Peygamber Efendimize ilk vahyin gel di - i ma ara Sevr Ma aras : Hicret esnas nda Hz. Peygamber Efen - di miz ile Hz. Ebubekir in kald klar ma ara Cennet-ül Mualla: Hz. Hatice Validemizin ve bir çok as haba n medfun bulundu u Mekke Mezarl Ayd nlat c sohbetler: Yine hocaefendiler ta ra f n dan her gün hac ve di er mevzularda sohbetler ya p la cak t r.

22 Vize fiartlar 1. Pasaport a) Uçufl tarihinden itibaren en az 6 ayl k oturma müsadesi ve pasaport süresinin en az 6 ay olmas, b) Türk pasaportlar n n yeni tipli çipli pasaport olmas, c) E er Oturum Kart n z varsa, lütfen orjinalini de pasaportunuzla birlikte gönderiniz. 2. ki adet beyaz zeminli vesikal k foto raf. 3. Doktordan; a) Bulafl c hastal k olmad na dair rapor, b) Menenjit afl s oldu una dair belge ve International (Uluslararas ) afl defteri. Econom GmbH Venloer Str , Köln - Germany Tel.: Faks: kayit@hacveumre.de Internet: Banka Bilgileri Banka Ad : Sparkasse KölnBonn Hesap No.: BLZ: IBAN: DE BIC: COLSDE33

23 23 Sundu umuz Hizmetler 1. Gidifl-dönüfl uçak bileti. 2. Medine-i Münevvere de otelimiz 4-5 H ayar nda ve Mescid-i Nebevi ye yürüme mesafesindedir. 3. Mekke-i Mükerreme de otelimiz 4-5 H ayar nda ve Harem-i fierif e özel minibüs servisiyle 10 dakika mesafede. 4. Mekke, Medine ve Cidde aras lüks otobüsle seyahatler. 5. Mekke ve Medine de ziyaretler, rehberlik hizmetleri ve vize ifllemleri. 6. Hediyeler: 10 litre Zemzem, erkekler için bir tak m ihram, çanta ve hac rehberi. 7. Günde iki ö ün yemek. (Sabah kahvalt s ve akflam yeme i.)

24 içiniz rahat olsun... biz buradayız! econom GmbH ALMANYA Venloer Str Köln Tel.: +49(0) Fax: +49(0) Pettenkofer Str. 4-6 D Mannheim Tel.: +49(0) Fax: +49(0) AVUSTURYA Pelzgasse Wien Tel.: +43(0) info@econom.de HOLLANDA Duyststraat EC, Rotterdam Tel.: Fax: Web: info@ecofly.nl

UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi. Econom GmbH

UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi. Econom GmbH UMRE, ku çu k hacdır. Umre ibadeti dinimizce içtimai ve manevi önemi haiz ve Peygamberimizi ziyarete vesile olan nafile bir ibadettir. Nitekim Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Kabrimi ziyaret edene şefaatim

Detaylı

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar

Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mikat Sınırları Kâbe (Beytullah) Makam-ı İbrahim Safa ve Merve Tepeleri Zemzem Kuyusu Arafat Müzdelife Mina 1 Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar Mekke deki Önemli Ziyaret Mekânları

Detaylı

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır

FİZİKİ HUKUKİ MANEVİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR. Bedenimizi Hazırlama. Ruhumuzu Dinlendirelim. İbadet. Dua. Sabır FİZİKİ YOLCULUK ÖNCESİ HAZIRLIKLAR Yeşil Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler Gri Pasaport Sahiplerinin Yapması Gerekenler HUKUKİ Bedenimizi Hazırlama Yürüyüş Egzersiz Yanımıza Alacaklarımız İlaçlarımız

Detaylı

TURİZM SEYA Y HAT A A CENTA T SI

TURİZM SEYA Y HAT A A CENTA T SI Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI 2013 HAC PROGRAMLARI HAKKIMIZDA Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat/Turhal'da ki şubeleri ile de hizmet vermektedir. Şirketimiz A grubu olarak 3735

Detaylı

Hakkımızda. Yetki Belgelerimiz. Banka Hesap Numaralarımız

Hakkımızda. Yetki Belgelerimiz. Banka Hesap Numaralarımız Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI umre 2014 Hakkımızda Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat-Turhal'da ki şubeleri ve Türkiye genelindeki anlaşmalı acentaları ile hizmet vermektedir.

Detaylı

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖZEL BİLFEN İLKÖĞRETİM OKULU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ TEST: 16 1. Hac ibadeti ne zaman farz olmuştur? A) Hicretin 9. yılında B) Hicretin 6. yılında C) Mekke nin fethinden

Detaylı

ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece

ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece ÜÇ AYLAR DÖNEMİ UMRE Medine (2) Mekke (4) Türk Hava Yolları ile 6 Gece 04 Mayıs (Şaban), 25 Mayıs (Ramazan Programı), 01 Haziran (Ramazan) 2017 Hareket 7 Gece 5* OTELLER DE KABE YE 150 MT., MESCİDİ NEBEVİYE

Detaylı

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013

ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 ASKON ADANA UMRE PROGRAMI 31 OCAK 08 ŞUBAT 2013 Sayın üyemiz, ASKON Umre programımız, 31 Ocak - 08 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu organizasyonla ASKON üyeleri, Umre'nin hazzını

Detaylı

ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI

ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI ÖZEL OSMANGAZİ OKULLARI MİRAÇ KANDİLİ UMRE PROGRAMI DETAYLARI 5 GECE 6 GÜN TARİHLER Gidiş: 19 Nisan 2017 Çarşamba, İstabul Medine-i Münevvere Transfer: 21 Nisan 2017 Cuma, Medine-i Mün. - Mekke-i Mükerreme

Detaylı

TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI. UMRE TURLARI REHBERi

TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI. UMRE TURLARI REHBERi TRABZON veya İSTANBUL KALKIŞLI UMRE TURLARI REHBERi HAKKIMIZDA Torlak Turizm 1994 İsmail Torlak tarafından kuruldu. 1994 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Hac ve Umre Organizasyonları gerçekleştiren

Detaylı

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti

Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti Hac & Umre Kültür Turları Uçak Bileti İnanç odaklı bir firma olarak biz, Hz. Allah ın ve Resulullah Efendimiz in (s.a.v.) misafirlerine hizmet etme şuuruna sahibiz 29 yıllık tecrübemiz ve yüksek ilmi değerlerle

Detaylı

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR.

HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar üzerindeki hakkıdır. (Al-i

Detaylı

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09

Yazar Rehnüma Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:00 - Son Güncelleme Cumartesi, 20 Kasım 2010 11:09 VEDA (Sader) TAVAFI Mekke den ayrılmayı isteyince, yedi şavt olarak, remil ve sa y olmaksızın tavafı sader (ved a tavafı) yapar. Bu, Mekke de mukim olmayanlara vaciptir. Sonra zemzemden içer, sonra Kabe

Detaylı

AKSARAY ANKARA TOKAT

AKSARAY ANKARA TOKAT Nura Doğru TURİZM SEYAHAT ACENTASI 2012 HAC AKSARAY 0382 213 06 12 ANKARA 0312 309 76 40 TOKAT 0356 276 93 46 Hakkımızda Şirketimizin merkezi Aksaray olmak üzere Ankara ve Tokat/Turhal'da ki şubeleri ile

Detaylı

Özellikle uzman olduğumuz bir alanımız var. Umre ve hac

Özellikle uzman olduğumuz bir alanımız var. Umre ve hac UMRE PROGRAMI 1993 yılının sonbaharında Türkiye de Umre ve Hac yapmak isteyenlere daha kaliteli hizmet sunmak maksadıyla dört ortak tarafından, İstanbul'da kurulmuş ve faaliyetine başlamıştır. O yıllarda,

Detaylı

ÇİÇEK TURİZM 2012 UMRE REHBERİ Çiçek Turizm güvencesiyle, tecrübeli görevliler refakatinde, kutsal topraklara, huzura yolculuk. Aşkla yanan kalpleri yumuşatacak, unutulmaz bir hatıraya doğru. 27 YILLIK

Detaylı

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid

Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? Muhammed Salih el-muneccid Birden fazla umre yapmanın hükmü ve iki umre arasındaki süre ne kadar olmalıdır? حكم تكر لعمر م يكو بينهما ] تريك Turkish [ Türkçe Muhammed Salih el-muneccid Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza

Detaylı

Değerli Misafirlerimiz,

Değerli Misafirlerimiz, Hac & Umre Değerli Misafirlerimiz, Turizm sektöründe 25. yılımızı kutladığımız şu günlerde Etstur ile Hac ve Umre turizmine yepyeni bir soluk katmaya hazırlanıyoruz. Misafirlerine koşulsuz memnuniyet sunma

Detaylı

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI

2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI 2005 yılı HAC SINAVI SORU VE CEVAPLARI I. KUR ÂN BİLGİLERİ (A) KİTAPÇIĞI 1. Aksâmü l-kur ân ifadesi aşağıdakilerden hangisinin karşılığıdır? a) Kur ân ın kıssaları b) Kur ân ın kısımları c) Kur ân daki

Detaylı

2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi

2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi 2019 Mart Nisan ve Ramazan Umre Fiyat Listesi Mekke Otelleri Safwa Tower Milenyum Mekke Hyatt Regency Tevhid Intercontinental Anjum Dar Iman Endülüs - 590m 2 Medine Otelleri Dar Iman Hicre Mövenpick Otel

Detaylı

D YANET filer BAfiKANLI I HAC 2006. Diyanet flleri Baflkanl, Hac Organizasyonunda çeyrek as rl k tecrübenin hakl gururunu yafl yor.

D YANET filer BAfiKANLI I HAC 2006. Diyanet flleri Baflkanl, Hac Organizasyonunda çeyrek as rl k tecrübenin hakl gururunu yafl yor. D YANET filer BAfiKANLI I HAC 2006 Diyanet flleri Baflkanl, Hac Organizasyonunda çeyrek as rl k tecrübenin hakl gururunu yafl yor. D Y A N E T fi L E R B A fi K A N L I I 2006 YILI HAC ORGAN ZASYONU ÇEfi

Detaylı

1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI

1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI 1. İHRAM YASAKLARI VE CEZALARI İhrama nasıl girilir? Umre ya da hac yapmak isteyen kişi, niyet ettikten sonra telbiye yaparsa muhrim olur. Yani ihrama girmiş olur. Niyet eder telbiye yapmazsa ya da telbiye

Detaylı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

DİYANET UMRE. T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE 2012 T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNDA ANA HEDEFİMİZ: > Usulune Uygun İbadet, > İrşad ve Rehberlik, > Güven ve Huzur, > Sağlıklı İntikal ve İkamet, > Zaman ve Mali

Detaylı

RAVZANUR TURİZM & SEYAHAT ACENTASI

RAVZANUR TURİZM & SEYAHAT ACENTASI RAVZANUR TURİZM & SEYAHAT ACENTASI 2018 19 1440 SÜPER EKONOMİK SERVİSLİ OTEL MEKKE MEDİNE GÜN 2'l ODA 3'lü ODA 24 SAAT SERVİSLİ EKONOMİK TİP ŞİŞE BÖLGESİ OTELLERİ 2-3km. EKONOMİK TİP 300-400m. 15 GÜN 20

Detaylı

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ. dinkulturuahlakbilgisi.com

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ. dinkulturuahlakbilgisi.com HAC UMRE Memduh ÇELMELİ HAC-UMRE: AYET HADİSLER Şüphesiz insanlar için kurulan ilk mabet, Mekke deki çok mübarek bütün âlemlere hidayet kaynağı olan ev (Kâbe) dir. ( Âl-i İmrân suresi, 96) ) «Gücü yetenlerin

Detaylı

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC YÜCE ALLAH IN (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ona varmaya gücü yeten kimsenin Kâbe yi tavaf etmesi Allah ın insanlar

Detaylı

2017 İlkbahar- Kandil ve Ramazan Umre Programları Fiyat Listesi

2017 İlkbahar- Kandil ve Ramazan Umre Programları Fiyat Listesi 2017 İlkbahar- Kandil ve Ramazan Umre Programları Fiyat Listesi Mekke Otelleri Krokisi 2 3 Medine Otelleri Krokisi 2017 İlkbahar - Kandil Umre Programları 401.Grup 14 Günlük Mirac Kandili Mekke Umre Programı

Detaylı

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52

tarafından yazıldı. Pazartesi, 13 Ağustos :33 - Son Güncelleme Pazartesi, 13 Ağustos :52 ASİLDER in organize ettiği ve çok sayıda genç üyemizin katılımı ile 2-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen ASİLDER Umre Organizasyonumuz güzel bir şekilde tamamlanmıştır. Rabbim, bu güzel organizasyona

Detaylı

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ

HAC ve UMRE. Memduh ÇELMELİ HAC UMRE Memduh ÇELMELİ HAC-UMRE: AYET HADİSLER Şüphesiz insanlar için kurulan ilk mabet, Mekke deki çok mübarek bütün âlemlere hidayet kaynağı olan ev (Kâbe) dir. ( Âl-i İmrân suresi, 96) ) «Gücü yetenlerin

Detaylı

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ

HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ HAC SEMİNERİ 2 HOŞGELDİNİZ ARAFAT Hz. Adem İle Hz. Havva Validemizin yeryüzünde ilk buluştuklar tukları,, kavuştuklar tukları yerdir. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesini söyledis ylediği yerdir. Orada

Detaylı

MUSTAFA KALYONCU

MUSTAFA KALYONCU MUSTAFA KALYONCU +90 552 218 55 95 YÜRÜME MESAFESİ Ajyad Crom - Saraya Süreyya ( 350-400 metre ) Ekonomik Oteller (50-350 metre ) 1.350 $ 1.300$ 1.250$ 1 YÜRÜME MESAFESİ 1 14 GÜN Ajyad Crom - Saraya Süreyya

Detaylı

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir.

CİHADA DENKTİR Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki hac ve umredir Küçüğün, büyüğün, zayıfın, kadının cihadı hac ve umredir. UMRE DİNİ SUNUM UMRENİN FAZİLETİ CİHADA DENKTİR Hz. Aişe (r.a) Efendimiz e (s.a.v) sorar: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad var ki

Detaylı

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. TURİZM SEYAHAT ACENTASI yıl

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. TURİZM SEYAHAT ACENTASI yıl UMRE 2018-2019 27. yıl İZM SEYAHAT ACENTASI 2018-2019 UMRE TARİHLERİ GÜN SAYISI GİDİŞ TARİHİ - YERİ DÖNÜŞ TARİHİ - YERİ AÇIKLAMA 1. 19 Gece 20 Gün 20 Ekim - Medine 08 Kasım - Cidde 2. 19 Gece 20 Gün 08

Detaylı

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... UMRE. 24.yıl. www.ozmerveturizm.com.

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... UMRE. 24.yıl. www.ozmerveturizm.com. Beyti Şerife giderken, beytin sahibine gidebilmek ümidiyle... 24.yıl UMRE www.ozmerveturizm.com.tr 20-2016 BİZE DAİR 1992 yılında kurulan Özmerve Turizm 24 yıldır siz değerli dostlarına mübarek Hac ve

Detaylı

Kutlu İklime Yolculuk...

Kutlu İklime Yolculuk... 1 1 2 2 3 Kutlu İklime Yolculuk... 3 4 4 5 5 6 1. Umre yolcularımızı Allah ın birer misafiri olarak görüyor ve Allah ın misafirlerine hizmet etmeyi en büyük şeref olarak değerlendiriyoruz. 2. Umre ibadetinin

Detaylı

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR

HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC ÖNCESİ DİNİ HAZIRLIKLAR HAC RABBİMİZ (c.c) EMRİDİR. Hac Allah Teala nın (c.c) emri, İslam ın beş temel şartından biridir: Ayeti Kerimede Rabbimiz şöyle buyurmuştur. Ona varmaya gücü yeten kimsenin

Detaylı

Zilhicce Ayının İlk On Günü Çarşamba, 11 Kasım :28

Zilhicce Ayının İlk On Günü Çarşamba, 11 Kasım :28 18 kasım 2009 Çarşamba günü Zilhicce ayının biridir. Zilhicce: Ayların on ikincisi ve haram ayların ikincisidir. İçinde Kurban bayramının da bulunması sebebiyle mübarek ayların en mühimleri arasında yer

Detaylı

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. TURİZM SEYAHAT ACENTASI yıl

Turizm ve Seyahat Tic. Ltd. Şti. TURİZM SEYAHAT ACENTASI yıl UMRE 2016-2017 25.yıl 2016-2017 UMRE TARİHLERİ KODU GÜN SAYISI GİDİŞ TARİHİ DÖNÜŞ TARİHİ VARIŞ YERİ AÇIKLAMA 1. 1 2 3 4 9 Gece Gün 14 Gece Gün 9 Aralık 9 Aralık 9 Aralık 9 Aralık 18 Aralık 23 Aralık 28

Detaylı

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ

UMRE YAPMANIN FAZİLETİ UMRENİN FAZİLETİ UMRE YAPMANIN FAZİLETİ İbn Mâce deki rivayet şöyledir: Hz. Aişe (r.a) der ki: Ey Allah ın Resulü, kadınlara da cihad var mıdır? Efendimiz (s.a.v): Evet, içinde savaş olmayan bir cihad

Detaylı

1- İhrama girmek(mikat), 2- Vakfe yapmak (Arafat), 3- Tavaf yapmak (Ziyaret).

1- İhrama girmek(mikat), 2- Vakfe yapmak (Arafat), 3- Tavaf yapmak (Ziyaret). HACCIN TARİFİ VE ÖZELLİKLERİ Hac, - Sözlükte, yöneliş, yürüyüş ve kutsal yerleri ziyaret etmek anlamlarına gelmektedir. - Terim olarak ise, yılın belirli günlerinde ( Zilhicce ayının 9,10,11,12,13. günleri)dinimizce

Detaylı

DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNUN TEMEL NİTELİKLERİ:

DİYANET UMRE ORGANİZASYONUNUN TEMEL NİTELİKLERİ: 2 2 Diyanet Umre (Ramazan) DİYANET ORGANİZASYONUNUN TEMEL NİTELİKLERİ: 1- Umre yolculuğunu manevi bir yenilenme vesilesi haline getirebilmek amacıyla irşat ve rehberlik 2- Görevlilerimiz nezaretinde usulüne

Detaylı

HAC 2015 Hollanda Diyanet Vakfı 2015 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ

HAC 2015 Hollanda Diyanet Vakfı 2015 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ 2015 Hollanda Diyanet Vakfı 2015 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından

Detaylı

HAC 2014 Hollanda Diyanet Vakfı 2014 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ

HAC 2014 Hollanda Diyanet Vakfı 2014 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ 2014 Hollanda Diyanet Vakfı 2014 Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından

Detaylı

2018 m. / 1439 h dan. itibaren. Kudüslü Umre dan. Yılbaşı Umresi dan. Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu

2018 m. / 1439 h dan. itibaren. Kudüslü Umre dan. Yılbaşı Umresi dan. Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu للعمرة 2018 m. / 1439 h. مروة Yılbaşı Umresi 1.400 dan Kudüslü Umre 1.850 dan Lufthansa Direk uçuş Ostern Umresi 1.250 dan Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu 1.100 dan عمرة مولد النبي Mevlid Kandili Umresi

Detaylı

1800$ 2 li Odada Kişi Başı

1800$ 2 li Odada Kişi Başı İ1201.TUR 01 Aralık 2016 Per. 04 Aralık 2016 Pazar 10 Aralık 2016 C.tesi Grand Mercure- 108 (1315-1635) 093 (1800-2215) 1800$ İ1203.TUR 11 GÜN 02 Aralık 2016 Cuma 06 Aralık 2016 Salı 12 Aralık 2016 P.tesi

Detaylı

Yüce Allah Buyuruyor ki:

Yüce Allah Buyuruyor ki: HAC 2017 Yüce Allah Buyuruyor ki: Haccı da umreyi de sırf Allah için tam olarak yerine getiriniz. (Bakara, 2/196) Kim Allah için hacceder de (Allah'ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranıșlardan ve Allah'a

Detaylı

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI

HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI 34 HAC VE ŞARTLARI İHRAM YASAKLARI İhrama girdikten sonra birtakım yasaklar başlar ki bunlara uyulmaması hâlinde hem haccın sevabında bir eksilme, hem de birtakım dünyevi cezalar söz konusu olur. İhramlının

Detaylı

Hollanda Diyanet Vakfı 2012 Yılı Hac Organizasyonu HAC GİRİŞ

Hollanda Diyanet Vakfı 2012 Yılı Hac Organizasyonu HAC GİRİŞ Hollanda Diyanet Vakfı Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1979 yılından

Detaylı

2018 m. / 1439 h dan. itibaren. Kudüslü Umre dan. Yılbaşı Umresi dan. Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu

2018 m. / 1439 h dan. itibaren. Kudüslü Umre dan. Yılbaşı Umresi dan. Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu للعمرة 2018 m. / 1439 h. مروة Yılbaşı Umresi 1.400 dan Kudüslü Umre 1.850 dan Lufthansa Direk uçuş Ostern Umresi 999,- dan Mevlid Kandil Umresi Kasım Sonu 1.100 dan عمرة مولد النبي Mevlid Kandili Umresi

Detaylı

Neden Hisar Turizm? 2015 Hac ve Umre sezonunda bizi sektörün en zirvesine taşıyan, siz gönül dostlarımıza teşekkür ederiz.

Neden Hisar Turizm? 2015 Hac ve Umre sezonunda bizi sektörün en zirvesine taşıyan, siz gönül dostlarımıza teşekkür ederiz. Neden Hisar Turizm? Hisar Turizm; 29 Yıllık Hac ve Umre tecrübesi ve Türkiye nin en büyük Hac ve Umre seyahat acentası güvencesi ile Tam hizmet Tam ibadet anlayışı ile Sünneti Seniyye ye uygun Hac ve Umre

Detaylı

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir.

1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. İBADET 1 İslam ne demektir? Hazreti Peygamberimiz in (sallallahu aleyhi ve sellem) getirdiği din olup bunu kabul etmek, Allah a ve resulüne itaat etmektir. 2 İslam ın şartı kaçtır? İslam ın şartı beştir.

Detaylı

Hollanda Diyanet Vakfı 2013 Yılı Hac Organizasyonu HAC GİRİŞ

Hollanda Diyanet Vakfı 2013 Yılı Hac Organizasyonu HAC GİRİŞ Hollanda Diyanet Vakfı Yılı Hac Organizasyonu GİRİŞ İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1979 yılından

Detaylı

Hac yolcusuna hizmet etmek şereftir.

Hac yolcusuna hizmet etmek şereftir. Hac yolcusuna hizmet etmek şereftir. Diyanet İşleri Başkanlığı; 1979 yılından bu yana hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında çok kapsamlı bir hizmet vermektedir.

Detaylı

UMRE SUNUMU 2014. www.safahacumre.com

UMRE SUNUMU 2014. www.safahacumre.com UMRE SUNUMU 2014 www.safahacumre.com ALİ BİN MUVAFFAK HZ. LERİ; Ali bin Muvaffak hazretleri, bir zaman Kâbe-i muazzamayı tavaf ettikten sonra Altın oluğun hizâsında oturup tefekküre daldı. "Acabâ Allahü

Detaylı

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI

T.C. BERN BÜYÜKELÇİLİĞİ DİN HİZMETLERİ MÜŞAVİRLİĞİ VE İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI 2012 HAC ORGANİZASYONU KAYIT ESASLARI Müşavirliğimizce ITDV ile de işbirliği yapılarak düzenlenecek olan 2012 Hac Organizasyonu ile ilgili Kayıt esasları aşağıda belirtilmiştir. 1. 2012 Hac Organizasyonumuza müracaatlar 01.06.2012-31.08.2012

Detaylı

2018 Umre Programları Fiyat Listesi

2018 Umre Programları Fiyat Listesi 2018 Umre Programları Fiyat Listesi Mekke Otelleri Safwa Tower Milenyum Mekke Hyatt Regency Tevhid Intercontinental Anjum Dar Iman Endülüs - 590m 2 Medine Otelleri Dar Iman Hicre Mövenpick Otel Al Jaad

Detaylı

ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET HÜKMÜ ŞARTI NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ

ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET HÜKMÜ ŞARTI NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ HÜKMÜ ŞARTI ZEKAT FITIR SADAKASI SADAKA FARZ VACİP SÜNNET NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM NİSAP MİKTARI MALA SAHİP OLMAK VE ÜZERİNDEN BİR YIL GEÇMİŞ OLMASILAZIM HERKEZ

Detaylı

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI

STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 406 A GRUBU STAJ ARA DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ AYRINTILI SINAV KONULARI 22 A GRU BU STAJ ARA DÖ NEM DE ER LEN D R ME S AY RIN TI LI SI NAV KO NU LA

Detaylı

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN:

TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: TDV - İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ DERGİSİ SAYI: 3 YIL: 2007 ISSN: 1308-9595 İSTANBULMÜFTÜLÜĞÜ Kerime CESUR Vaiz, İstanbul Müftülüğü H ac sözlükte kastetmek, yönelmek anlamına gelen bir kelimedir. Fıkıh terimi olarak

Detaylı

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU

AİLE DİNİ REHBERLİK BÜROSU DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TİREBOLU MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU MUTLULUĞUNUZA REHBERLİK EDER Yüce Allah ın aileye bahşettiği sevgi ve rahmetin çeşitli unsurlarla beslenmesi gerekir. Bunların

Detaylı

Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir

Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir Hac, sözlükte yönelmek, ziyaret etmek anlamına gelir HAC İBADETİ NEDİR Hac ibadeti; İslamın şartlarından beşincisi olup, Kameri aylardan Zilhicce ayında İslam kurallarına uygun şekilde ihram denilen örtüye

Detaylı

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir.

Orucun tutulacağı günler olduğu gibi tutulmayacağı günlerde vardır. Resûlüllah sav bizzat bunu yasak etmiştir. Hastalık ve Yolculukta: Eğer bir insan hasta ise ve yolcu ise onun için oruç tutmak Kur an-ı Kerim de yasaktır. Bazı insanlar ben hastayım ama oruç tutabilirim diyor veya yolcuyum ama tutabilirim diyor.

Detaylı

İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular.

İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular. Müminlerin annesi... İsimleri ilk önce Berre idi, Zatı saadetleri ile evlendikten sonra ismini değiştirip Meymune koydular. Hazret-i Meymune, Hazret-i Abbas ın hanımı Ümm-i Fadl ın kızkardeşi idi. İlk

Detaylı

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular

İÇİNDEKİLER İTİKAD ÜNİTESİ. Sorular İÇİNDEKİLER Takdim. 9 İTİKAD ÜNİTESİ Din Din Ne Demektir?... Dinin Çeşitleri... İslâm Dininin Bazı Özellikleri... I. BÖLÜM 11 11 11 II. BÖLÜM İman İmanın Tanımı... İmanın Şartları... Allah'a İman... Allah

Detaylı

UMRE 2015. Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08. www.berat.com.tr. www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube.

UMRE 2015. Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08. www.berat.com.tr. www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube. UMRE 2015 www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube.com/beratturizm Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08 www.berat.com.tr HAC VE UMRE DE 25 YILLIK TECRÜBE, 100.000 İN ÜZERİNDE MÜŞTERİ

Detaylı

LÜZUMLU İLAÇLAR. Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır.

LÜZUMLU İLAÇLAR. Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır. UMRE TEKNİK SUNUM YOLCULUK ÖNCESİ LÜZUMLU İLAÇLAR Ağrı kesici - Antibiyotik - Pişik kremi gibi ilaçları bulundurmanızda fayda vardır. İLAÇLAR VE RAPORLARI Sürekli kullandığınız ilaçlarınızı ve bunların

Detaylı

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI

ÖĞRETİM YILI. MÜFTÜLÜĞÜ KUR AN KURSLARI İBADET DERSİ DÖNEM DÜZEYE GÖRE DERS PLÂNI EYLÜL EKİM KASIM İBADET VE MÜKELLEF T E M İ Z L İ K 1.İbadetin (Salih Amel) Tanımı 2.Amacı ve Önemi: İbadet Bize Ne Kazandırır? 4.Temizlik-İbadet İlişkisi 9 2 NAMAZ 1.DÖNEM 1. DÜZEY (KUR 1) 3. Temel İbadetler

Detaylı

sağlık ve güvenlik şartları içinde yapmaları, Başkanlığımızın dolayısıyla da Din Hizmetleri Müşavirliğimizin öncelikli hedefleri arasındadır.

sağlık ve güvenlik şartları içinde yapmaları, Başkanlığımızın dolayısıyla da Din Hizmetleri Müşavirliğimizin öncelikli hedefleri arasındadır. GİRİŞ İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 1979 yılından beri başarılı bir şekilde yürütülmekte,

Detaylı

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ

TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE HARCAMA YÖNETMELİĞİ Sayfa 1 / 6 TÜRKİYE YEŞİLAY CEMİYETİ GENEL MERKEZİ HARCIRAH VE 07.02.2014 1 Sayfa 2 / 6 Amaç Madde 1. Bu Yönetmelik, Yeşilay çalışanlarının şehir içine, Yurt İçi ve yurt dışına yapacakları iş seyahatleri

Detaylı

Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri

Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri Peygamberimizin (sav) Ramazan Ayı nı İhya Edişleri http://yenidunyadergisi.com// 2015 HAZİRAN sayısında yayınlanmıştır Ebû Hüreyre (ra) den Rasûlullâh In (sav) şöyle buyurduğu nakledilmiştir: Kim inanarak

Detaylı

Vizyonumuz - Misyonumuz Biz Kimiz?

Vizyonumuz - Misyonumuz Biz Kimiz? Vizyonumuz - Misyonumuz Biz Kimiz? AKSATUR, etik değerlerden ödün vermeden müşterilerin ihtiyaç, istek ve beklentilerini karşılayan, çağdaş standartlarda hizmet veren, başarının sürekliliğini kurum kültürü

Detaylı

"...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r..." (Al-i mran-97) Hacc 2006

...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r... (Al-i mran-97) Hacc 2006 "...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r..." (Al-i mran-97) Hacc 2006 1426 Hacc ve Umre Milli Görüfl ile bir baflkad r 1 slam ın befl temel esasından

Detaylı

Lüx & Delüx Umre Fiyatları

Lüx & Delüx Umre Fiyatları Lüx & Delüx Umre Fiyatları 2015-2016 HİSAR TURİZM LÜX UMRE KONSEPTLERİ Mekke-i Mükerreme otelleri Le Meridien Makkah Medine-i Münevvere otelleri CROWNE PLAZA DYAR INT. ARAC AQEEQ HOLİDAY VİLLA Mekke-i

Detaylı

MERVE UMRE Kudüslü Umre dan itibaren Dubaili Umre dan itibaren Ekonomik Umre dan itibaren

MERVE UMRE Kudüslü Umre dan itibaren Dubaili Umre dan itibaren Ekonomik Umre dan itibaren 2007 m. / 1438 h. MERVE مروةللعمرة HAC KERVANI UMRE PROGRAMLARIMIZ Kudüslü Umre 1.750 dan itibaren Dubaili Umre 1.500 dan itibaren Ekonomik Umre 1.050 dan itibaren Aralık Başı Umrelerimiz 03.12.2016-17.12.2016

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme

Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme Yeni Sınav Sistemi (TEOGES) Hakkında Bilgilendirme 8. SINIF Sevgili Ö renciler, SBS nin kald r lmas ile bunun yerine yaz l s navlar n merkezî bir uygulamayla yap lmas n esas alan bir sistem getirilmifltir.

Detaylı

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR

T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR T.C. BAŞBAKANLIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HAC VE UMRE HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAC VE UMRE HAZIRLIK KURSLARI HAC VE UMREDE KADINLARA ÖZGÜ KONULAR Belirlenmiş zaman içinde Kabe, Arafat, Müzdelife ve

Detaylı

Cidde'de yaşayan ve hac için Mekke'den ihrama giren kimsenin hükmü. Muhammed Salih el-useymîn

Cidde'de yaşayan ve hac için Mekke'den ihrama giren kimsenin hükmü. Muhammed Salih el-useymîn Cidde'de yaşayan ve hac için Mekke'den ihrama giren kimsenin hükmü [ تريك Turkish ] Türkçe Muhammed Salih el-useymîn Terceme : Muhammed Şahin Tetkik : Ali Rıza Şahin 2012-1433 حكم نو يعيش يف حدة أحرم للحج

Detaylı

HAC KİTABIM İstanbul, 2013

HAC KİTABIM İstanbul, 2013 HAC KİTABIM İstanbul, 2013 DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ YAYINLARI Eserin Her Türlü Basım Hakkı Anlaşmalı Olarak Değerler Eğitimi Merkezi Yayınlarına aittir. ISBN : 978-605-4036-37-0 Sertifika No: 17576 Kitabın

Detaylı

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi

Teravih Namazı - Gizli ilimler Sitesi Niçin Teravih Namazı denilmiştir? Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namaz. "Teravih" kelimesi Arapça, "Terviha"nın çoğuludur ve "oturmak, istirahat etmek'" anlamına gelmektedir. Teravih namazı

Detaylı

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI EK-1 TUR NO SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ DÖNÜŞ TARİHİ 2 KİŞİLİK ODA 3 KİŞİLİ K ODA 4 KİŞİLİK ODA 1 26 Ekim 2018 13 Kasım 2018 2 31 Ekim 2018 17 Kasım 2018 3 02

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090

İÇİNDEKİLER. Sayfa. http://d-nb.info/860392090 İÇİNDEKİLER Sayfa Önsöz: Bu kitabı niçin yazdım? 11 1. İslam'dan önceki Arabistan 13 1.1. İlk müslümanlar 13 1.2. Dünyanın en eski kutsal yeri: Kabe.... 16 1.3. İslam'dan'önceki Arabistan 17 1.4. Muhammed'ten

Detaylı

14 30 Kasım Aralık Kasım Ocak Aralık Ocak Aralık Ocak Ocak Şubat 2

14 30 Kasım Aralık Kasım Ocak Aralık Ocak Aralık Ocak Ocak Şubat 2 TURU ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ 1 26 Ekim 2018 13 Kasım 2018 2 31 Ekim 2018 17 Kasım 2018 3 02 Kasım 2018 20 Kasım 2018 4 09 Kasım 2018 24 Kasım 2018 5 09 Kasım

Detaylı

HAC 2015. www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube.com/beratturizm. Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08 www.berat.com.

HAC 2015. www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube.com/beratturizm. Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08 www.berat.com. HAC 2015 www.facebook.com/beratturizm www.twitter.com/beratturizm www.youtube.com/beratturizm Bilgi ve Rezervasyon 444 26 08 www.berat.com.tr BİZİ TERCİH ETME SEBEPLERİNİZ HAC VE UMRE DE 25 YILLIK TECRÜBE,

Detaylı

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6]

İmam-ı Muhammed Terkine ruhsat olmayan sünnettir der. Sünnet-i müekkededir.[6] K U R B A N Şartlarını hâiz olub,allah a yaklaşmak amacıyla kesilen kurban;hz. Âdem in çocuklarıyla başlayıp [1],Hz. İbrahim-in oğlu İsmail-in kurban edilmesinin emredilmesi[2],daha sonra onun yerine koç

Detaylı

Türkiye de İlk! Faizsiz 36 Ay Sabit Taksit ile 14 Gün Umre 149 TL!

Türkiye de İlk! Faizsiz 36 Ay Sabit Taksit ile 14 Gün Umre 149 TL! Türkiye de İlk! Faizsiz 36 Ay Sabit Taksit ile Gün Umre 9 TL! Umre ye Kayıt Yaptırana BEDAVA! İslami Tatil Fırsatı 950$ - Gün 1050$ - Gün 1150$ - 20 Gün Başlayan Fiyatlarla.. Kredi Kartlarına Peşin Fiyatına

Detaylı

"...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r..." (Al-i mran-97)

...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r... (Al-i mran-97) "...Yoluna gücü yeten herkesin, Kabe'ye gidip hacc etmesi, Allah' n insanlar üzerinde bir hakk d r..." (Al-i mran-97) Hacc 2006-2007 Hicrî 1427 Hacc ve Umre Milli Görüfl ile bir baflkad r slam ın befl

Detaylı

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD ZİRVE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK ABD. 2013 2014 GÜZ YARIYILI OKULLARDA GÖZLEM DERSİ UYGULAMALARI Dersin Sorumlusu: Yrd.Doç.Dr.Ramin ALİYEV

Detaylı

HACCA. Manevi Hazırlık

HACCA. Manevi Hazırlık HACCA Manevi Hazırlık HACCA MANEVİ HAZIRLIK HELALLEŞMEK Hacca gitmeden önce kırgın olduğumuz akraba, arkadaş,komşularla helalleşmeli ve gönülleri alınmalı.kimseye karşı kalbimizde kin bırakmadan hac yolculuğuna

Detaylı

Mikat yerini geçtikten sonra ihrama girmenin hükmü

Mikat yerini geçtikten sonra ihrama girmenin hükmü Mikat yerini geçtikten sonra ihrama girmenin hükmü ] ريك Turkish [ Türkçe Abdulaziz b. Baz Muhammed b. Salih el-useymîn 0Terceme: 0TMuhammed Şahin Tetkik: Ali Rıza Şahin 2011-1432 م الا حرام بعد جتاوز

Detaylı

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ

ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ ZEKAT, HAC VE KURBAN İBADETİ 1. İnsanın paylaşma ve Yardımlaşma ihtiyacı - İnsanın yeme, içme, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçları vardır. - İnsan temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamaz. Başka

Detaylı

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN

ALEMLERİN EFENDİSİ NİN (SAV) DİLİYLE KUR AN KUR AN KARANLIKLARDAN AYIDINLIĞA ÇIKARIR Peygamber de (şikayetle): Ya Rabbi! Benim kavmim bu Kur an ı (okumayı ve hükümlerine uymayı bırakıp hatta menedip onu) terkettiler. dedi. (Furkân /30) Elif, Lâm,

Detaylı

15 04 Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak 201

15 04 Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak Aralık Ocak 2018 Ankara- Cidde Aralık Ocak 201 TUR U ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ UMRE TUR PROGRAMI SON MÜRACAAT TARİHİ GİDİŞ TARİHİ 1 26 Ekim 2017 14 Kasım 2017 2 26 Ekim 2017 18 Kasım 2017 3 02 Kasım2017 21 Kasım 2017 4 02 Kasım 2017 25 Kasım 2017 5 02 Kasım

Detaylı

Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler

Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler Hoş Geldiniz Kutsal Misafirler İslâm ın şartlarından biri de hac dır. Hac, belli zamanda, belirli yerleri özel bir şekilde ziyaret etmektir. Hac günü Kurban Bayramı na rastlayan Zilhicce ayının onuncu

Detaylı

T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Fotoğraf (4 Adet), 3- Yabancı uyruklu ise pasaport Örneği.

T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU. 1- Dilekçe, 2- Fotoğraf (4 Adet), 3- Yabancı uyruklu ise pasaport Örneği. T.C HAKKARİ VALİLİĞİ İL MÜFTÜLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 3 Telefon ile veya bizzat gelerek sorulan dini soruların

Detaylı

HAC TAKD M. Diyanet İşleri Başkanlığı. Diyanet leri Ba kanl 2010 Hac Organizasyonu

HAC TAKD M. Diyanet İşleri Başkanlığı. Diyanet leri Ba kanl 2010 Hac Organizasyonu HAC Diyanet leri Ba kanl Hac Organizasyonu TAKD M İslam ın temel şartlarından biri olup, uluslararası bir faaliyet özelliği arzeden Hac Organizasyonu, Başkanlığımız tarafından 1979 yılından beri başarılı

Detaylı

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU?

HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? HİZMET ALIMLARINDA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNDE İŞÇİLERE EKSİK VEYA FAZLA ÖDEME YAPILIYOR MU? Rıza KARAMAN Kamu İhale Mevzuatı Uzmanı 1. GİRİŞ İdareler, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarına çıkarken

Detaylı

2018 YILI EMİN HOCAMIZLA BİRLİKTE TAM RAMAZAN UMRESİ DUYURUSU

2018 YILI EMİN HOCAMIZLA BİRLİKTE TAM RAMAZAN UMRESİ DUYURUSU 2018 YILI EMİN HOCAMIZLA BİRLİKTE TAM RAMAZAN UMRESİ DUYURUSU Bu seneki Tam Ramazan Umresine EKREM TURİZM Şirketi ile gidilecektir. Umre seyahatimizin süresi 22 gece Mekke, 12 gece Medine konaklamalı olmak

Detaylı

Kuruluşumuz. Ocak 2011

Kuruluşumuz. Ocak 2011 Kuruluşumuz Ocak 2011 Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı nın çağrısıyla bir araya geldik. Kısa bir süre sonra, toplam üye sayılarıyla 100.000 e yakın kadını temsil eden 40 tan fazla sivil

Detaylı

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006.

İslam da İhya ve Reform, çev: Fehrullah Terkan, Ankara Okulu Yayınları, Ankara 2006. Faz lur Rah man: 21 Ey lül 1919 da Pa kis tan n Ha za ra şeh rin de doğ du. İlk öğ re ni mi ni Pa kis tan da Ders-i Niza mî ola rak bi li nen ge le nek sel med re se eği ti mi şek lin de biz zat ken di

Detaylı

7. ÜNİTE - HAC VE UMRE

7. ÜNİTE - HAC VE UMRE 7. ÜNİTE - HAC VE UMRE * Yahudilikteki, en önemli hac mekanı Kudüs ve çevresidir. Tevrat a göre bütün Yahudi erkekler yılda üç defa gerçekleşen bayram günlerinde İsrail in Allah ı Rab Yahova nın huzurunda

Detaylı