Kırsal yaşamda teknoloji destekli sosyal gelişim ve inovasyon...

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Kırsal yaşamda teknoloji destekli sosyal gelişim ve inovasyon..."

Transkript

1 AKILLI KÖY Kırsal yaşamda teknoloji destekli sosyal gelişim ve inovasyon... Türkiye'nin ilk teknoloji uygulama köyünü kuruyoruz. Sizi de, Türkiye kırsalının geleceğini değiştirecek bu büyük projede yer almaya davet ediyoruz.

2 Geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren; AKILLI KÖY NEDİR? - Üretimin verimini bilişim ve iletişim teknolojileriyle artırmayı, - Üreticinin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi, Tek bir hedef haline getiren yeni nesil kırsal yaşam modelidir.

3 RAKAMLAR DİYOR? NE Tarım Alanları Büyüklüğü: 38,5 Milyon Hektar Çiftçi Aile Sayısı: 3 Milyonun üzerinde Tarım Ekonomisinin Hacmi: 62 Milyar Dolar Büyükbaş Hayvan Sayısı: 14,5 Milyon Küçükbaş Hayvan Sayısı: 38,5 Milyon Süt Üretimi: 18 Milyon Ton Su Kaynaklarının Tarımsal Sulamada Kullanım Oranı: % 74 Bunlar Türkiye'de kırsalın durumunu gösteren rakamlardan sadece bir kısmı...

4 AKILLI KÖY E VAR? NEDEN İHTİYAÇ Türkiye deki çiftçi sayısı: 3 milyondan fazla Aileleriyle birlikte bu rakam 10 milyonun üzerine çıkıyor Akıllı Köy: Bugün 62 milyar dolar seviyesinde olan tarım ekonomisini teknolojinin yardımıyla artırmayı tetikleyecek modeli ortaya koyuyor.

5 AKILLI KÖY E VAR? NEDEN İHTİYAÇ Türkiye de nüfus yaş ortalaması: 27 Çiftçi yaş ortalaması : 54 Akıllı Köy, hayata geçireceği sosyal inovasyon ile tarımın genç nesillere aktarılan saygın bir meslek haline gelmesini amaç ediniyor.

6 BİZ NE YAPMAK İSTİYORUZ? Türkiye nin ilk Akıllı Köy projesi ile; 1 Kırsal alanda üretim verimini, teknolojinin olanaklarıyla dünya standartlarına taşıma fırsatı sunan modeli ortaya koymayı, 2 Köy yaşamında çiftçinin hayat standartlarını yükseltmeyi, sosyal sorunlara inovatif ve kalıcı çözümler geliştirmeyi, 3 Çiftçilerin yaşamlarındaki tüm bu değişim sürecini bilimsel ve görsel metotlarla kayıt altına almayı ve faydalı sonuçlar ortaya koymayı hedefliyoruz.

7 TÜRKİYE NİN İLK TEKNOLOJİ UYGULAMA KÖYÜ HEDEF Tüm ileri tarım teknolojilerini ve IoT uygulamalarını aynı proje içerisinde kapsayan Dünyadaki ve Türkiye deki ilk ve tek Akıllı Köy ü hayata geçirmek... AYDIN DA KURULUYOR

8 PROJE KÖYÜ: Kasaplar Ülkemizdeki bitkisel üretim çeşitliliğinin % 93'üne sahip olan Aydın'ın, Akıllı köy uygulamalarına en hızlı sonuç verebilecek köylerinden biridir. İş ortaklarının ve teknoloji sağlayıcı firmaların yaptıkları yatırımları hedefine ulaştıracak Akıllı Köy modeli için ideal bir saha oluşturmaktadır. Türkiye nin turizm bölgesi olan Ege de bulunması sayesinde daha fazla ziyaretçiye, basın mensubuna ve etkinliğe ev sahipliği yapabilir konumdadır. (havalimanına sadece 45 dk. mesafede) Rakamlarla Kasaplar Köyü Nüfusu: 724 Çiftçi sayısı: 82 Okuma-yazma oranı: % 78 Lise mezunu oranı: % 42 Lisans ve üstü eğitim oranı: % 2 Tarım işçisi Sayısı: 374 Tarım arazileri büyüklüğü: dönüm (ova) Mera büyüklüğü: 226 dönüm Büyükbaş hayvan sayısı: 85 Küçükbaş hayvan sayısı: 1.830

9 AKILLI KÖY FAZ 1: MEVCUT DURUM ANALİZİ Türkiye nin ve dünyanın en iyi akademisyenleri ve en deneyimli sektör uzmanları, deneyimlerini Akıllı Köy de paylaşıyor. Köydeki sosyal yaşam, tarımsal üretim alışkanlıkları, ekonomik verimlilik, köyden kente göç rakamları, gençlerin okul sonrası ve askerlik sonrası köye dönüş oranları ve mevcut tarımsal üretimin çevresel etkileri adım adım ölçülüyor.

10 AKILLI KÖY FAZ 2: DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR Çiftçimize % 100 Yatırım IoT Uygulamaları Her Anlamda: Yaşayan Bir Köy Pazarlama Gücü Akıllı Köy master planı çerçevesinde, köydeki tarımsal üretim için bilgilendirme ve eğitim çalışmaları ile teknoloji yatırımları hızla başlayacak. Tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin her noktasında kullanılan cihazlar akıllı hale gelecek, tüm faaliyetlerde otomasyon sistemleri ve ölçümler mobil cihazlar üzerinden yönetilecek. Nitelikli veri tek merkezde toplanacak. Çocuklar, gençler ve kadınlar için ayrıca sosyalleşme ve eğitim programları açılacak. Eğlenme, öğrenme ve sosyalleşme faktörlerini bir arada tutabilecek programlar hızla devreye alınacak. Tarımsal ürünlerin satışına yönelik markalaşma, paketleme ve satış strateji çalışmaları yürütülecek. Ürünleri katma değerli hale getirecek metotlar ile Kasaplar Köyü nün her anlamda kalkınması mümkün olacak. Tüm bu çalışmalar yapılırken, rutin aralıklarla etki değerlendirme raporları hazırlanarak yurt içinde ve yurt dışındaki akademik platformlarda sunulacak. Elde edilen nitelikli ve güncel bilgi kamuoyuna açık ve şeffaf biçimde raporlanacak.

11 Akıllı Köy, markaların ürün ve hizmetlerini, Türkiye kırsalındaki her 6 kişiden birine doğrudan temas ettiren ve onların hayatını kökünden değiştiren tek proje olacak. NEDEN BİZİMLE BİRLİKTE OLMALISINIZ? Dünyada ve Türkiye de ileri tarım teknolojilerinin ve IoT uygulamalarının kırsal alanda uygulandığı ilk ve tek tam kapsamlı akıllı köy projesi olarak Akıllı Köy, teknoloji kullanımı açısından büyük bir fırsat yaratacak ve bu alandaki boşluğu dolduracak. Akıllı Köy, IoT uygulamalarıyla, yurt içinde ve yurt dışında önemli bir referans niteliği taşıyacak. Deneyimlenmiş ve başarılı sonuçları raporlanmış proje sonrası tüm çiftçiler artık, iş ortaklarımızın ürün ve hizmetlerini birebir kullanmak isteyecek. Türkiye kırsalında sosyal inovasyona yapılacak katkı, orta ve uzun vadede markanız ile bütünleşeceğinden, firmanızın prestijine doğrudan katkı sağlayacak.

12 Dilimizde Nesnelerin İnterneti olarak adlandırılan IoT (Internet of Things), elektronik tüm cihazların birbirleri ile iletişim kurabilmesini öngören M2M (Machine to Machine/Makineler arası İletişim) kavramının bir adım sonrasıdır. IoT NEDİR? IoT üzerine şekillendirilen her türlü uygulama, elektronik cihazları; algılayabilen, tepki verebilen, önceden tanımlanmış emirlere göre hareket edebilen ve en önemlisi anlık ve nitelikli veri üretebilen nesnelere çevirmektedir. Bu kapsamda IoT, ihtiyaçlara göre değişen uygulama alanlarında, cihazları insan hayatını kolaylaştırıcı otomasyon özelliklerine kavuşturur.

13 AKILLI KÖY DE IoT UYGULAMALARI Tarım ve hayvancılık alanında çiftçinin günlük operasyonlarını büyük oranda hafifleten, onlara maliyet, zaman ve verim avantajı sağlayan tüm gelişmiş IoT uygulamaları, sponsor firmaların desteği sayesinde Akıllı Köy de yer alacak.

14 HAYVANCILIKTA IoT UYGULAMALARI

15 ÖRNEK: SADECE 1 İNEK, YILDA 850 TL TASARRUF İnekler 21 günde bir kez döllenir ve bunun için kızgınlık dönemine girmiş olmaları gerekir. Eğer 12 saat içinde döllenmez ise inek doğurma şansını, çiftçi ise yüksek miktarda para kaybeder. Çene Hareket Sayısı Kızgınlık dönemine giren bir ineğin çenesi normalden 10 kat hızlı çalışır. Bunu teknoloji yardımıyla zamanında fark etmenin avantajı çiftçi için paha biçilemez. Akıllı meralarda çene kemiği sayacı ve padometreler yardımıyla ineğin kritik 12 saate ne kadar yaklaştığı kesin bir şekilde söylenebilir. Sadece bu uygulama bile 21 günlük kazanım anlamına gelir Kritik 12 Saate Doğru Döllenmek için en verimli 12 saate ne kadar zaman kaldığını ineğin adımları söyler. Yeter ki dinlemeyi bilelim. Padometreler adımları ölçer ve rakamları merkeze anlık olarak bildirir.

16 TARIMDA IoT UYGULAMALARI

17 Hatalı üretim metotlarını değiştirmemize yardımcı olacak IoT teknolojilerinden bazıları Toprak 7/24 Kontrol Altında! Akıllı Köy deki tarım alanlarında toprak kalitesi ve durumu, IoT cihazları ile anlık olarak takip ediliyor. Elde edilen veriler Büyük Veri sistemlerinde toplanarak depolanıyor ve yorumlanıyor. Akıllı Köy bir projesidir

18 Günlük süt üretim miktarından tavuk yumurtalarının ağırlığına, Hava durumundan tarla makinelerinin yakıt seviyelerine kadar Tüm veri akıllı cihazların ekranlarında Mobil Uygulamalar Akıllı Köy de Çok Daha İşlevsel Meralar ve tarım alanları, süt sağımı, hasat, sulama vb. tüm çiftlik aktivitelerinde IoT cihazları üzerinden elde edilen veri; bildirimler, uyarılar ve tavsiyeler olarak mobil cihazların ekranlarına düşüyor.

19 YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜM MERKEZİ Akıllı Köy bir projesidir

20 SOSYAL YAŞAM ve GELİŞİM PROGRAMLARI YAŞAYARAK ÖĞRENME KAMPLARI Çiftçiler Öğrenciler Yetişkinler Gençler Çocuklar

21 KASAPLAR KÖYÜ NDE ÖNGÖRÜLER & HEDEFLER Ekonomik Gelişim Tarım maliyetlerinde tasarruf: % 20 Hayvancılık maliyetlerinde tasarruf: % 22 Hayvancılıkta gelir artışı % 30 Toplam üretim artışı: % 10 Çevresel ve Sosyal Gelişim Tarımsal sulamada % 20 tasarruf Yanlış ilaçlama ve gübrelemeden oluşan toprak ve su kirliliğinin önlenmesi Kırsalda yaşam kalitesinin artması Sürdürülebilir ekonomik güçlenme Köyden kente göçün önlenmesi Çiftçinin prestijinin ve mesleğe ilgisinin artması 2 yıl sonra hane başına yılda yaklaşık: TL gelir artışı İlk yıldan itibaren kırsal yaşamda: Hissedilir Gelişim

22 ÇİFTÇİNİN TEKNOLOJİYE BAKIŞI Tarım alanında yaşayan kesimin bilgisayar satın alma davranışları %70 i pahalı buluyor. Bu nedenle almıyor. Her 2 çiftçiden biri Bütçeye uygun, çiftçiye özel bilgisayar olursa alırım diyor. Türkiye de Çiftçi Bilgisayar Kullanım Oranları Araştırması nın (Nisan 2012 ) verileridir. Araştırma Tarımsal Pazarlama tarafından gerçekleştirilmiştir. Akıllı Köy uygulamaları yalnızca tarımsal üretim faaliyetlerinden ibaret değil. Bu köyde teknolojinin, çiftçinin kendi mesleğine yaptığı en büyük yatırım olmasını hedefliyoruz. Her 4 çiftçiden 3 ü internetten videolu eğitim istiyor. İnternet kullanıcılarının %76,4 ü İnternet üzerinden videolu eğitimleri izleyeceklerini belirtiyor Her 5 çiftçiden 4 ü, internet üzerinden çiftçilikle ilgili sorunlarına çözüm bulmak istediğini ifade ediyor

23 GELİŞİM KAMPLARI &ETKİNLİKLER Yetişkin Çiftçi Eğitim Programı Mesleki Deneyim Paylaşım Kampı Genç ve Çocuk Çiftçiler Kampı Doğa ve Doğal Yaşam Kampı Tarım Teknolojileri Zirvesi Diğer illerdeki her köyden 2 çiftçi Akıllı Köy de eğitim görecek ve sürdürülebilir gelişime önderlik edecek. Böylece Akıllı Köy ün ürettiği nitelikli bilgi ve deneyim yaygınlaşacak. Üniversitelerin tarımsal bölümlerinden yeni mezun veya son sınıf öğrencileri ile çiftçiler buluşacak. Bir anlamda üreticinin deneyimleriyle akademinin bilgisi bir araya gelecek. Büyük şehirde yaşayan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri kamplara katılacak. Böylece çocuklar, tarım ve hayvancılık alanında teknoloji kullanımını ve sonuçlarını yakından görebilecek. Şehirde yaşayanlar, köy yaşamını yakından tanıyabilecekleri, IoT uygulamaları ile verim ve çeşitliliğin arttışına tanıklık edebilecekleri bu kamplara katılacaklar. Bugüne kadar yalnızca büyük kentlerde görmeye alışık olduğumuz teknoloji zirveleri, köye taşınacak. Zirveler; akademisyenler, özel sektör, STK, kurum ve kuruluşlardan pek çok yöneticinin katılımıyla düzenlenecek. Hedef: 600 Çiftçi/yıl Hedef: 480 Öğrenci/yıl Hedef: 300 çocuk/yıl Hedef: 240 kişi/yıl Hedef: 400 Kişi/yıl Etkinlik Sayısı: 12/yıl Etkinlik Sayısı: 24/yıl Etkinlik Sayısı: 6/yıl Etkinlik Sayısı: 8/yıl Etkinlik Sayısı: 1/yıl

24 AKILLI KÖY ÜN PAYDAŞLARI ÜNİVERSİTELER TELEKOMÜNİKASYON ŞİRKETLERİ Dünyanın ve Türkiye nin ilgisini Aydın a çekecek olan Akıllı Köy projesi Tabit ve TABİDER önderliğinde başlatılmış bir proje olup, ÇİFTÇİLER ve STK LAR Türkiye nin en büyük sponsor firmalarının ekonomik güçlerini, Kamu ve özel sektör kuruluşların desteğini, Bilişimin teknolojilerinin vizyonunu, Akademik dünyanın tekniğini Tarım/hayvancılık sektörünün deneyimini bir araya getiriyor. DİĞER PAYDAŞLAR FİNANS KURULUŞLARI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜRETİCİLERİ

25 PAYDAŞLARIN ROLÜ ve PROJE SÜRECİNE KATKILARI Entelektüel Sermaye Çeşitli Sektörlerden Kurumlar - Bilişim - Finans - Sanayi Ulaştırma ve İletişim Şirketleri - Lojistik - Operatörler Donanım ve Deneyim Kurumları - Üniversiteler - Akademisyenler - Sektörün deneyimli İsimleri - Uzmanlar ENTEGRASYON ÇÖZÜMLER

26 AKILLI KÖY, İş Ortaklarına Kazandırıyor! Çiftçilere, akademik dünyaya ve farklı alanlardaki diğer geniş kitlelere ulaşın. Akıllı Köy ün sürdürülebilir reklam, pazarlama ve tanıtım faaliyetlerindeki yerinizi alın. Ürün ve/veya hizmetlerinizi sergileyin, çiftçilerin hayatını nasıl kolaylaştırdığınızı tüm mecralardan aktarma fırsatını yakalayın. 62 milyar dolar büyüklüğündeki tarım sektörüne etkin biçimde ulaşma fırsatını yakalayın. Biz Akıllı Köy de yalnızca bir teknoloji uygulama köyü kurmuyoruz, stratejik iş ortaklarımız, sponsorlarımız ve tedarikçilerimiz için satış ve prestij artırıcı bir fırsatlar bütününü hayata geçiriyoruz.

27 PLANLANAN TANITIM ÇALIŞMALARIMIZDAN BAZILARI Ulusal basında; TV/Radyo programları Gazete ve dergi reklamları Dijital Medya&Mobil: Düzenli mailing çalışmaları Web üzerinden canlı yayın ios ve Android Uygulamaları Basılı Materyaller: Tanıtım broşürleri Tanıtım dosyaları Outdoor reklam çalışmaları Akademik ve sektörel etkinlikler Düzenli yurt içi ve yurt dışı PR Faaliyetleri Sosyal Medya Çalışmaları Linkedin, Facebook, Twitter, Youtube, instagram, vb. iletişim kanallarının aktif kullanımı

28 HAKKINDA 10 yılı aşkın süredir, kırsal ihtiyaçlara teknoloji temelli inovatif çözümler üretir. Yarattığı iş modelleri 5 ülkede örnek alınmaktadır: Hindistan, Gana, Kenya, Yeni Zelanda, Tanzanya. Türkiye de sektörel kalkınmaya ve tarımsal ekonomiye doğrudan ve dolaylı katkı sağlar. Tarımsal sorunlara bilişim çözümleri üreterek sürdürülebilir değişimi gerçekleştirir. Vodafone ile birlikte hayata geçirdiği Çiftçi Kulübü Projesi ni yıllardır büyük bir başarı ile devam ettirmektedir.

29 HAKKINDA Tarimsalpazarlama.com ve Tarim.com.tr Türkiye nin ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları Tarım Akademisi Çiftçi ve tarımsal yatırımcı yönlendirme eğitimleri Tarımsal Kredi Planlama Çiftçilere özel ve kolay finansman sağlama Mobil Çözümler Çiftçi haber servisleri, SMS, MMS, WAP hizmetleri... Akıllı Uygulamalar Çiftçilere interaktif çözümler Android ve ios uygulamaları Çiftçiye Özel Cihaz ve Entegre sistemler Çiftçi bilgisayarı, çiftçi tableti, IoT ve M2M projeler... Tabit, geçtiğimiz 10 yılda çiftçinin geleceğini adım adım nasıl değiştirdi? Hayatını kolaylaştırdı, Kârlılığını ve verimini artırdı, Ekonomik olarak güçlenmesini sağladı, 1 milyon 400 bin çiftçiyi teknolojiye ulaştırarak sürdürülebilir bilgilendirme sağladı.

30 HAKKINDA İN AMACI Teknolojinin kullanımını yaygınlaştırarak ve teknolojinin imkânlarını kullanarak, kırsal alanda yaşayan ve tarımsal üretimle uğraşan insanların bilgi ihtiyaçlarını gidermek, verimliliklerini, karlılıklarını artırmak ve buna bağlı olarak yaşam kalitelerini yükseltmektir. Tarıma, hayvancılığa ve bu yapıtaşlarını bir arada tutan üreticilere gönül verenler tarafından kurulmuştur.

31 İN HAYATA GEÇİRDİĞİ ÖNEMLİ PROJELERDEN BAZILARI: Vodafone iş ortaklığıyla Vodafone Çiftçi Kulübü 2434 Çiftçi Haber Paketi Çiftçi Eğitim Tırı Mobil Tarım Ekipleri Çiftçi İlan Servisi Çiftçi Kılavuzu Uygulaması (App, ios) Tedarikçi İndirim Programı Garanti iş ortaklığıyla Çiftçimizin Bir Dediği İki Olmasın Etkinliği Intel iş ortaklığıyla Çiftçi Bilgisayarı Projesi Şekerbank iş ortaklığıla Hasat Kart Bankacılık Ürün Analizi Projesi Anadolu Geleneksel Çiftçi Ziyaretleri Kurum içi Çiftçi İle iletişim Eğitimi Çiftçilere Kârlı ve Verimli Üretim Eğitimleri Lassa iş ortaklığıyla Lassa ile Görünür Ol Projesi (Traktör Kazalarını Önlemek için Sosyal Sorumluluk Projesi) Elde Ettiğimiz Önemli Başarılardan Bazıları 2007 İhracatın Yıldızları 2012 Ashoka Üyeliği 2012 JCI TOYP Yılın Girişimcisi Türkiye 2013 Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar 2013 Anita Borg Dünya Sosyal Etki Ödülü 2013 JCI Dünyanın En Başarılı Genç Girişimcisi 2013 Garanti Bankası-Kagider Yılın Kadın Girişimcisi 2014 Co-Creation Zermatt Zirvesi Jüri Özel Ödülü 2014 'Barış İçin İş' dalında NOBEL adaylığı ve daha fazlası için:

32 Türkiye'nin ilk teknoloji uygulama köyünü kuruyoruz. Sizi de, Türkiye kırsalının geleceğini değiştirecek bu büyük projede yer almaya davet ediyoruz.

33 TEŞEKKÜRLER... Tarımsal Sorunlara Bilişim Çözümleri Coşkun Yıldırım Tabit Genel Müdürü Tülin Akın Tabit Kurucu Ortağı

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz

Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz Kırsaldaki yaşamı geleceğe hazırlıyoruz ÇALIŞMALARIMIZ Tarimsalpazarlama.com ve Tarim.com.tr Türkiye nin ilk tarımsal bilgi ve ticaret odaklı portalları Mobil Çözümler Çiftçi haber servisleri, SMS,

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi

İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI. Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi İNOVANKA TANITIM DOKÜMANI Dijital Dünya da zirveyi arzulayan işletmelerin adresi Türksat ın Tercihi İnovanka Türksat A.Ş, Kablo Tv, Uydu Net, E-devlet sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanlarına tarafımızca

Detaylı

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım

PINGPONG. Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım PINGPONG Kurumsal Sunum / Aplikasyon Tanıtım 1 Sunum İçeriği Biz Kimiz? Kuruluş amacımız ve gelişim sürecimiz. PINGPONG Sistem ve İşleyiş Çalışma modeli, aplikasyon işleyişi ve sistemimiz. PINGPONG Nedir?

Detaylı

SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL İSTANBUL KONGRE MERKEZİ

SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL İSTANBUL KONGRE MERKEZİ SMART FUTURE EXPO ZiRVE ve FUARI SPONSORLUK DOSYASI 6-7 EYLÜL 2017 - İSTANBUL KONGRE MERKEZİ SMART FUTURE EXPO ZİRVE VE FUARI Türkiye son on üç yılda birçok alanda elde ettiği başarılar ve gelişimler ile

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com GELECEĞİN YAPILARI GELECEĞİN ŞEHİRLERİ ZİRVE VE FUARI Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli,

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır.

Etkinlik merkezinde 6 m² lik ücretsiz stant alanı sağlanacaktır. Stant alanı kullanmayan firmalara ek davetiye hakkı sağlanacaktır. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir?

Peki Kurumsal Akademi kurmanın bir yol haritası var mı? Kurumsal Akademi kurmaya nereden başlamak gerekir? TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur.

2011 yılında yeni konsepti ve büyüyen ekibiyle şu anki yüzüne kavuşmuştur. 2002 2005 2008 2011 2014 2016 Adjans Kimdir Dijital reklam ajansı olan Adjans, 2002 yılında dijital dünya sektörüne giriş yapmış ve sektörde hızla yükselerek adını duyurmuş prestijli bir kuruluştur. Markanızı

Detaylı

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi

GELECEĞiN YAPILARI. ŞEHiRLERi GELECEĞiN YAPILARI GELECEĞiN ŞEHiRLERi ZİRVE VE FUARI www.yapivesehirzirvesi.com Geleceği inşa etmek büyük ölçüde daha modern, sağlıklı, güvenli, konforlu, verimli, tasarruflu, çevreci, teknolojik, sürdürülebilir

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

2012 www.makroteknik.com.tr

2012 www.makroteknik.com.tr 2012 www.makroteknik.com.tr 1 Dünden bugüne Makro Teknik 2 Saha tecrübesi oluşmaya başladı. Makro Teknik kuruldu. Ekonomik açıdan kırılma yaşandı, şirket büyük ortağı ayrıldı. Satış kabiliyeti geliştirildi.

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2016 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için IX. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın! Uluslararası

Detaylı

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK

SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR - GE YÖNETİMİ SÜT HAYVANCILIĞINDA EKOSİSTEM YARATMAK VE GLOBAL VERİYİ YÖNETMEK TRIODOR ARAŞTIRMA GELİŞTİRME YAZILIM VE BİLİŞİM TİC. LTD. ŞTİ.

Detaylı

Çiftçi Bilgisayarı Bilgilendirme

Çiftçi Bilgisayarı Bilgilendirme Çiftçi Bilgisayarı Bilgilendirme 2012 Tarım Sektörü Nekadar Büyük 3.150.000 Çiftçi ailesi Tarımsal Üretim Yapıyor! Nüfusun 1/3'ü tarımsal faliyetlerle geçimini sağlamaktadır. Çalışan her 4 kişiden biri

Detaylı

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET!

Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Sektörel bakış açısı ve yenilikçi teknolojilerle GELECEĞİ KEŞFET! Nesnelerin İnterneti Analitik İş Çözümleri Kurumsal Çözümler Dijital Yayıncılık Veri Merkezi ve Bulut İletişim Ağı ve Ses Güvenlik İş İstasyonları

Detaylı

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek

Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek Tarih: 19.01.2013 Sayı: 2014/01 İSMMMO dan Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı Raporu Türkiye nin geleceğini 25 milyonluk kitle belirleyecek İSMMMO nun Türkiye nin Yaratıcı Geleceği / Y Kuşağı adlı

Detaylı

Şimdi Çok Daha Yetenekli

Şimdi Çok Daha Yetenekli Şimdi Çok Daha Yetenekli Müşterinizi daha yakından tanıyın, müşteri odaklı süreçlerinizle Türkiye nin modern kurumları arasındaki yerinizi alın. Microsoft un Silver Partner seviyesindeki iş ortağı İnnova,

Detaylı

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr

www.sosyalmedyaodulleri.com.tr 2015 Sosyal Medya Kulübü SMÖ 2015 Takvim Dijital Dünya da Biz Benzer Etkinlikler Sponsorluk Türleri Ana Sponsorluk Platin Sponsorluk Gold Sponsor Silver Sponsorluk Kategori Sponsorlukları Diğer Sponsorluklar

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

AJANS SUNUMU.

AJANS SUNUMU. AJANS SUNUMU SİZİN İÇİN NELER YAPIYORUZ! WEB SİTE TASARIMI WEB SİTE YAZILIMI SOSYAL MEDYA İÇERİK YÖNETİMİ E-TİCARET YÖNETİMİ SEO DİJİTAL MEDYA REKLAMLARI E-POSTA PAZARLAMA Pazarlama ürettiğiniz şey neyse,

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi

EURIE TRAINING Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji. 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi Yükseköğretimde Uluslararası Öğrenci Temini Tanıtım, Markalaşma ve Teknoloji 6 Aralık 2016 İstanbul Aydın Üniversitesi 2 SELMAN ARSLANBAŞ Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı & Aydın TÖMER Müdürü

Detaylı

KENT BİLGİ SİSTEMİ STANDARTLARININ BELİRLENMESİ ÇALIŞTAYI

KENT BİLGİ SİSTEMİ STANDARTLARININ BELİRLENMESİ ÇALIŞTAYI KENT BİLGİ SİSTEMİ STANDARTLARININ BELİRLENMESİ ÇALIŞTAYI 09-11 Temmuz 2012 * 1 TBD Avrupa da oluşturulan Eurocities"e benzer bir yapının Türkiye de kurulması için başlangıç niteliğinde olan toplantı 26

Detaylı

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor

Tanıtım Kitapçığı. Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Tanıtım Kitapçığı Gayrimenkul Sektörü Değişime Startkey Çatısı Altında Hazırlanıyor Değerli Girişimcilerimiz STARTKEY, 2013 yılında, gayrimenkul sektöründe 10 yılı aşkın zamandır deneyime sahip olan Yönetim

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK 2 MAYIS 2019 2 MAYIS 2019 YERLİLİK Stratejik Ortak Türkiye nin En Büyük ve En Köklü Odası Türk sanayinin en köklü temsilcilerinden biri olan İstanbul Odası, kurulduğu 1952 yılından bu yana, çalışmalarını,

Detaylı

Dijital Pazarlama Türkiye de ve dünya çapında markanızın tüm dijital platformlarda yapılacak pazarlama faaliyetlerinin tümü SEO (arama motoru optimizasyonu), SEM (arama motoru pazarlaması), influencer

Detaylı

TEGEP te Neler Oluyor?

TEGEP te Neler Oluyor? Gündem Mayıs 2013 02 TEGEP te Neler Oluyor? Eğitim ve gelişim alanında referans olabilecek çalışmalar kapıda! 07 TEGEP - ASTD İşbirliği 05 Zirvede Buluşalım! 09 Tegep Eğitim Profesyonellerini Geliştiriyor

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit 2017 / ChemLife Kimya Teknolojileri Gazetesi nin amacı; kimya bilimi, sanayisi ve bağlı alt sektörlerin gelişmesine katkıda bulunarak,

Detaylı

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir?

İnternet Teknolojisi. İnternet Teknolojisi. Bilgisayar-II - 4. Hafta. Öğrt. Gör. Alper ASLAN 1. Öğrt. Gör. Alper Aslan. İnternet Nedir? İnternet Teknolojisi Öğrt. Gör. Alper Aslan ENF102 Bilgisayar - II İnternet Teknolojisi İnternet Nedir? İnternet Kime Aittir İnternet in Türkiye deki Gelişimi İnternet in Türkiye de Kullanımı Yakın Gelecekte

Detaylı

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI

TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI 2014 DEPREM ZİRVESİ TÜRKİYE DEPREM VAKFI TANITIM & DEPREM ZİRVESİ SPONSORLUK DOSYASI www.turkiyedepremvakfi.org.tr tdv@turkiyedepremvakfi.org.tr twitter: twitter.com/tdvakfi facebook: facebook.com/turkiyedepremvakfi

Detaylı

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz...

SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ. Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... SAP OEM PROGRAM ORTAKLIĞI REHBERİ Türkiye nin ilk SAP OCP İş Ortağı MDS ap den OEM Programı Hakkında Bilmek İstedikleriniz... OEM İŞ ORTAKLIĞI NEDİR? MDS ap SAP OEM iş ortaklığı modeli, SAP platformlarını

Detaylı

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda.

LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda. LİDERLİK YENİDEN TANIMLANIYOR... / LiderlerAnadoluda 9 MAYIS 2018 ANKARA MEB ŞURA SALONU ALMANAK 1 Anadolu Liderler Zirvesi Hakkında 2 Anadolu Liderler Zirvesi Genel Görünümü 3 Anadolu Liderler Zirvesi

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. AdresGezgini A.Ş. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme Bölgesi nde

Detaylı

YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN...

YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN... N YEPYENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ! SİZ DE GELİN... Merhaba, Araştırma sektöründe uzun zamandır ihtiyacını hissettiğimiz bir çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilginin yayılması ve sürekli kayıt altında

Detaylı

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler

Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri. Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Mektep Eğitimleri Yerel İşletmeler Marketing Anadolu Platformu, üretici Anadolu sanayicisine satışı artırıcı bir fonksiyon olarak pazarlama ve bileşenleri konusunda yön göstermek amacıyla

Detaylı

TEGEP Eğitim ve Gelişim Zirvesi bu yıl sekizinci kez, Ekim 2018 tarihinde, «Çarpışma» teması ile gerçekleşecek.

TEGEP Eğitim ve Gelişim Zirvesi bu yıl sekizinci kez, Ekim 2018 tarihinde, «Çarpışma» teması ile gerçekleşecek. TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği; kurumlar, eğitimciler, akademisyenler ve eğitim alanlardan oluşan paydaşları ile iş birliği içinde fikir üretip, araştırma ve geliştirme yapıp, ilkeler belirleyerek,

Detaylı

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak.

FESTİVAL HAKKINDA. Magical Fest Türkiye'de en çok biletli seyircinin ağırlayacağı bir festival olacak. İÇİNDEKİLER Festival Hakkında... 3 Festival Programı... 4 Line Up (1.Gün)... 5 Line Up (2. Gün)... 6 Festival'in Tanıtımı... 7 Rakamlarla MagicalFest... 8 Festival Alanı... 9 Festivalin Mobil Uygulaması...

Detaylı

Doğal olarak dijital

Doğal olarak dijital Doğal olarak dijital 1 Doğadan ilham alan, yeni nesil teknoloji şirketi. Doğada her şey birbiri ile uyum ve bir denge içinde. Bitkiler etkin bir veri analitiği ve network yönetimi ile hayatta kalabiliyorlar.

Detaylı

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız.

Satış, pazarlama, iletişim ve müşteri deneyimleriniz için yaratıcı çözümler sunmaktayız. reklam& pazarlama Bizim işimiz Tasarımdan yazılıma kadar farklı disiplinlerden oluşan uzman kadromuzla, hizmet standartlarını koruyarak, yüksek kaliteli içerikler yaratmaya odaklanıyoruz. Satış, pazarlama,

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI

SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI TEGEP İN DEĞERLERİ Şeffaflık Yerellik Bilimsellik Değer Katmak TEGEP İN AMACI; EĞİTİM VE GELİŞİM ALANINA SAĞLAYACAĞI FAYDALAR TEGEP in en temel amacı Türkiye de yetişkin öğrenim sürecini

Detaylı

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ SEO ve Sosyal Medya Tanıtım Semineri SEMİNER SÜRESİ 2 SAAT BİLGİYAZAN YAZILIM EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ Eğitim Ücreti: Ücretsiz Eğitim Programının Amacı: SEO Sosyal Medya Dijital Pazarlama Sanatı

Detaylı

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ

EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Egeli & Co. Yatırım Holding A.Ş. 13 Ekim 2010 Basın Bülteni EGELİ & CO.: REEL YATIRIMLAR İÇİN YERLİ ve YABANCI FİNANSAL YATIRIMCIYI TARIM SEKTÖRÜNE ÇEKECEĞİZ Halka açık bir şirket olan Egeli & Co. Yatırım

Detaylı

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip

NEDEN DOĞULİNE. Detaylı Analiz. Doğru Planlama. Hedef Kitleye Uygunluk. Doğru İçerik Stratejisi. 7/24 Destek. Deneyimli Ekip NEDEN DOĞULİNE Detaylı Analiz Yapılan tüm çalışmaların temeli ve ilk adımı, detaylı analizdir. Analiz adımında, ürünün teknik, anahtar kelime, UI & UX, backlink, hedef kitle ve rakip analizi yapılır. Analiz

Detaylı

Sosyal Yatırım Programı

Sosyal Yatırım Programı Sosyal Yatırım Programı İGA SOSYAL YATIRIM PROGRAMI İstanbul Yeni Havalimanı Projesi (İGA), Havalimanı inşaat alanına komşu olan yerel halk ve ilgili paydaşlar ile şeffaf ve zamanında bilgi temini ve açık

Detaylı

17-18 Eylül 2014 te Tekrar Beraberiz...

17-18 Eylül 2014 te Tekrar Beraberiz... 17-18 Eylül 2014 te Tekrar Beraberiz... NELER YAPTIK... 18-19 Eylül 2013 DHS 2013 DHS 2013 Konuşmacıları DHS 2013 Sponsorları Basında DHS 2013 Basında DHS 2013 Basında DHS 2013 Basında DHS 2013 Basında

Detaylı

BAYKUŞ ÖDÜLLERİ 1. MERAKLI BAYKUŞ 2. USTA BAYKUŞ 3. VİZYONER BAYKUŞ 4. İÇGÖRÜLÜ BAYKUŞ 5. İNOVATİF BAYKUŞ 6. SOSYAL BAYKUŞ 7.

BAYKUŞ ÖDÜLLERİ 1. MERAKLI BAYKUŞ 2. USTA BAYKUŞ 3. VİZYONER BAYKUŞ 4. İÇGÖRÜLÜ BAYKUŞ 5. İNOVATİF BAYKUŞ 6. SOSYAL BAYKUŞ 7. 1. MERAKLI 2. USTA 3. VİZYONER 4. İÇGÖRÜLÜ 5. İNOVATİF 6. SOSYAL 7. GENÇ 8. AKADEMİK 9. İNATÇI Baykuş Ödülleri Türkiye Araştırmacılar Derneği nin, araştırma sektöründeki başarılı pazar, pazarlama ve sosyal

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Aralık 2018 WOW Hotel satinalmazirvesi.org Değerli Yönetici, Sürdürülebilir etik satınalma yaklaşımı çerçevesinde satınalma mesleğini güçlendirme misyonu ile ön plana çıkan TÜSAYDER,

Detaylı

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz

Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz Biz Kimiz? Ekibimizi yakından tanıyın: adresgezgini.com/ekibimiz 2007 Ekip 35 kişiye, müşteri sayısı 10.000'e ulaştı. Global All-Star Ödülü kazandı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Teknoloji Geliştirme

Detaylı

Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr www.soysal.com.tr

Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr www.soysal.com.tr Konferansa katılım ve sponsorluk olanakları için: Soysal Satış Bölümü T. (0212) 212 99 70 E. satis@soysal.com.tr Hulusi Belgü AYD Başkanı VII. AVM Yatırımları Konferansı nda yeniden birlikteyiz. Alışveriş

Detaylı

MOBİLSAD, Eylül 2010

MOBİLSAD, Eylül 2010 MOBİLSAD, Eylül 2010 Gündem MOBİLSAD Nasıl Kurulduk? Amaçlarımız TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ VE KATKILARIMIZ Telekomünikasyon Sektörü Mobil İletişim Sektörü Ekonomiye Diğer Katkılarımız Ülke Gelişimine Katkı

Detaylı

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları

Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları Bilgi Çağına Uyumlu, Doğru Kariyer Yolları KARİYER ZİRVESİ & FUARI MÜ Kariyer Merkezi(MARKAM); Yaşam boyu öğrenme felsefesi ışığında ve bilgi toplumu olma yolunda, öğrencilere yönelik kariyer planlama

Detaylı

Enerjide alternatif bir yaklaşım

Enerjide alternatif bir yaklaşım alternatifenerji.com temiz enerji, enerji verimliliği, eko binalar, yeşil ulaşım, enerji mevzuatı konularında çalışma yapan profesyoneller, yatırımcılar ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen herkes

Detaylı

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018

DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / 2018 www.chemlife.com.tr DİJİTAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ GAZETESİ medyakit / WEB ONLINE 25.000 ÜZERİ KULLANICI E-MAİL 30.000 ÜZERİ ABONE UYGULAMA 5.000 ÜZERİ KULLANICI TUMBLR GÖRSEL İÇERİK VE HABER PAYLAŞIMLARI

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

Günümüz iletişim dünyası SIP ve OTT -

Günümüz iletişim dünyası SIP ve OTT - Referanslar Günümüz iletişim dünyası SIP ve OTT - Gelişen dünyada sabit hatlar iletişim azalmaktadır. GSM altyapısı ile (Ses/Sms trafiği) iletişim azalmaktadır. İnternet üzerinden sağlanan iletişim hizmetleri

Detaylı

Proje Başvuru Kılavuzu

Proje Başvuru Kılavuzu Proje Başvuru Kılavuzu Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Nedir? Ege İhracatçı Birlikleri organizatörlüğünde 2012 yılından bu yana düzenlenen Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği; potansiyel Ar-Ge işbirlikleri yaratılması

Detaylı

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr

WINDESKPORTA. sıgnum. Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi. Uygulama Çözümü. windesk.com.tr windesk.com.tr WINDESKPORTA Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi Uygulama Çözümü Kurum içinde veya dışında faaliyet gösteren Çağrı Merkezi ve Müşteri Hizmetleri İletişim Merkezi uygulama alanında, tek bir

Detaylı

İletişimin Yeni Yolu

İletişimin Yeni Yolu Referanslar İletişimin Yeni Yolu Günümüz iletişim dünyası SIP ve OTT - Gelişen dünyada sabit hatlar iletişim azalmaktadır. GSM altyapısı ile iletişim azalmaktadır. İnternet üzerinden sağlanan iletişim

Detaylı

Yatırımcı Sunumu. Mayıs 2018

Yatırımcı Sunumu. Mayıs 2018 Yatırımcı Sunumu Mayıs 2018 NOTICE 2 2018 İLK ÇEYREK GÖSTERGELER ŞİRKETİN ORTAKLIK YAPISINDAKİ DEĞİŞİM Doğan Holding'in hisselerinin raporlama tarihinden sonra Demirören Medya'ya devri BAZI ORTAKLIKLARIN

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER I-II

HALKLA İLİŞKİLER I-II Editörler Yrd.Doç.Dr. Gonca Yıldırım & Seçil Utma HALKLA İLİŞKİLER I-II Yazarlar Yrd.Doç.Dr.Gonca Yıldırım Yrd.Doç.Dr.İlker Özdemir Hasan Çiftçi Hatice Aydoğmuş Özcan Kahraman Koktürk Melis Yalçın Seçil

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar

Detaylı

Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği

Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği Gökhan Özertan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü 6 Mart 2017 Gökhan Özertan Tarımın Geleceği 6 Mart 2017 1 / 13 Dünya Tarımında Gelişmeler Tarımın fiziksel, sosyal

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org

www.foodsupplychainforum.org www.sut-d.org www.foodsupplychainforum.org Düzenleyen Destekleyen www.sut-d.org Değerli Gıda Yatırımcıları ve Sektör Temsilcileri, Günümüzde en önemli ve stratejik sektörlerden biri olarak kabul edilen gıda sektörü,

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

SONUÇ BİLDİRGESİ. Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0 Teknoloji Platformu. 21 Şubat 2017 Sheraton Hotel Convention Center

SONUÇ BİLDİRGESİ. Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0 Teknoloji Platformu. 21 Şubat 2017 Sheraton Hotel Convention Center Teknoloji Platformları, güncel Teknoloji konularının paylaşıldığı Etkinliği, BThaber Özel Dosyası ve Ek Yayını ile etkileşimli bir paylaşım platformudur. Kamuda BT Yönetişimi ve Endüstri 4.0 Teknoloji

Detaylı

Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012

Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012 Dünya ve Türkiye de, Kamu Çağrı Merkezi Uygulamaları ve Son Trendler 26 Eylül 2012 IMI 2.Ankara Çağrı Merkezi Konferansı Emre ERTÜRK TURKCELL GLOBAL BİLGİ Stratejik Planlama Müdürü Dünya Çağrı Merkezi

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

Özet Tanıtım Dokümanı

Özet Tanıtım Dokümanı Özet Tanıtım Dokümanı İstanbul, 2012 Kutluşah, yönetim, finans ve süreç danışmanlığı alanlarında hizmet veren güvenilir bir iş ortağıdır Toplamda 85 yılı aşkın finansal kuruluşlar, girişimcilik ve yönetim

Detaylı

Bugünden Geleceğe: Makineler Arası İletişim Çözümleri ve Nesnelerin İnterneti Dünyasında Kaynak Yönetimi

Bugünden Geleceğe: Makineler Arası İletişim Çözümleri ve Nesnelerin İnterneti Dünyasında Kaynak Yönetimi Bugünden Geleceğe: Makineler Arası İletişim Çözümleri ve Nesnelerin İnterneti Dünyasında Kaynak Yönetimi Enis Yazırlıoğlu Turkcell Vizyon ve Düşünce Liderliği enis.yazirlioglu@turkcell.com.tr Twitter:

Detaylı

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER

KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER KAMU KURUMLARI VE BELEDİYELER İLE YÜRÜTÜLEBİLECEK ÇALIŞMA VE PROJELER 1- Kalkınma Ajansı Destekleri A. Mali Destekler 50.000 500.000 TL arasında değişen bölgesel önceliklere göre farklı konu başlıklarında

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı

Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı Dijital Dönüşüm Çağında Marketler İçin Yeni Nesil Pazarlama Kanalı İNTERNETİN GELİŞİMİ Geçtiğimiz yıl yapılan Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması na göre Türkiye de internet kullanan bireylerin

Detaylı

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ.

İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ EKONOMİ İŞLETME (UOLP) İSTANBULTEKNİKÜNİVERSİTESİ www.itu.edu.tr İŞLETME FAKÜLTESİ Yarının yatırımlarını şekillendirecek fikirler neden sizden

Detaylı

Tarımda Yenilikler, Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği

Tarımda Yenilikler, Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği Tarımda Yenilikler, Türkiye nin Tarım Vizyonu ve Geleceği Prof. Dr. Gökhan Özertan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü ozertan@boun.edu.tr Twitter: @gokhanozertan 29.03.2018 1 Hedefler arasında Üretimde

Detaylı

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI

FUAR RAPORU Aralık 2017 Kazablanka FAS 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 2. ULUSLARARASI GIDA İŞLEME, PAKETLEME VE MAKİNE FUARI 08-10 Aralık 2017 Kazablanka FAS O.F.E.C. l'office des Foires et Expositions de Casablanca Afrika pazarına açılmak için bu fuara katıldık,ilk katılımımız

Detaylı

Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu. Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi

Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu. Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkiye de Yazılım Sektörü Tanıtım Sunumu Murad Tiryakioğlu Afyon Kocatepe Üniversitesi Neden Yazılım Sektörü? Yazılım Sektörü, bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir bileşeni olarak rekabet avantajı sağlama

Detaylı

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM

Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM Markalaşma ve Sürdürülebilirlik Projesi KAGÜM YOL HARİTAMIZ MARKALAŞMA İşletme bazında Faaliyetler Bölgesel Faaliyetler SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Neden MARKALAŞMA? Markalaşma sürecinde, yerli ve yabancı turistin

Detaylı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı 2016 yılı Proje Teklif Çağrısı Değerlendirme Sonuçları : KKTC-16-TDKB-01 Bu program T.C. Lefkoşa

Detaylı

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik.

Dijital Pazarlamada. Trendleri ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital Pazarlamada 2016 Trendleri 2017 ye merhaba demeden önce bir önceki senede neler olduğunu birlikte incelemek istedik. Dijital pazarlamanın 2016 daki trendlerini sizler için bir araya getirdik. Böylece

Detaylı

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen

Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen 1 2 Mobil cihazlar insanlar için hayatı kolaylaştırıp; evde, ofiste ya da günlük yaşamda ihtiyaç duyulan her türlü bilgi, içerik ve uygulamaya istenilen yerden, istenildiği anda ulaşabilmeyi sağlamaktadır.

Detaylı

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir.

Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye yer verilmiştir. Kadın Girişimcilerin Yeterliliklerinin Artırılması ve İş Dünyasına Entegrasyonu AB Projesi (W2LAB) 2013-1-TR1-LEO05-47596 İhtiyaç Analizi Anketi Raporu Anketin bilgilendirme cümlesi olarak aşağıdaki ifadeye

Detaylı

T.C. Kalkınma Bakanlığı

T.C. Kalkınma Bakanlığı T.C. Kalkınma Bakanlığı 2023 Vizyonu Çerçevesinde Türkiye Tarım Politikalarının Geleceği- Turkey s Agricultural Policies at a Crossroads with respect to 2023 Vision 2023 Vision, Economic Growth and Agricultural

Detaylı

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz

Şirketinizin çalışma konusunu veya ürününüz ile ilgili çalışmayı MARKANIZI YÖNETMEK olarak algılıyoruz 1 ÖNSÖZ İşimiz; Kurumunuz için gerçekleştirilecek tüm kurumsal yenilenme, reklam, PR, basın ilişkileri, tanıtım materyalleri, strateji oluşturma, yeni müşteri ilişkileri ve marka yönetimi hizmetlerini

Detaylı

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye

Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Selçuk KARAÇAY HasanSÜEL Vodafone Türkiye Vodafone, Dünyanın Vodafone En dünyanın Büyük en Mobil büyük mobil Şirketidir iletişim şirketidir. VODAFONE VOice + DAta + telefone 1985 te İngiltere nin ilk cep

Detaylı