Sayıştay. Haber Bülteni. 4 Toplantısı. 5 INTOSAI Özelleştirme Denetimi. Bu Sayıda. Eylül 2006 Yıl: 10 Sayı: 118

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Sayıştay. Haber Bülteni. 4 Toplantısı. 5 INTOSAI Özelleştirme Denetimi. Bu Sayıda. Eylül 2006 Yıl: 10 Sayı: 118"

Transkript

1 Sayıştay Eylül 2006 Yıl: 10 Sayı: 118 Bu Sayıda ASOSAI 10. Genel Kurul Toplantısı Müşterek Taarruz Uçağı Sayıştaylar Projesi 2. Konferansı Denetim Elkitapları ve Yöntemleri Çalışma Grubu Atölye Çalışması INTOSAI Deneyimli Mali Denetim Uzmanları Toplantısı Avrupa Birliği Tanıtıcı Tarama Toplantısı 5 INTOSAI Özelleştirme Denetimi Çalışma Grubu Toplantısı Sayıştay Denetçileri Derneği Kokteyli 6 Mensuplarımızın Görev Yeri Değişiklikleri Sosyal Haberler ASOSAI 10. Genel Kurul Toplantısı Üyesi bulunduğumuz Asya Ülkeleri Sayıştayları Birliği nin (ASOSAI) 10 uncu Genel Kurul Toplantısı ve buna bağlı etkinlikler, Eylül 2006 tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti Sayıştayı nın (CNAO) ev sahipliğinde Şanghay şehrinde yapıldı. Toplantıya Kurumumuzu temsilen Başkanımız Mehmet Damar, Genel Sekreter Ali Karamazakcadik, Dış İlişkiler Grup Şefi Uzman Denetçi Mehmet Bademli ve Tercüman Seher Özer den oluşan bir heyet katıldı. Toplantıda, yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemde görev ifa edecek olan Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu üyelikleri için seçimler de yapıldı. Yönetim Kurulu nun, ASOSAI Tüzüğü gereği seçimle belirlenen 5 adet üyeliği için gizli oyla yapılan seçimlerde Kurumumuz, 29 ülkenin oyunu alarak ASOSAI Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

2 2 Sayıştay Oylamalara 37 ülke katılmış olup Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyelikleri seçimlerine aday olarak katılan ülkeler ile aldıkları oylar aşağıda gösterilmiştir. Yönetim Kurulu Seçimleri: Kore: 32 Türkiye: 29 Kuveyt: 28 Suudi Arabistan: 25 Malezya: 24 Butan: 13 Tayland: 12 Nepal: 6 İsrail:5 Yönetim Kurulu Seçimleri: Ürdün: 28 Moğolistan: 26 Sri Lanka: 16 Müşterek Taarruz Uçağı Sayıştaylar Projesi 2. Konferansı Müşterek Taarruz Uçağı Sayıştaylar Projesi 2. Konferansı, Hollanda Sayıştayının ev sahipliğinde ve Eylül 2006 tarihlerinde Lahey de gerçekleştirildi. Tüm zamanların en pahalı savunma sistemleri alımı ve sahip olduğu yüksek teknolojiye atfen insanlı son uçak olarak tanımlanan Müşterek Taarruz Uçağı-MTU Projesi (Joint Strike Fighter- JSF Project), ülkemizin de aralarında yer aldığı 8 NATO üyesi ülke (Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda, İtalya, Kanada, Norveç ve Türkiye) ile Avustralya nın ilgili savunma kurum ve kuruluşları tarafından (ülkemizde Milli Savunma Bakanlığı adına Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından) ortaklaşa yürütülmektedir. Ülkemiz, esas olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yürütülen bu uzun vadeli Projeye, 1999 yılında Konsept Gösterim Evresi nde katılmış, bu evrenin ardından gelen Sistem Geliştirme ve Gösterim Evresi ne de 2002 yılında dahil olmuştur. Sıradaki ve en önemli evre olan ve 2014 te tamamlanması öngörülen Üretim ve Destek Evresi ne ise, taraf ülkelerin yetkili makamlarınca Aralık 2006 da kabul edilerek yürürlüğe girmesi planlanan ve birçok konu yanında Proje kapsamında yapılan harcamaların denetim esas ve usullerine ilişkin hükümleri de içeren Mutabakat Zaptı na imza koymak suretiyle dahil olunup olunmayacağına yönelik çalışmalar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı bünyesinde halen devam etmektedir. Bu bağlamda, MTU Projesi ne ortak olan ülkelerin Sayıştaylarının bir kısmı, daha önce F-16 Savaş Uçaklarının geliştirilmesine ilişkin benzer süreç ve çalışmalar esnasında F-16 Projesi ne ortak olan ülkelerin Sayıştayları tarafından yürütülmüş olan benzer nitelikli etkinliklerden esinlenerek, MTU Projesi çerçevesinde Sayıştayların yapabilecekleri faaliyetleri ve işbirliği imkânlarını belirlemeye yönelik bir inisiyatif geliştirmek maksadıyla, 2005 yılında MTU-Sayıştaylar Projesi 1. Konferansı nı düzenlemişlerdir. Belirtilen Konferansa Kurumumuz temsilcileri de davet edilmiş ancak, personel sıkıntısı ve mevzuattaki belirsizlikler nedeniyle iştirak edilememiştir. Bununla beraber, bu bünyede yürütülen bütün faaliyetler e-posta yoluyla takip edilmiş, ilaveten, yukarıda bahsi geçen Mutabakat Zaptı na ilişkin olarak ortak ülke Sayıştayları tarafından hazırlanan Ortak Mektup, Kurumumuzca da değerlendirilip onaylanarak Milli Savunma Bakanlığı na iletilmiştir.

3 Sayıştay İtalya Sayıştayı haricindeki bütün taraf ülke Sayıştaylarının temsilcilerinin iştirak ettiği 2. Konferans ta ise; her Sayıştayın MTU Projesi kapsamındaki harcamaların denetimi karşısındaki mevcut konumları ve gelecekten beklentileri hakkında yaptığı sunumların ardından, bilgi ve belgeler ile denetim hak ve bulgularının etkin bir şekilde sağlanması ve paylaşılması amacıyla yapılması gerekenler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede, Mutabakat Zaptı nda ulusal yüksek denetim kurumlarının denetim haklarına ilişkin olarak yer alan hükümler üzerinde de durulmuş ve ortak izleme alanları belirlenmiştir. İsviçre Sayıştayı nın Telafi Düzenlemeleri hakkında, ABD Sayıştayı nın Güncel Rapor ve Bulguları hakkında, Hollanda Sayıştayı nın MTU Projesi 2006 Yılı İzleme Raporu hakkında, Hollanda Savunma Bakanlığı nın MTU nun Operasyonel Gereksinimleri ve Kapasitesi hakkında, Proje nin alt yüklenicilerinden olan Hollanda savunma ve havacılık firması Stork un Proje Çerçevesinde Yürütülen Sanayi Faaliyetleri hakkında yaptıkları sunumların yanında elektronik ortamda güvenli bilgi paylaşımı maksadıyla hazırlanan Web sayfasının kullanımı da görüşülerek kabul edilmiştir. İzleyen iki yılın dönem başkanlığı ile 3. ve 4. Konferans ın ev sahipliği, Konferans Tüzüğü uyarınca alfabetik sıra takip edilerek Norveç Sayıştayı na geçmiştir. Projeye ortak ülke Sayıştaylarının temsilcilerinin katıldığı söz konusu Konferansa, Kurumumuzu temsilen 2. Daire Başkanı Mustafa Büyükbozkırlı ve Denetçi İhsan Çulhacı iştirak ettiler. Denetim Elkitapları ve Yöntemleri Çalışma Grubu Atölye Çalışması Yeni Üye Ülkeler ve Aday Ülkeler Sayıştayları Denetim Metodolojileri ve El Kitapları Çalışma Grubu son Atölye Çalışması, Avrupa Birliği Sayıştayı (ECA) ve İdarenin ve Yönetişimin Geliştirilmesine Yönelik Destekleme Girişimi (OECD/SIGMA) nın koordinatörlüğünde Eylül 2006 tarihleri arasında Estonya nın Laulasmaa kentinde gerçekleştirildi Prag Deklarasyonu nun 6. Tavsiye Kararı Gereği Katılım Sürecinde Denetim Metodolojileri ve El Kitaplarının Geliştirilmesi Yönündeki Uygulamalardan ve Çalışma Grubu nun Daha Önceki 12 Atölye Çalışmasından Çıkarılan Dersler ve Edinilen Tecrübeler e ilişkin olarak düzenlenen atölye çalışmasına Uzman Denetçi Nevin Atakan katılmış ve Türk Sayıştay ında Denetim metodolojisi ve denetim el kitaplarının geliştirilmesi sürecinde 1999 yılından bu yana sağlanan ilerlemeler, karşılaşılan güçlükler ve iyi uygulama örnekleri konusunda bir sunum yapmıştır. Atölye Çalışmasına, Avrupa Birliği Sayıştay ı ve SIGMA temsilcilerinin yanı sıra Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Makedonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye Sayıştaylarından toplam 40 meslektaşımız katılmıştır. 3

4 4 Sayıştay INTOSAI Deneyimli Mali Denetim Uzmanları Toplantısı INTOSAI Mali Denetim Rehberlerinin hazırlanması projesinde görevli olan mali denetim uzmanları, yürütülen çalışmalarda bugüne dek kaydedilen gelişmelerin ve deneyimlerin paylaşılması ve karşılaşılan problemlerin/fırsatların tartışılması amacıyla Eylül 2006 tarihinde İsveç Sayıştayının ev sahipliğinde Stockholm de bir araya gelmişlerdir. INTOSAI Meslekî Standartlar Komitesi bünyesinde yer alan Mali Denetim Rehberleri Alt Komitesinin IFAC Uluslararası Denetim ve Güvence Standartları Kurulu ile birlikte yürüttüğü bu projede, bu kurulca hazırlanan Uluslararası Denetim Standartlarının kamu sektöründe de uygulanabilirliğini sağlayacak şekilde geliştirilmesi suretiyle INTOSAI Mali Denetim Standartlarının oluşturulması ve bu standartlar için uygulama rehberlerinin hazırlanması amaçlanmaktadır. Toplantıda bugüne dek yapılan çalışmalar hakkında Proje Sekreterliği (İsveç Sayıştayı) tarafından genel bir bilgilendirme yapıldıktan sonra, hazırlanacak rehberlerin dil, içerik, kapsam ve format açısından nasıl olması gerektiği tartışılmış, katılımcılardan oluşturulan alt gruplar bugüne dek hazırlanmış olan rehberleri inceleyerek, geliştirilmeye ihtiyaç duyulan hususlar hakkındaki görüş ve düşüncelerini proje sekreterliği ve diğer alt gruplarla paylaşmışlardır. IFAC temsilcisinin yanı sıra, 18 ülkeden 21 denetim uzmanının davet edildiği toplantıya kurumumuzdan da, 3 ayrı Uluslararası Denetim Standardına ilişkin uygulama rehberlerinin hazırlanmasında görevli olan ve aynı zamanda hazırlanacak rehberlerin yargı yetkisini haiz Sayıştaylar tarafından da uygulanabilir olmasını sağlamak amacıyla oluşturulan 4 kişilik uzmanlar heyetinin bir üyesi olan meslektaşımız Uzman Denetçi Dr. H. Ömer Köse katılmıştır yılında başlatılan ve INTOSAI in halen yürüttüğü en büyük proje olan bu çalışmanın 2010 tarihindeki INTOSAI Kongresine kadar tamamlanması amaçlanmaktadır. Avrupa Birliği Tanıtıcı Tarama Toplantısı Avrupa Birliğine katılım süreci kapsamında sürdürülen, Yargı ve Temel Haklar Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı 7-8 Eylül, Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısı ise Eylül tarihlerinde Brüksel de gerçekleştirildi. Ülkemizden koordinatör kurum veya ilgili kurum sıfatlarıyla, 26 bakanlık, kurum ve kuruluşun temsilcilerinin katıldığı Yargı ve Temel Haklar Faslı Tanıtıcı Tarama Toplantısının ana gündem maddeleri yargı, yolsuzlukla mücadele politikası, temel haklar ve AB vatandaşlık hakları oldu. Bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu ile ilgili toplantıda ise, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu (ERDF), Avrupa Sosyal Fonu (ESF) ve Uyum Fonu (CF) ile ilgili olarak AB uzmanları tarafından gerçekleştirilen sunum sonrası, söz konusu fonların mevzuatları, genel prensipleri, yönetim ve hesaplarının denetimi hususlarında Türk ve Hırvat heyetlerinin yönelttikleri sorular yine AB uzmanları tarafından cevaplandırıldı. Söz konusu toplantılarda kurumumuzu 2. Daire Üyesi Ahmet Özdemir ile Araştırma Grubu Şefi Uzman Denetçi Bayram Barun temsil ettiler.

5 INTOSAI Özelleştirme Denetimi Çalışma Grubu Toplantısı Bu yıl INTOSAI Özelleştirme Denetimi Çalışma Grubu Toplantısı Eylül günlerinde İngiltere Sayıştayının ev sahipliğinde Londra da yapıldı. 13 üncü düzenlenen ve 31 farklı ülkeden ekonomistlerin ve Sayıştay denetçilerinin katıldığı toplantıda, söz konusu ülkelerde özelleştirme konusunda ulaşılabilen noktalar ve özelleştirme hedeflerindeki sapmalar üzerinde duruldu. Toplantıda ayrıca; Özelleştirmelerin denetimi, Özelleştirmelerin ekonomiye uyumu Özelleştirme konusunda kamu sektörü ve özel sektör deneyimlerinde oluşan değişimler, Sayıştay Sayıştayların özelleştirme uygulamalarında ne zaman rol alması gerektiği, gibi hususlarda katılımcıların da anında yapılan oylamalarla görüşlerini belirtebildikleri, tartışmaya açık sunumlar gerçekleştirildi. Özelleştirme terminolojisinin yeniden gözden geçirilmesi ve gelecek çalışma grubu için önerilerle sona eren toplantıya kurumumuzu temsilen 1. Grup Şefi Uzman Denetçi Tansel Çeyrekli ile Uzman Denetçi Mehmet Uysal katıldılar. Sayıştay Denetçileri Derneği Kokteyli Geçtiğimiz Nisan ayında kurulmuş olan Sayıştay Denetçileri Derneği (SAYDER) hem derneğin kuruluşunu kutlamak hem de mesleğe yeni katılan denetçi yardımcısı ve denetçi yardımcısı adaylarına hoş geldiniz demek amacıyla bir kokteyl düzenledi. 20 Eylül 2006 tarihinde TPAO Söğütözü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kokteyle 280 i aşkın meslektaşımızın yanı sıra Sayıştay üyelerimiz, emekli mensuplarımız ve kurumumuzdan ayrılmış mensuplarımızdan oluşan yoğun bir katılım gerçekleşti. Sayıştay Denetçileri Derneği Başkanı Uzman Denetçi Tansel Çeyrekli nin açılış konuşmasıyla başlayan gecede, eski başkanlarımızdan Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül ile M. Kamil Mutluer de derneğin kuruluşunu kutlama amacıyla kısa birer konuşma yaptılar. Şimdiden 470 i aşan üye sayısına ulaşan ve tüm meslektaşlarımızın katılımıyla, Sayıştay denetimine ve denetim mesleğine önemli katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayıştay Denetçileri Derneğinin kuruluşunu kutluyor ve başarılar diliyoruz. 5

6 Sayıştay Mensuplarımızın Görev Yeri Değişiklikleri Eylül 2006 döneminde görev yerleri değişen mensuplarımızın eski ve yeni birimlerini aşağıda sunuyor ve mensuplarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diliyoruz. Adı Soyadı Unvanı Eski Birimi Yeni Birimi Rasih Altınkülçe Uzman Denetçi 15. Grup 14. Grup Mustafa Meşe Uzman Denetçi 14. Grup 15. Grup Mustafa Duran Uzman Denetçi Tem. Kur. B. Rap. 17. Grup Engin İleri Uzman Denetçi 4. Grup 15. Grup Ekrem Akgün Denetçi 17. Grup 1. Daire Rap. Volkan Topçu Denetçi 1. Daire Rap. 17. Grup Cem Ozan Denetçi 13. Grup 8. Daire Rap. Hale Avcı Denetçi 14. Grup 2. Daire Rap. Salih Temirci Denetçi 2. Daire Rap. 9. Grup Ayhan Öztoprak Denetçi 9. Grup 2. Daire Rap. Kurumumuza Veda Edenler Eylül 2006 ayı içinde mensuplarımızdan Veri Hazırlama Kontrol İşletmenleri Gülsüm Şimşek, Gülten Erdoğan, Aynur Işıktaş tarihinde kendi istekleri üzerine emekliye ayrıldılar. Yine mensuplarımızdan Memur Mahir Yılmaz ise tarihinde kurumumuzdan istifaen ayrıldı. Kendilerine yeni yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz. Kurumumuza Geri Dönenler 2002 yılından itibaren Kamu İhale Kurumunda Kamu İhale Uzmanı olarak görev yapmakta olan Başdenetçi Fazlı Yıldız, tarihinde Kurumumuza geri dönmüş ve 16. Grupta görevlendirilmiştir. Yeniden aramıza katılan meslektaşımıza hoş geldin diyor ve başarılar diliyoruz. Bültende yer almasını istediğiniz haberleri ve eleştirilerinizi, 3263, 3255, 3365, 3361, 3363, 3513, 3256, 3253,3885, 3604 no.lu telefonlara veya Araştırma Grubunda görevli denetçilere yazılı veya sözlü olarak bildirebilirsiniz. Basım Tarihi:

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ ÇEVRE DENETİMİNDE KÜRESEL GÜNDEM VE EUROSAI İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DENETİMİ SEMİNERİ

Detaylı

EUROSAI-ARABOSAI ÜÇÜNCÜ ORTAK KONFERANSI VE ABU DHABİ DEKLARASYONU

EUROSAI-ARABOSAI ÜÇÜNCÜ ORTAK KONFERANSI VE ABU DHABİ DEKLARASYONU EUROSAI-ARABOSAI ÜÇÜNCÜ ORTAK KONFERANSI VE ABU DHABİ DEKLARASYONU İsa CAN GİRİŞ INTOSAI bünyesinde faaliyet gösteren bölgesel çalışma gruplarından olan Avrupa Sayıştayları Birliği (EUROSAI) ve Arap Sayıştayları

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 4 MATRA-FLEX Projesi. Bu Sayıda 1. Sayıştayımızın 147 nci Kuruluş Yıl Dönümü. Mayıs 2009 Yıl: 13 Sayı: 150

Sayıştay. Haber Bülteni. 4 MATRA-FLEX Projesi. Bu Sayıda 1. Sayıştayımızın 147 nci Kuruluş Yıl Dönümü. Mayıs 2009 Yıl: 13 Sayı: 150 Bu Sayıda 1 Mayıs 2009 Yıl: 13 Sayı: 150 Sayıştayımızın 147 ncı Kuruluş Yıl Dönümü 3 EUROSAI/OLACEFS Müşterek Konferansı IDI-ASOSAI Eğitim Uzmanlığı Çalıştayı NATO Üyesi Ülkelerin Yüksek Denetim Kurumları

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete

YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI. ( tarihi İtibariyle) Yayımlandığı Resmi Gazete YÜRÜRLÜKTE BULUNAN ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME ANLAŞMALARI (21.01.2016 tarihi İtibariyle) Taraf Devlet Anlaşmanın İmza Edildiği Tarih Yayımlandığı Resmi Gazete Tarih No Yürürlük Tarihi Vergiler Açısından

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 1 Avrupa Birliği Üyesi ve Aday. 6 Mensuplarımızın Görev Yeri. Bu Sayıda

Sayıştay. Haber Bülteni. 1 Avrupa Birliği Üyesi ve Aday. 6 Mensuplarımızın Görev Yeri. Bu Sayıda Aralık 2007 Yıl: 11 Sayı: 133 Bu Sayıda 1 Avrupa Birliği Üyesi ve Aday Ülkeler Sayıştay Başkanları Müşterek Toplantısı EUROSAI Semineri ASOSAI Çalışma Atölyesi 2 3 4 Gümrükler, Vergilendirme, Uyuşturucu

Detaylı

9. Uluslararası İlişkiler

9. Uluslararası İlişkiler 9. Uluslararası İlişkiler 9.1. Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları (ÇVÖA) Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşmaları, 03.11.1970 tarihinde Avusturya ile imzalanarak başlamış olup, bugüne kadar 76 ülke

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 1 Matra-Flex Projesi Kapsamında INTOSAI Çevre Denetimi. Bu Sayıda

Sayıştay. Haber Bülteni. 1 Matra-Flex Projesi Kapsamında INTOSAI Çevre Denetimi. Bu Sayıda Bu Sayıda Ocak 2009 Yıl: 12 Sayı: 146 1 Matra-Flex Projesi Kapsamında Hollanda da Gerçekleştirilen Çalıştay 3 12. INTOSAI Çevre Denetimi Çalışma Grubu (WGEA) Toplantısı 4 5 6 Avrupa Sayıştayı (ECA) Denetim

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. Bu Sayıda. Kasım 2008 Yıl: 12 Sayı: 144

Sayıştay. Haber Bülteni. Bu Sayıda. Kasım 2008 Yıl: 12 Sayı: 144 Kasım 2008 Yıl: 12 Sayı: 144 Bu Sayıda 1 ASOSAI 39. Yönetim Kurulu Toplantısı Avrupa Komisyonu Heyetinin Kurumumuzu Ziyareti 2 3 4 5 6 SIGMA Heyetinin Kurumumuzu Ziyareti Dünya Bankası Heyetinin Kurumumuzu

Detaylı

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ

TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Ülke TÜRKİYE DEKİ YABANCI ÜLKE TEMSİLCİLİKLERİ Temsilcilik Türü Şehir Telefon Faks e-posta A.B.D. Başkonsolosluk Adana (0322) 346 62 62 (0322) 346 79 16 A.B.D. Büyükelçilik Ankara 455 55 55 467 00 19 A.B.D.

Detaylı

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris)

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) Dr. A. Alev BURÇAK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Sunu Planı OECD Hakkında

Detaylı

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI

KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI KAMU MALİ YÖNETİMİNDE SAYDAMLIK VE HESAP VEREBİLİRLİĞİN SAĞLANMASINDAKİ GÜÇLÜKLER VE SAYIŞTAYLARIN ROLÜ: EUROSAI-ASOSAI BİRİNCİ ORTAK KONFERANSI Berna ERKAN Sunuş ASOSAI (Asya Sayıştayları Birliği) ve

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 269.665.223,68 305.580.419,69 13,32 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 155.240.675,64 92.044.938,69-40,71 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

Bu nedenle çevre ve kalkınma konuları birlikte, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde ele alınmalıdır.

Bu nedenle çevre ve kalkınma konuları birlikte, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde ele alınmalıdır. 1992 yılına gelindiğinde çevresel endişelerin sürmekte olduğu ve daha geniş kapsamlı bir çalışma gereği ortaya çıkmıştır. En önemli tespit; Çevreye rağmen kalkınmanın sağlanamayacağı, kalkınmanın ihmal

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 22 Aralık 2015 Pazar 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı yüzde 12 artış göstererek 1 milyon 956 bin adet seviyesine ulaştı.

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 213 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

Sayıştay Haber Bülteni

Sayıştay Haber Bülteni Bu Sayıda 1 Nisan 2010 Yıl: 14 Sayı: 161 7.Daire Başkanı Nurşen Yapıcı Emekli oldu 7. Daire Başkanı Nurşen Yapıcı Emekli Oldu 2 3 4 5 6 7 8 Orhan Turan Daire Başkanlığına Seçildi Sertifika ve Mühür Töreni

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 21 Mayıs 2018 Pazar 2018 yılı Mart ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2017 yılı aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 268 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

INTOSAI KAPASİTE GELİŞTİRME KOMİTESİNİN FAALİYETLERİ

INTOSAI KAPASİTE GELİŞTİRME KOMİTESİNİN FAALİYETLERİ YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER INTOSAI Kapasite Geliştirme Komitesinin Faaliyetleri Uluslararası Kara Para Aklama ile Mücadele Sempozyumu INTOSAI KAPASİTE GELİŞTİRME KOMİTESİNİN FAALİYETLERİ Kapasite

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Nevzat Altan 3. Daire. 3 Ali Osman Güçlü Sayıştay. 4 Bekir Aydınlı Sayıştay. Taykan Ataman 5. Daire Başkanlığına Seçildi

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Nevzat Altan 3. Daire. 3 Ali Osman Güçlü Sayıştay. 4 Bekir Aydınlı Sayıştay. Taykan Ataman 5. Daire Başkanlığına Seçildi Temmuz 2010 Yıl: 14 Sayı: 164 Bu Sayıda 1 Taykan Ataman 5. Daire Başkanlığına Seçildi 2 Nevzat Altan 3. Daire Başkanlığına Seçildi İbrahim Kandemir Sayıştay 3 Ali Osman Güçlü Sayıştay Ömer Zengin Sayıştay

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI 691010 ABD 0 463 0 0 9.273 7.644 691090 ABD 783.096 190 1.634.689 1.330.333 3.869 3.102 TOPLAM 783.096 653 1.634.689 1.330.333 13.142 10.746 691090 Afganistan 6.557 0 24.223 19.558 691010 Almanya 885 1.068

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 3 Ocak 2017 Pazar 2016 yılı Kasım ayında AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 12,8 artış göstererek 211 bin adet seviyesinde

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 2 Ekim 2017 Pazar 2017 yılı Ağustos ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 0,3 artarak 159 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi

Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Türkiye de Sivil Toplumu Geliştirme ve Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğunu Güçlendirme Projesi Uluslararası Konferans Sivil Toplum-Kamu Sektörü İşbirliği 25-26 Nisan 2013, İstanbul 2 nci Genel Oturum

Detaylı

ASOSAI NİN ONUNCU GENEL KURUL TOPLANTISI VE ÜÇÜNCÜ SEMPOZYUMU

ASOSAI NİN ONUNCU GENEL KURUL TOPLANTISI VE ÜÇÜNCÜ SEMPOZYUMU YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ASOSAI nin Onuncu Genel Kurul Toplantısı ve Üçüncü Sempozyumu Tsunami Yardım Fonlarının Denetimi Uluslararası Semineri ASOSAI NİN ONUNCU GENEL KURUL TOPLANTISI VE ÜÇÜNCÜ

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 30 Mart 2016 Pazar 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı, 2015 yılındaki pozitif performansını sürdürdü ve yüzde 15 artış

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Kasım - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat İthalat Ulke adı 691010 ABD 355 2.625 1.691 1.530 35.205 31.976 691090 ABD 2.525.971 116 5.177.455 4.765.696 491 465 TOPLAM 2.526.326 2.741 5.179.146 4.767.226 35.696 32.441 691090 Afganistan 1.230 0 2.570 2.376 691010

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke

TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke TÜİK VERİLERİNE GÖRE ESKİŞEHİR'İN SON 5 YILDA YAPTIĞI İHRACATIN ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI (ABD DOLARI) Ülke 2008 Yılı 2009 Yılı 2010 Yılı 2011 Yılı 2012 Yılı Sayısı Ulke adı İhracat Ulke adı İhracat Ulke

Detaylı

Değerlendirme Araçları Projesi

Değerlendirme Araçları Projesi Hastanelerde Kalite Geliştirme için Performans Değerlendirme Araçları Projesi (PATH) ve Türkiye nin Katılımı Günnur ERTONG Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi 20 Mart 2009 PATH NEDİR? Hastanelerin emsalleriyle

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2013/2014 Şubat)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2013/2014 Şubat) Rapor No: 1/ Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (13/1 Şubat) Şubat 1 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB (7) ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 13 yılı Şubat ayında

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI. İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 690721 ABD 121.201.978 5.919.468 183.351 9.561 36.358.373 33.291.590 60.931 55.611 690722 ABD 2.013.654 112.572 67.890 3.140 654.446 609.369 82.674 78.128 690723 ABD 2.805.625 204.888 17.952 1.700 1.092.601

Detaylı

Sayı: 237 Yıl:20. Ağustos - Eylül Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı. Sayıştayda Bayramlaşma

Sayı: 237 Yıl:20. Ağustos - Eylül Adli Yıl Açılış Töreni Yapıldı. Sayıştayda Bayramlaşma Sayı: 237 Yıl:20 Ağustos - Eylül 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06100 Balgat/Ankara Tel : 0.312 295 30 00 Faks : 0.312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 2016-2017

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 16 Ekim 2016 Pazar 2016 yılı Ağustos ayında AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 31,2 artış göstererek 157 bin adet seviyesinde

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ

UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ UFRS 16 KİRALAMA STANDARDI, ŞİRKETİNİZE ETKİSİ İÇİNDEKİLER NEDEN BU STANDARDA İHTİYAÇ VAR? 3 YENİ STANDART KİMLER İÇİN GEÇERLİ? 3 YENİ STANDART, KİRACI OLARAK SİZİN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR? 4 ÖNEMLİ KAVRAMLARA

Detaylı

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP)

TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) TAIEX PROGRAMI BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI (RTP) 1. Bölgesel Eğitim Merkezi (RTP) Bilindiği üzere; Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Kurumsal Yapılanma Birimi tarafından uygulanan Bölgesel Eğitim

Detaylı

8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları

8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları 8. EĞİTİM. 8.1. Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Çalışmaları 01.01.2001 31.12.2001 tarihleri arasında Gelirler Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi nce merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan çeşitli

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 14 Temmuz 2017 Pazar 2017 yılı Mayıs ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 9,4 artış göstererek 213 bin adet seviyesinde

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel Konferansı. Program

Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel Konferansı. Program Support for Improvement in Governance and Management A joint initiative of the OECD and the EU, principally financed by the EU - Aday ve Potansiyel Aday Ülkeler için İkinci Kamu İç Mali Kontrol Bölgesel

Detaylı

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET

AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET AVRUPA KONSEYİ İNSAN HAKLARININ KORUYUCUSU ÖZET Avrupa Konseyi üyesi olmayan devlet (Belarus) ÜYE ÜLKELER KURULUŞUN MERKEZİ VE BÜROLARI BÜTÇE Almanya, Arnavutluk, Andorra, Avusturya, Azerbaycan, Belçika,

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve ye göre dış ticaret İhracat İhracat İhracat 690721 ABD 205.907.319 10.016.491 545.647 26.090 61.237.372 54.367.866 442.498 388.194 690722 ABD 3.805.776 224.607 67.890 3.140 1.177.009 1.052.756 82.674

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2015 HALI SEKTÖRÜ Ekim Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2015 EKİM AYI İHRACAT PERFORMANSI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılını % 7,3 oranında

Detaylı

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF)

MÜCEVHER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ MAL GRUBU ÜLKE RAPORU (TÜRKİYE GENELİ) - (KÜMÜLATİF) ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 1 BİRLEŞİK ARAP EMİRLİ 521.361.708,54 519.945.727,22-0,27 ALTINDAN MAMUL MÜCEVHERCİ VE KUYUMCU EŞYASI 2 IRAK 308.690.215,23 226.634.279,98-26,58 ALTINDAN MAMUL

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Rapor tarihi:10/02/2014 İhracat Miktar Miktar İhracat İhracat Euro 250610 Kuvars 3 Hollanda 0 490.700 0 0 180.149 136.413 4 Almanya 429.387 336.598 64.931 47.605 173.941 131.141 5 İtalya 18.984.512 23.250

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Dolar Euro Dolar Euro 381600 400 ABD 7.173.384 508.337 2.238.359 2.028.858 1.031.457 930.108 681591 400 ABD 23.110 0 24.277 21.649 681599 400 ABD 4.378 60.671 50.504 45.428 219.208 197.245 690210 400 ABD

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Aralık ayında, Türkiye nin

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2015 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Türkiye ile AB arasındaki gelir uçurumu azalmadı arttı Tarih : 14.12.2012 2011 DE HIZLI KALKINMA MASALINA ULUSLARARASI YALANLAMA TÜİK, EUROSTAT ve OECD işbirliğiyle

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI ve Ülkeye göre dış ticaret İhracat Dolar İhracat Euro İthalat Dolar İthalat Euro 691010 Antalya Serbest Bölgesi 152 0 246 233 Antalya Serbest Bölgesi 5.610 0 20.211 18.934 TOPLAM 5.762 0 20.457 19.167

Detaylı

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI.

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. 28 Şubat 2014 BASIN BÜLTENİ AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2014 yılı Ocak ayında 2013 yılı aynı ayına göre %5 büyüdü ve toplam

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 3. Daire Başkanı Hasan Baş Emekli Oldu. Haziran 2010 Yıl: 14 Sayı: 163 Bu Sayıda

Sayıştay. Haber Bülteni. 3. Daire Başkanı Hasan Baş Emekli Oldu. Haziran 2010 Yıl: 14 Sayı: 163 Bu Sayıda Haziran 2010 Yıl: 14 Sayı: 163 Bu Sayıda 1 3. Daire Başkanı Hasan Baş Emekli Oldu 2 5. Daire Başkanı Süleyman Topallar Emekli Oldu Karadeniz in Kirliliğe Karşı Korunması Konulu Uluslararası Çevre Denetimi

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

ARABOSAI VE EUROSAI ÇEVRE DENETİMİ ORTAK KONFERANSI

ARABOSAI VE EUROSAI ÇEVRE DENETİMİ ORTAK KONFERANSI YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER ARABOSAI VE EUROSAI ÇEVRE DENETİMİ ORTAK KONFERANSI EUROSAI ÇEVRE DENETİMİ ÖZEL ÇALIŞMA GRUBU VE ETKİNLİKLERİ ARABOSAI VE EUROSAI ÇEVRE DENETİMİ ORTAK KONFERANSI Arap

Detaylı

Haber Bülteni. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT Sayıştayı Ziyaret Etti

Haber Bülteni. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT Sayıştayı Ziyaret Etti Sayı: 238 Yıl: 20 Ekim 2016 Adres : T.C. Sayıştay Başkanlığı 06520 Balgat/Ankara Tel : 0 312 295 30 00 Faks : 0 312 295 40 94 e-mail : sayistay@sayistay.gov.tr web : www.sayistay.gov.tr 1 Yargıtay Başkanı

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Avrupa Birliği Ülkeleri. Bu Sayıda

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Avrupa Birliği Ülkeleri. Bu Sayıda Bu Sayıda Ekim 2008 Yıl: 12 Sayı: 143 1 INTOSAI Afet Hazırlıklarının Denetimi Çalışmaları Sayıştayımızın Liderliğinde Gerçekleştirilecek 2 Avrupa Birliği Ülkeleri Sayıştayları (ECA) İrtibat Memurları Toplantısı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 07/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Haziran ayında, Türkiye

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI

HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI HALI SEKTÖRÜ 2015 YILI İHRACATI Ülkemizin halı ihracatı 2014 yılında % 7,3 oranında bir artışla kapanmış ve 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2015 yılında ise halı ihracatımız bir önceki yıla kıyasla

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2012/2013 Ağustos)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2012/2013 Ağustos) Rapor No: 213/18 Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (212/213 Ağustos) Ağustos 213 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB () ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 212 yılı

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı mayıs ayında, Türkiye

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mart - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI.. Hata! Yer işareti tanımlanmamış. 1.1. TÜRKİYE'YE

Detaylı

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ 4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ Elektronik yan sanayi sektörünü bir araya getiren tek organizasyon Uluslararası Electronist Fuarı yerliyabancı birçok farklı şehir

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları

İÇİNDEKİLER. 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları. 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları İÇİNDEKİLER 1 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İthalat Rakamları 2 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları Yassı Ürünler İhracat Rakamları 3 2007-2008-2009-2010-2011 Yılları çelik borular İthalat-İhracat

Detaylı

SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ

SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ SAHA RATING, DÜNYA KURUMSAL YÖNETİM ENDEKSİ Nİ GÜNCELLEDİ 21.07.2017 Saha Rating güncellenmiş Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi (DKYE) çalışmasını tamamladı. Saha nın çalışması sonucunda, endekse giren ülkelerin

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2

İthalat Miktar Kg. İthalat Miktar m2 ve ye göre dış ticaret Miktar Euro 690710 ABD 1.019 74 0 0 1.880 1.707 690790 ABD 3.197.164 190.462 0 0 1.422.439 1.299.514 Euro 690810 ABD 78.284 3.850 1.848 118 43.314 38.735 5.575 5.168 690890 ABD 178.045.692

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret

TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarihi:11/02/2016 Yıl 2015 YILI (OCAK-ARALIK) HS6 ve Ülkeye göre dış ticaret Rapor tarihi:11/02/2016 ABD 1.213.773 78.470 109 5 869.143 775.224 511 467 690810 ABD 2.411 139 100 5 2.074 1.841 3.205 2.844 ABD 153.405.707 7.747.676 77.068 3.951 52.525.397 47.327.904 75.673 67.506

Detaylı

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER 9. ASOSAI ARAŞTIRMA PROJESİ IŞIĞINDA İÇ DENETİM VE İÇ DENETİM BİRİMLERİ İLE SAYIŞTAYLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER

YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER 9. ASOSAI ARAŞTIRMA PROJESİ IŞIĞINDA İÇ DENETİM VE İÇ DENETİM BİRİMLERİ İLE SAYIŞTAYLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER YÜKSEK DENETİM DÜNYASINDAN HABERLER 9. ASOSAI ARAŞTIRMA PROJESİ IŞIĞINDA İÇ DENETİM VE İÇ DENETİM BİRİMLERİ İLE SAYIŞTAYLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER 9. ASOSAI ARAŞTIRMA PROJESİ IŞIĞINDA İÇ DENETİM VE İÇ DENETİM

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2017 Hazırlayan: Sezin Ulusoy İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE'YE GELEN ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2013 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 AĞUSTOS/

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2011/2012 Ekim)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2011/2012 Ekim) Rapor No: 212/23 Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (211/212 Ekim) Kasım 212 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB (27) ve EFTA Ülkeleri nde otomobil pazarı 211 yılı

Detaylı

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi Sektörün genel özellikleri Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı Ürünler dünyada ortalama

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Sayıştayın Denetim. 3 Sayıştayın Denetim. Bu Sayıda

Sayıştay. Haber Bülteni. 2 Sayıştayın Denetim. 3 Sayıştayın Denetim. Bu Sayıda Nisan 2005 Yıl: 9 Sayı: 101 Bu Sayıda 1 Sayıştayın Denetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi Adlı Eşleştirme Projesinin Uygulama Aşaması Başladı 2 Sayıştayın Denetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi Adlı Eşleştirme

Detaylı