19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI"

Transkript

1 ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI ÖĞRETİM YILI GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi I. Aşama Temmuz 2014 II. Aşama Temmuz 2014 Sınav Saati Sınav Yeri 19 Mayıs Devlet Konservatuvarı OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü İlkadım / SAMSUN 19 Mayıs Devlet Konservatuvarı OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü İlkadım / SAMSUN

2 1 GİRİŞ Eğitim-Öğretim yılı için Ondokuz Mayıs Üniversitesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalına Özel Yetenek Sınavı ile 10 (On) öğrenci alınacaktır. Alınacak öğrenci sayısı Yükseköğretim Kurumu nun belirlediği 10 (On) kontenjan sayısı ile sınırlıdır. Bu kitapçık sınav ile ilgili bilgileri içermektedir. ÖZEL YETENEK SINAVI ÖN KAYIT İŞLEMİ Ondokuz Mayıs Üniversitesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Özel Yetenek Sınavı başvuruları, 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında üniversitemiz web sayfasından yapılacaktır. Adaylar özel yetenek sınavına, başvuru sonrasında üniversitemiz web sayfası üzerinden alacakları Sınav Giriş Belgesi ile gireceklerdir. ÖN KAYIT KOŞULLARI ve İSTENEN BELGELER a) Adayların T.C. Vatandaşı olması gerekmektedir. b) Özel Yetenek Sınavı na katılabilmek için adayların 2014 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 160 puan almış olmaları gerekmektedir. c) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm) engelli olduklarını belgelemek kaydıyla, YGS puanlarının en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir. d) Adayların lise, dengi okul veya açık öğretim liselerinden Eğitim-Öğretim yılı yada daha önce mezun durumda olması gerekmektedir. e) 2014 YGS/LYS ile herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya diğer üniversitelerin yapmış olduğu özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

3 2 Bu adayların yükseköğretim programlarına alınmalarıyla ilgili işlemler Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosu tarafından yürütülecektir. f) Ön kayıtlar üniversitemiz web sayfasında ilan edilen şartlara göre yalnızca internet üzerinden yapılacaktır. g) Ön kaydını yaptıran adayların aldıkları kayıt çıktıları Sınav Giriş Belgesi olarak kabul edilir. Adaylar sınav giriş belgesinin yanı sıra; T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya geçerli pasaportlarını yanlarında bulundurmak zorundadırlar. h) YGS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı. i) Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. j) Adaylar sınav giderleri için aşağıda belirtilen hesaba 50 TL ücret yatıracak ve dekontlarını tarayarak internet başvurusu sırasında sisteme yükleyeceklerdir. Ayrıca dekontların orjinallerini sınav sırasında yanlarında bulunduracaklardır. Banka Adı Şube Adı : T.C. ZİRAAT BANKASI : Ondokuz Mayıs Üniv./Samsun Şubesi Şube Kodu : 1479 Hesap No : IBAN : TR k) Yetenek sınavı sırasında bu kılavuzda yer almayan konularda karar verme yetkisi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Kuruluna aittir.

4 3 KAPSAM Ondokuz Mayıs Üniversitesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel Türk Müzikleri Anasanat Dalı Özel Yetenek Sınavı, ön kayıt yaptıran adaylar arasından müzik yetenekleri ve bireysel kapasiteleri daha yeterli olanları seçmek amacıyla yapılır. Bu bir sıralama sınavıdır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları Koordinasyon Kurulu tarafından her aşama için ayrı ayrı oluşturulan komisyonca sınav soruları sınavın yapılacağı gün hazırlanır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi de yine aynı sınav komisyonu tarafından Birinci Aşama (Eleme Sınavı) ve İkinci Aşama (Sıralama Sınavı) sınavlarının bitiminden hemen sonra yapılır ve ilan edilir. Sınav süreleri ve soruları Sınav Komisyonu nca belirlenir. Sınav iki aşamalıdır. I. aşama ön eleme niteliğindedir. Adayların birinci aşama sınavından başarılı sayılabilmeleri için, bu sınavdan 100 üzerinden en az 60 yetenek puanı almaları gerekmektedir. Sınav başarılarına göre sıralanan ve birinci aşama sınavından en az 60 puan alan 20 aday (kontenjanın 2 katı) belirlenerek ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanır. Sonuncu aday ile eşit puana sahip birden çok aday var ise, bu adayların tamamı ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanırlar. I. ve II. aşama sınavları sonunda adayların aldıkları puanlar ÖSYM nin Özel Yetenek Gerektiren Yüksek Öğretim Programlarına Öğrenci Alımına İlişkin Esaslar çerçevesinde değerlendirilerek sonuçlar duyurulur.

5 ÖZEL YETENEK SINAVI 4 Sınavın tüm aşamalarında adayların ve tüm sınav görevlilerinin yanlarında herhangi bir elektronik cihaz (cep telefonu, MP3 çalar, alarmlı kol saati, ses kayıt cihazı vb.) bulundurması kesinlikle yasaktır. Adaylar sınavın her iki aşaması için Sınav Giriş Belgesini, banka dekontunu, fotoğraflı ve onaylı Özel Kimlik Belgesini (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, geçerli pasaport), mezun oldukları lise diploması veya mezuniyet belgesinin aslı ve bir adet fotokopisi ile YGS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısını da yanlarında bulundurmak zorundadır. Engelli adayların sınav sırasında onaylı sağlık raporlarını yanlarında bulundurması gerekmektedir. Adaylar sınava Aday Sıra Numarasına göre alınacaklardır. Sırasında sınava giremeyen/girmeyen aday daha sonra sınava alınmaz. Özel Yetenek Sınavının her iki aşamasında da her bir soru adaylara bir daha tekrarlanmaksızın bir kez sorulur. BİRİNCİ AŞAMA SINAVI (ELEME SINAVI) Eleme sınavında sorulacak soruların nitelikleri ve puan değerleri aşağıda belirtilmektedir. İki Ses İşitme : 4 adet Üç Ses İşitme : 4 adet Dört Ses İşitme: 4 adet Ezgi İşitme : İkişer motiften (4 göze) oluşan makamsal 2 ezgi cümlesi Ritim İşitme : İkişer motiften (4 göze) oluşan 2 ritim cümlesi Eleme Sınavı Değerlendirme Tablosu

6 5 İKİNCİ AŞAMA SINAVI (SIRALAMA SINAVI) Sıralama sınavı; müziksel işitme, şarkı söyleme ve çalgı çalma sınavı olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Müziksel İşitme Sınavı Müziksel işitme sınavı, ezgi ve ritim işitme aşamalarından oluşmaktadır. Sınavda sorulacak soruların nitelikleri ve puan değerleri aşağıda belirtilmektedir. Ezgi İşitme: İkişer motiften (4 göze) oluşan makamsal 2 ezgi cümlesi Ritim İşitme: İkişer motiften (4 göze) oluşan 1 ritim cümlesi Müziksel İşitme Sınavı Değerlendirme Tablosu Şarkı Söyleme Sınavı Adayların icra edecekleri eserler Geleneksel Türk Müziği eserleri olmalıdır. Türk Sanat Müziği eserlerinin klasik üslûba, Türk Halk Müziği eserlerinin ise yöresel üslûba uygun olarak icra edilmesi/seslendirilmesi gereklidir. Adaylar tanınmış bestekârların eserlerini veya anonim türküleri seslendirmelidir. Adaylar birden fazla eser hazırlamalıdır. Şarkı Söyleme Sınavı Değerlendirme Tablosu Adayların bu sınavı 100 (Yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir.

7 6 Çalgı Çalma Sınavı Adayların hazırladıkları eser/eserler Türk Sanat Müziği veya Türk Halk Müziği türlerinden olmalıdır. Türk Sanat Müziği eserlerinin klâsik üslûba, Türk Halk Müziği eserlerinin ise yöresel üslûba uygun olarak icra edilmesi/ seslendirilmesi gereklidir. Adaylar tanınmış bestekârların eserlerini veya anonim türküleri seslendirmelidir. Adaylar birden fazla eser hazırlamalıdır. Adaylar sınava yalnız bir çalgıyla girebilir. Çalgı Çalma Sınavı Değerlendirme Tablosu Adayların bu sınavı 100 (Yüz) puan üzerinden değerlendirilecektir. Sıralama Sınavının Değerlendirilmesi Sıralama Sınavı; aşağıdaki tabloda belirtilen şekilde hesaplanır. Sıralama Sınavı Değerlendirme Tablosu

8 Bu değerlendirme sonunda adayın 100 (Yüz) tam puan üzerinden aldığı puan Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) olacaktır. Adayların sıralamaya alınabilmeleri için sıralama sınavından 100 üzerinden en az 60 yetenek puanı almaları gerekmektedir. Sıralama sınavında 60 yetenek puanının altında yetenek puanı alan adaylar sıralamaya alınmazlar, yerleştirmeye dâhil edilemezler. YERLEŞTİRME 7 Yerleştirmede kullanılacak puanlar ve tanımları: Özel Yetenek Sınavı Puanı (ÖYSP): Jüri üyelerinin adaya verdikleri I. Aşama-Eleme Sınavı puanı nın %30 u ve II. Aşama Müziksel İşitme Sınavı puanının %70 inin toplamlarının %60 ı; II. Aşama Şarkı Söyleme Sınavı puanının %20 si ve II. Aşama Çalgı Çalma Sınavı puanının %20 si alınarak elde edilen puandır. YGS Puanı (YGS -P): Adayın 2014 YGS sınavından YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 veya YGS-6 puan türlerinden en yükseği. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP); OBP-SÖZ, OBP-SAY, OBP-EA bu üç puan türünden en yükseği. Adayın ÖYSP Standart Puanının (ÖYSP-SP) Hesaplanması Özel Yetenek Sınavı Puanının (ÖYSP) ağırlıklandırmaya girebilmesi için bu puanların standart puanlara çevrilmesi gerekir. ÖYSP lerin standart puana çevrilmesi için önce ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması hesaplanacaktır. Bu hesaplamada aşağıdaki formüller kullanılacaktır.

9 8 ÖYSP dağılımının ortalaması ve standart sapması bulunduktan sonra her aday için ÖYSP standart Puanı (ÖYSP-SP) hesaplanacaktır. Bu hesaplamada aşağıdaki formül kullanılacaktır. Her adayın ÖYSP-SP puanı hesaplandıktan sonra adayların; 2013 YGS/LYS de, (kontenjansız Açık Öğretim Programları ve Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları hariç) merkezi sınavla veya özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilip yerleştirilmedikleri, 2014 ÖSYS deki OBP ları ve liseden mezun oldukları Alan/Kol/Bölümleri ÖSYM den alınacaktır. Adayların ÖYSP-SP, YGS Puanı (YGS-P) Adayın 2014 YGS sınavında aldığı YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 veya YGS 6 puan türlerinden en yükseği, AOBP (AOBP- SÖZ, AOBP-SAY, AOBP-EA) puanlarının en yükseği, liseden mezun oldukları Alan/Kol/Bölümleri, 2013 YGS de, (kontenjansız Açık Öğretim Programları ve Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları hariç) merkezi sınavla veya özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilip yerleştirilmedikleri, bilgisayar ortamına aktarılacaktır.

10 9 Yerleştirme Puanı (YP): Yerleştirmeye esas olacak puan (Yerleştirme puanı=yp) aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanacaktır. Aday aynı alandan geliyorsa (örneğin, aday Güzel Sanatlar Lisesinin Müzik alanından geliyorsa) YP=(1.17xÖYSP-SP)+(0.11xOBP)+(0.22xYGS-P)+(0.03xOBP) Aday diğer alanlardan geliyorsa (örneğin, aday genel lisenin herhangi bir alanından geliyorsa) YP=(1.17xÖYSP-SP)+(0.11xOBP)+(0.22xYGS-P) 2013-ÖSYS de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural açık öğretimin kontenjanlı programları içinde uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya açık öğretimin kontenjansız programlarına 2013-ÖSYS de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacaktır. SINAV SONUÇLARI ve KESİN KAYITLAR Sınavlar sonunda kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin ASİL ve YEDEK listesi ile kesin kayıt takvimi ve gerekli belgeler Ondokuz Mayıs Üniversitesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Binası ve edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 19 MAYIS SAMSUN DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK MÜZİKLERİ ANASANAT DALI LİSANS PROGRAMI 2015/2016 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SAMSUN - 2015

Detaylı

SUNUŞ. Doç. Dr. Can KARAHAN. Müdür

SUNUŞ. Doç. Dr. Can KARAHAN. Müdür SUNUŞ 15 Ocak 1993 yılında Rektörlüğe bağlı olarak 3837 sayılı kanun ile kurulan Ondokuz Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı, 2547 sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca; bünyesinde

Detaylı

SUNUŞ. Prof. Dr. Olga HASANOĞLU. Müdür

SUNUŞ. Prof. Dr. Olga HASANOĞLU. Müdür SUNUŞ 15 Ocak 1993 yılında Rektörlüğe bağlı olarak 3837 sayılı kanun ile kurulan Ondokuz Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı, 2547 sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca; bünyesinde

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI Samsun Ondokuz

Detaylı

GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi. Sınav Yeri. Sınav Saati 10.00 14.00. I. Aşama 24 Temmuz 2014

GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2014-2015 ÖĞRETİM YILI. SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi. Sınav Yeri. Sınav Saati 10.00 14.00. I. Aşama 24 Temmuz 2014 2014-2015 ÖĞRETİM YILI GİRİŞ/ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU SINAV PROGRAMI Sınav Tarihi I. Aşama 24 Temmuz 2014 II. Aşama 25 Temmuz 2014 Sınav Saati 10.00 14.00 Sınav Yeri OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI

T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU NEVŞEHİR T.C. NEVŞEHİR HACIBEKTAŞ

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUARI EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUARI EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUARI 2017 2018 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU (Bu kılavuzda belirtilmemiş herhangi bir durum ortaya çıktığında 2017 ÖSYM kılavuzu esas alınarak

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI ÖĞRENCİ KONTENJANI: GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ: 40 HEYKEL BÖLÜMÜ: 15 1-ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2017 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GİRİŞ / ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU GİRİŞ 2013-2014 Eğitim-Öğretim

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ -2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Lise yada dengi okullar

Detaylı

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI. Ses Eğitimi Bölümü Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Oyunları Bölümü

T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI. Ses Eğitimi Bölümü Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Oyunları Bölümü T.C. DĠCLE ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARI Ses Eğitimi Bölümü Temel Bilimler Bölümü Türk Halk Oyunları Bölümü 2012 2013 EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (Bu kılavuzda belirtilmemiş herhangi

Detaylı

SINAV PROGRAMI I.AŞAMA (Ön Eleme Sınavı) Tarih: 07 Temmuz 2015 Salı Saat: 10.30* Yer: OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Kampüsü

SINAV PROGRAMI I.AŞAMA (Ön Eleme Sınavı) Tarih: 07 Temmuz 2015 Salı Saat: 10.30* Yer: OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Kampüsü T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 1967

Detaylı

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Antakya/HATAY T.C. HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ ANTAKYA DEVLET KONSERVATUVARI

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2014 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır.

Madde 6- Yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanması için aşağıdaki üç puan belli ağırlıklarla çarpılarak toplamı alınacaktır. MUTFAK SANATLARI VE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KABULÜ VE YERLEŞTİRME PUANLARININ TESPİTİ ESASLARI (2013-2014 Öğretim Yılı) Madde 1- Başvuracak adayların ön kayıt işlemlerinde, içinde Ortaöğretim Başarı Puanı

Detaylı

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Kılavuzu İçindekiler 1. Fakülte ve bağlı bölümler 2. Bölümlerin kontenjanları 3. Ön kayıt koşulları 4. Sınav tarihleri

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UŞAK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVINA ÖĞRENCİ ALIMI VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BÖLÜM VE ÖĞRENCİ SAYISI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine

Detaylı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Türk Halk Oyunları Bölümü 2010 2011 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI. Türk Halk Oyunları Bölümü 2010 2011 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU TÜRKİYE CUMHURİYETİ GİRESUN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI Türk Halk Oyunları Bölümü 2010 2011 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ( Bu kılavuzda belirtilmemiş herhangi bir durum ortaya çıktığında

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Özel yetenek sınavı başvuruları 17 21 Ağustos 2015 tarihleri

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Dayanak Madde 1- Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin

Detaylı

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DİLEK SABANCI DEVLET KONSERVATUVARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU I. AMAÇ VE

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ. MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2016 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

T.C. A N K A R A M Ü Z İ K V E G Ü Z E L S A N A T L A R Ü N İ V E R S İ T E S İ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ

T.C. A N K A R A M Ü Z İ K V E G Ü Z E L S A N A T L A R Ü N İ V E R S İ T E S İ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ T.C. A N K A R A M Ü Z İ K V E G Ü Z E L S A N A T L A R Ü N İ V E R S İ T E S İ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ 8-9 Giriş Özel Yetenek Ek Kontenjan Sınavı Kılavuzu MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ Sayfa 1 / 7 EK-2 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI KILAVUZU Sayfa 2 / 7 BÖLÜM VE ÖĞRENCİ SAYISI Üniversitemiz

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 2018 SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK VE SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ MÜZİK ANASANAT DALI 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU NEVŞEHİR DEĞERLİ ADAYLAR!

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AKSARAY ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU I. KONTENJAN ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

Detaylı

2016/2017 ÖYS Kılavuzu 1

2016/2017 ÖYS Kılavuzu 1 2016/2017 ÖYS Kılavuzu 1 Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Başvuru Koşulları/Temel

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ( )

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU ( ) DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU (2017-2018) Tanımlar Bu kılavuzda geçen; a) AOBP: Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanını, b) Bölüm:

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 17 24 Temmuz 2017 tarihleri

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK VE CAM BÖLÜMÜ SERAMİK ANASANAT DALI 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU NEVŞEHİR T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ

Detaylı

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRK MÜZİĞİ TEMEL BİLİMLER BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU ARDAHAN -2016 T.C. ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Detaylı

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BILIMLERI FAKÜLTESI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ

T.C. UŞAK ÜNİVERSİTESİ SPOR BILIMLERI FAKÜLTESI ÖZEL YETENEK SINAV YÖNERGESİ KARAR 2015/96 2015-2016 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim alacak öğrencileri belirlemek amacıyla yapılması planlanan özel yetenek sınavı yönergesinin aşağıdaki yeni

Detaylı

T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ T.C. NEVŞİHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU 2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI RESİM BÖLÜMÜ RESİM ANASANAT DALI NEVŞEHİR 1 SINAVLARIN DUYURULMASI Nevşehir Hacı

Detaylı

T.C. AN K AR A M Ü ZİK VE GÜ ZE L S AN AT L AR Ü N İVERSİT ESİ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ

T.C. AN K AR A M Ü ZİK VE GÜ ZE L S AN AT L AR Ü N İVERSİT ESİ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ T.C. AN K AR A M Ü ZİK VE GÜ ZE L S AN AT L AR Ü N İVERSİT ESİ MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ 2018-2019 Giriş Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu 1 MÜZİK BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ Fakültemizin,

Detaylı

MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI

MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI TEMEL İLKE VE KURALLARI 1 DUYURU

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI SINAV KILAVUZU ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI SINAV KILAVUZU ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI SINAV KILAVUZU ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2016 1 1.TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI ÖZEL YETENEK SINAVI 1.1 TEMEL

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2014 0 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ*

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ* Amaç MADDE 1 (1) İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Detaylı

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜZİK ÖZEL YETENEK SINAV İLANI/TEMEL İLKE VE KURALLARI SINAV

Detaylı

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU KONYA 2015 Sayfa 1 / 6 Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesinin aşağıda belirtilen bölümlerine 2015-2016 eğitimöğretim

Detaylı

Sınav Tarihi ve Saati Eylül 2018 Saat: 08:30 Sınavın Yapılacağı Yer

Sınav Tarihi ve Saati Eylül 2018 Saat: 08:30 Sınavın Yapılacağı Yer T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Güzel Sanatlar Fakültesinin Baskı Sanatları, Cam, Çizgi Film (Animasyon), Grafik,

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ MÜZİK BİLİMLERİ ANABİLİM DALI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV DUYURUSU ÖĞRENCİ KONTENJANI : 15 1) ÖN KAYIT KOŞULLARI VE GEREKLİ

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1), (4), (5)

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1), (4), (5) AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1), (4), (5) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve dayanak Madde 1- (1) Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin

Detaylı

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ. Online Ön Kayıt Tarihleri 27 Temmuz-11 Ağustos 2017

ADAY KABUL ŞARTLARI YETENEK SINAVI TARİHİ VE YERİ. Online Ön Kayıt Tarihleri 27 Temmuz-11 Ağustos 2017 T.C. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu ADAY KABUL ŞARTLARI a) Türkiye

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİİ 1 T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ SINAV BAŞVURU KOŞULLARI -2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU 1. Ortaöğretim kurumlarından(lise

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2016-2017

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI KILAVUZU TUNCELİ 2018 İÇİNDEKİLER FAKÜLTEMİZ HAKKINDA GENEL BİLGİ... 1 1) ÖN KAYIT

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SAFRANBOLU FETHİ TOKER GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-201 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MÜZİK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU SINAV BAŞVURU KOŞULLARI 1. Ortaöğretim kurumlarından

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜM ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜM ÖZEL YETENEK GİRİŞ SINAVI YÖNERGESİ *BE843UHZ1* T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü Sayı : 54800288-010.04 Konu : Yönergeler HUKUK MÜŞAVİRLİĞİNE İlgi : 02/10/2018 tarihli ve 38506 sayılı yazı, İlgi yazı gereği,

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU İZMİR - 2018 T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim II. Öğretim, Heykel,

Detaylı

özel yetenek sınavı kılavuzu Eğitim Öğretim Yılı

özel yetenek sınavı kılavuzu Eğitim Öğretim Yılı 1 T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ ZİYA GÖKALP EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ LİSANS PROGRAMI özel yetenek sınavı kılavuzu 2017 2018 Eğitim-Öğretim yılı için Dicle Üniversitesi

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL ÇALGILAR LİSANS PROGRAMI 2018 ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU ŞANLIURFA Harran Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Geleneksel

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu DEVLET KONSERVATUVARI 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı L A TEX ile belgeyi hazırlayan: Prof. Server ACİM MALATYA - 2014 İçindekiler 1 GENEL ŞARTLAR 2 1.1 Online Kayıt İçin Web Sayfası....................................

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2018 2019 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KONTENJANI: 40 RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ KONTENJANI: 20 HEYKEL BÖLÜMÜ

Detaylı

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ

T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI SINAV KILAVUZU ÇALGI EĞİTİMİ BÖLÜMÜ SES EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2015 1 SAYIN ADAY GENEL İLKELER Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin

Detaylı

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUNZUR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU TUNCELİ 2017 1 SAYFA NO İÇİNDEKİLER 1 FAKÜLTEMİZ 2 MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri

Detaylı

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI

1-BAŞVURU İŞLEMLERİ ÖN KAYIT KOŞULLARI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM VE BASKI SANATLARI BÖLÜMLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN KAYIT - YETENEK SINAVI UYGULAMA ESASLARI Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim

Detaylı

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00

T.C İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU. Oturum Saati 10:00 T.C Evrak Tarih ve Sayısı: 01/08/2016-18391 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU *BENUFENR* Oturum Tarihi 28/07/2016 Oturum Saati 10:00 Oturum Sayısı 16

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ

TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ TRABZON ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI LİSANS KAYIT KABUL ESASLARI VE GİRİŞ SINAVI KRİTERLERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuarı

Detaylı

GELENEKSEL ÇALGILAR LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ ŞANLIURFA

GELENEKSEL ÇALGILAR LİSANS PROGRAMI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ ŞANLIURFA TC HARRAN ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI MÜZİK BÖLÜMÜ GELENEKSEL ÇALGILAR LİSANS PROGRAMI İçerik Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Tasarım Öğr Gör Haldun ÖZBUDUN 2016 ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2017 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ 2018-2019 AKADEMİK YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU Aday Kabul Şartları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Genel Liseler,

Detaylı

KONTENJANLAR. Tablo 1 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ*

KONTENJANLAR. Tablo 1 SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ* BAŞVURULAR Ön (Online) Kayıtlar Ön Kayıt Kesinleştirme ÖN KAYIT KESİNLEŞTİRME İŞLEMİNİN YAPILACAĞI FAKÜLTE ADRESİ ENGELLİ ADAYLAR YABANCI UYRUKLU ADAYLAR SINAVLAR YERLEŞTİRME SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2016 ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU RESİM BÖLÜMÜ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜMÜ SERAMİK BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI

RESİM- İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI ÖZEL YETENEK SINAVI Sınav ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar bu kılavuzda yer almaktadır. Başvuru formunu teslim ettikten sonra, kayıt ve yerleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar kılavuzu İNTERNET

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12 Kat: 3 ÇANKIRI P.K. 18100 www.karatekin.edu.tr

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU GİRESUN-2017 İÇİNDEKİLER.....2 1. GÜZEL SANATLAR

Detaylı

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 03-07 AĞUSTOS 2015 TABAN PUAN TÜRÜ 2015 YGS EN AZ 180 PUAN DEYÖS SÖZEL EN AZ 30 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 08-15 AĞUSTOS

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ. Müzik Bilimleri Anabilim Dalı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ. Müzik Bilimleri Anabilim Dalı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2017 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ

MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ MÜZİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI TAKVİMİ ÖN KAYIT 01-05 AĞUSTOS 2016 TABAN PUAN TÜRÜ 2016 YGS EN AZ 240 PUAN SINAV ÖNCESİ KURS 06-13 AĞUSTOS 2016 ANADOLU GÜZEL SANATLAR

Detaylı

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KÂZIM KARABEKİR EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ 2017 2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU ERZURUM 2017 Kayıtların ve Sınavların Yapılacağı Yerlerin Konumu

Detaylı

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ

T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ T.C. KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVLARI YÖNERGESİ AMAÇ KAPSAM MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2013 2014 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2013

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ. Müzik Bilimleri Anabilim Dalı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ. Müzik Bilimleri Anabilim Dalı EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ Müzik Bilimleri Anabilim Dalı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU 2018 KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ YAHŞİHAN

Detaylı

sınavda uygulanması gereken önemli noktalar

sınavda uygulanması gereken önemli noktalar sınavda uygulanması gereken önemli noktalar Başlık ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ NE ÖNKAYIT VE ÖZEL YETENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Özel Yetenek Sınavı Güzel Sanatlar Fakültesinin

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılında Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı na Önkayıt ve Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alınacaktır. Ön kayıt koşulları 2015

Detaylı

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır.

Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Sanat Dalı'na 16 öğrenci alınacaktır. T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ TİYATRO ANASANAT DALI OYUNCULUK SANAT DALI LİSANS DEVRESİ 2013 2014 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU KONTENJANLAR Sahne

Detaylı

Öğrenci Alınacak Lisans Programı Öğrenci Kontenjanı BaĢvuru Tarihleri Sınavlar Müzikoloji 20 01-15 Temmuz 2015 23-24-25 Temmuz 2015

Öğrenci Alınacak Lisans Programı Öğrenci Kontenjanı BaĢvuru Tarihleri Sınavlar Müzikoloji 20 01-15 Temmuz 2015 23-24-25 Temmuz 2015 KARADENĠZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ DEVLET KONSERVATUVARIMÜZĠKOLOJĠ BÖLÜMÜ 2015 2016 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI LĠSANS KAYIT KABUL ESASLARIVEGĠRĠġ SINAVI KRĠTERLERĠ Amaç ve Kapsam Madde 1. KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Detaylı

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN EĞİTİM FAKÜLTESİNE ÖNKAYIT VE ÖZEL YENEK SINAVIYLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR. Eğitim Fakültesinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Programına 2015

Detaylı

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU. Eskişehir

HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU. Eskişehir HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI SINAV KILAVUZU Eskişehir 1 İÇİNDEKİLER 1. AMAÇ. 3 2. BAŞVURU. 3 2.1. Kimler Başvurabilir?. 3 2.2. Önkayıt İşlemleri

Detaylı

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX

13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX 13.03.2015 SENATO 2015 /2-IX BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 ÖĞRETİM YILI GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Resim, Heykel ve Grafik Bölümleri ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Hatay-2015 Sevgili Gençler, Bilim, teknik ve sanat insan yaşamının

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU T.C. BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU SAYIN ADAY: Bülent Ecevit Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı tarafından

Detaylı

YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU

YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ HEYKEL BÖLÜMÜ VE RESİM BÖLÜMÜ 2018-2019 YILI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU Ön kayıt Bilgileri Heykel ve Resim Bölümlerine ön kayıtlar, 13-17 Ağustos

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKIN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2013 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Kastamonu Caddesi, Kırkevler Mahallesi, No:148, Çankırı Telefon: 0 376 212 94 11 - Faks : 0 376 212 76 88

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim (II. Öğretim),

Detaylı

MÜZĠK EĞĠTĠMĠ ANABĠLĠM DALI

MÜZĠK EĞĠTĠMĠ ANABĠLĠM DALI T.C. ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ EĞĠTĠM FAKÜLTESĠ GÜZEL SANATLAR EĞĠTĠMĠ BÖLÜMÜ MÜZĠK EĞĠTĠMĠ ANABĠLĠM DALI ÖZEL YETENEK SINAVI KILAVUZU BURSA- GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ MÜZİK EĞİTİMİ ANA BİLİM DALI ÖZEL YETENEK

Detaylı

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır.

Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. Sanatkar, toplumda uzun çaba ve çalışmalardan sonra alnında ışığı ilk duyan insandır. İÇİNDEKİLER SAYFA 1- BAŞVURU İŞLEMLERİ 4 Ön Kayıt Koşulları 4 Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler 5 Önemli Uyarılar 6 2-

Detaylı

Müzik ve Fotoğraf bölümünü seçen adaylar tek tercih yapabilirler. Yabancı Uyruklu

Müzik ve Fotoğraf bölümünü seçen adaylar tek tercih yapabilirler. Yabancı Uyruklu T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları 1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT Fakültenin Resim, Resim (II. Öğretim),

Detaylı

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ

T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ T.C. SİNOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAVI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge, Sinop Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmasına

Detaylı

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU

T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU T.C İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU MALATYA- 2015 T.C. İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ MÜZİK BÖLÜMÜ

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 2017 ÖZEL YETENEK SINAVI SINAV KILAVUZU Cumhuriyet Mah. Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sok. No. 12, 18100 ÇANKIRI gsf.karatekin.edu.tr - www.karatekin.edu.tr

Detaylı