ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu"

Transkript

1 ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2011 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

2 RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 10 Mart İstanbul Ticaret Odası ICVB Üyeler Yemeği 05 Temmuz İstanbul Ticaret Odası İTO ve ICVB Heyeti Ankara Temasları 05 Ağustos Ankara ICVB İcra Kurulu Toplantısı 16 Kasım Kalyon Hotel İstanbul un Kongre Elçisi Olun Programı 22 Aralık Haliç Kongre Merkezi

3 RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB Üyeler Yemeği 05Temmuz / İstanbul Ticaret Odası Başkanımız Sn. Dr. Murat Yalçıntaş ın ev sahipliğindeki ICVB Üyeler Yemeği 05 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleşti. ICVB nin 2010 yılı faaliyetlerinin sunulduğu toplantıya ICVB üyelerinin yanı sıra turizm sektörünün önde gelen isimleri de katıldılar. Toplantıya katılan isimler arasında yer alan THY Genel Müdürü Sn. Doç. Dr. Temel Kotil, havacılık sektörü açısından kongre turizminin önemini vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca ICVB tarafından İstanbul un kongre turizmi sıralamasında dünya 7.liğine yükselmesine istinaden hazırlanan film davetlilere izletildi.

4 RESMİ ZİYARETLER İTO ve ICVB Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş başkanlığındaki İTO ve ICVB heyeti 05 Ağustos Cuma günü Ankara da Başbakan Yardımcısı Sn. Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Sn. Ahmet Davutoğlu nu ziyaret etmişlerdir. Başbakan Yardımcısı Sn. Beşir Atalay, ve Dışişleri Bakanı Sn. Ahmet Davutoğlu ve ile yapılan görüşmelere ICVB Başkan Vekili Yılmaz Tecmen ve ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu da katılmışlardır. Sayın bakanlara ICVB faaliyetleri arz edilmiştir. Ayrıca AIDS Kongresi adaylık çalışmaları hakkında ön bilgi verilerek devlet desteği talebi dile getirilmiştir.

5 22 ARALIK 2011 İSTANBUL UN KONGRE ELÇİSİ OLUN PROGRAMI VE PLAKET TÖRENİ T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ertuğrul Günay ın himayelerinde, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosunun, uluslar arası kongre ve toplantıların şehrimize kazandırılması amacı ile 2. sini düzenlediği İstanbul un Kongre Elçisi Olun programı ve ödül töreni Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Törende İstanbul un 2010 yılında 109 uluslar arası kongreye ev sahipliği yaparak Dünyanın 7. Kongre Şehri konumuna yükselmesine katkılarından dolayı 109 kongre elçisine onur plaketleri takdim edildi. TUGEV ve ICVB Başkanı Sn. Dr. Murat Yalçıntaş ev sahipliğinde gerçekleşen program ve ödül töreninde; TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sn. Özgür Özaslan, İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni Mutlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Sn. Doç. Dr. Temel Kotil katılarak konuşma yaptılar.

6 22 ARALIK 2011 İSTANBUL UN KONGRE ELÇİSİ OLUN PROGRAMI VE PLAKET TÖRENİ ICVB tarafından 2007 yılında bir kongre seferberliği olarak başlatılan İstanbul un Kongre Elçisi Olun programı geçtiğimiz yıllar içinde meyvelerini vermiş ve İstanbul dünya kongre şehirleri sıralamasında hızla yükselerek 2010 yılı itibari ile dünya 7. liğine yükselmiştir. ICVB tarafından hazırlanan Kongre Elçisi filmi ile İstanbul kongre turizminin dünyadaki başarısı, İstanbul kongre turizmi gelişmeleri, önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek kongre ve çalışmalarının da paylaşıldığı törende; 2010 yılında şehrimize 109 kongre kazandırarak Dünya 7. liğine yükselmesinde rol oynayan 109 kongre elçisine, darphanede özel olarak hazırlatılan onur plaketleri takdim edilmiştir.

7 22 ARALIK 2011 İSTANBUL UN KONGRE ELÇİSİ OLUN PROGRAMI VE PLAKET TÖRENİ 2011 yılında İstanbul un kazandığı, 2015 yılı NO DIG Konferansı ve 2017 yılı WFNS -Dünya Nöroşirurji Kongresi nin lçileri; AKATED Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yasin Torun ve Türkiye Nöroşirurji Derneği (TNDer) Başkanı Sn. Prof. Dr. Murad Bavbek; ICVB ile başarılı işbirliklerini, İstanbul a kongre kazandırma tecrübelerini paylaştılar. Mekan sponsoru; Haliç Kongre Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Naci Topsakal ın konuşmasının ardından konuklar öğle yemeğinde ağırlandılar.

8 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ ICVB NİN ORGANİZE ETTİĞİ VE İŞTİRAK ETTİĞİ KONGRE SEKTÖRÜ FUARLARI Fuar Adı Ülke/ Şehir Tarih _ CONFEX Londra / UK Mart 2011 GIBTM Abu Dabi / BAE Mart 2011 IMEX Frankfurt / Almanya Mayıs 2011 IMEX Amerika Las Vegas/ABD Ekim 2011 EIBTM Barselona/ İspanya 29 Kasım- 01 Aralık 2011

9 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ CONFEX LONDRA FUARI Türkiye standı, Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğimiz ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edildi. CONFEX fuarına bu yıl Türkiye den ilgi, geçen yıllara göre artmış, toplam 10 firma ve kuruluş Türkiye standında yer almıştır. Fuar kapsamında Londra Kültür ve Turizm Müşavirliğimizin de desteği ile ICVB tarafından davetli alıcılar ile katılımcı firmaları bir araya getirmeyi hedefleyen Türkiye Standı Akşam Yemeği 2 Mart Çarşamba akşamı Sofra Covent Garden da gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu geceye yabancı davetliler, basın mensupları ve Türk katılımcılar ile birlikte toplam 40 kişi katıldı.

10 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ GIBTM ABU DABI FUARI Kültür ve Turizm Bakanlığı Dubai Müşavirliği ile ICVB tarafından bu yıl ikinci kez organize edilen 54 metrekarelik Türkiye standında 9 firma ve kurum yer aldı. Davetli alıcıların İstanbul a olan yoğun ilgisi ile ICVB, 3 gün süren fuar boyunca 50 nin üzerinde davetli alıcı ile birebir görüşme imkanı elde etti. ICVB ağırlıklı olarak Avrupa ve Amerika dan gelen davetli alıcılar ile iş görüşmeleri gerçekleştirirken, acenteler bölge firmaları ile toplantılar yaptılar. GIBTM Fuarı, Abu Dabi Turizm Authority Başkanı Sn. Şeyh Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan, Abu Dabi Büyükelçimiz Sn. Vural Altay, Ticari Ataşe Sn. Gökhan Adanalı ve ICVB İcra Kurulu Başkanı Sn. Yılmaz Tecmen de standımızı ziyaret ettiler. Fuar öncesi ve fuar süresince ICVB tarafından yapılan halkla ilişkiler ve basın çalışmaları neticesinde GIBTM Daily de iki gün süreyle İstanbul ve Türkiye haberleri yer aldı.

11 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ IMEX FRANKFURT FUARI Kültür ve Turizm Bakanlığımız Frankfurt Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen fuarda 350 metrekarelik Türkiye standında; 33 katılımcı firma standında, 40 firma yer almıştır. IMEX Fuarı nı bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Sn. Levent Demirel ve diğer bakanlık yetkilileri de ziyaret etmiş, inceleme ve görüşmelerde bulunmuşlardır. ICVB Başkan Vekili Sn. Yılmaz Tecmen, Frankfurt Başkonsolosu Sn. İlhan Saygılı ve Frankfurt Kültür ve Turizm Ataşesi Sn. Rümeysa Çavuş katılımcılar ve yetkililer ile görüşmüş, fuar süresince gerekli temaslarda bulunmuşlardır. İstanbul un dünya 7. liğini kutlamak üzere ICVB ve THY tarafından 25 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen davete çok sayıda davetli alıcı katılmıştır. ICCA Başkanı Sn. Arnaldo Nardone de davete katılarak İstanbul a destek vermiştir.

12 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ IMEX LAS VEGAS FUARI Kongre ve toplantı sektörünün en önemli organizasyonu olan IMEX, Frankfurt sonrasında bu yıl ilk kez düzenlenen Amerika fuarında da, başarısını sürdürerek katılımcıların ve ziyaretçilerin verimli görüşmeler gerçekleştirdiği bir platform olmuştur. Türkiye, fuarda 200 metrekarelik bir ülke standı ile temsil edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız New York Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 20 katılımcı firma standında 26 firma yer almıştır. Türkiye standı fuarda; Almanya, Meksika, Fransa, Kanada ile komşu konumda yer almıştır. Ülkemizin uluslararası kongre pazarında geldiği önemli konum ve son yıllarda Amerika pazarında yaşanan olumlu gelişmeler dolayısı ile grup randevuları ve münferit randevular oldukça yoğun geçmiştir. 17 Avrupa destinasyonunun ev sahipliğinde gerçekleşen Euro Party davetinde; Türkiye ve İstanbul da ev sahibi olarak yer aldı. Euro Party daveti esnasında yapılan çekilişte diğer Avrupa destinasyonlarının yanı sıra, İstanbul ve Antalya tatil paketleri de hediye olarak verildi. Euro Party sırasında Türkiye standında şarap ve baklava ikramları ile davetli alıcılar ağırlandı.

13 FUARLAR / SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTI / AKTİVİTELERİ EIBTM BARSELONA FUARI Türkiye, fuarda 400 metrekarelik bir stant ile yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Madrid Ataşeliği ile İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen Türkiye standında 32 katılımcı ünitesinde toplam 45 firma ve sektör kuruluşu yer aldı. İstanbul, EIBTM Barselona 2011 Fuarı Türkiye standında, ICVB organizasyonları ile yine başarıyla temsil edildi yılında dünyanın en popüler kongre şehirleri arasında 7. sıraya yükselmesine istinaden cazın önde gelen genç ustası İlhan Erşahin ve İzzet Kızıl ın caz şovu gerçekleştirdiği davet, büyük ilgi gördü ve kokteylde davetli alıcıların yanı sıra sektörden de katılımlar oldu, konuklar arasından şanslı 7 kişiye 7 muhteşem İstanbul tatil paketi hediye verildi. Türk Hava Yolları, katılımcı otel ve acenteler tatil paketlerine büyük destek verdiler.

14 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN ICCA FAALİYETLERİ ICCA Yönetim Kurulu Toplantıları Frankfurt / Almanya Mayıs ICCA Asociation Networking Evening Frankfurt / Almanya 23 Mayıs ICCA Airlines Networking Breakfast Frankfurt/ Almanya 27 Mayıs ICCA Association Networking Evening Las Vegas / USA 10 Ekim ICCA Genel kurulu ve Kongresi Leipzig / Almanya Ekim

15 ICCA GENEL KURULU 2014 ANTALYA 2014 yılı ICCA Genel Kurulu nun Antalya ya kazandırılması için ICVB, Antalya Kongre Bürosu na destek vermiştir. Şubat ayında TUGEV Yönetim Kurulu ICCA Üst Yönetim Kurulu nu İstanbul da akşam yemeğinde ağırlamıştır. ICCA Ceo su Martin Sirk Antalya da inceleme gezisi için ağırlanmış ve ardından Mayıs ayında Frankfurt ta ICCA Yönetim Kurulu na sunum gerçekleştirilmiştir. Kongrenin Antalya ya kazandırılması çalışmaları Antalya Ticaret Odası tarafından da desteklenmiş ve Antalya Ticaret Odası tarafından verilen resepsiyonda İstanbul Ticaret Odası ve ICVB ye destekleri için teşekkür edilmiştir.

16 ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR ICCA GENEL KURULU VE KONGRESİ 50. ICCA Kongresi ve Genel Kurulu Ekim tarihleri arasında Leipzig te yapıldı. Elif Balcı Fisunoğlu First Time Attendees programı kapsamında mentor olarak görev aldı. Ayça Şentop ise First Time Attendees idi ve Business Exchange programına katılarak diğer büro ve kongre merkezleri ile iş ve bilgi alışverişinde bulundu. Elif Balcı Fisunoğlu ve Ayça Şentop Genel Kurul sırasında 23 Ekim tarihinde bölgesel işbirliklerinin tartışıldığı bir platform olan Meditarranean Chapter Toplantısı na katıldılar.

17 MPI TURKEY CLUB FAALİYETLERİ ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu MPI Turkey Club Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. MPI Turkey Club yıl içinde birçok panel ve seminer ile kongre sektöründe eğitim konularında faaliyet göstermiştir. MPI Turkey Club Toplantısı 26 Haziran 2011 Hilton İstanbul MPI Semineri 25 Kasım 2011 Haliç Kongre Merkezi MPI Antalya Eğitim Toplantısı 14 Aralık 2011 Divan Talya Oteli 26 Haziran da düzenlenen MPI Paneli nde ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu konuşmacı olarak yer almıştır, ayrıca 14 Aralık ta Antalya Kongre Bürosu ev sahipliğinde düzenlenen seminerde de Kongre Büroları ve Kongre Turizmi pazarlaması ile ilgili sunumu gerçekleştirmiştir. 25 Kasım tarihli "Global Events; Evolution or Revolution: Key Insights from the World of Healthcare Events" konu başlıklı seminerimizde, İngiltere Photosound firması CEO su, Jeremy H. Williams konuk konuşmacı olarak yer almıştır.

18 FUARLAR/SEKTÖREL BİRLİKLERİN TOPLANTILARI/AKTİVİTELERİ ICVB TARAFINDAN İŞTİRAK EDİLEN WORKSHOP, SEKTÖREL KONGRE VE TOPLANTILAR Faaliyet Şehir / Ülke Tarih IMEX Politicians Forum Frankfurt / Almanya 25 Mayıs Mice&Bussiness Travel Fair Amsterdam / Hollanda 17 Kasım M&I forum İstanbul Kasım

19 ICVB TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN DESTİNASYON TANITIM GEZİSİ Brezilyalı Gurup Destinasyon Tanıtım Gezisi İstanbul u toplantı ve İncentive düzenleyicilerine tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen Brezilya Tanıtma Gezisi Aralık 2011 tarihleri arasında İstanbul da gerçekleştirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Madrid Müşavirliği ve Türk Hava Yolları ile birlikte İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından organize edilen program kapsamında Brezilya da ki önemli ulusal ve uluslararası şirketlerin yöneticilerinden ve turizm magazinlerinin editörlerinden oluşan 25 kişilik bir grup İstanbul da ağırlanmıştır. Şehrimizin toplantı ve incentive olanaklarının en iyi şekilde tanıtımını hedefleyen bu yoğun program başarı ile organize edilmiştir. ICVB tarafından hazırlanan program kapsamında misafirler, İstanbul unönemli otel, kongre merkezi, tarihi ve sosyal mekanlarını gezme, inceleme ve bilgi edinme imkanı buldular. ICVB üyelerinin de büyük katkı ve işbirlikleri ile gerçekleştirilen programda misafirler İstanbul a ileride getirecekleri müşteri grupları ile ilgili incentive fikirleri edindiler. Son akşam düzenlenen veda yemeğine, İstanbul İl Kültür Turizm Şube Müdürlüğü Sn. Nihan Bekar ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sn. Hayat Batur da eşlik ettiler.

20 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE HABER Yayının Adı Yayınlandığı Ülke Tarih Meeting Review/Röportaj ve Video UK 09 Mart 2011 GIBTM Show Daily Abu Dabi / BAE Mart 2011 C&IT MagazineUK UK Nisan 2011 IMEX Daily Frankfurt / Almanya 25 Mayıs 2011 Revolve Magazine Belçika Temmuz 2011 BBC Radio/Röportaj UK 23 Ağustos 2011 EIBTM Show Daily Barselona/ İspanya 29 Kasım-01 Aralık 2011

21 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN Yayının Adı Yayınlandığı Ülke Tarih IMEX Show Daily Frankfurt / Almanya Mayıs IMEX Amerika web sitesi (Banner) Las Vegas/Amerika Ekim IMEX Show Daily Las Vegas/Amerika Ekim EIBTM Show Daily Barselona/ İspanya 29 Kasım- 01 Aralık

22 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN/HABER IMEX Türkiye Sponsorluk

23 ULUSLAR ARASI MEDYA ULUSLAR ARASI TOPLANTI SEKTÖRÜ KATALOG VE DERGİLERİNDE İLAN/HABER

24 KONGRE ÇALIŞMALARI Kongre Teftiş Gezileri ICVB tarafından 15 adet kongre teftiş gezisi düzenlemiştir yılları için planlanan kongrelerin katılımcı sayısı bin arasındadır. Kongre Adaylık Çalışmaları ve Dosyaları ICVB 24 uluslar arası kongreyi şehrimize kazandırmak üzere adaylık dosyası hazırlamış ve çalışmalara katkı sağlamıştır yılları için planlanan toplantılardan en küçüğü 50 en büyüğü ise 25 bin delege katılımlıdır. Olimpiyat Adaylık çalışmaları için de ICVB komiteye konaklama bölümünün hazırlanmasında aktif destek vermiştir yılları arasında İstanbul da gerçekleşecek 57 kongre için ICVB adaylık çalışması ve/ veya tanıtım malzemesi desteği sağlamıştır. Bu kongrelerin tahmini toplam katılımcı sayısı 124 bindir. AIDS kongresinin İstanbul a kazandırmak üzere ICVB Başkanı Sayın Murat Yalçıntaş önderliğinde etkin ve başarılı adaylık çalışmaları yürütülmüş İstanbul son iki şehir arasına seçilmiştir yılı için çalışmalar devam etmektedir.

25 2011 YILINDA ICVB ÜYELERİ İÇİN YARATILAN İŞ İMKÂNLARI ICVB Üyelerine toplam 137 adet iş imkânı yaratılmıştır. Bu talepler kongre merkezleri, oteller, PCO/DMC ler ve etkinlik mekanları içindir. Bunlar sadece üyelere iş imkanı olarak dağıtılan teklif bilgileridir. ICVB tarafından takip edilen kongre dosyalarını içermemektedir. İş imkânları; uluslar arası dernek ve birlik kongresi, şirket toplantısı ve insentiv grupları olarak gerçekleşmiştir. Müşteriden gelen talep uyarınca ICVB üyelerine iş imkânı duyurulmuş ya da müşteriye ilgili ICVB üyelerinin iletişim bilgileri verilerek doğrudan irtibata geçmeleri sağlanmıştır. Söz konusu iş imkânları İstanbul için potansiyel gecelemeye eşittir. Toplam katılımcı sayısı kişidir. İş imkanları yılları aralığı içindir ve katılımcı sayıları 15 ile 2500 kişi arasındadır senesi için 78 iş imkanı yaratılmıştır.toplam katılımcı sayısı kişidir senesi için 50 iş imkanı yaratılmıştır.toplam katılımcı sayısı kişidir.

26 KONGRE ÇALIŞMALARI 2011 YILINDA ULUSAL/ULUSLARARASI DERNEK VE BİRLİKLER İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN/DESTEKLENEN KONGRE SUNUMLARI/ADAYLIK DOSYALARI/TEKLİF ÇALIŞMALARI ICVB 2014 yılı Uluslar arası AIDS Kongresi ni İstanbul a kazandırmak üzere Şubat 2011 itibari ile adaylık çalışmalarına başlamış ve yıl içinde etkin faaliyetler gerçekleştirmiştir. 25 bin delegenin katıldığı kongre dünyanın en önemli ve büyük kongreleri arasında sayılmaktadır. İstanbul Ticaret Odası ve Sayın Başkan tarafından da çalışmalar bizzat desteklenmiş ve takip edilmiştir. İstanbul diğer rakipleri geride bırakarak Melbourne ile finale kalmıştır. 4 Mayıs tarihinde ilk olarak AIDS derneği yöneticileri İstanbul da ağırlanmış ve kongre merkezlerini gezerek bilgi almışlardır. Ardından Haziran ayında gerçekleşen 2. inceleme gezisinde heyetin İstanbul otelleri ile görüşmeleri ve sunum yapmaları sağlanmıştır. Son olarak Eylül ayında gelen AIDS Başkanları Sayın Dışişleri Bakanı, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ile görüşmüş ve resmi temaslarda bulunmuşlardır.

27 KONGRE ÇALIŞMALARI 2011 YILINDA ULUSAL/ULUSLARARASI DERNEK VE BİRLİKLER İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN/DESTEKLENEN KONGRE SUNUMLARI/ADAYLIK DOSYALARI/TEKLİF ÇALIŞMALARI Dışişleri Bakanı Sn. Ahmet Davutoğlu ve eşi heyeti konutlarında kabul etti. Bakan AIDS hastalığının ve tedavisinin insanlık için önemine dikkat çekerek Somali izlenimlerini aktardı. Uluslararası AIDS Derneği Başkanı Sn. Prof. Katabira 2014 Uluslararası AIDS Konferansı nın bu alandaki en büyük bilimsel toplantı olacağını belirterek Türkiye yi bu kongre için Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine olan konumu ile önemli bir buluşma noktası olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Buna karşılık Sn. Ahmet Davutoğlu, Kongrenin İstanbul da yapılacak olmasından çok büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, gereken resmi taahhüt mektubunu memnuniyetle hazırlayacaklarını ve bunu ilgili diğer bakanlıklar ile de paylaşacaklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ertuğrul Günay, ITO ve ICVB nin çalışmalarını takip ettiklerini ve bu doğrultuda da kendilerinden beklenen desteğe tüm imkanlarıyla hazır olduklarını bildirdi. Turizm sektöründe THY-Türk Hava Yolları ile sürekli işbirliğinde bulunduklarının söyleyen Sn. Günay, ilgili kuruluşlar ve ulaşım desteği için THY nin de hazır olacağını bildirdi.

28 KONGRE ÇALIŞMALARI 2011 YILINDA ULUSAL/ULUSLARARASI DERNEK VE BİRLİKLER İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN/DESTEKLENEN KONGRE SUNUMLARI/ADAYLIK DOSYALARI/TEKLİF ÇALIŞMALARI

29 ICVB YAYINLARI ve TANITIM MALZEMELERİ Yayının / Ürünün Adı Tarih İstanbul Visitors Guide Nisan 2011 İstanbul Meeting Planner s Guide & CD Rom Mayıs 2011 ICVB Kongre Filmi Mayıs 2011 İstanbul E-Bulletin Aylık / Dijital Fuarlar İçin Duyuru/Broşür/İlan/ kampanyası İlgili fuarlar öncesi ICCA İstatistik raporu Aralık 2011 Kongre Elçisi Broşürü Aralık 2011 Kongre Elçisi Filmi Aralık 2011

30 ICVB WEB SİTESİ adresinde yayınlanan ICVB web sitesi, 2011 yılında ziyaretçi tarafında gezilmiştir. Sitenin rating değeri 6/10 gibi yüksek bir değerdir. Günlük ortalama ziyaretçi sayısı dir. En çok ziyaretçi sırasıyla, Türkiye, ABD, Rusya, İngiltere ve Almanya dandır. ICVB web sitesinden de yüklenebilen İstanbul Meeting Planners Guide kişi tarafından indirilmiştir kişi MPG nin tamamını indirirken 13,420 kişi de üye bilgilerinin bulunduğu seperatörleri indirmiştir.

31 ISTANBUL E-BÜLTEN ICVB tarafından 2005 yılı Nisan ayında 50,000 adreslik bir dağıtım listesi ile yayın hayatına başlayan İstanbul E- Bülten, her ay 115,000 adrese ulaşan, İstanbul ile ilgili bir referans yayın olmuştur. Yerli ve yabancı turizm sektörü profesyonelleri, dernek, birlik, şirket ve acente temsilcileri ile basın mensuplarına ve yerel ve ulusal mahalli idare yetkililerine ve bürokratlara kadar uzanan geniş bir dağıtım ağına sahiptir. Bülten birçok defa şehrimize kongre ve toplantı kazandırılmasına da vesile olmuştur. Bültenin web sitesi olan adresimiz 2011 yılı içerisinde her ay ortalama 93,435 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bunların % 68 i her ay olarak dağıttığımız Newsletter ile siteye bağlanmışlardır. Ana sayfadan sonra en çok ziyaret edilen sayfalar; ICVB News, Member News, Turkey News sayfalarıdır. En çok ziyaretçi sırasıyle ABD, UK, Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Avustralya, Yunanistan ve Hollandadır Yılında web sayfamızın dizaynı değiştirilerek günümüz teknolojisine uygun olarak güncellenmiş, sosyal medya kullanımı ile de bültenimizin izlenirliği artırılmıştır. Facebook sayfası aktif hale getirilmiştir. Bültenin kişi başı ortalama okunma süresi 5 dakika 21 saniyedir. Bültene direk girişler dışında ziyaretçiler sırasıyla Google.com, icvb.org, ftnnews.com, facebook.com, bing.com ve yahoo.com aracılığıyla yayına ulaşmıştır.

32 ÜYELİK ÇALIŞMALARI 2011 YILI YENİ ÜYELER Oteller ; The İstanbul Edition Hotels Crowne Plaza İstanbul-Asia Le Meridien Hotel İstanbul Hilton Garden Inn Golden Horn İstanbul Servis sağlayıcılar ; Consys International Communacations, AV ATY Group Visions BKG Bilkent Kültür Girişimi Kongre Merkezleri ; Haliç Kongre Merkezi İstanbul Kongre Merkezi Etkinlik Mekanı ; 1001 Direk Sarnıcı PCO/DMC ler : Scala Mice Plaza Incentive & Congress Worldwide 2011 YILI İÇERİSİNDE YAPILAN VE DEVAM EDEN ICVB ÜYELİK GÖRÜŞMELERİ Oteller ; The Green Park Hotels & Resorts Crowne Plaza İstanbul-Ora Best Western Senator Hotel Double Tree by Hilton İstanbul - Moda Plazzo Donizetti Hotel Radisson Blu Hotels & Resorts Servis Sağlayıcılar ; Altın Boynuz Catering Etkinlik Mekanları ; The Seed Ora Arena

33 ICCA-International Congress and Convention Association 2010 YILI İSTATİSTİKLERİ Kongre Sayısına Göre Şehir Kongre Sayısı 1) Viyana 154 2) Barselona 148 3) Paris 147 4) Berlin 138 5) Singapur 136 6) Madrid 114 7) İstanbul 109 (113) (Kongre sayısı daha sonra 113 e yükselmiştir. Ancak rapor yayınlandığında 109 olduğu için bu şekilde kullanılmaktadır.) Katılımcı Sayısına Göre Şehir Katılımcı Sayısı 1) Barselona 133,830 2) Viyana ) Stokholm 76,584 4) Berlin 73,087 5) Amsterdam 69,123 11) İstanbul 46,374

34 ICCA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE İSTANBUL ( ) Kongre Sayısı Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması Katılımcı Sayısı 9,987 9,268 23,070 15,952 19,941 18,522 47,921 45,342 33,430 52,899 75,768 46,374 Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması

35 ICCA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE TÜRKİYE ( ) Kongre Sayısı Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması Katılımcı Sayısı 29,205 25,370 65,055 36,862 62,170 71, ,305 98,090 89,307 96, ,805 79,014 Dünya Sıralaması Avrupa Sıralaması

36 YILLARI İÇİN İSTANBUL A KONFİRME OLAN KONGRELER 2011 YILI Katılımcı Sayısı Kongre Sayısı * YILI Katılımcı Sayısı Kongre Sayısı ** 70 *2011 rakamları ICVB tarafından tespit edilerek ICCA ya bildirilen kongre sayısıdır. Son liste ICCA tarafından Mayıs ayında yayınlanmaktadır. **2012 için tespit edilen kongre sayısı şu ana kadar kontratları imzalanıp, açıklanmış olan kongrelerdir. Bu sayı yıl içerisinde açıklanan kongreler eklendikçe artmaktadır. Rekabet kaygıları dolayısı ile bazı kongrelerin bilgileri paylaşılmamaktadır.

37

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IMEX FRANKFURT FUAR RAPORU Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IMEX Fuarı (The Worldwide Exhibition for Incentive Travel, Meetings and Events) bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında

Detaylı

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI. Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ICVB İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu 2010 YILI FAALİYET RAPORU Hazırlayan : İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu RESMİ TOPLANTI VE ZİYARETLER ICVB Üyeler Yemeği 17 Şubat İstanbul Ticaret Odası ICVB

Detaylı

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu

IT&CM FUARI. 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN. Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu IT&CM FUARI 17-19 NİSAN 2012 SWEECC, Şanghay/ ÇİN Hazırlayan: İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Fuar Hakkında IT&CM Şanghay Fuarı, 17-19 Nisan 2012 tarihleri arasında Shanghai World Expo (SWEECC) fuar

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17

ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 ICVB İcra Kurulu Toplantısı 27 Şubat Kalyon Hotel TUGEV Yönetim Kurulu Toplantısı 15 Mart İTO Merkez Bina ICVB-THY İşbirliği Sunum Toplantısı 17 Mayıs Kalyon Hotel İstanbul Dünya 1.liği Basın Daveti 25

Detaylı

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı.

Yaklaşık 150 ülkeden katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Yaklaşık 150 ülkeden 3.500 katılımcıyla bu yıl 16. sı gerçekleştirilen IMEX Frankfurt Fuarı na TÜRSAB ilk kez bir stand ile katıldı. Fuara, ulusal ve uluslararası turizm ofisleri, ziyaretçi ve kongre büroları,

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU

OCAK 2013 FAALİYET RAPORU OCAK 2013 FAALİYET RAPORU 03 Ocak 2013 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı 2012 Yılının İstanbul Turizmi açısından değerlendirilmesinin yapıldığı, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu nun teşrifleri

Detaylı

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1

Türkiye 2009 2010 2011 2012 2013 Pazar Payı % 3,7 % 4,4 % 4,5 % 4,25 % 4,1 TÜRKİYE NİN HOLLANDA TURİZM PAZAR PAYI 16.8 milyon kişilik bir nüfusa sahip olan Hollanda, nüfusuna oranla en çok tatile çıkan Avrupa ülkeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Konseyi Resmi İstatistik Dairesi

Detaylı

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU

2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 2016 YILI MAYIS-HAZĠRAN-TEMMUZ-AĞUSTOS-EYLÜL-EKĠM FAALĠYET RAPORU 05 Mayıs 2016 26-29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi

Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Dünya da ve Türkiye de Kongre Turizmi Uluslararası Toplantı ve Kongreler Birliği (ICCA) tarafından hazırlanan rapora göre, 2008 yılında dünyada yaklaşık 7 bin 475 adet uluslar arası toplantı organize edildi.

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya

IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA. Hazırlayan: Mine Güneş Kaya IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Hazırlayan: Mine Güneş Kaya 0 IMEX FRANKFURT KONGRE TURİZMİ FUARI 19-21 NİSAN 2016 FRANKFURT ALMANYA Bu yıl 14. sü düzenlenen IMEX

Detaylı

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU

Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Riyad Turizm Fuarı 2017 GÖREV DÖNÜŞ RAPORU 7-10 Nisan 2017 1 Konu: Riyad Turizm Fuarı 2017 Katılımı Görev Yeri : Riyad RAPOR ÖZETİ: Bölgemizin iş ve yatırım imkânlarının,

Detaylı

ideas for today and tomorrow

ideas for today and tomorrow ideas for today and tomorrow Hakkımızda Regata Events, on yıllardır Ankara ve Türkiye çapında kazandığımız tecrübelerin birikimiyle kurulmuştur. Uzun yıllar yaptığımız etkinlik, açılış, konser ve kongrelerin

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB ITTFA BELGRAD 2014 TURİZM FUAR RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 27 Şubat 2 Mart tarihleri arasında Sırbistan ın Başkenti Belgrad

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI IDS 2015 KÖLN ULUSLARARASI DİŞÇİLİK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 10-14 MART 2015 IDS KÖLN 2015 ULUSLARARASI

Detaylı

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB ITTFA / Belgrad - SIRBİSTAN 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 27.02-02.03.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-19:00 Ziyaretçi Sayısı 62.500 Dağıtılan Malzemeler 1. İstanbul Guide 2014

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI

22 Şubat 2018 SPONSORLUK DOSYASI 22 Şubat 2018 SPONSORLUK SPONSORLUK Türkiye nin en görkemli MICE sektörü buluşması AMEzing Parti, Turizm Medya Grubu organizasyonunda, ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines ın ikinci gününde,

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU

2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 2014 MAYIS-HAZİRAN FAALİYET RAPORU 08 Mayıs 2014 (Turgut Gür) T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde geliştirilen TUYUP: Turizm Sektöründe

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü 3-6 KASIM 2014 WTM LONDRA 2014 TURİZM FUARI

Detaylı

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU

2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 2014 OCAK-ŞUBAT FAALİYET RAPORU 08 Ocak 2014 - (A. Murat Ersoy - Hande Tibuk) 2014 CATHIC organizasyonu PR hazırlıklarını yürüten Alkaş firmasından Esra Dalgıç ile Dernek Başkanımız Sayın Murat Ersoy ve

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU

IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU 20 23 EYLÜL 2016 PARİS / FRANSA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi IFTM TOP RESA TURİZM FUARI RAPORU IFTM Top Resa Turizm Fuarı, 20 23 Eylül

Detaylı

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE

23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM VE SEYAHAT FUARI UÇAK ORGANİZASYONU İSTANBUL TÜRKİYE Hazırlayan: Nesrin SARIÇAY Şubat 2015 23 OCAK 2015 EMITT 19. DOĞU AKDENİZ ULUSLAR ARASI TURİZM

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu

İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İZMIR TİCARET ODASI MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Aykut Terzioğlu MIAMI SEATRADE KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF

19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF MEDICA 2013 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI ZİYARET RAPORU 19 24 KASIM 2013 ALMANYA - DÜSSELDORF Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C 9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Mutfak Sektörü Avusturya Ticaret Heyeti GİRİŞ: 18.05.2018

Detaylı

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017

IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI FRANKFURT 16-18 MAYIS 2017 Hazırlayan Ayşegül Selçuki İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu/Arkeolog 16-18 MAYIS 2017 IMEX KONGRE TURİZMİ FUARI ALMANYA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ

Detaylı

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası

Hazırlayan: Mine Güneş Aykut Terzioğlu İzmir Ticaret Odası CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 12-15 MART 2012 MIAMI/ABD Kruvaziyer dünyasını bir araya getiren en büyük fuar olma özelliğine sahip ve 29. kez düzenlenen Cruise Shipping

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

Diplomatik Misyon ile ilişkiler. Uluslararası Şirket CEO ları ile ilişkiler. Kardeş Kulüpler ile ilişkiler

Diplomatik Misyon ile ilişkiler. Uluslararası Şirket CEO ları ile ilişkiler. Kardeş Kulüpler ile ilişkiler Büyük Kulüp Uluslararası İlişkiler Komitesi 2012-20152015 Aktivite Raporu Uluslararası İlişkiler Komitesi görevleri Diplomatik Misyon ile ilişkiler Uluslararası Şirket CEO ları ile ilişkiler Kardeş Kulüpler

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2016 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 12.01.2016 17.01.2016 2017 Yılı Fuar Tarihleri 10-15.01.2017 Fuarın Açık Olduğu saatler 10:00-18:00 Ziyaretçi Sayısı

Detaylı

incentives congres event

incentives congres event meeting incentives congres event Hakkımızda 1996 yılında SymCon'un kuruluşundan bu yana hedefimiz; toplantı sektöründe, sisteme dayalı çalışma yöntemiyle hizmette kalite çıtasını yükseltmek ve profesyonel

Detaylı

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog

Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK 2016 UTRECHT / HOLLANDA Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu / Arkeolog VAKANTIEBEURS 2016 UTRECHT TURİZM FUARI 12-17 OCAK

Detaylı

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU

2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15. Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI MOBİLYA EV TEKSTİLİ VE HALI FUARI 12-15 Haziran 2013 FUAR RAPORU 2. ULUSLARARASI FURNEXPO, 12-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri ile buluştu.

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 27 30 Kasım 2014 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 333 katılımcı

Detaylı

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU

FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Buenos Aires / ARJANTİN TURİZM FUARI TÜROB FUAR SONUÇ RAPORU FIT Arjantin Turizm Fuarı Güney Amerika nın en önemli turizm fuarlarından biri olan FIT Arjantin Turizm Fuarı bu yıl 23. Kez Buenos Aires

Detaylı

OCT Organisation Congress Travel

OCT Organisation Congress Travel OCT Organisation Congress Travel OCT müşterilerinin vazgeçilmez çözüm ortağı olma hedefini 1996 yılından bu yana tutkuyla sürdürmektedir. Bu dinamizm ve butik hizmet anlayışı ile OCT imza attığı yüzlerce

Detaylı

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU TÜRSAB VAKANTIEBEURS 2016 TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 12-17 Ocak tarihleri arasında Hollanda nın Utrecht kentinde gerçekleştirilen Vakantiebeurs

Detaylı

BERLİN, ALMANYA MART 2017

BERLİN, ALMANYA MART 2017 ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12 MART 2017 Hazırlayan: Ayşegül Selçuki, İzmir Ticaret Tarihi Müzesi Sorumlusu-Arkeolog ITB BERLİN TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU BERLİN, ALMANYA 08-12

Detaylı

ANA SPONSORLAR POWERED BY

ANA SPONSORLAR POWERED BY ANA SPONSORLAR POWERED BY International MICE & Wedding Forum-IMWF, endüstride stratejik olarak yenilikçi fikirler ve ortaklıklar ile profesyonelleri, fikir liderlerini bir araya getirir. Katılımcılar,

Detaylı

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ

TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ TÜRKİYE NİN EN TEKNİK ELEKTRİK FUARI: 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 2015 YILINDA DA HEYECAN VERDİ 4. ULUSLARARASI ELEX FUARI 01-04 EKİM 2015 TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL FUAR MERKEZİ NDE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ MAYIS 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Mayıs ayı içerisinde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda 76 adet Kapasite Raporu, 14 adet Ekspertiz

Detaylı

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ

PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ PLATFORMUMUZUN YURTDIŞI TANITIM HİZMETLERİ Hedefimiz, öncelikli pazarlarda ülkemizin sağlık turizmi potansiyelini tanıtmaktır. Sunmuş olduğunuz sağlık hizmetinin kalitesini ve imkânlarınızı tanıtmak, sağlık

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI

İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI En avantajlı tatil fırsatları burada! www.erkenrezervasyonfuari.com İLK VE TEK ERKEN REZERVASYON FUARI "BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ) DENETİMİNDE DÜZENLENMEKTEDİR"

Detaylı

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015

MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 r 2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 AYŞEGÜL SELÇUKİ İZMİR TİCARET TARİHİ MÜZESİ SORUMLUSU/ARKEOLOG 25.03.2015 MITT MOSKOVA TURİZM FUARI 18-21.MART.2015 Hazırlayan: Ayşegül SELÇUKİ / İzmir

Detaylı

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL

16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL GLOBAL MEETING 2017 16-18 ŞUBAT 2017 İSTANBUL SPONSORLUK DOSYASI World Tourism Forum Dünya Turizm Örgütü Üyesidir. WORLD TOURISM FORUM /// 16-18 ŞUBAT 2017 16-18 Şubat 2017 WORLD TOURISM FORUM GLOBAL MEETING

Detaylı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı

MPI TÜRKİYE KULÜBÜ. MPI Türkiye, ülkemizin toplantı MPI TÜRKİYE KULÜBÜ MPI Türkiye, ülkemizin toplantı sektörü profesyonellerini uluslararası topluluk ile bir araya getirmekte aracı olmak, MPI Global in sunduğu eğitim ve gelişim platformunu üyeleri ile

Detaylı

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA

DESTEKLERİYLE. 32 nd FIAP CONGRESS 32. FIAP KONGRESİ 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA DESTEKLERİYLE 32. FIAP KONGRESİ 01-07 EYLÜL 2014 ANKARA-KAPADOKYA www.tfsf.org.tr 32 nd FIAP CONGRESS 01-07 SEPTEMBER 2014 ANKARA - CAPPADOCIA www.fiap32congress.org 32. FIAP KONGRESİ TÜRKİYE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Detaylı

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont

İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA. Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont İZMIR TİCARET ODASI SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI 27-29 KASIM 2012 MARSİLYA/FRANSA Hazırlayanlar: Mine Güneş Gündem Kont SEATRADE MED AKDENİZ KRUVAZİYER FUARI VE KONFERANSI27-29 KASIM

Detaylı

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org

ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU. Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org ETKİNLİK DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: D. Özden Özkan Çayırlı İMSAD Kurumsal İletişim Yöneticisi oozkan@imsad.org İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi

Detaylı

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU

WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU WETEX 2013 FUAR KATILIMI DEĞERLENDİRME RAPORU Dubai Electricity and Water Authority (Dewa) tarafından düzenlenen The 15th Water, Energy, Technology and Environment Exhibition (WETEX) 2013, 15 17 Nisan

Detaylı

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq

qwertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq q T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ KUYUMCULUK PROJESİ- JCK LAS VEGAS FUAR ZİYARETİ VE SEKTÖREL TİCARET HEYETİ ORGANİZASYONU 30 MAYIS-2 HAZİRAN 2014 HAZIRLAYAN:

Detaylı

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017

AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 AKADEMİ ÇEVRE FAALİYET RAPORU 2017 IFAT EURASIA- 2. ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ FUARI 16-18 Şubat 2017 AKADEMİ ÇEVRE A.Ş. olarak ekibimizle Türkiye de 2. kez gerçekleşen IFAT Eurasia da standımızı kurarak paydaşlarımız,

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 27.12.2011 24.01.2012 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SINIRLARININ GENİŞLETİLMESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MÜCAVİR ALANLARININ İL SINIRLARINA GENİŞLETMESİ İLE İLGİLİ YAPILMAKTA OLAN YASAL

Detaylı

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BIE DELEGESİNİN ODAMIZI ZİYARETİ İran BIE Delegesi Mr. Kazem Akbarpour, 16 Mayıs 2012 tarihinde Odamızı ziyaret etmiş, heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı

Detaylı

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov.

14-16 OCAK 2016 SPONSORLUK DOSYASI. WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye 7. ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI. www.evf.gov.tr info@evf.gov. 6 6 5. RİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI SPONSORLUK DOSYASI 14-16 OCAK 2016 WOW Convention Center, Istanbul / Türkiye www.evf.gov.tr info@evf.gov.tr FORUM HAKKINDA Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan üst

Detaylı

MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası

MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası MIPIM 2014 Türkiye Onur Ülkesi Değerlendirme Dosyası TÜRKİYE NEDEN ONUR ÜLKE SEÇİLDİ? Türk ekonomisinin büyüyen gücü Türk şirketlerinin MIPIM de yükselen katılımı En büyük ve dinamik inşaat sektörü 20

Detaylı

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA

ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA ITB BERLİN TURİZM FUARI 6-10 MART 2013 BERLİN / ALMANYA Hazırlayan: Ahmet Sabuncu Almanya nın ve Dünyanın en önemli turizm fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı 6-10 Mart 2013 tarihleri arasında, Almanya

Detaylı

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey

HAKKINDA HINDISTAN. Organizasyon, dünyanın farklı ülkelerinden, alanlarında en iyi MICE ve Wedding acenteleri, CEO ve üst düzey SPONSORLUK DOSYASI International MICE & Wedding Forum, ilk olarak 03 Nisan - 09 Nisan 2016 tarihleri arasında Inventum Global Workshop adı altında St.Regis, Mumbai ve Grand Hotel, New Delhi'de gerçekleşmiştir.

Detaylı

MIPIM 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-13 MARCH 2015 PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE

MIPIM 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ 10-13 MARCH 2015 PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE MIPIM 2015 10-13 MARCH 2015 REKLAM VE SPONSORLUK SEÇENEKLERİ PALAIS DES FESTIVALS CANNES - FRANCE Majestic/Carlton Otel Projeksiyon 4 gün süreyle, saat 19.30 02.00 arası Majestic veya Carlton Otel in 3

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN FUAR RAPORU. www.iraqflowerexpo.com info@iraqflowerexpo.

ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN FUAR RAPORU. www.iraqflowerexpo.com info@iraqflowerexpo. ERBIL-IRAQ ULUSLARARASI SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI 30 MAYIS02 HAZİRAN 2013 FUAR RAPORU ULUSLARARASI FLOWEREXPO, 30 May-02 Haziran 2013 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Alanı`nda ziyaretçileri

Detaylı

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI

FUAR RAPORU. 30 Mayıs02 Haziran 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 2. ULUSLARARASI ISITMA,SOĞUTMA, KLİMA, HAVALANDIRMA, YALITIM, TESİSAT VE ARITMA SİSTEMLERİ FUARI 30 Mayıs02 Haziran 2013 FUAR RAPORU www.iraqhvacexpo.com info@iraqhvacexpo.com 2. ULUSLARARASI HVACEXPO,

Detaylı

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN

BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN BELT AND ROAD BRAND EXPO 2017 KUŞAK VE YOL FUARI KATILIMI SONUÇ RAPORU 8 10 ARALIK 2017 ŞANGHAY - ÇİN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi BELT & ROAD BRAND EXPO KUŞAK VE YOL

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Sosyal Faaliyetler. Ankara Sanayi Odası. 2008 Yılı Faaliyet Raporu Sosyal Faaliyetler 29 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye deki oda ve borsalar arasında düzenlenen futbol turnuvası nın Ankara bölgesi grup maçları Odamızın ev sahipliğinde 15 Mart 2008

Detaylı

Ödül Töreni Reklam ve Sponsorluk Seçenekleri

Ödül Töreni Reklam ve Sponsorluk Seçenekleri 1 Ödül Töreni Reklam ve Sponsorluk Seçenekleri MAPIC 2013 Ödül Töreni 2 Ödül Töreni Kategorileri - En İyi Moda ve Ayakkabı Perakende Satış Konsepti - En İyi Yiyecek ve İçecek Perakende Satış Konsepti -

Detaylı

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU

BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 3.10.16 BENİN İNCELEME GEZİSİ SONUÇ RAPORU 18-22 Eylül 2016, Kotonu Benin İnceleme Gezisi, 18-22 Eylül 2016, Kotonu Türkiye-Benin iş Konseyi Başkanı Adnan Bostan, 18-22 Eylül 2016 tarihleri arasında Benin

Detaylı

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU

TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR 10 13 ARALIK 2015 TURİZM FUAR RAPORU TRAVEL TURKEY İZMİR Bu yıl 10 13 Aralık 2015 tarihlerinde İzmir in yeni fuar alanı olan FUAR İZMİR de kapılarını katılımcılara ve ziyaretcilere

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI BEAUTY EURASIA 2016 2.ULUSLARARASI KOZMETİK, GÜZELLİK KUAFÖR FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayan: Görkem Şavluğ Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü 21-23

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler

18-21 KASIM 2015-İSTANBUL. www.turkeyhealth.net SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ. Düzenleyenler. Destekleyenler 18-21 KASIM 2015-İSTANBUL SILENCE İSTANBUL HOTEL & KONGRE MERKEZİ Düzenleyenler Destekleyenler www.turkeyhealth.net a- B- C- D- E- F- G- H- I- J- Ana Sponsorluk Altın Sponsorluk Gümüş Sponsorluk Bronz

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 18012011 15022011 KUZEY AFRİKA DA YAŞANAN YASEMİN VE NİL DEVRİM LERİ KUZEY AFRİKA DA YAŞANAN YASEMİN VE NİL DEVRİM LERİNDEN ETKİLENEN ÜLKELERİN DURUMU BİRÇOK AÇIDAN ÜLKEMİZİ

Detaylı

22-24 KASIM BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN. www

22-24 KASIM BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN. www U R PO A R R 22-24 KASIM 2016 FUA BAKU EXPO CENTER Bakü - AZERBAYCAN et o.n -exp.net po c-ex re @ info rec. www 1. Günden itibaren standımıza ilgi çok büyüktü. Fuarda Akşehir projemizin tanıtımı ve satışı

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.

Çin ve çevre ülkelerden ziyaretçilere ait kartların örnekleri yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur. BEİJİNG INTERNATİONAL IMPORT FOOD EXPO 2015( CİPFE 2015) FUAR RAPORU Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Beijing International Import Food Expo

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU

ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU ASANSÖR İSTANBUL 2015 SONUÇ RAPORU Uluslararası ASANSÖR İstanbul Fuarı, 26-29 Mart 2015 tarihlerinde Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD ın desteği ile 14. kez kıtaları buluşturdu. 28

Detaylı

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ

EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ EGE KURU MEYVE VE MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ 2015 YILI ÇALIŞMA ÖZETİ Kuru meyve sektörü tamamı yerli girdilere dayalı üretim yapısı ile ilk ihracatçı sektörlerimizden biri olup, ilerleyen üretim teknolojisi,

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org

SPONSORLUK DOSYASI. 1 Aralık 2018 WOW Hotel. satinalmazirvesi.org SPONSORLUK DOSYASI 1 Aralık 2018 WOW Hotel satinalmazirvesi.org Değerli Yönetici, Sürdürülebilir etik satınalma yaklaşımı çerçevesinde satınalma mesleğini güçlendirme misyonu ile ön plana çıkan TÜSAYDER,

Detaylı

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme

18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI. Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme TOBB 18. TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER PROGRAMI 30 Nisan 2015 Perşembe - Ankara Ülkelerden gelen konukların gün boyu havaalanında karşılanması ve otele yerleştirme 12.30-13.30 Öğle Yemeği- Kent Otel (erken

Detaylı