2015 ARALIK İSG SINAVI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "2015 ARALIK İSG SINAVI"

Transkript

1 2015 ARALIK İSG SINAVI

2 İSG UZMANI BULUNDURMA TARİHLERİ RİSK DEĞERLENDİRME EKİBİ RİSK DEĞERLENDİRME AŞAMALARI TEHLİKELERİ TANIMLARKEN DİKKAT EDİLECEKLER RİSK KONTROL AŞAMALARI

3 f) Risk değerlendirmesi: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması amacıyla yapılması gerekli çalışmaları, e) Risk: Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalini, d) Ramak kala olay: İşyerinde meydana gelen; çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olayı, ) Önleme: İşyerinde yürütülen işlerin bütün safhalarında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri ortadan kaldırmak veya azaltmak için planlanan ve alınan tedbirlerin tümünü, b) Kabul edilebilir risk seviyesi: Yasal yükümlülüklere ve işyerinin önleme politikasına uygun, kayıp veya yaralanma oluşturmayacak risk seviyesini, g) Tehlike: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek zarar veya hasar verme potansiyelini,

4 1 ocak 2013 te çalışan sayısı 50 ve üzerindeki bütün sınıflardaki işerlerinde İSG uzmanı istidam edilmelidir. 1 ocak 2014 tarihinde çalışan sayısı 50 nin altındaki Çok ve tehlikeli sınıftaki işyerlerinde de istihdam edilmeli.. 1 temmuz 2016 dan itibaren 50 nin altındaki bütün işyerleri isg uzmanı istihdamı yapmalılar. BÜTÜN İŞYERLERİ YASA UYGULANDIĞI ANDA (1 OCAK 2013) RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPACAKTIR.) 10 DAN AZ ÇALIŞANI OLAN AZ TEHLİKELİ SINIFTA İSG UZMANININ HİÇ BULUNMASINA ZATEN GEREK YOKTUR.

5 Risk değerlendirmesi ekibi MADDE 6 (1) Risk değerlendirmesi, işverenin oluşturduğu bir ekip tarafından gerçekleştirilir. Risk değerlendirmesi ekibi aşağıdakilerden oluşur. a) İşveren veya işveren vekili. b) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürüten iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri. c) İşyerindeki çalışan temsilcileri. ç) İşyerindeki destek elemanları. d) İşyerindeki bütün birimleri temsil edecek şekilde belirlenen ve işyerinde yürütülen çalışmalar, mevcut veya muhtemel tehlike kaynakları ile riskler konusunda bilgi sahibi çalışanlar.

6 (3) Risk değerlendirmesi çalışmalarının koordinasyonu işveren veya işveren tarafından ekip içinden görevlendirilen bir kişi tarafından da sağlanabilir. (4) İşveren, risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişilerin görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekân ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılar, görevlerini yürütmeleri sebebiyle hak ve yetkilerini kısıtlayamaz. (5) Risk değerlendirmesi çalışmalarında görevlendirilen kişi veya kişiler işveren tarafından sağlanan bilgi ve belgeleri korur ve gizli tutar.

7 RİSK DEĞERLENDİRME AŞAMALARI Risk değerlendirmesi; tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştirilir.

8 Tehlikelerin tanımlanması MADDE 8 (1) Tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak aşağıda belirtilen bilgiler toplanır. a) İşyeri bina ve eklentileri. b) İşyerinde yürütülen faaliyetler ile iş ve işlemler. c) Üretim süreç ve teknikleri. ç) İş ekipmanları. d) Kullanılan maddeler. e) Artık ve atıklarla ilgili işlemler. f) Organizasyon ve hiyerarşik yapı, görev, yetki ve sorumluluklar. g) Çalışanların tecrübe ve düşünceleri. ğ) İşe başlamadan önce ilgili mevzuat gereği alınacak çalışma izin belgeleri. h) Çalışanların eğitim, yaş, cinsiyet ve benzeri özellikleri ile sağlık gözetimi kayıtları. ı) Genç, yaşlı, engelli, gebe veya emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanların durumu.

9 i) İşyerinin teftiş sonuçları. j) Meslek hastalığı kayıtları. k) İş kazası kayıtları. l) İşyerinde meydana gelen ancak yaralanma veya ölüme neden olmadığı halde işyeri ya da iş ekipmanının zarara uğramasına yol açan olaylara ilişkin kayıtlar. m) Ramak kala olay kayıtları. n) Malzeme güvenlik bilgi formları. o) Ortam ve kişisel maruziyet düzeyi ölçüm sonuçları. ö) Varsa daha önce yapılmış risk değerlendirmesi çalışmaları. p) Acil durum planları. r) Sağlık ve güvenlik planı ve patlamadan korunma dokümanı gibi belirli işyerlerinde hazırlanması gereken dokümanlar. Madende sağlık güvenlik dökümanı,yapı işinde sağlık ve güvenlik planı,büyük endüstriyel kuruluşlarda güvenlik raporu, Patlayıcıların bulunduğu yerlerde patlamadan korunma dökümanı risk değerlendirmesi çalışmalarına ilişiklendirilir.

10 Risklerin belirlenmesi ve analizi MADDE 9 (1) Tespit edilmiş olan tehlikelerin her biri ayrı ayrı dikkate alınarak bu tehlikelerden kaynaklanabilecek risklerin hangi sıklıkta oluşabileceği ile bu risklerden kimlerin, nelerin, ne şekilde ve hangi şiddette zarar görebileceği belirlenir. Bu belirleme yapılırken mevcut kontrol tedbirlerinin etkisi de göz önünde bulundurulur. (2) Toplanan bilgi ve veriler ışığında belirlenen riskler; işletmenin faaliyetine ilişkin özellikleri, işyerindeki tehlike veya risklerin nitelikleri ve işyerinin kısıtları gibi faktörler ya da ulusal veya uluslararası standartlar esas alınarak seçilen yöntemlerden biri veya birkaçı bir arada kullanılarak analiz edilir.

11 Risk kontrol adımları MADDE 10 (1) Risklerin kontrolünde şu adımlar uygulanır. a) Planlama: Analiz edilerek etkilerinin büyüklüğüne ve önemine göre sıralı hale getirilen risklerin kontrolü amacıyla bir planlama yapılır. b) Risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması: Riskin tamamen bertaraf edilmesi, bu mümkün değil ise riskin kabul edilebilir seviyeye indirilmesi için aşağıdaki adımlar uygulanır. 1) Tehlike veya tehlike kaynaklarının ortadan kaldırılması. 2) Tehlikelinin, tehlikeli olmayanla veya daha az tehlikeli olanla değiştirilmesi. 3) Riskler ile kaynağında mücadele edilmesi. c) Risk kontrol tedbirlerinin uygulanması: Kararlaştırılan tedbirlerin iş ve işlem basamakları, işlemi yapacak kişi ya da işyeri bölümü, sorumlu kişi ya da işyeri bölümü, başlama ve bitiş tarihi ile benzeri bilgileri içeren planlar hazırlanır. Bu planlar işverence uygulamaya konulur. ç) Uygulamaların izlenmesi: Hazırlanan planların uygulama adımları düzenli olarak izlenir, denetlenir ve aksayan yönler tespit edilerek gerekli düzeltici ve önleyici işlemler tamamlanır. (2) Risk kontrol adımları uygulanırken toplu korunma önlemlerine, kişisel korunma önlemlerine göre öncelik verilmesi ve uygulanacak önlemlerin yeni risklere neden olmaması sağlanır. (3) Belirlenen risk için kontrol tedbirlerinin hayata geçirilmesinden sonra yeniden risk seviyesi tespiti yapılır. Yeni seviye, kabul edilebilir risk seviyesinin üzerinde ise bu maddedeki adımlar tekrarlanır.

12

13 1- ATMA-YOKETME 2-İKAME == DAHA AZ ZARARLI MALZEME-MAKİNA EKİPMAN VEYA İŞLEMLE DEĞİŞTİRME 3-MAKİNA MALZEME EKİPMANDA İYİLEŞTİRME 4-MESLEKİ EĞİTİMLER

14 TEHLİKE KAYNAĞININ DURUMUNA GÖRE ; PERDELEME HAVALANDIRMA YALITMA KAPALI ALANA ALMA İZALASYON TECRİT

15 İSG EĞİTİMLERİ SAĞLIK GÜVENLİK İŞARETLERİ İŞ ORGANİZASYONU BİLGİLENDİRME DENETLEME

16 AZ ÖNCE ALDIĞIMIZ BÜTÜN ÖNLEMLER TOPLU KORUNMA METOTLARIDIR.YANİ BU ÖNLEMLER AYNI ANDA BÜTÜN ÇALIŞANLARA HİTAP EDER.. EN SON ÇARE == KİŞİSEL KORUYUCUDUR. YÖNETMELİK DİYORKİ ; TOPLU KORUMA ÖNLEMLERİNE KKD YE GÖRE ÖNCELİK VERİR DİYOR. UYARI : KKD DE DAHİL OLMAK ÜZERE BÜTÜN BU ÇARELERİN 1.KORUMA METOTLARI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM

17

18

19 Dokümantasyon MADDE 11 (1) Risk değerlendirmesi asgarî aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde dokümante edilir. a) İşyerinin unvanı, adresi ve işverenin adı. b) Gerçekleştiren kişilerin isim ve unvanları ile bunlardan iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olanların Bakanlıkça verilmiş belge bilgileri. c) Gerçekleştirildiği tarih ve geçerlilik tarihi. ç) Risk değerlendirmesi işyerindeki farklı bölümler için ayrı ayrı yapılmışsa her birinin adı. d) Belirlenen tehlike kaynakları ile tehlikeler. e) Tespit edilen riskler. f) Risk analizinde kullanılan yöntem veya yöntemler. g) Tespit edilen risklerin önem ve öncelik sırasını da içeren analiz sonuçları. ğ) Düzeltici ve önleyici kontrol tedbirleri, gerçekleştirilme tarihleri ve sonrasında tespit edilen risk seviyesi. (2) Risk değerlendirmesi dokümanının sayfaları numaralandırılarak; gerçekleştiren kişiler tarafından her sayfası paraflanıp, son sayfası imzalanır ve işyerinde saklanır. (3) Risk değerlendirmesi dokümanı elektronik ve benzeri ortamlarda hazırlanıp arşivlenebilir.

20 Risk değerlendirmesinin yenilenmesi MADDE 12 (1) Yapılmış olan risk değerlendirmesi; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç iki, dört ve altı yılda bir yenilenir. (2) Aşağıda belirtilen durumlarda ortaya çıkabilecek yeni risklerin, işyerinin tamamını veya bir bölümünü etkiliyor olması göz önünde bulundurularak risk değerlendirmesi tamamen veya kısmen yenilenir. a) İşyerinin taşınması veya binalarda değişiklik yapılması. b) İşyerinde uygulanan teknoloji, kullanılan madde ve ekipmanlarda değişiklikler meydana gelmesi. c) Üretim yönteminde değişiklikler olması. ç) İş kazası, meslek hastalığı veya ramak kala olay meydana gelmesi. d) Çalışma ortamına ait sınır değerlere ilişkin bir mevzuat değişikliği olması. e) Çalışma ortamı ölçümü ve sağlık gözetim sonuçlarına göre gerekli görülmesi. f) İşyeri dışından kaynaklanan ve işyerini etkileyebilecek yeni bir tehlikenin ortaya çıkması.

21 Asıl işveren ve alt işveren ilişkisinin bulunduğu işyerlerinde risk değerlendirmesi MADDE 15 (1) Bir işyerinde bir veya daha fazla alt işveren bulunması halinde: a) Her alt işveren yürüttükleri işlerle ilgili olarak, bu Yönetmelik hükümleri uyarınca gerekli risk değerlendirmesi çalışmalarını yapar veya yaptırır. b) Alt işverenlerin risk değerlendirmesi çalışmaları konusunda asıl işverenin sorumluluk alanları ile ilgili ihtiyaç duydukları bilgi ve belgeler asıl işverence sağlanır. c) Asıl işveren, alt işverenlerce yürütülen risk değerlendirmesi çalışmalarını denetler ve bu konudaki çalışmaları koordine eder. (2) Alt işverenler hazırladıkları risk değerlendirmesinin bir nüshasını asıl işverene verir. Asıl işveren; bu risk değerlendirmesi çalışmalarını kendi çalışmasıyla bütünleştirerek, risk kontrol tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.

22 Birden fazla işveren olması durumunda risk değerlendirmesi çalışmaları MADDE 14 (1) Aynı çalışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda, yürütülen işler için diğer işverenlerin yürüttüğü işler de göz önünde bulundurularak ayrı ayrı risk değerlendirmesi gerçekleştirilir. İşverenler, risk değerlendirmesi çalışmalarını, koordinasyon içinde yürütür, birbirlerini ve çalışan temsilcilerini tespit edilen riskler konusunda bilgilendirir. (2) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanları, sanayi bölgeleri veya siteleri gibi yerlerde, işyerlerinde ayrı ayrı gerçekleştirilen risk değerlendirmesi çalışmalarının koordinasyonu yönetim tarafından yürütülür. Yönetim; bu koordinasyonun yürütümünde, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden diğer işyerlerini etkileyecek tehlikeler hususunda gerekli tedbirleri almaları için ilgili işverenleri uyarır. Bu uyarılara uymayan işverenleri Bakanlığa bildirir.

23 Önemli : İSG uygulandığı günden bugüne kadar risk metotları 1 defa soruldu daha sorulmadı.aslın+ da bu metotlar keyfi ve görecel metotlardır.daha çok uygulamada lazımdır. Ancak şu kadarı bilinmelidir ; Nicel kantitatif === sayısal metot Nitel Kalitatif === Sözel ve yorumlama metotlarıdır.

24 (2) aşağıda belirtilen hususlar özellikle dikkate alınır: a) Kimyasal maddenin sağlık ve güvenlik yönünden tehlike ve zararları. b) İmalatçı, ithalatçı veya satıcılardan sağlanacak Türkçe malzeme güvenlik bilgi formu. c) Maruziyetin türü, düzeyi ve süresi. ç) Kimyasal maddenin miktarı, kullanma şartları ve kullanım sıklığı. d) Bu Yönetmelik eklerinde verilen mesleki maruziyet sınır değerleri ve biyolojik sınır değerleri. e) Alınan ya da alınması gereken önleyici tedbirlerin etkisi. f) Varsa, daha önce yapılmış olan sağlık gözetimlerinin sonuçları. g) Birden fazla kimyasal madde ile çalışılan işlerde, bu maddelerin her biri ve birbirleri ile etkileşimleri. EĞİTİM,YAŞ VE CİNSİYET DİKKATE ALINMAMIŞ

25 a) Anlık darbeli gürültüye maruziyet dahil maruziyetin türü, düzeyi ve süresine, b) Maruziyet sınır değerleri ile maruziyet eylem değerlerine, c) Başta özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanlar olmak üzere tüm çalışanların sağlık ve güvenliklerine olan etkilerine, ç) Teknik olarak elde edilebildiği durumlarda, işle ilgili ototoksik maddeler ile gürültü arasındaki ve titreşim ile gürültü arasındaki etkileşimlerin, çalışanların sağlık ve güvenliğine olan etkisine, d) Kaza riskini azaltmak için kullanılan ve çalışanlar tarafından algılanması gereken uyarı sinyalleri ve diğer seslerin gürültü ile etkileşiminin, çalışanların sağlık ve güvenliğine olan dolaylı etkisine, e) İş ekipmanlarının gürültü emisyonu hakkında, ilgili mevzuat uyarınca imalatçılardan sağlanan bilgilerine, f) Gürültü emisyonunu azaltan alternatif bir iş ekipmanının bulunup bulunmadığına, g) Gürültüye maruziyetin, işverenin sorumluluğundaki normal çalışma saatleri dışında da devam edip etmediğine, ğ) Sağlık gözetiminde elde edinilen güncel bilgilere, h) Yeterli korumayı sağlayabilecek kulak koruyucularının bulunup bulunmadığına, özel önem verir. EĞİTİM,YAŞ VE CİNSİYET DİKKATE ALINMAMIŞ

26 a) Aralıklı titreşim veya tekrarlanan şoklara maruziyet de dahil maruziyetin türü, düzeyi ve süresine, b) Maruziyet sınır değerleri ve maruziyet eylem değerlerine, c) Başta özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanlar olmak üzere tüm çalışanların sağlık ve güvenliklerine olan etkilerine, ç) Mekanik titreşim ile çalışma ortamı arasındaki veya mekanik titreşim ile diğer iş ekipmanları arasındaki etkileşimlerin, çalışanların sağlık ve güvenliğine olan dolaylı etkisine, d) İş ekipmanlarının mekanik titreşim düzeyi hakkında, ilgili mevzuat uyarınca imalatçılardan sağlanan bilgilere, e) Mekanik titreşime maruziyet düzeyini azaltacak şekilde tasarlanmış alternatif bir iş ekipmanının bulunup bulunmadığına, f) Bütün vücut titreşimine maruziyetin, işverenin sorumluluğundaki normal çalışma saatleri dışında da devam edip etmediğine, g) Düşük sıcaklık gibi özel çalışma koşullarına, ğ) Sağlık gözetiminden elde edilen uygun en güncel bilgilere. EĞİTİM,YAŞ VE DİKKATE ALINMAMIŞ, CİNSİYET DİKKATE ALINMIŞ

27 Risklerin değerlendirilmesi MADDE 5 (1) İşveren, 29/12/2012 tarihli ve sayılı Resmî Gazete`de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca işyerinde gerçekleştirilen risk değerlendirmesinde; kanserojen veya mutajen maddelere maruziyet riski bulunan işlerde çalışanların; bu maddelere maruziyet türü, maruziyet düzeyi ve maruziyet süresini belirleyerek riskleri değerlendirir ve alınması gerekli sağlık ve güvenlik önlemlerini belirler. (2) Risk değerlendirmesinde kanserojen veya mutajen maddelerin, deri yolu da dâhil olmak üzere vücuda giriş yollarının tümü dikkate alınır. EĞİTİM,YAŞ VE CİNSİYET DİKKATE ALINMAMIŞ (3) Risk değerlendirmesi gerçekleştirilirken, belirli risklerden etkilenecek çalışanların sağlık ve güvenlikleri ile kanserojen veya mutajen maddelerle çalışmak istemeyenlerin bu istekleri özel olarak dikkate alınır.

28 İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliğinde yer alan hükümler ile aşağıda sayılan hususlar dikkate alınarak risk değerlendirmesi yapılır: EĞİTİM,YAŞ VE CİNSİYET DİKKATE ALINMAMIŞ a) İnsan sağlığına zararlı olan veya olabilecek biyolojik etkenlerin sınıflandırılması. b) Yetkili makamların, çalışanların sağlığını korumak için biyolojik etkenlerin denetim altına alınması hakkındaki önerileri. c) Çalışanların yaptıkları işler sonucunda ortaya çıkabilecek hastalıklarla ilgili bilgiler. ç) Çalışanların yaptıkları işler sonucunda ortaya çıkabilecek alerjik veya toksik etkiler. d) Yaptıkları işle doğrudan bağlantılı olarak çalışanların yakalandığı hastalıklar ile ilgili bilgiler.

29 a) Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olayları, b) Acil durum planı: İşyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda yapılacak iş ve işlemler dahil bilgilerin ve uygulamaya yönelik eylemlerin yer aldığı planı, c) Güvenli yer: Acil durumların olumsuz sonuçlarından çalışanların etkilenmeyeceği mesafede veya korunakta belirlenmiş yeri,

30 Acil durumların belirlenmesi MADDE 8 (1) İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar aşağıdaki hususlar dikkate alınarak belirlenir: a) Risk değerlendirmesi sonuçları. b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali. c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar. ç) Doğal afetlerin meydana gelme ihtimali. d) Sabotaj ihtimali.

31 Görevlendirilecek çalışanların belirlenmesi MADDE 11 (1) İşveren; işyerlerinde tehlike sınıflarını tespit eden Tebliğde belirlenmiş olan çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 30 çalışana, tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 çalışana ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 çalışana kadar; a) Arama, kurtarma ve tahliye, b) Yangınla mücadele, konularının her biri için uygun donanıma sahip ve özel eğitimli en az birer çalışanı destek elemanı olarak görevlendirir. İşyerinde bunları aşan sayılarda çalışanın bulunması halinde, tehlike sınıfına göre her 30, 40 ve 50 ye kadar çalışan için birer destek elemanı daha görevlendirir. (2) İşveren, ilkyardım konusunda 22/5/2002 tarihli ve sayılı Resmî Gazete de yayımlanan İlkyardım Yönetmeliği esaslarına göre destek elemanı görevlendirir. (3) Her konu için birden fazla çalışanın görevlendirilmesi gereken işyerlerinde bu çalışanlar konularına göre ekipler halinde koordineli olarak görev yapar. Her ekipte bir ekip başı bulunur. (4) İşveren tarafından acil durumlarda ekipler arası gerekli koordinasyonu sağlamak üzere çalışanları arasından bir sorumlu görevlendirilir. (5) 10 dan az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde birinci fıkrada belirtilen yükümlülüğü yerine getirmek üzere bir kişi görevlendirilmesi yeterlidir.

32 İlkyardımcı bulundurulması MADDE 19 (1) İş sağlığı ve güvenliği kapsamında; a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı, b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur.

33 Dokümantasyon MADDE 12 (1) Acil durum planı asgarî aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde dokümante edilir: a) İşyerinin unvanı, adresi ve işverenin adı. b) Hazırlayanların adı, soyadı ve unvanı. c) Hazırlandığı tarih ve geçerlilik tarihi. ç) Belirlenen acil durumlar. d) Alınan önleyici ve sınırlandırıcı tedbirler. e) Acil durum müdahale ve tahliye yöntemleri. f) Aşağıdaki unsurları içeren işyerini veya işyerinin bölümlerini gösteren kroki: 1) Yangın söndürme amaçlı kullanılacaklar da dâhil olmak üzere acil durum ekipmanlarının bulunduğu yerler. 2) İlkyardım malzemelerinin bulunduğu yerler. 3) Kaçış yolları, toplanma yerleri ve bulunması halinde uyarı sistemlerinin de yer aldığı tahliye planı. 4) Görevlendirilen çalışanların ve varsa yedeklerinin adı, soyadı, unvanı, sorumluluk alanı ve iletişim bilgileri. 5) İlk yardım, acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında işyeri dışındaki kuruluşların irtibat numaraları. (2) Acil durum planının sayfaları numaralandırılarak; hazırlayan kişiler tarafından her sayfası paraflanıp, son sayfası imzalanır ve söz konusu plan, acil durumla mücadele edecek ekiplerin kolayca ulaşabileceği şekilde işyerinde saklanır. (3) Acil durum planı kapsamında hazırlanan kroki bina içinde kolayca görülebilecek yerlerde asılı olarak bulundurulur.

34 Acil durum planının yenilenmesi MADDE 14 (1) İşyerinde, belirlenmiş olan acil durumları etkileyebilecek veya yeni acil durumların ortayaçıkmasına neden olacak değişikliklerin meydana gelmesi halinde etkinin büyüklüğüne göre acil durum planı tamamen veya kısmen yenilenir. (2) Birinci fıkrada belirtilen durumlardan bağımsız olarak, hazırlanmış olan acil durum planları; tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerinde sırasıyla en geç iki, dört ve altı yılda bir yenilenir.

35 Tatbikat MADDE 13 (1) Hazırlanan acil durum planının uygulama adımlarının düzenli olarak takip edilebilmesi ve uygulanabilirliğinden emin olmak için işyerlerinde yılda en az bir defa olmak üzere tatbikat yapılır, denetlenir ve gözden geçirilerek gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetler yapılır. Gerçekleştirilen tatbikatın tarihi, görülen eksiklikler ve bu eksiklikler doğrultusunda yapılacak düzenlemeleri içeren tatbikat raporu hazırlanır. (2) Gerçekleştirilen tatbikat neticesinde varsa aksayan yönler ve kazanılan deneyimlere göre acil durum planları gözden geçirilerek gerekli düzeltmeler yapılır. (3) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanlarındaki işyerlerinde tatbikatlar yönetimin koordinasyonu ile yürütülür.

36

37 Aşağıdaki terimlerden hangisi TS Ohsas e gore bir kuruluşun, yasal zorunluluklara ve kendi İSG politikasına gore, tahammul edebileceği duzeye indirilmiş riski ifade eder? a) Hafif kazalı risk b) Kabul edilebilir risk c) Kıl payı kaza riski d) Tahmin edilebilir risk

38 Aşağıdaki terimlerden hangisi TS Ohsas e gore bir kuruluşun, yasal zorunluluklara ve kendi İSG politikasına gore, tahammul edebileceği duzeye indirilmiş riski ifade eder? a) Hafif kazalı risk b) Kabul edilebilir risk c) Kıl payı kaza riski d) Tahmin edilebilir risk

39 Aşağıdakilerden yonetmeliklerden hangisinde işcilerin iş yerinde maruz kalabilecekleri risklerin belirlemesi ve değerlendirmesi iceren sağlık ve guvenlik dokumanı hazırlanması ve guncellenmesi bir gereklilik olarak yer alır? a) Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Onlenmesi Hakkında Yonetmelik b) Asbestle Calışmalarda Sağlık ve Guvenlik Onlemleri Hakkında Yonetmelik c) Maden İşyerlerinde İş Sağlığı Ve Guvenliği Yonetmeliği d) Ekranlı Araclarla Calışmalarda Sağlık ve Guvenlik Onlemleri Hakkında Yonetmelik

40 Aşağıdakilerden yonetmeliklerden hangisinde işcilerin iş yerinde maruz kalabilecekleri risklerin belirlemesi ve değerlendirmesi iceren sağlık ve guvenlik dokumanı hazırlanması ve guncellenmesi bir gereklilik olarak yer alır? a) Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Onlenmesi Hakkında Yonetmelik b) Asbestle Calışmalarda Sağlık ve Guvenlik Onlemleri Hakkında Yonetmelik c) Maden İşyerlerinde İş Sağlığı Ve Guvenliği Yonetmeliği d) Ekranlı Araclarla Calışmalarda Sağlık ve Guvenlik Onlemleri Hakkında Yonetmelik

41 Risk değerlendirmesinin yenilenmesi tehlikeli sınıfa giren bir iş yerinde hangi periyotla bir yapılmalıdır? a) 2 yıl b) 4 yıl c) 6 yıl d) 1 yıl

42 Risk değerlendirmesinin yenilenmesi tehlikeli sınıfa giren bir iş yerinde hangi periyotla bir yapılmalıdır? a) 2 yıl b) 4 yıl c) 6 yıl d) 1 yıl

43 Mevzuatımıza gore risk değerlendirmesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a) Risk değerlendirmesi işcinin gorevidir yapılmalıdır. b) Risk değerlendirmesine işyeri hekimi isterse katılabilir c) Calışanların gurultuye maruziyetten etkilendikleri riskleri değerlendirmek gerekir d) Sağlık ve guvenlik dokumanı ile beraber hazırlanmalıdır.

44 Mevzuatımıza gore risk değerlendirmesiyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? a) Risk değerlendirmesi işcinin gorevidir yapılmalıdır. b) Risk değerlendirmesine işyeri hekimi isterse katılabilir c) Calışanların gurultuye maruziyetten etkilendikleri riskleri değerlendirmek gerekir d) Sağlık ve guvenlik dokumanı ile beraber hazırlanmalıdır.

45 Aşağıdaki durumların hangisinde risk değerlendirilmesinin mevzuatta belirlenen aralıklarda yeniden tekrarlanmasına gerek yoktur? a) Bir iş kazası veya meslek hastalığı yaşandığında b) işyerindeki kullanılan makine, ekipman ve donanımda herhangi bir değişiklik Olduğunda, c) Uretim metodu değiştiğinde d) Forklift kullanan deneyimli calışanın yerine, işe yeni bir calışan alındığında

46 Aşağıdaki durumların hangisinde risk değerlendirilmesinin mevzuatta belirlenen aralıklarda yeniden tekrarlanmasına gerek yoktur? a) Bir iş kazası veya meslek hastalığı yaşandığında b) işyerindeki kullanılan makine, ekipman ve donanımda herhangi bir değişiklik Olduğunda, c) Uretim metodu değiştiğinde d) Forklift kullanan deneyimli calışanın yerine, işe yeni bir calışan alındığında

47 6331 sayılı yasaya gore risk değerlendirmenin tanımı hangisidir? a) Kaza olasılığı ve şiddetinin ortalaması b) Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuc meydana gelme ihtimali c) Tehlikeli bir olayın meydana gelme olasılığı ile olayın yol acabileceği yaralanma veya sağlık bozulmasının ciddiyet derecesinin birleşimi. d) İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske donuşmesine yol acan faktorler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştınlması amacıyla yapılması gerekli calışmalar

48 6331 sayılı yasaya gore risk değerlendirmenin tanımı hangisidir? a) Kaza olasılığı ve şiddetinin ortalaması b) Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuc meydana gelme ihtimali c) Tehlikeli bir olayın meydana gelme olasılığı ile olayın yol acabileceği yaralanma veya sağlık bozulmasının ciddiyet derecesinin birleşimi. d) İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin riske donuşmesine yol acan faktorler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve kontrol tedbirlerinin kararlaştınlması amacıyla yapılması gerekli calışmalar

49 Aşağıda belirtilen durumların hangisinde risk değerlendirmesinin yenilenmesine gerek yoktur? a) İşyerinin taşınması b) İşyerinde uygulanan teknoloji, kullanılan madde ve ekipmanlarda değişiklikler meydana gelmesi. c) Calışma ortamına alt sınır değerlere ilişkin bir mevzuat değişikliği olmaması. d) Calışma ortamı olcumu ve sağlık gozetim sonuclarına gore gerekli gorulmesi.

50 Aşağıda belirtilen durumların hangisinde risk değerlendirmesinin yenilenmesine gerek yoktur? a) İşyerinin taşınması b) İşyerinde uygulanan teknoloji, kullanılan madde ve ekipmanlarda değişiklikler meydana gelmesi. c) Calışma ortamına alt sınır değerlere ilişkin bir mevzuat değişikliği olmaması. d) Calışma ortamı olcumu ve sağlık gozetim sonuclarına gore gerekli gorulmesi.

51 Risk değerlendirmesi dokumantasyonu ile ilgili hangisi yanlıştır? a) İşyerinin unvanı, adresi ve işverenin adı dokumanda yazmalıdır b) Risk analizinde kullanılan yöntem veya yöntemler bildirilmelidir c) Düzeltici ve önleyici kontrol tedbirleri, gerçekleştirilme tarihleri ve sonrasında tespit edilen risk seviyesi yazmalıdır d) Risk değerlendirmesi dokümanını İş güvenliği uzmanı ve işveren ve iş yeri hekiminin imzalaması yeterlidir.

52 Risk değerlendirmesi dokumantasyonu ile ilgili hangisi yanlıştır? a) İşyerinin unvanı, adresi ve işverenin adı dokumanda yazmalıdır b) Risk analizinde kullanılan yöntem veya yöntemler bildirilmelidir c) Düzeltici ve önleyici kontrol tedbirleri, gerçekleştirilme tarihleri ve sonrasında tespit edilen risk seviyesi yazmalıdır d) Risk değerlendirmesi dokümanını İş güvenliği uzmanı ve işveren ve iş yeri hekiminin imzalaması yeterlidir.

53 Aşağıdakilerden hangisi Risk değerlendirme çalışmalarında proaktif yaklaşıma bir örnek değildir? a) Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim verilmesi b) İş sağlığı ve güvenliği kurulunun mevzuatta belirtilen düzenli aralıklarla Toplanması c) Bir iş kazası sonrasında tutulan bir kaza tutanağı d) Sağlık gözetimi ve denetimi çalışmaları

54 Aşağıdakilerden hangisi Risk değerlendirme çalışmalarında proaktif yaklaşıma bir örnek değildir? a) Çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim verilmesi b) İş sağlığı ve güvenliği kurulunun mevzuatta belirtilen düzenli aralıklarla Toplanması c) Bir iş kazası sonrasında tutulan bir kaza tutanağı d) Sağlık gözetimi ve denetimi çalışmaları

55 Risk değerlendirmesinde tehlikelerin tespit edilmesinde aşağıdakilerden hangisi geçmiş kayıtlardan biri değildir? a) İş kazası ve ramak kaldı raporlarının incelenmesi, b) Ortam olcum raporlarının incelenmesi c) Teknik periyodik kontrol raporlarının incelenmesi d) İSG mevzuatının incelenmesi

56 Risk değerlendirmesinde tehlikelerin tespit edilmesinde aşağıdakilerden hangisi geçmiş kayıtlardan biri değildir? a) İş kazası ve ramak kaldı raporlarının incelenmesi, b) Ortam olcum raporlarının incelenmesi c) Teknik periyodik kontrol raporlarının incelenmesi d) İSG mevzuatının incelenmesi

57 Risk değerlendirmesinde tehlikelerin tespit edilmesinde aşağıdakilerden hangisi geçmiş kayıtlardan biri değildir? a) İş kazası ve ramak kaldı raporlarının incelenmesi, b) Ortam olcum raporlarının incelenmesi c) Teknik periyodik kontrol raporlarının incelenmesi d) İSG mevzuatının incelenmesi

58 Aşağıda verilen Risklerle mucadele metotlarını en etkiliden etkisiz olana gore Sıralayınız I -Mühendislik önlemleri almak II- Tehlikeleri Kaynağında azaltmak III Tehlikeleri Kaynağında yok etmek IV- Çalışana Kişisel koruyucu donanım vermek V- İdari uygulamalar ile önlem almak a) II- I I I I V- IV b) I I I IV I I- V- I c) I I I II -I- V- IV d) I I I I I -V- IV- I

59 Aşağıda verilen Risklerle mucadele metotlarını en etkiliden etkisiz olana gore Sıralayınız I -Mühendislik önlemleri almak II- Tehlikeleri Kaynağında azaltmak III Tehlikeleri Kaynağında yok etmek IV- Çalışana Kişisel koruyucu donanım vermek V- İdari uygulamalar ile önlem almak a) II- I I I I V- IV b) I I I IV I I- V- I c) I I I II -I- V- IV d) I I I I I -V- IV- I

60 Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden mühendislik önlemlerinden biri değildir? a) Ortam havalandırmasının işyerine ve standartlara Gore yeniden düzenlenmesi b) Ortam olcum raporlarını sonrasında aydınlatmanın yeniden düzenlenmesi c) Ortam olcum sonuçları sonrasında mühendislere yeni koruyucu donanım verilmesi d) Gurultu çıkaran bir makinenin kapalı ortama alınması

61 Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden mühendislik önlemlerinden biri değildir? a) Ortam havalandırmasının işyerine ve standartlara Gore yeniden düzenlenmesi b) Ortam olcum raporlarını sonrasında aydınlatmanın yeniden düzenlenmesi c) Ortam olcum sonuçları sonrasında mühendislere yeni koruyucu donanım verilmesi d) Gurultu çıkaran bir makinenin kapalı ortama alınması

62 Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden İkame metoduna bir ornektir? a) Titreşim değeri mevzuat sınır değerlerini aşan bir makinenin kapalı bir ortam icine alınması b) Basınçlı işlerde çalışan işçilerin çalışma surelerinin düzenlenmesi c) 85 db (A) gurultu şiddetinde çalışan bir makinenin 60 db(a) gurultu şiddetinde bir makine ile değiştirilmesi d) Gurultu çıkaran bir makinenin makine koruyucusunun değiştirilmesi

63 Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden İkame metoduna bir ornektir? a) Titreşim değeri mevzuat sınır değerlerini aşan bir makinenin kapalı bir ortam icine alınması b) Basınçlı işlerde çalışan işçilerin çalışma surelerinin düzenlenmesi c) 85 db (A) gurultu şiddetinde çalışan bir makinenin 60 db(a) gurultu şiddetinde bir makine ile değiştirilmesi d) Gurultu çıkaran bir makinenin makine koruyucusunun değiştirilmesi

64 35-Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden idari metotlara bir ornektir? a) Titreşim değeri mevzuat sınır değerlerini aşan bir makinenin- kapalı bir ortam icine alınması b) Gurultulu işlerde calışan işcilerin calışma surelerinin yeniden duzenlenmesi c) 85 db (A) gurultu şiddetinde calışan bir ortamda calışanlara kulaklık verilmesi d) Gurultu cıkaran bir makinenin yerine daha az gurultulu bir makine alınması

65 35-Aşağıdakilerden hangisi Risk kontrol tedbirlerinden idari metotlara bir ornektir? a) Titreşim değeri mevzuat sınır değerlerini aşan bir makinenin- kapalı bir ortam icine alınması b) Gurultulu işlerde calışan işcilerin calışma surelerinin yeniden duzenlenmesi c) 85 db (A) gurultu şiddetinde calışan bir ortamda calışanlara kulaklık verilmesi d) Gurultu cıkaran bir makinenin yerine daha az gurultulu bir makine alınması

66 Risk kontrol hiyerarşisini sırasını belirleyiniz? 1-Yok et 2- Tehlikeli ortamı izole et 3- Daha zararsız ile değiştir 4- Kişisel koruyucu kullan 5-Yönetimsel düzenlemelerle tehlike ve kişileri ayır a) 1, 2, 3, 4, 5 c) 2, 1, 3, 5,4 b) 2, 1, 5, 3, 4 d) 1, 3, 2, 5, 4

67 Risk kontrol hiyerarşisini sırasını belirleyiniz? 1-Yok et 2- Tehlikeli ortamı izole et 3- Daha zararsız ile değiştir 4- Kişisel koruyucu kullan 5-Yönetimsel düzenlemelerle tehlike ve kişileri ayır a) 1, 2, 3, 4, 5 c) 2, 1, 3, 5,4 b) 2, 1, 5, 3, 4 d) 1, 3, 2, 5, 4

68 İşyerinde meydana gelen; calışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaya ne ad verilir a) Onemsiz olay b) Olay c) Ramak Kala olay d) kaza

69 İşyerinde meydana gelen; calışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaya ne ad verilir a) Onemsiz olay b) Olay c) Ramak Kala olay d) kaza

70 Aşağıdakilerden hangisinin risk değerlendirme ekibinde olma zorunluluğu yoktur? a) İşveren veya işveren vekili b) İşyerindeki idari temsilci c) İşyerindeki destek elemanları. d) İşyerindeki bütün birimleri temsil edecek şekilde belirlenen ve işyerinde

71 Aşağıdakilerden hangisinin risk değerlendirme ekibinde olma zorunluluğu yoktur? a) İşveren veya işveren vekili b) İşyerindeki idari temsilci c) İşyerindeki destek elemanları. d) İşyerindeki bütün birimleri temsil edecek şekilde belirlenen ve işyerinde

72 51- Risk değerlendirmesi; tum işyerleri icin hangi sıralamadaki aşamalarla yapılacaktır? 1) yapılan calışmaların guncellenmesi 2) riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması 3) Dokumantasyon oluşturulması 4) tehlikeleri tanımlama 5) tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak a) 1,2,3,4,5 b) 5,4,3,2,1 c) 5,4,2,3,1 d) 4,2,1,3,5

73 51- Risk değerlendirmesi; tum işyerleri icin hangi sıralamadaki aşamalarla yapılacaktır? 1) yapılan calışmaların guncellenmesi 2) riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması 3) Dokumantasyon oluşturulması 4) tehlikeleri tanımlama 5) tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak a) 1,2,3,4,5 b) 5,4,3,2,1 c) 5,4,2,3,1 d) 4,2,1,3,5

74 52-Risk değerlendirme yonetmeliğine gore risklerin kontrolunde hangi adım sırası doğrudur? 1) Uygulamaların izlenmesi 2) Risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması 3) Risk kontrol tedbirlerinin uygulanması 4) Planlama a) 1,2,3,4 b) 4,3,2,1 c) 4,2,3,1 d) 4,2,1,3

75 52-Risk değerlendirme yonetmeliğine gore risklerin kontrolunde hangi adım sırası doğrudur? 1) Uygulamaların izlenmesi 2) Risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması 3) Risk kontrol tedbirlerinin uygulanması 4) Planlama a) 1,2,3,4 b) 4,3,2,1 c) 4,2,3,1 d) 4,2,1,3

76 Aynı calışma alanını birden fazla İşverenin paylaşması durumunda risk değerlendirmesi ile ilgili olarak hangisi yanlıştır? a) İşverenler, risk değerlendirmesi calışmalarını, koordinasyon icinde yurutur, birbirlerini ve calışan temsilcilerini tespit edilen riskler konusunda bilgilendirir. b) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanları, sanayi bolgeleri veya siteleri gibi yerlerde, işyerlerinde ayrı ayrı gercekleştirilen risk değerlendirmesi calışmasını işverenler arasından secilen bir İşveren yonlendirir c) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezlerinde risk değerlendirme yapmayan işverenler uyarılır, bu uyarılara uymayan işverenleri Bakanlığa bildirir. d) Aynı calışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda, yurutulen işler icin diğer işverenlerin yuruttuğu işler de goz onunde bulundurularak ayrı ayn risk değerlendirmesi gercekleştirilir.

77 Aynı calışma alanını birden fazla İşverenin paylaşması durumunda risk değerlendirmesi ile ilgili olarak hangisi yanlıştır? a) İşverenler, risk değerlendirmesi calışmalarını, koordinasyon icinde yurutur, birbirlerini ve calışan temsilcilerini tespit edilen riskler konusunda bilgilendirir. b) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanları, sanayi bolgeleri veya siteleri gibi yerlerde, işyerlerinde ayrı ayrı gercekleştirilen risk değerlendirmesi calışmasını işverenler arasından secilen bir İşveren yonlendirir c) Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezlerinde risk değerlendirme yapmayan işverenler uyarılır, bu uyarılara uymayan işverenleri Bakanlığa bildirir. d) Aynı calışma alanını birden fazla işverenin paylaşması durumunda, yurutulen işler icin diğer işverenlerin yuruttuğu işler de goz onunde bulundurularak ayrı ayn risk değerlendirmesi gercekleştirilir.

78 Bir işyerinde bir veya daha fazla alt işveren bulunması halinde hangisi yanlıştır? a) Her alt işveren yuruttukleri işlerle ilgili olarak, risk değerlendirme yonetmeliği hukumleri uyarınca gerekli risk değerlendirmesi calışmalarını asıl işverene yaptırır. b) Alt işverenlerin risk değerlendirmesi calışmaları konusunda asıl İşverenin sorumluluk alanları ile ilgili bilgi ve belgeler asıl işverence sağlanır. c) Asıl işveren, alt işverenlerce yurutulen risk değerlendirmesi calışmalarını denetler ve bu konudaki calışmaları koordine eder. d) Alt İşverenler hazırladıkları risk değerlendirmesinin bir nushasını asıl işverene verir. Asıl işveren; bu risk değerlendirmesi calışmalannı kendi calışmasıyla butunleştirerek, risk kontrol tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.

79 Bir işyerinde bir veya daha fazla alt işveren bulunması halinde hangisi yanlıştır? a) Her alt işveren yuruttukleri işlerle ilgili olarak, risk değerlendirme yonetmeliği hukumleri uyarınca gerekli risk değerlendirmesi calışmalarını asıl işverene yaptırır. b) Alt işverenlerin risk değerlendirmesi calışmaları konusunda asıl İşverenin sorumluluk alanları ile ilgili bilgi ve belgeler asıl işverence sağlanır. c) Asıl işveren, alt işverenlerce yurutulen risk değerlendirmesi calışmalarını denetler ve bu konudaki calışmaları koordine eder. d) Alt İşverenler hazırladıkları risk değerlendirmesinin bir nushasını asıl işverene verir. Asıl işveren; bu risk değerlendirmesi calışmalannı kendi calışmasıyla butunleştirerek, risk kontrol tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.

80 Gurultu ile ilgili risk analizinde aşağıdakilerden hangisinin dikkate alınmasına gerek yoktur? a) Makine İmalatçılardan sağlanan urun bilgi formalarına b) Gurultu maruziyet düzeyi ve bilgisine c) Düşük sıcaklıktaki çalışma koşulları d) Gurultu maruziyet etkin değeri

81 Gurultu ile ilgili risk analizinde aşağıdakilerden hangisinin dikkate alınmasına gerek yoktur? a) Makine İmalatçılardan sağlanan urun bilgi formalarına b) Gurultu maruziyet düzeyi ve bilgisine c) Düşük sıcaklıktaki çalışma koşulları d) Gurultu maruziyet etkin değeri

82 Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) İşyerinin tamamında veya b ir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil mudahale, mucadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olaylara acil durum denir b) İşyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda yapılacak iş ve işlemler dahil bilgilerin ve uygulamaya yonelik eylemlerin yer aldığı plana Acil Durum Planı denir. c) Acil durumların olumsuz sonuclarından calışanların etkilenmeyeceği mesafede veya korunakta belirlenmiş yere Guvenli yer denir d) Hepsi de doğrudur

83 Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) İşyerinin tamamında veya b ir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil mudahale, mucadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olaylara acil durum denir b) İşyerlerinde meydana gelebilecek acil durumlarda yapılacak iş ve işlemler dahil bilgilerin ve uygulamaya yonelik eylemlerin yer aldığı plana Acil Durum Planı denir. c) Acil durumların olumsuz sonuclarından calışanların etkilenmeyeceği mesafede veya korunakta belirlenmiş yere Guvenli yer denir d) Hepsi de doğrudur

84 İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar belirlenirken aşağıdaki hususlardan hangisi dikkate alınmaz? a) Risk değerlendirmesi sonuçlan b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar d) İşyerinde güvenlik biriminin bulunması

85 İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar belirlenirken aşağıdaki hususlardan hangisi dikkate alınmaz? a) Risk değerlendirmesi sonuçlan b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar d) İşyerinde güvenlik biriminin bulunması

86 Acil durum planının yenilenmesi icin aşağıdakilerden hangisi yanlış verilmiştir? a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 2 yılda bir yenilenir b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 4 yılda bir yenilenir c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 6 yılda bir yenilenir d) İSG kurulunun alacağı karara Gore sureler belirlenir

87 Acil durum planının yenilenmesi icin aşağıdakilerden hangisi yanlış verilmiştir? a) Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 2 yılda bir yenilenir b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 4 yılda bir yenilenir c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 6 yılda bir yenilenir d) İSG kurulunun alacağı karara Gore sureler belirlenir

88 İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar belirlenirken aşağıdaki hususlardan hangisi dikkate alınmaz? a) İşyerinin bulunduğu bölge b) Doğal afetlerin meydana gelme ihtimali c) Sabotaj ihtimali d) İşyerinin adresi

89 İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar belirlenirken aşağıdaki hususlardan hangisi dikkate alınmaz? a) İşyerinin bulunduğu bölge b) Doğal afetlerin meydana gelme ihtimali c) Sabotaj ihtimali d) İşyerinin adresi

90 Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanlarındaki işyerlerinde planlama ve tatbikatlann koordinasyonu nasıl yurutulur? a) En cok personeli olan işyerinin koordinasyonunda b) Tehlike sınıfı en yuksek olan işyeri koordinasyonunda c) İşyeri temsilcilerinin oluşturacağı bir komisyon koordinasyonunda d) Yonetimin koordinasyonu ile

91 Birden fazla işyerinin bulunduğu iş merkezleri, iş hanlarındaki işyerlerinde planlama ve tatbikatlann koordinasyonu nasıl yurutulur? a) En cok personeli olan işyerinin koordinasyonunda b) Tehlike sınıfı en yuksek olan işyeri koordinasyonunda c) İşyeri temsilcilerinin oluşturacağı bir komisyon koordinasyonunda d) Yonetimin koordinasyonu ile

92 Acil durum planlamasıyla ilgili olarak hangisi yanlış verilmiştir? a) Acil durum mudahale yontemleri işverence belirlenir ve yazılı hale getirilir. b) Tahliye sonrası, işyeri dahilinde kalmış olabilecek calışanların belirlenmesi icin sayım da dahil olmak uzere gerekli kontroller yapılır. c) Acil durumların meydana gelmesi halinde calışanlann bulundukları yerden guvenli bir yere gidebilmeleri amacıyla izlenebilecek uygun tahliye duzenlemeleri acil durum planında belirtilir ve calışanlara onceden gerekli talimatlar verilir d) Acil durum mudahale yontemleri işverence belirlenir ve sozlu olması yeterlidir

93 Acil durum planlamasıyla ilgili olarak hangisi yanlış verilmiştir? a) Acil durum mudahale yontemleri işverence belirlenir ve yazılı hale getirilir. b) Tahliye sonrası, işyeri dahilinde kalmış olabilecek calışanların belirlenmesi icin sayım da dahil olmak uzere gerekli kontroller yapılır. c) Acil durumların meydana gelmesi halinde calışanlann bulundukları yerden guvenli bir yere gidebilmeleri amacıyla izlenebilecek uygun tahliye duzenlemeleri acil durum planında belirtilir ve calışanlara onceden gerekli talimatlar verilir d) Acil durum mudahale yontemleri işverence belirlenir ve sozlu olması yeterlidir

94 Acil durum tatbikatları ne kadar surede bir yapılır? a) En az yılda 1 defa b) En az 2 yılda 1 defa c) En az 6 ayda 1 defa İşyerinin tehlike sınıfına gore ve uretim şekline gore değişir.

95 Acil durum tatbikatları ne kadar surede bir yapılır? a) En az yılda 1 defa b) En az 2 yılda 1 defa c) En az 6 ayda 1 defa İşyerinin tehlike sınıfına gore ve uretim şekline gore değişir.

96 Acil durum planlamasında dokümantasyon ayn bir yer tutar. Bir dokümantasyonda yer almasına gerek olmayan hangisidir? a) İlk yardım, acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında işyeri dışındaki kuruluşların irtibat numaralan b) Acil durum planının sayfalan numaralandınlarak, hazırlayan kişiler tarafından her sayfası paraflanıp, son sayfası imzalanır c) Görevlendirilen calışanların ve varsa yedeklerinin adı, soyadı, unvanı, sorumluluk alanı ve iletişim bilgileri d) Şirket bilancolan

97 Acil durum planlamasında dokümantasyon ayn bir yer tutar. Bir dokümantasyonda yer almasına gerek olmayan hangisidir? a) İlk yardım, acil tıbbi müdahale, kurtarma ve yangınla mücadele konularında işyeri dışındaki kuruluşların irtibat numaralan b) Acil durum planının sayfalan numaralandınlarak, hazırlayan kişiler tarafından her sayfası paraflanıp, son sayfası imzalanır c) Görevlendirilen calışanların ve varsa yedeklerinin adı, soyadı, unvanı, sorumluluk alanı ve iletişim bilgileri d) Şirket bilancolan

98 Acil durum planlamasıyla ilgili olarak hangisi yanlış verilmiştir? a) İşyerlerinde yaşlı, engelli, gebe veya kreş var ise çocuklara tahliye esnasında refakat edilmesi için tedbirler alınır. b) Acil durum müdahale ve tahliye yöntemleri oluşturulurken Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümleri dikkate alınır. c) Acil durum mudahale ve tahliye yontemleri oluşturulurken calışanlar dışında muşteri, ziyaretci gibi işyerinde bulunması muhtemel diğer kişiler de goz onunde bulundurulur. d) Acil durum planları yalnızca işyerinde calışanları ilgilendirir

99 Acil durum planlamasıyla ilgili olarak hangisi yanlış verilmiştir? a) İşyerlerinde yaşlı, engelli, gebe veya kreş var ise çocuklara tahliye esnasında refakat edilmesi için tedbirler alınır. b) Acil durum müdahale ve tahliye yöntemleri oluşturulurken Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümleri dikkate alınır. c) Acil durum mudahale ve tahliye yontemleri oluşturulurken calışanlar dışında muşteri, ziyaretci gibi işyerinde bulunması muhtemel diğer kişiler de goz onunde bulundurulur. d) Acil durum planları yalnızca işyerinde calışanları ilgilendirir

100 Acil Durum Planlaması konusunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) İşveren, ilkyardım konusunda İlkyardım Yonetmeliği esaslarına gore destek elemanı gorevlendirir. b) Her konu icin birden fazla calışanın gorevlendirilmesi gereken işyerlerinde bu calışanlar konularına gore ekipler halinde koordineli olarak gorev yapar. Her ekipte bir ekip başı bulunur. c) İşveren tarafından acil durumlarda ekipler arası gerekli koordinasyonu sağlamak uzere calışanlan arasından bir sorumlu gorevlendirilir. d) 10 dan az calışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde Arama, Kurtarma ve Tahliye, Yangınla Mucadele konulan ile ilgili olarak 2 kişi gorevlendirilmesi yeterlidir

101 Acil Durum Planlaması konusunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) İşveren, ilkyardım konusunda İlkyardım Yonetmeliği esaslarına gore destek elemanı gorevlendirir. b) Her konu icin birden fazla calışanın gorevlendirilmesi gereken işyerlerinde bu calışanlar konularına gore ekipler halinde koordineli olarak gorev yapar. Her ekipte bir ekip başı bulunur. c) İşveren tarafından acil durumlarda ekipler arası gerekli koordinasyonu sağlamak uzere calışanlan arasından bir sorumlu gorevlendirilir. d) 10 dan az calışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde Arama, Kurtarma ve Tahliye, Yangınla Mucadele konulan ile ilgili olarak 2 kişi gorevlendirilmesi yeterlidir

102 İşveren; Tehlike sınıflarını dikkate alarak işyerlerinde Arama, Kurtarma ve Tahliye, Yangınla Mucadele konularının her biri icin uygun donanıma sahip ve ozel eğitimli en az birer calışanı destek elemanı olarak gorevlendirir. Bu elemanların personel sayısına oranlan konusunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Cok tehlikeli sınıfta 30 calışana karşı 1 kişi b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 calışana karşı 1 kişi c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 calışana kadar karşı 1 kişi d) İşyerinde bunları aşan sayılarda calışanın, bulunması halinde, tehlike sınıfına gore her 30, 40 ve 50 ye kadar calışan icin ikişer destek elemanı daha gorevlendirir

103 İşveren; Tehlike sınıflarını dikkate alarak işyerlerinde Arama, Kurtarma ve Tahliye, Yangınla Mucadele konularının her biri icin uygun donanıma sahip ve ozel eğitimli en az birer calışanı destek elemanı olarak gorevlendirir. Bu elemanların personel sayısına oranlan konusunda aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? a) Cok tehlikeli sınıfta 30 calışana karşı 1 kişi b) Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 40 calışana karşı 1 kişi c) Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde 50 calışana kadar karşı 1 kişi d) İşyerinde bunları aşan sayılarda calışanın, bulunması halinde, tehlike sınıfına gore her 30, 40 ve 50 ye kadar calışan icin ikişer destek elemanı daha gorevlendirir

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117

118

119

120

121

122

123

124

125

126

127

128

129

130

131

132

133

134

135

136

137

138

139

140

141

142

143

144 KATILDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Ders No: 29 Hoş Geldiniz

Ders No: 29 Hoş Geldiniz Acil Durum Planları Ders No: 29 Hoş Geldiniz Eğitimimizin Amacı Katılımcıların, işyerlerinde acil durumlarda uygulanacak planlar ve bu planlamanın yapılması hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır. Öğrenim

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI XX İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi İşveren yükümlülüğü MADDE 5 (1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık

Detaylı

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. 6331 sayılı İş Sağlığı ve

Detaylı

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6

Çalışanların yükümlülük ve sorumlulukları MADDE 6 XXIII İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik b) Acil durumların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirleri alır. c) Acil durumların olumsuz etkilerinden korunmak üzere gerekli ölçüm

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İşverenin yükümlülükleri YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28681 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

RİSK ANALİZİ TALİMATI

RİSK ANALİZİ TALİMATI AĞRI İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ RİSK ANALİZİ TALİMATI DÖK. KOD NO : AĞRI-112-YÖN-TL- 22 YAY. TRH: 31.02.2014 REV.TRH: REV.NO: SA YFA NO: 5 1. AMAÇ: Ağrı İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde hizmet

Detaylı

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ:

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: 12 39 Slayt 1/6 RİSK YÖNETİMİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: Kazaların önlenmesinde, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklarımız, görevlerimiz ve yetkilerimiz hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme 2016 Güz

Detaylı

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenlemektir. Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenleme k üzere

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. DAYANAK 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Risk değerlendirmesi

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681.

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik. Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681. MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 18.06.2013 28681 İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 1 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 3

Detaylı

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI

ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI ACİL DURUM PLANI 6331 Sayılı Kanun: Madde:11-12 Acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım Acil durum: İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı :

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4 Tanımlar İkinci Bölüm - İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Gizem Naz DÖLEK İSG Uzman Yardımcısı / Çevre Yüksek Mühendisi EYLÜL 2014, ANKARA İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK 18 Haziran 2013 tarih ve 28681

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI Konu Başlıkları 1. Temel Kavramlar ve Tanımlar 2. İlgili Mevzuat 3. Risklerden Korunma Yöntemleri

Detaylı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ Ali Kaan ÇOKTU İSG Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi Giriş Genel

Detaylı

ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS

ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS Hukuki Yardim ve Beyaz Kod Uygulaması Genelgesi- 2016/3 28/04/2012 tarihli ve 28277 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Personeline

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER 2 GENEL BİLGİ Amaç:

Detaylı

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Risk Değerlendirme Yükümlülüğü İLKER KIYAK MAKİNA MÜHENDİSİ İSG UZMANI ( A SINIFI ) www.ilkmak.com Risk Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka

Detaylı

ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK

ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK Resmi Gazete:28.7.2013-28721 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

www.gorkemerdogan.com

www.gorkemerdogan.com IṠ YERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK M. Görkem Erdoğan Bu sunuya ve konunun pdf dosyasına adresinden erişilebilir. GENEL BİLGİ YÜKÜMLÜLÜKLER ACİL DURUM PLANI SON HÜKÜMLER SORULAR 2 GENEL BİLGİ

Detaylı

Prof. Dr. Gülsevil ALPAGUT

Prof. Dr. Gülsevil ALPAGUT 6331 sk NUN ÇALIŞANLARIN EĞİTİMİ, ACİL DURUM, RİSK DEĞERLENDİRMESİ, TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ SINIFTA MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN HÜKÜMLERİ VE BU HÜKÜMLERE YÖNELİK YAYIMLANAN İKİNCİL MEVZUAT HÜKÜMLERİ Prof.

Detaylı

Çalışanların Gürültü ile İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

Çalışanların Gürültü ile İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI VI Çalışanların Gürültü ile İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik a) En düşük maruziyet eylem değerleri: (L EX, 8saat) = 80 db(a) veya (P tepe) = 112 Pa [135 db(c) re. 20 µpa] (20 µpa referans

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR

RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR 20.06.2012 Tarih ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 29.12.2012 Tarih ve 28512 Resmi Gazete Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ACİL DURUMLAR Yusuf Ziya BOLAT İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi 2014, ANKARA İçerik Acil Durum

Detaylı

ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:28.07.2013/28721 www.bilgit.

ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK. Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:28.07.2013/28721 www.bilgit. ÇALIŞANLARIN GÜRÜLTÜ İLE İLGİLİ RİSKLERDEN KORUNMALARINA DAİR YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı:28.07.2013/28721 www.bilgit.com BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ

İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI DANIŞMANLIĞI İŞYERİ TEHLİKE SINIFININ TESPİTİ RİSK ANALİZİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ ACİL DURUM PLANI RİSK ANALİZİ - Tesisin tüm çalışma

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

İÇİNDEKİLER. EK.1 Acil Eylem Planı Kat Krokisi Örneği...22 EK.2 Acil Eylem Planı Toplanma Yeri Kroki Örneği...23

İÇİNDEKİLER. EK.1 Acil Eylem Planı Kat Krokisi Örneği...22 EK.2 Acil Eylem Planı Toplanma Yeri Kroki Örneği...23 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ BÖLÜM...2 Amaç...2 Kapsam ve İstisnalar...2 İşverenin Genel Yükümlülüğü...3 Risklerden Korunma İlkeleri...3 İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri...4 Acil Durum Planları, Yangınla Mücadele

Detaylı

ACİL DURUM PLANLARI. Prof.Dr.M.Azmi AKTACİR

ACİL DURUM PLANLARI. Prof.Dr.M.Azmi AKTACİR ACİL DURUM PLANLARI Prof.Dr.M.Azmi AKTACİR ACİL DURUM PLANI Bir kuruluştaki olası kazaları sonuçları ile birlikte belirleyen, kaza oluşumunda işyerinde ve civarında yapılacak işlemleri ayrıntılı olarak

Detaylı

Risk Yönetimi ve Değerlendirmesi ALIŞTIRMALAR

Risk Yönetimi ve Değerlendirmesi ALIŞTIRMALAR Risk Yönetimi ve Değerlendirmesi ALIŞTIRMALAR Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği açısından en uygun tehlike tanımıdır? a) Büyük zarara yol açabilecek durum b) Malın, malzemenin ya da işyeri

Detaylı

GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: GÜRÜLTÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, çalışanların gürültüye maruz kalmaları sonucu

Detaylı

İşçi ve İşveren Tanımları

İşçi ve İşveren Tanımları Kanun un Amacı Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNDA ALT İŞVEREN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNDA ALT İŞVEREN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNDA ALT İŞVEREN Prof. Dr. Erdem Özdemir MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ SORUMLULUK HUKUKİ SORUMLULUK CEZAİ SORUMLULUK İŞVERENLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ Prof. Dr. Erdem Özdemir

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

RİSK YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ Sayfa Numarası 1/10 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; olarak AVİSENNA SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. FARABİ HASTANESİ faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin ve bunlara ilişkin risklerin belirlenmesini,

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ VE YÖNETİMİ. Prof. Dr. Günay KOCASOY Öğr. Gör. Nurdoğan İNCİ

RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ VE YÖNETİMİ. Prof. Dr. Günay KOCASOY Öğr. Gör. Nurdoğan İNCİ 12 RİSK DEĞERLENDİRİLMESİ VE YÖNETİMİ AMAÇ: Riskin mevzuattaki yeri ve uygulama kurallarının Yönetmeliklerle belirlenmesi, Riskin mantığı, tehlikelerin genel tanımları, etkileri, tehlike tespit ve analiz

Detaylı

30 Nisan sınavına hazırlık RİSK DEĞERLENDİRME SON HAMLE EĞİTİMİ

30 Nisan sınavına hazırlık RİSK DEĞERLENDİRME SON HAMLE EĞİTİMİ 30 Nisan sınavına hazırlık RİSK DEĞERLENDİRME SN HAMLE EĞİTİMİ Tehlikelerin tanımlanması MADDE 8 (1) Tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak

Detaylı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi; işyerlerinde çalışanların maruz kalabilecekleri endüstriyel kirlenmelerin (Ör: gürültü, kimyasal gazlar, tozlar vb.) iş sağlığı ve güvenliği mevzuatları

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

TEHLİKE DEĞERLENDİRME VE RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

TEHLİKE DEĞERLENDİRME VE RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ nin faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin ve bunlara ilişkin risklerin belirlenmesi, böylelikle beklenen veya olası risklerin kontrol

Detaylı

Risk Değerlendirmesi. Risk değerlendirmesi çalışmalarının işverenler açısından faydaları;

Risk Değerlendirmesi. Risk değerlendirmesi çalışmalarının işverenler açısından faydaları; Risk Değerlendirmesi Sıfır risk, sıfır iş kazası hedefi yle yola çıkarak; Türkiye deki tüm iş sektörler inde işverenlerin, çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin, ilişkide olduğu yakın çevrenin ve

Detaylı

www.ankaraisguvenligi.com

www.ankaraisguvenligi.com RESİMDE NE GÖRMEKTESİNİZ? www.ankaraisguvenligi.com NEDEN RİSK DEĞERLENDİRMESİ? Çalışma ortamı gözle görünen veya görünmeyen tehlikelerle doludur. NEDEN RİSK DEĞERLENDİRMESİ? www.ankaraisguvenligi.com

Detaylı

1.2 Mevzuat: 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanununa göre;

1.2 Mevzuat: 30 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan 6331 sayılı İş Sağlığı Güvenliği Kanununa göre; RİSK DEĞERLENDİRMESİ 1. GİRİŞ- MEVZUAT- TANIMLAR: 1.1 Giriş Ülkemizde 2003 yılı Haziran ayına kadar İSG Uygulamaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eksenli, Teftiş, Denetim ve İzleme ağırlıklı olarak

Detaylı

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER TANIMLAR Tehlike nedir? Risk nedir? Neden/nasıl bir risk değerlendirmesi yapmalıyım? Bir risk değerlendirmesini nasıl yapabilirim?

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

Hastanelerde Risk Değerlendirmesi ÇİSİL ÖZGÜR MAKİNA MÜHENDİSİ 2014

Hastanelerde Risk Değerlendirmesi ÇİSİL ÖZGÜR MAKİNA MÜHENDİSİ 2014 Hastanelerde Risk Değerlendirmesi ÇİSİL ÖZGÜR MAKİNA MÜHENDİSİ 2014 AMAÇ Her katılımcı, risk değerlendirmesi nasıl yapılır konusu hakkında bilgi sahibi olabilecek. İÇERİK Risk değerlendirmesi 1. 6331 iş

Detaylı

SESİN FREKANSI ; SESİN FREKANSI ORTAMDAKİ SESİN TİTREŞİMİDİR.BİRİMİ HZ DİR. SESİN ŞİDDETİ ;SESİN ORTAMA YAPTIĞI BASINÇTIRÇBİRİMİ DESBİBELDİR.

SESİN FREKANSI ; SESİN FREKANSI ORTAMDAKİ SESİN TİTREŞİMİDİR.BİRİMİ HZ DİR. SESİN ŞİDDETİ ;SESİN ORTAMA YAPTIĞI BASINÇTIRÇBİRİMİ DESBİBELDİR. GÜRÜLTÜ TİTREŞİM SESİN FREKANSI ; SESİN FREKANSI ORTAMDAKİ SESİN TİTREŞİMİDİR.BİRİMİ HZ DİR. SESİN ŞİDDETİ ;SESİN ORTAMA YAPTIĞI BASINÇTIRÇBİRİMİ DESBİBELDİR. İNSANDA DUYMA EŞİĞİ 0 DB ; AĞRI EŞİĞİ İSE

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU. Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HUKUKU Arş. Gör. Yusuf GÜLEŞCİ Çalışanların Eğitimi, Bilgilendirilmesi ve Katılımların Sağlanması Yükümlülüğü Çalışanların bilgilendirilmesi (m. 16) (1) İşyerinde iş sağlığı ve

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU Burhanettin KURT Genel Müdür Yardımcısı 23 Aralık 2014 6331 sayılı İş Sağlığı

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ. Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ Emekli Baş İş Müfettişi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Mühendisi Şenel ŞEN Sıra No / Konu Konunun genel amacı Öğrenme hedefleri 9 / İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ak Uzay OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) 1. TEKLİF TALEBİNDE BULUNAN FİRMANIN BİLGİLERİ TEKLİF ALANIN Kurum Ünvanı Mersin Diş Hekimleri Odası Telefon (0324)

Detaylı

T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER I.İŞYERİNE AİT BİLGİLER... 2 II.İŞYERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLERİ... 2 1. GİRİŞ... 3 2.RİSK DEĞERLENDİRMESİ EKİBİ

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir.

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin Amacı Çalışma ortamı gözetiminin tanımı ve kapsamı, İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi;

Detaylı

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu.

Oysa 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu önlemek ödemekten daha ucuzdur sloganı ile kamuoyuna sunulmuştu. Bugünlerde TESK tarafından hükümete gönderilen önerilerden biri de, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için kanun yayımı tarihinden itibaren 4 yıl sonraya

Detaylı

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER

YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER YENİ İŞ GÜVENLİĞİ KANUN ve YÖNETMELİKLEREGÖRE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI ve İŞVERENLERİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI KONUSUNDA ÖZET BİLGİLER Yasal dayanaklar 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa

Detaylı

KUAFÖRLER & BERBERLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ

KUAFÖRLER & BERBERLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ KUAFÖRLER & BERBERLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ risk almayın önlem alın AMAÇ YÜKÜMLÜLÜK Bu kontrol listesi, kuaför/berber/güzellik salonlarında 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY

RİSK DEĞERLENDİRMESİ PROCEDÜRÜ. İçindekiler. Sayfa. Doküman NO Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi KRY İçindekiler 1. GİRİŞ... 2 2. AMAÇ... 2 3. METOT... 2 4. TANIMLAR... 2 5. RİSK ANALİZİNİN YAPILMASI... 4 5.1. Bilgilendirme... 5.2. Tehlike Kaynaklarının Belirlenmesi... 4 5.2.1. İşin Düzenlenmesi ve Organizasyona

Detaylı

09 Aralık 2003 Tarihli Resmi Gazete

09 Aralık 2003 Tarihli Resmi Gazete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi

Detaylı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları. Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları. Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd. Sunum Planı 6331 sayılı İSG Kanunu nda öne çıkan yükümlülükler ve cezai müeyyideler nedir? İSG teftişlerine

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Madde 1- Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Madde 1- Bu Yönetmelik, işyerlerinde sağlık ve güvenlik şartlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği [Resmi Gazete: 09.12.2003 Salı, Sayı: 25311 (Asıl)] Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmelik,

Detaylı

(*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır)

(*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği (*09/12/2003 tarih ve 25311 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2

ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 ĠġYERĠ HEKĠMLERĠ ĠÇĠN YENĠ Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU EĞĠTĠM SEMĠNERLERĠ SEMĠNER 2 6331 SAYILI Ġġ SAĞLIĞI VE Ġġ GÜVENLĠĞĠ KANUNU NA GÖRE KAYITLAR- KURUM HEKĠMLĠĞĠNDE ĠġYERĠ HEKĠMLĠĞĠ ĠĢçi Sağlığı

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05.

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05. MESGEMM İSG/Mevzuat/ler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç Madde 2 - Kapsam Madde 3 - Dayanak Madde 4 - Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 5 -İşverenin Yükümlülükleri

Detaylı

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ 2013 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu prosedürün amacı, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Halk

Detaylı

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda. İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II-

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda. İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II- 1 / 10 Yusuf DOĞAN Mali Müşavirlik 4. İşverenin Risk Değerlendirmesi Yükümlülüğü İşveren, güvenlik tedbirleri ve koruyucu ekipmanlar ile

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER

İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER İŞ GÜVENLİĞİ İŞ YERİ HEKİMLİĞİ MOBİL SAĞLIK RİSK DEĞERLENDİRMESİ ACİL EYLEM PLANLARI EĞİTİMLER Yıldız OSGB olarak; iş güvenliği uzmanlarımız ve diğer deneyimli personellerinizle iş sağlığı ve iş güvenliği

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU ŞUBAT 2017 İŞYERİ BİLGİLERİ Unvan Adres T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ Gümüşdere Ziraat Yerleşkesi

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ T Ü R K İ Y E K A M U - S E N G E N E L S E K R E T E R İ T Ü R K S A Ğ L I K - S E N G E N E L B A Ş K A N

Detaylı

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 17.05.2013/111-1 ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çalışma hayatına yönelik yapılan ilk müstakil kanun 20.06.2012 tarihinde TBMM'de kabul edilerek, 30.06.2012

Detaylı

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ

7.Hafta: Risk ve Risk Analizi. DYA 114 Çevre Koruma. BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ 7.Hafta: Risk ve Risk Analizi DYA 114 Çevre Koruma BÜRO YÖNETİMİ ve YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMI Yrd.Doç.Dr. Sefa KOCABAŞ RİSK ve RİSK ANALİZİ Risk Belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ 17.03.2014 İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Amaç

İŞ GÜVENLİĞİ 17.03.2014 İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK. Amaç İŞ GÜVENLİĞİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri ve belgelendirilmeleri, görev, yetki ve sorumlulukları

Detaylı

TEHLİKE VE RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

TEHLİKE VE RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan İş Güvenliği Uzmanı Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1.AMAÇ Bu prosedürün amacı; ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LİMİTED ŞİRKETİ faaliyetleri sırasında oluşabilecek

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

Bir MIH, Bir nal, bir AT Kurtarır, Bir NAL Kurtarır,

Bir MIH, Bir nal, bir AT Kurtarır, Bir NAL Kurtarır, Bir MIH, Bir nal, bir AT Kurtarır, Bir NAL Kurtarır, 1 Bir at, bir KOMUTAN Kurtarır, Bir komutan, bir ŞAVAŞ Kurtarır Sonuç olarak; risk belirlenirken, mıh bile düşünülmelidir Küçük görünen işler büyük

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU İş sağlığı ve güvenliği ilk kez müstakil bir kanunda ele alındı. İş Kanunu:

Detaylı

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni

İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar. Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni İSG Risklerinin Değerlendirilmesi ve Yaşanan Sorunlar Ali TURAN CMSE Certified Machinery Safety Expert A Sınıfı İG Uzmanı, İSG Eğitmeni Yasal Süreç İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği: RG 09.12.2003/25311

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 24.10.2013 İÇERİK İSG Açısından Devletin Sorumlulukları 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşverenlerin Yükümlülükleri

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 İstanbul, 16.05.2013 Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete de Yayımlanmıştır. DUYURU NO :2013/61 6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU İDARİ PARA CEZALARI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU İDARİ PARA CEZALARI 4 1 a Mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen

Detaylı

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

SUNU PLANI SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI SUNU PLANI 1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME 2- ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI -1-6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNUNA GÖRE UYGULANACAK İDARİ PARA CEZALARI MADDE 4 Yükümlülüğü Getiren Madde Ceza Maddesi Yerine Getirilmeyen Yükümlülük İşverenin genel yükümlülüğü 4/1-a 26/1-a

Detaylı