multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti."

Transkript

1 1 / 9 SANTRALLARI ÖZELLİKLERİ GENEL TANITIM APT-06 santralları 5 daireye kadar hizmet edebilen bir interkom santralıdır.kapı ve kapıyı açma rölesi anakart üzerinde bulunur.apt-06 santralı aynı zamanda ışıkları yakma,kapıya konulan kameraları ayırma gibi özellikleri ile bir otomasyon santralıdır.istendiği takdirde bütün bu özellikler ayrı ayrı veya hepsi birden kullanılır. APT-06 SANTRALI DAİRE BAĞLANTI UÇLARI a b a b a b a b a b a b a b a b a b a b a b a b 1 2 KP T1 T2 + OTO - AT KP ve - OTO AT Kapı diyafonu konuşma bağlantısı. Numarası * veya arasındaki daire numarası 12V modülü bağlantı uçları ( DİKKAT Buraya kamerayı bağlamayınız ). Kapı otomatiği çektirme uçları Varsa konsol telefonu data uçları 1) APT-06 SANTRALI İNTERKOM ÖZELLİKLERİ Apt-06 apartman santrallarına kapı ile konuşmak ve görüntü alabilmek için kameralı veya kamerasız diafon ve dairelere de duvar telefonu veya görüntülü telefon takılır. Telefonlar vasıtasıyla ; -daireler kapıyla konuşur ve gerekirse kapıyı açar -daireler birbirleriyle konuşur -daireler sireni çaldırma gibi güvenlikle ilgili fonksiyonları yerine getirir. KAPI ABONESİ KP klemensine takılan diafon KAPI ABONESİ olarak isimlendirilmiştir. Kapı diafonu numarası * veya 88 olarak belirlenmiştir. Çevir sesi yoktur. Tuş bloğundan daire numarası tuşlanarak daire aranır. Her durumda (aranan numara meşgul, zili çalıyor, olmayan numara çevirmiş.) yeniden başka dahili numarayı arayabilir. Örneğin aradığınız daire çalıyor ama cevap vermiyorsa veya aradığınız abone meşgulse yeni baştan bir daireyi arayabilirsiniz. Kapı abonesi ile konuşurken konuşma süresi 60 saniye olarak sınırlandırılmıştır. 60 saniye sonunda konuşma otomatik olarak kesilir. Kapı abonesi ile konuşurken # tuşuna basarak kapıyı açabilirsiniz.

2 2 / 9 Kapı abonesi diğer aboneler tarafından arandığında otomatik olarak cevap verir. Kapı abonesinden bir numara arandığında yaklaşık 8 sn telefon çalar ve sonra susar. Zil sustuktan sonra da telefonu açarsanız konuşabilirsiniz. KAPI ABONESİNİN SANTRALA BAĞLANTISI Sarı kahve uçlarını KP yazan klemenslere bağlayınız. Kapı diafonunun toprak ( - ) (yeşil kablo ) çıkışı santralın sağ tarafındaki 12V regülatöründe toprak ( - ) yazan yere bağlanır. (Veya alarm modülündeki PIR- ucuna bağlanır). Kapı diyafonunun 12V ( beyaz kablo ) çıkışı santralın sağ tarafındaki 12V regülatörün 12V (+) çıkışına bağlanır. (Veya alarm modülündeki PIR+ ucuna bağlanır). DAİRE TELEFONLARI Daire telefonları bir çift kablo ile santrala bağlanır. KAPI OTOMATİĞİ VE KAPININ AÇILMASI Kapı otomatiğini çektirmek için santralde OZR adında bir röle tahsis edilmiştir. Kapı otomatiği buraya bağlanır. Daireler kapıyı açmak isterlerse telefonlarından 71 çevirerek kapıyı açabilirler. Kapı ile konuşurken kapı otomatiğini açmak için # çevirmek yeterlidir. KAPI AÇILDIĞINDA ASANSÖRÜN ÇAĞRILMASI VE IŞIKLARIN YAKILMASI Sisteme takılmış güvenlik ve otomasyon modülü vasıtasıyla kapı açıldığında otomatik olarak asansör zemin kata çağrılır ve aydınlatma otomatikleri yanar. Bu özellik için asansörü zemin kat çağırma uçları ve aydınlatma otomatiğini çektirme uçları santral otomasyon modülündeki klemenslerine bağlanmalıdır.(güvenlik ve otomasyon modülünde RÖLE2 ve RÖLE1 çıkışları.) AYDINLATMA OTOMATİĞİNİN DAİREDEN YAKILMASI Aydınlatma otomatiğinin iki ucu santral güvenlik ve otomasyon modülündeki RÖLE1 çıkışlarına bağlanır. Herhangi bir daire telefonundan 7426 tuşlanırsa aydınlatma otomatiği çalışır. Aydınlatmanın iki kademeli olduğu apartmanlarda ikinci aydınlatma otomatiği, modülde kullanılmayan RÖLE2 gibi genel maksatlı bir röleye bağlanabilir.röle2 ye bağlanmışsa Daire telefonundan 7428 tuşlandığında ikinci aydınlatma otomatiği çalışır. DAİRELER ARASI GÖRÜŞME Daireler telefonlarından daire numarasını tuşlayarak birbirleriyle görüşebilir. İstendiği taktirde daire kendisinin aranamaması programını girerek kapı haricinde kimse tarafından aranmamasını sağlayabilir. Daire telefonundan 7449 tuşunu kodlayıp kapatırsa kapı haricinde kimse kendisini arayamaz. İptali için telefonundan 7440 tuşlamalıdır.

3 3 / 9 ZİL BUTONLU DİAFONLARIN KULLANILMASI İstendiği taktirde sisteme 5 daireye kadar zil butonlu diyafon takmak mümkündür. Zil butonuna basıldığında ilgili dairenin zili çalar. Zil butonlu diafonlar tuş takımlı diafonlar gibi santrala bağlanır. Fazladan herhangi bir bağlantıya ihtiyaç yoktur(2 adet konuşma+2 adet diafon besleme teli). ZİL BUTONUNA BASILDIĞINDA BİR ÇOK TELEFONUN ÇALMASI(ARANMASI) İstendiği taktirde zil butonuna basıldığında birden fazla telefonu çaldırılmak mümkündür. Kim telefonu önce telefonu açarsa o konuşur. Bunun için aa bb cc dd * (aa,bb,cc,dd telefonu çalacak abone numarası) programı ile telefonu çalacak numaralar tayin edilir. Ardından programı tuşlanır. (İptali için tekrar tuşlayın). NOT Bu özellik tek butonlu diafonlar için uygundur. İKİ KAPILI APARTMANLAR İki kapılı apartmanlarda iki diafon,kp ve tayin edilen başka bir numaraya bağlanır ve aa 7 programı ile diafon olarak tanımlanır. - Diafonları arama numaraları ile yapılır. (Not 1. diafonu * veya 88 ile arayabilirsiniz). - Diafonlardan istenen numara tuşlanır veya zil butonu ile arama yapılır. - Diafonla konuşurken # tuşuna basılırsa ilgili kapı açılır. - Birinci kapı otomatiği OZR rölesini, ikinci kapı otomatiğide alarm modülündeki İKİNCİ KAPI AÇMA rölesini kullanır. DİKKAT Santralda iki diafon programlandığında BAHÇE IŞIKLARI RÖLESİ özelliği kullanılmaz. NOT Üç veya daha fazla kapılı sistemlerde bağlantılar yukarıdaki gibi yapılır ancak kapı açmada otomasyon röleleri kullanılır ve kapı açma konuşma bitiminde kod çevirerek yapılır. DIŞ KAPININ ŞİFRE İLE AÇILMASI Her daire kendi telefonundan 745 ve ardından üç rakamlı şifresini girer. Kapıya geldiğinde kapı panelinden 745 ve ardından şifresini tuşlar. Eğer şifresi doğruysa kapı otomatik olarak açılır. Her daire kendi şifresini kendi telefonundan girer ve bunu sadece kendisi bilir. Şifre istediği zaman değiştirebilir. Bu özellik tuş takımlı diyafonlar için geçerlidir. İki kapılı apartmanlarda sisteme tuş bloklu iki adet diafon takıldığında şifre tuşlanan kapı otomatik açılır. BAŞKA DAİREYE BENİ İZLE YAPMA

4 4 / 9 Ziyaret için başka bir daireye gidiyorsanız size gelecek misafirlerin bulunduğunuz daireyi arama sını sağlayabilirsiniz. Bunun için telefonunuzdan 740 ardından gittiğiniz yerin daire numarasını tuşlamanız gerekir. Örnek 5 nolu daireye gidiyorsunuz. Telefonunuzdan tuşlayın. Çalıyor gibi onay tonu duyarsınız. Sizin dairenizi arayan herkes 5 nolu daireyi çaldıracaktır. BENİ RAHATSIZ ETME Örneğin çocuğunuz uyuyor, telefonunuzun çalmasını istemiyorsunuz ancak misafirlerinizde gelebilir. Bu durumda telefonunuza Beni rahatsız etme özelliği girebilirsiniz. Daireniz arandığında telefonunuz çok kısa süreli çalar ve susar. Siz açıp cevap verebilirsiniz. Beni rahatsız etme özelliği için telefonunuzu kaldırın 746 tuşlayın. İptali Telefonunuzu kaldırın ve 748 tuşlayınız. Onay olarak çalıyor sesini duyarsınız. Dikkat Her gece saat de santral otomatik olarak beni rahatsız etme özelliğini siler. ARANMAK İSTENMEYEN ABONE Kapıya gelecek kişilerin haricinde hiç kimsenin sizi aramasını istemiyorsanız telefonunuzu kaldırıp 7449 tuşlayınız. Bu durumda diğer telefonlardan arayanlar size ulaşamaz. İptali Telefonunuzu kaldırın 7440 tuşlayın. UYANDIRMA SERVİSİ Telefonunuzun sizi uyandırmasını istiyorsanız telefonunuzu kaldırın 7445 saat dakika tuşlayın. Örneğin saat 0730 da uyanmak istiyorsanız tuşlayınız. Zamanı geldiğinde telefonunuz cevap verinceye kadar veya 1 dakika süreyle çalar. İptali Telefonunuzu kaldırın ve 7425 tuşlayın. Dikkat Uyandırma servisi her gün saat 1200 de bütün aboneler için iptal edilir. Kullanmak için her gün telefonunuzu programlamalısınız. Dikkat Uyandırma servisinin düzgün çalışması için santralınızın saat ayarının doğru ve elektrik kesintisi olmaması gerekir. DAİRELER ARASI KONFERANS YAPMAK İki daire konuşurken üçüncü bir daireyi konuşmaya dahil etmek mümkündür. -Konuşma esnasında * tuşlayarak konuşmayı bekletmeye alın ve bekletmede çevir sesi duyun. -73 ardından konferansa almak istediğiniz dairenin numarasını tuşlayın. -Daireyle görüşün. -Tekrar * tuşuna basarak konferansa başlayın. -Daireler telefonlarını kapattıkça konferanstan çıkarlar.

5 5 / 9 SİRENİ TELEFONDAN ÇALDIRMA Acil durumlarda çevreyi ikaz etmek için sisteme bir siren bağlayabilirsiniz. Herhangi bir telefondan 7427 tuşlayarak sireni aktive edersiniz. Susturmak için 7429 tuşlamanız gerekir. GÖRÜNTÜLÜ TELEFONLAR ve KAMERALI DİAFON Daireye görüntülü telefon bağlandığında kapıya gelen kişiyi görmek için kameralı diafon kullanılır. Kameralı diafonların bağlantısı standart diafon gibi olup kamera görüntülü telefon arasına ilave bir koaksiyel kablo çekilir. Sisteme daire sayısı kadar görüntülü telefon bağlanabilir. Kameralı diafondan çıkan kablo bütün görüntülü telefonları seri olarak dolaşır. Son görüntülü telefonda koaksiyel kablo 75 ohm luk bir dirençle sonlandırılır. Görüntülü telefonlar kapıdan arandığında ekran otomatik açılır ve konuşma yapmadan arayan kişiyi görmek mümkün olur. İKİ KAMERALI SİSTEMLER APT-06 apartman sistemine iki adet kameralı diafon bağlamak mümkündür. Sistem hangi kameradan aranmışsa ona ait görüntüyü telefonların ekranına getirir. Kapı açma gibi diğer özellikler iki kapılı sistemlerde anlatıldığı gibidir. İki kameralı sistemde kamera bağlantısı ile ilgili yapılacaklar aşağıdadır; - KP diafonunun video canlı ucunu alarm kartında A9 klemensine, diğer diafondan gelen video canlı ucu alarm kartında A11 klemensine bağlayın. Alarm kartında A10 klemensine koaksiyel kablonun canlı ucunu bağlayın ve görüntülü telefonlara (3Y ucu) gezdirin. Bütün koaksiyel kabloların blendajlı ucunu birleştirip santral şasesine bağlayın. 2) APT-06 SANTRALI OTOMASYON ÖZELLİKLERİ APT-06 sistemi ev otomasyonunda kullanılmak üzere 6 adet röle çıkışı vardır. Bunların özellikleri aşağıda verilmektedir 1- KAPI OTOMATİĞİ RÖLESİ ( OTO ) Ana kart üzerinde olup dış kapıyı bir kodla açmada kullanılır. Bu röle kodu çevrildiğinde 1 sn süreyle kısa devre kontak verir. Bağlantı uçları Ana kart üstünde OTO a - b uçları. Aktive etme kodu 58 veya # 2- DOĞALGAZ RÖLESİ (ZAMANLAMALI RÖLE) Zaman programlı bir röle olup doğal gaz ısıtıcısı gibi zamanlamalı çalışacak cihazların

6 6 / 9 devreye verilmesinde kullanılır. Güvenlik ve otomasyon modülü üstündedir. Rölenin çekeceği ve bırakacağı zamanlar programlanır ve aktive etme kodu girilir. Zamanı geldiğinde röle otomatik çeker ve zamanı dolduğunda bırakır 10 numaralı telefondan zamanlama için aşağıdakiler tuşlanır 7441 ss dd Doğal gazı yakma başlangıç zamanı ss Saat dd Dakika 7442 ss dd Doğal gazı söndürme zamanı 7421 Devreye verme kodu 7422 Devre dışı bırakma kodu Örnek Doğal gazı 0600 da çalışmaya başlayıp saat 2330 da durdurmak isterseniz 10 nolu telefondan önce sonra kapatıp tekrar açıp tuşlayın. Aktive etmek için 10 nolu telefondan 7421 tuşlayın. Zamanı geldiğinde röle çekecektir,bittiğinde bırakacaktır. Devre dışı bırakmak istiyorsanız 10 nolu telefondan 7422 tuşlayın. Bağlantı uçları Alarm kartında A1 ve A2 klemensleri. 3- BAHÇE IŞIKLARI veya İKİNCİ KAPI OTOMATİĞİ RÖLESİ Farklı fonksiyonlar için kullanılabilen röledir. ANCAK tek bir amaç için kullanılabilir. Güvenlik ve otomasyon modülü üstündedir. - Zaman programlı röle olarak kullanımı Rölenin çekeceği ve bırakacağı zamanlar programlanır ve aktive etme kodu girilir. Zamanı geldiğinde röle otomatik çeker ve zamanı dolduğunda bırakır. 10 numaralı telefondan zamanlama için aşağıdakiler tuşlanır 7443 ss dd Bahçe ışıklarını yakma başlangıç zamanı. ss Saat dd Dakika 7444 ss dd Bahçe ışıkları sönme zamanı 7423 Devreye verme kodu 7424 Devre dışı bırakma kodu Örnek Bahçe ışıklarını da yanıp 0600 da sönmesini istiyorsanız 10 nolu telefondan tuşlayın sonra kapatıp tekrar açın ve tuşlayın Röleyi aktive etmek için 10 nolu telefondan 7423 tuşlayın. Zamanı geldiğinde röle çekecektir. Devre dışı bırakmak istediğinizde 7424 tuşlayın. İkinci kapı açma rölesi olarak kullanımı İki kapılı apartmanlarda ikinci kapıyı açmada kullanılır. Santrala ikinci bir diafon bağlanıp programlandığında sistem bu röleyi ikinci kapı açma rölesi olarak kullanır. Her hangi başka bir programa gerek yoktur. Çıkış Uçları Alarm kartında A3 ve A4 klemensleri.

7 7 / 9 4- GENEL MAKSATLI RÖLE (RÖLE1) ÖRNEK AYDINLATMA OTOMATİĞİ İÇİN KULLANILABİLİR. Güvenlik ve otomasyon modülü üstünde olup kodu çevrildiğinde 1 sn süreyle röleyi çektirir. Aktive kodu 7426 Çıkış uçları Alarm kartında A5 ve A6 klemensleri 5- GENEL MAKSATLI RÖLE(RÖLE2) ÖRNEK ASANSÖRÜ ÇAĞIRMADA KULLANILABİLİR. Güvenlik ve otomasyon modülü üstünde olup kodu çevrildiğinde 1 sn süreyle röleyi çektirir. Aktive kodu 7428 Çıkış uçları Alarm kartında A7 ve A8 klemensleri 6-İKİ KAMERA AYIRMA RÖLESİ İki kameralı diyafonun kullanıldığı yerlerde bu röle kamera ayırıcı olarak kullanılır İki kamera ayırıcı fonksiyonu önceki sayfalarda İKİ KAMERALI SİSTEMLER kısmında detaylı anlatılmaktadır. ÖNEMLİ NOT Bütün röle çıkışları kuru kontak olup herhangi bir voltaj vermez. Röle kontaklarından en fazla 0.5 A akım akıtabilirsiniz. Kesinlikle 220V şebeke gerilimini röle kontaklarına vermeyin.

8 8 / 9 İNTERKOM ve OTOMASYON PROGRAMLARI Sadece 00 numaralı telefondan programlanabilir Butona basarak birden fazla telefonun çaldırılması ve iptali Elektronik reset ( Girilmiş olan programlar silinmez.) Girilmiş olan bütün ben izle özelliklerini iptal eder Şifre girmiş abonelerin şifrelerini iptal eder Girilmiş olan bütün beni rahatsız etme özelliği programlarını iptal eder Kapı otomatiği 0,6 saniye süre ile çeker Kapı otomatiği 1,2 saniye süre ile çeker Santralın resetlenmesi (Girilmiş olan programlar silinir.) aa6 Diyafon abonesinin iptali aa7 Diyafon abonesinin tanımlanması Abone telefonu özellikleri * veya 88 Kapı ile konuşma 7426 ROLE1 Özel amaçlı role çektirme kodu # Kapıyı açma (kapıyla konuşurken) 7428 ROLE2 Özel amaçlı role çektirme kodu 71 Kapıyı açma 7449 Aranmak istemeyen abone 72 Dahili çağrı toplama 7440 Aranmak istemeyen abone iptali 73 Konferans 740 Başka daireye beni izle yapma 7427 Siren çaldırma 746 Rahatsız edilmeme 7429 Siren susturma 748 Rahatsız edilmeme iptali 7425 Uyandırma iptali 7427 Acil alarm (sireni çaldırma) 745 xyz Kapıyı sifre girerek açma ve şifre girme 7445 ss dd Uyandırma 7425 Uyandırma iptali 7441ssdd 7442ssdd 7443ssdd 7444ssdd Doğal gazı yakma başlangıç zamanı ( sssaat dddakika ) Doğal gaz sönme zamanı ( sssaat dddakika ) Bahçe ışıkları yakma başlangıç zamanı( sssaat dddakika ) Bahçe ışıkları sönme zamanı ( sssaat dddakika ) 7421 Doğal gazı aktive eder Doğal gazı devre dışı bırakır 7423 Bahçe ışıkları aktive eder Bahçe ışıkları devre dışı bırakır.

9 9 / 9 A1 A2 Doğal gaz a ( zaman programlı ) Doğal gaz b ( zaman programlı ) MPU0022.PS3 A3 Bahçe ışıkları a ( zaman programlı ) ALARM / EV OTOMASYONU KARTI BAĞLANTI UÇLARI RÖLE1 RÖLE2 DOĞALGAZ RÖLESİ İKİNCİ KAPI RÖLESİ KAMERA AYIRICI A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 İKİNCİ KAPI RÖLESİ Bahçe ışıkları b ( zaman programlı ) Röle2 a (genel maksatlı - kod 7429 ) Röle2 b (genel maksatlı - kod 7429 ) Röle1 a (genel maksatlı - kod 7427 ) (AYDINLATMA) Röle1 b (genel maksatlı - kod 7427 ) Kamera1 canlı uç (Alarmda kısa devre kontak verir). Telefon kamera bağlantısı (Alarmda kısa devre verir). Kamera2 canlı uç (Alarmda açık devre kontak verir). Duman dedektörü (ASANSÖR ÇAĞIRMA) B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 Uzaktan kumanda anteni PIR - PIR + SİREN - Zone2 alarm Zone1 alarm Ortak zona alarm bağlantısı SİREN + AG.04.ŞK V MODÜLÜ BAĞLANTI UÇLARI 27V GND 12V GND NOT 12V modülü alarm ve otomasyon modülü olmadığında kamera beslemek için kullanılır. Santral - Santral + Kamera - Kamera + AG.04.ŞK.042

multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti.

multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti. : 1 / 12 SANTRALLARI ÖZELLİKLERİ GENEL TANITIM APT-20 santralları 19 daireye kadar hizmet edebilen bir interkom santralıdır.8 daireye kadar ana bir kart ve 12 daireye kadar çıkabilen bir ek modül kartından

Detaylı

multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti.

multitek Elektronik San. ve Tic. Ltd. Sti. : 1 / 12 STAR2-VİLLASET SANTRALLARI STAR2 Villa set santralları bir işyeri, villa gibi telefon santralı,interkom sistemi, güvenlik sistemi ve otomasyon sistemlerinin tümüne ihtiyaç duyan birimler için

Detaylı

APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU

APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU APT160 Apartman Santralını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu, APT160 santrallarının

Detaylı

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7" DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI)

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7 DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI) GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (7" DOKUNMATİK DAİRE CİHAZLI) 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ - Sistem Daire-kapı-kapıcı ve/varsa Güvenlik kombinasyonun da çalışacaktır. - Sistemin kablo yapısı DT8/CAT5

Detaylı

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi

TT Ofis, TTNET Bayi ya da Çağrı Merkezi ne talebinizi bildirmeniz yeterlidir. Bu özellik talebinizi TTNET Alo kullanım kolaylıkları nedir? Nasıl faydalanabilirim? Clip (Arayan Numaranın Aranan Abone Cihazında Görünmesi) Telefonunuzu arayan abonenin numarasının görünmesi özelliğidir. Bu özellik hattınıza

Detaylı

GSM Kartı. Programlama Butonu

GSM Kartı. Programlama Butonu Teknik Özellikler GSM DIALER KULLANMA KILAVUZU Besleme Gerilimi : 12 Volt Sukunet Akımı : 35 ma. Arama Esnasında Çekilen Akım : 100 ma. Tetikleme Türü : Negatif (-) Tetikleme Bağlantı Şekli GSM Kartı SIM

Detaylı

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI)

GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3 DAİRE CİHAZLI) GÖRÜNTÜLÜ İNTERKOM SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ (4,3" DAİRE CİHAZLI) 1. SİSTEM ÖZELLİKLERİ - Sistem Daire-kapı-kapıcı ve/varsa Güvenlik kombinasyonun da çalışacaktır. - Sistemin kablo yapısı CAT5/CAT6/ DT8

Detaylı

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU

WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU WL 02 GÖRÜNTÜLÜ-GÖRÜNTÜSÜZ ĐNTERKOM SĐSTEMĐ KULLANMA KILAVUZU SĐSTEMĐ ÖZELLĐKLERĐ Sistem görüntülüyse kapı panelinden daire arandığında görüntülü telefon ekranı açılır, arayan görülür ve istenirse ahize

Detaylı

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU

AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU AST-2008V ALARM CİHAZI KULLANIM KILAVUZU Mavi ışıklı, LCD ekranlı 95 Kablosuz, 4 kablolu zonlu 6 grup telefon aramalı 10 saniye ses kayıtlı Uzaktan dinleme ve ayarlama fonksiyonu Detektörler için öğrenme

Detaylı

APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ, KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ

APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ, KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ APT160 APARTMAN SİSTEMİ MONTAJ, KULLANMA KILAVUZU VE GARANTİ BELGESİ APT160 apartman santralini seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu, APT160santrallarının özelliklerini öğreterek santralınızı

Detaylı

Servis Moduna Giriş: * Servis Modundan Çıkış: # # Master Şifre: Panel içyapısı ve bağlantıları:

Servis Moduna Giriş: * Servis Modundan Çıkış: # # Master Şifre: Panel içyapısı ve bağlantıları: Servis Moduna Giriş: * 0 8080 Servis Modundan Çıkış: # # Master Şifre: 1234 Panel içyapısı ve bağlantıları: Jablotron kontrol paneli modüler bir yapıdan oluşur. Bu modüller panel üzerinde besleme (220V)

Detaylı

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI

CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI 1 CAPTAİN-i ver. 5.6 & ve Üzeri RX-6 KULLANIM KİTAPÇIĞI http://www.salimusta.com salim@salimusta.com CAPTAIN-I Alarm paneli Özellikleri 6 programlanabilir bölge 2 bölünme Arayıcı: üç kişisel cep veya ev

Detaylı

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI

VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VİLLA SET BAĞLANTI ŞEMASI VPON VİLLA SİSTEMİ BAĞLANTI DİYAGRAMI KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KIRMIZI MAVİ SARI BEYAZ KANAL 1 KANAL 2 KONNEKTÖR KABLO UÇLARI BEYAZ - VİDEO SARI - +12 V MAVİ - VİDEO GND KIRMIZI

Detaylı

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No.

VL-MVN511. Ek Bilgi. Ana Monitör İstasyonu. Model No. Ek Bilgi Ana Monitör İstasyonu Model No. VL-MVN511 Bu belge Apartman Daireleri için Video İnterkom Sistemi ile birlikte kullanılan bu ürün hakkında bilgi sağlar. Bu belgenin asıl amacı ürünün Kullanım

Detaylı

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP?

IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom IP İNTERKOM NEDİR? IP? IP İnterkom Üretilen tüm elektronik cihazlar, Ethernet çıkışlı olarak üretilmekte ve dış dünyaya bağlanabilmektedir. Bu sebeple İnterkom sistemleri de aynı yapıya uygun

Detaylı

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri IP AKS Sistemi IP Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Daireler arası görüşme Çevre birimi olarak sadece switch kullanılır Bloklar birbiriyle switchler üzerinden bağlanır

Detaylı

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU SAFİR EFES KULLANMA KILAVUZU Eylül 201 1. Giriş Kullandığınız ürün yüksek teknolojiyi kullanarak üretilmiş, üstün tasarıma sahip bir üründür. Bu gelişmiş teknolojili sistem size, karışık kodları ezberlemek

Detaylı

MFS-64 EFES-FIRST TOPLAYICI SANTRALİ KULLANIM KILAVUZU MAS MEKANİK ALET ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

MFS-64 EFES-FIRST TOPLAYICI SANTRALİ KULLANIM KILAVUZU MAS MEKANİK ALET ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ MFS-64 EFES-FIRST TOPLAYICI SANTRALİ KULLANIM KILAVUZU MAS MEKANİK ALET ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Gümüşsuyu Cad. Litros Yolu Site Sok. No:27/32 Topkapı-Maltepe / İSTANBUL www.masmekanik.com

Detaylı

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması

D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması D45 Sistemi Monitör ve Zil Paneli Programlanması 321030 322040 321020 321010 1 322010 322050 Monitörlerin Programlanması 1. Monitörlerin Adreslenmesi 2. Monitör Çağrı Melodilerini Değiştirme 3. Kullanıcı

Detaylı

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU

FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU FIRST SAFİR KULLANMA KILAVUZU Aralık 0 FIRST SAFİR KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER. Giriş.... Önemli Uyarılar.... Servis Gerektiren Arıza Durumları.... Sistem Özellikleri.... Cihaza Genel Bakış.... Cihazı

Detaylı

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu

Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Magic Pass 12150 Parmak İzi & RFID Kart Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz Magic Pass cihaz cihaz bağlantı ve kullanıma yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı

Detaylı

ART S602W Standalone Kart Okuyucu

ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone Kart Okuyucu ART S602W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

fiyat listesi

fiyat listesi SENS ORIA 2 0 1 5 fiyat listesi www.layt.com.tr 420,00 420,00 190 27 105 Daireden Dış Kapı ile Görüşme Daireden Blok Görevlisini Arayabilme Daireden Ana Güvenliği Arayabilme Giriş Kapısı Otomatiği Açma

Detaylı

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ

ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ GSM İNTERKOM KULLANIM KILAVUZU ORKA BİLİŞİM ELEKTRONİĞİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. İletişim Merkez Ofis: Cami Mahallesi Çemenzar Çıkmazı Sokak Albatros Sitesi No:28 Tuzla / İSTANBUL

Detaylı

Jablatron JA-82K OASİS Kontrol paneli basit kurulum kitapçığı

Jablatron JA-82K OASİS Kontrol paneli basit kurulum kitapçığı Jablatron JA-82K OASİS Kontrol paneli basit kurulum kitapçığı Servis modu şifresi(program modu): 8080 Kullanıcı şifresi (master): 1234 Servis moduna giriş: Panel programlama Servis modu çıkış: Bakım moduna

Detaylı

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1-

Detaylı bilgi için www.ekont.com veya http://www.ekont.com/index.php?id=119 adreslerine göz atabilirsiniz. -1- -1- -2- Temel Fonksiyonlar-Özellikler 1. Ücretsiz çağrı atarak kapı ve bariyer kumanda edebilme (1 adet kuru kontak çıkış) 2. Tüm programlama işlemlerinin SMS ile yapılabilmesi ve SMS ile geri bildirim

Detaylı

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu

Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Strike 4.40 RP Kart ve Şifre Okuyucu Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz ST 4,40 RP cihazlarının bağlantı ve tanımlamalarına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi

Detaylı

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU

FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 PROXIMITY KART OKUYUCUSU KULLANIM KILAVUZU FP52 kart okuyucusunu; Mody serisi dış kapı buton modülleri ile birlikte kullanılır. Fp52 ile iki farklı röle çıkışı vardır.500 kullanıcıya kadar tanımlanabilir.

Detaylı

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir)

11000000# 8 haneli tuşlanır (1 açık 0 kapalı demektir) OPAX-011GSM MODÜL PROGRAM KODLARI NOT: 1-Cihazın antenini takmadan kesinlikle elektik vermeyiniz 2-Data kablolarının uçları açık ve birbirine temas etme durumu olduğundan kesinlikle birbirine temas etmediğinden

Detaylı

OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI

OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI OPAX 208CN 8 BÖLGELİ KABLOLU PROFOSYONEL SOYGUN ALARM PANELİ PROGRAMLAMA KODLARI www.opax.com.tr 1 PROGRAM DIŞINDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Tarih Saat Göstergesi [*] [4] Yapıldığı zaman sistem üzerindeki

Detaylı

DİAMOND FİRST KULLANIM KILAVUZU

DİAMOND FİRST KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

DSC Power Series KULLANMA KILAVUZU

DSC Power Series KULLANMA KILAVUZU DSC Power Series KULLANMA KILAVUZU İ çindekiler 1 Genel Bağlantı Şeması 1 Şifre Panelleri 1 Şifre Paneli Ekran Sembolleri 2 Genel Sistem tanımı 2 Bypass Fonksiyonu 3 Arıza Tespit Fonksiyonu 3 Alarm Hafızası

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1.TUŞ LED TAKIMI 6 zil (chime) özelliği aktif zil özelliği aktif olmasın * FONKSIYON TUŞLARI: (STAY KURMADA DEVREDE) VESCO-R 510 KULLANICI KILAVUZU LED 8 hızlı algılama (50ms) yavaş algılama (300ms) *

Detaylı

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI. 1

2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI.   1 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI 2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1.1 Alarmın Şifreyle Devreye Alınması: Şifrenizi giriniz. tuşuna basınız. Alarm, uzun bip sesiyle birlikte devreye girecektir. Kurulum süresi sonunda

Detaylı

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 1. CİHAZIN PRATİK KULLANIMI 2. CİHAZIN ÖZELLİKLERİ 1.1 Alarmın Şifreyle Devreye Alınması: Şifrenizi giriniz. tuşuna basınız. Alarm, uzun bip sesiyle birlikte devreye

Detaylı

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU

AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU AKUVOX R29 KAPI ÖNÜ ZİL PANELİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon: V1.1 Tarih: 09.07.2018 Yetkili Email: info@akuvoxinterkom.com. Yetkili Telefon: 0212 216 4466 KULLANIM KILAVUZU HAKKINDA R29 Serisi Kullanım

Detaylı

SAFİR EFES KULLANIM KILAVUZU

SAFİR EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K701 / 7 MİTÖR KULLANIM KILAVUZU Monitör Kapı Aç Dahili Arama Hakkında Ayarlar 2K701 / 7 Daire İçi Monitör (Dokunmatik Buton) Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu

Detaylı

DİAMOND EFES KULLANIM KILAVUZU

DİAMOND EFES KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

PAKETLERE MODÜL İLAVE EDEBİLİRSİNİZ

PAKETLERE MODÜL İLAVE EDEBİLİRSİNİZ 001840 001810 2100 TL 12V-24V Güç Kaynağı 001825 400 TL 001813 30 TL AKILLI EV PAKETLERİ 1- AKILLI EV BAŞLANGIÇ PAKETİ 2530 TL PAKET ÖZELLİKLERİ 1 2 3 4 5 6 7 Senaryolarla Kullanım Bağlantı Şeması Sayfa

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 2K-430 KULLANIM KILAVIZI 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. NC GND RING sw- sw+ L1 L2 3 DIP NC GND RING sw- sw+ L1 L2 3 DIP 3 1 1. Bölümler ve İşlevleri

Detaylı

MFS-64 FIRST ASANSÖR SANTRALİ

MFS-64 FIRST ASANSÖR SANTRALİ MFS-64 FIRST ASANSÖR SANTRALİ KULLANIM KILAVUZU MAS MEKANİK ALET ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Gümüşsuyu Cad. Litros Yolu Site Sok. No:27/32 Topkapı-Maltepe / İSTANBUL www.masmekanik.com

Detaylı

SAFİR FİRST KULLANIM KILAVUZU

SAFİR FİRST KULLANIM KILAVUZU Lütfen öncelikle bu kılavuzu okuyunuz! Değerli Müşterimiz, MAS İnterkom ürününü tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ürünün size en iyi verimi sunmasını istiyoruz. Bunun için, bu kılavuzun tamamını ürünü

Detaylı

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU

PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU PM 2 KARTLI VE ġġfrelġ GEÇĠġ KONTROL TERMĠNALĠ KURULUM VE KULLANIM KILAVUZU 1.Malzeme Listesi TuĢtakımı 1 Kullanım kılavuzu 1 Tornavida 1 20mmx60mm özel tuştakımı Lastik tıpa 2 6mmx30mm,sıkmak için kullanılır

Detaylı

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540

NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 NEUTRON SMART HOME NTA-GN8540 Kullanıcı Klavuzu (Sık Kullanılanlar) Kuruluma başlamadan önce mutlaka fabrika ayarlarına yükleyip kuruluma başlayınız. Eğer yazılım güncellemesi yaparsanız güncellemeden

Detaylı

MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU

MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU MULTİTEK IP MONITOR KOLAY KULLANIM KILAVUZU 1. IP INTERKOM DAİRE CİHAZI TEMEL KURULUM & KULLANIM ÖZELLİKLERİ Cihazın kablolamasının doğru yapıldığına emin olunduktan sonra cihaza enerji verilir ve multitek

Detaylı

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0

Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahili Hızlı Referans Kılavuzu Sürüm 1.0 Mobil Dahilinizi Kullanma Sistemdeki tasarım esnekliği nedeniyle, Arama Kodlarınız ve Özellik Yetenekleri bu kılavuzda gösterilenlerden farklı olabilir. Sistem

Detaylı

Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi

Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi -KABLOLU VİDEO İNTERCOM SİSTEMLERİ Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi İçindekiler Kapı Paneli Bağlantı Noktaları... Kapı Otomatiği Bağlantıları... Monitör Bağlantı Portları... 6 Kodlama ve Adreslemeler...

Detaylı

SA 8810 ALARM KONTROL PANELİ PROGRAMLAMA KILAVUZU KISA. Kasım 2009. Yazılım versiyonu 1.10 7 \ 24 SAAT TEMO ALARM MERKEZİ TEL: 0224 221 16 35

SA 8810 ALARM KONTROL PANELİ PROGRAMLAMA KILAVUZU KISA. Kasım 2009. Yazılım versiyonu 1.10 7 \ 24 SAAT TEMO ALARM MERKEZİ TEL: 0224 221 16 35 SA 8810 Yazılım versiyonu 1.10 ALARM KONTROL PANELİ KISA PROGRAMLAMA KILAVUZU Kasım 2009 TEMO GENEL GÜVENLİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Örnekal iş hanı kat 4 Heykel OSMANGAZİ \BURSA 0224 22116 35 BPX

Detaylı

www.teknimaelektronik.com

www.teknimaelektronik.com www.teknimaelektronik.com Ücretsiz Eğitim Seminerleri, Kurulum, Teknik Yardım ve Satış Sonrası Destek İçin; 0212 547 48 03 Numaralı Telefondan, info@teknimaelektronik.com Mail Adresinden İrtibata Geçiniz

Detaylı

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1

www.vescoalarm.com www.vescoalarm.com 1 Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Markalı alarm sisteminiz hakkında bilinmesi ve uygulanması gereken Teknik bilgiler asağıda sıralanmıstır. Sistem Kullanıcıları için uyarılar Alarm sisteminizin

Detaylı

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi

CG - G5. GSM Modüllü Alarm Sistemi Yusuf Noyan AYDIN Aydın Dış Ticaret Altınkum Mahallesi 430 Sokak No:2/4 Konyaaltı ANTALYA Telefon : + 90 242 229 96 50 www.aypro.com info@aypro.com CG - G5 GSM Modüllü Alarm Sistemi GSM / SMS / RFID Alarm

Detaylı

ART S603W Standalone Kart Okuyucu

ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone Kart Okuyucu ART S603W Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com

Detaylı

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR

AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR AYPZP X5 TABANLI ZİL PANELİ TEKNİK DETAYLAR Altyapı kablolamasında CAT5 kablo alt yapısı kullanılır. Dış cephe ölçüsü 390 x 140 mm dir. Arka kasa ölçüsü 350 x 120 x 48 mm dir Daire numaraları, 2 haneli,

Detaylı

Audio dan Elektrikçi Dostlarına Kazanç Formülü... Yeni Seriler Basic Serisi Yeni Sistem Yeni Ürünler Çok kolay montaj yapabileceğiniz yepyeni kazanç fırsatı... Yepyeni Audio Ürünleri... Serisi Müşterilerin

Detaylı

CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU

CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU CM-02-V15 ĐNTERKOM GÖRÜNTÜLÜ TELEFON KULLANMA KILAVUZU - 1 - CM-02-V15 GÖRÜNTÜLÜ ĐNTERKOM TELEFON KULLANMA KILAVUZU Multitek CM-02-V15 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu

Detaylı

Programa girdikten sonra zoneleri tanıtmak için 001 tuşlanmalıdır.tuşlandıktan sonra 2 haneli zone özelliklerini 6 zone için peşpeşe girilmelidir.

Programa girdikten sonra zoneleri tanıtmak için 001 tuşlanmalıdır.tuşlandıktan sonra 2 haneli zone özelliklerini 6 zone için peşpeşe girilmelidir. DSC PANEL KISA PROGRAMLAMA KILAVUZU Programlama şifresi:5555 Kullanıcı şifresi:1234 Programa giriş: * 8 5555 Programdan çıkış: # # Zone tanımları: 00 Kullanılmayan zone 01 1.gecikmeli zone 03 Ani zone

Detaylı

2 Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu

2 Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU

Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU Q-P 50 B KULLANIM KILAVUZU BÖLÜM 1: ÜRÜN ÖZELLİKLERİ Bu Q-P 50 B okuyucu özellikle, akıllı binalar, yerleşim alanlarındaki toplu geçişlerde, ofislerin binaların, fabrika girişlerinin kontrolü için dizayn

Detaylı

LS 900 Kullanma Klavuzu

LS 900 Kullanma Klavuzu SİSTEM Otomasyon & Elektrik Sipariş ve Teknik Sorularınız İçin 0212 577 57 91-92 Alarm ve Kamera Sistemleri LS 900 Kullanma Klavuzu Adres: Rami Kışla Cad. Emintaş Binatlı San. Sit. No: 9 / 30 Eyüp / İstanbul

Detaylı

2K-130 KULLANIM KILAVUZU

2K-130 KULLANIM KILAVUZU K- KULLANIM KILAVUZU Kablolu Dijital Zil Paneli Kart Okuyuculu Daire no. gir ve ye bas Kapı açmak için ve şifre gir Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu okuyunuz. . Bölümler ve İşlevleri Kamera Lensi

Detaylı

AKZİL KULLANIM KILAVUZU

AKZİL KULLANIM KILAVUZU AKZİL KULLANIM KILAVUZU NOT: CİHAZIMIZI YETKİLİ OLMAYAN KİŞİLER KARIŞTIRMASIN DİYE MENÜYE GİRİŞ PROGRAMI İÇİN (mecazi anlamda) BİR ŞİFRE KOYDUK. BÜTÜN MODELLERİMİZDE AYNI KULLANIM KILAVUZU GEÇERLİDİR.

Detaylı

48 H KONSOL. MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU

48 H KONSOL. MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU OP 48 H KONSOL 02/2002 MONTAJ ve KULLANIM KILAVUZU OP48 MK- V001 05/02/2002 KAREL bu dokümanda belirtilen aksesuar özelliklerinde önceden haber vermeden deðiþiklik yapma hakkýna sahiptir. ÝÇÝNDEKÝLER OP48

Detaylı

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım

S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu. S50 Genel Tanıtım S50 Parmak izi Cihazı Kullanım Kılavuzu S50 Genel Tanıtım Fonksiyon Tanımı İlgili özellik ve input için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz Programlama Moduna Giriş * 888888 # Kodundan sonra programlamaya başlayabilirsiniz

Detaylı

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi

2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi 4.3 Daire İçi Monitör 2K-430 KULLANIM KILAVUZU 2 Kablolu Görüntülü Diafon Sistemi Lütfen Ürünü Kullanmadan Önce Bu Kılavuzu Okuyunuz. 1 1. Bölümler ve İşlevleri Mikrofon LCD Ekran Montaj Kancası 1 2 NC

Detaylı

FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB

FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB FOCUS KABLOSUZ ALARM SİSTEMİ MODEL : ST-IIIB TEKNİK ÖZELLİKLER 8 bölge kablolu, 32 bölge kablosuz toplam 40 bölge Türkçe sesli yönlendirme özelliği, 85 db dahili siren Sökülmelere karşı tamper swich PTSN

Detaylı

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI

YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI ZKSOFTWARE YK 568 ACCESS WWW.ZKSOFTWARE.COM.TR YK-568 ACCESS KONTROL CİHAZI KULLANIM KİTAPÇIĞI ZKSoftware The Advenced Biometric Solutions Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. Adres : Perpa Ticaret Merkez

Detaylı

DT-8 Kablo ile çalışır Zil dönüşüne gerek yoktur

DT-8 Kablo ile çalışır Zil dönüşüne gerek yoktur Montaj, Bağlantı ve Kullanım Kılavuzu DT- Kablo ile çalışır Zil dönüşüne gerek yoktur Mevcut DT- kablosunu kullanarak, kablo çekmeden bütün eski diafonlu binaları görüntülüye çevirebilirsiniz Ücretsiz

Detaylı

Montaj talimatları 24851301-04_09

Montaj talimatları 24851301-04_09 Montaj talimatları TR 24851301-04_09 Kullanım kılavuzu 203 31 108 1 A 2 2 Kullanım kılavuzu 3 4 3 Kullanım kılavuzu 2 1 5 6 4 Kullanım kılavuzu 1 2 MICRO SD 7 8 RESET 9 5 6 Montaj talimatları Montaj talimatları

Detaylı

SAVEL Gas Alarm Sistemleri

SAVEL Gas Alarm Sistemleri SAVEL Gas Alarm Sistemleri 1 GAS2000+ DEDEKTÖR KONTROL SİSTEMİ GAS2000+ Dedektör Kontrol Sistemi maksimum 30 Adet dedektörün bağlanabileceği ve durumlarının görülebileceği alarm sistemidir. Sistem 320x240

Detaylı

MFS-128 FIRST SANTRAL

MFS-128 FIRST SANTRAL MFS-128 FIRST SANTRAL - İÇ HAT - KULLANIM KILAVUZU MAS MEKANİK ALET ELEKTRİK ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Gümüşsuyu Cad. Litros Yolu Site Sok. No:27/32 Topkapı-Maltepe / İSTANBUL www.masmekanik.com

Detaylı

aklınız evinizde kalmasın

aklınız evinizde kalmasın Hayatınızı KOLAYLAŞTIRIN aklınız evinizde kalmasın YAŞAR inşaat yaşamı değerli kılan tek adres Yaşar İnşaat, teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak hem proje sırasında hem de sonrasında inşaatlarına

Detaylı

TC70 SESLĐ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU

TC70 SESLĐ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU TC70 SESLĐ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU - TC70 SESLĐ GÖRÜNTÜLÜ KAPI TELEFONU KULLANMA KILAVUZU Multitek TC70 interkom telefonu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kullanma kılavuzu cihazınızın

Detaylı

ATM Kullanım Kılavuzu

ATM Kullanım Kılavuzu ATM Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER ATM DEN PARA ÇEKME İŞLEMİ NASIL YAPABİLİRİM ATM Kullanmaya Nasıl Başlayabilirim? ATM Kartsız Giriş Nasıl Yapılır? ATM Kartlı Giriş Nasıl Yapılır? ATM Uyarı Ekranı Nedir

Detaylı

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu

Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Mina 960 Kart Basma Saati Kullanım Kılavuzu Bu kılavuz kart basma saatinin kullanımına yönelik doğru çalışma alışkanlıkları konusunda bilgiler vermektedir. Daha detaylı bilgiyi http://www.perkotek.com

Detaylı

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri

Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Adresli Sistem Adresli Sistem Özellikleri ve Kablo Türleri Özellikleri: Sınırsız kapasite Girişi görüntüleme Giriş ile konuşma 4 daire içi ünite için bir adet video & ses distribütör kullanılır Protokol

Detaylı

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO

Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO Modeller BLW-211PI, BLW-211MI, BLW-212PO, BLW-212MO www.biges.com 444 09 18 Açıklama Cihaz standalone yapıda olup, wiegand okuyucu ile de kullanılabilir. Bu cihaz 4 hane pin girişli 2000 kullanıcı destekler.

Detaylı

www.d-cam.com.tr BEMA GÜVENLİK SİSTEMLERİ Adres: Atatürk Mah. İsmet İnönü Bulvarı No:17 Mezitli / MERSİN Tel: 0 324 238 07 10 358 07 10

www.d-cam.com.tr BEMA GÜVENLİK SİSTEMLERİ Adres: Atatürk Mah. İsmet İnönü Bulvarı No:17 Mezitli / MERSİN Tel: 0 324 238 07 10 358 07 10 DC-808T Alarm Paneli Kolay Kullanım Kılavuzu Genel Özellikler 8 Kablolu ve 16 kablosuz bölge desteği, 1 Adet mühendislik, 4 Adet kullanıcı ve 1 adet zorlama şifre desteği, Dijital ses desteği ve kolay

Detaylı

GSM Sabit Terminal Cihazı (FCT) Model: G20. Kullanım Kılavuzu V4.6

GSM Sabit Terminal Cihazı (FCT) Model: G20. Kullanım Kılavuzu V4.6 GSM Sabit Terminal Cihazı (FCT) Model: G20 Kullanım Kılavuzu V4.6 İçindekiler 1. Genel Bakış... 2 2. Ana Fonksiyonlar... 2 3. Montaj... 3 3.1.Bağlantı Konnektörleri... 3 3.2. İkaz Işıkları... 3 3.3. İkaz

Detaylı

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu

BQ Gsm Acil Arama Modülü Kullanım Kılavuzu BQ110-02 Gsm Acil Arama Modülü Döküman Ver: 1.9.0 İçindekiler 1. BQ110-02 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 4 3. Cihaz Görünümü 5 3.1. Besleme Girişi 6 3.2. Buton Girişleri 6 3.3. Mikrofon Girişi 6 3.4.

Detaylı

2-KABLOLU VİDEO İNTERCOM SİSTEMLERİ RF CARD. Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi

2-KABLOLU VİDEO İNTERCOM SİSTEMLERİ RF CARD. Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi -KABLOLU VİDEO İNTERCOM SİSTEMLERİ RF CARD 4 5 6 7 8 9 * 0 # Hızlı ve Kolay Kurulum Rehberi İçindekiler Kapı Paneli Bağlantı Noktaları... Kapı Otomatiği Bağlantıları... 4 Monitör Bağlantı Portları... 6

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

NeoSerisi. Kullanıcı Manueli

NeoSerisi. Kullanıcı Manueli NeoSerisi Kullanıcı Manueli KeypadTuşları ve Durum Işıkları Durum Işıkları Kaydırma Tuşları Alarm Üretme Tuşları Programlanabilir Fonksiyon Tuşları Fonksiyon Giriş Tuşu Fonksiyon Çıkış-İptal Tuşu Panel

Detaylı

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu

Türkçe. BT-03i Kullanıcı Kılavuzu BT-03i Kullanıcı Kılavuzu 1 Genel Bakış İçindekiler Başlangıç Telefon çağrısı nasıl yanıtlanır? Spesifikasyonlar 2 1. Genel Bakış A B E D F 1-1 Fonksiyon Tuşları: C A B C D E F Silikon kulak askısı Güç

Detaylı

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ;

D-W6001 Alarm panelimiz hakkında bilmemiz gerekenler ; STB bağlantısını sirenimizin üzerindeki flaşörü çalıştırmak için, bu bağlantıyı yapmak zorunlu değildir. MicroSwich bağlantısını sabotaj bağlantısı olarak kullanıyoruz. Bağlantıyı yapmak zorunlu değildir.

Detaylı

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu)

2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2 Kablolu Villa Zil Paneli (Kart Okuyuculu) 2K-61 Kullanım Kılavuzu RF CARD 2K-61 Villa Zil Paneli 1.Bölümler ve Fonksiyonları Balık Gözü Kamera Hoparlör Gece Görüş Ledi RF CARD Kart Okutma Penceresi 182

Detaylı

Sabit GSM Terminali KULLANIM KILAVUZU (r8)

Sabit GSM Terminali KULLANIM KILAVUZU (r8) Sabit GSM Terminali KULLANIM KILAVUZU (r8) www.teknikom.com SAYIN KULLANICI, TEKNİKOM ürünü olan TekCELL sabit GSM Terminalini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kitapçıkta cihazın kullanımı ile

Detaylı

MaviGard Konvansiyonel Sistem Yangın Alarm Santralları Kullanma Kılavuzu

MaviGard Konvansiyonel Sistem Yangın Alarm Santralları Kullanma Kılavuzu MaviGard Konvansiyonel Sistem Yangın Alarm Santralları Kullanma Kılavuzu TDD-355 Rev.0 MS-64 Kullanma Kılavuzu Sayfa 1/9 İÇİNDEKİLER No Bölüm Sayfa 1 Giriş 3 2 Uyarılar 3 3 Montaj 3 4 Santralın girişleri

Detaylı

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu

ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone Kart Okuyucu ART AC2 Standalone kart okuyucuya ait genel bilgiler, montaj, kablolama, programlama bilgileri ve teknik özellikleri hakkında detaylı açıklama. www.artelektronik.com pazarlama@artelektronik.com

Detaylı

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate

Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate Pratik-P series Kullanım Kılavuzu / User s Guide Garanti Belgesi / Guarentee Certificate PRATİKKART, PRATİK-P SERİSİ PratikKart, Şifreli Geçiş Sistemi Pratik-P serisi, Şifreli Geçiş Sistemi mantığında çalışan

Detaylı

DSC Kullanım Kılavuzu. å Şifre Paneli ve Kullanımları (DSC) å LED Şifre Paneli Görünümü. å LCD Şifre Paneli Görünümü

DSC Kullanım Kılavuzu. å Şifre Paneli ve Kullanımları (DSC) å LED Şifre Paneli Görünümü. å LCD Şifre Paneli Görünümü DSC Kullanım Kılavuzu å Şifre Paneli ve Kullanımları (DSC) Sisteminizde, kullanım amacına ve bölge sayısına göre farklı şifre paneli kullanılabilir. Genel olarak tuş takımları, numara tuşları, acil yardım

Detaylı

D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA

D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA D45 ADIM ADIM PROGRAMLAMA İÇİNDEKİLER 1) İç ünite programlama 2) Zil paneli programlama 3) Güvenlik konsolu programlama 4) Blok dağıtım modülü adresleme 5) Villa dağıtım modülü adresleme 6) D45 iç ünite

Detaylı

KEYPAD SLIM TGS-01. Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0

KEYPAD SLIM TGS-01.  Kullanım Kitabı V 1.0. Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 KEYPAD SLIM TGS-01 Kullanım Kitabı V 1.0 www.kontal.com.tr Şubat, 2014 KONTAL ELEKTRONİK :: KEYPAD (TGS-01) 0 1. KULLANIM ALANI Şifre panelleri, Giriş-Çıkışın kontrollü şekilde yapıldığı her alanda yoğun

Detaylı

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.

Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1. Her türlü sorunuz için (0216) 414 30 88 / 89 numaralı telefonumuzu arayabilir veya teknik@elektromaks.com.tr adresine e-posta atabilirsiniz. (V1.03) PowerWave - 4 4 Bölgeli Kontrol Paneli Kullanım Kitapçığı

Detaylı

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI:

: WEST SOUND : TKS 207 R (RACK TİPİ) WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: MARKA : WEST SOUND MODEL : TKS 207 R (RACK TİPİ) ÜRÜN CİNSİ : PROGRAMLI OKUL SAATİ WEST SOUND TKS 207 R PROGRAMLI OKUL SAATİ KULLANIM ALANLARI: Okullar, Dershaneler, Fabrikalar, Halı sahalar vb. alanlarda

Detaylı

PC585 PC1616 / PC1832 / PC1864 Alarm Kontrol Panelleri Kullanım Klavuzu.

PC585 PC1616 / PC1832 / PC1864 Alarm Kontrol Panelleri Kullanım Klavuzu. PC585 PC1616 / PC1832 / PC1864 Alarm Kontrol Panelleri Kullanım Klavuzu www.parisguvenlik.com Alarm Sisteminiz Hakkında Bilmeniz Gerekenler DSC (Digital Security Controls) Markalı alarm sisteminiz hakkında

Detaylı

Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com HS 102 WTKS

Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com HS 102 WTKS Online-alarm Güvenlik Sistemleri 0232-264 18 18 pbx - GSM: 0537 515 88 05 7/24 TEKNİK SERVİS www.online-alarm.com KULLANMA KILAVUZU HS 102 WTKS EV ve İŞYERİ ALARM SİSTEMİ 1 HS 102 WTKS (6 ZONE) ALARM PANELİNİN

Detaylı

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU

ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU ANALOG ADRESLİ YANGIN ALARM SİSTEMİ YAZILIM KULLANMA KILAVUZU Bilgisayar üzerinden analog adresli yangın algılama sisteminde bulunan detektörlere yer atama, kontak izleme modülünün senaryo belirtilmesi

Detaylı

IP Office Phone Manager Pratik Kullanım Kılavuzu

IP Office Phone Manager Pratik Kullanım Kılavuzu IP Office Phone Manager Pratik Kullanım Kılavuzu Bu rehber doküman IP Office Phone Manager ürününün basit fonksiyonlarını açıklamak amacı ile hazırlanmıştır. Daha detaylı bilgi için IP Office Phone Manager

Detaylı

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI

www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI Alarmı devreye alma www.desialarm724.com 0212 916 10 11 ALARMIN KULLANIMI 1 no lu butona basınız. Bu durumda cihaz tiz bir ses ile (HS101 serisinde flaşörleri de yakıp söndürerek) devreye girdiğini belli

Detaylı