LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ"

Transkript

1 LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ Linux Mint ISO Dosyasını İndirme Linux Mint ISO dosyalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. MD5SUM Güvenlik Anahtarı Doğrulaması Kurulum öncesinde ilk adım olarak indirdiğiniz ISO kalıp dosyalarının MD5sum değerlerini kontrol etmekte fayda olacaktır. Bu sayede dosya indirimi sırasında bir sorun olup olmadığına emin olabilirsiniz. Linux altında MD5sum değerini kontrol etmek çok kolaydır. Bunun için Uçbirimi açınız ve md5sum yazıp boşluk bırakınız ve ISO dosyasını Uçbirime sürükledikten sonra kodu çalıştırınız. md5sum /ISO/dosyasını/sürükle/bırak Bir süre sonra size bir değer verecektir. Bu değeri aşağıdaki bağlantıdan ISO dosyasını indirdiğiniz alandaki mevcut değer ile karşılaştırınız. Değerler birbirini tutuyorsa ISO dosyasını sorunsuz biçimde indirdiniz demektir. MD5sum güvenlik kodu kontrolünü Windows altında winmd5sum isimli uygulama ile yapmanız mümkün. Kalıp Dosyalarının Medyaya Yazılması Şimdi bu ISO dosyasını düşük hızda CD veya DVD'ye yazdırabilirsiniz. İsterseniz ISO dosyalarını Unetbootin yardımıyla USB belleğinize de yazdırabilir, USB belleğinizden kurulum yapabilirsiniz. ISO dosyasını Linux altında Unetbootin ile USB belleğe yazdırmak için, p7zip-full paketinin yüklü olduğundan emin olunuz.

2 Kurulum Sisteminizi çalışan (live) CD / DVD veya USB ile açtığınızda ilk karşılaşacağınız ekran aşağıdaki gibidir. 10 saniye sonra otomatik olarak açılış başlayacaktır.

3 Bu ekranda iken klavyenizin sağ - sol yön tuşlarına veya giriş tuşuna tıklarsanız, gelişmiş açılış seçeneklerinin olduğu menüye ulaşabilirsiniz. Eğer USB ile kurulum yapıyorsanız, doğrudan açılış seçeneklerinin bulunduğu alan ile karşılaşabilirsiniz. Bu seçeneklerin işlevini aşağıdaki şekilde özetleyebilirz. Start Linux Mint : Standart açılış seçeneğidir. Start in compatibility mode : Uyumluluk kipidir, standart açılış kipinde sorun yaşarsanız bu kipi

4 kullanmayı denemelisiniz. Integrity check : Kalıbın doğruluğunu kontrol amaçlıdır. Memory test : Hafıza modüllerinde sorun olup olmadığını anlamak için kullanılan seçenektir. Boot from local drive : Sistemi çalışan medya yerine harddiskten başlatmak için kullanabilirsiniz. Kuruluma başladıysanız yukarıdaki ekran ile karşılaştınız demektir. Bir sorunla karşılaşmazsanız kısa bir süre sonra masaüstüne ulaşacaksınız. Sisteminiz açıldığında masaüstünde bulunan Install Linux Mint kısayoluna tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz. Eğer kurulum başlamadı ise, CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak Uçbirimi açınız ve aşağıdaki kodu çalıştırarak kurulum uygulamasını başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu durumda kurulum sonuna kadar uçbirimi kapatmamalısınız. gksudo ubiquity

5 Açılan kurulum alanının sol tarafındaki bölümden kurulum yapmak istediğiniz dil seçeneğini seçerek kuruluma başlayabilirsiniz. Devam Et düğmesine tıklayarak sonraki adıma geçelim.

6 Bu aşamada kurulum için gerekli minumum özellikler kontrol edilecektir. İnternet bağlantısı kurulum için seçtiğiniz dil ile ilgili yerel paket dosyalarının yüklenmesi için gereklidir. Eğer kurulum sırasında internet bağlantınız yoksa yerel dil dosyaları indirilmeyeceği için yüklenmeyecektir. Kurulumdan sonra internet bağlantısı sağladığınızda bu paketleri kurmak mümkün olacaktır. Devam Et seçeneği ile sonraki adıma geçebilirsiniz.

7 Bu aşama kurulum tercihleri ile ilgili. Kısaca özetlersek; en üstteki yanına yükle seçeneği, mevcut işletim sisteminin yanına otomatik olarak kurulum yapıyor. Eğer sistemimizde halihazırda bir işletim sistemi varsa ve Linux Mint'i bunun yanına kurmak istiyorsak en kolay seçenek bu olacaktır.

8 Sağdaki alan yeni kurulum için ayrılan bölümü gösteriyor. Ayracı fare ile tutup sağa sola sürükleyerek Linux Mint kurulumu için ayrılan alanın boyutunu belirleyebilirsiniz.

9 İsterseniz ortadaki Diski sil ve Linux Mint Yükle seçeneği ile Linux Mint'i kurulu olan işletim sisteminin üzerine yükleyebilir, tek işletim sistemi olarak Linux Mint'i kullanabilirsiniz. (Önemli not: Bu kurulum şekli ile tüm diskiniz biçimlendirilebilir. Diskinizde birden fazla bölüm varsa, diğer disk bölümlerindeki verileriniz kaybolabilir. Bu seçeneği tüm diske Linux Mint kuracaksanız tercih etmelisiniz.) En alttaki Başka bir şey seçeneği ile gelişmiş kurulum ayarlarını açabilirsiniz. Anlatıma gelişmiş kurulum seçeneği ile devam ediyoruz. Bu seçenek ile devam ettiğinizde karşınıza kurulumu yapacağınız disk bölümü, dosya biçimi gibi ayarları elle belirleyebileceğiniz bir kurulum bölümü gelecektir.

10 Kurulum yapacağınız bölümü seçip Değiştir (Change) düğmesine tıklayarak Bölüm düzenle alanına ulaşabilirsiniz. Düzenlemek istediğiniz bölüme çift tıklayarak da aynı işlemi yapmanız mümkün.

11 Açılan Bölüm düzenle penceresinin Boyut kısmından, kurulum yapmak istediğimiz disk bölümünün boyutunu ayarlıyoruz. Nasıl kullanılacağı kısmından kullanmak istediğimiz dosya sistemini seçiyoruz, en çok kullanılan dosya sistemleri Ext3 ve Ext4 dosya sistemleridir. Nasıl kullanılacağı bölümünden seçtiğiniz dosya sistemi, kurulumu yapmak istediğiniz disk bölümündeki dosya sistemi ile aynı ise; Bölümü biçimlendir kutucuğunu seçerek bu bölümü tekrar biçimlendirmek suretiyle mevcut dosyaları silmeniz gerekebilir. Aksi durumda mevcut dosyaların üzerine kurulum yapılacaktır, kurulum sırasında üzerine veri yazılmayan eski dosyalar diskte yer işgal edeceği için dosya kirliliği oluşabilir. Bu sebeple oluşabilecek sorunların üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorsanız Bölümü biçimlendir kutucuğunu işaretlemeyip mevcut dosya sisteminin üzerine kurulum yapabilirsiniz. Kurulum yapmak için düzenleme yaptığınız bölümü, Bağlama noktası kısmından kök (ana) dizin olarak göstermeniz gerekir. Bunun için açılan menüden / seçeneğini seçmelisiniz. Takas Alanı ile ilgili notlar : Eğer diskinizde daha önceden oluşturulmuş bir takas alanı mevcut değilse; bu bölüm için bir miktar alan ayırmak gerekecektir. Bunu bölüm boyutu kısmında bir miktar alan bırakmak suretiyle yapabilirsiniz. Bölüm boyutu kısmında + ve - düğmelerine

12 tıklayarak bölüm boyutunu değiştirebileceğiniz gibi, elle de yazabilirsiniz. Takas alanı için oluşturduğunuz bu bölümün üstüne çift tıklayın ve Nasıl kullanılacığı kısmında Takas alanı seçeneğini seçip Tamam düğmesine tıklayın. Eğer sisteminizde daha önce oluşturulmuş bir takas alanı mevcut ise, yeniden takas alanı oluşturmanıza gerek kalmayacaktır. Birden fazla dağıtım kullanıyorsanız, aynı takas alanı bu dağıtımlar tarafından ortak olarak kullanılabilir. Tüm düzenlemeler bitti ise, Tamam düğmesine tıklayarak yaptığımız düzenlemelerin uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

13 Önyükleyici kurulacak aygıt kısmında Grub2'nin yükleneceği disk bölümünü seçebilirsiniz. Konuyla ilgili fazla bir fikriniz yoksa olduğu gibi bırakın. Bu bölüm genellikle /dev/sda olarak ayarlanır. Tüm düzenlemeler bitti ise Şimdi Yükle düğmesine tıklayarak kuruluma başlayabiliriz.

14 Kuruluma başladığınızda sizden ilk olarak bulunduğunuz yeri soran bir alan ile karşılaşacaksınız. Bulunduğunuz yeri seçtiğinizde saat diliminiz de otomatik olarak ayarlanacaktır. Saat dilimi ile ilgili ayarları yapıp Devam Et düğmesi ile yükleme işleminin sonraki aşamasına geçebilirsiniz.

15 Bu aşamada sizden kullandığınız klavye düzeni ile ilgili bilgileri belirlemeniz istenecektir. Klavye Düzenini seçip, altındaki alanda düzenin doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. İsterseniz Klavye Düzenini algıla düğmesini tıklayarak açılan penceredeki yönlendirmeleri takip edip doğru seçeneği tespit edebilirsiniz.

16 Klavye ayarlarını belirledikten sonra Devam Et düğmesine tekrar tıklayarak kullanıcı bilgilerinizi belirleyeceğiniz bölüme geçiniz.

17 Bu seçenekleri istediğiniz biçimde düzenlemeniz mümkün. Kullanıcı adı kısmı küçük harflerden oluşmalı ve özel karakterler içermemelidir. Oluşturacağınız parolayı unutmamak için bir yere not almanız faydalı olabilir. Bu parola; oturumunuzu açarken, yönetici haklarını kullanmanız gereken uygulamaları açmak ve uygulama yüklemek istediğiniz zaman sizden istenecektir. Yani bu şifre aynı zamanda sizin root (yönetici) parolanızdır. Otomatik Giriş yap seçeneğini işaretlediğinizde, açılışta parola sorulmadan doğrudan masaüstüne ulaşabilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi girdi iseniz Devam Et düğmesine tıklayarak sonraki kurulum aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşama ile birlikte kurulumun en önemli bölümleri bitmiş oldu.

18 Artık ellerinizi arkaya yaslayıp kurulum bitmesini beklerken, size kurduğunuz sistemi kısaca özetleyen sunumu izleyebilirsiniz.

19 Kurulumun ilerleyen aşamalarında Dil Paketleri internet üzerinden indirilerek sisteminize otomatik olarak yüklenecektir. Kur penceresinin altındaki kısımdan kurulum ile ilgili aşamaları takip edebilirsiniz. Başarılı bir kurulumun ardından Kurulum Tamamlandı mesajını alacaksınız. İsterseniz Şimdi Yeniden Başlat seçeneği ile kurulumu tamamlanan işletim sisteminizi hemen açabilirsiniz. İsterseniz Sınamayı Sürdür seçeneği ile kurulumunu gerçekletirdiğiniz sistemi biraz daha tanımaya devam edebilirsiniz.

20 Yeni sisteminizin hayırlı olmasını temenni ederiz, güle güle kullanın.

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe

Turquaz Windows kurulum dökümanı. ftp://ftp.mirror.ac.uk/sites/ftp.postgresql.org/binary/v7.3.1/windows/pgsql731wina1.exe 1. Giriş Turquaz programını windows üzerinde çalıştırmak için öncelikle bilgisayarınızda postgresql ve Java nın kurulu olması gerekli. Aşağıdaki bilgi ve dökümanlar windows 2000 işletim sistemi üzerinde

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme

Clonezilla Server ile Ağ Üzerinden Çoklu İmaj Yükleme Clonezilla Server ile aynı ağ üzerinde bulunan birden fazla istemciye aynı anda imaj yükleyebilirsiniz. Bunun için gerekli tüm bileşenleri içerisinde barındıran DRBL (Diskless Remote Boot in Linux) sunucusunu

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU Aşağıdaki linkten Pardus Topluluk Sürümü 3.0 KDE 64-bit sürümü indirebilirsiniz. http://sourceforge.net/projects/gnupardus/files/pardus3.0/tr/pardus_topluluk_3.0

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011. İçindekiler

Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011. İçindekiler Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011 İçindekiler 0. Giriş 1. Başlangıç Ekranı 1.1. Dil Seçimi 1.2. Grafik Ekran Ayarı 1.3. Çekirdek Ayarı 2. Lisans Şartları 3. Kurulum Ortamının Doğrulanması

Detaylı

SpamTitan CD'den kurulum

SpamTitan CD'den kurulum SpamTitan CD'den kurulum Hazırlık 1. Sadece Mail Güvenlik Duvarı olarak kullanacağınız uygun bir sunucu seçin. Tavsiye edilen özellikler: o Pentium 4 işlemci, 1024MB RAM Bellek, 80GB sabit disk, 1 Ethernet

Detaylı

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği

Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları. Windows Server 2012 Kurulum Seçenekleri. Windows Server 2012 Kurulum Adımları. Full GUI Kurulum Seçeneği Merhaba, Aşağıda hazırlamış olduğum dokümanda Windows Server 2012 işletim sistemi kurulumunu sizlerle paylaşacağım. Windows Server 2012 Kurulum Hazırlıkları Eğer elinizde bir Windows Server 2012 işletim

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK 03.12.2014 windows 8.1 kurulum dosyası Windows 8.1 Bekir yıldırm İSMEK yedeklemenizi öneririz. Gereksinimler Windows 8.1 Kurulum Medyası Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu Kurulum Windows 8.1 kurmaya başlamadan

Detaylı

AutoCAD 2011 Kurulumu

AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD 2011 Kurulumu AutoCAD Installation Wizard Kurulum için AutoCAD 2011 DVD sini sürücüye yerleştirdiğinizde, DVD-ROM un içeriğinin okunduğunu belirten Setup Initialization penceresinden sonra, karşınıza

Detaylı

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın

Giriş. Memeo Instant Backup Hızlı Başlangıç Kılavuzu. 1. Adım: Ücretsiz Memeo hesabınızı oluşturun. 2. Adım: Depolama aygıtınızı bilgisayarınıza takın Giriş Memeo Instant Backup, karmaşık dijital dünya için basit bir yedekleme çözümüdür. Memeo Instant Backup, C sürücünüzdeki değerli dosyalarınızı otomatik ve sürekli olarak yedekleyerek verilerinizi korur

Detaylı

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu

Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz Modülünü Bilgisayardan Programlamak Uygulama Kurulumu Makey Oz+ modülü Makey ailesinin programlanabilen modülüdür. Temelinde Arduino bulunan bu modül ile Makey modüllerini çok basit bir şekilde

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz;

Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz; Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Ethernet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz.

JOBCONTROL KURULUMU. 2 numaralı görüntüde kırmızı daire içerisine alınmış kısımda, bilgisayarınızın kaç bit olduğunu görebilirsiniz. JOBCONTROL KURULUMU JobControl kurulumu için, Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayara ihtiyaç vardır. Program kurulumundan önce, işletim sisteminizin 32 bit mi yoksa 64 bit mi olduğunu tespit etmeniz

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38

KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38 KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38 HDD PROTEK Koruma Yazılımını kurmadan önce, kurulum sırasında meydana gelebilecek olası hataları gidermeniz ve Yazılımı doğru kurmanız için lütfen bu kitapçığı

Detaylı

1 OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ

1  OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 1 www.mepsan.com.tr OTOMASYON DÖNÜŞÜM İŞLEMLERİ 2 www.mepsan.com.tr İÇİNDEKİLER 1. Sistem Gereksinimleri 2. Flash Bellek Sıfırlama 3. Flash Belleğe Sistem Yükleme 4. Sistemi Yükleme İşlemi 3 www.mepsan.com.tr

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

PARDUS KURULUM KILAVUZU. 5. Gelen ekranda işaretli olan Pardus'u Yükle butonuna çift tıklanır.

PARDUS KURULUM KILAVUZU. 5. Gelen ekranda işaretli olan Pardus'u Yükle butonuna çift tıklanır. PARDUS KURULUM KILAVUZU 1. Usb disk bilgisayara takılır ve yeniden başlatılır. 2. F9 tuşu ile boot menüsüne ulaşılır. 3. External usb hard drive seçeneği seçilir. 4. Gelen siyah ekranda start pardus kurumsal

Detaylı

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ EBYS TÜBİTAK AKİS ELEKTRONİK İMZA KURULUM DOKÜMANI HAZIRLAYAN: Fatih AYDOĞAN Bu doküman Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için Hazırlanmıştır

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU https://www.virtualbox.org/wiki/downloads adresinden Virtual Box programını indirip kuruyoruz.bu kurulumdan sonra artık sanal bir bilgisayar oluşturup

Detaylı

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma

Poly Pad C504. Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma Poly Pad C504 Anafen Uygulamaları İndirme - kullanma PolyPad C504 model tabletinizi ilk açtığınızda karşınıza çıkacak ekran görüntüsü yukarıdaki gibi olacaktır. Sistem ilk defa açıldığı için yapmanız gereken

Detaylı

ESPRIT KURULUM KILAVUZU

ESPRIT KURULUM KILAVUZU 1 Kuruluma başlamadan önce; Anti virüs yazılımınızı mutlaka kapatınız. Bilgisayar tarih ve saat ayarının güncel olduğundan emin olun ve kurulumdan sonra değiştirmeyiniz. Kullanıcı Hesap Denetim Ayarları

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

Pardus Temel Seviye Kullanıcı Eğitimi. Sürüm Ağustos 2012 Pardus K Fatih Akıllı Tahta sürümüne göre hazırlanmıştır.

Pardus Temel Seviye Kullanıcı Eğitimi. Sürüm Ağustos 2012 Pardus K Fatih Akıllı Tahta sürümüne göre hazırlanmıştır. Sürüm 1.0 13 Ağustos 2012 Pardus 2011.3K Fatih Akıllı Tahta sürümüne göre hazırlanmıştır. Bu bölümde Pardus un kurulumu ve grafik arayüzdeki çalışma ortamı ayarları gösterilecektir. Pardus u kurarken kurulum

Detaylı

PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI

PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI PARDUS NEDİR? GEREKLİ SİSTEM STEM ÖZELLİKLERİ NELERDİR? R? PARDUS KURULUMU NASIL YAPILIR? PARDUS 2011 i ÇALIŞTIRMA VE SİSTEME S STEME GİRİŞİŞ PARDUS NASIL GÜNCELLENG

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti

7/24 destek hattı AirTouch Üç yıl garanti www.airties.com AirTouch Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 YM.AP.4420.UM.TR.D00REV22022010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu 300 Mbps Kablosuz Yaşam Noktası Air 4420 Adım 1 Kablolama

Detaylı

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu

Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Oracle Enterprise Linux 5 Kurulumu Bu makalede sizlere Oracle Enterprise Linux 5 kurulumunu adım adım numaralandırarak anlatacağım. Yapılan araştırmalar veritabanının üzerinde koşacağı işletim sistemi

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0

ROKAY. Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 ROKAY Robot Operatör Kayıt Cihazı KULLANMA KILAVUZU V:1.0 1 İÇİNDEKİLER SAYFA Cihazın Genel Özellikleri... 3 Programın Kurulumu... 4 Windows-7 Sürücülerin Yüklenmesi... 5 Windows-Vista Sürücülerin Yüklenmesi...

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010

www.airties.com Kablosuz yaşam YM.AR.5050.UM. TR.D01REV08032010 www.airties.com YM.AR.5050.UM.TR.D01REV08032010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu ADSL2+ 4 Port Modem Air 5050 Adım 1 Kablolama Bu doküman içerisinde anlatılan tüm işlemler aynı zamanda Air 5050 kolay

Detaylı

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu 2012

MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu  2012 MyEnglishLab : Speakout Kullanım Kılavuzu www.myenglishlab.com/speakout 2012 Tarayıcınızın adres çubuğuna www.myenglishlab.com/speakout yazarak açtığınız sayfada Login butonuna tıklayınız. Daha önceden

Detaylı

Kurtarma Ortamını Oluşturma

Kurtarma Ortamını Oluşturma Kurtarma Ortamını Oluşturma Not: Recovery Environment'ın önceki sürümlerinde ve IT sürümünde önceden yüklenmiş bir Windows ortamı bulunur. Microsoft bu ürünün dağıtımına son verdiği için kullanıcıların

Detaylı

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS.

Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. Windows 2000 veya XP kurarken dosya sistemini seçmeniz gerekir. Ya FAT32 dosya sistemini kullanırsınız ya da NTFS. NTFS'nin FAT32'ye göre sağladığı bir çok avantajı vardır. Diski daha verimli kullanır.

Detaylı

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları

TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı. Kurulum Adımları TTEC Standalone DVR Kolay Kurulum Dokümanı Bu dokümanda TTEC Standalone DVR cihazının kurulum adımları ile ilgili açıklamaları bulabilirsiniz. Öncelikle cihaz ile ilgili bilinmesi gereken varsayılan bilgiler

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN.

NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE programını yükleme Sayfa 8: INSITE programını kaldırma NOT: BU BELGEYİ OKUMADAN LÜTFEN YAZILIMI YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. AÇABİLİR. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM HATALI

Detaylı

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU...

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... 2 1 KÖK SERTİFİKASI YÜKLENMESİ... 2 1.1 BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ( CTRL + CLICK ) KÖK SERTIFIKAYI INDIRIN,... 2 1.2 AÇILAN PENCEREDE KAYDET DÜĞMESINE BASARAK SERTIFIKAYI

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 -

İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İSTANBUL ECZACI ODASI BİLGİ İŞLEM BİRİMİ - 2010 - İnternet Explorer sayfasını açınız. Adres çubuğuna http://arsiv.ieo.org.tr adresini yazarak klavyeden Enter tuşuna basınız. (1) Açılacak olan sayfadan

Detaylı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 y Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürüm 1.0 Aralık 2015 Bulut Depolama, genel bir terimle "dosya barındırma" hizmeti sunan bir yazılım sistemidir. Bu hizmet sayesinde önemli dosyalarınızı yedekleyebilir veya

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

Table of Contents

Table of Contents Table of Contents PisiLinux 2.0 Kurulum 1 - İso Dosyasının İndirilmesi 2 - İso Dosyasını Usb Çubuğuna Yazma A Windows Üzerinde Yazma İşlemi B Linux Üzerinde Yazma İşlemi 3 - Usb Çubuğunu Başlatılabilir

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu

SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu SGK Otomasyon Tanıtım ve Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1.Bölüm:............................ Programın Amacı ve Size Katacakları 2.Bölüm:........................... Programın Genel Özellikleri 3.Bölüm:............................

Detaylı

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Sürüm Notları McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator ile birlikte kullanım içindir İçindekiler Bu sürüm hakkında Yeni özellikler Geliştirmeler Çözülen sorunlar

Detaylı

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat

Denetim Masası/Programlar/Windows özelliklerini Aç/Kapat Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda yerel ağda veya Ip adresimizle bir web sitesinin paylaşıma açılması, aynı ağdan veya uzaktan bir bilgisayarın web sitemize nasıl erişebileceği konuları üzerinde duracağız.

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kart Okuyucu Sürücü Kurulum Kullanıcı Doğrulama 2 İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

Network üzerinde MATLAB kurulması

Network üzerinde MATLAB kurulması Network üzerinde MATLAB kurulması MATLAB&Simulink www.figes.com.tr Bir network üzerinde MATLAB ın kurulmasına başlanmadan önce bir network lisansı açılması ve bunun için de kurulum yapılacak sunucunun

Detaylı

Harita güncelleme direktifleri

Harita güncelleme direktifleri Harita güncelleme direktifleri ilk olarak Türkiye haritasını güncellemeniz için http:// www.mlsnavigasyon.com.tr web sitesine üye olarak kaydolmanız gerekiyor. 1) Yeni üye kaydı ve Güncelleme A) Web sitesinden

Detaylı

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYRA VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI DERSİ ÖDEV RAPORU Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

1. PROGRAM KURMA 1.1 LİNUX PROGRAMLARINI KURMA. 1.1.1 Yazılım Merkezi ile Program Kurma

1. PROGRAM KURMA 1.1 LİNUX PROGRAMLARINI KURMA. 1.1.1 Yazılım Merkezi ile Program Kurma 1. PROGRAM KURMA 1.1 LİNUX PROGRAMLARINI KURMA 1.1.1 Yazılım Merkezi ile Program Kurma Ubuntu işletim sisteminde en kolay program kurma yöntemidir. Birlikte Ubuntu Yazılım Merkezini tanımaya çalışalım.

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız.

1. Bilgisayarınızda kullandığınız Web tarayıcı programını (Internet Explorer, Mozilla Firefox vb.) çalıştırınız. Kurulum WEB UI Değerli Müşterimiz, Cihazınızın İnternet ayarlarını yapabilmek için lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. Öncelikle modem ve bilgisayarınız arasına lütfen bir Eternet (LAN) kablosu takınız.

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu

ZWCAD +2012. Önemli. Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Sayfa - 2 ZWCAD +2012 Tek Kullanıcı Sürümü Lisans Kodu Kullanarak Yükleme Kılavuzu Önemli ZWCAD de aktivasyon işlemini yaptığınızda lisans kodu, yükleme yapılan bilgisayara kilitlenir. Bu sebeple lisans

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ. ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE

10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ. ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE 10.2 VERİYONUNUN KURULABİLMESİ İÇİN EĞER VARSA ÖNCEKİ ArcGIS SÜRÜMLERİNİN PROGRAM EKLE-KALDIR SEÇENEĞİYLE YADA BİR PROGRAM SİLME ARACIYLA SİLİNMESİ GEREKMEKTEDİR. PROGRAMIN İNDİRİLMESİ İki aylık deneme

Detaylı

HTC Tattoo ROOT + RECOVERY + ROM Rehberi RND

HTC Tattoo ROOT + RECOVERY + ROM Rehberi RND HTC Tattoo ROOT + RECOVERY + ROM Rehberi RND Bu kılavuz tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Yapılan işlemlerden doğacak sorunlardan ve kayıplardan kişinin kendisi sorumludur. Bütün işlemleri gerçekleştirebilmek

Detaylı

Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi

Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız.

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi İndirme Güncel sürüm için www.useroam.com adresini ziyaret edebilirsiniz Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari

Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari Touchstone Kisisel-Egitim Sürümü Level 2 DVD-ROM ve Video DVD talimatlari ve bilinen teknik konulari DVD-ROM u kullanma Touchstone Self Study DVD-ROM Kopyasını iki şekilde çalıştırabilirsiniz: 1. Programı

Detaylı

Windows İşletim Sistemi

Windows İşletim Sistemi Windows İşletim Sistemi Bilgisayar (Özellikler) Bilgisayarınızın özelliklerini görüntülemek için : Masaüstünde Bilgisayar simgesine sağ tıklayarak Özellikler e tıklayın. Çıkan pencerede bilgisayarınızda

Detaylı

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri

Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri Ecza Takip Kurulum ve Kulanım Bilgileri 1- www.eczatakip.com adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. 2- Kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekrandan R.A.M

Detaylı

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan

Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan Lisans Sunucusu Kurulumu bahsedecektir. Bu bölüm V- Ray License Server lisans sunucusu uygulamasının kurulumundan V-Ray in bazı dağıtımlarında V-Ray License Server uygulamasını kuruludur. Yine de V- Ray

Detaylı

Windows 7 Kurulumu Resimli Anlatım Adımları (Windows Kurulumu)

Windows 7 Kurulumu Resimli Anlatım Adımları (Windows Kurulumu) Windows 7 Kurulumu Resimli Anlatım Adımları (Windows Kurulumu) Şimdi bu adımları tek tek numaralandırıldığı biçimiyle inceleyelim ve tanıtmaya çalışalım. 1.ADIM: CD den Windows kurulumu yapıyorsanız bu

Detaylı