kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi"

Transkript

1 kusursuzlar Uzun Metraj Sinema Filmi

2 Künye Filmin Adı: Kusursuzlar Yönetmen: Ramin Matin Senaryo Yazarı: Emine Yıldırım Yapımcılar: Emine Yıldırım, Oğuz Kaynak, Bertrand Glosset Oyuncular: Esra Bezen Bilgin, İpek Türktan, İbrahim Selim, Mehmet Ali Nuroğlu Yapım Şirketi: Giyotin Film Tür: Uzun Metraj, Dram, 100 Dakika Çekim Tarihi ve Mekanı: 22 Mayıs - 18 Haziran 2012, Çeşme

3 Filmin Özeti Çeşme, İzmir. Mayıs ın son günleri. Güneş şimdiden kavurmaya başlamış, geceler Çeşme nin meşhur rüzgarıyla sarsılıyor. Turist sezonu daha başlamamış. İstanbul dan gelen iki kız kardeş, Lale (30, doktor) ve Yasemin (34, eczacı) bir kaç ay önce vefat etmiş anneannelerinin Sakızlıkoy daki yazlığında tek başlarına kalıyorlar. Öykü; kardeşlik ilişkilerine, beraber büyümenin getirdiği rahatlığa, bu rahatlığın yarattığı güvenceye ve kan bağı haricinde çok az ortak yanı olan bu iki insan arasındaki ilişkiye dayanıyor. İki kardeş gün içinde, yarımadayı arabayla geziyor ve ıssız plajlarda uzanıp tembellik yapıyorlar. İlk başta her şey çok güzel gözüküyor, hava berrak, deniz pırıl pırıl ve belde huzurlu Ancak bu ilişkide tuhaf bir gerginlik var. Yavaş yavaş sorular sorulmaya başlanıyor: Bu iki şehirli kadının Çeşme ye gelmelerinin asıl sebebi ne? Birbirleriyle alıp veremedikleri ne? Aralarında sakladıkları sır su yüzüne çıktığında çok önemli bir karar vermek zorunda kalacaklar: Yollarını ayıracaklar mı, yoksa gerçekleri beraber mi göğüsleyecekler?

4 Oyuncular YASEMİN: ESRA BEZEN BİLGİN 1973 yılında Ankara da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü nü bitirdi yılında İzmit Şehir Tiyatrosu na girdi. 1997'den bu yana İzmit Şehir Tiyatrosu'nda görev aldı ve Hamlet, Cimri ve Lysistrata dahil pek çok oyunda oynadı, bağımsız prodüksiyonlarda yer aldı. Aksanat Yeni Kuşak Tiyatro'da Şeylerin Şekli ve Aşk Delisi oyunlarında rol aldı. 2004'te Reha Erdem'in yönettiği Korkuyorum Anne filminde oynadı da Ankara Sanat Kurumu Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülünü kazandı de Sadri Alışık Ödülleri Tiyatroda En İyi Kadın Oyuncu Ödülü nün sahibi oldu. Halen Talimhane Tiyatrosu nda Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince Ama Şimdi İyi adlı oyunda rol alan Bilgin, bu rolüyle 2012 Tiyatro Eleştirmenler Birliği Yılın Oyuncusu ödülünü, Afife Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri nde "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ve son olarak "17. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri"nde "Yılın en iyi kadın oyuncusu" ödülünü almıştır.

5 Oyuncular LALE: İPEK TÜRKTAN 1980 de Mersin de doğdu te Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümünü bitirdi. Ankara Öteki Tiyatro da çeşitli oyunlarda oynadıktan sonra İstanbul da Oyun Atölyesi nde Hırçın Kız da (The Taming Of The Shrew) oynadı. DOT tiyatrosunda Mark Ravenhill in Shopping And F***ing oyununda yönetmen yardımcılığı yaptı. Aksanat Yeni Kuşak Tiyatro da Ben Patronum oyununda oynadı. Oyunbaz Tiyatrosunda Martı da Nina yı canlandırdı. Halen TRT de Leyla ile Mecnun dizisinde rol almaktadır de Münih Festivali nde sahnelenen Alman Türk ortak yapımı Çarpma projesinde rol almıştır de Talimhane Tiyatrosu nun Pippa adlı oyununda Pippa Bacca yı canlandırmaktadır.

6 Oyuncular KERİM: İBRAHİM SELİM İbrahim Selim 2005 senesinde Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü nden mezun oldu. Aynı sene Ne Seninle Ne de Sensiz adlı TRT yapımı dizide rol aldı. Sonrasında İstanbul a taşındı, Kanal D nin Zoraki Koca adlı dizisinde ve 2006 senesinde Ömer Faruk Sorak ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynadı den itibaren İstanbul Dot Tiyatrosu nda çalışan İbrahim Selim Alışveriş ve S***ş, Malafa, Vur,Yağmala, Yeniden oyunlarında rol aldı da Ramin Matin in Canavarlar Sofrası adlı filminde oynamıştır sezonunda Dot Tiyatrosu nda Dennis Kelly'nin yazdığı Öksüzler oyununda rol almaktadır. İbrahim Selim bu rolüyle 2012 Afife Jale En İyi Erkek Oyuncu Ödülü nün üç aday isminden birisidir.

7 Oyuncular FERİT: MEHMET ALİ NUROĞLU Mehmet Ali Nuroğlu 1979 yılında İstanbul'da doğdu. ODTÜ felsefe bölümünde okuduğu üç yılı geride bırakıp, Hacettepe Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümüne girdi. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisinden teklif alınca İstanbul'a geldi. 12 Eylül öncesi döneminin farklı bir bakış açısıyla anlatıldığı dizide, devrimci Mehmet karakterini başarıyla canlandırdı. Daha sonra Zincirbozan filminde Reis lakaplı ülkücü bir genci oynadı. Sonradan yine aynı ekiple Kurtuluş savaşını anlatan Kırık Kanatlar dizisinde rol aldı. Yer aldığı filmler: Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2010), Sonsuz (2008), Başka Semtin Çocukları (2008), Nokta (2008), Peri Tozu (2007), Zincirbozan (2007), Cenneti Beklerken (2006), Umut Adası (2006), An Eye for a Tooth (2005). Yer aldığı diziler: Uçurum (2012), Ömre Bedel (2009), Vurgun (2008), Kırık Kanatlar (2006), Başka Yerde Yok (2005), Çemberimde Gül Oya (2004), Yuvadan Bir Kuş Uçtu (2004).

8 Yapım Şirketi / Giyotin Film 2005 senesinde kurulan Giyotin Film Prodüksiyon, faaliyetlerine başladığı günden itibaren çeşitli film ve belgesel projelerine imza atmıştır. Ödüllü belgeseller üreten ve uluslarası ortak yapımlara imza atan Giyotin, aynı zamanda kurmaca filmlerin yapımcılığını üstlenmiştir. Giyotin in amacı her zaman yüksek kalitede ve nitelikli filmler üretmektir. Giyotin in ortakları farklı alanlarda uzmanlaşmakla birlikte film konusunda aynı tutkulu ve ödün vermeyen yaklaşımı paylaşır.

9 Yapım Şirketi / Giyotin Film Yapımlardan bazıları: KUSURSUZLAR - Yönetmen : Ramin Matin dak. KUSURSUZLAR Uzun Metraj Kurgu Filmi, T.C. Kültür Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Müdürlüğü Sinema Destekleme Kurulu nun 2011/1 Kararıyla maddi destek alan 13 uzun metraj drama film projesinden biridir. Filmin çekimleri 2012 Mayıs - Haziran ayında gerçekleştirilecektir CANAVARLAR SOFRASI - Yönetmen: Ramin Matin- 85 dak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Dr. Avni Tolunay Özel Jüri Ödülü 2011 Uluslararası Mumbai Film Festivali, Hindistan 2011 Uluslararası Montpellier Film Festivali, Fransa En Iyi Film Müziği Ödülü 2011 Uluslararası Ankara Film Festivali SİYAD En İyi Film Ödülü 2011 Uluslararası Ankara Film Festivali Umut Veren Yönetmen Ödülü, Ramin Matin 2011 Uluslararası Ankara Film Festivali En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Gizem Erdem 2011 Uluslararası Ankara Film Festivali En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, Deniz Eyüboğlu Aydın 2011 Uluslararası Ankara Film Festivali En İyi Müzik Ödülü, Barış Diri

10 Yapım Şirketi / Giyotin Film SAAT : BİR ÖSS BELGESELİ Can Candan ın yönettiği belgesel adını her yıl yaklaşık bir buçuk milyon insanın üniversite okumak için girdiği Öğrenci Seçme Sınavı nın süresi olan 180 dakikadan almaktadır. Bu filmin amacı bu toplumsal travmaya, 2004 yılında ÖSS ye giren altı adayın hayatlarına bir yıl boyunca tanıklık ederek dikkat çekmektir. Festivaller ve Ödüller : İstanbul Film Festivali Bodrum Uluslararası Film Festivali Siyad En İyi Belgesel Ödülü Ankara Uluslararası Film Festivali En İyi Üçüncü Belgesel Ödülü Siyad Ödülleri En İyi Belgesel Adayı DISCOVERY EUROPE KANALI için kısa belgeseller Pimp My Moped (Uluslararası PROMAX TV ÖDÜLÜ) Balloon Tycoon / Oktaykan Power / Turkish Chopper / Devrim Cars / İstanbul Apocalypse 2007 YASTIĞIM TAŞ, YORGANIM TAŞ Belgeseli, 52 dakika Avrupa Birliği Türkiye Komisyonu nun Kültürel Fonu yla üretilen bu belgesel film, Kapadokya Mustafapaşa kasabasına 1924 te Lozan mübadelesiyle yerleştirilen ve Selanik ten göç etmiş mübadil topluluğun kültürünü, dilini ve yaşam tarzını irdeleyen sosyal bir belgeseldir. Lozan Mübadiller Vakfı nın ortaklığında gerçekleştirilmiştir UNVEILING THE TURKISH WOMAN Belgesel, 52 dakika Yönetmenliğini Olga Nakkaş ın yaptığı bu belgesel, 2006 yılında İstanbul da yaşayan ve farklı sosyo- ekonomik sınıflardan gelen 10 kadının hayatlarını takip ederek Türkiye de yaşayan kadınların toplumsal durumunu derinlemesine röportajlarla yansıtmaktadır. Film Avrupa Birliği Fonuyla gerçekleştirilmiştir ve AL ARABİYA kanalında yayınlanmıştır.

11 Yönetmen RAMİN MATİN 1977 yılında Ankara da dünyaya gelen Ramin Matin öğrenimine Fransa da başladı da ABD Loyola Marymount Üniversitesi Sinema Bölümü nden mezun olduktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi nden Sinema ve TV bölümünde yüksek lisansını bitirdi. Giyotin Film in kurucu ortaklarından olan Ramin Matin 2000 senesinden bu yana yurtiçi ve yurtdışı çeşitli projelerde yönetmenlik ve görüntü yönetmenliği yapmaktadır. İlk uzun metraj filmi olan Canavarlar Sofrası 2011 Antalya Altın Portakal Film Festivali nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ne layık görülmüş, 2012 Ankara Film Festivali nde Umut Veren En İyi Yönetmen ve SİYAD En İyi Film ödülü nü kazanmıştır. Aynı filmle Fransa Montpellier Akdeniz Film Festivali nde yarışan Ramin Matin, Montpellier festivalden ikinci filmi için şimdiden yarışma daveti almıştır.

12 Yapımcılar YAPIMCI ve SENARYO YAZARI: EMİNE YILDIRIM (GİYOTİN FİLM) Emine Yıldırım ODTÜ İşletme Bölümü nden mezun olduktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü nde yüksek lisans çalışmalarını tamamladı ten itibaren film sektöründe çeşitli görevlerde yer aldı senesinde, Bilgi Üniversitesi nden sınıf arkadaşlarıyla beraber Giyotin Film Prodüksiyon Şirketi ni kurdu. Tanıtım filmleri, kısa filmler ve uluslararası belgesellerin yapımcılığını ve ortak yapımcılığını yürüttü. Yapımları arasında Discovery Europe Kanalı için 6 kısa belgesel ve Avrupa Birliği Türkiye Komisyonu desteğiyle gerçekleştirilen uzun metraj bir belgesel bulunmaktadır. YAPIMCI ve SES TASARIMI: OĞUZ KAYNAK (GİYOTİN FİLM) İstanbul Üniversitesi Radyo-Tv-Sinema bölümünde lisans, Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde Sinema TV yüksek lisans yapan Oğuz Kaynak Giyotin Film in kurucu ortakları arasında yer almaktadır. Kayıttan tasarıma kadar ses konusunda her alanda, pek çok ulusal ve uluslararası projede çalışan Oğuz Kaynak Giyotin Film de yapımcı ve ses tasarımcısı olarak çalışmaktadır.

13 Destekler 2010 Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje Geliştirme Desteği TL 2010 Fransa Montpellier Film Festivali Proje Geliştirme Bursu Yarışmacı 2011 İstanbul Film Festivali Uluslararası Ortak Yapım Atölyesi Daveti 2011 Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzun Metraj Film Yapım Desteği TL Uluslararası Ortak Yapımcılar Script House (Almanya) Play Film (Fransa) Türkiye Sinema Dağıtımcısı M3 Film

14 İletişim Bilgileri Giyotin Film Kusursuzlar Film resmi sitesi Emine Yıldırım: Oğuz Kaynak: Dilde Mahalli:

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI!

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! ANTALYA ALTIN PORTAKAL'DA JÜRİ HEYECANI! 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI'NIN JÜRİSİ BELLİ OLDU Bu yıl 51.si düzenlenecek olan Uluslararası Antalya

Detaylı

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ

YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ YÖNETMEN, SENARİST, YAPIMCI DERVİŞ ZAİM İN ÖZGEÇMİŞİ EĞİTİM 1982-1988 Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Böl. 1994-1995 - University of Warwick Kültürel Çalışmalar (Master)

Detaylı

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw

Yönetmen: Cate Shortland Oyuncular: Saskia Rosendahl, Kai-Peter Malina Senaryo: Cate Shortland, Robin Mukherjee Görüntü Yönetmeni: Adam Arkapaw 03 ÖZET Başarılı yönetmen Cate Shortland in katıldığı hemen hemen tüm festivallerden ödülle dönen ve eleştirmenlerin favorisi haline gelen filmi SAVAŞIN GÖLGESİNDE /LORE, 2. Dünya Savaşı na ters köşeden

Detaylı

1989-1992 yılları arasında Tempo Dergisi, Aktüel Dergisi, Cosmopolitan Dergisi ve Oto Haber Dergilerinde çalıştı.

1989-1992 yılları arasında Tempo Dergisi, Aktüel Dergisi, Cosmopolitan Dergisi ve Oto Haber Dergilerinde çalıştı. GERÇEKTEN MAVİ ELVİN EKŞİOĞLU / Yönetmen (d. 13 Eylül 1966, İstanbul, Türkiye) Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü nü bitirdi.

Detaylı

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi.

yılları arasında Yeni Şafak Gazetesinin İnternet Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Ertuğrul Acar KISA ÖZGEÇMİŞ İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2000 yılında mezun oldu. Medyanın çeşitli kademelerinde muhabirlik, editörlük, köşe yazarlığı ve yöneticilik

Detaylı

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN

İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN İDİL DİZDAR, HEM OYUNCU HEM YÖNETMEN Bodrum un beyaz perdedeki gülen yüzü İdil Dizdar, fotoğrafçılık ve oyunculuk kariyerine bir de yönetmenlik ekledi. Bodrum un yakından tanıdığı oyuncu, yönetmen ve fotoğraf

Detaylı

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI

T.C. KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞI Dünya Sinema Endüstrisi Global Gişe Gelirleri (2017) Global Seyirci Sayısı (2017) 40,2 Milyar Dolar 8,3 Milyar Sıra Ülke / Pazar 2016 2017 1 ABD & Kanada 11,1 11,4 2 Çin 6,81

Detaylı

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI

bir ORHAN ESKİKÖY filmi MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI bir ORHAN ESKİKÖY filmi TAŞ MUHAMMET UZUNER JALE ARIKAN BESTE KÖKDEMİR AHMET VARLI Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, 2017 Uluslararası Prömiyer East of the West - Yarışma Ankara Film Festivali,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI

EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI EGE ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NİSAN 2015 ETKİNLİK PROGRAMI 02.NİSAN.2015 03.NİSAN.2015 TUBİTAK BİLİM İNSANI DESTEKLEME VE DAİRE BAŞK. 46. Ortaöğretim Proje Yarışması ve İzmir Bölge Ödül Töreni

Detaylı

BABA NERDESİN KAYBOLDUM

BABA NERDESİN KAYBOLDUM BABA NERDESİN KAYBOLDUM YÖNETMEN GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ SENARYO KURGU MÜZİK SANAT YÖNETMENİ SES SES TASARIM YAPIMCI OYUNCULAR TÜR SÜRE ÇEKİM FORMATI GÖSTERİM AHMET KARAMAN CEM CENEŞKE AHMET KARAMAN AZİZ İMAMOĞLU

Detaylı

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN TOPRAĞIN ÇOCUKLARI OYUNCU BİYOGRAFİLERİ KEMAL ÖĞRETMEN Anadolu Köy Enstitüsü Müdürü. İleri görüşlü, kendinden emin, öğrencilerinin geleceğini düşünen ve onları yüreklendiren, Köy Enstitülerine gönül vermiş

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına var olan ilginin artmasına neden olmuştur.

Detaylı

LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI

LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI Portal Adres LOJISTIK SEKTÖRÜNÜN PÜF NOKTALARI ANLATILDI : www.sabah.com.tr İçeriği : Gündem Tarih : 08.06.2015 : http://www.sabah.com.tr/guney/2015/06/08/lojistik-sektorunun-puf-noktalari-anlatildi 1/3

Detaylı

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film yapımcılarına ilginin artmasına neden olmuştur. Bu bağlamda

Detaylı

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK!

İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! İLHAM VEREN KONUŞMACILAR ALEM-İ İŞ İLE HERKES BİRBİRİNİ DAHA İYİ ANLAYACAK! ALEM-İ İŞ, NE İŞ? Alem-i İştir kişinin lafa bakılmaz! diyoruz ve iş hayatında yaşadıklarımız konusunda bize, size, herkese esprili

Detaylı

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015)

2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) 2015 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (2-5 Aralık 2015) A) AMAÇ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Avrupa, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Akdeniz ve

Detaylı

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET)

DORA DALGIÇ (ZEYNEP) TANSEL ÖNGEL (MEHMET) İstanbul da yaşayan Çınar, bir müzik yarışmasına katılmanın hayalini kurmaktadır. Fakat planları babasının köye geri dönme kararıyla altüst olur. Çınar ve ultra zeki kız kardeşi Zeynep köydeki hayata adapte

Detaylı

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016)

2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) 2016 ANTALYA FİLM FORUM YÖNETMELİĞİ (19-22 Ekim 2016) A) ANTALYA FİLM FORUM NEDİR? Antalya Film Forum, başta Türkiye ve Türkiye ye yakın coğrafyalar olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını

Detaylı

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu

SÜT. Yönetmen : Semih Kaplanoğlu SÜT Yönetmen : Semih Kaplanoğlu Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi nin ikinci filmi "SÜT" bu yıl 65'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nin resmi yarışma bölümüne seçildi. T.C. Kültür Bakanlığı,

Detaylı

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL

Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA. Yapımcılar ADITYA CHOPRA. Türü Aksiyon. Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yönetmen VIJAY KRISHNA ACHARYA Yapımcılar ADITYA CHOPRA Türü Aksiyon Oyuncular AAMIR KHAN KATRINA KAIF TABRETT BETHELL Yapım Yılı / Süre 2013 / 172 İthalat / Dağıtım Pinema Soluksuz izleyeceğiniz bir Bollywood

Detaylı

ORÇUN SAKARYA ile TANGO

ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA ile TANGO ORÇUN SAKARYA Orçun Sakarya, dans hayatına ilkokul yıllarında halk dansları ile başlayıp, serbest stil danslarla devam ettirdi. 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Klasik Arkeoloji

Detaylı

İnsan Oyunla Başlar Hayata

İnsan Oyunla Başlar Hayata İnsan Oyunla Başlar Hayata Bebekken; henüz konuşamıyor, anlatamıyorken oyunlarla ifade etmeye çalışırız kendimizi. İnsanın kendini anlatma çabası, var olduğu sürece son bulmaz. İşte bu yüzden insan her

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ. Dokuz Eylül Üniversitesi 1990 AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Önder PAKER 2. Doğum Tarihi: 27.05.1960 3. Ünvanı : Yrd. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tiyatro Dokuz Eylül Üniversitesi 1982 Yüksek Lisans

Detaylı

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 53. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

Hasan ERKEK Doğum: 01.05.1970

Hasan ERKEK Doğum: 01.05.1970 Hasan ERKEK Doğum: 01.05.1970 Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ESKİŞEHİR/TÜRKİYE Konumu Sahne Sanatları Bölümü Başkanı, Anadolu Universitesi, Devlet Konservatuvarı AKADEMĠK FORMASYON

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN VURAL ÇAVUŞOĞLU İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1981 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden lisans diploması ile mezun

Detaylı

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu.

ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun oldu. 1976 da Türk Dili ve Edebiyatı Ansiklopedisi nin yayın kurulunda görev aldı. 1981 de doktorasını

Detaylı

HÜSEYİN KUZU ÖZGEÇMİŞ BUGÜNKÜ UĞRAŞLARI:

HÜSEYİN KUZU ÖZGEÇMİŞ BUGÜNKÜ UĞRAŞLARI: ÖZGEÇMİŞ HÜSEYİN KUZU BUGÜNKÜ UĞRAŞLARI: Yerli ve yabancı yapımcılar için Sakarya-Sath-ı Müdafaa adlı yerli ve The Road to Mecca, Lost Hopes, The Sea Inside to Me adlı sinema filmleri için senaryo çalışmaları,

Detaylı

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü

VEYSEL CİHAN HIZAR. Mesleki Deneyim. Öğretim Görevlisi halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü VEYSEL CİHAN HIZAR Mesleki Deneyim Öğretim Görevlisi 2018-halen İstanbul Kültür Üniversitesi-Sanat ve Tasarım Fakültesi-İletişim Tasarımı Bölümü Eğitim Bilgileri Post - Doktora Bütünleşik Doktora Doktora

Detaylı

Yüzyüze Dersler Video Konferans Danışmanlık E - Öğrenme Sanal Sınıf E - Öğrenme İçeriği Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu Tüm programlarda, Plato MYO tarafından hazırlanan Mesleki Eğilim Testi ni uygulayan

Detaylı

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür.

SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. SİNOPSİS Uzaklarda Arama, Türkiye de yaşanmış gerçek bir olaydan esinlenilmiştir ama karakterler ve sonrasında yaşananlar hayal ürünüdür. Film, şehir merkezindeki pavyonun yakınlardaki küçük bir kasabaya

Detaylı

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu!

Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! 1 / 7 2014/10/31 15:31 Portakal'a 'Türkiye sineması' damga vurdu! ERKAN AKTUĞ (mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr mailto:erkan.aktug@radikal.com.tr) Kültür / 18/10/2014 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen

ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR. 2007- Dokuz/ Kurmaca Film / Yönetmen. 2008-Nefes/ Kurmaca Film / Yönetmen ÖZGEÇMİŞ VEYSEL CİHAN HIZAR EĞİTİM Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2011 Yüksek Lisans İletişim Tasarımı İstanbul Kültür Üniversitesi 2014 (Tez Aşamasında)

Detaylı

Marka İletişim Süreci

Marka İletişim Süreci Markalar Marka İletişim Süreci Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler, Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi

Detaylı

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. ULUSAL ve ULUSLARARASI FİLM FESTİVAL YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali nin

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Unvan Alan Üniversite Yıl Profesör Sinema-TV Marmara Doçent Sinema-TV Marmara 1999 Yrd.Doç. Sinema-TV Marmara 1991

ÖZGEÇMİŞ. Unvan Alan Üniversite Yıl Profesör Sinema-TV Marmara Doçent Sinema-TV Marmara 1999 Yrd.Doç. Sinema-TV Marmara 1991 ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı : Bülent VARDAR. Doğum Tarihi : 5/7/96. Unvanı : Profesör 4. Öğrenim Durumu : Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü, Sinema-TV-Fotografi Anasanat Dalı, 98

Detaylı

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1

R ü z g a r l a r - Basın Bülteni - s.1 İmroz lu Rumların hikayesi Rüzgarlar Rum azınlığın giderek izlerinin silindiği Gökçeada nın (İmroz) bugününü ve küllenmiş olsa da var olanı belgelemek üzere yapılmış bir film Rüzgarlar. Geçtiğimiz günlerde

Detaylı

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR TİYATROHAYAL@ BODRUM DA GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR İstanbul dan gelip, Bodrum un Akyarlar Mahallesine yerleşen tiyatro sanatçıları Ececan Gümeci ve Aykut Ünal ın ilk projesi Şahin Örgel in yazdığı iki kişilik oyunu

Detaylı

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJLI FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ FESTİVAL; Uluslararası Antalya Film Festivali, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye ve dünya sinemasının

Detaylı

HARUN KORKMAZ KURUMSAL İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI VE STRATEJİ YÖNETİMİ HALA VERMEKTE OLDUĞU EĞITIMLERDEN BAZI BAŞLIKLAR ŞUNLARDIR;

HARUN KORKMAZ KURUMSAL İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI VE STRATEJİ YÖNETİMİ HALA VERMEKTE OLDUĞU EĞITIMLERDEN BAZI BAŞLIKLAR ŞUNLARDIR; HARUN KORKMAZ Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Mezunu Etkili İletişim Becerileri Eğitmenliği ve Kurumsal İletişim Yönetimi alanlarında uzmanlaştı. 10Yıl Tecrübe.

Detaylı

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi.

Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. Uluslararası İzmir Film Festivalinin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11

Detaylı

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 36. İFSAK ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU Yarışma Katılım Şartları: 1. Yarışmaya İFSAK Yönetim Kurulu üyeleri katılamazlar. 2. Yarışmada filmler kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel olmak

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI

SİNEMA DESTEKLEME KURULU İLKE KARARLARI Madde 1- Sinema Destekleme Kurulu tarafından; Bakanlıktan daha önce destek alan yapımcıların, geri ödemesiz verilen desteklerde söz konusu projelerini tamamlayıp teslim etmeden, geri ödemeli verilen desteklerde

Detaylı

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN

Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN Vural ÇAVUŞOĞLU YÖNETMEN İstanbul doğumlu. 1977 yılından başlayarak sinema ve kısa film ile yoğun olarak ilgilendi. 1977 yılında Deniz Lisesinden, 1981 yılında Deniz Harp Okulu Uluslararası İlişkiler bölümünden

Detaylı

ÖZGEÇMĐŞ VE ESERLER LĐSTESĐ

ÖZGEÇMĐŞ VE ESERLER LĐSTESĐ ÖZGEÇMĐŞ VE ESERLER LĐSTESĐ ÖZGEÇMĐŞ Adı Soyadı: Ayla Kapan Ezici E Posta: aylakapanezici@maltepe.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora Rejisörlük Fakültesi/ Rusya Tiyatro

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ÜNİVERSİTE TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 ÖĞRENCİLERİ ARASI KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Türk ve Alman üniversitelerinde sinema eğitimi almakta olan gençlerin, yaratıcılıklarını

Detaylı

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ

4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ BAJAR KÜLTÜR SANAT DANIŞMANLIĞI 4. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ FİLM FESTİVALİ İNCİ KEFALİ (DAREKH) SİNEMA ÖDÜLLERİ UZUN METRAJ SİNEMA FİLMİ VE BELGESEL FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 2015 4. MÎHRÎCANA FÎLMAN A

Detaylı

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK

Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK Yönetmen / İnci Balabanoğlu Ahıska Senaryo / Özgür Ağaoğlu TERRA FİLMCİLİK www.instagram.com/solseritfilmi www.twitter.com/solseritfilmi www.facebook.com/solseritfilmi www.solseritfilmi.com 1 Sol Şerit:

Detaylı

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK. TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. BELGESEL FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. Tarih TUFFEST Trabzon Uluslararası Film Festivali 16-26 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacaktır. 2. Amaç Türkiye de belgesel yapımının ve belgesel sinemanın gelişimini

Detaylı

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

15. TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 15. ULUSAL TÜRKISCHES FILMFESTIVAL FRANKFURT/M. 02.- 09.10.2015 UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ AMAÇ Son yıllarda Türk sinema sektöründe görülen gurur verici gelişmeler, Türk sinemasına ve film

Detaylı

Festivalin Tarihçesi

Festivalin Tarihçesi Festivalin Tarihçesi Uluslararası İzmir Film Festivali ilk kez 1990 yılında düzenlenmeye başladı. 11 kez düzenlenen Festivale 2000 yılında ara verildi. İzmir Film Festivali, 11 yıl boyunca dünyadan ve

Detaylı

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir.

d) Yarışmaya 01 Ocak 2015 tarihinden sonra yapılmış ve Eser İşletme Belgesi almış olan filmler katılabilir. 27. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 28 Nisan 8 Mayıs 2016 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 27. Ankara Uluslararası Film Festivali 28 Nisan - 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Dünya Kitle

Detaylı

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI

BASIN SPONSORLUĞU DOSYASI 20-23 MAYIS 2017 DÜNYADA YANKI UYANDIRAN BİR ETKİNLİK 1998 yılından bugüne Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sinemanın görsel gücünden yararlanarak kadının toplumsal konumunu sorgulamayı,

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.egitimbirsen.org adresinden ulaşılabilecektir. Eğitim-Bir-Sen Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Örgütlenme Temalı 2. Kısa Film Yarışması na başvurular 15 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır. Sendikamız

Detaylı

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları

MARKA İLETİŞİM SÜRECİ. Brif Toplantısı. Analiz ve Araştırma Süreci. İletişim Stratejisi. Konumlandırma ve İletişim Çalışmaları Brif Toplantısı Ürün / Hizmet Tanımı, Mevcut Konum, Güçlü ve Zayıf Yönler, Hedefler,Rakipler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz ve Araştırma Süreci Kurum İçi İletişim Analizi Hedef Kitle Analizi Rakip Analizi

Detaylı

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU

51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU 51. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI BAŞVURU FORMU El yazısı ile mavi mürekkepli kalemle her sayfası imzalanarak doldurulmalıdır. Bu formu dolduran katılımcıların,

Detaylı

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME)

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME) ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME) Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi tarafından, Türkiye deki tüm ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık, kısa

Detaylı

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME)

ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME) ADAPAZARI ÖZEL ENKA ANADOLU LİSESİ 5.GENÇ KADRAJ KISA FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ (ŞARTNAME) Adapazarı Özel Enka Anadolu Lisesi tarafından, Türkiye deki tüm ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık, kısa

Detaylı

Telefon: Adres: Doğancılar -ÜSKÜDAR/İSTANBUL EMRE TURANLI KİŞİSEL BİLGİLER

Telefon: Adres: Doğancılar -ÜSKÜDAR/İSTANBUL EMRE TURANLI KİŞİSEL BİLGİLER www.emreturanli.com E-Posta: y.emreturanli@gmail.com Telefon:0 554 271 20 60 Adres: Doğancılar -ÜSKÜDAR/İSTANBUL EMRE TURANLI KİŞİSEL BİLGİLER DOĞUM TARİHİ ve YERİ : 20.01.1981 / Ankara BOY / KİLO / GÖZ

Detaylı

3. Unvanı: Doçent E-posta :

3. Unvanı: Doçent E-posta : 1. Adı Soyadı: Ali Sait Liman 2. Doğum Tarihi / Yeri: 09.01.1973 / Tercan 3. Unvanı: Doçent E-posta : asliman@uludag.edu.tr 4. Öğrenim durumu / görev yaptığı akademik kurumlar : a- Öğrenim durumu Derece

Detaylı

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok.

Seyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. eyfi Teoman Kısa film çekmeyi düşünmüyorum, çünkü maliyeti çok yüksek, geri dönüşü yok. 14 Ekim 2004 de yönetmen eyfi Teoman ile Yamaç Okur un moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Teoman ın ilk

Detaylı

DRAMATİK METİN YAZARI

DRAMATİK METİN YAZARI TANIMI Tiyatro oyunu, sinema, TV senaryosu, reklam yazarlığı alanlarında yaratıcılığını kullanarak canlandırmaya dayalı metinler yazan kişidir. A GÖREVLER Dramatik Metin Yazarı; KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ

Detaylı

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel

BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ. - Basın Toplantısı Haber Küpürleri. - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel BİR ACAYİP SOYGUN ADANA İŞİ - Basın Toplantısı Haber Küpürleri - 12.Ocak 2015 Adana Hilton Otel 13.01.2015 Salı Adana İşi nde acayip soygun Bir Acayip Soygun Adana İşi adlı uzun metraj filmin çekimleri

Detaylı

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir.

Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Kendi bünyesinde oluşturduğu kortej ekiplerinin yanı sıra dünyaca ünlü performans sanatçıları ile başarılı işlerde bir araya gelmiştir. Clown felsefesi ve yeni nesil sanat anlayışı ile Clown Art, geliştirdiği

Detaylı

49. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

49. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ 4. ULUSLARARASI ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 4. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nın amacı,

Detaylı

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ NE HOŞGELDİNİZ NE HOŞGELDİNİZ Sevgili Öğrencilerimiz; 2008 yılında kurulan Gümüşhane Üniversitesi nin dünyaya açılan penceresi sloganıyla kısa sürede büyük gelişim sağlayan Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın)

ÖZGEÇMİŞ. Sanatta Yeterlik Tez Başlığı ve Tez Danışmanı: Yabancılaşmış Toplumda Özne-Nesne İlişkileri Esinti (Prof. Sabri Özaydın) 1. Adı Soyadı : Ali Altan Yücel ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi : 12.02.1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Sanatta Yeterlik Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Televizyon ve Sinema Marmara

Detaylı

Ahmet Uluçay ın Ardından

Ahmet Uluçay ın Ardından On5yirmi5.com Ahmet Uluçay ın Ardından Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı (oluşturma : 11/10/2017) Gazetede fotoğrafını gördüğümde içimde bir umut belirdi. İlk okuduğum kelime son filmi oldu. İçimde bir

Detaylı

Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri

Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri Tarih: 03.06.2014 Konu: Sinema Sektörünün Yerli Filmlerin TRT de Gösterimi Konusundaki Beklentileri Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Sn. İbrahim Eren, Son yıllarda gerek gişe rakamları açısından,

Detaylı

Mehmet Şafak Türkel. Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. Eğitim Bilgileri. Yabancı Dil. Doğum Tarihi Medeni Durumu

Mehmet Şafak Türkel. Kişisel Bilgiler. İletişim Bilgileri. Eğitim Bilgileri. Yabancı Dil. Doğum Tarihi Medeni Durumu Mehmet Şafak Türkel Kişisel Bilgiler Ad Soyad Mehmet Şafak Türkel Doğum Tarihi 01.06.1981 Doğum Yeri Burdur Medeni Durumu Bekar Askerlik Durumu Yaptı (Aralık 2007 - Mayıs 2008) İletişim Bilgileri Adres

Detaylı

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ?

KOMEDİ TRAJEDİ ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ BİRAZ SENİN HİKÂYEN GİBİ... GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? GERÇEK AŞK İÇİN HİÇ BEDEL ÖDEDİN Mİ? Geçmişine yolculuk yapan bir kadının gerçek aşkı bulma hikâyesi... TRAJEDİ KOMEDİ...VE AŞK...VE İHTİRAS...VE SAVAŞ KUĞU GÖLÜ VE İBRAHİM TATLISES, YILDIZ TİLBE VE CARMEN

Detaylı

Bu deneyime sahip danışmanlar tarafından "size özel" hazırlanacak MEDYAFOBİ eğitimleri için bize adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu deneyime sahip danışmanlar tarafından size özel hazırlanacak MEDYAFOBİ eğitimleri için bize adresinden ulaşabilirsiniz. Bir haberci, bir köşe yazarı olaylara nasıl yaklaşır? Bir istihbaratın habere nasıl dönüştüğü, daha sonra "mutfak" olarak adlandırılan Yazı İşleri'nde nasıl ele alındığı ve nasıl "ürün" haline getirilip

Detaylı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı

12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı 12.000 yıl önce Yeryüzünde kutsal bir yer vardı Filmin Hikayesi Herkesin ve herşeyin anlatacak bir hikayesi vardır. Bu hikayelerden bazıları hiçbir zaman günışığına çıkmaz, sonsuza dek birer sır olarak

Detaylı

Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir. Lisans. İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü.

Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Eskişehir. Lisans. İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü. NAZLI BAYRAM Eğitim Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Doktora. Sinema ve Televizyon Anabilim Dalı 1989 Tez Başlığı: Geleneksel Anlatılar ve Söylen: Türk Güldürü Filmleri Üzerine Yapısal Bir Çözümleme Eskişehir

Detaylı

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN

PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN PROF. DR. ABDULLAH UÇMAN İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü nden mezun olduktan (1972) sonra bir süre aynı bölümde kütüphane memurluğu yaptı (1974-1978). 1976 da Türk

Detaylı

13. New York Türk Film Festivali

13. New York Türk Film Festivali 13. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

14. New York Türk Film Festivali

14. New York Türk Film Festivali 14. New York Türk Film Festivali Değerli Başvuru Sahibi, Festivalimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. A.B.D. de yapılan tek düzenli Türk Film Festivali olma özelliğini kazanan ve son

Detaylı

CV AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Cihan 2. SOYADI: Ünal 3. DOĞUM YERİ: 4. DOĞUM TARİHİ (GG.AA.YYYY): 22 / 01 /1946 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ:

CV AKADEMİK PERSONEL FOTOĞRAF: 1. ADI: Cihan 2. SOYADI: Ünal 3. DOĞUM YERİ: 4. DOĞUM TARİHİ (GG.AA.YYYY): 22 / 01 /1946 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: FOTOĞRAF: 1. ADI: Cihan 2. SOYADI: Ünal 3. DOĞUM YERİ: 4. DOĞUM TARİHİ (GG.AA.YYYY): 22 / 01 /1946 5. İLETİŞİM BİLGİLERİ: 5.1. BÖLÜM: Sahne Sanatları Fakültesi 5.2. TELEFON NUMARASI: Tel:+90(392) 2236464

Detaylı

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ

2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ A) AMAÇ 2014 ANTALYA FİLM FORUM (14-17 EKİM 2014) YÖNETMELİĞİ Antalya Film Forum, öncelikli olarak Türkiye de olmak üzere Türkiye ye yakın coğrafyalarda (Balkanlar, Ortadoğu, Akdeniz ve Türki Cumhuriyetler)

Detaylı

Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti

Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti Halit Akçatepe Hayatını Kaybetti Yeşilçam ın usta oyuncusu, Hababam sınıfının Güdük Necmi si Halit Akçatepe 76 yaşında hayatını kaybetti. Halit Akçatepe nin, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ

Detaylı

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim

Panzehir 9 Mayıs ta Sinemalarda - Genç Gelişim Kişisel Gelişim Çekim teknikleri, senaryosu ve oyuncu kadrosuyla adından söz ettirecek suç ve macera filmi Panzehir, 9 Mayıs ta izleyicisi ile buluşacak. Cüneyt Arkın ve oğlu Murat Arkın ı ilk kez birlikte beyazperdede

Detaylı

Nedim Saban. Berrin Politi De. Bayar

Nedim Saban. Berrin Politi De. Bayar Nedim Saban Sanat Yonetmeni Berrin Politi De. Bayar Egitmen ÇOCUKLAR IÇIN YARATICI DRAMA VE GENÇLER IÇIN OYUNCULUK/ MUZIKAL TIYATRO EGITIMI Çocuklar kişisel gelişimleri için gerekli olan alışkanlık ve

Detaylı

Rol Kapmak İçin Yarıştılar

Rol Kapmak İçin Yarıştılar Rol Kapmak İçin Yarıştılar TRT nin yapımcılığını üstlendiği ve 10 gün boyunca Bodrum da çekilecek olan dizi için oyuncu seçmelerine başlandı. Bodrum Merkez de Köşem Pub Cafe de yapılan oyuncu başvurusuna

Detaylı

2013-2015 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri Ali İlker Elçi 1979 yılında Malatya da doğdu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2003 yılında İnönü Üniversitesi Kimya Bölümünden mezun oldu ve 2005 Yılında

Detaylı

NAZMİ OKBAZ Creative Director

NAZMİ OKBAZ Creative Director NAZMİ OKBAZ Creative Director Name: Date of birth: Address: Phone: Email: Website: NAZMİ OKBAZ 04/05/1991 Çanakkale 0506 693 17 62 iletisim@nazmi.info http://www.nazmi.info Bu sitede hakkımda bilmeniz

Detaylı

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim

Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü. Deneyim Soner Sevgili Eğitim 1983-1994 Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Tv ve Sinema Bölümü Deneyim 2012 İstanbul - Bir tür görüntülü İstanbul ansiklopedisi olan Zümrüd- ü Anka belgesel dizisinin yönetmeni

Detaylı

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014

17. UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ 8-15 Mayıs 2014 A- FESTİVAL ANA SPONSORLUĞU Kapsam: Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sosyal sorumluluk projelerine önem veren kurum ve kuruluşların desteğiyle 17. yaşına geldi. Festivalimizin ismiyle birlikte anılacak

Detaylı

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM

SİNEMA YÖNETMENİ TANIM TANIM Sinema için oyunlaştırılmış öykü ve romanların (senaryoların) oyuncular tarafından canlandırılması ve oyunun filme alınmasını sağlayan kişidir. A- GÖREVLER - Yazılı metni (senaryoyu) görsel olarak

Detaylı

Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması

Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması 01 Temmuz 03 Kasım 2014 1-BİZ KİMİZ? Toprak Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Türkiye nin ilk Tarım ve Hayvancılık Kanalı Bereket Televizyonu adına RFTech Reklam,

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/RADYO-TV SİNEMA (DR)

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/RADYO-TV SİNEMA (DR) EMRE AHMET SEÇMEN 2004-2017 yılları arasında özgeçmiş E-Posta Adresi emreahmetsecmen@arel.edu.tr Telefon (İş) Telefon (Cep) Faks Adres 2125409696-2279 02125409696 Kemalpaşa Mahallesi, Halkalı Caddesi No101

Detaylı

Yarışma ile ilgili tüm detaylara adresinden ulaşılabilecektir.

Yarışma ile ilgili tüm detaylara  adresinden ulaşılabilecektir. Tuzla Kısa Film Yarışması Çocukluğumuzun geçtiği şehrimizden, şehrimizin çocuklarının hikayeleri bizleri sarsın istedik. Yaşadığımız şehir ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hikayelerini izleyicilerle

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Lise (Türkçe Sosyal) İstek Semiha Şakir Lisesi 1998. Y. Lisans İşletme Fakültesi Marmara Üniversitesi 2007 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Barış Tolga Ekinci Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1980 Öğrenim Durumu: Doktora (25.12.2014) Ünvanı: Yardımcı Doçent Doktor (15.04.2015) Öğrenim Durumu Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl

Detaylı

Mehmet Duran FERGÖKÇE

Mehmet Duran FERGÖKÇE Mehmet Duran FERGÖKÇE Nazifbey Sokak Günü Aydın Apt. No: 29/1 Kadıköy 34722 / İstanbul e-mail: m.fergokce@gmail.com Adana Seyhan Anadolu güzel Sanatlar Lisesi, 2000-2004, Seyhan / Adana Marmara Üniversitesi,

Detaylı

Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2

Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2 İçindekiler Bir Dil Bir İnsan!... 1 Çankaya Okullar Arası Tiyatro Şenliği... 2 II.Dönem Kurs Takvimimiz... 2 Ülkem Maket Yarışması... 2 Meraklısı İçin Öylesine Bir Hikaye- Sait Faik Abasıyanık... 3 Eğitimde

Detaylı

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK

26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 26. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 24 Nisan 3 Mayıs 2015 ULUSAL UZUN FİLM YARIŞMASI YÖNETMELİK 1. TARİH 26. Ankara Uluslararası Film Festivali 24Nisan-3Mayıs 2015 tarihleri arasında, Dünya Kitle İletişimi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 2009(Devam ediyor) Yüksek Lisans Radyo-TV- Sinema İstanbul Üniversitesi 2001 Lisans Radyo-TV-Sinema İstanbul Üniversitesi 1997

ÖZGEÇMİŞ. 2009(Devam ediyor) Yüksek Lisans Radyo-TV- Sinema İstanbul Üniversitesi 2001 Lisans Radyo-TV-Sinema İstanbul Üniversitesi 1997 ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Cansu Özdenak Kandemir Doğum Tarihi: 07.01.1977 Ünvanı: Öğretim Görevlisi Öğrenim Durumu: Doktora Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Radyo TV- Sinema İstanbul Üniversitesi

Detaylı

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI

65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ KISA FİLM ve KAMU SPOTU YARIŞMASI Sevgili Kısa Film Yapımcıları, Bizler 65+ YAŞLI HAKLARI DERNEĞİ adında bir derneğin kurucularıyız. Çevremizdeki çoğu insanın tüm karşı önerilerine

Detaylı