TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU"

Transkript

1 T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU Hazırlayan M.Turan TAŞLIÇAY Kültür ve Turizm Uzmanı 2012 ANKARA Bu yayının tüm hakları Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir.

2 İÇİNDEKİLER TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURUSU 2 DOĞRUDAN TURİZM İŞLETMESİBELGESİ BAŞVURUSU 3 TURİZM YATIRIM BELGESİNİN TURİZM İŞLETMESİ BELGESİNE ÇEVRİLMESİ 4 BELGE DEVRİ BAŞVURUSU 5 İSİM/KAPASİTE/TÜR VE SINIF/UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ 6 SINIFLANDIRMA ÇALIŞMALARI 7 YEŞİL YILDIZ BAŞVURUSU 8-9 TURİZM TESİSLERİ İLE İLGİLİ MEVZUAT 10 DİLEKÇE VE TESİS RAPORUNUN DOLDURULMASI EK.1. DİLEKÇE 15 EK EK.2.YEŞİL YILDIZ BAŞVURU DİLEKÇESİ 17 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

3 TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURUSU Sayfa 2 TURİZM YATIRIMI BELGESİ tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğe göre Turizm Yatırımı Belgesi Bakanlıkça turizm tesislerine yatırım aşamasında verilen belgeyi ifade eder. TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURUSU İlgili yönetmelikçe istenen belgelerle birlikte bakanlığa başvurulması halinde Başvurular, başvuru belgelerinin Bakanlığa eksiksiz olarak tesliminden itibaren altmış gün içinde sonuçlandırılır. GEREKLİ BELGELER GERÇEK KİŞİLER İÇİN -Dilekçe (Ek-1) -Tesis Tanıtım Raporu(Ek-2) -İmza Beyannamesi TÜZEL KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -Tesis Tanıtım Raporu(Ek-2) -İmza Sirküleri BAŞVURUNUN NİTELİĞİNE GÖRE GEREKLİ BELGELER -İşlemler vekaleten yürütülüyor ise vekaletname ve vekalet verilen kişinin İmza Beyannamesi -İsim tescili yapılmış ise tescile ilişkin belge -Tesis tescilli kültür varlığında kurulacaksa buna ilişkin belge -Yatırımın kamu taşınmazı üzerinde yer alması hâlinde ilgili kurumun tür, sınıf ve kapasite konularında uygunluk yazısı -Termal Tesis Başvurularında İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak Termal Tesis İzin Belgesi Tescilli kültür varlığı niteliğindeki yapılarda yer almayan özel tesislere, tatil sitelerine, butik tatil villalarına, müstakil apart otellere ve pansiyonlara turizm yatırımı belgesi verilemez. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

4 DOĞRUDAN TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ BAŞVURUSU Sayfa 3 TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğe göre Turizm İşletmesi Belgesi Bakanlıkça turizm tesislerine işletme aşamasında verilen belgeyi ifade eder. TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ BAŞVURUSU İlgili yönetmelikçe istenen belgelerle birlikte bakanlığa başvurulması halinde Başvurular, başvuru belgelerinin eksiksiz olarak Bakanlığa tesliminden itibaren altmış gün içinde sonuçlandırılır. Başvuru uygun bulunan tesisler denetim programına alınır ve denetim sonucu olumlu olanlar belgelendirilir. GEREKLİ BELGELER GERÇEK KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -Tesis Tanıtım Raporu(Ek-2) -İmza Beyannamesi -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı TÜZEL KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -Tesis Tanıtım Raporu(Ek-2) -İmza Sirküleri -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı BAŞVURUNUN NİTELİĞİNE GÖRE GEREKLİ BELGELER -İşlemler vekaleten yürütülüyor ise Vekaletname ve vekalet verilen kişinin İmza Beyannamesi -İsim tescili yapılmış ise tescile ilişkin belge -Tesis tescilli kültür varlığında ise buna ilişkin belge -Yatırımın kamu taşınmazı üzerinde yer alması hâlinde ilgili kurumun tür, sınıf ve kapasite konularında uygunluk yazısı -Termal Tesis Başvurularında İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak Termal Tesis İşletme İzin Belgesi -Özel Tesis için Başvuruluyorsa tesisin tanıtımına yönelik 5-7 dakikalık gece ve gündüz profesyonel çekim CD si. Varsa tesise ilişkin web adresi ve web sayfasına ilişkin dokumandan oluşan ayrı bir tesis tanıtım CD si. İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatında geçici, şartlı, süreli gibi ifadeler yer almamalıdır. Beyana göre verilmiştir gibi ifadeler olmamalıdır. -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarının tesis türünün konaklama olması halinde asli faaliyet konusuna, diğer türlerde türünün asgari faaliyet konularından birine uygun veya benzer şekilde düzenlenmiş olması gerekir. -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının tarihi eski ise, ya da alındıktan sonra bir kapasite değişikliği söz konusu ise ruhsatı veren kurumdan söz konusu ruhsatın yerinde yapılan tetkik sonucu tesisin son durumu ile uyumlu olduğuna ilişkin yazı alınarak başvuru belgelerine eklenmelidir. Doğrudan turizm işletmesi belgesi taleplerinde ilk denetim tarihinden itibaren üst üste yapılan iki denetim sonucunda talebi uygun görülmeyenlerin bir sonraki başvurusu, en son denetimin sonucunun tebliğ tarihinden itibaren altı ay geçmiş olması halinde işleme konulur. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

5 TURİZM YATIRIM BELGESİNİN TURİZM İŞLETMESİ BELGESİNE ÇEVRİLMESİ Sayfa 4 TURİZM YATIRIM BELGESİNİN TURİZM İŞLETMESİ BELGESİNE ÇEVRİLMESİ Hali hazırda Bakanlığımızdan Turizm Yatırımı Belgeli tesislerin yatırımlarını tamamlamalarını ve işletmeye açılmalarını müteakip başvurmaları halinde denetim programına alınıp talepleri uygun görülenlere Turizm İşletmesi Belgesinin düzenlenmesidir. TURİZM YATIRIMI BELGESİNİN TURİZM İŞLETMESİ BELGESİNE ÇEVRİLMESİ BAŞVURUSU -Turizm Yatırım Belgesine sahip işletme yatırımı tamamladıktan sonra ilgili idareden mevcut durumu ile uyumlu İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını alır. -İşletmenin hangi tarihler arasında işletmeye açık olduğu tarihleri ve talebini içeren dilekçe ile Bakanlığa başvuru yapar. -Başvuru uygun bulunan tesisler denetim programına alınır ve denetim sonucu olumlu olanlar belgelendirilir. GEREKLİ BELGELER GERÇEK KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı TÜZEL KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı BAŞVURUNUN NİTELİĞİNE GÖRE GEREKLİ BELGELER -Termal Tesis Başvurularında İl Sağlık Müdürlüğünden alınacak Termal Tesis İşletme İzin Belgesi -Özel Tesis için Başvuruluyorsa tesisin tanıtımına yönelik 5-7 dakikalık gece ve gündüz profesyonel çekim CD si. Varsa tesise ilişkin web adresi ve web sayfasına ilişkin dokumandan oluşan ayrı bir tesis tanıtım CD si. Turizm Yatırımı Belgesinin Turizm İşletmesi Belgesine çevrilmesi aşamasında eğer tesisin kapasitesinde/isminde/tür ve sınıfında bir değişiklik var ise yeni bilgilerin yer aldığı Tesis Raporu başvuru belgelerine eklenmelidir. Tesisin işletmeye açık ve kapalı olduğu tarihler dilekçede mutlaka belirtilmelidir. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

6 BELGE DEVRİ BAŞVURUSU Sayfa 5 BELGE DEVRİ Hali hazırda Bakanlığımızdan Turizm Yatırımı/İşletmesi Belgeli tesislerin belge üzerinde yer alan belge sahibinin değişmesini ifade eder. Turizm Yatırımı Belgesinde devir işlemi eski ve yeni belge sahibinin bu durumu onaylamalarını gerektirir. Turizm İşletmesi Belgesinde devir işlemi için yeni belge sahibinin söz konusu tesis için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını almasını gerektirir. BELDE DEVRİ BAŞVURUSU -Turizm Yatırım Belgesinde devir işlemi eski ve yeni belge sahibinin bu işlemi onayladıklarını beyan ettikleri dilekçe ile bakanlığa başvurmaları ile gerçekleşir. -Turizm İşletmesi Belgesinde devir işleminde yeni işletmecinin tesis için İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alması ve devir işlemi için talebini belirtir dilekçe ile Bakanlığa başvurması ile gerçekleşir. GEREKLİ BELGELER GERÇEK KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -İmza Beyannamesi -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (Turizm İşletmesi Belgesi için) TÜZEL KİŞİLER İÇİN -Dilekçe(Ek-1) -İmza Sirküleri -İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı (Turizm İşletmesi Belgesi için) -Turizm İşletmesi Belgesi devir taleplerinde eğer kapasite değişikliği yok ise tesis denetim hakkı saklı kalmak kaydıyla denetim programına alınmadan belge devir işlemi gerçekleştirir. -Eğer talep belgeye işletici şerhi düşülmesi ise, dilekçede bu hususun belirtilmesi ve dilekçenin hem belge sahibi hem işletici firma tarafından imzalanması gerekir. Ayrıca işletici adına düzenlenmiş İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ve işletici firmaya ait imza sirküleri, vergi bilgileri de dosyaya eklenmelidir. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

7 İSİM/KAPASİTE/TÜR VE SINIF/UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEPLERİ Sayfa 6 İSİM DEĞİŞİKLİĞİ Bakanlığımızdan belgeli bir tesis isim değişikliği talebinde bulunmak istediğinde talebini belirtir dilekçe ile (varsa isim tesciline ilişkin belgeyle) Bakanlığa başvuru yapar. Uygun görülen başvurular talep doğrultusunda sonuçlandırılır. KAPASİTE/TÜR VE SINIF DEĞİŞİKLİĞİ Bakanlığımızdan Turizm Yatırımı Belgeli bir tesisin belge sahibi kapasite değişikliği talebini belirtir dilekçe ve yeni kapasiteye ilişkin tesis raporu ile bakanlığa başvuru yapar. Uygun görülen başvurular talep doğrultusunda sonuçlandırılır. Bakanlığımızdan Turizm İşletmesi Belgeli bir tesisin belge sahibi kapasite değişikliği talebini belirtir dilekçe, yeni kapasiteye ilişkin tesis raporu ve tesisin son durumu ile uyumlu İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile Bakanlığa başvuru yapar. Uygun görülen başvurular denetim programına alınır. Denetimi olumlu olanların başvuruları talep doğrultusunda sonuçlandırılır. UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ Bakanlığımızdan Turizm Yatırımı Belgeli bir tesisin belge sahibi unvan değişikliği talebini belirtir dilekçe ile Bakanlığa başvuru yapar. Dilekçede şirketin ticaret sicil numarası ve ticaret sicil memurluğunun belirtilmesi gerekir. Uygun görülen başvurular talep doğrultusunda sonuçlandırılır. Bakanlığımızdan Turizm İşletmesi Belgeli bir tesisin belge sahibi unvan değişikliği talebini belirtir dilekçe ve yeni unvana göre düzenlenmiş İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ile Bakanlığa başvuru yapar. Dilekçede şirketin ticaret sicil numarası ve ticaret sicil memurluğunun belirtilmesi gerekir. Uygun görülen başvurular talep doğrultusunda sonuçlandırılır. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

8 SINIFLANDIRMA ÇALIŞMALARI Sayfa 7 SINIFLANDIRMA Turizm işletmesi belgeli tesislerin; asgari nitelikler, kapasite, fiziki özellikler, kullanılan malzeme standardı, işletme ve hizmet kalitesi ile personelin nitelikleri ve eğitim düzeyi gibi ölçütlerinin sınıflandırma komisyonunca değerlendirilerek, tür ve sınıfının belirlenmesini ifade eder. SINIFLANDIRMA ÇALIŞMASI Tesisin fiziksel nitelikleri ile işletme ve hizmet kalitesinin sürekliliğinin değerlendirilmesi amacıyla, turizm işletmesi belgeli tesislerde talep üzerine veya Bakanlığın gerekli gördüğü hâllerde sınıflandırma çalışması yapılır. Sınıflandırma Komisyonu; iki Bakanlık kontrolörü ile turizm belgeli tesislerin oluşturduğu derneğin ya da birliğin bir temsilcisinden oluşur. Dernek ya da birlik temsilcisinin bulunmadığı hâllerde bir Bakanlık kontrolörü daha Komisyona katılır. Kıdemli olan kontrolör, Komisyona başkanlık eder. Sınıflandırma çalışmaları sonucunda; Sınıflandırma Komisyonunca belirlenen puan karşılığı esas alınarak, asgarî fiziksel niteliklere ve niceliklere bakılmaksızın tesisin sınıfı belirlenir. SINIFLANDIRMA TALEBİ Turizm İşletmesi Belgeli tesislerin belge sahipleri Ek te sunulan matbu dilekçe örneğini doldurarak Bakanlığımıza ulaştırmaları halinde uygun görülen başvurular talep doğrultusunda sonuçlandırılır. SINIFLANDIRMA FORMLARI Sınıflandırma formlarına Bakanlığımız resmi internet sitesi ( adresinde Başvurular kısmından ulaşabilirsiniz. Bakınız : Sayfa: 10. Sınıflandırma talepleri üst üste üç defa değerlendirilen tesislerin bir sonraki başvurusu, en son değerlendirmenin sonucunun tebliğ tarihinden itibaren en az altı ay geçmiş olması hâlinde işleme konulur. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

9 YEŞİL YILDIZ BAŞVURUSU Sayfa 8 Yeşil Yıldız Nedir: Kültür ve Turizm Bakanlığı nın başlattığı Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri projesi kapsamında Bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen mevcut Turizm İşletmesi Belgelerindeki yıldızların yeşil olarak gösterildiği ve plaketlerinin üzerinde çevreye duyarlı tesis ibaresinin yazıldığı bir çevre etiketi (eko-label) uygulamasıdır. Yeşil Yıldızı Kimler Alabilir? : Yeşil yıldızı ilgili tebliğ de belirtilen koşulları sağlayan, Bakanlıktan Turizm İşletmesi Belgesine sahip konaklama tesisleri alabilir. Yeşil Yıldızın Süresi Ne Kadardır? : Gerekli kriterleri sağlayarak Bakanlıkça denetlenerek uygun bulunan tesisler her 2 yılda bir tekrar denetlenerek Yeşil Yıldız ın devamı sağlanır. Yeşil Yıldızın Faydası Nedir? : -İşletme ölçeğinde maliyetler orta vadede azalır, su ve enerji tasarrufu sağlanır. -İşgücünün optimal kullanımı sağlanır. -Çevreye zarar veren maddelerin tüketimi ve çevreye verdikleri zarar azalır. -Yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı teşvik edilmiş olur. -Geri dönüşümlü maddelerin kullanımı teşvik edilmiş olur. -Tesisler ve çevre arasındaki uyum artar. -Yatırımlar yapılmadan önce çevreye duyarlı olarak planlama yapılır. -Pazarlama aşamasında avantaj sağlar. -Çevresel duyarlılık konusunda bilincin artmasını sağlar. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

10 YEŞİL YILDIZ BAŞVURUSU Sayfa 9 Yeşil Yıldız Nasıl Alınır? : Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi unvanı almak için Turizm İşletmesi Belgesine sahip olmak ve belirlenen kriterleri yerine getirmek yeterlidir. Başvurular EK-3 teki dilekçe ile yapılabilir. Dilekçeye eklenmesi gereken evrak ile yapılması gereken işlemler şunlardır. 1- İşletmenin çevre politikası ve eylem planını, bu plana uygun olarak yaptığı tüm faaliyetleri içeren rapor, 2- Tesiste eylem planını uygulayacak özel bir yetkilinin olması durumunda, bu kişiye ait uzmanlık belgesi ve tesiste çalıştığına dair belge, bu hizmetin bir uzmandan veya uzman firmadan alınması durumunda, bu uzman veya firmaya ilişkin belgeler, sözleşme örneği, 3- İşletme tarafından, çevre bilincinin artırılması, çevresel tedbirlerin ve eylem planının uygulanmasını temin etmek için personele verilen eğitime ilişkin bilgi ve belgeler, eğitim programı, sertifikalar, personele dağıtılan ve ilan edilen doküman, 4- Çevreye duyarlı atık su planı, bu konuda ilgili idarenin yazısı, 5- Turizm konaklama işletmesinde kullanılan tüm tesisat, teçhizat ve donanımların koruyucu bakım ve onarımının periyodik olarak yaptırıldığına dair kayıtlar, bakım raporları, 6- İşletmenin, su tüketimi, ısıtma ve soğutma için enerji tüketimi, elektrik tüketimi ve genel enerji tüketimi konusunda verileri topladığına ve izlediğine ilişkin raporlar (Kapalı alan m2 başına enerji tüketimi veya geceleme başına enerji tüketimi, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 7- İşletmede kullanılan kimyasal maddelerin (hacim ve/veya ağırlık olarak) izlendiğine ve verilerin toplandığına ilişkin raporlar (Kapalı alan m2 başına tüketim veya geceleme başına tüketim, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 8- Tesiste ortaya çıkan atık miktarının (hacim ve/veya ağırlık) izlendiğine ve verilerin toplandığına ilişkin raporlar (Kapalı alan m2 başına tüketim veya geceleme başına tüketim, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 9- Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri İçin Sınıflandırma Formunda ayrıntılı olarak belirtilen, kullanılan tesisat, teçhizat ve malzemelerin çevreye duyarlı olduğuna, bakımlarının düzenli yapıldığına ve tesiste yapılan çevreye duyarlı çalışmalara ilişkin üretici firmanın faturası, raporu, tanıtım broşürü, bakım yapan firmanın faturası, raporu, ilgili kurum ve kuruluşların yazısı, mühendislik, mimarlık raporu, ilgili meslek kuruluşunun raporu vb. evrak, 10- Çevreye duyarlılık konusunda sivil toplum kuruluşları, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği, koordinasyon çalışmalarına ilişkin evrak. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

11 TURİZM TESİSLERİ İLE İLGİLİ MEVZUATA NASIL ULAŞILIR? Sayfa 10 Turizm tesisleriyle ilgili mevzuata aşağıdaki şekilde ulaşılır. Başvuru İşlemleri Turizm Tesisi Başvuruları YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

12 DİLEKÇE VE NUN DOLDURULMASI Sayfa 11 DİLEKÇE NASIL DOLDURULUR? Dilekçe mutlaka bu kılavuzun sayfa 16 daki ekte yer aldığı şekilde matbu formda ve ıslak imzalı olarak doldurulmalıdır. Talebin ne olduğu konusunda dilekçede verilen alanlar işaretlenmeli, eğer dilekçede yer alan taleplerden farklı bir talep varsa diğer kısmında talebin ne olduğu açıkça belirtilmelidir. Dilekçedeki imza ile imza sirküleri/beyannamesindeki imza aynı olmalıdır. Eğer birden fazla kişi imzaya yetkili ise dilekçe yetkili tüm kişiler tarafından imzalanmalıdır. Dilekçede mutlaka Dilekçe ekinde ibraz etmiş olduğum belgelerin gerçeği yansıttığını, dilekçede ve tesis tanıtım raporunda yer alan bilgilerin doğru olduğunu beyan ederim. ibaresi bulunmalıdır. Aksi takdirde dilekçe ekine konulan fotokopi evrak kabul edilmez ve tesis tanıtım raporunda belirtilen bilgilerin doğruluğu talep sahibi tarafından kabul edilmiş olmaz. Talep sahibi tüzel kişi ise mutlaka tüzel kişiye ait kaşe ile yetkili kişinin imzalaması, müştereken yetkili olunduğu durumlarda müşterek yetkililerin her birinin dilekçede imzasının bulunması, ekler kısmına dilekçe ekine konulan evrakın mutlaka sayfa sayısı ile birlikte yazılması, ilgili yönetmelik ve bağlı tebliğde zorunlu olarak sayılan evrak dışında(broşür, plan, proje, nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil belgesi, ikametgah gibi) evrakın başvuru dosyasına konulmaması, gerekir. NASIL DOLDURULUR? Tesis tanıtım raporu mutlaka bu kılavuzun sayfa 17 deki ekte yer aldığı şekilde matbu formda doldurulmalıdır. Tesisin Tesis adının seçiminde bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Seçilen tesis adının Bakanlığımızdan belgeli başka bir tesis tarafından kullanılan ya da çağrıştıran/benzeyen bir ad olmaması gerekmektedir. Turizm İşletmesi Belgeli tesislerin isimleri her ay yenilenerek Bakanlığımızın internet sitesinde yayımlanmaktadır. Gerekli kontrolleri buradan yapabilirsiniz. Tesis adı konusunda tüm belgeli tesisler için Kontrolörler Kurulu Başkanlığı ndan telefon ile bilgi alabilirsiz. Marka/isim tesciline haiz olan gerçek veya tüzel kişiler isim seçiminde öncelik hakkına sahip olur. Marka/isim tesciline sahip iseniz söz konusu ismi kullanmada öncelik size ait olacaktır. Ayrıca tesis ismi yerine şirket ismi yazılması da teamülen uygun görülmemektedir. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

13 DİLEKÇE VE NUN DOLDURULMASI Sayfa 12 Tesis adresi yazılırken, eğer İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatına sahip bir tesis için başvuruluyorsa mutlaka çalışma ruhsatındaki adres esas alınmalıdır. Eğer henüz çalışma ruhsatı alınmamış numarataj çalışması yapılmamış bir tesis için başvuruda bulunulacaksa, İl, İlçe, Mahalle, Belde, Mevkii gibi bilgilere yer verilmelidir. Pafta-ada-parsel nosu Bu alan yalnızca Turizm Yatırımı ve Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi taleplerinde doldurulacaktır. Eğer tesis farklı parseller üzerinde yapılacak ise parsellerin bitişik olduğunun ve parseller arası fonksiyonel bağlantı sağlanacağının tesis tanıtım raporunda belirtilmesi gerekir. Tür ve sınıf bilgisi doldurulurken mutlaka ilgili Yönetmelikteki müstakilen belgelendirilebilen tür ve sınıflardan biri yazılmalıdır. Birden fazla tür ve sınıf için başvuru yapılırken talep edilen iki ayrı tür ve sınıf da buraya ayrı ayrı yazılmalıdır. Örnek: 5 yıldızlı otel + 5 yıldızlı tatil köyü. Belge No Başvuru yapılan tesis Bakanlığımızdan belgeli bir tesis ise mutlaka belge tarihi ve sayısı bu alana yazılmalıdır. Buraya İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının ya da tesise ait başka belgelerin tarih sayısı yazılmamalıdır. Tesis Bakanlığımızdan belgesiz ise bu alan boş bırakılmalıdır. Bu alana belgenin kimin adına düzenlenmesini isteniyorsa(şirket ya da kişi), o yazılmalıdır. Zira bu alana yazılan gerçek yada tüzel kişi adına düzenlenmiş evrakın da başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Bu alana gerçek kişi adı yazılıp, zorunlu evrakı şirket adına düzenlenmiş olarak gönderilmesi halinde ilave yazışmalar oluşacağından süreç uzayacaktır. Ya da bu alanda şirket ismi yazılıp, gerçek kişi adına düzenlenmiş zorunlu evrakın başvuru evrakına eklenmesi yine süreci uzatacaktır. Bu alana talep sahibinin tebligat/yazışma adresinin ve irtibat numarasının yazılması gerekmektedir. Yanlış/eksik yazılan adres ve irtibat numaraları zaman kaybına neden olmaktadır. T.C.Kimlik No Eğer talep sahibi gerçek kişi ise bu alan mutlaka doldurulmalıdır. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

14 DİLEKÇE VE NUN DOLDURULMASI Sayfa 13 Vergi Dairesi/Vergi No. Tic.Sicil Memurluğu Tic.Sicil Numarası Talep sahibi tüzel kişi ise bu alanlar mutlaka doldurulacaktır. Bu alanların doldurulması durumunda başvuru evrakı olarak vergi levhası, ticaret sicil gazetesi gibi evrakın eklenmesine gerek kalmaz. Bu alanları doldurduysanız bu gibi evrakı başvuru evrakı arasına koymayınız. Bu alan elektronik tebligat sisteminde kullanılmak ve bilgi amaçlı olarak konulmuştur. Bu alanı doldurmanız yararınıza olacaktır. Yukarda belirttiğim elektronik posta adresimin, Kültür ve Turizm Bakanlığı nca tarafıma yapılacak tebligatlarda Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Bu alanlar tüm başvurularda doldurulması gereken alanlardır. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem Turizm İşletmesi veya Kısmi Turizm İşletmesi belgesi taleplerinde bu alan mutlaka doldurulmalıdır. Zira tesisin denetim programına alınması için bu bilgi gereklidir. Yatırıma ilişkin genel bilgiler, yatırıma başlama ve yatırımın tahmini tamamlanma süresi (*) Bu alan Turizm Yatırımı Belgesi yada Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi taleplerinde mutlaka doldurulmalıdır. Yatırım süresinin uzatılması sadece 2 kez ve toplam uzatma süresi ilk verilen yatırım süresini geçmeyecek şekilde yapılmaktadır. O nedenle ilk yatırım süresini alırken bu hususa dikkat edilmesi yararınıza olacaktır. Kısmi Turizm İşletmesi belgesi taleplerinde bu alanda Yatırımdaki ünitelerin yapılması esnasında diğer müşterilerin rahatsız olmaması için gerekli önlemler alınmıştır ibaresinin bulunması ve uygulamada da bu önlemlerin alınması gerekmektedir. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

15 DİLEKÇE VE NUN DOLDURULMASI Sayfa 14 yer aldığı taşınmaz : Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Bu alan sadece Turizm Yatırımı ve Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi taleplerinde doldurulacaktır. Eğer tesisi yapacağınız yerin Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde ya da Turizm Merkezinde yer alıp almadığını bilmiyorsanız, bu bilgiye ilgili belediyesinden yada il özel idaresi/kaymakamlık tan öğrenebilirsiniz. Yine parselin planlardaki kullanım amacını da bu kurumlardan öğrenebilirsiniz. Talep sahipleri tarafından aşağıdaki hususlara dikkat etmek doğru başvuru yapmak açısından önemlidir. -Konaklama tesislerinde oda ve yatak sayıları mutlaka ayrı ayrı yazılmalıdır. -Tesise ait ünite isimleri mümkün olduğunca Türkçe ve ilgili Yönetmelikte belirtildiği şekilde yazılmalıdır. French Bed, Roller Coaster Pub gibi yabancı dildeki terimler kullanılmamalıdır. -Ünitelerin kişi/yatak/araç kapasiteleri yada metre kare olarak büyüklükleri yazılmalıdır. Kişi hesabında metre kare olarak büyüklüğün 1,2 ye bölünmesi kuralı geçerlidir. -Ünitelerin açık/kapalı, faal/faal değil gibi özelliklerinin belirtilmesi gerekir. -Oda ve yatak sayılarının hesaplanmasında, ilgili yönetmeliğe uygun hareket edilmelidir. (Örneğin, suit odalar 60 m2 den küçük ise 2 yataklı, 60 m2 den büyük ise 4 yataklı olarak yazılmalıdır. Dikkat: 3 yataklı suit 5 yataklı suit gibi ifadeler kullanılmamalıdır. Kral dairesi, deluxe suit yerine 4 yataklı suit yazılabilir.) -Konaklama tesislerinde 3 yıldızlı otelden itibaren yatak sayısının yüzde 25 i oranında oturma salonunun lobide yada ayrı olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Bu hususun tesis raporu doldurulurken unutulmaması gerekir. Buna benzer ilgili Yönetmelikçe tesiste bulunması zorunlu üniteler mutlaka tesis raporunda belirtilmelidir. -Tesis tanıtım raporunda odadaki perdeler, klimalar, duvardaki düğmeler, yerdeki terlikler gibi ayrıntılar yer almamalıdır. -Tesis tanıtım raporunun mutlaka talep sahibi yetkili kişi tarafından yada vekalet verilen kişi tarafından imzalanmalıdır. Talep sahibi tüzel kişi ise mutlaka şirket kaşesi altında imzalanmalıdır. YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İsmet İnönü Bul. No: Emek/Ankara Tel: (0.312) /2737 Faks: (0.312)

16 BAŞVURU DİLEKÇESİ (EK-1) Sayfa 15 T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu Başkanlığına ANKARA.adresinde bulunan/yapılması planlanan tesisle ilgili olarak Doğrudan Turizm İşletmesi Belgesi Turizm Yatırımı Belgesi Turizm Yatırım Belgesinden Turizm İşletmesi Belgesine geçiş Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi Belge Devri İsim Değişikliği Unvan Değişikliği Kapasite Değişikliği İşletmeci /Kiracı Şerhi Konulması/Çıkarılması Diğer :. talebinde bulunuyoruz. Gereğinin yapılmasını arz ederiz. Dilekçe ekinde ibraz etmiş olduğum belgelerin gerçeği yansıttığını, dilekçede ve tesis tanıtım raporunda yer alan bilgilerin doğru olduğunu beyan ederim. İmza Soyadı Tüzel Kişilik Unvanı (*) Kaşe Tarih EKLER ( sayfa) ( sayfa) ( sayfa) ( sayfa) ( sayfa) (*) : Başvuru sahibi tüzel kişi ise belirtilecektir.

17 (EK-2) Sayfa 16 Tesisin :... :... Pafta-ada-parsel no'su ( 1 ) :... :... Belge No( 2 ) :... :... :... T.C.Kimlik No( 3 ) :. Vergi Dairesi/Vergi No. ( 4 ) :.. Tic.Sicil Memurluğu( 4 ) : Tic.Sicil Numarası( 4 ) :. : Yukarda belirttiğim elektronik posta adresimin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, tarafıma yapılacak tebligatlarda Mal Sahibinin :... Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. :... Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : (1) Turizm Yatırımı belgesi ve Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi taleplerinde belirtilecektir. (2) Tesis belgeli ise belirtilecektir. (3) Talep sahibi gerçek kişi ise belirtilecektir. (4) Talep sahibi tüzel kişi ise belirtilecektir. (5)Doğrudan Turizm İşletmesi Belgesi/Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi veya Turizm Yatırımı Belgesinden Turizm İşletmesi Belgesine Geçiş taleplerinde belirtilecektir. (6)Turizm Yatırımı veya Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi için başvuruluyorsa belirtilecektir. yer aldığı taşınmaz kültür ve turizm gelişimi bölgeleri veya turizm merkezlerinde yer alıyorsa mutlaka belirtilecektir. Bu bilgi ilgili belediyesinden ya da ruhsat vermeye yetkili kurumdan öğrenilebilir.

18 ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ BAŞVURU DİLEKÇESİ Sayfa 17 KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONTROLÖRLER KURULU BAŞKANLIĞINA İsmet İnönü Bulvarı No: Emek/ANKARA Konu: Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi Talebi. Bakanlığınızdan Turizm İşletme Belgeli konaklama tesisimize Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi talep ediyoruz. Gereğini saygılarımızla arz ederiz. İmza Soyadı: Tüzel Kişilik Ünvanı: Tarih: Tesisin :... Adresi :... Tür ve sınıfı :... Belge tarih ve no(**) :... Telefon veya İrtibat Telefonu :... (*) : Başvuru sahibi tüzel kişi değil ise zorunlu değildir. (**) : Turizm İşletmesi Belgesi/Kısmi Turizm İşletmesi Belgesi tarih ve numarası yazılır. EKLER: 1) İşletmenin çevre politikası ve eylem planını, bu plana uygun olarak yaptığı tüm faaliyetleri içeren rapor, 2) Tesiste eylem planını uygulayacak özel bir yetkilinin olması durumunda, bu kişiye ait uzmanlık belgesi ve tesiste çalıştığına dair belge, bu hizmetin bir uzmandan veya uzman firmadan alınması durumunda, bu uzman veya firmaya ilişkin belgeler, sözleşme örneği, 3) İşletme tarafından, çevre bilincinin artırılması, çevresel tedbirlerin ve eylem planının uygulanmasını temin etmek için personele verilen eğitime ilişkin bilgi ve belgeler, eğitim programı, sertifikalar, personele dağıtılan ve ilan edilen doküman, 4) Çevreye duyarlı atık su planı, bu konuda ilgili idarenin yazısı, 5) Turizm konaklama işletmesinde kullanılan tüm tesisat, teçhizat ve donanımların koruyucu bakım ve onarımının periyodik olarak yaptırıldığına dair kayıtlar, bakım raporları, 6) İşletmenin, su tüketimi, ısıtma ve soğutma için enerji tüketimi, elektrik tüketimi ve genel enerji tüketimi konusunda verileri topladığına ve izlediğine ilişkin raporlar (Kapalı alan m 2 başına enerji tüketimi veya geceleme başına enerji tüketimi, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 7) İşletmede kullanılan kimyasal maddelerin (hacim ve/veya ağırlık olarak) izlendiğine ve verilerin toplandığına ilişkin raporlar (Kapalı alan m 2 başına tüketim veya geceleme başına tüketim, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 8) Tesiste ortaya çıkan atık miktarının (hacim ve/veya ağırlık) izlendiğine ve verilerin toplandığına ilişkin raporlar (Kapalı alan m2 başına tüketim veya geceleme başına tüketim, aylık, üç aylık ve yıllık raporlar), 9) Bu Tebliğin ek-1 inde bulunan Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri İçin Sınıflandırma Formunda ayrıntılı olarak belirtilen, kullanılan tesisat, teçhizat ve malzemelerin çevreye duyarlı olduğuna, bakımlarının düzenli yapıldığına ve tesiste yapılan çevreye duyarlı çalışmalara ilişkin üretici firmanın faturası, raporu, tanıtım broşürü, bakım yapan firmanın faturası, raporu, ilgili kurum ve kuruluşların yazısı, mühendislik, mimarlık raporu, ilgili meslek kuruluşunun raporu vb. evrak, 10) Çevreye duyarlılık konusunda sivil toplum kuruluşları, ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği, koordinasyon çalışmalarına ilişkin evrak.

19 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 18 1.SINIF LOKANTA TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Grand Dürüm House : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 1.Sınıf Lokanta Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Kişilik Yemek Salonu, 50 m2 Mutfak.

20 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 19 1.SINIF LOKANTA TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Nenemin İçli Köftesi : Yalı Mah. Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 1.Sınıf Lokanta Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2013 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 150 Kişilik Yemek Salonu, 50 m2 mutfak.

21 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 20 1 YILDIZLI OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Büyük Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 1 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : - 10 Oda(2y) 20 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası

22 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 21 1 YILDIZLI OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Çiçek Otel : Yalı Mah. Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 1 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 10 Oda(2y) 20 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası

23 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 22 2 YILDIZLI OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Zeybek Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 2 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : - 10 Oda(2y) 20 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası

24 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 23 2 YILDIZLI OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Selçuklu Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 2 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 10 Oda(2y) 20 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası

25 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 24 3 YILDIZLI OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Hun Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 3 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : - 20 Oda(2y) 40 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 15 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik 2.Sınıf Lokanta.

26 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 25 3 YILDIZLI OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : İhtişam Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 3 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 20 Oda(2y) 40 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 15 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik 2.Sınıf Lokanta.

27 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 26 4 YILDIZLI OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Shining Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 4 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : - 79 Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 160 yatak. 40 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 150 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, 50 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik 2.Sınıf Lokanta. Açık Yüzme Havuzu, 100 Kişilik Pasta Salonu, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon. Satış Ünitesi, Çalışma Ofisi, Okuma Mahalli.

28 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 27 4 YILDIZLI OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Grand Emperor Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 4 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 79 Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 160 yatak. 40 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 150 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, 50 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik 2.Sınıf Lokanta. Açık Yüzme Havuzu, 100 Kişilik Pasta Salonu, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon. Satış Ünitesi, Çalışma Ofisi, Okuma Mahalli.

29 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 28 5 YILDIZLI OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Osmanlı Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 5 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 200 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 150 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, 100 Kişilik 2.Sınıf Alakart Lokanta, 75 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik Çok Amaçlı Salon, Açık Yüzme Havuzu, Kapalı Yüzme Havuzu, 100 Kişilik Sinema Salonu, Türk Hamamı, Sauna, Aletli Jimnastik Salonu, Masaj Odası(5 adet), 100 Kişilik Pasta Salonu, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon. 100 Kişilik Gece Kulübü Satış Ünitesi(4 Adet), Çalışma Ofisi, Okuma Mahalli. Bay ve Bayan Kuaförü, 50 Araçlık Kapalı Otopark.

30 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 29 5 YILDIZLI OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Silvermoon Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 5 Yıldızlı Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 129 Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 200 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 150 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, 100 Kişilik 2.Sınıf Alakart Lokanta, 75 Kişilik Oturma Salonu, 50 Kişilik Çok Amaçlı Salon, Açık Yüzme Havuzu, Kapalı Yüzme Havuzu, 100 Kişilik Sinema Salonu, Türk Hamamı, Sauna, Aletli Jimnastik Salonu, Masaj Odası(5 adet), 100 Kişilik Pasta Salonu, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon. 100 Kişilik Gece Kulübü Satış Ünitesi(4 Adet), Çalışma Ofisi, Okuma Mahalli. Bay ve Bayan Kuaförü, 50 Araçlık Kapalı Otopark.

31 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 30 4 YILDIZLI TATİL KÖYÜ TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Fade to Black Tatil Köyü : Yalı Mah. No: 15 Serik/Antalya Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 4 Yıldızlı Tatil Köyü Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 2 Yönetim Odası, Açık Yüzme Havuzu, Deniz Sporları, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu(4 Adet), 250 Kişilik Açık Hava Tiyatrosu, 100 Kişilik Açık Dans Yeri, 100 Kişilik Kapalı Bar, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon(2 Adet), Çocuk Oyun Parkı, 100 Kişilik Oturma Salonu, 250 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, Satış Ünitesi(5 adet). 50 Araçlık Kapalı Otopark

32 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 31 4 YILDIZLI TATİL KÖYÜ TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Yılmaz Tatil Köyü : Yalı Mah. No: 15 Serik/Antalya Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 4 Yıldızlı Tatil Köyü Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 129 Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 2 Yönetim Odası, Açık Yüzme Havuzu, Deniz Sporları, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu(4 Adet), 250 Kişilik Açık Hava Tiyatrosu, 100 Kişilik Açık Dans Yeri, 100 Kişilik Kapalı Bar, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon(2 Adet), Çocuk Oyun Parkı, 100 Kişilik Oturma Salonu, 250 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, Satış Ünitesi(5 adet), 50 Araçlık Kapalı Otopark

33 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 32 5 YILDIZLI TATİL KÖYÜ TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Dilsad Tatil Köyü : Yalı Mah. No: 15 Serik/Antalya Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : 5 Yıldızlı Tatil Köyü Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 2 Yönetim Odası, Açık Yüzme Havuzu, Deniz Sporları, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu(4 Adet), 250 Kişilik Açık Hava Tiyatrosu, 100 Kişilik Açık Dans Yeri, 100 Kişilik Kapalı Bar, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon(2 Adet), Çocuk Oyun Parkı, 100 Kişilik Oturma Salonu, 250 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, Satış Ünitesi(5 adet).100 Kişilik Diskotek, Çocuk Bakım Odası ve Bahçesi, Türk Hamamı, Sauna, Bay ve Bayan Kuaförü, Kuru Temizleme, İnternet Odası, 50 Araçlık Kapalı Otopark

34 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 33 5 YILDIZLI TATİL KÖYÜ TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Almira Tatil Köyü : Yalı Mah. No: 15 Serik/Antalya Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : 5 Yıldızlı Tatil Köyü Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 129 Oda(2y) + 1 Bedensel Engelli Odası(2y) 260 yatak. 2 Yönetim Odası, Açık Yüzme Havuzu, Deniz Sporları, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, Tenis Kortu(4 Adet), 250 Kişilik Açık Hava Tiyatrosu, 100 Kişilik Açık Dans Yeri, 100 Kişilik Kapalı Bar, 100 Kişilik Çok Amaçlı Salon(2 Adet), Çocuk Oyun Parkı, 100 Kişilik Oturma Salonu, 250 Kişilik 1.Sınıf Lokanta, Satış Ünitesi(5 adet).100 Kişilik Diskotek, Çocuk Bakım Odası ve Bahçesi, Türk Hamamı, Sauna, Bay ve Bayan Kuaförü, Kuru Temizleme, İnternet Odası, 50 Araçlık Kapalı Otopark

35 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 34 BUTİK OTEL TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Dilara Butik Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : - : Butik Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yatırım tamamlanmıştır. O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : - 40 Oda(2y) 80 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 15 Kişilik Oturma Salonu, 60 Kişilik 2.Sınıf Alakart Lokanta. 50 Araçlık Açık Otopark. Açık Yüzme Havuzu

36 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 35 BUTİK OTEL TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Kapriss Butik Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : Butik Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı(Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) 40 Oda(2y) 80 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 15 Kişilik Oturma Salonu, 60 Kişilik 2.Sınıf Alakart Lokanta. 50 Araçlık Açık Otopark. Açık Yüzme Havuzu

37 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 36 BUTİK OTEL KISMİ TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Ercan Butik Otel : Yalı Mah. No: 15 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : Butik Otel Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak 2014 O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde Bunlardan birinde değil Amacı : Turistik Tesis Alanı (Plan kararlarına uygun olarak inşa edilecektir) İşletmede: 40 Oda(2y) 80 yatak. 20 Kişilik Kahvaltı Salonu. Yönetim Odası(2 adet). 15 Kişilik Oturma Salonu, 60 Kişilik 2.Sınıf Alakart Lokanta. 50 Araçlık Açık Otopark. Açık Yüzme Havuzu Yatırımda: Kapalı Yüzme Havuzu, 150 Kişilik Çok Amaçlı Salon, Aletli Jimnastik Salonu

38 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 37 ÖZEL TESİS TURİZM YATIRIMI BELGESİ TALEBİ Tesisin : Royal Dinner House : Yalı Mah. No: 14 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : Özel Tesis Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : - Yat. Başlangıç Tarihi: Ocak 2012 Yat.Bitiş Tarihi: Ocak Tesis tarihi değere sahiptir -İşletmeye açıldığında Türk Mutfağına yönelik hizmet verecektir O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Tescilli Kültür Varlığı (Plan kararlarına uygun şekilde inşa/restore edilecektir) 150 Kişilik Yemek Salonu, 50 m2 Mutfak.

39 ÖRNEK TESİS TANITIM RAPORLARI Sayfa 38 ÖZEL TESİS TURİZM İŞLETMESİ BELGESİ TALEBİ Tesisin : Royal Dinner House : Yalı Mah. No: 14 Çankaya/Ankara Pafta-ada-parsel nosu ( 1 ) : 7 Pafta, 34 Ada, 1 Parsel : Özel Tesis Mal Sahibinin Mal Sahibinin Adresi-İrt. Tel. Açık ve Kapalı Olduğu Dönem( 5 ) : Çağrı Sok. No:15 Emek/ANKARA : 12 Ay Açık -Mimari Özgünlüğe sahiptir -Türk Mutfağına yönelik hizmet vermektedir O Kültür ve Turizm Gelişimi Bölgesinde O Turizm Merkezinde O Bunlardan birinde değil Amacı : Kişilik Yemek Salonu, 50 m2 Mutfak.

TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU

TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TURİZM İŞLETMESİ VE TURİZM YATIRIMI BELGESİ BAŞVURU KILAVUZU Hazırlayan M.Turan TAŞLIÇAY Kültür ve Turizm Uzmanı 2012 ANKARA Bu yayının

Detaylı

TURİZM YATIRIM SÜRECİ AHİLER KALKINMA AJANSI

TURİZM YATIRIM SÜRECİ AHİLER KALKINMA AJANSI TURİZM YATIRIM SÜRECİ AHİLER KALKINMA AJANSI 0 TURİZM YATIRIMLARI İŞLEM BASAMAKLARI Yatırım Türünü Belirlediniz Mi? Yatırım Yerini Belirlediniz Mi? Turizm Yatırımı Belgesi Başvurusunu Yaptınız Mı? AHİLER

Detaylı

T.C. KÜLTÜR VE TURĠZM BAKANLIĞI Yatırım ve ĠĢletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu BaĢkanlığına ANKARA

T.C. KÜLTÜR VE TURĠZM BAKANLIĞI Yatırım ve ĠĢletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu BaĢkanlığına ANKARA EK-1 T.C. KÜLTÜR VE TURĠZM BAKANLIĞI Yatırım ve ĠĢletmeler Genel Müdürlüğü Kontrolörler Kurulu BaĢkanlığına ANKARA.adresinde bulunan/yapılması planlanan tesisle ilgili olarak Doğrudan Turizm İşletmesi

Detaylı

TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ

TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ 19 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30101 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TEBLİĞ ÇEVREYE DUYARLI KONAKLAMA TESİSİ BELGESİ VERİLMESİNE DAİR TEBLİĞ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE

Detaylı

TURİZMİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ. Necip BOZ Koordinatör TÜROFED Türkiye Otelciler Federasyonu

TURİZMİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ. Necip BOZ Koordinatör TÜROFED Türkiye Otelciler Federasyonu TURİZMİN GENEL DEĞERLENDİRİLMESİ Necip BOZ Koordinatör TÜROFED Türkiye Otelciler Federasyonu 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 199 1991 1992 2 25 Turizm İşletmesi Belgeli Tesis Sayısı 1982-1992 2

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi ANONİM ŞİRKET ŞUBE AÇILIŞI Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi BANKA ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun Kapsamında Riskli Olarak Tespit Edilen Yapılarda Uygulama Yönetmeliğinin 16. Maddesi Uyarınca MALİK ve KİRACILAR Kira Yardımı

Detaylı

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA

Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO Tescil başvurularının mersis.gumrukticaret.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca

Detaylı

TURİZM TESİSLERİNİN BELGELENDİRİLMESİNE VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ

TURİZM TESİSLERİNİN BELGELENDİRİLMESİNE VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ 26 Haziran 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27976 TEBLİĞ Kültür ve Turizm Bakanlığından: TURİZM TESİSLERİNİN BELGELENDİRİLMESİNE VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO:

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Şube yetkililerince asıl imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Şube yetkililerince asıl imzalı 1 LİMİTED ŞİRKET ŞUBE AÇMA Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI 1.Sınıf Gayrisıhhi Müesseseler Ruhsat talebi

Detaylı

DOĞRUDAN TURİZM İŞLETME BELGESİ REHBERİ

DOĞRUDAN TURİZM İŞLETME BELGESİ REHBERİ DOĞRUDAN TURİZM İŞLETME BELGESİ REHBERİ Hazırlayan: Ahiler Kalkınma Ajansı Ahiler Kalkınma Ajansı Sayfa 1 Başvurulacak Merci: Kültür ve Turizm Bakanlığı Raporun Verildiği Kurum: Kültür ve Turizm Bakanlığı

Detaylı

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞYERİ RUHSAT VE DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU SIRA NO KURUM KODU STANDART DOSYA PLANI KODU HİZMETİN ADI HİZMETİN TANIMI HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI VE

Detaylı

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ

ÇEVRE VE İŞLETME İZİNLERİ BELGE LİSTESİ A. GAYRISIHHİ MÜESSESELER: İNŞAATA BAŞLAMADAN ÖNCE, YENİ ÜRETİM KONUSU PLANLAMASINDA VEYA KAPASİTE ARTIŞLARINDA: 1. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED): GOSB a başvuru yapılacaktır. Diğer kurum ve kuruluşlardan

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Dilekçe Müdürlerin tümü tarafından imzalı 1 YABANCI UYRUKLU FİRMA ŞUBE AÇILIŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Doğrudan Turizm İşletme Belgesi İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Doğrudan Turizm İşletme Belgesi İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Doğrudan Turizm İşletme Belgesi İşlem Basamakları 2013 Ek 4 DOĞRUDAN TURİZM İŞLETME BELGESİ ALMA İŞLEM BASAMAKLARI Başvurulacak Merci Raporun Verildiği Kurum

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER SIRA NO 52 53 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI Zabıta Hizmetleri (Stant, İşgaliye Talepleri) Zabıta Hizmetleri Vatandaş Şikâyetleri 1- Dilekçe(varsa dilekçe ekleri), Talep onaylanırsa; 2-Ödeme makbuzu. BAŞVURUDA

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜN BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER KENDİ ADINA BAŞVURU YAPAN SANAYİCİLER 1) Başvuru Formu : Kurum elektronik altyapısı kullanılarak, Akaryakıt Harici Ürün Başvuru Sistemi üzerinde gerekli

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOLLEKTİF ŞİRKET KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 02/09/2014 Sayı: 2014/60 Ref : 6/60 KONU: TEREFTALİK ASİT İTHALATINDA AÇILAN VE SÖZ KONUSU EŞYAYI ÜRETİMDE GİRDİ OLARAK KULLANANLARA DAĞITILABİLECEK TARİFE KONTENJANININ BAŞVURU,

Detaylı

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri (Riskli Olarak Tespit Edilmiş Yapılar) ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 20.01.2015 [Metni yazın] 1. Amaç; Bu

Detaylı

İTU BAŞVURU FORMU (BİTKİSEL ÜRETİM)

İTU BAŞVURU FORMU (BİTKİSEL ÜRETİM) 1.Başvuru Başvuru Sahibi Adres Yasal Yetkili İrtibat Kurulacak Kişi Tel / Faks e-posta / web TC Kimlik / Vergi Dairesi / No 2. Talep Edilen Sertifikasyon Programları 2.1 Başvuru Şekli İlk Başvuru Yeniden

Detaylı

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR

MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR MAKİNE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI ALINMASI İÇİN İZLENİLECEK PROSEDÜR Dilovası,28.06.2013 BİRİNCİ AŞAMA: ÇED KARARI İnşaata başlamadan, yapı ruhsatı alınmadan önce hazırlanan

Detaylı

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ

TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK SATIŞ BELGESİ BAŞVURU VE DEĞİŞİKLİK İŞLEMLERİ TAPDK satış belgesi 15.04.2008 tarih ve 26848 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5752 sayılı kanunla değişik 4733 sayılı Tütün ve Alkol

Detaylı

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00

ODA SİCİL EL KİTABI DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA GER FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GER DOKÜMAN KODU ALICI DAĞITIM ŞEKLİ [ ] KONTROLLÜ [ ] KONTROLSÜZ HAZIRLAYAN ONAYLAYAN ÜNVAN İMZA ÜNVAN İMZA FORM KODU: FRM.08.R00 ODA SİCİL EL KİTABI GİRİŞ BÖLÜM NO REVİZYON NO REVİZYON

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi. Dilekçe Yetkililerce imzalı 1 KOLLEKTİF ŞİRKET MERKEZ NAKLİ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ

AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ 24 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28627 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: TEBLİĞ AKARYAKIT HARİCİNDE KALAN PETROL ÜRÜNLERİNİN YURT İÇİ VE Amaç ve kapsam YURT DIŞI KAYNAKLARDAN TEMİNİNE İLİŞKİN

Detaylı

RESTORAN SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ

RESTORAN SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ RESTORAN SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ 1. Başvuru dilekçesi: Bakanlıkça hazırlanmış matbu dilekçe doldurulur. Dilekçede talebin ne olduğu açıkça belirtilir ve belge başvurusunda bulunan kişinin adı-soyadı, imzası,

Detaylı

Sayfa 1 / 5 29 Ocak 2013 SALI Resmî Gazete Sayı : 28543 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ BUTİL AKRİLAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı,

Detaylı

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir.

Sorumluluğu sınırlı olmayan ortaklara komandite, sorumluluğu sınırlı olanlara komanditer denir. KOMANDİT ŞİRKETLER ADİ KOMANDİT ŞİRKET Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış

Detaylı

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU

AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU AKARYAKIT HARİCİ ÜRÜNLERE İLİŞKİN UYGUNLUK YAZISI BAŞVURUSU Başvurular, Kurum elektronik altyapısı kullanılarak, http://www.epdk.org.tr/tr/dokumanlar/petrol/lisanslar internet adresindeki Akaryakıt Harici

Detaylı

Kollektif şirket sözleşmesi yazılı şekle tabidir, sözleşmedeki imzaların noterce tasdiki şarttır.

Kollektif şirket sözleşmesi yazılı şekle tabidir, sözleşmedeki imzaların noterce tasdiki şarttır. KOLLEKTİF ŞİRKETLER Kollektif şirket; ticari işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklardan hiçbirisinin sorumluluğu şirket alacaklılarına karşı sınırlandırılmamış

Detaylı

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI

KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI FORMLARI İMAR VE KENTSEL İYİLEŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ .. /../2010 KÜTAHYA İL ÖZEL İDARESİNE (İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü) Kütahya İli, İlçesi,.Köyü, Pafta,.Ada,.

Detaylı

TURİZM YATIRIMLARI REHBERİ

TURİZM YATIRIMLARI REHBERİ TURİZM YATIRIMLARI REHBERİ Hazırlayan: Ahiler Kalkınma Ajansı Ahiler Kalkınma Ajansı Sayfa 1 Başvurulacak Merci: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Raporun Verildiği Kurum: T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Ahiler

Detaylı

TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (26.09.2014 T. 29131 R.G.)

TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (26.09.2014 T. 29131 R.G.) Ekonomi Bakanlığından: TÜRKMENİSTAN MENŞELİ BAZI TEKSTİL ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam (26.09.2014 T. 29131 R.G.) MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 8/9/2014

Detaylı

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/132 Ref : 6/132 Konu: DOĞAL REÇİNE VE DOĞAL REÇİNELERDEN ELDE EDİLEN REÇİNE ASİTLERI İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) (*) 1 Çalışma izni (Eğitim sektörü)

Detaylı

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU KAMU HİZMETİNİN SUNUMUNDA UYULACAK USUL VE ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK GEREGİNCE İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 HİZMETİN ADI Çekim İzni (Sinema, Dizi, Reklam,

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Çevre Denetim Hizmetleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 Şikâyet Değerlendirme Şikâyet Dilekçesi veya Bimer Başvurusu 30 Gün Tesis veya faaliyete ait;

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi DERNEK İKTİSADİ İŞLETME KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş

Detaylı

TİCARET SİCİLİNE TESCİL İÇİN YAPILAN BAŞVURULARDA; EN ÇOK KARŞILAŞILAN İADE NEDENLERİ

TİCARET SİCİLİNE TESCİL İÇİN YAPILAN BAŞVURULARDA; EN ÇOK KARŞILAŞILAN İADE NEDENLERİ TİCARET SİCİLİNE TESCİL İÇİN YAPILAN BAŞVURULARDA; EN ÇOK KARŞILAŞILAN İADE NEDENLERİ *Dilekçeler mutlaka şirketi temsile yetkililerce ad soy ad yazılarak temsile uygun imza edilmiş olmalı, Dilekçede mersis

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/129 Ref : 6/129 Konu: AKRİLONİTRİL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife

(5) Değerlendirmeye alınabilecek nitelikteki başvurularda talep edilen toplam tarife 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR

Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 30/12/2014 Sayı: 2014/135 Ref : 6/135 Konu: VİNİL ASETAT İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel Bilgi 20/11/2014 tarihli ve 29181 sayılı

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 29/12/2014 Sayı: 2014/134 Ref : 6/134 Konu: TİTANYUM OKSİT VE TUNGSTEN TRİOKSIT İÇEREN KATALİZÖR İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANMIŞTIR A. Genel

Detaylı

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜHİZMET STANDARTLARI TABLOSU VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜZ (0422)-238-39-29) Telefonundan Veya Belediyemiz Çağrı Merkezi ( 444 8 9 10 )

Detaylı

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu SIRA NO 1 SUNULAN HİZMET Sicil Açma ve Güncelleme BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1.Kişi için Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi 2.Kurum için Vergi Levhası 3.Adres ve Telefon Bilgileri 4.Firma Kaşesi (Kurum

Detaylı

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU DEVREK TİCARET VE SANAYİ ODASI ODAYA KAYIT HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ ( EN GEÇ ) 01 Talep Üzerine Yeni (Gerçek Kişi) 1.Dilekçe

Detaylı

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Turizm Yatırımları İşlem Basamakları

Trakya Kalkınma Ajansı. www.trakyaka.org.tr. Turizm Yatırımları İşlem Basamakları Trakya Kalkınma Ajansı www.trakyaka.org.tr Turizm Yatırımları İşlem Basamakları 2013 Ek 4 TURİZM YATIRILARI İŞLEM BASAMAKLARI Başvurulacak Merci Raporun Verildiği Kurum : T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı

Detaylı

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARITABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Katı Atık Düzenli Depolama Alanı İşletilmesi 2 Tıbbi Atıkların Toplanması, Taşınması ve Bertaraftı 3 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.

Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G. Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL (ETANDİOL) İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (21.10.2014 T. 29152 R.G.) Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/12/2013 tarihli ve 2013/5724

Detaylı

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ

KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ KONAKLAMA TESİSLERİNDE KURULACAK SAĞLIK TESİSLERİ Sayılarla Türk Turizmi Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik Özel Hastaneler Yönetmeliği SAYILARLA TÜRK TURİZMİ TÜRK

Detaylı

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRECİ 1-Gelen şikayet konusunun değerlendirilmesi 2-Değerlendirme

Detaylı

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER SULTANGAZİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA ADI 1. Başvuru Beyan Formu(Belediyemiz internet sitesinden indirilerek de doldurulabilir) 3.Vergi Numaraları

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/15 Ref : 6/15 Konu: FİLİSTİN ULUSAL YÖNETİMİ MENŞELİ BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI GÜNEY MALMÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 01 Her Türlü Gelirin Tahsil Edilmesi 02 Adli Teminat İşlemleri 03 Teminat Alınması 04 Kesin Teminat İadesi 05 Geçici

Detaylı

Paslanmaz Çelikten Soğuk Haddelenmiş Sac İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (20.06.2015 t. 29392 s. R.G.)

Paslanmaz Çelikten Soğuk Haddelenmiş Sac İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (20.06.2015 t. 29392 s. R.G.) Paslanmaz Çelikten Soğuk Haddelenmiş Sac İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (2.6.215 t. 29392 s. R.G.) Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 2/3/215

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/8 Ref : 6/8 Konu: AVRUPA BİRLİĞİ ÇIKIŞLI BAZI İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/4 Ref : 6/4 Konu: ARNAVUTLUK CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 25 Ocak 2013 CUMA Resmî Gazete Sayı 28539 TEBLİĞ Ekonomi Bakanlığından ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 20/12/2012

Detaylı

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011

(9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Kurul Kararı. Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011 (9/6/2011 tarihli ve 27959 sayılı Resmi Gazete de yayımlanmıştır.) Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Kurul Kararı Karar No:3242/3 Karar Tarihi: 31/5/2011 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 31/5/2011

Detaylı

Sayı : 2011 / 48 Konu : Turizm Tesislerinin Belgelerine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması 09 Mart 2011

Sayı : 2011 / 48 Konu : Turizm Tesislerinin Belgelerine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması 09 Mart 2011 Sayı : 2011 / 48 Konu : Turizm Tesislerinin Belgelerine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılması 09 Mart 2011 Değerli Üyemiz, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine

Detaylı

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI KIRKLARELİ İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI İl Özel İdaresine ait araçların kiralanması Köy Gelişim Alanı İmar Planı 3 Mevzi İmar Planı 4 Parselasyon Planları

Detaylı

DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir.

DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir. DUYURU :1 İdaremizce, gelen talepler doğrultusunda; bayilik devirlerine belirlenen şartlar dahilinde izin verilmiştir. Milli Piyango Sayısal Oyunlar Bayiliği Devir İşlemleri Hakkında Duyuru Bu amaçla,

Detaylı

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI 1 Yapı Kullanım İzin Belgesi 2 Yapı Ruhsatı 3 Kat İrtifak İşlemi 4 Tadilat Ruhsatı YAKUTİYE İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU

KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU KADIKÖY BELEDİYESİ RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET SITANDARTLARI TESPİT FORMU SIRA 1 SIHHİ İŞYERLERİ RUHSATI 1. Tapu 2. İskan 3. Kira kontratı 4. Vergi lehvası 5. İkametgah senedi 6. Nufus cüzdanı sureti

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Gürültü ile İlgili Şikayet ve Talep 2 AY 2 Hava Kirliliği

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi KOOPERATİF KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

Zile Ticaret ve Sanayi Odası

Zile Ticaret ve Sanayi Odası LĠMĠTED ġġrket Limited şirketler asgari 10.000.-TL. sermaye ve asgari 1 ortakla kurulmalıdır. Türkçe olarak tespit edilmesi gereken unvanlarında limited şirket ibaresinin bulunması ve faaliyet konusunun

Detaylı

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İŞLETME VE İŞTİRAKLER DAİRE BAŞKANLIĞI KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TAŞINMAZ YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SIRA İŞ / HİZMET ADI MÜRACAATTA İSTENEN BELGELER HİZMETİN

Detaylı

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ARTVİN VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇED Hizmetleri ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 2 ÇED Muafiyet (ÇED) Yönetmeliği Ek-I Uygulanacak Projeler Listesi ve Ek-2 Seçme Eleme Kriterleri

Detaylı

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI

ALANYA TİCARET VE SANAYİ ODASI SIRA NO HİZMETİN ADI 01 KAPASİTE RAPORU 02 İŞ MAKİNESİ TESCİL VE DEVİR İŞLEMLERİ 03 MENŞEİ ŞAHADETNAMESİ 04 A.TR DOLAŞIM BELGESİ 05 EUR1 DOLAŞIM BELGESİ 06 FORM A BELGESİ 07 YERLİ MALI BELGESİ TİCARET

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/11 Ref : 6/11 Konu: SIRBİSTAN CUMHURİYETİ MENŞELİ BAZI TARIM VE İŞLENMİŞ TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2016 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 KAPASİTE 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname 4- Kapasite raporu talebinde bulunan

Detaylı

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam

Ekonomi Bakanlığından: Amaç ve kapsam Yalnız Doğal Reçine ve Doğal Reçinelerden Elde Edilen Reçine Asitleri ile Yalnız Titanyum Oksit ve Tungsten Trioksit İçeren Katalizör İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Tebliğ (20.01.2017

Detaylı

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*)

KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) ÖNEMLİ NOT: Müracaat formu eksik veya gerçeklere uymayan tarzda doldurulduğu, okunaksız yazıldığı takdirde talep kesinlikle kabul edilmeyecektir. KAPASİTE RAPORU MÜRACAAT FORMU (*) İSTANBUL SANAYİ ODASI

Detaylı

TATİL KÖYÜ SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ. Siniflandirma Çalişmalarina İlişkin Değerlendirme. Formlarinin Hazirlanmasina Ve. Uygulanmasina İlişkin Tebliğ

TATİL KÖYÜ SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ. Siniflandirma Çalişmalarina İlişkin Değerlendirme. Formlarinin Hazirlanmasina Ve. Uygulanmasina İlişkin Tebliğ TATİL KÖYÜ SINIFLANDIRMA İŞLEMLERİ Siniflandirma Çalişmalarina İlişkin Değerlendirme Formlarinin Hazirlanmasina Ve Uygulanmasina İlişkin Tebliğ Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

TEBLİĞ. Ekonomi Bakanlığından: ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ 20 Nisan 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28270 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ ETİLEN GLİKOL İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, 5/3/2012

Detaylı

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi

5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no belirtilmiş. 6-Zemin Etüd Ödendi Belgesi HİZMET REHBERİ Sıra No İşlem Gerekli Evrak Listesi Süre 1-İmar durumu 2-Tapu 3-Kot-Kesit 1 Zemin Etüt Onayı 2 Tesisat Proje Onayı 4-İnşaat-istikamet rölevesi 5-Talep Dilekçesi (Adres ve T.C. kimlik no

Detaylı

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu Sıra No.

TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu Sıra No. TC. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Hizmet Standartları Tablosu Sıra No. Hizmetin Adı Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi (En Geç) 1 ZABITA HİZMETLERİNE İLİŞKİN GENEL

Detaylı

Eğitim Kurumu Başvuru Rehberi

Eğitim Kurumu Başvuru Rehberi Eğitim Kurumu Başvuru Rehberi Eğitim kurumları müracaatlarında kullanılmak üzere İSGGM tarafından düzenlenmiştir. 01.06.2015 İSGGM Yetkilendirme Daire Başkanlığı Amaç Bu rehberde, 20.06.2012 tarihli ve

Detaylı

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi

FİRMA YETKİLİSİ FİRMA TELEFONU MERSİS TALEP NO. Kontrol Evrak Açıklama Asıl Fotokopi HAKİKİ ŞAHIS KURULUŞ Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanun u uyarınca kısmen güncellenmiş olmakla beraber,

Detaylı

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ, 01/01/2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 05/01/2015 Sayı: 2015/7 Ref : 6/7 Konu: AVRUPA BİRLİĞİ MENŞELİ BAZI TARIM ÜRÜNLERİ İTHALATINDA TARİFE KONTENJANI UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Detaylı

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir.

Not: Talebe göre dizi pusulası doldurulması ve eklerinin konulması gerekmektedir. DİZİ PUSULASI Mahallesi Sokak Kapı No YKN Ada Parsel Yapı Sahibi TC. Kimlik No. Adresi: ARAAD Kayıt Sistemi Vekalet Kaydı 1 Güncel Tapu Kaydı 3 Vekil ve Malik Kimlik Fotokopisi Kurum Kesim Yazısı ( İSKİ-İGDAŞ-BEDAŞ-TELEKOM)

Detaylı

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017

SANAYİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 2017 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) HİZMET BEDELİ (*) 1 2 KAPASİTE RAPORU EKSPERTİZ RAPORU (Gıda) 2- Kapasite Raporu Düzenleme Bilgi Formu 3- Taahhütname

Detaylı

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri

İl Özel İdaresince işlem yapılmaktadır. 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri. 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 1 Tarımsal Sulama Suyu İzinleri 2 Zirai Kredi Proje Tasdikleri 3 4 İl Özel İdaresine Ait Araçların Kiralanması Sulama Suyu, Toprak Analizi ve İçme suyu Analizleri 5 Toprak Etüt Hizmetleri 6 Yol Geçiş İzinleri

Detaylı

LİMİTED ŞİRKET ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ (Sermaye Artırımı ve Azaltımı Dışında)

LİMİTED ŞİRKET ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ (Sermaye Artırımı ve Azaltımı Dışında) LİMİTED ŞİRKET ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ (Sermaye Artırımı ve Azaltımı Dışında) Tescil başvurularının mersis.gtb.gov.tr adresi üzerinden yapılması gerekmektedir. Tescil işlemleri bilgileri 602 sayılı Türk

Detaylı

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ (ASAT) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI YENi ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANLI) YENİ ABONELİK TALEBİ (SU HİZMET TALEBİ İSKANSIZ) EK-2 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI SU VE ATIKSU İDARESİ

Detaylı

HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Ek- 2

HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Ek- 2 T.C. SERİK KAYMAKAMLIĞI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Ek- 2 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Yurt Dışı Bakım Belgesi 1-Yurt Dışı

Detaylı

TEBLİĞ. Kültür ve Turizm Bakanlığından:

TEBLİĞ. Kültür ve Turizm Bakanlığından: 26 Haziran 2011 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 27976 Kültür ve Turizm Bakanlığından: TEBLİĞ TURİZM TESİSLERİNİN BELGELENDİRİLMESİNE VE NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN UYGULANMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO:

Detaylı

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. ÇORUM VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SAYFA 1 / 5 SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1. İstatistik Maliyet, Tarımsal üretim istatistikler ilgili kamu kurum kuruluşları, mahmakeme ve özel kurum

Detaylı

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI

OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI OSMANİYE İL ÖZEL İDARESİ HİZMET STANDARTLARI SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Çalışma Ruhsatı Yer Seçimi ve Tesisi Kurma İzni (GSM 1-2-3) 1- Başvuru

Detaylı

PROFESYONEL APARTMAN & SİTE YÖNETİMİ OTOPARK YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

PROFESYONEL APARTMAN & SİTE YÖNETİMİ OTOPARK YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ Otopark Yönetmeliği Bayındırlık ve İskan Bakanlığından: OTOPARK YÖNETMELİĞİ HAKKINDA GENEL TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 30/12/1993 tarih ve 21804 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan

Detaylı

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Staj Komisyonu Başkanı: Doç. Dr. S a l i m K A H V E C İ Y a r d ı m c ı l a r : A r ş. G ö r. S e l i n A Y D I N F A N D A K L I A r ş. G ö r. H a t i c e O K U M U Ş A

Detaylı

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 1 ADI 1.Sınıf Gayrisıhhî Müessese 2. Ayrıntılı adres krokisi eklenmiş Gayrisıhhî Müessese Açma Ruhsatı Başvuru Beyan Formu 3. İmar Durum Belgesi (İlçe Belediye Başkanlığından temin edilebilir -gerekli

Detaylı