.istanbul FORMULA 1'E HAZIRLANIYÖR istanbul OTODROMU istanbul TiCARET ODASI TARAFINDAN inşa EDiLMiŞTiR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "www.ito.org.tr .istanbul FORMULA 1'E HAZIRLANIYÖR istanbul OTODROMU istanbul TiCARET ODASI TARAFINDAN inşa EDiLMiŞTiR"

Transkript

1

2 .istanbul FORMULA 1'E HAZIRLANIYÖR istanbul GRAND PRIX 21 AGUSTOS 2005 istanbul OTODROMU istanbul TiCARET ODASI TARAFINDAN inşa EDiLMiŞTiR

3 GULF FOOD OTEL, EKiPMAN VE GIDA Jffl_J.ARI Fuar tarihleri : Şubat 2005 (Pazar-Çarşamba) Fuar saatleri (20-22 Şubat) (23 Şubat) Fuar Yeri Dubai, BAE Fuarın Kapsamı: >- Gıda, >- İçecek, >- Gıda İşleme Makinaları, >- Otel Ekipmanları, >- Gıda dondurma Ekipmanları, >- Yemek servisi ekipmanları, >- Otel araç, gereç ve servisleri, >- Gıda paketleme, etiketierne ekipmanları, >- Kodlama ve ölçüm cihazları, >- Geri dönüşümlü malzemeler, >- Misafir bilgilendirme sistemleri >- Fırın & Şekerleme ürünleri ve ekipmanları Fuara Bakış: Gulf Food fuarı, alanında Orta Doğu pazarının lideri konumundadır GulfFood fuarında l.300'ün üzerinde Üretici ve dağıtıcı firma katılımcı olarak / yer alacaktır. Fuara 70 ülkeden ziyaretçi katılacaktır. Pazara Bakış: Körfez ülkeleri ağırlıkla gıda, gıda ekipman ve makinaları ile gıda servisi ithal eden ülkelerdir. Körfez ülkeleri gıda ihtiyaçlarının %98'ini diğer ülkelerden ithal ederek karşılamaktadıdar. Gulf Food pazardaki bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiren gıda fuarı olarak bilinmektedir. Rakamlarla 2003 Gulf Food: >- Toplam 44 ülkeden katılımcı fuarda yer almış olup, katılımcı sayısında Gulf Food 2001 'in %23'ü oranında artış kaydedilmiştir. >- 71 ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. İTO 2005 YILINDA GULF FOOD FUARINA 3. MİLLİ KATILIM ORGANiZASYONUNU GERÇEKLEŞTİRECEKTİR.

4 H-ANNOVER. MESSE 2005 YAN SANAYİ FUARI Fuar tarihleri : Fuar saatleri Fuar Yeri Nisan 2005 (Pazartesi-Cuma) Hannover, Almanya Fuarın I{apsamı: ~ Fuar tüm sanayi sektörlerini kapsamakta olup, malüne ve tesis mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik ve otomotiv sektörlerini kapsayan ll ihtisas fuarını çatısı altında birleştirmektedir. ~ Döküm ~ Dövme ~ Plastik ~ l(auçuk ~ Otomotiv Üretiminde kullanılan hammaddeler ~ Makine Üretiminde kullanılan hammaddeler Fuara Bakış: Hannover Messe, dünyanın l numaralı sanayi fuarı olarak kabul edilmektedir. Yüksek teknolojinin tüm avantajiarına haiz, başarı odaldı bu fuara 84 ülkeden ziyaretçi katılacaktır. Pazara Bakış: Almanya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında her cins araç Üretiminde ve yedek parça satışlarında birinci sırada yer almaktadır. Özellikle otomotiv yan sanayiinde yer alan firmalarımız pazarda kendilerine kolaylıkla yer bulabilmektedirler. Rakamlarla 2004 Hannover Messe: ~ Toplam 60 ülkeden katılımcı fuarda yer almıştır. ~ SO.OOO'i yabancı ziyaretçi olmak üzere ziyaretçi fuara gelmiştir, ziyaretçilerin 2/3 'ü firmada karar verme yetisine sahip satın alınacılardır. İTO 2005 YILINDA HANNOVER MESSE FUARINA 14. MİLLİ KATILIM ORGANizAsYONUNU GERÇEKLEŞTİRECEKTİR.

5 -FUTURA 2005 MODA VE AYAI(I{ABI FUARI Fuar tarihleri : 2 l -23 Ağustos 2005 (Pazar-Salı) Fuar yeri Dublin, İrlanda Fuarın l(apsamı: >- Erkek Giyim >- Bayan Giyim >- Çocuk Giyim >- Spor Giyim >- Ev tekstili >- Ayakkabı Fuara Bakış: 1975 yılından itibaren her sene düzenlenmekte olan fuar, moda ve ayakkabı sektöründe İngiltere ve İrlanda 'nın en uzun devam eden fuarı olmayı başarmıştır. Pazara Bakış: İrlanda Giyim ve Ayakkabı pazarı 4.1 milyar Euro değerindedir. Futura bu pazarı değerlendirmek konusunda son derece başarılı bir organizasyondur. N üfusu 5 milyonun Üzerinde olan İrlanda Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahiptir. Rakamlarla Futura Fuarı: >- Fuara yabancı katılım çoğunlukla Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, İskandinavya, Danimarka, İngiltere ve ABD' den gerçekleştirilmektedir. >- Fuara profesyonel alıcı ziyaretçi katılmaktadır.

6 MACEF AUTUMN 2005 EV EŞYALARI FUARI ; ı i ~ 1 ~ Fuar tarihleri : Eylül 2005 (Cuma-Pazartesi) Fuar saatleri Fuar yeri Milano, İtalya Fuarın l(apsamı: ~ Mutfak eşyaları ~ Gümüş ~ Ev dekorasyonu ~ Ev Tekstili ~ Hediye ~ Mücevher ~ l(utlama ve davet malzemeleri Fuara Bakış: Macef Ev eşyaları, hediyelik eşya ve ev dekorasyonu alanlarında dünyanın önde gelen fuarlarındandır. İlkbahar ve Sonbaharda olmak üzere senede 2 defa düzenlenmekte ve yoğun ilgi talebi ile karşıianmaktadır. Pazara Bakış: Fuar yabancı ziyaretçilerin yoğunluğu bakımından İtalya'nın yanı sıra Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya, Amerika, Japonya, Doğu Avrupa ve Yunanistan pazarlarına giriş için Önemli bir fırsat teşkil etmektedir. Rakamlarla 2004 Macef Autumn: ~ Toplam katılımcı fuarda yer almıştır. ~ 9.000'i yabancı ziyaretçi olmak Üzere ziyaretçi fuarı gezmiştir. Ziyaretçilerin büyük bölümü. Fransa, İngiltere, Almanya, İspanya, Amerika, Japonya, Doğu Avrupa ve Yunanistan ülkelerine mensuptur. İTO 2005 YILINDA MACEF SONBAHAR FUARINA 5. MİLLİ lutilim ORGANiZASYONUNU GERÇEI(LEŞTİRECEI(TİR.

7 >.f HABITARE 2005 MOBiLYA. AYDlNLATMA VE İÇ.. DEI{ORASYON FUARI Fuar tarihleri Eylül 2005 (Salı-Pazar) Fuar saatleri Fuar yeri Helsinki, Finlandiya Fuarm l{apsamı: >- Mutfak eşyaları >- Mobilya >- Ev dekorasyonu >- Aydınlatma Fuara Bakış: İki senede bir düzenlenmekte olan fuarın 2005 yılında 17. si düzenlenecektir. Pazara Bakış: Finlandiya, sırasıyla İsveç, Estonya, Almanya, Polanya ve İtalya 'ya mobilya ihraç etmektedir. Habitare Fuarına katılım, bu pazarlara giriş için önemli bir fırsat teşkil etmektedir. Rakamlarla 2003 Hahitare: >- Toplam 30 ülkeden 580 katılımcı fuarda yer almıştır. >- Fuarı ziyaretçi gezmiştir.

8 Fuar tarihleri Ekim 2005 (Cumartesi-Çarşamba) Fuar saatleri Fuar yeri Köln, Almanya Fuarın l(apsaını: > Genel gıda ürünleri > Spesiyal gıda ürünleri > Meyve, sebze ve balık > Et, so sis, şarküteri ve kümes hayvanları > Dondurulmuş Gıdalar > Süt ve süt ürünleri > Ekmek ve U nlu mamuller > İçecek çeşitleri > Her çeşit catering teknolojileri > Parekende ticaret teknoloji ve hizmetleri > İlaç ve diyet ürünleri Fuara Bakış: Anuga fuarı, gıda sektöründe Dünya 'mn lideri konumundadır. Fuar tüm dünyadan ziyaretçiye ev sahipliği yapmakta ve dünya gıda trendlerinin belirlendiği bir organizasyon olarak tanınmaktadır. Fuarda gıda ürünleri kategorilerine göre farldı salonlarda sergilenmektedir. Pazara Bakış: Avrupa Birliği ülkelerinin tanıtım politikalarının ön plana çıktığı ve dünya gıda sektörünün geleceğinin tartışıldığı bir dizi seminer ve toplantılar fuar süresince gerçekleştirilmektedir. Anuga milli düzeyde katılımların en yoğun olduğu ] fuarlardan biridir. Rakamlarla 2003 Anuga Gıda Fuarı: > Toplam katılımcı fuarda yer almıştır. > 157 Ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. Ziyaretçilerin %53 'ünü Almanya dışındaki ülke vatandaşları oluşturmaktadır. İTO 2005 YILINDA ANUGA FUARINA 12. MİLLİ lutilim ORGANiZASYONUNU GERÇEI(LEŞTİRECEI(TİR.

9 - MIDEST 2005 YAN SANAYİ FUARI Fuar tarihleri Kasım 2005 (Salı-Cuma) Fuar saatleri Fuar yeri - Paris, Fransa Fuarın l(apsamı: > Otomotiv > Makine ve makine mühendisliği > Elektronik, elektrik > İnşaat ve inşaat mühendisliği > IGmya sanayi > Çelik Sanayi!(onularında yan sanayi Fuara Bakış: Midest, dünyanın önde gelen sanayi fuarlarındandır m2 brüt kapalı alanda gerçekleştirilmektedir. Fuara gelen ziyaretçilerden o/o84'ü alt yüklenici firma arayışında, o/o76'sı teknolojideki yenilikleri takip etme isteğinde ve %75'i fuara sipariş vermeye hazır şekilde gelmektedir. Pazara Bakış: Fuara katılan ziyaretçi sayısı ve bu oranın o/o84'ünün alt yüklenici arayışında olduğu ve o/o75'inin sipariş vermeye hazır olduğundan hareketle, Avrupa pazarından elde edilebilecek payların oldukça cazip olduğu söylenebilir. Rakamlarla 2003 Midest Fuarı: > Toplam 41 ülkeden katılımcı fuarda yer almıştır. > 70 Ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. > Fuara l. 100 konferans katılımcısı gelmiştir. İTO 2005 YILINDA MIDEST FUARINA 14. MİLLİ lutilim ORGANiZASYONUNU GERÇEI(LEŞTİRECEI(TİR.

10 Fuar tarihleri O ı -04 Kasım 2005 (Salı-Cuma) Fuar saatleri ı Fuar yeri La s V ega s, ABD Fuarın l(apsamı: ~ Otomotiv yan sanayi Fuara Bakış: AAPEX her yıl ortalama m2 kapalı alanda düzenlenmekte olup, ABD'nin en Önemli otomotiv yedek parça fuarıdır. Fuara Güney Amerika ve U zak Doğu ülkelerinden hem ziyaretçi hem de katılımcı olarak yoğun ilgi mevcuttur. Fuara gelen ziyaretçilerin Sl.OOO'i satın alma ve sipariş vermeye hazır olarak gelmektedir. Pazara Bakış: Özellikle ABD, Almanya, Arjantin, Avustralya, Çin, Endonezya, Filipinler, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, Hong l(ong, İspanya, İsrail, İsviçre ve İtalya ülkelerinin otomotiv yan sanayi pazarlarına giriş için fuar eşsiz bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Rakamlarla 2004 AAPEX Fuarı: ~ Toplam katılımcı fuarda yer almıştır. ~ 120 Ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. İTO 2005 YILINDA AAPEX FUARINA 10. MİLLİ lutilim ORGANiZASYONUNU GERÇEI(LEŞTİRECEI(TİR.

11 LEIPZIG Z-2005 YAN SANAYİ FUARI (Info stand hazında katılım) Fuar tarihleri Haziran 2005 (Salı-Perşembe) Fuar saatleri l Fuar yeri Leipzig, Almanya Fuarın I{apsamı: ~ Otomotiv yapım alt ve makineleri ~ Otomotiv parçaları ve yedek parçaları ~ Otomotiv tesis, malüne ve aletleri ~ Elektrik/Elektronik Mühendisliği teknolojileri ~ Diğer yan sanayi sektörleri Fuara Bakış: Leipzig tarihte kayıtlı dünyamn en esld ticaret fuarının düzenlendiği şehirdir. Leipzig yan sanayi fuarı alanında en başarılı fuarlardan olmakla beraber her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısı artan bir ivme ile büyümektedir. Pazara Bakış: Almanya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında her cins araç üretiminde ve yedek parça satışlarında birinci sırada yer almaktadır. Özellikle otomotiv yan sanayiinde yer alan firmalarımız pazarda kendilerine kolaylıkla yer bulabilmektedir. Rakamlarla Leipzig Z-2004 Fuarı: ~ Toplam 20 ülkeden 433 katılımcı fuarda yer almıştır. %66'sı Z-2005'e katılacaklarını teyit etmişlerdir ve o/o7l 'i fuarı tavsiye edeceklerini bildirmişlerdir. ~ 28 Ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. İTO 2005 YILINDA LEIPZIG Z-2005 FUARINA ENFORMASYON STANDI BAZINDA İŞTİRAI{ EDECEI{TİR.

12 SUBCONTRATACION 2005 YAN SANAYİ FU ARI (Info stand hazında katılım) Fuar tarihleri Eylü~ 2005 (Salı-Cuma) Fuar saatleri l Fuar yeri Bilbao, İspanya Fuarm I(apsamı: >- Tüm sanayi ve teknoloji ürünlerinde yan sanayi Fuara Bakış: İspanya 'mn en büyük yan sanayi fuarı olan Bilbao Subcontratacion, iki senede bir düzenlenınektedir. Rakamlarla Suhcontratacion 2003 Fuarı: >- Toplam katılımcı fuarda yer almıştır. >- 28 Ülkeden ziyaretçi fuarı gezmiştir. İTO 2005 YILINDA SUBCONTRATACION 2005 FUARINA ENFORMASYON STANDI BAZINDA 4. İŞTİRAKİNİ GERÇEI{LEŞTİRECEI(TİR.

13 Sergi tarihleri : 6-9 Mayıs 2005 (Cuma-Pazartesi) Sergi yeri Saraybosna, Bosna Hersek Serginin l(apsamı: ~ Türk Firmalarının ürettikleri tüm ihraç ürünleri Sergiye Bakış: Bosna Hersek Türk ihraç Ürünleri Sergisi'nin ilki 2003 senesinde Odamızca düzenlenmiş ve katılan 90 firmamız fuardan oldukça memnun ayrılmış tır. Sergi Tuzla, Mostar ve Zenica'dan çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamış ve bu yoğun ilgi dolayısıyla Odamız 2. defa Bosna-Hersek Türk ihraç Ürünleri Sergisi düzenleme kararı almıştır. Pazara Bakış: Balkanlardaki son gelişmeler sonucu günden güne liberalleşen ekonomisi ile Bosna Hersek dikkatleri Üzerine çekmektedir. İTO 2005 YILINDA 2. BOSNA-HERSEI( TÜRI( ihraç ÜRÜNLERİ SERGİSİNİ ORGANiZE EDECEI(TİR.

14 Sergi yeri Ulan B atar~ Moğolistan Serginin I(apsaını: >- Türk Firmalarının ürettiideri tüm ihraç ürünlerine ilişkin kataloglar sergilenecektir. Sergiye Bakış: Moğolistan Rusya Federasyonu ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında sıkışmış kapalı bir pazardır. Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Japonya, ABD ve Avrupa Ülkelerinin yoğun ilgi gösterdikleri Moğolistan, potansiyel bakımından ülkemiz tarafından girilmesi gereken bir pazar olarak değerlendirilmektedir. İTO 2005 YILINDA MOGOLİSTAN 'DA TÜRI( ÜRÜNLERİ IUTALOG SERGİSİ ORGANiZE EDECEI(TİR.

15 istanbul TiCARET ODASI TAHKiM MÜESSESESi * Yurtiçi ve YurtdiŞI Ticari Anlaşmaz!Jklara Adil Çözüm Daha H1z!J... Daha Pratik... Oturumlar Uzman... tarafs1z deneyimli hakemler En geç 6 ay içerisinde Karar Daha masrafs1z... Daha Ekonomik Mahkeme kararlan gibi kesin uygulama Daha Kolay... Daha Anlaşlf1r * Usul ve şekil şartlan için temyiz hakk1 Maddi ve manevi kay1plara engelleme * Üçüncü şah1slara ve tarafiara karş1 mahremiyet * Ticari s1rlann korunmasi * En eski tahkim kurumlanndan birisi * Verilen hakem kararianna itiraz hemen hemen yok * 1979 yj!mdan bugüne adil ve sürat/i çözüm isteyenlerin hizmetinde * Hakkaniyet/Mahremiyet/Sürat isteyenlerin tercihi NASIL YARARLANILIR? Sözleşmelerde ll Bu sözleşmeden doğacak ticari anlaşmazlıklar, istanbul Ticaret Odası Tahkim Yönetmeliği uyarınca kurulacak Hakem Mahkemesi tarafından çözümlenecektir. ll şeklinde bir madde bulunması yeterlidir. Tahkim şartının olmadığı durumlarda; taraflar bir araya gelerek, anlaşmazlığın çözümü için ito Tahkim Bürosu'na başvurabilirler. ito Hukukçu Hakem Listesi; mesleki başarılarıyla tanınmış hukukçulardan oluşur. Uzman Hakem Listeleri, Oda'mız meslek grupları itibariyle uzman ve anlaşmazlık konusuna göre oluşturulur. Tacir Hakem Listeleri ise tarafsızlıkları ile tanınmış kişilerden oluşur. Ticari anlaşmazlıkların hızlı ayrıntılı ve kolay çözümü için daha bilgiyi ve Tahkim Yönetmeliği'ni (Türkçe ve ingilizce) ito Tahkim Bürosu'ndan temin edebilirsiniz. istanbul Ticaret Odası Başkanlık ve Genel Sekreterlik Şubesi Tahkim Bürosu TEL: FAKS: E-POSTA: baskani ik@ito.org.tr WEB:www. ito,org.tr

16

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK

DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK DOĞAKA 2014 SIAL MIDDLE EAST GIDA FUARI HAZIRLIK Ajansımız 13/08/2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ve 2014 Yılı Çalışma Programı doğrultusunda, bir yurtdışı

Detaylı

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 14 19 OCAK 2016 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ AVUSTURYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Avusturya Cumhuriyeti Yönetim Şekli

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 8 15 OCAK 2014 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası

SAUDİ AGROFOOD 2016. Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası SAUDİ AGROFOOD 2016 Uluslararası Gıda Fuarı Bilgilendirme Dosyası Suudi Arabistan, Riyad Uluslararası Fuar Merkezi (2-5 Ekim 2016) SAUDİ AGROFOOD 2015 ULUSLARARASI GIDA FUARI A. SAUDİ AGRO FOOD 2016 Uluslararası

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2015 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ŞUBAT / TÜRKİYE

Detaylı

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı : TİM.AİB.GSK.ARGE/002034 17/06/2013 Konu : Sirküler ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE SİRKÜLER 2013/176 Sayın Üyemiz, 1. Irak Agrofood 2013 Fuarı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI DEMİR-ÇELİK SEKTÖRÜNDE BİRLİĞİMİZİN BAŞLICA İHRACAT ÜRÜNLERİNE YÖNELİK HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI Hazırlayan: Sinem ALAN AR-GE ŞUBESİ EYLÜL 2012 Raporu PDF Formatında İndirmek İçin Lütfen Tıklayınız Türkiye'nin

Detaylı

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI

ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI ELEX SEKTÖRÜNÜN TEK FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin ve bölgenin sektöründeki tek ihtisas fuarı olan

Detaylı

İZFAŞ Kültürpark alanında kendisi tarafından direk organizasyonunu yaptığı fuarlarda uluslararası ihtisas fuarları oluşturma hedefini sürdürmüştür.

İZFAŞ Kültürpark alanında kendisi tarafından direk organizasyonunu yaptığı fuarlarda uluslararası ihtisas fuarları oluşturma hedefini sürdürmüştür. GÖREV TANIMI İZFAŞ, 7 Şubat 1990 tarihinde kurulmuştur. 1990 2004 yılları arasında, mevcut hollerde, daha sonra ise yeni inşa edilen Uluslararası İzmir Fuar Alanı nda olmak üzere, fuarlar düzenlemiş ve

Detaylı

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

CAM SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi CAM SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE'DE ÜRETİM Cam sanayii, inşaat, otomotiv, meşrubat, gıda, beyaz eşya, mobilya,

Detaylı

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları

ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı. 7 11 Aralık 2005. Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları ELECO 2005 3. Uluslar arası Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon ve İletişim Fuarı 7 11 Aralık 2005 Ziyaretçi Araştırması Özet Sonuçları TÜYAP BURSA FUARCILIK A.Ş. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU

2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU 2014 SIAL ULUSLARARASI GIDA FUARI İNCELEME RAPORU HAZIRLAYAN : PROF.DR.NÜZHET KARAMAN I. SIA ULUSLARARASI GIDA FUARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER Paris Uluslararası Gıda Fuarı nın ilki 1964 yılında düzenlenmiştir.

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.ORG.2015/1079-15834 Ankara, 31/08/2015 Konu: 2016 Yılı Milli Katılım Fuar Organizasyonları Duyurusu Sayın Üyemiz, SİRKÜLER

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler)

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Katılımcı: 87 si yabancı toplam 365 katılımcı Ziyaretçi: 3.465 i yabancı toplam 15.934 ziyaretçi Katılımcı Ülke: 37 Ziyaretçi Ülke: 119 Konuk Ülke: Kosova Fuar

Detaylı

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2014 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 AĞUSTOS

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İZMİR TİCARET ODASI 2017 AVRASYA CAM 2017 VE AVRASYA PENCERE 2017 FUARLARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI İstanbul 10.03.2017 İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi nde, Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. tarafından,

Detaylı

Endişeye mahal yok (mu?)

Endişeye mahal yok (mu?) tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Endişeye mahal yok (mu?) Güven Sak İstanbul, 19 Ekim 2011 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Reel milli gelir (1960=100) www.tepav.org.tr

Detaylı

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI

SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI SERAMİK KAPLAMA MALZEMELERİ VE SERAMİK SAĞLIK GEREÇLERİ SEKTÖRÜNDE DÜNYA İTHALAT RAKAMLARI ÇERÇEVESİNDE HEDEF PAZAR ÇALIŞMASI ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Seramik sektörünün en

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI

1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 1. ELEKTRONİK KOMPONENT, GÜÇ KAYNAKLARI VE GÖMÜLÜ SİSTEMLER FUARI 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında ilk defa bu yıl organize edilen ELECTRONIST Fuarı bölgede önemli bir fuar olma yolunda ilk adımını

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 16 Ekim 2016 Pazar 2016 yılı Ağustos ayında AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 31,2 artış göstererek 157 bin adet seviyesinde

Detaylı

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi

SERAMİK SANAYİİ. Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi SERAMİK SANAYİİ Hazırlayan Birsen YILMAZ 2006 T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi TÜRKİYE DE ÜRETİM Türkiye'de seramik ve çini yapımı, kökleri 8000 yıl öncesine uzanan

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2011 ARALIK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İİTKİİB GENEL SEKRETERLİİĞİİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİİ Ocak 2012 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2011 OCAK - ARALIK İHRACAT

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2015 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 HAZİRAN

Detaylı

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014 SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti Milano İtalya 22 26 MAYIS 2014 Ahmet Sabuncu SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı 23-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında

Detaylı

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EYLÜL DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EYLÜL / TÜRKİYE

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 EKİM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 EKİM / TÜRKİYE

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ ALMANYA ÜLKE RAPORU Mayıs 2009 İ.A 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Almanya Federal Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi

Detaylı

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ

4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ 4. ULUSLARARASI ELECTRONIST FUARINDAN 2016 YILI İÇİN ÜMİT VADEDİCİ KAPANIŞ Elektronik yan sanayi sektörünü bir araya getiren tek organizasyon Uluslararası Electronist Fuarı yerliyabancı birçok farklı şehir

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Ekim - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

ANUGA 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

ANUGA 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU 2013 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Uğur Sülün Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdür Vekili Almanya nın Köln kentinde 5 9 Ekim 2013 tarihleri

Detaylı

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FUAR İZİNLERİ VE DESTEKLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI YURT DIŞI FUAR KATILIMI DESTEĞİ (2009/5 SAYILI TEBLİĞ) 2 YURT DIŞI FUARLARA KATILIM DESTEĞİ 2009/5 SAYILI TEBLİĞ KATILIM TÜRLERİ YURT

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 ARALIK /

Detaylı

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX

ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX ELEKTRİK ÇEVİRİMİ İLETİMİ VE DAĞITIMI SEKTÖRÜNÜN TEK İHTİSAS FUARI ELEX 27-30 Eylül 2012 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye nin

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Kasım - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1.TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

9. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI

9. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI 9. ULUSLARARASI LED SİSTEMLERİ, TEKNOLOJİLERİ, UYGULAMALARI VE AYDINLATMA FUARI 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında organize edilen ve T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen Türkiye

Detaylı

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU

2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU 2019 MART DIŞ TİCARET RAPORU ATSO AR-GE VE DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2019

Detaylı

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 11 16 OCAK 2013 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI

İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ LETONYA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 B.Ö. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : Letonya Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Cumhuriyet Coğrafi Konumu : Avrupa nın

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 30 Mart 2016 Pazar 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı, 2015 yılındaki pozitif performansını sürdürdü ve yüzde 15 artış

Detaylı

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi

TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi. Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi TR33 Bölgesi nin Üretim Yapısının ve Düzeyinin Tespiti ve Analizi Ek 5: Uluslararası Koşulların Analizi Sektörün genel özellikleri Kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı Ürünler dünyada ortalama

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 213 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI

TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI TÜRKİYE NİN İHTİYAÇ DUYDUĞU FUAR 3.ELECTRONIST FUARI Sektörlerindeki ürünlerin, en son teknolojik gelişmelerin, dünyadaki trendlerin ve son uygulamaların sergilendiği, 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ÇORAP SEKTÖRÜ 2016 YILI VE 2017 OCAK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU

ÇORAP SEKTÖRÜ 2016 YILI VE 2017 OCAK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU ÇORAP SEKTÖRÜ YILI VE OCAK AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON ARGE ŞUBESİ Şubat ÇORAP SEKTÖRÜNÜN YILI VE OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU İZMİR TİCARET ODASI SIAL PARİS 2014 ULUSLARARASI GIDA FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU DEĞERLENDİRME RAPORU Hazırlayanlar: Görkem Şavluğ Zeynep Armağan Küheylan Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar

Detaylı

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış!

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Tarih: 19.05.2013 Sayı: 2013/09 İSMMMO nun Türkiye de Tatil ve Çalışma İstatistikleri raporuna göre Türkiye tatil günü sayısında gerilerde Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU

2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU 2014 HAZİRAN DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 HAZİRAN

Detaylı

İHRACATIN GELİŞİMİ

İHRACATIN GELİŞİMİ İHRACATIN GELİŞİMİ 2001-2016 YILLAR İTİBARİYLE İHRACATIN GELİŞİMİ 180.0 DEĞER VE MİKTAR BAZINDA İHRACAT 160.0 140.0 120.0 100.0 142.5 104.0 80.0 60.0 40.0 20.0 45.4 31.3 0.0 2001 2002 2003 2004 2005 2006

Detaylı

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014

ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 KONELEX 2014 İSKON 2014 ARAŞTIRMA ÖZET SONUÇLARI 24 27 Nisan 2014 KONMAK 2014 Konya 11. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Delme, Kesme, Teknolojileri, Malzemeler, El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı KONELEX 2014

Detaylı

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU

2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU 2017 ARALIK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2017 ARALIK /

Detaylı

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU

2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU 2015 AĞUSTOS DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2015 AĞUSTOS

Detaylı

İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İZLANDA ÜLKE RAPORU

İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İZLANDA ÜLKE RAPORU İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İZLANDA ÜLKE RAPORU Haziran 2008 T.K. 2 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı : İzlanda Cumhuriyeti Yönetim Şekli : Parlamenter Demokrasi Coğrafi

Detaylı

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ

GIDA İŞLEME MAKİNELERİ GIDA İŞLEME MAKİNELERİ 1. SEKTÖRÜN TANIMI VE SINIFLANDIRILMASI 8417.20 Ekmek, pasta, bisküvi fırınları (elektriksiz) 8419.31 Tarım ürünleri için kurutucular 8419.89 Pastörize, kondanse etme vb. işler için

Detaylı

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU

2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU 2013 NİSAN DIŞ TİCARET RAPORU A.T.S.O DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2013 NİSAN

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi

İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi İhracatın Yıllar İçindeki Gelişimi 2001-2015 Yıllar İtibariyle İhracatın Gelişimi DEĞER VE MİKTAR BAZINDA İHRACAT 31,3, TİM Yıllar İtibariyle İhracatın Gelişimi ÖNCEKİ YILA GÖRE DEĞİŞİM (%) 40,0 30,0 Miktar

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ

AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ İSTANBUL TİCARET ODASI AVRUPA BİRLİĞİ VE ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞUBESİ FRANSA ÜLKE RAPORU Şubat 2009 Hazırlayan: Özlem Kılıç 1 I. GENEL BİLGİLER Resmi Adı Yönetim Şekli Coğrafi Konumu : Fransa Cumhuriyeti

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Haziran - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Şubat - 2019 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1 TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV

DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU PAGEV DÜNYA PLASTİK SEKTÖR RAPORU 2016 PAGEV 1. DÜNYA PLASTİK MAMUL SEKTÖRÜNDE GELİŞMELER 1.1. DÜNYA PLASTİK MAMUL ÜRETİMİ Yüksek kaynak verimi, düşük üretim ve geri kazanım maliyeti ve tasarım ve uygulama zenginliği

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 2 Ekim 2017 Pazar 2017 yılı Ağustos ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 0,3 artarak 159 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU

FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU FİNLANDİYA ÜLKE RAPORU HAZIRLAYAN GAZİANTEP SANAYİ ODASI TİCARET DEPARTMANI EYLÜL 2010 FİNLANDİYA ÜLKE VE İHRACAT RAPORU RESMİ ADI YÖNETİM ŞEKLİ BAŞKENTİ DİL : Finlandiya Cumhuriyeti : Parlamenter Cumhuriyet

Detaylı

2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU

2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU 2014 KASIM DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 KASIM / TÜRKİYE

Detaylı

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ

DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜ I. DÜNYA DEMİR-ÇELİK (GTİP 72)TİCARETİ 2013 yılında dünya demir-çelik ihracatı bir önceki yıla göre %7,9 oranında azalarak 392,8 milyar $ seviyesinde gerçekleşmiştir.

Detaylı

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU

SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 1. Dünya Seramik Sektörü 1.1 Seramik Kaplama Malzemeleri SERAMİK SEKTÖRÜ NOTU 2007 yılında 8,2 milyar m 2 olan dünya seramik kaplama malzemeleri üretimi, 2008 yılında bir önceki yıla oranla %3,5 artarak

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU. İTKİB Genel Sekreterliği Hazırgiyim ve Konfeksiyon Ar-Ge Şubesi HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜ 2016 MAYIS AYLIK İHRACAT BİLGİ NOTU Haziran 2016 2 HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2016 MAYIS İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Yılın İlk 5 Ayında %7,5

Detaylı

11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013)

11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013) 11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ ULUSLARARASI İHTİSAS FUARI (FOTEG İSTANBUL 2013) Yunus ÇOLAK, Koordinatör Hasan AKDOĞAN, Uzman Baver AYDIN, Uzman Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi MART 2013 11.GIDA İŞLEME TEKNOLOJİLERİ

Detaylı

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2010 OCAK - MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME

HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2010 OCAK - MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME HAZIRGİYİM VE KONFEKSİYON SEKTÖRÜNÜN 2010 OCAK - MART İHRACAT PERFORMANSI ÜZERİNE KISA DEĞERLENDİRME Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatı İlk Üç Ayda 14,2 Arttı yılının Ocak-Mart döneminde Türkiye den 4

Detaylı

2013 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU

2013 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU 2013 ŞUBAT DIŞ TİCARET RAPORU A. T. S. O D I Ş T İ C A R E T S E R V İ S İ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir.

Detaylı

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU

2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU 2014 OCAK DIŞ TİCARET RAPORU ATSO DIŞ TİCARET SERVİSİ *Tablo ve listeler TİM ve TUİK istatistikleri ihracat ve ithalat verilerine göre ATSO- Dış Ticaret Servisi tarafından derlenmiştir. 2014 OCAK / TÜRKİYE

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU

BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU BURSA İNŞAAT FUARI ve RISING CITY BURSA GAYRİMENKUL FUARI 2018 FUAR RAPORU 2 3 4 5 BAŞARI BİLGİ GÜVEN TECRÜBE TEKNOLOJİ 2018 yılında 4 Katılımcı Ülke 195 Firma ve Firma Temsilciliği 34 Ziyaretçi Ülke 46.014

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı mayıs ayında, Türkiye

Detaylı